PIERIA-GR ΚΟΝΤΑ ΣΑΣ ΑΠΟ ΤΟ 2008 ΤΟ ΠΡΩΤΟ BLOG ΤΗΣ ΠΙΕΡΙΑΣ

Το PIERIA GR σας καλώς ορίζει στη γειτονιά των θεών του Ολύμπου.

ΤΟ E-MAIL ΜΑΣ ΕΙΝΑΙ PIERIA2011@YAHOO.GR ΚΙ ΕΡΧΕΣΤΕ ΚΟΝΤΑ ΜΑΣ ΓΙΑ ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ

ΒΛΕΠΩ ΔΙΟΝ ΤΗΛΕΟΡΑΣΗ ΑΠΟ ΤΗΝ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ ΓΙΑ ΟΛΗ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ

"ΣΤΑ 11 ΒΗΜΑΤΑ" ΚΑΘΕ ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΤΙΣ 22.00 ΜΕ ΤΟΝ ΔΗΜΗΤΡΗ ΚΕΡΑΗΛΙΔΗ ΣΤΗ ΔΙΟΝ TΗΛΕΟΡΑΣΗ

Η ομάδα του PIERIA GR σας καλώς ορίζει στη γειτονιά των θεών του Ολύμπου.

Ο "ΑΘΛΗΤΙΚΟΣ 106,7" ΤΟ ΠΡΩΤΟ ΑΘΛΗΤΙΚΟ ΡΑΔΙΟΦΩΝΟ ΤΗΣ ΠΙΕΡΙΑΣ ΚΑΙ ΙΝΤΕΡΝΕΤΙΚΑ ΔΙΑΠΛΑΝΗΤΙΚΑ WWW.ATHLITIKOS.GR

Η ομάδα του PIERIA GR σας καλώς ορίζει στη γειτονιά των θεών του Ολύμπου.

ΕΥΓΕ... ΚΑΤΙ ΓΙΝΕΤΑΙ ΣΤΗΝ ΠΙΕΡΙΑ ΜΟΥ ΡΕ ...ΓΑΜΩΤΟ
(Κείμενο του Δημητρίου Π. Κεραηλίδη)

Τελικά μήπως η Πιερία μου είναι για μεγάλα πράγματα; Τι δεν κατάλαβες ρε φίλε; Να αρχίσω; Ή μήπως θέλεις να τελειώσω; Έ, λοιπόν άκου. Κάνει ο Σάββας και κυρ Σάββας κι αφέντης τσουτσουλομύτης για πρώτη φορά πέρσι ΤΟ ΠΑΡΚΟ ΤΩΝ ΧΡΩΜΑΤΩΝ και γίνεται στην Πιερία χαμός στο ίσωμα. Κι ύστερα; Ύστερα δίνει βάση στο πανηγύρι που πριν χρόνια το είχε γραμμένο εκεί που δεν πιάνει μελάνι. Και ξεσκίζει κι εκεί. Χαμός στο άλλο ίσωμα. Και… Και υπενθυμίζω πως την πρώτη χρονιά του που ανέλαβε Δήμαρχος, είχε καταργήσει με τη μια το Καρναβάλι του Αμοιρίδη. Κανένας ποτέ δεν κατάλαβε το γιατί… Κι ούτε βέβαια και θα το καταλάβει. Και ξέρετε γιατί; Επειδή τον λόγο τον ξέρει μόνο ο ίδιος ο Σάββας. Που θα πάει όμως; Κι αυτό θα το καταλάβει κάποτε. Και θα το επαναφέρει. Σαν γιορτή, που την γουστάρουν τα παιδιά κι ύστερα οι μεγάλοι, γιατί την γουστάρουν τα παιδιά… Όχι για τίποτα άλλο. Κι ύστερα ήρθε η ώρα του κανονικού μας Πανηγυριού στην Ανδρομάχη. Κι εκεί έκανε το αυτονόητο και πάλι χαμός. Πρόσεξε τα παιδιά. Και; Και ξέσκισε και πάλι. Ενώ πριν ένα χρόνο αν περνούσες από έξω δεν θα έπαιρνες χαμπάρι ότι κάτι έχει εκεί δίπλα στο ποτάμι, τώρα; Φέτος; Χαμός. Έκλεισαν και πάλι οι δρόμοι και χαμογέλασε το χειλάκι των …παιδιών! Πρώτα των παιδιών κι ύστερα των μεγάλων. Γιατί τα παιδιά γέλασαν. Κι ύστερα; Ήρθε το πανηγύρι του Αιγινίου. Τι δεν κατάλαβες πάλι; Να γράψω; Όχι βέβαια γιατί κι εκεί έγινε χαμός. Μεγάλα πράγματα. Κι ύστερα; Πάλι η Έκθεση του Χατζηχριστοδούλου, όπου κι εκεί συνωστισμός στην προκυμαία. Ναι. Κι εκεί χαμός. Μήπως τελικά η Πιερία μου, είναι για μεγάλα πράγματα, αρκεί να έχει μεγάλους πολιτικούς; Λέω μήπως… ΥΓ: Ά, ξέχασα και το καλοκαίρι μου. Που στις παραλίες μας, έγινε χαμός, γιατί εκεί έκανε μεγάλα πράγματα ο Σύλλογος Ξενοδόχων με την Βαγγελιώ την Ξυπτερά και τα παιδιά της. Με την Αντιπεριφερειάρχη Σοφία Μαυρίδου και τα δικά της παιδιά. Με τους τρείς Δημάρχους… Εύγε. Κάτι γίνεται στην Πιερία μου…

