PIERIA-GR ΚΟΝΤΑ ΣΑΣ ΑΠΟ ΤΟ 2008 ΤΟ ΠΡΩΤΟ BLOG ΤΗΣ ΠΙΕΡΙΑΣ

Στη γειτονιά των θεών του Ολύμπου.

PIERIA-GR ΓΙΑΤΙ ΕΜΕΙΣ ΓΡΑΦΟΥΜΕ ΚΑΙ ΔΕΝ ...ΑΝΤΙΓΡΑΦΟΥΜΕ

ΓΚΡΕΜΙΣΤΕ ΡΕ ...ΓΑΪΔΟΥΡΙΑ ΤΑ ΔΙΟΔΙΑ

ΤΟ E-MAIL ΜΑΣ ΕΙΝΑΙ KERAILIDISDIM@GMAIL.COM

Γιατί εμείς ΓΡΑΦΟΥΜΕ, υποΓΡΑΦΟΥΜΕ και δεν ΑΝΤΙγράφουμε

"METROPOLIS 106,7" ΤΟ ΠΡΩΤΟ ΚΑΙ ΜΟΝΑΔΙΚΟ ΑΘΛΗΤΙΚΟ ΡΑΔΙΟΦΩΝΟ ΤΗΣ ΠΙΕΡΙΑΣ

Η ομάδα του PIERIA GR σας καλώς ορίζει στη γειτονιά των θεών του Ολύμπου.

ΕΠΟΧΗ "ΝΤΟΥΜΟΥ" - ΔΗΜΑΡΧΟΥ, ΖΟΥΜΕ ΠΛΕΟΝ ΣΤΗΝ ΚΑΤΕΡΙΝΗ ΚΙ ΟΧΙ "ΔΗΜΑΡΧΟΥΛΗΔΩΝ" ΤΟΥ ΠΑΡΕΛΘΟΝΤΟΣ
(Κείμενο του Δημητρίου Π. Κεραηλίδη)

Ο παλιός χρόνος έφυγε. Ήρθε το 2024 και τώρα στις πρώτες μέρες του, για Κατερίνη, ας τονίσουμε την εποχή που ήρθε. Τώρα;;; Τώρα απλά θα πούμε, ΓΙΑΝΝΗ ΝΤΟΥΜΟ καλή αρχή. Καλή επιτυχία στο έργο σου για μια Κατερίνη ριγμένη, πονεμένη, ατιμασμένη, επί χρόνια μέσα στα δεινά.... Που έχει ανάγκη από ΔΗΜΑΡΧΟ ΚΑΤΕΡΙΝΗΣ. Αυτά. ΥΓ: Να πως πως ζούμε την Κατερίνη του Ντούμου κι όχι των άλλων εκκολαπτόμενων δημαρχούληδων, που κυκλοφορούν πλέον στο κέντρο. Σαν όπως οι πρώην του πρώην Δημάρχου Κατερίνης. Γιατί η ιστορία έγραψε: Ο Κουκοδήμος έχασε κι όχι ο Νταντάμης, ο Κυριακίδης, ο Μπουσνάκης, ο Συμεωνίδης ή ο ή Μορφακίδης. Αυτά...

Τρίτη 9 Φεβρουαρίου 2010

ΚΙΝΗΣΗ ΜΑΤ ΑΠΟ ΑΜΟΙΡΙΔΗ..!!!!

Πρόταση του βουλευτή Πιερίας Γιάννη Αμοιρίδη, για τον Καλλικράτη




Ένας Δήμος όλη η Πιερία





Την πρότασή του για το σχέδιο Καλλικράτης και την εφαρμογή του στην Πιερία, κατέθεσε επισήμως, ο βουλευτής Πιερίας του Πα.Σο.Κ. Γιάννης Αμοιρίδης, προτείνοντας τη συνένωση των 13 δήμων σε ένα, αντί περισσοτέρων όπως προβλέπουν οι προτάσεις που μέχρι σήμερα έχουν κατατεθεί.

