PIERIA-GR ΚΟΝΤΑ ΣΑΣ ΑΠΟ ΤΟ 2008 ΤΟ ΠΡΩΤΟ BLOG ΤΗΣ ΠΙΕΡΙΑΣ

Στη γειτονιά των θεών του Ολύμπου.

PIERIA-GR ΓΙΑΤΙ ΕΜΕΙΣ ΓΡΑΦΟΥΜΕ ΚΑΙ ΔΕΝ ...ΑΝΤΙΓΡΑΦΟΥΜΕ

ΓΚΡΕΜΙΣΤΕ ΡΕ ...ΓΑΪΔΟΥΡΙΑ ΤΑ ΔΙΟΔΙΑ

ΤΟ E-MAIL ΜΑΣ ΕΙΝΑΙ KERAILIDISDIM@GMAIL.COM

Γιατί εμείς ΓΡΑΦΟΥΜΕ, υποΓΡΑΦΟΥΜΕ και δεν ΑΝΤΙγράφουμε

"METROPOLIS 106,7" ΤΟ ΠΡΩΤΟ ΚΑΙ ΜΟΝΑΔΙΚΟ ΑΘΛΗΤΙΚΟ ΡΑΔΙΟΦΩΝΟ ΤΗΣ ΠΙΕΡΙΑΣ

Η ομάδα του PIERIA GR σας καλώς ορίζει στη γειτονιά των θεών του Ολύμπου.

ΕΠΟΧΗ "ΝΤΟΥΜΟΥ" - ΔΗΜΑΡΧΟΥ, ΖΟΥΜΕ ΠΛΕΟΝ ΣΤΗΝ ΚΑΤΕΡΙΝΗ ΚΙ ΟΧΙ "ΔΗΜΑΡΧΟΥΛΗΔΩΝ" ΤΟΥ ΠΑΡΕΛΘΟΝΤΟΣ
(Κείμενο του Δημητρίου Π. Κεραηλίδη)

Ο παλιός χρόνος έφυγε. Ήρθε το 2024 και τώρα στις πρώτες μέρες του, για Κατερίνη, ας τονίσουμε την εποχή που ήρθε. Τώρα;;; Τώρα απλά θα πούμε, ΓΙΑΝΝΗ ΝΤΟΥΜΟ καλή αρχή. Καλή επιτυχία στο έργο σου για μια Κατερίνη ριγμένη, πονεμένη, ατιμασμένη, επί χρόνια μέσα στα δεινά.... Που έχει ανάγκη από ΔΗΜΑΡΧΟ ΚΑΤΕΡΙΝΗΣ. Αυτά. ΥΓ: Να πως πως ζούμε την Κατερίνη του Ντούμου κι όχι των άλλων εκκολαπτόμενων δημαρχούληδων, που κυκλοφορούν πλέον στο κέντρο. Σαν όπως οι πρώην του πρώην Δημάρχου Κατερίνης. Γιατί η ιστορία έγραψε: Ο Κουκοδήμος έχασε κι όχι ο Νταντάμης, ο Κυριακίδης, ο Μπουσνάκης, ο Συμεωνίδης ή ο ή Μορφακίδης. Αυτά...

Τετάρτη 17 Μαρτίου 2010

ΘΟΔΩΡΟΣ Γ. ΣΙΑΜΑΓΚΑΣ - Ο ΚΑΘΗΓΗΤΗΣ ΚΑΙ ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΕΛΜΕ ΠΙΕΡΙΑΣ ΤΩΡΑ ΚΑΙ ΣΥΓΓΡΑΦΕΑΣ! ΚΑΛΗ ΕΠΙΤΥΧΙΑ ΘΟΔΩΡΕ!!!

Περιβαλλοντικός Εγγραμματισμός... 
Η σημασία του στην περιβαλλοντική εκπαίδευση...

Με την υπογραφή του Θόδωρου Σιαμάγκα!!!

o Γιάννης Παπαργυρίου, ο προπονητής του Κώστα Κουκοδήμου αφήνει την σφραγίδα του μέσα από άλλο ...γήπεδο!!!

Ο γυμναστής Γιάννης Παπαργυρίου...

