PIERIA-GR ΚΟΝΤΑ ΣΑΣ ΑΠΟ ΤΟ 2008 ΤΟ ΠΡΩΤΟ BLOG ΤΗΣ ΠΙΕΡΙΑΣ

Στη γειτονιά των θεών του Ολύμπου.

PIERIA-GR ΓΙΑΤΙ ΕΜΕΙΣ ΓΡΑΦΟΥΜΕ ΚΑΙ ΔΕΝ ...ΑΝΤΙΓΡΑΦΟΥΜΕ

ΓΚΡΕΜΙΣΤΕ ΡΕ ...ΓΑΪΔΟΥΡΙΑ ΤΑ ΔΙΟΔΙΑ

ΤΟ E-MAIL ΜΑΣ ΕΙΝΑΙ KERAILIDISDIM@GMAIL.COM

Γιατί εμείς ΓΡΑΦΟΥΜΕ, υποΓΡΑΦΟΥΜΕ και δεν ΑΝΤΙγράφουμε

"METROPOLIS 106,7" ΤΟ ΠΡΩΤΟ ΚΑΙ ΜΟΝΑΔΙΚΟ ΑΘΛΗΤΙΚΟ ΡΑΔΙΟΦΩΝΟ ΤΗΣ ΠΙΕΡΙΑΣ

Η ομάδα του PIERIA GR σας καλώς ορίζει στη γειτονιά των θεών του Ολύμπου.

ΕΠΟΧΗ "ΝΤΟΥΜΟΥ" - ΔΗΜΑΡΧΟΥ, ΖΟΥΜΕ ΠΛΕΟΝ ΣΤΗΝ ΚΑΤΕΡΙΝΗ ΚΙ ΟΧΙ "ΔΗΜΑΡΧΟΥΛΗΔΩΝ" ΤΟΥ ΠΑΡΕΛΘΟΝΤΟΣ
(Κείμενο του Δημητρίου Π. Κεραηλίδη)

Ο παλιός χρόνος έφυγε. Ήρθε το 2024 και τώρα στις πρώτες μέρες του, για Κατερίνη, ας τονίσουμε την εποχή που ήρθε. Τώρα;;; Τώρα απλά θα πούμε, ΓΙΑΝΝΗ ΝΤΟΥΜΟ καλή αρχή. Καλή επιτυχία στο έργο σου για μια Κατερίνη ριγμένη, πονεμένη, ατιμασμένη, επί χρόνια μέσα στα δεινά.... Που έχει ανάγκη από ΔΗΜΑΡΧΟ ΚΑΤΕΡΙΝΗΣ. Αυτά. ΥΓ: Να πως πως ζούμε την Κατερίνη του Ντούμου κι όχι των άλλων εκκολαπτόμενων δημαρχούληδων, που κυκλοφορούν πλέον στο κέντρο. Σαν όπως οι πρώην του πρώην Δημάρχου Κατερίνης. Γιατί η ιστορία έγραψε: Ο Κουκοδήμος έχασε κι όχι ο Νταντάμης, ο Κυριακίδης, ο Μπουσνάκης, ο Συμεωνίδης ή ο ή Μορφακίδης. Αυτά...

Κυριακή 10 Φεβρουαρίου 2013

Δείτε τι δήλωσε η Κατερίνα Κουρίτα στο Πανπιερικό συμβούλιο για τα διόδια Αιγινίου(VIDEO)

Διάθεση Υλικού Θεοδοσίου Ευριπίδης (Φωτογράφος)



Δωρεάν μαστογραφίες σε 170 γυναίκες στη Λεπτοκαρυά




  ΜΕ ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΑ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΔΙΟΥ-ΟΛΥΜΠΟΥ ΣΕ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ ΜΕ ΤΗΝ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΑΝΤΙΚΑΡΚΙΝΙΚΗ ΕΤΑΙΡΙΑ
ΜΕΣΩ ΨΗΦΙΑΚΟΥ ΜΑΣΤΟΓΡΑΦΟΥ, ΣΕ ΔΙΑΣΤΗΜΑ ΤΕΣΣΑΡΩΝ ΗΜΕΡΩΝ. ΠΡΟΣΕΧΩΣ ΑΝΑΜΕΝΟΝΤΑΙ ΤΑ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ.
 
Εκατόν εβδομήντα (170) γυναίκες είχαν την ευκαιρία να πραγματοποιήσουν δωρεάν μαστογραφίες μέσω ψηφιακού μαστογράφου στο δημαρχείο της Λεπτοκαρυάς, σε διάστημα τεσσάρων ημερών. Προσεχώς δε αναμένονται τα αποτελέσματα των εξετάσεων τα οποία θα γνωστοποιηθούν στις γυναίκες που προσήλθαν για μαστογραφίες. 


Η όλη πρωτοβουλία ήταν του Δ.Δίου-Ολύμπου σε συνεργασία με την ελληνική αντικαρκινική εταιρία ενώ χορηγός αυτής της προσπάθειας ήταν η AVON.
Στο κάλεσμα του δήμου προσήλθαν γυναίκες από 40 έως 70 ετών, που δεν είχαν κάνει μαστογραφία τους τελευταίους 12 μήνες, που δεν είχαν ιστορικό καρκίνο μαστού, βιοψίας ή αισθητικής επέμβασης στο μαστό και κυρίως σε γυναίκες που δεν είχαν την οικονομική ή επαρκή ασφαλιστική κάλυψη για μαστογραφία σε κάποιο εργαστήριο ιδιωτικά.
Με το σύνθημα «μαζί μπορούμε να κάνουμε τον καρκίνο του μαστού παρελθόν», η προσπάθεια της ελληνικής αντικαρκινικής εταιρίας ήταν να εξεταστούν όσο το δυνατό περισσότερες γυναίκες που κατοικούν στη δημοτική ενότητα Ανατολικού Ολύμπου και έτσι να μειωθούν οι αρνητικές συνέπειες αυτής της ασθένειας.
Το «παρών» σ’ αυτή την προσπάθεια έδωσαν ο αναπληρωτής δήμαρχος Δίου-Ολύμπου, Γιώργος Φαρμάκης και οι αντιδήμαρχοι Σοφία ΝούλαΣοφία Ζουρζούρα και Μαρία Τσιμήτρη, που εξέφρασαν τις ευχαριστίες τους στην ελληνική αντικαρκινική εταιρία, στη χορηγό εταιρία αλλά και στο ξενοδοχείο «Ποσειδών Παλλάς - Επιχειρήσεις Τζόβα» για την τετραήμερη φιλοξενία των δύο νοσοκόμων που συμμετείχαν στις μαστογραφικές εξετάσεις.
Μάλιστα, σε δηλώσεις τους ανέφεραν, μεταξύ άλλων, ότι παρά τα οικονομικά του προβλήματα ο δήμος Δίου-Ολύμπου, με τη συμπαράσταση φορέων και χορηγών, συνεχίζει την κοινωνική προσπάθεια που ξεκίνησε από την Κονταριώτισσα (πάνω από 450 μαστογραφίες, με χορηγό το ίδρυμα Πασχάλη) και επιδιώκει να την επεκτείνει σε ολόκληρη την επικράτεια του δήμου.
Απώτερος στόχος είναι να δοθεί η ευκαιρία σε όσο το δυνατόν περισσότερες γυναίκες της περιοχής που δεν έχουν την οικονομική άνεση, να κάνουν δωρεάν μαστογραφίες στο πλαίσιο πρόληψης του καρκίνου του μαστού.

