PIERIA-GR ΚΟΝΤΑ ΣΑΣ ΑΠΟ ΤΟ 2008 ΤΟ ΠΡΩΤΟ BLOG ΤΗΣ ΠΙΕΡΙΑΣ

Στη γειτονιά των θεών του Ολύμπου.

PIERIA-GR ΓΙΑΤΙ ΕΜΕΙΣ ΓΡΑΦΟΥΜΕ ΚΑΙ ΔΕΝ ...ΑΝΤΙΓΡΑΦΟΥΜΕ

ΓΚΡΕΜΙΣΤΕ ΡΕ ...ΓΑΪΔΟΥΡΙΑ ΤΑ ΔΙΟΔΙΑ

ΤΟ E-MAIL ΜΑΣ ΕΙΝΑΙ KERAILIDISDIM@GMAIL.COM

Γιατί εμείς ΓΡΑΦΟΥΜΕ, υποΓΡΑΦΟΥΜΕ και δεν ΑΝΤΙγράφουμε

"METROPOLIS 106,7" ΤΟ ΠΡΩΤΟ ΚΑΙ ΜΟΝΑΔΙΚΟ ΑΘΛΗΤΙΚΟ ΡΑΔΙΟΦΩΝΟ ΤΗΣ ΠΙΕΡΙΑΣ

Η ομάδα του PIERIA GR σας καλώς ορίζει στη γειτονιά των θεών του Ολύμπου.

ΕΠΟΧΗ "ΝΤΟΥΜΟΥ" - ΔΗΜΑΡΧΟΥ, ΖΟΥΜΕ ΠΛΕΟΝ ΣΤΗΝ ΚΑΤΕΡΙΝΗ ΚΙ ΟΧΙ "ΔΗΜΑΡΧΟΥΛΗΔΩΝ" ΤΟΥ ΠΑΡΕΛΘΟΝΤΟΣ
(Κείμενο του Δημητρίου Π. Κεραηλίδη)

Ο παλιός χρόνος έφυγε. Ήρθε το 2024 και τώρα στις πρώτες μέρες του, για Κατερίνη, ας τονίσουμε την εποχή που ήρθε. Τώρα;;; Τώρα απλά θα πούμε, ΓΙΑΝΝΗ ΝΤΟΥΜΟ καλή αρχή. Καλή επιτυχία στο έργο σου για μια Κατερίνη ριγμένη, πονεμένη, ατιμασμένη, επί χρόνια μέσα στα δεινά.... Που έχει ανάγκη από ΔΗΜΑΡΧΟ ΚΑΤΕΡΙΝΗΣ. Αυτά. ΥΓ: Να πως πως ζούμε την Κατερίνη του Ντούμου κι όχι των άλλων εκκολαπτόμενων δημαρχούληδων, που κυκλοφορούν πλέον στο κέντρο. Σαν όπως οι πρώην του πρώην Δημάρχου Κατερίνης. Γιατί η ιστορία έγραψε: Ο Κουκοδήμος έχασε κι όχι ο Νταντάμης, ο Κυριακίδης, ο Μπουσνάκης, ο Συμεωνίδης ή ο ή Μορφακίδης. Αυτά...

Τρίτη 17 Μαΐου 2011

Με τον Χοντρό Λιγνό γελούσαμε.....

ΜΕ ΤΟΝ ΓΕΩΡΓΙΟ Β΄ ΠΑΠΑΝΔΡΕΟΥ ΚΑΙ ΤΟΝ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟ ΤΟΝ Β΄ ΤΟΝ ΚΑΡΑΜΑΝΛΗ ΔΥΣΤΥΧΩΣ ...ΚΛΑΙΜΕ!!!

ΤΑΣΟΣ ΑΛΧΑΤΖΙΔΗΣ Ο "ΑΡΧΗΓΟΣ" ΤΩΝ ΦΟΡΤΗΓΑΤΖΗΔΩΝ ΔΕ ΜΑΣΑΕΙ....

ΣΤΟΝ ΑΓΩΝΑ ΚΑΤΑ ΤΟΥ ΚΩΛΟΣΥΣΤΗΜΑΤΟΣ, ΕΜΕΙΣ ΨΗΦΙΖΟΥΜΕ.... Ο ΚΟΣΜΟΣ ΣΤΟ ΔΡΟΜΟ. ΦΟΡΤΗΓΑΤΖΗΔΕΣ ΣΤΟ ΔΡΟΜΟ;;; ΝΑΙΙΙΙΙΙΙΙΙΙΙΙΙΙΙΙΙΙΙΙΙΙΙΙΙ

ΚΙ ...ΕΓΩ!!!

