PIERIA-GR ΚΟΝΤΑ ΣΑΣ ΑΠΟ ΤΟ 2008 ΤΟ ΠΡΩΤΟ BLOG ΤΗΣ ΠΙΕΡΙΑΣ

Το PIERIA GR σας καλώς ορίζει στη γειτονιά των θεών του Ολύμπου.

ΤΟ E-MAIL ΜΑΣ ΕΙΝΑΙ PIERIA2011@YAHOO.GR ΚΙ ΕΡΧΕΣΤΕ ΚΟΝΤΑ ΜΑΣ ΓΙΑ ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ

ΒΛΕΠΩ ΔΙΟΝ ΤΗΛΕΟΡΑΣΗ ΑΠΟ ΤΗΝ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ ΓΙΑ ΟΛΗ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ

"ΣΤΑ 11 ΒΗΜΑΤΑ" ΚΑΘΕ ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΤΙΣ 22.00 ΜΕ ΤΟΝ ΔΗΜΗΤΡΗ ΚΕΡΑΗΛΙΔΗ ΣΤΗ ΔΙΟΝ TΗΛΕΟΡΑΣΗ

Η ομάδα του PIERIA GR σας καλώς ορίζει στη γειτονιά των θεών του Ολύμπου.

Ο "ΑΘΛΗΤΙΚΟΣ 106,7" ΤΟ ΠΡΩΤΟ ΑΘΛΗΤΙΚΟ ΡΑΔΙΟΦΩΝΟ ΤΗΣ ΠΙΕΡΙΑΣ ΚΑΙ ΙΝΤΕΡΝΕΤΙΚΑ ΔΙΑΠΛΑΝΗΤΙΚΑ WWW.ATHLITIKOS.GR

Η ομάδα του PIERIA GR σας καλώς ορίζει στη γειτονιά των θεών του Ολύμπου.

ΕΥΓΕ... ΚΑΤΙ ΓΙΝΕΤΑΙ ΣΤΗΝ ΠΙΕΡΙΑ ΜΟΥ ΡΕ ...ΓΑΜΩΤΟ
(Κείμενο του Δημητρίου Π. Κεραηλίδη)

Τελικά μήπως η Πιερία μου είναι για μεγάλα πράγματα; Τι δεν κατάλαβες ρε φίλε; Να αρχίσω; Ή μήπως θέλεις να τελειώσω; Έ, λοιπόν άκου. Κάνει ο Σάββας και κυρ Σάββας κι αφέντης τσουτσουλομύτης για πρώτη φορά πέρσι ΤΟ ΠΑΡΚΟ ΤΩΝ ΧΡΩΜΑΤΩΝ και γίνεται στην Πιερία χαμός στο ίσωμα. Κι ύστερα; Ύστερα δίνει βάση στο πανηγύρι που πριν χρόνια το είχε γραμμένο εκεί που δεν πιάνει μελάνι. Και ξεσκίζει κι εκεί. Χαμός στο άλλο ίσωμα. Και… Και υπενθυμίζω πως την πρώτη χρονιά του που ανέλαβε Δήμαρχος, είχε καταργήσει με τη μια το Καρναβάλι του Αμοιρίδη. Κανένας ποτέ δεν κατάλαβε το γιατί… Κι ούτε βέβαια και θα το καταλάβει. Και ξέρετε γιατί; Επειδή τον λόγο τον ξέρει μόνο ο ίδιος ο Σάββας. Που θα πάει όμως; Κι αυτό θα το καταλάβει κάποτε. Και θα το επαναφέρει. Σαν γιορτή, που την γουστάρουν τα παιδιά κι ύστερα οι μεγάλοι, γιατί την γουστάρουν τα παιδιά… Όχι για τίποτα άλλο. Κι ύστερα ήρθε η ώρα του κανονικού μας Πανηγυριού στην Ανδρομάχη. Κι εκεί έκανε το αυτονόητο και πάλι χαμός. Πρόσεξε τα παιδιά. Και; Και ξέσκισε και πάλι. Ενώ πριν ένα χρόνο αν περνούσες από έξω δεν θα έπαιρνες χαμπάρι ότι κάτι έχει εκεί δίπλα στο ποτάμι, τώρα; Φέτος; Χαμός. Έκλεισαν και πάλι οι δρόμοι και χαμογέλασε το χειλάκι των …παιδιών! Πρώτα των παιδιών κι ύστερα των μεγάλων. Γιατί τα παιδιά γέλασαν. Κι ύστερα; Ήρθε το πανηγύρι του Αιγινίου. Τι δεν κατάλαβες πάλι; Να γράψω; Όχι βέβαια γιατί κι εκεί έγινε χαμός. Μεγάλα πράγματα. Κι ύστερα; Πάλι η Έκθεση του Χατζηχριστοδούλου, όπου κι εκεί συνωστισμός στην προκυμαία. Ναι. Κι εκεί χαμός. Μήπως τελικά η Πιερία μου, είναι για μεγάλα πράγματα, αρκεί να έχει μεγάλους πολιτικούς; Λέω μήπως… ΥΓ: Ά, ξέχασα και το καλοκαίρι μου. Που στις παραλίες μας, έγινε χαμός, γιατί εκεί έκανε μεγάλα πράγματα ο Σύλλογος Ξενοδόχων με την Βαγγελιώ την Ξυπτερά και τα παιδιά της. Με την Αντιπεριφερειάρχη Σοφία Μαυρίδου και τα δικά της παιδιά. Με τους τρείς Δημάρχους… Εύγε. Κάτι γίνεται στην Πιερία μου…

