PIERIA-GR ΚΟΝΤΑ ΣΑΣ ΑΠΟ ΤΟ 2008 ΤΟ ΠΡΩΤΟ BLOG ΤΗΣ ΠΙΕΡΙΑΣ

Στη γειτονιά των θεών του Ολύμπου.

PIERIA-GR ΓΙΑΤΙ ΕΜΕΙΣ ΓΡΑΦΟΥΜΕ ΚΑΙ ΔΕΝ ...ΑΝΤΙΓΡΑΦΟΥΜΕ

ΓΚΡΕΜΙΣΤΕ ΡΕ ...ΓΑΪΔΟΥΡΙΑ ΤΑ ΔΙΟΔΙΑ

ΤΟ E-MAIL ΜΑΣ ΕΙΝΑΙ KERAILIDISDIM@GMAIL.COM

Γιατί εμείς ΓΡΑΦΟΥΜΕ, υποΓΡΑΦΟΥΜΕ και δεν ΑΝΤΙγράφουμε

"METROPOLIS 106,7" ΤΟ ΠΡΩΤΟ ΚΑΙ ΜΟΝΑΔΙΚΟ ΑΘΛΗΤΙΚΟ ΡΑΔΙΟΦΩΝΟ ΤΗΣ ΠΙΕΡΙΑΣ

Η ομάδα του PIERIA GR σας καλώς ορίζει στη γειτονιά των θεών του Ολύμπου.

ΕΠΟΧΗ "ΝΤΟΥΜΟΥ" - ΔΗΜΑΡΧΟΥ, ΖΟΥΜΕ ΠΛΕΟΝ ΣΤΗΝ ΚΑΤΕΡΙΝΗ ΚΙ ΟΧΙ "ΔΗΜΑΡΧΟΥΛΗΔΩΝ" ΤΟΥ ΠΑΡΕΛΘΟΝΤΟΣ
(Κείμενο του Δημητρίου Π. Κεραηλίδη)

Ο παλιός χρόνος έφυγε. Ήρθε το 2024 και τώρα στις πρώτες μέρες του, για Κατερίνη, ας τονίσουμε την εποχή που ήρθε. Τώρα;;; Τώρα απλά θα πούμε, ΓΙΑΝΝΗ ΝΤΟΥΜΟ καλή αρχή. Καλή επιτυχία στο έργο σου για μια Κατερίνη ριγμένη, πονεμένη, ατιμασμένη, επί χρόνια μέσα στα δεινά.... Που έχει ανάγκη από ΔΗΜΑΡΧΟ ΚΑΤΕΡΙΝΗΣ. Αυτά. ΥΓ: Να πως πως ζούμε την Κατερίνη του Ντούμου κι όχι των άλλων εκκολαπτόμενων δημαρχούληδων, που κυκλοφορούν πλέον στο κέντρο. Σαν όπως οι πρώην του πρώην Δημάρχου Κατερίνης. Γιατί η ιστορία έγραψε: Ο Κουκοδήμος έχασε κι όχι ο Νταντάμης, ο Κυριακίδης, ο Μπουσνάκης, ο Συμεωνίδης ή ο ή Μορφακίδης. Αυτά...

Δευτέρα 18 Απριλίου 2011

Εγκαινιάσθηκε η έκθεση ζωγραφικής και ψηφιδωτού της Αγγελικής Βουζαξάκη



Στο «Κτήμα Μπέλλου», στον Άγιο Δημήτριο Πιερίας

«Πρόσωπο με πρόσωπο» είναι ο τίτλος της έκθεσης ζωγραφικής και ψηφιδωτού της Αγγελικής Βουζαξάκη που εγκαινιάσθηκε την Κυριακή στο «Κτήμα Μπέλλου», στον Άγιο Δημήτριο Πιερίας.

Στην εκδήλωση που παραβρέθηκαν δεκάδες φιλότεχνοι, παρουσιάζονται πενήντα έξι έργα της ζωγράφου, τα οποία αποτελούν, όπως δήλωσε η Αγγελική Βουζαξάκη, «το αποτέλεσμα της εργασίας κάποιων χρόνων, γιατί ιδιαίτερα τα ψηφιδωτά, δεν γίνονται εύκολα».

Τα περισσότερα ψηφιδωτά είναι αντίγραφα από κάποια έργα και συγκεκριμένα από πορτρέτα που βρέθηκαν στα φαγιούμ της Αιγύπτου, δηλαδή από αυτά που έβαζαν ως αναμνηστικά πάνω στους νεκρούς. Μοιάζουν πολύ με τη βυζαντινή αγιογραφία, που η Αγγελική Βουζαξάκη έχει ασχοληθεί πολύ.

Σε όλα τα έργα ζωγραφικής και ψηφιδωτού, αποτυπώνονται πρόσωπα, όπως και ο τίτλος της έκθεσης «Πρόσωπο με πρόσωπο».

Η έκθεση θα διαρκέσει έως τις 22 Μαΐου και είναι ανοικτά καθημερινά από 10,00 έως 22,30.

