PIERIA-GR ΚΟΝΤΑ ΣΑΣ ΑΠΟ ΤΟ 2008 ΤΟ ΠΡΩΤΟ BLOG ΤΗΣ ΠΙΕΡΙΑΣ

Το PIERIA GR σας καλώς ορίζει στη γειτονιά των θεών του Ολύμπου.

ΤΟ E-MAIL ΜΑΣ ΕΙΝΑΙ PIERIA2011@YAHOO.GR ΚΙ ΕΡΧΕΣΤΕ ΚΟΝΤΑ ΜΑΣ ΓΙΑ ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ

ΒΛΕΠΩ ΔΙΟΝ ΤΗΛΕΟΡΑΣΗ ΑΠΟ ΤΗΝ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ ΓΙΑ ΟΛΗ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ

"ΣΤΑ 11 ΒΗΜΑΤΑ" ΚΑΘΕ ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΤΙΣ 22.00 ΜΕ ΤΟΝ ΔΗΜΗΤΡΗ ΚΕΡΑΗΛΙΔΗ ΣΤΗ ΔΙΟΝ TΗΛΕΟΡΑΣΗ

Η ομάδα του PIERIA GR σας καλώς ορίζει στη γειτονιά των θεών του Ολύμπου.

Ο "ΑΘΛΗΤΙΚΟΣ 106,7" ΤΟ ΠΡΩΤΟ ΑΘΛΗΤΙΚΟ ΡΑΔΙΟΦΩΝΟ ΤΗΣ ΠΙΕΡΙΑΣ ΚΑΙ ΙΝΤΕΡΝΕΤΙΚΑ ΔΙΑΠΛΑΝΗΤΙΚΑ WWW.ATHLITIKOS.GR

Η ομάδα του PIERIA GR σας καλώς ορίζει στη γειτονιά των θεών του Ολύμπου.

ΦΤΑΝΟΥΝ ΤΑ ΜΕΓΑΛΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΙΕΡΙΑ ΜΟΥ. ΚΑΠΟΙΟΣ ΓΙΑ ΤΑ ΜΙΚΡΑ ΡΕ ΣΕΙΣ -ΓΟΥΡΝΕΣ, ΝΕΡΟ, ΑΠΟΧΕΤΕΥΣΗ, ΖΩΗ ΚΛΠ ΚΛΠ - ΜΗΠΩΣ ΚΑΙ ΔΟΥΜΕ ΑΣΠΡΟΤΕΡΗ ΜΕΡΑ
(Κείμενο του Δημητρίου Π. Κεραηλίδη)

Τι πάει καλά στην Πιερία μου; Νομίζω πως όλα πάνε καλά... Στο μυαλό κάποιων. Όχι στο μυαλό του απλού λαού... Εκεί έχει θέμα. Είδατε τις φωτιές στην Πιερία μου; Είδατε τους σεισμούς; Είδατε τις πλημμύρες; Όλα τα έχει η Μαριωρή ο φερεντζές της έλειπε. Αλήθεια σας λέω. Όλα τα είχαμε και ήρθαν κι αυτά τα δεινά στο κεφάλι μας. Άλλωστε, αν θυμάστε όσοι με παρακολουθείτε εδώ και χρόνια, λέω, πως αν στην Αθήνα το πρόβλημα είναι 10, στην Πιερία είναι 10Χ100... Κι όμως. Ποιος ασχολείται. Κι εγώ ψάχνω βοήθεια. Ψάχνω βοήθεια, από τον Δήμαρχο. Από τους Δημάρχους μου. Και οι τρεις είναι φίλοι. Και ο Σαββούλης και ο Βαγγέλας και ο Κωστάκης... Όλοι τους είναι φίλοι, αλλά... Ρε αδέρφια. Κάντε κάτι. Ναι. Κάνετε κάτι λίγα, όμως δεν φτάνουν. Δεν καταλαβαίνετε πως μας λείπουν τα μικρά; Φτάνει ρε με τα μεγάλα. ΦΤΑΝΟΥΝ ΤΑ ΜΕΓΑΛΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΙΕΡΙΑ ΜΟΥ. ΚΑΠΟΙΟΣ ΓΙΑ ΤΑ ΜΙΚΡΑ -ΓΟΥΡΝΕΣ, ΝΕΡΟ, ΑΠΟΧΕΤΕΥΣΗ ΚΛΠ ΚΛΠ - ΜΗΠΩΣ ΚΑΙ ΔΟΥΜΕ ΑΣΠΡΟΤΕΡΗ ΜΕΡΑ;;; Έ, ναι ρε αδέρφια. Σας αγαπώ όλους.... Όμως, κάτι δεν πάει καλά εδώ στον τόπο μου. Κι ύστερα; Περιμένω κι από την Σοφούλα μου την Μαυρίδου. Κι εκείνη το παλεύει. Αλλά... Κι ύστερα; Ά ρε Πάτερ Ημών... Ά ρε Σεβασμιώτατε Γεώργιε Α΄ της Πιερίας μου... Κι από σένα θέλω περισσότερα. Ναι. Εσύ τουλάχιστον δεν θα αλλάξεις. Θα μείνεις εκεί ισόβια, αν θέλει ο Θεός. Καλά το πας, όμως και σε σένα λέω το ίδιο. Κι άλλο ρε συ... Κι άλλα αδερφέ μου. Σε αυτόν τον πονεμένο λαό της Πιερίας. Κι άλλαααααααα