Τρίτη, 22 Δεκεμβρίου 2009

ΠΡΟΤΑΣΕΙΣ ΤΟΥ ΤΟΜΕΑΡΧΗ ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΥ ΤΗΣ ΝΔ , ΣΤΗ ΒΟΥΛΗ


Ο κ. Κουκοδήμος καταλόγισε πλήρη αδράνεια στην κυβέρνηση κατά την κρίσιμη αυτή συγκυρία ενώ οφείλει να συνεργαστεί με τους αθλητικούς φορείς, την ΕΠΟ, να ξεκινήσει ο διάλογος.
Προς την κατεύθυνση αυτή,
 πρότεινε την δημιουργία μιας Ειδικής Υπηρεσίας στο υπουργείο Οικονομικών για τα θέματα που άπτονται της αντιμετώπισης του παράνομου στοιχήματος, που θα συνεργάζεται με όλα τα εμπλεκόμενα υπουργεία.
Έλλειψη σχεδίου για την αξιοποίηση των Ολυμπιακών Ακινήτων διαπίστωσε ακόμη ο Τομεάρχης Αθλητισμού, βουλευτής Πιερίας της ΝΔ, γι αυτό πρότεινε την σύσταση Υποεπιτροπής Αθλητισμού.


Ο ΒΟΥΛΕΥΤΗΣ ΠΙΕΡΙΑΣ ΤΗΣ ΝΔ, ΕΧΕΙ ΑΝΟΙΧΤΗ ΓΡΑΜΜΗ ΜΕ ΤΟΝ ΠΡΟΕΔΡΟ ΤΟΥ ΚΟΜΜΑΤΟΣ ΑΝΤΩΝΗ ΣΑΜΑΡΑ, ΕΝΩ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ ΑΝΑΦΕΡΟΥΝ ΟΤΙ ΟΙ ΣΗΜΕΡΙΝΕΣ ΠΡΟΤΑΣΕΙΣ ΤΟΥ ΕΓΙΝΑΝ ΔΕΚΤΕΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΛΕΙΟΨΗΦΙΑ ΤΩΝ ΒΟΥΛΕΥΤΩΝ..

ΕΠΙΣΤΟΛΗ ΤΟΥ ΝΟΜΑΡΧΗ ΓΙΩΡΓΟΥ ΠΑΠΑΣΤΕΡΓΙΟΥ


Κύριε Διευθυντά
Με αφορμή το ζήτημα που έχει προκύψει με τη διακοπή της κυκλοφορίας στον οδικό άξονα ΠΑΘΕ στην περιοχή των Τεμπών και επειδή αυτή έχει τεράστιες οικονομικές επιπτώσεις στην οικονομία της Πιερίας, καθώς ο Νομός μας εμφανίζεται στα ρεπορτάζ ως αποκλεισμένος, σας παρακαλούμε να ενημερώνετε μέσα από τις εκπομπές σας και τις ρεπορτάζ των εφημερίδων σας ότι εκτός από την παράκαμψη μέσω Ελασσόνας, υπάρχει η δυνατότητα μετακίνησής των οδηγών που κινούνται από Αθήνα προς Θεσσαλονίκη και αντίστροφα από την παρακαμπτήρια οδό Λάρισας – Αγιάς - Αγιόκαμπου- Ομολίου -Στομίου.
Σημειώνουμε ότι η επιλογή της συγκεκριμένης εναλλακτικής διαδρομής ενδείκνυται για άμεση και εύκολη πρόσβαση των επισκεπτών στην Πιερία και στους τουριστικούς προορισμούς του Νομού μας, καθώς οι εκδρομείς των Χριστουγέννων μπορούν να προσεγγίσουν με ασφάλεια τις περιοχές της Νότιας Πιερίας, τους παραδοσιακούς οικισμούς του Ολύμπου, αλλά και των Πιερίων.
Σας ευχαριστούμε που συμβάλλετε και εσείς στην προσπάθεια που κάνουμε να ενημερώσουμε τους πολίτες για τις δυνατότητες πρόσβασης που έχουν προς το Νομό μας.

