PIERIA-GR ΚΟΝΤΑ ΣΑΣ ΑΠΟ ΤΟ 2008 ΤΟ ΠΡΩΤΟ BLOG ΤΗΣ ΠΙΕΡΙΑΣ

Στη γειτονιά των θεών του Ολύμπου.

PIERIA-GR ΓΙΑΤΙ ΕΜΕΙΣ ΓΡΑΦΟΥΜΕ ΚΑΙ ΔΕΝ ...ΑΝΤΙΓΡΑΦΟΥΜΕ

ΓΚΡΕΜΙΣΤΕ ΡΕ ...ΓΑΪΔΟΥΡΙΑ ΤΑ ΔΙΟΔΙΑ

ΤΟ E-MAIL ΜΑΣ ΕΙΝΑΙ KERAILIDISDIM@GMAIL.COM

Γιατί εμείς ΓΡΑΦΟΥΜΕ, υποΓΡΑΦΟΥΜΕ και δεν ΑΝΤΙγράφουμε

"METROPOLIS 106,7" ΤΟ ΠΡΩΤΟ ΚΑΙ ΜΟΝΑΔΙΚΟ ΑΘΛΗΤΙΚΟ ΡΑΔΙΟΦΩΝΟ ΤΗΣ ΠΙΕΡΙΑΣ

Η ομάδα του PIERIA GR σας καλώς ορίζει στη γειτονιά των θεών του Ολύμπου.

ΕΠΟΧΗ "ΝΤΟΥΜΟΥ" - ΔΗΜΑΡΧΟΥ, ΖΟΥΜΕ ΠΛΕΟΝ ΣΤΗΝ ΚΑΤΕΡΙΝΗ ΚΙ ΟΧΙ "ΔΗΜΑΡΧΟΥΛΗΔΩΝ" ΤΟΥ ΠΑΡΕΛΘΟΝΤΟΣ
(Κείμενο του Δημητρίου Π. Κεραηλίδη)

Ο παλιός χρόνος έφυγε. Ήρθε το 2024 και τώρα στις πρώτες μέρες του, για Κατερίνη, ας τονίσουμε την εποχή που ήρθε. Τώρα;;; Τώρα απλά θα πούμε, ΓΙΑΝΝΗ ΝΤΟΥΜΟ καλή αρχή. Καλή επιτυχία στο έργο σου για μια Κατερίνη ριγμένη, πονεμένη, ατιμασμένη, επί χρόνια μέσα στα δεινά.... Που έχει ανάγκη από ΔΗΜΑΡΧΟ ΚΑΤΕΡΙΝΗΣ. Αυτά. ΥΓ: Να πως πως ζούμε την Κατερίνη του Ντούμου κι όχι των άλλων εκκολαπτόμενων δημαρχούληδων, που κυκλοφορούν πλέον στο κέντρο. Σαν όπως οι πρώην του πρώην Δημάρχου Κατερίνης. Γιατί η ιστορία έγραψε: Ο Κουκοδήμος έχασε κι όχι ο Νταντάμης, ο Κυριακίδης, ο Μπουσνάκης, ο Συμεωνίδης ή ο ή Μορφακίδης. Αυτά...

Πέμπτη 29 Μαρτίου 2012

Άσε την σκέψη σου να γίνει ...περιστέρι! Κι ας πετάξει....

Κάποιον που Δεν Μπορείς να τον Κρατάς από το Χέρι
Δεν Υπάρχει Λόγος να τον Κρατάς στη Σκέψη σου........!!!



Άσε την σκέψη σου να γίνει ...περιστέρι!
Κι ας πετάξει....

ΕΙΜΑΙ ΕΣΥ ΠΟΥ ΜΕ ΨΗΦΙΖΕΙΣ ΚΑΙ ΓΙ ΑΥΤΟ ΘΑ ΞΑΝΑΡΘΩ.....

ΣΥΝΠΙΕΡΙΕΑ....
ΜΕ ΞΑΝΑΘΕΛΕΙΣ ΕΚΕΙ ΠΟΥ ΜΕ ΕΣΤΕΙΛΕΣ ΜΙΑ ΦΟΡΑ ΚΙ ΕΝΑΝ ΚΑΙΡΟ;
ΘΕΛΕΙΣ ΝΑ ΓΙΝΩ ΞΑΝΑ Ο ΦΙΛΟΣ ΚΙ ΑΝΘΡΩΠΟΣ ΣΟΥ;
ΘΕΛΕΙΣ ΝΑ ΜΕ ΞΑΝΑΓΑΠΗΣΕΙΣ;
ΘΕΛΕΙΣ ΝΑ ΜΕ ΣΤΕΙΛΕΙΣ ΞΑΝΑ ΣΤΗΝ ΑΘΗΝΑ;


ΤΙ;
ΝΑ ΠΑΩ ΣΤΗΝ ΑΘΗΝΑ ΚΑΙ ΝΑ ΜΗΝ ΞΑΝΑΓΥΡΙΣΩ;
Έ ΟΧΙ ΔΑ....
ΘΑ ΠΑΩ ΩΣ ΒΟΥΛΕΥΤΗΣ ΚΑΙ ΘΑ ΞΑΝΑΓΥΡΙΣΩ ΩΣ ...ΕΣΥ!!!
ΚΑΙ ΞΕΡΕΙΣ ΓΙΑΤΙ;
ΚΟΙΝΩΝΙΑ ΠΟΣΟ ΜΟΥ ΜΟΙΑΖΕΙΣ.....
ΚΟΙΝΩΝΙΑ ΕΙΜΑΙ ...ΕΣΥ!
ΕΙΜΑΙ ΕΣΥ ΠΟΥ ΜΕ ΨΗΦΙΖΕΙΣ ΚΑΙ ΓΙ ΑΥΤΟ ΘΑ ΞΑΝΑΡΘΩ..... 

Άμα ζούσε ο Ανδρέας, έτσι όπως είναι η κατάσταση , θα παιρνε για πλάκα 50%...


Ο Φελέκης - γαμώ το τουμπερλέκι μου - του μπήκε άγρια του Αλέξη.
Κάποιες στιγμές μάλιστα τον είχε τόσο εκνευρίσει που λίγο έλειψε, ο άλλος, να χάσει την μπάλα .
Και.. το επιμύθιο : Γιατί δεν βάζετε στόχο, να βγείτε πρώτο κόμμα? Ο μακαρίτης ο Ανδρέας σε μια τέτοια κατάσταση , θα παιρνε για πλάκα 50 %.
Ο Τσίπρας , αναφερόμενος με σεβασμό στο πρόσωπο του ιδρυτή του ΠΑΣΟΚ, απάντησε : Ο Αείμνηστος Ανδρέας Παπανδρέου ήταν μια εμβληματική φυσιογνωμία. Παρα ταύτα χρειάστηκε 3 εκλογικές αναμετρήσεις (απο το 14 να φτάσει στο 25 και το 44 ) για να γίνει εξουσια .
Στα μαθηματικά είναι λίγο αδύνατος ο Αλέξης, γιατί ο ΣΥΡΙΖΑ και ως ΣΥΝ παλαιότερα έχει πάρει μερος σε πολλές εκλογικές αναμετρήσεις και ποτέ δεν ξεκίνησε με 14%. Το διψήφιο νούμερο (και απο την εποχη του γίγαντα Κύρκου) ήταν πάντα ένα άπιαστο όνειρο..