● Η Αγγελική Βουζαξάκη γεννήθηκε στη Νέα Πέλλα Γιαννιτσών. Σπούδασε στη Θεολογική σχολή του Α.Π.Θ. και διδάσκει στη δευτεροβάθμια εκπαίδευση στη Δράμα. Παρακολούθησε μαθήματα αγιογραφίας κοντά τον Ιωάννη Βράνο. Φοίτησε στη σχολή αγιογραφίας του Μαξίμειου Πνευματικού Κέντρου Σερρών. Διδάχθηκε την τέχνη του ψηφιδωτού στο Κέντρο Νεότητας «Γεώργιος Παρασίδης» του Δήμου Δράμας. Συνεχίζει την αναζήτηση στο χώρο της αγιογραφίας για νέες προσεγγίσεις. Πήρε μέρος σε ομαδικές εκθέσεις ζωγραφικής και ψηφιδωτού στη Δράμα και στη Νέα Πέλλα. Πραγματοποίησε ατομική έκθεση με έργα της στο Δημαρχείο Γιαννιτσών. Το καλοκαίρι του 2010 πραγματοποίησε ατομική έκθεση στο ξενοδοχείο «Άθως Παλλάς» στην Κασσάνδρα Χαλκιδικής.

Ο Πιερικός Αρχέλαος και στο Δημοτικό Σχολείο Καρίτσας


Στο σχολείο που φοίτησε ο Γιάννης Παπαχρήστου

Ακόμη ένα σχολείο επισκέφθηκε αυτές τις μέρες η ομάδα μπάσκετ του Πιερικού Αρχελάου. Και μάλιστα ήταν εκτός Κατερίνης.

Οι καλαθοσφαιριστές και το δ.σ. αποδεχόμενοι την ευγενική πρόσκληση του Δημοτικού Σχολείου Καρίτσας, ικανοποίησαν το αίτημα και η αντιπροσωπεία του συλλόγου -στην οποία ήταν επικεφαλής ο αντιπρόεδρός του κ. Γιάννης Πόδας- που αποτελούσαν οι Χρήστος Γκογκίδης, Ουρούλε Ιγκμπάβμποα, Γιάννης Παπαχρήστου, Γιάννης Ροδοστόγλου, Νεμάνια Τσουκ και Χρήστος Χρηστίδης, τιμ μάνατζερ της ομάδας, έκανε πράξη την επιθυμία των μαθητών και των μαθητριών.

Το Δημοτικό Σχολείο Καρίτσας, στο οποίο φοίτησε ο καλαθοσφαιριστής Γιάννης Παπαχρήστου, έδειξε και αυτό μαζί με τα φιλόξενα αισθήματα του προσωπικού και των μαθητών, την αγάπη για το μπάσκετ. Από την πρώτη κιόλας στιγμή οι μικροί μαθητές περικύκλωσαν τους καλαθοσφαιριστές, δείχνοντας έτσι και τη συμπάθειά τους προς τους αθλητές του Πιερικού Αρχελάου.

Απευθυνόμενος προς τους μαθητές, ο κ. Γιάννης Πόδας, αντιπροέδρος του ΣΦΚ Πιερικός Αρχέλαος, είπε: «Είμαστε πολύ ενθουσιασμένοι από την υποδοχή σας. Δεχθήκαμε με ιδιαίτερη ευχαρίστηση την πρόσκλησή σας και είναι τιμή μας που επισκεπτόμαστε σχολεία εκτός Κατερίνης, όπως και αυτό εδώ της Καρίτσας. Από αυτό εδώ το χωριό είναι και ο αθλητής μας Γιάννης Παπαχρήστου και το σχολείο σας είναι αυτό που κάποτε ήταν μαθητής του και ο ίδιος. Πρέπει να ασχοληθείτε όλοι σας με τον αθλητισμό, με οποιοδήποτε άθλημα. Και όλοι μπορείτε να ξεχωρίσετε αν τον αγαπήσετε όσο πρέπει. Για μας, ειδικά το μπάσκετ είναι ένα εξαιρετικό άθλημα και σας προτρέπουμε να το αγκαλιάσετε. Σας εύχομαι καλή πρόοδο και Καλό Πάσχα».

Επίσης, ο Γιάννης Παπαχρήστου είπε: «Είμαι κι΄ εγώ ιδιαίτερα χαρούμενος που βρίσκομαι κοντά σας. Βέβαια διακατέχομαι και από μια αναπόφευκτη συγκίνηση, αφού σ΄ αυτό εδώ το σχολείο μεγάλωσα. Τότε ήταν πιο απλό, ήταν μία αλάνα. Το μόνο που θέλω να επισημάνω είναι να κοιτάτε πρώτα τα μαθήματα και αν τα συνδυάσετε και με τον αθλητισμό, θα είναι ότι το καλύτερο».

Στους μαθητές απευθύνθηκε και ο Νεμάνια Τσουκ, λέγοντας: «Χαιρόμαστε πολύ που είμαστε στο σχολείο σας και ακόμη περισσότερο, αφού είναι η περιοχή του συμπαίκτη μας Γιάννη Παπαχρήστου. Το σχολείο είναι πολύ σημαντικό πράγμα στη ζωή μας, όπως είναι και ο αθλητισμός».

