PIERIA-GR ΚΟΝΤΑ ΣΑΣ ΑΠΟ ΤΟ 2008 ΤΟ ΠΡΩΤΟ BLOG ΤΗΣ ΠΙΕΡΙΑΣ

Στη γειτονιά των θεών του Ολύμπου.

PIERIA-GR ΓΙΑΤΙ ΕΜΕΙΣ ΓΡΑΦΟΥΜΕ ΚΑΙ ΔΕΝ ...ΑΝΤΙΓΡΑΦΟΥΜΕ

ΓΚΡΕΜΙΣΤΕ ΡΕ ...ΓΑΪΔΟΥΡΙΑ ΤΑ ΔΙΟΔΙΑ

ΤΟ E-MAIL ΜΑΣ ΕΙΝΑΙ KERAILIDISDIM@GMAIL.COM

Γιατί εμείς ΓΡΑΦΟΥΜΕ, υποΓΡΑΦΟΥΜΕ και δεν ΑΝΤΙγράφουμε

"METROPOLIS 106,7" ΤΟ ΠΡΩΤΟ ΚΑΙ ΜΟΝΑΔΙΚΟ ΑΘΛΗΤΙΚΟ ΡΑΔΙΟΦΩΝΟ ΤΗΣ ΠΙΕΡΙΑΣ

Η ομάδα του PIERIA GR σας καλώς ορίζει στη γειτονιά των θεών του Ολύμπου.

ΕΠΟΧΗ "ΝΤΟΥΜΟΥ" - ΔΗΜΑΡΧΟΥ, ΖΟΥΜΕ ΠΛΕΟΝ ΣΤΗΝ ΚΑΤΕΡΙΝΗ ΚΙ ΟΧΙ "ΔΗΜΑΡΧΟΥΛΗΔΩΝ" ΤΟΥ ΠΑΡΕΛΘΟΝΤΟΣ
(Κείμενο του Δημητρίου Π. Κεραηλίδη)

Ο παλιός χρόνος έφυγε. Ήρθε το 2024 και τώρα στις πρώτες μέρες του, για Κατερίνη, ας τονίσουμε την εποχή που ήρθε. Τώρα;;; Τώρα απλά θα πούμε, ΓΙΑΝΝΗ ΝΤΟΥΜΟ καλή αρχή. Καλή επιτυχία στο έργο σου για μια Κατερίνη ριγμένη, πονεμένη, ατιμασμένη, επί χρόνια μέσα στα δεινά.... Που έχει ανάγκη από ΔΗΜΑΡΧΟ ΚΑΤΕΡΙΝΗΣ. Αυτά. ΥΓ: Να πως πως ζούμε την Κατερίνη του Ντούμου κι όχι των άλλων εκκολαπτόμενων δημαρχούληδων, που κυκλοφορούν πλέον στο κέντρο. Σαν όπως οι πρώην του πρώην Δημάρχου Κατερίνης. Γιατί η ιστορία έγραψε: Ο Κουκοδήμος έχασε κι όχι ο Νταντάμης, ο Κυριακίδης, ο Μπουσνάκης, ο Συμεωνίδης ή ο ή Μορφακίδης. Αυτά...

