PIERIA-GR ΚΟΝΤΑ ΣΑΣ ΑΠΟ ΤΟ 2008 ΤΟ ΠΡΩΤΟ BLOG ΤΗΣ ΠΙΕΡΙΑΣ

Στη γειτονιά των θεών του Ολύμπου.

PIERIA-GR ΓΙΑΤΙ ΕΜΕΙΣ ΓΡΑΦΟΥΜΕ ΚΑΙ ΔΕΝ ...ΑΝΤΙΓΡΑΦΟΥΜΕ

ΓΚΡΕΜΙΣΤΕ ΡΕ ...ΓΑΪΔΟΥΡΙΑ ΤΑ ΔΙΟΔΙΑ

ΤΟ E-MAIL ΜΑΣ ΕΙΝΑΙ KERAILIDISDIM@GMAIL.COM

Γιατί εμείς ΓΡΑΦΟΥΜΕ, υποΓΡΑΦΟΥΜΕ και δεν ΑΝΤΙγράφουμε

"METROPOLIS 106,7" ΤΟ ΠΡΩΤΟ ΚΑΙ ΜΟΝΑΔΙΚΟ ΑΘΛΗΤΙΚΟ ΡΑΔΙΟΦΩΝΟ ΤΗΣ ΠΙΕΡΙΑΣ

Η ομάδα του PIERIA GR σας καλώς ορίζει στη γειτονιά των θεών του Ολύμπου.

ΕΠΟΧΗ "ΝΤΟΥΜΟΥ" - ΔΗΜΑΡΧΟΥ, ΖΟΥΜΕ ΠΛΕΟΝ ΣΤΗΝ ΚΑΤΕΡΙΝΗ ΚΙ ΟΧΙ "ΔΗΜΑΡΧΟΥΛΗΔΩΝ" ΤΟΥ ΠΑΡΕΛΘΟΝΤΟΣ
(Κείμενο του Δημητρίου Π. Κεραηλίδη)

Ο παλιός χρόνος έφυγε. Ήρθε το 2024 και τώρα στις πρώτες μέρες του, για Κατερίνη, ας τονίσουμε την εποχή που ήρθε. Τώρα;;; Τώρα απλά θα πούμε, ΓΙΑΝΝΗ ΝΤΟΥΜΟ καλή αρχή. Καλή επιτυχία στο έργο σου για μια Κατερίνη ριγμένη, πονεμένη, ατιμασμένη, επί χρόνια μέσα στα δεινά.... Που έχει ανάγκη από ΔΗΜΑΡΧΟ ΚΑΤΕΡΙΝΗΣ. Αυτά. ΥΓ: Να πως πως ζούμε την Κατερίνη του Ντούμου κι όχι των άλλων εκκολαπτόμενων δημαρχούληδων, που κυκλοφορούν πλέον στο κέντρο. Σαν όπως οι πρώην του πρώην Δημάρχου Κατερίνης. Γιατί η ιστορία έγραψε: Ο Κουκοδήμος έχασε κι όχι ο Νταντάμης, ο Κυριακίδης, ο Μπουσνάκης, ο Συμεωνίδης ή ο ή Μορφακίδης. Αυτά...

Παρασκευή 17 Ιουνίου 2011

ΑΠΟΡΡΙΜΜΑΤΟΦΟΡΟ ΜΕ ΚΙΝΗΣΗ ΑΠΟ ΒΙΟΕΝΕΡΓΕΙΑ

Απορριμματοφόρο που θα καίει βιοντίζελ από τηγανέλαιο θα κάνει την εμφάνισή του στους δρόμους της Θεσσαλονίκης το επόμενο καλοκαίρι.
Όπως δήλωσε η ερευνήτρια του Εθνικού Κέντρου Ερευνας και Τεχνολογικής Ανάπτυξης (ΕΚΕΤΑ), Στέλλα Μπεζεργιάννη, το συγκεκριμένο απορριμματοφόρο αγοράστηκε τον περασμένο Νοέμβριο από δήμο της Θεσσαλονίκης και θα «καίει» το βιοντίζελ δεύτερης γενιάς που παράγεται στο ΕΚΕΤΑ, στο πλαίσιο της πρώτης παγκοσμίως εφαρμογής καταλυτικής υδρογονοκατεργασίας σε 100% τηγανέλαιο από νοικοκυριά και επιχειρήσεις.
Σύμφωνα με δημοσίευμα της Ελευθεροτυπίας, το εγχείρημα εφαρμόζεται πιλοτικά και χρηματοδοτείται από το κοινοτικό πρόγραμμα «Life+». Μέχρι στιγμής, έχουν παραχθεί 900 λίτρα βιοντίζελ, έναντι στόχου για 2 τόνους. Το τηγανέλαιο συλλέγεται από 23 εστιατόρια της Θεσσαλονίκης.
Το απορριμματοφόρο που καίει βιοντίζελ από τηγανέλαιο είναι μια από τις πολλές πρωτοποριακές ιδέες που παρουσιάστηκαν σε ημερίδα με θέμα «Καινοτομία και Περιβάλλον: πρωτοποριακές εφαρμογές και στην Ελλάδα», που οργάνωσε το Τμήμα Κεντρικής Μακεδονίας του Τεχνικού Επιμελητηρίου Ελλάδας (ΤΕΕ/ΤΚΜ).
Στις ιδέες που ξεχώρισαν συγκαταλέγεται επίσης το ενεργειακά αυτόνομο σκάφος αναψυχής, που μπορεί να ταξιδεύει για δυο εβδομάδες με καύσιμο τον ήλιο, καθώς και το προκατασκευασμένο σπίτι που εξοικονομεί ενέργεια.                                                                                                                                 stroumfita

Tips Για Όμορφα Νύχια

Λένε πως τα περιποιημένα νύχια είναι το πιο σέξι σημείο μιας γυναίκας.

Ας δούμε τα βήματα για τη σωστή τους περιποίηση:
1. Βάλτε τα χέρια σας σ’ ένα μπολ, με χλιαρό νερό και 2-3 σταγόνες αφρόλουτρο. Αφήστε τα για 5-6 λεπτά, ξεβγάλτε και σκουπίστε απαλά με μια μαλακή πετσέτα.
2. Με μια χάρτινη λίμα περάστε τις άκρες των νυχιών με απαλές κι όχι απότομες κινήσεις, δίνοντας σχήμα στα νύχια σας, φροντίζοντας να διατηρηθεί το μήκος των νυχιών το ίδιο σε όλα τα δάχτυλα.
3. Απλώστε το ειδικό λάδι γύρω απ’ τις παρανυχίδες και περιμένετε να δράσει το προϊόν. Με τα ειδικά ξυλάκια σπρώξτε απαλά τις παρανυχίδες προς τα μέσα κι ανασηκώστε τις χωρίς να τραυματίσετε την περιοχή. Με τον ειδικό κόπτη αφαιρέστε με πολλή προσοχή ότι περισσεύει γύρω απ’ την επιφάνεια των νυχιών.
4. Με μικρή ποσότητα scrub κάντε απαλό μασάζ και ξεπλύντε καλά. Στη συνέχεια απλώστε μια κρέμα χεριών.
5. Επιλέξτε την απόχρωση που θα εφαρμόσετε και με το πινελάκι απλώστε το χρώμα απ’ το κέντρο του νυχιού και προς τα έξω. Φροντίστε το πινέλο να μην έχει παραπάνω ποσότητα απ’ όση αρκεί για το κάθε νύχι. Αυτό θα δημιουργήσει διαφορετικούς τόνους στην απόχρωση και θα σας ταλαιπωρήσει μέχρι να στεγνώσει. ΄
6. Αφού στεγνώσει κι η δεύτερη στρώση, καθαρίστε με την άκρη μιας μπατονέτας εμποτισμένης με λίγο ασετόν τυχόν μικρούς λεκέδες απ’ το βερνίκι που έχει ακουμπήσει σε κάποια σημεία.
www.miss.gr

Γενικά σημάδια δυσλεξίας

Δεν είναι αναγκαίο να παρουσιαστεί καθένα από τα παρακάτω σημάδια σε κάθε δυσλεκτικό παιδί. Όμως πάντοτε παρουσιάζεται ένα σύνολο συμπτωμάτων κατάλληλο ώστε να γίνει πλήρης διάγνωση...
Δυσκολία στο να δένει τη ζώνη, τα κορδόνια, τη γραβάτα του, κλπ.
Δυσκολία στο να κατανοεί προθέσεις οι οποίες σχετίζονται με κατεύθυνση, π.χ. μέσα-έξω, πριν-μετά, μπροστά-πίσω.
Δυσκολία στο να εκτελεί περισσότερες από μία οδηγίες τη φορά.
Πιθανό ιστορικό αργής, καθυστερημένης γλωσσικής ανάπτυξης.
Δυσκολία στο να βρίσκει την ονομασία για κάποιο αντικείμενο.
Μπέρδεμα αριστερής με δεξιά πλευρά του σώματος.
Έλλειψη προτίμησης αριστερού – δεξιού χεριού.
Φτωχός γραφικός χαρακτήρας με πολλές αντιστροφές γραμμάτων και κακοσχηματισμένα γράμματα.
Δυσκολία στο να θυμάται οτιδήποτε σχετικό με σειρά ακολουθιών, π.χ. τις μέρες της εβδομάδας και αλφάβητο.
Δυσκολία στο να θυμάται τι μέρα είναι, ή τα γενέθλια του, ή να μαθαίνει να λέει την ώρα.
Υπερβολική κούραση σε σχέση με το χρόνο συγκέντρωσης και την προσπάθεια που κατέβαλε.
Διστακτική και κοπιαστική αναγνωστική ικανότητα όταν διαβάζει δυνατά, παραλείποντας λέξεις συχνά ή προσθέτοντας έξτρα λέξεις ή αποτυγχάνοντας ν΄αναγνωρίσει ‘οικείες’ γνωστές λέξεις.
Παραλείψεις σειράς ή σειρών όταν διαβάζει ή διαβάζει την ίδια σειρά δύο φορές. Χάνει το σημείο που διαβάζει.
Μπερδεύει λέξεις που μοιάζουν οπτικά, π.χ. σώμα-μασώ, σάκα-κάσα, φάβα-βάφω.
Δυσκολία στο να χωρίζει σε συλλαβές μεγάλες λέξεις όπως και στο να βάζει πάλι τις συλλαβές στη σωστή σειρά τους. Συχνές παραλείψεις συλλαβών.
Έλλειψη, δυσκολία ή αδιαφορία χρήσης σημείων στίξης.
Συχνοί αναγραμματισμοί, πχ. τρένο σαν τέρνο, στρώμα σαν τσρώμα.
Δυσκολία στο να επιλέγουν και να κατανοούν τα πιο σημαντικά σημεία ενός κειμένου.
Ανικανότητα στο να βάζουν γράμματα μαζί σε συνδυασμούς συμφώνων ή φωνηέντων.
Δυσκολία στο να μάθουν την προπαίδεια.
Χαμηλή επίδοση στα γραπτά τους σε σχέση με την προφορική τους ικανότητα.
Διαρκές μπέρδεμα με γράμματα που μοιάζουν οπτικά ή ακουστικά, π.χ. β-θ, φ-β, β-δ, σ-ζ, μ-ν.
Λανθασμένη επιλογή γραμμάτων κατά τη διάρκεια φτωχής ακουστικής διάκρισης ιδιαίτερα μεταξύ φωνηέντων ε,α,ι,η, αλλά και συμφώνων π-μπ, τ-ντ.
Χρήση χωρίς διάκριση κεφαλαίων και μικρών γραμμάτων.
Μπέρδεμα μεταξύ παρόμοιων ακουστικά λέξεων, π.χ. εμείς-εμάς, θέμα-δέμα. Γράμματα, συλλαβές και λέξεις παραλείπονται, τοποθετούνται σε λάθος σειρά ή μετατοπίζονται και αντιστρέφονται.
Μια λέξη μπορεί να είναι γραμμένη με πολλούς τρόπους ορθογραφίας μέσα στο ίδιο κείμενο.
Τα γράμματά τους είναι πολύ άσχημα τοποθετημένα στη σελίδα και με δυσκολία μένουν κοντά στο περιθώριο.
Χάνουν το νόημα αυτού που γράφουν.                                                                      stroumfita
www.iatronet.gr