Τρίτη, 20 Ιανουαρίου 2009

ΣΕ ΕΞΕΛΙΞΗ...

ΕΙΝΑΙ ΑΥΤΗ ΤΗΝ ΩΡΑ ΤΟ ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ ΚΑΤΕΡΙΝΗΣ ΟΠΩΣ ΕΠΙΣΗΣ ΚΑΙ ΤΟ ΝΟΜΑΡΧΙΑΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ ΠΙΕΡΙΑΣ...με δεκαδες θεματα...! εσ αυριο τα σπουδαια...

ΑΠΟ ΤΗΝ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑ ΤΟΥ ΔΗΜΗΤΡΗ ΚΩΝΣΤΑΝΤΑΡΑ

Οι ατάκες που θα διαβάσετε παρακάτω έχουν ακουσθεί στα ελληνικά δικαστήρια...
----
Ε. Πως είναι τ' όνομά σας;
Α. Παπαδόπουλος Κων/νος
Ε. Μάλιστα. Kαι ποια είναι η οικογενειακή σας κατάσταση;
Α. Ε! Έτσι κι έτσι
----
Ε. Με ποια γυναίκα ήσασταν εκείνο το βράδυ;
Α. Με την πρώην χήρα μου
----
Ε. Πείτε μας γιατρέ πόσες νεκροψίες έχετε κάνει σε νεκρούς;
Α. Μα όλες οι νεκροψίες σε νεκρούς γίνονται...
----
Ε. Θυμάστε την ακριβή ώρα που εξετάσατε το θύμα;
Α. Η νεκροψία έγινε στις 10.30
Ε. Και το θύμα ήταν νεκρό;
Α. Όχι είχε κάτσει στο τραπέζι και προσπαθούσε να καταλάβει γιατί του κάνω... νεκροψία!
----
Ε. Μπορείτε να μας περιγράψετε το άτομο που είδατε;
Α. Ήταν ψηλός και είχε γένια
Ε. Και ήταν άντρας ή γυναίκα;
----
Ε. Σε τι συμπέρασμα καταλήξατε από την εξέταση του κόλπου του θύματος;
Α. Ότι υπήρχαν ίχνη σπέρματος
Ε. Αντρικού σπέρματος;
----
Ε. Και τι συνέβη τότε;
Α. Μου είπε ότι πρέπει να με σκοτώσει γιατί τον αναγνώρισα
Ε. Και σας σκότωσε;
----
Ε. Ποια είναι η σχέση σου με την μάρτυς;
Α. Είναι κόρη μου
Ε. Ήταν κόρη σας στις 14 Ιουνίου του 1985;
----
Ε. Για πείτε μας τι έγινε;
Α. Αργά το βράδυ έπεσε για ύπνο και το πρωί ήταν νεκρός
Ε. Δηλαδή το πρωί που σηκώθηκε ήταν ήδη νεκρός;
----
Ε. Μπορούσατε να τον δείτε από 'κει που ήσασταν;
Α. Μπορούσα να δω μόνο το κεφάλι του
Ε. Μάλιστα, και που ήταν το κεφάλι του;
Α. Πάνω στον λαιμό του
----
Ε. Πίνατε εν ώρα υπηρεσίας;
Α. Όχι είχα έρθει πιωμένος
----
Ε. Είστε σίγουρη ότι αυτός σας κόλλησε Aids;
Α. Μάλιστα απόλυτη
Ε. Πριν ή μετά τον θάνατό του;
----
Ε. Έδειχνε στο πρόσωπο ότι πονούσε;
Α. Είναι τόσο άσχημη που δείχνει σαν να πονάει συνέχεια
----
Ε. Τι ακριβώς σας είπε;
Α. Πως θα με σκοτώσει αν δεν τα κατάφερνα
Ε. Και πως το ερμηνεύσατε εσείς;
----
Ε. Ποιος σκοτώθηκε στο ατύχημα, εσείς ή ο αδελφός σας;
----
Ε. Ο κατηγορούμενος σας σκότωσε;
----
Ε. Πείτε μας την αλήθεια, ήσασταν εκεί μέχρι που φύγατε;