Για την επίσκεψη της ομάδας μπάσκετ του Πιερικού Αρχελάου, ο διευθυντής του σχολείου κ. Στέργιος Παπαχρήστου, δήλωσε: «Σήμερα είχαμε τη χαρά να έχουμε κοντά μας την ομάδα του Πιερικού Αρχελάου. Τα παιδιά μας έκαναν ένα διαφορετικό μάθημα. Επιβεβαίωσαν ότι μέσα από τον αθλητισμό μπορούν να κερδίσουν πάρα πολλά πράγματα στη ζωή τους που έχει αξίες και ιδανικά. Ο αθλητισμός, με το μπάσκετ και τα άλλα αθλήματα, είναι αυτός που τους δίνει πολλές χαρές. Είμαστε πολύ ευχαριστημένοι που ήρθε εδώ η αποστολή της ομάδας του μπάσκετ της οποίας η φετινή της πορεία στην Α2 μας κάνει όλους χαρούμενους».

Τέλος, ο Χρήστος Χρηστίδης, τιμ μάνατζερ του Πιερικού Αρχελάου, είπε: «Ευχαριστούμε και εμείς το διευθυντή και το προσωπικό του Δημοτικού Σχολείου Καρίτσας για τη φιλοξενία και την εκ μέρους τους αμέριστη συμπαράσταση στις δραστηριότητές μας. Προσπαθούμε με τις κινήσεις μας αυτές να φέρουμε τους μαθητές και τις μαθήτριες κοντά στον αθλητισμό. Η ομάδα μας είναι δίπλα σε όλους τους μαθητές. Σήμερα εδώ στην Καρίτσα οι μαθητές του σχολείου πιστεύω ότι ένοιωσαν μια ξεχωριστή χαρά, αφού ήταν μαζί τους ο Γιάννης Παπαχρήστου που ήταν εδώ μαθητής, ο οποίος από τη μεγάλη του αγάπη για το μπάσκετ είχε μια αξιόλογη πορεία, χάρη στην οποία αγωνίστηκε και σε ομάδες της Α1. Εμείς συνεχίσουμε την προσπάθειά μας να φέρνουμε τα παιδιά κοντά στον αθλητισμό».

Γουμένισσα - ΣΦΚ Κατερίνη 2008 ΒΙΟΡΟΛ 68 - 52

Για το ανδρικό πρωτάθλημα Α΄ κατηγορίας

Επιστροφή στη γνώριμη Β΄ κατηγορία

Τελευταίο παιχνίδι του πρωταθλήματος της Α΄ κατηγορίας της ΕΚΑΣΚΕΜ ήταν αυτό της Κατερίνη 2008 ΒΙΟΡΟΛ με τη Γουμένισσα, όπου η ομάδα της Κατερίνης έχασε με 68-52 και επιστρέφει με μεγάλη εμπειρία πλέον, στην προηγούμενη.

Ήταν ένα επεισοδιακό παιχνίδι με αντιαθλητικά χτυπήματα και με αρκετά μεγάλη ανοχή των διαιτητών. Μάλιστα, αποβλήθηκε από το γήπεδο ο προπονητής Αλέκος Κασσομενάκης επειδή αντέδρασε στα χτυπήματα σε βάρος των αθλητών της Κατερίνης (δόθηκαν 4 αντιαθλητικά και 6 τεχνικές ποινές). Συμβαίνουν κι΄ αυτά …

Τα δεκάλεπτα: 16-10, 33-28, 49-36, 68-52.

Διαιτητές ήταν οι κ.κ Παπαδόπουλος και Κελεπούρης.

Οι συνθέσεις:

ΓΟΥΜΕΝΙΣΑ (Σιδηρόπουλος): Παμπουκίδης 1, Σαμαράς 2, Βούζας 6, Σανιδάς 7, Αγγέλου 29. Τάτσης 14, Τόδης 5, Γερακάρης,Σαμαράς.

ΚΑΤΕΡΙΝΗ 2008 ΒΙΟΡΟΛ (Κασσομεν;άκης) Στάμος 2, Αναγνώστου 11, Καραγιάννης 5, Μωυσίδης, Ταμουρίδης 10, Αθανασιάδης 8, Χερβαντίδης 3, Μπαλαρμάς 6, Πρισκομάτης 4, Γαζέτης 4.

Διεκδίκηση χρηματοδότησης έργων για την Πιερία

Κύκλος συναντήσεων του Βουλευτή ΠΑΣΟΚ Πιερίας Θανάση Παπαγεωργίου με αρμόδιους υπουργούς και στελέχη της κυβέρνησης για την διεκδίκηση χρηματοδότησης έργων για την Πιερία.

Ο Βουλευτής ΠΑΣΟΚ Πιερίας κ. Θανάσης Παπαγεωργίου είχε το τελευταίο χρονικό διάστημα συναντήσεις με αρμόδιους υπουργούς και υφυπουργούς για να συζητήσει μαζί τους και να διεκδικήσει την χρηματοδότηση σημαντικών έργων υποδομής στην Πιερία, τα οποία πολλές φορές, τα προηγούμενα χρόνια, ανακοινώθηκαν πως ξεκινούν, αλλά δεν έγιναν.

