PIERIA-GR ΚΟΝΤΑ ΣΑΣ ΑΠΟ ΤΟ 2008 ΤΟ ΠΡΩΤΟ BLOG ΤΗΣ ΠΙΕΡΙΑΣ

Στη γειτονιά των θεών του Ολύμπου.

PIERIA-GR ΓΙΑΤΙ ΕΜΕΙΣ ΓΡΑΦΟΥΜΕ ΚΑΙ ΔΕΝ ...ΑΝΤΙΓΡΑΦΟΥΜΕ

ΓΚΡΕΜΙΣΤΕ ΡΕ ...ΓΑΪΔΟΥΡΙΑ ΤΑ ΔΙΟΔΙΑ

ΤΟ E-MAIL ΜΑΣ ΕΙΝΑΙ KERAILIDISDIM@GMAIL.COM

Γιατί εμείς ΓΡΑΦΟΥΜΕ, υποΓΡΑΦΟΥΜΕ και δεν ΑΝΤΙγράφουμε

"METROPOLIS 106,7" ΤΟ ΠΡΩΤΟ ΚΑΙ ΜΟΝΑΔΙΚΟ ΑΘΛΗΤΙΚΟ ΡΑΔΙΟΦΩΝΟ ΤΗΣ ΠΙΕΡΙΑΣ

Η ομάδα του PIERIA GR σας καλώς ορίζει στη γειτονιά των θεών του Ολύμπου.

ΕΠΟΧΗ "ΝΤΟΥΜΟΥ" - ΔΗΜΑΡΧΟΥ, ΖΟΥΜΕ ΠΛΕΟΝ ΣΤΗΝ ΚΑΤΕΡΙΝΗ ΚΙ ΟΧΙ "ΔΗΜΑΡΧΟΥΛΗΔΩΝ" ΤΟΥ ΠΑΡΕΛΘΟΝΤΟΣ
(Κείμενο του Δημητρίου Π. Κεραηλίδη)

Ο παλιός χρόνος έφυγε. Ήρθε το 2024 και τώρα στις πρώτες μέρες του, για Κατερίνη, ας τονίσουμε την εποχή που ήρθε. Τώρα;;; Τώρα απλά θα πούμε, ΓΙΑΝΝΗ ΝΤΟΥΜΟ καλή αρχή. Καλή επιτυχία στο έργο σου για μια Κατερίνη ριγμένη, πονεμένη, ατιμασμένη, επί χρόνια μέσα στα δεινά.... Που έχει ανάγκη από ΔΗΜΑΡΧΟ ΚΑΤΕΡΙΝΗΣ. Αυτά. ΥΓ: Να πως πως ζούμε την Κατερίνη του Ντούμου κι όχι των άλλων εκκολαπτόμενων δημαρχούληδων, που κυκλοφορούν πλέον στο κέντρο. Σαν όπως οι πρώην του πρώην Δημάρχου Κατερίνης. Γιατί η ιστορία έγραψε: Ο Κουκοδήμος έχασε κι όχι ο Νταντάμης, ο Κυριακίδης, ο Μπουσνάκης, ο Συμεωνίδης ή ο ή Μορφακίδης. Αυτά...

Σάββατο 13 Ιουνίου 2009

ΧΡΗΣΤΟΣ ΣΠΑΝΟΣ .ΕΚΡΗΚΤΙΚΕΣ ΚΑΤΑΣΤΑΣΕΙΣ ΚΑΙ ΜΟΥΣΙΚΕΣ ΣΤΟ ΗΑΒΑΝΑ


CESARIA EVORA: ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 24 ΙΟΥΛΙΟΥ




























ΦΕΣΤΙΒΑΛ ΟΛΥΜΠΟΥ

Το φεστιβάλ Ολύμπου ανοίγει φέτος πανιά για να μας ταξιδέψει σε όλο τον κόσμο. Όταν οι ραδιοφωνικοί σταθμοί της Ευρώπης έπαιξαν για πρώτη φορά το Sodade, στον παγκόσμιο χάρτη της μουσικής προστέθηκε το ειδικό βάρος μιας σχετικά άγνωστης μέχρι τότε χώρας, του Πράσινου Ακρωτηρίου. Πολλά πετυχημένα άλμπουμ, χιλιάδες συναυλίες, πλατινένιοι και χρυσοί δίσκοι, πέντε υποψηφιότητες για Grammy, είναι η συγκομιδή της παρουσίας της Cesaria Evora στο διεθνές μουσικό προσκήνιο. Η ξυπόλυτη ντίβα, προσωνύμιο που της δόθηκε από τη μόνιμη συνήθειά της να τραγουδά ανυπόδητη εκφράζοντας την αντίθεσή της προς τη συνεχιζόμενη φτώχεια της πατρίδας της, γεννήθηκε το 1941 στο Sao Vincente του Cape Verde. Σήμερα θεωρείται η αδιαφιλονίκητη βασίλισσα της morna. Το συγκεκριμένο μουσικό ιδίωμα, διαδεδομένο στα νησιά του αρχιπελάγους ανοιχτά της Σενεγάλης, γεννήθηκε από την καταπίεση των ευρωπαίων αποικιοκρατών. Η θεματολογία του περιγράφει τη νοσταλγία της ελευθερίας, τα σκλαβοπάζαρα, τη προδομένη αγάπη, τα ακυρωμένα όνειρα, μεταδίδοντας στους ερμηνευτές του, έναν αέρα εξωτικής θλίψης.

ΑΝΑΜΦΙΣΒΗΤΗΑ Η ΣΥΝΑΥΛΙΑ ΤΟΥ ΚΑΛΟΚΑΙΡΙΟΥ ΣΤΗΝ ΚΑΤΕΡΙΝΗ-ΠΙΕΡΙΑ

ΡΕΓΚΕ ΣΤΗΝ ΑΘΗΝΑ
























Ένα από τα σταθερά ραντεβού του καλοκαιριού είναι και αυτό του Sunshine Reggae Festival που διοργανώνεται με την υποστήριξη της «Τεχνόπολις» του Δήμου Αθηναίων στις 27 Ιουνίου (Προαύλειος χώρος, Πειραιώς 100, Γκάζι).

Ο χώρος του βιομηχανικού μουσείου θα πλημμυρίσει από την μουσική που αναπτύχθηκε με επίκεντρο την Τζαμάικα στα τέλη της δεκαετίας του 1960 και σύντομα εξελίχθηκε σε κυρίαρχο είδος στην Καραϊβική. Παράλληλα, διαδόθηκε διεθνώς, με αξιοσημείωτη απήχηση τόσο στην Ευρώπη όσο και στις Ηνωμένες Πολιτείες της Αμερικής.

Μερικά από τα καλύτερα διεθνώς συγκροτήματα του σύγχρονου αυτού ρυθμού από την Τζαμάικα, την Γαλλία και την Ιταλία θα ενώσουν τις δυνάμεις τους με Έλληνες καλλιτέχνες του είδους. Οι No More Babylon, Earl 16, Ranking Joe, Kenny Knots και Franziska, θα μεταμορφώσουν τη βραδιά σε μια αξέχαστη εμπειρία. Μαζί τους οι Irie Action Soyndsystem και οι THC Soundsystem.

ΜΟΥΣΙΚΕΣ ΤΟΥ ΚΑΛΟΚΑΙΡΙΟΥ

























Η Μελίνα Κανά συναντά τον Παντελή Θαλασσινό και περιοδεύουν σε όλη την Ελλάδα, για πρώτη φορά μαζί. Στις 15 Ιουνίου η καλοκαιρινή τους περιοδεία ξεκινά από το Θέατρο Δάσους.