ΚΙ ΑΝ ΟΙ ΦΙΛΟΙ ΜΟΥ ΑΥΤΟΙ ΕΙΝΑΙ ΟΙ ...ΠΟΛΙΤΙΚΟΙ, ΑΣΤΑ ΒΡΑΣΤΑ!!! ΠΟΥ ΠΑΜΕ ΩΡΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕ

ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΧΟΛΕΙΟ ΚΕΝΤΡΟΥ ΚΑΤΕΡΙΝΗΣ.... Ά ΡΕ ΕΠΟΧΕΣ.....

ΚΙ ΕΓΩ ΚΙ ΕΣΥ ΚΙ ΟΛΟΙ ΜΑΣ ... Ή ΤΟΥΛΑΧΙΣΤΟΝ ΠΟΛΥ ΑΠΟ ΜΑΣ ΕΚΕΙ ΜΑΘΑΜΕ ΑΥΤΑ ΤΑ ΛΙΓΑ ΓΡΑΜΜΑΤΑ ΠΟΥ ΞΕΡΟΥΜΕ! Ά ΡΕ ΚΩΣΤΑ ΠΑΠΑΚΩΣΤΑ ΣΥΜΜΑΘΗΤΗ ΜΟΥ ΕΠΟΧΕΣ ΓΥΜΝΑΣΤΙΚΩΝ ΕΠΙΔΕΙΞΕΩΝ - ΕΣΥ ΚΙ ΕΓΩ ΕΚΕΙ ΣΤΟ ΧΩΜΑ ΤΗΣ ΑΥΛΗΣ ΕΚΕΙΝΗ ΤΗΝ ΕΠΟΧΗ.... ΤΩΡΑ;;;;

ΜΙΛΩ ΒΕΒΑΙΑ ΕΓΩ Ο ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΚΕΡΑΗΛΙΔΗΣ ΓΙΑ ΤΟΝ ΚΩΣΤΑ ΠΑΠΑΚΩΣΤΑ ΤΟΝ "ΑΡΧΗΓΟ" ΤΗΣ ΠΟΛΙΤΕΙΑ ΕΠΤΑ ΤΗΣ ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗΣ ΕΦΗΜΕΡΙΔΑΣ ΤΗΣ ΠΙΕΡΙΑΣ.

ΚΑΙ ΟΙ ....6 ΗΤΑΝ ΥΠΕΡΟΧΟΙ

ΚΩΣΤΑΣ ΔΗΜΟΠΟΥΛΟΣ
ΑΝΤΩΝΗΣ ΚΑΡΠΟΥΖΑΣ
ΚΩΣΤΑΣ ΚΟΥΚΟΔΗΜΟΣ
ΣΤΕΡΓΙΟΣ ΤΟΚΑΣ
ΜΑΡΙΝΑ ΤΣΙΝΤΙΚΙΔΟΥ
και ο 
ΓΙΩΡΓΟΣ ΚΩΝΣΤΑΝΤΟΠΟΥΛΟΣ 
(όπως λέμε και ο ΝΤΙΝΟΣ ΗΛΙΟΠΟΥΛΟΣ)

Αξιοποίηση παλιάς σιδηροδρομικής γραμμής

* ΣΤΗ ΝΟΤΙΑ ΠΙΕΡΙΑ, ΣΥΜΦΩΝΑ ΜΕ ΜΕΛΕΤΗ ΑΝΑΠΛΑΣΗΣ ΠΟΥ ΠΡΟΒΛΕΠΕΙ ΤΟΥΡΙΣΤΙΚΗ ΑΝΑΒΑΘΜΙΣΗ ΤΗΣ ΠΕΡΙΟΧΗΣ

* ΓΙΑ ΤΗ ΧΡΗΜΑΤΟΔΟΤΗΣΗ ΤΟΥ ΕΡΓΟΥ ΥΠΗΡΞΕ ΠΡΟ ΤΡΙΜΗΝΟΥ ΕΠΑΦΗ ΤΟΥ ΕΚΛΕΓΜΕΝΟΥ ΔΗΜΑΡΧΟΥ κ. ΠΑΘΑΝΑΣΙΟΥ ΜΕ ΤΟΝ ΥΠΟΥΡΓΟ ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ Μ.ΧΡΥΣΟΧΟΪΔΗ

Ένα χρόνιο αίτημα των κατοίκων του Πλαταμώνα φαίνεται πως οδεύει προς τη λύση του.

