PIERIA-GR ΚΟΝΤΑ ΣΑΣ ΑΠΟ ΤΟ 2008 ΤΟ ΠΡΩΤΟ BLOG ΤΗΣ ΠΙΕΡΙΑΣ

Το PIERIA GR σας καλώς ορίζει στη γειτονιά των θεών του Ολύμπου.

ΤΟ E-MAIL ΜΑΣ ΕΙΝΑΙ PIERIA2011@YAHOO.GR ΚΙ ΕΡΧΕΣΤΕ ΚΟΝΤΑ ΜΑΣ ΓΙΑ ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ

ΒΛΕΠΩ ΔΙΟΝ ΤΗΛΕΟΡΑΣΗ ΑΠΟ ΤΗΝ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ ΓΙΑ ΟΛΗ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ

"ΣΤΑ 11 ΒΗΜΑΤΑ" ΚΑΘΕ ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΤΙΣ 22.00 ΜΕ ΤΟΝ ΔΗΜΗΤΡΗ ΚΕΡΑΗΛΙΔΗ ΣΤΗ ΔΙΟΝ TΗΛΕΟΡΑΣΗ

Η ομάδα του PIERIA GR σας καλώς ορίζει στη γειτονιά των θεών του Ολύμπου.

Ο "ΑΘΛΗΤΙΚΟΣ 106,7" ΤΟ ΠΡΩΤΟ ΑΘΛΗΤΙΚΟ ΡΑΔΙΟΦΩΝΟ ΤΗΣ ΠΙΕΡΙΑΣ ΚΑΙ ΙΝΤΕΡΝΕΤΙΚΑ ΔΙΑΠΛΑΝΗΤΙΚΑ WWW.ATHLITIKOS.GR

Η ομάδα του PIERIA GR σας καλώς ορίζει στη γειτονιά των θεών του Ολύμπου.

ΕΥΓΕ... ΚΑΤΙ ΓΙΝΕΤΑΙ ΣΤΗΝ ΠΙΕΡΙΑ ΜΟΥ ΡΕ ...ΓΑΜΩΤΟ
(Κείμενο του Δημητρίου Π. Κεραηλίδη)

Τελικά μήπως η Πιερία μου είναι για μεγάλα πράγματα; Τι δεν κατάλαβες ρε φίλε; Να αρχίσω; Ή μήπως θέλεις να τελειώσω; Έ, λοιπόν άκου. Κάνει ο Σάββας και κυρ Σάββας κι αφέντης τσουτσουλομύτης για πρώτη φορά πέρσι ΤΟ ΠΑΡΚΟ ΤΩΝ ΧΡΩΜΑΤΩΝ και γίνεται στην Πιερία χαμός στο ίσωμα. Κι ύστερα; Ύστερα δίνει βάση στο πανηγύρι που πριν χρόνια το είχε γραμμένο εκεί που δεν πιάνει μελάνι. Και ξεσκίζει κι εκεί. Χαμός στο άλλο ίσωμα. Και… Και υπενθυμίζω πως την πρώτη χρονιά του που ανέλαβε Δήμαρχος, είχε καταργήσει με τη μια το Καρναβάλι του Αμοιρίδη. Κανένας ποτέ δεν κατάλαβε το γιατί… Κι ούτε βέβαια και θα το καταλάβει. Και ξέρετε γιατί; Επειδή τον λόγο τον ξέρει μόνο ο ίδιος ο Σάββας. Που θα πάει όμως; Κι αυτό θα το καταλάβει κάποτε. Και θα το επαναφέρει. Σαν γιορτή, που την γουστάρουν τα παιδιά κι ύστερα οι μεγάλοι, γιατί την γουστάρουν τα παιδιά… Όχι για τίποτα άλλο. Κι ύστερα ήρθε η ώρα του κανονικού μας Πανηγυριού στην Ανδρομάχη. Κι εκεί έκανε το αυτονόητο και πάλι χαμός. Πρόσεξε τα παιδιά. Και; Και ξέσκισε και πάλι. Ενώ πριν ένα χρόνο αν περνούσες από έξω δεν θα έπαιρνες χαμπάρι ότι κάτι έχει εκεί δίπλα στο ποτάμι, τώρα; Φέτος; Χαμός. Έκλεισαν και πάλι οι δρόμοι και χαμογέλασε το χειλάκι των …παιδιών! Πρώτα των παιδιών κι ύστερα των μεγάλων. Γιατί τα παιδιά γέλασαν. Κι ύστερα; Ήρθε το πανηγύρι του Αιγινίου. Τι δεν κατάλαβες πάλι; Να γράψω; Όχι βέβαια γιατί κι εκεί έγινε χαμός. Μεγάλα πράγματα. Κι ύστερα; Πάλι η Έκθεση του Χατζηχριστοδούλου, όπου κι εκεί συνωστισμός στην προκυμαία. Ναι. Κι εκεί χαμός. Μήπως τελικά η Πιερία μου, είναι για μεγάλα πράγματα, αρκεί να έχει μεγάλους πολιτικούς; Λέω μήπως… ΥΓ: Ά, ξέχασα και το καλοκαίρι μου. Που στις παραλίες μας, έγινε χαμός, γιατί εκεί έκανε μεγάλα πράγματα ο Σύλλογος Ξενοδόχων με την Βαγγελιώ την Ξυπτερά και τα παιδιά της. Με την Αντιπεριφερειάρχη Σοφία Μαυρίδου και τα δικά της παιδιά. Με τους τρείς Δημάρχους… Εύγε. Κάτι γίνεται στην Πιερία μου…

