PIERIA-GR ΚΟΝΤΑ ΣΑΣ ΑΠΟ ΤΟ 2008 ΤΟ ΠΡΩΤΟ BLOG ΤΗΣ ΠΙΕΡΙΑΣ

Στη γειτονιά των θεών του Ολύμπου.

PIERIA-GR ΓΙΑΤΙ ΕΜΕΙΣ ΓΡΑΦΟΥΜΕ ΚΑΙ ΔΕΝ ...ΑΝΤΙΓΡΑΦΟΥΜΕ

ΓΚΡΕΜΙΣΤΕ ΡΕ ...ΓΑΪΔΟΥΡΙΑ ΤΑ ΔΙΟΔΙΑ

ΤΟ E-MAIL ΜΑΣ ΕΙΝΑΙ KERAILIDISDIM@GMAIL.COM

Γιατί εμείς ΓΡΑΦΟΥΜΕ, υποΓΡΑΦΟΥΜΕ και δεν ΑΝΤΙγράφουμε

"METROPOLIS 106,7" ΤΟ ΠΡΩΤΟ ΚΑΙ ΜΟΝΑΔΙΚΟ ΑΘΛΗΤΙΚΟ ΡΑΔΙΟΦΩΝΟ ΤΗΣ ΠΙΕΡΙΑΣ

Η ομάδα του PIERIA GR σας καλώς ορίζει στη γειτονιά των θεών του Ολύμπου.

ΕΠΟΧΗ "ΝΤΟΥΜΟΥ" - ΔΗΜΑΡΧΟΥ, ΖΟΥΜΕ ΠΛΕΟΝ ΣΤΗΝ ΚΑΤΕΡΙΝΗ ΚΙ ΟΧΙ "ΔΗΜΑΡΧΟΥΛΗΔΩΝ" ΤΟΥ ΠΑΡΕΛΘΟΝΤΟΣ
(Κείμενο του Δημητρίου Π. Κεραηλίδη)

Ο παλιός χρόνος έφυγε. Ήρθε το 2024 και τώρα στις πρώτες μέρες του, για Κατερίνη, ας τονίσουμε την εποχή που ήρθε. Τώρα;;; Τώρα απλά θα πούμε, ΓΙΑΝΝΗ ΝΤΟΥΜΟ καλή αρχή. Καλή επιτυχία στο έργο σου για μια Κατερίνη ριγμένη, πονεμένη, ατιμασμένη, επί χρόνια μέσα στα δεινά.... Που έχει ανάγκη από ΔΗΜΑΡΧΟ ΚΑΤΕΡΙΝΗΣ. Αυτά. ΥΓ: Να πως πως ζούμε την Κατερίνη του Ντούμου κι όχι των άλλων εκκολαπτόμενων δημαρχούληδων, που κυκλοφορούν πλέον στο κέντρο. Σαν όπως οι πρώην του πρώην Δημάρχου Κατερίνης. Γιατί η ιστορία έγραψε: Ο Κουκοδήμος έχασε κι όχι ο Νταντάμης, ο Κυριακίδης, ο Μπουσνάκης, ο Συμεωνίδης ή ο ή Μορφακίδης. Αυτά...

Τετάρτη 16 Ιανουαρίου 2013

ΠΕΡΑΣΕ ΤΟ ΦΟΡΟΛΟΓΙΚΟ ΧΑΡΗΚΕ ΚΙ Ο ΥΠΟΥΡΓΟΣ...


Με εξαιρετική επιτυχία και συμμετοχή άνω των 500 ατόμων πραγματοποιήθηκε η εκδήλωση κοπής της Πρωτοχρονιάτικης πίτας του Σωματείου Συνταξιούχων Ο.Α.Ε.Ε. Ν. Πιερίας




   Με εξαιρετική επιτυχία και συμμετοχή άνω των 500 ατόμων πραγματοποιήθηκε η εκδήλωση κοπής της Πρωτοχρονιάτικης πίτας του Σωματείου Συνταξιούχων Ο.Α.Ε.Ε. Ν. Πιερίας, όπως αυτή υλοποιήθηκε στις 13 Ιανουαρίου 2013 στην αίθουσα εκδηλώσεων του Mediterannean Πολυχώρου στην Παραλία Κατερίνης.


Στην εκδήλωση παρέστησαν ο Βουλευτής του Νομού μας κ. Χριστογιάννης Δημήτριος, η Αντιπεριφερειάρχης Πιερίας κ. Μαυρίδου Σοφία, ο Πρόεδρος του Επιμελητηρίου Πιερίας κ. Χατζηχριστοδούλου Ηλίας και η Αντιπρόεδρος κ. Ματούλα Βελώνη, ο Πρόεδρος του Οργανισμού Παιδείας, Πολιτισμού, Αθλητισμού και Προνοίας του Δήμου Κατερίνης κ. Παπαδημητρίου Θωμάς, η Πρόεδρος της Τοπικής του Δήμου Κατερίνης κ. Μακρίδου Πιπίτσα καθώς και ο Πρόεδρος του Σωματείου Συνταξιούχων ΙΚΑ Κατερίνης κ. Τσιώτσιος Θεόδωρος με μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου. Ακόμη, την εορταστική εκδήλωση τίμησαν με την παρουσία τους ο Γενικός Γραμματέας της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Συνταξιούχων Ο.Α.Ε.Ε. κ. Κωνσταντάς Σταύρος και ο Αντιπρόεδρος αυτής κ. Ερωτόκριτος Ποταμιάνος καθώς και αντιπροσωπείες των Σωματείων Συνταξιούχων O.A.E.E. όμορων Νομών, της Θεσσαλονίκης, Βεροίας και Εδέσσης. 

Όλοι οι ανωτέρω απεύθυναν σύντομους χαιρετισμούς με την έναρξη της εκδήλωσης, υποσχόμενοι ότι θα είναι στο πλευρό του Σωματείου και των μελών του στα πλαίσια των καθηκόντων, αρμοδιοτήτων και δυνατοτήτων τους.

Ο Πρόεδρος του Σωματείου κ. Κουτσής Δημήτριος και το Διοικητικό Συμβούλιο ευχαρίστησαν τους εκπροσώπους του Νομού μας αλλά και όλα τα μέλη του Σωματείου για την παρουσία τους στην εκδήλωση και για τη χρόνια στήριξή τους σε όλες τις δραστηριότητες του Διοικητικού Συμβουλίου του Σωματείου Συνταξιούχων Ο.Α.Ε.Ε. Κατά την ομιλία του ο Πρόεδρος επιγραμματικά αναφέρθηκε στα προβλήματα που αντιμετωπίζουν καθημερινά οι συνταξιούχοι του κλάδου μας καθώς και στις ενέργειες του Σωματείου για τη στήριξή τους.

Κατά τη διάρκεια της εκδήλωσης, με ομόφωνη απόφαση του Διοικητικού Συμβουλίου, ο Γενικός Γραμματέας του Σωματείου Συνταξιούχων Ο.Α.Ε.Ε. Ν. Πιερίας κ. Τσαλός Αθανάσιος απένειμε τιμητική πλακέτα στο Γενικό Γραμματέα της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Συνταξιούχων Ο.Α.Ε.Ε. κ. Κωνσταντά Σταύρο για την αμέριστη προσφορά και στήριξή του στη λειτουργία του Σωματείου.

Η γιορταστική εκδήλωση συνεχίστηκε με άφθονο φαγοπότι, χορό, κέφι και ξεφάντωμα.

Συνταξιούχοι ΟΑΕΕ Ν. Πιερίας - Ευχαριστήριο



    Τo Διοικητικό Συμβούλιο του Σωματείου Συνταξιούχων Ο.Α.Ε.Ε. Ν. Πιερίας αισθάνεται την ανάγκη να ευχαριστήσει δημόσια τον Πρόεδρο κ. Οφίδη Αριστείδη και το Διοικητικό Συμβούλιο του Αστικού ΚΤΕΛ Πιερίας για την αμέριστη συμπαράστασή τους και την ουσιαστική συμβολή τους στην επιτυχή υλοποίηση της εορταστικής εκδήλωσης του Σωματείου μας.

Για το Διοικητικό Συμβούλιο
Ο Πρόεδρος Ο Γενικός Γραμματέας

Κουτσής Δημήτριος Τσαλός Αθανάσιος

Παρουσίαση περιοχών δήμου Δίου-Ολύμπου στο ΒΗΜΑ από τον δημοσιογράφο Ν.Μαστροπαύλο


ΣΤΟ ΕΝΘΕΤΟ «ΤΑΞΙΔΙΑ»
ΕΠΙΣΚΕΦΘΗΚΕ ΠΕΡΙΟΧΕΣ ΤΟΥ ΟΛΥΜΠΟΥ, ΤΟ ΦΑΡΑΓΓΙ ΤΟΥ ΕΝΙΠΕΑ ΚΑΙ ΤΟ ΝΑΥΤΙΚΟ ΜΟΥΣΕΙΟ ΛΙΤΟΧΩΡΟΥ.


