PIERIA-GR ΚΟΝΤΑ ΣΑΣ ΑΠΟ ΤΟ 2008 ΤΟ ΠΡΩΤΟ BLOG ΤΗΣ ΠΙΕΡΙΑΣ

Στη γειτονιά των θεών του Ολύμπου.

PIERIA-GR ΓΙΑΤΙ ΕΜΕΙΣ ΓΡΑΦΟΥΜΕ ΚΑΙ ΔΕΝ ...ΑΝΤΙΓΡΑΦΟΥΜΕ

ΓΚΡΕΜΙΣΤΕ ΡΕ ...ΓΑΪΔΟΥΡΙΑ ΤΑ ΔΙΟΔΙΑ

ΤΟ E-MAIL ΜΑΣ ΕΙΝΑΙ KERAILIDISDIM@GMAIL.COM

Γιατί εμείς ΓΡΑΦΟΥΜΕ, υποΓΡΑΦΟΥΜΕ και δεν ΑΝΤΙγράφουμε

"METROPOLIS 106,7" ΤΟ ΠΡΩΤΟ ΚΑΙ ΜΟΝΑΔΙΚΟ ΑΘΛΗΤΙΚΟ ΡΑΔΙΟΦΩΝΟ ΤΗΣ ΠΙΕΡΙΑΣ

Η ομάδα του PIERIA GR σας καλώς ορίζει στη γειτονιά των θεών του Ολύμπου.

ΕΠΟΧΗ "ΝΤΟΥΜΟΥ" - ΔΗΜΑΡΧΟΥ, ΖΟΥΜΕ ΠΛΕΟΝ ΣΤΗΝ ΚΑΤΕΡΙΝΗ ΚΙ ΟΧΙ "ΔΗΜΑΡΧΟΥΛΗΔΩΝ" ΤΟΥ ΠΑΡΕΛΘΟΝΤΟΣ
(Κείμενο του Δημητρίου Π. Κεραηλίδη)

Ο παλιός χρόνος έφυγε. Ήρθε το 2024 και τώρα στις πρώτες μέρες του, για Κατερίνη, ας τονίσουμε την εποχή που ήρθε. Τώρα;;; Τώρα απλά θα πούμε, ΓΙΑΝΝΗ ΝΤΟΥΜΟ καλή αρχή. Καλή επιτυχία στο έργο σου για μια Κατερίνη ριγμένη, πονεμένη, ατιμασμένη, επί χρόνια μέσα στα δεινά.... Που έχει ανάγκη από ΔΗΜΑΡΧΟ ΚΑΤΕΡΙΝΗΣ. Αυτά. ΥΓ: Να πως πως ζούμε την Κατερίνη του Ντούμου κι όχι των άλλων εκκολαπτόμενων δημαρχούληδων, που κυκλοφορούν πλέον στο κέντρο. Σαν όπως οι πρώην του πρώην Δημάρχου Κατερίνης. Γιατί η ιστορία έγραψε: Ο Κουκοδήμος έχασε κι όχι ο Νταντάμης, ο Κυριακίδης, ο Μπουσνάκης, ο Συμεωνίδης ή ο ή Μορφακίδης. Αυτά...

Κυριακή 6 Σεπτεμβρίου 2009

ΕΛΠΙΔΕΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΝΤΙΜΕΤΩΠΙΣΗ ΤΟΥ AIDS























Αμερικανοί ερευνητές ανακάλυψαν δύο νέα ανθρώπινα αντισώματα που επιτίθενται στον ιό του AIDS, μια εξέλιξη που αναπτερώνει τις ελπίδες για την ανάπτυξη εμβολίου.

Τα αντισώματα (PG9 και PG16) ανακαλύφθηκαν σε ένα μικρό ποσοστό οροθετικών ατόμων και φαίνεται ότι συνδέονται σε δύο θέσεις της επιφάνειας του ιού η οποία δεν αλλάζει συχνά μέσω μεταλλάξεων.

Οι δύο αυτές θέσεις του ιού θα μπορούσαν να αποτελέσουν το στόχο νέων εμβολίων, ελπίζουν οι ερευνητές που υπογράφουν τη δημοσίευση στο περιοδικό Science.

«Ίσως έχουμε τώρα μεγαλύτερη πιθανότητα να σχεδιάσουμε ένα εμβόλιο που θα προκαλεί την παραγωγή αντισωμάτων ευρείας εξουδετέρωσης, τα οποία πιστεύουμε ότι είναι κλειδί για την ανάπτυξη ενός αποτελεσματικού εμβολίου» δήλωσε στο Reuters ο Ντένις Μπαρτον του Ερευνητικού Ινστιτούτου Scripps στην Καλιφόρνια, επικεφαλής της ερευνητικής ομάδας.