Η ΘΑΛΑΣΣΑ ΤΟΥ ΠΕΙΡΑΙΑ, ΑΠ ΟΛΕΣ ΕΙΝΑΙ ΠΙΟ ...ΓΛΥΚΙΑ

Tι ετοίμασε ή τι ετοιμάζει;
Άραγε θα είναι υπέρ της Πιερίας αυτό που ετοιμάζει;
Έχει σχέση με θάλασσα ή με στεριά;
Αυτός κάτι έχει στο μυαλό του και σίγουρα όταν αυτός βάζει κάτι στο μυαλό του σίγουρα έρχεται η ώρα που το ΠΕΤΥΧΑΙΝΕΙ.....
ΤΙ ΟΜΩΣ;;;
ΙΔΩΜΕΝ....

Ά ΡΕ ΣΑΜΑΡΑ ΤΟΥ ΣΑΛΟΝΙΟΥ ΚΑΙ ΤΟΥ ΑΛΩΝΙΟΥ....

Αυτός ο ΣΑΜΑΡΑΣ όταν "παίζει" έτσι δεν έχει να φοβηθεί τίποτα....
Τότε, το 2010 όταν ο Κώστας Κουκοδήμος ήταν επικεφαλής της ΟΚΕ ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΥ της Νέας Δημοκρατίας, ο Πρόεδρος έδειξε ένα άλλο πρόσωπο που αν και τώρα εν όψει εκλογών το βγάλει, σίγουρα θα πείσει και τον πιό δύσπιστο Έλληνα πως το χει....
ΗΤΑΝ ΑΝΘΡΩΠΙΝΟΣ, ΑΜΕΣΟΣ, ΟΥΣΙΑΣΤΙΚΟΣ....
ΉΤΑΝ ...ΛΑΟΣ!
ΕΚΕΙ ΤΑ ΚΑΤΑΦΕΡΕ ....ΤΟΤΕ!
ΤΩΡΑ;
Οι καρεκλοκένταυροι τον βάζουν να λέει άλλα και να εννοεί άλλα....
Όμως επειδή το χει, σίγουρα κάπου εκεί σίγουρα θα το βρει...
Γιά να δούμε τι θα δούμε....

Άγαλμα ο Μιχελάκας.


Χρειάστηκαν μερικά δευτερόλεπτα για να συνέλθει και η αντίδρασή του ήταν ένα βλακώδες χαμόγελο.
Πως το ... είπε ο Μεντρέκας?
"Δεν πιστεύω να είστε διεστραμμένοι κύριε Μιχελάκη".
Τέζα ο Μιχελάκας. Ο Μεντρέκας που κατάλαβε την αμηχανία του, το επανέλαβε. Δεν πιστεύω ότι είστε διεστραμμένοι , αλλά υπηρετείτε μια καταστροφική πολιτική που οδηγεί στην εξαθλίωση .
Χρειάστηκε να περάσουν 2 , 3 λεπτά για να αντεπιτεθεί ο Μιχελάκας με τα γνωστά "εσείς κλείνετε τους δρόμους, τα εργοστάσια" κ.λπ.
Αλλά ήδη είχε χάσει το τραίνο. Οι "διεστραμμένοι" είχαν γράψει....

ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΜΥΛΩΝΕΡΟΣ Ο ...ΔΙΟΥ ΟΛΥΜΠΟΥ ΠΟΛΙΤΙΚΟΣ

ΛΕΤΕ Ο ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΜΥΛΩΝΕΡΟΣ ΝΑ "ΠΑΙΞΕΙ" ΣΤΟ ΕΓΓΥΣ ΠΡΟΣΕΧΕΣ ΜΕΛΛΟΝ ΑΛΑ ΠΟΛΙΤΙΚΑ;
ΚΑΝΕΝΑΣ ΔΕΝ ΞΕΡΕΙ ΤΙ ΓΙΝΕΤΑΙ, ΟΜΩΣ ΕΚΕΙΝΟ ΠΟΥ ΕΙΝΑΙ ΓΝΩΣΤΟ, ΕΙΝΑΙ ΠΩΣ Ο ΜΗΤΣΑΡΑΣ ΤΗΣ ΝΟΤΙΑΣ ΠΙΕΡΙΑΣ, ΘΑ ΒΟΗΘΗΣΕΙ ΣΥΓΓΕΝΗ ΤΟΥ ΠΟΥ ΕΤΟΙΜΑΖΕΤΑΙ ΝΑ "ΠΑΙΞΕΙ" ΣΤΟ ΨΗΦΟΔΕΛΤΙΟ ΤΟΥ ΠΑΣΟΚ.
ΠΟΙΟΣ ΚΑΙ ΤΙ ΜΗ ΡΩΤΑΤΕ....
ΟΜΩΣ Ο ΝΕΑΡΟΣ ΔΗΜΟΤΙΚΟΣ ΣΥΜΒΟΥΛΟΣ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΔΙΟΥ ΟΛΥΜΠΟΥ ΚΑΤΙ ΕΤΟΙΜΑΖΕΙ.....

Δεν ήξερε από που να φύγει ο Μιχελάκας. Δεν έβλεπε την πόρτα από το πολύ ξύλο.


"Μα είναι δυνατόν δικό σας υπουργός να έκανε τις προσλήψεις, και εσείς να κατηγορείτε το ΠΑΣΟΚ?".

Ο Μιχελάκας πήρε εκείνο το βλακώδες χαμογελαστό ύψος .
"Αφήστε να ...δούμε" είπε.
Τι να δούμε, του απάντησε οι άλλοι, που έβγαλες μάλιστα και ανακοίνωση.
Ακόμη χασκογελάει βλακωδώς και αμήχανα...

Ο Χατζηνικολαου του έδωσε δημοσίως συγχαρητήρια για την γκάφα...

