PIERIA-GR ΚΟΝΤΑ ΣΑΣ ΑΠΟ ΤΟ 2008 ΤΟ ΠΡΩΤΟ BLOG ΤΗΣ ΠΙΕΡΙΑΣ

Στη γειτονιά των θεών του Ολύμπου.

PIERIA-GR ΓΙΑΤΙ ΕΜΕΙΣ ΓΡΑΦΟΥΜΕ ΚΑΙ ΔΕΝ ...ΑΝΤΙΓΡΑΦΟΥΜΕ

ΓΚΡΕΜΙΣΤΕ ΡΕ ...ΓΑΪΔΟΥΡΙΑ ΤΑ ΔΙΟΔΙΑ

ΤΟ E-MAIL ΜΑΣ ΕΙΝΑΙ KERAILIDISDIM@GMAIL.COM

Γιατί εμείς ΓΡΑΦΟΥΜΕ, υποΓΡΑΦΟΥΜΕ και δεν ΑΝΤΙγράφουμε

"METROPOLIS 106,7" ΤΟ ΠΡΩΤΟ ΚΑΙ ΜΟΝΑΔΙΚΟ ΑΘΛΗΤΙΚΟ ΡΑΔΙΟΦΩΝΟ ΤΗΣ ΠΙΕΡΙΑΣ

Η ομάδα του PIERIA GR σας καλώς ορίζει στη γειτονιά των θεών του Ολύμπου.

ΕΠΟΧΗ "ΝΤΟΥΜΟΥ" - ΔΗΜΑΡΧΟΥ, ΖΟΥΜΕ ΠΛΕΟΝ ΣΤΗΝ ΚΑΤΕΡΙΝΗ ΚΙ ΟΧΙ "ΔΗΜΑΡΧΟΥΛΗΔΩΝ" ΤΟΥ ΠΑΡΕΛΘΟΝΤΟΣ
(Κείμενο του Δημητρίου Π. Κεραηλίδη)

Ο παλιός χρόνος έφυγε. Ήρθε το 2024 και τώρα στις πρώτες μέρες του, για Κατερίνη, ας τονίσουμε την εποχή που ήρθε. Τώρα;;; Τώρα απλά θα πούμε, ΓΙΑΝΝΗ ΝΤΟΥΜΟ καλή αρχή. Καλή επιτυχία στο έργο σου για μια Κατερίνη ριγμένη, πονεμένη, ατιμασμένη, επί χρόνια μέσα στα δεινά.... Που έχει ανάγκη από ΔΗΜΑΡΧΟ ΚΑΤΕΡΙΝΗΣ. Αυτά. ΥΓ: Να πως πως ζούμε την Κατερίνη του Ντούμου κι όχι των άλλων εκκολαπτόμενων δημαρχούληδων, που κυκλοφορούν πλέον στο κέντρο. Σαν όπως οι πρώην του πρώην Δημάρχου Κατερίνης. Γιατί η ιστορία έγραψε: Ο Κουκοδήμος έχασε κι όχι ο Νταντάμης, ο Κυριακίδης, ο Μπουσνάκης, ο Συμεωνίδης ή ο ή Μορφακίδης. Αυτά...

Σάββατο 13 Δεκεμβρίου 2008

ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ

οι τηλεοπτικές μεταδόσεις της 14ης ημέρας, έχουν εξής:


ΣΑΒΒΑΤΟ
(Αλκαζάρ) Λάρισα-Ολυμπιακός (16:45/Alpha)
(Τρίπολη) Αστέρας Τρίπολης-Ηρακλής (19:00/NET)
(Τούμπα) ΠΑΟΚ-Ξάνθη (19:00/NOVA)
ΚΥΡΙΑΚΗ
(Λειβαδιά) Λεβαδειακός-Πανθρακικός (15:00)
(Φυλή) Θρασύβουλος-Πανιώνιος (16:45/NOVA)
(ΟΑΚΑ) Παναθηναϊκός-Πανσερραϊκός (16:45/NET)
(Βικελλίδης) Αρης-ΑΕΚ (19:00 NET)
(Παγκρήτιο) Εργοτέλης-ΟΦΗ (19:00 NOVA)

ΞΕΚΙΝΗΣΑΝ ΟΙ ΠΡΟΒΕΣ ΜΕ ΣΚΗΝΟΘΕΤΗ ΤΟΝ ΓΙΩΡΓΟ ΧΑΝΔΟΛΙΑ

ΠΡΕΤΕΝΤΕΡΗΣ

ΑΠΟ ΤΟ ΕΘΝΟΣ ΣΗΜΕΡΑ

APO "TA NEA"

APO TO KAFENEIO.GR

TIPOTA DEN GINETE TYXAIA


ΜΠΡΟΣΤΑ ΣΤΗΝ ΕΠΟΜΕΝENH ΜΕΡΑ, του ΔΗΜΗΤΡΗ ΚΩΝΣΤΑΝΤΑΡΑ
Μετά την κάθε μάχη, την κάθε αναμέτρηση, την κάθε σύγκρουση, ακολουθεί η αποτίμηση. Ψύχραιμη αποτίμηση, ορθολογική εξαγωγή συμπερασμάτων, χρήσιμος προγραμματισμός για τις επόμενες κινήσεις. Κι η αποτίμηση αυτών των τελευταίων, κρίσιμων και καταστροφικών ημερών, καταλήγει σε ένα βασικό συμπέρασμα: Τίποτε δεν γίνεται τυχαία.