Ο κ. Παπαγεωργίου ενόψει της ενεργοποίησης και χρηματοδότησης έργων στην περιφέρεια από το ΕΣΠΑ, το πρόγραμμα συγχρηματοδότησης έργων δημοσίου και ιδιωτικού τομέα (Σ.Δ.Ι.Τ), καθώς και άλλους χρηματοδοτικούς πόρους και προγράμματα, είχε συναντήσεις στο Υπουργείο Περιφερειακής Ανάπτυξης και Ανταγωνιστικότητας με τον Υπουργό κ. Μιχάλη Χρυσοχοϊδη και τον Υφυπουργό κ. Παναγιώτη Ρήγα, στο Υπουργείο Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων με τον Υπουργό κ. Δημήτριο Ρέππα και τον Υφυπουργό κ. Ιωάννη Μαγκριώτη.

Όπως τόνισε στις συναντήσεις του κ. Παπαγεωργίου η Πιερία έχοντας κομβική θέση μεταξύ Βορά – Νότου, συνδέοντας και συνδυάζοντας τα μεγάλα εθνικά δίκτυα επικοινωνίας και μεταφορών (ΠΑΘΕ, Εγνατία, Σιδηροδρομική γραμμή), έχοντας 70 χλμ. ακτογραμμή, το παγκόσμιο μνημείο της φύσης τον Όλυμπο και τα μαγευτικά Πιέρια, τους μοναδικούς υγροτόπους, σημαντικούς αρχαιολογικούς και ιστορικούς τόπους και μια εύφορη, υψηλής παραγωγικότητας πεδιάδα, θα μπορούσε να είναι πρότυπο ανάπτυξης κάθε παραγωγικού τομέα, κάθε μορφής οικονομικής και πολιτιστικής δραστηριότητας.

Δυστυχώς η σημερινή πραγματικότητα στην Πιερία δεν ανταποκρίνεται στα παραπάνω συγκριτικά της πλεονεκτήματα. Δεν έχουν γίνει βασικές υποδομές στα αστικά κέντρα, στα οδικά δίκτυα, στον αγροτικό τομέα, στο περιβάλλον, αλλά και στους επιμέρους τομείς (Βιομηχανία, Εμπόριο, Τουρισμός, Ενέργεια, Απασχόληση).

Κλείνοντας αυτό τον κύκλο των συναντήσεων ο κ. Παπαγεωργίου είχε συνάντηση το πρωί της Δευτέρας 18 Απριλίου 2011, με τον Γενικό Γραμματέα της Αποκεντρωμένης Διοίκησης Μακεδονίας – Θράκης κ. Θύμιο Σώκο.

Με τον κ. Σώκο συζήτησαν τις προϋποθέσεις και τις δυνατότητες χρηματοδότησης έργων στην Πιερία. Επίσης με στελέχη και υπηρεσιακούς παράγοντες της Γενικής Γραμματείας εξέτασαν την ωριμότητα και την επιλεξιμότητα αυτών των έργων.

Τα έργα που θα ενταχθούν και θα χρηματοδοτηθούν θα ανακοινωθούν σύντομα.

Συγχαρητήρια στο Α.Μ.Ο. Εξοχής για την άψογη διοργάνωση των αγώνων


Τους αγώνες που διοργάνωσε ο Αθλητικός Μοτοσυκλετιστικός Όμιλος Εξοχής παρακολούθησε ο Βουλευτής Πιερίας Θανάσης Παπαγεωργίου, στην πίστα της Εξοχής την Κυριακή 17 Απριλίου 2011, ανταποκρινόμενος την πρόσκληση της Διοίκησης του Συλλόγου.

Ο κ. Παπαγεωργίου έδωσε συγχαρητήρια στον Πρόεδρο κ. Ιωάννη Ζαπουνίδη, τα μέλη της Διοίκησης και όλους τους εθελοντές που συνέβαλαν αποφασιστικά στην διοργάνωση και στην επιτυχία της αθλητικής εκδήλωσης. Όπως επεσήμανε ο κ. Παπαγεωργίου ο Α.Μ.Ο. Εξοχής σε συνεργασία με την Ομοσπονδία Μοτοσυκλέτας Ελλάδος διοργάνωσε με υποδειγματική αρτιότητα δύο αγώνες πανελληνίου πρωταθλήματος και έναν πρωταθλήματος Β. Ελλάδος και απέδειξε πως όταν υπάρχει ζήλος, μεράκι και διάθεση για προσφορά έργου οι τοπικοί αθλητικοί σύλλογοι μπορούν να διοργανώσουν χωρίς κανένα πρόβλημα πανελλήνιους αθλητικούς αγώνες

Αρχίζει την Μ. Τρίτη η επιστροφή του Φ.Π.Α. στους αγρότες


Όπως είχε ανακοινώσει στις 13 Απριλίου ο Βουλευτής ΠΑΣΟΚ Πιερίας κ. Θανάσης Παπαγεωργίου είχε διαδοχικές συναντήσεις τους υπουργούς Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων κ. Σκανδαλίδη και Οικονομικών κ. Παπακωνσταντίνου για να διευθετηθούν τα προβλήματα που είχαν προκύψει στην επιστροφή στην επιστροφή του Φ.Π.Α. των αγροτών.