 


  Περιοχές του Ολύμπου επισκέφθηκε ο δημοσιογράφος Νίκος Μαστροπαύλος, ένας εκ των συντακτών της εφημερίδας «Το Βήμα» και υπεύθυνος του ένθετου, στο ΒΗΜΑ, περιοδικού «Ταξίδια». Ο έμπειρος δημοσιογράφος αναμένεται τώρα να κάνει μια ακόμη παρουσίαση συγκεκριμένων σημείων και στοιχείων της περιοχής που θα συνοδεύονται και από ανάλογο φωτογραφικό υλικό. 

Δεν είναι η πρώτη φορά που έρχεται ο Νίκος Μαστροπαύλος στο Λιτόχωρο και στον Όλυμπο αφού, όπως λέει ο ίδιος, αγαπά ιδιαίτερα το βουνό των θεών όπως επίσης και παρολύμπιες περιοχές. 
Μαζί με τη σύζυγό του Τζένη Αναστασοπούλου πραγματοποίησαν επισκέψεις σε διάφορα σημεία του Ολύμπου, περπάτησαν στο φαράγγι του Ενιπέα, επισκέφθηκαν το ναυτικό μουσείο του Λιτοχώρου ενώ επισκέφθηκαν και την ευρύτερη περιοχή της Πιερίας, έχοντας κοντά τους άλλοτε τον δήμαρχο Δίου-Ολύμπου Γιώργο Παπαθανασίου, τον εκ Κατερίνης συνάδελφό του δημοσιογράφο Δημήτρη Σφήκα, τον Γιώργο Παπαμιχαήλ κ.ά.
Μπαίνοντας στο ναυτικό μουσείο του Λιτοχώρου έμεινε έκπληκτος από τη ναυτική παράδοση της πόλης των θεών, επειδή, όπως ανέφερε, ο ίδιος τώρα ανακάλυπτε μια άλλη πτυχή της περιοχής. Ήξερε για τη σχέση του Λιτοχώρου με το βουνό, τον Όλυμπο, τώρα γνώριζε και τη σχέση των Λιτοχωριτών με τη θάλασσα.
Η ξενάγηση στο μουσείο έγινε από τον δήμαρχο αλλά κυρίως από μέλη της διοίκησης του ναυτικού μουσείου. Πληροφορήθηκε για τη διαχρονική οικονομική ανάπτυξη του Λιτοχώρου μέσα από το θαλάσσιο εμπόριο, για τη συμμετοχή Λιτοχωριτών στο ιστορικό γίγνεσθαι της Μακεδονίας καθώς επίσης και για τη συμμετοχή τους στους αγώνες για την απελευθέρωση της Βόρειας Ελλάδας.
Σε δηλώσεις του ο Νίκος Μαστροπαύλος αναφέρθηκε επίσης στα προϊόντα αλλά και στις γεύσεις εδεσμάτων που προετοιμάζονται και προσφέρονται από κατοίκους του Ολύμπου. «Εγώ θεωρώ ότι το φαγητό και γενικότερα το σμίξιμο γύρω από ένα τραπέζι είναι μια από τις καλύτερες εκφράσεις πολιτισμού ενός τόπου. Κι εδώ υπάρχουν πολλά ιδιαίτερα φαγητά, είναι τα φαγητά του Ολύμπου που προσφέρονται στα καταφύγια», επισημαίνει.
Αναφέρθηκε τέλος σε έθιμα του Λιτοχώρου, όπως είναι οι φωτιές στην τελευταία Κυριακή της αποκριάς ή τα σίχνα στα Θεοφάνεια ενώ δεν παρέλειψε να μιλήσει και για τα 100 χρόνια που συμπληρώνονται φέτος από την κατάκτηση των κορυφών του Ολύμπου το 1913.

ΝΙΚΗ ΑΙΓΙΝΙΟΥ - ΗΡΑΚΛΗΣ 1-3 ΦΩΤΟ ΕΥΡΙΠΙΔΗΣ ΘΕΟΔΟΣΙΟΥ


Ζεσταίνονται καίγοντας σκουπίδια


Σε απόγνωση οι κάτοικοι της Χαλκίδας «Κάτοικο ενός άλλου πλανήτη» χαρακτηρίζουν τον Γιάννη Στουρνάρα οι πολίτες της Χαλκίδας, αναφορικά με τις....
δημόσιες δηλώσεις του για το πρόβλημα θέρμανσης που αντιμετωπίζουν στην πλειοψηφία τους. Σίγουρα κάποιοι γέμισαν τις δεξαμενές τους από την προηγούμενη άνοιξη, αλλά αυτή η ποσότητα δεν αρκεί να τους ζεστάνει όλο τον τρέχοντα χειμώνα. Όπως διαβεβαιώνουν και οι πρατηριούχοι που μίλησαν στο Star Κεντρικής Ελλάδας, οι παραγγελίες έχουν πέσει κατακόρυφα, αφού μόνο 5 πολυκατοικίες στις 1.000 έχουν θέσει σε λειτουργία τους καυστήρες τους,με τα νοικοκυριά να καίνε πλέον στα τζάκια τους ότι καίγεται... από πεταμένα πλαστικά και χαρτόνια μέχρι και... παπούτσια.

ΨΙΘΥΡΟΙ ΚΑΡΔΙΑΣ ΑΠΟ ....ΚΑΡΔΙΑΣ!!! Ά ΡΕ ΠΑΝΕΜΟΡΦΗ ΠΙΕΡΙΑ ΜΟΥ ΜΕ ΤΟ ΕΛΑΤΟΧΩΡΙ ΣΟΥ!

ΛΑΤΡΕΜΕΝΗ ΠΙΕΡΙΑ ΜΟΥ.... 
ΌΤΙ ΖΟΥΜΕ ΕΙΝΑΙ ΑΛΗΘΙΝΟ ΚΙ ΟΜΟΡΦΟ! 
ΠΑΝΕΜΟΡΦΟ ΘΑ ΕΛΕΓΑ..... 
ΕΛΑΤΟΧΩΡΙ ...ΑΓΑΠΗΜΕΝΟ ΚΙ ΟΜΟΡΦΗ ΠΙΕΡΙΑ!!! 
ΨΙΘΥΡΟΙ ΚΑΡΔΙΑΣ ΑΠΟ ....ΚΑΡΔΙΑΣ!!! 
Ά ΡΕ ΠΑΝΕΜΟΡΦΗ ΠΙΕΡΙΑ ΜΟΥ ΜΕ ΤΟ ΕΛΑΤΟΧΩΡΙ ΣΟΥ!

"Το 666 είναι το παλιό εβραϊκό φορολογικό σύστημα"


«Γέροντα, τι σημαίνει ο αριθμός 666. Που ξέρουν και γιατί βάζουν αυτόν τον αριθμό Γέροντα;»είχε ρωτήσει ένας πιστός τον Παϊσιο... Κι εκείνος απάντησε....
: (στην γλώσσα γραφής του κειμένου). «Ερµηνεία εις τήν Άποκάλυψιν τοϋ Αγίου Αποστόλου καί Εύαγγελιστοϋ Ιωάννου του Θεολόγου 'Ήξερε ό Ευαγγελιστής Ιωάννης τί θά κάνη ό διάβολος, όπως καί οι Προφήτες προφήτευσαν ότι θά πωλήσουν τον Χριστό γιά «τριάκοντα αργύρια» οτι θά Τον ποτίσουν ξίδι, θά διαµερίσουν τά ίµάτιά Του. Πριν άπό δύο χιλιάδες χρόνια έγραψε στην Αποκάλυψη ότι οι άνθρωποι θά σφραγίζωνται µέ τον αριθµό 666. «Ό έχων νουν ψηφισάτω τον αριθµόν τον θηρίου- αριθµός γαρ ανθρώπου εστί- καί ό αριθµός αύτου χξς» ο 666 γιά τους Εβραίους είναι σύµ-βολο οικονοµίας. Οι Εβραίοι, όπως αναφέρεται στην Παλαιά ∆ιαθήκη, επέβαλαν µιά συγκεκριµένη φορολογία στά έθνη πού υποδούλωσαν µέ διάφορους πολέµους. Ή ετήσια φορολογία ήταν 666 τάλαντα χρυσού. Τώρα, γιά νά υποτάξουν όλον τόν κόσµο, βάζουν πάλι αυτόν τόν παλιό φορολογικό αριθµό, πού συνδέεται µέ τό ένδοξο παρελθόν τους. Γι' αυτό δεν θέλουν νά τον αντικαταστήσουν µέ άλλον αριθµό. Το 666 δηλαδή είναι το σύµβολο του µαµωνά. Τό πήραν από τά σταθµά του χρυσού - δεν ήξεραν αυτό πού αναφέρει ό Άγιος Ιωάννης στην Αποκάλυψη -,άλλα δέν παύει νά είναι µαµωνάς. Τό Ευαγγέλιο όµως λέει «ή Χριστό ή µαµωνά». «Ου δύνασθε Θεω δουλεύειν καί µαµωνά» ΓΕΡΟΝΤΑΣ ΠΑΪΣΙΟΣ ΛΟΓΟΙ Β (katohika.gr)

