PIERIA-GR ΚΟΝΤΑ ΣΑΣ ΑΠΟ ΤΟ 2008 ΤΟ ΠΡΩΤΟ BLOG ΤΗΣ ΠΙΕΡΙΑΣ

Το PIERIA GR σας καλώς ορίζει στη γειτονιά των θεών του Ολύμπου.

ΤΟ E-MAIL ΜΑΣ ΕΙΝΑΙ PIERIA2011@YAHOO.GR ΚΙ ΕΡΧΕΣΤΕ ΚΟΝΤΑ ΜΑΣ ΓΙΑ ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ

ΒΛΕΠΩ ΔΙΟΝ ΤΗΛΕΟΡΑΣΗ ΑΠΟ ΤΗΝ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ ΓΙΑ ΟΛΗ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ

"ΣΤΑ 11 ΒΗΜΑΤΑ" ΚΑΘΕ ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΤΙΣ 22.00 ΜΕ ΤΟΝ ΔΗΜΗΤΡΗ ΚΕΡΑΗΛΙΔΗ ΣΤΗ ΔΙΟΝ TΗΛΕΟΡΑΣΗ

Η ομάδα του PIERIA GR σας καλώς ορίζει στη γειτονιά των θεών του Ολύμπου.

Ο "ΑΘΛΗΤΙΚΟΣ 106,7" ΤΟ ΠΡΩΤΟ ΑΘΛΗΤΙΚΟ ΡΑΔΙΟΦΩΝΟ ΤΗΣ ΠΙΕΡΙΑΣ ΚΑΙ ΙΝΤΕΡΝΕΤΙΚΑ ΔΙΑΠΛΑΝΗΤΙΚΑ WWW.ATHLITIKOS.GR

Η ομάδα του PIERIA GR σας καλώς ορίζει στη γειτονιά των θεών του Ολύμπου.

ΕΥΓΕ... ΚΑΤΙ ΓΙΝΕΤΑΙ ΣΤΗΝ ΠΙΕΡΙΑ ΜΟΥ ΡΕ ...ΓΑΜΩΤΟ
(Κείμενο του Δημητρίου Π. Κεραηλίδη)

Τελικά μήπως η Πιερία μου είναι για μεγάλα πράγματα; Τι δεν κατάλαβες ρε φίλε; Να αρχίσω; Ή μήπως θέλεις να τελειώσω; Έ, λοιπόν άκου. Κάνει ο Σάββας και κυρ Σάββας κι αφέντης τσουτσουλομύτης για πρώτη φορά πέρσι ΤΟ ΠΑΡΚΟ ΤΩΝ ΧΡΩΜΑΤΩΝ και γίνεται στην Πιερία χαμός στο ίσωμα. Κι ύστερα; Ύστερα δίνει βάση στο πανηγύρι που πριν χρόνια το είχε γραμμένο εκεί που δεν πιάνει μελάνι. Και ξεσκίζει κι εκεί. Χαμός στο άλλο ίσωμα. Και… Και υπενθυμίζω πως την πρώτη χρονιά του που ανέλαβε Δήμαρχος, είχε καταργήσει με τη μια το Καρναβάλι του Αμοιρίδη. Κανένας ποτέ δεν κατάλαβε το γιατί… Κι ούτε βέβαια και θα το καταλάβει. Και ξέρετε γιατί; Επειδή τον λόγο τον ξέρει μόνο ο ίδιος ο Σάββας. Που θα πάει όμως; Κι αυτό θα το καταλάβει κάποτε. Και θα το επαναφέρει. Σαν γιορτή, που την γουστάρουν τα παιδιά κι ύστερα οι μεγάλοι, γιατί την γουστάρουν τα παιδιά… Όχι για τίποτα άλλο. Κι ύστερα ήρθε η ώρα του κανονικού μας Πανηγυριού στην Ανδρομάχη. Κι εκεί έκανε το αυτονόητο και πάλι χαμός. Πρόσεξε τα παιδιά. Και; Και ξέσκισε και πάλι. Ενώ πριν ένα χρόνο αν περνούσες από έξω δεν θα έπαιρνες χαμπάρι ότι κάτι έχει εκεί δίπλα στο ποτάμι, τώρα; Φέτος; Χαμός. Έκλεισαν και πάλι οι δρόμοι και χαμογέλασε το χειλάκι των …παιδιών! Πρώτα των παιδιών κι ύστερα των μεγάλων. Γιατί τα παιδιά γέλασαν. Κι ύστερα; Ήρθε το πανηγύρι του Αιγινίου. Τι δεν κατάλαβες πάλι; Να γράψω; Όχι βέβαια γιατί κι εκεί έγινε χαμός. Μεγάλα πράγματα. Κι ύστερα; Πάλι η Έκθεση του Χατζηχριστοδούλου, όπου κι εκεί συνωστισμός στην προκυμαία. Ναι. Κι εκεί χαμός. Μήπως τελικά η Πιερία μου, είναι για μεγάλα πράγματα, αρκεί να έχει μεγάλους πολιτικούς; Λέω μήπως… ΥΓ: Ά, ξέχασα και το καλοκαίρι μου. Που στις παραλίες μας, έγινε χαμός, γιατί εκεί έκανε μεγάλα πράγματα ο Σύλλογος Ξενοδόχων με την Βαγγελιώ την Ξυπτερά και τα παιδιά της. Με την Αντιπεριφερειάρχη Σοφία Μαυρίδου και τα δικά της παιδιά. Με τους τρείς Δημάρχους… Εύγε. Κάτι γίνεται στην Πιερία μου…

