PIERIA-GR ΚΟΝΤΑ ΣΑΣ ΑΠΟ ΤΟ 2008 ΤΟ ΠΡΩΤΟ BLOG ΤΗΣ ΠΙΕΡΙΑΣ

Στη γειτονιά των θεών του Ολύμπου.

PIERIA-GR ΓΙΑΤΙ ΕΜΕΙΣ ΓΡΑΦΟΥΜΕ ΚΑΙ ΔΕΝ ...ΑΝΤΙΓΡΑΦΟΥΜΕ

ΓΚΡΕΜΙΣΤΕ ΡΕ ...ΓΑΪΔΟΥΡΙΑ ΤΑ ΔΙΟΔΙΑ

ΤΟ E-MAIL ΜΑΣ ΕΙΝΑΙ KERAILIDISDIM@GMAIL.COM

Γιατί εμείς ΓΡΑΦΟΥΜΕ, υποΓΡΑΦΟΥΜΕ και δεν ΑΝΤΙγράφουμε

"METROPOLIS 106,7" ΤΟ ΠΡΩΤΟ ΚΑΙ ΜΟΝΑΔΙΚΟ ΑΘΛΗΤΙΚΟ ΡΑΔΙΟΦΩΝΟ ΤΗΣ ΠΙΕΡΙΑΣ

Η ομάδα του PIERIA GR σας καλώς ορίζει στη γειτονιά των θεών του Ολύμπου.

ΕΠΟΧΗ "ΝΤΟΥΜΟΥ" - ΔΗΜΑΡΧΟΥ, ΖΟΥΜΕ ΠΛΕΟΝ ΣΤΗΝ ΚΑΤΕΡΙΝΗ ΚΙ ΟΧΙ "ΔΗΜΑΡΧΟΥΛΗΔΩΝ" ΤΟΥ ΠΑΡΕΛΘΟΝΤΟΣ
(Κείμενο του Δημητρίου Π. Κεραηλίδη)

Ο παλιός χρόνος έφυγε. Ήρθε το 2024 και τώρα στις πρώτες μέρες του, για Κατερίνη, ας τονίσουμε την εποχή που ήρθε. Τώρα;;; Τώρα απλά θα πούμε, ΓΙΑΝΝΗ ΝΤΟΥΜΟ καλή αρχή. Καλή επιτυχία στο έργο σου για μια Κατερίνη ριγμένη, πονεμένη, ατιμασμένη, επί χρόνια μέσα στα δεινά.... Που έχει ανάγκη από ΔΗΜΑΡΧΟ ΚΑΤΕΡΙΝΗΣ. Αυτά. ΥΓ: Να πως πως ζούμε την Κατερίνη του Ντούμου κι όχι των άλλων εκκολαπτόμενων δημαρχούληδων, που κυκλοφορούν πλέον στο κέντρο. Σαν όπως οι πρώην του πρώην Δημάρχου Κατερίνης. Γιατί η ιστορία έγραψε: Ο Κουκοδήμος έχασε κι όχι ο Νταντάμης, ο Κυριακίδης, ο Μπουσνάκης, ο Συμεωνίδης ή ο ή Μορφακίδης. Αυτά...

Τρίτη 16 Ιουνίου 2009

ΜΕΤΑΜΕΣΟΝΥΧΤΙΕΣ ΣΥΝΑΝΤΗΣΕΙΣ ...ON THE ROCKS..!!

ΠΟΤΑ ...ON THE ROCKS

COFFEE PASTE www.e-radio.gr LIVE 20-22.00 RADIO ENIMEROSI 92.2 FM

Λαρισαίος για ,,,το Διαστημα

Απόφοιτος της Ιατρικής Σχολής του Α.Π.Θ. και Λαρισαίος στην καταγωγή είναι ο Έλληνας που συγκαταλέγεται μεταξύ των 45 καλύτερων υποψηφίων στον Ευρωπαϊκό Οργανισμό Διαστήματος. Συγκεκριμένα, ο κ. Ευάγγελος Καϊμακάμης ξεχώρισε από τις 8.413 υποψηφιότητες από όλη την Ευρώπη για την επιλογή των νέων αστροναυτών, εκ των οποίων οι 159 υποψηφιότητες είναι ελληνικές, με μόνο 21 γυναίκες για την Ελλάδα.

Ο κ. Καϊμακάμης δεν ήταν τελικά ανάμεσα στους έξι συνυποψήφιους του που βρήκαν δουλειά στον Ευρωπαϊκό Οργανισμό Διαστήματος και θα ταξιδέψουν στο διάστημα. Ωστόσο, θέτει πλέον σοβαρή υποψηφιότητα για την επόμενη προκήρυξη θέσεων, καθώς ο ΕΟΔ έχει ανακοινώσει πως μέχρι το 2014 θα πάρει και άλλους αστροναύτες.