Η Πιερία κλιμακώνει τον αγώνα


ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΑΓΩΝΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΑΤΑΡΓΗΣΗ ΤΩΝ ΔΙΟΔΙΩΝ ΑΙΓΙΝΙΟΥ
ΔΗΜΟΣ ΠΥΔΝΑΣ – ΚΟΛΙΝΔΡΟΥ

Η χθεσινή συγκρότηση εξαμελούς Παμπιερικού συντονιστικού οργάνου ενάντια στα διόδια με την συμμετοχή των τριών Δήμων και φορέων του Νομού ήταν ένα ακόμα θετικό γεγονός κλιμάκωσης του αγώνα μας.


Όλη η Πιερία θα είναι εδώ απαιτώντας την κατάργηση των οδυνηρών και παράλογων διοδίων Αιγινίου την Δευτέρα 11-3-13 στις 3.30 μμ, το ίδιο θα γίνει σε συλλαλητήριο στην Κατερίνη με κατάληξη τα διόδια την Τετάρτη 13-2-13 το μεσημέρι.
Χθες το απόγευμα έγινε η καθημερινή συγκέντρωση και ωριαία «διάνοιξη» διοδίων στις 6 μμ και ακολούθησε μια πολύ όμορφη και ζεστή συναυλία Ελληνικής μουσικής με τους Βαγγέλη Μπουσμαλή,Αλέξανδρο Καλιφατίδη και Νίκο Πολυζόπουλο.
Σήμερα στις 4 μμ προγραμματίζεται νέα συγκέντρωση και άνοιγμα διοδίων όπου καλούνται οι πολίτες να συμμετέχουν, ενώ συνεχίζονται εντατικά οι σχετικές συζητήσεις με πολιτικούς και κυβερνητικούς παράγοντες.


Αιγίνιο 10-2-2013

Όχι στα διόδια Αιγινίου και Λεπτοκαρυάς





  
  Με μια μεγάλη συγκέντρωση στα πλευρικά διόδια της Λεπτοκαρυάς συνεχίστηκαν σήμερα Κυριακή οι κινητοποιήσεις των πολιτών της Πιερίας ενάντια στη λειτουργία των διοδίων σύμφωνα με τις αποφάσεις της Παμπιερικής Επιτροπής Αγώνα κατά των διοδίων. 

Οι διαδηλωτές συγκεντρώθηκαν στην αερογέφυρα της Λεπτοκαρυάς στη 1 η ώρα και κρατώντας πανό και φωνάζοντας συνθήματα έκαναν πορεία με κατεύθυνση τα πλευρικά διόδια στην έξοδο προς Θεσσαλονίκη όπου απέκλεισαν τον σταθμό για περισσότερο από μια ώρα αφήνοντας τους οδηγούς να διέρχονται χωρίς να πληρώνουν.
Επόμενο ραντεβού της Παμπιερικής Επιτροπής Αγώνα είναι αύριο Δευτέρα στις 15:30 στα διόδια Αιγινίου ενώ για την Τετάρτη 13 Φεβρουαρίου ετοιμάζεται Παμπιερικό συλλαλητήριο στη 1 το μεσημέρι στην πλ. Ελευθερίας στην Κατερίνη και από εκεί μετάβαση στα διόδια Αιγινίου.
Με τους ενωτικούς τους  αγώνες οι κάτοικοι της Πιερίας διατρανώνουν τη θέλησή τους για άμεση αναστολή της λειτουργίας των διοδίων Αιγινίου και των πλευρικών της Λεπτοκαρυάς με προοπτική την κατάργησή τους γιατί ο αγώνας κατά των διοδίων είναι αγώνας για το μέλλον της Πιερίας.
Κατερίνη 10/2/2013
Συντονιστική επιτροπή
Τηλ.  6983388179

Οποιοσδήποτε επενδυτής θα μπορεί να ζητάει την κατάργηση νόμων!!!


Image 


   Για να λάβετε μέρος στη διαμαρτυρία, κάντε κλικ στην εικόνα ή εδώ
Σχέδιο νόμου: Οποιοσδήποτε ιδιώτης επενδυτής ενοχλείται από κάποιο νέο νόμο για την προστασία των κοινωνικών δικαιωμάτων, του περιβάλλοντος, της δημόσιας υγείας κλπ θα μπορεί να ζητάει την κατάργησή του!!!

Συμπολίτες, δεν αρκεί μόνο η διαμαρτυρία στα διόδια. Δεν θα λυθεί το πρόβλημα με την αναστολή λειτουργίας του σταθμού διοδίων του Αιγινίου και των παράπλευρων της Λεπτοκαρυάς. 
Η καταλήστευση των εισοδημάτων μας θα συνεχιστεί! Σειρά έχει το νερό! Ναιετοιμάζονται να πουλήσουν ποτάμια και πηγές! Ήδη έχουν καταμετρηθεί οι πομώνες των αγροτών και σε λίγο θα κάνει την εμφάνισή του ο «επενδυτής» για να καλύψει το κενό «της ορθολογικής χρήσης του αρδευτικού νερού».

