PIERIA-GR ΚΟΝΤΑ ΣΑΣ ΑΠΟ ΤΟ 2008 ΤΟ ΠΡΩΤΟ BLOG ΤΗΣ ΠΙΕΡΙΑΣ

Στη γειτονιά των θεών του Ολύμπου.

PIERIA-GR ΓΙΑΤΙ ΕΜΕΙΣ ΓΡΑΦΟΥΜΕ ΚΑΙ ΔΕΝ ...ΑΝΤΙΓΡΑΦΟΥΜΕ

ΓΚΡΕΜΙΣΤΕ ΡΕ ...ΓΑΪΔΟΥΡΙΑ ΤΑ ΔΙΟΔΙΑ

ΤΟ E-MAIL ΜΑΣ ΕΙΝΑΙ KERAILIDISDIM@GMAIL.COM

Γιατί εμείς ΓΡΑΦΟΥΜΕ, υποΓΡΑΦΟΥΜΕ και δεν ΑΝΤΙγράφουμε

"METROPOLIS 106,7" ΤΟ ΠΡΩΤΟ ΚΑΙ ΜΟΝΑΔΙΚΟ ΑΘΛΗΤΙΚΟ ΡΑΔΙΟΦΩΝΟ ΤΗΣ ΠΙΕΡΙΑΣ

Η ομάδα του PIERIA GR σας καλώς ορίζει στη γειτονιά των θεών του Ολύμπου.

ΕΠΟΧΗ "ΝΤΟΥΜΟΥ" - ΔΗΜΑΡΧΟΥ, ΖΟΥΜΕ ΠΛΕΟΝ ΣΤΗΝ ΚΑΤΕΡΙΝΗ ΚΙ ΟΧΙ "ΔΗΜΑΡΧΟΥΛΗΔΩΝ" ΤΟΥ ΠΑΡΕΛΘΟΝΤΟΣ
(Κείμενο του Δημητρίου Π. Κεραηλίδη)

Ο παλιός χρόνος έφυγε. Ήρθε το 2024 και τώρα στις πρώτες μέρες του, για Κατερίνη, ας τονίσουμε την εποχή που ήρθε. Τώρα;;; Τώρα απλά θα πούμε, ΓΙΑΝΝΗ ΝΤΟΥΜΟ καλή αρχή. Καλή επιτυχία στο έργο σου για μια Κατερίνη ριγμένη, πονεμένη, ατιμασμένη, επί χρόνια μέσα στα δεινά.... Που έχει ανάγκη από ΔΗΜΑΡΧΟ ΚΑΤΕΡΙΝΗΣ. Αυτά. ΥΓ: Να πως πως ζούμε την Κατερίνη του Ντούμου κι όχι των άλλων εκκολαπτόμενων δημαρχούληδων, που κυκλοφορούν πλέον στο κέντρο. Σαν όπως οι πρώην του πρώην Δημάρχου Κατερίνης. Γιατί η ιστορία έγραψε: Ο Κουκοδήμος έχασε κι όχι ο Νταντάμης, ο Κυριακίδης, ο Μπουσνάκης, ο Συμεωνίδης ή ο ή Μορφακίδης. Αυτά...

Τρίτη 24 Νοεμβρίου 2009

ΕΛΕΥΘΕΡΟ ΙΝΤΕΡΝΕΤ


Η ελεύθερη πρόσβαση στο Ίντερνετ, καθορίζεται πλέον και μέσω της κοινοτικής νομοθεσίας ως "θεμελιώδες δικαίωμα", στο κείμενο που ψηφίστηκε από το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο και αφορά τη μεταρρύθμιση στις τηλεπικοινωνίες

Διπλό μήνυμα, προς την Τουρκία και την ΠΓΔΜ από τον ΠΡΟΕΔΡΟ ΤΗΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ

Διπλό, σαφές, μήνυμα, προς την Τουρκία και την ΠΓΔΜ, στην μεν πρώτη να υλοποιήσει τις συμβατικές υποχρεώσεις που έχει αναλάβει, στη δε δεύτερη να εγκαταλείψει το ιδεολόγημα του «Μακεδονισμού», γιατί θα έχει υψηλό κόστος για την ίδια, έστειλε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Κάρολος Παπούλιας.





Μιλώντας, στο επίσημο δείπνο προς τιμήν του, επισκεπτόμενου επισήμως την Ελλάδα, Πρόεδρου της Βουλγαρίας Γκεόργκι Παρβάνωφ, ο Κάρολος Παπούλιας τόνισε αναφορικά με την Τουρκία: «Το Δεκέμβριο, το Ευρωπαϊκό Συμβούλιο κρίνει και κρίνεται. Η Τουρκία οφείλει να υλοποιήσει τις συμβατικές της υποχρεώσεις. Εάν δεν το πράξει, στοιχειώδης συνέπεια επιβάλει στην Ευρωπαϊκή Ένωση, να λάβει αποφάσεις που δεν θα είναι προσχηματικές».

