PIERIA-GR ΚΟΝΤΑ ΣΑΣ ΑΠΟ ΤΟ 2008 ΤΟ ΠΡΩΤΟ BLOG ΤΗΣ ΠΙΕΡΙΑΣ

Στη γειτονιά των θεών του Ολύμπου.

PIERIA-GR ΓΙΑΤΙ ΕΜΕΙΣ ΓΡΑΦΟΥΜΕ ΚΑΙ ΔΕΝ ...ΑΝΤΙΓΡΑΦΟΥΜΕ

ΓΚΡΕΜΙΣΤΕ ΡΕ ...ΓΑΪΔΟΥΡΙΑ ΤΑ ΔΙΟΔΙΑ

ΤΟ E-MAIL ΜΑΣ ΕΙΝΑΙ KERAILIDISDIM@GMAIL.COM

Γιατί εμείς ΓΡΑΦΟΥΜΕ, υποΓΡΑΦΟΥΜΕ και δεν ΑΝΤΙγράφουμε

"METROPOLIS 106,7" ΤΟ ΠΡΩΤΟ ΚΑΙ ΜΟΝΑΔΙΚΟ ΑΘΛΗΤΙΚΟ ΡΑΔΙΟΦΩΝΟ ΤΗΣ ΠΙΕΡΙΑΣ

Η ομάδα του PIERIA GR σας καλώς ορίζει στη γειτονιά των θεών του Ολύμπου.

"ΜΕΧΡΙ ΤΟ ΣΑΒΒΑΤΟ ΤΟΥΣ ΒΡΙΖΩ, ΤΗΝ ΚΥΡΙΑΚΗ ΤΟΥΣ ΨΗΦΙΖΩ ΚΑΙ ΤΗΝ ΔΕΥΤΕΡΑ ΤΟΥΣ ΞΑΝΑΒΡΙΖΩ"
(Κείμενο του Δημητρίου Π. Κεραηλίδη)

Η ώρα σου Έλληνα κάηκε.... Την πάτησες ακόμα μια φορά. Και η φιλοσοφία του "ΜΕΧΡΙ ΤΟ ΣΑΒΒΑΤΟ ΤΟΥΣ ΒΡΙΖΩ, ΤΗΝ ΚΥΡΙΑΚΗ ΤΟΥΣ ΨΗΦΙΖΩ ΚΑΙ ΤΗΝ ΔΕΥΤΕΡΑ ΤΟΥΣ ΞΑΝΑΒΡΙΖΩ", βγήκε για μια ακόμη φορά αλάνθαστη. Ξανά μια από τα ίδια. Κι εσύ κορόιδο; Να νομίζεις πως κάνεις κουμάντο. Έ ρε κορόιδο συνέλληνα. Που για ακόμη μια φορά στην φόρεσαν. ΠΟΙΟΙ; Μα οι γνωστοί άγνωστοι. Κι όχι βέβαια, εκείνοι του Πολυτεχνείου, γιατί εκείνοι πλέον είναι πασίγνωστοι άγνωστοι. Για τους άλλους μιλώ. Τους γνωστούς αγνώστους της Βουλής και των χορηγών τους. ΠΟΛΙΤΙΚΑ; ΕΧΑΣΕΣ ΚΟΡΟΪΔΟ ΕΛΛΗΝΑ ΚΑΙ ΤΟ ΑΥΡΙΟ ΚΑΙ ΠΆΛΙ ΕΙΝΑΙ ΠΡΟΔΙΑΓΕΓΡΑΜΜΕΝΟ ΓΙΑ ΠΑΡΤΗ ΣΟΥ. ΚΑΙ ΤΏΡΑ; Τώρα; Πάρε το αυγό και κούρευτο. ΠΡΟΧΩΡΑ ΜΕ ΠΥΞΙΔΑ ΣΟΥ ΤΟ ΜΑΓΙΚΟ "ΜΕΧΡΙ ΤΟ ΣΑΒΒΑΤΟ ΤΟΥΣ ΒΡΙΖΩ, ΤΗΝ ΚΥΡΙΑΚΗ ΤΟΥΣ ΨΗΦΙΖΩ ΚΑΙ ΤΗΝ ΔΕΥΤΕΡΑ ΤΟΥΣ ΞΑΝΑΒΡΙΖΩ" ΚΑΙ ΝΑ ΔΕΙΣ ΠΟΥ ΘΑ ΤΟΥΣ ΞΑΝΑΖΗΣΕΙΣ... ΧΑ ΧΑ ΧΑ Και ζήσανε κι αυτοί καλά κι εσύ φουκαρά Έλληνα;;; Στη γωνιά σου.