ΧΡΩΜΑΤΑ ΣΤΑ ΓΛΥΠΤΑ

Ερευνητές του Βρετανικού Μουσείου επιβεβαίωσαν ότι τα γλυπτά του Παρθενώνα ήσαν αρχικά χρωματισμένα με λαμπερά χρώματα. Μια ομάδα επιστημόνων-συντηρητών, χρησιμοποιώντας μια νέα τεχνική, αποκάλυψε αόρατα ίχνη μιας αρχαίας χρωστικής ουσίας, γνωστής ως «Αιγυπτιακό μπλε», πάνω στα γλυπτά.

Σύμφωνα με τους ερευνητές, υπό τον Τζοβάνι Βέρι, είναι η πρώτη πέραν πάσης αμφιβολίας απόδειξη πως δεν ήσαν ολόλευκα, όπως φαίνονται σήμερα, τα ύψους περίπου δύο μέτρων γλυπτά πάνω στα τριγωνικά αετώματα. Η χρωστική ουσία που χρησιμοποιήθηκε από τους αρχαίους Αθηναίους, σύμφωνα με τους Βρετανούς ερευνητές, συνέχιζε να βρίσκεται σε ευρεία χρήση μέχρι περίπου το 800 μΧ.

Η βρετανική έρευνα, που δημοσιεύτηκε στο διεθνές χημικό περιοδικό «Analytical and Bioanalytical Chemistry» (Αναλυτική και Βιοαναλυτική Χημεία), έγινε πάνω στα μάρμαρα του Παρθενώνα που βρίσκονται από το 1816 στο Βρετανικό Μουσείο και έχουν αποτελέσει αντικείμενο έντονης διαμάχης σχετικά με την επιστροφή τους στην Ελλάδα.
Είναι γνωστό εδώ και πάνω από δύο αιώνες ότι οι αρχαίοι Έλληνες και Ρωμαίοι χρωμάτιζαν τα αγάλματά τους, αλλά το χρώμα αυτό έχει σχεδόν εξαφανιστεί με το πέρασμα του χρόνου, αν και μικρά στίγματα χρώματος μπορεί ακόμα να διακρίνει κανείς μερικές φορές, αν μελετήσει τα αγάλματα από πολύ κοντά. Σύμφωνα με τους Βρετανούς ερευνητές, κανένα ίχνος χρώματος δεν είχε εντοπιστεί με βεβαιότητα στα γλυπτά του Παρθενώνα, παρά την ενδελεχή ανάλυσή τους, μεταξύ άλλων από το διάσημο Βρετανό φυσικό Μάικλ Φαραντέι στη δεκαετία του 1830.

Τέλος στην εποχή της σιλικόνης

και του πλαστικοποιημένου γυναικείου προτύπου βάζει νέα έρευνα Αυστραλών επιστημόνων.

Οπως υποστηρίζει, το ισχυρό φύλο εξακολουθεί να έχει αδυναμία στις φυσικές καμπύλες που αποτελούν το διαβατήριο για να γίνει μια γυναίκα η φαντασίωση των ανδρών.

Αλλωστε, από την εποχή της Μέριλιν Μονρόε, του διαχρονικού συμβόλου του σεξ που ξετρέλαινε τους άνδρες, φαίνεται πως δεν έχει περάσει πολύς καιρός. Η εμμονή της μόδας με τις αδύνατες γυναίκες και τις… τεχνητές καμπύλες, σε συγκεκριμένα σημεία του σώματος, δεν ξεσηκώνει πια τον ανδρικό πληθυσμό.



Ο καθηγητής Rob Brooks και η ομάδα του από το Πανεπιστήμιο της Νέας Ουαλίας στο Σίδνεϊ ζήτησαν από 100 άνδρες σπουδαστές να κρίνουν την ελκυστικότητα, περισσότερων από 200 φιγούρες γυναικών, με διαφορετικές αναλογίες στους γλουτούς, τη μέση και το στήθος. Το πόρισμα έδειξε ότι οι άνδρες επιλέγουν τις γυναίκες της διπλανής πόρτας και όχι τις «πλαστικές» και υπερβολικά αδύνατες με τέλειες αναλογίες που κοσμούν τα εξώφυλλα των περιοδικών, όπως η Πάμελα Αντερσον και η Βικτόρια Μπέκαμ.

«Νιώθω πολύ μόνος»,

ομολόγησε ο Σίλβιο Μπερλουσκόνι στους δημοσιογράφους κατά τη διάρκεια της πτήσης προς την Ουάσιγκτον, όπου πραγματοποίησε επίσκεψη-αστραπή.

Επιχειρώντας να προβάλει μια πιο ανθρώπινη πλευρά του, διαφορετική από αυτή που παρουσιάζουν τα μέσα ενημέρωσης, ο Ιταλός πρωθυπουργός άφησε κατά μέρος το εκκεντρικό χιούμορ του και δήλωσε ότι από τότε που τον εγκατέλειψε η σύζυγός του, Βερόνικα, νιώθει μοναξιά. «Με τη γυναίκα μου μιλούσα δύο φορές την ημέρα στο τηλέφωνο.
Τώρα, για να μάθω νέα της πρέπει να διαβάσω τις εφημερίδες. Θα ήθελα να με αφήσουν να ζήσω με ηρεμία την προσωπική μου μοναξιά», δήλωσε ο Καβαλιέρε, προσθέτοντας ότι το τελευταίο διάστημα, εκτός από το διαζύγιο με τη σύζυγό του, υπέστη και δύο ακόμη σημαντικές απώλειες, αφού έχασε τη μητέρα και την αδελφή του.