21 Mar 10 συμβουλές για να κοιμούνται τα παιδιά στο δωμάτιό τους!

Τα βήματα που θα ακολουθήσετε για να πάτε το παιδί σας στο κρεβάτι του και να κοιμηθεί μόνο του θα εξαρτηθεί από την ηλικία του και τους λόγους για τους οποίους δεν κοιμάται στο δωμάτιό του. Εάν το παιδί σας είναι ακόμα βρέφος, θα έχετε πιο εύκολο έργο για να μάθει να κοιμάται στο δωμάτιό του. Καθώς το παιδί σας μεγαλώνει και έχει συνηθίσει να κοιμάται με τους δύο γονείς ή με έναν από τους δύο θα είναι πιο δύσκολο...

Έξυπνες ιδέες διακόσμησης

Είμαι σίγουρη, ότι θα σας έχει τύχει πολλές φορές να επισκέπτεστε ένα λιτό και απλό σπίτι, το οποίο χωρίς να έχει κάτι το ιδιαίτερο, σας εντυπωσιάζει και νιώθετε πολύ όμορφα και άνετα μέσα στους χώρους του. Υπάρχουν λοιπόν κάποια πολύ απλά “tricks”, που μπορείτε εύκολα κι εσείς να κάνετε και να μεταμορφώσετε τους χώρους του σπιτιού σας.


Κρύψτε τα πολλά αντικείμενα

Η τηλεόραση και ο υπόλοιπος ηλεκτρονικός εξοπλισμός (video, cd-player, ηχοσύστημα κ.λ.π.), δεν είναι απαραίτητο να βρίσκονται σε κοινή θέα μέσα στο living room...

Παγκόσμια Ημέρα Ερημοποίησης σήμερα 17 Ιουνίου

Πώς αποκρίνονται στην υποβάθμιση της γης, την ερημοποίηση και την ξηρασία οι άνθρωποι στις ξηροθερμικές περιοχές;
Το ερευνητικό Ευρωπαϊκό πρόγραμμα LEDDRA (Υποβάθμιση Γαιών και Οικοσυστημάτων και Ερημοποίηση: Εκτίμηση της Προσαρμογής των Αποκρίσεων) εξετάζει σε ποιους παράγοντες οφείλεται η επιτυχία ή η αποτυχία των ανθρώπινων αποκρίσεων στην υποβάθμιση της γης, την ερημοποίηση και την ξηρασία.
Οι αποτελεσματικές αποκρίσεις εμποδίζουν...

Αυστρία: Γιατρός δικάζεται για "πειραματική" θεραπεία σε 379 ασθενείς


Αντιμετωπίζει 10ετή κάθειρξη

Αυστριακός γιατρός, που σύμφωνα με το κατηγορητήριο σε βάρος του φέρεται να έκανε πειράματα με βλαστοκύτταρα σε 379 ασθενείς, "εν αγνοία τους", έως τα τέλη του 2007, κατέθεσε σε δικαστήριο στο Ινσμπρουκ ότι, "δεν είναι ένοχος". Είναι ο ουρολόγος-χειρουργός Χανς Στράσερ, ο οποίος ενδέχεται να καταδικαστεί σε ποινή κάθειρξης 10 ετών, εφόσον όμως τελικά καταδικαστεί. Η βασική κατηγορία, που βαρύνει το γιατρό, είναι ότι "απογοήτευσε ασθενείς, στους οποίους έκανε θεραπεία για ακράτεια ούρων, ενώ δεν τους ενημέρωσε σε καμία χρονική στιγμή ότι αποτελούν ένα τμήμα ενός συνολικού πειράματος". Όμως ο γιατρός αντιμετωπίζει, επίσης, την κατηγορία της υπεξαίρεσης από το Ταμείο του νοσοκομείου, όπου υπηρετούσε, ποσού ίσου με 1,1 εκατομμύριο ευρώ, δηλαδή 1,6 εκατομμύριο δολάρια. "Έχετε μπροστά σας τον εξέχοντα επιστήμονα, που παρασύρθηκε στις εγκληματικές ενέργειες, κινούμενος από απληστία και φιλοδοξία", τόνισε ο εισαγγελέας στην εναρκτήρια αγόρευσή του. "Ο κατηγορούμενος δεν έκανε καμία επαφή με την κρατική Επιτροπή Ηθικής δεοντολογίας", στον ιατρικό τομέα, πρόσθεσε ο εισαγγελέας. Την εισαγγελική μομφή, ο συνήγορος του Στράσερ απέρριψε, τονίζοντας ότι "οι θεραπείες του ουρολόγου-χειρουργού δε χρειάζονταν την έγκριση" αυτής της Επιτροπής. -Η δίκη αυτή γίνεται στη βάση "αυτεπάγγελτης δίωξης" εκ μέρους της Κατηγορούσας Αρχής. Όμως, σε βάρος του Στράσερ εκκρεμεί τώρα ένας μεγάλος αριθμός μηνύσεων, που κατέθεσαν πρώην ασθενείς του

Ο δήμιος με το σπασμένο χέρι


Έσπασε το χέρι του και γλίτωσαν κάποιοι άνθρωποι! Ο λόγος για τον τελευταίο εν ζωή δήμιο στην Ινδία ο οποίος δεν μπορεί να εκτελέσει τα καθήκοντά του

Σε εκτενές ρεπορτάζ του το περιοδικό Time αναφέρει ότι όσο και αν ακούγεται περίεργο στην Ινδία των 1, 2 δισεκατομμυρίων κατοίκων υπάρχει μόνο ένας δήμιος και αυτός είναι σε... αναρρωτική άδεια!
Αυτός είναι ο λόγος που η ινδική κυβέρνηση αναγκάστηκε να αναβάλει την προγραμματισμένη εκτέλεση του Mahendra Nath Das.
Στην Ινδία οι απαγχονισμοί δεν είναι συνήθεις καθώς σύμφωνα με τα επίσημα στοιχεία ενώ υπάρχουν 348 άτομα που έχουν καταδικαστεί σε θάνατο τα τελευταία χρόνια, έχει γίνει μόνο μία εκτέλεση το 1995, ενώ συνολικά στην Ινδία από το 1947 μέχρι σήμερα έχουν γίνει 50 απαγχονισμοί.
Η κυβέρνηση αναζήτα τον δήμιο που πραγματοποίησε την τελευταία εκτέλεση στην χώρα, τον Nata Mullick, όμως οι αρχές ανακάλυψαν πως έχει πεθάνει εδώ και δύο χρόνια.
Έτσι ο μόνος διαθέσιμος δήμιος είναι εαυτός που έχει σπασμένο το χέρι του, οπότε ο καταδικασμένος σε απαγχονισμό Mahendra Nath Das, θα πρέπει να περιμένει υπομονετικά την ανάρρωση του με την κρυφή ελπίδα ότι ίσως τελικά την γλιτώσει.

Η έκλειψη της σελήνης καθήλωσε χιλιάδες στην Ελλάδα και σε όλο τον κόσμο

Η πρώτη ολική έκλειψη Σελήνης του 2011, που είναι σε εξέλιξη την τελευταία περίπου μία ώρα είναι ορατή και από την Ελλάδα, όπου σε διάφορες πόλεις, Αθήνα, Θεσσαλονίκη, Πάτρα, Κέρκυρα, Ρέθυμνο και αλλού, ξετυλίγονται βραδιές αστροπαρατήρησης, με ερασιτέχνες αστρονόμους και απλούς πολίτες να παρατηρούν το εντυπωσιακό φαινόμενο.

Ειδικότερα, η Γη παρεμβλήθηκε ανάμεσα στον Ήλιο και το φεγγάρι, τυλίγοντας το δορυφόρο της με τη σκιά της, με συνέπεια η έκλειψη να είναι ορατή διά γυμνού οφθαλμού. Η «εξαφάνιση» της Σελήνης από τη σκιά της Γης θα ολοκληρωθεί στη 1 μετά τα μεσάνυχτα.
Τι ακριβώς συμβαίνει όταν έχουμε ολική έκλειψη Σελήνης; Ο φυσικός μας δορυφόρος διέρχεται μέσα από τη μακρά σκιά που ρίχνει η Γη, με αποτέλεσμα να μην αντανακλάται επάνω του ηλιακό φως για να τον φωτίσει κι έτσι για λίγο χάνεται μέσα στο σύμπαν. Επίσης, καθώς το φεγγάρι βουτά όλο και βαθύτερα στη σκιά της Γης, ο δίσκος του λαμβάνει σταδιακά διαφορετικά χρώματα• από ασημί γίνεται πορτοκαλί ή ακόμα και κατακόκκινο.