Πέμπτη, 4 Νοεμβρίου 2010

ΣΑΒΒΑΣ ΧΙΟΝΙΔΗΣ «ΠΟΛΙΤΕΣ ΣΕ ΔΡΑΣΗ»

Φίλες και φίλοι
Το 2006, λίγες μέρες πριν τις εκλογές, είχα τονίσει ότι η πόλη μας είχε ανάγκη για αλλαγή.


Για αλλαγή όχι μόνο στα πρόσωπα, αλλά κυρίως σε νοοτροπία, σε λογικές και πρακτικές, αλλαγή σε ιδέες και πράξεις.


Μας εμπιστευθήκατε και εμένα προσωπικά και το Συνδυασμό μας


«Πολίτες σε δράση» και μας τιμήσατε με την ψήφο σας.


Προχωρήσαμε με σταθερά βήματα, ακολουθώντας πιστά την εντολή σας και αναπτύξαμε μια ειλικρινή σχέση μεταξύ δημοτικής αρχής και πολιτών, καθημερινά. Γιατί έτσι πιστεύουμε ότι ασκείται η διοίκηση.


Το 2007, ήταν η χρονιά -αφετηρία εφαρμογής του προγραμματισμού μας.


Σήμερα τρεισήμισι χρόνια μετά, με θάρρος σας κοιτώ στα μάτια περήφανος για το έργο που έχουμε πραγματοποιήσει σε κάθε γωνιά του δήμου, δίνοντας ιδιαίτερη έμφαση στη βελτίωση της καθημερινότητας και της ποιότητα της ζωής μας και την ανάπτυξη.


Είμαι ιδιαίτερα χαρούμενος γιατί μπορώ και στέκομαι απέναντί σας, με θάρρος και περηφάνια: γιατί, τιμήσαμε αυτό το συμβόλαιο που μας έδεσε, με συνέπεια και σεβασμό.


Γιατί ότι κάναμε το σχεδιάσαμε μαζί.


Μαζί θα συνεχίσουμε να δημιουργούμε.


Ολοκληρώνοντας τη θητεία μας, με τα δεκάδες μικρά και μεγάλα έργα που έχουν πραγματοποιηθεί σε ολόκληρο το δήμο μας, ομορφύναμε την πόλη μας, ομορφύναμε τη ζωή μας.


Σήμερα σας παρουσιάζουμε το μεγάλο έργο μας.


Δώσαμε ζωή και ταυτότητα σε κάθε δημοτικό διαμέρισμα , σε κάθε συνοικία, σε κάθε γειτονιά. Αλλάξαμε την εικόνα του Δήμου μας, αλλάξαμε την εικόνα της Κατερίνης.


