PIERIA-GR ΚΟΝΤΑ ΣΑΣ ΑΠΟ ΤΟ 2008 ΤΟ ΠΡΩΤΟ BLOG ΤΗΣ ΠΙΕΡΙΑΣ

Στη γειτονιά των θεών του Ολύμπου.

PIERIA-GR ΓΙΑΤΙ ΕΜΕΙΣ ΓΡΑΦΟΥΜΕ ΚΑΙ ΔΕΝ ...ΑΝΤΙΓΡΑΦΟΥΜΕ

ΓΚΡΕΜΙΣΤΕ ΡΕ ...ΓΑΪΔΟΥΡΙΑ ΤΑ ΔΙΟΔΙΑ

ΤΟ E-MAIL ΜΑΣ ΕΙΝΑΙ KERAILIDISDIM@GMAIL.COM

Γιατί εμείς ΓΡΑΦΟΥΜΕ, υποΓΡΑΦΟΥΜΕ και δεν ΑΝΤΙγράφουμε

"METROPOLIS 106,7" ΤΟ ΠΡΩΤΟ ΚΑΙ ΜΟΝΑΔΙΚΟ ΑΘΛΗΤΙΚΟ ΡΑΔΙΟΦΩΝΟ ΤΗΣ ΠΙΕΡΙΑΣ

Η ομάδα του PIERIA GR σας καλώς ορίζει στη γειτονιά των θεών του Ολύμπου.

ΕΠΟΧΗ "ΝΤΟΥΜΟΥ" - ΔΗΜΑΡΧΟΥ, ΖΟΥΜΕ ΠΛΕΟΝ ΣΤΗΝ ΚΑΤΕΡΙΝΗ ΚΙ ΟΧΙ "ΔΗΜΑΡΧΟΥΛΗΔΩΝ" ΤΟΥ ΠΑΡΕΛΘΟΝΤΟΣ
(Κείμενο του Δημητρίου Π. Κεραηλίδη)

Ο παλιός χρόνος έφυγε. Ήρθε το 2024 και τώρα στις πρώτες μέρες του, για Κατερίνη, ας τονίσουμε την εποχή που ήρθε. Τώρα;;; Τώρα απλά θα πούμε, ΓΙΑΝΝΗ ΝΤΟΥΜΟ καλή αρχή. Καλή επιτυχία στο έργο σου για μια Κατερίνη ριγμένη, πονεμένη, ατιμασμένη, επί χρόνια μέσα στα δεινά.... Που έχει ανάγκη από ΔΗΜΑΡΧΟ ΚΑΤΕΡΙΝΗΣ. Αυτά. ΥΓ: Να πως πως ζούμε την Κατερίνη του Ντούμου κι όχι των άλλων εκκολαπτόμενων δημαρχούληδων, που κυκλοφορούν πλέον στο κέντρο. Σαν όπως οι πρώην του πρώην Δημάρχου Κατερίνης. Γιατί η ιστορία έγραψε: Ο Κουκοδήμος έχασε κι όχι ο Νταντάμης, ο Κυριακίδης, ο Μπουσνάκης, ο Συμεωνίδης ή ο ή Μορφακίδης. Αυτά...

Παρασκευή 4 Ιουνίου 2010

Απάντηση του υπουργείου Εργασίας και Κοινωνικής Ασφάλισης σε ερώτηση του Κώστα Κουκοδήμου




Θέμα: Ασφάλιση στον ΟΑΕΕ σε περιοχές με ειδικά πληθυσμιακά κριτήρια


Σε απάντηση της παραπάνω σχετικής Ερώτησης που κατατέθηκε στη Βουλή από τον βουλευτή κ. Κ. Κουκοδήμο, σχετικά με την ασφάλιση στον ΟΑΕΕ των επαγγελματιών, βιοτεχνών και εμπόρων που ασκούν δραστηριότητα σε περιοχές με ειδικά πληθυσμιακά κριτήρια, σας γνωρίζουμε τα εξής:

Όπως γνωρίζετε, με διάταξη που ψηφίστηκε πρόσφατα στη Βουλή των Ελλήνων, στο πλαίσιο της συζήτησης του νομοσχεδίου «Εγγυήσεις για την εργασιακή ασφάλεια και άλλες διατάξεις», ρυθμίστηκε για όλη την επικράτεια, το θέμα της ασφάλισης των επαγγελματιών, βιοτεχνών και εμπόρων που δραστηριοποιούνται σε πόλεις, χωριά ή οικισμούς κάτω των 2.000 κατοίκων ή κάτω των 1.000 κατοίκων στους έξι νομούς Αττικής, Βοιωτίας, Αχαΐας, Κορινθίας, Εύβοιας, Θεσσαλονίκης, καθώς και σε νησιά με πληθυσμό κάτω των 3.100 κατοίκων.
Κατά την κατάρτιση της διάταξης από το Υπουργείο μας, για το μείζον αυτό ασφαλιστικό ζήτημα, οι Υπηρεσίες του έλαβαν υπόψη τόσο τις σχετικές ειδήσεις των ασφαλιστικών φορέων όσο και τις προτάσεις των επαγγελματικών φορέων των ασφαλισμένων.
Ύστερα από τα παραπάνω, μετά τη δημοσίευση του νόμου αυτού στο Φύλλο της Εφημερίδας της Κυβέρνησης, η οποία αναμένεται θα δοθούν οδηγίες για την εφαρμογή της συγκεκριμένης διάταξης τόσο από το υπουργείο μας όσο και από τους αρμόδιους ασφαλιστικούς οργανισμούς (Ο.Α.Ε.Ε. και Ο.Γ.Α.) προς τις Περιφερειακές τους Υπηρεσίες.


Ο Υφυπουργός
Γεώργιος Κουτρουμάνης

Μήνυμα του Δημάρχου Κατερίνης Σάββα Χιονίδη για την Παγκόσμια Ημέρα Περιβάλλοντος





Ο εορτασμός της Παγκόσμιας Ημέρας Περιβάλλοντος αποτελεί μία ευκαιρία προβληματισμού και απολογισμού σε ατομικό και συλλογικό επίπεδο για τις δράσεις και την συμβολή μας στη θωράκιση του περιβάλλοντος. Παράλληλα αποτελεί το έναυσμα για να αναλάβουμε ακόμα περισσότερες πρωτοβουλίες προς την κατεύθυνση αυτή.

