PIERIA-GR ΚΟΝΤΑ ΣΑΣ ΑΠΟ ΤΟ 2008 ΤΟ ΠΡΩΤΟ BLOG ΤΗΣ ΠΙΕΡΙΑΣ

Στη γειτονιά των θεών του Ολύμπου.

PIERIA-GR ΓΙΑΤΙ ΕΜΕΙΣ ΓΡΑΦΟΥΜΕ ΚΑΙ ΔΕΝ ...ΑΝΤΙΓΡΑΦΟΥΜΕ

ΓΚΡΕΜΙΣΤΕ ΡΕ ...ΓΑΪΔΟΥΡΙΑ ΤΑ ΔΙΟΔΙΑ

ΤΟ E-MAIL ΜΑΣ ΕΙΝΑΙ KERAILIDISDIM@GMAIL.COM

Γιατί εμείς ΓΡΑΦΟΥΜΕ, υποΓΡΑΦΟΥΜΕ και δεν ΑΝΤΙγράφουμε

"METROPOLIS 106,7" ΤΟ ΠΡΩΤΟ ΚΑΙ ΜΟΝΑΔΙΚΟ ΑΘΛΗΤΙΚΟ ΡΑΔΙΟΦΩΝΟ ΤΗΣ ΠΙΕΡΙΑΣ

Η ομάδα του PIERIA GR σας καλώς ορίζει στη γειτονιά των θεών του Ολύμπου.

ΕΠΟΧΗ "ΝΤΟΥΜΟΥ" - ΔΗΜΑΡΧΟΥ, ΖΟΥΜΕ ΠΛΕΟΝ ΣΤΗΝ ΚΑΤΕΡΙΝΗ ΚΙ ΟΧΙ "ΔΗΜΑΡΧΟΥΛΗΔΩΝ" ΤΟΥ ΠΑΡΕΛΘΟΝΤΟΣ
(Κείμενο του Δημητρίου Π. Κεραηλίδη)

Ο παλιός χρόνος έφυγε. Ήρθε το 2024 και τώρα στις πρώτες μέρες του, για Κατερίνη, ας τονίσουμε την εποχή που ήρθε. Τώρα;;; Τώρα απλά θα πούμε, ΓΙΑΝΝΗ ΝΤΟΥΜΟ καλή αρχή. Καλή επιτυχία στο έργο σου για μια Κατερίνη ριγμένη, πονεμένη, ατιμασμένη, επί χρόνια μέσα στα δεινά.... Που έχει ανάγκη από ΔΗΜΑΡΧΟ ΚΑΤΕΡΙΝΗΣ. Αυτά. ΥΓ: Να πως πως ζούμε την Κατερίνη του Ντούμου κι όχι των άλλων εκκολαπτόμενων δημαρχούληδων, που κυκλοφορούν πλέον στο κέντρο. Σαν όπως οι πρώην του πρώην Δημάρχου Κατερίνης. Γιατί η ιστορία έγραψε: Ο Κουκοδήμος έχασε κι όχι ο Νταντάμης, ο Κυριακίδης, ο Μπουσνάκης, ο Συμεωνίδης ή ο ή Μορφακίδης. Αυτά...

Δευτέρα 1 Οκτωβρίου 2012

PIERIA-GR...ΕΡΧΟΜΑΣΤΕ ΣΤΙΣ 8 ΟΚΤΩΜΒΡΗ...


ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΓΙΑ ΤΑ 100 ΧΡΟΝΙΑ ΕΛΕΥΘΕΡΗΣ ΠΟΛΗΣ





