PIERIA-GR ΚΟΝΤΑ ΣΑΣ ΑΠΟ ΤΟ 2008 ΤΟ ΠΡΩΤΟ BLOG ΤΗΣ ΠΙΕΡΙΑΣ

Στη γειτονιά των θεών του Ολύμπου.

PIERIA-GR ΓΙΑΤΙ ΕΜΕΙΣ ΓΡΑΦΟΥΜΕ ΚΑΙ ΔΕΝ ...ΑΝΤΙΓΡΑΦΟΥΜΕ

ΓΚΡΕΜΙΣΤΕ ΡΕ ...ΓΑΪΔΟΥΡΙΑ ΤΑ ΔΙΟΔΙΑ

ΤΟ E-MAIL ΜΑΣ ΕΙΝΑΙ KERAILIDISDIM@GMAIL.COM

Γιατί εμείς ΓΡΑΦΟΥΜΕ, υποΓΡΑΦΟΥΜΕ και δεν ΑΝΤΙγράφουμε

"METROPOLIS 106,7" ΤΟ ΠΡΩΤΟ ΚΑΙ ΜΟΝΑΔΙΚΟ ΑΘΛΗΤΙΚΟ ΡΑΔΙΟΦΩΝΟ ΤΗΣ ΠΙΕΡΙΑΣ

Η ομάδα του PIERIA GR σας καλώς ορίζει στη γειτονιά των θεών του Ολύμπου.

ΕΠΟΧΗ "ΝΤΟΥΜΟΥ" - ΔΗΜΑΡΧΟΥ, ΖΟΥΜΕ ΠΛΕΟΝ ΣΤΗΝ ΚΑΤΕΡΙΝΗ ΚΙ ΟΧΙ "ΔΗΜΑΡΧΟΥΛΗΔΩΝ" ΤΟΥ ΠΑΡΕΛΘΟΝΤΟΣ
(Κείμενο του Δημητρίου Π. Κεραηλίδη)

Ο παλιός χρόνος έφυγε. Ήρθε το 2024 και τώρα στις πρώτες μέρες του, για Κατερίνη, ας τονίσουμε την εποχή που ήρθε. Τώρα;;; Τώρα απλά θα πούμε, ΓΙΑΝΝΗ ΝΤΟΥΜΟ καλή αρχή. Καλή επιτυχία στο έργο σου για μια Κατερίνη ριγμένη, πονεμένη, ατιμασμένη, επί χρόνια μέσα στα δεινά.... Που έχει ανάγκη από ΔΗΜΑΡΧΟ ΚΑΤΕΡΙΝΗΣ. Αυτά. ΥΓ: Να πως πως ζούμε την Κατερίνη του Ντούμου κι όχι των άλλων εκκολαπτόμενων δημαρχούληδων, που κυκλοφορούν πλέον στο κέντρο. Σαν όπως οι πρώην του πρώην Δημάρχου Κατερίνης. Γιατί η ιστορία έγραψε: Ο Κουκοδήμος έχασε κι όχι ο Νταντάμης, ο Κυριακίδης, ο Μπουσνάκης, ο Συμεωνίδης ή ο ή Μορφακίδης. Αυτά...

Δευτέρα 18 Ιανουαρίου 2010

Ξεκίνησαν οι ζυμώσεις για το σχέδιο Καλλικράτης και την οριοθέτηση των νέων δήμων στο νομό Πιερίας. .