Με εκτίμηση
Γιώργος Παπαστεργίου

Νομάρχης Πιερίας

Ομιλία του βουλευτή Πιερίας Κ.Κουκοδήμου στη Βουλή για τον προϋπολογισμό

Πλήρης η αδράνεια της κυβέρνησης

Ζήτησε ενημέρωση της βουλής για την υπόθεση της έκθεσης της Uefa
Ενημέρωση της Βουλής για την υπόθεση της Έκθεσης της UEFA, ζήτησε ο υπεύθυνος του Τομέα Αθλητισμού της ΝΔ, Κώστας Κουκοδήμος ο οποίος - κατά την ομιλία του επί του Προϋπολογισμού - είπε ότι ενώ η Έκθεση μιλά για 14 ομάδες, εκ μέρους της κυβέρνησης γίνεται λόγος «για απλές ενδείξεις» και «τεκμήριο αθωότητας». «Τι εννοείτε;» ρώτησε προς τα έδρανα της κυβερνητικής πλειοψηφίας και ζήτησε να πληροφορηθεί ποιες είναι οι ομάδες που εμπλέκονται στην Έκθεση της UEFA.
Ο κ. Κουκοδήμος καταλόγισε πλήρη αδράνεια στην κυβέρνηση κατά την κρίσιμη αυτή συγκυρία ενώ οφείλει να συνεργαστεί με τους αθλητικούς φορείς, την ΕΠΟ, να ξεκινήσει ο διάλογος. Προς την κατεύθυνση αυτή, πρότεινε την δημιουργία μιας Ειδικής Υπηρεσίας στο υπουργείο Οικονομικών για τα θέματα που άπτονται της αντιμετώπισης του παράνομου στοιχήματος, που θα συνεργάζεται με όλα τα εμπλεκόμενα υπουργεία. Έλλειψη σχεδίου για την αξιοποίηση των Ολυμπιακών Ακινήτων διαπίστωσε ακόμη ο Τομεάρχης Αθλητισμού, βουλευτής Πιερίας της ΝΔ, γι αυτό πρότεινε την σύσταση Υποεπιτροπής Αθλητισμού.

Στηλίτευσε ακόμη την «δραστική μείωση» των πόρων στον Αθλητισμό αλλά και την μείωση των δαπανών κατά 6,3% του υπουργείου Πολιτισμού και κατά 3,6% του υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης.
Για τους αγρότες
Σε άλλο σημείο της ομιλίας του ο κ. Κουκοδήμος αναφερόμενος στα κονδύλια για την Αγροτική Ανάπτυξη ανέφερε: «Ένα ακόμη σημαντικό στοιχείο; Μειώνονται οι δαπάνες κατά 3,6% του υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης.
Η ελληνική γεωργία, όπως και η γεωργία κάθε άλλης χώρας, δεν μπορεί να υπάρξει χωρίς στήριξη.
Η ανάγνωση του Προϋπολογισμού στο κομμάτι, που αφορά την αγροτική οικονομία δείχνει ότι στον Προϋπολογισμό απουσιάζει η αναπτυξιακή αγροτική πολιτική.
Σ’ αυτή την οδυνηρή εξέλιξη καταλαβαίνετε ότι οι πόροι προς τον Αγροτικό τομέα είναι σχεδόν αμελητέοι και καταδεικνύουν απουσία ενός Εθνικού Στρατηγικού Προγραμματισμού Ανάπτυξης της υπαίθρου.
Και όλα αυτά, ενώ οι αγρότες στην Πιερία και σε όλη την Ελλάδα συνωστίζονται τρεις μέρες πριν από τα Χριστούγεννα έξω από την Αγροτική Τράπεζα για να εισπράξουν το 50% των Δικαιωμάτων της Ενιαίας Ενίσχυσης 2009. Σας υπενθυμίζουμε ότι και πέρυσι πολύ πιο έγκαιρα και όχι τρεις ημέρες πριν τις γιορτές των Χριστουγέννων είχε καταβληθεί το 100% και συγκεκριμένα στις 05/12/2008 μέσω ταμειακής διευκόλυνσης».
Είμαστε διατεθειμένοι να στηρίξουμε την όποια θετική πρωτοβουλία για την ανάταξη της Οικονομίας, αλλά σε όσα είμαστε αντίθετοι θα τα κριτικάρουμε αυστηρά, προτείνοντας ταυτόχρονα και λύσεις, κατέληξε την ομιλία του ο κ. Κουκοδήμος.