Ο κ. Αμοιρίδης, από το βήμα της ετήσιας δεξίωσης του Εμπορικού και Βιοτεχνικού Επιμελητηρίου και παρουσία της Υπουργού Οικονομίας Ανάπτυξης και Ναυτιλίας Λούκα Κατσέλη, καθώς και του υφυπουργού Μάρκου Μπόλαρη, πρότεινε τη δημιουργία ενός Δήμου για όλο το νομό. «Η πρότασή μου είναι εφικτή, αφού θα δημιουργήσει το δεύτερο μεγαλύτερο Δήμο στην Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας», είπε ο βουλευτής του Πα.Σο.Κ.

«Το 1998 τολμήσαμε και συνενώσαμε δεκάδες κοινότητες δημιουργώντας 13 Δήμους. Αν τότε προτείναμε τρεις δήμους, θα μας αντιμετώπιζαν παράξενα. Γιατί λοιπόν, να μην προχωρήσουμε 12 χρόνια μπροστά από την εποχή μας. Νομίζω έφτασε η ώρα οι 13 δήμοι να γίνουν ένας. Η Πιερία έχει ένα μόνο μεγάλο αστικό κέντρο, σε αντίθεση με ότι συμβαίνει σε άλλους νομούς όπως στην Κοζάνη, την Ημαθία και την Πέλλα. Η Κατερίνη βρίσκεται στη μέση του νομού και σε περίπου ίση απόσταση από τη νότια και τη βόρεια Πιερία», ανέφερε χαρακτηριστικά.

Ο βουλευτής του Πα.Σο.Κ. υποστήριξε ότι η πρότασή του θα δώσει τη δυνατότητα στο νέο Δήμο να υλοποιήσει άμεσα σημαντικά έργα, απαραίτητα για τη συνολική ανάπτυξη του νομού πέρα από τοπικιστικά συμφέροντα. Ο νέος Δήμος με αναβαθμισμένο πολιτικό προσωπικό και απόλυτα αντιπροσωπευτικό δημοτικό συμβούλιο, σε συνδυασμό με την ενοποίηση των υπηρεσιών της Τοπικής και της Νομαρχιακής Αυτοδιοίκησης, θα διαθέτει εξειδικευμένο προσωπικό έτοιμο να ανταποκριθεί στις μεγάλες προκλήσεις. «Μια πολεοδομία, μια τεχνική υπηρεσία και υλοποίηση των ήδη έτοιμων μελετών τους, με δημοκρατικό προγραμματισμό και προτεραιότητες για όλη την Πιερια μέσα από τις αποφάσεις ενός ενιαίου συλλογικού οργάνου» είπε χαρακτηριστικά.

Ο κ. Αμοιρίδης, ανέφερε και την πρότασή του για την νέα Περιφέρεια υποστηρίζοντας ότι οι νομοί της Κεντρικής Μακεδονίας, θα πρέπει να αποτελούν τη νέα Περιφέρεια. «Ο Θερμαϊκός δεν τεμαχίζεται», τόνισε ο βουλευτής, εκφράζοντας την αντίθεσή του προς κάθε άλλον ενδεχόμενο.

Η προτάσεις του κ. Αμοιρίδη, θα τεθούν προς διαβούλευση με τους φορείς του νομού μας, αλλά και με τους πολιτικούς σχηματισμούς.

Θέμα: «Αφιέρωμα στην 23η AGROTICA»

Την Τρίτη 9 Φεβρουαρίου, στις 10.30 το βράδυ


ΣΤΗΝ ΕΚΠΟΜΠΗ «ΚΟΝΤΑ ΣΤΟΥΣ ΑΓΡΟΤΕΣ»

ΤΗΣ ΔΙΟΝ ΤΗΛΕΟΡΑΣΗΣ

με τον Γιάννη Τσιμπονίδη





Η εκπομπή «Κοντά στους Αγρότες», με τον Γιάννη Τσιμπονίδη, που μεταδίδεται την Τρίτη 9 Φεβρουαρίου 2010, στις 10.30 το βράδυ, στην ΔΙΟΝ Τηλεόραση, θέμα της έχει : « Αφιέρωμα στην 23η AGROTICA».

