PIERIA-GR ΚΟΝΤΑ ΣΑΣ ΑΠΟ ΤΟ 2008 ΤΟ ΠΡΩΤΟ BLOG ΤΗΣ ΠΙΕΡΙΑΣ

Στη γειτονιά των θεών του Ολύμπου.

PIERIA-GR ΓΙΑΤΙ ΕΜΕΙΣ ΓΡΑΦΟΥΜΕ ΚΑΙ ΔΕΝ ...ΑΝΤΙΓΡΑΦΟΥΜΕ

ΓΚΡΕΜΙΣΤΕ ΡΕ ...ΓΑΪΔΟΥΡΙΑ ΤΑ ΔΙΟΔΙΑ

ΤΟ E-MAIL ΜΑΣ ΕΙΝΑΙ KERAILIDISDIM@GMAIL.COM

Γιατί εμείς ΓΡΑΦΟΥΜΕ, υποΓΡΑΦΟΥΜΕ και δεν ΑΝΤΙγράφουμε

"METROPOLIS 106,7" ΤΟ ΠΡΩΤΟ ΚΑΙ ΜΟΝΑΔΙΚΟ ΑΘΛΗΤΙΚΟ ΡΑΔΙΟΦΩΝΟ ΤΗΣ ΠΙΕΡΙΑΣ

Η ομάδα του PIERIA GR σας καλώς ορίζει στη γειτονιά των θεών του Ολύμπου.

ΕΠΟΧΗ "ΝΤΟΥΜΟΥ" - ΔΗΜΑΡΧΟΥ, ΖΟΥΜΕ ΠΛΕΟΝ ΣΤΗΝ ΚΑΤΕΡΙΝΗ ΚΙ ΟΧΙ "ΔΗΜΑΡΧΟΥΛΗΔΩΝ" ΤΟΥ ΠΑΡΕΛΘΟΝΤΟΣ
(Κείμενο του Δημητρίου Π. Κεραηλίδη)

Ο παλιός χρόνος έφυγε. Ήρθε το 2024 και τώρα στις πρώτες μέρες του, για Κατερίνη, ας τονίσουμε την εποχή που ήρθε. Τώρα;;; Τώρα απλά θα πούμε, ΓΙΑΝΝΗ ΝΤΟΥΜΟ καλή αρχή. Καλή επιτυχία στο έργο σου για μια Κατερίνη ριγμένη, πονεμένη, ατιμασμένη, επί χρόνια μέσα στα δεινά.... Που έχει ανάγκη από ΔΗΜΑΡΧΟ ΚΑΤΕΡΙΝΗΣ. Αυτά. ΥΓ: Να πως πως ζούμε την Κατερίνη του Ντούμου κι όχι των άλλων εκκολαπτόμενων δημαρχούληδων, που κυκλοφορούν πλέον στο κέντρο. Σαν όπως οι πρώην του πρώην Δημάρχου Κατερίνης. Γιατί η ιστορία έγραψε: Ο Κουκοδήμος έχασε κι όχι ο Νταντάμης, ο Κυριακίδης, ο Μπουσνάκης, ο Συμεωνίδης ή ο ή Μορφακίδης. Αυτά...

Κυριακή 5 Ιουνίου 2011

Το “καμάκι” των ζωδίων


Κριός: Καίγομαι!!! Μήπως μπορώ να χρησιμοποιήσω τον πυροσβεστήρα σου;

Ταύρος: Απλά ένιωσα την ανάγκη να ΄ρθω να σου μιλήσω. Είσαι πολύ γλυκιά και τα γλυκά είναι η αδυναμία μου.

Δίδυμοι: Σου καθυστερούν τα βιβλία της βιβλιοθήκης; Γιατί πάνω σε όλα έχεις γράψει τη λέξη «πρόστιμο».

Καρκίνος: Δώσε μου ένα τεταρτάκι! Θέλω να πάρω τη μαμά μου να της πω, πως μόλις γνώρισα τον άνθρωπο που θα παντρευτώ.

Λέων: Κάνει ζέστη ή είμαι εγώ τόσο καυτός;

Παρθένος: Μωρό μου, μήπως είσαι σκούπα; Γιατί μόλις σάρωσες τα πόδια μου.

Ζυγός: Αν άνθιζε ένα τριαντάφυλλο για κάθε φορά που σε σκέφτομαι, θα περπατούσα μέσα στον ανθισμένο κήπο μου για πάντα.

Σκορπιός: Σπίτι σου ή σπίτι μου;

Τοξότης: Γεια χαρά! Γράφω ένα θέμα για τα πιο φίνα πράγματα στη ζωή. Μπορώ να σου πάρω συνέντευξη;

Αιγόκερως: Είσαι τόσο χαριτωμένη από φυσικού σου, ή εξασκείσαι;

Υδροχόος: Είσαι καυτή. Μάλλον εσύ ευθύνεσαι για την υπερθέρμανση του πλανήτη.

Ιχθύες: Είναι και ο εσωτερικός σου κόσμος τόσο όμορφος;

asteriskos.wordpress.com

ΕΝΩΣΗ ΤΕΧΝΙΚΩΝ ΙΔΙΩΤΙΚΗΣ ΤΗΛΕΟΡΑΣΗΣ ΒΟΡΕΙΑΣ ΕΛΛΑΔΑΣ (ΜΕΛΟΣ ΤΗΣ Π. Ο. Σ. Π. Ε. Ρ. Τ. ΚΑΙ ΤΟΥ Ε. Κ. Θ.)