Έντονη είναι η κινητοποίηση που παρατηρείται τις τελευταίες ημέρες για την οριοθέτηση των νέων δήμων στο νομό Πιερίας. Μήλο της έριδος η ορεινή Πιερία και συγκεκριμένα ο δήμος Πέτρας, ο δήμος Πιερίων και ο δήμος Ελαφίνας με την μορφή που τους γνωρίζουμε σήμερα. Όχι πως ξαφνικά όλοι θέλουν να έχουν μαζί τους, τους κατοίκους των τριών δήμων. Αντίθετα όλοι προσπαθούν να τους ξεφορτωθούν. Αν μάλιστα ήταν εφικτό θα υπήρχε η πρόταση να ενσωματωθούν στο δήμο Καστελόριζου.
Βλέπετε βάζοντας κάτω και μετρώντας τα κουκιά με τους ψήφους που αναλογούν στον καθένα, δεν τους βγαίνει. Η ορεινή Πιερία τους χαλάει τα σχέδια.
Η πρόταση της κυβέρνησης και το σχέδιο Καλλικράτης που έχει βγει στο διαδίκτυο για διαβούλευση δεν αναφέρει πουθενά σαν κριτήριο την επιβίωση πολιτικών προσώπων. Αντίθετα κριτήριο είναι η ευημερία και η βιωσιμότητα των νέων δήμων.
Κάποιοι μάλλον δεν έχουν διαβάσει σωστά το 50σέλιδο κείμενο του Καλλικράτη. Μπορεί και να μην θέλουν να το διαβάσουν σωστά. Δεν εξηγείτε διαφορετικά πως υπάρχει πρόταση για απόσχιση οικισμών του δήμου Ελαφίνας και ενσωμάτωσης τους στο δήμο Κατερίνης ενώ ο υπόλοιπος δήμος να υπαχθεί στο δήμο Ορεινής Πιερίας με έδρα τον Κολινδρό. Η διατύπωση στο σχέδιο νόμου είναι σαφής και λέει ότι στη νέα δομή οι δήμοι θα συγχωνευτούν ως έχουν και όχι κάποια από τα δημοτικά διαμερίσματα.
Και αναρωτιόμαστε εμείς . Τόσο σημαντική είναι η επιβίωση ορισμένων που μπαίνει πάνω από το συμφέρων των πολιτών;
Ρώτησε κανείς τον παππού από τον Άγιο Δημήτριο πως θα πάει στον Κολινδρό; Η διαδρομή από την εθνική οδό είναι μόλις και μετά βίας 68,4 χιλιόμετρα. Αν βέβαια δεν θέλει να περάσει από τον δήμο Κατερίνης στον οποίο κάποιοι δεν τον ήθελαν και θέλει να πάει μέσω Ρητίνης, Μελιαδίου κλπ πάλι μετά βίας είναι μόλις 70,5 χιλιόμετρα, (αν ο δρόμος δεν έχει ξεφτίσει και περνάει αυτοκίνητο).
Κάποιος από τους πρωτομάστορες και φωστήρες αυτής της πρότασης, νεόκοπος στην πολιτική είπε. «Μα υπάρχει δρόμος μέσω Μελιαδίου – Ρυακίων.» Εμείς τον προκαλούμε να πάρει το αυτοκίνητο του ή το ποδήλατο του και να κάνει αυτή την διαδρομή. Τα σχέδια με τα έργα που θα γινόταν έχουν μείνει στα χαρτιά χάρη στον άλλο μεγάλο ευεργέτη του νομού με τον οποίο έχουν και κοινή καταγωγή. Ο συγκεκριμένος δρόμος είναι ασφαλής να τον διασχίσεις μόνο με γαϊδούρι.
Θα πρέπει κύριοι να καταλάβετε πως η ορεινή Πιερία και οι τρεις δήμοι της δεν θα γίνουν το παιχνιδάκι σας. Ο λαός έχει ξυπνήσει και τιμωρεί αυστηρά αλαζονικές και συμφεροντολογικές συμπεριφορές. Είναι αδιανόητο και δεν θα επιτρέψουμε να αποφασίσετε για εμάς χωρίς εμάς. Η εποχή του «αποφασίζομε και διατάσσουμε» έχει περάσει ανεπιστρεπτί για όσους δεν το έχουν καταλάβει.
πηγή pierialife

PIERIA GR KI EMEIΣ ΑΝΑΡΩΤΙΟΜΑΣΤΕ ΑΝ ΚΑΠΟΙΟΣ ΑΠΟ ΕΚΕΙΝΟΥΣ ΣΤΗΝ ΑΘΗΝΑ ΔΕΙ Ή ΑΚΟΥΣΕΙ ΑΥΤΟΥΣ ΤΟΥΣ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΙΣΜΟΥΣ ΤΩΝ ΠΙΕΡΙΕΩΝ. ΑΠΟΚΛΕΙΕΤΑΙ ΝΑ  ΜΑΣ ΑΚΟΥΣΟΥΝ ΚΙ ΕΤΣΙ ΚΑΙ ΠΑΛΙ ΘΑ ΜΑΣ ΚΑΝΟΥΝ "ΣΑΛΑΤΑ" ΚΙ ΕΜΕΙΣ ΚΑΙ ΠΑΛΙ ΟΙ ...ΡΙΓΜΕΝΟΙ!!! ΚΙ ΑΣ ΥΠΕΝΘΥΜΙΣΟΥΜΕ ΣΕ ΟΛΟΥΣ ΠΩΣ Η ΕΛΛΑΔΑ ΕΧΕΙ ΧΟΡΤΑΣΕΙ ΤΟΥΣ ..."ΕΦΙΑΛΤΕΣ" ΚΙ Η ΠΙΕΡΙΑ ΤΟΥΣ ...ΜΕΤΡΙΟΤΙΠΟΤΕΣ ΠΟΛΙΤΙΚΟΥΣ! ΓΙΑ ΝΑ ΔΟΥΜΕ ΤΙ ΘΑ ΔΟΥΜΕ!!!

άγρια ...αγριόγατα η Πιερία μας,ας προσέχουν οι εταιρείες τύπου ...ΑΙΓΑΙΟΥ

Το παιχνίδι της γάτας με το ποντίκι, συνεχίζει να παίζει η «Αιγαίο Α.Ε.» με όσους αρνούνται να καταβάλλουν το αντίτιμο των διοδίων στη Λεπτοκαρυά και σε ένα δρόμο που ουσιαστικά εξυπηρετεί αυτή τη στιγμή, μόνο την επικοινωνία των κατοίκων του Δήμου Αν. Ολύμπου.

PIERIA GR Ναι το παιχνίδ της γάτας με το ποντίκι παίζει η εταιρεία με μας όλους εδώ στην Πιερία. όμως να ξέρει πως η ΓΑΤΑ όταν γίνει ΑΓΡΙΟΓΑΤΑ έ τότε βγάζει και μάτια - κι η Πιερία μου πλέον είναι ΑΓΡΙΑ ...ΑΓΡΙΟΓΑΤΑ!!!

ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ ΕΔΩ ΣΤΗΝ ΠΙΕΡΙΑ ΗΤΑΝ ΝΑ ΜΗΝ ΒΓΟΥΜΕ ΣΤΟ ΔΡΟΜΟ - Έ ΤΩΡΑ ΟΠΟΙΟΝ ΠΑΡΕΙ Ο ΧΑΡΟΣ

Μήνυση κατά του Λεωνίδα Μπόμπολα και του Όλιβερ Βάγκνερ, υπευθύνων της εταιρίας «Αυτοκινητόδρομος Αιγαίου», καθώς και κατά παντός υπευθύνου, κατέθεσαν χθες οι δήμαρχοι Πύδνας Δ. Βασιλειάδης και Μεθώνης Κ. Αβραμίδης, ενώπιον του Αντεισαγγελέα Κατερίνης.


Οι δυο δήμαρχοι ζητούν από την Εισαγγελία Κατερίνης να διερευνήσει τις αδειοδοτήσεις, τις εγκεκριμένες μελέτες και την άδεια λειτουργίας του σταθμού Αιγινίου.

Έ ΡΕ ΜΑΓΚΕΣ ΤΗΣ ΤΟΠΙΚΗΣ ΕΞΟΥΣΙΑΣ, ΤΩΡΑ ΝΟΙΩΘΩ ΠΩΣ ΜΕ ΤΕΤΟΙΕΣ ΚΙΝΗΣΕΙΣ ΚΑΤΙ ΚΑΛΟ ΘΑ ΕΡΘΕΙ ΣΤΗΝ ΠΙΕΡΙΑ ΜΟΥ - ΜΠΡΑΒΟ ΣΑΣ
ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΚΕΡΑΗΛΙΔΗΣ - Η ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΙΑ ΣΤΟ ΝΟΜΟ ΠΙΕΡΙΑΣ ΔΙΑΝΥΕΙ ΤΙΣ ΚΑΛΥΤΕΡΕΣ ΜΕΡΕΣ ΤΗΣ... ΔΕΝ ΠΕΦΤΕΙ ΤΙΠΟΤΑ ΚΑΤΩ! ΤΑ ΠΑΝΤΑ ΠΛΕΟΝ ΣΤΟ ΜΙΚΡΟΣΚΟΠΙΟ ΤΩΝ ΕΚΠΡΟΣΩΠΩΝ ΤΟΥ ΤΥΠΟΥ ΤΗΣ ΠΙΕΡΙΑΣ!
ΤΑ ΚΑΛΥΤΕΡΑ ΠΑΙΔΙΑ ΤΟΥ ΤΥΠΟΥ;
ΚΑΤΕΡΙΝΑ ΤΣΑΛΟΥ, ΒΑΓΓΕΛΗΣ ΖΑΜΑΝΤΖΑΣ, ΙΩΑΝΝΑ ΔΕΡΜΙΣΗ, ΕΥΗ ΜΙΧΩΛΟΥ, ΘΕΟΧΑΡΗΣ ΜΠΙΚΗΡΟΠΟΥΛΟΣ, ΕΥΓΕΝΙΟΣ ΟΛΥΜΠΙΟΣ, ΓΕΩΡΓΙΑ ΠΕΤΡΙΔΟΥ, ΒΑΓΓΕΛΗΣ ΜΠΑΝΤΕΣ, ΙΩΑΝΝΗΣ ΤΣΙΜΠΟΝΙΔΗΣ, ΧΡΙΣΤΙΝΑ ΣΙΔΗΡΟΠΟΥΛΟΥ ΚΑΙ Ο ΓΙΩΡΓΟΣ ΚΟΥΚΟΥΛΙΑΤΑΣ!

τι θα γίνει ο Γιάννης Αμοιρίδης όταν ...μεγαλώσει;;;;


ΚΕΡΑΗΛΙΔΗΣ ΔΗΜΗΤΡΗΣ - Γιάννη μετά που κατάφερες να ξαναγίνεις Βουλευτής, ΑΝΤΕ ΚΑΙ ...ΔΗΜΑΡΧΟΣ!!! χο χο χο

ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ ΕΝΩΜΕΝΟΙ ΟΛΟΙ ΚΑΤΑ ΤΩΝ Κ...ΔΙΟΔΙΩΝ ΠΟΥ ΜΑΣ ΠΝΙΓΟΥΝ

Σε κατάληψη των διοδίων Αιγινίου προχώρησε η επιτροπή αγώνα ενάντια στα διόδια έχοντας κοντά της την εθελοντική ομάδα δράσης, τους τέσσερις βουλευτές του νομού, το νομάρχη, τους δημάρχους Κολινδρού, Αιγινίου, Μεθώνης, Κορινού, Πύδνας, Πέτρας κ.ά., εκπρόσωπο του δημάρχου Κατερίνης, τον πρόεδρο του επιμελητηρίου Πιερίας, εκπροσώπους φορέων και αρκετούς πολίτες.

ΚΕΡΑΗΛΙΔΗΣ ΔΗΜΗΤΡΗΣ - Μπράβο σε όλους σας μα πιό πολύ σ εκείνον, που θα έλεγε κι ο Νότης Σφακιανάκης. Σε εκείνον που θα βάλει επιτέλους στη θέση της της ΕΤΑΙΡΕΙΑ ΖΟΝΚ ΣΑΣ ...ΚΕΡΔΙΣΑ!!! και ντι τι ρι τιντίτ ΑΙΓΑΙΟ...

και πάλι υποψήφιος για πρόεδρος ο Ηλίας Χατζηχριδτοδούλου στο Επιμελητήριο....

