PIERIA-GR ΚΟΝΤΑ ΣΑΣ ΑΠΟ ΤΟ 2008 ΤΟ ΠΡΩΤΟ BLOG ΤΗΣ ΠΙΕΡΙΑΣ

Στη γειτονιά των θεών του Ολύμπου.

PIERIA-GR ΓΙΑΤΙ ΕΜΕΙΣ ΓΡΑΦΟΥΜΕ ΚΑΙ ΔΕΝ ...ΑΝΤΙΓΡΑΦΟΥΜΕ

ΓΚΡΕΜΙΣΤΕ ΡΕ ...ΓΑΪΔΟΥΡΙΑ ΤΑ ΔΙΟΔΙΑ

ΤΟ E-MAIL ΜΑΣ ΕΙΝΑΙ KERAILIDISDIM@GMAIL.COM

Γιατί εμείς ΓΡΑΦΟΥΜΕ, υποΓΡΑΦΟΥΜΕ και δεν ΑΝΤΙγράφουμε

"METROPOLIS 106,7" ΤΟ ΠΡΩΤΟ ΚΑΙ ΜΟΝΑΔΙΚΟ ΑΘΛΗΤΙΚΟ ΡΑΔΙΟΦΩΝΟ ΤΗΣ ΠΙΕΡΙΑΣ

Η ομάδα του PIERIA GR σας καλώς ορίζει στη γειτονιά των θεών του Ολύμπου.

ΕΠΟΧΗ "ΝΤΟΥΜΟΥ" - ΔΗΜΑΡΧΟΥ, ΖΟΥΜΕ ΠΛΕΟΝ ΣΤΗΝ ΚΑΤΕΡΙΝΗ ΚΙ ΟΧΙ "ΔΗΜΑΡΧΟΥΛΗΔΩΝ" ΤΟΥ ΠΑΡΕΛΘΟΝΤΟΣ
(Κείμενο του Δημητρίου Π. Κεραηλίδη)

Ο παλιός χρόνος έφυγε. Ήρθε το 2024 και τώρα στις πρώτες μέρες του, για Κατερίνη, ας τονίσουμε την εποχή που ήρθε. Τώρα;;; Τώρα απλά θα πούμε, ΓΙΑΝΝΗ ΝΤΟΥΜΟ καλή αρχή. Καλή επιτυχία στο έργο σου για μια Κατερίνη ριγμένη, πονεμένη, ατιμασμένη, επί χρόνια μέσα στα δεινά.... Που έχει ανάγκη από ΔΗΜΑΡΧΟ ΚΑΤΕΡΙΝΗΣ. Αυτά. ΥΓ: Να πως πως ζούμε την Κατερίνη του Ντούμου κι όχι των άλλων εκκολαπτόμενων δημαρχούληδων, που κυκλοφορούν πλέον στο κέντρο. Σαν όπως οι πρώην του πρώην Δημάρχου Κατερίνης. Γιατί η ιστορία έγραψε: Ο Κουκοδήμος έχασε κι όχι ο Νταντάμης, ο Κυριακίδης, ο Μπουσνάκης, ο Συμεωνίδης ή ο ή Μορφακίδης. Αυτά...

Τρίτη 5 Μαΐου 2009

Συνεχίζεται η άνοδος



















Πάνω από τις 2.100 μονάδες ενισχύεται το Χρηματιστήριο
καθώς οι επενδυτές συνεχίζουν τις τοποθετήσεις τους, κυρίως στις μετοχές του τραπεζικού κλάδου.

Την Ελλάδα επιλέγουν οι Σέρβοι



















για τις καλοκαιρινές τους διακοπές


Την Ελλάδα επιλέγουν οι Σέρβοι για τις καλοκαιρινές διακοπές τους, σύμφωνα με έρευνα που διεξήγαγε ο Εθνικός Οργανισμός Τουρισμού της Σερβίας (TOS), τα ευρήματα της οποίας «φιλοξενούνται» στα τοπικά μέσα ενημέρωσης.

'Όπως προκύπτει, το 40% των συμμετεχόντων δήλωσε πως επιλέγει την Ελλάδα για την περίοδο των καλοκαιρινών διακοπών, ενώ ακολουθεί η Βουλγαρία, καθώς συγκέντρωσε το 20% της προτίμησης των πολιτών που έλαβαν μέρος στην έρευνα.

Το Μαυροβούνιο, αν και για αρκετά χρόνια βρισκόταν στις πρώτες θέσεις των επιλογών των Σέρβων πολιτών για την καλοκαιρινή περίοδο, πλέον, συγκεντρώνει - σύμφωνα με όσα αναφέρονται στην έρευνα - το 3% της προτίμησης που εκδήλωσαν οι ερωτηθέντες.

Στην έρευνα, συμμετείχαν περίπου 20.000 πολίτες.
ΕΙΝΑΙ ΜΙΑ ΚΑΛΗ ΕΙΔΗΣΗ ΔΕΔΟΜΕΝΟΥ ΟΤΙ Η ΠΙΕΡΙΑ ΕΙΝΑΙ Ο ΠΡΩΤΟΣ ΝΟΜΟΣ ΤΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ ΜΕ ΠΡΟΣΒΑΣΗ ΣΤΗ ΘΑΛΑΣΣΑ ΚΑΙ ΕΤΣΙ ΚΙ ΑΛΛΙΩΣ ΕΙΝΑΙ 3 ΔΕΚΑΕΤΙΕΣ ..ΠΕΛΑΤΕΣ ΜΑΣ...ΙΔΩΜΕΝ!!!

Ατύχημα στα γυρίσματα














...της νέας ταινίας του Νίκολας Κέιτζ

Αναπάντεχη τροπή πήρε το γύρισμα μιας σκηνής δράσης για τη νέα ταινία του Νίκολας Κέιτζ. Ο κασκαντέρ, που οδηγούσε μία Ferrari στην Times Square της Νέας Υόρκης και υποτίθεται ότι καταδίωξη βρισκόταν σε εξέλιξη, έχασε τον έλεγχο του αυτοκινήτου και έπεσε με δύναμη στην τζαμαρία ενός καταστήματος, τραυματίζοντας δύο ανθρώπους.