Με το ίδιο όραμα και την ίδια φιλοσοφία σχεδιάζουμε τις δράσεις μας για το νέο μεγάλο «Καλλικρατικό» Δήμο Κατερίνης.


Το ίδιο θα πράξουμε στη νέα μας θητεία, με περισσότερο ζήλο και πάθος, για να κάνουμε τους Δήμους που ενώνονται με έδρα την Κατερίνη μας, ένα νέο σύνθετο δήμο, ανάπτυξης και δημιουργίας.


Τώρα δεν έχουμε μόνο το όραμα, αλλά και την εμπειρία να βάλουμε νέες βάσεις και γερά θεμέλια για να οικοδομήσουμε το νέο μεγάλο Δήμο Κατερίνης.


Είμαστε πανέτοιμοι να αντιμετωπίσουμε τη μεγάλη πρόκληση.


Στο νέο «Καλλικρατικό» Δήμο Κατερίνης, έξι πλέον πρώην αυτόνομοι δήμοι συνυπάρχουν με κοινό στόχο: τη δημιουργία, την ανάπτυξη και την ευημερία του τόπου μας, στις σύγχρονες συνθήκες και απαιτήσεις μιας δύσκολης εποχής.


Με προτάσεις που θα αξιοποιούν το χθες, απαντούν στις προκλήσεις του σήμερα και θα στοχεύουν στο μέλλον του Νέου μεγάλου Δήμου Κατερίνης.


Γιατί και θέλουμε και μπορούμε και έχουμε την εμπειρία να το πράξουμε.


Βλέπετε πώς αλλάξαμε και πώς αλλάζουμε καθημερινά την Κατερίνη.


Με τον ίδιο τρόπο θα χτίσουμε το νέο Δήμο Κατερίνης, από τις ακτές του Θερμαϊκού μέχρι τις κορφές των Πιερίων.


Στη νέα αυτή προσπάθεια, ζητώ την ενεργή συμμετοχή σας.


Να δουλέψουμε μαζί με αισιοδοξία και χαμόγελα.


Με την πίστη ότι μπορούμε να τα καταφέρουμε.
Φίλοι και φίλες, νέοι και νέες,


Είμαι από τη φύση μου αισιόδοξος, γι αυτό πιστεύω ότι μέσα από τις δύσκολες οικονομικά εποχές, η σύνεση, η σωφροσύνη και κυρίως η αγάπη για τον τόπο, οδηγούν στην εξεύρεση λύσεων.


Όλα τα προβλήματα έχουν λύσεις αρκεί να υπάρχει διάθεση και σκληρή δουλειά για να βρεθεί ο τρόπος επίλυσής τους.


Μαζί θα εργασθούμε,


Μαζί μπορούμε,


Μαζί θα τα καταφέρουμε και


Μαζί θα μοιραστούμε τη χαρά ότι μοχθήσαμε και αγωνιστήκαμε για αυτόν τον αγαπημένο τόπο και πετύχαμε, αφήνοντας στα παιδιά μας, παρακαταθήκες για το μέλλον και εφόδια να δημιουργήσουν στον τόπο που γεννήθηκαν, μεγαλώνουν και ζουν.


Όλοι μαζί χτίζουμε το σήμερα,


Όλοι μαζί οραματιζόμαστε το αύριο.


