PIERIA-GR ΚΟΝΤΑ ΣΑΣ ΑΠΟ ΤΟ 2008 ΤΟ ΠΡΩΤΟ BLOG ΤΗΣ ΠΙΕΡΙΑΣ

Στη γειτονιά των θεών του Ολύμπου.

PIERIA-GR ΓΙΑΤΙ ΕΜΕΙΣ ΓΡΑΦΟΥΜΕ ΚΑΙ ΔΕΝ ...ΑΝΤΙΓΡΑΦΟΥΜΕ

ΓΚΡΕΜΙΣΤΕ ΡΕ ...ΓΑΪΔΟΥΡΙΑ ΤΑ ΔΙΟΔΙΑ

ΤΟ E-MAIL ΜΑΣ ΕΙΝΑΙ KERAILIDISDIM@GMAIL.COM

Γιατί εμείς ΓΡΑΦΟΥΜΕ, υποΓΡΑΦΟΥΜΕ και δεν ΑΝΤΙγράφουμε

"METROPOLIS 106,7" ΤΟ ΠΡΩΤΟ ΚΑΙ ΜΟΝΑΔΙΚΟ ΑΘΛΗΤΙΚΟ ΡΑΔΙΟΦΩΝΟ ΤΗΣ ΠΙΕΡΙΑΣ

Η ομάδα του PIERIA GR σας καλώς ορίζει στη γειτονιά των θεών του Ολύμπου.

ΕΠΟΧΗ "ΝΤΟΥΜΟΥ" - ΔΗΜΑΡΧΟΥ, ΖΟΥΜΕ ΠΛΕΟΝ ΣΤΗΝ ΚΑΤΕΡΙΝΗ ΚΙ ΟΧΙ "ΔΗΜΑΡΧΟΥΛΗΔΩΝ" ΤΟΥ ΠΑΡΕΛΘΟΝΤΟΣ
(Κείμενο του Δημητρίου Π. Κεραηλίδη)

Ο παλιός χρόνος έφυγε. Ήρθε το 2024 και τώρα στις πρώτες μέρες του, για Κατερίνη, ας τονίσουμε την εποχή που ήρθε. Τώρα;;; Τώρα απλά θα πούμε, ΓΙΑΝΝΗ ΝΤΟΥΜΟ καλή αρχή. Καλή επιτυχία στο έργο σου για μια Κατερίνη ριγμένη, πονεμένη, ατιμασμένη, επί χρόνια μέσα στα δεινά.... Που έχει ανάγκη από ΔΗΜΑΡΧΟ ΚΑΤΕΡΙΝΗΣ. Αυτά. ΥΓ: Να πως πως ζούμε την Κατερίνη του Ντούμου κι όχι των άλλων εκκολαπτόμενων δημαρχούληδων, που κυκλοφορούν πλέον στο κέντρο. Σαν όπως οι πρώην του πρώην Δημάρχου Κατερίνης. Γιατί η ιστορία έγραψε: Ο Κουκοδήμος έχασε κι όχι ο Νταντάμης, ο Κυριακίδης, ο Μπουσνάκης, ο Συμεωνίδης ή ο ή Μορφακίδης. Αυτά...

Κυριακή 10 Οκτωβρίου 2010

ΟΛΗ Η ΔΕΞΙΑ ΚΟΥΛΤΟΥΡΑ

ΠΟΥ ΑΡΙΣΤΕΡΟΦΕΡΝΕΙ
ΕΧΕΙ ΒΡΕΙ
ΤΟΝ ΑΝΤΙΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΡΧΗ ΠΟΥ ΘΑ ΣΤΗΡΙΞΕΙ...!

ΚΑΙ ΤΟ ΟΝΟΜΑ ΑΥΤΟΥ

ΘΑΝΑΣΗΣ ΜΠΙΝΤΑΣ

Ο ΚΑΘΗΓΗΤΗΣ
Ο ΙΣΤΟΡΙΚΟΣ
Ο ΦΙΛΟΣΟΦΟΣ
Ο ΘΕΑΤΡΙΚΟΣ ΣΥΓΓΡΑΦΕΑΣ
Ο ΜΕΤΑΦΡΑΣΤΗΣ
Ο ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΑΣ...