Το ατύχημα κατεφράφη με βίντεο από έναν περαστικό και αναρτήθηκε στην ιστοσελίδα της εφημερίδας New York Post.

ΟΛΥΜΠΙΑΚΟ ΓΥΜΝΑΣΤΗΡΙΟ ΚΑΛΛΙΟ ΑΡΓΑ ΠΑΡΑ ΠΟΤΕ...!!!

Άρχισαν χθες οι εργασίες αποπεράτωσης του Κλειστού Γυμναστηρίου στο Σ. Σταθμό, που ξεκίνησε το 2002 ως Ολυμπιακό έργο και παρέμεινε μέχρι σήμερα γιαπί. Όπως ανακοίνωσε ο δήμαρχος Κατερίνης, οι πιστώσεις για το έργο έχουν εγκριθεί και το Γυμναστήριο θα είναι έτοιμο να λειτουργήσει πριν το τέλος του έτους.
Μεγάλη επιτυχία για την πόλη χαρακτήρισε ο κ. Χιονίδης την εξασφάλιση κονδυλίων, ύψους 1.593.410 ευρώ, για την αποπεράτωση του Γυμναστήριου και μάλιστα από κρατικούς πόρους, δηλαδή από πρόγραμμα δημοσίων επενδύσεων σε μια περίοδο που αυτές περικόπτονται δραματικά.

Τα κονδύλια, όπως ανέφερε ο δήμαρχος, θα είναι εκταμιεύσουμε εντός του 2009, δηλαδή η αποπληρωμή του έργου θα γίνει εντός του έτους.

«Πρόκειται για ένα Γυμναστήριο που το περιμέναμε πολλά χρόνια», θύμισε, τονίζοντας πως θα δώσει μεγάλη ανάσα στις υψηλών επιδόσεων ομάδες μπάσκετ κα χάντμπολ της πόλης, αλλά και στους εκατοντάδες αθλητές που αναγκάζονταν μέχρι σήμερα να προπονούνται σε ένα γυμναστήριο, (το υπάρχον Κλειστό) που κατασκευάστηκε το 1978.

Το περιβόητο τύπου Τ9 νέο Κλειστό Γυμναστήριο, με προϋπολογισμό κόστους 3 εκ. ευρώ, είχε ενταχθεί, ως γνωστό, το 2002 στο πρόγραμμα «Ελλάδα 2004-Δίκτυο Προπονητηρίων», ήταν δηλαδή ένα από τα έργα που θα αναδείκνυαν την ισότιμη συμμετοχή της περιφέρειας στην ανάπτυξη των αθλητικών έργων, ενόψει της Ολυμπιακής διοργάνωσης του 2004, που είχε αναλάβει η Αθήνα.

Τελικά, δεν πρόλαβε την Ολυμπιάδα του 2004, δεν ολοκληρώθηκε το 2006 (όπως δεσμευόταν η προηγούμενη διοίκηση (διαβεβαιώνοντας πως έχει εξασφαλιστεί πλήρως η χρηματοδότησή του), παρά μετατράπηκε σε κουφάρι, ημιτελές και ασκεπές, καθώς μέχρι σήμερα, πέραν των 690.000 ευρώ που είχαν διατεθεί για την κατασκευή του, δεν είχε τύχει άλλων πιστώσεων.

«Βασιλιάς Ληρ»




























Τελευταίες παραστάσεις

Η παράσταση του Κρατικού Θεάτρου Βορείου Ελλάδος, «Βασιλιάς Ληρ», του Ουίλλιαμ Σαίξπηρ, που χαρακτηρίστηκε από τους κριτικούς ως μια απ’ τις καλύτερες της χρονιάς και καταχειροκροτήθηκε απ’ το κοινό, συνεχίζει να παρουσιάζεται στη σκηνή του Βασιλικού Θεάτρου ως τις 24 Μαΐου 2009.

Σε νέα μετάφραση Διονύση Καψάλη και σκηνοθεσία Στάθη Λιβαθινού με τον Νικήτα Τσακίρογλου στον πρωταγωνιστικό ρόλο, το δραματουργικό αριστούργημα του Σαίξπηρ, εξακολουθεί να συγκλονίζει το κοινό με τα πάντοτε επίκαιρα θέματά του.

Ο Ληρ είναι το μεγάλο δραματικό ποίημα, όπου ο άνθρωπος βρίσκεται ενώπιος ενωπίω με την αλήθεια, αφού έχει πρώτα διασχίσει όλο τον ανήφορο του Πόνου, του πόνου που τον έχουν προκαλέσει τόσο οι δικές του αφροσύνες όσο και η κοινωνική βαρβαρότητα, όπου κι αυτός έχει άφθονα συμβάλει.?