Για το Δήμο Κατερίνης, το περιβάλλον αποτελεί ζωτικό στοιχείο πολιτισμού και προτεραιότητα, ενώ η προστασία του αποτελεί έναν από τους βασικούς πυλώνες της καθημερινής μας δράσης.

Στο πλαίσιο αυτό, ο εκσυγχρονισμός και η επέκταση του Βιολογικού Καθαρισμού, η επέκταση του ΧΥΤΑ και του δικτύου αποχέτευσης, η ενίσχυση του στόλου των απορριμματοφόρων και του έμψυχου δυναμικού στην καθαριότητα, αποτυπώνουν την έμπρακτη προσπάθειά μας προκειμένου να κάνουμε την Κατερίνη πόλη – πρότυπο στον τομέα της περιβαλλοντικής ευαισθησίας.

Επιπλέον, ο πολλαπλασιασμός και η αισθητική αναβάθμιση των χώρων πρασίνου σε κάθε γειτονιά της πόλης και των δημοτικών της διαμερισμάτων, η ενίσχυση και επέκταση του προγράμματος ανακύκλωσης καταδεικνύουν την συμβολή μας στη δημιουργία μιας πόλης ανθρώπινης και φιλικής προς το περιβάλλον.

Καμιά πολιτική όμως για το περιβάλλον δεν μπορεί να επιτύχει αν δεν υπάρχει ταυτόχρονα η δραστηριοποίηση της κοινωνίας των πολιτών. Γι’ αυτό και για εμάς ο μεγάλος στόχος πέρα από δράσεις και παρεμβάσεις είναι η ευαισθητοποίηση των πολιτών.

Επιδίωξη μας είναι κάθε πολίτης να καταλάβει ότι αποτελεί αναπόσπαστο κομμάτι αυτού που νοείται ως περιβάλλον και προς αυτή την κατεύθυνση κινούνται οι πρωτοβουλίες ενημέρωσης και ευαισθητοποίησης που αναλαμβάνουμε σε συνεργασία με εκπαιδευτικούς, κοινωνικούς και πολιτιστικούς φορείς. Αυτή είναι η μεγάλη πρόκληση της εποχής μας και σ' αυτήν οφείλουμε όλοι να ¨καταθέσουμε¨ την προσωπική μας συνεισφορά. Ως άνθρωποι και πολίτες σε μια πόλη που αξίζει να ζεις.

Μήνυμα Νομάρχη Πιερίας





για την Παγκόσμια Ημέρα Περιβάλλοντος





Η 5η Ιουνίου, Παγκόσμια Ημέρα Προστασίας του Περιβάλλοντος είναι μία ημέρα ευαισθητοποίησης και προβληματισμού. Όπως άλλωστε θα πρέπει να είναι κάθε ημέρα της ζωής μας, καθώς η αγάπη και ο σεβασμός για τον φυσικό πλούτο που μας περιβάλλει δεν είναι εθιμοτυπική γιορτή αλλά καθημερινή πράξη.

Στη σύγχρονη εποχή που η μία οικολογική καταστροφή διαδέχεται την άλλη, ανατρέποντας την ισορροπία του παγκόσμιου οικοσυστήματος και απειλώντας τη βιωσιμότητα του πλανήτη μας, ο εφησυχασμός δεν είναι απλά αδιαφορία αλλά έγκλημα. Όλοι μας θα πρέπει να συνειδητοποιήσουμε ότι το παρόν και το μέλλον της ανθρωπότητας συνδέεται με τη διατήρηση και προστασία της Φύσης. Η θωράκιση του φυσικού πλούτου είναι ατομική, εθνική και παγκόσμια υπόθεση και μας αφορά όλους.

Ο κάθε πολίτης αλλά και ο κάθε συλλογικός και πολιτικός φορέας θα πρέπει να αναλογιστεί τη δική του ευθύνη και το βαθμό της επίδρασής του στο περιβάλλον. Ο καθένας με την καθημερινή του δράση αλλά και εμείς, ως εκπρόσωποι των φορέων πολιτικής δράσης, οφείλουμε να υιοθετούμε πρακτικές βιώσιμης ανάπτυξης που σέβονται και αναδεικνύουν τον φυσικό πλούτο. Η προστασία των ορεινών όγκων και δασών, των ακτών και των παράκτιων τουριστικών περιοχών μας, η εφαρμογή καθαρών τεχνολογιών και ανανεώσιμων πηγών ενέργειας, η ορθολογική διαχείριση των φυσικών πόρων, η καθημερινή συνήθεια της ανακύκλωσης και εξοικονόμησης ενέργειας, η περιβαλλοντική εκπαίδευση στα σχολεία, είναι μόνο μερικοί δρόμοι.

Η Νομαρχιακή Αυτοδιοίκηση Πιερίας, στήριξε και θα συνεχίζει να στηρίζει, συνεργαζόμενη με περιβαλλοντικούς φορείς και εθελοντικές οργανώσεις, κάθε αξιόλογη πρωτοβουλία για την προστασία και την ανάδειξη της μοναδικής φυσικής κληρονομιάς του τόπου μας. Επενδύοντας σε ένα όμορφο, καθαρό, θωρακισμένο Περιβάλλον, επενδύουμε στο Μέλλον, επενδύουμε σε μία καλύτερη ζωή για εμάς και τις επόμενες γενιές.





Ο ΝΟΜΑΡΧΗΣ ΠΙΕΡΙΑΣ

ΓΙΩΡΓΟΣ ΠΑΠΑΣΤΕΡΓΙΟΥ

ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΧΙΟΝΙΔΗ

ΚΑΛΕΜΣΕΝΟΣ ΣΤΗΝ ΕΚΠΟΜΠΗ "ΔΙΟΝ ΕΠΙ ΤΥΠΟΥ"  ΣΗΜΕΡΑ Ο ΔΗΜΑΡΧΟΣ ΚΑΤΕΡΙΝΗΣ ΣΑΒΒΑΣ ΧΙΟΝΙΔΗΣ....
ΡΩΤΗΘΗΚΕ ΓΙΑ ΚΑΠΟΙΕΣ ΚΑΚΟΒΟΥΛΕΣ ΦΗΜΕΣ
ΣΕ ΣΧΕΣΗ ΜΕ ΤΟ ΝΕΟ Γ.Π.Σ.ΚΑΤΕΡΙΝΗΣ...