Τετάρτη, 10 Φεβρουαρίου 2010

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

ΘΕΜΑ: ««ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΕΛΑΙΟΚΟΜΙΚΟΥ ΜΗΤΡΩΟΥ».

Από τη Διεύθυνση Γεωργίας της Νομαρχιακής Αυτοδιοίκησης Πιερίας ανακοινώνεται ότι σύμφωνα με την 249382/29-1-2010 απόφαση Υπουργού Α.Α.& Τ., συνεχίζεται η υποβολή αιτήσεων ελαιοκαλλιέργειας στη Δ/νση Γεωργίας της Ν.Α. Πιερίας για ενημέρωση του ελαιοκομικού μητρώου του Νομού.
Οι ενδιαφερόμενοι ελαιοπαραγωγοί θα πρέπει να προσκομίζουν τα δικαιολογητικά:
Τίτλο ιδιοκτησίας ελαιοτεμαχίου (Φωτοτυπία)
Αστυνομική ταυτότητα
Α.Φ.Μ.

Για περισσότερες πληροφορίες μπορείτε να απευθύνεστε στο τηλ. 2351 351 258 της Δ/νσης Γεωργίας Ν. Α. Πιερίας.

Τοποθέτηση του βουλευτή Γιάννη Αμοιρίδη,


κατά τη συζήτηση για την αναστολή εφαρμογής των διατάξεων τακτοποίησης ημιυπαίθριων χώρων


Η Κυβέρνηση βάζει τέλος σε λογικές προηγούμενων ετών οι οποίες επιβάρυναν την Τοπική Αυτοδιοίκηση, τις πόλεις και τους πολίτες για να κερδίσει χρήματα το Κράτος, υποστήριξε κατά την ομιλία του στη Βουλή, επί του νομοσχεδίου του Υπουργείου Περιβάλλοντος για την αναστολή εφαρμογής διατάξεων τακτοποίησης ημιυπαίθριων χώρων, ο βουλευτής Πιερίας του Πα.Σο.Κ. Γιάννης Αμοιρίδης.