Δεύτερη ολική έκλειψη Σελήνης θα συμβεί φέτος, στις 10 Δεκεμβρίου, ενώ η επόμενη θα γίνει στις 27 Ιουλίου 2018. Σε όλες τις περιπτώσεις, όπως και στην αποψινή, η έκλειψη ήταν "κεντρική", δηλαδή το φεγγάρι πέρασε από το κέντρο της σκιάς της Γης.

Μητέρα θα δωρίσει τη μήτρα της στη κόρη της για να κάνει παιδιά

Μια 56χρονη από τη Σουηδία θα δωρίσει στην κόρη της το αναπαραγωγικό της όργανο, το οποίο πλέον δεν χρειάζεται, ώστε η 25χρονη κοπέλα να µπορέσει να κάνει παιδιά
Ακόµη µία καινοτόµος επέµβαση στον τοµέα της υποβοηθούµενης αναπαραγωγής, µε µεταµόσχευση οργάνου αυτή τη φορά, πρόκειται να δοκιµαστεί στη Βρετανία. Μητέρα θα γίνει η πρώτη δωρήτρια µήτρας µε λήπτρια την κόρη της, η οποία δεν µπορεί να αποκτήσει παιδιά.
Η Εύα Οτονσον είναι 56ετών και θα δώσει στην κόρη της ένα όργανο το οποίο πλέονδεν χρειάζεται, τη µήτρα της. Η κόρη της Σάρα είναι 25 ετών και έχει γεννηθεί χωρίς αναπαραγωγικά όργανα. Σύµφωνα µε τους ειδικούς, πρόκειται για µία σχετικά εύκολη επέµβαση αφού µεταξύ µάνας και κόρης υπάρχει ιστοσυµβατότητα...

Πέθανε την ώρα που βίαζε 77χρονη

Ο Ισαμπελ Τσαβέλο διένυσε 2 χιλιόμετρα από το σπίτι του με το ποδήλατό του και στη συνέχεια εισέβαλε στο σπίτι της 77χρονης, σύμφωνα με την Daily Mail.

Οι αρχές αναφέρουν πως ο άνδρας έπαθε ανακοπή την ώρα της σεξουαλικής επίθεσης. Μάλιστα, σταμάτησε για λίγο επειδή δεν αισθανόταν καλά θέλοντας να... ξεκουραστεί. Στη συνέχεια έπεσε κάτω, έχασε τις αισθήσεις του και πέθανε.

Οι γιατροί πιστεύουν πως αίτιο της καρδιακής προσβολής είναι το ότι έκανε ποδήλατο για περισσότερα από δύο χιλιόμετρα. Το άψυχο σώμα του εστάλη για ιατροδικαστική εξέταση ώστε να διευκρινιστούν τα αίτια του θανάτου του.

Το θύμα όταν αντίκρισε νεκρό τον βιαστή θεώρησε πως πέθανε εξαιτίας της κατανάλωσης αλκοόλ καθώς η αναπνοή του μύριζε έντονα ποτό.

Η άτυχη γυναίκα πήγε στην κόρη της η οποία ειδοποίησε την αστυνομία και όταν έφτασαν είδαν τον Ισαμπελ νεκρό. Νωρίτερα, ο 53χρονος είχε εκτίσει ποινή για σεξουαλική επίθεση σε παιδί, ένα 7χρονο κοριτσάκι

Ανοιχτό τουρνουά τέννις στη Ν. Αγαθούπολη


«Το ανοιχτό τουρνουά τέννις που διοργανώνει ο Ναυτικός Όμιλος Ν. Αγαθούπολης Μεθώνης έχει σαν στόχο ,μέσα από τη συμμετοχή τόσο των παιδιών όσο και των ενηλίκων ,την ανάδειξη του αθλήματος ,την ψυχαγωγία και ευχαρίστηση μέσα από το συναγωνισμό. Το τουρνουά θα είναι μεικτό και χωρισμένο σε τρεις κατηγορίες. Α’ κατηγορία παιδιά 9-10 χρονών Β’ κατηγορία παιδιά 11-12 χρονών και Γ’ κατηγορία 13 χρονών και πάνω . »

Πόλη από 250.000 Lego


Η αγάπη του για τα Lego τον οδήγησε να κατασκευάσει μία ολόκληρη πόλη από αυτά μέσα στο σπίτι του. Με ύψος 2,5 μέτρα και πλάτος που ξεπερνά τα 8,5 μέτρα η δημιουργία του καλύπτει ένα πολύ μεγάλο δωμάτιο και δίνει την αίσθηση παραμυθιού. Ποία ήταν η αντίδραση της συζύγου του, όταν της ανακοίνωσε τα σχέδιά του.

Ο Gerry Burrows είναι ένα μεγάλο παιδί που λατρεύει τις κατασκευές Lego. Αποφάσισε να ''χτίσει'' μέσα στο σπίτι του μία πόλη από Lego, σε πραγματικές διαστάσεις. Με αυτόν τον τρόπο εκφράζει την αγάπη του και τοποθετεί την αυτοσχέδια δημιουργία του σε ένα πολύ ξεχωριστό δωμάτιο, αφιερωμένο στο χόμπι του.
Ποζάρει περήφανος μπροστά στην κατασκευή του που έχει ύψος 2,5 μέτρα και πλάτος 8,5 μέτρα και εξηγεί πότε κατάλαβε ότι ήταν λάτρης των συγκεκριμένων παιχνιδιών. ''Όταν τελείωσα το σχολείο, βρήκα ένα κουτί γεμάτο τέτοια παιχνίδια. Ξεκίνησα να τα συναρμολογώ και τότε αντιλήφθηκα ότι θα γίνει το πάθος μου'', λέει ο Gerry Burrows.
Ξόδεψε 9 μήνες και χρησιμοποίησε 250.000 κομμάτια για να ολοκληρώσει την κατασκευή του. Ονομάστηκε η ''φρουρά της Moriah'', και είναι εμπνευσμένο από τον Άρχοντα των Δαχτυλιδιών. Ο άνδρας λατρεύει την επιστημονική φαντασία και τη μυθολογία και έτσι το όλο το σκηνικό έχει αρκετές επιρροές.
Το ενδιαφέρον της υπόθεσης, είναι πως αντέδρασε η σύζυγός του, Susanne Burrows, όταν της αποκάλυψε τι πρόκειται να κάνει. Κι αν εσείς στο άκουσμα των πρώτων λέξεων, θα καλούσατε το δικηγόρο σας, η συγκεκριμένη γυναίκα αποτελεί υπόδειγμα συζύγου.
Συμφώνησε και επέτρεψε στον άνδρα της να χρησιμοποιήσει ένα δωμάτιο του σπιτιού και να το μετατρέψει σε μία παραμυθένια πολιτεία.
Μετά το ''πράσινο φως'' της συζύγου του, δεν έχασε λεπτό και έψαξε στο διαδίκτυο για ιστοσελίδες, στις οποίες μπορείς να κάνεις την παραγγελία σου και να σου παραδοθούν άμεσα. Έδωσε 45.000 λίρες και προμηθεύτηκε τα κατάλληλα υλικά.
Η πρώτη του κατασκευή, ήταν ένα μπλε τέρας στο κεφάλι του οποίου στηριζόταν ένα κάστρο. Είχε ύψος 1,7 μέτρα και αποτέλεσε την αρχή για ολόκληρη τη δημιουργία του. Για να ευχαριστήσει τη σύζυγό του, για τη θετική της απάντηση, την ημέρα του γάμου τους, είχε ετοιμάσει δύο αγάλματα σε φυσικό μέγεθος με τα πρόσωπά τους.
Μπορεί να κουράστηκε για να ολοκληρώσει το έργο του, αλλά το αποτέλεσμα τον δικαίωσε και δηλώνει ότι σκοπεύει να συνεχίσει και να μεγαλώσει την ''πόλη'' του

Παίζει βιντεοπαιχνίδια μόνο με την... ανάσα του

Τετραπληγικός, κατάφερε, με τη βοήθεια ενός περίπλοκου μηχανισμού, να παίζει video games χρησιμοποιώντας μόνο το στόμα του. Διαβάστε πώς τα κατάφερε (Pic)
Ο Ruben Rios το 1988 είχε ένα πάρα πολύ σοβαρό ατύχημα. Τραυματίστηκε από πυροβολισμούς και καθηλώθηκε σε αναπηρικό καροτσάκι. Είναι τετραπληγικός και δεν μπορεί να κουνήσει το σώμα του από τους ώμους και κάτω. Ο κορμός του, τα χέρια του και τα πόδια του είναι ακινητοποιημένα, καθιστώντας τον ανίκανο να περπατήσει αλλά και να χαρεί τη ζωή του.
Την κατάσταση αυτή ήρθε να αλλάξει ο Ken Yankelevitz, συνταξιούχος μηχανικός. Ο συγκεκριμένος άνθρωπος κατάφερε να δημιουργήσει ένα μηχανισμό, ο οποίος συνδυάζει την κίνηση των χειλιών, τις κινήσεις της γλώσσας και τον αέρα που εκπνέεται από το στόμα, για να λειτουργήσει.