ΤΟ ΝΕΟ ΣΧΕΔΙΟ ΕΓΙΝΕ ΜΕ ΑΠΟΛΥΤΗ ΜΥΣΤΙΚΟΤΗΤΑ...ΑΠΟ ΤΟΝ κ. ΧΙΟΝΙΔΗ,
ΤΟΣΗ ΜΥΣΤΙΚΟΤΗΤΑ ΠΟΥ ΚΑΙ Ο ΣΥΝΔΙΑΣΜΟΣ ΤΟΥ ΔΗΜΑΡΧΟΥ,
ΟΙ ΔΗΜΟΤΙΚΟΙ ΤΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΟΙ ΚΑΙ ΟΙ ΑΝΤΙΔΗΜΑΡΧΟΙ
ΤΟ ΕΜΑΘΑΝ  6.10 μμ ΚΑΙ ΑΝΑΡΤΗΘΗΚΕ ΣΤΗΝ ΑΙΘΟΥΣΑ ΤΟΥ ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ ΣΤΙΣ 7μμ....

ΑΥΤΑ ΠΟΥ ΚΥΚΛΟΦΟΡΟΥΝ ΠΟΛΙΤΙΚΑΝΤΗΔΕΣ ΣΤΑ ΚΑΦΕΝΕΙΑ ΤΙΣ ΝΥΧΤΕΣ
ΕΙΝΑΙ ΕΚ ΤΟΥ ΠΟΝΗΡΟΥ...

ΑΣ ΣΚΕΦΤΟΥΝ  ΤΟΥΛΑΧΙΣΤΟΝ  ΤΗ ΣΤΑΣΗ ΤΟΥ ΠΡΩΗΝ ΔΗΜΑΡΧΟΥ ΚΑΤΕΡΙΝΗΣ ΘΕΟΦΙΛΟΥ ΚΑΜΠΕΡΙΔΗ
ΠΟΥ ΜΙΛΗΣΕ ΓΙΑ "ΙΣΤΟΡΙΚΗ ΣΤΙΓΜΗ"...

ΤΡΑΠΕΖΑ ΓΗΣ ΔΗΜΟΥ ΚΑΤΕΡΙΝΗΣ



ΟΣΑ ΜΕΤΡΑ ΓΗΣ ΕΙΧΑΝ ΔΗΜΕΥΘΕΙ ΑΠΟ ΤΟ ΔΗΜΟ ΚΑΤΕΡΙΝΗΣ
ΜΕ ΤΟ ΝΕΟ ΓΕΝΙΚΟ ΠΟΛΕΟΔΟΜΙΚΟ ΣΧΕΔΙΟ ΤΗΣ ΚΑΤΕΡΙΝΗΣ ΠΟΥ ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΕ ΠΡΟΧΘΕΣ Ο ΔΗΜΑΡΧΟΣ ΣΑΒΒΑΣ ΧΙΟΝΙΔΗΣ
ΘΑ ΔΟΘΟΥΝ ΣΤΟΥΣ ΚΑΤΟΥΧΟΥΣ...ΚΑΘΩΣ ΣΤΟ ΝΕΟ ΓΠΣ, Ο ΔΗΜΟΣ ΚΑΤΕΡΙΝΗΣ ΑΠΟΚΤΑ "ΤΡΑΠΕΖΑ ΓΗΣ" ΚΑΙ ΘΑ ΑΠΟΚΑΤΑΣΤΗΣΕΙ ΤΗΝ ΑΔΙΚΙΑ...
 Η ΥΠΟΛΟΙΠΗ ΕΚΤΑΣΗ ΘΑ ΑΞΙΟΠΟΙΗΘΕΙ ΣΥΜΦΩΝΑ ΜΕ ΤΙΣ ΑΝΑΓΚΕΣ ΠΟΥ ΘΑ ΠΡΟΚΥΨΟΥΝ ΤΑ ΕΠΟΜΕΝΑ ΧΡΟΝΙΑ ΚΑΙ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΝΕΟΥΣ ΣΧΕΔΙΑΜΣΟΥΣ ΓΙΑ ΤΟ ΔΗΜΟ ΚΑΤΕΡΙΝΗΣ...

Ο ΜΕΓΑΣ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ ΣΤΟ ΛΟΥΒΡΟ

ΣΤΟ ΛΟΥΒΡΟ EΦΤΑΣΕ Ο ΜΕΓΑΣ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ!
«Αρχαία Μακεδονία: Στο βασίλειο του Μεγάλου Αλεξάνδρου» τιτλοφορείται η έκθεση που θα φιλοξενήσει το Λούβρο τον Οκτώβριο του 2011. Σύμφωνα με το Βήμα, για τις ανάγκες της έκθεσης, από τη Θεσσαλονίκη στο Παρίσι θα ταξιδέψουν...
668 αρχαία έργα, τα οποία θα φιλοξενηθούν στην κεντρική αίθουσα περιοδικών εκθέσεων του μουσείου, έκτασης 1.200 τ.μ. Η έκθεση περιλαμβάνει γλυπτά, κεραμικά, κοσμήματα, αντικείμενα μεταλλοτεχνίας, γυάλινα αγγεία, νομίσματα και επιγραφές. Η ανάπτυξη του θέματος θα γίνει με εννέα ενότητες που ακολουθούν χρονολογική σειρά. Παρ' ότι, λοιπόν, προτάσσεται η ανακάλυψη της αρχαίας Μακεδονίας με αναφορές στους μεγάλους αρχαιολόγους οι οποίοι έφεραν στο φως τις Αιγές, την Πέλλα και το Δίον, στη συνέχεια η ιστορία πιάνεται από την αρχή: Από τη Μακεδονία της εποχής του Χαλκού ώς την αρχαϊκή εποχή, από την εξάπλωση του μακεδονικού βασιλείου στον ελλαδικό χώρο ώς την κατάκτηση της Ανατολής από τον Αλέξανδρο και ώς την ελληνιστική εποχή με τα βασίλεια των διαδόχων του. Ιδιαίτερες ενότητες αναφέρονται στον καθημερινό βίο των Μακεδόνων, στις τέχνες, στη θρησκεία, στις τελετουργίες και στις ταφικές πρακτικές. Χωριστή ενότητα αποτελεί η ρωμαϊκή κυριαρχία στη Μακεδονία, ενώ η έκθεση ολοκληρώνεται με τον μύθο του Αλέξανδρου.