Περίεργα συμπτώματα στο σώμα και η ερμηνεία τους


Το σώμα μας έχει τον τρόπο να στέλνει σήματα κινδύνου και να μας προειδοποιεί για πιθανή εκδήλωση προβλημάτων υγείας. Αυτό που μένει από εμάς είναι να ξέρουμε πώς να τα αναγνωρίζουμε. Κάντε αρχή με μια....
μικρή λίστα από περίεργα συμπτώματα που συνέλλεξαν μερικά από τα πιο σπουδαία επιστημονικά ιδρύματα διεθνώς. Σας μυρίζει ασετόν; Ελέγξτε το σάκχαρό σας! Μήπως νιώθετε να έχετε διαρκώς στη μύτη σας μυρωδιά από ασετόν, ακόμη κι αν δεν βρίσκεστε σε κάποιο κατάστημα καλλυντικών; Μήπως ο/η σύντροφός σας νιώθει ότι φιλάει ένα…μπουκαλάκι με καθαριστικό νυχιών κάθε φορά που τα χείλη του ακουμπούν τα δικά σας; Εάν συμβαίνει κάτι από τα παραπάνω, υπάρχει πιθανότητα να σημαίνει ότι έχετε αρχίσει να αναπτύσσετε διαβήτη. Η ασετόνη, όπως γράφει to pikantiko.gr, το βασικό συστατικό στα καθαριστικά νυχιών, βρίσκεται φυσιολογικά και στο ανθρώπινο σώμα. Ωστόσο, όταν το σώμα δεν έχει αρκετή ινσουλίνη ή δεν μπορεί να τη χρησιμοποιήσει, τότε τα επίπεδα της ασετόνης στον οργανισμό αυξάνουν. Στην πραγματικότητα, οι διαβητολόγοι γνώριζαν εδώ και δεκαετίες γι΄αυτή την ιδιοτροπία της φύσης, εντούτοις μόλις πρόσφατα δυο ερευνητές από το Πανεπιστήμιο του Μισισιπί κατάφεραν να φτιάξουν ένα διαγνωστικό τεστ που θα μετρά τα επίπεδα της ασετόνης στην αναπνοή, προκειμένου να διαπιστώνεται ο διαβήτης σε πολύ αρχικά στάδια. Χάσατε τη μυρωδιά σας; Μήπως και τη μνήμη σας… Αναρωτιέστε γιατί ξαφνικά τα αγαπημένα σας, ευωδιαστά τριαντάφυλλα έχασαν το άρωμά τους; Στην πραγματικότητα, δεν έχασαν τα τριαντάφυλλα το άρωμα τους, αλλά μάλλον εσείς έχετε χάσει κάποιες από τις άμυνες του εγκεφάλου σας. Αν και το πιθανότερο είναι να περνάτε ένα γερό κρύωμα, εντούτοις η ξαφνική μείωση της οσφρητικής σας δυνατότητα μπορεί να σας προειδοποιεί για Αλτσχάιμερ. Πολύ πρόσφατα, άλλωστε, Αμερικανοί νευρολόγοι εντόπισαν μια πρωτείνη η οποία συνδέει τις διαταραχές στην όσφρηση με την εκδήλωση της νόσου Αλτσχάιμερ. Επιπλέον, η απώλεια της όσφρησης αποτελεί προειδοποιητικό σύμπτωμα και για εμφάνιση νόσου του Πάρκινσον ή Σκλήρυνσης κατά Πλάκας. Τα χέρια μας προειδοποιούν για Πάρκινσον Εάν μιλήσει κανείς για παράξενα συμπτώματα, όσον αφορά στις ασθένειες, η Νόσος του Πάρκινσον είναι εκείνη που έχει τα περισσότερα αλλά και τα πιο παράξενα. Ένα, όμως, σύμπτωμα, πέρα από παράξενο είναι και το πλέον αξιόπιστο, καθώς είναι εύκολα αντιληπτό ακόμη και στα πολύ πρώιμα στάδια της νόσου. Εάν, λοιπόν, αντιληφθείτε ότι, ενώ περπατάτε, το ένα σας χέρι παραμένει σταθερά κάτω, χωρίς να κινείται μπρος- πίσω, τότε καλά θα κάνετε να ζητήσετε τη γνώμη ενός νευρολόγου. Αυτή η ακούσια κίνηση των χεριών, όπως ακριβώς και το βλεφάρισμα των ματιών, μπορεί να μειωθεί ή ακόμη και να χαθεί εάν κάποιος έχει αρχίσει να εκδηλώνει τη νόσο του Πάρκινσον. Οι επιστήμονες εξηγούν ότι όταν έχει αρχίσει να εκδηλώνεται η νόσος καταστρέφονται τα νευρικά κύτταρα που απελευθερώνουν ντοπαμίνη, με συνέπεια να προκαλούνται διαταραχές στην κίνηση. Η ντοπαμίνη, υπό φυσιολογικές συνθήκες, μεταφέρει σήματα που παράγουν ελεγχόμενες ακούσιες κινήσεις όπως η κίνηση των χεριών κατά το βάδισμα. Το έμφραγμα περνά…απ΄ το σαγόνι Νιώθετε κάποιες φορές, ίσως αρκετά συχνά, ότι πονάει το σαγόνι σας. Ένα οδυνηρό αίσθημα που σας θυμίζει μυαλγία ή που μοιάζει με εκείνους τους ανακλαστικούς πόνους που νιώθετε όταν έχετε κάποιο χαλασμένο δόντι. Μη ζητήσετε τη γνώμη οδοντιάτρου, αλλά, μην αμελήσετε αυτόν τον πόνο. Αυτός ο πόνος μπορεί να σώσει την καρδιά και τη ζωή σας. Ένα από τα πιο περίεργα προειδοποιητικά συμπτώματα του εμφράγματος είναι ο πόνος στο σαγόνι. Ο πόνος αυτός προηγείται αρκετά του καρδιακού επεισοδίου, άρα σας δείχνει ότι έχετε αρκετό χρόνο για να αντιδράσετε πριν να είναι αργά. Και η αντίδραση, στην προκειμένη περίπτωση είναι λ.χ. η λήψη μια ασπιρίνης ή ενός υπογλώσσιου και, φυσικά, η μετάβασή σας σε κάποια καρδιολογική κλινική. Όπως εξηγούν οι καρδιολόγοι, ο πόνος στο σαγόνι είναι ανακλαστικός από το στήθος και μπορεί να εξαπλωθεί ακόμη και στην πλάτη ή τους βραχίονες. Υπνηλία σημαίνει ασθένεια; Μερικά από τα πιο παράξενα συμπτώματα ορισμένων σοβαρών παθήσεων ίσως είναι και τα πιο απλά. Εάν έχετε επίμονα επεισόδια υπνηλίας για αρκετά μεγάλο χρονικό διάστημα, θα πρέπει να αναζητήσετε ιατρική βοήθεια, καθώς δεν αποκλείεται να υποφέρετε από ναρκοληψία. Αν και οι περισσότεροι νομίζουμε ότι η ναρκοληψία είναι ταυτόσημη με την καταπληξία- κατάσταση κατά την οποία το άτομο χάνει ξαφνικά τον έλεγχο των μυών του και εμφανίζει προσωρινή παράλυση- εντούτοις η ναρκοληψία χαρακτηρίζεται κυρίως από σοβαρές κρίσεις υπνηλίας που καταστρέφουν την ποιότητα ζωής. Και μη νομίζετε ότι πρόκειται για κάποιο σπάνιο σύνδρομο. Οι ειδικοί εκτιμούν ότι είναι τόσο συχνή όσο και η σκλήρυνση κατά πλάκας.

Απόφαση - παράδειγμα από τον Δήμο Θάσου που σκέφτηκε πρώτα τους πολίτες του και επέβαλε δημοτικούς φόρους σε ΔΕΗ, ΟΤΕ και τράπεζες!


Απόφαση - παράδειγμα από τον Δήμο Θάσου που σκέφτηκε πρώτα τους πολίτες του και επέβαλε δημοτικούς φόρους σε ΔΕΗ, ΟΤΕ και τράπεζες!

Στην προσπάθειά του να ελαφρύνει τους δημότες του από τα δυσβάσταχτα οικονομικά βάρη που επωμίζονται από τα τελευταία οικονομικά μέτρα, ο Δήμος Θάσου προχώρησε σε....
μείωση των δημοτικών τελών.

Η παραπάνω απόφαση εγκρίθηκε ομόφωνα στη διάρκεια της τελευταίας συνεδρίασης του Δημοτικού Συμβουλίου μετά από σχετική εισήγηση της Οικονομικής Επιτροπής.