Ενημερώνουμε ότι συμμετέχουμε στην 24ωρη απεργία που κήρυξε η ΕΤΙΤΑ από ώρα 5.00 π.μ. της Δευτέρας 6 Ιουνίου έως ώρα 5.00 π.μ. της Τρίτης 7 Ιουνίου 2011 για όλους τους τεχνικούς που εργάζονται στους ιδιωτικούς τηλεοπτικούς σταθμούς Εθνικής Εμβέλειας.
απαιτούμε:
• Την υπογραφή Σ. Σ. Ε που θα αναπληρώνει το χαμένο εισόδημά μας και θα εξασφαλίζει αξιοπρεπείς συνθήκες εργασίας.
• Να αποσυρθούν αμέσως όλες οι μηνύσεις και οι αγωγές κατά των τεχνικών που διεκδικούν τα δικαιώματά τους ή συνδικαλίζονται.
Καλούμε όλους τους τεχνικούς που εργάζονται με οποιαδήποτε σχέση εργασίας στα παραρτήματα Θεσσαλονίκης των Εθνικής Εμβέλειας ιδιωτικών τηλεοπτικών σταθμών, στις εταιρείες που τους ενοικιάζουν τηλεοπτικά συνεργεία και στην TV ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ, είτε είναι μέλη μας είτε όχι, να πάρουν μαζικά μέρος στην Απεργία.
Προσωπικό ασφαλείας των εγκαταστάσεων και μηχανημάτων των επιχειρήσεων για την πρόληψη καταστροφών κατά την διάρκεια της απεργίας θα είναι οι προγραμματισμένες βάρδιες της ημέρας οι οποίες δεν θα καλύψουν κανένα θέμα.
Σε περίπτωση έκτακτου σοβαρού γεγονότος, αυτό θα καλυφθεί μόνο με άδεια του διοικητικού συμβουλίου της Ε.Τ.Ι.Τ.Β.Ε. και σε περίπτωση που συμβεί κάτι τέτοιο αυτό θα αναφερθεί ρητά κατά την προβολή του.
Κάθε άλλη περίπτωση εργασίας τεχνικού θα θεωρηθεί απεργοσπαστική.

ΤΟ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ ΤΗΣ Ε.Τ.Ι.Τ.Β.Ε

Tο Αγγλικό τηλεοπτικό δίκτυο ITV στη Μεθώνη


Το Αγγλικό τηλεοπτικό δίκτυο ITV θα βρίσκεται στην Μεθώνη, από τις 22 έως 25 Ιουνίου, ώστε να καταγράψει την αναβίωση του εθίμου του Κλήδωνα, από τους Συλλόγους της Μεθώνης και της Νέας Αγαθούπολης

Παγκόσμια Ημέρα Περιβάλλοντος


Χαρακτηριστικό είναι το παράδειγμα της πρωτοβουλίας που έχει λάβει από καιρό ο Ελληνικός Οργανισμός Περιβάλλοντος για τη διάσωση του Κιρκινεζίου (Falco Naumanni), ένα είδος γερακιού το οποίο είναι ένα παγκόσμια απειλούμενο είδος με εξαφάνιση, του οποίου ο πληθυσμός τα τελευταία χρόνια μειώνεται συνεχώς και ραγδαία. Η Ελλάδα είναι η δεύτερη χώρα μετά την Ισπανία στην Ευρώπη η οποία φιλοξενεί τόσο μεγάλο αριθμό αναπαραγόμενων ζευγαριών, εκ των οποίων παραπάνω από 90% βρίσκεται στο Θεσσαλικό κάμπο (περιοχή Λάρισας κυρίως).

Με μελέτη που εκπονήθηκε από τον Ε.Ο.Π καταδείχθηκε περίτρανα ότι το καθεστώς περιορισμού της δόμησης στην ευρύτερη περιοχή όπου ζει το Κιρκινέζι σχεδόν το μισό χρόνο, υπονομεύει αφενός την παραμονή του είδους στην περιοχή μας όπως συμβαίνει αιώνες τώρα, αλλά το πιο σημαντικό, περιορίζει στο μέγιστο τη δυνατότητα πολλαπλασιασμού του.

Τούτο συμβαίνει γιατί το κιρκινέζι έχει μία σημαντική ιδιορρυθμία σε σχέση με τα υπόλοιπα αποδημητικά πτηνά: χρειάζεται κατοικημένες περιοχές για να χτίσει τις φωλιές του και να αναπαραχθεί. Μάλιστα, οι μελετητές έχουν διαπιστώσει πως το κάθε πτηνό «δένεται» με το σπίτι που το φιλοξενεί, επιστρέφοντας στο ίδιο τον επόμενο χρόνο! Δυστυχώς όμως στις ημέρες μας οι περιορισμοί που τίθενται στη δόμηση αλλά και η εγκατάλειψη αρκετών σπιτιών λόγω του γενικότερου φαινομένου ερήμωσης της υπαίθρου, εύκολα κατανοεί κανείς ότι απειλούν αυτό το σπάνιο είδος γερακιού με εξαφάνιση.