Ο ΣΑΚΗΣ ΤΣΙΦΟΔΗΜΟΣ

ΣΗΜΕΡΑ Η ΕΚ-ΚΙΝΗΣΗ ΕΥΘΥΝΗΣ

ΟΛΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΥΠΟΨΗΦΙΟΤΗΤΑ ΤΟΥ, ΤΟ ΟΡΑΜΑ, ΤΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ, ΤΟ ΣΧΕΔΙΟ.
ΛΟΓΙΚΑ ΣΗΜΕΡΑ ΘΑ ΜΑΣ ΔΩΣΕΙ ΚΑΙ ΤΑ ΟΝΟΜΑΤΑ ΤΟΥ ΨΗΦΟΔΕΛΤΙΟΥ

ΜΟΙΡΑΣΤΗΚΕ ΤΟ ΠΡΩΤΟ ΦΕΙΓ ΒΟΛΑΝ

ΣΤΟ ΔΗΜΟ ΚΑΤΕΡΙΝΗΣ
ΜΕ ΤΟ ΟΡΑΜΑ ΚΑΙ ΤΟ ΣΧΕΔΙΟ ΤΟΥ ΝΙΚΟΥ ΜΗΛΙΩΤΗ.
ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΒΙΟΓΡΑΦΙΚΟ ΣΗΜΕΙΩΜΑ ΤΟΥ ΥΠΟΨΗΦΙΟΥ ΔΗΜΑΡΧΟΥ ΚΑΤΕΡΙΝΗΣ, ΜΕ ΤΟ ΛΟΓΟΤΥΠΟ ΚΑΙ ΤΟ ΣΗΜΑΤΑΚΙ ΤΟΥ ΣΥΝΔΥΑΣΜΟΥ.

ΜΑΣ ΑΡΕΣΕ Η ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΑΤΑΚΑ:
"ΔΙΑΤΗΡΕΙ ισχυρούς δεσμούς με τις οικογενειακες παραδόσεις αλλά και τις παραδόσεις του τόπου μας, οι οποίες τον δένουν με τους συνανθρώπους του και του εμπνέουν σεβασμό και ιδιαίτερη αγάπη για τη φύση..."

129.756 ΨΗΦΙΖΟΥΝ στο νομό Πιερίας

129.756 είναι συνολικά οι εκλογείς της Πιερίας, σύμφωνα με τα αποτελέσματα της Δ΄ Αναθεώρησης των εκλογικών καταλόγων οι οποίοι θα ισχύσουν στις επικείμενες δημοτικές και περιφερειακές εκλογές, που δόθηκαν στη δημοσιότητα από το Υπουργείο Εσωτερικών.

Μεγαλύτερο (κατά 662 εκλογείς) σε σχέση με τις εκλογές του 2009 (ήταν 129.094) εμφανίζεται το εκλογικό σώμα του νομού.
Οι γυναίκες ψηφοφόροι πάντως συνεχίζουν να υπερτερούν των ανδρών, αφού ο αριθμός τους ανέρχεται σε 65.692 (65.426 το 2009), ενώ ο ανδρικός εκλογικός πληθυσμός (64.064), αν και αυξήθηκε σε σχέση με το 2009 (ήταν 63.668) υπολείπεται των γυναικών κατά 1628 ψηφοφόρους.

Υπεροχή έχει το ανδρικό φύλο στους νέους εκλογείς (άνω των 18) που θα ψηφίσουν για πρώτη φορά, οι οποίοι είναι συνολικά 1.639 και εξ αυτών οι 848 είναι άνδρες και οι 791 γυναίκες.

Οι ομογενείς και οι υπήκοοι τρίτων χωρών, που συμπεριλαμβάνονται στους νέους εκλογικούς καταλόγους, είναι συνολικά 53 (27 άνδρες και 26 γυναίκες).

Όσο για τους ευρωπαίους πολίτες, τους πολίτες κρατών-μελών της Ευρωπαϊκής Ένωσης που θα ψηφίσουν στην Πιερία, είναι καμιά εκατοστή, για την ακρίβεια 96.