Η έκθεση θα διαρκέσει μέχρι τον Φεβρουάριο του 2012.

ΝΕΑ ΑΠΟΧΗ ΔΙΚΗΓΟΡΩΝ

Νέα αποχή των δικηγόρων της Αθήνας στις 7 και 8 Ιουνίου και στις 16 και 17 Ιουνίου, αποφάσισε το διοικητικό συμβούλιο του Δικηγορικού Συλλόγου Αθηνών, σε ένδειξη διαμαρτυρίας για το φορολογικό, το ασφαλιστικό και το θέμα των γραμματίων προείσπραξης.

ΤΑΔΕ ΕΦΗ...

ΤΑ ΨΕΥΤΙΚΑ ΤΑ ΛΟΓΙΑ ΤΑ ΜΕΓΑΛΑ.........ΚΑΙ ΕΠΙΚΙΝΔΥΝΑ


* Φίλες και φίλοι λεφτά υπάρχουν
* Στήριξη του εισοδήματος πάνω από τον πληθωρισμό
* Δέσμευσή μας, κανένα νέο φορολογικό βάρος στα μεσαία και χαμηλά εισοδήματα
* Δεν θα αυξήσουμε το ΦΠΑ
* Δεν υπάρχει περίπτωση να προσφύγουμε στις ανάγκες αυτές όπως είπατε, ΔΝΤ.

Δεν το χρειαζόμαστε.



* Τα βρήκαμε τα λεφτά.
* Το ΔΝΤ έχει ήδη μπεί στη διαδικασία
* Ήδη μας ελέγχει
* Για να μπορούμε να μιλάμε μόνο για το πόσοι τουρίστες, Τούρκοι και άλλοι

από άλλες περιοχές της γης θα έρουν στα νησιά μας Ελληνικά ή ΤΟΥΡΚΙΚΑ ΝΗΣΙΑ.

Ειπώθηκαν από τον Γιώργο Παπανδρέου

«Ομιλείτε Ελληνικά»;



Του Δημήτρη Κωνσταντάρα

Διέψευσε - διάβασα- τις φήμες και τα σενάρια περί πρόωρων βουλευτικών εκλογών μαζί με τις αυτοδιοικητικές το Νοέμβριο ο κυβερνητικός εκπρόσωπος. Ο κ. Πεταλωτής. Που όταν μας τον «παρουσίαζε», ο εκλεκτός άνκορμαν Νίκος Χατζηνικολάου μας είπε ότι «είναι καλός…τα «λέει» δηλαδή»

Εγώ φυσικά τον γνώριζα τον άνθρωπο και στη συνέχεια, ακούγοντάς τον να μιλάει στην τηλεόραση και το ραδιόφωνο, επιβεβαίωσα αυτά που ήξερα: Ότι δεν «τα λέει» καθόλου. Ότι έχει μια «περίεργη» προφορά ντοπιολαλιάς, ότι ψευδίζει αρκετά, ότι έχει πρόβλημα με τα «λ» και τα «ν» και ότι αν ήταν σπουδαστής μου, θα τον έκοβα και από το μάθημα Ορθοφωνίας και από το μάθημα Δημόσιου Λόγου συνιστώντας του να «προσπαθήσει περισσότερο».

Κι αυτό γιατί ως κυβερνητικός εκπρόσωπος, εκπροσωπεί την κυβέρνηση, το Κοινοβούλιο, το…μισό ελληνικό λαό και όχι μόνο τη -λατρεμένη μου μεν αλλά με έντονο γλωσσικό ιδίωμα –Κομοτηνή.

Μπορεί να την έμαθε πολύ καλά τη «Νομική Ορολογία» και τη «Γλώσσα και Πολιτισμό» στο Πανεπιστήμιο της Χαϊδελβέργης όπου σπούδασε αλλά πολύ αμφιβάλλω αν οι Γερμανοί καθηγητές του τον δίδαξε πώς να προφέρει την Ελληνική γλώσσα στο γνωστό «κοινά αποδεκτό μέσο όρο».

Αυτό φυσικά δε σημαίνει ότι δε διαβάζει «πολιτικά σωστά» αυτά που του δίνουν να διαβάσει, όποιος κι αν είναι αυτός που τα γράφει ή του τα υπαγορεύει. Κι ότι δεν ασχολείται παρά με την κυβερνητική ερμηνεία των πολιτικών επιχειρημάτων, όχι με την εκφορά της Ελληνικής γλώσσας. Στο ΠΑΣΟΚ μάλιστα, ένας λόγος παραπάνω. Πρέπει να είσαι ιδιαίτερα ταλαντούχος – όπως ο Λοβέρδος- ή ηθοποιός – όπως η Γκερέκου ή η Ζούνη- για να μπορείς να «βγάζεις απ΄ το στόμα σου» σωστούς ήχους.

Αλλά τέλος πάντων. Αυτόν έβαλαν, αυτόν θα ακούμε και ελπίζω να μην ξεχάσουμε να μιλάμε. Πάμε όμως στα σοβαρότερα. Τι μας είπε λοιπόν – έτσι όπως μπορούσε εν πάση περιπτώσει- ο κ. Πεταλωτής; Ότι «Όποιος πιστεύει ότι η χώρα αντέχει άλλες εκλογές, ας βγει να το πει ρητά».

