PIERIA-GR ΚΟΝΤΑ ΣΑΣ ΑΠΟ ΤΟ 2008 ΤΟ ΠΡΩΤΟ BLOG ΤΗΣ ΠΙΕΡΙΑΣ

Το PIERIA GR σας καλώς ορίζει στη γειτονιά των θεών του Ολύμπου.

ΤΟ E-MAIL ΜΑΣ ΕΙΝΑΙ PIERIA2011@YAHOO.GR ΚΙ ΕΡΧΕΣΤΕ ΚΟΝΤΑ ΜΑΣ ΓΙΑ ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ

ΒΛΕΠΩ ΔΙΟΝ ΤΗΛΕΟΡΑΣΗ ΑΠΟ ΤΗΝ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ ΓΙΑ ΟΛΗ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ

"ΣΤΑ 11 ΒΗΜΑΤΑ" ΚΑΘΕ ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΤΙΣ 22.00 ΜΕ ΤΟΝ ΔΗΜΗΤΡΗ ΚΕΡΑΗΛΙΔΗ ΣΤΗ ΔΙΟΝ TΗΛΕΟΡΑΣΗ

Η ομάδα του PIERIA GR σας καλώς ορίζει στη γειτονιά των θεών του Ολύμπου.

Ο "ΑΘΛΗΤΙΚΟΣ 106,7" ΤΟ ΠΡΩΤΟ ΑΘΛΗΤΙΚΟ ΡΑΔΙΟΦΩΝΟ ΤΗΣ ΠΙΕΡΙΑΣ ΚΑΙ ΙΝΤΕΡΝΕΤΙΚΑ ΔΙΑΠΛΑΝΗΤΙΚΑ WWW.ATHLITIKOS.GR

Η ομάδα του PIERIA GR σας καλώς ορίζει στη γειτονιά των θεών του Ολύμπου.

ΦΤΑΝΟΥΝ ΤΑ ΜΕΓΑΛΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΙΕΡΙΑ ΜΟΥ. ΚΑΠΟΙΟΣ ΓΙΑ ΤΑ ΜΙΚΡΑ ΡΕ ΣΕΙΣ -ΓΟΥΡΝΕΣ, ΝΕΡΟ, ΑΠΟΧΕΤΕΥΣΗ, ΖΩΗ ΚΛΠ ΚΛΠ - ΜΗΠΩΣ ΚΑΙ ΔΟΥΜΕ ΑΣΠΡΟΤΕΡΗ ΜΕΡΑ
(Κείμενο του Δημητρίου Π. Κεραηλίδη)

Τι πάει καλά στην Πιερία μου; Νομίζω πως όλα πάνε καλά... Στο μυαλό κάποιων. Όχι στο μυαλό του απλού λαού... Εκεί έχει θέμα. Είδατε τις φωτιές στην Πιερία μου; Είδατε τους σεισμούς; Είδατε τις πλημμύρες; Όλα τα έχει η Μαριωρή ο φερεντζές της έλειπε. Αλήθεια σας λέω. Όλα τα είχαμε και ήρθαν κι αυτά τα δεινά στο κεφάλι μας. Άλλωστε, αν θυμάστε όσοι με παρακολουθείτε εδώ και χρόνια, λέω, πως αν στην Αθήνα το πρόβλημα είναι 10, στην Πιερία είναι 10Χ100... Κι όμως. Ποιος ασχολείται. Κι εγώ ψάχνω βοήθεια. Ψάχνω βοήθεια, από τον Δήμαρχο. Από τους Δημάρχους μου. Και οι τρεις είναι φίλοι. Και ο Σαββούλης και ο Βαγγέλας και ο Κωστάκης... Όλοι τους είναι φίλοι, αλλά... Ρε αδέρφια. Κάντε κάτι. Ναι. Κάνετε κάτι λίγα, όμως δεν φτάνουν. Δεν καταλαβαίνετε πως μας λείπουν τα μικρά; Φτάνει ρε με τα μεγάλα. ΦΤΑΝΟΥΝ ΤΑ ΜΕΓΑΛΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΙΕΡΙΑ ΜΟΥ. ΚΑΠΟΙΟΣ ΓΙΑ ΤΑ ΜΙΚΡΑ -ΓΟΥΡΝΕΣ, ΝΕΡΟ, ΑΠΟΧΕΤΕΥΣΗ ΚΛΠ ΚΛΠ - ΜΗΠΩΣ ΚΑΙ ΔΟΥΜΕ ΑΣΠΡΟΤΕΡΗ ΜΕΡΑ;;; Έ, ναι ρε αδέρφια. Σας αγαπώ όλους.... Όμως, κάτι δεν πάει καλά εδώ στον τόπο μου. Κι ύστερα; Περιμένω κι από την Σοφούλα μου την Μαυρίδου. Κι εκείνη το παλεύει. Αλλά... Κι ύστερα; Ά ρε Πάτερ Ημών... Ά ρε Σεβασμιώτατε Γεώργιε Α΄ της Πιερίας μου... Κι από σένα θέλω περισσότερα. Ναι. Εσύ τουλάχιστον δεν θα αλλάξεις. Θα μείνεις εκεί ισόβια, αν θέλει ο Θεός. Καλά το πας, όμως και σε σένα λέω το ίδιο. Κι άλλο ρε συ... Κι άλλα αδερφέ μου. Σε αυτόν τον πονεμένο λαό της Πιερίας. Κι άλλαααααααα

Τρίτη, 9 Φεβρουαρίου 2010

ΚΙΝΗΣΗ ΜΑΤ ΑΠΟ ΑΜΟΙΡΙΔΗ..!!!!

