PIERIA-GR ΚΟΝΤΑ ΣΑΣ ΑΠΟ ΤΟ 2008 ΤΟ ΠΡΩΤΟ BLOG ΤΗΣ ΠΙΕΡΙΑΣ

Το PIERIA GR σας καλώς ορίζει στη γειτονιά των θεών του Ολύμπου.

ΤΟ E-MAIL ΜΑΣ ΕΙΝΑΙ PIERIA2011@YAHOO.GR ΚΙ ΕΡΧΕΣΤΕ ΚΟΝΤΑ ΜΑΣ ΓΙΑ ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ

ΒΛΕΠΩ ΔΙΟΝ ΤΗΛΕΟΡΑΣΗ ΑΠΟ ΤΗΝ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ ΓΙΑ ΟΛΗ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ

"ΣΤΑ 11 ΒΗΜΑΤΑ" ΚΑΘΕ ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΤΙΣ 22.00 ΜΕ ΤΟΝ ΔΗΜΗΤΡΗ ΚΕΡΑΗΛΙΔΗ ΣΤΗ ΔΙΟΝ TΗΛΕΟΡΑΣΗ

Η ομάδα του PIERIA GR σας καλώς ορίζει στη γειτονιά των θεών του Ολύμπου.

Ο "ΑΘΛΗΤΙΚΟΣ 106,7" ΤΟ ΠΡΩΤΟ ΑΘΛΗΤΙΚΟ ΡΑΔΙΟΦΩΝΟ ΤΗΣ ΠΙΕΡΙΑΣ ΚΑΙ ΙΝΤΕΡΝΕΤΙΚΑ ΔΙΑΠΛΑΝΗΤΙΚΑ WWW.ATHLITIKOS.GR

Η ομάδα του PIERIA GR σας καλώς ορίζει στη γειτονιά των θεών του Ολύμπου.

ΦΤΑΝΟΥΝ ΤΑ ΜΕΓΑΛΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΙΕΡΙΑ ΜΟΥ. ΚΑΠΟΙΟΣ ΓΙΑ ΤΑ ΜΙΚΡΑ ΡΕ ΣΕΙΣ -ΓΟΥΡΝΕΣ, ΝΕΡΟ, ΑΠΟΧΕΤΕΥΣΗ, ΖΩΗ ΚΛΠ ΚΛΠ - ΜΗΠΩΣ ΚΑΙ ΔΟΥΜΕ ΑΣΠΡΟΤΕΡΗ ΜΕΡΑ
(Κείμενο του Δημητρίου Π. Κεραηλίδη)

Τι πάει καλά στην Πιερία μου; Νομίζω πως όλα πάνε καλά... Στο μυαλό κάποιων. Όχι στο μυαλό του απλού λαού... Εκεί έχει θέμα. Είδατε τις φωτιές στην Πιερία μου; Είδατε τους σεισμούς; Είδατε τις πλημμύρες; Όλα τα έχει η Μαριωρή ο φερεντζές της έλειπε. Αλήθεια σας λέω. Όλα τα είχαμε και ήρθαν κι αυτά τα δεινά στο κεφάλι μας. Άλλωστε, αν θυμάστε όσοι με παρακολουθείτε εδώ και χρόνια, λέω, πως αν στην Αθήνα το πρόβλημα είναι 10, στην Πιερία είναι 10Χ100... Κι όμως. Ποιος ασχολείται. Κι εγώ ψάχνω βοήθεια. Ψάχνω βοήθεια, από τον Δήμαρχο. Από τους Δημάρχους μου. Και οι τρεις είναι φίλοι. Και ο Σαββούλης και ο Βαγγέλας και ο Κωστάκης... Όλοι τους είναι φίλοι, αλλά... Ρε αδέρφια. Κάντε κάτι. Ναι. Κάνετε κάτι λίγα, όμως δεν φτάνουν. Δεν καταλαβαίνετε πως μας λείπουν τα μικρά; Φτάνει ρε με τα μεγάλα. ΦΤΑΝΟΥΝ ΤΑ ΜΕΓΑΛΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΙΕΡΙΑ ΜΟΥ. ΚΑΠΟΙΟΣ ΓΙΑ ΤΑ ΜΙΚΡΑ -ΓΟΥΡΝΕΣ, ΝΕΡΟ, ΑΠΟΧΕΤΕΥΣΗ ΚΛΠ ΚΛΠ - ΜΗΠΩΣ ΚΑΙ ΔΟΥΜΕ ΑΣΠΡΟΤΕΡΗ ΜΕΡΑ;;; Έ, ναι ρε αδέρφια. Σας αγαπώ όλους.... Όμως, κάτι δεν πάει καλά εδώ στον τόπο μου. Κι ύστερα; Περιμένω κι από την Σοφούλα μου την Μαυρίδου. Κι εκείνη το παλεύει. Αλλά... Κι ύστερα; Ά ρε Πάτερ Ημών... Ά ρε Σεβασμιώτατε Γεώργιε Α΄ της Πιερίας μου... Κι από σένα θέλω περισσότερα. Ναι. Εσύ τουλάχιστον δεν θα αλλάξεις. Θα μείνεις εκεί ισόβια, αν θέλει ο Θεός. Καλά το πας, όμως και σε σένα λέω το ίδιο. Κι άλλο ρε συ... Κι άλλα αδερφέ μου. Σε αυτόν τον πονεμένο λαό της Πιερίας. Κι άλλαααααααα