Εδώ έχω τα αντεπιχειρήματα: Χωρίς να είμαι αναγκαστικά υπέρ των εκλογών λέω ότι όποιος αντέχει σ΄ αυτή τη χώρα μ αυτή την κυβέρνηση ΧΩΡΙΣ εκλογές, ας βγει να το πει. «Ρητά» βεβαίως. Φυσικά, «ρητά» θα το έλεγε κύριε Πεταλωτή μου. Μόνο «ρητά» μπορούμε να «πούμε» κάτι. Άλλος τρόπος για «ρήση» ΔΕΝ υπάρχει. Αλλά αυτό δεν είναι το ζητούμενο. Εγκληματολογία και τέτοια – πολύ ενδιαφέροντα και σημαντικά ούτε λόγος- σπουδάσατε και στη Χαιδελβέργη συμπληρώσατε τις σπουδές σας – δεν ξέρω αν τις πιστοποιήσατε κι όλας- οπότε τι ζητάω;

Πολιτικά μιλάω. Και πολιτικά, « δεν αντέχω άλλες εκλογές» σημαίνει « δε θέλω να κάνουμε άλλες εκλογές». Όχι «θέλω και αντέχω να κάνουμε εκλογές για Δημάρχους, να κάνουμε εκλογές για Περιφερειάρχες αλλά όχι Εθνικές Εκλογές». Κάποιος που «δεν αντέχει άλλες εκλογές» όπως είπατε, δεν αντέχει καμία εκλογική αναμέτρηση. Όχι «αντέχει τις διπλές αλλά δεν αντέχει τις τριπλές». Παιδική αντιμετώπιση.

Εσείς είπατε κατά λέξη : «Οι αυτοδιοικητικές εκλογές είναι καθορισμένες για τις αρχές Νοεμβρίου». Το ξέρουμε. Βοήθεια σ αυτό δε θέλουμε. Το ξέρουμε από μόνοι μας. Συνεπώς εκλογές ΘΑ έχουμε. Για Δημάρχους και Περιφερειάρχες. Όχι για κυβέρνηση. Κυβέρνηση έχουμε και τη λατρεύουμε όλοι γιατί πάει την Ελλάδα μπροστά, εκεί που « υπάρχουν τα λεφτά» όπως μας είχε διαβεβαιώσει ο αρχηγός σας προεκλογικά.

«Λεπτομέρειες» θα μου πείτε. Αλλά είναι έτσι; Είναι δυνατόν να έχουμε κυβερνητικό εκπρόσωπο που δεν ξέρει τι λέει, ξέχνα το πώς το λέει; Είναι δυνατόν να προκαταλαμβάνει τους Έλληνες λέγοντάς τους ότι δεν θα κάνουμε Εθνικές Εκλογές επειδή δεν τις θέλετε εσείς την ίδια ώρα που μας επιβεβαιώνει ότι θα κάνουμε διπλές Αυτοδιοικητικές; Εγώ έχω το πρόβλημα;

Λυπάμαι αλλά εσείς έχετε το πρόβλημα. Και στην εκφορά του λόγου και στην επιχειρηματολογία και στα «ευρήματα» και στην επικοινωνιακή συμπεριφορά. Βασίζεστε στα αλαζονικά επιχειρήματα του «τίποτα» γιατί δεν τολμάτε να σκεφτείτε τι θα σας έλεγαν οι Έλληνες ( αν βρίσκατε δίκαιο και σωστό τρόπο να τους ρωτήσετε) και αν είσασταν υποχρεωμένοι ή διατεθειμένοι να σεβαστείτε την ετυμηγορία τους.

Διότι ξέρετε ότι αν ΜΑΖΙ με τις άλλες δυο εκλογές – που θα γίνουν οπωσδήποτε- τους βάζατε να ψηφίσουν και για τη διακυβέρνηση της χώρας, δε θα βρίσκατε ούτε την ψήφο σας.

ΜΑΝΙΤΑΡΟΦΙΛΟΙ..!!!

ΓΝΩΡΙΜΙΑ ΜΕ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ ΤΩΝ ΜΑΝΙΤΑΡΙΩΝ
Ο Σύλλογος Ελλήνων Ορειβατών (ΣΕΟ) Κατερίνης σε συνεργασία με τους Μανιταρόφιλους Ν.Πιερίας διοργανώνουν το Σάββατο 05 Ιουνίου 2010 και ώρα 19:00 στην αίθουσα του Πνευματικού Κέντρου Κατερίνης(πρώτος όροφος) «εκδήλωση γνωριμίας με τον κόσμο των  μανιταριών»
ΕΙΣΗΓΗΣΕΙΣ - ΘΕΜΑΤΑ
  • Μυκητοχλωρίδα και η σημασία της για τη λειτουργία του δάσους. Ζαχαρίας Αθανασίου (Καθηγητής ΤΕΙ Λάρισας).
  • Δηλητηριώδη μανιτάρια. Κωνσταντίνος Κατσάρας (πρώην Πανεπιστημιακός και Ερευνητής (Μικροβιολογίας, Βιοχημείας, Διατροφής, Γερμανίας).
  • Συζήτηση  μετά την ομιλία
Η εκδήλωση η οποία θα περιλαμβάνει και έκθεση συλλεχθέντων μανιταριών τελεί υπό την αιγίδα της Νομαρχιακής Αυτοδιοίκησης Πιερίας και πραγματοποιείται με την συνδρομή του Πολιτιστικού Οργανισμού του Δήμου Κατερίνης.