ΕΚΛΕΙΣΑΝ ΣΧΟΛΕΙΑ ΣΤΗΝ ΠΙΕΡΙΑ





Από τη Νομαρχιακή Αυτοδιοίκησης Πιερίας ανακοινώνεται ότι από την Τρίτη 1 Δεκεμβρίου 2009 ξεκινά ο προαιρετικός εμβολιασμός του υγιούς πληθυσμού από τα 2 εμβολιαστικά κέντρα της Νομαρχιακής Αυτοδιοίκησης Πιερίας. Τα εμβολιαστικά κέντρα θα λειτουργούν καθημερινά, Δευτέρα έως Παρασκευή, 09.00 - 14.00, στα ακόλουθα σημεία: 1) Διοικητήριο, 28ης Οκτωβρίου 40, στη Διεύθυνση Υγείας και Πρόνοιας, στον 1ο όροφο και 2) Πνευματικό Κέντρο Δήμου Κατερίνης «ΕΚΑΒΗ» 7ης Μεραρχίας, στον 1ο όροφο.
Επίσης, με απόφαση του Νομάρχη Πιερίας Γιώργου Παπαστεργίου κλείνουν προληπτικά τα παρακάτω τμήματα των σχολικών μονάδων του Νομού Πιερίας, σύμφωνα με την εγκύκλιο του Υπουργείου Υγείας & Κοινωνικής Αλληλεγγύης που αφορά στα μέτρα πρόληψης κατά της διασποράς της νέας γρίπης Α(Η1Ν1).

Συγκεκριμένα αποφασίστηκε:

• Η διακοπή της λειτουργίας του τμήματος Α1 του 1ου Γυμνασίου Κατερίνης για επτά ημέρες από τις 25-11-2009

• Η διακοπή λειτουργίας του τμήματος Α5 του 6ου Γυμνασίου Κατερίνης για επτά ημέρες, από 25-11-2009

• Η διακοπή της λειτουργίας του τμήματος Β1 του Γυμνασίου Λιτοχώρου για επτά ημέρες, από 25-11-2009

• Η διακοπή της λειτουργίας της Γ’ Τάξης του 2ου Δημοτικού Σχολείου Αιγινίου Πιερίας για επτά ημέρες, από 25-11-2009

Επίσης, με απόφαση του Νομάρχη διακόπηκε η λειτουργία του 2ου Νηπιαγωγείου Λεπτοκαρυάς για επτά ημέρες, από την 21η Νοεμβρίου 2009.

Έλεος!!! Όχι άλλα sms.Του Δημήτρη Κωνσταντάρα www.konstandaras.gr

Τις τελευταίες 4-5 μέρες, κάθε φορά που ακούμε, η γυναίκα μου κι εγώ, τον ιδιαίτερο, χαρακτηριστικό ήχο για τα εισερχόμενο sms στα κινητά μας, κοιταζόμαστε χαμογελώντας και …ρίχνουμε κλήρο ποιος θα διαβάσει το δικό του πρώτος.
Ξέρουμε ποιος μας το στέλνει το sms. Η τουλάχιστον, για ποιανού λογαριασμό.
«Που μιλάει σήμερα η Dora;» ρωτάω τη γυναίκα μου.
«Την πάτησες» μου απαντάει. «Ο Αντωνάκης είναι».
Και γελάμε.
Πριν από 20 μέρες, όταν ακόμα άνοιγα τα μηνύματα για να τα τσεκάρω διαπίστωσα ότι τα «κανονικά» sms άρχισαν να …υποχωρούν, μπροστά στον καταιγισμό των…προεκλογικών. Κα-ται-γι-σμός.
Τη μια φορά με …περίμενε στην ομιλία της η Ντόρα, την άλλη δεν…κρατιόταν να με δει από κοντά ο Σαμαράς, μέχρι ο Ψωμιάδης με κάλεσε στην ομιλία του στο Βελλίδειο.
Ενδιαμέσως, όλοι οι «κολαούζοι» υποστηρικτές των «δυο» που μας γνωστοποιούσαν ποιον στηρίζουν και μας καλούσαν να «πάμε κοντά τους».
Τα απρόσωπα αυτά sms, , δεν λάμβαναν φυσικά υπ΄ όψη τους ότι τόσο εγώ όσο και η γυναίκα μου αλλά και ο αρκετά εκτεταμένος περίγυρός μας, δεν αποτελούσαμε πλέον εκλογική «πελατεία» των υποψηφίων της Νέας Δημοκρατίας .
Στις τελευταίες εκλογές είχαμε ψηφίσει ΛΑ.Ο.Σ. .Κι εγώ ήμουν υποψήφιος βουλευτής.
Μπορεί να μην «βγήκα» αλλά ήρθα πρώτος επιλαχών στην Α΄. Αθηνών.
Αλλά τα απρόσωπα sms, τα στέλνουν, έναντι αμοιβής φαντάζομαι, κάποιες εταιρείες που αναλαμβάνουν να προσφέρουν αυτές τις υπηρεσίες στους υποψηφίους . Για να «κλείσουν» τις συμφωνίες, εγγυώνται συγκεκριμένο αριθμό sms. Χρησιμοποιούν ανέλεγκτους «καταλόγους» που ένας Θεός μόνο ξέρει πως τους απέκτησαν ( μπορεί να υπάρχει και κάποιο ποινικό αδίκημα στην όλη ιστορία). Και φυσικά, ούτε σε θέση είναι να τσεκάρουν σε ποιον στέλνουν το μήνυμα, ούτε και θέλουν.
Πολυβολούν κι όποιον πάρει ο Χάρος.
Έτσι λοιπόν, μου ζητάει τη βοήθειά μου, της οικογένειάς μου και όλων των φίλων μου η Ντόρα που ( η ίδια, το «περιβάλλον» της, δεν ξέρω) έκανε ό,τι μπορούσε για να με «καταστρέψει» εκλογικά το 2007 όταν, άγνωστον γιατί, με μπλοκάρισε θανατερά.
Το ίδιο κάνει ο Αντώνης Σαμαράς. Ο οποίος, μόλις ανέλαβε Υπουργός, φρόντισε να με διώξει ΑΜΕΣΩΣ από μια θέση υπο-συμβούλου που μου είχε προσφέρει από την «καλή του την καρδιά» ο Μιχάλης Λιάπης τότε που δεν χτυπούσε καν το τηλέφωνό μου.
Και οι δυο τους, μαζί με πολλούς άλλους, του Αβραμόπουλου συμπεριλαμβανομένου, ήταν που με είχαν οδηγήσει ΚΑΙ ΕΜΕΝΑ εκτός Νέας Δημοκρατίας. Και με όσα έκαναν και –κυρίως- με όσα ΔΕΝ έκαναν.
Τα απρόσωπα sms όμως είχαν πάρει την εκδίκησή τους.
Με είχαν αναγορεύσει ΚΑΙ ΠΑΛΙ σε «σημαντικό» στέλεχος, τη βοήθεια του οποίου ζητούσαν όλοι.
Θα μπορούσα να μιλήσω για την «Εκδίκηση της Γυφτιάς».