Την ίδια ώρα, οι δημοτικοί σύμβουλοι του νησιού αποφάσισαν την επιβολή τέλους κοινόχρηστου χώρου για χρήση εδάφους και υπεδάφους. Τα τέλη αυτά αφορούν τη ΔΕΗ, τον ΟΤΕ και τα τραπεζικά καταστήματα. Αυτό σημαίνει ότι από τη νέα χρονιά η ΔΕΗ θα πρέπει να πληρώνει στο δήμο για την τοποθέτηση στύλων ηλεκτροφωτισμού, ο ΟΤΕ για την τοποθέτηση τηλεφωνικών θαλάμων και οι τράπεζες για την τοποθέτηση μηχανημάτων αυτόματης ανάληψης χρημάτων.

Στόχος της παραπάνω απόφασης, όπως τόνισε ο δήμαρχος Θάσου Κώστας Χατζηεμμανουήλ στη διάρκεια της συνεδρίασης του Δημοτικού Συμβουλίου είναι η ανεύρεση εναλλακτικών εσόδων για τον Δήμο.

Πάντως η γενικότερη απόφαση του δημοτικού συμβουλίου προβλέπει μείωση δημοτικών τελών κατά 15% στην τιμή τοποθέτησης τραπεζοκαθισμάτων και κατά 20% στην τιμή τοποθέτησης προϊόντων.

Επίσης, προβλέπει μείωση των δημοτικών τελών κατά 20% για τη χρήση αιγιαλού και παραλίας.

53.000 νέοι οπλοφόροι στην Ελλάδα



Μεγάλη αύξηση του αριθμού των αδειών οπλοφορίας - οπλοκατοχής για πιστόλια, περίστροφα και κυνηγετικές καραμπίνες που χορηγήθηκαν το 2012 σε σύγκριση με ένα χρόνο πριν, μαρτυρούν τα επίσημα στοιχεία του αρχηγείου της ΕΛ.ΑΣ. που παρουσιάζει σήμερα η «Καθημερινή».
Συγκεκριμένα, στο διάστημα από τις αρχές Ιανουαρίου μέχρι και την 28η Δεκεμβρίου 2012 οι αστυνομικές αρχές της χώρας χορήγησαν 52.622 νέες άδειες, αριθμός που αντιστοιχεί σε....
αύξηση 15,5% σε σύγκριση με το 2011. Από το σύνολο των νέων αδειών, 50.723 αφορούσαν κατοχή κυνηγετικών όπλων και 1.899 κατοχή όπλων χειρός.
Ο συνολικός, πάντως, αριθμός αδειών κυνηγετικών όπλων ξεπερνάει, σύμφωνα με τις εκτιμήσεις των ειδικών, το ένα εκατομμύριο, ενώ οι νόμιμες άδειες κατοχής όπλων χειρός (πιστόλια και περίστροφα) υπολογίζεται ότι αγγίζουν τις 5.000. Η αυξημένη ζήτηση για όπλα χειρός και κυνηγετικές καραμπίνες δεν μπορεί παρά να συνδέεται ευθέως με το πλήγμα που έχει δεχθεί το αίσθημα ασφάλειας των Ελλήνων. Πάντως, σημαντικά μεγαλύτερος είναι και ο αριθμός των κατασχεθέντων όπλων. Το 11μηνο Ιανουαρίου - Νοεμβρίου 2012 η ΕΛ.ΑΣ. κατάσχεσε συνολικά 2.190 τυφέκια, πιστόλια, περίστροφα και κυνηγετικές καραμπίνες.
Σύμφωνα με τα επίσημα στοιχεία που έχει στη διάθεσή της η «Κ», οι περισσότερες νέες άδειες οπλοκατοχής - οπλοφορίας χορηγήθηκαν το 2012 στην Κεντρική Μακεδονία, συμπεριλαμβανομένης της Θεσσαλονίκης. Δόθηκαν συνολικά 8.706 νέες άδειες (οι περισσότερες για κυνηγετικές καραμπίνες) αντί 6.227 πέρυσι. Ακολούθως, 5.352 άδειες δόθηκαν από τις αστυνομικές αρχές της Περιφέρειας Ανατολικής Μακεδονίας - Θράκης και 5.229 από τις αρχές της Αττικής.
Σύμφωνα με το Αρχηγείο της ΕΛ.ΑΣ., ο αριθμός των αδειών οπλοφορίας για ατομική ασφάλεια κατέγραψε το 2012 πανελλαδικά αύξηση 8,4% σε σχέση με το 2011. Δόθηκαν 1.899 άδειες έναντι 1.751. Σύμφωνα μάλιστα με στοιχεία που κατέθεσε μόλις την περασμένη Δευτέρα στη Βουλή ο αρμόδιος υπουργός Νίκος Δένδιας, από το 2008 μέχρι σήμερα τα αιτήματα οπλοφορίας για ατομική ασφάλεια κατέγραψαν συνολικά αύξηση της τάξης του 48%!
Στην Αττική, το διάστημα από 1ης Ιανουαρίου μέχρι 28 Δεκεμβρίου 2012 χορηγήθηκαν από αρμόδιες υπηρεσίες της Ελληνικής Αστυνομίας 1.343 νέες άδειες οπλοφορίας για ατομική ασφάλεια έναντι 1.276 το προηγούμενο έτος. Πρόκειται για αύξηση της τάξης του 5,2%. Σε κάποιες περιπτώσεις, μάλιστα, οι μεταβολές του αριθμού των νέων αδειών είναι πιο χαρακτηριστικές. Για παράδειγμα στην Κρήτη, οι αστυνομικές αρχές χορήγησαν το 2012 50% περισσότερες άδειες οπλοφορίας για ατομική ασφάλεια σε σχέση με το προηγούμενο έτος. Εάν ο δείκτης «επικινδυνότητας» στην Κρήτη δεν μεταβλήθηκε, τότε οι αρμόδιες αρχές αποδείχθηκαν περισσότερο... γενναιόδωρες: το 2012 χορήγησαν 255 άδειες οπλοφορίας έναντι 169 το 2011.
Μεγάλη είναι η μεταβολή και σε ό,τι αφορά τις άδειες κατοχής κυνηγετικών όπλων. Σχολιάζοντας, ειδικοί υποστηρίζουν ότι ένα τμήμα του πληθυσμού προχώρησε στην προμήθεια κυνηγετικών όπλων ως μέτρο για την ατομική του ασφάλεια. Σε ολόκληρη τη χώρα δόθηκαν το 2012 50.723 άδειες αντί 43.798 το 2011. Στη Δυτική και την Κεντρική Μακεδονία ειδικότερα, οι άδειες κατοχής κυνηγετικών όπλων αυξήθηκαν το περασμένο έτος σε ποσοστό που ξεπερνάει το 60%! Ενδεικτικά, στη Δυτική Μακεδονία οι άδειες για κυνηγετικά όπλα από 1.501 το 2011 αυξήθηκαν σε 2.414 το 2012, ενώ στην Κεντρική Μακεδονία, από 3.403 το 2011 εκτινάχθηκαν σε 5.450 πέρυσι.
Τα κατασχεθέντα όπλα ανήλθαν το 2012 πανελλαδικά σε 2.190 έναντι 1.741 το 2011. Πρόκειται για αύξηση της τάξης του 25,7%. Μεταξύ των κατασχεθέντων βρίσκονται 186 αυτόματα τυφέκια (Καλάζνικοφ), 562 πιστόλια, 148 περίστροφα και 1.294 κυνηγετικές καραμπίνες, αλλά και φλόμπερ. Το 25% των κατασχέσεων (552 όπλα) έγινε στην Αττική και το 14% (313 όπλα ) στην Κρήτη. Στην Αττική συγκεκριμένα, οι διωκτικές αρχές κατάσχεσαν 71 αυτόματα τυφέκια, 280 πιστόλια, 48 περίστροφα και 153 παράνομα κυνηγετικά όπλα και φλόμπερ. Στην Κρήτη, αντίστοιχα κατασχέθηκαν 23 αυτόματα τυφέκια, 73 πιστόλια, 18 περίστροφα και 199 κυνηγετικά όπλα.