Μαζί συνεχίζουμε.
ΣΑΒΒΑΣ ΧΙΟΝΙΔΗΣ

Europa League

20:00 // Novasports1


Europa League: Λεβερκούζεν-Άρης
 
 
20:00 // ΑΝΤ1


Europa League: ΠΑΟΚ-Βιγιαρεάλ
                         AEK   - Άντερλεχτ
Οι τρεις ελληνικές ομάδες που μετέχουν στους ομίλους του Europa League δίνουν απόψε κρίσιμους αγώνες για να μείνουν στο παιχνίδι της πρόκρισης. Η ΑΕΚ στο ΟΑΚΑ με την Άντερλεχτ (22.05), ο ΠΑΟΚ στην Τούμπα με την Βιγιαρεάλ (20.00) και ο Άρης στην Μπάι Αρίνα με την Λεβερκούζεν (20.00)
Ο ΠΑΟΚ απέναντι στην Βιγιαρεάλ έχει πολύ δύσκολο έργο, καθώς η ισπανική ομάδα είναι σε καλή κατάσταση και τρίτη στο πρωτάθλημά της, αλλά στην καυτή Τούμπα μπορεί να λυγίσει. Επιστροφή στην ενδεκάδα για τον Γκαρσία και στην αποστολή για τον Μουσλίμοβιτς. Μετάδοση του αγώνα από τον ΑΝΤΕΝΝΑ. Μπριζ-Ντιναμό Ζάγκρεμπ στο άλλο παιχνίδι του ομίλου. Η βαθμολογία: Βιγιαρεάλ 6, ΠΑΟΚ 4, Ντινάμο 4, Μπριζ 2.Ο Άρης καλείται να παίξει έξυπνα και αποφασιστικά για να πάρει αποτέλεσμα στο Λεβερκούζεν και να συνεχίσει να ελπίζει στην πρόκριση. Από τη NOVA η μετάδοση.Στο άλλο ματς η Ρόζεμποργκ υποδέχεται την Ατλέτικο. Η βαθμολογία: Λεβερκούζεν 5, Άρης 4, Ατλέτικο 4, Ρόζεμποργκ 3.Και η ΑΕΚ υποδέχεται στο ΟΑΚΑ την φορμαρισμένη Άντερλεχτ με στόχο να ξεπεράσει τα προβλήματά της και τις...αμέτρητες απουσίες και να πάρει τη νίκη που θα την φέρει σε θέση ισχύος για την πρόκριση στους 32. Μετάδοση από τον ΑΝΤ1.Χάιντουκ-Ζενίτ θα παίξουν στο Σπλιτ. Η βαθμολογία: Ζενίτ 9, ΑΕΚ 3, Άντερλεχτ 3, Χάιντουκ 3.

Μηνύματα με πολλούς αποδέκτες έστειλε ο Κώστας Καραμανλής

Μηνύματα με πολλούς αποδέκτες έστειλε ο Κώστας Καραμανλής σε συνάντηση που είχε με την Εθνική Συνομοσπονδία Ελληνικού Εμπορίου κατόπιν αιτήματός της.


Όπως είπε ο πρόεδρος της Συνομοσπονδίας, Βασίλης Κορκίδης, ο πρώην πρωθυπουργός αρνήθηκε ευγενικά πρόταση να παρουσιάσει έκθεση για το εμπόριο, σημειώνοντας ότι δεν μπορεί να το κάνει τώρα γιατί θα έπρεπε να τοποθετηθεί συνολικά.

Πρόσθεσε όμως ότι θα τοποθετηθεί κάποια στιγμή όταν οι συνθήκες θα είναι περισσότερο ώριμες. Σημειώνεται ότι τη Δευτέρα, σε τηλεοπτική του συνέντευξη, ο Αντώνης Σαμαράς είχε πει ότι ο πρώην πρωθυπουργός πρέπει να μιλήσει.

Σε ότι αφορά τα περί επιστροφής του, ο κ. Καραμανλής είπε ότι αγαπάει το κόμμα αλλά το βιβλίο αυτό έχει κλείσει, ενώ επεσήμανε ότι η Νέα Δημοκρατία έχει πρόεδρο και θα βρει το δρόμο της.

Ο πρώην πρωθυπουργός εκτίμησε ότι ο Γιώργος Παπανδρέου δεν πρόκειται να πάει σε πρόωρες εκλογές, αλλά θέτει το δίλημμα για να συσπειρώσει τους ψηφοφόρους του.