του Ηλία Τσολακίδη
Ο αγώνας κατά των διοδίων κορυφώνεται. Επιτέλους, με τη συμμετοχή όλων των φορέων και των τριών δήμων του νομού, πληθαίνουν οι φωνές ενάντια στο παράλογο καθεστώς των διοδίων και στον οικονομικό αποκλεισμό της Πιερίας. Η Πιερία θα νικήσει γιατί το θέλουν οι πολίτες της!
Κι όμως, μεταξύ των διαμαρτυρομένων υπάρχουν κάποιοι που ενώ υποστηρίζουν την απομάκρυνση των διοδίων από τον τόπο μας, συνεχίζουν να πιστεύουν πως οι επενδύσεις αυτού του τύπου είναι απαραίτητες για την βελτίωση της οικονομίας της χώρας.
Πρόκειται για ένα μεγάλο ψέμα, για μια συστηματική προσπάθεια εξαπάτησης του ελληνικού λαού από τον οποίο κρύβει την αλήθεια η σημερινή τρικομματική κυβέρνηση. Οι συμβάσεις παραχώρησης (ΣΔΙΤ ή Public Private Partnership) είναι εφεύρεση ενός χρηματοοικονομικού εργαλείου με το οποίο, με μία απλή υπογραφή, μεταφέρεται εθνικός πλούτος στα χέρια των "επενδυτών" (βλέπε κατασκευάστριες εταιρείες στις οποίες χαρίστηκαν οι εθνικοί μας δρόμοι).
Το μοντέλο αυτό έχει καταρρεύσει σε ολόκληρο τον κόσμο! Εκατομμύρια πολίτες επαναστατούν και ζητούν την κατάργηση των ληστρικών αυτών συμβάσεων, με τις οποίες λεηλατείται ο εθνικός πλούτος των χωρών τους (βλέπε «Die Plünderung des öffentlichen Eigentums», Werner Rügemer, Γερμανία). Μάλιστα, σε πολλές χώρες οι πολίτες τα κατάφεραν, αφού οι ασφυκτικές πιέσεις τους ανάγκασαν τις εταιρείες να αποχωρήσουν (Παρίσι, Λονδίνο, Βερολίνο).
Δυστυχώς, άπαντες σιωπούν και επιτρέπουν σε τράπεζες και πολυεθνικές να παρακάμψουν ακόμη και κυβερνήσεις για συνεχίσουν την καταλήστευση των κρατών. Οι «επενδυτές» προσπαθούν να ενισχύσουν τη θέση τους. Πως; Πληροφορηθήκαμε ότι ο Επίτροπος Ντε Κουχτ ( Karel.DE-GUCHT@ec.europa.eu) μεταβαίνει εσπευσμένα στον Καναδά για να κλείσει με ειδική διαδικασία τις διαπραγματεύσεις για την εμπορική συμφωνία CETA. Στη συνέχεια θα φέρει το κείμενο της συμφωνίας στο Συμβούλιο αρχηγών κρατών για fast track έγκριση, σύμφωνα με τα οποίο: Οποιοσδήποτε ιδιώτης επενδυτής ενοχλείται από κάποιο νέο νόμο για την προστασία των κοινωνικών δικαιωμάτων, του περιβάλλοντος, της δημόσιας υγείας κλπ θα μπορεί να ζητάει την κατάργησή του.
Αυτό έχει ήδη συμβεί στη χώρα μας! Με το αισχρό νόμο Βορίδη, μετά από εντολή των «επενδυτών» και των εθνικών μας «νταβατζήδων», με μία απλή νομική διάταξη, η διαμαρτυρία στα διόδια αποτελεί πλέον ποινικό αδίκημα.
Συμπολίτες, δεν αρκεί μόνο η διαμαρτυρία στα διόδια. Δεν θα λυθεί το πρόβλημα με την αναστολή λειτουργίας του σταθμού διοδίων του Αιγινίου και των παράπλευρων της Λεπτοκαρυάς. Η καταλήστευση των εισοδημάτων μας θα συνεχιστεί! Σειρά έχει το νερό! Ναι, ετοιμάζονται να πουλήσουν ποτάμια και πηγές! Ήδη έχουν καταμετρηθεί οι πομώνες των αγροτών και σε λίγο θα κάνει την εμφάνισή του ο «επενδυτής» για να καλύψει το κενό «της ορθολογικής χρήσης του αρδευτικού νερού».
Πρέπει να αντισταθούμε! Ας διδαχτούμε από το πάθημα των διοδίων.
Αναρτήσαμε στην ιστοσελίδα της ομάδας μας ένα σχέδιο επιστολής -στα ελληνικά και στα αγγλικά - που θα σταλεί στα e-mail του Επιτρόπου Ντε Κουχτ και των υπόλοιπων 26 Επιτρόπων-, σε πρωθυπουργούς και Ευρωβουλευτές.
Σας παρακαλούμε να διαβάστε το κείμενο και αν συμφωνείτε, καταθέστε την ψηφιακή σας υπογραφή και το ονοματεπώνυμό μας. Η ομάδα μας, καθημερινά θα στέλνει το κείμενο διαμαρτυρίας στα γραφεία των επιτρόπων, των Πρωθυπουργών και των 500 Ευρωβουλευτών.
Ας ξεκινήσουμε από το απλό: Ας προσπαθήσουμε να ψελλίσουμε το ΟΧΙ!

Μαχητές Δόξας Πεύκων - Πιερικός Αρχέλαος 64 - 55


Με 64-55 έχασε ο Πιερικός Αρχέλαος στη Θεσσαλονίκη από τους Μαχητές Δόξας Πεύκων. Ήταν ένας αγώνας της 3ης αγωνιστικής του Β΄ γύρου.

Διαιτητές ήταν οι κ.κ. Πιτσίλκας Μ. και Ξέρας.
Τα δεκάλεπτα: 16-17, 41-31, 52-41, 64-55.
Οι συνθέσεις:
 
ΜΑΧΗΤΕΣ ΔΟΞΑΣ ΠΕΥΚΩΝ (Κυριακού): Ζεϊμπέκης 12 (2), Χατζηνικολάου 2, Σαββίδης 9 (2), Αρνίδης 8 (2), Ελευθεριάδης 2, Καλούτσικος 5, Μυλωνίδης 7, Παυλίδης 12, Φουτσιτζής 5, Δαβάνης 2.

ΠΙΕΡΙΚΟΣ ΑΡΧΕΛΑΟΣ (Χαζηκυριακίδης): Καραΐσκος, Κοντσές, Σακελλαρίου 14, Τσαλμπούρης 2, Φακοπουλίδης 1, Μάρουσιτς 11, Δεληγεώργης 2, Ασημάκης 12 (2), Γκαβανόπουλος 9 (2), Ψωμάς - Λυμπάρης 4.