Τετάρτη, 3 Δεκεμβρίου 2008

ΣΕ 10 ΜΕΡΕΣ ΠΟΙΟ ΔΥΝΑΤΑ

ΕΠΕΣΕ ΠΟΛΥ ΔΟΥΛΕΙΑ...
ΕΠΕΣΑΝ ΠΟΛΛΑ ΜΑΖΙ...
ΕΠΕΣΕ ΚΑΙ Ο ΣΕΡΒΕΡ
ΕΠΕΣΕ ΚΑΙ ΙΟΣ ΣΤΟ Η/Υ...
ΑΛΛΑ ΕΙΜΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ ΕΔΩ!!!

O ΚΩΣΤΑ ΠΑΠΑΧΡΟΝΗΣ ΣΤΗ ΓΕΙΤΟΝΙΑ ΤΩΝ ΑΓΓΕΛΩΝ


ΕΠΑΙΖΕ ΡΟΚΙΕΣ ΣΤΟΝ "ΚΙΧΩΤΗ".
ΤΡΑΓΟΥΔΟΥΣΕ. ΧΑΜΟΓΕΛΟΥΣΕ...
ΜΕΤΑ ΕΦΥΓΕ ΑΠΟ ΤΗΝ ΚΑΤΕΡΙΝΗ...
ΑΝΟΙΞΕ ΤΑ ΦΤΕΡΑ ΤΟΥ ΣΤΟ ΘΕΑΤΡΟ, ΤΗΝ ΤΗΛΕΟΡΑΣΗ, ΤΟ ΣΙΝΕΜΑ...
ΜΑΣ ΕΚΑΝΕ ΠΕΡΗΦΑΝΟΥΣ ΓΙΑ ΤΙΣ ΕΠΙΤΥΧΙΕΣ ΤΟΥ.
ΓΙΑ ΤΟ ΤΑΛΕΝΤΟ ΤΟΥ...
ΣΤΑ 30 ΧΡΟΝΙΑ ΤΟΥ, ΚΑΠΟΙΟΣ ΠΕΡΑΣΕ ΤΗΝ ΚΟΚΚΙΝΗ ΓΡΑΜΜΗ....
ΚΑΙ ΚΟΠΗΚΕ ΤΟ ΝΗΜΑ ΤΗΣ ΖΩΗΣ ΤΟΥ...
Ο ΤΖΕΗΜΣ ΝΤΗΝ ΤΗΣ ΚΑΤΕΡΙΝΗΣ, ΘΑ ΜΕΙΕΝΕΙ ΑΞΕΧΑΣΤΟΣ ....
ΑΥΡΙΟ ΣΤΙΣ 11.30 Η ΚΗΔΕΙΑ ΤΟΥ ΣΤΗΝ ΚΑΤΕΡΙΝΗ....
ΑΣ ΕΙΝΑΙ ΕΛΑΦΡΥ ΤΟ ΧΩΜΑ...

ΜΗΝΥΜΑ ΑΠΟ ΕΝΑΝ ΦΙΛΟ

Προς Χάρη και Τάκη

ΠΑΛΗΚΑΡΙΑ, ΓΙΑΤΙ ΤΟ BLOGSPOT ΔΕΝ ΕΝΗΜΕΡΩΝΕΤΑΙ ΕΔΩ ΚΑΙ 2 ΕΙΚΟΣΙΤΕΤΡΑΩΡΑ;
ΣΤΕΡΗΤΙΚΟ ΣΥΝΔΡΟΜΟ ΕΠΑΘΑ!!