Η διευκρινιστική εγκύκλιος από το Υπουργείο Οικονομικών προς τις Δημόσιες Οικονομικές Υπηρεσίες έφτασε την Παρασκευή 15 Απριλίου και μετά την απαραίτητη προεργασία και προετοιμασία, από την Μ. Τρίτη θα αποδίδονται άμεσα στους αγρότες ποσά Φ.Π.Α. μέχρι 3.000 ευρώ.

Σύμφωνα με την διευκρινιστική εγκύκλιο που έχει σταλεί στις Δ.Ο.Υ. καθορίζεται ότι:

1ον Ποσά μέχρι 3000 ευρώ θα αποδίδονται αμέσως χωρίς κανένα έλεγχο

2ον Ποσά από 3.001 μέχρι 10.000 θα αποδίδονται μετά από τυπικό έλεγχο και

3ον Ποσά από 10.001 και άνω θα αποδίδονται μετά από κανονικό έλεγχο

Άμεση διακοπή Αλιείας Τόνου (BFT) λόγω Εξάντλησης Εθνικής Ποσόστωσης

Από το Τμήμα Αλιείας της Διεύθυνσης Αγροτικής Οικονομίας και Κτηνιατρικής της Περιφερειακής Ενότητας Πιερίας ανακοινώνεται ότι η Γενική Δ/νση Θαλάσσιας Αλιείας του Υπουργείου Θαλασσίων Υποθέσεων, Νήσων & Αλιείας με το αριθ. 9124.7/7/11/15-04-2011 έγγραφό της μας γνωρίζει ότι η Εθνική Ποσόστωση για την αλιεία τόνου με αγκιστρωτά εργαλεία (LLD, LHM, LHP, LTL) όπως έχει καθορισθεί για το έτος 2011 και έχει κατανεμηθεί με το Ετήσιο Πρόγραμμα Αλιείας, έχει σχεδόν εξαντληθεί.

Κατόπιν των ανωτέρω πρέπει να διακοπεί κάθε δραστηριότητα σχετική με την αλιεία τόνου (BFT) με τα αγκιστρωτά εργαλεία (LLD, LHM, LHP και LTL) την Τρίτη 19.04.2011 και ώρα 23.59΄, με ημερομηνία τελευταίας εκφόρτωσης το αργότερο την Τετάρτη 20.04.2011 και ώρα 11:00 π.μ..

Παρακαλούμε για την άμεση ενημέρωση των ενδιαφερόμενων αλιέων, καθώς και κάθε άλλου εμπλεκόμενου, προκειμένου να ολοκληρώσουν την αλιευτική τους δραστηριότητα και να επιστρέψουν σε καθορισμένο λιμένα για να εκφορτώσουν τις αλιευθείσες ποσότητες τόνου (BFT), καθώς και να επιθεωρηθούν το αργότερο μέχρι και την Τετάρτη 20.04.2011 και ώρα 11:00 π.μ..

Επισημαίνουμε ότι η τελική Εβδομαδιαία Αναφορά, η θεώρηση των Ημερολογίων Αλιείας, των Δηλώσεων Εκφόρτωσης και της πρώτης ενότητας του BCD θα πρέπει να γίνουν το αργότερο την Τετάρτη 20.04.2011 και ώρα 11:00 π.μ.. Κάθε περαιτέρω διακίνηση τόνου μετά την ανωτέρω ημερομηνία, καθώς και η επικύρωση των ενοτήτων εμπορίας του BCD, θα γίνεται μόνο για τις ποσότητες που έχουν αλιευθεί μέχρι την προαναφερόμενη ημερομηνία. Για την επικύρωση των BCD θα πρέπει να υποβάλλονται συνημμένα αντίγραφα των θεωρημένων Ημερολογίων Αλιείας και Δηλώσεων Εκφόρτωσης.

Η Προϊσταμένη της Δ/νσης

Γεωργίου - Κίτσιου Ευδοξία

Μήνυμα της Αντιπεριφερειάρχη Πιερίας για την Ημέρα Φιλελληνισμού και Διεθνούς Αλληλεγγύης


Η 19η Απριλίου, επέτειος θανάτου του ποιητή και φιλέλληνα Λόρδου Βύρωνος έχει καθιερωθεί να γιορτάζεται ως Ημέρα Φιλελληνισμού και Διεθνούς Αλληλεγγύης.

Είναι μία ημέρα απόδοσης τιμής στο κίνημα του Φιλελληνισμού, στο μεγάλο κίνημα διεθνούς Αλληλεγγύης με τους επαναστατημένους Έλληνες του 1821, που με κυρίαρχο και ξεχωριστό εκφραστή τον Λόρδο Βύρωνα, συνέβαλε καθοριστικά στη θετική έκβαση του αγώνα για την ελευθερία και εθνική μας ανεξαρτησία.

