PIERIA-GR ΚΟΝΤΑ ΣΑΣ ΑΠΟ ΤΟ 2008 ΤΟ ΠΡΩΤΟ BLOG ΤΗΣ ΠΙΕΡΙΑΣ

Στη γειτονιά των θεών του Ολύμπου.

PIERIA-GR ΓΙΑΤΙ ΕΜΕΙΣ ΓΡΑΦΟΥΜΕ ΚΑΙ ΔΕΝ ...ΑΝΤΙΓΡΑΦΟΥΜΕ

ΓΚΡΕΜΙΣΤΕ ΡΕ ...ΓΑΪΔΟΥΡΙΑ ΤΑ ΔΙΟΔΙΑ

ΤΟ E-MAIL ΜΑΣ ΕΙΝΑΙ KERAILIDISDIM@GMAIL.COM

Γιατί εμείς ΓΡΑΦΟΥΜΕ, υποΓΡΑΦΟΥΜΕ και δεν ΑΝΤΙγράφουμε

"METROPOLIS 106,7" ΤΟ ΠΡΩΤΟ ΚΑΙ ΜΟΝΑΔΙΚΟ ΑΘΛΗΤΙΚΟ ΡΑΔΙΟΦΩΝΟ ΤΗΣ ΠΙΕΡΙΑΣ

Η ομάδα του PIERIA GR σας καλώς ορίζει στη γειτονιά των θεών του Ολύμπου.

ΕΠΟΧΗ "ΝΤΟΥΜΟΥ" - ΔΗΜΑΡΧΟΥ, ΖΟΥΜΕ ΠΛΕΟΝ ΣΤΗΝ ΚΑΤΕΡΙΝΗ ΚΙ ΟΧΙ "ΔΗΜΑΡΧΟΥΛΗΔΩΝ" ΤΟΥ ΠΑΡΕΛΘΟΝΤΟΣ
(Κείμενο του Δημητρίου Π. Κεραηλίδη)

Ο παλιός χρόνος έφυγε. Ήρθε το 2024 και τώρα στις πρώτες μέρες του, για Κατερίνη, ας τονίσουμε την εποχή που ήρθε. Τώρα;;; Τώρα απλά θα πούμε, ΓΙΑΝΝΗ ΝΤΟΥΜΟ καλή αρχή. Καλή επιτυχία στο έργο σου για μια Κατερίνη ριγμένη, πονεμένη, ατιμασμένη, επί χρόνια μέσα στα δεινά.... Που έχει ανάγκη από ΔΗΜΑΡΧΟ ΚΑΤΕΡΙΝΗΣ. Αυτά. ΥΓ: Να πως πως ζούμε την Κατερίνη του Ντούμου κι όχι των άλλων εκκολαπτόμενων δημαρχούληδων, που κυκλοφορούν πλέον στο κέντρο. Σαν όπως οι πρώην του πρώην Δημάρχου Κατερίνης. Γιατί η ιστορία έγραψε: Ο Κουκοδήμος έχασε κι όχι ο Νταντάμης, ο Κυριακίδης, ο Μπουσνάκης, ο Συμεωνίδης ή ο ή Μορφακίδης. Αυτά...

Κυριακή 14 Οκτωβρίου 2012

ΠΟΥ ΝΑ ΕΙΝΑΙ ΑΡΑΓΕ Η ΚΥΡΙΑ ΠΟΥ ΤΗΣ ΠΑΝΕ ΤΑ ...ΓΑΛΑΖΙΑ ΚΑΙ ΤΗΝ ΛΕΝΕ ΓΙΟΥΛΗ ΦΑΣΟΥΛΑ;

Που να είναι αυτό το κορίτσι; Είναι η Γιούλη Φασούλα της Νέας Δημοκρατίας. Η κυρία που ασχολείται με τα κοινά και τα καταφέρνει όμως το τελευταίο διάστημα την έχασα. Που είστε καλέ κυρία;;; Είχε δράση στα της ΟΝΝΕΔ ΠΙΕΡΙΑΣ κι όχι μόνον. Στα αυτοδιοικητικά και στα πολιτικώς ...πολιτικά! Τώρα; Δεν ξέρω που είναι τώρα.....

Φεύγουν και Θεσσαλικές επιχειρήσεις...





Στον δρόμο της... ξενιτιάς, με μεταφορά της έδρας τους σε άλλες χώρες, φαίνεται ότι βαδίζουν επιχειρήσεις και της Λάρισας. Σύμφωνα με πληροφορίες της «Ε», ντόπια επιχείρηση ολοκληρώνει τις διαδικασίες για τη μεταφορά της έδρας της στο Ηνωμένο Βασίλειο, ενώ αρκετές...
ντόπιες επιχειρήσεις έχουν δεχθεί ενημερωτικές προτάσεις από εξειδικευμένες εταιρίες συμβούλων επιχειρήσεων για μεταφορά της έδρας τους σε Λουξεμβούργο και Βέλγιο.

«Ανοίγει "κερκόπορτα" για την ελληνική οικονομία, την ώρα που η χώρα έχει ανάγκη από σταθεροποίηση. Πρέπει να μείνουμε, να υπομείνουμε και να επιμείνουμε, κυρίως για τις θέσεις εργασίας», ανέφερε στην «Ε» ο πρόεδρος του ΕΒΕΛ, Σωτήρης Γιαννακόπουλος.

Το μεγαλύτερο πρόβλημα δεν είναι το φορολογικό σύστημα και οι υπέρογκες επιβαρύνσεις για τα επιχειρηματικά κεφάλαια, σύμφωνα με τα όσα ανέφεραν στην «Ε» άνθρωποι που είτε μετέφεραν ή έγιναν αποδέκτες πρότασης για μεταφορά της έδρας τους σε άλλη χώρα –είναι το υψηλό credit risk με το οποίο αντιμετωπίζεται η Ελλάδα, στο σύνολό της, με αποτέλεσμα να μην έχει απομείνει σχεδόν καμία οδός πρόσβασης σε χρηματοδότηση.

Χαρακτηριστικό είναι ότι –όπως επισημάνθηκε με πικρία- οι ίδιοι τραπεζικοί όμιλοι, ελληνικοί, που δραστηριοποιούνται και σε γειτονικές χώρες, όπως Βουλγαρία, Ρουμανία, Σκόπια και Αλβανία προσφέρουν στις επιχειρήσεις πρόσβαση σε τραπεζικά κεφάλαια στις γειτονικές αυτές χώρες, ενώ στην ίδια επιχείρηση εντός Ελλάδος δεν δίνουν κεφάλαια. Παράλληλα, οι γειτονικές χώρες εμφανίζουν πολύ μεγαλύτερη «κινητικότητα» αναφορικά με την αξιοποίηση πόρων κοινοτικών προγραμμάτων, αλλά και τις χρηματοδοτήσεις από την Ευρωπαϊκή Τράπεζα Επενδύσεων –κάτι που συνεχώς εξαγγέλλεται από την πλευρά της ελληνικής κυβέρνησης, δεν υλοποιείται, δε.

«ΥΠΗΡΕΣΙΑ»

Μάλιστα, σύμφωνα με επιχειρηματία-αποδέκτη πρότασης για μεταφορά της έδρας του στο Λουξεμβούργο ή το Βέλγιο, υπάρχουν εξειδικευμένα γραφεία συμβούλων επιχειρήσεων στη χώρα, που ανάμεσα στις δραστηριότητές τους έχουν εντάξει και ολοκληρωμένες υπηρεσίες για την εξεύρεση χώρων (γραφείων ή εγκαταστάσεων) και την όλη λογιστική ή εξωλογιστική διαδικασία που απαιτείται για τη μεταφορά της έδρας της εταιρείας.

Σύμφωνα με εκπρόσωπο εταιρίας που ολοκληρώνει αυτή τη στιγμή τη διαδικασία μεταφοράς έδρας, χρειάστηκαν ελάχιστες ημέρες και χρηματικό ποσό που δεν ξεπέρασε τα περίπου1000 ευρώ για τη δημιουργία της έδρας στο Ηνωμένο Βασίλειο, ενώ και η φορολογία εταιριών (ΑΕ και ΕΠΕ) είναι εξαιρετικά χαμηλή.