Ο κ. Αμοιρίδης, κατηγόρησε την προηγούμενη κυβέρνηση για «ημιυπαίθρια λογική νομιμοποίησης», η οποία οδήγησε σε μια «ταχύτατη παραγωγή νομιμοποίησης ημιυπαίθριων χώρων» με μοναδικό σκοπό να επωφεληθεί το Κράτος και όχι να δώσει ουσιαστικές λύσεις σε ένα υπαρκτό πρόβλημα.
Ο βουλευτής του Πα.Σο.Κ., υποστήριξε ότι το ζήτημα αφορά άμεσα και την Τοπική Αυτοδιοίκηση, τονίζοντας ότι το 2002 είχε ξεκινήσει μια προσπάθεια για 108 δήμους της χώρας να εντάξουν τα σχέδια πόλης τους στο Γ’ΚΠΣ, η οποία όμως δεν ολοκληρώθηκε αφού το ΥΠΕΧΩΔΕ δεν ασχολήθηκε μέχρι σήμερα, «ούτε μια ώρα».
«Κανένα σχέδιο από εκείνα δεν προχώρησε με αποτέλεσμα σήμερα να κλείνονται ημιυπαίθριοι χώροι κυρίως στα μεγάλα αστικά κέντρα», είπε ο κ. Αμοιρίδης, επισημαίνοντας ότι πρώτα από όλα θα πρέπει να αποσαφηνιστεί αν επιθυμούμε να διατηρήσουμε τους ημιυπαίθριους χώρους «ως ένα χαρακτηριστικό της Ελληνικής αρχιτεκτονικής».
Ο βουλευτής Πιερίας, τόνισε ότι οι ημιυπαίθριοι μπορεί σε κάποιες των περιπτώσεων να κλείνουν και για να καλύψουν κοινωνικές ανάγκες, αλλά με την παρέμβασή της η κυβέρνηση θέλει να βάλει ένα τέλος στο «κλείσιμο» των ημιυπαίθριων για όσους κερδοσκοπούν. «Όταν η προηγούμενη Κυβέρνηση ανακοίνωσε ότι νομιμοποιεί τους ημιυπαίθριους, τότε ξεκίνησε μια παραγωγή κάλυψης αυτών των χώρων. Έκλειναν 20 και 30 τετραγωνικά με 100, 200, 500 ευρώ και μετά κάθε τετραγωνικό το κοστολογούσαν μέχρι και 10 χιλιάδες ευρώ», είπε χαρακτηριστικά.
Ο κ. Αμοιρίδης, τόνισε ότι η σημερινή Κυβέρνηση βάζει τέρμα σ’ αυτήν τη λογική, υπογραμμίζοντας ότι σαφώς ο στόχος της δεν είναι να καταργήσει τους ημιυπαίθριους.
Συνεχίζοντας, παραδέχθηκε πως πρέπει να δοθεί η δυνατότητα επέκτασης των πόλεων της περιφέρειας και ειδικά των μεγάλων αστικών κέντρων. Ο βουλευτής του Πα.Σο.Κ. επεσήμανε την ανάγκη να πεισθούν εκείνοι που έχουν ημιυπαίθριους χώρους να παραχωρήσουν στην Τοπική Αυτοδιοίκηση τους κοινόχρηστους, για τη δημιουργία χώρων στάθμευσης ή πρασίνου, ώστε να μπορούν να ενταχθούν στο 5% και να νομιμοποιηθούν οι ημιυπαίθριοι τους.
Παράλληλα πρότεινε την αύξηση του συντελεστή δόμησης μέσα από την επέκταση των πόλεων. «Μπορεί να αγοράσει 300 στρέμματα η Αυτοδιοίκηση, να οριστεί ένας συντελεστής 0,2%-0,3%, ενώ δικαιούνται 0,8% και αυτός ο συντελεστής να μεταφερθεί στο αστικό κομμάτι, μέσα από το οποίο μπορεί να δοθεί αύξηση στον συντελεστή με την προϋπόθεση ότι υπάρχει δυνατότητα νομιμοποίησης επιπλέον τετραγωνικών», όπως ανέφερε. Η εφαρμογή της συγκεκριμένη πρότασης θα δώσει οριστική λύση για εκατοντάδες τουριστικές επιχειρήσεις της χώρας μας οι οποίες διαθέτουν έναν όροφο επιπλέον και ενώ το Κράτος τους δίνει μέσω του ΕΟΤ το ειδικό σήμα, δεν έχουν Πολεοδομική Άδεια.
Ο κ. Αμοιρίδης, τόνισε ότι είναι ανάγκη ενός νέου σχεδιασμού, ο οποίος θα διασφαλίζει ότι όσα χρήματα προκύψουν θα κατευθυνθούν στο λεγόμενο «πράσινο ταμείο». «Πρέπει να ξεκαθαριστεί, πώς τα χρήματα που καταβάλει η Λάρισα ή η Ρόδος ή οποιαδήποτε άλλη πόλη θα κατευθύνονται σε έναν κωδικό που θα αντιστοιχεί σε κάθε μια από αυτές. Μόνο έτσι θα κερδίσουν και αυτές πράσινο. Πρέπει να διασφαλιστεί ότι δεν θα πληρώνει όλη η Ελλάδα για να κερδίζει σε πράσινο η Αθήνα», κατέληξε ο κ. Αμοιρίδης.