Σύμφωνα με καταγγελίες που φτάνουν στα Επιμελητήρια όλης της χώρας

Οι τράπεζες …προβάλλουν δυσκολίες στους μικρομεσαίους

Για το πρόγραμμα επιδότησης επιτοκίου και δάνειου κεφαλαίου κίνησης με εγγύηση ΤΕΜΠΕ

Το Βιοτεχνικό Επιμελητήριο της Αθήνας, ως φορέας που εκφράζει κατά κύριο λόγο τις Μικρές και Πολύ Μικρές Επιχειρήσεις,αλλά και πολλά επιμελητήρια σε όλη τη χώρα γίνονται αποδέκτες πλήθους καταγγελιών και παραπόνων από επιχειρήσεις μέλη, οι οποίες διαθέτουν όλες τις απαραίτητες από το πρόγραμμα προϋποθέσεις και ζητούν την ένταξή τους.

Σχεδόν όλες οι Τράπεζες προβάλλουν δυσκολίες και εμφανίζουν καθυστερήσεις με πρόσχημα την ύπαρξη υπολοίπου άλλου δανείου, την έλλειψη πληροφόρησης από πλευράς τους, την αυστηρή τραπεζική αξιολόγηση πιστοληπτικής ικανότητας και στις πλέον δικαιολογημένες περιπτώσεις δυσμενή τραπεζικά στοιχεία απώτερου παρελθόντος κ.λπ.

Το ΒΕΑ εκφράζει την έντονη δυσαρέσκειά του γιατί εξαγγέλθηκε ένα πρόγραμμα που πραγματικά αποτέλεσε μία ελπίδα στήριξης για τις Μικρές και Πολύ μικρές Επιχειρήσεις που βιώνουν μία περίοδο έντονης συρρίκνωσης και το οποίο αποτέλεσε πρόταση του ΒΕΑ που υλοποιήθηκε με πρωτοβουλία του ΤΕΜΠΜΕ.

Ενώ λοιπόν υπήρξαν ευοίωνες προσδοκίες, στην πορεία αποδεικνύεται ότι υπάρχει αδυναμία εξέλιξής του, η οποία αποδίδεται σε σύγκρουση στόχων κυβερνητικής πολιτικής – σχεδιασμού ΤΕΜΠΜΕ με τις τραπεζικές τακτικές που υπηρετούν αποκλειστικά τραπεζικά συμφέροντα (γεγονός που έγκαιρα είχε επισημανθεί από το ΒΕΑ.).

Το ΒΕΑ ζητάει κατεπειγόντως πολιτική παρέμβαση και αναζήτηση λύσεων που θα επιτρέψουν στις τράπεζες να αποδεχθούν έμπρακτα το πρόγραμμα (π.χ σύνδεσή του με το πρόγραμμα ενίσχυσης ρευστότητας των τραπεζών κ.λπ).