Έσοδα 1,13 δισ. ευρώ από τα τέλη κυκλοφορίας


Η διαδικασία εξοικονόμησε 500 χιλιάδες ανθρωποώρες στην εθνική οικονομία Θετικός είναι απολογισμός....
για τα τέλη κυκλοφορίας 2013 σύμφωνα με το υπουργείο Οικονομικών. Όπως αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση, η αποϋλοποίηση του σήματος κυκλοφορίας και η πληρωμή των τελών αποκλειστικά μέσω τραπεζών και ΕΛΤΑ απέφερε σημαντικά οφέλη για τους πολίτες και το Δημόσιο αποδεικνύοντας ότι η κυβέρνηση προχωρά αποφασιστικά στην υιοθέτηση μέτρων που εκσυγχρονίζουν το φορολογικό σύστημα. Συνολικά εισπράχθηκαν έως την 8η Ιανουαρίου 2013, 1,13 δισ. ευρώ, έναντι 1,08 δισ. ευρώ που είχαν εισπραχθεί κατά το ίδιο διάστημα πέρσι. Δεδομένου ότι το ύψος των τελών κυκλοφορίας παρέμεινε το ίδιο, αποδεικνύεται σύμφωνα με το υπουργείο τι η αλλαγή από έντυπη ειδοποίηση σε ηλεκτρονική πληροφόρηση είχε τόσο υψηλή αποδοχή, που δεν επηρέασε ουσιαστικά τα προσδοκώμενα έσοδα. Όπως σημειώνεται σημαντικό ποσοστό κοντά στο 7% των πληρωμών έγινε μέσω εναλλακτικών δικτύων των τραπεζών, με συνέπεια τη σημαντική μείωση της ταλαιπωρίας των πολιτών. Υπολογίζεται δε πως η φετινή διαδικασία εξοικονόμησε 500 χιλιάδες ανθρωποώρες στην εθνική οικονομία. Ακόμη, η κατάργηση της διαδικασίας φυσικής εκτύπωσης και μεταφοράς των σημάτων στις τράπεζες, εξοικονόμησε στο Δημόσιο περίπου 15 εκατ. ευρώ. Σε αυτά θα πρέπει να προστεθούν σημαντικά οφέλη από την κατάργηση της κοστοβόρου και πολύπλοκης διαδικασίας διάθεσης στο κοινό (τήρηση ταμείων, ειδικοί κανόνες ασφαλείας καθώς τα σήματα φέρουν αξία), την εξάλειψη της δυνατότητας φοροδιαφυγής (κλοπή σημάτων, αναντιστοιχία σήματος με όχημα) και την αποσυμφόρηση των ΔΟΥ από τις πληρωμές και εκκαθαρίσεις τελών κυκλοφορίας. Χαρακτηριστικά, 1 εκατ. πληρωμές που πέρσι έγιναν στις ΔΟΥ, φέτος έγιναν μέσω των τραπεζών και των ΕΛΤΑ.

Εκπτώσεις: Τι πρέπει να προσέχουν οι καταναλωτές


Από την Τρίτη, 15 Ιανουαρίου και μέχρι τις 28 Φεβρουαρίου θα διαρκέσει η εφετινή περίοδος των χειμερινών εκπτώσεων. Τα καταστήματα θα χαμηλώσουν τις τιμές τους σε επίπεδα που αναμένεται να φτάσουν μέχρι και το 70% από τις πρώτες μέρες!

Με αφορμή την έναρξη των εκπτώσεων το Ελληνικό Κέντρο Καταναλωτών δίνει συμβουλές στους καταναλωτές ώστε...

να πραγματοποιήσουν έξυπνες και ασφαλείς αγορές.

Σε αυτό που εφιστούν ιδιαίτερα την προσοχή μας είναι η απαραίτητη προσοχή στις παγίδες που κρύβονται πίσω από τις μειώσεις των τιμών.

Αναλυτικότερα το Ελληνικό Κέντρο Καταναλωτών συμβουλεύει:

Πριν βγείτε για ψώνια να σκεφτείτε καλά τις ανάγκες που έχετε και μη δημιουργείτε τεχνικές ανάγκες, μην γίνετε θύματα της υπερκατανάλωσης.
Μην αγοράζετε με τη λογική του φθηνού εάν δεν το χρειάζεστε. Είναι περιττό και δεν έχετε κανένα κέρδος.
Μην επηρεάζεστε από τη διαφήμιση. Η ωραιοποιημένη εικόνα των προϊόντων δεν σημαίνει ότι ανταποκρίνεται και στην πραγματικότητα.
Πριν αγοράσετε, κάνετε μια έρευνα αγοράς, συγκρίνετε τιμές και επιλέξετε σωστά.
Αν αγοράσετε ελαττωματικά προϊόντα, να τα επιστρέψετε αμέσως και να τα αντικαταστήσετε με άλλα ή να πάρετε πίσω τα λεφτά σας. Οι καταστηματάρχες είναι υποχρεωμένοι να αλλάξουν τα προϊόντα τα οποία παρουσιάζουν ελάττωμα και αγοράστηκαν την περίοδο των εκπτώσεων. Ο έμπορος μπορεί να αρνηθεί αλλαγή ελαττωματικών ειδών, μόνο εάν το προϊόν είναι σε τιμή προσφοράς λόγω των συγκεκριμένων ελαττωμάτων και εφόσον έχει ενημερώσει σχετικά τον καταναλωτή πριν την αγορά με ανάλογη πινακίδα.
Κάθε είδος πρέπει να γράφει δύο τιμές. Μία που ίσχυε πριν την έκπτωση και μία που προκύπτει μετά, καθώς και το ποσοστό της έκπτωσης.
Το ποσοστό της έκπτωσης πρέπει να αναγράφεται στο καρτελάκι κάθε προϊόντος και όχι στο συνολικό ποσοστό στις βιτρίνες των καταστημάτων.
Αγοράζετε εποχιακά είδη, μην περιμένετε ότι θα έχετε την ευκαιρία να αγοράσετε μία τηλεόραση ή ένα ψυγείο σε καλή τιμή, αντίθετα μπορεί να πετύχετε καλή τιμή σε ρούχα, παπούτσια και είδη της φετινής μόδας.
Όταν αγοράζετε προϊόντα με δόσεις ή πιστωτικές κάρτες, πρέπει να δίνετε προσοχή σε κάθε λεπτομέρεια, για τους όρους που διέπουν αυτή τη συναλλαγή.
Ζητείστε για όλες τις αγορές σας αποδείξεις και μην ξεχνάτε ότι μέρος της ευθύνης έχουν και οι καταναλωτές, εάν στο δρόμο σας γίνει έλεγχος και δεν έχετε απόδειξη, το δε πρόστιμο είναι μεγάλο.
Αποφύγετε τον συνωστισμό, ανάμεσα στον πολύ κόσμο καθώς υπάρχουν και μερικοί που δεν θέλουν να ξοδέψουν αλλά σκοπεύουν να «ελαφρύνουν» το δικό σας πορτοφόλι.

Τέλος αξίζει να σημειωθεί πως σε αντίδραση για τη νομοθέτηση της άρνησης πληρωμής από τον καταναλωτή σε περίπτωση μη έκδοσης απόδειξης,η Εθνική Συνομοσπονδία Ελληνικού Εμπορίου προτείνει "αντιπινακίδα" όπου αναφέρεται:

"ΑΓΑΠΗΤΕ ΠΕΛΑΤΗ, Η ΕΞΟΔΟΣ ΠΡΟΪΟΝΤΟΣ ΑΠΟ ΤΟ ΚΑΤΑΣΤΗΜΑ ΧΩΡΙΣ ΠΛΗΡΩΜΗ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΕΠΙΣΥΡΕΙ ΤΟ ΠΟΙΝΙΚΟ ΑΔΙΚΗΜΑ ΤΗΣ ΚΛΟΠΗΣ".

Σε μια ασυνήθιστη κίνηση για τα δεδομένα της εποχής προχώρησε ο διευθύνων σύμβουλος της καπνοβιομηχανίας Καρέλιας κ. Ανδρέας Καρέλιας.


Σε μια ασυνήθιστη κίνηση για τα δεδομένα της εποχής προχώρησε ο διευθύνων σύμβουλος της καπνοβιομηχανίας Καρέλιας κ. Ανδρέας Καρέλιας.

Την ώρα που οι περισσότερες επιχειρήσεις βάζουν λουκέτο ή απολύουν εργαζομένους λόγω κρίσης, έστω και αν κάποιες φορές η κρίση χρησιμοποιείται ως πρόφαση, η «Καπνοβιομηχανία Καρέλιας» ανακοίνωσε την χορήγηση περισσότερων από...

1,8 εκατομμυρίων ευρώ με τη μορφή μπόνους προς τους εργαζομένους.

Σύμφωνα με όσα ανακοινώθηκαν στους εργαζομένους κατά τη διάρκεια της πρωτοχρονιάτικης γιορτής:

Το επίδομα χειμερινής στολής θα είναι φέτος 200 ευρώ για κάθε εργαζόμενο στην εταιρεία.Το επίδομα παρουσίας, που δικαιούνται όσοι δεν έλειψαν ούτε μια μέρα από την εργασία τους, θα είναι φέτος 850 ευρώ.Ο κάθε εργαζόμενος, που έχει παιδιά που σπουδάζουν σε κρατικό πανεπιστήμιο ή ΤΕΙ, θα λάβει έκτακτη οικονομική ενίσχυση 1.400 ευρώ.Οι εργαζόμενοι, των οποίων τα παιδιά τους πέτυχαν στις παραπάνω σχολές μέσα στο 2012, θα λάβουν επιπλέον ενίσχυση 500 ευρώ, ενώ παράλληλα η εταιρεία θα κάνει δώρο έναν υπερσύγχρονο φορητό υπολογιστή σε κάθε παιδί που πέτυχε την εισαγωγή του σε μία από τις παραπάνω σχολές μέσα στο 2012.Εργαζόμενοι με μηνιαίες αποδοχές πάνω από 1.700 ευρώ, θα λάβουν έκτακτη οικονομική ενίσχυση 750 ευρώ.Εργαζόμενοι με μηνιαίες αποδοχές μεταξύ 1200 και 1699 ευρώ, θα λάβουν ενίσχυση 1.500 ευρώ, ενώ όσοι από αυτούς όμως έχουν από τρία ανήλικα παιδιά και πάνω, θα λάβουν επιπλέον 700 ευρώ.Οι εργαζόμενοι με μηνιαίες αποδοχές έως 1.200 ευρώ, θα λάβουν 2.500 ευρώ, ενώ όσοι ανήκουν σε αυτήν την κατηγορία και έχουν από 2 ανήλικα παιδιά και πάνω, θα λάβουν επιπλέον 400 ευρώ για κάθε ανήλικο παιδί.

