PIERIA-GR ΚΟΝΤΑ ΣΑΣ ΑΠΟ ΤΟ 2008 ΤΟ ΠΡΩΤΟ BLOG ΤΗΣ ΠΙΕΡΙΑΣ

Στη γειτονιά των θεών του Ολύμπου.

PIERIA-GR ΓΙΑΤΙ ΕΜΕΙΣ ΓΡΑΦΟΥΜΕ ΚΑΙ ΔΕΝ ...ΑΝΤΙΓΡΑΦΟΥΜΕ

ΓΚΡΕΜΙΣΤΕ ΡΕ ...ΓΑΪΔΟΥΡΙΑ ΤΑ ΔΙΟΔΙΑ

ΤΟ E-MAIL ΜΑΣ ΕΙΝΑΙ KERAILIDISDIM@GMAIL.COM

Γιατί εμείς ΓΡΑΦΟΥΜΕ, υποΓΡΑΦΟΥΜΕ και δεν ΑΝΤΙγράφουμε

"METROPOLIS 106,7" ΤΟ ΠΡΩΤΟ ΚΑΙ ΜΟΝΑΔΙΚΟ ΑΘΛΗΤΙΚΟ ΡΑΔΙΟΦΩΝΟ ΤΗΣ ΠΙΕΡΙΑΣ

Η ομάδα του PIERIA GR σας καλώς ορίζει στη γειτονιά των θεών του Ολύμπου.

ΕΠΟΧΗ "ΝΤΟΥΜΟΥ" - ΔΗΜΑΡΧΟΥ, ΖΟΥΜΕ ΠΛΕΟΝ ΣΤΗΝ ΚΑΤΕΡΙΝΗ ΚΙ ΟΧΙ "ΔΗΜΑΡΧΟΥΛΗΔΩΝ" ΤΟΥ ΠΑΡΕΛΘΟΝΤΟΣ
(Κείμενο του Δημητρίου Π. Κεραηλίδη)

Ο παλιός χρόνος έφυγε. Ήρθε το 2024 και τώρα στις πρώτες μέρες του, για Κατερίνη, ας τονίσουμε την εποχή που ήρθε. Τώρα;;; Τώρα απλά θα πούμε, ΓΙΑΝΝΗ ΝΤΟΥΜΟ καλή αρχή. Καλή επιτυχία στο έργο σου για μια Κατερίνη ριγμένη, πονεμένη, ατιμασμένη, επί χρόνια μέσα στα δεινά.... Που έχει ανάγκη από ΔΗΜΑΡΧΟ ΚΑΤΕΡΙΝΗΣ. Αυτά. ΥΓ: Να πως πως ζούμε την Κατερίνη του Ντούμου κι όχι των άλλων εκκολαπτόμενων δημαρχούληδων, που κυκλοφορούν πλέον στο κέντρο. Σαν όπως οι πρώην του πρώην Δημάρχου Κατερίνης. Γιατί η ιστορία έγραψε: Ο Κουκοδήμος έχασε κι όχι ο Νταντάμης, ο Κυριακίδης, ο Μπουσνάκης, ο Συμεωνίδης ή ο ή Μορφακίδης. Αυτά...

Παρασκευή 8 Ιανουαρίου 2010

Αστυνομικός της Γειτονιάς: Κάλλιο αργά παρά ποτέ.