Περιορίζομαι να παρακαλέσω « Έλεος!!!. Όχι άλλα sms».

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ


Ο Βουλευτής Πιερίας κ. Γιάννης Αμοιρίδης εκπροσωπώντας την Ελλάδα θα παρευρεθεί σαν μέλος στην Τακτική Κοινοβουλευτική Συνέλευση των χωρών του Οργανισμού για την Οικονομική Ανάπτυξη της Παρευξείνιας Περιοχής.

Από το πολιτικό γραφείο

Το αδύναμο φύλο λέει το δυνατό ΟΧΙ στη βία!

ΟΝΝΕΔ Κέντρου Κατερίνης  Τμήμα Γυναικών

{25 Νοεμβρίου Παγκόσμια Ημέρα κατά της βίας των γυναικών }


Ζούμε σε μια εποχή γρήγορων ρυθμών και ταχύτατων εξελίξεων. Οι γυναίκες πλέον προοδεύουν, έχουν μπει δυνατά στον εργασιακό χώρο και δηλώνουν το παρόν σε όλους τους τομείς. Δυστυχώς όμως, ακόμα και σήμερα αντιμετωπίζουμε κρούσματα βίας εναντίων γυναικών που είτε αδυνατούν, είτε φοβούνται να αντιδράσουν. Ντροπή και διαρκής ενοχές αποτελούν κομμάτι της καθημερινότητας των γυναικών αυτών. «Ντροπή και ενοχές από την πλευρά του θύματος;» θα απορούσε κανείς. Και όμως, η αμφισβήτηση και η καχυποψία με την οποία αντιμετωπίζονται οι κακοποιημένες γυναίκες, ακόμα και στη σημερινή, «σύγχρονη» κοινωνία μας, δικαιολογούν απόλυτα τους φόβους τους. Στον αντίποδα, παρατηρείται ανεπαρκής στήριξη των, τόσο σωματικά, όσο και ψυχικά, πληγωμένων γυναικών από την πλευρά της πολιτείας. Η έλλειψη σωστά οργανωμένων σωματείων, απαρτιζόμενων από ειδικούς, ικανούς να δώσουν στις γυναίκες αυτές τη δύναμη που χρειάζονται για να καταδικάσουν ανοιχτά τα μαρτύρια στα οποία υπόκεινται, αποτελεί ένα από τα μεγαλύτερα μειονεκτήματα της κοινωνίας μας.


Ανεπαρκής στήριξη από την πλευρά της πολιτείας, φόβος και ντροπή των κακοποιημένων γυναικών, αποσιώπηση του εγκλήματος, οδηγούν απλά και μόνο στη διαιώνιση του προβλήματος. Φτάνει πια! Η εξάλειψη του φαινομένου της βίας κατά των γυναικών είναι ζήτημα υπεράσπισης των ανθρωπίνων δικαιωμάτων, ζήτημα δικαίου και ζήτημα πολιτισμού. Είναι ευθύνη αλλά και υποχρέωση όλων μας να πολεμήσουμε για την εξάλειψή του με οποιοδήποτε τρόπο και κόστος. Παίρνοντας ως αφορμή τον εορτασμό της παγκόσμιας ημέρας κατά της βίας των γυναικών, η ΟΝΝΕΔ Κ. Κατερίνης ενώνει τη φωνή της με αυτή των κακοποιημένων γυναικών και λέει ένα δυνατό ΟΧΙ στη βία που αυτές υπόκεινται. Το «αδύναμο φύλο» είναι πλέον δυνατό, γιατί οι γυναίκες σήμερα είναι ισχυρές, γνωρίζουν τα δικαιώματά τους και οφείλουν να τα υπερασπιστούν. Και ας μην ξεχνάμε πως η στήριξη όλων μας είναι πολύτιμη. Γιατί όλοι μαζί μπορούμε να αντιδράσουμε, όλοι μαζί μπορούμε να ακουστούμε, όλοι μαζί μπορούμε και λέμε ΟΧΙ στα κρούσματα βίας που πλήττουν την κοινωνία μας!

Με εκτίμηση, Ζωή Α. Λιακοπούλου-

Υπεύθυνη Δημοσίων Σχέσεων και Τύπου

ΜΑΡΙΝΑ ΤΣΙΝΤΙΚΙΔΟΥ: "η επιλογή της Ντόρας Μπακογιάννη είναι η καλύτερη απάντηση για όλες εμάς τις γυναίκες".