Σε τούτη την κατηγορία –αν και δεν αφορά άμεσα μεταφορά έδρας, αλλά κυρίως τη δημιουργία νέων επιχειρηματικών σχημάτων με έδρα εκτός Ελλάδος- μπορεί να ενταχθεί και η οργανωμένη ενημερωτική εκδήλωση που πραγματοποιήθηκε το περασμένο Σαββατοκύριακο στα Τρίκαλα και αφορούσε την ανάπτυξη επιχειρηματικών δραστηριοτήτων Θεσσαλών εμπόρων στη γειτονική Αλβανία. Με τη φορολογία των ΑΕ και ΕΠΕ στο 10% (τουλάχιστον στο προενταξιακό στην ΕΕ επίπεδο), αλλά και την απλούστευση των διαδικασιών που φαίνεται ότι έχουν πετύχει και στη γειτονική χώρα –τα τελευταία τρία χρόνια, κατά δήλωση του Αλβανού αναπληρωτή υπουργού Οικονομίας, η Αλβανία προσελκύει ξένες άμεσες επενδύσεις ύψους 1 δισ. ευρώ κάθε χρόνο, ο «πειρασμός» είναι πολύ μεγάλος.

«ΚΕΡΚΟΠΟΡΤΑ»

Κληθείς να σχολιάσει τις εξελίξεις, αναφορικά με τη μεταφορά έδρας της ΦΑΓΕ εκτός Ελλάδος, αλλά και την «αποχώρηση» από την ελληνική χρηματιστηριακή αγορά της Coca-Cola Hellenic, ο πρόεδρος του ΕΒΕΛ, Σωτήρης Γιαννακόπουλος εξέφρασε την πλήρη αντίθεσή του κι έκανε λόγο για «κερκόπορτα» που ανοίγει για την ελληνική οικονομία. «Από τη στιγμή που θα ξεκινήσει μαζικά μια τέτοια διαδικασία, θα είναι εξαιρετικά δύσκολο για την ελληνική οικονομία να σταθεροποιηθεί. Υπάρχουν αυτή τη στιγμή ένα εκατομμύριο διακόσιες χιλιάδες άνεργοι στην Ελλάδα και πρώτο μέλημα των επιχειρηματιών θα πρέπει να είναι να διασφαλιστούν θέσεις εργασίας. Πρέπει να μείνουμε εδώ, να περιμένουμε, να υπομείνουμε αλλά και να επιμείνουμε. Το οφείλουμε στη χώρα μας», σημείωσε ο κ.Γιαννακόπουλος.

Ο ίδιος τόνισε ότι είναι εξαιρετικά κρίσιμο, πλέον, το θέμα της άμεσης παροχής ρευστότητας στις επιχειρήσεις στην Ελλάδα. «Πρέπει άμεσα να δοθούν τα 31 δισ. ευρώ στις τράπεζες κι αυτές πρέπει άμεσα με αυτά τα κεφάλαια να στηρίξουν την ελληνική επιχειρηματικότητα», τόνισε.

Ο κ. Γιαννακόπουλος, σχολιάζοντας τις τελευταίες φορολογικές εξελίξεις έκανε λόγο για καταστροφικές επιβαρύνσεις –«οι επαγγελματίες πλέον, δεν είναι σε θέση να πληρώσουν ούτε για την ασφάλιση και περίθαλψή τους», είπε.

ΚΩΣΤΑΣ ΑΔΑΜΟΠΟΥΛΟΣ Ο ΤΟΥ ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΥ ΚΙ ΟΧΙ ΜΟΝΟΝ ....ΑΝΗΣΥΧΟΣ ΔΗΜΟΤΗΣ ΚΑΤΕΡΙΝΗΣ

Στη φωτογραφία ο Κώστας Αδαμόπουλος με τον γυμναστή Κώστα Μυρωτή 
O Κώστας Αδαμόπουλος ετοιμάζεται... Τι; Γιατί ετοιμάζεται; Όχι βέβαια για ποδοσφαιρικά και έτσι. Ετοιμάζεται για κάτι άλλο. Τι; Δεν πάει το μυαλό σας; Είναι στο Τοπικό Συμβούλιο Δήμου Κατερίνης και έρχεται η ώρα οσονούπω να γίνει και πρόεδρος του. Ο Κώστας είναι ένας ανήσυχος πολίτης του δήμου μας και παλεύει σε τομείς όπου κάποιοι άλλοι δεν πλησιάζουν καν. Είναι στα αθλητικά και πάει αρίστως κι άριστα κι είναι και στα πολιτιστικά. Τώρα θα δώσει και άλλη σίγουρα διάσταση στα του αστικού κέντρου της Κατερίνης! 

Καταρρέει η δημοτικότητα του Βενιζέλου...




Ανατροπή υπέρ του ΣΥΡΙΖΑ στη παράσταση νίκης, στο βαρόμετρο της Public Issue...
O πιο χαμένος στη μέτρηση δημοτικότητας πολιτικών αρχηγών είναι ο Βενιζέλος (-9), ενώ ακολουθεί ο Κουβέλης (-4), παρά το γεγονός ότι εξακολουθεί να είναι πρώτος στις θετικές γνώμες.
Το άλλο σημαντικό εύρημα στο βαρόμετρο της Public issue , είναι...
παρα το γεγονός ότι βρισκόμαστε μόνο 4 μήνες μετά τις εκλογές, η ανατροπή υπέρ του ΣΥΡΙΖΑ, και μάλιστα με μεγάλη διαφορά από την Ν.Δ... 

ΚΑΝΕΝΑΣ ΔΕΝ ΠΑΛΕΥΕΙ ΓΙΑ ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ΜΑΣ ΠΛΗΝ ΤΩΝ ΚΑΘΗΓΗΤΩΝ ΚΑΙ ΤΩΝ ΓΟΝΕΩΝ!

Ά ρε συ Θόδωρε. Ο φίλος μου ο πρόεδρος των καθηγητών της Πιερίας, έγραψε αυτό το βιβλίο. ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΙΚΟΣ ΕΓΓΡΑΜΜΑΤΙΣΜΟΣ - Η ΣΗΜΑΣΙΑ ΤΟΥ ΣΤΗΝ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΙΚΗ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ. Όμως ρε συ αδερφέ, νοιώθω πως κανένας δεν ασχολείται πλέον με το περιβάλλον και κακώς! Κι απ την άλλη θέλουμε κι αύριο! Θόδωρε Σιαμάγκα κάνε κάτι για το σχολείο. Κάνε κάτι για το σχολείο του Νομού Πιερίας γιατί δεν βλέπω αύριο για τα παιδιά μας και ...κακώς! Κι ύστερα; Ύστερα σου λένε πως κάποιοι παλεύουν για τα παιδιά μας. ΚΑΝΕΝΑΣ ΔΕΝ ΠΑΛΕΥΕΙ ΓΙΑ ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ΜΑΣ ΠΛΗΝ ΤΩΝ ΚΑΘΗΓΗΤΩΝ ΚΑΙ ΤΩΝ ΓΟΝΕΩΝ! Έτσι δεν είναι κύριε Καθηγητά Θεόδωρε Σιαμάγκα;

Στοιβάζουν τα καυσόξυλα με κενά, αυξάνουν τον όγκο και τα χρεώνουν πιο ακριβά...





Την πάτησε όπως φαίνεται το υπουργείο Ανάπτυξης αφού με τη διάταξη για την πώληση των καυσόξυλων, αντί να λύσει το πρόβλημα με την κλεψιά στο ζύγισμα, δημιούργησε ένα άλλο που έχει να κάνει με το πως στοιβάζουν οι έμποροι τα ξύλα. Οι επιτήδειοι αφήνουν...
μεγάλα κενά ανάμεσα στα ξύλα, με αποτέλεσμα να αυξάνεται ο όγκος των ξύλων και κατά συνέπεια και η τιμή τους.

Σύμφωνα με την επίμαχη διάταξη, οι έμποροι πλέον θα υποχρεούνται «να πωλούν τα καυσόξυλα κατ' όγκο και να χρησιμοποιούν ως μονάδα μέτρησης το χωρικό κυβικό μέτρο και θα πρέπει τα καυσόξυλα να στοιβάζονται με τα μικρότερα δυνατά κενά. Επομένως είτε τα καταβρέχουν για να αυξήσουν το μετρούμενο βάρος τους, είτε τα στοιβάζουν με κενά, ο καταναλωτής θα βάλει βαθιά το χέρι στην τσέπη.

Μία λύση που ορίζει η νέα διάταξη είναι τα καυσόξυλα να διατίθενται στοιβαγμένα σε παλέτες ή ειδικούς σάκους ο όγκος των οποίων θα αναγράφεται ευκρινώς επί της εξωτερικής τους επιφανείας, κάτι όμως που ο καταναλωτής δεν μπορεί να επιβεβαιώσει ότι η ευκρινώς αναγραφόμενη ένδειξη όγκου σε έναν μεγάλο σάκο αντιστοιχεί πραγματικά στο περιεχόμενο!