ΒΡΟΧΕΣ ΚΑΙ ΚΑΤΑΙΓΙΔΕΣ

Για πολύ ισχυρές βροχές και καταιγίδες, οι οποίες αναμένεται να σημειωθούν τις επόμενες 18 ώρες στα νησιά του βορείου και ανατολικού Αιγαίου, τα Δωδεκάνησα, τη Θράκη και πιθανώς την Κρήτη και τις Κυκλάδες, προειδοποιεί η ΕΜΥ.

Επίσης, στο έκτακτο δελτίο πρόγνωσης επικίνδυνων καιρικών φαινομένων, αναφέρεται ότι θα σημειωθούν χιονοπτώσεις κατά τόπους ισχυρές στα ορεινά κυρίως της κεντρικής και βόρειας χώρας, καθώς και σε περιοχές της Μακεδονίας και της Θράκης με χαμηλό υψόμετρο (πάνω από 300 μέτρα).

Με αλυσίδες, διεξάγεται η κυκλοφορία των οχημάτων σε τρία σημεία του οδικού δικτύου του νομού Φλώρινας: στην εθνική οδό Φλώρινας- Καστοριάς, μέσω Βίγλας και στις επαρχιακές οδούς Αετού Νυμφαίου και Φλώρινας- Καστοριάς, μέσω Βιτσίου.

ΣΤΟ ΤΡΑΓΟΥΔΙ Ο ΣΙΣΕ...!!

Πρόταση από ανεξάρτητη ελληνική δισκογραφική εταιρεία για να ηχογραφήσει τραγούδι εξετάζει ο Τζιμπρίλ Σισέ! Την ίδια ώρα αυξάνονται οι πιθανότητές του για να επιστρέψει στην Εθνική Γαλλίας

ΚΥΠΕΛΛΟ ΕΛΛΑΔΑΣ

Το δεύτερο ημιτελικό ζευγάρι του Κυπέλλου Hellas online θα γίνει γνωστό απόψε, εκτός αν υπάρξει ισοπαλία και χρειαστεί επαναληπτικός την άλλη εβδομάδα σε κάποιον από τους δύο σημερινούς προημιτελικούς.

Στα Πηγάδια η Ξάνθη θα υποδεχτεί τον Άρη και στην Καβάλα η τοπική ομάδα τον Πανιώνιο. Όποια ομάδα νικήσει προκρίνεται στα ημιτελικά και θα αντιμετωπίσει τη νικήτρια του άλλου προημιτελικού σε διπλούς αγώνες. Αν υπάρξει ισοπαλία θα γίνει ρεβάνς στην έδρα του σημερινού φιλοξενούμενου την επόμενη εβδομάδα.

Ήδη έχουν προκριθεί και θα αναμετρηθούν στον πρώτο ημιτελικό ο Παναθηναϊκός και ο ΠΑΣ Γιάννενα.

Το σημερινό πρόγραμμα

17.00: Ξάνθη-Άρης (alpha)
17.00: Καβάλα-Πανιώνιος

ΑΠΟΔΕΙΞΕΙΣ ΑΠΟ ΠΑΝΤΟΥ

"Αποδείξεις από παντού" είναι το σύνθημα του υπουργείου Οικονομικών στη μάχη κατά της φοροδιαφυγής, ωστόσο, υπάρχουν πολλά ερωτήματα για το ποιές αποδείξεις πρέπει να συγκεντρώνονται και ποιές όχι, σε τί ποσό πρέπει να ανέρχονται και πολλά άλλα.Άμεσα με τη συγκέντρωση αποδείξεων συνδέεται το αφορολόγητο, καθώς για να καλυφθεί, θα απαιτούνται αποδείξεις ίσες με το 30% για εισοδήματα πάνω από 12.000 ευρώ και 10% για εισοδήματα μεταξύ 6-12.000 ευρώ.

Εάν οι αποδείξεις που υποβληθούν δεν καλύπτουν το αφορολόγητο όριο, η διαφορά έως τις 12.000 φορολογείται με συντελεστή 10%.

