PIERIA-GR ΚΟΝΤΑ ΣΑΣ ΑΠΟ ΤΟ 2008 ΤΟ ΠΡΩΤΟ BLOG ΤΗΣ ΠΙΕΡΙΑΣ

Στη γειτονιά των θεών του Ολύμπου.

PIERIA-GR ΓΙΑΤΙ ΕΜΕΙΣ ΓΡΑΦΟΥΜΕ ΚΑΙ ΔΕΝ ...ΑΝΤΙΓΡΑΦΟΥΜΕ

ΓΚΡΕΜΙΣΤΕ ΡΕ ...ΓΑΪΔΟΥΡΙΑ ΤΑ ΔΙΟΔΙΑ

ΤΟ E-MAIL ΜΑΣ ΕΙΝΑΙ KERAILIDISDIM@GMAIL.COM

Γιατί εμείς ΓΡΑΦΟΥΜΕ, υποΓΡΑΦΟΥΜΕ και δεν ΑΝΤΙγράφουμε

"METROPOLIS 106,7" ΤΟ ΠΡΩΤΟ ΚΑΙ ΜΟΝΑΔΙΚΟ ΑΘΛΗΤΙΚΟ ΡΑΔΙΟΦΩΝΟ ΤΗΣ ΠΙΕΡΙΑΣ

Η ομάδα του PIERIA GR σας καλώς ορίζει στη γειτονιά των θεών του Ολύμπου.

ΕΠΟΧΗ "ΝΤΟΥΜΟΥ" - ΔΗΜΑΡΧΟΥ, ΖΟΥΜΕ ΠΛΕΟΝ ΣΤΗΝ ΚΑΤΕΡΙΝΗ ΚΙ ΟΧΙ "ΔΗΜΑΡΧΟΥΛΗΔΩΝ" ΤΟΥ ΠΑΡΕΛΘΟΝΤΟΣ
(Κείμενο του Δημητρίου Π. Κεραηλίδη)

Ο παλιός χρόνος έφυγε. Ήρθε το 2024 και τώρα στις πρώτες μέρες του, για Κατερίνη, ας τονίσουμε την εποχή που ήρθε. Τώρα;;; Τώρα απλά θα πούμε, ΓΙΑΝΝΗ ΝΤΟΥΜΟ καλή αρχή. Καλή επιτυχία στο έργο σου για μια Κατερίνη ριγμένη, πονεμένη, ατιμασμένη, επί χρόνια μέσα στα δεινά.... Που έχει ανάγκη από ΔΗΜΑΡΧΟ ΚΑΤΕΡΙΝΗΣ. Αυτά. ΥΓ: Να πως πως ζούμε την Κατερίνη του Ντούμου κι όχι των άλλων εκκολαπτόμενων δημαρχούληδων, που κυκλοφορούν πλέον στο κέντρο. Σαν όπως οι πρώην του πρώην Δημάρχου Κατερίνης. Γιατί η ιστορία έγραψε: Ο Κουκοδήμος έχασε κι όχι ο Νταντάμης, ο Κυριακίδης, ο Μπουσνάκης, ο Συμεωνίδης ή ο ή Μορφακίδης. Αυτά...

Κυριακή 8 Μαρτίου 2009

ΟΛΑ ΓΙΑ ΤΟΝ ΟΛΥΜΠΟ


Με καθαρό μυαλό



Του Δημήτρη Κωνσταντάρα
www.konstandaras.gr

Αγαπητέ μου Λάκη

Την ώρα που ο ταλαντούχος και αγαπητός σε όλους μας Λάκης Λαζόπουλος κατεξευτέλιζε από τηλεοράσεως– με χιούμορ και σατιρική διάθεση όπως πάντα- το πολιτικό σύστημα της χώρας μας, την κυβέρνηση, την αντιπολίτευση, τα κόμματα, το Κοινοβούλιο, τους θεσμούς και προς χάριν της σάτιρας, της τηλεθέασης και της επαγγελματικής του καταξίωσης συντελούσε ουσιαστικά με μαεστρία στην ολοκλήρωση της αποδόμησης του Κράτους, μ έπιασε ένα παράπονο. Γι αυτό και του έγραψα μια πολύ σύντομη επιστολή:

«Αγαπητέ μου Λάκη,
Διασκέδασα κι εγώ, όπως πάντα , με την εκπομπή σου. Είσαι ταλαντούχος και εμπνευσμένος καλλιτέχνη, με ενδιαφέρον για τα προβλήματα του τόπου και του λαού του, ιδίως του κομματιού που υποφέρει, διώκεται, κακοπληροφορείται και υφίσταται ηθική, κοινωνική και οικονομική κακομεταχείριση.