ΜΙΑ ΦΟΡΑ ΚΙ ΕΝΑΝ ΚΑΙΡΟ ΉΤΑΝ Η ...ΑΓΙΑ ΤΡΙΑΣ

Τότε... κάποτε αυτή η τριάδα λεγότανε ΑΓΊΑ ΤΡΙΑΔΑ. Τώρα; Τώρα τα παιδιά είναι ο καθείς ευ ό ετάχθει! Δεν ξέρω αρχαία αλλά νομίζω πως το έγραψα καλά. Ας με διορθώσει κανένας φιλόλογος ρε παιδιά. Ο κάθε ένας από τα παιδιά ασχολείται με τα δικά του. Κι έχουμε πλέον τόσα και τόσα να ασχοληθούμε..... Γαμώτο μου. Ο Βαγγέλης ...γεννάει, η ΛΟΥ δεν ....γεννάει κι ο Χάρης ...γέννησε! χα χα χα τα παιδιά παλεύουν με το θηρίο! ΓΕΙΑ ΚΑΙ ΧΑΡΑ ΣΑΣ ΠΑΙΔΑΚΙΑ ΤΗΣ ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΙΑΣ ΤΗΣ ΠΙΕΡΙΑΣ ΜΟΥ. Να μας προσέχετε ρεεεεεεεεεεεε

Μετά το 2014 οι πρώτες έρευνες για ύπαρξη πετρελαίου στην Ελλάδα...




O θαλάσσιος κόλπος της Καβάλας, ανοιχτά της Θάσου, θα παραμένει -εφόσον υπάρχει βέβαια πετρέλαιο- η μοναδική περιοχή στην Ελλάδα που θα γίνεται εξόρυξη καθώς με τους πλέον αισιόδοξους υπολογισμούς δεν πρόκειται να ... διεξαχθεί παραγωγική γεώτρηση σε άλλο σημείο της χώρας πριν το 2020.

Αυτό υποστήριξε ο διευθυντής Έρευνας και Παραγωγής των ΕΛΠΕ Γιάννης Γρηγορίου στη διάρκεια ενημερωτικής εκδήλωσης που διοργάνωσε στην Καβάλα το Τεχνικό Επιμελητήριο Ελλάδας - Τμήμα Ανατολικής Μακεδονίας με θέμα: «Έρευνα και εκμετάλλευση υδρογονανθράκων στην Ελλάδα» .

«Σε δύο χρόνια από σήμερα, αν όλα πάνε καλά», υπογράμμισε ο κ. Γρηγορίου, «θα γίνουν οι πρώτες δημοπρατήσεις περιοχών -οικοπέδων- προς έρευνα. Όσο εντοπίζονται περιοχές με ενδιαφέρον θα εστιάζεται σε εκείνα τα σημεία η σεισμική έρευνα και εφόσον υπάρχει ισχυρή πεποίθηση για ανεύρεση υδρογονανθράκων, θ’ αρχίσουν στη συνέχεια οι ερευνητικές γεωτρήσεις. Αν δεν φτάσουμε στο τεστ καύσης και την οριοθέτηση της περιοχής δεν μπορούμε να μιλάμε για κοίτασμα αλλά απλά για πόρους».

Αναφερόμενος στο κόστος του παραπάνω εγχειρήματος, ο κ. Γρηγορίου είπε πως για κάθε περίπτωση θα απαιτηθούν κεφάλαια που ξεπερνούν το 1,2 δισ. ευρώ. «Θα είμαστε ευτυχείς», υπογράμμισε, «αν εντοπίσουμε στο Ιόνιο, σε δέκα χρόνια από σήμερα, πέντε με έξι Πρίνους» όπως είπε χαρακτηριστικά.

Ο κ. Γρηγορίου τόνισε με έμφαση ότι για να μπορέσει η Ελλάδα να τραβήξει το ενδιαφέρον των ξένων εταιριών ώστε να διαθέσουν χρόνο και χρήμα για έρευνα στη χώρα μας «πρέπει να πάψουν οι πολιτικοί να βαυκαλίζονται με δηλώσεις και συνεντεύξεις στα ελληνικά ΜΜΕ και να πάνε στο Λονδίνο και στο Χιούστον που είναι οι έδρες των εταιριών για να τις πείσουν να έρθουν να επενδύσουν στην Ελλάδα».

«Αυτή τη στιγμή στην Μεσόγειο», συμπλήρωσε, «υπάρχουν 124 περιοχές που ερευνώνται αλλά μεταξύ αυτών δεν υπάρχει ούτε μια ελληνική. Η Ελλάδα είναι η μαύρη τρύπα στην έρευνα του πετρελαίου, είμαστε μια ανυπόληπτη χώρα στο τομέα της έρευνας», για να προσθέσει αμέσως μετά πως «υπάρχουν πολλά περιθώρια έρευνας στην Ελλάδα αλλά αν δεν ξεκινήσουν οι έρευνες θα ακούμε μόνο για γεωλογικές θεωρίες οι οποίες δεν έχουν αποδειχθεί».

Σύμφωνα με τον κ. Γρηγορίου το μεγαλύτερο πρόβλημα αυτή τη στιγμή στην χώρα είναι ότι υπάρχουν πολλά τεχνολογικά κενά στην υποστήριξη της έρευνας, χρονική υστέρηση στη διαμόρφωση του νομοθετικού πλαισίου με συνέπεια να υπάρχουν ασ


άφειες που αποτρέπουν τους επενδυτές.

ΜΑΥΡΟ ΑΣΠΡΟ; ΧΙΟΝΙ ...ΟΜΠΑΜΑ; ΧΙΟΝΙΔΗΣ Ή ΟΜΠΑΜΑ;;; ΧΑ ΧΑ ΧΑ

Άσπρο ή μαύρο... Βέβαια δεν ξέρω κατά πόσο σήμερα αυτή η γελοιογραφία είναι επίκαιρη, τότε που έγινε όμως από τον φίλο μου τον Θεοχάρη ήταν άκρως επίκαιρη. Όμως σήμερα θέλω να τονίσω το μαύρο ή το άσπρο του Χιονίδη..... ΜΑΥΡΟ Ή ΑΣΠΡΟ ΣΤΟ ΧΙΟΝΙΔΗ; Είναι ο Σάββας κάτι από μαύρο - χιόνι - ή άσπρο;;;; Μήπως ρε συ αδερφέ το σκουρήναμε λίγο; Σάββα δες λίγο γύρω σου. Υπάρχει νταλκάς. Μήπως πρέπει να αγκαλιάσεις όλη την πόλη; Όλη την Κατερίνη; ΣΑΒΒΑ ΕΥΧΗ ΜΟΥ ΕΙΝΑΙ ΠΟΤΕ ΜΗ ΓΙΝΕΙΣ ...ΟΜΠΑΜΑ! Γιατί εκείνος είναι και ...ΜΑΥΡΟΣ κι ΑΜΕΡΙΚΑΝΟΣ! Κάνει ....αμερικανιές!

Greek(y) Tricky Dicky...







"Θα αγοράζατε ποτέ ένα μεταχειρισμένο αυτοκίνητο, απ' αυτόν τον άνθρωπο?".
Το φοβερό αυτό ερώτημα, μας.... το θυμίζει ο Στέφανος Κασιμάτης (ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ).
Ήταν τυπωμένο κάτω από τη φωτογραφία του Ρίτσαρντ Νίξον (Tricky Dicky) σε μια αφίσα των Δημοκρατικών στις προεδρικές εκλογές του 1960...        

Οι υποψήφιοι Δήμαρχοι για το Δήμο Πύδνας Κολινδρού


Ξεκίνησαν ήδη οι συζητήσεις και οι επαφές προσώπων της Βόρειας Πιερίας που επιθυμούν να διεκδικήσουν την καρέκλα του Δημάρχου Πύδνας Κολινδρού στις εκλογές του Ιουνίου του 2014. Τα ονόματα που μέχρι στιγμής ακούγονται από το Αιγίνιο είναι του πολιτικού μηχανικού Δημήτρη Παπάζογλου, του Δημήτρη Ζαφείρη και του Παναγιώτη Καζά, ενώ κινητικότητα υπάρχει και από την πλευρά την Αντιδημάρχου Ξανθίππης Βασιλειάδου, η οποία φέρεται να έχει συγκρότηση ομάδα μαζί με τον Γιώργο Πολυχρονίδη, πρώην Πρόεδρο του Δημοτικού Συμβουλίου. Από τον Κολινδρό, τρεις μέχρι στιγμής φαίνεται να επιθυμούν τη διεκδίκηση του Δήμου. Πρόκειται για τους Γιώργο Καλύβα, Δημήτρη Χλεμέ, αλλά και ο πρώην Δήμαρχος Θωμάς Σολοποτιάς. Καλά πληροφορημένες πηγές αναφέρουν πως και οι τρεις βρίσκονται σε συζητήσεις, ώστε στο τέλος να στηρίξουν από κοινού ένα πρόσωπο. Θα πρέπει να προστεθεί και η εκ νέου υποψηφιότητα του Βαγγέλη Λαγδάρη. Όσον αφορά το σημερινό Δήμαρχο Βαγγέλη Πολύζο, επιμένει στην αρχική του απόφαση να μην διεκδικήσει και πάλι τον Δήμο Πύδνας Κολινδρού. 