Ο κ Καρέλιας μιλώντας στους εργαζομένους της εταιρείας χαρακτήρισε το 2012 μια ιδιαίτερα δύσκολη χρονιά. «Μέσα στα μέτρα, τις συνεχείς αμφισβητήσεις της χώρας, το συνεχές μαρτύριο -μένουμε ή φεύγουμε από το ευρώ, ήταν μια χρονιά ομολογουμένως δύσκολη, κατά την διάρκεια της οποίας όμως καταφέραμε να ξεπεράσουμε με επιτυχία τις περισσότερες δυσκολίες και να συνεχίσουμε την επιτυχημένη μας πορεία» ανέφερε.

Τα στοιχεία της ανόδου του 2012

Η εταιρεία μέσα στο έτος που πέρασε αύξησε τις πωλήσεις της εκτός Ελλάδας, φτάνοντας σχεδόν στα 13,4 δισ. τσιγάρα, αριθμός που αποτελεί νέο ρεκόρ για την εταιρεία, αυξάνοντας παράλληλα και την κερδοφορία της, λάνσαρε νέα προϊόντα εντός και εκτός Ελλάδας.

Παράλληλα, προχώρησε σε επενδύσεις 7 εκατομμυρίων ευρώ με σκοπό την αύξηση της παραγωγικής της δυνατότητας, την βελτίωση της ευελιξίας στην παραγωγή και την περαιτέρω τόνωση των εξαγωγών.

Τα... παράπονα του κ. Καρέλια

Πέρα από ευχές και παροχές στην πρωτοχρονιάτικη εκδήλωση ο Ανδρέας Καρέλιας «μοίρασε» και παράπονα, με κύριο αποδέκτη την κυβέρνηση, εστιάζοντας στις πρόσφατες επαφές του κ. Σαμαρά με ξένες επιχειρήσεις.

«Κατά την άποψή μας η κυβέρνηση της Ελλάδος θα έπρεπε να άρχιζε από την ηθική και μόνον αναγνώριση της ελληνικής, της σωστής και νοικοκυρεμένης επιχείρησης. Εκεί που το κράτος απέτυχε με τις σπατάλες και τους άκρατους και αλόγιστους διορισμούς, υπάρχουν στην Ελλάδα σοβαρές, υπεύθυνες, κρίσιμες για την εθνική ταυτότητα επιχειρησιακές μονάδες, οι οποίες με τη σοβαρότητα εργαζομένων και διοίκησης, έχουν αναλάβει και επιτυγχάνουν την θετική αναγνώριση σε διεθνές επίπεδο. Κατά την άποψή μας, από αυτές έπρεπε να αρχίσει η κυβέρνηση» σημείωσε.


Παράλληλα, αναφέρθηκε και στην αναθεώρηση της κοινοτικής οδηγίας για τα προϊόντα καπνού, υποστηρίζοντας πως αν περάσουν θα εξαφανίσουν ένα σημαντικότατο κομμάτι της δραστηριότητας.

«Η πρόταση της Κομισιόν προτείνει κατάργηση των slims τσιγάρων, μιλάει για ομοιόμορφες συσκευασίες και είδη τσιγάρων, προτείνει την κατάργηση των τσιγάρων μέντας, προωθεί προειδοποιήσεις που θα είναι τουλάχιστον το 75% της μπροστινής και 75% της πίσω επιφανείας των πακέτων, εξαφανίζει επιτυχημένα διεθνή αλλά ελληνικής ιδιοκτησίας εμπορικά σήματα για την προώθηση και ''κτίσιμο'' των οποίων έχουν ξοδευτεί δεκάδες εκατομμύρια και δαπανηθεί άλλα τόσα δεκάδες εκατομμύρια σε μηχανολογικό εξοπλισμό για την παραγωγή τους, με άλλα λόγια ετοιμάζει να ρίξει μία πραγματική βόμβα στην εξαγωγική μας προσπάθεια, να καταστήσει το μέλλον μας αβέβαιο. Διότι σε περίπτωση που υλοποιηθούν όλα αυτά, η εταιρεία μας χωρίς να προχωρήσει σε τεράστιες αλλαγές στην όλη της υποδομή, προσωπικό, κλπ, δεν θα μπορεί να σταθεί στα πόδια της, αφού θα έχει χάσει το 40% και πλέον από τις πωλήσεις της και την πλειονότητα των πιό κερδοφόρων σημάτων της» υπογράμμισε.

ΥΠΡΟΣ: Το Μνημόνιο καθορίζει σε μεγάλο βαθμό τις εκλογές...




Λευκωσία: Το Μνημόνιο, όπως και η οικονομία εν γένει, καθορίζει σε μεγάλο βαθμό το προεκλογικό γίγνεσθαι και φαίνεται ότι θα επηρεάσει τη συμπεριφορά των πολιτών. Στην κοινωνία διαμορφώνεται μια ισχυρή τάση, που αντιμετωπίζει αρνητικά τα...
μέτρα που επιβάλλει το Μνημόνιο, ενώ θεωρούν πως μπορούν να υπάρξουν εναλλακτικές λύσεις.

Σύμφωνα τη δημοσκόπηση της RAI Consultants, που διενεργήθη για λογαριασμό του «Φιλελεύθερου», το 30% συνδέει την ψήφο του με το Μνημόνιο.

Όπως προκύπτει από τα στοιχεία, αυτό το ποσοστό μπορεί να θεωρηθεί ότι εκφράζει σε αυτή τη φάση τους αντιμνημονιακούς.

Την ίδια ώρα, η κοινή γνώμη παρουσιάζεται τριχοτομημένη, όταν ερωτάται εάν είναι υπέρ ή κατά του Μνημονίου. Το 34% τάσσεται «υπέρ» και το 29% «κατά». Ένα ποσοστό 33% δεν είναι «ούτε υπέρ ούτε κατά».

Οι εξελίξεις των επόμενων εβδομάδων ενδέχεται να διαφοροποιήσουν το σκηνικό. Κυρίως λόγω του σκηνικού αβεβαιότητας και αναβλητικότητας που υπάρχει (το ραντεβού της 21ης Ιανουαρίου στο Eurogroup χάνεται, δεν είναι ξεκάθαρο ποιος θα υπογράψει το Μνημόνιο).

Για την επόμενη ημέρα από την υπογραφή του Μνημονίου, η στάση των πολιτών είναι σαφής:

● το 42% εκτιμά πως η κατάσταση θα είναι χειρότερη στην Κύπρο μετά την υπογραφή του Μνημονίου.
● το 36% θεωρεί πως τα πράγματα θα είναι καλύτερα

● το 14% υποστηρίζει ότι η κατάσταση στην Κύπρο θα είναι η ίδια και μετά την υπογραφή του Μνημονίου

Στο μεταξύ, οι πολίτες τοποθετούνται και σε σχέση με τα κόμματα. Ο ΔΗΣΥ διατηρεί τα ποσοστά του υψηλά. Το ΑΚΕΛ πληρώνει τη φθορά της εξουσίας, ενώ τα υπόλοιπα κόμματα κινούνται χαμηλά.

WSJ: Φορολογική παράνοια στην Ελλάδα...



Δριμεία κριτική στο ελληνικό φορολογικό νομοσχέδιο ασκεί η Wall Street Journal, υποστηρίζοντας ότι η Ελλάδα θα πρέπει να ξεφύγει από την παγίδα λιτότητας που επιβάλλουν ΕΕ και ΔΝΤ και ότι οι φορολογικές μεταρρυθμίσεις «τιμωρητικού χαρακτήρα» που γίνονται στην χώρα, θα... οδηγήσουν την οικονομία σε περαιτέρω συρρίκνωση, αντί να την βοηθήσουν να αναπτυχθεί.
«Μπορεί μια χώρα να οδηγηθεί η ίδια, μέσω των φόρων της, στην οικονομική λήθη; Ένας εξωτερικός παρατηρητής θα μπορούσε κάλλιστα να συμπεράνει ότι η Ελλάδα διεξάγει ένα πείραμα για να διαπιστώσει αν όντως μπορεί να συμβεί κάτι τέτοιο», σημειώνει η WSJ, με αφορμή την αύξηση του συντελεστή φορολόγησης των νομικών προσώπων (αδιανέμητα κέρδη) στο 26% από 20% και του ανώτατου συντελεστή φορολόγησης του ατομικού εισοδήματος στο 42% από 40%.