"Ήταν αρχισυντάκτης μου στο MEGA . Από τους αξιοπρεπέστερους συναδέλφους", είπε για τον Μιχελάκα.
Τόσο "αξιοπρεπέστερος" ώστε όταν ήταν διευθυντής στο Αντένα, ζήταγε να βγάλουν τις ψώλ... στο τραπέζι, και να τις μετρήσουν. Σε γενική συνέλευση μάλιστα.
Φαίνεται πως ο "αξιοπρεπέστερος", δεν του είχε ζητήσει το ίδιο πράγμα κατά την διάρκεια της συνεργασίας τους.
Όσον δε...αφορά τα συγχαρητήρια -και τις νουθεσίες μάλιστα για τι πρέπει να κάνει από εδώ και πέρα- για την γκάφα με τις προσλήψεις στα ΕΛΤΑ, μια λέξη έχουμε να πούμε (για να διατηρηθούμε και στο επίπεδο του Μιχελάκα).
Μαλακίες...

ο πρακτορεμένος σκύλος που δαγκώνει χοντρά εν ονόματι της (σιγά μη...

Άδειες καρέκλες, κλειστά γραφεία και έρημοι όροφοι είναι η εικόνα που παρουσιάζει το κτίριο του Υπουργείου Παιδείας στο Μαρούσι.


Όχι επειδή το υπουργείο Παιδείας έπεσε «θύμα» του Μνημονίου, αντιθέτως επειδή ο... νέος υπουργός, Γιώργος Μπαμπινιώτης, χρειάζεται μόνον πέντε συμβούλους, ενώ η νυν υπουργός Ανάπτυξης και πρώην υπουργός Παιδείας, σύμφωνα με πληροφορίες , είχε στη δούλεψή της 53!

Η στρατιά συμβούλων της κυρίας Διαμαντοπούλου μετακινήθηκε στο νέο υπουργείο με αποτέλεσμα το κτίριο του Αμαρουσίου να μείνει στην κυριολεξία άδειο καθώς τα γραφεία Τύπου και των Δημοσίων Σχέσεων, όπου απασχολούνταν οι περισσότεροι συνεργάτες της κυρίας Διαμαντοπούλου είναι «κλειστά» πλέον.

Ο κ. Μπαμπινιώτης από τη μεριά του αρκέστηκε σε πέντε μόνον συμβούλους, ειδήμονες στα εκπαιδευτικά ζητήματα και με πολυετή πείρα υιοθετώντας έτσι την πρωτόγνωρη για πολλούς υπουργούς αντίληψη ότι μια ικανή (και ανέξοδη για να μιλήσουμε και με αριθμούς) ομάδα συνεργατών μπορεί να αποδώσει τα μέγιστα σε ένα κομβικής σημασίας υπουργείο.

Στο Ανάπτυξης, από την άλλη, οι 53 σύμβουλοι της υπουργού είναι τόσο απαραίτητοι που μετακινήθηκαν στο σύνολο τους την επόμενη κιόλας μέρα της αλλαγής σκυτάλης στα νέα κτίρια με το ανάλογο κόστος φυσικά για το Δημόσιο καθώς είθισται οι αμοιβές στους ειδικούς συνεργάτες να είναι υψηλές.

Θαύμα – θαύμα!


Πέντε μέρες αρχηγός του ΠΑΣΟΚ ο κ. Βενιζέλος και το ΠΑΣΟΚ ανέβηκε πέντε μονάδες στα γκάλοπ! Θαύμα – θαύμα
Και προφήτης αυτού ο ΔΟΛ, αν κάθε μία μέρα που θα περνάει έως στις εκλογές, το ΠΑΣΟΚ του Μπενύτο τσιμπάει έναν πόντο, θα πιάσει στις κάλπες των εθνικών εκλογών το ποσοστό που έπιασε ο Μπενύτο – Μπενίτο στις πασόκιες κάλπες: 98% να φαν και οι κότες!

ΤΙΜΩΡΗΣΤΕ ΤΟΥΣ....

ΔΕΙΤΕ..

Έτοιμη η προκελογική αφίσα του ΠΑΣΟΚ!


Συγκλονισμένο το πανελλήνιο, έχει ήδη βγει στα μπαλκόνια και κλαίει από χαρά, μόλις πληροφορήθηκε ότι ο νέος πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ ετοίμασε την αφίσα του.

Τιμωρείστε τους νεοφιλελεύθερους νενέκους!


ΓΟΝΙΚΗ... ΠΑΡΟΧΗ
Θυγατέρες, γιοι και ανιψιοί πολιτικών της ΝΔ θα ενταχθούν στα ψηφοδέλτια παίρνοντας σαν προίκα την εκλογική πελατεία των πατεράδων τους.
Oύτε ο κ. Αντ. Σαμαράς κατόρθωσε τελικά να «σπάσει» τον φαύλο κύκλο της οικογενειοκρατίας στη ΝΔ

Η ΚΩΣΤΑΝΤΙΝΙΔΟΥ ΑΝΑΤΟΛΗ ΗΤΑΝ ΚΑΛΕΣΜΕΝΗ ΤΟΥ ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΥ ΛΑΓΙΟΥ ΑΠΟΣΤΟΛΟΥ..

Ο ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΧΡΙΣΤΟΓΙΑΝΝΗΣ ΣΤΟ ΨΗΦΟΔΕΛΤΙΟ ΤΗΣ ΝΔ ΠΙΕΡΙΑΣ.

ΧΕΙΡΟΠΟΔΑΡΑ ΜΑΣ ΕΔΕΣΑΝ...

Ο Δημήτρης Χριστογιάννης και η δικαίωσή του από το κόμμα


Ο για πολλά χρόνια νομαρχιακός σύμβουλος και αντινομάρχης Πιερίας Δημήτρης Χριστογιάννης διεκδικεί μια θέση στο ψηφοδέλτιο της Νέας Δημοκρατίας στην Πιερία, επιχειρώντας ένα μεγαλύτερο βήμα στην ως τώρα πολιτική του πορεία.

Μάλιστα, όταν το όνομά του ήταν αυτό που επικρατούσε μέχρι την τελευταία στιγμή για να είναι υποψήφιος αντιπεριφερειάρχης Πιερίας με τον Παναγιώτη Ψωμιάδη και όταν ο τελευταίος ήρθε σε σύγκρουση με τον Αντώνη Σαμαρά για την επιλογή του να θέσει υποψήφιο τον αδερφό του, ο Δημήτρης Χριστογιάννης ακολούθησε τις επιταγές του κόμματος και παρέμεινε πιστός στις ιδέες του.

Εκλογές θα γίνουν.


Δεν έγιναν 4 Δεκεμβρίου. Δεν έγιναν 19 Φεβρουαρίου. Δεν θα γίνουν Μάρτιο. Αλλά μπορεί να γίνουν Απρίλιο. Η μπορεί να γίνουν Μάϊο. Η και αργότερα… Ας μην κοιμόμαστε και με το ημερολόγιο αγκαλιά τώρα.