καταθέτει την προσφορά του στον Αθλητισμό του τόπου μου, όλα αυτά τα χρόνια ως στέλεχος - σύμβουλος του Ολυμπιονίκη μας Κώστα Κουκοδήμου. Και τότε ήταν κοντά του (2004) στην θητεία του ως ΓΓΑ, αλλά και από το 2007 από την πρώτη εκλογή του στο Ελληνικό Κοινοβούλιο! Άτυπα και σιωπηρά, όπως άλλωστε μας έχει συνηθίσει όλα αυτά τα χρόνια, με την σεμνότητα που τον διακρίνει, συνεχίζει να προσφέρει σε όλα σχεδόν τα έργα που φέρουν την υπογραφή του νεαρού βουλευτή μας!!!
Κι απ την άλλη αν θυμηθούμε το βιογραφικό του ως προπονητή στίβου, θα πούμε πως ΕΓΡΑΨΕ ΤΕΡΑΣΤΙΑ ΙΣΤΟΡΙΑ στο άθλημα, ΠΑΝΕΛΛΑΔΙΚΑ! 

Ένα βήμα πιο μπροστά ο ΠΑΠΑΜΙΜΙΚΟΣ στην Πιερία!


Μεγάλο ρεύμα ανθρώπων απ’ όλα τα κοινωνικά στρώματα συγκεντρώνει η υποψηφιότητα 

του Ανδρέα Παπαμιμίκου στην Πιερία! Χθες το βράδυ συγκεντρώθηκαν σε καφέ (όχι κεντρικό) της Κατερίνης για τρίτη φορά… Ονόματα δε θα σας ανακοινώσουμε ακόμα, χάριν της διάθεσης συντήρησης της ευγενούς άμιλλας! Γιατί αν αρχίσουμε να πετάμε ονόματα θα δυσαρεστηθεί η πλευρά που υποστηρίζει τον Κώστα Χατζή στην Πιερία… ή αλλιώς τρεις κ’ εξήντα!!! Οι ΠΑΠΑΜΙΜΙΚΟΙ εκτός του ότι είναι πολλοί, εφαρμόζουν το σύστημα “Μεταξάς”… Έχουν γνώση οι φύλακες! Θα επανέλθουμε…
ΕΠΙΣΤΟΛΗ ΤΟΥ ΓΙΑΝΝΗ ΤΣΑΠΟΥΡΝΙΩΤΗ ΠΡΟΣ ΤΟ Σ.Φ.Ι.Π (ΣΥΛΛΟΓΟ ΦΙΛΩΝ ΙΣΤΟΡΙΑΣ ΠΙΕΡΙΚΟΥ)
Πόλυς Φουλίδης – Αλέκος Τσιώτσιος
Η ΙΣΤΟΡΙΑ ΚΑΙ Ο ΠΙΕΡΙΚΟΣ ΕΙΝΑΙ ΕΔΩ!
ΤΟΛΜΟΥΜΕ ΓΙΑ  ΑΥΤΟ ΠΟΥ ΑΓΑΠΟΥΜΕ! 
Η αθλητική ιστορία της Κατερίνης έχει να καυχιέται για δύο μεγάλες  φυσιογνωμίες που λάμπρυναν με την  παρουσία τους το όνομα του μεγάλου  Πιερικού μας.
Αν ο Πόλυς Φουλίδης είναι ο μεγαλύτερος ποδοσφαιριστής που ανέδειξε ο Πιερικός και ένας από τα μετρημένα καλά δεκάρια του ελληνικού ποδοσφαίρου (ίσως ο καλύτερος στη θέση του), ο Αλέκος Τσιώτσιος είναι ο πατριάρχης του μπάσκετ στην πόλη μας. Αν ο Φουλίδης μάγεψε τους πάντες με τα περίτεχνα καμώματα της μπάλας, ο Τσιώτσιος αποτέλεσε κόσμημα παράγοντα για το μπάσκετ του Πιερικού, παράδειγμα προς μίμηση για κάθε διοίκηση.
Αυτούς  τους δύο ανθρώπους  είχα την τιμή και την τύχη να τους γνωρίσω και  προσωπικά, να ανταλλάξω λίγες κουβέντες, να μάθω και πάνω απ’ όλα να διδαχτώ. Μόνο που είδα τον Πόλυ Φουλίδη να δακρύζει μπροστά μου ακούγοντας το όνομα Πιερικός και τους επαίνους προς το πρόσωπο του, είμαι γεμάτος σαν άνθρωπος, είμαι πλούσιος σαν φίλος του Πιερικού, και κατανοώ απόλυτα γιατί δεν έρχεται στο γήπεδο. Μόνο που άκουσα από τον Αλέκο Τσιώτσιο λίγες, αλλά σοφές λέξεις από τα χείλη του για την ιστορία του μεγάλου μας σωματείου, για ότι προσέφερε στο μπάσκετ, αισθάνομαι περήφανος γι’ αυτόν τον άνθρωπο, αισθάνομαι περήφανος που είμαι ένα μικρό κομμάτι, ένα μικρό μέλος της οικογένειας του Πιερικού.
Αγαπητοί  φίλοι του Σ.Φ.Ι.Π., για κάποια πρόσωπα  όπως ο Φουλίδης και ο Τσιώτσιος αξίζει να συνεχίσουμε με περισσότερο ζήλο το σπουδαίο και δύσκολο εγχείρημα που βάλαμε στοίχημα πριν από λίγους μήνες. Αξίζει γιατί ο Πιερικός έχει πολύ μεγαλύτερη ιστορία από αυτή που φανταζόμασταν όταν ξεκινούσαμε το τόλμημα μας.
Φίλε  Πρόεδρε, Φίλε Γραμματέα, Φίλοι και  μέλη του Σ.Φ.Ι.Π., σας ευχαριστώ  για τις αξέχαστες στιγμές  που μοιράζομαι μαζί σας με αφορμή την κοινή μας αγάπη, τον κοινό μας όραμα για τον Πιερικό. Μπορεί να είμαι ο τελευταίος εργάτης στο τεράστιο έργο μας, αλλά θα βγάζω από την ψυχή μου καθετί που με κάνει να αισθάνομαι δέος για την Πιερικάρα μας και την ιστορία της.
Με  υγεία, ενότητα, ανιδιοτέλεια και δουλειά το όραμα θα γίνει πράξη.
Καλή  δύναμη σε όλους. 
Με τιμή
Γιάννης Τσαπουρνιώτης (Μέλος του Σ.Φ.Ι.Π.)
--
Αγαπάς τον ΠΙΕΡΙΚΟ,
αγαπάς την ΙΣΤΟΡΙΑ του!