Άρθρο του Δημήτρη Κωνσταντάρα

www.konstandaras.gr

Τη δεύτερη μέρα των Χριστουγέννων του 2006, βουλευτής ων της Νέας Δημοκρατίας, ανέφερα σε ερώτησή μου κοινοβουλευτικού ελέγχου προς τον Υπουργό Δημόσιας Τάξης ότι : « Δυστυχώς, διαβεβαιώσεις που μου έχουν τρεις φορές επισήμως δοθεί περί επέκτασης των πεζών περιπολιών στις γειτονιές της Αθήνας μέσω «επανακαθορισμού του πλαισίου λειτουργίας για τις πεζές και εποχούμενες περιπολίες και τον «Αστυνομικό της Γειτονιάς», δεν έχουν υλοποιηθεί» και ρωτούσα :
«Αληθεύουν οι καταγγελίες ότι ούτε πεζές ούτε εποχούμενες περιπολίες γίνονται παρά τις δεσμεύσεις της Αστυνομίας; Αληθεύει ότι –όπως ελέχθη επωνύμως από συνδικαλιστή αστυνομικό- από τα 55 περιπολικά της Αμέσου Δράσεως λειτουργούν και στελεχώνονται μόνον τα 15;»
Η απάντηση του Υπουργείου είναι δημοσιευμένη αυτούσια στην ανάλογη σελίδα του ιστότοπού μου www.konstandaras.gr ( Πολιτική Δραστηριότητα/ Βουλή) . Αξίζει να δαπανήσετε λίγα λεπτά για να τη διαβάσετε. Ο θεσμός του «αστυνομικού της γειτονιάς» ουδέποτε ενεργοποιήθηκε από την κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας και εγώ θεωρήθηκα «επιθετικός».
Τη Δευτέρα, 4 Ιανουαρίου 2010 , τέσσερα χρόνια και κάτι μέρες αργότερα δηλαδή, διάβασα στον τύπο ότι:
« Ξεκίνησε η εφαρμογή της πρώτης φάσης του «Αστυνομικού της Γειτονιάς» στα αστικά κέντρα, η οποία θα διαρκέσει έξι μήνες, σύμφωνα με το προβλεπόμενο χρονοδιάγραμμα. Πρόκειται για συνολικά 218 αστυνομικούς 45 αστυνομικών τμημάτων σε Αθήνα, Θεσσαλονίκη, Πάτρα κι άλλες μεγάλες πόλεις σε ολόκληρη την Ελλάδα. Στην πρώτη φάση εφαρμογής του θεσμού, επιλέχθηκαν περιοχές με κριτήριο την πυκνότητα του πληθυσμού τους, το βαθμό εγκληματικότητας και τις δυνατότητες συνεργασίας των τοπικών κοινωνιών με τις Αρχές. Οι αστυνομικοί θα περιπολούν με δίκυκλα στις γειτονιές ανά δύο, θα είναι ένστολοι και θα ασκούν καθήκοντα προληπτικής αστυνόμευσης, ενώ θα φέρουν ειδικό διακριτικό σήμα.»
Χαίρομαι πολύ και λυπάμαι άλλο τόσο. Χαίρομαι γιατί επιτέλους η κυβέρνηση έπραξε το αυτονόητο, χαίρομαι γιατί δικαιώθηκε μια σκληρή προσπάθεια που είχαμε αρχίσει με τους συνεργάτες μου από την άνοιξη του 2006, χαίρομαι γιατί «κάποιοι» έστω είχαν από τότε κινητοποιηθεί και οι προσπάθειες δεν πήγαν χαμένες. Και λυπάμαι γιατί έπρεπε να περάσουν κοντά 4 χρόνια και δυο εκλογικές αναμετρήσεις και τελικά να εκλεγεί πανηγυρικά το ΠΑΣΟΚ για να υλοποιήσει κάτι που και ο πιο ανόητος θα έπρεπε να έχει κατανοήσει: Ότι οι γειτονιές της Αθήνας – φυσικά ΚΑΙ των άλλων πόλεων- ήταν δραματικά εγκαταλελειμμένες, αφύλαχτες, ανέλεγκτες, απροστάτευτες και ο απλός πολίτης την ένοιωθε στο πετσί του αυτή την έλλειψη αστυνόμευσης.
Για την Αθήνα μας – και όλες τις άλλες πόλεις της πατρίδα μας- είναι βέβαιον ότι ξημέρωσε μια καλύτερη μέρα. Και ότι –δυστυχώς- αυτό που μπορούσε με μια κίνηση να είχε κάνει η κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας το 2006 (!!!)- το έκανε η κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ.
Περιμένω σίγουρα την υλοποίηση από το ΠΑΣΟΚ και άλλων, ανάλογων προτάσεων που είχαν «ριχτεί» στο τραπέζι και από εμένα και από άλλους συναδέλφους, η συντριπτική πλειοψηφία των οποίων έμεινε εκτός Βουλής το 2007.
Λέτε να ήταν γι αυτό;