Μετά από αίτημα του δήμου Δίου-Ολύμπου, τον περασμένο Μάρτιο (3/3/2011), γνωστοποιήθηκε στον δήμο και στον εκλεγμένο δήμαρχο κ. Παπαθανασίου, μόλις την περασμένη Δευτέρα 16/5, απόφαση του Δ.Σ. της ΟΣΕ Α.Ε. (αρ.4689/7-4-2011) η οποία χαρακτήρισε το τμήμα από σιδηροδρομικό σταθμό Νέων Πόρων έως και σιδηροδρομικό σταθμό Πλαταμώνα ως «δίκτυο σε προσωρινή αναστολή λειτουργίας» με πιθανή όμως προοπτική οριστικού χαρακτηρισμού του ως «καταργημένου δικτύου».

Επίσης, με την ίδια απόφαση, ο ΟΣΕ χαρακτήρισε το τμήμα από σιδηροδρομικό σταθμό Πλαταμώνα έως και το πέρας του, ως «καταργημένο δίκτυο». Σε έγγραφο δε που απευθύνει ο πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος της ΓΑΙΑΟΣΕ, Ν. Ιωαννίδης (12/5/2011), προς τον εκλεγμένο δήμαρχο κ. Παπαθανασίου, επισημαίνεται ότι η εταιρία δεν έχει αντίρρηση για την υλοποίηση της μελέτης που έχει υποβληθεί.

Ως εκ τούτου, η εν λόγω υφιστάμενη μελέτη του δήμου για διαμόρφωση και αξιοποίηση της παλιάς σιδηροδρομικής γραμμής φαίνεται ότι οδεύει προς έγκριση εκ μέρους τού ΟΣΕ και εφόσον εγκριθεί η χρηματοδότησή της, αναμένεται να υλοποιηθούν τα προβλεπόμενα έργα.

Η μελέτη αυτή προβλέπει ανάπλαση σε όλο το μήκος τής παλιάς γραμμής και συγκεκριμένα επίστρωση με κυβόλιθους, τοποθέτηση καθισμάτων, δημιουργία πεζόδρομου και ποδηλατόδρομου, φωτισμό, περιορισμό και δενδροφυτεύσεις των πρανών, δημιουργία θέσεων πάρκινγκ, δημιουργία πρασίνου καθώς και διαπλάτυνση των υπαρχόντων εκατέρωθεν δρόμων.

Επιπλέον, ο δήμαρχος Δίου-Ολύμπου, Γιώργος Παπαθανασίου, με προσωπική επαφή που είχε προ τριμήνου με τον υπουργό ανάπτυξης, Μιχάλη Χρυσοχοΐδη, υπέβαλε αίτημα για χρηματοδότηση, μέσω ΕΣΠΑ, της μελέτης του έργου ανάπλασης της σιδηροδρομικής γραμμής καθώς και άλλων αναπτυξιακών έργων που αφορούν στον δήμο.

Επίσκεψη Περιφερειάρχη Κεντρικής Μακεδονίας και Αντιπεριφερειάρχη Πιερίας στα αρχαία της Βόρειας Πιερίας



Την αρχαία Πύδνα, τα ερείπια της Βυζαντινής Επισκοπής και τα αρχαιολογικά ευρήματα του Μακρυγιάλου επισκέφθηκε την Τρίτη 17 Μαΐου 2011 ο Περιφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας, Παναγιώτης Ψωμιάδης συνοδευόμενος από την Αντιπεριφερειάρχη Πιερίας, Σοφία Μαυρίδου.

Στην περιοχή του Μακρυγιάλου, ο αρχαιολόγος Μάνθος Μπέσιος ξενάγησε και ενημέρωσε τον Περιφερειάρχη Κεντρικής Μακεδονίας και την Αντιπεριφερειάρχη Πιερίας για την πλούσια κληρονομιά της Βόρειας Πιερίας αλλά και για το δύσκολο έργο που επιτελεί με τους συνεργάτες του.

Ο Περιφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας εντυπωσιασμένος, τόσο από τα αρχαιολογικά ευρήματα όσο και από τις εργασίες συντήρησής τους, δήλωσε ότι τα σημαντικά αρχαία ευρήματα της βόρειας Πιερίας πρέπει να προστατευθούν και να προβληθούν μέσα από την υλοποίηση δράσεων.