ΠΛΗΜΜΥΡΙΣΕ Η ΠΑΡΑΛΙΑ ΚΑΤΕΡΙΝΗΣ


Σε 94 περιστατικά άντλησης υδάτων επενέβη χθες η Πυροσβεστική


Ανέτοιμα βρήκε τα Δ.Δ. Παραλίας, Ολυμπιακής Ακτής και Κορινού η πρώτη έντονη βροχόπτωση αφού τεράστια ήταν τα προβλήματα που δημιουργήθηκαν στους παραλιακούς οικισμούς του Νομού, με εικόνες που χθες θύμιζαν περισσότερο ...Βενετία.

Κεντρικοί δρόμοι σε Παραλία και Ολυμπιακή Ακτή ήταν προσβάσιμοι μόνο με βάρκες, ενώ δεκάδες καταστήματα πλημμύρισαν.

Μόνο η Πυροσβεστική Υπηρεσία δέχθηκε χθες 94 κλήσεις για άντληση υδάτων, που αφορούσαν ως επί το πλείστον το Δήμο Παραλίας και την Ολυμπιακή Ακτή και ελάχιστες τον Κορινό και την Κατερίνη.

Επί ποδός βρίσκονται από χθες το πρωί και τα μηχανήματα και οι εργαζόμενοι της Ν.Α. Πιερίας, ενώ σε επιφυλακή έχουν τεθεί η Πυροσβεστική Υπηρεσία Κατερίνης και ολόκληρος ο μηχανισμός των υπηρεσιών του Δήμου Κατερίνης.

Ανταποκρίθηκαν οι υπηρεσίες της Ν.Α.

Άμεση ήταν η ανταπόκριση των υπηρεσιών της Νομαρχιακής Αυτοδιοίκησης Πιερίας στην αντιμετώπιση των πλημμυρών που προκάλεσε η έντονη χθεσινή βροχόπτωση, στο δημοτικό διαμέρισμα της Παραλίας, στον οικισμό της Ολυμπιακής Ακτής, και σε μικρότερη έκταση στην περιοχή του Κορινού.

Τα μηχανήματα της Νομαρχίας, τσάπα και γκρέιντερ, καθώς και μισθωμένα μηχανήματα εργάστηκαν μαζί με τα μηχανήματα του Δήμου Παραλίας για να απεγκλωβίσουν το νερό που είχε πλημμυρίσει τους κεντρικούς δρόμους της Παραλίας. Τις επόμενες ημέρες η Νομαρχιακή Αυτοδιοίκηση Πιερίας θα βρίσκεται σε επιφυλακή και τα μηχανήματα θα συνεχίσουν τις παρεμβάσεις σε όσα σημεία παρατηρούνται προβλήματα.

Ο Νομάρχης Πιερίας Γιώργος Παπαστεργίου από την πρώτη στιγμή βρέθηκε στον τόπο των καταστροφών, συντονίζοντας τις ενέργειες των μηχανημάτων σε συνεργασία με τον Δήμαρχο Παραλίας Γιώργο Κεραμιδιώτη και τον διοικητή της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας Κατερίνης Δημήτρη Ζάχο. Μάλιστα, ο Νομάρχης είχε επικοινωνία με τον Γενικό Γραμματέα της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας Γιώργο Τσιότρα όπου τον ενημέρωσε για το μέγεθος του προβλήματος, και υπήρξε δέσμευση του κ. Τσιότρα για άμεση κάλυψη του κόστους των μηχανημάτων που θα απαιτηθεί για την αντιμετώπιση των έντονων καιρικών φαινομένων.

Ήδη από τη Νομαρχιακή Αυτοδιοίκηση Πιερίας συγκροτήθηκαν οι επιτροπές και τα συνεργεία, που θα προχωρήσουν άμεσα σε καταγραφή και αποτίμηση των ζημιών που προκλήθηκαν στις ιδιοκτησίες και τις επιχειρήσεις των πολιτών, ώστε να μπορέσουν να αποζημιωθούν από τις διαδικασίες που προβλέπονται, σύμφωνα με τις διατάξεις του νόμου.