Λίγες μέρες απέμειναν μέχρι τις εκλογές της 29ης Νοεμβρίου για την ανάδειξη αρχηγού της Νέας Δημοκρατίας. Σε αυτές τις εκλογές οι Νεοδημοκράτες και οι Νεοδημοκράτισσες δε θα επιλέξουμε μόνο νέο αρχηγό για το κόμμα μας. Θα επιλέξουμε και εν δυνάμει πρωθυπουργό. Και αυτό πρέπει να βαρύνει ακόμα περισσότερο την επιλογή μας.


Πολλοί μπορεί να είμαστε πληγωμένοι και δυσαρεστημένοι από λάθη, παραλείψεις, συμπεριφορές αλλά και τη συντριπτική ήττα στις πρόσφατες εκλογές. Τώρα είναι η καλύτερη στιγμή, η ευκαιρία να πάρουμε την κατάσταση στα χέρια μας. Γι’ αυτό και θα πρέπει να μετρήσουμε ποιος μπορεί να προσφέρει περισσότερα, δίνοντάς μας και πάλι προοπτική νίκης και εξουσίας.

Τάσσομαι υπέρ της υποψηφιότητας της κυρίας Ντόρας Μπακογιάννη γιατί θεωρώ ότι το πολιτικό και ιδεολογικό της στίγμα εκφράζει καλύτερα τον ευρύτερο κεντροδεξιό χώρο και μάλιστα χωρίς να τον περιορίζει. Είναι εκείνη που διασφαλίζει την ύπαρξη μιας ουσιαστικά ανανεωμένης και όχι περιχαρακωμένης Νέας Δημοκρατίας. Και όλα αυτά χωρίς να τεθεί σε αμφιβολία η ενότητα του κόμματος. Η Ντόρα Μπακογιάννη είναι ο άνθρωπος που μπορεί να κινητοποιήσει και να ενώσει καλύτερα τη βάση, γιατί η ίδια δεν εγκατέλειψε ποτέ τη Νέα Δημοκρατία. Έχει καταθέσει συγκεκριμένες προτάσεις για τη λειτουργία του κόμματος που θα διασφαλίζουν τη δημοκρατικότητα, τη συμμετοχή των μελών και τη διαφάνεια,.

Επέλεξα όμως να στηρίξω Ντόρα Μπακογιάννη και για ένα ακόμα λόγο. Γιατί είναι γυναίκα. Απέναντι σε όλους αυτούς που πιστεύουν ότι το χαρακτηριστικό αυτό είναι ένα σημαντικό μειονέκτημα και ότι η ελληνική κοινωνία δεν είναι ακόμα έτοιμη να δεχθεί γυναίκα αρχηγό, η επιλογή της Ντόρας Μπακογιάννη είναι η καλύτερη απάντηση για όλες εμάς τις γυναίκες.

ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΠΙΕΡΙΑ

ΓΡΑΦΕΙΟ ΦΙΛΩΝ ΑΝΤΩΝΗ ΣΑΜΑΡΑ


Για την καλύτερη επικοινωνία μεταξύ των στελεχών – υποστηρικτών της υποψηφιότητας του Αντώνη Σαμαρά και την παροχή πληροφοριών , οι φίλοι του λειτουργούν ήδη γραφείο στη Κατερίνη . Το γραφείο των φίλων και υποστηρικτών της υποψηφιότητας του Αντ.Σαμαρά βρίσκεται στην Γ.Ολυμπίου 16 στον 1ο όροφο .
Ώρες λειτουργίας γραφείου 10.00 πμ – 14.00 και 18.00 – 20.30 τηλ. επικοινωνίας 2351031463
http://www.samarasantonis.gr/ e-mail:as.pieria@gmail.com
www.facebook.com/group.php?v=info&gid=176552090955