Το Κιρκινέζι έρχεται στη χώρα μας κυρίως στα τέλη Μάρτη με αρχές Απρίλη και φεύγει στα τέλη Αυγούστου ως μέσα Οκτώβρη. Ζει σε αγροτικές περιοχές και φωλιάζει, σε μικρές η μεγάλες αποικίες, κυρίως σε παλιά κτήρια. Τρέφεται, κυρίως με έντομα (ακρίδες, σκαθάρια, κ.ά.), σαρανταποδαρούσες, αλλά και με λίγα ποντίκια και σαύρες. Στη χώρα μας, αν και ο πληθυσμός του μπορεί να φθάνει τις 3.000 ζευγάρια, θεωρείται ότι κινδυνεύει σοβαρά λόγω επίσης της μεγάλης μείωσης των πληθυσμών του και της εξαφάνισής του από πολλές περιοχές. Η εντατικοποίηση των καλλιεργειών, συμπεριλαμβανομένης της αυξημένης χρήσης φυτοφαρμάκων, καθώς και η έλλειψη θέσεων φωλιάσματος (κατεδάφιση των παλιών κτηρίων όπως προανέφερα) είναι οι κυριότερες απειλές για το είδος.

Χρειάζεται λοιπόν άμεσα η παρέμβαση των αρμοδίων οργάνων της πολιτείας ώστε η περιοχή να αποκτήσει εκείνα τα χαρακτηριστικά που θα γίνουν «φιλικά» προς τους σπάνιους ιπτάμενους φίλους μας. Θα ήταν τουλάχιστον τραγελαφικό, να εξαφανιστεί ένα είδος σε μία περιοχή που χαρακτηρίστηκε «προστατευόμενη» εξ’ αιτίας αυτής και μόνον της υπέρμετρης προστασίας της.

Ο Ελληνικός Οργανισμός Περιβάλλοντος ο οποίος από πέρυσι έχει ξεκινήσει στενή συνεργασία με την αυτοδιοίκηση υπογράφοντας σχετικό πρωτόκολλο, θα αναλάβει εκ νέου άμεσα νέα πρωτοβουλία ενημέρωσης φορέων και πολιτών, ώστε να εξασφαλίσουμε ότι αυτό το πανέμορφο πτηνό θα πετά στους ουρανούς της περιοχής μας για πολλά – πολλά χρόνια ακόμη.

Με εκτίμηση,

Θέκλα Παρασκευούδη

Πρόεδρος Ελληνικού Οργανισμού Περιβάλλοντος - ΕΟΠ

Σοφία Μαυρίδου - Νίκος Παπανικολάου για ΔΟΥ, ΙΚΑ, ΕΤΕ Αιγινίου


Συζήτηση σχετικά με την πρωτοβουλία της Αντιπεριφερειάρχη κας Σοφίας Μαυρίδου να καλέσει στο Διοικητήριο τη Δευτέρα Δημάρχους και Βουλευτές για τα προβλήματα του Αιγινίου (ΔΟΥ, ΙΚΑ, ΕΤΕ, κλπ). Ο Ν. Παπανικολάου υποστηρίζει ότι θα πρέπει κάθε Καλλικρατικός δήμος να έχει ΔΟΥ, IKA, υποθηκοφυλακείο, συμβολαιογράφο, ΕΤΕ, κλπ.


ΣΗΜΕΡΑ ΣΤΙΣ 6 ΣΤΗΝ ΠΛΑΤΕΙΑ ΕΛΕΥΘΕΡΙΑΣ ΣΤΗΝ ΚΑΤΕΡΙΝΗ

Ο Συνασπισμός απαντάει στον Πεταλωτή


Μετά την επίθεση που δέχτηκε ο Πεταλωτής με γιαούρτια και αυγά στο ΚΑΠΗ στηνΑργυρούπολη κατήγγειλε ότι: "Δεν θα μας φοβίσουν μερικές δεκάδες τραμπούκοι,εγκάθετοι του ΣΥΡΙΖΑ οι οποίοι προσπαθούν να μας κάνουν να ξεχάσουμε τι σημαίνει δημοκρατία",

Στον Πεταλωτή απάντησε ο Συνασπισμός με μια σκληρή δήλωση: «Το να επιτίθεται εναντίον του ΣΥΡΙΖΑ ο .......εγκάθετος της τρόικας κυβερνητικός εκπρόσωπος δεν αποτελεί είδηση» αναφέρει χαρακτηριστικά στην ανακοίνωσή του ο Συνασπισμός.

«Στον κ. Πεταλωτή αφιερώνουμε τη φράση βουλευτή της παράταξής του: Οι πρίγκιπες της κυβέρνησης, τους φτύνει ο κόσμος και νομίζουν ότι βρέχει»

Αδέρφια, όλοι εκεί, μέχρι να φύγουν οι προδότες


Η Εθελοντική Ομάδα Δράσης Ν. Πιερίας καλεί τα μέλη, τις φίλες και τους φίλους της να συμμετέχουν στις συγκεντρώσεις διαμαρτυρίας που πραγματοποιούναι καθημερινά στις 21:00 το βράδυ στην Κεντρική Πλατεία Κατερίνης.

Όσοι έχουν αγανακτήσει με τα καθημερινά ψέματα των πολιτικών, όσοι είναι ενάντια στο ΔΝΤ, όσοι αρνούνται να υποθηκεύσουν το μέλλον των παιδιών τους, όσοι θέλουν να ζήσουν με αξιοπρέπεια τη ζωή τους, ας είναι εκεί. Εκτός από την καθιερωμένη ζωντανή μουσική, θα προβληθούν ντοκιμαντέρ, θα πραγματοποιηθούν ομιλίες και θα ακολουθήσει συζήτηση και λαϊκή συνέλευση.