Την υποψηφιότητά του για ακόμη μια θητεία ως πρόεδρος του Επιμελητηρίου Πιερίας ανακοίνωσε χθες ο Ηλίας Χατζηχριστοδούλου

Θα είμαι παρών στις εκλογές του Επιμελητηρίου, δήλωσε στους δημοσιογράφους!!!

ΚΕΡΑΗΛΙΔΗΣ ΔΗΜΗΤΡΗΣ - Δήλωσε ότι θα είναι παρών ο Ηλίας Χατζηχριστοδούλου στις εκλογές, οι ψηφοφόροι του των προηγούμενων εκλογών θα είναι;;;; χα χα χα

ΜΠΡΑΒΟ ΣΤΟΝ ΓΙΑΝΝΗ ΣΙΔΗΡΟΠΟΥΛΟ

Με δυο νέες πανελλήνιες διακρίσεις στη λογοτεχνία για το 2009, τιμήθηκε ο συμπολίτης μας δικηγόρος Γιάννης Σιδηρόπουλος...

Με έπαινο βραβεύθηκε ο συμπολίτης μας δικηγόρος Γιάννης Σιδηρόπουλος, από την Αμφικτυονία Ελληνισμού, στον παγκόσμιο ποιητικό διαγωνισμό, που προκήρυξε το 2009, κατατάσσοντας το ποίημά του με τίτλο «Στον Απόλλωνα και στους Δελφούς» στα είκοσι καλύτερα που βραβεύτηκαν, συνολικά. (πηγή: ΗΜΕΡΗΣΙΑ)

ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΚΕΡΑΗΛΙΔΗΣ - Όταν είσαι ΜΕΓΑΛΟΣ Πιεριέας και σε γυάλα να σε κλείσουν θα εκφραστείς. Ο Γιάννης Σιδηρόπουλος μια ζωή κάνει την διαφορά και μπράβο του... ΟΧΙ ΣΑΝ ΚΑΠΟΙΟΥΣ ΑΛΛΟΥΣ ΔΗΘΕΝ ΜΕΓΑΛΟΥΣ ΚΑΙ ΤΑΧΑ ΔΥΝΑΤΟΥΣ ΠΟΥ Η ΔΥΝΑΜΗ ΤΟΥΣ ΦΤΑΝΕΙ ΜΕΧΡΙ ΤΟΝ ...ΠΕΛΕΚΑ!!!

ΣΤΑ ΠΡΟΘΥΡΑ ΤΗΣ ΦΤΩΧΕΙΑΣ ΤΟ 20% ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ

Το 20% των πολιτών στην Ελλάδα βρίσκεται αντιμέτωπο με τον κίνδυνο της φτώχειας, ενώ ο μέσος κοινοτικός όρος βρίσκεται στο 17%, σύμφωνα με τα στοιχεία για το 2008 που έδωσε την Δευτέρα στη δημοσιότητα η Eurostat.
Ειδικότερα, σύμφωνα με την κοινοτική στατιστική υπηρεσία, περισσότερο εκτεθειμένοι στον κίνδυνο φτώχειας είναι οι πολίτες της Λετονίας (26%), της Ρουμανίας (23%),της Βουλγαρίας (21%), της Ελλάδας, της Ισπανίας και της Λιθουανίας (από 20%) και λιγότερο εκτεθειμένοι οι πολίτες της Τσεχίας (9%) της Ολλανδίας και της Σλοβακίας (από 11%).
Υπενθυμίζεται ότι ο κίνδυνος της φτώχειας ορίζεται ως το ποσοστό του πληθυσμού που εμφανίζει εισόδημα κάτω από το 60% του μέσου κατά κεφαλήν εθνικού εισοδήματος.

Από τα στοιχεία της Eurostat προκύπτει ακόμη ότι στην Ελλάδα το 23% των νέων έως 17 ετών κινδυνεύει από τη φτώχεια (με μέσο κοινοτικό όρο 20%,) ενώ για τους άνω των 65 ετών ο κίνδυνος φτώχειας φτάνει το 22% στη χώρα μας (με μέσο κοινοτικό όρο 19%).
Παράλληλα, στην Ελλάδα το 14% του πληθυσμού που έχει κάποια απασχόληση κινδυνεύει από τη φτώχεια, με μέσο κοινοτικό όρο 8%.

Σύμφωνα ακόμη με τη Eurostat, το 50% του πληθυσμού στην Ελλάδα δηλώνει ότι δεν έχει τα μέσα να έχει κάθε χρόνο μια εβδομάδα διακοπές μακριά από την οικία του (με μέσο κοινοτικό όρο 37%), ενώ το 15% δηλώνει ότι δεν έχει τη δυνατότητα να έχει ικανοποιητική θέρμανση στο σπίτι (με μέσο κοινοτικό όρο 10%).
Επίσης, το 9% δεν έχει τα μέσα να αγοράσει ένα αυτοκίνητο (με μέσο κοινοτικό όρο επίσης 9%), ενώ το 7% δηλώνει ότι δεν μπορεί να έχει ένα γεύμα κάθε δύο ημέρες που να περιλαμβάνει κρέας, κοτόπουλο ή ψάρι (με μέσο κοινοτικό όρο 9%).