Ετήσια έκθεση UNAIDS και ΠΟΥ: 33,4 εκατομμύρια άνθρωποι ζουν με τον ιό του AIDS



Είκοσι πέντε εκατομμύρια άνθρωποι έχουν πεθάνει από το AIDS από τότε που εμφανίστηκε η νόσος και 60 εκατομμύρια έχουν προσβληθεί, αλλά ο αριθμός των νέων λοιμώξεων μειώθηκε κατά 17% την τελευταία οκταετία, αναφέρει η ετήσια έκθεση της υπηρεσίας του ΟΗΕ για το AIDS (UNAIDS/ONUSIDA) που δημοσιοποιήθηκε σήμερα στη Σανγκάη.
"Από τότε που ξέσπασε η επιδημία, σχεδόν 60 εκατομμύρια άνθρωποι έχουν προσβληθεί από τον ιό HIV και 25 εκατομμύρια άνθρωποι έχουν πεθάνει από επιπλοκές που έχουν σχέση με τον ιό", αναφέρει η έκθεση της υπηρεσίας του ΟΗΕ που συντάχθηκε σε συνεργασία με τον Παγκόσμιο Οργανισμό Υγείας (ΠΟΥ).
Σχεδόν 33,4 εκατομμύρια άνθρωποι σε όλο τον κόσμο ζουν σήμερα με τον ιό του AIDS. Ωστόσο στην έκθεση αναφέρεται ότι περισσότεροι οροθετικοί και νοσούντες ζουν περισσότερο λόγω της διαθεσιμότητας των αντι-ιικών φαρμάκων.
Περίπου 2,7 εκατομμύρια άνθρωποι προσβλήθηκαν με τον ιό HIV και 3,2 εκατομμύρια άνθρωποι πέθαναν από επιπλοκές της νόσου πέρυσι.
"Ο αριθμός των θανάτων έχει μειωθεί κατά τουλάχιστον 10% τα τελευταία πέντε χρόνια, καθώς όλο και περισσότεροι άνθρωποι έχουν πρόσβαση στη σωτήρια φαρμακευτική αγωγή", προστίθεται στην έκθεση.
"Η τάση την τελευταία οκταετία δείχνει μείωση των νέων λοιμώξεων κατά 17% από το 2001, ενώ η μεγαλύτερη πρόοδος παρατηρείται στην υποσαχάρεια Αφρική", προσθέτει.
"Η καλή είδηση είναι ότι έχουμε αποδείξεις πως η μείωση που παρατηρούμε οφείλεται, τουλάχιστον μερικώς, στα προγράμματα πρόληψης" και ενημέρωσης, αλλά πρέπει ακόμη να γίνουν πολλά, δήλωσε ο διευθυντής της υπηρεσίας του ΟΗΕ για το AIDS Μισέλ Σιντεμπέ, σύμφωνα με ανακοίνωση.
"Νιώθουμε ιδιαίτερα ενθαρρυμένοι", δήλωσε ο δρ Χιρόκι Νακατάνι, ο επικεφαλής για τον HIV/AIDS του ΠΟΥ.
Ο Νακατάνι είπε ότι το 42% των ανθρώπων που ζουν με το AIDS στις αναπτυσσόμενες χώρες, λαμβάνουν θεραπεία αλλά πρόσθεσε ότι ο κόσμος αντιμετωπίζει ακόμη "πολλές προκλήσεις" στην καταπολέμηση της μετάδοσης του ιού.
Από το 2001 όταν υπογράφηκε η Διακήρυξη Δέσμευσης των Ηνωμένων Εθνών για το HIV/AIDS, οι νέες λοιμώξεις σε ετήσια βάση στην υποσαχάρεια Αφρική μειώνονταν κατά περίπου 15%, δηλαδή 400.000 το 2008.
"Στην ανατολική Ασία τα νέα κρούσματα μειώθηκαν κατά περίπου 25% και στη νότια και νοτιοανατολική Ασία κατά 10% στην ίδια χρονική περίοδο.
"Στην ανατολική Ευρώπη μετά μια σημαντική αύξηση στις νέες λοιμώξεις μεταξύ των τοξικομανών, η επιδημία μειώθηκε σημαντικά".
Τα πιο πρόσφατα στοιχεία που περιλαμβάνονται στην ενημέρωση για την επιδημία του AIDS το 2009, αποκαλύπτουν ότι ο ιός ήταν σημαντικός παράγοντας στους θανάτους γυναικών την ώρα του τοκετού.
Στη Νότια Αφρική σχεδόν 50.000 μητρικοί θάνατοι που είχαν σχέση με τον ιό, καταγράφηκαν το 2008.
Η απομόνωση του AIDS πρέπει να σταματήσει. Το ήμισυ όλων των μητρικών θανάτων στη Μποτσουάνα και τη Νότια Αφρική οφείλονται στον ιό", είπε ο Σιντιμπέ.
Σύμφωνα με την έκθεση, η εικόνα της επιδημίας του AIDS έχει αλλάξει και οι προσπάθειες πρόληψης δεν συμβαδίζουν με την αλλαγή αυτή.
Η μετάδοση του ιού στην Ασία κατά το παρελθόν οφείλετο κυρίως στην πορνεία και στην κοινή χρήση ναρκωτικών από τοξικομανείς. Σήμερα η μετάδοση πλήττει όλο και περισσότερο τα ετεροφυλόφιλα ζευγάρια.
Στην ανατολική Ευρώπη και την κεντρική Ασία ενώ η νόσος περιοριζόταν στους τοξικομανείς, σήμερα μεταδίδεται στους ερωτικούς συντρόφους των τοξικομανών.
Ωστόσο στην έκθεση επισημαίνεται ότι οι λοιμώξεις με HIV αυξήθηκαν ξανά σε ορισμένες χώρες.



Πηγή: (ΑΠΕ-ΜΠΕ-Γαλλ.Πρακτ.-Γερμ.Πρακτ.-Ρόιτερ)

Η ΞΑΝΘΙΑ ΕΧΕΙ Κ ΑΣΧΕΤΕΣ ΑΠΟΡΙΕΣ..... ΧΑ ΧΑ ΧΑ

Γιατί λέμε "κοιμάται σαν μωρό", όταν τα μωρά ξυπνάνε κάθε δύο ώρες;

Γιατί οι πίτσες τοποθετούνται σε τετράγωνα κουτιά αφού είναι όλες
στρογγυλές;


Tο @ σε τι ακριβώς μοιάζει με το παπάκι;


Ο Κουτρούλης πόσους προσκεκλημένους έχει τελικά στο γάμο του;

Έκπτωση στις... πεθερές για να μειωθεί το στρες!!!!!!!!!!!!1

Μια αλυσίδα ξενοδοχείων στη Βρετανία προσφέρθηκε σήμερα να συμβάλλει στη μείωση του στρες που προκαλούν οι γιορτές των Χριστουγέννων κάνοντας σημαντική έκπτωση σε όσους στείλουν για διακοπές την... πεθερά τους.


Οι οικογένειες που θέλουν να περιορίσουν τις εντάσεις στο σπίτι κατά την εορταστική περίοδο στέλνοντας μακριά την πεθερά θα επωφεληθούν από την έκπτωση 25% σε κάποιο από τα 194 ξενοδοχεία Holiday Inn ή Holiday Inn Express της Βρετανίας.
Η έκπτωση θα ισχύει για το διάστημα από τις 23 έως τις 29 Δεκεμβρίου.
"Τα Χριστούγεννα είναι μια περίοδος εξαιρετικά κουραστική, ιδίως για την οικογένεια που αναλαμβάνει να διοργανώσει τα δείπνα και τις γιορτές. Ο κίνδυνος να σημειωθούν καβγάδες αυτήν την περίοδο πενταπλασιάζεται", εξήγησε, σοβαρά, η Κίρστεν Γκρόνινγκ, ειδική σε θέματα ανθρωπίνων σχέσεων.