Από τα δεκάδες υποψήφια εμβόλια που έχουν αναπτυχθεί μέχρι σήμερα, κανένα δεν αποδείχθηκε αποτελεσματικό.

Δύο είναι τα βασικά προβλήματα που εμποδίζουν την ανάπτυξη προληπτικών ή θεραπευτικών εμβολίων: Πρώτον, ο ιός HIV μολύνει τα ίδια τα κύτταρα του ανοσοποιητικού συστήματος τα οποία κανονικά εμποδίζουν τη μόλυνση από ιούς. Δεύτερον, τα γονίδια του HIV μεταλλάσσονται συνέχεια, και κάθε ασθενής φέρει εκατομμύρια διαφορετικές ποικιλίες του ιού.

Τα δύο αντισώματα, ικανά να αναγνωρίζουν πολλές διαφορετικές εκδοχές του HIV, ανακαλύφθηκαν στο ένα δέκατο των 1.800 οροθετικών ατόμων που εξετάστηκαν τη βοήθεια μιας νέων τεχνικών ανάλυσης του αίματος.

Ακόμα και αν η ανακάλυψη δεν οδηγήσει σε αποτελεσματικό προληπτικό εμβόλιο, εκτιμούν οι ερευνητές, τα ίδια τα αντισώματα θα μπορούσαν να χρησιμοποιηθούν ως θεραπεία.

«Συνωμοσία των Πυρήνων της Φωτιάς»

Η οργάνωση «Συνωμοσία των Πυρήνων της Φωτιάς» ανέλαβε την ευθύνη για την βομβιστική επίθεση στο υπουργείο Μακεδονίας-Θράκης στη Θεσσαλονίκη την περασμένη Τετάρτη.

Στην προκήρυξη αναλύονται οι αιτίες για τη δράση της οργάνωσης και επισημαίνεται ότι η βόμβα τοποθετήθηκε στο υπουργείο Μακεδονίας-Θράκης ως μια «πρόκληση για τα αστυνομικά μέτρα προστασίας» που λαμβάνονταν εκείνες τις ημέρες εν όψει της ΔΕΘ.

Κλείνοντας την προκήρυξή της, η οργάνωση σημειώνει ότι θα επανέλθει.

ΑΥΘΡΜΗΤΟΣ ΚΑΙ ΣΑΦΗΣ Ο ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟΣ ΣΤΗ ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΤΥΠΟΥ ΣΤΗ ΔΕΘ






















«Όχι, δεν παραιτούμαι, όσο αισθάνομαι χρήσιμος για τον τόπο θα είμαι στην πρώτη γραμμή» δήλωσε ο πρωθυπουργός Κώστας Καραμανλής για το ενδεχόμενο ήττας του κόμματός του στις εκλογές, τονίζοντας πάντως ότι «τίποτα δεν είναι προεξοφλημένο, η μάχη των εκλογών κερδίζεται και θα τα δώσω όλα, όσο ποτέ μέχρι τώρα».

Παράλληλα, σε ό,τι αφορά στο ξεκαθάρισμα του το εσωκομματικού τοπίου και τη συμμετοχή, ή μη, στα ψηφοδέλτια όσων ενεπλάκησαν σε σκανδαλώδεις υποθέσεις, και ιδιαίτερα τους λεγόμενους «Βατοπεδινούς», ο κ. Καραμανλής επανέλαβε πως όλοι κρίνονται από τη συνολική τους στάση και ότι η ώρα αυτής της κρίσης πλησιάζει.

«Έκανα λάθος στην εκτίμηση της υπόθεσης» επανέλαβε ο Κ.Καραμανλής για την υπόθεση Βατοπεδίου και συμπλήρωσε: «Η ώρα της τελικής αξιολόγησης και κρίσης είναι σε λίγες μέρες. Τα κριτήρια για την κατάρτιση των ψηφοδελτίων είναι συγκεκριμένα και αφορούν στο σύνολο της συμπεριφοράς. Περιμένετε λίγες ημέρες».

«Ήταν λάθος μου» απάντησε εξάλλου ο κ. Καραμανλής για το γεγονός ότι στην προηγούμενη ΔΕΘ δικαιολόγησε την άποψη πως «ό,τι είναι νόμιμο, είναι και ηθικό». Ερωτηθείς εάν έκανε στη διάρκεια των 5,5 ετών λάθη σε επιλογές προσώπων ο κ. Καραμανλής απάντησε ότι μόνο η εμπειρία μπορεί να αποδείξει την ορθότητα των επιλογών.