Αυτή η καινοτομία πρόκειται στην ουσία για ένα ελεγκτή στόματος που περιέχει ένα μοχλό (joystick), ο οποίος μετακινείται με τη γλώσσα και από σωλήνες μέσω των οποίων περνά ο αέρας και γίνονται οι κινήσεις. Ο Ruben Rios με αυτό τον τρόπο καταφέρνει να παίζει video games χωρίς να χρησιμοποιεί τα δύο του χέρια, όπως όλοι οι υπόλοιποι.
Ο μηχανικός που άλλαξε τη ζωή πολλών ανθρώπων με αναπηρία, ονομάζεται Ken Yankelevitz και ασχολείται με τη δημιουργία ανάλογων μηχανισμών εδώ και 30 χρόνια. Όλα ξεκίνησαν από ένα χόμπι του συγκεκριμένου ανθρώπου, ο οποίος περνούσε την ώρα του συναρμολογώντας μικρά κομμάτια, φτιάχνοντας εξαρτήματα.
Ξεκίνησε με μηχανισμούς που προσαρμόζονταν σε παλαιότερες κονσόλες, όπως το Atari, και συνέχισε εξελίσσοντας την τέχνη του σε πιο σύγχρονες κονσόλες, συμπεριλαμβανομένων αυτών του XBox και του PlayStation.
Με τις εφευρέσεις του ''γέμισε'' τη ζωή πολλών ανθρώπων και τους βοήθησε να ασχοληθούν με πράγματα που τους έδιναν χαρά και δεν τους απέκλειαν από την ενεργή ζωή.
Χρησιμοποιώντας τους μηχανισμούς του Yankelevitz, ο Ruben Rios όχι μόνο άρχισε να παίζει , αλλά έγινε και άκρως ανταγωνιστικός με τους αντιπάλους του, παίζοντας με ίσους όρους. Πρόκειται για ένα πολύπλοκο σύστημα, το οποίο δύσκολα μαθαίνεται αλλά για αυτούς τους ανθρώπους αποτελεί μία μοναδική διέξοδο σε κάτι που μπορούν να κάνουν μόνοι τους, χωρίς τη βοήθεια άλλων.
''Μετά την εγχείρησή πίστευα ότι δε θα υπήρχε τίποτα που να μπορώ να κάνω'', δηλώνει ο Ruben Rios. ''Αισθάνθηκα μεγάλη ανακούφιση όταν έπαιξα για πρώτη φορά και κατάλαβα ότι μπορώ να διασκεδάσω με κάτι όπως οι φίλοι μου'', προσθέτει ο ίδιος.
Η εφεύρεση του Ken Yankelevitz, έδωσε ελπίδα, χαρά και έκανε πολλούς ανθρώπους να αισθανθούν ότι ζουν και πάλι μετά από σοβαρά ατυχήματα. Απέκτησαν και πάλι κοινωνική ζωή , έστω και μέσω του ψηφιακού κόσμου.

Το ημερολόγιο του Τσε


Κυκλοφόρησε το βιβλίο με τον τίτλο "Ημερολόγιο ενός Μαχητή". Πρόκειται για ένα προσωπικό ντοκουμέντο, γραμμένο από τον ίδιο τον Τσε Γκεβάρα

Το βιβλίο "Ημερολόγιο ενός Μαχητή", ένα ημερολόγιο γραμμένο από τον γεννημένο στην Αργεντινή Ερνέστο "Τσε" Γκεβάρα, κυκλοφόρησε στην Αβάνα. Το ημερολόγιο, που κυκλοφορεί για πρώτη φορά, περιλαμβάνει "αλησμόνητες στιγμές του ένοπλου αγώνα στην Κούβα" και εκδίδεται από τον Οίκο Ocean Press.
Ουσιαστικά το βιβλίο περιλαμβάνει τις εμπειρίες του Τσε στην ορεινή κουβανική περιοχή της Σιέρα Μαέστρα (1956-58) λίγο πριν από τον θρίαμβο, στις αρχές του 1959, της Κουβανικής Επανάστασης με ηγέτη τον Φιντέλ Κάστρο.
Διάφορα ημερολόγια του Τσε που έχουν δημοσιευτεί προγενέστερα όπως τα πολύ γνωστά "Ημερολόγια της μοτοσυκλέτας" αναφέρονται στις περιοδείες του σε διάφορα μέρη σε όλη τη Λατινική Αμερική όπου εργάστηκε ως ψυχίατρος πριν φτάσει στην Κούβα.
Η παρουσίαση του "Ημερολόγιου ενός Μαχητή" έγινε την Τρίτη, ημέρα που εάν ζούσε ο Τσε (1928-1967) θα έκλεινε τα 83 χρόνια του.
"Η μεγάλη αντικειμενικότητα και η ανθρώπινη αξία που αποκαλύπτεται όταν κάποιος διαβάσει το βιβλίο αυτό προσφέρει μια σε βάθος αποτίμηση της αντίληψης του Τσε για την κουβανική πραγματικότητα, τον πολιτισμό, την ταυτότητα και το πολιτικό πλαίσιο της νήσου" αναφέρεται σε σημείωμα του εκδοτικού οίκου.

Τη σκότωσε επειδή του μίλαγε όταν κοιμόταν!


Ο 47χρονος Ronald Stolberg φέρεται να δολοφόνησε τη σύζυγό του επειδή τον ξύπνησε αρκετές φορές την ώρα που κοιμόταν. Μάλιστα, μετά τη δολοφονία επέστρεψε στο κρεβάτι του, ενώ πήγε κανονικά και στη δουλειά του πριν παραδοθεί στην αστυνομία.

Ο άνδρας, σύμφωνα με τους κατηγορουμένους, έσπρωξε το κεφάλι της 54χρονης Rachel στο πάτωμα με τόσο μεγάλη δύναμη που πέθανε από ασφυξία. «Την έσπρωχνε τόσο σκληρά, που τα δόντια της έκοψαν τα χείλη της» ανέφερε ο εισαγγελέας Steve Scheller της πολιτείας Lake County στο Illinois.

Ο Stolberg δικαιολογήθηκε στους αστυνομικούς ότι ήταν θυμωμένος μαζί της επειδή τον ξύπνησε πολλές φορές το προηγούμενο βράδυ. Πριν επιτεθεί στη γυναίκα του φαίνεται πρώτα να καυγάδισαν άγρια. Ώρες αργότερα ο άνδρας ειδοποίησε την μητέρα του να πάει στο σπίτι, όπου της είπε τι είχε κάνει. Λίγο πιο μετά τον συνέλαβε η αστυνομία

Το Δημοτικό Κολυμβητήριο Κολινδρού του Δήμου Πύδνας – Κολιν δρού ανοίγει και φέτος τις πύλες του και χαρίζει δροσερές στιγμές στους επισκέπτες.


Για ακόμη μία χρονιά ο κολυμβητήριο έχει την δυνατότητα να καλύπτει τις ανάγκες εκμάθησης κολύμβησης, ενώ πέρα από τους μαθητευόμενους κολυμβητές ο καθένας μπορεί να χρησιμοποιεί το κολυμβητήριο αφού έχουν προβλεφθεί ώρες για το ευρύ κοινό.
Πρέπει να τονιστεί ότι υπάρχει και δεύτερη πισίνα (επιβοηθητική) πισίνα εκμάθησης, η οποία χρησιμοποιείται για τις μικρότερες ηλικίες. Οι εγκαταστάσεις είναι σύγχρονες και οι κανόνες υγιεινής τηρούνται απαρέγκλιτα από το προσωπικό του κολυμβητηρίου.
Συνολικά θα λειτουργήσουν τρία τμήματα εκμάθησης κολύμβησης: Το πρώτο για παιδιά από 6 έως 14 ετών, το δεύτερο τμήμα για άτομα από 15 ετών και πάνω και το τρίτο τμήμα θα αφορά γυναίκες. Τα μαθήματα θα γίνονται από Δευτέρα έως Παρασκευή, ενώ το κολυμβητήριο θα λειτουργεί για το κοινό από τις 14:00 έως 18:30, καθημερινές και Σαββατοκύριακα. Τα μαθήματα κολύμβησης ξεκινούν στις 20 Ιουνίου, ενώ οι εγγραφές ξεκινούν σήμερα Πέμπτη 9 Ιουνίου. Περισσότερε πληροφορίες δίνονται στα τηλέφωνα: 2353032177 (σταθερό) και 6945165994 (κινητό). Παράλληλα στον χώρο λειτουργούν και χώροι αναψυχής για τις ανάγκες των επισκεπτών.

Μία ολόκληρη πόλη κάτω από τη γη!!!






Η πόλη Coober Pedy βρίσκεται στο βόρειο τμήμα της Νοτίου Αυστραλίας και είναι γνωστή ως "η πρωτεύουσα του οπαλίου", καθώς σχεδόν το 95% από το ορυκτό οπάλιο της παγκόσμιας παραγωγής προέρχεται από τα τοπικά ορυχεία. Αυτή η μικρή πόλη, με πληθυσμό περίπου 3.000 άτομα, βρίσκεται κάτω από τη γη.
Πάνω από 1900 άνθρωποι ζουν υπογείως. Τα πάντα είναι υπόγεια: τα σπίτια, τα καταστήματα και τα ορυχεία, τα νεκροταφεία, τα μπαρ, τα μουσεία κ.ά.
Οι τρομερά υψηλές θερμοκρασίες της περιοχής οδήγησαν τους κατοίκους κάτω από τη γη! Εκεί εργάζονται, περνούν τη μέρα τους, έχουν τα σπίτια τους, πηγαίνουν βόλτες. Είναι απίστευτο, κι όμως οι κάτοικοι της πόλης Coober Pedy περνούν τον περισσότερο χρόνο τους με αυτόν τον τρόπο.
Φυσικά η πόλη Coober Pedy είναι μεγάλη ατραξιόν στη Νότιο Αυστραλία, και πολλοί τουρίστες την επισκέπτονται κάθε χρόνο.

Γλυκαιμικός Δείκτης: Απογορευτικές Τροφές - Ο Ρόλος του στην Απώλεια Λίπους


Ένα από τα κυριότερα πράγματα που πρέπει κάποιος να γνωρίζει εάν θέλει να μειώσει το σωματικό του λίπος είναι ο γλυκαιμικός δείκτης των τροφών. Ο γλυκαιμικός δείκτης (Glycemic index ή GI) μας δείχνει την εκατοστιαία αύξηση του σακχάρου στο αίμα μας μετά από την κατανάλωση μίας ποσότητας ενός συγκεκριμένου τροφίμου που περιέχει 50 γραμμάρια υδατανθράκων, σε σύγκριση με την αύξηση που προκύπτει από τη χορήγηση ισοδύναμης ποσότητας γλυκόζης (δηλ 50 γραμμαρίων)...

Τα σημάδια που δείχνουν το τέλος


Είναι η σχέση σας σε καλό δρόμο ή μήπως έχει έρθει η ώρα να πάτε για άλλα;

Πολλές φορές μπορεί να μένετε κολλημένοι σε μια σχέση, παρά το γεγονός ότι στην πραγματικότητα είστε μόνοι απλά και μόνο γιατί αρνείστε να παραδεχτείτε ότι κάτι δεν πάει καλά...

ΚΟΡΙΤΣΙΑ ΓΙΑ ΦΙΛΗΜΑ






ΓΙΑ ΝΑ ΞΕΔΙΨΑΤΕ ΣΤΟ ΓΡΑΦΕΙΟ!!!!