Θέματα που αφορούν τον προγραμματισμό των εκδηλώσεων για τα 100 χρόνια Ελεύθερης πόλης συζήτησαν στη διάρκεια συνάντησης που είχαν στη Μητρόπολη, ο πρόεδρος του Οργανισμού Παιδείας Πολιτισμού Αθλητισμού και Πρόνοιας Θωμάς Παπαδημητρίου και ο πρωτοσύγκελος της Ιεράς Μητροπόλεως Κίτρους και Κατερίνης Αρχιμανδρίτης π. Βαρνάβας Λεοντιάδης.
Η συνάντηση πραγματοποιήθηκε σε πολύ καλό κλίμα, παρουσία του Γ.Γραμματέα της Ιεράς Μητροπόλεως Κίτρους και Κατερίνης π.Αθανασίου Μαρινόπουλου.
«Στο πλαίσιο της εξαιρετικής συνεργασίας,που έχει ο Δήμος μας με την Μητρόπολη σε όλα τα επίπεδα και σε συνεννόηση με τον Δήμαρχο Κατερίνης Σάββα Χιονίδη συζητήσαμε με τον Πανοσιολογιότατο το ενδεχόμενο να συνδιοργανώσουμε δρώμενα, που θα τα εντάξουμε είτε στο πλαίσιο του εορτασμού των 100 χρόνων Ελεύθερης πόλης είτε στα φετινά Αικατερίνεια» τόνισε σε δήλωσή του ο πρόεδρος του ΟΠΠΑΠ.
Από την πλευρά του ο πρωτοσύγκελος της Ιεράς Μητροπόλεως ενημέρωσε τον κο Παπαδημητρίου, σχετικά με τα θρησκευτικά και πολιτιστικά δρώμενα, που σχεδιάζει η Μητρόπολη με αφορμή τα Ελευθέρια της πόλης, ενώ όπως σημείωσε: «στο πλαίσιο της άριστης συνεργασίας μας με τον Δήμο δόθηκε η ευκαιρία να ανταλλάξαμε απόψεις σχετικά με την συνεργασία σε θέματα πολιτισμού».
Το αμέσως προσεχές διάστημα θα οριστικοποιηθεί το πρόγραμμα συνεργασίας ανάμεσα στις δυο πλευρές.

ΦΩΤΟΡΕΠΟΡΤΑΖ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΚΔΗΛΩΣΗ ΤΟΥ ΑΘΛΗΤΙΚΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ "ΠΥΡΡΟΣ ΔΗΜΑΣ" ΣΤΟ MEDITERRANEAN VILLAGE HOTEL & SPA




Ο σύλλογος εκπαιδευτικών Πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης και η ΕΛΜΕ Πιερίας σας καλούν στην εκδήλωση – συζήτηση που διοργανώνουν με θέμα «η αξιολόγηση στην εκπαίδευση» την Τετάρτη 3-10-2012 στις 7μ.μ. στην ΕΚΑΒΗ.



Ομιλητές θα είναι :Γ. Γρόλλιος καθηγητής ΑΠΘ
Κ.Μαντάς πρόεδρος Δ.Σ. ΔΟΕ
Μέλος Δ.Σ. ΟΛΜΕ

Η λογική του "όλα έγιναν νόμιμα"






Η διεξαγωγή ελέγχου μιας νέας αθλητικής εγκατάστασης την ημέρα έναρξης των αγώνων (!!!), δηλώνει -αν μη τι άλλο- προχειρότητα, έλλειψη ευθύνης και ερασιτεχνισμό.