Ο Παναγιώτης Ψωμιάδης, τόνισε ότι η τουριστική ανάπτυξη της Πιερίας θα επιτευχθεί μέσα από την ανάδειξη της πολιτιστικής της κληρονομιάς. Παράλληλα, αναφέρθηκε στην αναγκαιότητα αναβάθμισης των αρχαιολογικών χώρων με γνώμονα το σεβασμό και την προστασία του αρχαιολογικού πλούτου.

Η Αντιπεριφερειάρχης Πιερίας δεσμεύθηκε να συμβάλλει στη διατήρηση και διάσωση της πλούσιας αρχαιολογικής κληρονομιάς του τόπου. Η κ. Μαυρίδου επανέλαβε ότι στόχος της Π.Ε. Πιερίας είναι η δημιουργία ενός αρχαιολογικού χάρτη στον οποίο θα καταγράφονται όλοι οι αρχαιολογικοί χώροι- διαδρομές- της Π.Ε. Πιερίας και οι οποίοι θα συνδέονται με τους αντίστοιχους της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας.

΄΄ Περιοχές με έντονα πολιτιστικά στοιχεία αποτελούν πόλους τουριστικής ανάπτυξης. Οφείλουμε να εντάξουμε την Πιερία σε ένα πρόγραμμα πολιτιστικής ανάδειξης που θα λειτουργήσει ευεργετικά στην τοπική κοινωνία και θα τονώσει την τοπική οικονομία΄΄ τόνισε χαρακτηριστικά η Αντιπεριφερειάρχης Πιερίας.

Στην ξενάγηση παραβρέθηκαν ο Επιστημονικός Συνεργάτης της Π.Ε. Πιερίας, Δημήτρης Ρουκάς, οι Συνεργάτες της Αντιπεριφερειάρχη Πιερίας, Θάνος Μπαρμπαγεωργόπουλος και Παναγιώτης Τερζόπουλος, η υποψήφια Περιφερειακή Σύμβουλος, Μαρία Ναβροζίδου και ο τέως δήμαρχος Μεθώνης, Κώστας Αβραμίδης.

Ο Πιερικός Αρχέλαος και στο 5o Δημοτικό Σχολείο Κατερίνης






Συνεχίζοντας τις επισκέψεις του στα σχολεία της περιοχής μας, η ομάδα μπάσκετ του Πιερικού Αρχελάου αυτή τη φορά βρέθηκε κοντά στους μαθητές, τις μαθήτριες και τους εκπαιδευτικούς του 5ου Δημοτικού Σχολείου που βρίσκεται στην περιοχή των Ευαγγελικών.

Στο σχολείο αυτό από το οποίο αποφοίτησαν και οι καλαθοσφαιριστές Γιάννης Δαμαλής, Γρηγόρης Δαμαλής και Φάνης Τσαΐτουρίδης, όλοι οι μαθητές υποδέχθηκαν τους δημοφιλείς καλαθοσφαιριστές στην κεντρική είσοδο και τους περικύκλωσαν με ενθουσιασμό για να πάρουν αυτόγραφο και να παίξουν μαζί τους μπάσκετ στις οργανωμένες αθλητικές εγκαταστάσεις που υπήρχαν εκεί.

Αφού καλωσόρισε την αποστολή του Πιερικού Αρχελάου ο υποδιευθυντής του σχολείου κ. Θάνος Γκιάτας, ο αντιπρόεδρος του Πιερικού Αρχελάου κ. Γιάννης Πόδας, απευθυνόμενος στα παιδιά, μεταξύ άλλων είπε: «Αρχικά θέλω να σας ευχαριστήσω για τη θερμή υποδοχή που μας επιφυλάξατε. Ανάμεσα στους σκοπούς της επίσκεψής μας είναι και η παρότρυνση με τον αθλητισμό και κύρια με το μπάσκετ που υπηρετούμε».

Στη συνέχεια ο τιμ μάνατζερ του συλλόγου κ. Χρήστος Χρηστίδης, παλιός καλαθοσφαιριστής του Νέστωρα Θεσσαλονίκης, παρουσίασε τους καλαθοσφαιριστές της ομάδας. Αυτοί ήταν οι: Χρήστος Γκογκίδης, Παναγιώτης Νάνης, Γιάννης Ροδοστόγλου, Νεμάνια Τσουκ και Έντγκαρς Τζερομάνοβς και όλοι τους απάντησαν στις ερωτήσεις των μικρών μαθητών που κύρια εστιάζονταν στο ύψος των αθλητών και την ηλικία που άρχισαν να παίζουν μπάσκετ.