APO TO DPGR.GR

ΑΠΟ ΤΟ DPGR.GR

ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΑΡΑΓΕ ΠΑΙΔΙΑ ΠΟΥ ΜΕ ΠΕΡΙΜΕΝΟΥΝ;

ΦΩΤΟ ΑΠΟ DPGR.GR

ΛΑΜΠΡΗ ΠΑΝΣΕΛΗΝΟΣ

Καιρού επιτρέποντος, η πανσέληνος της Παρασκευής θα είναι η μεγαλύτερη και λαμπρότερη των τελευταίων 15 ετών, καθώς το φεγγάρι θα βρίσκεται εκείνη την ώρα στην ελάχιστη απόστασή του από τη Γη.

Σύμφωνα με τη NASA, στις περιοχές του βόρειου ημισφαιρίου που δεν έχουν νέφωση η πανσέληνος θα φαίνεται 14% μεγαλύτερη και 30% λαμπρότερη από τη μέση πανσέληνο του 2008.

ΣΤΗΝ ΠΟΛΙΙΚΗ ΣΗΜΑΣΙΑ ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΠΩΣ ΘΑ ...ΜΠΕΙΣ ΑΛΛΑ ΠΩΣ ΘΑ ΦΥΓΕΙΣ. ΕΦΥΓΕ ΣΑΝ ΑΛΗΘΙΝΟΣ ΜΕΓΑΛΟΣ ΕΛΛΗΝΑΣ

ΑΙΩΝΙΑ ΤΟΥ Η ΜΝΗΜΗ ΜΕ ΒΡΟΝΤΕΡΟ ΟΧΙ

Συγκινημένος ο κυπριακός ελληνισμός από την είδηση του θανάτου του τέως πρόεδρου Τάσσου Παπαδόπουλου. Η κηδεία του θα γίνει τη Δευτέρα 15 Δεκεμβρίου -δημοσία δαπάνη- με την εξόδιο ακολουθία στον Ιερό Ναό Αγίας Σοφίας της Λευκωσίας
Ο Τάσσος Παπαδόπουλος άφησε την τελευταία του πνοή το πρωί της Παρασκευής μετά από πολύμηνη μάχη με τον καρκίνο. Όπως ανακοινώθηκε, ο θάνατος επήλθε από οξεία αναπνευστική ανεπάρκεια. Στο πλευρό του βρίσκονταν η σύζυγός του, Φωτεινή, τα παιδιά του και άλλοι συγγενείς και φίλοι.
Ο Τάσσος Παπαδόπουλος (πρόεδρος μεταξύ 2003-2008) συνέδεσε το όνομά του με το συντριπτικό «όχι» των Ελληνοκυπρίων στο Σχέδιο Ανάν.
Στην ιστορία θα μείνει η φράση του: «παρέλαβα κράτος διεθνώς αναγνωρισμένο. Δεν θα παραδώσω κοινότητα», στο διάγγελμά του προς τον κυπριακό λαό το βράδυ της 22ας Απριλίου τού 2004, δύο ημέρες πριν τη διεξαγωγή του δημοψηφίσματος.

ΜΠΡΟΣΤΑ ΣΤΗΝ ΕΠΟΜΕΝENH ΜΕΡΑ, του ΔΗΜΗΤΡΗ ΚΩΝΣΤΑΝΤΑΡΑ

Μετά την κάθε μάχη, την κάθε αναμέτρηση, την κάθε σύγκρουση, ακολουθεί η αποτίμηση. Ψύχραιμη αποτίμηση, ορθολογική εξαγωγή συμπερασμάτων, χρήσιμος προγραμματισμός για τις επόμενες κινήσεις. Κι η αποτίμηση αυτών των τελευταίων, κρίσιμων και καταστροφικών ημερών, καταλήγει σε ένα βασικό συμπέρασμα: Τίποτε δεν γίνεται τυχαία.



Υπήρξαν στιγμές, αυτές τις τελευταίες, κρίσιμες μέρες, που πολλοί σκέφτηκαν ότι βρισκόμαστε πραγματικά μπροστά σε «συγκλονιστικές εξελίξεις». Άλλοι φαντάστηκαν κάθε λογής «ασύμμετρες απειλές» ή και «παράπλευρες απώλειες». Φοβήθηκαν ότι δεν αποκλείεται και να ΞΑΝΑ- καταλυθεί η Δημοκρατία.

Η πραγματικότητα είναι ότι μέσα απ΄ αυτή τη σύγκρουση μεταξύ κομματιών της ίδιας κοινωνίας που αρκετοί την φοβόντουσαν αλλά λίγοι την περίμεναν, τα συμπεράσματα ενός ψύχραιμου παρατηρητή είναι πολλά και ενδιαφέροντα.