Σε ό,τι αφορά στη διαφθορά είπε ότι αυτή δεν προέκυψε τα τελευταία χρόνια αλλά είναι φαινόμενο της κοινωνίας και πρόσθεσε ότι η κυβέρνηση έστειλε όλες τις υποθέσεις στη Δικαιοσύνη. Ειδικά σε ό,τι αφορά την υπόθεση Siemens εμφανίστηκε κατηγορηματικός: «Η ΝΔ δεν έχει βάλει στα ταμεία της χρήματα της Siemens» δήλωσε ο Κ. Καραμανλής και κάλεσε τις αρχές να κάνουν ελέγχους στα βιβλία του κόμματος.

Πέραν της αυτοκριτικής, ο κ. Καραμανλής είπε ότι είναι αναπόφευκτο από κάθε εκλογική αναμέτρηση να προκύπτουν νέα πρόσωπα και αποκάλυψε ότι σκέφτεται την αξιοποίηση προσώπων εκτός πολιτικής, τεχνοκρατών, σε ενδεχόμενη νέα κυβέρνηση.

«Καθένας κάνει τις επιλογές του και κρίνεται από αυτές» ήταν η απάντηση στο ερώτημα για τον κ. Μιχάλη Λιάπη και τον χαρακτηρισμό «ιστορικό λάθος» και «ατόπημα για την παράταξη» της επιλογής των πρόωρων εκλογών. Επανέλαβε εξάλλου ότι κριτήριο για την απόφασή του να ζητήσει νωπή λαϊκή εντολή ήταν αποκλειστικά το εθνικό συμφέρον.

Ο πρωθυπουργός ήταν εξάλλου ξεκάθαρος ότι «τουλάχιστον η στάση των υπουργών» ήταν εσφαλμένη όταν τάσσονταν υπέρ ή κατά των εκλογών πριν ανακοινώσει ο ίδιος τις προθέσεις του.

«Ναι, έτσι απλά» ήταν εξάλλου η χαρακτηριστική απάντηση του πρωθυπουργού στο ερώτημα εάν πιστεύει ότι μπορεί να κερδίσει τις εκλογές. «Ξέρω ότι είναι δύσκολο και ότι κάποιοι στη ΝΔ έχουν παράπονα, αλλά έχουμε το σωστό μήνυμα και πολιτική και αυτό θα επιχειρήσω να επικοινωνήσω το επόμενο διάστημα».

Ο κ. Καραμανλής ξεκαθάρισε ακόμη ότι «τον Κάρολο Παπούλια θα τον ψηφίσουμε». Στο μέτρο όμως που ο κ. Κάρολος Παπούλιας δεν έχει εκφράσει ακόμα τις προθέσεις του, ο πρωθυπουργός είπε ότι αν προταθεί άλλο πρόσωπο το Μάρτιο, τότε «θέλει εξέταση και ανάλυση». «Δεσμεύομαι μόνο ότι η ΝΔ θα ψηφίσει τον Κ.Παπούλια» συμπλήρωσε.

Επίσης, ο πρωθυπουργός δήλωσε πρόθυμος να εξεταστεί ενδεχομένως στην επόμενη Βουλή το ευρύτερο ζήτημα ρόλου και αρμοδιοτήτων του Προέδρου της Δημοκρατίας. «Η συγκεκριμένη πρόταση έχει λογική βάση, αλλά θα προέκυπταν δυσκολίες, λόγω της αρχής της δεδηλωμένης» πρόσθεσε.

Ο πρωθυπουργός εκτίμησε ότι δεν υπάρχει η αντικειμενική συνθήκη για συνεργασία των δύο μεγάλων κομμάτων, ενώ για το ΛΑΟΣ είπε ότι είναι ένα κόμμα με ακραία ιδεολογία και με τα άκρα δεν πρόκειται να υπάρχει καμία συνεργασία.

Τέλος ο Κ.Καραμανλής δήλωσε πρόθυμος, εκτός από το καθιερωμένο ντιμπέιτ των πολιτικών αρχηγών, να υπάρξει ένα τηλεοπτικό τετ-α-τετ με τον πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ Γιώργο Παπανδρέου. «Πέρα από την επιλογή πολιτικού χώρου και πολιτικής, έχει σημασία και το πρόσωπο» είπε ο πρωθυπουργός.

Ο πρωθυπουργός απέκλεισε κατηγορηματικά το ενδεχόμενο, το δημόσιο να κηρύξει στάση πληρωμών έως το τέλος του χρόνου ενώ για μια ακόμη φορά υπεραμύνθηκε των πολιτικών της κυβέρνησής του για την αντιμετώπιση της κρίσης.