Ακούσαμε πολλές φορές τον τελευταίο καιρό την Αντιπεριφερειάρχη μας κυρία Μαυρίδου, να μας εξηγεί για το πόσο νόμιμα λειτουργούν οι υπηρεσίες της Περιφερειακής Ενότητας Πιερίας “τα Συλλογικά Όργανα και οι Υπηρεσίες της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας ενεργούν πάντοτε με βάση τους νόμους “και με πόσο “σεβασμό προς τις τοπικές κοινωνίες”.
Επειδή είμαστε καλοπροαίρετοι και σεβόμαστε την προσήλωση της κυρίας Μαυρίδου στην νομιμότητα, θα παρακαλούσαμε να μας εξηγήσει την νομιμότητα των παρακάτω:
  • Είναι νόμιμο να λειτουργεί ένα Δημοτικό γυμναστήριο χωρίς να διαθέτει άδεια λειτουργίας;
  • Είναι νόμιμο να χρηματοδοτεί η Π.Ε. Πιερίας (47.000€) σαν συνδιοργανώτρια, Ευρωπαϊκούς Αγώνες Βόλεϊ στις 24- 26 Μαΐου 2012, σε μη εγκεκριμένη αθλητική εγκατάσταση;
  • Είναι νόμιμο να γεμίζεις ένα γυμναστήριο με χιλιάδες κόσμο, σαν συνδιοργανωτής μιας αθλητικής εκδήλωσης, χωρίς να έχει εγκριθεί το γυμναστήριο από την αρμόδια επιτροπή, για το αν τηρεί τις προϋποθέσεις ασφάλειας για τους αθλούμενους και τους θεατές;
  • Αν συνέβαινε κάποιο ατύχημα στους χώρους του γυμναστηρίου, ποιος θα ήταν νομικά υπεύθυνος;
  • Πρέπει να αποδοθούν διοικητικές και ποινικές ευθύνες στους υπεύθυνους, που έβαλαν σε κίνδυνο την ασφάλεια θεατών και αθλητών;
Οι παραπάνω απορίες προέκυψαν από το έγγραφο με ΑΔΑ: Β4ΘΟΟΡ1Υ-Χ9Δ της Αποκεντρωμένης Διοίκησης Μακεδονίας- Θράκης, με ημερομηνία 03.09.2012 και θέμα: «Μη Χορήγηση άδειας λειτουργίας αθλητικής εγκατάστασης Ν. Πιερίας Κλειστό Γυμναστήριο τύπου Τ9 του Δήμου Κατερίνης».
Τα έγγραφο αναφέρει ακόμα, ότι το γυμναστήριο «δεν κρίνεται κατάλληλο για τη διεξαγωγή αγώνων καλαθοσφαίρισης-πετοσφαίρισης-χειροσφαίρισης καθώς και για την τέλεση λοιπών αθλητικών εκδηλώσεων».
Θα παρακαλούσαμε, να απαντήσετε στις καλοπροαίρετα εύλογες απορίες μας, με την προσήλωση στο γράμμα του νόμου που σας χαρακτηρίζει.

Το χρονικό της υπόθεσης
  1. Το νέο κλειστό γυμναστήριο της πόλης μας βρίσκεται στο «Σιδηροδρομικό Σταθμό» και κατασκευάστηκε από το Δήμο Κατερίνης. Αποπερατώθηκε το έτος 2010 και περιλαμβάνει αγωνιστικό χώρο με γήπεδο basket, volley, handball, βοηθητικούς χώρους και κερκίδες 750 θέσεων.
  2. Στο γυμναστήριο αυτό πραγματοποιήθηκαν οι διεθνείς αγώνες volleyball του 2012 CEV European League, στις 24, 25 και 26 Μαΐου 2012, με συνδιοργανώτρια την Περιφερειακή Ενότητα Πιερίας.
  3. Ο πρώτος έλεγχος του κτιρίου πραγματοποιήθηκε εκτάκτως την 24.05.2012, δηλαδή την ημέρα έναρξης των αγώνων (!!!) από μια επιτροπή η οποία δεν είχε νόμιμη σύσταση, διότι αυτή συστάθηκε επίσημα την 13.07.2012 βλέπε ΑΔΑ: Β41ΞΟΡ1Υ-ΝΣΓ, δηλαδή, μετά το τέλος των αγώνων. Από τον έλεγχο στις 24.05.2012 διαπιστώθηκαν ελλείψεις και δόθηκε χρονικό περιθώριο για την αποκατάστασή τους.
  4. Η Επιτροπή αυτή, μετά την επίσημη σύστασή της, έλεγξε εκ νέου το γυμναστήριο την 20.08.2012 και το έκρινε και πάλι ακατάλληλο. Βάσει του Νόμου 2725, άρθρο 56α «Ουδεμία αθλητική συνάντηση ή αγώνισμα διεξάγεται σε αθλητική εγκατάσταση που στερείται άδεια λειτουργίας».
  5. Η Περιφέρεια Πιερίας ήταν συνδιοργανωτής της εκδήλωσης μαζί με την Ελληνική Ομοσπονδία Πετοσφαίρισης.
Γιατί δεν σας εμπιστευόμαστε
Σε μία από τις πιο δύσκολες οικονομικές περιόδους που περνάει η χώρα μας, η Αντιπεριφέρεια Πιερίας κάνει τα αδύνατα δυνατά για να «φέρει» στην πόλη της Κατερίνης ένα μεγάλο αθλητικό γεγονός για να τονώσει πρωτίστως την τοπική οικονομία και την τουριστική προβολή της περιοχής. Τέτοιες προσπάθειες είναι άξιες συγχαρητηρίων!
Πριν δύο εβδομάδες περίπου, η ίδια η αντιπεριφερειάρχης αλλά και οι συνεργάτες της, διερρήγνυαν τα ιμάτια τους για τη νομιμότητα και την ορθότητα των αποφάσεων της περιφέρειας σχετικά με το θέμα της ταφής των βιομηχανικών αποβλήτων στους πρόποδες του Ολύμπου, αναφέροντας χαρακτηριστικά «ενεργούμε πάντοτε με βάση τους νόμους “».
Να λοιπόν που οι πολίτες, πολλές φορές, έχουν κάθε δίκιο να αντιμετωπίζουν κάποιες αποφάσεις των αρχών με καχυποψία, διότι, από μόνη της, η διεξαγωγή ελέγχου μιας νέας αθλητικής εγκατάστασης την ημέρα έναρξης των αγώνων, δηλώνει -αν μη τι άλλο- προχειρότητα, έλλειψη ευθύνης και ερασιτεχνισμό.