Συμμετέχουμε στην πανευρωπαϊκή κινητοποίηση το απόγευμα της Κυριακής, 5 Ιουνίου 2011 στις 18:00 και στέλνουμε το δικό μας μήνυμα από την Κατερίνη.

ΑΜΕΣΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΤΩΡΑ!

ΙΣΟΤΗΤΑ - ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗ – ΑΞΙΟΠΡΕΠΕΙΑ!

Ο μόνος αγώνας, που χάνεται, είναι αυτός, που δεν δόθηκε ποτέ!

ΠΕΖΟΠΟΡΙΑ-ΠΟΔΗΛΑΤΟΠΟΡΙΑ


Οι Ελεύθεροι Ποδηλάτες Πιερίας στηρίζουν την Πρωτοβουλία του Πέλεκα και καλούν όλους τους Πιεριείς σε μία Πεζοπορία –Ποδηλατοπορία (2+2Κm), γνωριμίας με το μοναδικό ποτάμι της πόλης μας Λεύκο Ποταμό (Πέλεκα) στις 5 Ιουνίου ( Παγκόσμια ημέρα Περιβάλλοντος ) ημέρα Κυριακή και ώρα 6 μ.μ. Σημείο συνάντησης το Δημοτικό κολυμβητήριο της πόλης μας (καταφυγιώτικα) .

Ελάτε να ενώσουμε τις φωνές μας για να αλλάξει η εικόνα του Ποταμού ( καθαρισμός, δενδροφύτευση, νέες γέφυρες, δάσος πάρκο κ.λ.π ) για να μπεί το ποτάμι στον ιστό της πόλης μας δίνοντας έτσι μια ταυτότητα στην Κατερίνη.Σας περιμένουμε όλους μικρούς και μεγάλους !

Ο Λεύκος ποταμός μπορεί να γίνει ο πνεύμονας της πόλης μας, πόλος έλξης και αναψυχής της Πιερίας

Ο «Κούκος» για καφέ και για πολιτικό κουσ-κους


Στον πεζόδρομο στο Block 11 μαζί με τον δημοτικό σύμβουλο Χρήστο Καραφουλίδη, τον Περιφερειακό Σύμβουλο Νίκο Παπανικολάου και τον αρχιτέκτονα Κώστα Σοφιανίδη.

ΑΧ ΠΙΕΡΙΑ ΜΟΥ...........ΤΙ ΓΟΡΓΟΝΕΣ ΕΙΝΑΙ.....

ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΦΙΛΩΝ ΙΣΤΟΡΙΑΣ ΠΙΕΡΙΚΟΥ

Ο Σύλλογος Φίλων Ιστορίας Πιερικού (Σ.Φ.Ι.Π.), εύχεται στο μέλος του συλλόγου και πιστό φίλο του Πιερικού, οδοντίατρο Νίκο Χασάπη, καλή σταδιοδρομία στη νέα του επαγγελματική ζωή στο Chester της Αγγλίας.

Φίλε Νίκο να είσαι υγιής κι εσύ και η οικογένεια σου και να κρατάς, ακόμη και στην ξενιτιά, ψηλά τη σημαία της αγαπημένης μας ομάδας.

Το ΔΣ του Σ.Φ.Ι.Π.

ΤΕΤΟΙΕΣ ΚΟΥΚΛΑΡΕΣ ΚΑΝΟΥΝ ΜΠΑΝΙΟ ΣΤΙΣ ΑΚΤΕΣ ΤΗΣ ΠΙΕΡΙΑΣ

Ουγγαρέζικο πάρτυ στο Μακρύγιαλο






Κέφι, χορός και τραγούδι είχε το ουγγαρέζικο πάρτυ που στήθηκε στο Μακρύγιαλο.Οι ελληνικοί χοροί χασάπικο και συρτάκι ξετρέλαναν τους Ουγγαρέζους.Απόλαυσαν την ελληνική κουζίνα με σουβλάκι και το παραδοσιακό μύδι του Μακρύγιαλου.Το γλέντι κράτησε μέχρι τις πρωινές ώρες.

Ανακοινώνουν τις αυτοκτονίες στο διαδίκτυο


Σε καθημερινό «πονοκέφαλο» έχουν εξελιχτεί για τη Δίωξη Ηλεκτρονικού Εγκλήματος οι υποθέσεις νεαρών ατόμων που σχεδιάζουν να βάλουν τέλος στη ζωή τους και το ανακοινώνουν μέσω του διαδικτύου. Σε αυτές τις περιπτώσεις, οι αρχές επεμβαίνουν άμεσα, βρίσκουν τα ηλεκτρονικά «ίχνη» και στέλνουν ψυχολόγους για να στηρίξουν το παιδί και την οικογένεια του.

«Παλαιότερα είχαμε μία υπόθεση απόπειρας αυτοκτονίας το χρόνο, στη συνέχεια το εξάμηνο και μετά το μήνα. Πλέον, ανάλογες υποθέσεις φτάνουν σχεδόν καθημερινά στα γραφεία μας. Καταγράφουμε περίπου 20 - 25 περιπτώσεις απόπειρας αυτοκτονίας το μήνα από νεαρούς που το ανακοινώνουν μέσω του internet», ανέφερε ο προϊστάμενος του Τμήματος Ηλεκτρονικού Εγκλήματος Ασφάλειας Αττικής, Μανόλης Σφακιανάκης, μιλώντας το πρωί σε μαθητές ιδιωτικών εκπαιδευτηρίων στην ανατολική Θεσσαλονίκη με θέμα το διαδίκτυο και τους κινδύνους του.
Ο κ.Σφακιανάκης τόνισε πως από τον Νοέμβριο του 2006 οπότε και καταγράφηκε ο πρώτος νεκρός στην Ελλάδα, που είχε εκδηλώσει την επιθυμία να αυτοκτονήσει μέσω του διαδικτύου, έως σήμερα εντοπίστηκαν και βοηθήθηκαν 201 νεαρά άτομα τα οποία επιχείρησαν ή σχεδίαζαν να βάλουν τέλος στη ζωή τους. Η αστυνομία σε συνεργασία με ψυχολόγους κατάφερε να αποτρέψει τους νεαρούς, ενώ μόλις σε 15 περιπτώσεις υπήρξαν τραυματίες.