Τέλος τα δώρα στο Δημόσιο ...






...και μειώσεις στις συντάξεις...
Την κατάργηση των δώρων στο Δημόσιο έχουν ζητήσει οι τροϊκανοί, ανέφερε από την πρωινή εκπομπή του ΣΚΑΙ, ο Γ. Βρούτσης, λίγες μόνο ώρες πριν συναντηθεί μαζί τους για να "σφραγιστεί" ο εργασιακός "μεσαίωνας".
Επίσης, έχουν κλειδώσει κλιμακωτές μειώσεις σε... κύριες και επικουρικές συντάξεις άνω των 1000 ευρώ.
Στον ιδιωτικό τομέα, σώζονται οριστικά ο 13ος και 14ος μισθός και ο κατώτατος μισθός θα παραμείνει στα 586 ευρώ.

«Είμαστε στο πιο κρίσιμο σημείο των διαπραγματεύσεων. Δεν θέλω να επιβεβαιώσω ούτε να διαψεύσω την κατάργηση των δώρων στο Δημόσιο. Θα ενημερωθούν και οι 3 πολιτικοί αρχηγοί της κυβέρνησης για τις τελικές συζητήσεις και αυτοί θα αποφασίσουν», ανέφερε και συνέχισε λέγοντας: «Στόχος του προγράμματος είναι να μην αλλάξει ο κατώτατος μισθός εως το τελος του προγράμματος το 2014 ενώ αμέσως μετά πιστεύουμε ότι θα μπορούμε να μιλάμε για πρώτη φορά για αυξήσεις σε μισθούς και συντάξεις».

Στο MEGA -πάλι- η Λουκά (ΒΙΝΤΕΟ)...




Εμμονή με το Μεγάλο κανάλι φαίνεται πως έχει η Ελένη Λουκά, αφού για μια ακόμη φορά, κατάφερε να κάνει αισθητή την παρουσία της στο μεσημεριανό δελτίο ειδήσεων του σταθμού. Και ενώ η δημοσιογράφος μετέδιδε ρεπορτάζ από το Υπουργείο Οικονομικών, η... γνωστή σε όλους Ελένη Λουκά, μπήκε μπροστά στην οθόνη και άρχισε να φωνάζει: «Είμαστε σκλαβωμένοι στους Γερμανούς».

Δείτε στο βίντεο τη συνέχεια και την αντίδραση του δημοσιογράφου


  

Απεβίωσε ο Παναγιώτης Σπύρου...






Η οικογένεια του Άρη μετρά ακόμη μία απώλεια, καθώς το μεσημέρι έφυγε από τη ζωή ο πρώην πρόεδρος της ομάδας μπάσκετ, Παναγιώτης Σπύρου.

Ο εκλιπών υπήρξε από ... τους πρωτοπόρους της καρδιοχειρουργικής στην Ελλάδα ως προς τις εγχειρήσεις ανοικτής καρδιάς και τις μεταμοσχεύσεις. Τα τελευταία χρόνια αντιμετώπιζε σοβαρά προβλήματα υγείας λόγω εγκεφαλικής ανεπάρκειας και νοσηλευόταν στην κλινική «Euromedica». Το μεσημέρι άφησε την τελευταία πνοή του σε ηλικία 77 ετών κάνοντας «φτωχότερο» σύλλογο τον Άρη, που πριν από αυτόν και σε διάστημα λίγων μηνών είχε επίσης θρηνήσει τους Ανέστη Πεταλίδη, Αλκέτα Παναγούλια και Στέφανο Γιώρη. Η κηδεία του Παναγιώτη Σπύρου θα γίνει αύριο. 

Την Δευτέρα 15-10-2012 και ώρα 09:00, η Ένωση μας διοργανώνει «ΕΘΕΛΟΝΤΙΚΗ ΑΙΜΟΔΟΣΙΑ» στο Υπολιμεναρχείο Σκάλας Κατερίνης





Την Δευτέρα 15-10-2012 και ώρα 09:00, η Ένωση μας διοργανώνει «ΕΘΕΛΟΝΤΙΚΗ ΑΙΜΟΔΟΣΙΑ» στο Υπολιμεναρχείο Σκάλας Κατερίνης, όπου θα βρίσκεται κινητή μονάδα αιμοληψίας του νοσοκομείου Κατερίνης.
Παρακαλούνται οι συνάδελφο, καθώς και όσοι πολίτες επιθυμούν να προσέλθουν, προσφέροντας ένα δώρο ζωής σε συναδέλφους – συνανθρώπους μας που το έχουν ανάγκη.

Οι ανάγκες αναρίθμητες…….οι προσφορές αριθμημένες !!!

Δεν υπάρχει καλύτερο συναίσθημα από το να ξέρεις ότι μπορείς να σώσεις μια ζωή.


Οι φιάλες αίματος που θα συγκεντρωθούν, προορίζονται για την τράπεζα αίματος της Ένωσης μας.
Για περισσότερες πληροφορίες, επικοινωνήστε με τον υπεύθυνο αιμοδοσίας της Ένωσης, ΔΗΜΗΤΡΙΑΔΗ Γεώργιο (6972827257) καθώς και με τον διοργανωτή της εθελοντικής αιμοδοσίας ΣΑΜΑΡΑ Νικόλαο (6973776717).

ΓΙΑ ΤΟ Δ.Σ.

Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ Ο ΓΕΝ. ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ
ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΣ Σοφοκλής ΠΑΠΑΓΕΩΡΓΙΟΥ Αντώνιος

Σωτηρία θα πει να λυτρωθείς απ’ όλους τους σωτήρες· αυτή ‘ναι η ανώτατη λευτεριά, η πιο αψηλή, όπου με δυσκολία αναπνέει ο άνθρωπος. Αντέχεις; Ν.ΚΑΖΑΝΤΖΑΚΗΣ


Προς τον κον Χριστογιάννη Δημ.

βουλευτή Πιερίας


Κύριε βουλευτά στο διάλογο που ακολούθησε μετά την σημερινή διαμαρτυρία των πολυτέκνων, στην είσοδο του γραφείου σας,μας είπατε ότι θα ψηφίσετε όλα τα μέτρα, τα οποία θα έρθουν σε ένα άρθρο για να σώσετε την χώρα. Θα μας σφαγιάσετε κόβοντας τα επιδόματα των πολυτέκνων, καταργώντας το αφορολόγητο των παιδιών,καταργώντας τις φοροαπαλλαγές (φροντιστήρια, ενοίκια κτλ),βάζοντας τα παιδιά μας ως τεκμήριο. Έτσι δεν σώζετε την χώρα αλλά την καταδικάζετε αφού προβαίνετε σε γενοκτονία.


Ποιός θα κάνει έστω και ένα παιδί κύριε βουλευτά,όταν το παιδί γίνεται τεκμήριο;πως θα έχουμε συντάξεις όταν σε λίγα χρόνια θα γίνουμε χώρα γερόντων; Ποιός θα εργάζεται ώστε να πληρώνει εισφορές,να χρηματοδοτούνται τα ταμεία να πληρώνουν συντάξεις; Από που θα εισπράτει φόρους το κράτος όταν δεν θα υπάρχουν νέοι, αλλά και όσοι υπάρχουν θα έχουν φύγει μετανάστες το εξωτερικό;ποιά καταστήματα θα μείνουν ανοιχτά όταν αφαιρείται από την αγορά 13,5 δις τα επόμενα δύο χρόνια; Το ΝΑΙ που θα πείτε καταδικάζει την χώρα στη οριστική πτώχευση,και τον αφανισμό,η ιστορία κύριε βουλευτά γράφετε με ΟΧΙ, με αγώνες και όχι με πολιτική υποτέλειας...Φτάνουν πια οι σωτήρες, χορτάσαμε από τους προηγούμενους που μας έσωσαν και μας ξαναέσωασαν... εμείς οι πολίτες θα αγωνιστούμε να ανατρέψουμε τα ΝΑΙ σας, το χρωστάμε στα παιδιά μας...... τελικά την απάντηση σε όλους μας την δίνει ο μεγάλος Έλληνας συγγραφέας..