Συντελεστές

Μετάφραση: ΔΙΟΝΥΣΗΣ ΚΑΨΑΛΗΣ

Σκηνοθεσία: ΣΤΑΘΗΣ ΛΙΒΑΘΙΝΟΣ

Σκηνικά-κοστούμια: ΕΛΕΝΗ ΜΑΝΩΛΟΠΟΥΛΟΥ

Μουσική: ΘΟΔΩΡΟΣ ΑΜΠΑΖΗΣ

Φωτισμοί - Light design: ΑΛΕΚΟΣ ΑΝΑΣΤΑΣΙΟΥ

Κίνηση: ΝΙΚΟΛΑΙ ΚΑΡΠΟΦ

Δραματουργική επεξεργασία: ΑΜΑΛΙΑ ΚΟΝΤΟΓΙΑΝΝΗ

Βοηθός σκηνοθέτη: ΣΤΕΛΛΑ ΠΑΠΑΔΗΜΗΤΡΙΟΥ

Βοηθός σκηνογράφου: ΑΝΔΡΕΑΣ ΠΑΡΑΣΚΕΥΟΠΟΥΛΟΣ

Οργάνωση παραγωγής: ΡΟΔΗ ΣΤΕΦΑΝΙΔΟΥ



Διανομή

Βασιλιάς Ληρ: ΝΙΚΗΤΑΣ ΤΣΑΚΙΡΟΓΛΟΥ, Γονερίλη: ΜΑΡΙΑΝΝΑ ΔΗΜΗΤΡΙΟΥ, Ρεγάνη: ΠΟΛΥΞΕΝΗ ΣΠΥΡΟΠΟΥΛΟΥ, Κορντέλια: ΕΥΤΥΧΙΑ ΓΙΑΚΟΥΜΗ, Δούκας του Ώλμπαν: ΔΙΟΝΥΣΗΣ ΜΠΟΥΛΑΣ, Δούκας της Κορνουάλης / Αγγελιοφόρος: ΧΡΗΣΤΟΣ ΣΟΥΓΑΡΗΣ, Βασιλιάς της Γαλλίας: ΧΡΗΣΤΟΣ ΠΑΠΑΔΗΜΗΤΡΙΟΥ, Δούκας της Βουργουνδίας / Κήρυκας / Αξιωματικός: ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΚΟΝΤΟΣ, Κόμης του Γκλόστερ: ΓΙΑΝΝΗΣ ΧΑΡΙΣΗΣ, Έντγκαρ: ΣΤΕΛΙΟΣ ΑΝΔΡΟΝΙΚΟΥ, Έντμοντ: ΕΥΘΥΜΗΣ ΠΑΠΠΑΣ, Κόμης του Κεντ: ΜΕΛΕΤΗΣ ΗΛΙΑΣ, Γελωτοποιός του Ληρ: ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΔΙΑΚΟΣΑΒΒΑΣ / ΑΣΤΕΡΗΣ ΠΕΛΤΕΚΗΣ, Όσβαλντ: ΝΙΚΟΣ ΚΑΠΕΛΙΟΣ

Κούραν / Υπηρέτης του Γκλόστερ: ΚΙΜΩΝ ΚΟΥΡΗΣ, Υπηρέτης του Δούκα της Κορνουάλης: ΝΙΚΟΣ ΤΟΥΡΝΑΚΗΣ, Γιατρός: ΓΙΩΡΓΟΣ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΙΔΗΣ, Λοχαγός: ΠΑΣΧΑΛΗΣ ΚΑΡΑΤΖΑΣ, Αγγελιοφόρος: ΙΟΥΛΙΟΣ ΤΖΙΑΤΑΣ, Ιππότες του Ληρ, Στρατός των Γάλλων: ΘΙΑΣΟΣ

Παίζουν επί σκηνής οι μουσικοί: Χρήστος Κλάρος (μπάσο), Παναγιώτης Παπάζογλου (ηλεκτρική κιθάρα), Θεόδωρος Χυτήρης (τύμπανα)



Παραστάσεις

Τετάρτη & Κυριακή 7 μ.μ, Πέμπτη, Παρασκευή, Σάββατο 9 μ.μ.,



Τιμές Εισιτήριων

Πλατεία: 22€, Φοιτητικό: 15€, Λαϊκές 12€

Λογοτεχνικά βραβεία "Διαβάζω 2009"












Η Μαρίνα Καραγάτση και "Το ευχαριστημένο ή οι δικοί μου άνθρωποι" (Εκδόσεις Αγρα), κέρδισε το βραβείο μυθιστορήματος των λογοτεχνικών βραβείων Διαβάζω 2009.

Η Μ. Καραγάτση παρέλαβε το βραβείο της από τον Ιάκωβο Καμπανέλη.

Η 12η τελετή απονομής των βραβείων Διαβάζω, ανέδειξε νικητές στην ποίηση τη συλλογή "Εποχή Παραδείσου" του Στρατή Πασχάλη, στο δοκίμιο τον Μίλτο Πεχλιβάνο για το έργο του " Από τη "Λέσχη" στις "Ακυβέρνητες Πολιτείες: η στίξη της ανάγνωσης".

Το βραβείο πρωτοεμφανιζόμενου συγγραφέα, προς τιμή του Ηρακλή Παπαλέξη κέρδισε η Σταυρούλα Σκαλίδη για την "Προδοσία και εγκατάλειψη" και το Βραβείο Διηγήματος η Μαρία Κουγιουμτζή για το "Αγριο Βελούδο".

Με το τιμητικό βραβείο προσφοράς στο βιβλίο τιμήθηκε ο διευθυντής των πανεπιστημιακών εκδόσεων Κρήτης, Στέφανος Τραχανάς.




Τα βραβεία αναλυτικά είναι τα ακόλουθα:

- Βραβείο Προσφοράς στο Βιβλίο, προς τιμή του Περικλή Αθανασόπουλου, ιδρυτή του περιοδικού Διαβάζω.

Το βραβείο απένειμε ο Γιώργος Γαλάντης, εκδότης του περιοδικού Διαβάζω, στο διευθυντή των Πανεπιστημιακών Εκδόσεων Κρήτης, Στέφανο Τραχανά.

- Βραβείο Εικονογραφημένου Παιδικού Βιβλίου:

Εφτά ορφανά μολύβια εφτά ιστορίες, Φωτεινή Φραγκούλη (κείμενο), Φωτεινή Στεφανίδη (εικονογράφηση), εκδόσεις Ελληνικά γράμματα

Το βραβείο απένειμε η Άντα Κατσίκη-Γκίβαλου, πρόεδρος της κριτικής επιτροπής που έκρινε τα παιδικά βιβλία και Καθηγήτρια Ελληνικής Φιλολογίας του Πανεπιστημίου Αθηνών.

- Βραβείο Λογοτεχνικού Βιβλίου για μεγάλα παιδιά:

Το σύνθημα, Ελένη Πριοβόλου, εκδόσεις Ελληνικά γράμματα

Το βραβείο απένειμε η Κατρίν Βελισσάρη, διευθύντρια του Εθνικού Κέντρου Βιβλίου.