Υπογραμμίζοντας ότι, σχεδόν τρία χρόνια μετά την πρώτη διάσωσή της, η Ελλάδα εξακολουθεί να εξαρτάται από την ΕΕ και το ΔΝΤ για τη χρηματοδότηση του δημοσιονομικού της ελλείμματος και την μετακύλιση υφιστάμενου χρέους, η WSJ σημειώνει ότι το ελληνικό χρέος «έχει ανέλθει στο 170% από το 120% όπου βρισκόταν όταν παρενέβη για πρώτη φορά η ΕΕ» και επισημαίνει ότι σήμερα σχεδόν όλο το χρέος της Ελλάδας ανήκει στους Ευρωπαίους γείτονες της και στο ΔΝΤ.

Και ενώ είναι κατανοητό, όπως σημειώνει, ότι οι εν λόγω πιστωτές αναμένουν και επιθυμούν να πληρωθούν, η επιμονή τους στο θέμα της αύξησης των φόρων δεν θα αυξήσει τις πιθανότητες να πάρουν πίσω τα λεφτά τους, εκτιμά στο άρθρο της η εφημερίδα, δεδομένου ότι η ελληνική οικονομία συρρικνώνεται επί πέντε συναπτά έτη.

«Η Αθήνα υποστηρίζει ότι οι νέοι φόροι θα φέρουν φέτος έσοδα ύψους 2,3 δισ. ευρώ. Στοίχημα ότι αυτά τα τελευταία μέτρα, όπως και οι προηγούμενοι «γύροι» υψηλών φόρων θα πέσουν έξω», αναφέρει το δημοσίευμα, το οποίο υπογραμμίζει πως την ίδια στιγμή οι γείτονες της Ελλάδας κατανοούν τα οφέλη της χαμηλότερης φορολόγησης.

«Στη Βουλγαρία, η οποία αναμένεται ανάπτυξη 1,5% φέτος, ο φόρος επιχειρήσεων ανέρχεται στο 10% και των φυσικών προσώπων και πάλι στο 10%. Στην Τουρκία ο φόρος εισοδήματος επιχειρήσεων φτάνει στο 20% με την ανάπτυξη να αναμένεται να ανέλθει γύρω στο 4% φέτος» επισημαίνει η WSJ, προσθέτοντας:

«Ακούμε συνεχώς ότι η Ελλάδα θα πρέπει να κάνει πιο ανταγωνιστική την οικονομία της. Κάτι που είναι αληθές. Αλλά δεν θα το πετύχει κάνοντας πιο τιμωρητικό τον φορολογικό της κώδικα. Η Ελλάδα πρέπει να εξέλθει από την παγίδα λιτότητας της ΕΕ και του ΔΝΤ και ένας τρόπος να το κάνει αυτό θα ήταν με την εφαρμογή ενός ενιαίου φόρου (flat tax). Ο δρόμος που ακολουθείται αυτή την στιγμή μόνο σε μεγαλύτερα δεινά οδηγεί», καταλήγει η εφημερίδα.

Ακινητοποιημένα τα λεωφορεία στη Θεσσαλονίκη



Σε επίσχεση εργασίας οι εργαζόμενοι στον ΟΑΣΘ Άκαρπες έχουν αποβεί μέχρι στιγμής οι τηλεφωνικές συνεννοήσεις, που είχε από το πρωί η διοίκηση του ΟΑΣΘ με το υπουργείο Οικονομικών για την εξόφληση των δεδουλευμένων των...
εργαζομένων, ώστε να μην προχωρήσουν αύριο σε επίσχεση εργασίας, όπως είχαν προαναγγείλει. Η διοίκηση του ΟΑΣΘ με δελτίο τύπου αναφέρει ότι αύριο ο οργανισμός δε θα προσφέρει τις υπηρεσίες του στο επιβατικό κοινό και ζητά «κατανόηση» για την «ταλαιπωρία», εξαιτίας της αυριανής διακοπής της συγκοινωνίας, υποστηρίζοντας ότι οφείλεται στη μη καταβολή οφειλών του δημοσίου προς τον οργανισμό και σημειώνοντας ότι ο ΟΑΣΘ «ουδεμία ευθύνη έχει». «Ζητήσαμε δέκα εκατομμύρια ευρώ, έξι για δεδουλευμένα ενάμιση μήνα, μέχρι σήμερα, τρία εκατομμύρια για καύσιμα και ένα εκατομμύριο για τρέχουσες υποχρεώσεις και έξοδα, ως ελάχιστο όριο για να ανταποκριθούμε στις άμεσες ανάγκες και να λειτουργήσουμε, αλλά δεν έχουμε πάρει απάντηση» δήλωσε στο ΑΜΠΕ ο πρόεδρος του ΟΑΣΘ Χρήστος Στεφανίδης. Μέχρι στιγμής ο αριθμός των συμμετεχόντων στην επίσχεση εργασίας φτάνει στις 2500 από τους 2650 εργαζομένους και όπως δηλώνει στο ΑΜΠΕ ο πρόεδρος του συνδικάτου εργαζομένων στον ΟΑΣΘ Δημήτρης Τσερμενίδης, εάν δε βρεθεί λύση, «δε θα κινηθεί ούτε ένα λεωφορείο αύριο, εκτός από τα τρία ειδικά διαμορφωμένα οχήματα για ΑΜΕΑ». Με ανακοίνωσή της η διοίκηση του Εργατοϋπαλληλικού Κέντρου Θεσσαλονίκης εκφράζει τη στήριξή της προς τους εργαζόμενους, θεωρεί «αδιανόητη» τη μη επίλυση του προβλήματος των οφειλών προς τον οργανισμό και ζητά να βρεθεί «άμεσα λύση προκειμένου




Πλημμύρισε η Αθήνα...





Δείτε τις φωτογραφίες...
Σε "ποτάμια" έχουν μετατραπεί αυτή την ωρα οι δρόμοι στο κέντρο της Αθήνας, από την δυνατή βροχόπτωση.
Πλημμυρισμένα φρεάτια και πεζοδρόμια, λιμνάζοντα νερά και...
έντονο κυκλοφοριακό πρόβλημα συνθέτουν την εικόνα...





ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ


Ο Πρόεδρος και το Διοικητικό Συμβούλιο

του Ναυτικού Ομίλου Κατερίνης



σας προσκαλούν να τιμήσετε με την παρουσία σας



την ετήσια εορτή του Ομίλου για την Κοπή Πρωτοχρονιάτικης Πίτας



που θα πραγματοποιηθεί την Κυριακή 20 Ιανουαρίου 2013 και ώρα 12.00΄

στις εγκαταστάσεις του Ναυτικού Ομίλου Κατερίνης στην Παραλία.




Στην εκδήλωση θα βραβευθούν, όπως κάθε χρόνο,

αθλητές που πέτυχαν αθλητικές διακρίσεις ,ή αρίστευσαν στα μαθήματα

τη περασμένη χρονιά,

ενώ θα γίνει και ειδική τιμητική βράβευση




Ο

Πρόεδρος

ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΜΕΛΕΤΛΙΔΗΣ






Στο μετρό χωρίς το παντελόνι μου! (BINTEO)...




Μπορεί η Ελλάδα να μην έχει μπει ακόμα σε αυτή τη μόδα, κάθε χρόνο όμως στις 13 Ιανουαρίου σε πολλές πόλεις του κόσμου οι συρμοί του μετρό γεμίζουν από επιβάτες που δε φορούν παντελόνι!

Από Νέα Υόρκη μέχρι την... Ταϊβάν και από την Αυστραλία μέχρι το Μεξικό, χθες Κυριακή πολλοί τολμηροί άφησαν το παντελόνι τους ή τη φούστα τους στο σπίτι και έδειξαν τα εσώρουχά τους χωρίς αναστολές! Χαρακτηριστικό είναι και το σλόγκαν της εν λόγω κίνησης: «Άσε το παντελόνι σου στο σπίτι, αλλά φόρα οπωσδήποτε εσώρουχο!».
Η παράδοση ξεκίνησε από (πού αλλού) τη Νέα Υόρκη το 2002: μία παρέα νεαρών θέλησε να στήσει μία φάρσα για να προκαλέσει την έκπληξη των επιβατών του μετρό. Ετσι εμφανίστηκαν μέσα στο συρμό χωρίς παντελόνι, ενώ ένας φίλος του εμφανιζόταν ως πωλητής παντελονιών για να κρύψει τη γύμνια τους.

Η φάρσα έγινε talk of the town και μόδα που πέρασε τα σύνορα των ΗΠΑ και έγινε θεσμός σε πολλές πόλεις του κόσμου.
Μάλιστα το 2008 κάποιοι που εμφανίστηκαν χωρίς παντελόνι συνελήφθησαν, ωστόσο αφέθηκαν ελεύθεροι γιατί δεν υπάρχει νόμος που να απαγορεύει σε κάποιον να φορά μόνο εσώρουχα όταν ταξιδεύει με το μετρό.