Η έκθεση θα διαρκέσει μέχρι τις 24-07-2011


Η ΤΕΛΕΤΗ

Μπορείς να νικήσεις τον διάβολο μόνο εάν πιστέψεις στην ύπαρξή του…
ΕΜΠΝΕΥΣΜΕΝΟ ΑΠΟ ΑΛΗΘΙΝΑ ΓΕΓΟΝΟΤΑ
“H καλύτερη ταινία με θέμα εξορκισμού μετά το ΕΞΟΡΚΙΣΤΗΣ!”
– Lisa Germany, TV GUIDE NETWORK

Εμπνευσμένη από αληθινά γεγονότα, η ταινία αφηγείται την ιστορία του φοιτητή Μάικλ Kόβακ (Κόλιν Ο' Ντόνογκιου), ο οποίος παρακολουθεί μία σχολή για τον εξορκισμό στο Βατικανό, παρά τις αμφιβολίες του σχετικά με την αμφιλεγόμενη αυτή πρακτική αλλά και τη ίδια του την πίστη.

Μόνο όταν πηγαίνει ως μαθητευόμενος στον εκκεντρικό Πάτερ Λούκας (Άντονι Χόπκινς), έναν πασίγνωστο ιερέα, ο οποίος έχει πραγματοποιήσει χιλιάδες εξορκισμούς - αρχίζουν οι αντιστάσεις του να κάμπτονται.Καθώς παρατηρεί μία προβληματική περίπτωση που φαίνεται να ξεπερνά ακόμη και τις δεξιότητες του Πάτερ Λούκας, αρχίζει να συνειδητοποιεί το μέγεθος του φαινομένου που καλείται να ερευνήσει και το οποίο δεν μπορεί να εξηγήσει ή να ελέγξει ... και έρχεται αντιμέτωπος με ένα κακό. τόσο βίαιο και τρομακτικό, που τον αναγκάζει να αμφισβητήσει όλα όσα πιστεύει.
Σκηνοθέτης Mikael Hafstrom
Σεναριογράφος Michael Petroni
Ηθοποιοί Arianna Veronesi, Maria Grazia Cucinotta, Marta Gastini, Rutger Hauer, Toby Jones, Ciaran Hinds, Alice Braga, Colin O'Donoghue, Anthony Hopkins
www.sevenspot.gr
Η stroumfita

«Δεν έγινε ποτέ η γενοκτονία των Ποντίων» τι λέτε ρε εσείς οι νεοΠΑΣΟΚοι;;; κι ακόμα σας έχουμε;;;

sibel
Δήλωση σοκ από βουλευτή του ΠΑΣΟΚ. Τί δήλωσε η βουλευτής Κομοτηνής για τη γενοκτονία των Ποντίων.
Απίστευτη πρόκληση δια χειρός της εκλεκτής του ΠΑΣΟΚ στην Κομοτηνή κυρίας Σιμπέλ Μουσταφάογλου η οποία σε επιστολή της μιλά για «υποτιθέμενη» γενοκτονία των Ποντίων.
Η ελληνίδα βουλευτής προτείνει στο δημοτικό συμβούλιο της Κομοτηνής να καταργηθεί η 19η Μαΐου ως ημέρα εθνικής μνήμης γιατί «στοχοποιούνται οι πολιτικοί και αξιωματούχοι της μειονότητας».
Το θέμα με τις δηλώσεις της Σιμπέλ Μουσταφάογλου ανακίνησαν και έφεραν στη Βουλή οι βουλευτές της ΝΔ, Αναστάσιος Καριπίδης, Γιώργος Κασαπίδης, Σάββας Αναστασιάδης και Δημήτρης Τσουμάνης, καταθέτοντας ερώτηση προς τους υπουργούς Εξωτερικών, Εσωτερικών και Δικαιοσύνης, που μεταξύ άλλων αναφέρει «Μετά από δημοσιεύματα από το τουρκόφωνο περιοδικό «Αζινλίκτσα» διαβάσαμε το δελτίο τύπου που εξέδωσε η επικεφαλής του συνδυασμού «Πρώτο Βήμα για την Ισότητα» Σιμπέλ Μουσταφάογλου… στο δελτίο αυτό λέει πολλά και ανιστόρητα, όπως π.χ. εκείνο το ανεκδιήγητο ότι αν θα τιμηθεί η Γενοκτονία του Ποντιακού Ελληνισμού, στοχοποιούνται δήθεν οι πολιτικοί και οι αξιωματούχοι της μειονότητας…Το χειρότερο όμως όλων και το πλέον εξοργιστικό είναι ότι κάνει λόγο για «υποτιθέμενη γενοκτονία των Ποντίων».
Οι τέσσερις βουλευτές σημειώνουν πως «ο τρόπος με τον οποίο αναμασά η Σιμπέλ Μουσταφάογλου τις θέσεις του τουρκικού υπουργείου Εξωτερικών περί υποτιθέμενης γενοκτονίας των των Ποντίων, πέραν του ότι συνιστά ύβρη στους εκατοντάδες χιλιάδες νεκρούς της Γενοκτονίας και παραβίαση της νομιμότητας, αποτελεί βάση για δημιουργία μιας κατάστασης που μπορεί να προκαλέσει τεράστια προβλήματα στην ειρηνική συμβίωση των απογόνων των θυμάτων της Γενοκτονίας των Ποντίων και όλων εκείνων που συντάσσονται με το γράμμα και το πνεύμα του νόμου, με εκείνους που συντάσσονται με τις θέσεις των θυτών-γενοκτόνων».
Η ομάδα των βουλευτών καταλήγει με τρεις ερωτήσεις προς τους αντίστοιχους υπουργούς της κυβέρνησης:
1) «Προτίθεστε να φέρετε νόμο, προς ψήφιση στη Βουλή που θα ποινικοποιεί την άρνηση της Γενοκτονίας;»
2) «Προτίθεστε να λάβετε μέτρα εναντίον εκείνων που χρησιμοποιούν τη θέση τους ως εκλεγμένοι εκπρόσωποι των μουσουλμάνων για να εκθειάζουν εγκλήματα και εγκληματίες κατά της ανθρωπότητας;»
3) «Πρόκειται να λάβετε μέτρα για τη συμμόρφωση του τουρκικού προξενείου Κομοτηνής με τη νομιμότητα;».


Πηγή: http://www.fimes.gr/2011/06/genoktonia-pontion-sibel-moustafaoglou/#ixzz1PWrj4csl

Κρουαζιέρα στο Νείλο

Μια κρουαζιέρα στον Νείλο ποταμό είναι το καλύτερο γαμήλιο δώρο!

Σχεδόν κάθε οργανωμένο τουρ στην Αίγυπτο περιλαμβάνει μια ολιγοήμερη κρουαζιέρα στο Νείλο με μεγάλα πολυτελή ποταμόπλοια. Αν η πολυκοσμία σάς τρομάζει, υπάρχει και μια λύση μικρής κλίμακας: τα τέσσερα πολυτελή dahabiyya της εταιρείας Nour El Nil θα σας κάνουν να νιώσετε σαν στο σπίτι σας...

Οι διάλογοι Παπανδρέου - Σαμαρά



1ο τηλεφώνημα
Γ.Π.:
Αντώνη, σκέφθηκα να κάνουμε μία κυβέρνηση εθνικής σωτηρίας.
Α.Σ.: Κυβέρνηση εθνικής σωτηρίας με αποδεδειγμένα αποτυχημένη συνταγή δεν γίνεται. Αν θέλεις να βάλουμε πλάτη σε αυτή την εθνική προσπάθεια, πρέπει να μην είσαι εσύ πρωθυπουργός. Άλλος πρωθυπουργός, άλλη κυβέρνηση, που να επαναδιαπραγματευτεί το μνημόνιο.
Γ.Π.: Το κουβεντιάζω. Μη χρησιμοποιήσουμε, όμως, τη λέξη επαναδιαπραγμάτευση αλλά συνδιαπραγμάτευση.

2ο τηλεφώνημα
Α.Σ.:
Γιώργο, συνοψίζω τι συμφωνήσαμε. Όχι εσύ πρωθυπουργός και κυβέρνηση ορισμένου χρόνου με μόνο στόχο την επαναδιαπραγμάτευση του μνημονίου και του μεσοπρόθεσμου και μετά εκλογές.
Γ.Π.: Αν πούμε ότι η κυβέρνηση θα έχει συγκεκριμένο χρόνο ζωής, τότε θα βάλουμε τη χώρα σε παρατεταμένο προεκλογικό κλίμα.
Α.Σ.: Έχεις δίκιο. Να το δούμε. Εγώ είμαι της άποψης ότι πρέπει να είναι κυβέρνηση πέντε μηνών.
Γ.Π.: Θα ενημερώσω τους δικούς μου και θα σου τηλεφωνήσω.

3ο τηλεφώνημα (πριν από το διάγγελμα Παπανδρέου)
Γ.Π.:
Αντώνη, συγγνώμη, δεν γίνεται ό,τι είπαμε. Η εικόνα που βγήκε προς τα έξω, μετά τις διαρροές, μού δημιουργεί πρόβλημα και πίεση στο εσωτερικό μου. Να δούμε αν μπορούμε να το κάνουμε αργότερα.