Η εγκάρδια φιλοξενία στο 5Ο Δημοτικό Σχολείο Κατερίνης τελείωσε με τη δεξίωση που οργάνωσαν οι δάσκαλοί του στον προαύλιο χώρο.

Για την επίσκεψη αυτή, οι οργανωτές και οι φιλοξενούμενοι, δήλωσαν:

Θάνος Γκιάτας – υποδιευθυντής του σχολείου: «Στα πλαίσια της γυμναστικής που κάνουμε εδώ και ειδικότερα του μπάσκετ, έχουμε τη χαρά να φιλοξενούμε σήμερα την ομάδα του Πιερικού Αρχελάου η οποία όλο αυτό το χρονικό διάστημα μας δίνει χαρές. Ευελπιστούμε σε καλύτερη συνέχεια και πιστεύω από εδώ στο σχολείο μας, οι φίλοι της ομάδας που είναι πάρα πολλοί, να γίνουν ακόμη περισσότεροι».

Νίκος Τσιαμπέρας – γυμναστής και πρώην διαιτητής μπάσκετ Α2: «Ευχαριστούμε πάρα πολύ την ομάδα του Πιερικού Αρχελάου. Η επίσκεψη αυτή είναι μεγάλη τιμή για μας και τη θέλαμε πολύ. Το σχολείο μας είναι αθλητικό και με το συνάδελφό μου, τον Γαβριήλ Τσακιρίδη, κάνουμε πιστεύω δουλειά ώστε να στρέψουμε τα παιδιά στον υγιή αθλητισμό γιατί εκεί είναι το μέλλον. Η ομάδα μπάσκετ θέλουμε να είναι ακόμη πιο κοντά στη νεολαία της Πιερίας και γενικά όλες οι ομάδες από όλα τα αθλήματα. Ευχόμαστε το καλύτερο για φέτος»

Τσακιρίδης Γαβριήλ – γυμναστής και πρώην καλαθοσφαιριστής του Αρχελάου: «Νοιώθω ιδιαίτερη συγκίνηση για την επίσκεψη αυτή, αφού και εγώ θεωρώ τον εαυτό μου ένα κομμάτι από το σύλλογο όπου αγωνίστηκα για πολλά χρόνια. Επιθυμία μας είναι όλο και πιο πολλά παιδιά να ασχολούνται με τον αθλητισμό γιατί να κερδίσουν έχουν μόνο».

Πριν λίγη ώρα απεβίωσε ο Γιώργος Γιώργας. συνταξιούχος της ALPHA BANK

Πριν λίγο, απεβίωσε ο Γιώργος Γιώργας, συνταξιούχος υπάλληλος της ALPHA BANK. Ένας ιδιαίτερα αγαπητός άνθρωπος που τον διέκρινε η καλοσύνη και το χιούμορ.
Καλό ταξίδι για τη "γειτονιά των αγγέλων" αγαπητέ μας φίλε και συνάδελφε

Θεσσαλονίκη: Σε κλοιό ΙΧ και... ρύπων


Το κυκλοφοριακό πανθομολογουμένως επιφέρει καίριο πλήγμα στην ποιότητα ζωής των Θεσσαλονικέων, καθώς εκτός των άλλων προκαλεί και μια σειρά από αρνητικές ενέργειες

ΡΕΠΟΡΤΑΖ ΤΑΣΟΣ ΤΑΣΙΟΥΛΑΣ

«Πνιγμένη» στο κυκλοφοριακό είναι η Θεσσαλονίκη, με αποτέλεσμα να δημιουργείται μια σειρά από προβλήματα που έχουν σημαντικές επιπτώσεις στην ποιότητα ζωής στην πόλη. Τα στοιχεία σε σύγκριση με εκείνα άλλων ευρωπαϊκών πόλεων είναι ενδεικτικά μιας κατάστασης που επείγει να αλλάξει. Σε αυτό το πλαίσιο διοργανώθηκε χτες εσπερίδα από τον Τομέα Βόρειας Ελλάδας του εθελοντικού οργανισμού για το αστικό περιβάλλον «Ecocity» και το Διεθνές Πανεπιστήμιο, υπό την αιγίδα του δήμου Θεσσαλονίκης, για την οικολογική μετακίνηση στην πόλη.

«Η Θεσσαλονίκη ζει σε κλοιό ρύπων για τη συγκέντρωση των οποίων κύρια αιτία είναι το κυκλοφοριακό και μετά οι βιομηχανικοί ρύποι και η θέρμανση», τόνισε ο αρμόδιος αντιδήμαρχος, Κώστας Ζέρβας.