Το ΒΕΑ σημειώνει ακόμα ότι μέτρα τόνωσης της οικονομίας και σε άλλες χώρες της Ευρώπης στρέφονται σε εγγυήσεις δανείων σε επιχειρήσεις μέσω αντίστοιχων ταμείων. Το στοίχημα όμως θα κερδίσει όποιος «τρέξει έγκαιρα», δεδομένου ότι η οριακή ωφέλεια συνδέεται άμεσα με την εποχή της κρίσης. Επομένως το ζήτημα της πλήρους ενεργοποίησης του προγράμματος ΤΕΜΠΜΕ είναι άκρως επείγον και επιτακτικό.Υποψήφιος για το διεθνές βραβείο «Τοπίο της χρονιάς» ο Όλυμπος
Ο πρόεδρος του Ελληνικού Δικτύου - Φίλοι της Φύσης για την Αειφορία και τη Βιωσιμότητα παρουσίασε τα πλεονεκτήματα του διαγωνισμού


Την παρουσίαση του προγράμματος δράσης για την υποψηφιότητα του Ολύμπου στο διαγωνισμό για το βραβείο «Τοπίο της χρονιάς» έκαναν χθες στο διοικητήριο ο νομάρχης Πιερίας Γ.Παπαστεργίου και ο πρόεδρος του Ελληνικού Δικτύου - Φίλοι της Φύσης για την Αειφορία και τη Βιωσιμότητα Μάκης Σταύρου πλαισιωμένοι και από τον ΓΓ του τοπικού συλλόγου «Φίλοι της Φύσης» Πιερίας κ. Τούλη.

Παρόντες στην παρουσίαση ήταν εκπρόσωποι τοπικών φορέων, ορειβατικών συλλόγων, ομάδων, εθελοντικές οργανώσεις, περιβαλλοντικές οργανώσεις του νομού κ.α

Μιλώντας ο νομάρχης Πιερίας για τη νέα αυτή διαδικασία στην οποία μπαίνει ο Όλυμπος τόνισε πως η μεγάλη προσπάθεια για την ανάδειξη του Ολύμπου συνεχίζεται και ήδη η πρώτη επιτυχία του Ολύμπου ήταν να περάσει στο β’ γύρο του διεθνούς διαγωνισμού για τα 7 θαύματα της φύσης.

Αυτός ο διαγωνισμός, είπε ο κ. Παπαστεργίου, αποτελεί άλλη μια σημαντική ευκαιρία για την προβολή και ανάδειξη του Ολύμπου στο εξωτερικό, λέγοντας πως υπάρχουν πολλές πιθανότητες στη συγκεκριμένη διαδικασία.

Η Αθήνα, είπε κλείνοντας ο κ. Παπαστεργίου, θα πρέπει να δώσει «στο Θεό των βουνών», τη θέση που του αξίζει.

ΚΑΛΗ ΧΡΟΝΙΑ ΑΠΟ ΤΙΣ ΓΥΝΑΙΚΕΣ ΤΗΣ ΝΔ!


Την πρωτοχρονιάτικη πίτα τους έκοψαν χθες οι Γυναίκες της Ν.Δ. παρουσία του προέδρου της ΝΟΔΕ Ν.Δ. Αντώνη Μπάσδρα και του Τομεάρχη της Ν.Δ. στην Πιερία κ. Χρήστου Τράντη.

Στο χαιρετισμό της η υπεύθυνη του τομέα Γυναικών κ. Σαπίδου-Καραγιαννάκη αναφέρθηκε στους αγώνες των γυναικών του κόμματος για τη νίκη της Ν.Δ. στις εκλογές όποτε κι αν αυτές γίνουν, ενώ και ο πρόεδρος της ΝΟΔΕ κ. Αντώνης Μπάσδρας απηύθυνε ευχές και κάλεσμα στις γυναίκες να συσπειρωθούν στο κόμμα και να δώσουν για άλλη μια φορά τον αγώνα.

Ο Τομεάρχης της Ν.Δ. κ. Χρήστος Τράντης από την πλευρά του χαρακτήρισε ως κρίσιμη και δύσκολη χρονιά το 2009 τόσο σε ο,τι αφορά τις επιπτώσεις της παγκόσμιας οικονομικής κρίσης όσο και στα εθνικά θέματα.

Κάλεσε τις γυναίκες της Ν.Δ. σε εγρήγορση, σημειώνοντας πως η χρονιά θα είναι εκλογική αφού θα γίνουν οι Ευρωεκλογές και ζήτησε συνεργασία και αγώνα για να μπορέσει η κυβέρνηση της Ν.Δ. και ο πρωθυπουργός Κ.Καραμανλής να δώσει λύσεις στα προβλήματα του τόπου.

ΘΕΩΡΙΕΣ ΣΥΝΟΜΩΣΙΑΣ...!!!!!