Το παρασκήνιο της παρ' ολίγον συναίνεσης



Το τηλεφώνημα Γιώργου Παπανδρέου - Αντώνη Σαμαρά την Τετάρτη το μεσημέρι έμοιαζε να ανοίγει οριστικά τον δρόμο για το τέλος της μεταπολίτευσης. Τουλάχιστον μέχρι τη στιγμή που ο πρωθυπουργός απέρριψε την πρόταση για κυβέρνηση εθνικής ενότητας.
Ο πρόεδρος της ΝΔ σε άλλη περίπτωση θα έκλεινε την πόρτα σε οποιαδήποτε κυβέρνηση συνεργασίας με το ΠΑΣΟΚ. Τώρα, όμως, μπροστά στο εκβιαστικό δίλημμα “χρεοκοπία ή όχι της χώρας” έβαλε όλες τις παραμέτρους στη ζυγαριά και αποφάσισε ότι πρέπει να αναλάβει το κόστος που του αναλογεί. Τι μέτρησε και δέχθηκε στη δραματική τηλεφωνική επικοινωνία να βάλει πλάτη στην έξοδο της χώρας από την κρίση; Σύμφωνα με συνεργάτες του κ. Σαμαρά, ο πρόεδρος της ΝΔ εκτίμησε ότι έπρεπε να βάλει το συμφέρον του τόπου πάνω από το προσωπικό του συμφέρον. Φυσικά πίσω από αυτήν την ανάγνωση υπάρχει και άλλη: ότι με την “πλατεία” ενεργή στο Σύνταγμα καμία μονοκομματική κυβέρνηση δεν θα μπορέσει να εφαρμόσει το μεσοπρόθεσμο πρόγραμμα, ακόμα και αλλαγμένο.
Τι ξέρει ο κ. Σαμαράς; Ότι “την επομένη ημέρα, ακόμα και αν η ΝΔ είναι κυβέρνηση, η ‘πλατεία’ θα στραφεί εναντίον του, ενώ το σημερινό ΠΑΣΟΚ θα ξηλώνει και τα πεζοδρόμια, όταν θα πάει η ΝΔ να εκτελέσει το πρόγραμμα αποκρατικοποιήσεων”, έλεγαν οι συνεργάτες του.
Το σκεπτικό του κ. Σαμαρά στο τηλεφώνημα ήταν συγκεκριμένο. Μία κυβέρνηση συνεργασίας, που θα μπορέσει να επαναδιαπραγματευτεί το μνημόνιο και το μεσοπρόθεσμο, να αποκαταστήσει τη διερρηγμένη σχέση της κοινωνίας με τους πολιτικούς και να αποκαταστήσει το κλίμα εμπιστοσύνης ανάμεσα στο λαό και το πολιτικό σύστημα. Αυτόν ακριβώς τον καταλυτικό ρόλο φιλοδοξούσε να διαδραματίσει ο Αντώνης Σαμαράς, τον ρόλο του πολιτικού αρχηγού που δίνει τη λύση.
“Προσφέραμε στον Παπανδρέου τη μέγιστη δυνατή συναίνεση. Συναίνεση που θα έχει στο επίκεντρό της την ίδια την κοινωνία και την απέρριψε”, επισημαίνει η Συγγρού στέλνοντας μήνυμα εντός και εκτός της χώρας.
Φυσικά, μόλις το τηλέφωνο έκλεισε, στη ΝΔ ήξεραν ότι η πρόταση του Γιώργου Παπανδρέου μπορεί να ήταν... εν κενώ. Ήξεραν ότι οι υπουργοί του ΠΑΣΟΚ θα τραβούσαν αμέσως το χαλί κάτω από τα πόδια του κ. Παπανδρέου, όπερ και εγένετο. Το βράδυ ο Ανδρέας Λοβέρδος έριξε την πρώτη πέτρα προς το Μέγαρο Μαξίμου. “Δεν είχα ιδέα. Όταν κυκλοφόρησαν αυτά τα σενάρια, αισθάνθηκα για πρώτη φορά στα τόσα χρόνια πολιτικής σταδιοδρομίας ότι βρισκόμουν σε πολιτικό κενό. Στις επαφές που είχα με τους συναδέλφους μου διαπίστωσα ότι κανείς δεν είχε ιδέα επίσης!”

ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΑ ΣΤΟ PIERIA GR

"ΓΟΥΡΛΩΝΟΥΝ" ΤΑ ΜΑΤΙΑ ΟΙ "ΑΡΧΗΓΟΙ" ΟΤΑΝ Η ΠΡΟΜΗΘΕΙΑ ΕΙΝΑΙ ΣΤΟ 10%!!!

Προβολή 460x308_1...jpg σε παρουσίαση
ΤΟ ...ΜΑΡΙΚΑΚΙ
 
Τζόζεφ Στίγκλιτς: «Γουρλώνουν τα μάτια, ηγέτες
κρατών, με την προοπτική της προμήθειας του 10%.
ποσό που καταβάλλεται σε λογαριασμούς                                                                                 στην Ελβετία»


 

                                                      
                                                                                                                                                                                                                          
Σύμφωνα με το βιβλίο The best democracy money can buy που κυκλοφόρησε στην
Ελλάδα με τίτλο: Δημοκρατία σε τιμή ευκαιρίας του Γκρέγκ Πάλαστ.

Η βία, οι ταραχές και το πολιτικό πρόβλημα είναι αναμενόμενες και πρβλέψιμες και
επιδιώκονται από το ΔΝΤ. Το Πρώτο Βήμα του μηχανισμού-πάντα σύμφωνα με το βιβλίο-
είναι ο misssing stastatistician!!!!! Κάποια στατιστικά στοιχεία εμφανίζονται ή εξαφανίζονται
ξαφνικά «παραποιημένα» και έτσι ακριβώς έγινε στη Φλώριδα (σ.σ Α: τα δικά μας Greek Statistics!!!)

Εκλογές ζήτησε ο Σαμαράς


Είναι φανερό ότι ο κ. Σαμαράς έκρινε ότι ήταν η κατάλληλη στιγμή να ζητήσει εκλογές, καθώς μπορούσε να τις χρεώσει στον πρωθυπουργό. Και όχι μόνο. Έκρινε ότι με τη στάση του έστειλε και ένα ηχηρό μήνυμα στην τρόικα ότι δεν είναι αυτός ο κακός της παρέας που δεν επιθυμεί να συναινέσει. Για το λόγο αυτό, η δήλωση του Αντώνη Σαμαρά είχε ένα ολόκληρο σκεπτικό, προτού καταλήξει στην επίμαχη φράση “Στη Νέα Δημοκρατία συνεχίζουμε τον αγώνα για αλλαγή πολιτικής. Και αλλαγή, πλέον, του ίδιου του πολιτικού σκηνικού. Είναι πλέον σαφές ότι ο μόνος που μπορεί να δώσει τη λύση είναι ο ελληνικός λαός”.
Η δήλωση του προέδρου της ΝΔ ξεκίνησε ως εξής: “Σήμερα ο πρωθυπουργός μού ζήτησε να συνεργαστούμε για κυβέρνηση εθνικής σωτηρίας. Δέχθηκα, αρκεί ο στόχος να είναι το μεγάλο ζητούμενο: η επαναδιαπραγμάτευση του μνημονίου και του μεσοπρόθεσμου προγράμματος. Ο κ. Παπανδρέου, ενώ δέχθηκε αρχικά την πρότασή μου, δηλαδή μου δήλωσε ότι αποδέχεται το στόχο της επαναδιαπραγμάτευσης και δέχεται να φύγει ο ίδιος από την πρωθυπουργία, τελικά την... απέρριψε!”.
Όπως δείχνουν και οι τρεις τηλεφωνικές επικοινωνίες που έγιναν μεταξύ των δύο πολιτικών αρχηγών, η συμφωνία προέβλεπε πρωθυπουργό κοινής αποδοχής, κυβέρνηση ορισμένου χρόνου και την προϋπόθεση που έθεσε ο κ. Σαμαράς, αμέσως μετά, να προκηρυχθούν εκλογές.
Τι χάλασε το deal; Όπως φαίνεται, οι διαρροές: ο πρωθυπουργός τις χρέωσε στον Αντώνη Σαμαρά και ο κ. Σαμαράς τις χρέωσε στο Μαξίμου. “Τα προσχήματα που επικαλείται για δήθεν επικοινωνιακή διαχείριση από την πλευρά μας είναι τουλάχιστον αστειότητες, που επιστρατεύθηκαν για να καλύψει στο εσωτερικό του κόμματός του την αδυναμία του να κυβερνήσει. Μας έλεγε ως χθες ‘δεν με ενδιαφέρει η καρέκλα’ και μετατράπηκε στο ακριβώς αντίθετο: ‘γάντζωμα’ στην εξουσία!” τόνισε ο κ. Σαμαράς χρεώνοντας στον πρωθυπουργό το ναυάγιο: “Χάθηκε μια μεγάλη, ιστορική ευκαιρία, που ασφαλώς θα το καταλάβει και η ίδια η Ευρώπη: ότι οι ηγέτες και η υπέρβαση κρίνονται στην πράξη κι όχι στα λόγια”.
Στο κλείσιμό του ο πρόεδρος της ΝΔ επιχείρησε να ακυρώσει τον σημερινό ανασχηματισμό που ανακοίνωσε ο Γ. Παπανδρέου και ζήτησε ευθέως εκλογές.

"Πάψε να κυβερνάς με παρέες"


Δεν μάσησε τα λόγια της η Βάσω Παπανδρέου, απευθυνόμενη στον πρωθυπουργό και μάλιστα στον ενικό, στα πλαίσια της συνεδρίασης της κοινοβουλευτικής ομάδας του ΠΑΣΟΚ. «Πρέπει πρώτα να αλλάξεις εσύ, δεν μπορεί να συνεχίσεις να λειτουργείς με παρέες». Με αυτά τα λόγια κατακεραύνωσε τον Γιώργο Παπανδρέου και συνέχισε στον ίδιο τόνο: «Πρέπει κάποιοι επιτέλους να αναλάβουν τις ευθύνες τους. Προσπαθούμε να περάσουμε μέτρα μόνο με τον φόβο και τον εκβιασμό. Η κυβέρνηση διατυμπάνιζε ότι βρισκόμαστε σε έκτακτες συνθήκες. Όμως δεν λειτουργούσε με τον αντίστοιχο τρόπο».

Η πρώην υπουργός επί των κυβερνήσεων Ανδρέα Παπανδρέου και Κώστα Σημίτη επισήμανε πώς υπήρξαν «απίθανες κοροϊδίες» από το Οικονομικό επιτελείο και συμπλήρωσε πώς σημειώθηκαν «απίθανες δυσλειτουργίες» στην λειτουργία της κυβέρνησης. Οι κεραυνοί της Βάσως Παπανδρέου δεν ήταν οι μόνες αιχμηρές αναφορές κατά του τρόπου διακυβέρνησης που επέλεξε ο πρωθυπουργός. Και άλλοι βουλευτές όπως ο κ. Λιντζέρης δεν μάσησαν επίσης τα λόγια τους.
ΕΙΝΑΙ ΚΟΡΟΪΔΟ Ο ΓΕΩΡΓΙΟΣ Ο Β΄ 
ΘΑ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΚΑΝΕΙ ΦΙΛΟ ΤΟΝ ΣΑΒΒΑ ΧΙΟΝΙΔΗ ΓΙΑ ΝΑ ΤΟΥ ΠΕΙ ΠΩΣ ΚΑΝΟΥΝ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ...
ΘΥΜΑΣΤΕ ΤΙ ΤΡΑΒΗΞΑΜΕ ΓΙΑ ΝΑ ΔΩΣΕΙ ΤΟ ΝΕΟ ΣΧΗΜΑ ΣΤΟ ΔΗΜΟ Ο ΣΑΒΒΑΣ ΚΑΙ ΚΥΡ ΣΑΒΒΑΣ ΚΙ ΑΦΕΝΤΗΣ ΤΣΟΥΤΣΟΥΛΟΜΥΤΗΣ;;;;

Ο Τρισέ είπε στους Times.....