Άλκμααρ-Ολυμπιακός


Ο Ολυμπιακός έχει την ευκαιρία να εξασφαλίσει από σήμερα την πρόκριση στους 16 και να πετύχει στην Ολλανδία απέναντι στην Άλκμααρ ό,τι δεν είχε καταφέρει στο Βέλγιο.

Στον αγώνα που θα αρχίσει στις 21.45 και θα μεταδοθεί από το MEGA, οι ερυθρόλευκοι θα προσπαθήσουν τουλάχιστον να μην χάσουν από τους Ολλανδούς και περιμένοντας νίκη της Άρσεναλ επί της Σταντάρ στο άλλο ματς του ομίλου, να κάνουν ένα μεγάλο βήμα για την πρόκριση.
Η βαθμολογία του ομίλου: Άρσεναλ 10, Ολυμπιακός 6, Σταντάρ 4, Αλκμααρ 2. Με νίκη απόψε ο Ολυμπιακός περνάει, με ισοπαλία θα θέλει πιθανότατα άλλη μία στο Φάληρο με την Άρσεναλ.

ΛΕΝΕ ΓΙΑ ΧΑΡΑΚΟΠΟΥΛΟ

Στη θέση του εκπροσώπου Τύπου μιας Νέας Δημοκρατίας με αρχηγό τον Αντώνη Σαμαρά θα ήθελαν μέσα στη Ρηγίλλης τον Μάξιμο Χαρακόπουλο. Σύμφωνα με πληροφορίες του «parapolitika.gr», η σχετική συζήτηση έχει ήδη γίνει μεταξύ των άλλοτε εξ απορρήτων συνεργατών του Κώστα Καραμανλή(Αγγέλου, Σταϊκούρας, Δασκαλάκης), οι οποίοι σήμερα έχουν ταχθεί ανοικτά υπέρ του Αντώνη Σαμαρά, διαμορφώνοντας το σχετικό κλίμα στο εσωτερικό της Ρηγίλλης. Οι «τρεις σωματοφύλακες» πιστεύουν ότι ο πρώτος βουλευτής Λάρισας έχει το κατάλληλο προφίλ για τη συγκεκριμένη θέση, αν και πριν από μερικούς μήνες προέκυψε θέμα, μετά την εγγραφή του Μάξιμου Χαρακόπουλου στην ΕΣΗΕΑ ως «συντάκτη» της «Απογευματινής».
parapolitika.gr

* ΓΙΑ ΝΑ ΕΧΟΥΜΕ ΚΑΛΟ ΕΡΩΤΗΜΑ: ΤΟ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ ΚΑΡΑΜΑΝΛΗ ΔΕ ΦΩΝΑΖΕ Η ΓΑΛΑΖΙΑ ΚΟΙΝΩΝΙΑ ΝΑ ΔΙΩΞΕΙ Ο ΚΑΡΑΜΑΝΛΗΣ ΠΡΙΝ ΤΙΣ ΕΚΛΟΓΕΣ?
ΤΟ ΙΔΙΟ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΑΥΤΟ ΠΟΥ ΣΤΗΡΙΖΕΙ ΤΩΡΑ ΣΑΜΑΡΑ?

Άρθρο του Βύρωνα Πολύδωρα στον «Αδέσμευτο Τύπο»

Τι αναφέρει το άρθρο Πολύδωρα στον "Αδέσμευτο Τύπο"Πολιτικός... καφές

23/11/2009 - 18:00

Ο Βύρων Πολύδωρας σε άρθρο του- παρέμβαση στον Αδέσμευτο Τύπο», παίρνει ανοιχτά θέση και στηρίζει την υποψηφιότητα της Ντόρας Μπακογιάννη για την αρχηγία της ΝΔ. Για την επιλογή του αυτή αναφέρει πως υπάρχουν πολλοί λόγοι «αλλά κυρίως το γεγονός ότι εκφράζει την αδιάκοπη συνέχεια και συνέπεια της Νέας Δημοκρατίας, όπως μετεξελίχθηκε και μορφώθηκε σε μια μακρά διαδικασία ώσμωσης, συναίρεσης και σύνθεσης ιδεών και προσώπων, από το 1978 μέχρι σήμερα». Πιστεύει πως «Η ΝΔ σήμερα θα περάσει και αυτόν τον κάβο. Φτάνει να το πιστέψουμε. Αυτή την προοπτική θέλω να διανοίξουμε με την επιλογή που προκρίνω, της Ντόρας Μπακογιάννη. Ο Πολύδωρας αφήνει και αιχμές τόσο για τον Σαμαρά, όσο και για τον Αβραμόπουλο. Συγκεκριμένα, τονίζει ότι ένας από τους λόγους που τον οδήγησαν στην στήριξης της Ντόρας έχει να κάνει με το γεγονός ότι δεν έφυγε ποτέ από το κόμμα.