- Βραβείο Ποίησης:

Εποχή παραδείσου, Στρατής Πασχάλης, εκδόσεις Γαβριηλίδης

Το βραβείο απένειμε ο Τίτος Πατρίκιος, ποιητής.

- Βραβείο Δοκιμίου:

Από τη "Λέσχη" στις "Ακυβέρνητες Πολιτείες": Η στίξη της ανάγνωσης, Μίλτος Πεχλιβάνος, εκδόσεις Πόλις

Το βραβείο απένειμε ο Αλέξης Ζήρας, πρόεδρος της κριτικής επιτροπής των βραβείων και νέος πρόεδρος της εταιρείας συγγραφέων.

- Βραβείο Πρωτοεμφανιζόμενου Συγγραφέα, προς τιμή του Ηρακλή Παπαλέξη:

Προδοσία και εγκατάλειψη, Σταυρούλα Σκαλίδη, εκδόσεις Πόλις

Το βραβείο απένειμε εκπρόσωπος του Οργανισμού Συλλογικής Διαχείρισης Έργων του Λόγου.

- Βραβείο Διηγήματος:

Άγριο βελούδο, Μαρία Κουγιουμτζή, εκδόσεις Καστανιώτη

Το βραβείο απένειμε ο Κώστας Μουρσελάς, πεζογράφος, θεατρικός συγγραφέας.

- Βραβείο Μυθιστορήματος:

Το ευχαριστημένο ή Οι δικοί μου άνθρωποι, Μαρίνα Καραγάτση, εκδόσεις Άγρα

Το βραβείο απένειμε ο Ιάκωβος Καμπανέλης, ακαδημαϊκός και θεατρικός συγγραφέας.

ΠΑΝΩ ΑΠΟ 115 ΣΥΓΓΡΑΦΕΙΣ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΤΗΝ ΠΙΕΡΙΑ, ΕΛΠΙΖΟΥΜΕ ΚΑΠΟΙΟΣ ΦΟΡΕΑΣ , ΚΑΠΟΤΕ, ΝΑ ΘΕΣΠΙΣΕΙ ΕΝΑ ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟ, ΥΠΟΣΤΗΡΙΖΟΝΤΑΣ ΕΤΣΙ ΤΗΝ ΣΥΓΓΡΑΦΙΚΗ ΠΑΡΑΓΩΓΗ, ΤΟΝ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟ...ΠΟΣΟ ΔΥΣΚΟΛΟ ΕΙΝΑΙ ΝΑ ΘΕΣΠΙΣΤΕΙ ΕΝΑΣ ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΣ ΠΟΙΗΣΗΣ Η ΜΥΘΙΣΤΟΡΗΜΑΤΟΣ ΑΠΟ ΛΑΠΟΙΟΝ ΔΗΜΟ ΤΟΥ ΝΟΜΟΥ...?

Σε ύφεση η ΕΕ

H Eυρωπαϊκή Επιτροπή έδωσε στη δημοσιότητα στις Βρυξέλλες τις λεγόμενες εαρινές εκτιμήσεις της για την κατάσταση και τις προοπτικές των ευρωπαϊκών οικονομιών ως το 2010. Σε γενικές γραμμές η Επιτροπή αναθεωρεί επί τα χείρω τις προβλέψεις της σε σχέση με τις εκτιμήσεις που είχε δώσει στη δημοσιότητα στις 19 Ιανουαρίου για την πορεία των βασικών μεγεθών των χωρών μελών της ΕΕ προβλέποντας για φέτος αρνητικό ρυθμό ανάπτυξης σε 26 από τα 27 κράτη μέλη της ΕΕ (μόνο η Κύπρος θα έχει φέτος θετικό ρυθμό ανάπτυξης 0,3%) με αύξηση των ελλειμμάτων, του δημοσίου χρέους και της ανεργίας αλλά και μείωση του πληθωρισμού. Σύμφωνα με την Επιτροπή, αναμένεται μια σταδιακή ανάκαμψη της κατάστασης από το 2010.

Ειδικότερα, το 2009 στην Ελλάδα η οικονομική ανάπτυξη θα είναι αρνητική στο -0,9% και στο 0,1% το 2010, λαμβανομένου όμως υπόψη ότι δεν είναι ακόμη γνωστές οι βασικές κατευθύνσεις του σχεδίου του κρατικού προϋπολογισμού για το 2010. Για την Ευρωζώνη η Επιτροπή προβλέπει ύφεση -4% το 2009 και -0,1 για το 2010 ενώ ανάλογα ποσοστά προβλέπει και για την ΕΕ.

Τον Ιανουάριο η Ευρωπαϊκή Επιτροπή προέβλεπε για το 2009 οικονομική μεγέθυνση στην Ελλάδα θετική, στο 0,2% (έναντι -1,9 στην ευρωζώνη και -1,8% στους «27») και για το 2010 0,7% (έναντι 0,4 % στην ευρωζώνη και 0,5% στους «27»).

ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΣ ΑΣΕΠ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ

Το Σαββατοκύριακο 13 και 14 Ιουνίου θα διεξαχθεί ο γραπτός διαγωνισμός του ΑΣΕΠ για την κατάρτιση πινάκων διοριστέων εκπαιδευτικών λειτουργών Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης.

Το αναλυτικό πρόγραμμα θα γίνει γνωστό με νεότερη ανακοίνωση του ΑΣΕΠ.

Ο διαγωνισμός πραγματοποιείται βάσει των προκηρύξεων 4Π/2008 (ΦΕΚ 531/15.10.2008, Τεύχος Προκηρύξεων ΑΣΕΠ) και 5Π/2008 (ΦΕΚ 530/15.10.2008, Τεύχος Προκηρύξεων ΑΣΕΠ).