Ο Ιταλός πρωθυπουργός διέψευσε ότι οι μεταφορές των προσκεκλημένων του στη βίλα Τσερτόζα της Σαρδηνίας επιβαρύνουν τους Ιταλούς φορολογουμένους, υπογραμμίζοντας ότι δεν έχει χρεώσει ούτε ένα ευρώ τον κρατικό προϋπολογισμό.

Μια νεαρή δικαστής υποχρέωσε,

με απόφασή της, ένα βίαιο σύζυγο να διανέμει φυλλάδια, με τα οποία ζητά δημόσια συγγνώμη από τη γυναίκα του, επειδή την ξυλοκόπησε, αναφέρουν την Τρίτη τα τουρκικά μέσα ενημέρωσης.

Το περιστατικό σημειώθηκε στην κωμόπολη Αράτς της βόρειας Τουρκίας, όπου η δικαστής Ασλιχάν Λιμόν έκρινε τον Μουσταφά Καντιντσί ένοχο για τον καθ' υποτροπήν ξυλοδαρμό της γυναίκας του.

Ο Καντιντσί, εφαρμόζοντας τη δικαστική εντολή, διένειμε πράγματι στην πόλη φυλλάδια με τη φράση: «Ζητώ συγγνώμη από τη γυναίκα μου, καθώς και απ' όλους τους κατοίκους του Αράτς, επειδή την χτύπησα».

Η τουρκική νομοθεσία τιμωρεί με ποινές φυλάκισης ή με χρηματικό πρόστιμο τους δράστες κρουσμάτων οικογενειακής βίας, ένα φαινόμενο ιδιαίτερα εκτεταμένο στην τουρκική κοινωνία, αλλά οι δικαστές επιδεικνύουν συχνά επιείκεια προς τους βίαιους συζύγους.

Η Λιμόν, σε δηλώσεις της στην εφημερίδα Millyet, αιτιολόγησε την απόφασή της, τονίζοντας ότι αυτή υπαγορεύθηκε από τη βούληση «να υπερασπιστεί την τιμή της ξυλοκοπημένης γυναίκας».



ΑΠΕ - ΜΠΕ

ΤΟ ΠΑΙΔΙ ΤΗΣ ΓΙΑ 20 ΕΥΡΩ..!!

Η Εισαγγελία της περιοχής Μούρμανσκ ανακοίνωσε την Τρίτη ότι διέταξε τη διενέργεια δικαστικής έρευνας, σχετικά με μια γυναίκα, που κατηγορείται ότι προσπάθησε να πουλήσει τον ηλικίας ενός έτους γιο της για 800 ρούβλια (περίπου 20 ευρώ).

«Η Αλιόνα Σεργκέγεβα, γεννημένη το 1975, πρότεινε σε πωλήτρια του εμπορικού κέντρου να της πουλήσει το γιο της, γεννημένο στις 25 Μαΐου 2008, για 800 ρούβλια» αναφέρει η Εισαγγελία στην ιστοσελίδα της.


Οι παράνομες πωλήσεις βρεφών από τους γονείς τους, οι οποίοι ως επί το πλείστον στις περιπτώσεις αυτές αντιμετωπίζουν πρόβλημα αλκοολισμού, δεν αποτελούν μεμονωμένο φαινόμενο στη Ρωσία, αλλά συνήθως τα ποσά που καταβάλλονται ανέρχονται σε αρκετές χιλιάδες ρούβλια.

ΑΠΕ - ΜΠΕ

a+ a- print email

Ένα είδος χημειοθεραπείας

που χρησιμοποιείται και τοπικά για την αντιμετώπιση προκαρκινικών αλλοιώσεων στο δέρμα φαίνεται ότι παράλληλα λειαίνει τις ρυτίδες και εξαφανίζει τις δυσχρωμίες, ανακοίνωσαν Αμερικανοί δερματολόγοι. Οι παρενέργειες πάντως δεν είναι αμελητέες.

Το φάρμακο φθοροουρακίλη «χρησιμοποιείται εδώ και χρόνια» αναφέρει στο Reuters η Ντέινα Σακς του Πανεπιστημίου του Μίσιγκαν, επικεφαλής της μελέτης που δημοσιεύεται στο Archives of Dermatology.

Πολλοί ασθενείς «σχολίαζαν επί χρόνια ότι έδειχναν καλύτερα» μετά την αντικαρκινική θεραπεία. «Όχι μόνο εξαφανίζονταν οι προκαρκινικές αλλοιώσεις τους, αλλά και η εικόνα του δέρματός τους φαινόταν να βελτιώνεται» δηλώνει η δερματολόγος.

Εξηγεί ότι η τοπική κρέμα πιθανότατα πυροδοτεί μια αντίδραση επούλωσης, η οποία αυξάνει τελικά την παραγωγή κολλαγόνου στο δέρμα.