Σωτηρία θα πει να λυτρωθείς απ’ όλους τους σωτήρες· αυτή ‘ναι η ανώτατη λευτεριά, η πιο αψηλή, όπου με δυσκολία αναπνέει ο άνθρωπος. Αντέχεις;
Ν.ΚΑΖΑΝΤΖΑΚΗΣ

Δημ Γάτας
πολύτεκνος

Tην Δευτέρα 15 Οκτωβρίου η έναρξη των ομιλιών της Σχολής Γονέων ΚΑΤΕΡΙΝΗΣ

Η απειρία των παιχτών της Νίκης στα κρίσιμα σημεία των δύο πρώτων σετ έπαιξε καθοριστικό ρόλο για την ήττα με 3-0 σετ, από μία πολύ καλή ομάδα όπως ο Άρης.


Άρης – Νίκη Αιγινίου 3-0

Η απειρία των παιχτών της Νίκης στα κρίσιμα σημεία των δύο πρώτων σετ έπαιξε καθοριστικό ρόλο
για την ήττα με 3-0 σετ, από μία πολύ καλή ομάδα όπως ο Άρης.
Οι παίχτες του Θανάση Στράντζαλη πάλεψαν πολύ στα δύο πρώτα σετ, αλλά σε κρίσιμα σημεία ολιγόρησαν με αποτέλεσμα να γείρει η πλάστιγγα υπέρ των γηπεδούχων.



Τα σετ του αγώνα
26-24, 25-23, 25-21.









Από το γραφείο τύπου της ΜΑΣ Νίκης Αιγινίου




Από το γραφείο τύπου της ΜΑΣ Νίκης Αιγινίου ανακοινώνεται το εξής:


"Η αποστολή μέχρι στιγμής των δελτίων τύπου από το γραφείο τύπου της ομάδος προς Ελληνικά ΜΜΕ, έγιναν δίχως τη μεσολάβηση και την επίγνωση του προέδρου, γεγονός που καταδεικνύει εξάλλου και τις δημοκρατικές αρχές και διαδικασίες που διέπουν τον ίδιο τον πρόεδρο αλλά και το σύνολο των μελών του ΔΣ για το μοίρασμα των ρόλων σε λειτουργικά θέματα της ομάδος.

Κατόπιν τούτου θεωρούμε άκομψη και άδικη την ανακοίνωση που εξέδωσε διαδικτυακός αθλητικός ιστότοπος εναντίον του προέδρου της Νίκης Αιγινίου και αναγκαζόμαστε να διακόψουμε τη συνεργασία μας μαζί του, την οποία είναι γεγονός ότι εμείς οι ίδιοι ξεκινήσαμε ως γραφείο τύπου της ομάδος εν αγνοία του προέδρου μας, μη γνωρίζοντας όμως τα προβλήματα που προϋπήρχαν."

"Αφήστε το στο ταμείο":


Μήπως επειδή δεν έχει πίσω του ...εργατοπατέρα;

Το Super Market, στην Κατερίνη, στο οποίο πραγματοποιήθηκε χθες η δράση "Αφήστε το στο ταμείο" ανακοίνωσε εκπτώσεις 30% σε αλλαντικά, τυροκομικά και γάλα.Ναι, καλά διάβασες φίλε μου, εσύ που βιάστηκες να πεις, πίνοντας το παγωμένο φραπεδάκι σου στον πεζόδρομο της πόλης, πως πρόκειται «για διαμαρτυρία του κώλου».

Όσο για τη άποψη, πως έτσι ταλαιπωρούμε τους υπαλλήλους των 600 €, τι να πει κανείς: Μα τόσες απεργίες και διαδηλώσεις έγιναν σε αυτή τη χώρα. Η ταλαιπωρία που προκύπτει κάθε φορά για την κοινωνία, δεν σας ενοχλεί (διακοπές ηλεκτρικού ρεύματος, απεργίες στα μέσα συγκοινωνιών, κλειστά τελωνεία, δεμένα καράβια, κλειστά σχολεία κλπ);
Όμως, έτσι από περιέργεια, ρωτείστε μια υπάλληλο, να δούμε, τι θα σας πει; Εμάς μας είπαν: «Μπράβο! Στην επόμενη δράση θα είμαστε κι εμείς μαζί σας». Και, ξέρεις γιατί; Γιατί και η υπάλληλος έχει το ίδιο πρόβλημα με όλους εμάς! Γιατί κι αυτή πρέπει να πληρώνει 876 € το χρόνο μόνο για τα 2 λίτρα γάλα που πίνουν καθημερινά τα παιδιά της. Ναι! Ενάμισι μισθό των 600 €, μόνο για το γάλα!
Και στο κάτω-κάτω της γραφής, άσε να το πουν οι ίδιοι! Γιατί, σώνει και καλά, να κάνεις εσύ και πάλι το δικηγόρο του διαβόλου;
Μήπως όμως η δράση «ενοχλεί» κάποιους επειδή είναι αποτελεσματική και δεν έχει πίσω της ...εργατοπατέρα;
Συνεχίζουμε! Το επόμενο Σάββατο 20 Οκτωβρίου σε κάθε πόλη! Σε κάθε γειτονιά!

Επιτροπή Ενεργών Πολιτών Πιερίας :


 ΟΛΟΙ ΑΠΟΨΕ ΣΤΗ ΒΡΟΝΤΟΥ


ΠΡΙΝ ΝΑ ΄ΝΑΙ ΑΡΓΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΥΓΕΙΑ ΜΑΣ ΚΑΙ ΤΗΝ ΥΓΕΙΑ ΤΩΝ ΠΑΙΔΙΩΝ ΜΑΣ, ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΡΟΟΔΟ ΤΟΥ ΤΟΥΡΙΣΜΟΥ ΚΑΙ ΤΗΣ ΑΓΡΟΤΙΚΗΣ ΠΑΡΑΓΩΓΗΣ, ΓΙΑ ΤΟ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ ΚΑΙ ΤΟΝ ΜΟΝΑΔΙΚΟ ΟΛΥΜΠΟ

Η Επιτροπή Ενεργών Πολιτών Πιερίας και η επιτροπή κατά της απόθεσης βιομηχανικών αποβλήτων στην περιοχή του λατομείου του Λιτοχώρου σας καλεί σε λαϊκή συνέλευση που θα γίνει στο Πολιτιστικό Κέντρο της Βροντούς,την Κυριακή 14 Οκτώβρη και ώρα 19.00 το απόγευμα.
Όπως και στις προηγούμενες συνελεύσεις, σκοπός είναι η ενημέρωση των πολιτών και η λήψη περαιτέρω αποφάσεων αγώνα και κινητοποίησης σχετικά με αυτό το τόσο σημαντικό ζήτημα, το οποίο αφορά τις ζωές όλων και φυσικά την προστασία του περιβάλλοντος και του παγκοσμίου φήμης φυσικού μνημείου του Ολύμπου.
Φίλε αγρότη της περιοχής, που θα διαθέσεις τα προϊόντα σου όταν αυτά
θα προέρχονται από μια υποβαθμισμένη περιοχή, από μια περιοχή όπου δίπλα της θα λειτουργεί χωματερή τοξικών αποβλήτων,
σκέψου απλά τον τεράστιο κίνδυνο για τα υπόγεια νερά της περιοχής ,που είναι τόσο ζωτικής σημασίας και για σένα στην παραγωγή σου αλλά και για τη ζωή των παιδιών σου!
Μην εφησυχάζεις από ανακοινώσεις του τύπου «όλα είναι υπό έλεγχο, οι επιστήμονες το έχουν ελέγξει»κλπ. κλπ. Είναι και αυτό ένα ακόμα ψέμα, από αυτά που ακούμε κάθε μέρα από τους αιρετούς μας άρχοντες.
Είναι ώρα να τους σταματήσουμε όλοι εμείς μαζί, που αγαπάμε την περιοχή και δεν θέλουμε να γίνουμε κάποια μέρα οικολογικοί πρόσφυγες στον τόπο μας.


ΟΛΟΙ ΚΙ ΟΛΕΣ ΣΤΗ ΛΑΪΚΗ ΣΥΝΈΛΕΥΣΗ ΤΗΣ ΒΡΟΝΤΟΥΣ ΤΗΝ ΚΥΡΙΑΚΗ 14 ΟΚΤΩΒΡΗ ΣΤΙΣ 19.00!