Η Σουηδία αναγνώρισε αρμενική - ποντιακή γενοκτονία

πηγή: ΣΚΑΪ
Τουρκική δυσαρέσκεια για την απόφαση του σουηδικού κοινοβουλίου για το αρμενικό
Η απόφαση του σουηδικού κοινοβουλίου να αναγνωρίσει ως γενοκτονία τη σφαγή των Αρμενίων και άλλων μειονοτικών ομάδων όπως οι Πόντιοι, οι Χαλδάιοι, οι Σύριοι και οι Ασσύριοι από τους Οθωμανούς το 1915, προκάλεσε την άμεση αντίδραση της Τουρκίας, η οποία ανακάλεσε τον πρέσβη της στη Σουηδία και ακύρωσε την προγραμματισμένη σύνοδο κορυφής μεταξύ των δύο χωρών.

Η απόφαση ελήφθη την Πέμπτη, μόλις μία εβδομάδα αφότου η Άγκυρα ανακάλεσε τον πρέσβη της στις ΗΠΑ, όταν επιτροπή του αμερικανικού κογκρέσου έλαβε ανάλογη απόφαση.

Η Σουηδία είναι ένας από τους ισχυρότερους υποστηρικτές των προσπαθειών της Τουρκίας για ένταξη στην Ευρωπαϊκή Ένωση.

"Καταδικάζουμε αυτή την απόφαση, που ελήφθη για πολιτικές σκοπιμότητες", δήλωσε ο Τούρκος πρωθυπουργός, Ταγίπ Ερντογάν, αναφερόμενος στην απόφαση του σουηδικού κοινοβουλίου.