Ο Τρισέ είπε στους Times:"Δηλώνουμε πολύ ξεκάθαρα ότι οι κυβερνήσεις θα πρέπει να αποφύγουν τον εξαναγκασμό το πιστωτικό γεγονός, την επιλεκτρική χρεοκοπία ή την χρεοκοπία". Ένα μονολεκτικό μα κατηγορηματικό ΟΧΙ ήταν η απάντηση του κεντρικού τραπεζίτη στην ερώτηση του δημοσιογράφου εαν...
έχει συζητηθεί ποτέ η πιθανότητα εξόδου της Ελλάδας από το ευρώ.

ΤΟ ΠΙΟ ΣΥΝΤΟΜΟ ΑΝΕΚΔΟΤΟ - ΒΟΥΛΕΥΤΗΣ ΠΙΕΡΙΑΣ ΠΑΣΟΚ ΚΙ ΥΠΟΥΡΓΟΣ.... ΧΑΧΑΧΑΧΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑ

Γιατί η Πιερία δεν έχει ΒΟΥΛΕΥΤΗ σ αυτή την κυβέρνηση;;; χαχαχαχααααααα
ΒΟΥΛΕΥΤΗΣ ΠΙΕΡΙΑΣ ΥΠΟΥΡΓΟΣ ΣΤΟ ΠΑΣΟΚ..... ΧΑ ΧΑ ΧΑΧΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑ
ΜΗΠΩΣ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΠΙΟ ΣΥΝΤΟΜΟ ΑΝΕΚΔΟΤΟ;;;;

ΛΑΟΣ ΕΝΩΜΕΝΟΣ ΠΟΤΕ ΝΙΚΗΜΕΝΟΣ...

ΟΤΑΝ ΕΙΜΑΣΤΕ ΕΝΩΜΕΝΟΙ, ΔΕΝ ΦΟΒΑΜΑΙ ΚΑΘΟΛΟΥ. ΕΚΕΙ ΣΤΗΝ ΠΛΑΤΕΙΑ ΝΟΙΩΘΩ ΠΟΛΥ ΑΝΕΤΑ ΡΕ ΓΑΜΩΤΟ ΜΟΥ. ΚΙ ΑΣ ΕΙΜΑΙ ΜΕ ΧΙΛΙΑΔΕΣ ΜΥΡΙΑΔΕΣ ΑΝΘΡΩΠΟΥΣ ΓΥΡΩ ΜΟΥ. ΌΤΑΝ ΠΑΩ ΣΕ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΕΙΣ ΚΟΜΜΑΤΩΝ Ή ΦΟΡΕΩΝ ΦΟΒΑΜΑΙ. ΌΜΩΣ ΤΩΡΑ ΣΤΙΣ ΠΛΑΤΕΙΕΣ ΔΕ ΦΟΒΑΜΑΙ. ΔΕΝ ΞΕΡΩ ΤΙ ΕΙΝΑΙ ΑΥΤΟ, ΌΜΩΣ Μ ΑΡΕΣΕΙ..... ΠΡΟΦΑΝΩΣ ΕΙΝΑΙ ΟΛΟΙ ΦΙΛΟΙ ΜΟΥ, ΤΙ ΔΗΛΑΔΗ ΠΡΟΦΑΝΩΣ, ΣΙΓΟΥΡΑ ΕΙΝΑΙ ΦΙΛΟΙ ΜΟΥ...

SMS 
του δημήτρη κεραηλίδη

Πρώτο θέμα η Ελλάδα στα ξένα ΜΜΕ

Πρώτο θέμα ήταν η Ελλάδα και οι συγκρούσεις έξω από τη Βουλή στην ιστοσελίδα του BBC. Με τίτλο “Οι έλληνες απεργοί συγκρούονται με την αστυνομία”, το βρετανικό μέσο ενημέρωσης ανέφερε ότι “η ελληνική αστυνομία έριξε δακρυγόνα εναντίον των διαδηλωτών, τη στιγμή που οι έλληνες βουλευτές ετοιμάζονταν να συζητήσουν για τα μέτρα λιτότητας που απαιτούνται για τη δανειοδότηση της Ελλάδας από το ΔΝΤ και την ΕΕ”.

ΛΥΣΗ ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ.

Λύση δεν υπάρχει, όχι με τον Ε.Βενιζέλο στο Οικονομικών, ούτε με τον τον ίδιο τον ... Κέϊνς να ανασταινόταν και να αναλάμβανε το ΥΠΟΙΚ. Aν είναι τυχερός ο νέος ΥΠΟΙΚ θα πάρει την 5η δόση και μετά βλέπουμε. Το Μεσοπρόθεσμο προφανώς θα ψηφιστεί και αυτό που θα ακολουθήσει στη χώρα από άποψη οικονομικής ύφεσης θα κάνει να μοιάζει το σήμερα με περίοδο οικονομικής ευδαιμονίας.


Αυτά που έρχονται τις επόμενες εβδομάδες ή μήνες στη χώρα, μέχρι να γίνουν εκλογές και να πάμε σε πολυκομματική κυβέρνηση, δεν θα έχουν ξαναγίνει από το 1949. Και θα αφορούν άμεσα θέματα ασφάλειας...

Έκτακτη συνάντηση της Γερμανίδας καγκελάριου Α.Μέρκελ και του προέδρου της Γαλλίας Νικολά Σαρκοζί .


Έκτακτη συνάντηση της Γερμανίδας καγκελάριου Α.Μέρκελ και του προέδρου της Γαλλίας Νικολά Σαρκοζί λίγα μόνον εικοσιτετράωρα πριν από την κρίσιμη Σύνοδο Κορυφής της ΕΕ στις 23 και 24 του μήνα με αντικείμενο την ελληνική κρίση και ενώ η χώρα βράζει.
Μέχρι στιγμής η Γαλλία παραμένει αμετακίνητη στη θέση της, απορρίπτοντας οποιουδήποτε είδους αναδιάρθρωση του ελληνικού χρέους, σε αντίθεση με τη Γερμανία που θέτει ως αναγκαία προϋπόθεση τη συμμετοχή ιδιωτών σε ένα δεύτερο πακέτο διάσωσης της χώρας μας.
Σήμερα το Reuters μετέδωσε ότι η Γερμανία θα προτείνει η 5η δόση να πάει για τον Σεπτέμβριο, κάτι τέτοιο όμως δεν είναι βέβαιο κατά πόσο μπορεί να συμβεί χωρίς να έχουμε "πιστωτικό γεγονός" δηλαδή πτώχευση της χώρας...
Παρίσι και Βερολίνο αντιλαμβάνονται ότι δεν έχουν πολύ χρόνο: Στο 78% έφτασαν οι πιθανότητες που παίζονται για την ελληνική χρεοκοπία και στην Αθήνα πρακτικά εδώ και τρεις ημέρες δεν υπάρχει κυβέρνηση.

Το Κ.Κ.Ε. για τη νέα σύνθεση της κυβέρνησης


Το γραφείο τύπου του Κ.Κ.Ε. έκανε την ακόλουθη δήλωση για τον ανασχηματισμό της κυβέρνησης:

«Μία ακόμα επικίνδυνη κυβέρνηση για το λαό, για την ψήφιση των νέων βάρβαρων μέτρων και την προετοιμασία της πιο φανερής κυβερνητικής συνεργασίας των κομμάτων της πλουτοκρατίας. Τώρα λαϊκή - πολιτική αφύπνιση, οργάνωση και δράση με το ΚΚΕ και εκλογές. Τα κόμματα του συστήματος δεν αλλάζουν, αλλάζοντας πρόσωπα. Γίνονται μόνο χειρότερα για το λαό».

ΤΕΛΟΣ ΕΠΟΧΗΣ ΓΙΑ ΤΑ ΚΟΜΜΑΤΑ ΤΗΣ ΜΕΤΑΠΟΛΙΤΕΥΣΗΣ. ΝΑΙ ΣΕ ΝΕΕΣ ΠΡΟΤΑΣΕΙΣ...

ΕΜΠΡΟΣ ΓΙΑ ΤΗ ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΝΕΟΥ ΦΟΡΕΑ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΑΓΑΝΑΚΤΙΣΜΕΝΟΥΣ, ΑΛΗΘΙΝΗ ΕΛΛΑΔΑ ΑΠ ΤΙΣ ΠΛΑΤΕΙΕΣ;;; ΓΙΑΤΙ ΟΧΙ;;; ΑΣ "ΞΕΣΚΙΣΟΥΜΕ" ΑΥΤΑ ΤΑ ΚΟΜΜΑΤΑ ΤΗΣ ΞΕΦΤΙΛΑΣ ΤΗΣ ΧΩΡΑΣ

ΚΟΜΜΑΤΑ;;; Η ΜΕΓΑΛΥΤΕΡΗ ΞΕΦΤΙΛΑ ΤΗΣ ΜΕΤΑΠΟΛΙΤΕΥΣΗΣ. ΜΑΣ ΕΧΟΥΝ ΞΕΣΚΙΣΕΙ ΩΣ ΚΡΑΤΟΣ ΚΙ ΩΣ ΠΟΛΙΤΕΣ. ΦΤΑΝΕΙ ΠΙΑ, ΕΜΠΡΟΣ ΣΤΗ ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΝΕΟΥ ΦΟΡΕΑ ΓΙΑ ΤΙΣ ΕΚΛΟΓΕΣ ΤΟ ΟΠΟΙΟ ΝΑ ΠΡΟΕΡΧΕΤΑΙ ΑΠΟ ΤΙΣ ΠΛΑΤΕΙΕΣ. ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΑΓΑΝΑΚΤΙΣΜΕΝΟΥΣ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΟΥΣ ΕΛΛΗΝΕΣ ΠΟΥ ΕΧΟΥΝ ΑΠΟΜΕΙΝΕΙ Σ ΑΥΤΗ ΤΗ ΧΩΡΑ ΠΟΥ ΛΕΓΕΤΕ ΕΛΛΑΔΑ..... ΕΜΠΡΟΣ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΙΤΣΑ ΝΑ ΤΗΝ ΚΑΝΟΥΜΕ ΕΛΛΑΔΑΡΑ Ή ΚΑΛΥΤΕΡΑ ΑΛΗΘΙΝΗ ΕΛΛΑΔΑ! ΦΤΑΝΕΙ ΠΙΑ....