Τρίτη, 19 Φεβρουαρίου 2019

ΑΥΤΗ Η ΜΑΝΑ, Η ΚΥΡΑ ΜΑΡΟΥΛΑ ΚΕΡΑΗΛΙΔΟΥ, ΗΤΑΝ Η ΙΔΙΑ Η ΘΥΣΙΑ!!!


Η μητέρα του Δημήτρη Κεραηλίδη, η κυρά Μαρούλα,
την ώρα που του έγραφε ένα γράμμα λίγο πριν το μεγάλο ταξίδι...
ΕΡΩΤΗΣΗ ΑΠΟ ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΣΤΟΝ ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΟ ΥΠΟΨΗΦΙΟ ΔΗΜΑΡΧΟ ΚΑΤΕΡΙΝΗΣ ΔΗΜΗΤΡΗ ΚΕΡΑΗΛΙΔΗ....
Ποιες θα είναι οι σχέσεις σας με τους Δημοτικούς Υπαλλήλους; Θα θεωρούνται συνεργάτες;

Δ.Κ.: Άριστες θα επιδιώξω να είναι οι σχέσεις μου, με όλους τους Δημοτικούς Υπαλλήλους της Κατερίνης. Και ξέρεις γιατί; Επειδή, ο άνθρωπος που έχεις απέναντι σου, για ό,τι έχει «πάθει» στη ζωή, μέχρι τώρα, υπεύθυνοι είναι αυτοί! Ωχ, τι είπα τώρα, έτσι; Ναι. Η μητέρα μου η κυρά Μαρούλα, ήταν καθαρίστρια του Δήμου και με σπούδασε με λεφτά των συνδημοτών μου. Ήταν συναδέλφισσα τους. Μια χήρα, φτωχή, με τρία ορφανά, που καθάριζε μόνη της τότε ΠΝΕΥΜΑΤΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ «ΕΚΑΒΗ» και ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΩΔΕΙΟ ΚΑΤΕΡΙΝΗΣ (Παλιό και νέο κτίριο) και που με το μισθό της με σπούδασε (πτυχίο 8,27 ΑΠΘ) και μου έδωσε ότι μου έπρεπε… Κι ύστερα; Εγώ, που με βλέπεις, ξέρεις πως γέμιζα με μπιτόνι πετρέλαιο τις σόμπες του ωδείου τότε; Για να ζεσταθούν όλοι όσοι ήταν σε εκείνα τα κτίρια και εργάζονταν. Να βοηθήσω την κυρά Μαρούλα. Και καθάρισα, πολύ βιτρίνα. Τις ξέρεις τις βιτρίνες στην ΕΚΑΒΗ και στο ΩΔΕΙΟ, έτσι; Άσε… Οπότε, ξέρεις πως όταν μεγαλώνουν τρία ορφανά, ενός, τριών και πέντε ετών, με μια νέα μάνα, που αν έβαζες τις σκάλες που καθάρισε για να σε θρέψει τη μια πάνω στην άλλη, θα έφτανες στο… Θεό. Αυτή η μάνα είναι η ίδια η θυσία, αν μη τι άλλο.

Όχι 100 αλλά και 1.000 χρόνια να περάσουν, δεν θα πάψω να αγωνίζομαι για τα δίκαια του ποντιακού λαού. Οι ένοχοι πρέπει να πληρώσουν...


του Νίκου Ασλανίδη

Γνωριστήκαμε κάπως ανορθόδοξα... Αυτός δεν ξέρει ελληνικά παρά μόνο τουρκικά... Εγώ δεν ξέρω τουρκικά και δεν έχουμε διερμηνέα... Ευτυχώς η τεχνολογία έδωσε λύση. Βάλαμε στο κινητό τηλέφωνο τον αυτόματο μεταφραστή και λέω μια πρόταση εγώ, μια πρόταση αυτός και η google κάνει το θαύμα της... Μερικές φορές μπορεί να μην είναι ακριβής η μετάφραση και να ξεκαρδιζόμαστε στα γέλια αλλά τις περισσότερες φορές καταλαβαινόμαστε...
- Θέλω να μου δώσεις συνέντευξη για τη ζωή σου, λέω στο κινητό.
Διαβάζει την πρόταση και λέει:
- Καλύτερα να βρούμε έναν διερμηνέα για να μην κάνουμε λάθη...
Ο Γιάννης Βασίλης Γιαϊλαλί έμεινε πέντε χρόνια στις φυλακές της Τουρκίας γιατί το μοναδικό έγκλημα που διέπραξε ήταν να... ανακαλύψει ότι έχει ελληνική καταγωγή. Γεννήθηκε το 1974 στον οικισμό Γιαϊλά του χωριού Ασάρ της Μπάφρας, στο νομό της Σαμψούντας.

Τον Απρίλιο του 1994 παρουσιάστηκε στον τουρκικό στρατό και