Ανεκτίμητους θησαυρούς

που προσφέρουν πολύτιμες πληροφορίες για τον ιστορία και τον πολιτισμό της περιοχής έφερε στο φως η διαδικασία για την ανασύσταση της λίμνη της Κάρλας στα όρια των νομών Λάρισας και Μαγνησίας.

Κατά τη διάρκεια την εργασιών, η αρχαιολογική σκαπάνη έπαιξε τον δικό της παράλληλο ρόλο, χαρίζοντας μία πληθώρα ευρημάτων και πληροφοριών σχετικά με την ιστορία της περιοχής.

Κοσμήματα, αγγεία, νομίσματα, κλίβανοι, αλλά και υπολείμματα κτιρίων, αγωγοί, 62 τάφοι, σε μία περιοχή και άλλοι 67 κιβωτιόσχημοι τάφοι σε άλλη περιοχή των ανασκαφών είναι μόνον μερικά από το ευρήματα που ήρθαν στο φως.

Επίσης, ανασκάφηκε και ένα μεγάλο τμήμα προϊστορικού οικισμού του τέλους της Νεολιθικής Εποχής, σε έκταση 3,5 στρεμμάτων, τη διατήρηση του οποίου αποφάσισε του υπουργείο Πολιτισμού, προκείμενου να αναδειχτεί σε επισκέψιμο αρχαιολογικό χώρο.

Ακόμη, εντοπίστηκαν και οικιστικά κατάλοιπα της ελληνιστικής περιόδου, καθώς και ένα ρωμαϊκό νεκροταφείο.

Τα καλοκαιρινά είδη UNICEF

Φέτος συμπληρώνονται 20 χρόνια από την ημερομηνία που η ανθρωπότητα δεσμεύτηκε να προστατεύσει τα δικαιώματα των παιδιών, με την υιοθέτηση της Σύμβασης για τα Δικαιώματα του Παιδιού.
Η επίδρασή της είναι ιδιαίτερα σημαντική στη ζωή εκατομμυρίων παιδιών σε όλο τον κόσμο, οδηγώντας στη βελτίωση της ποιότητας της ζωής τους και στηρίζοντας το δικαίωμά τους στην επιβίωση.
Χάρη στην πολύτιμη υποστήριξή σας η UNICEF υλοποιεί προγράμματα σε περισσότερες από 150 χώρες παγκοσμίως, με σκοπό να στηρίξει την υγεία και τη διατροφή των παιδιών, το καθαρό νερό και την υγιεινή, την ποιοτική βασική εκπαίδευση και την προστασία των παιδιών από τη βία, την εκμετάλλευση και το AIDS.

Η συλλογή περιλαμβάνει μπάλες, κουβαδάκια, πετσέτες εξαιρετικής ποιότητας, μπλουζάκια καθώς και άλλα δώρα για μικρούς και μεγάλους, όπως μοναδικά κοσμήματα από ασήμι 925ο φτιαγμένα με πολύ γούστο στην Ελλάδα σε αποκλειστικά σχέδια για τη UNICEF, κεριά, αρωματικά για τις ντουλάπες και το χώρο σας, υπάρχουν επίσης βιβλία με θέματα βασισμένα στα δικαιώματα των παιδιών και στην καθημερινότητά τους από γνωστούς εκδοτικούς οίκους για παιδιά και όσους αισθάνονται παιδιά.

Τα καλοκαιρινά είδη UNICEF μπορούν οι ευαισθητοποιημένοι πολίτες

Φέτος συμπληρώνονται 20 χρόνια από την ημερομηνία που η ανθρωπότητα δεσμεύτηκε να προστατεύσει τα δικαιώματα των παιδιών, με την υιοθέτηση της Σύμβασης για τα Δικαιώματα του Παιδιού.
Η επίδρασή της είναι ιδιαίτερα σημαντική στη ζωή εκατομμυρίων παιδιών σε όλο τον κόσμο, οδηγώντας στη βελτίωση της ποιότητας της ζωής τους και στηρίζοντας το δικαίωμά τους στην επιβίωση.
Χάρη στην πολύτιμη υποστήριξή σας η UNICEF υλοποιεί προγράμματα σε περισσότερες από 150 χώρες παγκοσμίως, με σκοπό να στηρίξει την υγεία και τη διατροφή των παιδιών, το καθαρό νερό και την υγιεινή, την ποιοτική βασική εκπαίδευση και την προστασία των παιδιών από τη βία, την εκμετάλλευση και το AIDS.

Η συλλογή περιλαμβάνει μπάλες, κουβαδάκια, πετσέτες εξαιρετικής ποιότητας, μπλουζάκια καθώς και άλλα δώρα για μικρούς και μεγάλους, όπως μοναδικά κοσμήματα από ασήμι 925ο φτιαγμένα με πολύ γούστο στην Ελλάδα σε αποκλειστικά σχέδια για τη UNICEF, κεριά, αρωματικά για τις ντουλάπες και το χώρο σας, υπάρχουν επίσης βιβλία με θέματα βασισμένα στα δικαιώματα των παιδιών και στην καθημερινότητά τους από γνωστούς εκδοτικούς οίκους για παιδιά και όσους αισθάνονται παιδιά.