Παρασκευή, 12 Φεβρουαρίου 2010

NEOI PEZODROMOI

Την αποξήλωση και ανακατασκευή των πεζοδρόμων οδών Αγίας Λαύρας – Σολωμού και Γεωργάκη Ολυμπίου, αποφασίζει το Δημοτικό Συμβούλιο.


Να μου το θυμηθείτε, ότι ο πεζόδρομος θα καταντήσει σαν την πλατεία Ελευθερίας. Λίγο πριν τις δημοτικές εκλογές ο εκάστοτε δήμαρχος θα κάνει και μια αλλαγή για να δείξει το έργο.

Άντε με γεια το νέο πεζόδρομο και με προσοχή τις εργασίες να μην ταράξετε την ησυχία των τρωκτικών και των πάσης φύσεως ζώων και ζωυφίων που μπορεί να έχουν λουφάξει κάτω από πολλά πατάρια των συγκεκριμένων οδών.

karnaval or Valentine ?

Η ερχόμενη Κυριακή, εκτός από Κυριακή καρναβαλιού, είναι και η ημέρα όπου στο δυτικό κόσμο γιορτάζουν ερωτευμένοι (και τα ‘κονομάνε δεόντως τα καταστήματα)


Επειδή όμως εμείς δεν ανήκομεν εις τη Δύση όπως υποστήριξε ο Εθνάρχης, αλλά μόνο στους εαυτούς μας (κατά το η Ελλάδα ανήκει στους Έλληνες), θα γιορτάσουμε με περισσότερο πάθος το Καρναβάλι, καθότι μας πάει και περισσότερο.

Και προς αποφυγή παρεξηγήσεων. Μας πάει περισσότερο διότι είναι ότι έχει απομείνει από τη Διονυσιακή λατρεία…
http://www.eptanews.gr/

ΜΕΙΩΣΗ ΤΙΜΩΝ ΣΤΑ ΞΕΝΟΔΟΧΕΙΑ

Μείωση κατά 5% των κατωτάτων ορίων τιμών των ξενοδοχείων για το έτος 2010 αποφάσισε το νέο Διοικητικό Συμβούλιο του Ξ.E.E. χθες, κατά τη 2η συνεδρίασή του. Η συνεδρίαση πραγματοποιήθηκε με την παρουσία της πολιτικής ηγεσίας του Τουρισμού και συγκεκριμένα της υφυπουργού Τουρισμού Άντζελας Γκερέκου, του Γ.Γ. Τουρισμού Γιώργου Πουσσαίου και του Προέδρου του ΕΟΤ Νίκου Κανελλόπουλου. Στη Συνεδρίαση συμμετείχε ο εκπρόσωπος της Περιφέρειας Μακεδονίας – Θράκης στο Ξενοδοχειακό Επιμελητήριο Ελλάδος, Ηρακλής Τσιτλακίδης.