Οι 40 εξ αυτών είναι Γερμανοί, οι 14 Βούλγαροι, 7 Κύπριοι, 7 Πολωνοί, 7 Σλοβάκοι, 6 Βρετανοί, 5 Ούγγροι, 3 Σλοβένοι, 3 Τσέχοι, 2 Ιταλοί, ένας πολίτης Σουηδίας και ένας από τη Φιλανδία.

ΚΟΨΤΕ ΠΟΔΙΑ...!!!

Φθηνές δικαιολογίες που εξοργίζουν επικαλείται το ΙΚΑ ΤΕΑΜ για να αποποιηθεί του κόστους προμήθειας παπουτσιών για τους διαβητικούς, πολλοί από τους οποίους καταλήγουν με ακρωτηριασμένα άκρα.


Ο οργανισμός φαίνεται πως είναι της νοοτροπίας "πονάει πόδι κόβει πόδι", αφού μέσω επιστολής απαντά στο αίτημα της Ομοσπονδίας Σωματείων Συλλόγων Ατόμων με Σακχαρώδη Διαβήτη σχετικά με τη κάλυψη κόστους προμήθειας των θεραπευτικών υποδημάτων ότι ο ακρωτηριασμός τους κοστίζει λιγότερο!
Ειδικότερα, σύμφωνα με ΤΑ ΝΕΑ, η ανάλγητη απόφαση του ΙΚΑ αναφέρει χαρακτηριστικά ότι "με τη χρήση τους (των παπουτσιών), δεν αποφεύγεται ο ακρωτηριασμός του ποδιού, απλά καθυστερεί για ένα με δύο χρόνια και το αναμενόμενο όφελος θα είναι μικρότερο από το προβλεπόμενο κόστος", προσθέτοντας ότι η ετήσια δαπάνη που θα επιβαρύνει τον προϋπολογισμό του ανέρχεται στα 2,5 εκατ. ευρώ.

Από την πλευρά της η Ομοσπονδία χαρακτηρίζει επιεικώς απαράδεκτη αυτή τη συμπεριφορά ενώ τονίζει ότι η απόφαση στερείται επιστημονικής βάσης αφού προσκρούει σε αρκετά σημεία μεταξύ των οποίων διεθνείς έγκυρες μελέτες κόστους - αποτελεσματικότητας στο διαβητικό πόδι σύμφωνα με τις οποίες ένα σύστημα υγείας μπορεί να πετύχει μείωση των ακρωτηριασμών έως και 85% με την εφαρμογή των παρακάτω τριών μέτρων, (ιατρική διάγνωση και παρέμβασης, χορήγηση θεραπευτικών υποδημάτων και κατάλληλη υπόδηση και εκπαίδευση του ασθενή), τις κατευθυντήριες οδηγίες των επιστημονικών φορέων, σύμφωνα με τους οποίους τα θεραπευτικά υποδήματα διαβήτη έχουν ένδειξη και πρέπει να χορηγούνται στα άτομα με διαβήτη με πόδια υψηλού κινδύνου για να μην κάνουν εξελκώσεις κτλ.



Η απόφαση του ΙΚΑ


Συγκεκριμένα, η απάντηση του ΙΚΑ είναι η εξής:

"ΘΕΜΑ: Απάντηση στις από 10-4-08, 28-2-08, 29-1-09 επιστολές σας
Σε απάντηση των παραπάνω επιστολών σας, σας γνωρίζουμε τα ακόλουθα: Η Έκτακτη Ειδική Επιτροπή της Διοίκησης, δεν ενέταξε στα είδη του άρθρου 28 του Κανονισμού Ασθένειας ΙΚΑ-ΕΤΑΜ, τα θεραπευτικά υποδήματα διαβήτη, εφόσον μετά από εμπεριστατωμένη έρευνα κατέληξε στο συμπέρασμα ότι με τη χρήση τους, δεν αποφεύγεται ο ακρωτηριασμός του ποδιού, απλά καθυστερεί για ένα με δύο χρόνια και το αναμενόμενο όφελος θα είναι μικρότερο από το προβλεπόμενο κόστος. Επομένως, το συγκεκριμένο είδος δεν χορηγείται από το ίδρυμα.