ΠΑΝΑΚΡΙΒΑ ΚΡΑΣΙΑ

Περίπου 49.000 δολάρια πλήρωσε Ασιάτης, λάτρης του καλού κρασιού, για 12 μπουκάλια Chateau Le Pin του 1990 σε δημοπρασία του Οίκου Σόθμπις, τα έσοδα της οποίας ξεπέρασαν τις προβλέψεις φτάνοντας τα δύο εκατομμύρια δολάρια.

Επίσης το ποσό των 36.300 δολαρίων δόθηκε για τρία τρίλιτρα Ch?teau Lafite του 1982 και 30.250 δολάρια για δώδεκα μπουκάλια Ch?teau Petrus του 1990.

Για πρώτη φορά ο Οίκος Σόθμπις επέτρεψε να συμμετέχουν στη δημοπρασία όσοι ενδιαφέρονται και μέσω Διαδικτύου. Μάλιστα το 17% των πωλήσεων έγινε με αυτόν τον τρόπο.

Ο αμερικανός πρόεδρος

Μπαράκ Ομπάμα θεωρείται πλέον ότι διαθέτει περισσότερο στιλ από όλους τους γνωστούς σταρ του πλανήτη, σύμφωνα με δημοσκόπηση που έγινε σε δείγμα 3.000 ανδρών στην Αυστραλία.

Ο Ομπάμα έχει πραγματικά εντυπωσιάσει τον κόσμο με το ντύσιμο και το στιλ του, δήλωσαν οι ερωτηθέντες.
Στη δεύτερη θέση βρίσκεται ο Μπραντ Πιτ για την ικανότητά του να δείχνει τέλειος τόσο με κοστούμια όσο και με τζιν. Και στην τρίτη ο Ντέιβιντ Μπέκαμ που το στιλ του τον έχει κάνει έναν από τους πιο φωτογραφημένους άντρες του πλανήτη.

Γενικά οι πολιτικοί δεν φημίζονται για το καλό τους γούστο και το στιλ τους στο ντύσιμο. Ο ΟΜΠΑΜΑ ΦΑΙΝΕΤΑΙ ΝΑ ΤΟ ΑΛΛΑΖΕΙ ΑΥΤΟ...!

Στην πέμπτη θέση

του καταλόγου με τους πιο δημοφιλείς τουριστικούς προορισμούς για την Ολλανδία βρίσκεται η Ελλάδα που καταφέρνει να γοητεύει τους Ολλανδούς τουρίστες ώστε να επιστρέφουν και πάλι σε αυτήν. Τα παραπάνω ανέφερε ο νέος πρέσβης της Ολλανδίας στην Ελλάδα Kees VanRij κατά τη συνάντησή του με τον νομάρχη Παναγιώτη Ψωμιάδη.

Ο πρέσβης της Ολλανδίας επισήμανε ότι υπάρχει ενδιαφέρον από την πατρίδα του και για τον χειμερινό τουρισμό στη χώρα μας, ενώ ιδιαίτερη συζήτηση έγινε και για τις δυνατότητες συνεργασίας ανάμεσα στα λιμάνια της Θεσσαλονίκης και του Ρότερνταμ. Αναφορά έγινε και στο πρόβλημα της λαθρομετανάστευσης και στους τρόπους αντιμετώπισής του σε ευρωπαϊκό επίπεδο.

Βιβιάνα Καμπανίλε






















Νικήτρια του διαγωνισμού Βιβιάνα Καμπανίλε, θα είναι η κοπέλα που θα μας εκπροσωπήσει και στον διαγωνισμό Miss Universe.

Η νέα παρουσιάστρια του διαγωνισμού ομορφιάς, Βίκυ Καγιά, ανακοίνωσε το όνομα της Σταρ Ελλάς 2009,την ελληνοϊταλίδα, Βιβιάνα Καμπανίλε.

Η Νταϊάνα Ιγροπούλου, μόλις άκουσε ότι αντί για τον τίτλο της Σταρ Ελλάς, για τον οποίο ήταν σίγουρη ότι θα κερδίσει, θα φορέσει το στέμμα της αναπληρωματικής Σταρ Ελλάς, πάγωσε!

Την ταυτοποίηση των καρτοκινητών

από την 1η Ιουλίου 2010 ανακοίνωσε ο υπουργός Μεταφορών. Οι κάτοιχοι των καρτοκινητών έχουν προθεσμία έως τις 31 Ιουνίου 2010 για την ονομαστικοποίηση των συνδέσεών τους με καταχώρηση των στοιχείων τους. Ο κ.Στυλιανίδης, ερωτηθείς αν υπάρχει θέμα τελών και στα καρτοκινητά όπως ισχύει στις συνδέσεις με συμβόλαιο, αρκέστηκε να πει πως αυτό είναι θέμα του υπουργείου Οικονομίας.

Όπως είπε ο υπουργός, άμεσα κατατίθεται στη Βουλή, προς διαβούλευση, σχέδιο νόμου που προβλέπει την ταυτοποίηση των χρηστών καρτοκινητών.