Στη δύσκολη περίοδο που διανύουμε, οι έννοιες του Φιλελληνισμού και της Διεθνούς Αλληλεγγύης αποκτούν ιδιαίτερη σημασία και περιεχόμενο. Στις κρίσιμες στιγμές που βιώνουμε όλοι οι Έλληνες σήμερα, οφείλουμε να συνειδητοποιήσουμε την ανάγκη της αλληλεγγύης στις σχέσεις μας με τους άλλους λαούς και να αγωνιστούμε, ο καθένας με τις δυνατότητες που έχει για την προάσπιση των εθνικών αλλά και παγκόσμιων αξιών.

Ας στραφούμε στο παράδειγμα της ζωής του Λόρδου Βύρωνα. Ένας φωτισμένος δημιουργός, λάτρης του ελληνικού πνεύματος και «πολίτης του κόσμου» που κατήγγειλε τη λεηλασία και την κλοπή των Μαρμάρων του Παρθενώνα και τελικά θυσιάστηκε για την ελευθερία ενός ξένου για τον ίδιο λαό, θυσιάστηκε για τους «μικρούς» επαναστατημένους Έλληνες. Ας προσπαθήσουμε, οι σύγχρονοι Έλληνες, σε κάθε μας πράξη, σε κάθε μας προσπάθεια, ατομική και συλλογική, να είμαστε πιο Φιλέλληνες από τους Φιλέλληνες, να αγαπήσουμε έμπρακτα την πατρίδα μας. Μόνο έτσι θα μπορέσουμε να αποδείξουμε πως αξίζουμε το σεβασμό, την αλληλεγγύη και τη βοήθεια των άλλων λαών και κρατών απέναντι μας.

Ευχές της Αντιπεριφερειάρχη Πιερίας για το Πάσχα


Εύχομαι ολόψυχα Καλό Πάσχα σε όλους τους πολίτες της Πιερίας.

Το Άγιο φως της Ανάστασης να φωτίσει με αγάπη, ελπίδα, δύναμη τις ψυχές και τις ζωές όλων μας.

Το αναστάσιμο μήνυμα του Κυρίου να χαρίζει σε όλους υγεία και ευτυχία.

ΚΑΛΗ ΑΝΑΣΤΑΣΗ.

Έρρικα Πρεζεράκου


Για τις δυσκολίες που έχει αντιμετωπίσει στη ζωή της μίλησε η Έρρικα Πρεζεράκου λέγοντας χαρακτηριστικά ότι αυτές οι δυσκολίες ήταν που την έκαναν πιο δυνατή.

Συνεδριάζει τη Μ. Δευτέρα το Δημοτικό Συμβούλιο Δίου-Ολύμπου


υο συνεδριάσεις θα πραγματοποιήσει το απόγευμα της Δευτέρας το Δ.Σ. του δήμου Δίου-Ολύμπου στην αίθουσα συνεδριάσεων του δημοτικού συμβουλίου.

Η πρώτη συνεδρίαση θα είναι ειδική και θα αφορά έγκριση απογραφής περιουσίας - ισολογισμού έναρξης 01-01-2011 του δήμου Δίου – Ολύμπου. Εισηγητής του θέματος θα είναι ο αντιδήμαρχος Γιώργος Φαρμάκης και ο ορκωτός λογιστής κ. Νικόλαος Καπούτας.

Η δεύτερη συνεδρίαση
Θα ακολουθήσει δεύτερη συνεδρίαση, στην ημερήσια διάταξη της οποίας είναι εγγεγραμμένα εννέα θέματα, ως εξής:
Λήψη απόφασης για υποβολή αιτήματος στη διεύθυνση δασών Πιερίας, για την παραχώρηση στο Δήμο Δίου - Ολύμπου των εγκαταστάσεων δασικής αναψυχής στη θέση «Αγία Τριάδα» Βροντούς. Εισηγήτρια θα είναι η αντιδήμαρχος Μαρία Τσιμήτρη.
Συγκρότηση επιτροπής για τον έλεγχο των πωλητών, παραγωγών και επαγγελματιών των λαϊκών αγορών. Εισηγητής θα είναι ο αντιδήμαρχος Βασίλης Βροχαρίδης.
Μεταβίβαση αρμοδιοτήτων στην επιτροπή ποιότητας ζωής για θέματα άσκησης υπαίθριου και στάσιμου εμπορίου. Εισηγητής και σ’ αυτό το θέμα θα είναι ο αντιδήμαρχος Βασίλης Βροχαρίδης.
Απόφαση Δ.Σ. για τον ορισμό των δύο δημοτικών συμβούλων που θα συμμετέχουν στο συντονιστικό τοπικό όργανο πολιτικής προστασίας. Εισηγητής θα είναι ο αντιδήμαρχος Δημήτρης Μυλωνέρος.
Ορισμός δημοτικών συμβούλων ως μελών της διαχειριστικής επιτροπής του κέντρου περιβαλλοντικής εκπαίδευσης Παλαιού Παντελεήμονα. Εισηγήτρια θα είναι η δημοτική σύμβουλος Σοφία Ζουρζούρα.
Ορισμός εκπροσώπου του δήμου Δίου - Ολύμπου και εκπροσώπων παραγωγικών τάξεων για τη συγκρότηση της δημοτικής επιτροπής παιδείας του δήμου Δίου Ολύμπου για τη διετία 2011-2012. Εισηγήτρια θα είναι η αντιδήμαρχος Μαρία Τσιμήτρη.
Έγκριση της συμμετοχής του δήμου Δίου Ολύμπου στο πρόγραμμα «καταπολέμηση κουνουπιών στο νομό Πιερίας» για το έτος 2011. Εισηγητής θα είναι ο αντιδήμαρχος Βασίλης Βροχαρίδης.
Ορισμός μελών της επιτροπής για την προσαρμογή του κανονισμού λειτουργίας του δημοτικού συμβουλίου του δήμου Δίου-Ολύμπου. Εισηγητής θα είναι ο πρόεδρος του Δ.Σ. Μιχάλης Λαλούμης.
Έγκριση μελέτης με τίτλο «μελέτη αποχέτευσης ακαθάρτων και όμβριων υδάτων Δ.Δ. Πλαταμώνα». Εισηγητής θα είναι ο αντιδήμαρχος Δ. Μυλωνέρος.

ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΦΙΛΩΝ ΙΣΤΟΡΙΑΣ ΠΙΕΡΙΚΟΥ (Σ.Φ.Ι.Π.)


Από την ημέρα που ιδρύθηκε ο Σύλλογος Φίλων Ιστορίας Πιερικού, όλοι εμείς που απαρτίζουμε το ΔΣ του Συλλόγου, όλα τα μέλη και οι φίλοι του Πιερικού λαχταρούσαμε με αγωνία να αγγίξουμε την 11η Απριλίου του 2011 για να γιορτάσουμε την ιστορική επέτειο της συμπλήρωσης πενήντα χρόνων από την ίδρυση της αγαπημένης μας ομάδας.

Οι ποδοσφαιριστές του Πιερικού ήταν παρόντες σε αυτό το ιστορικό ραντεβού και μας έκαναν όλους υπερήφανους και περιχαρείς με τις σπουδαίες νίκες και εμφανίσεις τους, στους αγώνες με τον Θρασύβουλο και την Δόξα Δράμας.

Οι ποδοσφαιριστές του Πιερικού έγραψαν αυτή την εβδομάδα τη δική τους ιστορία με τα μελανόλευκα χρώματα και τίμησαν με τον ιδανικότερο τρόπο το μεγάλο αθλητικό σωματείο της Κατερίνης.

Ο Σύλλογος Φίλων Ιστορίας Πιερικού αισθάνεται την ανάγκη να ευχαριστήσει όλη την ομάδα του Πιερικού και εύχεται η νέα πεντηκονταετία που ξεκίνησε με επιτυχίες και χαρές να έχει ανάλογη συνέχεια.

Eυχόμαστε στον απανταχού Πιερικό κόσμο,

Καλή Ανάσταση και Καλό Πάσχα

Με τιμή

Το ΔΣ του Σ.Φ.Ι.Π

ΔΗΛΩΣΕΙΣ ΜΕΤΑ ΤΟΝ ΑΓΩΝΑ ΜΕ ΤΟΝ ΚΑΟ ΔΡΑΜΑΣ


Κώστας Σορώτος:

«Tι άλλο πρέπει να κάνουμε για να κερδίσουμε έξω;»

Μετά τον αγώνα με τον ΚΑΟΔ στη Δράμα για το πρωτάθλημα μπάσκετ της Α2, ο προπονητής του Πιερικού Αρχελάου Κώστας Σορώτος, έκανε την παρακάτω δήλωση:

«Θέλω να δώσω συγχαρητήρια στα παιδιά του Πιερικού Αρχελάου που παίξανε πάρα πολύ καλά και για μένα δικαιούνταν απόλυτα τη νίκη. Για λόγους που δεν θέλω να μιλήσω, δεν καταφέραμε και αυτή τη φορά να κερδίσουμε εκτός έδρας. αλλά αναρωτιέμαι τι άλλο πρέπει να κάνουμε για να κερδίσουμε έξω; Δεν θα πρέπει αυτή η ομάδα του Πιερικού Αρχελάου να κινδυνεύει γιατί δεν μπορεί να πάρει ένα σφύριγμα εκτός έδρας. Και πάλι συγχαρητήρια στα παιδιά και πιστεύω ότι αν συνεχίσουμε έτσι και στα επόμενα παιχνίδια, θα καταφέρουμε να πετύχουμε τους στόχους μας. Αυτό που είμαι σίγουρος είναι ότι ο Πιερικός Αρχέλαος έπρεπε να έχει μέχρι τώρα δώδεκα με δεκατρείς νίκες».

Στην ασφαλτόστρωση του αγροτικού οδικού δικτύου στην περιοχή «Διαλογητήριο Ράχης – Φράγμα Λόφου» προχώρησε ο Δήμος Κατερίνης

Στην ασφαλτόστρωση του αγροτικού οδικού δικτύου στην περιοχή «Διαλογητήριο Ράχης – Φράγμα Λόφου» προχώρησε ο Δήμος Κατερίνης. Ειδικότερα οι εργασίες αφορούν στη βελτίωση - ασφαλτόστρωση του υφιστάμενου αγροτικού δρόμου σε συνολικό μήκος 6000μ.