Εν τω μεταξύ, εκδόθηκαν από το ΑΣΕΠ τα οριστικά αποτελέσματα της προκήρυξης 7Κ/2008 (ΦΕΚ 391/13.08.2008, Τεύχος Προκηρύξεων ΑΣΕΠ) που αφορούν την πλήρωση με σειρά προτεραιότητας 122 θέσεων τακτικού προσωπικού των κατηγοριών Πανεπιστημιακής (ΠΕ), Τεχνολογικής (ΤΕ) και Δευτεροβάθμιας (ΔΕ) Εκπαίδευσης στην Κεντρική Υπηρεσία του υπουργείου Εσωτερικών.

Τα αποτελέσματα έχουν καταχωριστεί στην ιστοσελίδα του ΑΣΕΠ (www.asep.gr http://www.asep.gr/).

Διπλώματα γεωργικών ελκυστήρων σε αγρότες του Παλαιού Κεραμιδίου

Ολοκληρώθηκαν με επιτυχία τα επιμορφωτικά σεμινάρια γεωργικής μηχανολογίας που διοργάνωσε η ΝΕΛΕ Πιερίας


Διπλώματα γεωργικών ελκυστήρων σε 17 εκπαιδευόμενους του δημοτικού διαμερίσματος Παλαιού Κεραμιδίου του Δήμου Ελαφίνας, που συμμετείχαν στο επιμορφωτικό σεμινάριο που διοργάνωσε η ΝΕΛΕ Πιερίας, απονεμήθηκαν σε εκδήλωση που έγινε στο Δημοτικό Σχολείο του χωριού, την Πέμπτη 30 Απριλίου 2009.

Πρόκειται για ένα ακόμη πρόγραμμα γεωργικής μηχανολογίας - οδήγησης γεωργικών ελκυστήρων της Νομαρχιακής Επιτροπής Λαϊκής Επιμόρφωσης (ΝΕΛΕ) της Νομαρχιακής Αυτοδιοίκησης Πιερίας, διάρκειας 75 ωρών, που έδωσε τη δυνατότητα στους παραγωγούς του Παλαιού Κεραμιδίου να αποκτήσουν τις απαραίτητες γνώσεις στην οδήγηση των τρακτέρ, ώστε να μπορούν να χειρίζονται τα γεωργικά μηχανήματα με ασφάλεια.

Στην εκδήλωση παρέστη ο Νομάρχης Πιερίας και Πρόεδρος της ΝΕΛΕ Γιώργος Παπαστεργίου, ο οποίος υπογράμμισε τη σημασία που έχει η διαρκής επιμόρφωση των αγροτών μας για την παραγωγή ποιοτικών και ανταγωνιστικών αγροτικών προϊόντων, ενώ σημείωσε ότι στόχος της ΝΕΛΕ είναι τα μαθήματα να γίνονται στους τόπους κατοικίας των αγροτών, ώστε να μην υποχρεώνονται να μετακινούνται στην Κατερίνη για να τα παρακολουθήσουν.

Με απόφαση του Νομαρχιακού Συμβουλίου Πιερίας

Νέες αίθουσες διδασκαλίας στο Δημοτικό και Νηπιαγωγείο Βρίας

Προγραμματική σύμβαση μεταξύ της Νομαρχιακής Αυτοδιοίκησης Πιερίας
και του Δήμου Πιερίων


Δύο νέες αίθουσες διδασκαλίας στο Δημοτικό Σχολείο και στο Νηπιαγωγείο Βρίας κατασκευάζονται με τη συνεργασία της Νομαρχιακής Αυτοδιοίκησης Πιερίας και του Δήμου Πιερίων, με στόχο την κάλυψη των εκπαιδευτικών αναγκών των μαθητών του δημοτικού διαμερίσματος.

Όπως αποφασίστηκε κατά τη διάρκεια της τακτικής συνεδρίασης του Νομαρχιακού Συμβουλίου, θα υπογραφεί προγραμματική σύμβαση μεταξύ της Νομαρχιακής Αυτοδιοίκησης Πιερίας και του Δήμου Πιερίων για την εκτέλεση του έργου “Κατασκευή δύο αιθουσών στο τριθέσιο Δημοτικό, Νηπιαγωγείο και ολοήμερο Σχολείο στο Δημοτικό Διαμέρισμα Βρίας του Δήμου Πιερίων”.

Με την προγραμματική σύμβαση ο Δήμος Πιερίων αναλαμβάνει την υποχρέωση να διαθέσει το ποσό των 80.000€, με το οποίο επιχορηγήθηκε από τον Οργανισμό Σχολικών Κτιρίων Α.Ε., για την κατασκευή του συγκεκριμένου έργου ενώ η Νομαρχιακή Αυτοδιοίκηση Πιερίας αναλαμβάνει την υποχρέωση να συντάξει την τεχνική μελέτη και τα τεύχη δημοπράτησης, να εκδώσει την οικοδομική άδεια, να κατασκευάσει το έργο καθώς και να διαθέσει το επιπλέον ποσό που θα απαιτηθεί για την ολοκλήρωσή του.

Για την υπογραφή της προγραμματικής σύμβασης είχε προηγηθεί σχετική απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου του Δήμου Πιερίων.

Π Ρ Ο Σ Κ Λ Η Σ Η

Σας προσκαλούμε να τιμήσετε με την παρουσία σας τα εγκαίνια
του Λιμανιού της Μεθώνης, που θα πραγματοποιηθούν από τον
Υφυπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης κ. Κωνσταντίνο Κιλτίδη
την Κυριακή 10 Μαΐου 2009, στις 11.30 το μεσημέρι.