Newsroom ΔΟΛ, με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ

ΤΑ ΜΠΛΟΚΑ ΤΩΝ ΑΓΡΟΤΩΝ

Η κυβέρνηση είναι ανοιχτή στο διάλογο για τη συνολική επίλυση του αγροτικού προβλήματος, δήλωσε ο Γιώργος Πεταλωτής, κάνοντας ιδιαίτερη αναφορά στον εθνικό διάλογο που θα πραγματοποιηθεί στις 25-26 Ιανουαρίου.
«Το αγροτικό ζήτημα δεν είναι θέμα απλής διαπραγμάτευσης ανάμεσα στην Πολιτεία και τους αγρότες, αλλά αφορά όλη την κοινωνία» σημείωσε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος.
Επισήμανε δε ότι ήδη ομάδες εργασίας, με εντολή της πολιτικής ηγεσίας του υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης, επεξεργάζονται τους οκτώ προτεινούμενους βασικούς άξονες, όπου θα γίνουν οι μεγάλες διαρθρωτικές αλλαγές στην παραγωγή και την εμπορία.
Ερωτηθείς εάν θα υπάρξει συνάντηση αγροτοσυνδικαλιστών με τον πρωθυπουργό, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος είπε ότι «είναι άκαιρο να μιλάμε για συνάντηση με τον πρωθυπουργό σήμερα, όταν στις 25 και 26 Ιανουαρίου θα ολοκληρωθεί ο συγκεκριμένος διάλογος».
Τη στήριξη της ΝΔ στον αγώνα και τα αιτήματα των αγροτών, αλλά και τη διαφωνία της με τους αποκλεισμούς δρόμων, εξέφρασε ο υπεύθυνος του Τομέα Πολιτικής Ευθύνης Αγροτικής Ανάπτυξης του κόμματος, βουλευτής Κοζάνης, Γιώργος Κασαπίδης.
«Οι Έλληνες αγρότες στις δύσκολες στιγμές που πέρασαν τα προηγούμενα χρόνια, ένιωσαν την αμέριστη υποστήριξη της κυβέρνησης της ΝΔ, τόσο με θεσμικά όσο και με οικονομικά μέτρα» δήλωσε χαρακτηριστικά.
«Περιμένουμε τις αποφάσεις της κυβέρνησης για να κάνουμε παρατηρήσεις και να καταθέσουμε τις δικές μας προτάσεις για το καλό του αγροτικού κόσμου και της χώρας» κατέληξε.
Από πλευράς ΛΑΟΣ ο κ. Αϊβαλιώτης τόνισε: «Οι συνεχείς υποχωρήσεις στο παρελθόν σε ανάλογες πρακτικές όπως είναι τα μπλόκα ενδυναμώνουν την κλιμάκωση τέτοιων δυσμενών για την χώρα πρωτοβουλιών.
» Οι αγρότες δοκιμάζονται και πρέπει να υπάρξει μια ξεκάθαρη πολιτική ενίσχυσης της προσφοράς τους η οποία όμως -ας μην κοροϊδευόμαστε και ας μην τους κοροϊδεύουμε- περνά από τις Βρυξέλλες.»
Newsroom ΔΟΛ

ΣΥΝΑΓΕΡΜΟΣ ΣΤΗΝ ΚΑΤΕΡΙΝΗ ΓΙΑ ΤΟΝ ΠΙΕΡΙΚΟ

ΜΕΓΑΛΗΣ ΣΗΜΑΣΙΑΣ ΕΙΝΑΙ Ο ΑΓΩΝΑΣ ΠΟΥ ΘΑ ΞΕΚΙΝΗΣΕΙ ΣΕ ΜΙΑΜΙΣΗ ΩΡΑ ΣΤΟ ΓΗΠΕΔΟ ΤΗΣ ΚΑΤΕΡΙΝΗΣ ΚΑΘΩΣ Ο ΠΙΕΡΙΚΟΣ ΥΠΟΔΕΧΕΤΑΙ ΤΗΝ ΠΡΩΤΟΠΟΡΟ ΚΕΡΚΥΡΑ ΣΕ ΕΝΑ ΚΡΙΣΙΜΟ ΑΓΩΝΑ.
ΣΤΟΧΟΣ ΤΩΝ ΚΑΤΕΡΙΝΙΩΤΩΝ ΕΙΝΑΙ Η ΝΙΚΗ ΓΙΑ ΝΑ ΠΛΑΣΣΑΡΙΣΤΕΙ Η ΟΜΑΔΑ ΣΤΗΝ 6αδα ΤΩΝ ΠΛΑΙ ΟΦΣ ΜΕ ΣΤΟΧΟ ΤΗΝ Α ΕΘΝΙΚΗ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ...
ΟΛΟΙ ΕΥΧΟΜΑΣΤΕ -ΜΕΤΑ ΚΑΙ ΤΗ ΣΠΟΥΔΑΙΑ  ΕΜΦΑΝΙΣΗ ΚΟΝΤΡΑ ΣΤΟΝ ΠΑΝΑΘΗΝΑΙΚΟ ΤΗΝ ΤΕΤΑΡΤΗ ΠΟΥ ΠΕΡΑΣΕ- Ο ΙΣΤΟΡΙΚΟΣ ΠΙΕΡΙΚΟΣ ΜΑΣ ΝΑ ΤΑ ΚΑΤΑΦΕΡΕΙ ΚΑΙ ΝΑ ΝΙΚΗΣΕΙ ΣΤΟ ΣΗΜΕΡΙΝΟ ΠΑΙΧΝΙΔΙ...