Εργασίες κατασκευής του κυκλικού κόμβου στη συμβολή των οδών Τερζοπούλου και Αγ. Λαύρας

Οι εργασίες κατασκευής του κυκλικού κόμβου στη συμβολή των οδών Τερζοπούλου και Αγ. Λαύρας ξεκίνησαν χθες, με εκσκαφή του μισού (εντός του οδοστρώματος) κύκλου, ενώ ο νοικάρης του υπαίθριου πάρκινγκ (Ευκαρπίδη) απειλεί με ασφαλιστικά μέτρα αν προχωρήσει η εκσκαφή και του άλλου μισού που βρίσκεται μέσα στο πάρκινγκ.


Από το πρωί χθες και μέχρι αργά το μεσημέρι, τα συνεργεία του δήμου είχαν ήδη διαμορφώσει το μισό του κυκλικού κόμβου, χωρίς να μπουν στα όρια του πάρκινγκ, ο ενοικιαστής του οποίου υποστηρίζει ότι δεν έχει λήξει το συμβόλαιό του για τη χρήση του, το οποίο είχε υπογράψει με τους ιδιοκτήτες του χώρου, πριν αυτοί το πουλήσουν στο δήμο Κατερίνης.

«Δεν έχει κανένα νομικό έρεισμα η ένσταση του ενοικιαστή», μας διαβεβαίωσε ο αντιδήμαρχος τεχνικών υπηρεσιών Θανάσης Λιακόπουλος. Όπως υποστηρίζει το μισθωτήριο συμβόλαιο του ιδιώτη, που διαχειρίζεται το (ιδιοκτησίας του δήμου σήμερα) πάρκινγκ, έχει λήξει εδώ και καιρό. «Εκτός αυτού», μας είπε, «δεν έχει μισθώσει όλο το χώρο παρά ένα μέρος του».

Παρ’ όλα αυτά, οι εκσκαφές δεν επεκτάθηκαν χθες μέσα στο πάρκινγκ, ενώ η δήλωση του αντιδημάρχου ότι το μισθωτήριο συμβόλαιο του ιδιώτη εξετάζεται λεπτομερώς από το δήμο, δείχνει ότι μάλλον δεν είχε μελετηθεί μέχρι κεραίας το έργο κατασκευής του νέου κυκλικού κόμβου.

Εντύπωση επίσης προκαλεί και το γεγονός ότι δεν έχει μετακινηθεί η κολώνα της ΔΕΗ, γύρω από την οποία δούλευαν χθες τα εκσκαπτικά μηχανήματα. Αν δεν αποτελεί (πράγμα μάλλον απίθανο) ντεκόρ του νέου κυκλικού κόμβου, η κολώνα θα έπρεπε να είχε ήδη μετακινηθεί από τη ΔΕΗ, κατόπιν αιτήσεως του δήμου, που θα (όπως προβλέπεται) αναλάμβανε και το κόστος της μεταφοράς της.

Ο Νέλσον Μαντέλα Στη φυλακή ανέβαζε και αρχαίες ελληνικές τραγωδίες

Ο Νέλσον Μαντέλα εμπνεόταν από τη φιλοσοφία των αρχαίων Ελλήνων. Στη φυλακή ανέβαζε και αρχαίες ελληνικές τραγωδίες μαζί με τους συγκατηγορούμενούς του. Η πρώτη του παράσταση ήταν αυτή της 'Αντιγόνης' του Σοφοκλή όπου ο Μαντέλα ερμήνευσε τον ρόλο του Κρέοντα".


Αυτό αποκάλυψε ο ομογενής νομικός της Νότιας Αφρικής, Γιώργος Μπίζος, σε συνέντευξή του στο ραδιοφωνικό πρόγραμμα της "SBS" στην Αυστραλία, όπου μίλησε και για άγνωστες πτυχές του Νέλσον Μαντέλα, με τον οποίο συνδέεται πολύ στενά εδώ και έξι δεκαετίες.
Η συνέντευξη δόθηκε με αφορμή τη συμπλήρωση 20 χρόνων από την απελευθέρωση του Νέλσον Μαντέλα, που εορτάστηκε την Πέμπτη.
Όπως είπε ο κ. Μπίζος, ο ρόλος του Κρέοντα δίδαξε τον Μαντέλα πως "ο ηγέτης θα πρέπει να κυβερνά δίκαια και όχι δικτατορικά αλλά και να μην φοβάται".