● Τα αποτελέσματα της 16ης αγωνιστικής: Αιγάλεω - Μεταμόρφωση Βόλου            86-79, Ηρακλής – Ανατόλια 75-55, Αίας Ευόσμου – Μαρούσι 82-90, Ιωνικός Ν.Φ.-ΜΕΝΤ 80-70, Στρατώνι - Ιωνικός Ιωνίας 74-66. Ρεπό ο Φίλιππος Βέροιας.
● Η επόμενη αγωνιστική (17η, 16/2/13): Μεταμόρφωση Βόλου - Ηρακλής, Ανατόλια - Αίας Ευόσμου, Μαρούσι - Ιωνικός Ν.Φ., ΜΕΝΤ - Μαχητές Δόξας Πεύκων, Πιερικός Αρχέλαος - Στρατώνι, Φίλιππος Βέροιας - Αιγάλεω.
● Η βαθμολογία (σε 16 αγώνες): Ηρακλής 28, Φίλιππος Βέροιας 25*, Αιγάλεω 25, Στρατώνι 24*, Μαχητές Δόξας Πεύκων 23, Αίας Ευόσμου 23, Μαρούσι 22, Ανατόλια 21, Ιωνικός Ν.Φ. 21, Πιερικός Αρχέλαος 20, Μεταμόρφωση Βόλου 19*, ΜΕΝΤ 19, Ιωνικός Ιωνίας 18. *Έχουν κάνει τα ρεπό τους.

ΝΑ ΓΙΝΕΙ ΛΑΙΚΗ ΥΠΟΘΕΣΗ Η ΚΑΤΑΡΓΗΣΗ ΤΩΝ ΔΙΟΔΙΩΝ (ΑΛΗΘΕΙΕΣ ΚΑΙ ΨΕΜΑΤΑ)



ΣΑΒΒΙΔΗΣ ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ
ΜΕΛΟΣ ΚΚΕ ΤΗΣ Κ.Ο.Πιερίας

Ο δικαιολογημένος ξεσηκωμός του λαού της Πιερίας, για την μη λειτουργία των διοδίων στο ύψος του Αιγινίου και στους παράπλευρους δρόμους της Νότιας Πιερίας πρέπει να αποτελέσει κρίκος της συνολικότερης λαϊκής πάλης ώστε ο αγώνας που διεξάγεται να πάρει εκείνα τα κινηματικά χαρακτηριστικά αμφισβήτησης, σύγκρουσης και ρήξης με την κυρίαρχη πολιτική, την πολιτική του κεφαλαίου, της Ε.Ε., που παραδίδει γη και ύδωρ στο μεγάλο κεφάλαιο, στους μονοπωλιακούς ομίλους. 

Ενδεικτικές περιπτώσεις είναι οι ιδιωτικές εταιρίες όπως η «Αιγαίον Α.Ε.» που τους παραδόθηκαν για 35 χρόνια οι δρόμοι για εκμετάλλευση, πολιτική επιλογή που εφαρμόστηκε μέσα από τις συμβάσεις παραχώρησης των εθνικών αρτηριών που ψήφισαν στην Ελληνική βουλή, η ΝΔ, το ΠΑΣΟΚ και το ΛΑΟΣ το 2007. Η πολιτική αυτή έχει στρατηγικό χαρακτήρα, είναι πολιτική συνειδητή, ταξική, είναι η πολιτική της Ε.Ε. και αντιστοιχίζεται με τις επιδιώξεις και ανάγκες του μεγάλου κεφαλαίου για περισσότερο κέρδος. 
Το ζήτημα των διοδίων, είναι ζήτημα βαθιά πολιτικό και είναι τμήμα του συνολικότερου πολέμου που έχουν εξαπολύσει στα εργατικά-λαϊκά-κοινωνικά δικαιώματα οι δυνάμεις του κεφαλαίου, η Ε.Ε. μαζί με το Δ.Ν.Τ, τα κόμματα τους (ΝΔ,ΠΑΣΟΚ,ΔΗΜΑΡ) μαζί με τις πιρουέτες τους, που στοχεύουν στην υπονόμευση του βιοτικού λαϊκού επιπέδου μέσα από την συμπίεση της τιμής της εργατικής δύναμης και την αφαίρεση εργατικών-λαϊκών δικαιωμάτων.
Οι λαϊκές κινητοποιήσεις που διεξάγονται στον νομό μας ενάντια στην λειτουργία των διοδίων, πρέπει να γίνουν πραγματικά λαϊκή υπόθεση και να μην χειραγωγηθούν από εκείνους που προσβλέπουν πολιτικά οφέλη με ορίζοντα τις δημοτικές εκλογές. Να ξεσκεπαστούν εκείνοι που ενώ τώρα κάτω από την λαϊκή αγανάκτηση φωνάζουν και διαμαρτύρονται για τα διόδια, ψήφιζαν με τα χέρια τους τις συμβάσεις παραχώρησης και άλλοι στήριζαν με την ψυχή τους την πολιτική παράδοση των δρόμων στα μονοπωλιακά συγκροτήματα, στο μεγάλο κεφάλαιο. Αποτέλεσμα αυτής της πολιτικής, είναι η πολιορκία της χώρας από τα διόδια που στην λογική της ανταποδοτικότητας καλούν τον ελληνικό λαό να πληρώνει ξανά και ξανά για την «ελεύθερη» μετακίνηση του, για την χρήση των δρόμων.
Με συνέπεια οι κομμουνιστές δίνουν την μάχη μαζί με όλο το λαό ενάντια στα διόδια μέσα από τις γραμμές του ΠΑΜΕ, από τους εκλεγμένους στην τοπική διοίκηση, από τις αντιμονοπωλιακές συσπειρώσεις (ΠΑΣΥ-ΠΑΣΕΒΕ-ΟΓΕ-ΜΑΣ-ΣΑΣΠ) , παλεύουν για την οργάνωση ενός λαϊκού κινήματος που θα έχει αντοχή, διάρκεια, δεν θα απογοητεύει και θα κλιμακώνει τον αγώνας βάζοντας στο επίκεντρο την πολιτική του κεφαλαίου, την πολιτική της Ε.Ε.. Με καθαρές κουβέντες και σταράτα λόγια οι κομμουνιστές ξεσκεπάζουν πολιτικά εκείνους που έχουν την ευθύνη και στηρίζουν στρατηγικά την πολιτική των ιδιωτικοποιήσεων, του ξεπουλήματος, της δημόσιας περιουσίας στο μεγάλο κεφάλαιο. Ο αγώνας δεν θα είναι εύκολος, αλλά μπορεί και πρέπει να είναι νικηφόρος και νίκη στις σημερινές συνθήκες σημαίνει να βάζουμε εμπόδια σε αυτή την πολιτική, να καθυστερούμε τους σχεδιασμούς του κεφαλαίου, να τους αποδυναμώνουμε πολιτικά ώστε να χειραφετηθεί ο λαός από την κυρίαρχη ιδεολογία, από τα κόμματα του κεφαλαίου (ΝΔ-ΠΑΣΟΚ-ΔΗΜΑΡ) ξεπερνώντας παράλληλα αριστερούς διαχειριστές και πραιτοριανούς, κινήματα ειδικής αποστολής ενάντια στο οργανωμένο εργατικό-λαϊκό κίνημα όπως είναι η ναζιστική οργάνωση «Χρυσή Αυγή». Τώρα πρέπει να συγκεντρώσουμε λαϊκές δυνάμεις για την μεγάλη λαϊκή αντεπίθεση, αμφισβητώντας την εξουσία των μονοπωλίων.
Με ψηλά το κεφάλι, αγωνιστικότητα και μαχητικότητα, μαζικοποιούμε το κίνημα με νέες δυνάμεις, καταδικάζουμε την πολιτική της τρικομματικής κυβέρνησης του κεφαλαίου, διεκδικούμε σύγχρονες υποδομές και δρόμους που θα υπηρετούν τις λαϊκές ανάγκες και όχι την κερδοφορία του κεφαλαίου. Σε αυτή την γραμμή το ΚΚΕ παλεύει και αγωνίζεται και καλεί σε οργάνωση κινήματος αμφισβήτησης, που θα δρα καθημερινά, για την οργάνωση και ταξική συσπείρωση του λαϊκού παράγοντα με στόχο την ανατροπή της κυρίαρχης πολιτικής, της εξουσίας του κεφαλαίου, ώστε ο λαός να οργανώσει την δική του εξουσία, να κάνει δική του περιουσία το μόχθο, τον κόπο του, που σήμερα ληστεύεται από τα παράσιτα τους καπιταλιστές.