Σοβαρές επιφυλάξεις για το σχέδιο «Καλλικράτης»

Σοβαρές επιφυλάξεις για το σχέδιο «Καλλικράτης» εξέφρασε ο Αντώνης Σαμαράς, μιλώντας στο συνέδριο της ΚΕΔΚΕ.

Ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας κατέθεσε δύο προτάσεις εν όψει των δημοτικών εκλογών: καταρχήν ανακοίνωσε ότι το κόμμα του δεν θα δώσει χρίσμα για τους υποψήφιους δημάρχους σε μικρούς δήμους.
Επιπλέον, πρότεινε να στηθούν δύο κάλπες στις προσεχείς εκλογές για τους ΟΤΑ: μία για τον δήμαρχο και μία για το δημοτικό συμβούλιο.
Σχετικά με τον «Καλλικράτη» είπε ότι πρόκειται για ένα σχέδιο που ουσιαστικά έρχεται να μιμηθεί το προβληματικό και απρόσωπο κεντρικό κράτος, που ελάχιστα ενδιαφέρεται για τις ανάγκες της κοινωνίας.
O κ. Σαμαράς αναγνώρισε την ανάγκη αλλαγών στο μοντέλο λειτουργίας των ΟΤΑ, ωστόσο, υπογράμμισε ότι οι αλλαγές προϋποθέτουν μελέτη και ουσιαστικό διάλογο.
«Και όμως βλέπουμε σπουδή, κομματικές σκοπιμότητες, γενικόλογες διακηρύξεις, μυστικότητα, έλλειψη συγκεκριμένου σχεδίου.
» Ακούσαμε μια γενικόλογη έκθεση από την κυβέρνηση, εντοπίσαμε σοβαρά κενά» συμπλήρωσε, για να θέσει στη συνέχεια ορισμένα ερωτήματα, όπως: «Παύει η σχέση εξάρτησης της τοπικής αυτοδιοίκησης από το κράτος ή διαιωνίζεται;»

Newsroom ΔΟΛ

ΣΤΟΧΟΣ ΕΘΝΙΚΗΣ ΣΗΜΑΣΙΑΣ Ο "ΚΑΛΛΙΚΡΑΤΗΣ"

Τη διαβεβαίωση ότι η διοικητική μεταρρύθμιση είναι στόχος εθνικής σημασίας και ως τέτοιο η κυβέρνηση αφ' ενός θα τον στηρίξει με πόρους, αφ' ετέρου θα τον προωθήσει με συναίνεση, παρείχε κατά την ομιλία του στο Συνέδριο της ΚΕΔΚΕ ο πρωθυπουργός Γ.Παπανδρέου.
Ο Γ.Παπανδρέου υπογράμμισε ότι η διοικητική μεταρρύθμιση είναι απολύτως αναγκαία και για την ανάταξη της οικονομίας και στο σημείο αυτό επιτέθηκε στην ΝΔ για την δημοσιονομική κατάσταση στην οποία βρίσκεται η χώρα, λέγοντας: «Οι ευθύνες όσων οδήγησαν σε αυτήν την κατάσταση την οικονομία μας, είναι προφανείς και βαρύτατες».
Έστειλε, δε, μήνυμα και προς όσους επιτίθενται στην Ελλάδα για τη δημοσιονομική κατάστασή της, λέγοντας: «Ο λαός περιμένει να γίνουν όλα όσα απαιτούνται, ώστε να απαλλαγούμε από αυτούς που μας λοιδορούν που μπορούν σήμερα να μας απαξιώνουν και που θέλουν να μας δώσουν μαθήματα ήθους και συμπεριφοράς».
Ακόμη, επισήμανε: «Βρισκόμαστε σε κρίσιμη καμπή και πρέπει να πάρουμε γενναίες αποφάσεις. Είναι αναγκαίες ριζικές αλλαγές που θα πονέσουν, αλλά θα λυτρώσουν».
Ο πρωθυπουργός τόνισε ότι το πρόγραμμα «Καλλικράτης» θα προχωρήσει με ταχύτατους ρυθμούς και εξουσίες από το «συγκεντρωτικό, γραφειοκρατικό και πλαδαρό κράτος» θα μεταφερθούν στην αυτοδιοίκηση. Όπως είπε στόχος είναι να αλλάξει ριζικά η λειτουργία του κεντρικού κράτους και ταυτόχρονα να απελευθερωθούν ανθρώπινο δυναμικό και πόροι.
Περιγράφοντας το σχέδιο «Καλλικράτης» έκανε λόγο για «λιτή, λειτουργική και στέρεη αρχιτεκτονική», υπογραμμίζοντας ότι πρόκειται για μια «νέα αντίληψη για την άσκηση εξουσίας, με τον πολίτη στο επίκεντρο» και όχι μια καλύτερη διανομή πόρων και αρμοδιοτήτων.
«Από την 1η Ιανουαρίου 2011, οι ΟΤΑ θα λειτουργήσουν σε ένα νέο καθεστώς διαφάνειας, λογοδοσίας και μακριά από τις πελατειακές σχέσεις. Κάθε απόφαση θα λαμβάνεται μέσα από διαβούλευση και με τη συμβολή νέων θεσμών, όπως ο Συνήγορος του Δημότη και τη συμμετοχή ομογενών και νόμιμων μεταναστών. Έτσι εξασφαλίζουμε κοινωνική ειρήνη και συνοχή», επισήμανε ο πρωθυπουργός.
O πρωθυπουργός τόνισε ότι η διοικητική μεταρρύθμιση αποτελεί «στόχο εθνικής σημασίας και ως τέτοιο θα τον στηρίξουμε στο πλαίσιο των δυνατοτήτων με εθνικούς, καθώς και κοινοτικούς πόρους». Επιπλέον, επισήμανε ότι για το σχέδιο «Καλλικράτης» η κυβέρνηση αναζητά την ευρύτερη δυνατή συναίνεση. «Θα ενσωματώσουμε κάθε θετική πρόταση» είπε.