Θεσσαλονίκη

Η υπεύθυνη του Τομέα, Λιάνα Γούτα, παρουσίασε μια σειρά στοιχείων για την κατάσταση που επικρατεί σήμερα στο πολεοδομικό συγκρότημα:

- Η Θεσσαλονίκη είναι η ευρωπαϊκή πόλη με τη μεγαλύτερη ατμοσφαιρική ρύπανση ως προς τα αιωρούμενα σωματίδια.

- Τα ιδιωτικά οχήματα που κυκλοφορούν στο νομό Θεσσαλονίκης είναι περίπου 400 ανά 1.000 άτομα.

- Μόνο το 20% των νοικοκυριών δεν έχει ιδιωτικό όχημα.

- Από τα περίπου 300.000 ΙΧ τα οποία κυκλοφορούν αθροιστικά στο κέντρο της Θεσσαλονίκης, τα 200.000 σταθμεύουν παράνομα, αφού ο αριθμός νόμιμων θέσεων στάθμευσης δεν ξεπερνά τις 70.000.

- Στο ευρύτερο πολεοδομικό συγκρότημα πραγματοποιούνται περισσότερες από 1,8 εκατ. μετακινήσεις ημερησίως. To 44% των μετακινήσεων γίνονται με ΙΧ, το 27% με αστικά λεωφορεία, το 12% πεζή, το 6% με δίκυκλα, το 7% με ταξί, το 4% με άλλους τρόπους (επαγγελματικό όχημα κ.ά.).

- Το 1989 (πληθυσμός 744.997) τα 411 λεωφορεία του ΟΑΣΘ μετέφεραν 107.000 επιβάτες. Το 2009 (πληθυσμός 836.820) τα 605 λεωφορεία του ΟΑΣΘ μετέφεραν 500.000 επιβάτες.

- H παράνομη στάθμευση συμβάλλει στη μείωση της κυκλοφοριακής ικανότητας στις διασταυρώσεις έως και κατά 70% και επιδεινώνει το «φαινόμενο του θερμοκηπίου».

- Η Θεσσαλονίκη βρίσκεται στην τελευταία θέση των ευρωπαϊκών μεγαλουπόλεων σε επιφάνεια ελεύθερου δημόσιου χώρου ανά κάτοικο.

- Ο αριθμός των βλαβερών μικροσωματιδίων είναι μεγαλύτερος του επιτρεπόμενου ορίου για περισσότερο από 200 ημέρες το χρόνο.

- Παρατηρείται απουσία πεζοδρόμων.

- Δημιουργήθηκαν ποδηλατόδρομοι (απουσιάζει η χρήση δημόσιων ποδηλάτων).

- Οι ποδηλατόδρομοι πρόσφεραν μια ακόμη εναλλακτική στην επιλογή μέσου μετακίνησης και η χρήση του ποδηλάτου, παρά τις δυσκολίες, παρουσίασε αύξηση κατά 30% τον τελευταίο χρόνο στο κέντρο της πόλης.

Στάθμευση

Σύμφωνα με τον ομότιμο καθηγητή του ΕΜΠ, συγκοινωνιολόγο, Γιάννη Φραντζεσκάκη, προοπτικές βελτίωσης του κυκλοφοριακού στη Θεσσαλονίκη υπάρχουν μέσω της αναδιοργάνωσης των αρμόδιων φορέων, την αξιοποίηση του δυναμικού των συγκοινωνιολόγων, τις διευκολύνσεις χρηματοδότησης (έσοδα ελεγχόμενης στάθμευσης, ΣΔΙΤ για πάρκινγκ και αυτοκινητόδρομους, ευρωπαϊκά προγράμματα και προώθηση έργων και ενεργειών μικρού κόστους, άμεσης ανάγκης και ουσιαστικής απόδοσης), την ευρωπαϊκή εμπειρία, τις υφιστάμενες μελέτες και στοιχεία και τις πρόσφατες προσπάθειες υπουργείων και άλλων αρμόδιων φορέων που βάζουν τέλος στην αδράνεια.