«Δεχόμαστε καθημερινά κλήσεις και από μικρά παιδιά ότι φίλοι τους αντιμετωπίζουν ψυχολογικά προβλήματα και ανακοινώνουν σχέδια για αυτοκτονία μέσω του διαδικτύου. Κάνουμε αγώνα δρόμου να τα εντοπίσουμε και να στείλουμε ειδικούς προτού γίνει το κακό», συμπλήρωσε ο κ.Σφακιανάκης.

Παράλληλα, συμβούλεψε τα παιδιά να μην κάνουν φίλους σε σελίδες κοινωνικής δικτύωσης άτομα που δεν γνωρίζουν. «Κάνετε αγώνα δρόμου να συγκεντρώσετε 1.500 φίλους όμως δεν ξέρετε ποιος θέλει να σας βλάψει. Είναι κρυμμένοι διάφοροι που προσπαθούν με αλλοιωμένες φωτογραφίες να διεισδύσουν στην παρέα σας. Δυστυχώς με λάθος κινήσεις μπορεί να χαθούν ζωές. Είναι πολλά τα παιδιά που τα ψάχνουμε και δεν ξέρουμε που είναι».
Όπως τους είπε, το χρονικό διάστημα από το 2004 έως και σήμερα έχουν συλληφθεί και έχουν οδηγηθεί στις φυλακές για διακίνηση παιδικής πορνογραφίας 610 χρήστες του διαδικτύου.

Ένα ακόμη θέμα που επισήμανε ο κ.Σφακιανάκης είναι η κυβερνοτρομοκρατία (cyber bullying) όπου αρκετά παιδιά δέχονται επιθέσεις από συμμαθητές τους. «Το φαινόμενο γνωρίζει έξαρση τον τελευταίο καιρό παγκοσμίως και δεν είναι λίγα τα περιστατικά στη χώρα μας. Είκοσι παιδιά έχουν αναγκαστεί να αλλάξουν σχολεία γιατί δεν άντεχαν την πίεση που τους ασκείτε μέσω του internet από τους συμμαθητές τους».
Τέλος, συμβούλεψε τους μαθητές των εκπαιδευτηρίων «Μαντουλίδη» να βάζουν δύσκολους κωδικούς πρόσβασης στις σελίδες κοινωνικής δικτύωσης, να μην χρησιμοποιούν τις πιστωτικές κάρτες των γονιών τους για αγορές από το διαδίκτυο και να μην χρησιμοποιούν για περισσότερη από μιάμιση ώρα το internet διότι από κει και μετά αρχίζει η εξάρτηση. Στο σημείο αυτό, τους ανέφερε πως συνολικά 88 παιδιά μεταφέρθηκαν στο νοσοκομείο Παίδων της Αθήνας από εξάρτηση στο διαδίκτυο.

ΔΙΑΣΗΜΕΣ ΧΩΡΙΣ ΜΑΚΙΓΙΑΖ


ΟΤΑΝ Η EVA LONGORIA ΔΕΝ ΚΥΚΛΟΦΟΡΕΙ ΣΤΟ ΚΟΚΚΙΝΟ ΧΑΛΙ  ...





stroumfita

ΤΑ ΛΟΓΙΑ ΕΙΝΑΙ ΠΕΡΙΤΑ

Και τρίτο «χαστούκι» από την Moody’s


Μετά την υποβάθμιση του ελληνικού αξιόχρεου και των οκτώ τραπεζών, ο διεθνής οίκος αξιολόγησης Moody’s ανακοίνωσε αρνητική προοπτική και για την πιστοληπτική ικανότητα του Δήμου Αθηναίων στη βαθμίδα Caa1 από τη βαθμίδα B1.
«Οι ελληνικοί Δήμοι, συμπεριλαμβανομένου του Δήμου Αθηναίων, είναι απίθανο να έχουν επαρκή χρηματοπιστωτική ευελιξία, η οποία να δικαιολογεί μια καλύτερη αξιολόγηση από αυτή του ελληνικού Δημοσίου», υποστήριξε ο αναλυτής του οίκου, Gianfilippo Carboni.
Επί της ουσίας, η υποβάθμιση του Δήμου Αθηναίων ακολουθεί την αντίστοιχη υποβάθμιση του αξιόχρεου της Ελλάδας στη βαθμίδα Caa1 με αρνητική προοπτική.

ΛΑΣΠΟΛΟΥΤΡΑ ΣΤΙΣ ΑΛΥΚΕΣ ΚΥΤΡΟΥΣ

Πούλησε το νεφρό του για ένα iPad!


