PIERIA-GR ΚΟΝΤΑ ΣΑΣ ΑΠΟ ΤΟ 2008 ΤΟ ΠΡΩΤΟ BLOG ΤΗΣ ΠΙΕΡΙΑΣ

Στη γειτονιά των θεών του Ολύμπου.

PIERIA-GR ΓΙΑΤΙ ΕΜΕΙΣ ΓΡΑΦΟΥΜΕ ΚΑΙ ΔΕΝ ...ΑΝΤΙΓΡΑΦΟΥΜΕ

ΓΚΡΕΜΙΣΤΕ ΡΕ ...ΓΑΪΔΟΥΡΙΑ ΤΑ ΔΙΟΔΙΑ

ΤΟ E-MAIL ΜΑΣ ΕΙΝΑΙ KERAILIDISDIM@GMAIL.COM

Γιατί εμείς ΓΡΑΦΟΥΜΕ, υποΓΡΑΦΟΥΜΕ και δεν ΑΝΤΙγράφουμε

"METROPOLIS 106,7" ΤΟ ΠΡΩΤΟ ΚΑΙ ΜΟΝΑΔΙΚΟ ΑΘΛΗΤΙΚΟ ΡΑΔΙΟΦΩΝΟ ΤΗΣ ΠΙΕΡΙΑΣ

Η ομάδα του PIERIA GR σας καλώς ορίζει στη γειτονιά των θεών του Ολύμπου.

ΕΠΟΧΗ "ΝΤΟΥΜΟΥ" - ΔΗΜΑΡΧΟΥ, ΖΟΥΜΕ ΠΛΕΟΝ ΣΤΗΝ ΚΑΤΕΡΙΝΗ ΚΙ ΟΧΙ "ΔΗΜΑΡΧΟΥΛΗΔΩΝ" ΤΟΥ ΠΑΡΕΛΘΟΝΤΟΣ
(Κείμενο του Δημητρίου Π. Κεραηλίδη)

Ο παλιός χρόνος έφυγε. Ήρθε το 2024 και τώρα στις πρώτες μέρες του, για Κατερίνη, ας τονίσουμε την εποχή που ήρθε. Τώρα;;; Τώρα απλά θα πούμε, ΓΙΑΝΝΗ ΝΤΟΥΜΟ καλή αρχή. Καλή επιτυχία στο έργο σου για μια Κατερίνη ριγμένη, πονεμένη, ατιμασμένη, επί χρόνια μέσα στα δεινά.... Που έχει ανάγκη από ΔΗΜΑΡΧΟ ΚΑΤΕΡΙΝΗΣ. Αυτά. ΥΓ: Να πως πως ζούμε την Κατερίνη του Ντούμου κι όχι των άλλων εκκολαπτόμενων δημαρχούληδων, που κυκλοφορούν πλέον στο κέντρο. Σαν όπως οι πρώην του πρώην Δημάρχου Κατερίνης. Γιατί η ιστορία έγραψε: Ο Κουκοδήμος έχασε κι όχι ο Νταντάμης, ο Κυριακίδης, ο Μπουσνάκης, ο Συμεωνίδης ή ο ή Μορφακίδης. Αυτά...

Πέμπτη 22 Ιουλίου 2010

ΠΛΑΤΕΙΑ ΔΗΜΑΡΧΕΙΟΥ....Η ΝΕΑ "ΠΙΑΤΣΑ" ΤΗΣ ΚΑΤΕΡΙΝΗΣ

Γ. ΟΛΥΜΠΙΟΥ...

ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΚΑΚΟ ΝΑ ΚΥΝΗΓΑΣ ΑΝΕΜΟΜΥΛΟΥΣ....!

ΧΩΡΙΣ ΛΟΓΙΑ

ΦΕΡΤΕ ΤΟ ΧΤΑΠΟΔΙ ΣΤΟΝ ...ΚΑΛΛΙΚΡΑΤΗ!

Ο ΤΟΙΧΟΣ ...ΕΧΕΙ ΤΗ ΔΙΚΗ ΤΟΥ ΙΣΤΟΡΙΑ...!

ΠΑΣΧΑΛΗΣ ΚΑΤΣΑΡΑΣ ΣΤΗ ΔΙΟΝ ΤΗΛΕΟΡΑΣΗ ΤΩΡΑ

"ΣΤΗΝ  ΠΕΡΙΟΧΗ ΤΟΥ ΠΕΛΕΚΑ -ΕΔΩ ΣΤΗΝ ΚΑΤΕΡΙΝΗ- ΑΝ ΓΙΝΕΙ Η ΣΩΣΤΗ ΑΝΑΠΛΑΣΗ, ΘΑ ΓΙΝΕΙ Ο ΠΝΕΥΜΟΝΑΣ ΤΗΣ ΠΟΛΗΣ...".

*** ΔΗΜΑΡΧΕ ΕΣΥ ΔΕΝ ΕΧΕΙΣ ΛΟΓΩ ΝΑ ΜΗΝ ΛΕΣ ΤΑ ΠΡΑΓΜΑΤΑ ΜΕ ΤΟ ΟΝΟΜΑ ΤΟΥΣ...ΑΛΛΟΙ ΕΘΕΛΟΤΥΦΛΟΥΝ.

ΕΙΠΕ Ο ΓΑΙΔΑΡΟΣ ΤΟΝ ΠΕΤΕΙΝΟ ...ΚΕΦΑΛΑ!

ΤΟ ΠΙΑΣΑΤΕ ΤΟ ΥΠΟΝΟΟΥΜΕΝΟ....ή ΘΑ ΚΡΥΒΕΣΤΕ ΠΙΣΩ ΑΠΟ ΤΟ ΔΑΧΤΥΛΟ...?

ΕΝΑ ΒΙΒΛΙΟ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

ΠΑΝΗΓΥΡΙΑ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ

Οι αυτοσχέδιοι πάγκοι γεμίζουν από κάθε λογής πραμάτεια και οι έμποροι στέκονται στην άκρη του δρόμου. Οι κούνιες περιμένουν τα μικρά παιδιά και, σε αρκετές περιπτώσεις, τα μαγαζιά διαθέτουν και μουσική για να διασκεδάσουν τους μεγάλους. Πρόκειται για μία σκηνή από τα παραδοσιακά πανηγύρια, που πραγματοποιούνται κατά τη διάρκεια του καλοκαιριού, σε όλη τη χώρα.