Τις εργασίες ασφαλτόστρωσης επέβλεψε ο Αντιδήμαρχος Τεχνικών Έργων Νίκος Μπουρονίκος, ο οποίος αναφερόμενος στα εκτελούμενα έργα τόνισε:«Με την ασφαλτόστρωση αυτή βελτιώνεται σημαντικά το αγροτικό οδικό δίκτυο της περιοχής και δίνεται η δυνατότητα αφενός της άμεσης και ομαλής μετακίνησης των κατοίκων στις ασχολίες τους. Αφετέρου διευκολύνεται η διακίνηση των παραγόμενων αγροτικών προϊόντων. Γενικότερα έργα σαν το συγκεκριμένο δίνουν πνοή στην ύπαιθρο και αναβαθμίζουν συνολικά το οδικό δίκτυο του διευρυμένου πλέον Δήμου».

O προϋπολογισμός του έργου ανέρχεται στο ποσό των 774.000 ευρώ. Η χρηματοδότησή του έγινε από το Ο.Π.Α.Α.Χ.(Ολοκληρωμένο Πρόγραμμα Ανάπτυξης Αγροτικού Χώρου).

Σύμφωνα με τη μελέτη πραγματοποιήθηκαν εργασίες χωματουργικών, εκσκαφής, κατασκευής βάσης και υπόβασης, εργασίες οδοστρωσίας και ασφαλτικών σε μήκος 6 χ.λ.μ.

Η Δημοτική αρχή θα προχωρήσει - το αμέσως προσεχές διάστημα - σε παρόμοιες εργασίες και σε άλλες περιοχές του Καλλικρατικού Δήμου.

1.800 αυγά για άπορους


* ΠΡΟΣΕΦΕΡΕ, ΕΝΟΨΕΙ ΠΑΣΧΑ, Ο ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΑΣ Α. ΓΚΑΓΚΑΒΟΥΔΗΣ ΠΟΥ ΕΧΕΙ ΜΟΝΑΔΑ ΕΚΤΡΟΦΗΣ ΚΟΤΟΠΟΥΛΩΝ ΣΤΟ ΒΑΡΙΚΟ ΛΙΤΟΧΩΡΟΥ

* ΔΙΑΝΕΜΟΝΤΑΙ ΣΕ ΔΗΜΟΤΕΣ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΔΙΟΥ-ΟΛΥΜΠΟΥ ΜΕΣΩ ΤΟΥ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΟΣ «ΒΟΗΘΕΙΑ ΣΤΟ ΣΠΙΤΙ»

Ενόψει Πάσχα, σε προσφορά 1.800 αυγών προχώρησε τοπικός επιχειρηματίας προκειμένου αυτά να διανεμηθούν σε οικονομικά αδύναμους δημότες του δήμου Δίου-Ολύμπου.

Πρόκειται για τον επιχειρηματία κ. Αντώνη Γκαγκαβούδη που διατηρεί επιχείρηση εκτροφής κοτόπουλων στο Βαρικό Λιτοχώρου.

Τα αυγά σε συσκευασίες μεταφέρθηκαν στα γραφεία του προγράμματος «Βοήθεια στο Σπίτι» και από εκεί ήδη διανέμονται σε φτωχούς συνδημότες.

Η δημοτική αρχή του δήμου Δίου-Ολύμπου επαίνεσε τον επιχειρηματία κ. Αντώνη Γκαγκαβούδη για την πρωτοβουλία του και τον ευχαρίστησε για την ευγενική του προσφορά και ευχήθηκε σ’ αυτόν και στην οικογένειά του να έχουν καλό Πάσχα.

Ο ΔΗΜΑΡΧΟΣ ΔΙΟΥ-ΟΛΥΜΠΟΥ

Ο δήμαρχος Δίου-Ολύμπου ευχαριστεί και δημόσια τον κ. Γκαγκαβούδη, του εύχεται καλή Ανάσταση και εκφράζει την ευχή, μακάρι αυτή η πρωτοβουλία για προσφορά σε οικονομικά αδύναμους δημότες να αποτελέσει παράδειγμα προς μίμηση και από άλλους συνδημότες, είτε αυτοί είναι επιχειρηματίες, είτε εισοδηματίες, είτε πολίτες που έχουν τη δυνατότητα να προσφέρουν στο κοινωνικό σύνολο.

«Πάντοτε θα υπάρχουν οικονομικά αδύναμοι συμπολίτες μας που χρειάζονται την αλληλεγγύη όλων. Ιδιαίτερα όμως αυτή την περίοδο όπου η χώρα και η περιοχή μας διέρχεται βαθιά οικονομική κρίση, πρωτοβουλίες όπως αυτή του κ. Γκαγκαβούδη είναι αξιέπαινες και μας γεμίζουν χαρά.

Ενόψει Πάσχα, εύχομαι στον επιχειρηματία, στην οικογένειά του και σε όλους να έχουμε καλό Πάσχα, όπως επίσης εύχομαι και καλή Ανάσταση στην πατρίδα μας και στην περιοχή μας», δήλωσε ο δήμαρχος Δίου-Ολύμπου Γιώργος Παπαθανασίου.