Παρακολούθησα, διάβασα, άκουσα, είδα, συζήτησα, αναζήτησα, ανέλυσα πολύ όλες αυτές τις μέρες τα λόγια, τις πράξεις, τις ενέργειες, τις προτροπές, τη στάση ανθρώπων και κομμάτων, υπουργών, βουλευτών και αξιωματούχων, απλών πολιτών, εμπόρων και καταστηματαρχών που καταστρέφονταν, φοιτητών και «καθοδηγητών» που ενεργούσαν, δασκάλων που λιποψυχούσαν, «αναλυτών» που πελαγοδρομούσαν.

Η εγκληματική πράξη του αστυνομικού δεν ήταν προσχεδιασμένη. Ήρθε όμως και «κόλλησε» σε άλλες προσχεδιασμένες και προετοιμασμένες πράξεις, σε μιαν απληροφόρητη κοινωνία άγρια χειμαζόμενη και άρα δεκτική στην έννοια της αντίδρασης, σε μια ανενημέρωτη, θυμωμένη και απογοητευμένη νεολαία, έτοιμη για όλα, χωρίς συναίσθηση των όποιων επιπτώσεων, σε μια πολιτική ηγεσία που ενεργούσε και προγραμμάτιζε υπό καθεστώς τρομοκρατίας και μέσα σε βαρύτατες κατηγορίες.

Διαλέγω μια σειρά από δηλώσεις, σχόλια και τοποθετήσεις δημόσιων προσώπων που κατάφεραν να αρθούν υπεράνω της κατάστασης: Του υπουργού Εσωτερικών Προκόπη Παυλόπουλου, της γενικής γραμματέως του Κ.Κ.Ε. Αλέκας Παπαρήγα, των δημοσιογράφων Σεραφείμ Κοτρώτσου, Γιώργου Λακόπουλου, Φίλιππου Συρίγου και Θύμιου Παπανικολάου αλλά και 2-3 bloggers που δικαίωσαν τη «φήμη» τους. Θα μας βοηθήσουν να συλλάβουμε την έκταση του φαινομένου στο οποίο βρεθήκαμε απέναντι.

Και ας αρχίσουμε να εξετάζουμε και να μελετάμε χωρίς πολλά λόγια, για να μπορέσουμε να πούμε ότι κάποια στιγμή, θα μπούμε στον πυρήνα των γεγονότων:

1.Το δημοσίευμα του Θεσσαλονικιώτικου blog taxalia.blogspot.com : «Προ ολίγου, ένα σετ ΑΠΟΚΑΛΥΠΤΙΚΟΤΑΤΩΝ φωτογραφιών, με τις φάτσες των "αγνώστων" επί τω έργω. Και είδαμε και γνωστά μας "παιδιά"!!! Οι φωτογραφίες είναι πεντακάθαρες και δεν μπορούν να αμφισβητηθούν. Πρώτη φορά είμαστε σε τέτοιο δίλημμα: Κύριε εισαγγελέα μου, τι να κάνουμε; Μάλλον δεν θα τις βγάλουμε.. Μάλλον δεν είναι δική μας δουλειά. Μάλλον είπαμε!!!!!»

2. Τον τίτλο και τον υπότιτλο που έβαλε ένα άλλο blog, το antiparakmi.blogspot.com: «ΔΙΑΔΙΚΤΥΑΚΗ ΕΠΑΝΑΣΤΑΣΗ ΕΝΑΝΤΙΟΝ ΤΗΣ ΠΑΡΑΚΜΗΣ ΚΑΙ ΤΗΣ ΒΛΑΚΕΙΑΣ!
Κηρύττουμε ανυποχώρητο πόλεμο ενάντια στην παρακμή και τη βλακεία. O φασισμός της βλακείας δεν θα περάσει.»

Και φυσικά, τα πρώτα ερεθίσματα για τα πρώτα συμπεράσματα. Ποιοι είναι οι «άγνωστοι» αυτοί; Μήπως πρέπει να μάθουν όλοι; Ποιοι είναι αυτοί που τους ξέρουν; Τους προφυλάσσει κανείς; Ποιος; Ποιοι είναι οι βλάκες και ο φασισμός τους; Γιατί τέτοια δημοσιεύματα μας κάνουν να αισθανόμαστε όλοι βλάκες; Ομολογουμένως, όλα τα blogs δεν λειτουργούν με γνώμονα τη σφαιρική και αντικειμενική ενημέρωση. Τα περισσότερα, «δουλεύουν» πολύ γρήγορα, δέχονται καταιγισμό πληροφοριών από κάθε λογής «συνεργάτες», μπορούν να ενημερώσουν ταχύτατα αλλά ΔΕΝ ελέγχουν πάντα την αξιοπιστία των πληροφοριών που «ανεβάζουν» Κι αυτό είναι αρκετά επικίνδυνο. Αυτή όμως είναι η καινούργια εξέλιξη στον κόσμο της ενημέρωσης και από εμάς τους ίδιους; Εξαρτάται το ποιους θα πιστέψουμε. Για να το πετύχουμε, θα πρέπει να διαβάσουμε ΠΟΛΛΑ και να αξιολογήσουμε περίπου ως ερευνητές. Αλλά το να περιοριστούμε στην ενημέρωσή μας μόνο από τα τηλεοπτικά «παράθυρα» και τις κραυγές της τηλεοπτικής αντιπαράθεσης δεν είναι βέβαια η λύση.