Θλίψη και απορία προκαλεί το δημοσίευμα της βρετανικής «Telegraph», σύμφωνα με το οποίο ένας 17χρονος Κινέζος πούλησε τον έναν του νεφρό προκειμένου να αποκτήσει ένα iPad!
«Ήθελα να αγοράσω ένα iPad2, αλλά δεν είχα τα χρήματα», φέρεται να δήλωσε σε τοπικό τηλεοπτικό δίκτυο ο νεαρός με το όνομα Ζενκ. Ο 17χρονος βρήκε στο διαδίκτυο καταχώρηση κάποιου παράνομου κυκλώματος εμπορίας ανθρωπίνων οργάνων
και συμφώνησε στην αφαίρεση του νεφρού του έναντι 22.000 γουάν (περίπου 2.350 ευρώ). Ταξίδεψε βόρεια της πόλης Σενζού, όπου υποβλήθηκε στην επέμβαση και μετά από τρεις ημέρες γύρισε στο σπίτι του. Δεν κατάφερε, όμως, να κρύψει το γεγονός από τη μητέρα του…


«Όταν επέστρεψε είχε έναν καινούργιο φορητό υπολογιστή και μια συσκευή της Apple», είπε η μητέρα του, σύμφωνα με το δημοσίευμα της «Telegraph». Η γυναίκα κατήγγειλε το περιστατικό στην αστυνομία, ενώ το νοσοκομείο -στην ουρολογική κλινική του οποίου φέρεται να έγινε η επέμβαση, αρνήθηκε κάθε σχέση με το περιστατικό.
Σύμφωνα με τα επίσημα στοιχεία περισσότεροι από ένα εκατομμύριο Κινέζοι χρειάζεται να υποβληθούν κάθε χρόνο σε μεταμοσχεύσεις, αλλά λιγότεροι από δέκα χιλιάδες γίνονται τελικά λήπτες οργάνων. Η πολύ μικρή αναλόγια έχει δημιουργήσει μια τεράστια όσο και παράνομη αγορά, στην οποία εμπλέκονται μεσάζοντες, γιατροί και διεφθαρμένοι κρατικοί αξιωματούχοι.

ΚΑΡΚΙΝΟΣ ΤΟΥ ΤΡΑΧΗΛΟΥ ΤΗΣ ΜΗΤΡΑΣ

Πόσο ενημερωμένη είναι η ελληνίδα γυναίκα για τον καρκίνο του τραχήλου της μήτρας;
Απάντηση: Πολύ λίγο. Δυστυχώς μόνο 1 στις 5 ελληνίδες υποβάλλονται συστηματικά σε τεστ Παπανικολάου. Αυτό είναι ένα κοινό μυστικό, το οποίο είναι γνωστό στους κύκλους των γυναικολόγων αλλά και στο Υπουργείο Υγείας...

Ο ΦΑΚΟΣ ΤΟΥ ΠΙΕΡΙΑ ΕΙΝΑΙ ΠΑΝΤΟΥ

Μετά το «Σύνταγμα», τι;… Το σύστημα δεν μεταρρυθμίζεται, καταστρέφεται! ΣΤΡΟΦΟΡΜΗ Ο Γιάννης Πανούσης στην Αμαλιάδα Τα Ανήλια


Καμπάνια με στόχο την προτίμηση των καταναλωτών στα ελληνικά προιόντα θα ξεκινήσουν τα σούπερ μάρκετ.



Μέσα στον Ιούνιο θα ξεκινήσουν τα σούπερ μάρκετ δράσεις ενημέρωσης των καταναλωτών με στόχο την προτίμηση στα ελληνικά προϊόντα.

Συγκεκριμένα, τα σούπερ μάρκετ ΑΒ ΒΑΣΙΛΟΠΟΥΛΟΣ, ΣΚΛΑΒΕΝΙΤΗΣ, MY MARKET, ΒΕΡΟΠΟΥΛΟΣ, ΘΑΝΟΠΟΥΛΟΣ, ΓΑΛΑΞΙΑΣ, ΧΑΛΚΙΑΔΑΚΗΣ, θα εκτυπώσουν αφίσες με σύνθημα «ντύνομαι ελληνικά, τρώω ελληνικά, κάνω τουρισμό ελληνικά», οι οποίες θα τοποθετηθούν στα καταστήματά τους σε ολόκληρη την Ελλάδα. Το ιδιο σύνθημα θα εκτυπωθεί και στις πλαστικές τους σακούλες.

«Οι Έλληνες καταναλωτές θα έχουν ακόμα μία ευκαιρία να σκεφθούν και να συνειδητοποιήσουν ότι η προτίμηση των ελληνικών προϊόντων αποτελεί καθήκον όλων μας. Έτσι μετέχουμε και εμείς οι πολίτες ενεργά στη μάχη για την καταπολέμηση της ανεργίας, τη στήριξη των μικρομεσαίων επιχειρήσεων, της βιοτεχνίας και της βιομηχανίας μας, τη στήριξη των αγροτών και παραγωγών μας, του τουρισμού μέσα στη χώρα μας. Έτσι στηρίζουμε την εθνική μας οικονομία» σημειώνει σε ανακοίνωσή της η ΓΣΕΒΕΕ.

Τα σούπερ μάρκετ συμμετέχουν στην καμπάνια αποδεχόμενοι τη σχετική πρόταση του «ΚΙΝΗΜΑΤΟΣ ΠΟΛΙΤΩΝ - καταναλώνουμε ό,τι παράγουμε».