Παίκτης του Πιερικού ο Πέτρος Κοντέων



Παίκτης του Πιερικού είναι από σήμερα ο Πέτρος Κοντέων ο οποίος υπέγραψε συμβόλαιο συνεργασίας για ενάμιση χρόνο (30-06-2011). Προηγούμενη ομάδα του Πέτρου Κοντέων ήταν ο Ολυμπιακός Βόλου.


«Ευχαριστώ τον πρόεδρο και τον προπονητή για την εμπιστοσύνη που μου έδειξαν. Θα δώσω τον καλύτερό μου εαυτό για να δικαιώσω αυτούς που με πίστεψαν» ήταν οι πρώτες δηλώσεις του 26χρονου παίκτη μετά την υπογραφή του συμβολαίου του.

Π Ρ Ο Σ Κ Λ Η Σ Η







Σας καλώ να προσέλθετε σε τακτική συνεδρίαση την 12η Ιανουαρίου του έτους 2010, ημέρα της εβδομάδας Τρίτη και ώρα 19.30΄ μ.μ., στην αίθουσα συνεδριάσεων του Νομαρχιακού Καταστήματος (οδός 28ης Οκτωβρίου 40 - 4ος όροφος), για συζήτηση και λήψη απόφασης στα παρακάτω θέματα:
ΘΕΜΑ 1ο: Γνωμοδότηση επί της Μελέτης Περιβαλλοντικών Επιπτώσεων (ΜΠΕ) για τα έργα προστασίας χρηστών υφιστάμενης Εθνικής Οδού, στις περιοχές Τεμπών και Νέου Παντελεήμονα.

Εισηγητής: κ. Μπουρονίκος Νικόλαος, Αντινομάρχης.
ΘΕΜΑ 2ο: Γνωμοδότηση υπέρ της υπαγωγής ή μη Επενδυτικού Σχεδίου στο Μέτρο 123 Α του Προγράμματος Αγροτικής Ανάπτυξης 2007 – 2013, με τίτλο «ΑΜΒΡΟΣΙΑΔΗΣ ΚΟΤΟΠΟΥΛΑ ΕΞΟΧΗΣ Α.Ε.»

Εισηγητής: κ. Γεροντής Αριστείδης, Αναπληρωτής Δντής στη Δ/νση Γεωργίας Ν.Α. Πιερίας.
ΘΕΜΑ 3ο: Γνωμοδότηση υπέρ της έγκρισης ή μη της Μελέτης Περιβαλλοντικών Επιπτώσεων (Μ.Π.Ε.) για τη λειτουργία λατομείου αδρανών υλικών εμβαδού 488.062,861 m2 και του συγκροτήματος επεξεργασίας υλικών, εντός της λατομικής περιοχής Λιτοχώρου (θέση “Γούρνες”) στο Δήμο Λιτοχώρου Ν. Πιερίας.

Εισηγήτρια:κα Τσιφοδήμου Ελένη, υπάλληλος του Τμήματος Προστασίας Περιβάλλοντος & Έκδοσης Οικοδομικών Αδειών της Δ/νσης Ανάπτυξης της Ν.Α. Πιερίας.

ΘΕΜΑ 4ο: Γνωμοδότηση υπέρ της έγκρισης ή μη της Μελέτης Περιβαλλοντικών Επιπτώσεων (Μ.Π.Ε.) του έργου «Κατασκευή λιμνοδεξαμενής στη θέση ‘Καλόγερος’ του Δ.Δ. Ράχης Δήμου Πέτρας Ν. Πιερίας.

Εισηγήτρια: κα Δότσιου Αρετή, υπάλληλος του Τμήματος Προστασίας Περιβάλλοντος & Έκδοσης Οικοδομικών Αδειών της Δ/νσης Ανάπτυξης της Ν.Α. Πιερίας.