Την τιμητική τους έχουν, συνήθως, τα χωριά, με τον θρησκευτικό χαρακτήρα να κατέχει πρωτεύουσα θέση στα πανηγύρια. Ανάλογα με το πότε γιορτάζει η εκκλησία γίνεται η εμποροπανήγυρις σε κάθε τόπο, όπου συμμετέχουν οι κάτοικοι όλης της περιοχής με ιδιαίτερη χαρά. Η μορφή των πανηγυριών τα τελευταία χρόνια έχει αλλάξει, ωστόσο δεν παύει να αποτελεί μία ευκαιρία για διασκέδαση για ντόπιους και επισκέπτες.



Παλαιότερα, οι νέοι προσπαθούσαν να εξοικονομήσουν χρήματα για να πάνε στα πανηγύρια. Μέχρι το 1950, ντύνονταν με τα γιορτινά τους και είχαν ως μεταφορικό μέσο τα μουλάρια. Εκείνο που έκανε εντύπωση ήταν ο περιποιημένος αναβάτης. Οι κοπελιές του χωριού και των γειτονικών περιοχών έσπευδαν για να τούς δουν και οι νέοι σκόρπιζαν δειλές ματιές στις αγαπημένες τους.



Τα παλικάρια άρχιζαν το χορό, έπιναν κρασί και κερνούσαν όλες τις παρέες, που ανταπέδιδαν το κέρασμα. Σε αρκετές περιοχές, σ’ αυτόν που χόρευε προσέφεραν ούζο ή κρασί και στην κοπελιά λουκούμια, που όσα περισσότερα μάζευε τόση μεγαλύτερη ικανοποίηση είχε. Οι μεγάλοι, αν είχαν κορίτσια της παντρειάς, περίμεναν να μπει στο χορό η κόρη τους για να την καμαρώσουν, αν όχι πήγαιναν σε συγγενικά ή φιλικά σπίτια.



«Τα πανηγύρια της υπαίθρου χωρίζονταν παλιά σε τρία σκέλη: πρώτο το θρησκευτικό, με λειτουργία στην εκκλησία και λιτάνευση της εικόνας, δεύτερο το ψυχαγωγικό, με όργανα, μουσική και χορό και τρίτο το οικονομικό, καθώς στήνονταν υπαίθρια παζάρια. Οι κάτοικοι των χωριών είχαν την ευκαιρία να αναδιοργανώσουν τις κοινωνικές τους σχέσεις, είτε σε οικογενειακό είτε σε ευρύτερο επίπεδο, να συνάψουν συμφωνίες οικονομικής φύσης, ακόμη και μία ευκαιρία για τα δύο φύλα να επικοινωνήσουν μεταξύ τους, να γίνουν συνοικέσια ή δεσμοί που τις περισσότερες φορές οδηγούσαν σε γάμους», δήλωσε στο ΑΠΕ - ΜΠΕ ο καθηγητής Λαογραφίας στο Τμήμα Ιστορίας και Εθνολογίας του Δημοκρίτειου Πανεπιστημίου Θράκης, Μανόλης Βαρβούνης, αναλύοντας την ιστορία των πανηγυριών.



Η διαφοροποίηση άρχισε από τη δεκαετία του ’50 και μετά, ενώ τα πανηγύρια άλλαξαν τελείως τη μορφή τους από τη δεκαετία του ‘70. «Μετά το Β’ Παγκόσμιο Πόλεμο και τον εμφύλιο, τίποτα δεν ήταν το ίδιο. Στο πλαίσιο αυτό, άλλαξαν τα πολιτισμικά φαινόμενα και άρχισε η διαδικασία διαφοροποίησης. Συνεχίστηκε η αλλαγή μετά το ’70 και σήμερα έχουμε μπροστά μας κάτι τελείως διαφορετικό από το παρελθόν. Τα περισσότερα πανηγύρια δεν έχουν πλέον ψυχαγωγικό και οικονομικό σκέλος. Εάν στηθούν πάγκοι θα είναι για να αγοραστούν ενθύμια, ενώ λείπει το ψυχαγωγικό μέρος καθώς σήμερα υπάρχουν πολλές δυνατότητες και ευκαιρίες για να γλεντήσει ο κόσμος», πρόσθεσε ο κ.Βαρβούνης.



Οι αλλαγές έχουν να κάνουν με το ότι αρκετά πανηγύρια συνδέθηκαν τα τελευταία χρόνια με τον τουρισμό, αλλά και με το έθιμο της νοσταλγίας στο γενέθλιο τόπο. «Σε αρκετές περιπτώσεις τα πανηγύρια διοργανώνονται για να προσελκύσουν τουρίστες, ενώ από διάφορους πολιτιστικούς συλλόγους γίνεται αντάμωμα των μεταναστών, κυρίως στην Ήπειρο και τη Μακεδονία. Επίσης, έχουν ξεφύγει οι γιορτές ακόμη και από το θρησκευτικό κομμάτι και γι αυτό υπάρχουν πανηγύρια με αφορμή το τι παράγει ο κάθε τόπος, όπως Γιορτή Κερασιού, Γιορτή Μήλου, Γιορτή Σαρδέλας και άλλα», δηλώνει ο καθηγητής Λαογραφίας.



Αστικό πανηγύρι



Τα αστικά πανηγύρια, από πάντα, ήταν επικεντρωμένα στο θρησκευτικό στοιχείο και έχουν μείνει «δεμένα» με τις γιορτές των μεγάλων ενοριών. Ανέκαθεν τα πανηγύρια στις μεγάλες πόλεις δεν είχαν τουριστικό ενδιαφέρον, ενώ δεν μετεξελίχτηκαν σε ανταμώματα.



«Δεν πρέπει να ξεχνάμε ότι ο ελληνικός λαός είναι φιλέορτος. Αρεσκόμαστε να έχουμε πολλές γιορτές, πανηγύρια, που ποικίλλουν τη ζωή μας. Μια ζωή που δεν έχει γιορτές μοιάζει με έναν μακρύ δρόμο που δεν έχει πανδοχείο να ξεκουραστείς. Τα πανηγύρια δεν έχουν πεθάνει, δεν έχουν σβήσει, απλά αλλάζουν με τις συνθήκες και το πέρασμα του χρόνου», καταλήγει ο κ.Βαρβούνης.



Κείμενο: Αναστασία Καρυπίδου

100 εκατ. ευρώ στους ΟΤΑ α' βαθμού

Στην τρίτη κατανομή των πιστώσεων της ΣΑΤΑ, έτους 2010, ύψους 100 εκ. €, στους πρωτοβάθμιους ΟΤΑ για έργα και επενδυτικές δραστηριότητες, προχώρησε ο υφυπουργός Εσωτερικών, Γιώργος Ντόλιος, υπογράφοντας τη σχετική απόφαση.