Για μεγαλύτερα ποσά αποδείξεων και έως του ποσού των 15.000 ευρώ, ατομικού εισοδήματος, εκπίπτει φόρος ίσος με το 10% της επιπλέον του αφορολογήτου αξίας.


Λαμβάνονται υπόψη όλες οι αποδείξεις εκτός των δαπανών:


α) τεκμηρίων απόκτησης περιουσιακών στοιχείων (αυτοκινήτων ,ακινήτων, σκαφών, αεροσκαφών κλπ.)

β)
λογαριασμοί που έχουν σχέση με την εξυπηρέτηση του νοικοκυριού και του πολίτη (δηλαδή ύδρευση, αποχέτευση, ηλεκτρισμό, τηλεπικοινωνίες σταθερά - κινητά όλων των εταιριών)

γ)
αυτών που καταβάλλονται για εισιτήρια σε κάθε είδους μεταφορικό μέσο (λεωφορεία, τραίνα, αεροπλάνα κλπ.).


Οι αποδείξεις των δαπανών των άρθρων 8 και 9 του ΚΦΕ π.χ. ιατρικά, φροντιστήρια, ασφάλιστρα, εισφορές, ενοίκια, τόκοι, αμοιβές δικηγόρων κ.λ.π. ήδη αναγνωρίζονται ιδιαιτέρως για μείωση του εισοδήματος ή έκπτωση από το φόρο.


Τρόπος υποβολήςΟι φορολογούμενοι υποβάλλουν τις αποδείξεις σε ειδική φόρμα ηλεκτρονικά ή σε κλειστό φάκελο στη Δ.Ο.Υ.


Τρόπος υπολογισμού των αποδείξεων για μείωση φόρου


Οι αποδείξεις λειτουργούν κατά δύο τρόπους: αφενός χρειάζονται για να «χτίσουν» μέρος του αφορολόγητου, και αφετέρου πέραν του αφορολόγητου ορίου δίνουν στο φορολογούμενο έκπτωση φόρου.

Το αφορολόγητο «χτίζεται» με τις προσκομιζόμενες αποδείξεις. Το ποσό αυτό θα είναι ανάλογο με το εισόδημα που δηλώνεται και ορίζεται ίσο με το 30% του εισοδήματος.

Ειδικά για τους φορολογούμενους που το εισόδημα τους είναι 12.000 ευρώ και κάτω, απαιτείται προσκόμιση αποδείξεων ίση με μόνο 10% του εισοδήματος.

Αν δεν καλυφθεί το ποσό του καταρχήν αφορολογήτου της κλίμακας, το εναπομένον ποσό θα φορολογείται με συντελεστή 10%.

*  Προτεινόμενο όριο αποδείξεων: 15.000 ευρώ στον ελεύθερο και 30.000 ευρώ στους συζύγους που κατανέμεται κατά το ποσοστό του συνολικού εισοδήματος με κάλυψη πρώτα του απαιτούμενου αφορολόγητου και στους δύο συζύγους.

Το ποσό των αποδείξεων που αντιστοιχεί στο 30% του εισοδήματος υπολογίζεται 100% για να καλύπτεται (κερδίζεται) το αφορολόγητο. Για τους ευρισκόμενους στο αφορολόγητο κλιμάκιο των 12000 μόνο 10%.

Το υπόλοιπο ποσό αναγνωρίζεται με ποσοστό έκπτωσης φόρου 10%.

Eάν το εισόδημα της δήλωσης είναι κάτω των 6000 ευρώ δεν ζητούνται καθόλου αποδείξεις για την κάλυψη του αφορολόγητου.


Παραδείγματα:


1)
Έστω δηλούμενο εισόδημα 40.000 ευρώ και δηλούμενες αποδείξεις αξίας 20.000, όταν σύζυγος είναι μη εργαζόμενη. Εξ αυτών οι 12000 (40000*30%) καλύπτουν 100% το αφορολόγητο. Το υπόλοιπο (20.000-12.000) 8000 ευρώ καλύπτει πρόσθετο όφελος ως εξής : 8000Χ10%=800 ευρώ ως τελική έκπτωση από το φόρο.

Συνολικό όφελος: Από το αφορολόγητο: 12000Χ10%= 1200 ευρώ. Από την έκπτωση από το φόρο: 8000Χ10%= 800 ευρώ. Σύνολο 2000 ευρώ. Όφελος ως ποσοστό επί των αποδείξεων 10% (2.000/20.000).