otoposmou

ΘΑ ΜΑΣ ΤΑ ΠΑΡΟΥΝ ΚΑΙ ΑΥΤΑ...

ΤΡΕΧΩ ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΑΤΕΡΙΝΗ



Δήμος Δίου - Ολύμπου :


«Πρόσκληση σε τακτική συνεδρίαση Δημοτικού Συμβουλίου»


Καλείστε σε τακτική συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου, στο Δημοτικό κατάστημα που εδρεύει στηΤοπική Κοινότητα Κονταριώτισσας, στις02.10.2012, ημέραΤρίτη και ώρα 18.00, βάση των διατάξεων του άρθρου 67 με τίτλο «Σύγκληση του δημοτικού Συμβουλίου» του ν. 3852/2010, για τα παρακάτω θέματα ημερήσιας διάταξης:

ΜΕΓΑΛΗ ΗΤΑΝ Η ΠΡΟΣΕΛΕΥΣΗ ΤΟΥ ΚΟΣΜΟΥ ΣΤΗΝ ΕΚΔΗΛΩΣΗ ΤΟΥ ΑΘΛΗΤΙΚΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΠΥΡΡΟΣ ΔΗΜΑΣ ΠΟΥ ΕΓΙΝΕ ΤΟ ΣΑΒΒΑΤΟ 29 ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΥ ΣΤΟ ΠΟΛΥΧΩΡΟ MEDITERANEAN HOTEL & SPA ΣΤΗΝ ΠΑΡΑΛΙΑ ΚΑΤΕΡΙΝΗΣ.



ΜΕΓΑΛΗ ΗΤΑΝ Η ΠΡΟΣΕΛΕΥΣΗ ΤΟΥ ΚΟΣΜΟΥ ΣΤΗΝ ΕΚΔΗΛΩΣΗ ΤΟΥ ΑΘΛΗΤΙΚΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΠΥΡΡΟΣ ΔΗΜΑΣ ΠΟΥ ΕΓΙΝΕ ΤΟ ΣΑΒΒΑΤΟ 29 ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΥ ΣΤΟ ΠΟΛΥΧΩΡΟ MEDITERANEAN HOTEL & SPA ΣΤΗΝ ΠΑΡΑΛΙΑ ΚΑΤΕΡΙΝΗΣ. ΠΑΝΩ ΑΠΟ 200 ΑΘΛΗΤΕΣ ΤΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΚΑΙ ΤΩΝ ΤΡΙΩΝ ΤΜΗΜΑΤΩΝ ΑΡΣΗΣ ΒΑΡΩΝ, ΣΤΙΒΟΥ ΚΑΙ ΤΖΟΥΝΤΟ ΜΑΖΙ ΜΕ ΤΙΣ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΕΣ ΤΟΥΣ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΘΗΚΑΝ ΓΙΑ ΝΑ ΓΝΩΡΙΣΤΟΥΝ ΚΑΙ ΝΑ ΣΥΖΗΤΗΣΟΥΝ ΜΕ ΤΟΝ ΟΛΥΜΠΙΟΝΙΚΗ ΠΥΡΡΟ ΔΗΜΑ Ο ΟΠΟΙΟΣ ΜΕΤΑΞΥ ΑΛΛΩΝ ΕΙΠΕ ΣΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ΝΑ ΕΧΟΥΝ ΥΠΟΜΟΝΗ ΕΠΙΜΟΝΗ ΚΑΙ ΠΕΙΘΑΡΧΙΑ ΚΑΙ ΜΟΝΟ ΕΤΣΙ ΘΑ ΠΕΤΥΧΟΥΝ ΤΟ ΣΤΟΧΟ ΤΟΥΣ ΕΝΩ ΚΑΛΕΣΕ ΚΑΙ ΑΛΛΟΥΣ ΝΕΟΥΣ ΝΑ ΓΕΜΙΣΟΥΝ ΤΑ ΓΥΜΝΑΣΤΗΡΙΑ. 