Ο κ. Φραντζεσκάκης επιμένει στην προτεραιότητα των θεμάτων στάθμευσης, όπου δίνονται ευκαιρίες με ευκολίες χρηματοδότησης για πάρκινγκ, υπάρχει οικονομική απόδοση και ουσιαστική συμβολή στην αντιμετώπιση του κυκλοφοριακού. «Η ελεγχόμενη στάθμευση στην οδό σε συνδυασμό με τη συστηματική αστυνόμευση της παράνομης στάθμευσης, εκτός από την ουσιαστική επίλυση των προβλημάτων κυκλοφορίας και στάθμευσης, θα προσφέρει και ένα ουσιαστικό έσοδο στο δήμο χωρίς να απαιτήσει χρηματοδότηση (όπως στην Αθήνα)», τόνισε. Στη Θεσσαλονίκη προωθείται η κατασκευή εννέα πάρκινγκ, βάσει του σχεδίου του υπουργείου Μεταφορών, μεταξύ των οποίων Μίκρας, «Παπαγεωργίου», Ν. Ελβετίας, ΑΠΘ, Θεάτρου Γης, Ανθέων κ.λπ.

Ο πρόεδρος του ΣΑΣΘ, Παναγιώτης Παπαϊωάννου, σημείωσε ότι πρέπει να προωθηθούν τα έργα για μέσα σταθερής τροχιάς στην πόλη, να υπάρξει συμπληρωματικότητα των μέσων μεταφοράς και να υλοποιηθούν πολιτικές, όπως το ηλεκτρονικό ενιαίο εισιτήριο, πάντα στην κατεύθυνση της ενίσχυσης του ρόλου των δημόσιων συγκοινωνιών.

Ο αρμόδιος αντιδήμαρχος, Κώστας Ζέρβας, επισήμανε ότι σε τοπικό επίπεδο και σε έργα «μικρής» κλίμακας, υλοποιήσιμα από την τοπική αυτοδιοίκηση, προέχουν: πεζοδρομήσεις, μονοδρομήσεις, διαχείριση των σηματοδοτών, χάραξη λεωφορειακών γραμμών, δημιουργία υπόγειων και υπέργειων διαβάσεων πεζών κ.ά. Ο κ. Ζέρβας επισήμανε την προτεραιότητα κατασκευής του μετρό έναντι όλων των άλλων έργων εξαιτίας των προφανών ευεργετικών επιπτώσεών του στο κυκλοφοριακό και την ποιότητα ζωής στην πόλη, ενώ σημείωσε πως το τραμ θα πρέπει να κατασκευαστεί εκεί όπου δεν πάει το μετρό και πως ευελπιστεί η θαλάσσια συγκοινωνία να μπορέσει να λειτουργήσει από το 2012.

ΤΟ “ΖΑΠΠΕΙΟ 2” ΣΤΟ ΕΠΙΚΕΝΤΡΟ ΤΗΣ ΣΥΝΕΔΡΙΑΣΗΣ ΤΗΣ ΔΙΕΥΡΥΜΕΝΗΣ ΝΟΔΕ


Με μοναδικό θέμα συζήτησης το σχέδιο της Νέας Δημοκρατίας για την έξοδο της χώρας από την κρίση, έτσι όπως το παρουσίασε ο πρόεδρος του κόμματος κ. Αντώνης Σαμαράς στο Ζάππειο την περασμένη Πέμπτη, συνεδρίασε το βράδυ της Δευτέρας (16-05-2011) η διευρυμένη ΝΟΔΕ στα γραφεία του κόμματος στην Κατερίνη, παρόντος του περιφερειάρχη κ. Χρήστου Τράντη και του τομεάρχη κ. Γιώργου Σπηλιόπουλου. Επίσης το “παρών” έδωσαν μεταξύ άλλων ο βουλευτής Πιερίας κ. Κώστας Κουκοδήμος, ο δήμαρχος Κατερίνης κ. Σάββας Χιονίδης, ο πρώην Υφυπουργός Υγείας κ. Γιώργος Κωνσταντόπουλος, ο πρώην βουλευτής κ. Αντώνης Καρπούζας, ο τέως Νομάρχης κ. Γιώργος Παπαστεργίου, ο περιφερειακός σύμβουλος κ. Νίκος Μακρίδης και ο πολιτευτής κ. Αστέριος Τόκας.

Στόχος της συζήτησης ήταν να γίνουν κατανοητές οι προτάσεις της Νέας Δημοκρατίας για την επανεκκίνηση της οικονομίας της χώρας και να αναλυθεί το έκτακτο σχέδιο εξόδου από την κρίση, ένα σχέδιο το οποίο όπως το χαρακτήρισε ο πρόεδρος του κόμματος είναι κοστολογημένο, σύγχρονο, και ρεαλιστικό που θα προκαλέσει ένα δημιουργικό σοκ. Για το λόγο έγινε εκτενής και αναλυτική παρουσίαση των επιμέρους οικονομικών και άλλων στοιχείων ενώ διατυπώθηκαν ερωτήματα αλλά και επισημάνσεις σχεδόν από όλους τους συμμετέχοντες.