ΣΤΗΝ ΜΑΚΡΙΝΗ ΚΙΝΑ Ο ΝΟΜΑΡΧΗΣ ΠΙΕΡΙΑΣ ΓΙΩΡΓΟΣ ΠΑΠΑΣΤΕΡΓΙΟΥ

Ο ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΚΩΝΣΤΑΝΤΑΡΑΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΡΟΣΧΩΡΗΣΗ ΤΟΥ ΣΤΟΝ ΛΑΟΣ



























Θέλω να διαβεβαιώσω τους φίλους, συνεργάτες, ψηφοφόρους και παλιούς και νέους συναγωνιστές που με σέβονται, υπολογίζουν τη γνώμη μου και με εκτιμούν, ότι η απόφασή μου να είμαι υποψήφιος βουλευτής της Α΄. Αθηνών με τον Λαικό Ορθόδοξο Συναγερμό υπαγορεύτηκε από καθαρά ηθικούς, πολιτικούς και συναισθηματικούς λόγους.

Έγινε ύστερα από μακρά διαβούλευση, χωρίς εκατέρωθεν "διαπραγματεύσεις", με τον παλιό φίλο, πρόεδρο Γιώργο Καρατζαφέρη, πρώτο βουλευτή της Νέας Δημοκρατίας στη Β΄. Αθηνών, συνάδελφο δημοσιογράφο και πολιτικό που εκδιώχτηκε από το κόμμα της μεγάλης Φιλελεύθερής μας παράταξης τη δεκαετία του ΄90 για πολύ "συζητήσιμους" λόγους.

Το κόμμα που υπηρέτησα πιστά και αγωνιστικά επί 7 χρόνια με την ψήφο των Αθηναίων ως εκλεγμένος Πρώτος Νομαρχιακός Σύμβουλος, Βουλευτής Α΄. Αθηνών και πρώην βουλευτής, δεν με εκφράζει πολιτικά, έτσι όπως εξελίχθηκε, με την ανάμιξη κορυφαίων στελεχών σε σκάνδαλα, με την αθέτηση προεκλογικών υποσχέσεων και δεσμεύσεων και με την υιοθέτηση αναξιοκρατικών μεθόδων στην εσωκομματική, κοινοβουλευτική και πολιτική διαδικασία.

Δεν έδειξε την παραραμικρή επιθυμία να με κρατήσει κοντά του, δέχτηκε τη προσφορά συνεργασίας μου επί 1,5 χρόνο κοντά στην κομματική μας βάση, μετά τις εκλογές του 2007 χωρίς ποτέ να την αναγνωρίσει, απαξίωσε να απαντήσει στις επανειλημμένες εκκλήσεις μου για "ξεκαθάρισμα" των ψηφοδελτίων , αγνόησε τις δημόσια εκφρασμένες απόψεις μου για την φθίνουσα κατάσταση που σήμερα ακόμη και ο πρωθυπουργός αποδέχεται και απέφυγε να μου γνωστοποιήσει τον οποιονδήποτε σχεδιασμό για τις επερχόμενες εκλογές θεωρώντας με "δεδομένο".

Ο Λαικός Ορθόδοξος Συναγερμός του Γιώργου Καρατζαφέρη με κάλεσε κοντά του, με αγκάλιασε από το πρώτο λεπτό και με έκανε να αισθανθώ ότι απέκτησα και πάλι πολιτική στέγη, με μια πολιτική πλατφόρμα που όπως όλοι γνωρίζουμε, καθόλου δεν απέχει από την ιδεολογική πλατφόρμα της Φιλελεύθερης Παράταξης. Αντιθέτως, σε θέματα Εθνικής Πολιτικής, Ασφάλειας του Πολίτη, Διεθνούς Υπεράσπισης των Ελληνικών Θέσεων, Προστασίας της Κοινωνίας μας, Εργασίας και Ασφάλισης , Οικονομικής Πολιτικής ξεπερνά κατά πολύ την απόδοση των κυβερνήσεων της Νέας Δημοκρατίας και έρχεται πιο κοντά στον πολίτη.

Είμαι ήσυχος με τη συνείδησή μου, την πολιτική μου ηθική και τις κοινωνικές μου υποχρεώσεις αλλά και έτοιμος να προσπαθήσω να προσφέρω στον πολίτη -κυρίως της Αθήνας - αυτά που μπορώ και τα οποία ουδέποτε αξιοποιήθηκαν, συνειδητά ή ασυνείδητα, από το κόμμα και τις κυβερνήσεις της Νέας Δημοκρατίας.

Σε άλλο κόμμα εντάχθηκα από το 1974, σε άλλο κόμμα "μπήκα" το 2002 και από άλλο κόμμα έφυγα το 2009.

Δημήτρης Κωνσταντάρας