Πρόταση του βουλευτή Πιερίας Γιάννη Αμοιρίδη, για τον Καλλικράτη
Ένας Δήμος όλη η Πιερία

Την πρότασή του για το σχέδιο Καλλικράτης και την εφαρμογή του στην Πιερία, κατέθεσε επισήμως, ο βουλευτής Πιερίας του Πα.Σο.Κ. Γιάννης Αμοιρίδης, προτείνοντας τη συνένωση των 13 δήμων σε ένα, αντί περισσοτέρων όπως προβλέπουν οι προτάσεις που μέχρι σήμερα έχουν κατατεθεί.

Ο κ. Αμοιρίδης, από το βήμα της ετήσιας δεξίωσης του Εμπορικού και Βιοτεχνικού Επιμελητηρίου και παρουσία της Υπουργού Οικονομίας Ανάπτυξης και Ναυτιλίας Λούκα Κατσέλη, καθώς και του υφυπουργού Μάρκου Μπόλαρη, πρότεινε τη δημιουργία ενός Δήμου για όλο το νομό. «Η πρότασή μου είναι εφικτή, αφού θα δημιουργήσει το δεύτερο μεγαλύτερο Δήμο στην Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας», είπε ο βουλευτής του Πα.Σο.Κ.

«Το 1998 τολμήσαμε και συνενώσαμε δεκάδες κοινότητες δημιουργώντας 13 Δήμους. Αν τότε προτείναμε τρεις δήμους, θα μας αντιμετώπιζαν παράξενα. Γιατί λοιπόν, να μην προχωρήσουμε 12 χρόνια μπροστά από την εποχή μας. Νομίζω έφτασε η ώρα οι 13 δήμοι να γίνουν ένας. Η Πιερία έχει ένα μόνο μεγάλο αστικό κέντρο, σε αντίθεση με ότι συμβαίνει σε άλλους νομούς όπως στην Κοζάνη, την Ημαθία και την Πέλλα. Η Κατερίνη βρίσκεται στη μέση του νομού και σε περίπου ίση απόσταση από τη νότια και τη βόρεια Πιερία», ανέφερε χαρακτηριστικά.

Ο βουλευτής του Πα.Σο.Κ. υποστήριξε ότι η πρότασή του θα δώσει τη δυνατότητα στο νέο Δήμο να υλοποιήσει άμεσα σημαντικά έργα, απαραίτητα για τη συνολική ανάπτυξη του νομού πέρα από τοπικιστικά συμφέροντα. Ο νέος Δήμος με αναβαθμισμένο πολιτικό προσωπικό και απόλυτα αντιπροσωπευτικό δημοτικό συμβούλιο, σε συνδυασμό με την ενοποίηση των υπηρεσιών της Τοπικής και της Νομαρχιακής Αυτοδιοίκησης, θα διαθέτει εξειδικευμένο προσωπικό έτοιμο να ανταποκριθεί στις μεγάλες προκλήσεις. «Μια πολεοδομία, μια τεχνική υπηρεσία και υλοποίηση των ήδη έτοιμων μελετών τους, με δημοκρατικό προγραμματισμό και προτεραιότητες για όλη την Πιερια μέσα από τις αποφάσεις ενός ενιαίου συλλογικού οργάνου» είπε χαρακτηριστικά.

Ο κ. Αμοιρίδης, ανέφερε και την πρότασή του για την νέα Περιφέρεια υποστηρίζοντας ότι οι νομοί της Κεντρικής Μακεδονίας, θα πρέπει να αποτελούν τη νέα Περιφέρεια. «Ο Θερμαϊκός δεν τεμαχίζεται», τόνισε ο βουλευτής, εκφράζοντας την αντίθεσή του προς κάθε άλλον ενδεχόμενο.

Η προτάσεις του κ. Αμοιρίδη, θα τεθούν προς διαβούλευση με τους φορείς του νομού μας, αλλά και με τους πολιτικούς σχηματισμούς.