11ο Φεστιβάλ Ποντιακού Προσφυγικού Βιβλίου

4 έως 6 Ιουνίου στην Πλατεία Ελευθερίας
Η μεγάλη παράδοση της διάδοσης της γνώσης την οποία συνεχίζουν και σήμερα οι Πόντιοι στην Ελλάδα και στο εξωτερικό, αναζητώντας την πλούσια ταυτότητά τους, μέσα από τα έργα παλαιότερων αλλά και σύγχρονων συγγραφέων βρίσκεται στο επίκεντρο του  11ου  Φεστιβάλ Ποντιακού Προσφυγικού Βιβλίου.
         Το Φεστιβάλ διοργανώνουν ο Ποντιακός Σύλλογος Κατερίνης Παναγία Σουμελά και ο Πολιτιστικός Οργανισμός του Δήμου Κατερίνης, στις 4 – 5 και 6 Ιουνίου στην Πλατεία Ελευθερίας.
       Στη διάρκεια του Φεστιβάλ,  ιδιαίτερες μνήμες, συνιστώσες της ιστορίας επανέρχονται στο προσκήνιο για να γίνουν γνωστές, για να εμπλουτισθούν και άλλο. Ένα μέρος του χρέους έναντι των γενεών που χάθηκαν και έναντι των γενεών που έρχονται.
Αναλυτικά το πρόγραμμα:
Παρασκευή 04 Ιουνίου
20:30
Εγκαίνια Έκθεσης – Χαιρετισμοί
20:45 Ομιλία με θέμα: « Η ιστορική πορεία του Ποντιακού Ελληνισμού»
Ομιλητής: Λαζαρίδης Διαμαντής, εκπαιδευτικός – μέλος Επιτροπής Ποντιακών Μελετών.
21:15   Μικτή Χορωδία «Παναγίας Σουμελά»   Παραδοσιακά Τραγούδια του Πόντου
Κυριακή 06 Ιουνίου
Ομιλία με θέμα: «Η Διαχρονική πορεία του Ποντιακού Τραγουδιού»
Ομιλητής: Μαυρίδης Σάββας, καθηγητής Τ.Ε.Ι. Θεσσαλονίκης.
Ώρες λειτουργίας: 10:00 – 14:00 και 18:00 – 22:00
ΠΛΑΤΕΙΑ ΕΛΕΥΘΕΡΙΑΣ ΚΑΤΕΡΙΝΗΣ

ΕΝΑ ΣΗΜΑΝΤΙΚΟΤΑΤΟ ΕΡΓΟ ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΑΤΕΡΙΝΗ ΠΑΡΑΔΙΔΕΤΑΙ ΣΤΟΥΣ ΔΗΜΟΤΕΣ

http://www.katerini.gr/

ΔΕΙΤΕ ΛΕΠΤΟΜΕΡΕΙΕΣ ΓΙΑ ΤΟ ΝΕΟ ΓΕΝΙΚΟ ΠΟΛΕΟΔΟΜΙΚΟ ΣΧΕΔΙΟ ΠΟΛΗΣ ΚΑΤΕΡΙΝΗΣ..

ΜΠΟΥΚΑΛΑ.....!

ΔΕΝ ΗΞΕΡΕ, ΔΕΝ ΡΩΤΑΓΕ...?

ΟΙ ΩΡΑΙΟΙ ΕΧΟΥΝ ΧΡΕΗ...

ΙΔΟΥ ΟΙ 20 ΧΩΡΕΣ ΜΕ ΤΟ ΜΕΓΑΛΥΤΕΡΟ ΧΡΕΟΣ ΠΑΓΚΟΣΜΙΩΣ.

Ποιές είναι οι χώρες με τα μεγαλύτερα ελλείμματα παγκοσμίως?
Σε έρευνα που πραγματοποιήθηκε μια λίστα με τις 20 χώρες με
τα μεγαλύτερα ελλείμματα διεθνώς. Που βρίσκεται η Ελλάδα,
 που οι ΗΠΑ.


  • Στην 20η θέση βρίσκονται οι ΗΠΑ, με το χρέος να διαμορφώνεται
στο 96,5% του ΑΕΠ, και στα 13,77 δισ. δολάρια.
  • Στην 19η θέση βρίσκεται η Ουγγαρία, της οποίας το χρέος φτάνει
στο 121,9% του ΑΕΠ της, ήτοι 225,56 δισ. δολάρια (2ο τρίμηνο 2009).
  • Στην 18η θέση βρίσκεται η Αυστραλία, το χρέος της οποίας στο
2ο τρίμηνο του 2009 διαμορφώθηκε στο 1,025 τρισ. δολάρια και στο 124,3%
του ΑΕΠ.
  • Στην 17η θέση η Ιταλία, το χρέος της οποίας διαμορφώνεται στο
147,5% του ΑΕΠ και στα 2,594 τρισ. δολάρια το 3ο τρίμηνο του 2009.
  • Στην 16η θέση  η ΕΛΛΑΔΑ, της οποίας το συνολικό χρέος κράτους
 και επιχειρήσεων φτάνει στα 581,68 δισ. δολάρια, ήτοι στο 170,5%
του ΑΕΠ.
  • Στην 15η θέση η Γερμανία, της οποίας η κυβέρνηση και οι εταιρείες
χρωστούν περίπου 5,13 τρισ. δολάρια, ήτοι το 182,5% του ΑΕΠ.
  • Στην 14η θέση βρίσκεται η Ισπανία, με το χρέος της να διαμορφώνεται
στο 186,1% του ΑΕΠ και στα 2,55 τρισ. δολάρια το 3ο τρίμηνο του 2009.
  • Στην 13η θέση βρίσκεται η Νορβηγία, με χρέος 553,4 δισ. δολάρια και στο
202,6% του ΑΕΠ.
  • Στην 12η θέση η Φιλανδία, με χρέος 402,24 δισ. δολάρια και στο 220,2% του ΑΕΠ.
  • Στην 11η θέση το Χονγκ Κόνγκ, με χρέος 672,9 δισ. δολάρια και στο 223,1% του ΑΕΠ.
  • Στην 10η θέση βρίσκεται η Πορτογαλία, η οποία χρωστά περίπου 548,45 δισ.
δολάρια στο 235,9% του ΑΕΠ.
  • Στην θέση η Γαλλία, με χρέος 5,23 τρισ. δολάρια το 3ο τρίμηνο του 2009
και στο 248% του ΑΕΠ.
  • Στην θέση η Αυστρία, με χρέος 827,9 δισ. δολάρια, ήτοι το 256,2% του ΑΕΠ.
  • Στην θέση η Σουηδία, με χρέος 881,5 δισ. δολάρια και στο 264,3% του ΑΕΠ.
  • Στην θέση η Δανία, με χρέος 627,6 δισ. δολάρια και στο 316% του ΑΕΠ.
  • Στην θέση το Βέλγιο, με χρέος 1,25 τρισ. δολάρια και στο 328,7% του ΑΕΠ.
  • Στην θέση η Ολλανδία, της οποίας το χρέος ξεπέρασε τα 2,4 τρισ. δολάρια
στο 3ο τρίμηνο του 2009 και στο 376% του ΑΕΠ.
  • Στην θέση η Ελβετία, με χρέος 1,21 τρισ. δολάρια και στο 382,2% του ΑΕΠ.
  • Στην θέση η Μ. Βρετανία,  με χρέος κυβέρνησης και εταιρειών στα 9,15 τρισ.
δολάρια και στο 425,9% του ΑΕΠ.
  • Στην θέση η Ιρλανδία, με χρέος 2,32 τρισ. δολάρια και στο 1312% του ΑΕΠ.