ΣΑΒΒΙΔΗΣ ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ
ΜΕΛΟΣ ΚΚΕ ΤΗΣ Κ.Ο.Πιερίας

ΑΠΙΣΤΕΥΤΟ: Έδωσαν 79.700 ευρώ για τζιπ και 5.300 ευρώ σε πούρα!


Ούτε η οικονομική κρίση και το Μνημόνιο δεν ήταν αρκετά για να σταματήσουν το όργιο διαφθοράς και διασπάθισης του δημοσίου χρήματος. 

Τα στοιχεία που δημοσιεύει το Έθνος είναι απίστευτα: 
Εγκρίνονται και σπαταλώνται απίστευτα ποσά για... κηδείες, δίνονται υπερωρίες για υπαλλήλους που έχουν πάρει σύνταξη, δαπανώνται ποσά ακόμη και για πούρα, γιορτές, αναμνηστικά δώρα, δημόσιες σχέσεις και κινητά. 
Διαβάστε και... φρίξτε:...

- Περιφερειακό ΤΕΕ ξόδεψε 23.100€ για την κοπή πρωτοχρονιάτικης πίτας 
- Δυο δήμοι της Αττικής έδωσαν 16.800€ για αναμνηστικά δώρα για βράβευση μαθητών 
- Δήμος της Στερεάς Ελλάδας έδωσε 15.000€ για έκδοση 1.240 βιβλίων σχετικά με την πολεοδομική εξέλιξη στην περιοχή 
- 45.000€ από νησιώτικο δήμο για παραγωγή ταινίας για την προβολή του 
- 33.600€ για χριστουγεννιάτικες παιδικές εκδηλώσεις ασφαλιστικού φορέα 
- Έρευνα δήμου για θέματα που απασχολούν συνταξιούχους, αξία 12.000€ 
- Σε χωριά της Βόρειας Ελλάδας (με αφορμή την εκπομπή της ΕΤ3 «Κυριακή στο Χωριό») δόθηκαν 22.400€ για γεύματα (11.400€ για 300 μερίδες φαγητού και προμήθεια κρεάτων) 
- Στεφάνια για τις εθνικές εορτές κόστισαν 4.700€, ενώ κάρτες για Χριστούγεννα και Πάσχα 6.000€ 
Το ελεγκτικό Συνέδριο κατάφερε να μπλοκάρει παράνομες δαπάνες ύψους 146,5 εκατ. ευρώ και την παράνομη εκταμίευση άλλων 13,5 εκατ. ευρώ. 
Ανάμεσά τους είναι περιπτώσεις που... βγάζουν μάτι! 
- Η κηδεία ενός τέως δημάρχου κόστισε 36.700 ευρώ, ενώ εκείνη ενός πρώην προέδρου τοπικού συμβουλίου στη Βόρεια Ελλάδα 5.400€ 
- Τρεις δήμοι στη Βόρεια Ελλάδα ήθελαν να δαπανήσουν 79.700 ευρώ για την αγορά τζιπ 4x4 για τις μετακινήσεις τεχνικών υπηρεσιών τους. 
- Οι αρχές σε τουριστικό νησί των Κυκλάδων ήθελαν να δώσουν 1,6 εκατ. ευρώ σε έργα ασφαλτόστρωσης, ενώ το Ελεγκτικό Συνέδριο «μπλόκαρε» την ανάθεση άλλου έργου σε υπερεργολάβο κατά 100% 
- Στα Δωδεκάνησα, δήμος ήθελε να δώσει απευθείας σε εταιρία το έργο για την κατασκευή χλοοτάπητα. Αξία: 205.000€! 
- 3.900€ αποζημίωση σε δημοτικούς υπαλλήλους για μη λήψη άδειας (ενώ είχαν πάρει κανονικά) και αποζημίωση για υπερωρίες σε... συνταξιούχο! 
- 8.200€ για μισθώσεις ΚΤΕΛ ώστε δημότες να μεταβούν στην Αθήνα για διαμαρτυρία κατά του Καλλικράτη.

το κράνος σώζει ζωές ακόμα και από τους βλάκες !!!

βρακί πρώην υπουργού με 8 γράμματα!!!

Σα να μην πέρασε μια μέρα ...

μαγείρισσα του... κώλου !!!

Παρουσιάστηκε το Σάββατο 9/2/2013 στην αίθουσα πολλαπλών χρήσεων του 2ου δημοτικού σχολείου Λεπτοκαρυάς από μελετητές του ΤΕΙ και ΑΠΘ η μελέτη για τον περιορισμό της ατμοσφαιρικής ρύπανσης και της ηχορύπανσης .