ΚΟΙΝΟΤΗΤΑ ΚΑΤΩ ΑΓΙΟΥ ΙΩΑΝΝΗ...


Με πρωτοβουλία της Τοπικής Κοινότητας Κάτω Αγίου Ιωάννη, σε συνεργασία με την Αντιδημαρχία Περιβάλλοντος και Πρασίνου του Δήμου Κατερίνης, εθελοντική δενδροφύτευση πραγματοποιήθηκε σήμερα το πρωί, σε κοινόχρηστο χώρο της περιοχής από 27 μαθητές και μαθήτριες του Δημοτικού Σχολείου του Κάτω Αγίου Ιωάννη.

«Οφείλουμε με αφορμή τη σημερινή δενδροφύτευση να δώσουμε μία υπόσχεση στον εαυτό μας και το περιβάλλον. Ότι κάθε μέρα για μας θα είναι ημέρα προστασίας, σεβασμού και αγάπης προς τη φύση. Καλώ όλα τα παιδιά να γίνουν πρεσβευτές της προστασίας του περιβάλλοντος και να μεταδώσουν αυτό το μήνυμα και στους μεγάλους» δήλωσε η πρόεδρος της Τοπικής Κοινότητας Κάτω Αγίου Ιωάννη Ελένη Γεωργίου.

Τους μαθητές συνόδευαν οι εκπαιδευτικοί του σχολείου Σιώκα Αικατερίνη, Μόσχος Αντώνιος και Παπαδημητρίου Βασίλειος, που όπως επισήμαναν:«οι μαθητές συμμετέχουν σε αυτή την πρωτοβουλία, στο πλαίσιο των προγραμμάτων περιβαλλοντικής εκπαίδευσης και όπως διαπιστώνετε πραγματοποιούν την δενδροφύτευση με ενθουσιασμό».

Συνολικά έγινε δενδροφύτευση 100 δέντρων(θαμνώδη – καλλωπιστικά), που τα παρέλαβε η Τοπική Κοινότητα Κάτω Αγίου Ιωάννη από την Διεύθυνση Δασών.

«Στόχος μας είναι να αναβαθμίσουμε γενικότερα την ευρύτερη περιοχή της κοινότητάς μας και γι’ αυτό το λόγο πριν λίγες ημέρες προχωρήσαμε σε δενδροφύτευση και με ενήλικες - εθελοντές της περιοχής μας κατά μήκος του καναλιού» δήλωσε η πρόεδρος της Τοπικής Κοινότητας Ελένη Γεωργίου.

Αξίζει να σημειωθεί ότι η συνεργασία της Τοπικής Κοινότητας με το δημοτικό σχολείο θα συνεχιστεί και το προσεχές διάστημα, καθώς θα προχωρήσουν από κοινού, σε καθαρισμό των κοινόχρηστων χώρων, των αθλητικών και πολιτιστικών υποδομών της περιοχής.

Η απάτη των διοδίων συνεχίζεται! Νέος νόμος-έκτρωμα υπό ψήφιση στη βουλή!

  • Εισάγεται άρθρο με το οποίο απαγορεύεται και τιμωρείται με ποινή φυλάκισης η με οποιονδήποτε τρόπο κατάληψη μέρους ή ολόκληρου του οδοστρώματος και των εγκατεστημένων σ’ αυτό σταθμών διοδίων.
  • Οι εταιρείες θα μπορούν πλέον να εισπράττουν διόδια ακόμα και εάν δεν έχουν ολοκληρωθεί τμήματα των αυτοκινητόδρομων και μάλιστα οι τιμές θα είναι οι ανώτατα προβλεπόμενες σε κάθε σύμβαση παραχώρησης!
  • Περιμένουμε να δούμε τη στάση που θα κρατήσουν οι βουλευτές μας μπροστά σ’ αυτό το νέο έκτρωμα.
  • Περιμένουμε και τις αντιδράσεις των λοιπών Τοπικών μας Αρχών, του Εμπορικού Επιμελητηρίου και των επαγγελματικών τάξεων και φορέων του Νομού μας.

Το νέο νομοσχέδιο για τα διόδια δεν πρέπει να περάσει και πρέπει να αγωνισθούμε και πάλι όλοι γι’ αυτό.

ANAKOINΩΣΗ ΤΗΣ ΣΥΝΤΟΝΙΣΤΙΚΗΣ ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ ΑΓΩΝΑ ΚΑΤΑ ΤΩΝ ΔΙΟΔΙΩΝ ΠΙΕΡΙΑΣ

Η «αιμομιξία» ΠΑΣΟΚ – ΝΔ και ΛΑΟΣ μας έφερε στο προσκήνιο τον νέο Υπουργό Μεταφορών, Υποδομών και Δικτύων κ. Μάκη Βορίδη. Ο αυτοαποκαλούμενος «ακτιβιστής της Δεξιάς», αφού με μια αριστοτεχνική κωλοτούμπα κατάφερε να προσγειωθεί ομαλά από τον ΛΑ.Ο.Σ. στη ΝΔ, εδραίωσε στη συνέχεια τη θέση του στο Υπουργείο Μεταφορών και άρχισε να προβάλλεται σχεδόν καθημερινά στα τηλεοπτικά ΜΜΕ.

Στο κατόρθωμά του αυτό ασφαλώς είχε και την ανάλογη βοήθεια και αυτό αποδεικνύεται από το σχέδιο νόμου που φέρνει προσεχώς στη Βουλή για ψήφιση.

Με το νέο σχέδιο νόμου λοιπόν ο εν λόγω κύριος, εισάγει άρθρο με το οποίο απαγορεύεται και τιμωρείται με ποινή φυλάκισης η με οποιονδήποτε τρόπο κατάληψη μέρους ή ολόκληρου του οδοστρώματος και των εγκατεστημένων σ’ αυτό σταθμών διοδίων και η παρεμπόδιση της λειτουργίας των σταθμών διοδίων με οποιονδήποτε τρόπο.

Αυτό που δεν τόλμησε στο παρελθόν να κάνει ο προκάτοχός του κ. Ρέππας, το κάνει τώρα ο «ακτιβιστής» κ. Βορίδης.

Δεν χρειάζεται βέβαια να πούμε ότι πρόκειται για μια εμετική διάταξη νόμου, η οποία θέλει να φιμώσει όλους τους πολίτες που αντιδρούν απέναντι στο παράλογο και άδικο καθεστώς των διοδίων.

Ούτε χρειάζεται να πούμε ότι το συγκεκριμένο άρθρο είναι αντισυνταγματικό, αφού παραβιάζει το κατοχυρωμένα δικαιώματα της συνδικαλιστικής ελευθερίας και της ελευθερίας έκφρασης των πολιτών, δικαιώματα τα οποία σύμφωνα με το άρθρο 25 του Συντάγματος τελούν υπό την εγγύηση του Κράτους.