«Κατακλυσμός ανοησιών»

Περνώντας στη συνέχεια σε άλλες αξιόπιστες πηγές, πηγαίνουμε και πάλι στο διαδίκτυο.

3. «Κατακλυσμός ανοησιών». Άρθρο ενός σπουδαίου δημοσιογράφου, του Θύμιου Παπανικολάου. Κι αυτός στο blog του, στο resalto : «Ακούμε από τον πολιτικό και δημοσιογραφικό υπόκοσμο ογκόλιθους ανοησιών. ….Αυτό που πλασάρεται από όλο αυτό τον υπόκοσμο είναι ότι ζούμε μια «λαϊκή εξέγερση»!!! Τις μεθοδευμένες και οργανωμένες επιχειρησιακές πράξεις των εμπρησμών, των άγριων βανδαλισμών και του πλιάτσικου τις βαπτίζουν «λαϊκή εξέγερση»!!! ….Δε γνωρίζουν ότι οι αυθόρμητες εκρήξεις δεν ξεσπάνε έτσι ξαφνικά, σαν απρόσμενη μπόρα…. Η ΕΞΕΓΕΡΣΗ είναι υποταγμένη στη διαλεκτική συσσωρευμένων μαζικών κινητοποιήσεων, είναι το ΑΝΩΤΑΤΟ στάδιο δυναμικών και μαζικών κινητοποιήσεων. Και οι πιο «τυφλές» λαϊκές εξεγέρσεις για να φτάσουν σε αυτό το στάδιο αποτελούν προϊόν προηγούμενων μαζικών κινητοποιήσεων…. Οι λαϊκές εξεγέρσεις δεν ξεπετάγονται έτσι ξαφνικά από το κεφάλι της Αθηνάς. Έχουν προηγηθεί έντονες κοινωνικές διεργασίες και συγκροτηθεί και τα ανάλογα «λαϊκά συμβούλια», έχουν προηγηθεί κινητοποιήσεις μαζικές, κινητοποιήσεις οι οποίες συσσωρεύουν και βαθαίνουν τα εύφλεκτα υλικά και φτάνουν στην ΕΞΕΓΕΡΣΗ. Γι αυτό η λαϊκή εξέγερση δεν μπορεί ΠΟΤΕ να στραφεί εναντίον της κοινωνίας και των πολιτών…. Να γιατί μια «λαϊκή εξέγερση δεν μπορεί να καταστρέφει, να καίει ό,τι βρει και να λεηλατεί τους πάντες». Λόγια σοφά, ενός πεπειραμένου δημοσιογράφου που ΞΕΡΕΙ τι λέει. Κι αμέσως μετά, και πάλι από taxalia:

Η Λέσχη Bildeberg;

4."Γιατί η κυρία Διαμαντοπούλου δεν μας αποκαλύπτει αυτά που συμφώνησαν στην τελευταία συνεδρίαση της Λέσχης Bildeberg; Μήπως ξέρει ότι η γραμμή του ιδρύματος Soros ήταν η αποσταθεροποίηση και οι ταραχές με απώτερο στόχο την πτώση της Κυβέρνησης Καραμανλή και απλά δεν προφητεύει αλλά εκτελεί ξένες εντολές; Αποκλείεται να μην χρησιμοποιήθηκε κεντρικός σχεδιασμός για τις εξεγέρσεις που οργανώθηκαν μέσα σε δύο ώρες σε όλη την Ελλάδα. Αρκεί να μπείτε σε σελίδες πιτσιρικάδων του ΣΥΡΙΖΑ που στο hi5 οργάνωναν τις καταλήψεις από τον Αύγουστο!!!” Αυτό είναι συγκεκριμένη καταγγελία. Η οποία, στη συνέχεια, «στοιχειοθετείται».