ΘΕΜΑ 5ο: Λήψη απόφασης για τον ορισμό ενός Νομαρχιακού Συμβούλου (με τον αναπληρωτή του), ως εκπροσώπου του Νομαρχιακού Συμβουλίου Πιερίας στο Νομαρχιακό Συμβούλιο Δημοσίων Έργων (Ανασυγκρότηση Ν. Σ. Δ. Ε. για τη διετία 2010 – 2011).

Εισηγητής: κ. Συγκερίδης Χρήστος, Προϊστάμενος της Δ/νσης Τεχνικών Υπηρεσιών της Ν.Α. Πιερίας.



ΘΕΜΑ 6ο: Λήψη απόφασης για τον ορισμό ενός Νομαρχιακού Συμβούλου με τον αναπληρωτή του στη Νομαρχιακή Επιτροπή, αρμόδια για θέματα Ε.Δ.Χ. αυτοκινήτων (σύμφωνα με τις διατάξεις του άρθρου 3 του Ν. 1437 / 84, όπως τροποποιήθηκε με το άρθρο 8 του Ν. 2801 / 2000), σε αντικατάσταση της παραιτηθείσας κας Μίχου – Τζάγκα Μαρίας.

Εισηγητής: κ. Βουλγαράκης Νικόλαος, Πρόεδρος Νομαρχιακού Συμβουλίου

Ν.Α. Πιερίας.



ΘΕΜΑ 7Ο: Λήψη απόφασης για την έγκριση ή μη μετάβασης του κ. Νομάρχη και Νομαρχιακών Συμβούλων σε τουριστικές εκθέσεις του Εξωτερικού.

Εισηγητής: κ. Νικόλαος Βουλγαράκης, Πρόεδρος Νομαρχιακού Συμβουλίου Πιερίας.


Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΤΟΥ Ν.Σ.

ΝΙΚΟΛΑΟΣ ΒΟΥΛΓΑΡΑΚΗΣ

Πρωτοβουλίες για διαφάνεια και εκλογικό νόμο





Πρωτοβουλία για την αντιμετώπιση της διαφθοράς και την επιβολή όρων διαφάνειας στην δημόσια ζωή πήρε ο πρόεδρος της ΝΔ. Ο κ.Α.Σαμαράς ζήτησε τη διεξαγωγή σχετικής προ ημερησίας διατάξεως συζήτησης στο Κοινοβούλιο. Προτείνει ακόμη να συγκροτηθεί διακομματική επιτροπή και να προτείνει νομοθετικές παρεμβάσεις. Ζήτησε επίσης διακομματική διαβούλευση για αλλαγή του εκλογικού νόμου και συζήτηση από μηδενική βάση.

Πρόγραμμα ανασυγκρότησης της οικονομίας





Συζήτηση για την οικονομία διοργανώνει σήμερα το Ίδρυμα Α. Παπανδρέου, με τη συμμετοχή του πρωθυπουργού, κυβερνητικών στελεχών και διεθνών εμπειρογνωμόνων. "Το Πρόγραμμα Σταθερότητας είναι στην πράξη ένα πρόγραμμα ανασυγκρότησης της εθνικής οικονομίας", δήλωσε ο κ. Γ. Παπακωνσταντίνου. Διαψεύδονται τα σενάρια για αύξηση του ΦΠΑ και κατάργησης του 14ου μισθού.

ΑΠΛΗ ΑΝΑΛΟΓΙΚΗ


Την πάγια θέση του υπέρ της απλής αναλογικής επαναλαμβάνει το ΚΚΕ και κάνει λόγο για "αποπροσανατολισμό του λαού που επιχειρούν ΠΑΣΟΚ και ΝΔ".

Σύσκεψη

 κατά της εγκληματικότητας στην Αττική, υπό τον κ. Χρυσοχοϊδη με τη συμμετοχή της Φ. Γεννηματά, του νομάρχη Αθηναίων και δημάρχων.