Ο ΝΟΜΑΡΧΗΣ ΠΙΕΡΙΑΣ
ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΠΑΠΑΣΤΕΡΓΙΟΥ

ΔΙΕΘΝΗΣ ΕΚΘΕΣΗ ΒΙΒΛΙΟΥ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ

Το τελευταίο τετραήμερο του Μαΐου (28-31 Μαΐου), και με τιμώμενη χώρα τη Γερμανία, θα πραγματοποιηθεί η 6η Διεθνής Έκθεση Βιβλίου Θεσσαλονίκης, που οργανώνει το ΕΚΕΒΙ σε συνεργασία με τη HELEXPO και την Πανελλήνια Ομοσπονδία Εκδοτών Βιβλιοπωλών (ΠΟΕΒ).
Η αυλαία της έκθεσης, που φέτος υποδέχεται για πρώτη φορά εκδότες από την Κίνα και την Ινδία, θα ανοίξει με μία καινοτομία. Την έναρξη της διοργάνωσης θα κηρύξει στην Αθήνα (Δευτέρα 25 Μαΐου 19:00, στο Γαλλικό Ινστιτούτο) ο συγγραφέας Χάουαρντ Ζιν, με την ομιλία του Η Δράση των Πολιτών ως προϋπόθεση της Δημοκρατίας. Θα συζητήσουν μαζί του ο δημοσιογράφος Παύλος Τσίμας και ο πρόεδρος της Εθνικής Επιτροπής για τα δικαιώματα του Ανθρώπου Κωστής Παπαϊωάννου.

Την επόμενη μέρα, ο ηθοποιός Αγγελος Αντωνόπουλος θα παρουσιάσει στην Πανεπιστημιούπολη τον επιτυχημένο μονόλογο του Ζιν Ο Μαρξ στο Σόχο (που παίζεται στην Ελλάδα για τέσσερις συνεχείς χρονιές) προς τιμή του συγγραφέα που θα παραστεί στην εκδήλωση.

ΑΛΛΑΖΕΙ Ο ΚΑΙΡΟΣ

ΑΛΛΑΖΕΙ ο καιρός το Σαββατοκύριακο! Το θερμόμετρο που -όπως αναμένεται- θα έχει ανεβάσει «στροφές», θα αγγίξει τους 26-27 βαθμούς Κελσίου, δηλαδή αρκετά πιο πάνω από τις κανονικές τιμές για την εποχή!...
Ο χειμωνας και η ανοιξη παρα ηταν βροχεροι γετος, εδω στην Κατερινη μουλιασαμε στην υγρασια...Τα νερά ευτυχώς θα ειναι μπόλικα, φτανει να τα διαχειριζομαστε σωστα και χωρις σπαταλη...ΠΡΟΣΕΧΟΥΜΕ ΓΙΑ ΝΑ ΕΧΟΥΜΕ..

ΞΕΚΙΝΗΣΑΝ ΟΙ ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΕΣ




















Ξεκίνησαν σήμερα, 5 Μαΐου, στις 17.00 μ.μ.

οι Πανελλήνιες εξετάσεις για τους απόφοιτους του Β΄ κύκλου ημερήσιων ΤΕΕ και τους κατόχους πτυχίου ειδικότητας των πρώην ΤΕΛ και Ναυτικών Λυκείων, οι οποίοι θα εξεταστούν στο μάθημα των Νέων Ελληνικών.

Για τον κύριο όγκο των υποψηφίων αποφοίτων Γενικών Λυκείων και ΕΠΑ.Λ., οι εξετάσεις θα αρχίσουν στις 15 Μαΐου, επίσης με το μάθημα των Νέων Ελληνικών, ενώ συνολικά, συμπεριλαμβανομένων των ειδικών μαθημάτων, θα ολοκληρωθούν στις 13 Ιουλίου.


ΕΥΧΕΣ ΤΟΥ ΝΟΜΑΡΧΗ ΠΙΕΡΙΑΣ ΓΙΩΡΓΟΥ ΠΑΠΑΣΤΕΡΓΙΟΥ
ΣΤΟΥΣ ΜΑΘΗΤΕΣ ΓΙΑ ΤΙΣ ΠΑΝΕΛΛΑΔΙΚΕΣ ΕΞΕΤΑΣΕΙΣ


Αγαπητοί μαθητές και μαθήτριες

Με την ευκαιρία έναρξης των Πανελλήνιων Εισαγωγικών Εξετάσεων για τους πτυχιούχους των TEE, εύχομαι σε όλους τους υποψηφίους καλή δύναμη, καλή επιτυχία και να πετύχετε κάθε στόχο που έχετε θέσει στη ζωή σας.

Θεωρώ ότι μέσα από τον αγώνα που δίνετε θα βγείτε σοφότεροι και νικητές.


Ο Νομάρχης Πιερίας
Γιώργος Παπαστεργίου





ΣΤΙΣ ΕΞΕΤΑΣΕΙΣ ΘΑ ΑΝΤΑΜΟΙΦΘΟΥΝ ΟΙ ΚΟΠΟΙ ΚΑΙ ΟΙ ΘΥΣΙΕΣ ΟΣΩΝ ΜΟΧΘΗΣΑΝ ΚΑΙ ΠΡΟΣΠΑΘΗΣΑΝ. ΑΛΛΑ ΑΚΟΜΗ ΚΑΙ ΤΑ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ ΝΑ ΜΗΝ ΕΙΝΑΙ ΑΥΤΑ ΠΟΥ ΠΕΡΙΜΕΝΕΙ Ο ΚΑΘΕ ΜΑΘΗΤΗΣ -ΥΠΟΨΗΦΙΟΣ, ΑΣ ΕΧΕΙ ΣΤΟ ΜΥΑΛΟ ΤΟΥ , ΟΤΙ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΠΑΡΑ ΜΙΑ ΜΑΧΗ...ΟΙ ΗΤΤΕΣ ΚΑΙ ΟΙ ΝΙΚΕΣ ΣΤΗ ΖΩΗ ΕΙΝΑΙ ΠΟΛΛΕΣ ΦΤΑΝΕΙ ΝΑ ΤΙΣ ΔΙΑΧΕΙΡΙΖΟΜΑΣΤΕ ΜΕ ΨΥΧΡΑΙΜΙΑ...

ΚΑΝΕΝΑ ΚΡΟΥΣΜΑ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΑΠΟ ΤΟ ΝΕΟ ΙΟ ΤΩΝ ΧΟΙΡΩΝ
































Κανένα απολύτως κρούσμα του ιού της γρίπης Α δεν έχει καταγραφεί στην Ελλάδα, ωστόσο εντείνονται τα μέτρα στις πύλες εισόδου της χώρας.