ΠΗΓΗ http://www.exypna.gr/#ixzz1OIKB9hIR

Συμβουλές για την καλή στοματική υγεία των παιδιών

Στις μέρες μας η οδοντιατρική έχει βελτιωθεί σε μεγάλο βαθμό χάρη στην εξέλιξη της τεχνολογίας και στις συνεχείς έρευνες και ανακαλύψεις στον τομέα των υλικών. Ακόμη μελέτες σε θέματα ψυχολογίας και αντιμετώπισης παιδιών έδωσαν στον οδοντίατρο και πιο συγκεκριμένα στον παιδοοδοντίατρο τα εφόδια ώστε να ασκεί το επάγγελμα του στις μικρές ηλικίες με περισσότερη ευκολία. Ο πόνος στην οδοντιατρική καρέκλα πρέπει να θεωρείται παρελθόν γιατί και οι πιο δύσκολες οδοντιατρικές πράξεις γίνονται ανώδυνα. Έχοντας κατά νου ότι η καλύτερη θεραπεία είναι η πρόληψη, οι γονείς πρέπει να ενημερωθούν σωστά για τις καταστάσεις εκείνες που πρέπει να προλάβουν ώστε να μεγαλώσουν τα παιδιά τους χωρίς οδοντιατρικά προβλήματα. Οι πιο κάτω πληροφορίες θα σας φανούν χρήσιμες. Δεν είναι τίποτε άλλο από απλές συμβουλές...

Οι δημοσιογράφοι Λάγιος Απόστολος και Κεραμιδιώτη Έφη κάθε μέρα στον ΣΚΑΙ 92,6 Πιερίας στις 11,00 πμ

Έργο αφύπνισης για την κλιματική αλλαγή


Μία μεγάλη πολιτική αρκούδα έκανε την εμφάνισή της στην περιοχή Circular Quay στο Σίδνεϊ της Αυστραλίας. Πρόκειται για έργο του γλύπτη Mark Coreth ο οποίος απεικονίζεται να ιππεύει την αρκούδα του.
Το γλυπτό από πάγο λιώνει σταδιακά και μάλιστα οι περαστικοί ενθαρρύνονται να το αγγίζουν και να αισθάνονται τον πάγο που λιώνει και συμβολίζει τη δεινή θέση στην οποία βρίσκονται οι πολικές αρκούδες στην Αρκτική όπου η τήξη των πάγων απειλεί την επιβίωσή τους.

ΔΙΑΙΤΑ ΜΕ ΤΟ ....ΜΑΤΙ!!!!!

ΖΕΣΤΕΣ ΓΛΥΚΕΣ ΚΑΛΗΜΕΡΕΣ

ΚΑΛΗΜΕΡΑ..........PIERIA -GR

Στα χαρακώματα ΠΑΣΟΚ-ΣΥΡΙΖΑ


«Προσπάθεια του ΠΑΣΟΚ να δημιουργήσει κλίμα δυσφήμισης σε βάρος των αυθόρμητων κινητοποιήσεων»
Σε ανακοίνωσή του, το γραφείο Τύπου του Συνασπισμού σχετικά με τις δηλώσεις του κ. Πεταλωτή στην εκδήλωση της Αργυρούπολης, αναφέρει πως δεν αποτελεί είδηση να επιτίθεται ο κυβερνητικός εκπρόσωπος εναντίον του ΣΥΡΙΖΑ, τονίζοντας ότι «εκείνο, όμως, που θέλουμε να επισημάνουμε είναι η ενορχηστρωμένη προσπάθεια του συστήματος ΠΑΣΟΚ να δημιουργήσει κλίμα δυσφήμισης σε βάρος των αυθόρμητων κινητοποιήσεων των αγανακτισμένων πολιτών, αποδίδοντάς τις σε υποκινητές. Φαίνεται πως δεν έχουν καταλάβει τίποτα.
Το ποτάμι δεν γυρίζει πίσω. Η συντριπτική πλειοψηφία της κοινωνίας μας ζητά να μην περάσουν τα νέα μέτρα, αξιώνει να φύγει η κυβέρνηση».

ΤΑ SEXY ΚΟΡΙΤΣΙΑ ΤΟΥ MotoGP 2011

Υποχρεωτική από το νέο σχολικό έτος η δεύτερη ξένη γλώσσα στο γυμνάσιο


Γαλλικά, Γερμανικά, Ιταλικά ή Ισπανικά θα είναι οι επιλογές των μαθητών για τη δεύτερη ξένη γλώσσα που θα διδάσκεται από το επόμενο σχολικό έτος στα γυμνάσια της χώρας.
Όπως αποφάσισε η υφυπουργός παιδείας, Εύη Χριστοφιλοπούλου, για την επιλογή της δεύτερης ξένης γλώσσας θα ληφθεί υπόψη η ύπαρξη οργανικής θέσης εκπαιδευτικού στο σχολείο.
Σε περίπτωση που δεν υπάρχει οργανική θέση, ή υπάρχουν δύο ή και περισσότεροι εκπαιδευτικοί διαφόρων ειδικοτήτων για μία οργανική θέση, θα επιλεγεί η ξένη γλώσσα που επιθυμεί να διδαχθεί η πλειοψηφία των μαθητών του εκάστοτε σχολείου.