ΤΑ ΣΧΕΔΙΑ ΤΟΥΣ ΓΙΑ ΥΠΟΒΑΘΜΙΣΗ ΤΟΥ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΟΣ, ΤΗΣ ΤΟΠΙΚΗΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑΣ ΚΑΙ ΤΩΝ ΖΩΩΝ ΜΑΣ, ΔΕΝ ΘΑ ΠΕΡΑΣΟΥΝ! 

Τιμήθηκε σήμερα στην Κατερίνη η επέτειος του Μακεδονικού Αγώνα, όπου πραγματοποιήθηκε δοξολογία στον Καθεδρικό Ναό της Θείας Αναλήψεως




Τιμήθηκε σήμερα στην Κατερίνη η επέτειος του Μακεδονικού Αγώνα, όπου πραγματοποιήθηκε δοξολογία στον Καθεδρικό Ναό της Θείας Αναλήψεως και κατόπιν η αντιπεριφερειάρχης Πιερίας Σοφία Μαυρίδου μίλησε για το ιστορικό της ημέρας. Επακολούθησε κατάθεση στεφάνων στο άγαλμα της Ελευθερίας στην κεντρική πλατεία της Κατερίνης και η τελετή έληξε με την ανάκρουση του Εθνικού Ύμνου.

Σπουδαίο παιχνίδι πραγματοποιήθηκε στο γήπεδο της Νέας Ζωής όπου οι γηπεδούχοι της ΠΑΕ ΠΟΝΤΙΩΝ (Κ17) επικράτησαν 3-1 τον φιλοξενούμενο ΑΠΟΛΛΩΝ ΡΑΧΗΣ στα πλαίσια της 2 αγωνιστικής για το πρωτάθλημα της Γ' ΕΡΑΣΙΤΕΧΝΙΚΗΣ της ΕΠΣ ΠΙΕΡΙΑΣ.






Σπουδαίο παιχνίδι πραγματοποιήθηκε στο γήπεδο της Νέας Ζωής όπου οι γηπεδούχοι τηςΠΑΕ ΠΟΝΤΙΩΝ (Κ17) επικράτησαν 3-1τον φιλοξενούμενο ΑΠΟΛΛΩΝ ΡΑΧΗΣ στα πλαίσια της 2 αγωνιστικής για το πρωτάθλημα της Γ' ΕΡΑΣΙΤΕΧΝΙΚΗΣ τηςΕΠΣ ΠΙΕΡΙΑΣ.
Οι παίκτες της ΠΑΕ ΠΟΝΤΙΩΝ (Κ17) πραγματοποίησαν καλή εμφάνηση και δίκαια κέρδισαν τον αγώνα.

Στο10' ο ΒΡΟΧΑΡΙΔΗΣ Φ. με σούτ εκτός περιοχής ανοίγει το σκόρ για τους γηπεδούχους γράφοντάς το 1-0.
Στο15' ο ΜΑΓΟΥΔΗΣ Σ. Μετά απο πολύ όμορφο γύρισμα του ΠΑΜΠΟΥΚΙΔΗ Μ. με σούτ απο το ύψος της μικρής περιοχής γράφει το 2-0 που ήταν και το τελικο σκορ ημιχρόνου.
Στην επανάληψη ο ΑΠΟΛΛΩΝ ΡΑΧΗΣ πίεσε και κέρδισε πέναλτι το οποίο μετετρεψε σε γκολ με το σκορ να γίνετε 2-1.
Στο85' ο ΜΑΓΟΥΔΗΣ Σ. Πέρασε και τον τερματοφύλακα και εγραψε το τελικό 3-1.
Οι παίκτες του ΑΠΟΛΛΩΝ ΡΑΧΗΣ επιδόθηκαν σε σκληρό παιχνιδι απο καποιο σημείο του αγώνα και μετα, με αποτέλεσμα να δεχτουν αρκετές κίτρινες και μια κόκκινη κάρτα.
Απο την πλευρά των γηπεδούχων παρόλο το νεαρό της ηλικίας έδειξαν οτι είχαν την ηρεμία και αυτοσυγκέντρωση ώστε να ανταπεξέλθουν στής απετίσεις του αγώνα,επίσης έχασαν πολλές ευκαιρίες να πετύχουν περισσότερα τέρματα.

Όταν έρθετε στην ανάγκη, τότε θα νοιώσετε το μέγεθος της εκμετάλευσης που θα υποστείτε!




Το ΕΚΑΒ είναι η μοναδικός οργανισμός που διαθέτει άρτια επαιδευμένο προσωπικό, για προνοσοκομειακή φροντίδα και ασφαλή μεταφορά σε νοσοκομείο, όταν κανείς άλλος δεν μπορεί να κάνει κάτι προς όφελός σας!! Εύχομαι να μη το θυμηθείτε κι εσείς μόνο όταν ατυχώς θα το έχετε ανάγκη..... Ενώστε τις φωνές και τις δυνάμεις σας να σταματήσει η συρρίκνωση του δημόσιου ΕΚΑΒ, προς όφελος των ιδιωτών. Όταν έρθετε στην ανάγκη, τότε θα νοιώσετε το μέγεθος της εκμετάλευσης που θα υποστείτε!

Στην Κατερίνη θα βρεθεί την Τρίτη 16 Οκτωβρίου ο πρόεδρος της Ελληνικής Ομοσπονδίας Καλαθοσφαίρισης (ΕΟΚ) Γιώργος Βασιλακόπουλος.




 Ο ισχυρός μπασκετικός παράγοντας σε Ελλάδα και εξωτερικό, θα φιλοξενηθεί από το δήμο της Κατερίνης.
Ο πρόεδρος της ΕΟΚ θα παρακολουθήσει την παρέλαση για την απελευθέρωση της Κατερίνης από τον Τουρκικό ζυγό, της 16ηςΟκτώβρη και στη συνέχεια θα ανακηρυχτεί επίτιμος δημότης Κατερίνης από τον Δήμαρχο Σάββα Χιονίδη σε τελετή η οποία θα λάβει χώρα στο Δημαρχείο της πόλης. 

Π Ρ Ο Γ Ρ Α Μ Μ Α Ε Ο Ρ Τ Α Σ Μ Ο Υ ΤΗΣ 100ης ΕΠΕΤΕΙΟΥ ΤΗΣ ΑΠΕΛΕΥΘΕΡΩΣΗΣ ΤΗΣ ΠΟΛΗΣ ΤΗΣ ΚΑΤΕΡΙΝΗΣ (16-10-1912)






Για την 100η επέτειο απελευθέρωσης της πόλης της Κατερίνης από τον τουρκικό ζυγό, θα πραγματοποιηθούν στις 15 και 16 Οκτωβρίου2012 οι παρακάτω εκδηλώσεις:
A.ΔΕΥΤΕΡΑ 15 ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ 2012
Ώρα16.00΄

Στο Μνημείο του πεσόντος κατά την απελευθέρωση της πόλης, αειμνήστου Συνταγματάρχη ΣΒΟΡΩΝΟΥ, στο 7ο χλμ. της 13ης Ε.Ο. Κατερίνης- Ελασσόνας, θα ψαλεί Αρχιερατικό Τρισάγιο και θα καταθέσουν στεφάνια ο Δήμαρχος Κατερίνης, η Αντιπεριφερειάρχης Πιερίας,ο Διοικητής της 24ης Τ.Θ. Ταξιαρχίας, ο Αστυνομικός Διευθυντής Πιερίας, ο Διοικητής της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας,ο Λιμενάρχης Σκάλας Κατερίνης, ο Πρόεδρος της Δημοτικής Κοινότητας Σβορώνου και ο Πρόεδρος της Τοπικής Κοινότητας Νεοκαισάρειας, κόμματα, εκπρόσωποι Εφεδροπολεμιστικών και Αντιστασιακών Οργανώσεων, εκπρόσωποι της Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης (15οΔημ. Σχολείο και3ο Γυμνάσιο Κατερίνης)και πρόεδροι Συλλόγων και Σωματείων.

Β. ΤΡΙΤΗ 16 ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ 2012


1.Ώρα 07.30΄
Χαρμόσυνες κωδωνοκρουσίες σε όλες τις Εκκλησίες.
2.Ώρα 07.30΄ - 07.45΄
Εωθινό-Θούρια και εμβατήρια στους δρόμους της πόλης από τη Φιλαρμονική του Δημοτικού Ωδείου Κατερίνης.
3. Ώρα 11.00΄
Στον Καθεδρικό Ιερό Ναό της Θείας Ανάληψης θα τελεστεί επίσημη Δοξολογία.
Τον Πανηγυρικό θα εκφωνήσει μέσα στον Ιερό Ναό της Θείας Αναλήψεως ο εκπαιδευτικός της Β’θμιας Εκπαίδευσης, Θεολόγος του Γυμνασίου Λιτοχώρου, κ. Μιχάλης Φαργκάνης.