Θα υπενθυμίσουμε απλά ότι όλα τα κόμματα, όλοι οι πολιτικοί αρχηγοί αλλά και οι προκάτοχοί του στο Υπουργείο Μεταφορών έχουν ομολογήσει επίσημα ότι τα διόδια στους ελληνικούς αυτοκινητόδρομους είναι παράλογα, άδικα και ότι επιβάλλεται να γίνει επαναδιαπραγμάτευση των συμβάσεων παραχώρησης.

Βέβαια το συγκεκριμένο άρθρο του νόμου, που ποινικοποιεί τις διαμαρτυρίες στα διόδια, μόνο τυχαίο δεν είναι. Και αυτό γιατί έρχεται να συγκαλύψει τις αδυναμίες των ιδιωτών εργολάβων, οι οποίοι αδυνατούν οικονομικά να τελειώσουν τα έργα των αυτοκινητόδρομων, και παράλληλα χρωστούν σε προμηθευτές και εργαζόμενους εκατομμύρια ευρώ, την αδυναμία και την απροθυμία των Τραπεζών να χρηματοδοτήσουν τα έργα και τις ευθύνες του κράτους, το οποίο δεν προχώρησε έγκαιρα στις απαραίτητες απαλλοτριώσεις και γι’ αυτό χρωστά τώρα αποζημιώσεις στους εργολάβους.

Πως θα αποζημιωθούν τώρα οι εργολάβοι και οι δανείστριες Τράπεζες;

Μας το λέει το νέο νομοσχέδιο: Θα μπορούν πλέον να εισπράττονται διόδια ακόμα και εάν έχουν ολοκληρωθεί μόνο μερικά τμήματα των αυτοκινητόδρομων και μάλιστα οι τιμές θα είναι οι ανώτατα προβλεπόμενες σε κάθε σύμβαση παραχώρησης, αυτές δηλαδή που προβλέπονται κατά την ολοκλήρωση και παράδοση στην κυκλοφορία των αυτοκινητόδρομων!

Και η αύξηση των τιμών θα γίνεται με μια απλή Υπουργική απόφαση, κατά παράβαση των υπογεγραμμένων συμβάσεων, που απαιτούν την ύπαρξη νόμου ψηφισμένου από τη Βουλή.

Όλα αυτά πρακτικά σημαίνουν ότι θα έχουμε νέες αυξήσεις στα διόδια και ότι ο λαός θα κληθεί και πάλι να πληρώσει τις παράνομες και ανήθικες συμβάσεις παραχώρησης των εθνικών μας δρόμων αλλά και όλες τις αμαρτίες ενός ανάλγητου κράτους.

Όχι μόνο λοιπόν δεν υλοποιούνται οι προτάσεις του πρώην Υπουργού Μεταφορών κ. Ρέππα και του Υφυπουργού κ. Μαγκριώτη, για δραστικές μειώσεις στα διόδια και για μείωση μέχρι 50% στα υπό κατασκευή τμήματα των αυτοκινητόδρομων αλλά αντίθετα πρέπει να ετοιμαζόμαστε για νέες αυξήσεις τιμών και για νέους σταθμούς διοδίων.

Και όποιος τολμήσει να αντιδράσει σ’ αυτό το νέο καθεστώς, θα τιμωρείται, με τον νέο νόμο, με φυλάκιση τουλάχιστον τριών μηνών και φυσικά θα μπορεί να συλλαμβάνεται με την αυτόφωρη διαδικασία !

Μετά από όλα αυτά περιμένουμε να δούμε τη στάση που θα κρατήσουν οι βουλευτές μας μπροστά σ’ αυτό το νέο έκτρωμα. Τους θυμίζουμε ότι είχαν ταχθεί στο πλάι μας όταν αγωνιζόμασταν για να μη λειτουργήσουν τα διόδια του Αιγινίου. Τους θυμίζουμε ότι είχαν παραδεχθεί ότι τα διόδια και ειδικά αυτά της Πιερίας ήταν εντελώς άδικα και τορπίλιζαν την οικονομική της ανάπτυξη. Ότι και η τότε πολιτική ηγεσία του Υπουργείου (Ρέππας και Μαγκριώτης), είχαν δεχθεί το ίδιο και υποσχέθηκαν τη δημιουργία παραδρόμων, που ποτέ δεν έγιναν.

Περιμένουμε και τις αντιδράσεις των λοιπών Τοπικών μας Αρχών, του Εμπορικού Επιμελητηρίου και των επαγγελματικών τάξεων και φορέων του Νομού μας.

Το νέο νομοσχέδιο για τα διόδια δεν πρέπει να περάσει και πρέπει να αγωνισθούμε και πάλι όλοι γι’ αυτό.

Η ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΑΓΩΝΑ

--

Εθελοντική Ομάδα Δράσης Ν. Πιερίας (ΕΟΔνΠ)
Φλέμινγκ 19, Κατερίνη 601 00
Τηλ. 23510 31906 / Φαξ 23510 34 174
info@otoposmou.gr - www.otoposmou.gr

ΑΕΚ Άργους - Πιερικός Αρχέλαος

Το Σάββατο στις 4,00 μ.μ. στο Άργος

Στο Άργος αγωνίζεται αυτό Σάββατο ο Πιερικός Αρχέλαος. Παίζει με την τοπική ΑΕΚ στις 4 μ.μ. και με το αναπτερωμένο ηθικό μετά τη σημαντική νίκη επί της … άλλης ΑΕΚ, την καλή αγωνιστική κατάσταση, καθώς και με τις ευχές των πολυπληθών φίλων της ομάδας, το θετικό αποτέλεσμα θεωρείται σχεδόν βέβαιο.

Ο προπονητής της ομάδας Δημήτρης Γαλάνης και ο γενικός αρχηγός της ομάδας Δημήτρης Πόδας, στην επίσημη ιστοσελίδα του συλλόγου www.pierikosbc.gr δήλωσαν τα εξής:

Δημήτρης Γαλάνης – προπονητής: «Σέβομαι πάρα πολύ την προσπάθεια των καλαθοσφαιριστών και των προπονητών του Άργους, εμείς πρέπει να είμαστε σοβαροί και να συνεχίσουμε τις καλές εμφανίσεις που κάνουμε. Η Α2 είναι το πιο ανταγωνιστικό πρωτάθλημα που υπάρχει».