Ο.Ν.ΝΕ.Δ. ΚΕΝΤΡΟΥ ΚΑΤΕΡΙΝΗΣ xmas party στο ΜΩΒ


ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ
Δύο μέρες πριν από τα Χριστούγεννα και η ΟΝΝΕΔ Κ. Κατερίνης φέρνει στην πόλη μας τη ζεστή γιορτινή ατμόσφαιρα με το μεγαλύτερο xmas party της στο ΜΩΒ. Μουσική, χορός και ξεφάντωμα για μικρούς και μεγάλους σε μια βραδιά αφιερωμένη στη μαγεία των Χριστουγέννων. Τα μηνύματα που δεχόμαστε είναι πολλά και άκρως ενθαρρυντικά για ένα επιτυχημένο πάρτυ μιας και αναμένεται να γίνει κυριολεκτικά το αδιαχώρητο.
Σας περιμένουμε λοιπόν όλους απόψε στις 23:00 για μια βραδιά πραγματικής διασκέδασης με χριστουγεννιάτικο πνεύμα και διάθεση στα ύψη.

Χρονιά πολλά και καλές γιορτές σε όλους!!

Με εκτίμηση, το Δ.Σ.

ΚΛΟΠΗ ΠΟΜΠΩΝ ΚΑΙ ΜΗΧΑΝΗΜΑΤΩΝ ΡΑΔΙΟΣΤΑΘΜΩΝ.Σε κοντέινερ που ανήκουν στον Capital 97,7 FM και Viva FM 88,3

Διαπιστώθηκε χθες τα ξημερώματα
Κλοπή μηχανημάτων ραδιοφωνικών σταθμών της Πιερίας

Σε παραβίαση των κοντέινερ και σε κλοπή μηχανημάτων εκπομπής σήματος ραδιοφωνικών σταθμών που το κόστος τους είναι της τάξης των 20.000 ευρώ για κάθε κοντέινερ, προέβησαν άγνωστοι το βράδυ της Δευτέρας προς ξημερώματα Τρίτης.

Πρόκειται για κοντέινερ που βρίσκονται δίπλα από την Ιερά Μονή του Οσίου Εφραίμ στην Κονταριώτισσα και που εξυπηρετούσαν τη λειτουργία των ραδιοφωνικών σταθμών Capital 97,7 FM και Viva FM 88,3.

Πρόκειται για το δεύτερο περιστατικό μέσα σε 2,5 χρόνια όπου τότε και πάλι άγνωστοι δράστες έβαλαν φωτιά και είχαν προκαλέσει σημαντικές καταστροφές σε κοντέινερ και μηχανήματα. Το νέο αυτό περιστατικό προκαλεί θλίψη και για τον επιπρόσθετο λόγο ότι οι καταστροφές και οι κλοπές μηχανημάτων προκαλούνται σε μέσο επικοινωνίας.

Χθες το πρωί στελέχη της αστυνομικής διεύθυνσης Πιερίας και της σήμανσης μετέβησαν στο σημείο που εκλάπησαν τα μηχανήματα, προχώρησαν στις δέουσες διαδικασίες. Η αστυνομία φαίνεται ότι βρίσκεται επί τα ίχνη των δραστών οι οποίοι και αναζητούνται.
ΑΓΝΩΣΤΟΙ ΕΚΛΕΨΑΝ ΤΑ ΜΗΧΑΝΗΜΑΤΑ 2 ΡΑΔΙΟΣΤΑΘΜΩΝ ΣΤΗΝ ΠΙΕΡΙΑ