H κάμερα και ο υπεύθυνος της εκπομπής βρέθηκαν στην 23η AGROTICA και συζήτησαν με εκθέτες, αγρότες, συνεταιριστές, συνδικαλιστές, εκδότες και θεσμικούς παράγοντες που στέλνουν τα δικά τους μηνύματα για την κορυφαία αυτή έκθεση που αφορά και ενδιαφέρει τη συντριπτική πλειοψηφία των αγροτών μας.

συνάντηση εκπροσώπων των 19 αγροτικών μπλόκων με την υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης

Στην συνάντηση εκπροσώπων των 19 αγροτικών μπλόκων -μεταξύ των οποίων και εκείνα του Προμαχώνα και της Νίκαιας- με την υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων Κατερίνα Μπατζελή, στρέφεται το ενδιαφέρον σχετικά με τις εξελίξεις στις αγροτικές κινητοποιήσεις.Ενόψει της συνάντησης αυτής πραγματοποιήθηκε στο μπλόκο της Νίκαιας, διαδικαστική σύσκεψη εκπροσώπων των προαναφερθέντων μπλόκων, που κατέληξαν σε κοινό πλαίσιο διεκδίκησης εννέα σημείων, για την καλύτερη προετοιμασία της αυριανής συνάντησης με την υπουργό. Τα αποτελέσματα της συνάντησης θα εκτιμηθούν από το μπλόκο της Νίκαιας την Τετάρτη.
Την Τετάρτη, θα συνεδριάσουν επίσης και οι αγρότες από τον Πλατύκαμπο και τον Τύρναβο προκειμένου να εκτιμήσουν και αυτοί τις παραπέρα κινήσεις τους και ενώ οι φωνές για αποχώρηση πληθαίνουν.

Μετ' εμποδίων τα δρομολόγια του ΟΣΕ

Κανονικά θα κυκλοφορήσουν τα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς την Τετάρτη 10 Φεβρουαρίου, ημέρα της πανελλαδικής απεργίας της ΑΔΕΔΥ. Μοναδική εξαίρεση ο Προαστιακός, στον οποίο θα γίνουν κυλιόμενες στάσεις εργασίας.

Μετ' εμποδίων και τα δρομολόγια του ΟΣΕ, λόγω τριών τρίωρων στάσεων εργασίας, οι οποίες θα πραγματοποιηθούν από τις 6-9 το πρωί, 14:00-17:00 και 22:00-01:00 τα μεσάνυχτα. Για περισσότερες πληροφορίες το επιβατικό κοινό μπορεί να επικοινωνεί με τον αριθμό 210-5297777.
Δρομολόγια δεν θα πραγματοποιούνται από και προς τον Διεθνή Αερολιμένα, αφού δεν θα πραγματοποιηθούν πτήσεις.

συνεδριάζει το μεσημέρι η Οργανωτική Επιτροπή του 8ου Τακτικού Συνεδρίου της ΝΔ

Υπό την προεδρία του Αντώνη Σαμαρά συνεδριάζει το μεσημέρι της Τρίτης η Οργανωτική Επιτροπή του 8ου Τακτικού Συνεδρίου της ΝΔ, που θα διεξαχθεί στις 25 - 27 Ιουνίου.




Σύμφωνα με την εφημερίδα Έθνος, στην ατζέντα της πρώτης σύσκεψης της Οργανωτικής Επιτροπής βρίσκονται οι προσυνεδριακές συνδιασκέψεις. Η πρώτη θα διεξαχθεί στις 21 Φεβρουαρίου στο Στάδιο Ειρήνης και Φιλίας, ενώ θα μεσολαβήσουν και άλλες έως το Συνέδριο.

Σαρωτικές αλλαγές σε όρια ηλικίας



Βασική σύνταξη και «μπλόκο» των πρόωρων συντάξεων στο νέο Ασφαλιστικό



Η θεσμοθέτηση της βασικής σύνταξης, η εξάλειψη όλων των κινήτρων πρόωρης αποχώρησης από την εργασία και ο διαχωρισμός του συνταξιοδοτικού συστήματος από τον κλάδο Υγείας, είναι μεταξύ των σημαντικότερων αλλαγών που έρχονται στο Ασφαλιστικό, όπως ανακοίνωσε την Τρίτη ο υπουργός Εργασίας Ανδρ.Λοβέρδος στη συνεδρίαση της Επιτροπής Ειδικών.