Δημήτρης Πόδας – γενικός αρχηγός: «Πρέπει να επιδείξουμε σοβαρότητα και συγκέντρωση απέναντι σε μια ομάδα που έχει βγει από πολύ νωρίς εκτός στόχων. Έτσι θα μπορέσουμε να διατηρήσουμε την καλή ατμόσφαιρα και την αγωνιστική κατάσταση της ομάδας τη συγκεκριμένη χρονική στιγμή. Στόχος μας είναι σε κάθε αγώνα να χτίζουμε πάνω στις αρχές μας και να βελτιωνόμαστε συνεχώς μέχρι το τέλος του πρωταθλήματος».

Ρε τι βρίσκει κανείς τυχαία στο... ιντερνέτ! Διαφημιστικό φυλλάδιο του Μάκη Γιομπαζολιά, πριν ενδυθεί τον μανδύα του... "αριστερού"

Ξεσηκωμός στην Κάρπαθο για τις λειψές δομές υγείας


Πληρώνουμε Εφορία- Θέλουμε Υγεία! Ξεσηκωμός στην Κάρπαθο για τις λειψές δομές υγείας - Μήπως τα ...πιάνουν οι δημοσιογράφοι της Ρόδου από τους κατοίκους του νησιού;

ΝΤΡΟΠΗ: Διευθύντρια σχολείου απέβαλε μαθητές λόγω μούντζας στην παρέλαση


H διευθύντρια του 2ου Γυμνασίου Γαλατσίου δεν μπόρεσε να «αντέξει» το ανοιγμα της παλάμης κάποιων μαθητών του σχολείου της προς την εξέδρα των επισήμων και με το καλημέρα, έδωσε τριήμερη αποβολή σε 6 παιδιά.

ΣΤΟ ΠΑΙΡΝΟΥΜΕ ΠΑΤΡΙΩΤΗ...

Μπάχαλο. Έκρηξη ακροδεξιάς υστερίας από Πλεύρη και Βορίδη. Ο Χρυσοχοϊδης παραδέχτηκε την ύπαρξη ελεύθερων σκοπευτών...

Υπάρχει κι ο Αντωνάκης κωλοτούμπας!

ΚΑΛΗΣΠΕΡΑ PIERIA -RG..

ΦΟΒΕΡΗ ΕΦΕΥΡΕΣΗ..

Ξεχωριστή βραδιά αποτέλεσε η μουσική εκδήλωση στο Συνεδριακό Κέντρο Κατερίνης




Ξεχωριστή βραδιά αποτέλεσε η μουσική εκδήλωση στο Συνεδριακό Κέντρο Κατερίνης το περασμένο Σάββατο, όπου πολλοί φίλοι της δημοτικής μουσικής απόλαυσαν αγαπημένες μελωδίες και τραγούδια από κάθε γωνιά της Ελλάδας ερμηνευμένα εξαιρετικά από τους συντελεστές του μουσικού σχήματος «ΟΚΤΑΗΧΟΙ».
Τη συναυλία λόγιας δημοτικής μουσικής διοργάνωσε το Δημοτικό Ωδείο Κατερίνης.
Ήταν μια λιτή εκδήλωση, η οποία ντύθηκε αρμονικά, τόσο από την εξαιρετική παρουσία των μουσικών του σχήματος επί σκηνής, όσο και από τα κείμενα που προλόγιζαν την προσέλευση του κάθε τραγουδιού. Η εκδήλωση ξεκίνησε με χαιρετισμό του προέδρου του Δημοτικού Ωδείου Παναγιώτη Μπερεδήμα, ο οποίος συνεχάρη τα μέλη του σχήματος για την συμμετοχή τους στο πρόγραμμα εκδηλώσεων του Δημοτικού Ωδείου, τον Διευθυντή του Μουσικού Σχολείου Δημήτρη Κυριακού για τη δημιουργική δουλειά που γίνεται στο σχολείο(στο οποίο φοίτησαν οι "ΟΚΤΑΗΧΟΙ"), ενώ δεν παρέλειψε να τονίσει ότι "το δημοτικό τραγούδι θα αποτελεί πάντα αναπόσπαστο κομμάτι της λαϊκής ψυχής και παράδοσης".
Όπως είναι γνωστό τα μέλη του σχήματος "Οκτάηχοι"είναι στην πλειοψηφία τους απόφοιτοι του Μουσικού Σχολείου Κατερίνης, που σήμερα φοιτούν σε Ανώτατα Μουσικά Ιδρύματα. Ο καθένας από τους μουσικούς έχει διανύσει την προσωπική του μουσική διαδρομή, αλλά αυτό που ενώνει τα μέλη του είναι το μεράκι και η αγάπη για την παραδοσιακή μουσική.

Τους συντελεστές του σχήματος παρουσίασε με θερμά λόγια ο καλλιτεχνικός διευθυντής του Δημοτικού Ωδείου Χαράλαμπος Ναβροζίδης επισημαίνοντας ότι "η δημοτική μουσική που παρουσίασαν τα παιδιά είναι το καταστάλαγμα της λαϊκής ευαισθησίας, που μέσα από τον ποιητικό και μουσικό λόγο εκφράζει δυνατά συναισθήματα".

Την εκδήλωση τίμησαν με την παρουσία τους η δημοτική σύμβουλος Ασημίνα Περδίκη - Πούλιου κ.α. εκπρόσωποι συλλόγων και φορέων της πόλης.
To σχήμα «ΟΚΤΑΗΧΟΙ» αποτελούν οι:
ΤΡΑΓΟΥΔΙ: ΤΟΥΡΝΑΣ ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ
ΚΛΑΡΙΝΟ: ΧΡΥΣΟΠΟΥΛΟΣ ΔΗΜΗΤΡΗΣ
ΚΑΒΑΛ: ΚΑΜΠΟΥΡΙΔΟΥ ΣΤΕΛΛΑ
ΒΙΟΛΙ: ΠΟΥΛΙΟΣ ΓΙΑΝΝΗΣ
ΛΑΟΥΤΟ: ΣΙΔΗΡΟΠΟΥΛΟΣ ΝΙΚΟΣ
ΚΡΟΥΣΤΑ: ΓΚΡΑΙΚΟΣ ΓΙΑΝΝΗΣ
Τα κείμενα της συναυλίας επιμελήθηκε και παρουσίασε η Φρόσω Μηλιώτη.

στο πολυπληθές ακροατήριο του ΑΝΟΙΚΤΟΥ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟΥ ΚΑΤΕΡΙΝΗΣ η κ.Ιουλία Χατζηδάκη.

Ένα μήνυμα γεμάτο αισιοδοξία, δύναμη, χαρά και ελπίδα μετέδωσε στο πολυπληθές ακροατήριο του ΑΝΟΙΚΤΟΥ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟΥ ΚΑΤΕΡΙΝΗΣ η κ.Ιουλία Χατζηδάκη.