ΑΠΑΓΟΡΕΥΣΗ ΚΥΚΛΟΦΟΡΙΑΣ ΤΗ ΝΥΧΤΑ

Διάταξη με την οποία καλούνται οι νομαρχίες να επιβάλουν απαγόρευση της κυκλοφορίας τη νύχτα στα παιδιά κάτω των 13 ετών, ψήφισε την Πέμπτη το γαλλικό Κοινοβούλιο.

Η σχετική διάταξη δίνει τη δυνατότητα στους νομάρχες να απαγορεύσουν την κυκλοφορία στα παιδιά από τις 11 το βράδυ μέχρι τις 6 το πρωί με το σκεπτικό ότι «η παρουσία τους σε δημόσιους χώρους τη νύχτα, χωρίς τη συνοδεία των γονέων τους (...) θα εξέθετε σε σοβαρό κίνδυνο την υγεία, την ασφάλεια, την εκπαίδευση ή την ηθική τους».
Η διάταξη υιοθετήθηκε στο πλαίσιο της συζήτησης που διεξάγεται για το νομοσχέδιο περί εσωτερικής ασφάλειας, το οποίο προβλέπει διάφορα μέτρα, μεταξύ των οποίων και την ανάπτυξη της παρακολούθησης μέσω καμερών.
Τα κόμματα της αριστεράς διαμαρτυρήθηκαν έντονα για το άρθρο αυτό, υποστηρίζοντας ότι πρόκειται για «καθαρή φιγούρα» αφού οι δήμαρχοι των πόλεων έχουν ήδη το δικαίωμα να αποφασίζουν εάν θα απαγορεύουν την κυκλοφορία των ανηλίκων.
«Είναι πολύ σοβαρό γιατί αφήνει να εννοηθεί πως η αστυνομία, όταν βλέπει ένα παιδί 13 ετών μόνο του τη νύχτα δεν κάνει τίποτα» είπε η Σαντρίν Μαζετιέ, βουλευτής του Σοσιαλιστικού Κόμματος.
«Δίνετε μια καταστροφική εικόνα της αστυνομίας: κανείς αστυνομικός δεν αφήνει να περιπλανιέται ένα παιδί μόνο του. Προκαλείτε τη διάσταση μεταξύ των πολιτών και αυτών που είναι εντεταλμένοι να τους προστατεύουν» πρόσθεσε.

Newsroom ΔΟΛ, με πληροφορίες από ΑΠΕ/Γαλλικό

ΒΑΘΑΙΝΕΙ Η ΥΦΕΣΗ ΣΤΗ ΧΩΡΑ


Η ελληνική οικονομία συρρικνώθηκε κατά 2% στο σύνολο του 2009, σύμφωνα με τα στοιχεία που ανακοινώθηκαν την Παρασκευή, καθώς στο τελευταίο τρίμηνο η μείωση του ΑΕΠ ήταν 2,6%, ενώ ανοδικά αναθεωρήθηκαν οι εκτιμήσεις για τα προηγούμενα τρία τρίμηνα.

Υπενθυμίζεται ότι το 2008 το ΑΕΠ είχε αυξηθεί κατά 2%. Για το 2009, η κυβέρνηση προέβλεπε ύφεση 1,2%.

Κάποια στιγμή θα τα μάθουμε όλα


του Δημήτρη Κωνσταντάρα

Πάνω από δυο ώρες πίναμε καφέ, χθες το πρωί, στο γραφείο του, κοντά στη Βουλή. Πίναμε καφέ, μου διηγείτο, τον ρωτούσα. Ένας πρωινός καφές μεταξύ δυο καλών φίλων, που είχαν θητεύσει μάλιστα 3,5 χρόνια στο Κοινοβούλιο μαζί, είχε εξελιχθεί σε μια συνέντευξη- θρίλερ. Δεν ήταν αυτή η πρόθεσή μου. Να δω το φίλο μου ήθελα, να κουβεντιάσω λίγο μαζί του, να μου εξηγήσει τους λόγους που επέστρεψε στο παλιό του επάγγελμα ( δεν είναι ούτε αυτός πλέον βουλευτής), να μου μεταφέρει λίγο από τον παλμό της εκλογικής του περιφέρειας.
Τα “ξανάκουσα” από την ηχογράφηση της ψυχής μου χθες το βράδυ όσα μου είπε . Από ένα σημείο και μετά, όταν τον άκουσα να εξομολογείται όσα μου εξομολογείτο με κόμπο στο λαιμό και με τα μάτια του να γυαλίζουν περίεργα, κατάλαβα ότι η συζήτηση αυτή των δυο φίλων είχε “ξεφύγει”.