"Δεν ανταποκρίνεται στη στενή φιλία των δύο εθνών. Ανακαλούμε τον πρέσβη μας για διαβουλεύσεις", ανακοίνωσε ο Ερντογάν, προσθέτοντας ότι δεν θα πραγματοποιηθεί και η σύνοδος κορυφής Τουρκίας-Σουηδίας, που ήταν προγραμματισμένη για τις 17 Μαρτίου.

Η απόφαση του σουηδικού κοινοβουλίου να αναγνωρίσει τη γενοκτονία των Αρμενίων ελήφθη με οριακή πλειοψηφία- 131 βουλευτές υπερψήφισαν τη σχετική πρόταση και 130 την καταψήφισαν. Η πρόταση έβρισκε αντίθετα τα κόμματα της κεντροδεξιάς κυβέρνησης, αλλά τρεις κυβερνητικοί βουλευτές την υπερψήφισαν.

Ο Σουηδός υπουργός Εξωτερικών, Καρλ Μπιλντ εκτίμησε ότι η ψήφος αυτή θα περιπλέξει τις προσπάθειες για εξομάλυνση των σχέσεων μεταξύ Τουρκίας και Αρμενίας.

"Η απόφαση δεν βοηθάει επίσης τη συζήτηση στην Τουρκία, που γίνεται ολοένα και πιο ανοικτή και ανεκτική, καθώς πλησιάζει προς την Ευρωπαϊκή Ένωση", εκτίμησε ο Σουηδός υπουργός Εξωτερικών.

Ο Ζεργκούν Κορουτουρκ, πρέσβης της Τουρκίας στη Σουηδία εξέφρασε την απογοήτευσή του για την απόφαση αυτή και εκτίμησε ότι θα έχει "δραστικές συνέπειες" στις διμερείς σχέσεις.

Πάντως τουρκική κυβερνητική πηγή ανέφερε στο Ρόιτερ ότι ο Τούρκος διπλωμάτης θα επιστρέψει σύντομα στη Σουηδία.
Ικανοποίηση της ομογένειας
Με ανακοίνωσή της η οργάνωση των Ποντίων ομογενών Εύξεινος Πόντος Στοκχόλμης χαιρετίζει την απόφαση της Σουηδικής Βουλής, χαρακτηρίζοντάς την ως ιστορική.

ΕΓΩ ΡΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕ

ΧΕΡΙ ΧΕΡΙ ΑΔΑΜΟΠΟΥΛΟΣ ΜΥΡΩΤΗΣ

ΑΥΤΑ ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ΕΙΝΑΙ ΠΑΙΔΙΑ ΤΟΥ ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΥ... ΑΡΑ ΑΡΙΣΤΑ ΠΑΙΔΙΑ... ΓΙΑΝΝΗΣ ΑΔΑΜΟΠΟΥΛΟΣ ΙΣΤΟΡΙΑ ΤΟΥ ΠΙΕΡΙΚΟΥ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟΥ ΚΑΙ ΟΧΙ ΜΟΝΟ! ΤΩΡΑ ΓΕΝΙΚΟΣ ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ ΤΗΣ ΝΟΜΑΡΧΙΑΣ ΠΙΕΡΙΑΣ. ΚΩΣΤΑΣ ΜΥΡΩΤΗΣ Ο ΠΡΟΠΟΝΗΤΑΡΑΣ ΣΚΟΠΟΒΟΛΗΣ ΚΑΙ ΙΣΩΣ ΑΠ ΤΟΥΣ ΚΑΛΥΤΕΡΟΥΣ ΓΥΜΝΑΣΤΕΣ ΤΗΣ ΠΙΕΡΙΑΣ! ΤΩΡΑ Νο 2 ΣΤΗΝ ΝΟΔΕ ΠΙΕΡΙΑΣ... ΠΑΝΤΑ ΨΗΛΑ ΚΑΙ ΣΤΟ ΣΤΟΧΟ... ΓΕΙΑ ΣΟΥ ΓΙΑΝΝΗ ΚΑΙ ΚΩΣΤΑ!!!