4.Ώρα 11.30΄
Κατάθεση στεφανιών στο Μνημείο της Πλατείας Ελευθερίας από τον εκπρόσωπο της Κυβέρνησης, τον εκπρόσωπο της Βουλής,το Δήμαρχο Κατερίνης, την Αντιπεριφερειάρχη Πιερίας, το Δ/κτή της ΧΧΙV Τ.Θ Ταξιαρχίας,τον Αστυνομικό Δ/ντή Πιερίας, το Δ/κτή της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας, το Λιμενάρχη Σκάλας Κατερίνηςκαι τον Πρόεδρο της Δημοτικής Κοινότητας Κατερίνης.
Θα τηρηθεί ενός λεπτού σιγή στη μνήμη των πεσόντων και η τελετή θα λήξει με την ανάκρουση του Εθνικού μας Ύμνου.
5. Ώρα 11.45΄
Στον καθορισμένο χώρο των οδών Ειρήνης -Χατζόγλου θα πραγματοποιηθεί μεγάλη παρέλαση των Αναπήρων Πολέμου, Θυμάτων Πολέμου, Τραυματιών Πολεμιστών,Εφεδροπολεμιστικών Οργανώσεων, Οργανώσεων Εθν. Αντίστασης, Αδελφών Ε.Ε.Σ., των σχολείων Α/θμιας και Β/θμιας Εκπ/σης,Προσκόπων, Ναυτοπροσκόπων και Συλλόγων.
6.Ώρα 13.00΄
Ο Δήμαρχος Κατερίνης και το Δημοτικό Συμβούλιο θα δεξιωθούν τις Αρχές και το κοινό στο Δημαρχείο Κατερίνης.
7.Ώρα 19.00΄
Στο Συνεδριακό Κέντρο του Δήμου Κατερίνης«ΕΚΑΒΗ» θα πραγματοποιηθεί εκδήλωση με τίτλο «Αφιέρωμα στους Μεγάλους Δημιουργούς, ποιητές, στιχουργούς και συνθέτες» από την πολιτιστική ομάδα του Δικηγορικού Συλλόγου Πιερίας.

Γ.ΓΕΝΙΚΟΣ ΣΗΜΑΙΟΣΤΟΛΙΣΜΟΣ - ΦΩΤΑΓΩΓΗΣΗ

Από το πρωί της 15ης Οκτωβρίου 2012 μέχρι τη δύση του ηλίου της 16ης Οκτωβρίου 2012 θα σημαιοστολιστούν όλα τα Δημόσια, Δημοτικά κ.λ.π. καταστήματα, οι οικίες, οι δρόμοι και οι πλατείες της πόλης της Κατερίνης,της Δημοτικής Κοινότητας Σβορώνου και της Τοπικής Κοινότητας Νεοκαισάρειας.
Το βράδυ 16ης Οκτωβρίου 2012 θα φωταγωγηθούν τα Δημόσια, Δημοτικά, Κοινοτικά καταστήματα καθώς και εκείνα των Ν.Π.Δ.Δ, Ν.Π.Ι.Δ,Τραπεζών και Οργανισμών.

ΓΕΝΙΚΑ
Σε ό,τι αφορά τις ιεροτελεστίες, παρακαλείται να επιληφθεί η Ιερά Μητρόπολη.
Τα θέματα τα σχετικά με την παράταξη,απονομή τιμών, τάξη, κίνηση οχημάτων,παρακαλούνται να τα ρυθμίσουν οι αρμόδιες Στρατιωτικές και Αστυνομικές Αρχές.
Ο Δήμος Κατερίνης παρακαλείται να μεριμνήσει για τη διευθέτηση των χώρων των επισήμων, των καταθέσεων, της μικροφωνικής εγκατάστασης και της παρέλασης και να διαθέσει τη Φιλαρμονική του Δημ. Ωδείου.
Από την Περιφερειακή Ενότητα Πιερίας τελετάρχης ορίζεται ο κ. Συμεωνίδης Μιχάλης και από το Δήμο Κατερίνης ο κ.Φυδάνογλου Γιώργος και η κα Μπουγά Ευαγγελία.
Το γενικό πρόσταγμα για την παρέλαση όλων των σχολείων θα έχει ο Υπεύθυνος του Τμήματος Φυσικής Αγωγής Ν. Πιερίας,καθηγητής Φυσικής Αγωγής κ. Παυλίδης Θεόδωρος, με βοηθούς τους καθηγητές Φ.Α. κ.κ. Παπανικολάου Ανδρέα, Τσιαμπέρα Νικόλαο, Σαρρή Κωνσταντίνο, Δάμπλια Θεοχάρη, Λάϊου Μαρία, Λάμπρου Βασίλειος και Δεληγιαννίδου Τζένη.

Το πρόγραμμα αυτό έχει τη θέση επίσημης πρόσκλησης.


Η ΑΝΤΙΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΡΧΗΣ


ΣΟΦΙΑ ΜΑΥΡΙΔΟΥ
ΑΝΑΛΥΤΙΚΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ
ΕΟΡΤΑΣΜΟΥ ΤΗΣ 100ης ΕΠΕΤΕΙΟΥ ΑΠΕΛΕΥΘΕΡΩΣΗΣ
ΤΗΣ ΠΟΛΗΣ ΤΗΣ ΚΑΤΕΡΙΝΗΣ


Α.ΔΕΥΤΕΡΑ 15 Οκτωβρίου 2012
1.Στο μνημείο του πεσόντος, κατά την απελευθέρωση της πόλης, αειμνήστου Συνταγματάρχη ΣΒΟΡΩΝΟΥ, από πλευράς σχολείων Α/θμιας και Β/θμιας Εκπαίδευσης στεφάνι θα καταθέσουν το 15ο Δημοτικό Σχολείο Κατερίνης και το 3οΓυμνάσιοΚατερίνης.
Τα ορισθέντα πιο πάνω σχολεία να φροντίσουν για τα προς κατάθεση στεφάνια.
Υπεύθυνος για τη σύνταξη των μαθητών στο χώρο του Μνημείου ορίζεται ο καθηγητής Φυσ.Αγωγής του 3ουΓυμνασίου Κατερίνης κ. Λιόλιος Γεώργιος.
Όσοι Σύλλογοι ή Σωματεία επιθυμούν να καταθέσουν στεφάνι θα πρέπει να το δηλώσουν μέχρι την ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ12-10-2012, ώρα 12.00΄ στο Γρ. Αντιπεριφερειάρχη Π.Ε. Πιερίας, τηλ. 2351351261.
2.Ο Δήμος Κατερίνης παρακαλείται να διαθέσει για τη μεταφορά των μαθητών το απόγευμα της Δευτέρας 15-10-2012 τα παρακάτω λεωφορεία:
α.Ένα λεωφορείο στην είσοδο του 4ου Λυκείου, για τους σημαιοφόρους και παραστάτες του 3ου, 4ου και 6ου Γυμνασίου,του 3ου και 4ου Λυκείου και 2ου, 7ου, 10ου,12ου, 15ου Δημοτικών Σχολείων.
β.Ένα λεωφορείο στην είσοδο του Εθνικού Σταδίου για τους σημαιοφόρους και παραστάτες του 9ου Δημ. Σχολείου, 1ου και2ου Γυμνασίου, 1ου και 2ουΛυκείου, 5ου Λυκείου,1ου,2ου ΕΠΑΛ και ΕΠΑΣ.
γ.Ένα λεωφορείο μπροστά στην Αστική Σχολή(Οδός Ειρήνης – πρώην 1ο Δημ. Σχολείο)για τους σημαιοφόρους και παραστάτες των 1ου, 6ου, 8ου, 11ου και 14ου Δημ. Σχολείων,του 5ου και 7ου Γυμνασίου του Σώματος Ελλήνων Προσκόπων και Ναυτοπροσκόπων.
δ.Ένα λεωφορείο στο τέλος του πεζόδρομου(Σιντριβάνι), για τους σημαιοφόρους και παραστάτες των 3ου, 4ου, 5ου,13ουκαι 16ου Δημ. Σχολείων. (Χώρος συγκέντρωσης μέχρι την αναχώρηση το 4ο Δημ. Σχολείο). Το ίδιο λεωφορείο θα παραλάβει και τον σημαιοφόρο και παραστάτες των Δημ. Σχολείων Ανδρομάχης και Σβορώνου.
ε.Ένα λεωφορείο στην είσοδο του κτιρίου Συνεδριακού Κέντρου Κατερίνης (ΕΚΑΒΗ,7ηςΜεραρχίας) για τη Φιλαρμονική του Δημ.Ωδείου.
Ώρα αναχώρησης των λεωφορείων: 15.30΄
Η Διοίκηση του ΚΤΕΑΛ παρακαλείται να στείλει έγκαιρα τα λεωφορεία στους πιο πάνω καθορισθέντες χώρους.
Οι υπεύθυνοι εκπαιδευτικοί των Σχολείων να μεριμνήσουν για την έγκαιρη συγκέντρωση των μαθητών στους χώρους αναχώρησης των λεωφορείων.