Μία διαφορετική εκδήλωση παρακολούθησαν οι φίλοι της Σχολής Γονέων-Ανοικτό Πανεπιστήμιο Κατερίνης στο Συνεδριακό Κέντρο του δήμου Κατερίνης ,τη Δευτέρα 26\3\2012 που τους ενθουσίασε.
Ομιλήτρια ήταν η θεολόγος κ.Ιουλία Χατζηδάκη από τη Θεσσαλονίκη. Πλαισιώθηκε όμως στην αρχή και στο τέλος της ομιλίας της από πολυμελή χορωδία φοιτητριών και επιστημόνων της << Χριστιανικής Ελπίδας >> Θεσσαλονίκης που τα τραγούδια τους συντέλεσαν-κατά ευτυχή συγκυρία μία ημέρα μετά τον Ευαγγελισμό και την επέτειο της Επανάστασης του 1821- σε θρησκευτική και εθνική ανάταση.
Το θέμα της ομιλίας ήταν << Υπάρχει Ελπίδα >> και η κ. Χατζηδάκη ξεκίνησε με παραφρασμένη τη φράση του Καζαντζάκη ,που τη λέει Έλληνας σκυθρωπός σε γελοιογραφία λόγω κρίσης, δεν πιστεύω τίποτε ,δεν ελπίζω τίποτε ,είμαι Έλληνας. Η λέξη ελπίδα είναι γνωστή από τον Όμηρο ακόμη και σημαίνει την προσδοκία ,την προσμονή για κάτι καλύτερο. Άλλωστε όλοι περιμένουν το καλύτερο ,ο γεωργός καλή σοδειά ,ο φοιτητής ευόδωση των σπουδών του, ο ερευνητής, ο δάσκαλος, ο γονιός καρπούς στους κόπους τους. Όσο ζει ο άνθρωπος ελπίζει ,διότι η ελπίδα πεθαίνει προτελευταία, πριν από τον ίδιο.
26-3-2012 026
26-3-2012 036
Η ελπίδα είναι ψυχική λειτουργία, δύναμη που νικά το φόβο και την αβεβαιότητα του μέλλοντος. Προϋποθέτει βέβαια πίστη στον Θεό και απόλυτη εμπιστοσύνη στην πρόνοιά του. Ακόμη και ο άθεος που δεν ελπίζει προσποιείται ότι δε φοβάται. Η έλλειψη ελπίδας δημιουργεί το φόβο .Κατά τη ρήση του Δάντη έξω από την πόρτα της κόλασης δεν ανθίζει το λουλούδι της ελπίδας.
26-3-2012 027
26-3-2012 030
26-3-2012 033
26-3-2012 036
26-3-2012 040
26-3-2012 050
Κατά τον Απόστολο Παύλο αποτελεί αρετή μαζί με την πίστη και την αγάπη, ενώ ο Ιωάννης της Κλίμακος τις θεωρεί ακτίνα, φως και ηλιακό δίσκο. Η ανθρώπινη ελπίδα στηρίζεται στον ασταθή ανθρώπινο παράγοντα , ενώ η χριστιανική πηγάζει από την παρρησία από τον Θεό ,δημιουργεί βεβαιότητα και είναι καρπός του αγίου Πνεύματος. Και όταν οι περιστάσεις δε δικαιολογούν την ύπαρξή της ,παράγει την υπομονή ως δυναμική ,όχι παθητική, κατάσταση που κάνει τον άνθρωπο πρώτα να δημιουργεί και να κοπιάζει και ύστερα , ελπίζοντας , να προστρέχει στον Θεό. Η απελπισία είναι όπλο του διαβόλου, γι’ αυτό ο απελπισμένος είναι χρεωκοπημένος και ναυαγός.
26-3-2012 059
26-3-2012 060
26-3-2012 061
26-3-2012 064
Στο βιβλίο του<< ο Αόρατος Πόλεμος >>ο άγιος Νικόδημος ο Αγιορείτης θεωρεί αδιάψευστη την ελπίδα στον Θεό ,γιατί στηρίζεται στην παντοδυναμία Του, την πανσοφία Του στην αγάπη Του και στην αλήθεια της Αγίας Γραφής.
Χειρότερη κι από τη σημερινή κρίση είναι η έλλειψη ελπίδας-μας σκότωσαν την ελπίδα , ακούγεται από πολλούς .Η πνευματική κρίση δημιούργησε και την οικονομική, αλλά και την ταπείνωση της πατρίδας μας. Οι αγώνες με σύμμαχο τον Θεό έχουν ως αποτέλεσμα τη νίκη. Αν όμως οι αγώνες στηριχτούν σε ανθρώπους και λαούς η συνέπεια είναι ολέθρια. Επιτρέπει ο Θεός τον πειρασμό κατά τον Απόστολο Παύλο αλλά δίνει και την έκβαση, δηλαδή τη διέξοδο όταν τα ανθρώπινα φτάσουν σε αδιέξοδο.
Η τελευταία ομιλία της σχολής Γονέων είναι επετειακή. Τη Δευτέρα 2\4\2012 θα μιλήσει ο διδάκτωρ Φιλολογίας και Εκκλησιαστικής Ιστορίας κ. Αθανάσιος Καραθανάσης με θέμα << 190 χρόνια από την καταστροφή της Μηλιάς το Πάσχα του 1822 >>.Την ομιλία θα πλαισιώσει η χορωδία των <<ΛΑΖΑΙΩΝ >> με παραδοσιακά τραγούδια.
26-3-2012 088
26-3-2012 095
26-3-2012 109
26-3-2012 166

Οικολογική Ομάδα "Μητέρα Γη"



Διοργάνωση Εκδρομής στο Μεσοχώρι Παρανεστίου Δράμας
12η Πανελλαδική Γιορτή Ανταλλαγής Ντόπιων



Ποικιλιών

Στις 21 Απριλίου ημέρα Σάββατο θα συμμετέχουμε στην 12η Πανελλαδική Γιορτή Ανταλλαγής Ντόπιων Ποικιλιών που διοργανώνει η Εναλλακτική Κοινότητα "Πελίτι" στο Μεσοχώρι Παρανεστίου Δράμας. Η αναχώρηση θα γίνει στις 6 το πρωί και στις 21:00 θα έχουμε επιστρέψει στην Κατερίνη. Το εισιτήριο είναι 15ευρώ.
Η γιορτή ανταλλαγής σπόρων θα ξεκινήσει στις 11 όπου και θα αρχίσει και η ανταλλαγή των σπόρων και θα τελειώσει στις 16:00 μ.μ. Η γιορτή περιλαμβάνει: Ομιλίες από γεωργούς, ακτιβιστές, κτηνοτρόφους, πανεπιστημιακούς κ.α., εργαστήρια, φεστιβάλ παιδικής ζωγραφικής, εκθέσεις: φωτογραφίας σπόρων και κολοκύθας, μουσική, χορό, φαγητό, χαριστικό παζάρι κ.λ.π. Για περισσότερες πληροφορίες και για το πως θα φτάσετε εκεί αν επιλέξετε να πάτε με δικό σας μεταφορικό μέσο: www.peliti.gr
Προετοιμασία και γνωριμία των καλλιεργητών.
Από 5 κουπόνια για να πάρουμε 5 φυτά, δέντρα ή φακελάκια σπόρους