Στην απόφαση αναφέρεται ότι οι δικαιούχοι φορείς θα χρησιμοποιήσουν τις πιστώσεις της ΣΑΤΑ αποκλειστικά για έργα και επενδυτικές δραστηριότητες, όπως ρητά προβλέπεται από το νόμο και θα πρέπει να γνωστοποιήσουν άμεσα τα σχετικά έργα στις αρμόδιες Διευθύνσεις των Περιφερειών, προκειμένου να ελεγχθεί αυστηρά η πιστή εφαρμογή των σχετικών αποφάσεων και εγκυκλίων...
 

Μια πολιτική Κωμωδία από το Κρατικό Θέατρο Βορείου Ελλάδος

«Αχαρνής» του Αριστοφάνη
Αρχαίο Θέατρο Επιδαύρου
Παρασκευή 23, Σάββατο 24, Ιουλίου στις 9.00 μμ.
Η Πολιτική Κωμωδία του Αριστοφάνη, «Αχαρνής», είναι η καλοκαιρινή παραγωγή του Κρατικού Θεάτρου Βορείου Ελλάδος. Το έργο ανεβαίνει σε μετάφραση Κ.Χ. Μύρη και σκηνοθεσία Σωτήρη Χατζάκη.

Τους πρωταγωνιστικούς ρόλους ερμηνεύουν: Δικαιόπολις: Σταμάτης Κραουνάκης, Λάμαχος: Γρηγόρης Βαλτινός, Μεγαρίτης: Κώστας Βουτσάς.

Η Υπόθεση του έργου
Βρισκόμαστε στον έκτο χρόνο του πολέμου μεταξύ Αθήνας και Σπάρτης. Οι συνέπειες του πολέμου πλήττουν καίρια τον αγροτικό πληθυσμό, ο οποίος, αναγκασμένος να ζει εντός των τειχών, βλέπει τη γη του να καταστρέφεται. Ο Αθηναίος αγρότης Δικαιόπολις απογοητευμένος από τους συμπολίτες του που αδρανούν και αγανακτισμένος με τους πολιτικούς που αδιαφορούν για το κοινό συμφέρον και οδηγούν την πόλη στην καταστροφή αποφασίζει να κλείσει συνθήκη «ιδιωτική» ειρήνης με τη Σπάρτη για τον ίδιο και την οικογένειά του. Εξοργισμένοι οι καρβουνιάρηδες του δήμου των Αχαρνών, μόλις το πληροφορούνται, κυνηγούν τον «προδότη» για να τον τιμωρήσουν. Ο Δικαιόπολις θα ζητήσει τη βοήθεια του Ευριπίδη για να τους αντιμετωπίσει, θα μεταχειριστεί κάθε μέσο για να επιβάλει την ειρήνη του και δεν θα διστάσει να τα βάλει ακόμη και με τον φιλοπόλεμο στρατηγό, Λάμαχο, τον πιο ισχυρό υπερασπιστή του πολέμου.

Σκέψεις για το έργο και τη σκηνοθεσία
Ι . Οι Αχαρνής, έργο της νεανικής περιόδου του δημιουργού του, είναι ένα κείμενο που φωτίζει με έναν έξοχο τρόπο τη δυνατότητα του ανθρώπου να επιβιώνει στα κρίσιμα όρια της υπάρξεώς του.



Η μοναχικότητα του δικαιώματος στην προσωπική ειρήνη με τον εχθρό, όταν συγκρούεται με τις κρατικές συντεταγμένες και τις ιστορικές συνθήκες, παράγει ένα σπινθήρα που ή ακραία κωμικός ή ακραία τραγικός μπορεί να είναι. Όταν συμβαίνουν και τα δύο, μιλάμε για το αριστούργημα μιας ιδιοφυίας που στοχάζεται πάνω στην εύθραυστη επικαιρότητα των θεσμών και στην αδυναμία τους να τιθασεύσουν τα αρχέγονα δικαιώματα της ανθρώπινης ύπαρξης. Η προσωπική ειρήνη του Δικαιόπολι, προσπερνώντας τις κατηγορίες περί προδοσίας, ανακηρύσσει ως πρωταρχικές τις αξίες της γης και της ευγονίας και δεν είναι τυχαίο που ένας γεωργός τις προτάσσει ενάντια στον πόλεμο και την καταστροφή.



Το έργο είναι δραματικά επίκαιρο σε συνθήκες ηθικής πτώσης και πολιτισμικής παρακμής που συνοδεύουν πάντοτε την οικονομική κρίση. Ειδικότερα όταν η τελευταία οργανώνεται από τα ίδια συμφέροντα που επωφελούνται από την βαρβαρότητα και τον πόλεμο και οδηγούν στην ανθρώπινη εξαθλίωση και δυστυχία.



ΙΙ. Η σκηνοθεσία επέλεξε να φέρει το έργο στο σήμερα. Επιχειρώντας μια τομή στην ελληνική διαχρονία, επιβεβαιώνεται η παθογένεια και οι εμμονές ενός υπερτροφικού εγώ, που αντιμάχεται τη συλλογικότητα και όποιους θεσμούς νομιμοποιούν ως πρώτιστο επίτευγμα τη συνοχή του κοινωνικού ιστού. Η αντιστοιχία του τότε με το σήμερα, ανατριχιαστική. Πόλεμος -στρατιωτικός και οικονομικός- κρίση του πολιτεύματος, δημοκρατία υψηλού κινδύνου, το πολιτικό προσωπικό σε αμφισβήτηση, ηθική πτώση και πολιτισμική παρακμή. Μέσα σε αυτές τις συνθήκες, ο Δικαιόπολις επιχειρεί το ατομικό του εγχείρημα. Μία πράξη που φέρει την ποιότητα του απελπισμένου, το δικαίωμα της απόγνωσης, αλλά και το σπέρμα του αμοραλισμού, να κυοφορεί κάτι εξόχως επικίνδυνο, στον πυρήνα του κατορθώματος: από την πράξη του Δικαιόπολι ωφελείται ο ίδιος και η οικογένειά του. Δεν πρόκειται για συλλογική έξοδο από την κατάρρευση της πόλης, αλλά για επιτυχία μιας ιδιωτείας που αποθεώνεται, αλλά δεν προσφέρει. Δεν είναι τυχαίο που ο γεωργός Δικαιόπολις μετά την παράβαση αλλάζει οικονομική βάση και γίνεται μεταπράτης, πωλητής προϊόντων της γης, ένας μπακάλης. Από εκείνο το σημείο θα ρυθμίζει τις προσφορές, θα ανοίγει την κάνουλα της ειρήνης, κατά το δοκούν, συντρίβοντας τον capitano Λάμαχο, μία κωμικοτραγική εκδοχή ενός θρασύδειλου, άκαπνου πολέμαρχου, παλαιάς κοπής, ενός θαμπού εθνικιστή (;).