ΓΙΑΝΝΗΣ ΤΣΙΜΠΟΝΙΔΗΣ


ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΤΑΚΗ

Γιάννη να που ξανάρθαμε...
Δυστυχώς τα προβλήματα δεν μας άφήνουν!!!
Πιστεύω πως δεν θα επαναληφθεί...

Πρώτος ο Διογένης Παλέγδας


ΙΠΠΙΚΟΣ ΟΜΙΛΟΣ ΠΙΕΡΙΑΣ

Κατερίνη 3-12-08
Στους Ιππικούς Αγώνες «18α Αλεξάνδρεια»στις εγκαταστάσεις του Ιππικού Ομίλου Βορείου Ελλάδος(ΙΟΒΕ), συμμετείχαν την Κυριακή 30 Νοεμβρίου, οι αθλητές του Ιππικού Ομίλου Πιερίας.
Τα «18α Αλεξάνδρεια» αποτελούν έναν αθλητικό θεσμό για την ιππασία στην Θεσσαλονίκη, ο οποίος επάξια συνεχίζεται από τον αρχαιότερο Ιππικό Όμιλο της Βορείου Ελλάδος.
Στους Αγώνες των «Αλεξανδρείων» αγωνίσθηκαν και διακρίθηκαν από τον Ιππικό Όμιλο Πιερίας:
Στην Κατηγορία 1.00-1.05 μ
Πρώτος ο Διογένης Παλέγδας με τον ίππο LUISAN και Κύπελλο.
Δεύτερος ο Πρόδρομος Προδρομίδης με τον ίππο ΚΟΝΤΟ.

"ΓΚΡΕΜΙΣΑΝ" ΤΑ ΓΑ... ΤΑ ΔΙΟΔΙΑ ΑΛΛΑ ΓΙΑ ΛΙΓΟ


ΚΑΤΑ ΤΟΝ ΙΟΥΝΙΟ ΘΑ ΕΠΙΣΤΡΕΨΟΥΝ ΚΑΙ ΠΑΛΙ ΜΕ ΝΕΑ ΔΙΟΔΙΑ ΣΕ ΛΕΠΤΟΚΑΡΥΑ ΚΑΙ ΑΙΓΙΝΙΟ...

Ο ΦΟΒΟΣ ΦΥΛΑΕΙ ΤΑ ...ΕΡΜΑ!

ΑΛΛΑ ΓΙΑ ΛΙΓΟ

ΧΑ ΧΑ ΧΑ ΧΑ

ΔΙΟΔΙΑ - ΔΙΟΔΙΑ ΠΑΝΤΟΥ

Η ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΟΥ ΥΠΕΧΩΔΕ
«Με αφορμή διαμαρτυρίες κατοίκων της περιοχής Λεπτοκαρυάς λόγω της έναρξης κατασκευής των πλευρικών διοδίων στον Α/Κ Λεπτοκαρυάς για τις κινήσεις από και προς Θεσσαλονίκη, ο Υφυπουργός Θ. Ξανθόπουλος έκανε την ακόλουθη δήλωση:
-Βασική αρχή της Σύμβασης Παραχώρησης του Αυτοκινητόδρομου Μαλιακός-Κλειδί, είναι η δικαιότερη δυνατή καταβολή διοδίων από τους χρήστες, σε πλήρη αναλογία με τη διανυόμενη απόσταση. Για τον σκοπό αυτό προβλέπεται από τον προσεχή Ιούνιο και αφού λειτουργήσει και ο σταθμός διοδίων στο Κλειδί, η ταυτόχρονη μείωση, στο μισό περίπου των διοδίων που πληρώνονται σήμερα στον σταθμό διοδίων Λεπτοκαρυάς.
-Για την υλοποίηση της παραπάνω αρχής αλλά και την αποθάρρυνση της κυκλοφορίας, κυρίως των φορτηγών, λόγω αποφυγής πληρωμής των διοδίων, μέσω της πόλης της Λεπτοκαρυάς από το δευτερεύον δίκτυο, έχει δοθεί από τη σύμβαση το δικαίωμα στον Παραχωρησιούχο για την κατασκευή πλευρικών σταθμών διοδίων στον Α/Κ Λεπτοκαρυάς, από και προς Θεσσαλονίκη.
-Οι πλευρικοί αυτοί σταθμοί θα λειτουργήσουν μετά την κατασκευή των διοδίων στο Κλειδί και τη μείωση, όπως αναφέρω παραπάνω, των διοδίων στην Λεπτοκαρυά. Επίσης βασική προϋπόθεση λειτουργίας των πλευρικών σταθμών της Λεπτοκαρυάς είναι να λειτουργεί πλήρως και σε καλή κατάσταση το παράπλευρο δίκτυο, έτσι ώστε να δύναται ο οποιοσδήποτε θέλει να αποφύγει τα διόδια να κινηθεί από το παράπλευρο δίκτυο προς κάθε κατεύθυνση, είτε προς Πλαταμώνα είτε προς Κατερίνη.
-Δεδομένου ότι δεν έχουν εγκριθεί από τις αρμόδιες υπηρεσίες του ΥΠΕΧΩΔΕ, η αναγκαία κυκλοφοριακή μελέτη και η οριστική μελέτη των πλευρικών σταθμών διοδίων, δόθηκε ήδη εντολή και έχουν διακοπεί οι σχετικές εργασίες κατασκευής τους. Επιπλέον έχουν δοθεί και πάλι στην κυκλοφορία οι διακοπείσες λόγω των έργων κινήσεις του παράπλευρου δικτύου από και προς Θεσσαλονίκη».