Δευτέρα 2 Φεβρουαρίου 2009

Ακυρώσεις 50% – 80% για τους ξενοδόχους







Σημαντική οικονομική ζημία υφίστανται ξενοδοχειακές επιχειρήσεις της χώρας σε χειμερινούς τουριστικούς προορισμούς και αστικές περιοχές εξαιτίας του αποκλεισμού κύριων και παράπλευρων οδικών αρτηριών από τους αγρότες.
Σύμφωνα με πληροφορίες ο πρόεδρος της Ενωσης Ξενοδόχων του Νομού Μαγνησίας κ. Κώστας Λεβέντης κατέθεσε χθες μηνυτήρια αναφορά στην εισαγγελέα Βόλου προκειμένου να προασπίσει τα συμφέροντα των επιχειρήσεων, που αντιπροσωπεύει και θίγονται από τη συγκεκριμένη μορφή των κινητοποιήσεων των αγροτών.
Η μηνυτήρια αναφορά στρέφεται κατά των αγροτών για παρακώλυση συγκοινωνίας στον οδικό άξονα Αθήνας-Θεσσαλονίκης και κατά του ελληνικού δημοσίου για στέρηση της ελεύθερης πρόσβασης στις μετακινήσεις των ξενοδόχων στην περιοχή του Ν. Μαγνησίας. Τη δικαστική οδό εξετάζουν το ενδεχόμενο να ακολουθήσουν και άλλες ξενοδοχειακές Ενώσεις της χώρας.
Οι ακυρώσεις
Ο κ. Λεβέντης ανέφερε ότι από έρευνα που έκανε στα ξενοδοχεία-μέλη της που βρίσκονται σε χειμερινούς προορισμούς διαπίστωσε ότι σε πρώτη φάση το προηγούμενο 3ήμερο, Παρασκευή - Σάββατο - Κυριακή, οι ακυρώσεις ξεπέρασαν το 80% των κρατήσεων.
Η οικονομική ζημία των ξενοδοχειακών επιχειρήσεων ξεπέρασε, σύμφωνα με την Ενωση, τα 400.000 ευρώ, χωρίς να υπολογιστεί η απώλεια εσόδων σε άλλες επιχειρήσεις που εξαρτώνται από την τουριστική δραστηριότητα. Επίσης, τονίζει ότι πέραν των ακυρώσεων δεν υπάρχουν κρατήσεις και για το επόμενο χρονικό διάστημα.
Ο πρόεδρος της Ενωσης Ξενοδόχων Τρικάλων κ. Γιάννης Κουρούπας επισημαίνει ότι το προηγούμενο τριήμερο σημειώθηκαν ακυρώσεις κρατήσεων ομαδικών ταξιδιών συνόλου 400 ατόμων στην Καλαμπάκα.
Επίσης, τονίζει ότι οι αποκλεισμοί των οδικών αξόνων που οδηγούν στην Καλαμπάκα προκάλεσε την ακύρωση και δύο συνεδρίων που ήταν προγραμματισμένα για το προσεχές Σαββατοκύριακο σε μονάδα της περιοχής.
Ο κ. Κουρούπας εκτιμά τη μέχρι τώρα οικονομική ζημία στους ξενοδόχους της περιοχής σε 50.000 ευρώ. Η Ενωση, με εκπροσώπους άλλων επαγγελματικών φορέων της περιοχής εξέδωσαν κοινή διαμαρτυρία για τις ζημίες που υφίστανται οι επιχειρήσεις τους. Και συνολικά εκτιμούν ό,τι οι ζημιές τους ανέρχονται, ως χθες, σε 150.000 ευρώ.

Έργο Ζωής από την ΕΑΣ






Τον εκσυγχρονισμό των εγκαταστάσεων ψύξης και διαλογής ακτινιδίων στον Κορινό, όπως και τις εγκαταστάσεις όπου θα στεγαστούν οι υπηρεσίες της Α και Β ΔΟΥ Κατερίνης και της Α’βάθμιας και Β’βάθμιας Εκπαίδευσης του Νομού Πιερίας, θα παρουσιάσει την Κυριακή 1η Φεβρουαρίου 2009, στις 11.30 π.μ. στην αίθουσα συνεδριάσεών της η Ε.Α.Σ. Πιερίας.


Ο εκσυγχρονισμός της μονάδας διαλογής της Ε.Α.Σ. στον Κορινό, σε συνδυασμό με τις παράλληλες δράσεις της, δίνει νέα προοπτική και διάσταση τόσο στην άλλη "γεωργία" που σήμερα αποτελεί τον υπ’ αριθμό ένα στόχο του Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων για τη διατήρηση της γεωργίας στη χώρα μας σε υψηλά επίπεδα και τη βελτίωση όλων των δεικτών ανάπτυξης της αγροτικής οικονομίας, όσο και σε θέματα αποκέντρωσης υπηρεσιών, βελτίωσης και αναβάθμισης της ποιότητας εξυπηρέτησης του πολίτη.
















Από το Γραφείο Τύπου της Ε.Α.Σ.

Υπεύθυνος: Λευτέρης Μωυσιάδης

eleftherios@moissiadis.com

6937770999

ΔΙΕΘΝΗ ΕΚΘΕΣΗ ΜΠΡΑΤΙΣΛΑΒΑΣ

ΕΓΚΑΙΝΙΑ 2ΟΥ ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ ΣΧΟΛΕΙΟΥ




ΠΑΝΤΑΧΟΥ ΠΑΡΟΝ....




Με τον Πρόεδρο της Επιτροπής των Περιφερειών Luc Van Den Brande συζήτησε στο περιθώριο της Έκτακτης Συνεδρίασης της Ομάδας του Ευρωπαϊκού Λαϊκού Κόμματος της Επιτροπής των Περιφερειών στις Βρυξέλλες, ο Νομάρχης Πιερίας Γιώργος Παπαστεργίου.



Εξάλλου, ο Νομάρχης βρίσκεται συχνά στην πρωτεύουσα της Ευρωπαϊκής Ένωσης καθώς συμμετέχει σε δύο διαρκείς επιτροπές της Επιτροπής των Περιφερειών, στην Επιτροπή Για τη Βιώσιμη Ανάπτυξη (DEVE) και στην Επιτροπή για τις Εξωτερικές Σχέσεις και την Αποκεντρωμένη Συνεργασία (RELEX) στις οποίες συζητούνται σημαντικά ζητήματα που άπτονται των εθνικών μας θεμάτων και της πολιτικής σε διάφορους τομείς της Ευρωπαϊκής Ένωσης.