ΤΗΣ ΛΕΣΧΗΣ ΚΑΙ ΤΩΝ ΚΟΚΤΕΙΛ...!

ΠΟΥ ΕΙΝΑΙ Η ΑΝΝΑ.....ΟΕΟ!!!!!

Ξέρει μήπως κανείς από το ΠΑΣΟΚ να μας πει που βρίσκεται αυτές τις ημέρες
η Αννούλα του ΔΙΑ ΒΙΟΥ ΜΑΘΗΣΗΣ?

ΑΣΧΕΤΟ (ΣΧΕΤΙΚΟ)

Η Λέσχη Bilderberg θα διεξάγει φέτος το συνέδριό της (3-6 Ιουνίου)
στην πόλη Sitges 30 περίπου χλμ από τη Βαρκελώνη και συγκεκριμένα
στο θέρετρο Dolce Sitges.
Αυξημένη η συμμετοχή μας για φέτος. Πλήρη ενδεκάδα κατεβάζουμε....
Λείπει... ο πάγκος και ο Κόουτς!! Λέτε η Αννα να είναι στον πάγκο??
Εεε!!! Λογικό είναι να 'χουν κρυφά τα χαρτιά τους και τα σχέδια.
Εμείς έχουμε τις ελληνικές συμμετοχές.

3 πρώην υπουργοί (1 γυναίκα 2 άντρες)
1 νυν υπουργός (της αρέσει η δια βίου μάθηση)
1 πρώην διοικητής Τράπεζας
1 δημοσιογράφος
3 επιχειρηματίες (ένας εκ των οποίων μόνιμα καλεσμένος)
2 καθηγητές-οικονομολόγοι (πρόεδροι ινστιτούτων)

Μία από τις γυναικείες συμμετοχές ταξίδεψε περνώντας πρώτα από Γερμανία
όπου και διανυκτέρευσε.

καποιος ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΘΑ ΕΚΤΕΘΕΙ...

ΓΙΑΤΙ ΜΑΛΛΟΝ ΔΕΝ ΤΑΥΤΙΖΕΤΑΙ
Η ΣΤΡΑΤΗΓΙΚΗ ΤΟΥ 
ΜΕ ΑΥΤΗ ΤΟΥ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟΥ ΤΟΥ...

ΠΩΣ ΛΕΝΕ 
100 Η ΑΛΕΠΟΥ 101 ΤΟ ΑΛΕΠΟΥΔΑΚΙ...?
ΑΠΟΦΑΣΙΖΟΥΜΕ ΚΑΙ ΔΙΑΤΑΣΣΟΥΜΕ Ο ΚΥΡΙΟΣ ΠΡΟΕΔΡΟΣ...! 

ΥΠΑΡΧΕΙ ΜΙΑ ΛΕΠΤΟΜΕΡΕΙΑ

ΣΤΟΝ ΚΑΛΛΙΚΡΑΤΗ....


Η ΕΝΤΟΠΟΙΟΤΗΤΑ....
Ο ΥΠΟΨΗΦΙΟΣ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΕΙΝΑΙ ΜΟΝΙΜΟΣ ΚΑΤΟΙΚΟΣ....ΕΝΤΑΥΘΑ...!!!!


ΚΑΠΟΙΟΙ ΒΕΒΑΙΑ ΔΕΝ ΞΕΡΟΥΝ ΝΑ ΔΙΑΒΑΖΟΥΝ ΕΛΛΗΝΙΚΑ....
ΑΛΛΑ ΣΠΕΡΝΟΥΝ ΦΗΜΕΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΥΠΟΨΗΦΙΟΤΗΤΑ ΤΟΥΣ...


ΔΕΝ ΕΧΟΥΜΕ ΚΑΝΕΝΑ ΛΟΓΟ ΓΙ ΑΥΤΟ ΜΕ ΚΑΝΕΝΑΝ....
ΑΠΛΑ ΘΕΛΟΥΜΕ ΝΑ ΠΡΟΣΤΑΤΕΨΟΥΜΕ...ΤΟΥΣ ΣΥΜΠΟΛΙΤΕΣ ΜΑΣ....ΓΙΑ ΝΑ ΞΕΡΟΥΝ ΠΟΙΟΥΣ ΚΑΘΟΝΤΑΙ ΚΑΙ ΑΚΟΥΝΕ 
ΜΕ ΑΠΟΡΕΙΑ...ΤΟ ...ΠΑΡΑΜΥΘΑΚΙ ΤΟΥΣ

ΤΗ ΔΕΥΤΕΡΑ ΤΑ ...ΣΠΟΥΔΑΙΑ...

ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΤΥΠΟΥ
ΚΩΣΤΑ ΔΗΜΗΤΡΙΑΔΗ π. ΠΡΟΕΔΡΟΥ ΤΟΥ Ψ.Ν.Π.Ο.
ΤΗ ΔΕΥΤΕΡΑ ΣΤΙΣ 12 ΤΟ ΜΕΣΗΜΕΡΙ
ΣΤΟ ΞΕΝΟΔΟΧΕΙΟ ΟΡΦΕΑΣ....

ΕΦ ΟΛΗΣ ΤΗΣ ΥΛΗΣ.....
ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ ΚΑΙ ΓΙΑ ΟΛΑ...

Ο 16ΧΡΟΝΟΣ ΑΝΑΣΤΑΣΙΟΣ ΤΣΙΝΙΣΤΙΔΗΣ ΣΗΜΑΙΟΦΟΡΟΣ ΣΤΟ ΜΟΥΝΤΙΑΛ


.