Κοινή διαπίστωση υπήρξε το γεγονός ότι μέσα από αυτήν την ομιλία αναδείχθηκε η ηγετική φυσιογνωμία του Αντώνη Σαμαρά. Σε αυτή την οικονομική συγκυρία, ο Αντώνης Σαμαράς έχει την ψυχραιμία και την καθαρή ματιά να παρουσίασει, σε όλο τον ελληνικό λαό, αλλά και στους πολιτικούς του αντιπάλους, ένα πρόγραμμα κοστολογημένο το οποίο είναι στη διάθεση του καθενός να το μελετήσει κα να το κρίνει.

Αξίζει να σημειωθεί ότι τις επόμενες ημέρες θα πραγματοποιηθούν ανάλογες συναντήσεις-συζητήσεις στους επιμέρους δήμους, Κατερίνης, Πύδνας-Κολινδρού και Δίου-Ολύμπου προκειμένου να παρουσιαστεί και να συζητηθεί διεξοδικά το σχέδιο εξόδου από την κρίση που προτείνει η Νέα Δημοκρατία.

ΠΕΘΑΙΝΟΥΝ ΡΕ ΠΑΝΩ ΑΠΟ 10 ΕΚΑΤΟΜΜΥΡΙΑ ΕΛΛΗΝΕΣ.....

Η κρίση πλήττει και οικογένειες με εισοδήματα που πριν από λίγους μήνες θεωρούνταν ικανοποιητικά για ένα ανεκτό επίπεδο διαβίωσης.....

ΤΑ ΜΑΤΙΑ ΚΙ ΟΧΙ ΑΔΙΚΑ ΣΤΟ ΔΗΜΟ ΔΙΟΥ ΟΛΥΜΠΟΥ!!!

Η ΚΥΡΙΑ ΤΣΙΡΟΥ ΚΙ Ο ΑΝΤΙΔΗΜΑΡΧΟΣ ΔΙΟΥ ΟΛΥΜΠΟΥ ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΜΥΛΩΝΕΡΟΣ.....
Υπό το άγρυπνο μάτι του δημοσιογράφου... Δημήτρη Κεραηλίδη....

Έγραφαν τότε οι εφημερίδες για την Σοφία Μαυρίδου....

ΠΟΛΛΟΙ ΕΙΝΑΙ ΑΥΤΟΙ ΠΟΥ ΘΑ ΤΗΝ ΗΘΕΛΑΝ ΣΤΟ ΚΟΙΝΟΒΟΥΛΙΟ.... ΛΕΤΕ;;;;; ΓΙΑ ΝΑ ΔΟΥΜΕ ΤΙ ΘΑ ΔΟΥΜΕ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΝΤΙ...ΣΟΦΙΑ ΜΑΥΡΙΔΟΥ!!!

ΧΡΗΣΤΟΣ ΤΑΣΧΟΥΝΙΔΗΣ - ΓΙΑΝΝΗΣ ΜΑΥΡΙΔΗΣ....

Η ΟΜΟΡΦΙΑ ....ΠΡΟΣΩΠΟΠΟΙΗΜΕΝΗ! ΑΥΤΑ ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ΟΤΑΝ ΕΙΝΑΙ ....ΠΑΡΕΑ, ΕΙΝΑΙ ΧΗΜΙΚΟ ΜΙΓΜΑ ΠΟΥ ....ΣΚΟΤΩΝΕΙ!!! Έ ΡΕ ΓΛΕΝΤΙΑ!!!!

ΟΤΑΝ ΣΕ ΚΟΙΤΑΖΩ ΣΤΟ ΠΡΟΣΩΠΟ ΜΩΡΟ ΜΟΥ.....

ΣΤΑ ΜΑΤΙΑ ΣΟΥ ΒΛΕΠΩ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ ΟΛΟ... ΣΕ ΒΛΕΠΩ ΡΟΥΦΙΑΝΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕ

ΜΙΑ ....ΜΑΓΙΑΤΙΚΗ ΚΑΛΗΜΕΡΑ Σ ΟΛΗ ΤΗΝ ΠΙΕΡΙΑ ΜΟΥ!!!

ΚΑΛΗΜΕΡΑ Σ ΟΛΟΥΣ ΜΑΣ.... Ο ΘΕΟΣ ΜΕΘ΄ ΗΜΩΝ ΚΙ ΥΜΩΝ!!!