Η προϊσταμένη του Τμήματος Μαρία Ελένη Χάρου"

Καρφώνει Έλληνα πρωθυπουργό

Σε νέα δήλωση - βόμβα προχώρησε ο επικεφαλής του Eurogroup Ζαν-Κλοντ Γιούνκερ το απόγευμα του Σαββάτου. Ο ίδιος ανέφερε ότι το ζήτημα της οικονομικής κατάρρευσης της χώρας μας, το είχε θέσει παλιότερα σε Έλληνα πρωθυπουργό, αλλά η απάντηση που πήρε ήταν «κυβερνώ μία διεφθαρμένη χώρα», πυροδοτώντας και πάλι έκρηξη στο πολιτικό σκηνικό της χώρας.




Αν και αρνήθηκε να κατονομάσει το όνομα του Έλληνα πολιτικού, με το φόβο ξεσπάσματος αντιδράσεων, ο ίδιος δήλωσε ότι ανέφερε σε Έλληνα πρωθυπουργό το γεγονός ότι η οικονομία θα αντιμετωπίσει πολύ σοβαρό πρόβλημα στο μέλλον.



Την ίδια στιγμή δεν φαίνεται να έχει κοπάσει η θύελλα από τις παλιότερες δηλώσεις του ίδιου του Γιούνκερ σχετικά με ότι οι Ευρωπαίοι γνώριζαν «ότι κάποια μέρα η Ελλάδα θα έπρεπε να αντιμετωπίσει την δημοσιονομική κρίση που την έπληξε στις αρχές του έτους».



Να σημειωθεί ότι την Παρασκευή ο επικεφαλής του Eurogroup είχε παραδεχτεί ότι οι Ευρωπαίοι γνώριζαν και περίμεναν ήδη από το φθινόπωρο του 2008, από τη στιγμή που κατέρρεε η Lehman Brothers, ότι η Ελλάδα θα αντιμετώπιζε τεράστιο δημοσιονομικό πρόβλημα.



«Ήξερα ότι το πρόβλημα αυτό θα έφθανε, διότι το συζητούσαμε: οι Γερμανοί, οι Γάλλοι, ο πρόεδρος Ζαν-Κλοντ Τρισέ στην ΕΚΤ, η Ευρωπαϊκή Επιτροπή και εγώ ο ίδιος -για τις προοπτικές για αυτό που δεν ήταν τότε γνωστό και το αποκαλούμε ελληνική κρίση» δήλωσε ο κ. Γιούνκερ σε συνέντευξη Τύπου στην Ουάσινγκτον στα πλαίσια της συνάντησης του ΔΝΤ.



Όπως εξήγησε ο Γιούνκερ, γνώριζε και ο ίδιος ότι «η Γαλλία και η Γερμανία κέρδιζαν τεράστια ποσά από τις εξαγωγές τους προς την Ελλάδα. Εγώ δεν θα μπορούσα να πω δημόσια αυτό που γνώριζα», παραδέχτηκε.



Ωστόσο, οι νέες αποκαλύψεις του Γιούνκερ είναι σίγουρο ότι θα ξεσηκώσουν για άλλη μία φορά αντιδράσεις, την ίδια στιγμή που το πολιτικό σκηνικό στην Ελλάδα βρίσκεται στο κόκκινο, με τον πρόεδρο της ΝΔ να δηλώνει δικαιωμένος για το αίτημά του για σύσταση εξεταστικής επιτροπής για εξονυχιστικό έλεγχο της οικονομίας από το 1981 και το ΠΑΣΟΚ να κάνει λόγο για σταθερά βήματα προόδου της οικονομίας που αναμένεται να φανούν από το 2012.

http://www.news247.gr/

Γενικά αίθριος καιρός.

Άνεμοι: βορειοδυτικοί 4 μποφόρ με βαθμιαία εξασθένηση. Θερμοκρασία: από 9 έως 17 βαθμούς Κελσίου.

Μείωση τελών και απόσυρση

Τραγική είναι η κατάσταση στην αγορά αυτοκινήτων, καθώς η πτώση στις πωλήσεις είναι ραγδαία από μήνα σε μήνα. Το οικονομικό επιτελείο εξετάζει τη μείωση τελών και φόρων και την επαναφορά της απόσυρσης. Ένα εκατομμύριο ευρώ την ημέρα οι απώλειες για το κράτος