2) Έστω Ατομικό Εισόδημα 40.000 Ευρώ, επιπλέον εισόδημα της εργαζόμενης συζύγου 20.000 Ευρώ και δηλούμενες αποδείξεις και από τους δύο συζύγους 30.000, ήτοι αποδείξεις αξίας 20.000ευρώ αντιστοιχούν στον σύζυγο και αξίας 10.000 στην σύζυγο, ανάλογα με το εισόδημα του καθενός.


- Για το σύζυγο :Αποδείξεις συζύγου 20.000 και εξ΄ αυτών απαιτούνται με βάση το δηλούμενο εισόδημα 40000 Χ30% = 12.000 για την κάλυψη του αναλογούντος αφορολόγητου. Το υπόλοιπο 20.000-12.000=8.000 καλύπτει πρόσθετο όφελος ως εξής: 8.000*10%= 800ευρώ, ως τελική έκπτωση από το φόρο. Συνολικό όφελος για τον σύζυγο = όφελος από αφορολόγητο +έκπτωση από το φόρο= 1.200+800 =2000ευρώ


- Για τη σύζυγο:


Αποδείξεις της συζύγου 10.000 και εξ΄ αυτών απαιτούνται με βάση το δηλούμενο εισόδημα 20000 Χ30% = 6000 για την κάλυψη του αναλογούντος αφορολόγητου. Το υπόλοιπο 10.000-6000=4000 καλύπτει πρόσθετο όφελος ως εξής: 4.000*10%= 600 ευρώ, ως τελική έκπτωση από το φόρο. Συνολικό όφελος για τη σύζυγο = όφελος από αφορολόγητο + έκπτωση από το φόρο= 600+400= 1000 ευρώ.

Συνολικό όφελος για την οικογένεια = 2000+1000=3000 ευρώ και όφελος ως ποσοστό αποδείξεων 10% (3000/30000).


3)
Έστω 30.000 ατομικό εισόδημα και δηλούμενες αποδείξεις 8.000 Ευρώ. Τα 30000 ευρώ εισόδημα απαιτούν 30.000*30%=9.000ευρώ αξία αποδείξεων για να καλύψουν το απαιτούμενο αφορολόγητο και έχουν προσκομιστεί μόνο 8.000 Ευρώ. Άρα τα υπόλοιπα 9.000-8.000=1000 ευρώ δεν καλύπτονται από τις αποδείξεις και φορολογούνται με 10%. Δηλαδή προκύπτει επιβάρυνση στο φόρο της κλίμακας κατά το ποσό των 100 ευρώ.


4)
Έστω 20.000 ατομικό εισόδημα και δεν προσκομίζονται καθόλου αποδείξεις.
Τα 20000 ευρώ εισόδημα απαιτούν 20.000*30%=6000 ευρώ αξία αποδείξεων για να καλύψουν το απαιτούμενο αφορολόγητο. Ο συγκεκριμένος φορολογούμενος επιβαρύνεται επιπλέον με 6000Χ10%=600ευρώ επειδή δεν προσκόμισε καθόλου αποδείξεις.


5)
Έστω 10.000 ατομικό εισόδημα. Πρέπει να προσκομιστούν 1.000 ευρώ αποδείξεις και προσκομίζονται, άρα καμία πρόσθετη επιβάρυνση.

ΠΑΛΙ ΤΟ ΔΗΜΟΣΙΟ ΘΑ ΤΗΝ ΠΛΗΡΩΣΕΙ....

Κανένα μπόνους στο Δημόσμιο, μείωση κατά 10% στα επίδοματα, μηδενικές αυξήσεις στους μισθούς, αύξηση 1,5% στις συντάξεις για εισοδήμτα έως 2.000 ευρώ και πλαφόν στις αποδοχές υψηλόβαθμων υπαλλήλων, προβλέπονται στην εισοδηματική πολιτική του 2010 που ανακοινώθηκε, σήμερα.

Επίσης, περιλαμβάνει αναστολή όλων των προσλήψεων για το 2010 (με μερική εξαίρεση στους τομείς υγείας, παιδείας και ασφάλειας), ενώ θα εφαρμόσει τον κανόνα μια πρόσληψη για κάθε πέντε αποχωρήσεις από το 2011 και μετά.