Ο Χορός -ένα οργανωμένο χάος- εισέρχεται στη σκηνή οργισμένος, επιθετικός, αδιάλλακτος. Όμως ο Δικαιόπολις θα τον αντιμετωπίσει με θάρρος και με θράσος, θα τον πείσει μεταμφιεζόμενος σε ήρωα του γοητευτικού μεγάλου Αρνητικού της εποχής, του Ευριπίδη. Καθώς ρέει το κρασί και τα κοψίδια σπάνε τις μύτες, ο Χορός μεταστρέφεται, αρνείται τον Λάμαχο και χορεύει συστρεφόμενος, στις παγανιστικές φούρλες του Δικαιόπολι. Έχουμε πια ελεύθερη αγορά, γιορτινά ρούχα, χρώματα, λαμπιόνια, βεγγαλικά, ένα πανηγύρι στη σκηνή. Όμως, πέρα εκεί ο πόλεμος συνεχίζεται. Το κάρο του Δικαιόπολι -όπως και αυτό της Μάννας Κουράγιο- δείχνει να εξαντλεί τα ειρηνικά του πολεμοφόδια.



Η άγρια διαπόμπευση του Λάμαχου, που κερδίζει επάξια τον ρόλο του αποδιοπομπαίου, αποφορτίζει την κοινότητα (;) Μια αίσθηση μετεωρισμού απομένει στο μεθεόρτιο τοπίο, ένα κοινό αίσθημα θολό και ζαλισμένο, όπως το παιδί του τέλους, με το μικρό βεγγαλικό του παγωτού και το πλαστικό σημαιάκι στα αμήχανα χέρια του. Και πάνω ψηλά στα πλακάτ της παράβασης ο Κολοκοτρώνης, ο Καραϊσκάκης, ο Μακρυγιάννης, ο Θεόφιλος, ο Καβάφης, ο Σεφέρης, ο Ελύτης, ο Λαμπράκης, με το ανεξίτηλο σήμα της ειρήνης. Φωτεινά μετέωρα, κεράκια εφημερίας, που κρατούν αναμμένο τον πολυέλαιο του Έθνους. Λίγο πιο κάτω στα χώματα, συμπλεκόμενοι και διαπλεκόμενοι τραγικοί zanni μιας real politik, Βουλευτάκια της φακής, διαχειριστές της μπίζνας, του μεγάλου χρέους, Ελλάδα, Duty Free, αποικία.



Σωτήρης Χατζάκης



Θεσσαλονίκη Ιούνιος 2010

Διαπερνά... και την ομπρέλα


Ισπανοί ερευνητές απέδειξαν ότι περίπου το ένα τρίτο (34%) της υπεριώδους ηλιακής ακτινοβολίας περνάει από τις ομπρέλες που χρησιμοποιούμε στην παραλία. Σύμφωνα με την μελέτη, οι ομπρέλες σταματούν σχεδόν πλήρως την άμεση εκπομπή των ακτινών του ήλιου, όχι όμως και τη διάχυτη υπεριώδη ακτινοβολία που περνάει από τα πλάγια, τα οποία είναι ακάλυπτα.
Οι επιστήμονες του πανεπιστημίου της Βαλένθια, υπό τον Χοσέ Αντόνιο Μαρτίνεθ-Λοθάνο, στη σχετική τους εργασία που παρουσίασαν στο περιοδικό "Photochemistry and Photobiology" (Φωτοχημεία και Φωτοβιολογία), σύμφωνα με το Γαλλικό Πρακτορείο, έκαναν πειράματα τοποθετώντας ένα αισθητήρα υπεριώδους ακτινοβολίας στη βάση μιας ομπρέλας από καραβόπανο χρώματος μπλε και άσπρου, με ύψος ενάμιση μέτρο και ακτίνα 80 εκατοστών.

Οι ερευνητές διαπίστωσαν ότι ένα μέρος της διάχυτης υπεριώδους ακτινοβολίας του ήλιου (που αποτελεί περίπου το 60% της συνολικής) φτάνει στη βάση της ομπρέλας και στους ανθρώπους που κάθονται από κάτω. Οι μετρήσεις επίσης έδειξαν ότι το καραβόπανο έχει πολύ μεγάλη ικανότητα να απορροφά την άμεση ακτινοβολία, σε ποσοστό περίπου 95%, αφήνοντας μόνο ένα 5% των κάθετων ακτινών να το διαπεράσουν, όμως η ακτινοβολία "τρυπώνει" από τα πλάγια, που παραμένουν απροστάτευτα.Η μεγάλη έκθεση στην υπεριώδη ακτινοβολία σχετίζεται με μια πληθώρα προβλημάτων, όπως καρκίνο του δέρματος (μελάνωμα), εγκαύματα, γήρανση του δέρματος, καταρράκτη στα μάτια, εξασθένηση του ανοσοποιητικού συστήματος, ζημιά στο DNA κ.α.
Η γήινη ατμόσφαιρα αποτελεί φυσικό φραγμό που μειώνει τις επιβλαβείς συνέπειες της υπεριώδους ακτινοβολίας, όμως η προστασία της δεν είναι επαρκής, γι' αυτό συνιστάται, ειδικά στην παραλία, η προστασία μέσω ομπρελών, ρούχων, καπέλων, γυαλιών, αντιηλιακών κρεμών κ.α. Η πιο έντονη ακτινοβολία εκπέμπεται μεταξύ των ωρών 12 το μεσημέρι και 4 μμ., οπότε και ενδείκνυται η αποφυγή ηλιοθεραπείας.Από την άλλη, η λελογισμένη έκθεση στην υπεριώδη ηλιακή ακτινοβολία έχει οφέλη για την ανθρώπινη υγεία, καθώς βοηθά στην αποκατάσταση δερματολογικών διαταραχών και στο σχηματισμό της βιταμίνης D3. Μερικές μελέτες υποστηρίζουν επίσης ότι η υπεριώδης ακτινοβολία μπορεί να μειώσει την υπέρταση και να επιβραδύνει ορισμένες μορφές καρκίνου, όπως του προστάτη.


Link: Για την πρωτότυπη επιστημονική εργασία (με συνδρομή) στη διεύθυνση: http://www3.interscience.wiley.com/journal/123234040/abstract

ΕΔΩ ΠΑΠΑΣ ΕΚΕΙ ΠΑΠΑΣ ΠΟΥ ΕΙΝΑΙ Ο ΥΠΟΨΗΦΙΟΣ?

ΧΑΛΑΡΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑ.....!

Δείπνο στη θυγατρική ομάδα ΣΦΚ Κατερίνη 2008



από τον προπονητή Αλέκο Κασσομενάκη



Την άνοδό τους στην Α΄ κατηγορία ανδρών της ΕΚΑΣΚΕΜ γιόρτασαν οι καλαθοσφαιριστές της θυγατρικής ομάδας του Πιερικού Αρχελάου ΣΦΚ «ΚΑΤΕΡΙΝΗ 2008», κατά τη διάρκεια του δείπνου που παρέθεσε ο προπονητής της ομάδας Αλέκος Κασσομενάκης.

Όλοι οι αθλητές, χαλαροί πλέον και από τις μαθητικές …σκοτούρες, είχαν την ευκαιρία να περάσουν μια όμορφη βραδιά, τόσο από την ωραία παρέα, όσο και από τα νόστιμα εδέσματα που προσφέρθηκαν με αφθονία στην καταπράσινη και δροσερή αυλή της οικίας του εφόρου Λάκη Χαρακλιά, στην Περίσταση Πιερίας.

ΚΙΝΗΣΗ ΕΝΕΡΓΩΝ ΠΟΛΙΤΩΝ....ΜΠΡΑΒΟ ΠΑΙΔΙΑ...

ΚΙΝΗΣΗ ΕΝΕΡΓΩΝ ΠΟΛΙΤΩΝ

ΕΥΧΑΡΙΣΤΗΡΙΟ



Εκ μέρους όλων των μελών, των φίλων και των υποστηρικτών της Κίνησης Ενεργών Πολιτών (Κ.Ε.ΠΟ.) Ν. Πιερίας ένα μεγάλο, ένα τεράστιο ευχαριστώ !

Η Κίνηση που πραγματοποιήθηκε την Τετάρτη 21/7 με σκοπό τη συγκέντρωση ρουχισμού για τις άπορες οικογένειες του Νομού μας, στέφτηκε με απόλυτη επιτυχία και όλα αυτά χάρη σε εσάς τους απλούς πολίτες του νομού μας ,που αψηφώντας τη χαλαρότητα της καλοκαιρινής περιόδου και τις υψηλές θερμοκρασίες, βρεθήκατε στο προγραμματισμένο ραντεβού μας και αφήσατε μια τσάντα με ρούχα και προσφέρατε 5 λεπτά από την ημέρα σας για το καλό των συνανθρώπων σας.

Αξίζει να σημειωθεί ότι τα ρούχα προσφέρθηκαν στο φιλόπτωχο σύλλογο «Αγ. Βασίλειος» και σε συνεργασία μαζί του διανεμήθηκαν όλα τα ρούχα σε 60 άπορες οικογένειες του νομού μας που και αυτές με τις σειρά του σας ευχαριστούν θερμά.

Η Κ.Ε.ΠΟ. Πιερίας έχει προγραμματισμένες κι άλλες ανάλογες κινήσεις το επόμενο χρονικό διάστημα ,καθώς το πάθος μας για προσφορά στους συνανθρώπους μας που έχουν δυσκολίες είναι αστείρευτο.

Καλούμε όλο τον Πιερικό λαό να βοηθήσει στον ανιδιοτελή σκοπό μας.



Τελικά αποδείχτηκε πως και οι απλοί πολίτες όταν σταματούν να είναι απαθείς και αρχίζουν να γίνονται ενεργοί μπορούν να δίνουν λύση σε αρκετά από τα προβλήματα των συμπολιτών τους.



Όλοι μαζί ενωμένοι…όλη η Πιερία μια μεγάλη οικογένεια…





Εκ της Κ.Ε.ΠΟ. Πιερίας

ΝΕΟΙ ΤΗΣ ΚΑΤΕΡΙΝΗΣ, ΔΕΙΧΝΟΥΝ ΤΟ ΔΡΟΜΟ

ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΧΡΙΣΤΟΓΙΑΝΝΗΣ...ΜΕ ΠΑΘΟΣ ΣΤΟΝ ΚΑΛΛΙΚΡΑΤΗ

ΕΠΙΚΑΙΡΗ ΕΠΕΡΩΤΗΣΗ

«Ασφυκτιούν οι επιχειρήσεις μικρής λιανικής

εξαιτίας της Κυβερνητικής πολιτικής»



Μετά από τις απανωτές αυξήσεις των ειδικών φόρων για τα τσιγάρα (η υψηλότερη φορολογία στην Ευρώπη), τη μείωση του Ελάχιστου ΕΦΚ από 80% σε 75% και της διπλής αύξησης του ΦΠΑ, οι επιχειρήσεις μικρής λιανικής (περίπτερα, καταστήματα ψιλικών ειδών, μίνι μάρκετ κ.α.) οδηγήθηκαν σε ασφυκτικό κλοιό. Μάλιστα οι παρενέργειες αυτής της κυβερνητικής αναλγησίας είναι τόσο σκληρές και εκτεταμένες, σε σημείο που αρκετές από τις παραπάνω επιχειρήσεις οδηγούνται σε λουκέτο, αδυνατώντας να ανταπεξέλθουν στις δύσκολες οικονομικές συνθήκες που διαμορφώνονται στον κλάδο τους.



Συγκεκριμένα, από τις αρχές του 2010 άρχισε σταδιακά η μείωση του τζίρου στα τσιγάρα, που έφτασε σήμερα στο 20%. Η υψηλή φορολογία μείωσε την κερδοφορία στα ψιλικά και τα περίπτερα στο 60%. Οι καταναλωτές στρέφονται αναπόφευκτα σε φθηνότερες επιλογές νόμιμες (φθηνότερα τσιγάρα) ή μη (προϊόντα παράνομης διακίνησης καθώς και φθηνότερα προϊόντα από γειτονικές χώρες – Αλβανία – Σκόπια – Βουλγαρία – Τουρκία). Στην πράξη, εάν το 2009 μια επιχείρηση μικρής λιανικής είχε ημερήσιο τζίρο 1.000 ευρώ, σήμερα έχει τζίρο 800 ευρώ, ενδεχομένως και λιγότερο.