Διάλογοι της Χρονιάς του 2012


Γιώργος Παπαδάκης - Ευάγγελος Βενιζέλος 
Γιώργος Παπαδάκης σε Ευ. Βενιζέλο:«Εύχομαι την επόμενη φορά που θα τα πούμε, να είσαστε πρόεδρος του κόμματος το οποίο θα έχει αλλάξει ονομασία». Ευάγγελος Βενιζέλος: «Δεν είπαμε ότι θ' αλλάξει ονομασία! Κι εγώ πρέπει να... 
σας πω, πως με την ίδια χαρά θα σας ξαναδώ στην εκπομπή σας εάν την έχετε!»


Θεοδώρα Τζάκρη 
Θεοδώρα Τζάκρη, βουλευτής ΠΑΣΟΚ μέσα στην βουλή για την ψήφιση του 3 Μνημονίου: «Θα ψηφίσω τα μέτρα με το πιστόλι στον κρόταφο». 
Κάποιος από την κοινοβουλευτική ομάδα του ΠΑΣΟΚ: «Δεν θα βρεθεί ένας μαλάκας να πατήσει την σκανδάλη»; 

Έυα Καϊλή - Νίκος Τσώνης και Χρήστος Αηδόνης 
 Έυα Καϊλή οργισμένη προς τους βουλευτές που έβλεπαν ποδόσφαιρο στο καφενείο της βουλής την ημέρα της ψηφοφορίας για το μνημόνιο: «Είναι δυνατόν τέτοια ημέρα να βλέπετε αγώνα»: Νίκος Τσώνης και Χρήστος Αηδόνης βουλευτές ΠΑΣΟΚ: «Φύγε από τη μέση, δε βλέπουμε». 

Άδωνις Γεωργιάδης - Πάνος Καμμένος Άδωνις Γεωργιάδης για τον Πάνο Καμμένο: «Πρόκειται για τον μεγαλύτερο καραγκιόζη του Ελληνικού κοινοβουλίου». Πάνος Καμμένος για Άδωνη Γεωργιάδη: «Μην ασχολείστε, είναι προστατευόμενος, είναι ο εθνικός μας μαλάκας». 

Γιάννης Μπουτάρης - Κώστας Γκιουλέκας Γιάννης Μπουτάρης σε Κώστα Γκιουλέκα: «Είσαι χοντροκέφαλος» Κώστας Γκιουλέκας σε Γιάννη Μπουτάρη: «Μην μου μιλάς εμένα έτσι, όπως μιλάς στα μπαρ που πας!». 

Αλέξης Τσίπρας - Χρυσή Αυγή  Αλέξης Τσίπρας σε ερώτηση εάν πρόκειται να δεχτεί να συνομιλήσει με τη Χρυσή Αυγή στο ίδιο τραπέζι: «Δεν έχω την πρόθεση να ανταλλάξω συνταγές μαγειρικής με ανθρωποφάγους» Χρυσή Αυγή: «». 

Γιώργος Καρατζαφέρης - Μάκης Βορίδης Γιώργος Καρατζαφέρης για τους Βορίδη και Γεωργιάδη: «Είναι Εφιάλτες, Ιούδες και Βρούτοι». Μάκης Βορίδης σε απάντηση: «Προφανώς ο Γ. Καρατζαφέρης θεωρεί εαυτόν Λεωνίδα, Ιησού και Καίσαρα». 

Αλέξης Τσίπρας - Ευάγγελος Βενιζέλος Αλέξης Τσίπρας για Βενιζέλο: «Έχει ξεφύγει». Ευάγγελος Βενιζέλος σε απάντηση: «θα χρησιμοποιήσω και εγώ μια έκφραση από την ίδια διαφήμιση: τράτζικ». 

Πέτρος Τατσόπουλος - Φαήλος Κρανιδιώτης και Οδυσσέας Κωνσταντινόπουλος  Πέτρος Τατσόπουλος, βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ: «Έχω πηδήξει τη μισή Αθήνα και αυτοί της Χρυσής Αυγής συνεχίζουν να με αποκαλούν αδερφή».
Απαντήσεις που πήρε ως απάντηση:
 Φαήλος Κρανιδιώτης της Ν.Δ.: «Ρε Τατσόπουλε κατούρα και λίγο!».Οδυσσέας Κωνσταντινόπουλος του ΠΑΣΟΚ: «Προτείνω για υπουργό Οικονομικών τον κ. Τατσόπουλο. Στο Eurogroup θα τα γαμήσει όλα!». 

Αλέξη Τσίπρας - Θόδωρος Πάγκαλος Αλέξη Τσίπρας για Θόδωρο Πάγκαλο: «Τι έχει κάνει ο κ. Πάγκαλος στη ζωή του;» Θόδωρος Πάγκαλος για Τσίπρα: «Δε θα με κρίνει ο κάθε τσόγλανος». 

Πέτρος Τατσόπουλος - Στέλιος Σταυρίδης http://www.youtube.com/watch?feature=player_embedded&v=R0xjxws-Ers Πέτρος Τατσόπουλοςβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ: «Ηλίθιε». Στέλιος Σταυρίδης, υποψήφιος της ΔΡΑΣΗΣ στον πολύ επιθετικό Π. Τατσόπουλο: «Δείρε με βρε ανθρωπάκο». Τατσόπουλος: «Αντε γαμήσου μαλάκα» (σηκώνεται και φεύγει).Σταυρίδης: «Να είσαι καλά αγόρι μου, στο καλό». Τατσόπουλος: «Να πας να γαμηθείς». 

Κωνσταντίνος Πλεύρης - Ηλίας Κασιδιάρης  http://www.youtube.com/watch?feature=player_embedded&v=R9-ZtIz0uAs Κωνσταντίνος Πλεύρης θεωρητικός της ακροδεξιάς στην Ελλάδα: «Δικάζεστε για ληστεία και για ξυλοδαρμό». Ηλίας Κασιδιάρης, Χρυσή Αυγή: «Αφήστε τις υποδείξεις σε μένα. Είναι βλακείες όσα λέει ο κ. Πλεύρης». Πλεύρης: «Τον έδειρε τον Άδωνι και του ζήτησε και συγγνώμη. Μπορεί να διαπιστωθεί αυτό με ένα τηλέφωνο. Τώρα τον παίρνω τηλ, τον παίρνω» (Βγάζει το τηλ. και επιχειρεί κλήση!). Κασιδιάρης: «Είναι αστειότητες όσα λέτε». Πλεύρης: «Εμείς στο ΛΑΟΣ ανοίγουμε αυτιά, δεν κόβουμε αυτιά όπως η Χρυσή Αυγή». Κασιδιάρης: «Το ΛΑΟΣ μένει εκτός Βουλής, χάνει τα λεφτά των επιχορηγήσεων και έχει πολύ σοβαρό πρόβλημα. Αυτό είναι το θέμα. Και κυνηγά ο κ. Πλεύρης καμιά ψήφο». Πλεύρης: «Χάρισμά σας τα χρήματα». Κασιδιάρης: «Εμείς τα δίνουμε σε κοινωνικό έργο. Εσύ, όμως, τα άρπαζες. Τι έγινε με το Ελλήνιο (σ.σ.: μηνιαίο περιοδικό). Είναι γλυκά τα λεφτά κε Πλεύρη». Πλεύρης:«Αύριο στον εισαγγελέα! Θα πάω στον εισαγγελέα». Κασιδιάρης: «Να πάτε! Κάνει και τον αντισιωνιστή ο Πλεύρης που είναι στο κόμμα που έφερε στην Ελλάδα το Μνημόνιο και τον Παπαδήμο». Πλεύρης: «Δε γίνεται να μιλάω και να διακόπτει συνέχεια ο κύριος. Είναι θέμα αγωγής». Κασιδιάρης: «Δεν έχουμε αγωγή όταν μας προσβάλλουν. Σέβομαι όμως, ότι είσαι 160 χρονών». Πλεύρης: «Τι πράγμα; Όταν θα βγω έξω δείρε με. Μην ανησυχείς, εγώ δεν είμαιΓεωργιάδης να τις τρώω. Θα σε ξαπλώσω κάτω! Έβγα έξω ρε, να δούμε τον ανδρισμό σου». Κασιδιάρης: «Έχω εξοργιστεί που έχετε στο πάνελ έναν ηλικιωμένο ανθρωπάκο που λέει ότι θα με δείρει». Πλεύρης: «Η διαφοράς μας με τη Χρυσή Αυγή είναι ότι δεν είμαστε υπέρ της οικογενειοκρατίας. Βγήκε πχ ο κ. Μιχαλολιάκος και έβγαλε και τη σύζυγό του». Κασιδιάρης: «Εσείς δεν είστε; Ο γιος σου δεν ήταν ικανός να κουβαλάει φακέλους στο δικηγορικό σου γραφείο και τον έβγαλες βουλευτή επειδή είχες όνομα».