Newsroom ΔΟΛ

ΚΑΙΝΟΥΡΙΟ ΒΙΒΛΙΟ


ΣΤΟ ΤΥΠΟΓΡΑΦΕΙΟ "ΟΔΕΥΕΙ" ΤΟ ΝΕΟ ΒΙΒΛΙΟ ΤΟΥ ΦΙΛΟΥ ΜΑΣ ΘΕΟΧΑΡΗ ΜΠΙΚΗΡΟΠΟΥΛΟΥ ΜΕ ΘΕΜΑ ΤΟ "ΜOBBING"....

ENA EΠΙΣΤΗΜΟΝΙΚΟ ΣΥΓΓΡΑΜΜΑ -ΜΕΛΕΤΗ ΠΑΝΩ ΣΤΟ ΘΕΜΑ ΤΗΣ ΚΡΥΜΜΕΝΗΣ ΒΙΑΣ.

ΝΑ ΣΗΜΕΙΩΣΟΥΜΕ ΟΤΙ ΑΝΑΜΕΝΟΝΤΑΙ, ΤΟ ΒΙΒΛΙΟ "ΑΛΚΥΟΝΙΔΕΣ ΝΥΧΤΕΣ" ΑΠΟ ΤΙΣ ΕΚΔΟΣΕΙΣ ΜΑΤΙ
ΚΑΙ ΤΟ ΘΕΑΤΡΙΚΟ "ΕΓΩ? ΕΣΥ..." ΑΠΟ ΤΙΣ ΕΚΔΟΣΕΙΣ ΣΑΒΒΙΔΗ.

ΟΠΕΡ ΣΗΜΑΙΝΕΙ, ΜΕΣ ΤΟ 2010 Ο ΣΥΜΠΟΛΙΤΗΣ ΜΑΣ ΘΑ ΒΓΕΙ ΜΕ 3 ΒΙΒΛΙΑ ΣΤΙΣ ΠΡΟΘΗΚΕΣ....

...ΚΑΙ ΛΙΓΑ ΕΙΝΑΙ ΑΦΟΥ ΜΕΡΑ-ΝΥΧΤΑ ΓΡΑΦΕΙ....!!!!!!

ΑΓΡΟΤΙΚΕΣ ΚΙΝΗΤΟΠΟΙΗΣΕΙΣ


Την Τρίτη 19 Ιανουαρίου, στις 10.30 το βράδυ
ΣΤΗΝ ΕΚΠΟΜΠΗ «ΚΟΝΤΑ ΣΤΟΥΣ ΑΓΡΟΤΕΣ»
ΤΗΣ ΔΙΟΝ ΤΗΛΕΟΡΑΣΗΣ
με τον Γιάννη Τσιμπονίδη
Θέμα: «Αγροτικές κινητοποιήσεις»

Η εκπομπή «Κοντά στους Αγρότες», με τον Γιάννη Τσιμπονίδη, που μεταδίδεται την Τρίτη 19 Ιανουαρίου 2010, στις 10.30 το βράδυ, στην ΔΙΟΝ Τηλεόραση, θέμα της έχει : «Αγροτικές Κινητοποιήσεις»



Ονόματα προσκεκλημένων:


ΝΙΚΟΣ ΚΟΥΡΤΗΣ
Πρόεδρος ΟΔΑΣ Πιερίας




ΒΑΙΟΣ ΣΤΑΛΙΚΑΣ
Αντιπρόεδρος ΟΑΣ Πιερίας




ΓΙΑΝΝΗΣ ΣΚΟΥΦΑΣ
Νομαρχιακός Σύμβουλος Πιερίας
Πρόεδρος Σωματείου Αιγοπροβατοτρόφων
“Άγιος Μόδεστος”


ΝΙΚΟΣ ΧΕΡΒΑΤΙΔΗΣ
Αγρότης Κορινός




ΣΠΥΡΟΣ ΚΙΑΦΑΣ
Αγρότης Αγ. Σπυρίδωνας





Από την ομιλία του βουλευτή Γ. Αμοιρίδη στη Βουλή

για το νομοσχέδιο που ρυθμίζει επιχειρηματικές και επαγγελματικές οφειλές στις Τράπεζες