Συνάντηση του Δημάρχου Κατερίνης με τον ποδοσφαιριστή του Αχιλλέα Νεοκαισάρειας

Ο 16ΧΡΟΝΟΣ ΑΝΑΣΤΑΣΙΟΣ ΤΣΙΝΙΣΤΙΔΗΣ ΣΗΜΑΙΟΦΟΡΟΣ ΣΤΟ ΜΟΥΝΤΙΑΛ


Βαλίτσες για Νότιο Αφρική ετοιμάζει ο 16χρονος Αναστάσιος Τσινιστίδης(μαθητής Λυκείου) ποδοσφαιριστής του Αχιλλέα Νεοκαισάρειας, που - μαζί με νεαρούς ποδοσφαιριστές από όλο τον κόσμο - θα συμμετάσχει ως επίσημος σημαιοφόρος της FIFA στην τελετή έναρξης του Μουντιάλ στο Γιοχάνεσμπουργκ.
Τον 16χρονο υποδέχτηκε χθες στο γραφείο του ο Δήμαρχος Κατερίνης Σάββας Χιονίδης ο οποίος τον συνεχάρη και του ευχήθηκε κάθε επιτυχία και πρόοδο στη ζωή και τον αθλητισμό: «Ως Δήμαρχος Κατερίνης και φίλος της οικογένειας Τσινιστίδη είμαι διπλά υπερήφανος για σένα και εύχομαι να έχεις πάντα αυτό το καθαρό βλέμμα και την αγνή καρδιά» σημείωσε χαρακτηριστικά ο κος Χιονίδης.
Ο Αναστάσιος Τσινιστίδης, στις 11 Ιουνίου, θα πατήσει το χορτάρι του γηπέδου «Σόκερ Σίτι», και μετράει από τώρα αντίστροφα τις μέρες μέχρι το μεγάλο αυτό ταξίδι:«Είμαι πολύ χαρούμενος που θα είμαι παρών σε μια τόσο μεγάλη αθλητική διοργάνωση. Δεν περίμενα ποτέ ότι θα μου δοθεί η δυνατότητα να βρεθώ ως επίσημος σημαιοφόρος σε ένα Μουντιάλ και ενθουσιάστηκα όταν από την ομάδα μου και την ΕΠΣ Πιερίας με ενημέρωσαν σχετικά. Συνήθως παρακολουθώ από την τηλεόραση τους αγώνες, ενώ δεν έχω παραβρεθεί ποτέ σε κάποιο τόσο σημαντικό παιχνίδι. Τώρα, ένα όνειρο μου γίνεται πραγματικότητα. Ανυπομονώ να έρθει η ώρα να ταξιδέψω στη Νότια Αφρική».
Τον 16χρονο ποδοσφαιριστή συνόδευε στο Δημαρχείο ο παππούς του Ιορδάνης Τσινιστίδης.

ΔΥΝΑΤΗ

 ΖΩΝΗ ΤΟ 10-12πμ ΣΤΟ ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΡΑΔΙΟΦΩΝΟ ΚΑΤΕΡΙΝΗΣ ΜΕ ΝΙΚΟ ΧΑΤΖΗΝΙΚΟΛΑΟΥ, ΟΝ ΑΙΡ......

AMEΣΗ

η πρόσληψη συμβούλων για τις αποκρατικοποιήσεις

Λίαν συντόμως θα αρχίσουν οι διαδικασίες για την πρόσληψη χρηματοοικονομικού και νομικού συμβούλου για την αποκρατικοποίηση του ΟΣΕ και για τις υπόλοιπες εταιρείες που περιλαμβάνονται στο πρόγραμμα αποκρατικοποιήσεων της επόμενης τριετίας, με στόχο έσοδα ύψους 1 δισ. το χρόνο.
ΠΩΛΟΥΝΤΑΙ ΟΛΑ ΟΠΩΣ ΕΙΝΑΙ ΕΠΙΠΛΩΜΕΝΑ....!!!

"ΓΙΩΡΓΟ ΖΟΥΜΕ ΜΕΣ ΤΗΣ ΒΟΥΛΗΣ ΤΑ ΕΔΡΑΝΑ ΣΕ ΘΕΣΗ ΝΑ ΣΕ ΔΟΥΜΕ"

Ο Νομάρχης Γιώργος Παπαστεργίου έχει στα χέρια του την λίστα με τις υποψηφιότητες για τον Νομό... Φόρεσε και τα γυαλιά του για να τους ...βλέπει καλύτερα! Το δικό του όνομα λέτε να το δούμε κάπου γραμμένο;;; Περιφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας ίσως; Στη θέση του Πανίκα ίσως; Ο ίδιος φωνάζει παντού ΟΧΙ... Αλλά ούτε και Αντιπεριφερειάρχης... ή Δήμαρχος αλλά που... 
και το σύνθημα είναι...
"ΓΙΩΡΓΟ ΖΟΥΜΕ ΜΕΣ ΤΗΣ ΒΟΥΛΗΣ ΤΑ ΕΔΡΑΝΑ ΣΕ ΘΕΣΗ ΝΑ ΣΕ ΔΟΥΜΕ"
άλλωστε το δήλωσε πως τον ενδιαφέρει η κεντρική πολιτική σκηνή, δηλαδή η Βουλή των Ελλήνων. Για το κόμμα; αφήστε μη ρωτάτε, ούτε καν τον ίδιο... χα χα χα

ΧΡΙΣΤΟΓΙΑΝΝΗΣ vs ΠΑΠΑΧΡΗΣΤΟΥ;;;


Nα οι δύο αντίπαλοι, μέχρι στιγμής για τις προσεχείς εκλογές...
ΤΑ ΦΑΒΟΡΙ...
Αντιπεριφερειάρχες
Απ την μιά μεριά ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΧΡΙΣΤΟΓΙΑΝΝΗΣ - Αντινομάρχης Πιερίας
Απ την άλλη ΓΡΗΓΟΡΗΣ ΠΑΠΑΧΡΗΣΤΟΣ - Δήμαρχος Δίου
Έ ΡΕ "ΜΑΧΕΣ" ΠΟΥ ΕΧΟΥΜΕ ΝΑ ΔΟΥΜΕ...
ΠΟΙΟΣ ΑΡΑΓΕ ΘΑ ΕΙΝΑΙ Ο ΝΙΚΗΤΗΣ; ΈΣΤΩ ΓΙΑ ΤΟ ΧΡΙΣΜΑ, ΘΑ ΔΟΥΜΕ...