Οι επιχειρήσεις αυτές, λοιπόν, που αποτελούν τον αποκλειστικό πυλώνα λιανικής εμπορίας των καπνοβιομηχανικών προϊόντων στο καταναλωτικό κοινό, ναρκοθετούνται και οδηγούνται σε μαρασμό, μετά τις τελευταίες αλλαγές στην φορολογία καπνού και τη μείωση της κερδοφορίας. Οι συνέπειες στην αγορά θα είναι δραματικές, καθώς θα υπάρξει έκρηξη του παράνομου εμπορίου, με αποτέλεσμα το κράτος να χάσει έσοδα 160 εκατ. ευρώ για κάθε 1 δισ. τσιγάρα που χάνονται από τη νόμιμη αγορά και 55 εκατ. ευρώ για κάθε 1 δισ. «ακριβά» και δημοφιλή τσιγάρα που υποκαθίστανται από φθηνά. Χαρακτηριστικά, το πρώτο πεντάμηνο του 2010 υπήρξε πτώση στο σύνολο της αγοράς κατά 15%, δίνοντας το στίγμα για το τι επίκειται. Με την πολιτική που ακολουθεί η Κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ σε αυτό το ευαίσθητο θέμα, αγνοεί τις χιλιάδες επιχειρήσεις μικρής λιανικής, αδιαφορεί για τους





250.000 εργαζόμενους και επαγγελματίες και τους οδηγεί στην ανεργία, ανατρέπει την υγιή τους λειτουργία και απειλεί την βιωσιμότητά τους.



Κατόπιν τούτων, επερωτάται ο αρμόδιος Υπουργός:



- Γιατί το Υπουργείο Οικονομικών αύξησε την φορολογία, αλλά παράλληλα μείωσε τον Ελάχιστο Ειδικό Φόρο Κατανάλωσης από 80% σε 75% χωρίς να λάβει υπόψη ότι αυτό θα είχε σαν αποτέλεσμα τη δραματική διαφορά μεταξύ ακριβών και φθηνών τσιγάρων που σήμερα αναγκάζουν τους ενήλικους καταναλωτές να στραφούν σε φθηνότερες λύσεις, παραλύουν το εμπόριο και κάθε ανάπτυξη, περιορίζουν τα κρατικά έσοδα, και σίγουρα δεν προστατεύουν την υγεία των πολιτών στη πράξη όπως υποστηρίχτηκε όταν ανακοινώθηκαν οι απανωτές αυξήσεις; Ποια η πραγματική σκοπιμότητα αυτής της κίνησης;



- Προτίθεται το Υπουργείο Οικονομικών να επεξεργαστεί και να καταθέσει ένα σύγχρονο νομοθετικό πλαίσιο, που θα εξασφαλίζει την βιωσιμότητα και την ανάπτυξη των επιχειρήσεων μικρής λιανικής;



- Προτίθεται το Υπουργείο Οικονομικών να αλλάξει τη φορολογική δομή του στριφτού καπνού εφαρμόζοντας πάγιο συντελεστή και ελάχιστο ειδικό φόρο, όπως ισχύει και στο τσιγάρο έτσι ώστε να διορθωθεί η κερδοφορία του εμπορίου;



- Προτίθεται το αρμόδιο Υπουργείο να επανεξετάσει άμεσα τον τρόπο φορολόγησης των τσιγάρων, έτσι ώστε να προκύψουν βιώσιμα περιθώρια κέρδους για τα σημεία μικρής λιανικής που πωλούν βιομηχανοποιημένα καπνικά προϊόντα (περίπτερα, καπνοπωλεία), ενώ ταυτόχρονα θα διασφαλίζονται τα κρατικά έσοδα;



- Πώς και πότε το Υπουργείο Οικονομικών προτίθεται να αντιδράσει ουσιαστικά στις αλυσιδωτές αρνητικές εξελίξεις στην αγορά: το παράνομο εμπόριο που τροφοδοτεί το οργανωμένο έγκλημα και το κλείσιμο μικρομεσαίων επιχειρήσεων που διογκώνει την ανεργία; Είναι βέβαιο ότι οι αρνητικές αυτές εξελίξεις θα επιταχύνονται με το πέρασμα του χρόνου και η αναστροφή της κατάστασης θα γίνεται μόνο δυσκολότερη.



- Με δεδομένο, ότι οι παραπάνω επιχειρήσεις συμβάλλουν στην Εθνική οικονομία και αποτελούν ένα ζωτικό κομμάτι της κοινωνίας μας, έχει εξετάσει το αρμόδιο Υπουργείο την δημιουργία ενός πλαισίου που θα θωρακίζει και θα εξασφαλίζει την ανάπτυξη και την λειτουργία των εν λόγω επιχειρήσεων;



- Τα συναρμόδια Υπουργεία προτίθενται να εξετάσουν και να αντιμετωπίσουν χρονίζοντα προβλήματα του κλάδου της μικρής λιανικής (κυρίως των περιπτέρων);

Θ. Παπαγεωργίου: «Σπουδαίο και αναγκαίο έργο το Ειδικό Νοσοκομείο Αποθεραπείας – Αποκατάστασης Βορείου Ελλάδος στο Αιγίνιο»









Επιστολή του Βουλευτή ΠΑΣΟΚ Πιερίας κ. Θανάση Παπαγεωργίου, στους υπουργούς - Μέλη της Διυπουργικής Επιτροπής Σύμπραξης Δημοσίου Ιδιωτικού Τομέα για να προταχθεί στην διαδικασία αξιολόγησης και υλοποίησης με Σ.Δ.Ι.Τ. το έργο του Ειδικού Νοσοκομείου Αποθεραπείας - Αποκατάστασης Βορείου Ελλάδος, στο Αιγίνιο Πιερίας



Ένα από τα θέματα της Πιερίας που έχει θέσει σε προτεραιότητα διεκδίκησης ο Βουλευτής ΠΑΣΟΚ Πιερίας κ. Θ. Παπαγεωργίου είναι και το Ειδικό Νοσοκομείο Αποθεραπείας – Αποκατάστασης Βορείου Ελλάδος το οποίο προτείνεται να υλοποιηθεί με Σ.Δ.Ι.Τ. στο Αιγίνιο Πιερίας.

Τον Οκτώβριο του 2009, λίγες μέρες μετά την εκλογή τους ως Βουλευτής Πιερίας, απέστειλε επιστολή στην αρμόδια υπουργό Υγείας και Κοινωνικής Αλληλεγγύης κ. Μαριλίζα Ξενογιαννακοπούλου στην οποία επεσήμανε την μεγάλη σπουδαιότητα και κυρίως της αναγκαιότητα του έργου, καθώς και σχετικό υπόμνημα με το περιεχόμενο του έργου και τις μέχρι τότε διαδικασίες που είχαν ολοκληρωθεί.