Ο κ. Στυλιανίδης έστειλε επιστολή στον πρόεδρο της Βουλής για τη σύγκληση της αρμόδιας επιτροπής, την οποία θα ενημερώσει στο πλαίσιο της διαβούλευσης, όπως προβλέπει το άρθρο 36 του κανονισμού της Βουλής, για το περιεχόμενο του σχεδίου νόμου. Όπως είπε, το σχέδιο νόμου αναμένεται να γίνει νόμος του κράτους τον επόμενο μήνα, από το πρώτο θερινό τμήμα της Βουλής. Θα ακολουθήσει μια περίοδος προσαρμογής περίπου ενός έτους και συγκεκριμένα μέχρι τις 30 Ιουνίου 2010.

Σκληρό μήνυμα

προς τον βουλευτή Αργολίδας, Γιάννη Μανώλη, στέλνει το Μέγαρο Μαξίμου, μετά το θέμα που προέκυψε με την επιστολή που απέστειλε προς τον πρωθυπουργό, αλλά και τις απόψεις του που δημοσιοποίησε τις προηγούμενες ημέρες, περί δημιουργίας κεντροδεξιάς παράταξης. Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος έθεσε τον κ. Μανώλη προ των ευθυνών του λέγοντας: "Εάν κάποιος διαφωνεί με βασικές επιλογές της κυβερνητικής πολιτικής μπορεί να άρει την εμπιστοσύνη του προς την κυβέρνηση και να αναλάβει τις ευθύνες του".

"Αν κάποιος θέλει να παραιτηθεί από τη θέση του είναι δικαίωμα του" τόνισε ο κ. Αντώναρος, προσθέτοντας ότι δεν σχολιάζει απόψεις βουλευτών, ειδικά μία επιστολή που ο αποστολέας της την χαρακτήρισε προσωπική και εμπιστευτική.

Η επιστολή Μανώλη

Σημειώνεται ότι έντονες αναταράξεις προκαλεί στο Μαξίμου ο βουλευτής Αργολίδας της ΝΔ, Γ. Μανώλης, ο οποίος με επιστολή του στον πρωθυπουργό εξηγεί το σκεπτικό των δηλώσεων του για επανίδρυση της κεντροδεξιάς.

Ο κ. Μανώλης δήλωσε ότι ενημέρωσε τον πρωθυπουργό για δύο αποφάσεις του, αρνήθηκε όμως να αναφέρει ποιες είναι αυτές και διέψευσε τα περί υποψηφιότητάς του με το ΛΑΟΣ.

Στην επιστολή του ο κ. Μανώλης αφήνει αιχμές για πρόσωπα σε κυβέρνηση και κόμμα, εκφράζει τους φόβους του για την πορεία της παράταξης, ενώ αναφέρεται και σε συμπεριφορές που έχει αντιμετωπίσει ο ίδιος. Ο βουλευτής Αργολίδας θέτει, μάλιστα, τον εαυτό του στη διάθεση του Κώστα Καραμανλή.

Λίγο μετά τις 10:00 το πρωί, ο κ. Μανώλης με ανακοίνωσή του επιβεβαιώνει την επιστολή του προς τον πρωθυπουργό και διαψεύδει οποιαδήποτε περίπτωση να κατέλθει υποψήφιος με το ΛΑΟΣ στις επόμενες εκλογές, ενώ διαβεβαιώνει ότι δεν τίθεται θέμα σταθερότητας της κυβέρνησης.

Στην ανακοίνωσή του σημειώνει: "Τα γνωστά παπαγαλάκια επιχειρώντας να απαξιώσουν τις πολιτικές μου θέσεις με κατηγορούν ότι θα είμαι υποψήφιος με το ΛΑΟΣ στο νομό Αργολίδας. Δηλώνω κατηγορηματικά ότι αυτό δεν πρόκειται να συμβεί. Ας σταματήσουν, λοιπόν, τις αθλιότητες όσοι διαρρέουν σενάρια περί συνωμοσίας. Δηλώνω, επιπλέον, ότι με τις αποφάσεις μου, για τις οποίες έχω ενημερώσει τον πρωθυπουργό, δεν τίθεται κανένα θέμα σταθερότητας της κυβέρνησης".

Ο κ. Μανώλης, αρνήθηκε να αναφέρει ποιες είναι οι αποφάσεις του για τις οποίες ενημέρωσε τον πρωθυπουργό, παραπέμποντας στο Μαξίμου για την δημοσιοποίησή τους ή μη. Μετά και τις δηλώσει αυτές είναι πλέον εμφανές ότι ο βουλευτής Αργολίδας δεν είναι διατεθειμένος να παραιτηθεί, παρά τις όποιες πιέσεις που του ασκούνται.

Υπενθυμίζεται ότι ο κ. Μανώλης μίλησε για συγχώνευση ΝΔ και ΛΑΟΣ σε ένα νέο πολιτικό φορέα της κεντροδεξιάς, στον οποίο θα ενταχθούν όλοι όσοι δεν εμπλέκονται σε σκάνδαλα. Η Ρηγίλλης αποδοκίμασε τις απόψεις του βουλευτή, σχολιάζοντας ότι πολλοί ήρθαν και έφυγαν, αλλά η ΝΔ αντέχει. Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, ερωτηθείς σχετικά είπε ότι δεν σχολιάζει προσωπικές τοποθετήσεις βουλευτών.