Ανταλλαγή σπόρων
Η γιορτή προσελκύει χιλιάδες ανθρώπους από όλη την Ελλάδα αλλά και από πολλές χώρες από όλον τον κόσμο. Εκατοντάδες εθελοντές συμμετέχουν από την Ελλάδα και το εξωτερικό για την προετοιμασία της γιορτής. Είναι πραγματικά μία γιορτή, με μηνύματα αισιοδοξίας και ελπίδας. Οτιδήποτε είναι αληθινό και έχει αξία μας δίνει μεγάλη χαρά και ικανοποίηση! Κάθε χρόνο αυξάνετε σημαντικά ο αριθμός των καλλιεργητών που επιλέγουν να καλλιεργήσουν φυτά από παραδοσιακές ποικιλίες.
Δραστηριότητες για τα παιδιά.
Την ημέρα αυτή μας δίνετε η ευκαιρία άνθρωποι από κάθε μεριά της γης με κοινές ανησυχίες και κοινούς στόχους να ανταλλάξουμε εμπειρίες και ιδέες, να μοιραστούμε τους σπόρους μας, να χορέψουμε όλοι μαζί και να ετοιμάσουμε ένα μεγάλο κοινό τραπέζι και στο τέλος να δώσουμε τα χέρια και το ραντεβού για την επόμενη χρονιά.
Τα καζάνια με ρεβίθια, φασολάδα και φακές.

Χαριστικό Παζάρι
Εκδρομή τον Απρίλιο του 2011 στην 11η Πανελλαδική Γιορτή που διοργάνωσαν οι "Φίλοι του Περιβάλλοντος"

Πρόγραμμα της Γιορτής
Εργαστήρια
"Η παραδοσιακή καλλιέργεια λαχανικών και τα μυστικά της" χωρίς λιπάσματα, φυτοφάρμακα, ραντίσματα και κοπριά, με τον κ. Γεώργιο Κηπουρό.
Όργωμα με ζώα με τον Άλαν Γκρος
Εργαστήριο για το σιτάρι με τους: Κώστα Κουτή από την οργάνωση "Αιγίλοπας"www.aegilops.gr και τον Ζαν Πιερέ από την κοινότητα Λόνγο Μάι από τη Γαλλία. Διαβάστε για την κοινότητα Λόνγο Μάι(1-2) από το δημοσιογράφο Γκάζη Καπλάνη
Εργαστήρι κεραμικής με το Γιάννη Σταγκίδη
Σπιτικό φαρμακείο από βότανα με τη Φωτεινή από τη "Νέα Γουινέα" http://neaguinea.org/
Κατασκευή μικρής ανεμογεννήτριας από απλά υλικά με τον Κώστα από τη "Νέα Γουινέα" http://neaguinea.org/
Εργαστήρι μπολιάσματος από τον Μιχάλη
Εργαστήρι υφαντικής από το Στράτο
Παράλληλες εκδηλώσεις:
3ο Φεστιβάλ παιδικής ζωγραφικής: οι μικροί επισκέπτες ζωγραφίζουν. Τη διοργάνωση του 3ου Φεστιβάλ παιδικής ζωγραφικής συντονίζει η τοπική ομάδα του Πελίτι στην Κοζάνη.
Χοροί:
Παραδοσιακοί ποντιακοί χοροί από τον Πολιτιστικό Σύλλογο Παρανεστίου.
Θρακιώτικοι χοροί από τον Πολιτιστικό Σύλλογο Μαυρολέυκης Δράμας.
Εκθέσεις
Έκθεση φωτογραφίας για τα έντεκα χρόνια της Πανελλαδικής Γιορτής Ανταλλαγής ντόπιων Ποικιλιών
Έκθεση φωτογραφίας και ενημερωτικών εντύπων με αγρότες που διασώζουν το δικό τους σπόρο σε όλο τον κόσμο
Οργανώσεις που εργάζονται για τη γεωργική βιοποικιλότητα στην Ελλάδα.
"Από τα σχολεία στα σπίτια", προγράμματα περιβαλλοντικής εκπαίδευσης της πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης που ασχολούνται με τις ντόπιες ποικιλίες, τη διατροφή και τη γεωργία.
Παρουσίαση των Κέντρων Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης που ασχολούνται με τη γεωργική βιοποικιλότητα.
Παρουσίαση του Βελανιδόδασους της Λευκάδας-Σκάρη
Το τραπέζι της αγάπης:
Δωρεάν γεύμα για όλους, το τραπέζι της αγάπης. Το φαγητό θα ξεκινήσει στις 13:00. Όλα τα υλικά είναι προσφορά των συνεργαζόμενων καλλιεργητών του Πελίτι και φίλων. Μπορείτε και εσείς να φέρετε ότι επιθυμείτε, μια πίτα, λάδι, τυρί, ελιές, γλυκό, ψωμί και ότι άλλο νομίζετε ότι μπορείτε να προσφέρετε.
Τραγουδώντας για το Πελίτι
Μουσικοί απ' όλη την Ελλάδα τραγουδούν για το Πελίτι.
Το μουσικό σχήμα "Νάμαστε"
Η παραδοσιακή κομπανία του Γιάννη Βρύζα
θα παίξει χορευτικά Δημοτικά Τραγούδια από όλες τις περιοχές της Ελλάδας
Ακόμη
ο Νίκος Σουλιώτης
η Έλληνα κ.α
Χαριστικό παζάρι
Φέτος για δεύτερη φορά οργανώνουμε ένα χαριστικό παζάρι. Ανοίξτε τις ντουλάπες σας και φέρτε: ρούχα, παιχνίδια, βιβλία, οικιακά σκεύη και μικρά αντικείμενα που είναι σε καλή κατάσταση.
Μη ξεχάσετε να έχετε μαζί σας ζεστά ρούχα (είναι απαραίτητα), ένα στρωσίδι για να κάτσετε στο γρασίδι, καλή διάθεση, συνεργασία και υπομονή.
Όποιος επιθυμεί να συμμετέχει στην εκδρομή που διοργανώνει η "Μητέρα Γη" μπορεί να επικοινωνήσει με την Μυστρίδου Σοφία στο τηλ.6944992661.



--
Οικολογική Ομάδα "Μητέρα Γη"