Ο άνθρωπος αυτός, κοντά είκοσι χρόνια βουλευτής και από τα στελέχη που έπαιξαν σημαντικότατο ρόλο σε διάφορες περιόδους των εξελίξεων στο κόμμα του, μιλούσε γεμάτος πίκρα για τις συμπεριφορές ατόμων που είτε ευεργέτησε, είτε στήριξε, γεμάτος απέχθεια, έστω με ελαφριά κοροιδευτική διάθεση για το σύνολο του πολιτικού συστήματος εξουσίας και κατέγραφε με απίστευτη ακρίβεια και τεράστια ψυχραιμία τρομερές λεπτομέρειες γύρω από γεγονότα που κανείς μας δεν ξέρει.
Δεν ήξερε.
Εγώ πλέον ξέρω. Κι αν κάποια στιγμή αποφασίσω να τα γράψω, με την άδειά του εννοείται, θα τα μάθετε κι εσείς. Έστω κι αν ξέρω πολύ καλά πλέον ότι η πολιτική δεν είναι εκδίκηση. Κουλούρι είναι. Και “τρώγεται” ζεστό. Όσα κι αν γράψω, όπως κι αν τα γράψω, βιβλίο, μελέτη, άρθρα, ραδιόφωνο, τηλεόραση, το “πουλάκι πέταξε” πια.
Το συνειδητοποίησα αφού είχα γράψει το μυθιστόρημά μου “24 Δευτερόλεπτα” με όλες τις άγνωστες πτυχές και λεπτομέρειες μιας τρομερής υπόθεσης, του βίαιου θανάτου εν πτήσει 7 ατόμων( μεταξύ των οποίων και του τότε υφυπουργού Εξωτερικών Γιάννου Κρανιδιώτη) μέσα σ΄ ένα μικρό executive αεροπλάνο, το πρωθυπουργικό Falcon του Κώστα Σημίτη, το 1999.

Πίστευα ότι οι αποκαλύψεις από τη δημοσίευση του βιβλίου και όσα ακολούθησαν, θα δημιουργούσαν τις συνθήκες να “αλλάξει η ιστορία”, να βρεθούν οι πραγματικοί ένοχοι και να αποδοθούν λευκοί οι άτυχοι που καταδικάστηκαν.

Δεν έγινε τίποτα. Ακόμη και οι εφημερίδες και τα περιοδικά που είχαν ασχοληθεί δημοσιογραφικά με το βιβλίο, έγραψαν καλά ή κακά λόγια για το “μυθιστόρημα” και τον “συγγραφέα”. Όχι για την υπόθεση.
Αυτή η υπόθεση πρέπει να “βγει” προς τα έξω. Και να μάθει ο κόσμος τα πραγματικά στοιχεία και γεγονότα. Ίσως το κάνω. Χρειάζεται εκτεταμένη έρευνα, χρειάζομαι βοήθεια, τεκμηρίωση, στοιχεία. Κι άλλα στοιχεία.
Και η υπόθεση; Η άνοδος και η πτώση του νεο – Καραμανλισμού στην Ελλάδα.

Ραντεβού σε ένα χρόνο.

....ΕΙΠΑΝ

ΣΥΝΟΔΗΓΟ ΕΧΟΥΜΕ.....Ο ΟΔΗΓΟΣ ΠΟΥ ΕΙΝΑΙ?

ΑΥΣΤΗΡΑ ΚΑΤΑΛΛΗΛΟ

ΠΑΓΩΤΟ....ΠΙΕΡΙΑΣ

E,RE ΤΙ ΕΧΟΥΝ ΝΑ ΔΟΥΝ ΤΑ ΜΑΤΙΑ ΜΑΣ..!!!

MASKES