Το να μην παίρνει κανείς θέση αυτές τις ώρες μοιάζει σαν δειλία ή σαν υποκρισία αβάσταχτη. Δεν θέλω, δεν μπορώ να πω ψέματα, σήμερα ή αύριο, στους υποψηφίους που δεν έχω ψηφίσει. Και φυσικά, θέλω όπως πάντα να είμαι ειλικρινής και τίμιος προς φίλους και αντιπάλους.
Δεν θέλω να κερδοσκοπήσω εμπορευόμενος την ψήφο μου. Δεν το έκανα ούτε όταν ψήφιζα τον Κωστή Στεφανόπουλο αντί του Κώστα Μητσοτάκη, νεαρός βουλευτής τότε (1984), ούτε όταν υπέγραφα την υποψηφιότητα για την προεδρία του Γιάννη Βαρβιτσιώτη, αντί του Μιλτιάδη Εβερτ (1993). Και φυσικά δεν υπηρετούσα καμία άλλη σκοπιμότητα το 1997 όταν έθετα υποψηφιότητα για πρόεδρος της ΝΔ, παρά μόνον τον σκοπό της διεκδίκησης εν ισοτιμία της πρώτης θέσης για μάχη και προσφορά και της ενσάρκωσης του συμβολισμού ότι αυτό θα το μπορούσαμε και εμείς οι «πληβείοι», οι πολιτικοί «Γράκχοι». Φυσικά, όταν τότε εξελέγη ο Κώστας Καραμανλής πρόεδρος, εγώ υπήκουσα στην αρχή της δημοκρατικής πλειοψηφίας που ενισχύθηκε και επιβεβαιώθηκε από την αδιαμφισβήτητη αξία του εκλεγέντος αρχηγού στην πράξη. Οι αρχαίοι Έλληνες έλεγαν πως όταν «η πόλις στασιάζεται» το να μένει κανείς αμέτοχος δεν είναι η πιο σωστή και ωφέλιμη για την πόλη στάση (Σόλων).

Γι' αυτό παίρνω θέση. Και τάσσομαι με την Ντόρα Μπακογιάννη.

Οι λόγοι πολλοί. Αλλά κυρίως το γεγονός ότι εκφράζει την αδιάκοπη συνέχεια και συνέπεια της Νέας Δημοκρατίας, όπως μετεξελίχθηκε και μορφώθηκε σε μια μακρά διαδικασία ώσμωσης, συναίρεσης και σύνθεσης ιδεών και προσώπων, από το 1978 μέχρι σήμερα. Αυτό είναι το κεκτημένο μας. Δεν πρέπει να το χάσουμε ποτέ. Και για κανένα λόγο. Εγώ σέβομαι την ιστορία της ΝΔ και είμαι υπερήφανος γι' αυτήν. Τις δύσκολες ώρες που έζησα τις αντιμετώπισα και τις ξεπέρασα με υπομονή, αντοχή και καρτερία. Έστω και μόνος. Ηθικά νικητής, συμμαχώντας πάντα με τους απλούς ανθρώπους, τους σταθερούς συμμαχητές μου.
Είναι ανυπόφορο να βλέπει κανείς τους σκανδαλωδώς ευεργετηθέντες από τον Κων/νο Μητσοτάκη χθες, να χτυπούν σήμερα με τόση σφοδρότητα τον ευεργέτη τους, «εκίνησαν την πτέρναν κατά του ευεργέτου». Πράγμα όχι ασύνηθες βέβαια στην ελληνική πολιτική. Αλλά όσο συνηθισμένο και να γίνει, εγώ δεν πρόκειται να το δεχθώ.
Η πολυσυλλεκτικότητα είναι στοιχείο καθοριστικό των κομμάτων εξουσίας. Ο πατριωτισμός, ο ευρωπαϊσμός, ο φιλελευθερισμός, η δημοκρατικότητα, η κοινωνική δικαιοσύνη και αλληλεγγύη, η ιστορία, η γλώσσα, η θρησκεία, η παράδοση, η εντιμότητα και συνέπεια, επικυρωμένα, όλα αυτά, με το προσωπικό μας παράδειγμα, μας οδηγούν στο ασφαλές συμπέρασμα της ορθής επιλογής. Αυτό ετήρησα και με αυτά τα κριτήρια έλαβα τις αποφάσεις μου.
Η ενότητα είναι το πρόταγμα. Το μέγιστο. Αλλά πρέπει και τη σφυρηλάτηση σε κοινούς αγώνες, σε θυσίες και αυτοθυσίες, σε νίκες και ήττες να θυμηθούμε σαν διαδικασία χαλύβδωσης. Μην εμπορευθεί κανένας όμιλος από golden boys την ιδεολογία μας, προκειμένου με παραχαράγματα και άλλα ιδεολογήματα να εξώσουν άλλους ή να πάρουν προβάδισμα έναντι άλλων. Μιλάω εκ πείρας.
Εγραψα βιβλία για την ιδεολογία μας, ποια πρέπει να είναι, πώς πρέπει να διαμορφωθεί, να τηρηθεί, να διαδοθεί, να επικρατήσει. Δεν μπορώ να δεχθώ ρηχά και δημοσιοσχετίστικα λογοπαίγνια ως νέα ιδεολογία.
Η εθνική, για παράδειγμα, «κόκκινη γραμμή» για το Σκοπιανό, επί της οποίας συμφωνούν οι πλείστοι των Ελλήνων, υπάρχει σήμερα μόνον και μόνον γιατί τότε, το 1993, κατάφερε η κυβέρνηση Κ. Μητσοτάκη να γίνουν τα Σκόπια δεκτά στον ΟΗΕ υπό όρους. Με αλλαγμένη τη σημαία τους (απαλείφθηκε τότε ο ήλιος της Βεργίνας που επιχειρούσαν να σφετερισθούν) και με το προσωρινό όνομα FYRΟΜ, πράγμα πρωτοφανές, χωρίς άλλο προηγούμενο στην ιστορία των Ηνωμένων Εθνών. Αισθάνομαι υπερήφανος ότι συνέβαλα και εγώ τότε, ως υφυπουργός Εξωτερικών, σ' αυτό το εθνικό επίτευγμα, μαχόμενος εκεί για ένα μήνα στη Νέα Υόρκη, αφού πρώτα ταξίδεψα σε Ασία (Κίνα, Πακιστάν, Ιαπωνία) και Ωκεανία (Ν. Ζηλανδία) για να διαβουλευθώ με τους υπουργούς των Εξωτερικών των κρατών- μελών του συμβουλίου Ασφαλείας του ΟΗΕ. Πράγμα που διεκπεραίωσα με απόλυτη επιτυχία.
Υπάρχει ανάγκη αυτή την ώρα να ακούσουμε τη φωνή της συνείδησης μας, να επιδείξουμε την αυτοπεποίθηση μας μένοντας όρθιοι στα δύσκολα, διδασκόμενοι από τα σφάλματα μας και όχι απορρίπτοντες τους εαυτούς μας και την ιστορία μας. Για να κατακτήσεις το μέλλον πρέπει να γνωρίζεις καλά το παρελθόν. Και να διδάσκεται από αυτό. Η αναφορά στα ιστορικά στοιχεία δεν είναι παρελθοντολογία. Είναι σπουδή κριτηρίων του παρόντος και του μέλλοντος. Κανένας στην πολιτική και στην κοινωνική ζωή δεν είναι ψηφιακός ή άυλος τίτλος.
Η ΝΔ σήμερα θα περάσει και αυτόν τον κάβο. Το μπορεί. Και θα προχωρήσει με ενότητα και αισιοδοξία στο μέλλον, κατασφαλίζοντας με τις αναγκαίες αλλαγές και προσαρμογές στο σήμερα τον χαρακτήρα και τη φυσιογνωμία του μεγάλου, ανοιχτού κόμματος, που μπορεί να γίνει σύντομα πλειοψηφία λαού για κυβερνητικές εθνικές και φιλολαϊκές ευθύνες. Φτάνει να το πιστέψουμε. Αυτή την προοπτική θέλω να διανοίξουμε με την επιλογή που προκρίνω, της Ντόρας Μπακογιάννη.