Χθες πραγματοποιήθηκε ευρεία σύσκεψη στο υπουργείο Υγείας με τη συμμετοχή υπηρεσιακών παραγόντων και επιστημονικών φορέων και αντικείμενο τις εξελίξεις από το μέτωπο της εξάπλωση του ιού της νέας γρίπης.

Οπως ανακοινώθηκε, η χώρα μας έχει επάρκεια αντι-ϊικών φαρμάκων, τα οποία όμως θα χορηγούνται αποκλειστικά με ιατρική συνταγή και μόνο από τα φαρμακεία των νοσοκομείων και των Κέντρων Υγείας. Σε διαφορετική περίπτωση οι παραβάτες φαρμακοποιοί θα τιμωρούνται με αυστηρά πρόστιμα.

Β. Ελλάδα: Ετοιμότητα για ενδεχόμενο κρούσμα

Πανέτοιμοι να αντιμετωπίσουν επιτυχώς ενδεχόμενο κρούσμα της «νέας γρίπης» δηλώνουν οι φορείς της υγείας της βόρειας Ελλάδας, όπως υπογραμμίστηκε σε χθεσινή σύσκεψη, που είχε χθες στο υπουργείο Μακεδονίας-Θράκης, ο αρμόδιος υπουργός, Σταύρος Καλαφάτης, με υπηρεσιακούς παράγοντες της δημόσιας υγείας στο χώρο ευθύνης του υπουργείου.
Κανένα «ύποπτο» κρούσμα της νέας γρίπης των χοίρων δεν έχει εντοπιστεί στη βόρεια Ελλάδα, σημείωσε η διοικητής του Εθνικού Κέντρου Επιχειρήσεων Υγείας (ΕΚΕΠΥ) Βόρειας Ελλάδας Τζίνα Λεπτοκαρίδου-Λακασά, τονίζοντας πως υπάρχει απόλυτη ετοιμότητα για την αντιμετώπιση οποιουδήποτε περιστατικού. Όπως σημείωσε η ίδια, ένα περιστατικό με συμπτώματα γρίπης, που εξετάστηκε στο «Ιπποκράτειο» νοσοκομείο, διαπιστώθηκε πως ήταν αρνητικό.


Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας: Προς συναγερμό «6»

Ο παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας -ΠΟΥ- ενδέχεται να αυξήσει στο ανώτατο επίπεδο της εξάβαθμης κλίμακας το συναγερμό για το νέο στέλεχος της γρίπης Η1Ν1, γνωστής ως «γρίπης των χοίρων» και να κηρύξει πανδημία, όπως προκύπτει από δηλώσεις της επικεφαλής του διεθνούς οργανισμού σε συνέντευξή της στην εφημερίδα El Pais.

«Το επίπεδο έξι δεν σημαίνει, με κανέναν τρόπο, ότι ήρθε το τέλος του κόσμου. Είναι σημαντικό να το ξεκαθαρίσουμε αυτό γιατί (διαφορετικά) όταν ανακοινώσουμε το επίπεδο έξι θα προκληθεί ασκόπως πανικός», δήλωσε στην ισπανική εφημερίδα η γενική διευθύντρια του ΠΟΥ, Μάργκαρετ Τσαν.

«Οι ιοί της γρίπης είναι πολύ απρόβλεπτοι, πολύ παραπλανητικοί... Δεν πρέπει να είμαστε υπέρμετρα αισιόδοξοι. Δεν πρέπει να δοθεί η δυνατότητα στον H1N1 να διασταυρωθεί με άλλους ιούς. Γι΄ αυτό βρισκόμαστε σε συναγερμό».

ΠΡΩΤΟΣΕΛΙΔΑ



ΣΚΑΝΔΑΛΟΛΟΓΙΑΣ ΣΥΝΕΧΕΙΑ...
















Την Πέμπτη θα συζητηθεί στην Ολομέλεια της Βουλής η νέα πρόταση του ΠΑΣΟΚ για τη σύσταση Προανακριτικής Επιτροπής, που θα διερευνήσει τη δεύτερη δικογραφία, που αφορά στον Αρ.Παυλίδη.

Σύμφωνα με την ειδική ημερήσια διάταξη, την Πέμπτη θα διεξαχθεί η συζήτηση και η λήψη απόφασης στην πρόταση που κατέθεσαν 78 βουλευτές του ΠΑΣΟΚ για σύσταση Ειδικής Κοινοβουλευτικής Επιτροπής για τη διενέργεια προκαταρκτικής εξέτασης.

Η εξέταση θα αφορά στην ενδεχόμενη τέλεση, από τον πρώην υπουργό Αιγαίου και Νησιωτικής Πολιτικής Αριστοτέλη Παυλίδη, του αδικήματος της παράβασης καθήκοντος και της απιστίας, εκ της οποίας η περιουσιακή ζημία υπερβαίνει τα 15.000 ευρώ.

Υπενθυμίζεται ότι μετά την κατάθεση της παραπάνω πρότασης του ΠΑΣΟΚ, στις 28 Απριλίου, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Ευ. Αντώναρος είχε δηλώσει ότι «εμείς δεν συμμετέχουμε σε καμία περίπτωση σε αυτή τη διαδικασία της μεθοδευμένης γελοιοποίησης της δικαιοσύνης και της πολιτικής ζωής του τόπου».

ΔΗΛΩΣΕΙΣ ΚΟΜΜΑΤΩΝ






























«Η Βουλή των Ελλήνων εψήφισε. Οι βουλευτές έκαναν το καθήκον τους, ψηφίζοντας κατά συνείδηση, σύμφωνα με το Σύνταγμα και τον κανονισμό της Βουλής. Εμείς σεβόμαστε φυσικά την ψήφο των Ελλήνων βουλευτών, όπως σεβόμαστε πάντα τη θεσμική λειτουργία της Βουλής» δήλωσε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Ευάγγελος Αντώναρος.