Κων/νος Γιάντσιος : Παρουσιάστηκε το Σάββατο 9/2/2013 στην αίθουσα πολλαπλών χρήσεων του 2ου δημοτικού σχολείου Λεπτοκαρυάς από μελετητές  του ΤΕΙ και ΑΠΘ η μελέτη για τον περιορισμό της ατμοσφαιρικής ρύπανσης και της ηχορύπανσης . 

Δέκα και πλέον χρόνια η μελέτη ήταν αίτημα  των δημοτών. Ωστόσο επειδή στηνεπο­χή μας η αξία των έργων(ανάπτυξης) εξαρτώνται αποκλειστικά από το μέγεθος και όχι από  την ποιότητα… Παρατηρείτε το φαινόμενο  η έν­νοια της αξίαςνα δοκιμάζεται βάναυσα. Επιτέλους , μετά από πολυετή  αγώνα η Λεπτοκαρυά έχει το επιστημονικά, αποδεικτικό εργαλείο για μια σειρά δράσεων. Ευχαριστώ  όλους που βοήθησαν! και καλή επιτυχία στην υλοποίησή της!!!  


Οι μετρήσεις έγιναν:

1η φάση: Από  06/08 μέχρι 12/08/2009
2η φάση: Από 08/10 μέχρι 14/10/2009
3η φάση: Από 01/10 μέχρι 07/02/2010
4η φάση: Από 03/10 μέχρι 09/05/2010 

Πιλοτ
ικό ερευνητικό πρόγραμμα που αφορά το κυκλοφοριακό πρόβλημα στη Λεπτοκαρυά, ιδίως τους καλοκαιρινούς μήνες, την επιβάρυνση της ατμόσφαιρας από ρύπους (έκκληση καυσαερίων, ηχορύπανση κλπ εξαιτίας κυκλοφορίας πλήθους οχημάτων) αλλά και την πρόκληση ηχορύπανσης, Η παρουσίαση εγινε  από τον καθηγητή Δρ. Φωκίωνα Βοσνιάκο, επικεφαλής δεκαπενταμελούς ερευνητικής ομάδας η οποία τοποθέτησε μετρητές, συνέλεξε και επεξεργάστηκε στοιχεία τα οποία, στη συνέχεια, αποτυπώθηκαν σε μια μελέτη με τίτλο: «Τελική έκθεση προόδου του έργου ‘Πιλοτικό Ερευνητικό Πρόγραμμα Κυκλοφορίας και Χωροταξίας σε σχέση με την ποιότητα του περιβάλλοντος και της ηχορύπανσης για τη Λεπτοκαρυά Πιερίας’». για τη Λεπτοκαρυά οι μελετητές δεν κατέγραψαν  μόνο προβλήματα αλλά συγχρόνως πρότειναν  και αναπτυξιακές προτάσεις, ορισμένες εκ των οποίων, μάλιστα, είναι ιδιαίτερα ενδιαφέρουσες για επίλυση του κυκλοφοριακού στην περιοχή.

Την κοπή της Πρωτοχρονιάτικης πίτας πραγματοποίησαν σε γνωστό Ζαχαροπλαστείο του χωριού, Ο Σύλλογος Λεχριτών '' ΤΑ ΤΣΑΚΑΛΙΑ'' Κολινδρού.

Ο Πρόεδρος Σωτήριος Γούλας ευχήθηκε σε όλους καλή χρονιά και του χρόνου να είναι και πάλι όλοι μαζί.
Photo Hasapetis


ΔΕΙΤΕ ΚΑΙ ΤΙΣ ΑΛΛΕΣ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ

ΤΑ ΚΑΠΗ ΚΑΤΕΡΙΝΗΣ ΚΟΒΟΥΝ ΒΑΣΙΛΟΠΙΤΑ ΤΗΝ ΤΕΤΑΡΤΗ


ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

Ο Πρόεδρος του Οργανισμού Παιδείας, Πολιτισμού, Αθλητισμού & Πρόνοιας Δήμου Κατερίνης ανακοινώνει στα μέλη των ΚΑΠΗ ότι θα πραγματοποιηθεί εκδήλωση για την ετήσια κοπή της πίτας στον χώρο της μεγάλης αίθουσας του Συνεδριακού Κέντρου, την Τετάρτη 13/2/2013 και ώρα 5.00μ.μ.

Την εκδήλωση θα πλαισιώσουν η ομάδα χορευτικού του ΚΑΠΗ Περίστασης και η χορωδία των ΚΑΠΗ Κατερίνης.

Καλούνται όλα τα μέλη να παραστούν.

Ο Πρόεδρος

Παπαδημητρίου Θωμάς

ΑΠΟ ΤΑ ΔΙΟΔΙΑ ΑΙΓΙΝΙΟΥ...

Συναυλία στον χώρο των διοδίων πραγματοποιήθηκε  στα πλαίσια του αγώνα για την άδικη λειτουργία, από τους μουσικούς της Β. Πιερίας κ.κ.Μπουσμαλή, Καλιφατίδη και Πολυζόπουλο.

          Photo Hasapetis


Όλοι στη συγκέντρωση του ΠΑΜΕ στην Πλ. Ελευθερίας στις 20-2-2013


 


    Στις 20 Φλεβάρη οι εργαζόμενοι σε δημόσιο και ιδιωτικό τομέα δίνουμε μία ακόμα μάχη ενάντια σε όλους αυτούς, που μας θέλουν φτηνή εργατική δύναμη προκειμένου να ανταπεξέλθουν στον μεταξύ τους παγκόσμιο ανταγωνισμό και να διασφαλίσουν τα κέρδη τους. Ενάντια στους μεγάλους επιχειρηματικούς ομίλους, στην τρικομματική κυβέρνησή τους, και στην πολιτική των ιμπεριαλιστικών οργανισμών του ΔΝΤ και Ε.Ε. 
 