Ερωτηθείς ο κ. Γ. Καρατζαφέρης για ό,τι ακούγεται στην Νέα Δημοκρατία απήντησε: "Παρακολουθώ με ιδιαίτερο ενδιαφέρον τον διάλογο που αναπτύσσεται στο εσωτερικό της ΝΔ. Πέραν αυτού, ουδέν".

Κάλυψη 25%, με εγγύηση του Δημοσίου

Κάλυψη 25%, με εγγύηση του Δημοσίου, των τραπεζικών δανείων για αγορά κατοικίας και επαγγελματικής στέγης, προβλέπει νομοσχέδιο του υπουργείου Οικονομίας και Οικονομικών που κατατίθεται ως τα τέλη της εβδομάδας στη Βουλή.

Το νομοσχέδιο θα έχει τίτλο «Κανόνες τεκμηρίωσης ενδοομιλικών συναλλαγών, κανόνες υποκεφαλαιοδότησης επιχειρήσεων».

Σύμφωνα με το ενημερωτικό δελτίο του υπουργού Οικονομίας Γ.Παπαθανασίου, το πρόσθετο αυτό μέτρο αποσκοπεί να συμβάλει αποφασιστικά στην κίνηση της αγοράς ακινήτων, στην ενίσχυση της οικοδομής και στη διευκόλυνση απόκτησης κατοικίας.

Οι υποψήφιοι αγοραστές για να πάρουν το 100% πρέπει να δηλώσουν την αγοραία αξία του ακινήτου και όχι την αντικειμενική. Αυτό σημαίνει ότι θα πληρώσουν και υψηλότερο φόρο μεταβίβασης και στην αγορά επικρατεί αβεβαιότητα σχετικά με τις επιπτώσεις και την αποτελεσματικότητα του συγκεκριμένου μέτρου.

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Θετικό ρυθμό ανάπτυξης -έστω και κατώτερο των αρχικών προβλέψεων- βλέπει για την ελληνική οικονομία το 2009 ο Γιάννης Παπαθανασίου, σε ομιλία του στο 10ο διεθνές Venture Capital Forum, το οποίο συνδιοργανώνουν ο Οργανισμός Invest in Greece με το ΤΑ.ΝΕ.Ο (Ταμείο Ανάπτυξης Νέας Οικονομίας) και το δίκτυο ΠΡΑΞΗ.

Ο ίδιος επανέλαβε ότι εντός του μήνα θα γίνει αξιολόγηση των μεγεθών, ώστε να αποφασιστούν τυχόν νέα μέτρα.

Παράλληλα, έκανε έκκληση για συναίνεση σε πολιτικό, οικονομικό, κοινωνικό και επιχειρηματικό επίπεδο λόγω της οικονομικής κρίσης.

ΑΛΑΒΑΝΟΣ ΓΙΑ ΣΥΡΙΖΑ

Αποστάσεις από τον πρόεδρο του ΣΥΝ Αλέξη Τσίπρα τήρησε την Τρίτη ο πρόεδρος της ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ Αλέκος Αλαβάνος, λέγοντας πως δεν έχει καταλήξει στο συμπέρασμα ότι μετάνιωσε για την στήριξη που του πρόσφερε, όμως -όπως είπε- «πρέπει να τα δούμε όλα από την αρχή».

Σε ερώτηση αν ο ΣΥΡΙΖΑ θα οδεύσει προς τις εθνικές εκλογές με επικεφαλής τον κ. Τσίπρα, ο κ. Αλαβάνος είπε ότι δεν τον απασχολεί το θέμα αυτό, αλλά το πώς θα εξαχθούν τα σωστά διδάγματα και ο ΣΥΡΙΖΑ να δώσει ελπίδα στον κόσμο.

Ο κ. Αλαβάνος έκανε και αυτοκριτική όσον αφορά στο εκλογικό αποτέλεσμα, δηλώνοντας ότι και ο ίδιος έχει ευθύνες και λόγω της θέσης του ως πρόεδρος της Κοινοβουλευτικής Ομάδας. Πρόσθεσε ότι το εγχείρημα της συλλογικότητας έχει τριβές, αλλά πρέπει να κινηθεί σε ένα διαφορετικό μοντέλο από τα αρχηγικά κόμματα.

Ο ΣΥΡΙΖΑ πέρασε έναν μικρό σεισμό, είπε ο κ. Αλαβάνος αναφερόμενος στο εκλογικό αποτέλεσμα, προσθέτοντας ότι υπάρχουν μετασεισμικές δονήσεις, οι οποίες όμως δεν κρατούν πολύ.