Η επιστολή του καθοδηγητή

5. «Αποκαλυπτικό! από τον Αύγουστο οργάνωναν τις ταραχές», γράφει το blog.Και «συνδέεται» με μια ΥΠΟΓΕΓΡΑΜΜΕΝΗ από 15χρονο μαθητή επιστολή, στη σελίδα http://www.hi5.com/friend/group/2430995--13545421--0--0--2--Eniaia%2BLykeia%2BKaterinhs--Kat--topic-html?offset=0Τι λέει η επιστολή της 20/8/08; Παραθέτω μερικά σημεία, χωρίς να αναφέρω το όνομα του επιστολογράφου «καθοδηγητή»: «Θα σας αναφέρω μερικά αιτήματα που μπορείτε να θέσετε σε μια ομιλία απέναντι σε χουντολυκειάρχες και χουντοδιευθυντές δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης. Πρώτα απ όλα, αν είναι να ξεκινήσετε κατάληψη (όσοι ξεσηκώνετε κόσμο) θα την ξεκινήσετε όταν δείτε ότι υπάρχει "κλίμα" για κατάληψη. (και όταν λέω κλίμα εννοώ ότι υπάρχουν άτομα που είναι δυσαρεστημένα από τις συνθήκες στο σχολείο και όχι άτομα που θέλουν να χάσουν μια εβδομάδα από το πρώτο τρίμηνο.)
Για να δείτε τι απήχηση θα έχει η κατάληψη μπορείτε να κάνετε μια ψηφοφορία (κρυφά από καθηγητές). Την πρώτη μέρα της κατάληψης. Μπορείτε να κλειδώσετε τις πόρτες με λουκέτα κτλ. (προσοχή στους φύλακες). Σε καμία περίπτωση μην χρησιμοποιήσετε θρανία του σχολείου. Έτσι κάνετε κακό στο σχολείο. Θα ορίσετε μια επιτροπή 3 άτομα. Προσωπικά σας προτείνω να αφήσετε τους 3 πρώτους σε ψήφους από τις προηγούμενες εκλογές. Αυτοί θα είναι που θα αναφέρουν τα αιτήματα σε λυκειάρχες και γυμνασιάρχες, προέδρους-γραμματείς και ταμίες του συλλόγου γονέων και κηδεμόνων. Επίσης θα βοηθούσε αν έβαζαν όλοι από 3.50-5 ευρώ ώστε να τυπωθούν τα αιτήματα και να διανέμονται λίγες μέρες πριν την κατάληψη. Θα είστε αμείλικτοι με τους γονείς και όσους παπάρες χουντικούς-νεοδημοκράτες θέλουν να σας σταματήσουν.
Σε περίπτωση που γίνουν επεισόδια (αν και δεν νομίζω) υπάρχουν και τα κινητά :) μια μήνυση για δημόσιο ξυλοδαρμό, αποζημίωση 3 εκατομμύρια ευρώ... ΓΙΑΤΙ ΝΑ ΔΟΥΛΕΥΕΤΕ;; (που λέει και ο Πανούσης)
Αν δείτε κάποιον χαβαλετζή καθηγητή να σας μιλάει ειρωνικά «-Σιγά μωρέ.. τι αιτήματα έχετε!!» σε καμιά περίπτωση μην χάσετε την σοβαρότητα σας. Εκεί αποσκοπούν όταν σας μιλάνε έτσι. Θα τους μιλήσετε ήρεμα υποστηρίζοντας τα αιτήματα σας.
Να σας υπενθυμίσω πως έχουμε δημοκρατία στην Ελλάδα άρα το 49% είναι "καταδικασμένο" να δεχθεί αυτό που αποφασίζει το 51%. Άρα αν ένα σχολείο έχει 500 μαθητές και οι 249 δεν θέλουν κατάληψη, δυστυχώς χάσανε... WAKE UP AND REBEL να τους πείτε :)
Και φτάσαμε στα αιτήματα λοιπόν.
- Άμεση συντήρηση του κτηρίου. - Αναβάθμιση εκπαιδευτικού υλικού. - Φύλαξη στο σχολείο. Περισσότερη φύλαξη τις βραδυνές ώρες. Και δημιουργία νέων θέσεων εργασίας.
- Ελεύθερη χρήση κινητών στο σχολείο.
- Δημιουργία νέων τμημάτων ώστε να μπορεί το μάθημα να γίνεται με λιγότερους μαθητές και πιο εύκολα.

Αρκετά κατατοπιστική η επιστολή του «καθοδηγητή». Και συνεχίζουμε καθώς πολλοί, άρχισαν να «δείχνουν» προς άλλες κατευθύνσεις:
«Δεν υπάρχουν αδιέξοδα, τα πράγματα έχουν διέξοδο"

6. Ο τίτλος είναι από τη δήλωση της Γ.Γ. του Κ.Κ.Ε. Αλέκας Παπαρήγα, μετά τη συνάντησή της με τον πρωθυπουργό