Σήμερα, όσο κι αν η σάτιρα δεν έχει όρια, το παράκανες. Όχι γιατί σατίρισες την απόδραση Παλαιοκώστα και τις συμπεριφορές υπευθύνων και ανευθύνων, όχι γιατί καυτηρίασες τις ενέργειες ή την έλλειψη ενεργειών, όχι γιατί εύστοχα επισήμανες για μιαν ακόμη φορά τις αδυναμίες και τις «τρύπες» του συστήματος. Αλλά γιατί διέγραψες μαζικά , με χιούμορ ομολογουμένως αλλά και αυταρέσκεια, τους πάντες και τα πάντα. Κι επειδή ήξερες ότι υπάρχει ο ισχυρός αντίλογος του «όλοι δεν είναι ίδιοι, όλοι δεν είναι για πέταμα, υπάρχουν πολλοί που διαφέρουν και ξεχωρίζουν», φρόντισες να το γελοιοποιήσεις κι αυτό.

Μ΄ έπιασε το παράπονο γιατί χρησιμοποιείς τη «δεσπόζουσα θέση» που σούδωσε ο ίδιος μας ο λαός διότι σ αγάπησε ,για να τους ρίξεις όλους σ΄ ένα σακί και να τους πετάξεις στο Φάληρο, όπως οι παπούδες και οι προπαπούδες μας τα ανεπιθύμητα γατάκια. Εκμεταλλευόμενος το μεγάλο τηλεοπτικό σου κοινό, είπες απλώς τα δικά σου χωρίς αντίλογο. Μου φάνηκε ότι το έκανες με κακία. Και μου φάνηκε παράξενο που ένας άνθρωπος- που όπως λέει πέρασε πολλά δύσκολα χρόνια και επιβίωσε με προσπάθεια- διαγράφει χωρίς εξαιρέσεις, χωρίς αντίλογο, χωρίς δεύτερη σκέψη όλους αυτούς που πέρασαν από τις ίδιες μυλόπετρες μ αυτόν και βγήκαν κι αυτοί παλληκάρια.

Όσο κι αν το λοιδωρείς και το εξαφανίζεις, ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΟΛΟΙ ΓΙΑ πέταμα. Δεν είναι όλοι ίδιοι. Δεν μπαίνουν όλοι στο ίδιο τσουβάλι. Και – ταπεινή μου γνώμη- η σάτιρα δεν γίνεται χαιδεύοντας μόνο τα αυτιά των τσαντισμένων, αδικημένων και δικαίως διαμαρτυρομένων.

Ζητώ δικαιοσύνη. Ή –τουλάχιστον- ίσες αποστάσεις».

ΛΑΥΡΕΝΤΙΑΔΗΣ...ένα όνομα που θα μας απασχολήσει στο κοντινό μέλλον...


Στα χέρια του γνωστού -για τις πρόσφατες εξαγορές του στο χώρο των ΜΜΕ- διδύμου Λ. Λαυρεντιάδη - Π. Κυριακίδη της εταιρείας Alapis ΑΕΒΕ, φέρεται να πέρασε το πακέτο των μετοχών του ραδιοφωνικού σταθμού Flash 961, μετά από συμφωνία που επήλθε με το μεγαλομέτοχο της επιχείρησης, Σωκράτη Κόκκαλη.

Κ. Παπούλιας: Η απληστία έφερε την κρίση


«Ζούμε σε εποχή μεγάλης οικονομικής κρίσης, κρίσης που οφείλεται στην ανθρώπινη απληστία αλλά και στην αδυναμία των κρατών να την ελέγξουν», σημείωσε ο πρόεδρος της Δημοκρατίας Κάρολος Παπούλιας, κατά την προσφώνηση του στο γεύμα που παρέθεσε προς τα μέλη της Ιερά Συνόδού για την Κυριακή της Ορθοδοξίας.

«Η κρίση σχεδόν αγγιζει κάθε νοικοκυριό στην πατρίδα μας. Σήμερα λοιπόν, η κοινωνική διάσταση της ορθοδοξίας είναι εξαιρετικά σημαντική», πρόσθεσε.