ΕΔΩ ΔΙΑΜΑΝΤΙΔΗΣ ΕΚΕΙ ΓΙΑΝΝΗΣ ΠΟΥ ΕΙΝΑΙ Ο ΔΙΑΜΑΝΤΙΔΗΣ;;;;

ΣΕ ΕΧΑΣΑ ΡΕ ΔΙΑΜΑΝΤΙΔΗ... ΠΟΥ ΕΙΣΑΙ ΡΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕ... ΚΑΛΑ ΚΑΛΑ ΜΗ ΦΩΝΑΖΕΙΣ ΞΕΡΩ ΠΩΣ ΕΙΣΑΙ ΣΤΟΥΣ 92,6 ΣΤΟ ΣΚΑΪ ΠΙΕΡΙΑΣ! ΚΑΛΕΣ ΕΚΠΟΜΠΕΣ ΠΑΙΔΙΑ...

κουίζ - ποιόν έχει στο πλευρό του ο Αντώνης Σαμαράς;;; τον έχει;;;

Ποιόν άραγε να αγκαλιάζει ο πρόεδρος της ΝΕΑΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ ΑΝΤΩΝΗΣ ΣΑΜΑΡΑΣ;;; Δεν τον ξέρω, αλλά θα τον μάθω... Είμαι σίγουρος πως είναι ΝΕΑ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ, ο κύριος αυτός... θα επανέλθω με ρεπορτάζ...

Ρύθμιση για τους πληγέντες των Τεμπών

E-mail Εκτύπωση PDF
Οι τουριστικές επιχειρήσεις της Πιερίας που αδυνατούν να εξοφλήσουν εφάπαξ τους λογαριασμούς τους, μπορούν να υποβάλλουν σχετικό αίτημα για τη ρύθμιση της οφειλής τους, είναι η απάντηση που πήρε από τη διοίκηση της ΔΕΗ ο Νομάρχης Πιερίας.

Ο κ. Παπαστεργίου, με επιστολή του, είχε ζητήσει από τη ΔΕΗ την παράταση της εξόφλησης των υποχρεώσεων των επιχειρήσεων του νομού που πλήττονται από το κλείσιμο της κοιλάδας των Τεμπών.

PIERIA-GR Ά ρε Γιώργο Παπαστεργίου, σιγά μη σου δώσουν σημασία εσένα κι εμένα για το κλείσιμο των Τεμπών... Στα @πί...δια τους σε έχουν γραμμένο κι εσένα κι εμένα και όλους μας! Μόνοι μας θα πρέπει να κάνουμε την τύχη μας! ΑΣ ΤΙΜΩΡΗΣΟΥΜΕ ΤΟΥΣ ΠΑΛΙΟΚΛΕΦΤΑΡΑΔΕΣ! ΑΦΟΥ ΤΟΥΣ ΞΕΡΟΥΜΕ... Και τους κλεφταράδες της Πιερίας μου ας τους ...ξεσκίσουμε! όσο κι όπως το μπορούμε!!!

Αποκτήσαμε ασθενοφόρα, δεν έχουμε πλήρωμα

E-mail Εκτύπωση PDF
ASTHENOFORA_1
Τρία νέα υπερσύγχρονα ασθενοφόρα, διαθέτει από χθες το Γενικό Νοσοκομείο Κατερίνης, για την κάλυψη των μεγάλων αναγκών του στη διακομιδή ασθενών. Παρόλα αυτά το πρόβλημα με τη στελέχωση εξειδικευμένου πληρώματος παραμένει για καινούργια και παλιά ασθενοφόρα, όπως και στην υπόλοιπη Ελλάδα.

PIERIA-GR Το ΕΚΑΒ της ΠΙΕΡΙΑΣ ΜΟΥ είναι το καλύτερο στην ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ! Σκέφτεσαι ρε φίλε μου με τέτοια προβλήματα και να είναι ΠΡΩΤΟΙ, που και να είχαν ότι έπρεπε... ΠΑΙΔΙΑ ΕΚΕΙ ΣΤΟ ΕΚΑΒ ΚΑΛΗ ΔΥΝΑΜΗ ΓΙΑ ΝΑ ΜΑΣ ΣΩΖΕΤΕ.... ΣΑΣ ΕΥΧΑΡΙΣΤΟΥΜΕ!