Θέμα: «Αφιέρωμα στην 23η AGROTICA»

Την Τρίτη 9 Φεβρουαρίου, στις 10.30 το βράδυ


ΣΤΗΝ ΕΚΠΟΜΠΗ «ΚΟΝΤΑ ΣΤΟΥΣ ΑΓΡΟΤΕΣ»

ΤΗΣ ΔΙΟΝ ΤΗΛΕΟΡΑΣΗΣ

με τον Γιάννη Τσιμπονίδη

Η εκπομπή «Κοντά στους Αγρότες», με τον Γιάννη Τσιμπονίδη, που μεταδίδεται την Τρίτη 9 Φεβρουαρίου 2010, στις 10.30 το βράδυ, στην ΔΙΟΝ Τηλεόραση, θέμα της έχει : « Αφιέρωμα στην 23η AGROTICA».

H κάμερα και ο υπεύθυνος της εκπομπής βρέθηκαν στην 23η AGROTICA και συζήτησαν με εκθέτες, αγρότες, συνεταιριστές, συνδικαλιστές, εκδότες και θεσμικούς παράγοντες που στέλνουν τα δικά τους μηνύματα για την κορυφαία αυτή έκθεση που αφορά και ενδιαφέρει τη συντριπτική πλειοψηφία των αγροτών μας.

συνάντηση εκπροσώπων των 19 αγροτικών μπλόκων με την υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης

Στην συνάντηση εκπροσώπων των 19 αγροτικών μπλόκων -μεταξύ των οποίων και εκείνα του Προμαχώνα και της Νίκαιας- με την υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων Κατερίνα Μπατζελή, στρέφεται το ενδιαφέρον σχετικά με τις εξελίξεις στις αγροτικές κινητοποιήσεις.Ενόψει της συνάντησης αυτής πραγματοποιήθηκε στο μπλόκο της Νίκαιας, διαδικαστική σύσκεψη εκπροσώπων των προαναφερθέντων μπλόκων, που κατέληξαν σε κοινό πλαίσιο διεκδίκησης εννέα σημείων, για την καλύτερη προετοιμασία της αυριανής συνάντησης με την υπουργό. Τα αποτελέσματα της συνάντησης θα εκτιμηθούν από το μπλόκο της Νίκαιας την Τετάρτη.
Την Τετάρτη, θα συνεδριάσουν επίσης και οι αγρότες από τον Πλατύκαμπο και τον Τύρναβο προκειμένου να εκτιμήσουν και αυτοί τις παραπέρα κινήσεις τους και ενώ οι φωνές για αποχώρηση πληθαίνουν.

Μετ' εμποδίων τα δρομολόγια του ΟΣΕ

Κανονικά θα κυκλοφορήσουν τα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς την Τετάρτη 10 Φεβρουαρίου, ημέρα της πανελλαδικής απεργίας της ΑΔΕΔΥ. Μοναδική εξαίρεση ο Προαστιακός, στον οποίο θα γίνουν κυλιόμενες στάσεις εργασίας.

Μετ' εμποδίων και τα δρομολόγια του ΟΣΕ, λόγω τριών τρίωρων στάσεων εργασίας, οι οποίες θα πραγματοποιηθούν από τις 6-9 το πρωί, 14:00-17:00 και 22:00-01:00 τα μεσάνυχτα. Για περισσότερες πληροφορίες το επιβατικό κοινό μπορεί να επικοινωνεί με τον αριθμό 210-5297777.
Δρομολόγια δεν θα πραγματοποιούνται από και προς τον Διεθνή Αερολιμένα, αφού δεν θα πραγματοποιηθούν πτήσεις.

συνεδριάζει το μεσημέρι η Οργανωτική Επιτροπή του 8ου Τακτικού Συνεδρίου της ΝΔ

Υπό την προεδρία του Αντώνη Σαμαρά συνεδριάζει το μεσημέρι της Τρίτης η Οργανωτική Επιτροπή του 8ου Τακτικού Συνεδρίου της ΝΔ, που θα διεξαχθεί στις 25 - 27 Ιουνίου.
Σύμφωνα με την εφημερίδα Έθνος, στην ατζέντα της πρώτης σύσκεψης της Οργανωτικής Επιτροπής βρίσκονται οι προσυνεδριακές συνδιασκέψεις. Η πρώτη θα διεξαχθεί στις 21 Φεβρουαρίου στο Στάδιο Ειρήνης και Φιλίας, ενώ θα μεσολαβήσουν και άλλες έως το Συνέδριο.

Σαρωτικές αλλαγές σε όρια ηλικίαςΒασική σύνταξη και «μπλόκο» των πρόωρων συντάξεων στο νέο ΑσφαλιστικόΗ θεσμοθέτηση της βασικής σύνταξης, η εξάλειψη όλων των κινήτρων πρόωρης αποχώρησης από την εργασία και ο διαχωρισμός του συνταξιοδοτικού συστήματος από τον κλάδο Υγείας, είναι μεταξύ των σημαντικότερων αλλαγών που έρχονται στο Ασφαλιστικό, όπως ανακοίνωσε την Τρίτη ο υπουργός Εργασίας Ανδρ.Λοβέρδος στη συνεδρίαση της Επιτροπής Ειδικών.