Μέλη του συλλόγου Δρομέων Πιερίας «Ζευς» στον Μαραθώνιο της Αθήνας

Μέσα από έναν διαφορετικό στίβο, όπου τα ταρτάν ή τα χρονόμετρα έρχονται σε δεύτερη μοίρα, αλλά με πολύ μεράκι και δημιουργικότητα για το Μαραθώνιο Δρόμο, τα μέλη του συλλόγου Δρομέων Πιερίας «ΖΕΥΣ» ανταποκρίθηκαν με απόλυτη επιτυχία στην πρόκληση συμμετοχής στην κλασική διαδρομή(Επετειακός Μαραθώνιος Αθήνας), την περασμένη Κυριακή.
Αναφερόμενος στον αγώνα ο Πρόεδρος του Συλλόγου Χρήστος Μυστρίδης τόνισε «Ήταν ένας μαραθώνιος που θα μας μείνει αξέχαστος όχι μόνο για τον επετειακό του χαρακτήρα αλλά και για το πλήθος κόσμου που χειροκροτούσε, το ρεκόρ συμμετοχών απ’ όλο το κόσμο, τον παλμό, το πάθος και την στήριξη των εθελοντών. Συγχαίρουμε ιδιαίτερα τους διοργανωτές για την ολοκλήρωση του αγώνα με επιτυχία. Συγχαίρουμε και όλους τους αθλητές για την προσπάθεια που κατέβαλαν».

Στον αγωνιστικό τομέα τα μέλη του συλλόγου, που έλαβαν μέρος και τερμάτισαν με επιτυχία ήταν τα εξής:

1) Πάτσας Γιώργος με χρόνο 2:57:16

2) Τραπέζας Δημήτριος με 3.10.42

3) Στύλος Αθανάσιος με 3.11.53

4) Γερομιχαλός Βαγγέλης 3.24.19

5) Σβάρνας Ιωάννης 3.35.36

6) Δαδάμης Στέργιος 3.38.43

7) Γκίνος Γιώργος 3.44.38

8) Σιδηρόπουλος Λάζαρος 3.52.04

9) Μηλιώτης Αντώνης 4.01.25

10) Κουνατίδης Γιώργος 4.08.55

11) Σοφιανίδης Νίκος 4.11.30

12) Γρηγοριάδης Δημήτρης 4.12.49

13) Κωνσταντόπουλος Γαρύφαλλος 4.18.55

14) Μπερεδήμας Ιωάννης 4.28.15

15) Συμεωνίδης Χαράλαμπος 4.31.31

16) Μυστρίδης Χρήστος 4.38.30

17) Καραλιάς Θωμάς 4.42.00

18) Κόραβος Αχιλλέας 5.00.78

19) Φασούλας Αντώνης 5.31.99

20) Κωνσταντινίδης Τάσος 5.51.41

21) Ιωαννίδης Χαράλαμπος 5.56.32

22) Φίλιππας Στάθης 6.00.48


Α. Στον αγώνα τον 10 χιλιομέτρων συμμετοχή και επιτυχή τερματισμό είχαν οι εξής :1)Tσιμούρας Θεόδωρος με 50.20

2)Γκολέμας Κώστας 57.59

3)Παπαθανασίου Αθανάσιος 58.23

4)Τσιαρτσιώτης Χρήστος 58.26

5)Kουκούλα Μαργαρίτα 1.04.15

6)Σούλας Δημήτριος 1.04.15

7)Σάλτας Χρήστος 1.19.35

8)Μπαλάτζας Ηλίας 1.22.59


Γ. Στον αγώνα των 5 χιλιομέτρων, συμμετοχή και επιτυχή τερματισμό είχε η

Καρασσαβίδου Παναγιώτα, που τερμάτισε παρέα με την μικρή της κόρη μόλις 4,5 ετών με χρόνο 51.03.

ΑΙΚΑΤΕΡΙΝΕΙΑ 2010

«Γη – Πατρίδα» στο Θέατρο Πήγασος Στο Θέατρο «Πήγασος» παρουσιάζεται σε σκηνοθεσία Χάρη Αμανατίδη και βασισμένο σε κείμενα ντόπιων συγγραφέων το έργο «ΓΗ – ΠΑΤΡΙΔΑ». Η παράσταση ανεβαίνει στο πλαίσιο των «ΑΙΚΑΤΕΡΙΝΕΙΩΝ 2010».