Ακολούθησε επιστολή του κ. Παπαγεωργίου προς τον Ειδικό Γραμματέα Σ.Δ.Ι.Τ. κ. Νικόλαο Μαντζούφα και πρόσφατα έχει σταλεί νέα επιστολή προς τους υπουργούς μέλη της Διυπουργικής Επιτροπής Σ.Δ.Ι.Τ καθώς και στον Αντιπρόεδρο της Κυβέρνησης κ. Θ. Πάγκαλο και τον Υπουργό παρά τω Πρωθυπουργώ κ. Χ. Παμπούκη

Στην νέα του επιστολή ο κ. Παπαγεωργίου τονίζει πως το Ειδικό Νοσοκομείο Αποθεραπείας – Αποκατάστασης Βορείου Ελλάδος το οποίο προτείνεται να υλοποιηθεί με Σ.Δ.Ι.Τ. είναι ένα ώριμο, πολύ αναγκαίο και σπουδαίο έργο, ένα έργο υψηλής αναπτυξιακής προτεραιότητας και κοινωνικής ωφελιμότητας.

Η κατασκευή και λειτουργία του, θα επιλύσει ένα σοβαρό και χρόνιο πρόβλημα της Βόρειας Ελλάδας, όπου μέχρι σήμερα δεν υπάρχει εξειδικευμένο σύγχρονο δημόσιο κέντρο το οποίο να ανταποκρίνεται στις ανάγκες περίθαλψης των πολιτών στον τομέα της αποθεραπείας - αποκατάστασης.

Ο χώρος που προτείνεται να κατασκευαστεί έχει παραχωρηθεί από το Δήμο Αιγινίου, έχει αναγνωριστεί και είναι κομβικό σημείο μεταξύ των οδικών αξόνων (Εγνατία, ΠΑΘΕ), της σιδηροδρομικής γραμμής, με γρήγορη και ασφαλή πρόσβαση από τους Νομούς της Μακεδονίας, της Θράκης και της Θεσσαλίας.

ΕΠΙΤΙΜΟΣ ΣΤΟΝ ΗΡΑΚΛΗ Ο ΚΟΥΚΟΣ

Η διοίκηση του Ερασιτέχνη Ηρακλή Θεσσαλονίκης έμπρακτα ευχαρίστησε τον Τομεάρχη Αθλητισμού – Βουλευτή Ν.Πιερίας Κώστα Κουκοδήμο για το προσωπικό του ενδιαφέρον και τις ενέργειές του στην «περιπέτεια» που ταλαιπώρησε την οικογένεια του Ηρακλή ανακηρύσσοντάς τον επίτιμο μέλος.

Δείπνο στη θυγατρική ομάδα ΣΦΚ Κατερίνη 2008

από τον προπονητή Αλέκο Κασσομενάκη

Την άνοδό τους στην Α΄ κατηγορία ανδρών της ΕΚΑΣΚΕΜ γιόρτασαν οι καλαθοσφαιριστές της θυγατρικής ομάδας του Πιερικού Αρχελάου ΣΦΚ «ΚΑΤΕΡΙΝΗ 2008», κατά τη διάρκεια του δείπνου που παρέθεσε ο προπονητής της ομάδας Αλέκος Κασσομενάκης.
Όλοι οι αθλητές, χαλαροί πλέον και από τις μαθητικές …σκοτούρες, είχαν την ευκαιρία να περάσουν μια όμορφη βραδιά, τόσο από την ωραία παρέα, όσο και από τα νόστιμα εδέσματα που προσφέρθηκαν με αφθονία στην καταπράσινη και δροσερή αυλή της οικίας του εφόρου Λάκη Χαρακλιά, στην Περίσταση Πιερίας.

Σε πολλούς από τους καλαθοσφαιριστές η χαρά ήταν πιο μεγάλη, αφού η επιτυχία τους στα ανώτατα εκπαιδευτικά ιδρύματα ήταν δεδομένη. Εμφανής ήταν και η συγκίνηση, μιας και το μπασκετικό τους μέλλον που πλέον διαφοροποιείται και θα είναι σε ομάδες που θα εδρεύουν στην περιοχή της πανεπιστημιακής τους σχολής.
Στην εκδήλωσε παραβρέθηκε και ο γενικός γραμματέας του Πιερικού Αρχελάου Μάκης Γιαλένιος, ο οποίος εξέφρασε τα συγχαρητήρια του διοικητικού συμβουλίου του συλλόγου, ευχόμενος παράλληλα καλή επιτυχία στη νέα κατηγορία όπου θα αγωνίζεται φέτος η ΚΑΤΕΡΙΝΗ 2008.



Όλοι μαζί έθεσαν τους στόχους τους για τη νέα χρονιά και αυτοί από ότι φαίνεται δεν θα είναι και δύσκολοι, αφού η αγάπη τους για το μπάσκετ και το πείσμα που τους διακρίνει, είναι στοιχεία που συμβάλουν αποτελεσματικά στην πραγματοποίηση τους.

Ο ΓΙΩΡΓΑΚΗΣ ΕΔΕΙΞΕ ΤΟ ΔΡΟΜΟ...ΟΛΟΙ ΟΙ ΥΠΟΨΗΦΙΟΙ ΔΗΜΑΡΧΟΙ ΖΗΤΟΥΝ ΒΙΟΓΡΑΦΙΚΑ...!

ΤΙ ΘΑ ΚΑΝΕΙ ΦΕΤΟΣ Ο ΠΙΕΡΙΚΟΣ?

ΤΙ ΑΠΟΔΕΙΚΝΥΕΙ ΤΟ ΜΠΟΤΙΛΙΑΡΙΣΜΑ ΣΤΗΝ ΕΘΝΙΚΗ ΟΔΟ? ΟΤΙ ΕΧΟΥΜΕ ΠΟΛΥ ΤΟΥΡΙΣΜΟ..!!!

ΕΓΩ ΤΑ ΒΛΕΠΩ ΟΛΑ ΣΤΡΑΒΑ ΣΕ ΑΥΤΗΝ ΤΗΝ ΠΟΛΗ.....

(ΤΥΧΑΙΟ..? ΔΕ ΝΟΜΙΖΩ...!)

ΑΦΙΕΡΩΜΕΝΟ ΣΤΟΥΣ ΧΟΜΠΗΣΤΕΣ...

Και οι τελευταίοι σοβαροί άνθρωποι του ΠΑΣΟΚ φεύγουν τρέχοντας...