Ήγγικεν η ώρα του Καλλικράτη

E-mail Εκτύπωση PDF
BASIKO
Ολοκληρώνεται εντός των ημερών το θεσμικό πλαίσιο και γνωστοποιείται η πρόταση της κυβέρνησης για το χωροταξικό

Τελικά, η κυβέρνηση είναι αποφασισμένη να προχωρήσει τον «Καλλικράτη», ήταν το σχόλιο του Θωμά Παπαδημητρίου, με τον οποίο επικοινωνήσαμε χθες,  αμέσως μετά την ενημέρωση που παρείχε στο Δ.Σ της ΚΕΔΚΕ ο υπουργός Εσωτερικών Γιάννης Ραγκούσης. Ο δήμαρχος Πέτρας και μέλος του Εποπτικού Συμβουλίου της ΚΕΔΚΕ, μέχρι εκείνη τη στιγμή εξέφραζε έντονες επιφυλάξεις για το αν η διοικητική μεταρρύθμιση θα προλάβαινε τις επερχόμενες εκλογές της αυτοδιοίκησης.

PIERIA-GR Η πολιτεία θα προχωρήσει τον "Καλλικράτη" το θέμα όμως είναι άλλο... Η ΠΙΕΡΙΑ ΘΑ ΠΡΟΧΩΡΗΣΕΙ ΑΠ ΤΟΝ "ΚΑΛΛΙΚΡΑΤΗ" ;;; ΙΔΟΥ Η ΑΠΟΡΙΑ!!!
"Σημαντικά αρχαιολογικά ευρήματα σε Δίον και Μακρύγιαλο" ( 17/03/2010 )





Νέα σημαντικά αρχαιολογικά ευρήματα, τα οποία χρονολογούνται από τον 4ο και 3ο αιώνα π.Χ., έφερε στο φως η αρχαιολογική σκαπάνη στην περιοχή του Μακρυγιάλου.

Οι αρχαιολόγοι, με Επικεφαλής τον κ. Μάνθο Μπέσιο, σε αγροτεμάχιο της περιοχής ανακάλυψαν δύο συστάδες τάφων της περιόδου όπου άκμαζε η Αρχαία Πύδνα. Επίσης, τριώροφη έπαυλη, έκτασης 1.200 τετραγωνικών μέτρων, ήρθε στο φως κατά τη διάρκεια της πανεπιστημιακής ανασκαφής στο Δίον.
Τα ευρήματα στον Μακρύγιαλο

Η πρώτη συστάδα τάφων χρονολογείται τον 4ο αιώνα και αντιπροσωπεύεται από μεγάλα σκάμματα, ενώ οι νεκροί τοποθετούνταν επάνω σε ξύλινες κλίνες. Μεταξύ άλλων,  οι αρχαιολόγοι έχουν συλλέξει από τους τάφους πολλά αγγεία, κυρίως πήλινα αλλά και χάλκινα. Ακόμη, βρέθηκαν  χρυσά κοσμήματα στις γυναικείες ταφές, πήλινα ειδώλια στις παιδικές, αλλά και διάφορες διακοσμήσεις από τις κλίνες.

Η δεύτερη  συστάδα αντιπροσωπεύεται με τέσσερις τάφους που ανήκουν στον 3ο αιώνα π.Χ, με μικρότερα όμως σκάμματα. Σε αρκετούς τάφους ανακαλύφθηκαν  χάλκινα και επίχρυσα στεφάνια, ενώ βρέθηκαν αρκετά χρυσά, ασημένια και χάλκινα νομίσματα της εποχής. «Ο 4ος αιώνας ήταν μια περίοδος ακμής για την αρχαία Πύδνα κάτι που αποτυπώνεται στα ταφικά τους έθιμα. Αργότερα όμως  περιορίζονται τα προνόμια του λιμανιού όπως και οι μεγαλεπήβολες ταφές», ανέφερε η Αρχαιολόγος της ΚΖ  ΕΠΚΑ κ. Αθηνά Αθανασιάδου.



Οι ανασκαφές
Αξίζει να σημειωθεί ότι οι ανασκαφές στο συγκεκριμένο αγροτεμάχιο, το οποίο ανήκει στη αρχαιολογική ζώνη της Πύδνας, ξεκίνησαν τον περασμένο Δεκέμβριο, έπειτα από αίτημα του ιδιοκτήτη για εγκατάσταση φωτοβολταϊκών συστημάτων. Τον Ιανουάριο οι αρχαιολόγοι έπεσαν πάνω σε  τμήμα ενός αρχαίου δρόμου, ο οποίος συνέδεε τη Βεργίνα, τη Πύδνα και το Δίον και στη συνέχεια ανακαλύφθηκαν οι συστάδες των τάφων.