Β.Γ.Π.

Στήριξη υπό όρους και παρέμβαση Καραμανλή Πολιτική

Τα επόμενα εικοσιτετράωρα αναμένεται νέα - δημόσια αυτή τη φορά - παρέμβαση Καραμανλή στην κούρσα των υποψηφίων διαδόχων του. Ο πρώην πρωθυπουργός θα μιλήσει για την αναγκαιότητα διατήρησης της ενότητας, η οποία πάντως δεν πολυφαίνεται ένεκα των παρασκηνιακών διεργασιών από το περιβάλλον των Σαμαρά - Αβραμόπουλου και του ... παρελθόντος τους. Πληροφορίες αναφέρουν ότι ο Καραμανλής σε συνομιλίες του με τρεις δημοσιογράφους , χθες και προχθές, αποκόμισε την εντύπωση ότι το ... «δίδυμο» αν χάσει τις εκλογές θα θέσει σε εφαρμογή τον στόχο της «μεγάλης κεντροδεξιάς παράταξης...», δηλαδή θα φτιάξει κόμμα! Την ίδια άποψη έχει και πρώην στενός συνεργάτης του Αβραμόπουλου ο οποίος αποστασιοποιήθηκε από τις ... επιλογές του «αφεντικού» του και δήλωσε τη στήριξή του στη Ντόρα Μπακογιάννη. Ο Καραμανλής πάντως, ακούει πολύ καλά ορισμένους βουλευτές με τους οποίους διατηρεί επικοινωνία . Και δύο από αυτούς, ο Γκιουλέκας και ο Ταλιαδούρος, φέρεται να ξεκαθάρισαν στην πλευρά Σαμαρά ότι στηρίζουν μεν αλλά σε καμία περίπτωση δεν πρόκειται να ακολουθήσουν το ... «δίδυμο» στην έξοδό του από τη Νέα Δημοκρατία, αν χάσει στις εκλογές της Κυριακής.
Εκείνο που προκάλεσε πάντως δυσάρεστες εντυπώσεις στην ηγεσία της Ρηγίλλης , είναι το γεγονός ότι τα «παπαγαλάκια» του Σαμαρά ... ξέθαψαν ομιλία του Κωνσταντίνου Μητσοτάκη κατά την προεκλογική περίοδο του 1977 (!) στην οποία ασκούσε κριτική στη Ν.Δ. ως επικεφαλής των Φιλελευθέρων! Η παρελθοντολογία, δηλαδή, σε όλο της το μεγαλείο.
parapolitika.gr
ΚΑΙ ΣΥΜΠΗΡΩΝΟΥΜΕ ΕΜΕΙΣ: ΑΦΟΥ ΟΙ ΥΠΟΣΤΗΡΙΚΤΕΣ ΤΟΥ ΣΑΜΑΡΑ, ΜΑΣ "ΠΡΟΤΕΙΝΟΥΝ" ΝΑ ΞΕΧΑΣΟΥΜΕ ΤΟ 1993 ΚΑΙ ΤΟ 1996 ΤΟΤΕ ΓΙΑΤΙ ΜΑΣ ΓΥΡΙΖΟΥΝ ΠΙΣΩ ΣΤΟ 1965 ΚΑΙ ΤΩΡΑ ΣΤΟ 1977..?