ΕΠΙΣΤΟΛΗ ΜΑΝΩΛΗ ΣΤΟΝ ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟ

Εντονες αναταράξεις προκαλεί στο Μαξίμου ο Βουλευτής της ΝΔ, Γ. Μανώλης, ο οποίος με επιστολή του στον πρωθυπουργό εξηγεί το σκεπτικό των δηλώσεων του για επανίδρυση της κεντροδεξιάς. Ο κ. Μανώλης δήλωσε ότι ενημέρωσε τον πρωθυπουργό για δύο αποφάσεις του, αρνήθηκε όμως να αναφέρει ποιες είναι αυτές και διέψευσε τα περί υποψηφιότητάς του με το ΛΑΟΣ.

Στην επιστολή του ο κ. Μανώλης αφήνει αιχμές για πρόσωπα σε κυβέρνηση και κόμμα, εκφράζει τους φόβους του για την πορεία της παράταξης, ενώ αναφέρεται και σε συμπεριφορές που έχει αντιμετωπίσει ο ίδιος. Ο Βουλευτής Αργολίδας θέτει, μάλιστα, τον εαυτό του στη διάθεση του Κώστα Καραμανλή.

ΣΤΡΑΤΙΩΤΙΚΗ ΘΗΤΕΙΑ ΚΑΙ ΔΑΠΑΝΕΣ

Υπό την προεδρία του πρωθυπουργού Κώστα Καραμανλή συνεδρίασε το ΚΥΣΕΑ και ενέκρινε την μείωση της θητείας στο στρατό ξηράς και τη μείωση των δαπανών για εξοπλισμούς.

Ο υπουργός Εθνικής Άμυνας Βαγγέλης Μεϊμαράκης μετά τη συνεδρίαση του ΚΥΣΕΑ ανέφερε ότι θα εξοικονομηθούν πόροι 15% για το 2010 και 10% για τα υπόλοιπα 4 χρόνια, που μπορούν να διατεθούν, σύμφωνα με τους σχεδιασμούς του υπουργείου Οικονομίας, σε άλλες κοινωνικές δράσεις.

Επίσης, όπως ανέφερε ο κ. Μεϊμαράκης, το ΚΥΣΕΑ ενέκρινε τη μείωση της θητείας στο στρατό ξηράς στους 9 μήνες, από την ΕΣΣΟ του Αυγούστου. Ανέφερε ακόμη ότι συντρέχουν όλες οι προϋποθέσεις που είχαν τεθεί με βάση τη μελέτη που είχε γίνει από το ΓΕΣ το 2007 και επικαιροποιήθηκε το Νοέμβριο του 2008.

Ο υπουργός Αμυνας είπε επίσης ότι θα μειωθεί κατά 1 μήνα η θητεία στο στρατό ξηράς στην ΕΣΣΟ του Φεβρουαρίου και κατά 2 μήνες στην παρούσα ΕΣΣΟ του Μαΐου.

Οι βαθμολογίες

Την Παρασκευή 19 Ιουνίου, μετά τις 12 το μεσημέρι, θα αναρτηθούν οι βαθμολογίες των υποψηφίων στις Πανελλαδικές εξετάσεις για τα Πανεπιστήμια και τα ΤΕΙ, ανακοίνωσε το υπουργείο Παιδείας.

Οι βαθμολογίες ανακοινώνονται νωρίτερα φέτος, παρά το γεγονός ότι οι υποψήφιοι ήταν πολύ περισσότεροι από κάθε άλλη χρονιά.

Οι υποψήφιοι θα μπορούν να υπολογίσουν κατά προσέγγιση, εάν έχουν επιτύχει, διαφορετικά θα πρέπει να περιμένουν ως το τέλος Αυγούστου, οπότε θα ανακοινωθούν οι βάσεις των Σχολών.

Τέλος, μέσα στο πρώτο δεκαπενθήμερο του Ιουλίου οι υποψήφιοι θα συμπληρώσουν τα μηχανογραφικά δελτία συμμετοχής στην επιλογή για τα Πανεπιστήμια και τα ΤΕΙ.

21 ΤΑ ΚΡΟΥΣΜΑΤΑ

Ακόμα ένα κρούσμα της νέας γρίπης Α (Η1Ν1) ανιχνεύθηκε στη Ελλάδα: Πρόκειται για ένα παιδί δέκα ετών που ήρθε από Νέα Υόρκη. Ο συνολικός αριθμός των κρουσμάτων στη χώρα μας ανέρχεται 21, εκ των οποίων τα 11 έχουν ιαθεί πλήρως.

Το υπουργέιο Υγείας επαναλαμβάνει πως η συμπτωματολογία της νόσου συνεχίζει να είναι ήπια και δεν υπάρχει κανένας λόγος ανησυχίας.

Την ετοιμότητα της χώρας για τη νέα γρίπη επιβεβαίωσε και η Εθνική Επιτροπή Πανδημίας Γρίπης, η οποία συνεδρίασε στο Εθνικό Κέντρο Επιχειρήσεων Υγείας, παρουσία του υπουργού Υγείας. Οι επιστήμονες εισηγήθηκαν τη χρήση του εμβολίου για τον πνευμονιόκοκκο σε ηλικιωμένα άτομα άνω των 65 ετών, αλλά και στις ευπαθείς ομάδες πληθυσμού που πάσχουν από χρόνια νοσήματα.