PIERIA-GR Ευτυχώς που υπάρχουν και τα αρχαία... Σ αυτήν την Πιερία μου μόνο οι ΑΡΧΑΙΟΙ ΤΗΣ ΚΑΤΟΙΚΟΙ ΗΤΑΝ ...ΑΣΤΕΡΙΑ! Οι νυν φιλοξενουμενοι άστα βράστα! Ακόμα και σήμερα μας δίνουν, την ΚΛΗΡΟΝΟΜΙΑ ΜΑΣ, εξ αυτών...  ΠΡΟΣΦΟΡΑΣ  ΕΠΑΝΑΛΗΨΗ κι εμείς στον κόσμο μας! ΠΟΥ ΘΑ ΠΑΕΙ ΟΜΩΣ ΚΙ ΟΙ ΝΕΟΙ ΠΙΕΡΙΕΙΣ ΚΑΠΟΤΕ ΘΑ ...ΔΩΣΟΥΝ!
" Έργα ανάπλασης στον Κολινδρό " ( 17/03/2010 )



Σειρά παρεμβάσεων, οι οποίες βελτιώνουν της ποιότητα ζωής των κατοίκων, ολοκληρώθηκαν στο Δήμο Κολινδρού.

Συγκεκριμένα, σε ορισμένες περιοχές του Κολινδρού κατασκευάστηκαν πεζοδρόμια ενώ σε άλλες  ανακατασκευάστηκαν πεζοδρομήσεις.  Επίσης έγινε κυβολιθόστρωση σε κεντρική οδική αρτηρία και τα υφιστάμενα φωτιστικά της κεντρικής πλατείας του Δημαρχείου αντικαταστάθηκαν με νέα από μεταλλικούς ιστούς και φωτιστικά μετά των λαμπτήρων. Το έργο χρηματοδοτήθηκε από το ΕΤΕΡΠΣ του ΥΠ.ΧΩ.ΔΕ. και εκτελέστηκε από την Δημοτική Επιχείρηση Ανάπτυξης Κολινδρού, αφού πρώτα εξασφαλίστηκε η απαιτούμενη χρηματοδότηση, εκπονήθηκαν οι απαραίτητες μελέτες.


Ο κ. Σολοποτιάς           
Ο Δήμαρχος Κολινδρού Θωμάς Σολοποτιάς αναφερόμενος στην ολοκλήρωση  των προαναφερόμενων έργων τόνισε πως η Δημοτική Αρχή συνεχίζει  την υλοποίηση σημαντικών παρεμβάσεων με σκοπό να συμβάλει στην βελτίωση της ποιότητας ζωής των πολιτών με κατάλληλες σχετικές υποδομές. «Σχεδιάζουμε και υλοποιούμε παρεμβάσεις με κύριο στόχο την ανάπτυξη και ανάπτυξη της ευρύτερης περιοχής του Κολινδρού. Τα έργα ανάπλασης έχουν βαρύνουσα σημασία μιας και διευκολύνουν σημαντικά την ζωή των δημοτών μας», είπε. .

«Εμείς υπάρχουμε και όσο υπάρχουμε θα δημιουργούμε»

PIERIA-GR Ά ρε Δήμαρχε, εσείς υπάρχετε όμως οι άλλοι του ΝΕΟΥ ΠΑΣΟΚ( ΠΩΣ ΛΕΜΕ ΝΕΟΣ ΠΑΝΙΩΝΙΟΣ) οι νεοφιλελεύθεροι και διάδοχοι του ΚΑΡΑΜΑΝΛΗ, της ΝΕΑΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ ΤΟΥ ΝΕΟΠΑΣΟΚ , αποφάσισαν άλλα για σας!   ΑΠΟΦΑΣΙΖΟΥΝ ΚΑΙ ΠΑΛΙ ΓΙΑ ΣΑΣ ΧΩΡΙΣ ΕΣΑΣ!!!