Τώρα πλέον είναι καθαρό στον καθένα ότι ο στόχος τους είναι η φτώχεια και η εξαθλίωσή μας, η κατάργηση κάθε εργατικού δικαιώματος, η μετατροπή μας σε σύγχρονους σκλάβους. Στόχος τους είναι οι μισοί από μας να είναι άνεργοι και οι άλλοι μισοί να δουλεύουν από νύχτα σε νύχτα και από την κούνια μέχρι τον τάφο, σε συνθήκες γαλέρας, προκειμένου να επιζήσει το βάρβαρο σύστημά τους.
Άλλη επιλογή πέρα από τον συνεχή- αδιάκοπο – οργανωμένο- συλλογικό μας αγώνα δεν έχουμε. Αν μείνουμε γονατιστοί, τα παιδιά μας θα είναι δούλοι σε μια κοινωνία, που πολύ δύσκολα θα μπορούν να σηκώσουν κεφάλι. Οι μηχανισμοί του «νόμου και της τάξης» ενισχύονται. Η κρατική τρομοκρατία εντείνεται. Η πλύση εγκεφάλου και η αλλοτρίωση της ανθρώπινης συνείδησης από τα ΜΜΕ θα γίνει φαινόμενο μη αντιστρέψιμο. Τώρα πρέπει να αντιδράσουμε ΟΛΟΙ και δυναμικά.
Λένε διάφοροι ( άλλοι καλοπροαίρετα και άλλοι με ύποπτη σκοπιμότητα) ότι με μία 24ωρη απεργία δεν γίνεται τίποτα και με αυτή τη δικαιολογία ,δεν συμμετέχουν στις κινητοποιήσεις. Το ξέρουμε ότι με μία 24ωρη απεργία, ούτε την αντιλαϊκή πολιτική μπορούμε να αλλάξουμε, ούτε την κυβέρνηση να ρίξουμε, ούτε πολύ περισσότερο τον καπιταλισμό να ανατρέψουμε. Μπορούμε όμως με μία πετυχημένη 24ωρη απεργία, που θα συμμετέχει πολύ μεγάλο ποσοστό εργαζομένων να βοηθήσουμε στο να συνειδητοποιήσουν περισσότεροι συνάδελφοι τη δύναμή μας, μπορούμε να καθυστερήσουμε την εφαρμογή νέων αντιλαϊκών μέτρων που έχουν στο πρόγραμμά τους οι προαναφερόμενες δυνάμεις του κεφαλαίου, μπορούμε να δημιουργήσουμε τις προϋποθέσεις για νέες πετυχημένες, 24ωρες, 48ωρες και πολυήμερες απεργίες, για την λαϊκή αντεπίθεση που τελικά θα ανατρέψει αντιλαϊκές πολιτικές και εξουσίες.Η απουσία του καθένα από τους αγώνες της τάξης μας, ενισχύει τον αγώνα των εκμεταλλευτών μας, ενισχύει την δική τους προσπάθεια να μας περάσουν τις αλυσίδες της σύγχρονης σκλαβιάςΟυδετερότητα στον ταξικό πόλεμο δεν υπάρχει. Ανάλαβε την ατομική σου ευθύνη… για να είμαστε χιλιάδες στις πλατείες και τις συγκεντρώσεις πρέπει να έλθεις κι εσύ… Οι χιλιάδες αποτελούνται από άθροισμα μονάδων…
Όλοι λοιπόν στην απεργία στις 20 φλεβάρη 2013. Να δηλώσουμε την αντίθεσή μας στις απολύσεις και την ανεργία, στις μειώσεις μισθών και συντάξεων, στην κατάργηση των εργατικών και ασφαλιστικών μας δικαιωμάτων. Να δηλώσουμε ότι είμαστε ενωμένοι και αποφασισμένοι να αντιπαλέψουμε την πολιτική και το σύστημα που γεννά φτώχεια και εξαθλίωση για το λαό και πλούτο και χλιδή σε μια χούφτα εκμεταλλευτών του λαού.
Όλοι με το Ταξικό –ριζοσπαστικό Πόλο του συνδικαλιστικού κινήματος, κόντρα στον εργατοπατερισμό, τον συμβιβασμό και την υποταγή του κυβερνητικού-εργοδοτικού συνδικαλισμού.
Όλοι στη συγκέντρωση του ΠΑΜΕ στην Πλ. Ελευθερίας στις 20-2-2013.
Ώρα 10,30 π.μ.
ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΗ ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ (ΔΑΣ-ΟΤΑ) ΠΙΕΡΙΑΣ

ΣΥΛΛΑΛΗΤΗΡΙΟ ΤΟΥ ΠΑΜΕ..

ΠΑΝΕΡΓΑΤΙΚΟ ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΟ ΜΕΤΩΠΟ (Π.Α.ΜΕ.)
ΠΑΝΕΡΓΑΤΙΚΗ ΑΠΕΡΓΙΑ
20 ΦΛΕΒΑΡΗ 2013

ΣΥΛΛΑΛΗΤΗΡΙΟ του Π.Α.ΜΕ.
ΠΛ. ΕΛΕΥΘΕΡΙΑΣ-ΚΑΤΕΡΙΝΗ
ΩΡΑ 10.30 πμ

Στην καπιταλιστική βαρβαρότητα της εξαθλίωσης, της ανεργίας, της φοροληστείας, και του αυταρχισμού
ΑΝΤΙΣΤΕΚΟΜΑΣΤΕ ΔΥΝΑΜΙΚΑ
Με ταξική ενότητα, αλληλεγγύη, κοινωνική συμμαχία, και ανυπακοή.

ΚΑΤΩ ΤΑ ΧΕΡΙΑ ΑΠΟ ΤΙΣ ΣΥΛΛΟΓΙΚΕΣ ΣΥΜΒΑΣΕΙΣ
Νόμος είναι το δίκιο του εργάτη, το δίκιο του λαού!

Έχουμε δικαίωμα στην Παιδεία, την Υγεία, στη δουλειά,
τη στέγαση, την θέρμανση…
ΕΧΟΥΜΕ ΔΙΚΑΙΩΜΑ ΝΑ ΖΟΥΜΕ ΜΕ ΑΞΙΟΠΡΕΠΕΙΑ ΚΑΙ ΜΠΟΡΟΥΜΕ
να το επιβάλλουμε, αρκεί να συνειδητοποιήσουμε τη δύναμή μας και να διώξουμε το φόβο!

ΟΛΟΙ ΣΤΗΝ ΑΠΕΡΓΙΑ 20-2-2013
ΟΛΟΙ ΣΤΗ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ του ΠΑΜΕ ΠΛ.ΕΛΕΥΘΕΡΙΑΣ
ώρα 10.30 πμ

ΓΡΑΜΜΑΤΕΙΑ Π.Α.ΜΕ. ΠΙΕΡΙΑΣ

Απολογισμός της Πρωτοβουλίας Πολιτών την Δευτέρα στις 7μ.μ.