«Οι αξίες της Δημοκρατίας, της δικαιοσύνης, του ανθρωπισμού, της ισότητας και της αλληλεγγύης, της ανθρωπιάς με μια λέξη – πρόσθεσε ο κ. Παπούλιας- επιβάλλεται να αποτελέσουν την πραγματική καρδιά του πολιτισμού μας, και αυτές τις αξίες σέβεται και διακονεί και η Εκκλησία.
ΣΟΦΕΣ ΚΟΥΒΕΝΤΕΣ ΑΠΟ ΤΟΝ ΠΡΟΕΔΡΟ ΤΗΣ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ.
Τα έχουμε πει τα έχουμε ξαναπει...
Η πρώτη και μόνη λύση ειναι η "αναδιοργάνωση" της ζωής μας και της καθημερινότητας μας...

Η ΔΗΜΟΣΚΟΠΗΣΗ ΤΗΣ ΚΥΡΙΑΚΗΣ


Διατηρείται το προβάδισμα του ΠΑΣΟΚ έναντι της Νέας Δημοκρατίας σύμφωνα με νέα δημοσκόπηση της MRB για τον Ελεύθερο Τύπο της Κυριακής.

Στην πρόθεση ψήφου για τις εθνικές εκλογές η διαφορά του ΠΑΣΟΚ από το κυβερνών κόμμα είναι 3,8 μονάδες, 33,1% έναντι 29,3%. Το ΚΚΕ συγκεντρώνει 7,5%, ο ΣΥΝ 6,7%, ο Λ.Σ. 4,3% και οι Οικολόγοι Πράσινοι ακολουθούν με 2,7%.

Στην πρόθεση ψήφου για τις Ευρωεκλογές η ψαλίδα ανάμεσα στα δύο μεγάλα κόμματα κλείνει στις 2,8 μονάδες, 32,1% έναντι 29,3%.

ΔΙΑΛΟΓΟΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΑΙΔΕΙΑ


Ανοιχτό άφησε ο υπουργός Παιδείας Άρης Σπηλιωτόπουλος το ενδεχόμενο υιοθέτησης τροποποιήσεων ή συμπληρώσεων για την καλύτερη εφαρμογή του νόμου–πλαισίου, από το Καρπενήσι όπου ολοκληρώθηκε η σύνοδος των πρυτάνεων.

«Για εμάς μεγάλη σημασία έχει να μην αλλάξουμε την φιλοσοφία του νόμου-πλαισίου. Από εκεί και έπειτα, ό,τι ομοφώνως προέρχεται που μπορεί να βελτιώνει την εφαρμογή του, βεβαίως και εμείς είμαστε ανοιχτοί», ανέφερε χαρακτηριστικά.

ΣΕ ΕΞΕΛΙΞΗ Ο ΑΓΩΝΑΣ ΠΑΟΚ -ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΥ


...ΚΑΙ ΣΤΑ ΣΤΕΚΙΑ ΤΗΣ ΚΑΤΕΡΙΝΗΣ ΠΟΥ ΔΙΑΘΕΤΟΥΝ ΝΟΒΑ ΔΕΝ ΠΕΦΤΕΙ ΚΑΡΦΙΤΣΑ...Ο ΠΕΖΟΔΡΟΜΟΣ ΑΔΕΙΟΣ ΕΝΩ ΣΕ ΛΙΓΟ ΑΝΑΜΕΝΕΤΑΙ Η ..ΕΞΟΔΟΣ ΤΩΝ ΓΥΝΑΙΚΩΝ ΓΙΑ ΤΗΝ ΗΜΕΡΑ ΤΗΣ ΓΥΝΑΙΚΑΣ...!!!

ΗΜΕΡΑ ΤΗΣ ΓΥΝΑΙΚΑΣ




Η Δόμνα Σαμίου, η Ελένη Καραΐνδρου και η Σοφία Καλογεροπούλου τιμήθηκαν για την προσφορά τους στην τέχνη και τον πολιτισμό με το Μετάλλιο του Δήμου Αθηναίων σε ειδική εκδήλωση που πραγματοποιήθηκε στο Πολιτιστικό Κέντρο «Μελίνα» το Σάββατο, παραμονή της Παγκόσμιας Ημέρας της Γυναίκας.

«Επειδή οι γυναίκες εκτός από έμπνευση δημιουργίας αποτελούν οι ίδιες ιδανικούς παραγωγούς πολιτισμού, εμείς φέτος επιλέξαμε να τιμήσουμε τη δημιουργία μέσα από το παράδειγμα τριών γυναικών» δήλωσε ο δήμαρχος Αθηναίων Νικήτας Κακλαμάνης στην εκδήλωση που πραγματοποιήθηκε το Σάββατο.