ΤΟΥ ΔΗΜΗΤΡΗ ΚΕΡΑΗΛΙΔΗ

Ορκίστηκαν οι βουλευτές Φραγγίδης και Αλεξανδρίδου


Ορκίστηκαν στη Βουλή οι δύο βουλευτές Γεώργιος Φραγγίδης και Βασιλική Αλεξανδρίδου, οι οποίοι αντικαθιστούν τους Γιώργο Φλωρίδη (Κιλκίς) και Έκτωρα Νασιώκα (Λάρισας), που παραιτήθηκαν από τις βουλευτικές τους έδρες.

Παράλληλα, όπως ανακοινώθηκε στην Ολομέλεια της Βουλής, την Κυριακή 19 Ιουνίου, στις 18:00, θα ξεκινήσει η τριήμερη συζήτηση για την παροχή ψήφου εμπιστοσύνης προς την κυβέρνηση, που είχε ζητήσει ο πρωθυπουργός, Γιώργος Παπανδρέου.

Η συζήτηση θα ολοκληρωθεί τα μεσάνυχτα της Τρίτης 21 Ιουνίου, με ονομαστική φανερή ψηφοφορία.

ΛΑ.Ο.Σ. : «Βαθύ ΠΑ.ΣΟ.Κ.»


Από το γραφείο Τύπου του ΛΑ.Ο.Σ. εκδόθηκε η ακόλουθη ανακοίνωση, μετά τη σύνθεση της νέας κυβέρνησης:

« Από μία οικουμενική Κυβέρνηση, καταλήξαμε σε μία Κυβέρνηση "βαθύ ΠΑΣΟΚ".

Η Ελλάδα έχασε μία χρυσή ευκαιρία, γιατί κάποιοι δεν διαχειρίστηκαν καλά το θέμα ή δεν ήθελαν να το διαχειριστούν».

Υψηλή κερδοφορία στο Χ.Α. στον απόηχο του ανασχηματισμού


Σε θετικό κλίμα πραγματοποιούνται οι συναλλαγές στο άνοιγμα της σημερινής συνεδρίασης του Χρηματιστηρίου, με τις τιμές των μετοχών να ανακάμπτουν δυναμικά, μετά την έντονη πίεση των δύο προηγούμενων συνεδριάσεων, στον απόηχο της ανακοίνωσης του νέου κυβερνητικού σχήματος.

O Γενικός Δείκτης Τιμών, στις 11:15, διαμορφώνεται στις 1.233,89 μονάδες, σημειώνοντας άνοδο σε ποσοστό 2,14%.

Η αξία των συναλλαγών ανέρχεται στα 15,602 εκατ. ευρώ.

Ο δείκτης υψηλής κεφαλαιοποίησης κινείται ανοδικά σε ποσοστό 2,55%, ενώ ο δείκτης της μεσαίας κεφαλαιοποίησης ενισχύεται σε ποσοστό 1,37% και ο δείκτης της μικρής κεφαλαιοποίησης σημειώνει άνοδο 1,90%.

Όλοι οι επιμέρους δείκτες κινούνται ανοδικά, με εξαίρεση τον δείκτη του Εμπορίου (-0,37%), ενώ τη μεγαλύτερη άνοδο καταγράφουν οι δείκτες της Υγείας (+3,92%), των Τραπεζών (+3,16%) και των Χρηματοοικονομικών Υπηρεσιών (+3,01%).

Από το σύνολο των μετοχών που έχουν τεθεί υπό διαπραγμάτευση, ανοδικά κινούνται 55, 15 πτωτικά και 16 παραμένουν σταθερές.

Τη μεγαλύτερη άνοδο παρουσιάζουν οι μετοχές: Σελόντα +10,00%, Βωβός +9,20%, Μύλοι Λούλη +8,94% και Ελληνικά Καλώδια +8,70%.

Αντιθέτως, τη μεγαλύτερη πτώση σημειώνουν οι μετοχές: Τεχνική Ολυμπιακή -7,36%, Κορρές -6,93%, F.G. Europe -5,17% και Επίλεκτος -5,00%.
ΤΟ ΜΑΓΑΖΙ ΜΕ ΤΑ ΜΠΑΧΑΡΙΚΑ
Συγγραφέας
Εκδοτικός Οίκος
ΓΑΒΡΙΗΛΙΔΗΣ
Κατηγορία
Ελληνική Λογοτεχνία
Σελίδες
111
ISBN
978-960-336-611-9
Λιτές ιστορίες φτιαγμένες από ξεχωριστά υλικά
Η Τίτσα Διαμαντοπούλου γεννήθηκε στην Κύπρο. Σπούδασε φιλολογία. Δημοσίευσε ποιήματα και ποιητικές πρόζες. Η πρώτη της συλλογή διηγημάτων, «Λερωμενο φουστάνι» (2008), τιμήθηκε με το κρατικό βραβείο πρωτοεμφανιζόμενου πεζογράφου από το υπουργείο Παιδείας και Πολιτισμού της Κύπρου.
Στα 22 διηγήματα της νέας της συλλογής, η συγγραφέας μεταφέρει στο χαρτί πρόσωπα και καταστάσεις που εκκινούν από πραγματικές αφετηρίες, για να καταλήξουν είτε αδιέξοδα είτε με μία «έξοδο» στη φαντασία. Είναι φανερή η επίδραση από την ποίηση, που φαίνεται να την προσδιορίζει όσον αφορά τη δική της, ξεχωριστή φωνή. Ενδυόμενη τις πιο πολλές φορές τη μορφή ενός μοναχικού άνδρα, εργένη συνήθως, καθημερινού και κουρασμένου, σπάνια εξαιρετικού, κακού εραστή και έμπλεου φόβου θανάτου, και άλλοτε μιας γυναίκας, κοριτσιού ή ενήλικης αδιάφορο, εισάγει στα κείμενά της μια ιστορία που την εξελίσσει όπως αυτή θέλει, για να καταλήξει κάποιες φορές σε απρόσμενες κατευθύνσεις. Σπάνια τα διηγήματα υπερβαίνουν τις δύο με τρεις σελίδες, μικρού μεγέθους.
«Στο μπαρ», ένας άνδρας πίνει μόνος ένα ποτήρι ουίσκι, όταν εμφανίζεται η πρώην φίλη του που του αφήνει ένα μωρό. Ο Χάρης, στο «Αυτός και ο θάνατος» είναι ένας ζωντανός νεκρός. Μια κατακλυσμιαία βροχή αποκαλύπτει τα αδιέξοδα στο «Ο Ελεήμων», που ξεχνιούνται, ωστόσο, καθώς ο χρόνος κυλά. Στο «Μαγαζί με τα μπαχαρικά» το νοερό ταξίδι παίρνει απρόβλεπτη τροπή – «Ό,τι ζούμε υπάρχει μόνο στη φαντασία» (σελ. 24). Τα «Δακτυλικά αποτυπώματα» είναι η περιεκτική ιστορία ενός ζευγαριού, μιας απιστίας και ενός χωρισμού, ενώ το «Ξεροπήγαδο» είναι η τραυματική ανάμνηση του θανάτου ενός παιδιού σε ένα πηγάδι. Οι «Πόνοι και δοξασίες» είναι ένας ερωτικός αποχωρισμός (ή εγκατάλειψη). Στο «Χάπι» ο εύθυμος μεσήλικας της παρέας κρύβει μια ανεκπλήρωτη επιθυμία. Η «Κρυψώνα» μοιάζει να κρύβει ένα μυστικό που μέσα της κουβαλά η αφηγήτρια, ίσως (λέμε εμείς) την καθαρτήρια Τέχνη. Στην «Ωραία Ελένη» μια όμορφη γυναίκα ανασταίνει σύζυγο και τέσσερα παιδιά για να καταλήξει σε γηροκομείο: «Ζούσε στο λιθόστρωτο της αυλής μιαν αιώνια έξαψη, δίπλα στα δέντρα που μεγάλωναν συμφιλιωμένα με τη μοίρα. Το παλιό σπίτι ήταν ακόμα όρθιο.» (σελ. 51). Στο υπαρξιακό «Παιχνίδι του χρόνου», ο χρόνος είναι «ένα διάλειμμα στην αιώνια διάρκεια του θανάτου» (σελ. 60). Ένας μετανάστης (;) είναι ο επίδοξος αστυνομικός στον «Αινεία». Εικόνες εγκατάλειψης στο ταξίδι της επιστροφής στα «Κατεχόμενα», ιστορίες που ξεφεύγουν από το πλαίσιο ενός χρυσοποίκιλτου καθρέφτη στο ομώνυμο διήγημα. Ένας άνθρωπος που δεν μπορεί να κοιμηθεί γίνεται δημόσια απειλή στο «Χωρίς ύπνο», ενώ «Τα παπούτσια» συμβολίζουν ένα ματαιωμένο εφηβικό ραντεβού. «Μέσα από φακό» ένας διασκεδαστής (ηθοποιός, τραγουδοποιός, θαυματοποιός) παρατηρεί τους ανθρώπους πριν τον τυλίξουν με ζουρλομανδύα. «Η χάρις του Θεού» μοιάζει ειρωνική όπως την αφηγείται μια γυναίκα στη συννυφάδα της. Στο «Κελί», ένας κρατούμενος φτιάχνει ιστορίες κοιτάζοντας ένα τετράγωνο ελεύθερου χώρου από τα σίδερα της φυλακής του. Οι «Τρεις μικρές αλεπούδες» κατασπαράζουν τον αφηγητή που τις υιοθετεί. Οι «Διαδρομές» είναι διαδρομές μιας ζωής και στην «Κυρία Αφροδίτη» πρωταγωνιστής αναδεικνύεται στο τέλος ο θάνατος.
Λιτά και καλοζυγισμένα, τα διηγήματα της Τίτσας Διαμαντοπούλου μας μεταφέρουν με ευαισθησία και διακριτικότητα σε τοπία της πόλης και της ψυχής, που φέρουν το φορτίο (μήπως όμως και την ευτυχία;) της γνώσης και της μνήμης.
Η stroumfita
diavasame.gr