Ανάμεσα στ άλλα, η κ. Παπαρήγα επιτέθηκε στην ηγεσία του ΣΥΡΙΖΑ από την οποία ζήτησε "να σταματήσει να χαϊδεύει τα αυτιά των κουκουλοφόρων" "Πρέπει να γεμίσει η Ελλάδα από αγωνιζόμενους εργαζόμενους – είπε- γιατί έρχεται μεγάλη μπόρα εξαιτίας της κρίσης και με πρόσχημα την κρίση", προσθέτοντας ότι διαφωνεί με τη διενέργεια εκλογών "μέσα σε κλίμα καταστολής". Αλλά αυτά που είπε η κ. Παπαρήγα ήταν στην ουσία ελάχιστα μπροστά στην ανακοίνωση της Κ.Ο.Θ. του ΚΚΕ

ΣΥΝ/ΣΥΡΙΖΑ - ΑΡΙΣΤΕΡΙΣΤΕΣ - «ΑΝΤΙΕΞΟΥΣΙΑΣΤΕΣ»

7. Διαβάζουμε ότι οι παραπάνω «Συμπορεύονται σε κοινά μπλοκ». Την ανακοίνωση του ΚΚΕ προβάλλουν διάφορα blogs σχολιάζοντάς την ανάλογα και βοηθώντας μας να στραφούμε σε διάφορες σκέψεις για να καταλήξουμε στα συμπεράσματά μας. Οι πληροφορίες/καταγγελίες συνοψίζονται ως εξής: «Ολες εκείνες τις πολιτικές δυνάμεις και ομάδες που υποθάλπουν και συμπορεύονται με αυτούς τους γνωστούς αλλά και τους αφανείς μηχανισμούς που με τη δράση τους προσφέρουν την καλύτερη υπηρεσία στην πλουτοκρατία και τους πολιτικούς τους υπηρέτες» καταγγέλλει με ανακοίνωσή της η ΚΟΘ του ΚΚΕ. Καταγγέλλει «στο λαό και τη νεολαία της πόλης ότι, μέσα από το κοινό μπλοκ ΣΥΝ/ΣΥΡΙΖΑ, αριστεριστών και "αντιεξουσιαστών", αποσπάστηκε ομάδα και προσπάθησε να εισβάλει στο κτίριο της ΚΟΘ του ΚΚΕ χωρίς φυσικά να το καταφέρουν». «Τις εκτεταμένες καταστροφές και εμπρησμούς που έγιναν από τους "γνωστούς αγνώστους", στο κέντρο της Λάρισας, και οι οποίες δεν έχουν απολύτως καμία σχέση με το οργανωμένο λαϊκό κίνημα» καταδικάζει με ανακοίνωσή της η ΝΕ Λάρισας του ΚΚΕ. Επισημαίνει ότι «προβοκατόρικα στοιχεία, που αρκετά απ' αυτά ήρθαν στη Λάρισα από άλλες περιοχές και έδρασαν παντελώς ανενόχλητα» και πως «φαίνεται ότι όλα εξελίχθηκαν με βάση ένα καλά οργανωμένο και καθοδηγούμενο σχέδιο για την καταστροφική δράση αυτών των ομάδων, που μυρίζει έντονα κρατικούς μηχανισμούς και άλλες υπηρεσίες, με προφανείς στόχους».
Η ΝΕ Λάρισας του ΚΚΕ καταγγέλλει την κυβέρνηση για τις «πολλαπλές και μεγάλες ευθύνες της». Προσθέτει όμως ότι «ευθύνες έχουν και οι δυνάμεις του ΣΥΡΙΖΑ και του ΝΑΡ, που στο όνομα της πολυσυλλεκτικότητας, δέχονται οι συγκεντρώσεις τους να γίνονται καταφύγιο και στοιχείων ξένων προς το λαϊκό κίνημα, που δρουν ως δήθεν "αντιεξουσιαστές"». «Οι δυνάμεις του ΣΥΝ-ΣΥΡΙΖΑ μαζί με στελέχη του μαζικού κινήματος που προέρχονται από το χώρο του ΠΑΣΟΚ με δηλώσεις τους και συνεντεύξεις σε κανάλια, ραδιόφωνα κλπ. στα ΤΕΙ και τα Πανεπιστήμια αβαντάριζαν αυτές τις λογικές» προσθέτει σε ανάλογη ανακοίνωσή του το ΝΣ Λάρισας της ΚΝΕ.
Στον Πειραιά στη χτεσινή συγκέντρωση, απ' όπου άρχισαν τα επεισόδια στην πόλη, καλούσε το λεγόμενο «ανεξάρτητο συντονιστικό». Στη συγκέντρωση συμμετείχαν και στελέχη του ΣΥΝ, της ΚΟΕ, ομάδα των ΕΑΑΚ, «πυρήνας αναρχικών» του Πανεπιστημίου Πειραιά κλπ.
Στα Γιάννενα, στην αντίστοιχη συγκέντρωση καλούσαν δύο φοιτητικοί σύλλογοι και η Ν. ΠΑΣΟΚ και συμμετείχαν δυνάμεις του ΣΥΝ/ΣΥΡΙΖΑ, «αντιεξουσιαστές», αριστερίστικες οργανώσεις κ.ά. Στη Λευκάδα, ομάδα περίπου 15 ατόμων, προσπάθησε να «παρέμβει», αλλά χωρίς επιτυχία, στο συλλαλητήριο του Εργατικού Κέντρου και του ΠΑΜΕ. Το χαρακτηριστικό της ομάδας: Όλοι τους ήταν άγνωστοι στη μικρή τοπική κοινωνία της Λευκάδας.