Το διαβάσαμε στα xalia: ΑΥΤΗ Η ΣΟΒΑΡΟΤΑΤΗ ΕΙΔΗΣΗ ΣΗΜΕΡΑ ΘΑΦΤΗΚΕ ΑΠΟ ΤΑ ΠΑΡΑΔΟΣΙΑΚΑ ΜΜΕ! ΤΑ ΒΡΟΝΤΗΞΕ ΚΙ ΕΦΥΓΕ Ο ΚΑΘΗΓΗΤΗΣ ΡΟΥΜΕΛΙΩΤΗΣ ΑΠΟ ΤΗ ΘΕΣΗ ΤΟΥ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΥ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ ΣΤΟ ΔΝΤ! ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΤΥΧΑΙΟΣ Ο ΚΥΡΙΟΣ ΚΑΘΗΓΗΤΗΣ. ΦΙΛΟΣ ΤΗΣ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑΣ ΠΑΠΑΝΔΡΕΟΥ. ΑΥΤΗ Η ΚΙΝΗΣΗ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΙΣΕΙ ΣΟΒΑΡΑ ΤΗ ΝΤΟΡΑ ΚΑΙ


ΤΟΝ ΚΑΡΑΤΖΑΦΕΡΗ ΠΟΥ ΨΗΦΙΣΑΝ ΥΠΕΡ ΤΟΥ ΔΝΤ ΜΑΖΙ ΜΕ ΤΟ ΠΑΣΟΚ. ΕΡΧΟΝΤΑΙ ΧΟΝΤΡΕΣ ΕΞΕΛΙΞΕΙΣ...

ΑΠΕΙΛΟΥΝ ΤΗ ΖΩΗ ΤΟΥ ΒΕΛΟΠΟΥΛΟΥ ΓΙΑΤΙ ΜΙΛΑΕΙ....

Συνεχείς απειλές για τη ζωή του δέχεται ο Μακεδόνας Βουλευτής του ΛΑ.Ο.Σ. Κυριάκος Βελόπουλος, σύμφωνα με το πρωτοσέλιδο της εφημερίδας "ΕΛΕΥΘΕΡΗ ΩΡΑ".


Να ελεγχθούν οι κλήσεις στο κινητό του ζητούν οι συνεργάτες του.

ΠΟΤΕ ΤΗΝ ΚΥΡΙΑΚΗ...? ΠΟΤΕ ΜΗΝ ΛΕΣ ΠΟΤΕ..!

Η ιστορική αγορά της Κωνσταντινούπολης, το γνωστό «Μεγάλο Παζάρι» θα παραμένει ανοιχτό και την Κυριακή, σε μια προσπάθεια ενίσχυσης της τουριστικής διακίνησης στην Πόλη.




Η αναφερόμενη αγορά απασχολεί τους καλοκαιρινούς μήνες 30.000 υπαλλήλους, ενώ την επισκέπτονται καθημερινά μεταξύ των 250.000-400.000 επισκεπτών.



Σύμφωνα με τον πρόεδρο των 3.600 καταστηματαρχών της αγοράς, Χασάν Φιράτ, οι συνέπειες της παγκόσμιας οικονομικής κρίσης στην τουρκική οικονομία, προέτρεψε τους καταστηματάρχες να σκεφτούν την επέκταση της λειτουργίας των μαγαζιών του παζαριού και την Κυριακή.



Το μεγαλύτερο μέρος της εμπορικής διακίνησης των καταστημάτων στην Πόλη, γίνεται από τους ξένους τουρίστες, που αντιστοιχούν σε ποσοστό 70% επί του συνόλου των καταναλωτών-πελατών που επισκέπτονται την αναφερόμενη παραδοσιακή αγορά.

22 εκ. ΕΥΡΩ!!!!

Η μεγάλη στιγμή για τους φίλους του Ολυμπιακού έφτασε.
 Ο Άλμπερτ Ριέρα θα πατήσει το πόδι του στο αεροδρόμιο "Ελευθέριος Βενιζέλος" στις 18:30. Ο Ισπανός δεξιός μεσοεπιθετικός θα φτάσει στη χώρα μας ώστε να ολοκληρώσει από κοντά τη διαδικασία της μεταγραφής του.

Τροχαίο δυστύχημα στην Ημαθία

Τρεις άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους και τουλάχιστον 20 τραυματίστηκαν από σύγκρουση λεωφορείου με φορτηγό, που σημειώθηκε στο 45ο χλμ της εθνικής οδού Βέροιας-Θεσσαλονίκης. Νεκροί είναι ο οδηγός του λεωφορείου, ένας ιερέας και ο οδηγός του φορτηγού.

Εύσημα στην προσπάθεια του Δήμου Κατερίνης για την αντιμετώπιση του προβλήματος των αδέσποτων ζώων

Τον αναπληρωτή Δημάρχου Ζ. Σατραζέμη επισκέφτηκε ο πρόεδρος Ζωοφιλικού Σωματείου της Αυστρίας Peter Kahr




Τα εύσημα στο Δήμο Κατερίνης, για τις ουσιαστικές πρωτοβουλίες που έχει αναλάβει στον τομέα της φροντίδας των αδέσποτων ζώων, απένειμε ο πρόεδρος του Φιλοζωικού Σωματείου του Τιρόλο της Αυστρίας, που βρίσκεται αυτό το διάστημα στην πόλη μας.



Εμποροβιοτεχνική Έκθεση Πιερίας 2010

Για δεύτερη χρονιά οι επιχειρηματικοί φορείς της Πιερίας διοργανώνουν την "Εμποροβιοτεχνική Έκθεση Πιερίας 2010", από τις 24 - 29 Σεπτεμβρίου 2010, στον εκθεσιακό χώρο του Δήμου Κατερίνης στην Ανδρομάχη.

Στόχος των διοργανωτών όπως τονίστηκε στη συνέντευξη τύπου είναι η έκθεση να προβάλει τα προϊόντα και τις υπηρεσίες των πιερικών επιχειρήσεων και στο πλαίσιο αυτό αποφασίστηκε στη φετινή έκθεση να συμμετέχουν αποκλειστικά πιερικές επιχειρήσεις.
Για την έκθεση μίλησαν η αντιπρόεδρος του επιμελητηρίου κα Ματούλα Βελώνη, ο πρόεδρος της Ομοσπονδίας Επαγγελματιών Εμπόρων και Βιοτεχνών κ. Χρήστος Εξίζογλου, ο πρόεδρος του εμπορικού συλλόγου κ. Κώστας Ρέχας, ο νομάρχης Πιερίας κ. Γιώργος Παπαστεργίου και ο αναπληρωτής δήμαρχος Κατερίνης κ. Σατραζέμης.
Η έκθεση θα φιλοξενηθεί σε χώρο 2 χιλιάδων τετραγωνικών μέτρων και ήδη έχουν διατεθεί σε επιχειρήσεις 600 τ.μ. Η τιμή έχει οριστεί στα 31,5 ευρώ ανά τετραγωνικό μέτρο ενώ οι συμμετοχές θα πρέπει να δηλωθούν μέχρι τέλη Αυγούστου.