   Πρωτοβουλία Πολιτών
για την Αλλαγή στο Δήμο Κατερίνης
                                 ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ

Η  Πρωτοβουλία Πολιτών για την Αλλαγή στο Δήμο Κατερίνης
σας καλεί στον δημόσιο απολογισμό της παράταξής μας, που θα
γίνει την Δευτέρα 11 Φεβρουαρίου στις 7 το απόγευμα
στο ΙΔΕΟΔΡΟΜΙΟ (Π.Π.Γερμανού 3).
Παράλληλα θα συζητηθούν  οι κατευθυντηριες γραμμές  για την καινούργια
 χρονιά και θα εκλεγεί η  Γραμματεία της παράταξης.
Στο τέλος θα γίνει η κοπή της βασιλόπιττας.

Νοικοκυριά χρεωμένα, αγορά νεκρή...




Οι μισοί Ελληνες χρωστάνε δάνεια και φόρους, επτά τους δέκα έχουν μειώσει τις αγορές τους σε τρόφιμα, ενώ οι τέσσερις στους δέκα αγοράζουν...χαμηλής ποιότητας φτηνά τρόφιμα. Αγορά χωρίς καταναλωτές, νεκρή. Τα παραπάνω, μεταξύ άλλων, προκύπτουν από ειδική, έκτακτη έρευνα του ΙΜΕ ΓΣΕΒΕ, για το εισόδημα και τις δαπάνες των νοικοκυριών, σε δείγμα 1207 αντιπροσωπευτικών νοικοκυριών σε όλη την Ελλάδα.
Ο στόχος της έρευνας ήταν η καταγραφή των επιπτώσεων της οικονομικής κρίσης στο εισόδημα, τις δαπάνες των νοικοκυριών, στη ζήτηση καθώς και η αποτύπωση της στάσης των καταναλωτών- πολιτών σχετικά με την ποιότητα διαβίωσης και τις φορολογικές και άλλες οικονομικές υποχρεώσεις.

Προκύπτει πως η κοινωνία του 50% κάνει την εμφάνισή της. Ο μισός πληθυσμός κινδυνεύει να βρεθεί στο οικονομικό περιθώριο, δεν καλύπτει φορολογικές υποχρεώσεις, χρωστάει δάνειο, αγοράζει αγαθά χαμηλότερης ποιότητας για να ανταπεξέλθει στις υποχρεώσεις.

Τα στοιχεία της έρευνας, μαρτυρούν πως το 93,1% των νοικοκυριών, είχε σημαντική μείωση των εισοδημάτων μετά το ξέσπασμα της κρίσης. Ο μέσος όρος μείωσης του οικογενειακού εισοδήματος σε σχέση με 3 χρόνια πριν, καταγράφεται στο 38%. Ουσιαστικά, βρισκόμαστε μπροστά στην παγίωση μιας οικονομικής κατάστασης για τα νοικοκυριά που μας οδηγεί στην «οικονομία - κοινωνία του 50%», ωθώντας στο περιθώριο και τα όρια επιβίωσης το υπόλοιπο μισό του πληθυσμού, σημειώνεται.

Δραματική εικόνα παρουσιάζεται σε σχέση με τα ποσοστά απασχόλησης. Σχεδόν το 40% των νοικοκυριών έχουν στην οικογένεια ένα τουλάχιστον άτομο σε ανεργία. Οι συντάξεις αποτελούν για το 40% των νοικοκυριών την κυριότερη πηγή εισοδήματος.

Το 50% των νοικοκυριών αντιμετωπίζει πλέον σοβαρές οικονομικές δυσκολίες, αφού για την κάλυψη των βασικών υποχρεώσεων αναγκάστηκε να χρησιμοποιήσει πόρους από πηγές πέραν του τρέχοντος εισοδήματος- δανεισμό από φίλους/συγγενείς, κάρτες, αποταμίευση.

Το 40% περίπου των νοικοκυριών, λόγω της μείωσης των εισοδημάτων, ανέφερε ότι έχει καθυστερημένες οφειλές, μεγαλύτερο μέρος των οποίων αφορά τις πάγιες ανάγκες του νοικοκυριού (φως, νερό, ενέργεια), τις οφειλές προς εφορία και τις δανειακές υποχρεώσεις.

Σχεδόν το 70% των ερωτηθέντων δήλωσε ότι έχει κάνει περικοπές ακόμη και στα είδη διατροφής. Το ποσοστό φθάνει ακόμη και το 80% για εισοδήματα έως 10.000 ευρώ. Επιπλέον, το 80% έχει κάνει περικοπές στις μετακινήσεις, το 92% στις δαπάνες ένδυσης - υπόδησης και το 83,2 στη θέρμανση του νοικοκυριού. Σχεδόν το 90% του πληθυσμού έχει κάνει περικοπές σε ότι αναφέρεται ως δαπάνες για «διασκέδαση και διαχείριση ελεύθερου χρόνου» (εστιατόρια, καφέ, σινεμά, ταξίδια, αρτοποιεία). Επιπλέον, το 42,5% των νοικοκυριών δήλωσε ότι αγοράζει προϊόντα χαμηλότερης ποιότητας.

Η ανάγκη για επιβίωση προηγείται της φορολογικής συνείδησης, αφού το 47% των νοικοκυριών παραδέχεται ότι μπορεί και να μη λάμβανε απόδειξη προκειμένου να επιβαρυνθεί λιγότερο. Το 52% επιθυμεί φορολογική ευταξία, ενώ το 49% αποδοκιμάζει την υιοθέτηση πολιτικής κοινωνικού αυτοματισμού για τη δυνατότητα μη πληρωμής σε περιπτώσεις μη έκδοσης αποδείξεων.

Για την αγορά, η οποία – σύμφωνα με την έρευνα- οδηγείται σε μια παρατεταμένη «ετήσια χειμερία νάρκη», οι καταναλωτές σε μεγάλο ποσοστό (68,8%) αναμένουν τις εκπτώσεις προκειμένου να κάνουν τις αγορές τους, το εμπόριο λοιπόν σε νεκρή από αγοραστικό ενδιαφέρον περίοδο μεγαλύτερη από 10 μήνες.

Οι καταναλωτές δεν αναζητούν περισσότερο χρόνο για έρευνα αγοράς, αλλά ενδιαφέρονται για οικονομικές και συμφέρουσες λύσεις. Όπως σημειώνει η ΓΣΕΒΕΕ, τα στοιχεία αναδεικνύουν πως πέφτει στο κενό η επιχειρηματολογία για τη διεύρυνση του ωραρίου λειτουργίας των καταστημάτων τις Κυριακές.