Ο κ. Κακλαμάνης μίλησε για τη Δόμνα Σαμίου, «τη γυναίκα που αντιστάθηκε στη λαίλαπα του λαϊκισμού και την εμπορική εκμετάλλευση της ελληνικής μουσικής παράδοσης, και έκανε στόχο ζωής την ανάδειξη και τη διάσωση της γνήσιας και αυθεντικής μορφής της».

Εκείνη, με τη σειρά της είπε ότι η βράβευσή της αποτελεί ηθική ικανοποίηση και αναγνώριση για όσα μπόρεσε να προσφέρει στον τόπο.

Η Ελένη Καραΐνδρου, η οποία «μέσα από τη μουσική της πετυχαίνει να 'παντρέψει' προσωπικά βιώματα γεμάτα Ελλάδα, αλλά και να σεβαστεί την έμπνευση των άλλων, την πένα του συγγραφέα και τη ματιά του σκηνοθέτη», ευχαρίστησε τον δήμαρχο και το δημοτικό συμβούλιο για την όμορφη διάκριση που τη συνδέει με την αγαπημένη πόλη της, την Αθήνα.

«Σε αυτή την πόλη ανακάλυψα το φωτεινό δρόμο της δημιουργίας» είπε η αναγνωρισμένη συνθέτης.

Η «ναϊφ» ζωγράφος Σοφία Καλογεροπούλου αφιέρωσε το μετάλλιο που τις απονεμήθηκε σε τρεις μορφές του ζωγραφικού στιλ που και η ίδια πρεσβεύει, στην Έφη Μιχελή, την Έρση Χατζημιχάλη και τη Μαρία Μπόκου.

«Η Σοφία Καλογεροπούλου, με τον δικό της τρόπο αγωνιά να περιγράψει αυτά που κινδυνεύουν να χαθούν: παραδόσεις, φύση, ιστορία. Και με αυτόν τον τρόπο τελικά καταφέρνει να τα διασώσει» είπε ο Νικήτας Κακλαμάνη.
ΕΥΕΛΠΙΣΤΟΥΜΕ ΤΑ ΕΠΟΜΕΝΑ ΧΡΟΝΙΑ, ΝΑ ΚΑΘΙΕΡΩΘΕΙ ΑΝΑΛΟΓΟΣ ΘΕΣΜΟΣ ΚΑΙ ΣΤΟΥΣ ΔΗΜΟΥΣ ΤΗΣ ΠΙΕΡΙΑΣ.ΓΙΑΤΙ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΔΡΑΣΤΗΡΙΕΣ ΚΑΙ ΑΞΙΟΛΟΓΕΣ ΓΥΝΑΙΚΕΣ, ΠΟΥ ΑΞΙΖΟΥΝ ΤΟ ΣΕΒΑΣΜΟ ΚΑΙ ΤΗΝ ΤΙΜΗ ΠΟΥ ΤΙΣ ΠΡΕΠΕΙ.

500 εκ. ΣΤΟΥΣ ΑΓΡΟΤΕΣ...


Μέσα στις επόμενες δυο εβδομάδες θα γίνει η πρώτη εκταμίευση για τις αποζημιώσεις των 500 εκατ. ευρώ για τους αγρότες δήλωσε ο υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης Σ.Χατζηγάκης, προσερχόμενος στη συνεδρίαση με Θεσσαλούς αγρότες, στο πλαίσιο του εθνικού διαλόγου για την αγροτική πολιτική.

ΠΑΣΟΚ η ΝΔ...?


Κατά την ομιλία του στα Ιωάννινα, ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ τόνισε ότι τάσσεται υπέρ της συναίνεσης με στόχους, αλλά απορρίπτει τη «λευκή επιταγή» στον πρωθυπουργό.Κλιμακώνοντας την αντιπαράθεσή του με τον Κ.Καραμανλή, ο Γ.Παπανδρέου έθεσε το δίλημμα «ΠΑΣΟΚ ή ΝΔ».
ΔΥΣΤΥΧΩΣ ΟΜΩΣ ΒΡΙΣΚΟΜΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ ΣΤΟ ΚΑΡΑΜΑΝΛΗΣ ή ΓΙΩΡΓΟΣ...