ΟΙ ΚΑΛΥΤΕΡΕΣ ΝΟΙΚΟΚΥΡΕΣ!!! Νο 1

ΣΤΙΣ 6 ΜΜ ΤΟ ΑΠΟΓΕΥΜΑ ΚΥΡΙΑΚΗΣ ΟΛΗ Η ΕΛΛΑΔΑ ΣΤΟ ΔΡΟΜΟ. Η ΠΙΕΡΙΑ ΣΤΗΝ ΠΛΑΤΕΙΑ ΤΗΣ ΚΑΤΕΡΙΝΗΣ

ΑΥΡΙΟ ΟΛΟΙ ΣΤΗΝ ΠΛΑΤΕΙΑ...
ΑΓΑΝΑΚΤΙΣΜΕΝΟΙ....
ΘΥΜΩΜΕΝΟΙ....
ΗΣΥΧΟΙ....
ΑΓΡΟΤΕΣ....
ΝΑΥΤΕΣ.....
ΚΑΘΗΓΗΤΕΣ....
ΔΑΣΚΑΛΟΙ....
ΕΡΓΑΤΕΣ.....
ΦΟΙΤΗΤΕΣ....
ΜΑΘΗΤΕΣ.....
ΤΣΟΜΠΑΝΟΙ....
ΝΑΥΑΓΟΙ....
ΣΚΟΤΩΣΤΕ ΤΟ ΠΕΔΙΟ ΒΟΛΗΣ ΛΙΤΟΧΩΡΟΥ....
ΟΧΙ ΣΤΟ ΠΕΔΙΟ ΒΟΛΗΣ ΛΙΤΟΧΩΡΟΥ ΠΟΥ "ΒΡΕΧΕΙ" ΚΑΡΚΙΝΟ....
ΟΥΞΟΥ ΡΕ ΑΠΟ ΤΟΝ ΟΛΥΜΠΟ....
ΜΗΝ "ΣΚΟΤΩΝΕΤΕ" ΤΟΝ ΟΛΥΜΠΟ....
ΟΛΟΙ ΑΥΡΙΟ ΣΤΙΣ 6 μμ ΣΤΗΝ ΠΛΑΤΕΙΑ
ΑΓΑΝΑΚΤΙΣΜΕΝΟΙ ΠΙΕΡΙΑΣ ΟΛΟΙ ΠΑΜΕ ΠΛΑΤΕΙΑ;;;;
ΝΑΙ
ΠΛΑΤΕΙΑ ΕΛΕΥΘΕΡΙΑΣ.....
ΠΑΡΑΚΛΗΣΗ ΝΑ ΚΑΤΕΒΟΥΝ ΟΛΟΙ ΑΠΟ ΟΛΑ ΤΑ ΧΩΡΙΑ.....
Η ΚΡΗΤΗ ΠΑΕΙ ΑΘΗΝΑ....
ΤΑ ΓΙΑΝΝΙΝΑ ΑΘΗΝΑ....
Η ΠΑΤΡΑ ΑΘΗΝΑ....

 Έ ΛΟΙΠΟΝ ΚΑΙ ΤΟ ΑΙΓΙΝΙΟ ΠΑΕΙ ΚΑΤΕΡΙΝΗ
ΤΟ ΛΙΤΟΧΩΡΟ ΚΑΤΕΡΙΝΗ
Η ΒΡΟΝΤΟΥ ΚΑΤΕΡΙΝΗ
Ο ΠΛΑΤΑΜΩΝΑΣ ΚΑΤΕΡΙΝΗ
ΟΛΟΙ ΚΑΤΕΡΙΝΗ

ΑΚΜΗ ΚΑΙ ΛΥΣΕΙΣ

Της STROUMFITAS...


Η ενήλικη ακμή είναι ένα από τα ιδιαίτερα προβλήματα που αντιμετωπίζουν ορισμένες γυναίκες και άντρες και έχει σοβαρές συνέπειες τόσο στο δέρμα όσο και στη ψυχολογία μας δυστυχώς. Η διατροφή δε φαίνεται να παίζει ιδιαίτερο ρόλο στην εμφάνιση ή την επιδείνωση της ακμής. Αν παραταύτα έχετε προσέξει ότι ένα τρόφιμο επιδεινώνει το πρόβλημα μην το καταναλώνετε όμως φροντίστε να το αναφέρετε σε ένα ειδικό δερματολόγο γιατί ίσως να έχετε κάποια δυσανεξία ή αλλεργία.
Το κάπνισμα φαίνεται να προκαλεί και να επιδεινώνει την ακμή, το ίδιο και η μόλυνση, η χρήση ακατάλληλων καλλυντικών, το στρες και οι ορμονικές διαταραχές. Για να υποχωρήσει το πρόβλημα χρειάζεται επιμονή και υπομονή.
Ιδιαίτερη προσοχή πρέπει να δίνεται στο είδος της ακμής που έχει το κάθε άτομο, δεν είναι όλες οι λύσεις κατάλληλες για όλους τους τύπους της ακμής. Για παράδειγμα μια ακμή που προήλθε από μόλυνση μπορεί να υποχωρίσει με τοπικές θεραπείες, δε θα συμβεί το ίδιο με μια την ακμή λόγω ορμονών κ.ο.κ.
Εμείς σας προτείνουμε...

TIPS

ΣΙΔΕΡΩΣΤΡΑ ΚΑΙ ΑΛΟΥΜΙΝΟΧΑΡΤΟ
Αν βάλετε ένα αλουμινόχαρτο κάτω από το κάλυμα της σιδερώστρας σας, το σιδέρωμά σας θα γίνεται πιο γρήγορα, αφού το σίδερο θα καίει περισσότερο και η θερμοκρασία θα διατηρεί
ται για πιο πολύ

stroumfita