3 Δεκεμβρίου- Παγκόσμια Ημέρα Ατόμων με αναπηρία


Η 3η Δεκέμβρη αποτελεί παγκοσμίως ημέρα προώθησης των ανθρώπινων και κοινωνικών δικαιωμάτων των ατόμων με αναπηρία αλλά και ημέρα άσκησης κοινωνικού ελέγχου και κοινωνικής διαμαρτυρίας. Η ημέρα αυτή μπορεί και πρέπει να αποτελεί εφαλτήριο ενημέρωσης και ευαισθητοποίησης αλλά και αφορμή για να έρθει στο προσκήνιο η διεκδίκηση ισότιμης θέσης στην κοινωνία από αυτή την ιδιαίτερη ομάδα πληθυσμού.
Η φετινή 3η Δεκέμβρη είναι αφιερωμένη στην παρουσίαση των στάσεων της ελληνικής κοινωνίας διαχρονικά στα θέματα αναπηρίας, μέσω της μελέτης και της σύνθεσης όλων των ερευνών κοινωνικής γνώμης για την αναπηρία που έχουν λάβει χώρα την τελευταία δεκαετία.
Βασικός στόχος της κυβερνητικής πολιτικής είναι να καταστεί κοινή συνείδηση ότι το μόνο εμπόδιο που εγείρεται μπροστά στην ενεργό κοινωνική συμμετοχή των ατόμων με αναπηρίες είναι οι κοινωνικές προκαταλήψεις.
Οι νόμοι , οι πολιτικές και οι δράσεις που προωθούνται από το Υπουργείο Υγείας και Κοινωνικής Αλληλεγγύης συνιστούν μέρος αυτής της στρατηγικής προσέγγισης. Με αφετηρία την αρχή της μη διάκρισης και της προσβασιμότητας, στην οποία αποδίδει ιδιαίτερη βαρύτητα και η Ευρωπαϊκή Ένωση, διαμορφώνεται μια Εθνική Στρατηγική με σκοπό να δοθεί η δυνατότητα στα άτομα αυτά να απολαμβάνουν το δικαίωμά τους στην αξιοπρέπεια, την ίση μεταχείριση, την ανεξάρτητη διαβίωση και τη συμμετοχή στην κοινωνία.
Στόχος όλων μας για τον 21ο αιώνα θα πρέπει να είναι η διασφάλιση των βασικών δικαιωμάτων των ατόμων με αναπηρία, στη ζωή, στην υγεία, στην εκπαίδευση, στην εργασία. Το πρώτο βήμα για να ξεκινήσουμε είναι η ενημέρωση και πληροφόρηση της κοινωνίας. Η Κοινωνική Ευθύνη δεν μπορεί να απαιτείται μόνο για ότι αφορά την συμπεριφορά της Πολιτείας. Είναι και δική μας υπόθεση και χρέος όλων μας να συνειδητοποιήσουμε ότι η επίδειξη ευαισθησίας δεν πρέπει να περιορίζεται σε λόγια χωρίς αντίκρισμα.


από www.pierianews.gr

"ΣΧΟΛΕΙΟ ΤΟΥ ΟΛΥΜΠΟΥ"