Και για να ολοκληρώσουμε, πρέπει να αποδώσουμε τον έπαινο του «αξιόπιστου» σε τρεις δημοσιογράφους των εφημερίδων αλλά και στον υπουργό Εσωτερικών Προκόπη Παυλόπουλο των οποίων η στάση, τα γραπτά και η δραστηριότητα των τελευταίων ημερών προδίδουν καθαρό μυαλό και ανεπηρέαστη σκέψη.

Ο Υπουργός γιατί βρίσκεται όρθιος, άυπνος, συνεχώς στο πιο δύσκολο κυβερνητικό μετερίζι και «κουβαλάει» στις πλάτες του όλη την κυβέρνηση χωρίς να έχει πέσει ούτε σε γκάφες, ούτε σε αντιφάσεις, χωρίς υπερβολές στο λόγο του και με καθαρότητα στη στάση του.

Οι δηλώσεις του που πρέπει να ξεχωρίσουμε:

- «Κανένας δεν δικαιούται να προσβάλλει με τις βίαιες ενέργειές του την ίδια τη δημοκρατία και να προκαλεί το κοινό αίσθημα».

- «Είναι χρέος όλων να αναλογιστούμε πώς θα διδαχθούμε ώστε να μην ξανασυμβεί ένα τέτοιο τραγικό συμβάν».

- «Όλοι έχουν μερίδιο ευθύνης, με την κυβέρνηση να έχει το μεγαλύτερο».

Εγκλωβισμένα παιδιά σε μια ταξική πόλη

Από άρθρο του Σεραφείμ Κοτρώτσου στον «Ελεύθερο Τύπο», επιλέγω μια – δυο φράσεις που χτυπούν στην καρδιά μια πτυχή του προβλήματος: «Ξυπνάει με οργή αυτή η γενιά. Συνειδητοποιεί ότι έχουν πέσει τα σύνορα. Κανείς δεν είναι ασφαλής στις κοινωνικές οάσεις των «καλών» προαστίων. Εγκλωβισμένα τα παιδιά σ αυτή την πόλη, την σκληρά και απάνθρωπα ταξική, χωρισμένη σε καντόνια αυτονομίας, εξουσιομανίας και μοναξιάς. Όλα αυτά τα παιδιά που σέρνονταν στα σχολικά προαύλιο δεν είναι αντιεξουσιαστές. Θα μπορούσαν κάποια εξ' αυτών να είναι. Είναι μια γενιά που ξυπνάει ξαφνικά από το play station και το δαιδαλώδες internet… μ' ένα νεκρό. Γι αυτή τη ζωή, γι αυτή την πόλη θα εκραγούν αύριο–μεθαύριο οι φίλοι του Αλέξη. Κι όποιο κόμμα επιχειρήσει να τα εκμεταλλευτεί, θα βρεθεί στο κέντρο της φωτιάς».

Στον εφησυχασμό της εικονικής πραγματικότητας

Σε άρθρο του Φίλιππου Συρίγου στην «Ελευθεροτυπία», υπάρχει ένας αιχμηρότατος άξονας επίκρισης/νουθεσίας: «Αυτό που βλέπεις από την τηλεόραση μπερδεμένε Έλληνα πολίτη, είναι η αναπόφευκτη έκρηξη μιας νεολαίας που μέχρι χτες νόμιζες ότι ζούσε σε μιαν εικονική πραγματικότητα, εφησυχασμένη, μαστουρωμένη, αδιάφορη. Και το ακόμα χειρότερο είναι ότι δεν υπάρχει κανείς ικανός να της μιλήσει στη γλώσσα της».

Η σύνεση του Παυλόπουλου

Σε άρθρο του Γιώργου Λακόπουλου στον «Ελεύθερο Τύπο», ξεκαθαρίζεται ο ρόλος και η παρέμβαση του Προκόπη Παυλόπουλου στα συμβαίνοντα: «Με σύνεση ο Παυλόπουλος δέσμευσε εξ' αρχής την κυβέρνηση να μην υιοθετήσει τη «στρατηγική της πυγμής» άλλων περιόδων. Γιατί όπως έλεγε ο αμερικανός στρατηγός Ομάρ Μπράντλευ, «αυτή η στρατηγική θα οδηγήσει σε λάθος πόλεμο που θα γίνει σε λάθος χρόνο και με λάθος εχθρό».