Αιγινιακός -Αναγέννηση Καρδίτσας (0-1)

Η καθιέρωση της 1ης Οκτωβρίου ως Παγκόσμια Ημέρα για την Τρίτη Ηλικία αποτελεί αφετηρία γόνιμου προβληματισμού.




  
   

  Η καθιέρωση της 1ης Οκτωβρίου ως Παγκόσμια Ημέρα για την Τρίτη Ηλικία αποτελεί αφετηρία γόνιμου προβληματισμού. Πρόκληση για να αναλογιστούμε τη δική μας προσωπική ευθύνη απέναντι στον συνάνθρωπο. Η Παγκόσμια Ημέρα για την Τρίτη Ηλικία καθιερώθηκε για να μας αφυπνίζει να βελτιωθούμε και να μην επαναπαυόμαστε, ώστε όταν θα κάνουμε τον απολογισμό της ζωής μας, να αισθανθούμε περηφάνεια για όσα καταφέραμε και όχι αυτολύπηση για όσα θα μπορούσαμε αλλά δεν κάναμε για όλους αυτούς. 

Ο ΣΥΛΛΟΓΟΣ ....ΟΛΥΜΠΙΟΝΙΚΗ "ΠΥΡΡΟΥ ΔΗΜΑ" ΕΝ ...ΠΙΕΡΙΑΝ

Aπίστευτο κέφι το βράδυ του Σαββάτου στην επίσημη έναρξη της ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗΣ ΠΕΡΙΟΔΟΥ του συλλόγου "ΠΥΡΡΟΣ ΔΗΜΑΣ" της Πιερίας μου.... Ήταν όλοι εκεί...
Τρία...

"ΠΥΡΡΟΣ ΔΗΜΑΣ" ΚΑΙ ...ΠΥΡΡΟΣ ΔΗΜΑΣ ΣΤΗΝ ΠΙΕΡΙΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΙΕΡΙΑ!


Έναρξη της νέας αθλητικής περιόδου για τον Σύλλογο "Πύρρος Δήμας" 

Η επίσημη έναρξη της νέας αθλητικής περιόδου 2012 - 2013 του Αθλητικού Συλλόγου "Πύρρος Δήμας" πραγματοποιήθηκε  το απόγευμα του Σαββάτου, παρουσία του Ολυμπιονίκη μας και επίτιμου προέδρου του Συλλόγου, στον πολυχώρο  MEDITERRANEAN VILLAGE Hotel & Spa στην Παραλία Κατερίνης.
Ήταν μια...

Η ΑΦΕΝΤΟΜΟΥΤΣΟΥΝΑ ΤΟΥ ΚΙ ...ΕΚΕΙΝΟΣ - ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ ΚΕΡΑΗΛΙΔΗΣ ΣΤΑ ...ΕΡΤΖΙΑΝΑ

Καλημέρα σας απο τα στούντιο του ΔΗΜΟΤΙΚΟΎ ΡΑΔΙΟΦΏΝΟΥ ΚΑΤΕΡΙΝΗΣ στους 95,3 στα fm. Τώρα ζωντανά www.953fm.gr
 Δημοτικό Ραδιόφωνο Κατερίνης και "ΧΩΡΙΣ ΣΕΝΑΡΙΟ" με την αφεντομουτσούνα μου! Κι όποιος αντέξει!!!!
ΚΑΘΕ...