Ημέρες Παραστάσεων: 3-6/11, 10 -13/11, 19-22/11 και 27-28/11

Ώρες Παραστάσεων 21:00

Είσοδος Ελεύθερη. Κρατήσεις στο τηλέφωνο 2351074371

ΕΞουσία ...ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ - ΚΥΚΛΟΦΟΡΕΙ

Ο ΘΕΟΧΑΡΗΣ στην ...εξΟΥΣΙΑ της ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ

Ιστορίες καθημερινής ...λεμονόκουπας

Έχει να πέσει .....λεμονόκουπα μετά τις εκλογές!!!!

Πρόσωπο τα στοιχεία του οποίου έδωσε η Τράπεζα της Ελλάδας στην Εισαγγελία έπαιξε 1 εκ. ευρώ σε αγώνα και έφυγε με κέρδος 10 εκ.!

Αρχίζει από την ομάδα των αδιάφθορων της Εισαγγελίας το ξήλωμα της υπόθεσης με τους στημένους αγώνες ποδοσφαίρου και το παράνομο στοίχημα, καθώς οι εισαγγελείς έχουν στη διάθεσή τους, εκτός από 20 λογαριασμούς προέδρων ποδοσφαιρικών ομάδων τους οποίους ελέγχουν και πρόσωπα που στοιχημάτησαν ύποπτα μεγάλα ποσά πολλές φορές στους ίδιους αγώνες με αποτέλεσμα να εισπράξουν εκατομμύρια.
Η εισαγγελέας που χειρίζεται την υπόθεση έχει στη διάθεσή της τα στοιχεία τωβν λογαριασμών των προσώπων που αναφέρονται στη λίστα της UEFA, ενώ προτίθεται με αίτημα στην ΕΠΟ και χωρίς να χρειαστεί να ενεργοποιήσει τη χρονοβόρα διαδικασία αιτήματος δικαστικής συνδρομής, να καλέσει ως μάρτυρα τον πρώην επικεφαλής της ΟΥΕΦΑ Πίτερ Λιμάχερ.
Η υπόθεση έχει διαχωριστεί από την Εισαγγελέα σε τέσσερα σκέλη ώστε να διευκολυνθεί η έρευνα της.
Το πρώτο σκέλος αφορά την διερεύνηση για στημένους αγώνες όπως περιλαμβάνονται στην λίστα της ΟΥΕΦΑ.
Το δεύτερο σχετίζεται με την υπόθεση των μεσαζόντων και ερευνώνται τα πρόσωπα που παρείχαν πληροφορίες για εκ των προτέρων κανονισμένα αποτελέσματα σε ματς, με ύποπτους μάνατζερ και συνδέσμους.
Το τρίτο σκέλος αφορά παίκτες που στοιχημάτισαν ιδιαιτέρως στοχευμένα, σε πρακτορεία στους επίμαχους αγώνες. Είναι χαρακτηριστικό το παράδειγμα παίκτη που φαίνεται να έχει ποντάρει επτά φορές την ίδια μέρα στον ίδιο αγώνα από 6.000 ευρώ την φορά και βεβαίως εισέπραξε αστρονομικά κέρδη.
Τέταρτο σκέλος της υπόθεσης είναι το παράνομο στοίχημα μέσω διαδικτύου για το οποίο η Εισαγγελέας έχει στην διάθεση της λίστα της Τράπεζας της Ελλάδος με 948 φυσικά πρόσωπα που φαίνεται να έγιναν πλούσιοι με τα πονταρίσματα που έκαναν.
Χαρακτηριστικό παράδειγμα στο σκέλος αυτό είναι συγκεκριμένο πρόσωπο που έπαιξε ένα  εκατομμύριο ευρώ σε συγκεκριμένο αγώνα και μετά από μιάμιση ώρα κέρδισε 10 εκ. ευρώ.
Στο πλαίσιο της έρευνας της, η Εισαγγελική λειτουργός έχει ζητήσει από την ΕΠΟ και την Σούπερ Λίγκα όλα τα στοιχεία των ποδοσφαιριστών που συμμετείχαν στους υπό διερεύνηση αγώνες.