«Το αποτέλεσμα της ψηφοφορίας στη Βουλή αποτελεί μία ήττα για τον κ. Καραμανλή και την κυβέρνησή του και δημιουργεί μείζον πολιτικό ζήτημα» σχολίασε ο εκπρόσωπος Τύπου του ΠΑΣΟΚ Γιώργος Παπακωνσταντίνου.

«Λευκά και παρόντες η ΝΔ δεν τόλμησε. Λευκά και παρόντες και οι 'Πόντιοι Πιλάτοι' σταύρωσαν τη διαφάνεια. Όταν σε τέτοιες κομβικές στιγμές, 'μπάζουν' κάποιες Κοινοβουλευτικές Ομάδες, η υπεράσπιση της λαϊκής συνείδησης αδυνατεί. Ο ΛΑΟΣ με ομόφωνη απόφαση της Κοινοβουλευτικής του ομάδας τίμησε εν τοις πράγμασι τη δέσμευσή του για την παραπομπή της υπόθεσης στον φυσικό της δικαστή» ανακοίνωσε ο ΛΑΟΣ.


Νωρίτερα, ο Αριστοτέλης Παυλίδης, κλείνοντας με την ομιλία του τη συζήτηση στην Ολομέλεια, είχε απευθύνει μήνυμα προς όλες τις κατευθύνεις: «Ψηφίστε ό,τι θέλετε. Είμαι έτοιμος για όλα, ζητώ μόνο δικαιοσύνη».


Κατά τη διάρκεια της συζήτησης στην Ολομέλεια τέθηκε το ζήτημα της αλλαγής του νόμου περί ευθύνης υπουργών και της αναθεώρησης των σχετικών διατάξεων του Συντάγματος, ιδιαίτερα από την πλευρά του ΣΥΡΙΖΑ.

Τις εισηγήσεις αυτές απέρριψε επί της ουσίας ο υπουργός Εσωτερικών Προκόπης Παυλόπουλος λέγοντας ότι «δεν φταιει το Σύνταγμα και ο νόμος περί ευθύνης υπουργών, αλλά ο τρόπος που εφαρμόζεται και η ευθύνη που δεν αναλαμβάνεται».

ΚΑΤΑ ΤΗΣ ΠΑΡΑΠΟΜΠΗΣ ΠΑΥΛΙΔΗ Η ΒΟΥΛΗ
















Με 146 ψήφους «υπέρ» και 144 «κατά» η Ολομέλεια της Βουλής αποφάσισε κατά της πρότασης παραπομπής του Αριστοτέλη Παυλίδη, αφού αυτή δεν συγκέντρωσε την απαιτούμενη απόλυτη πλειοψηφία.

Ψήφισαν 298 βουλευτές και βρέθηκαν 298 έγκυρα ψηφοδέλτια.
Απόντες ήταν ο Μιχάλης Παπαγιαννάκης του ΣΥΡΙΖΑ και ο ίδιος ο Αριστοτέλης Παυλίδης, ο οποίος κρινόταν.

Υπέρ της παραπομπής ψήφισαν 146 και κατά 144.
Βρέθηκαν επίσης τρία (3) «παρών»
και πέντε (5) λευκά.

Σημειώνεται ότι η αντιπολίτευση (συν τον ανεξάρτητο Πέτρο Τατούλη) διαθέτει 148 (-149) ψήφους και η ΝΔ, χωρίς τον κ. Παυλίδη που δεν ψηφίζει, διαθέτει 150 ψήφους.

Αν υπολογιστούν όλα τα παραπάνω, τότε, βάσει των αποτελεσμάτων, οι «διαρροές» (λευκό ή «παρών») από την αντιπολίτευση εκτιμώνται από 1 έως 2 και από τη ΝΔ σε 6.

Υπενθυμίζεται ότι θα αρκούσε να ψηφίσουν υπέρ της παραπομπής δύο βουλευτές της ΝΔ για την παραπομπή του πρώην υπουργού, κάτι που ενδεχομένως θα οδηγούσε σε πρόωρες εκλογές.


Το λευκό δεν προσμετράται στα «υπέρ», κάτι που η Ρηγίλλης φοβόταν ότι θα εκμεταλλευτούν αρκετοί γαλάζιοι βουλευτές.
Οι απώλειες όμως ήταν, τελικά, σχετικά συγκρατημένες.

ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΨΗΦΟΦΟΡΙΑ ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΑΝ ΔΗΛΩΣΕΙΣ ΤΩΝ ΚΟΜΜΑΤΩΝ ΚΑΙ ΠΟΛΙΤΙΚΩΝ Ο ΚΑΘΕΝΑΣ ΑΠΟ ΤΗ ΔΙΚΗ ΤΟΥ ΣΚΟΠΙΑ ΟΠΩΣ ΕΙΝΑΙ ΦΥΣΙΚΟ ΥΠΕΡΑΣΠΙΣΤΗΚΕ ΤΗ ΣΤΑΣΗ ΤΟΥ ΚΟΜΜΑΤΟΣ ΑΛΛΑ ΑΥΤΟ ΠΟΥ ΕΧΕΙ ΣΗΜΑΣΙΑ ΕΙΝΑΙ ΟΤΙ ΚΑΝΕΙΣ, ΔΕ ΘΕΛΕΙ ΕΚΛΟΓΕΣ.
ΟΥΤΕ ΟΙ ΒΟΥΛΕΥΤΕΣ γιατι δε ρισκαρουν την επανεκλογή τους, ΟΥΤΕ ΤΑ ΚΟΜΜΑΤΑ ΣΤΗ ΣΥΓΚΕΚΡΙΜΕΝΗ ΧΡΟΝΙΚΗ ΣΥΓΚΥΡΙΑ...
ΤΟ ΠΟΛΙΤΙΚΟ ΣΥΣΤΗΜΑ ΟΜΩΣ ΑΠΕΔΕΙΞΕ ΟΤΙ ΠΕΡΙ ΑΛΛΩΝ ΤΥΡΒΑΖΕΙ...