Την άμεση παρέμβαση της πολιτείας, για να ελαχιστοποιηθούν οι αρνητικές συνέπειες στο νομό μας από τις κατολισθήσεις στα Τέμπη, ζήτησε από την Υπουργό Εθνικής Οικονομίας, ο βουλευτής Πιερίας του Πα.Σο.Κ. Γιάννης Αμοιρίδης, μιλώντας από το βήμα της Βουλής.
Ο κ. Αμοιρίδης, κατά την τοποθέτησή του επί της ρύθμισης επιχειρηματικών και επαγγελματικών οφειλών προς τα πιστωτικά ιδρύματα, αναφέρθηκε στα προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι κάτοικοι της νότιας Πιερίας, οι οποίοι καλούνται να πληρώσουν διόδια για να μετακινηθούν εντός του Δήμου τους. «Τα Τέμπη είναι κλειστά και οι κάτοικοι του Ανατολικού Ολύμπου, για να μετακινηθούν από το ένα δημοτικό διαμέρισμα στο άλλο, πληρώνουν 4,60 ευρώ διόδια», είπε ο βουλευτής του Πα.Σο.Κ., επισημαίνοντας πως η απόφαση της Εταιρίας για επαναλειτουργία των διοδίων της Λεπτοκαρυάς με παράλληλη κατάργηση της κάρτας ελεύθερης διέλευσης για τους μόνιμους κατοίκους της περιοχής, εκτός από άδικη είναι και αντίθετη με τον Κώδικα Δήμων και Κοινοτήτων Ελλάδας.
Ο κ. Αμοιρίδης, αναφέρθηκε και στις οικονομικές επιπτώσεις από το κλείσιμο των Τεμπών για τη νότια Πιερία, υποστηρίζοντας ότι οι επισκέπτες σε μια κατ’ εξοχήν τουριστική περιοχή μειώθηκαν δραματικά. «Στην περιοχή παράγεται το 70% του τουριστικού προϊόντος της Πιερίας», είπε, εκτιμώντας ότι η μείωση στο ΑΕΠ του νομού από το κλείσιμο της Εθνικής Οδού, αγγίζει ακόμη και το 42%.
«Έχει περάσει ένας μήνας και οι επιχειρήσεις στην περιοχή δεν δουλεύουν», υποστήριξε ο βουλευτής του Πα.Σο.Κ., ζητώντας να ληφθούν μέτρα. Ο κ. Αμοιρίδης επεσήμανε ότι «υπάρχει κίνδυνος να χαθεί για τις επιχειρήσεις της περιοχής η περίοδος του Πάσχα, ίσως και του καλοκαιριού, αν επαληθευτούν οι εκτιμήσεις του Υπουργείου Υποδομών ότι θα παραμείνουν κλειστά τα Τέμπη για τουλάχιστον τρεις μήνες», εκφράζοντας την πεποίθηση ότι η Κυβέρνηση θα δείξει την κοινωνική ευαισθησία της, εκπονώντας ένα ολοκληρωμένο σχέδιο στήριξης της τοπικής οικονομίας.




Επί του νομοσχεδίου
Όσον αφορά τα βασικά άρθρα του νομοσχεδίου με το οποίο ρυθμίζονται οι επιχειρηματικές και επαγγελματικές οφειλές προς τα πιστωτικά ιδρύματα, ο βουλευτής του Πα.Σο.Κ., ανέφερε στην ομιλία του: «Η περίοδος χάριτος ενός έτους χωρίς καταβολή τόκων και κεφαλαίου, η αναστολή επί διετίας και η καταβολή μόνο τόκων ή η παράταση της συμβατικής διάρκειας του δανείου κατά τρία έτη, αποτελούν μεγάλη ανακούφιση για τις μικρομεσαίες επιχειρήσεις, όπως και οι ρυθμίσεις που βάζουν τέλος σε δυσλειτουργίες του Τειρεσία που ταλαιπώρησαν χιλιάδες επαγγελματίες».
Ο κ. Αμοιρίδης έκανε λόγο για καινοτόμες πρωτοβουλίες στήριξης της ελληνικής κοινωνίας και των μικρομεσαίων επιχειρήσεων, που απώτερο στόχο έχουν να τιθασεύσουν αρχικά και να αργότερα να μειώσουν την ανεργία.
Στη συγκεκριμένη ρύθμιση, υπάρχει ειδική αναφορά στις επιχειρήσεις περιοχών που έχουν πληγεί από φυσικά φαινόμενα. Όπως ανέφερε στην ομιλία του ο κ. Αμοιρίδης, σ’ αυτές περιλαμβάνονται και οι επιχειρήσεις της Πιερίας οι οποίες εδρεύουν στις περιοχές που πρόσφατα χαρακτηρίστηκαν πλημμυρόπληκτες.
«Πριν λίγες μέρες ψηφίσαμε την αναστολή των πλειστηριασμών. Τώρα στηρίζουμε τις επιχειρήσεις. Αύριο θα στηρίξουμε τα χρεωμένα νοικοκυριά. Σε λίγο θα στηρίξουμε το νέο ΤΕΜΠΜΕ με διαφάνεια για τις επιχειρήσεις που πραγματικά έχουν ανάγκη. Θα στηρίξουμε τη διαδικασία του ΕΣΠΑ, θα στηρίξουμε το νέο αναπτυξιακό νόμο. Είναι παρεμβάσεις οι οποίες θα αλλάξουν τη μορφή της χώρας. Όχι μόνο η ανταγωνιστικότητα θα αναβαθμιστεί, αλλά θα συμβάλλουν κυρίως στην τόνωση της αυτοπεποίθησης και της ελπίδα των πολιτών», κατέληξε ο κ. Αμοιρίδης.