Β.ΤΡΙΤΗ 16 Οκτωβρίου 2012
Η Φιλαρμονική και το Στρατιωτικό Τμήμα θα παραταχθούν έγκαιρα στον καθορισμένο χώρο για την απόδοση τιμών κατά την προσέλευση των επισήμων.
Οι σημαιοφόροι και οι παραστάτες όλων των σχολείων της πόλης θα βρίσκονται έγκαιρα στον Καθεδρικό Ι. Ναό για τη Δοξολογία,και στη συνέχεια θα κατευθυνθούν συντεταγμένοι στο χώρο του Μνημείου της Πλατείας Ελευθερίας.
Μετά την τελετή κατάθεσης στεφανιών θα μεταβούν στο σημείο εκκίνησης της παρέλασης.
Χώροι συγκέντρωσης των τμημάτων παρέλασης ορίζονται:(ΠΡΟΣΟΧΗ ΕΧΟΥΝ ΓΙΝΕΙ ΑΛΛΑΓΕΣ)
α)Η οδός Ειρήνης για τα Δημοτικά Σχολεία(Στο ύψος του πρώην 1ουΔημοτικού Σχολείου),
β)Η οδός Ιωνννίνων (ΟΤΕ) για τα Γυμνάσια,
γ)Η οδός Παναγή Τσαλδάρη για τα Λύκεια και τα ΕΠΑΛ – ΕΠΑΣ,
δ)Η οδός Ίωνος Δραγούμη για τους Συλλόγους και τα Σωματεία,
ε)Η οδός Περδίκα για τους Πρόσκοπους,Ναυτοπρόσκοπους.

Οι υπεύθυνοι των σχολείων που θα οριστούν,να συνεργαστούν με τους τελετάρχες και τον Υπεύθυνο του Τμήματος Φυσικής Αγωγής Ν. Πιερίας, καθηγητή Φυσικής Αγωγής κ.Παυλίδη Θεόδωρο που θα έχει το γενικό πρόσταγμα της παρέλασης με βοηθούς τους καθηγητές Φ. Α κ.κ.Παπανικολάου Ανδρέα, Τσιαμπέρα Νικόλαο,Σαρρή Κωνσταντίνο, Δάμπλια Θεοχάρη,Λάϊου Μαρία, Λάμπρου Βασίλειος και Δεληγιαννίδου Τζένη. Οι σχηματισμοί των τμημάτων παρέλασης της Α/θμιας και Β/θμιας Εκπ/σης θα συγκροτηθούν κατά ενιαίο τρόπο σε τετράδες.
Οι τελετάρχες θα καθορίσουν τις επί μέρους λεπτομέρειες σ' όλες τις εκδηλώσεις.
Πληροφορίες στο τηλέφωνο 2351351261 (Γρ. Αντιπεριφερειάρχη Π.Ε. Πιερίας).

ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΗ ΕΝΟΤΗΤΑ ΠΙΕΡΙΑΣ
Γραφείο Αντιπεριφερειάρχη

ΜΕΤΑ ΤΟΝ ....ΡΟΥΦΙΑΝΑΚΟ ΚΑΙ ΤΟΝ ...ΨΕΥΤΡΑΚΟ Η ΠΙΕΡΙΑ ΑΠΟΚΤΗΣΕ ΚΑΙ ΤΟΝ ....ΚΑΡΑΓΚΙΟΖΑΚΟ!!!

Άλλος ο ΡΟΥΦΙΑΝΑΚΟΣ της ΠΙΕΡΙΑΣ, άλλος ο ΨΕΥΤΡΑΚΟΣ κι άλλος ο ΚΑΡΑΓΚΙΟΖΑΚΟΣ της ΠΙΕΡΙΑΣ ρε παιδιά.... Εσχάτως στα στέκια βγήκε κι ο ΚΑΡΑΓΚΙΟΖΑΚΟΣ... Και ξέρω πως όλοι θα αναρωτιέστε ποιός είναι κι αυτός πάλι. Θέλω να σας βοηθήσω. Είναι εκείνος που πάει από γραφείο σε γραφείο και θέλει κρατική θέση από τους κρατούντες μας. Θέλει να γίνει ΠΡΟΕΔΡΟΔΙΟΙΚΗΤΟΑΡΧΗΓΟΣ ο ΚΑΡΑΓΚΙΟΖΑΚΟΣ γιατί γουστάρει να ...μαντζάρει! Μάσα;;; χάψα... Έτρωγε κάποτε και θέλει και πάλι.. Κι είναι από κυβερνών κόμμα.

To νέο Πρόγραμμα της Σχολής Γονεων Κατερίνης


ΣΤΗΝ ΟΔΗΓΗΣΗ ΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ ΧΑΖΕΎΟΥΜΕ ΚΙ ΥΣΤΕΡΑ ΜΑΣ ...ΜΑΖΕΥΟΥΝΕ!!!


Ο Έλληνας οδηγός κατά τον ΕΜΟ good.... Καλά τα λές ρε συ ΕΜΟ αλλά ποιός σ ακούει αδερφέ μου. Είναι μιά ώρα δύσκολη, της οδήγησης η ώρα.... Κι εκεί δυστυχώς όλοι εμείς οι Έλληνες χαζεύουμε κι ύστερα μας ...μαζεύουνε!!!

Μπορεί μια «λίστα» να γκρεμίσει ένα πολιτικό σύστημα;


Του καθηγητή Γιώργου Πιπερόπουλου


Αναφέρεται σε πολλά, ενδιαφέροντα και πολύ πικρά,για εμάς τους Έλληνες και την πατρίδα το άρθρο που δημοσιεύεται στους New York Times και αναδημοσιεύεται στις 10 Οκτωβρίου στον ιστότοπο του CNBC(http://www.cnbc.com/id/49353362).
Αναδεικνύει τα κωμικοτραγικά γεγονότα του «πήγαινε-έλα»της λίστας τω 1991 ονομάτων μεγάλο-καταθετών στην Ελβετική «θυγατρική» του Παγκόσμιου Τραπεζικού Κολοσσού HSBC, λοιδορώντας ουσιαστικά, τους τέως και νυν Υπουργούς Οικονομικών της Ελλάδας και όχι μόνο...
Ξεκινά από τον Dr Παπακωνσταντίνου που είχε παραλάβει το περιβόητο «στικάκι» (USB)το 2010 από την τότε Υπουργό οικονομικών της Γαλλίας και σήμερα Γενική Διευθύντρια του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου κ Λαγκάρντ, περνά από τον κ Βενιζέλο και τον κ Διώτη και καταλήγει στον κ Στουρνάρα…
Καικάνει ιδιαίτερη αναφορά (πράγμα πολύ σημαντικό)στην πρόσφατη αυτοκτονία του Λεωνίδα Τζανή τ. Βουλευτή Μαγνησίας, Υφυπουργού Οικονομικών, με το θέμα της άλλης λίστας των 36 Πολιτικών και τις διενεργούμενες έρευνες όπως και στα 54,000 ονόματα εξαγωγής ευρώ στην τελευταία 3-ετία.
Το άρθρο αναφέρεται στο γεγονός ότι στη λίστα μάλλον περιλαμβάνονται ονόματα που ανήκουν στο σύστημα που κυβερνά την Ελλάδα τα τελευταία 40 χρόνια και τολμά να κάνει αναφορά στο γεγονός ότι η δημοσιοποίησή της ίσως καταλήξει στην ΠΤΩΣΗ της Συγκυβέρνησης Ν.Δ.-ΠΑΣΟΚ-ΔΗΜΑΡ και την πιθανή εξαφάνιση του «συστήματος» που ελέγχει την εξουσία όπως είχε γίνει στην Ιταλία στις αρχές της δεκαετίας του 1990 δημιουργώντας ένα φοβερό πολιτικό κενό όπου ήρθε και «εγκαταστάθηκε» ο κ Σύλβιο Μπερλουσκόνι…
Δυστυχώς για τα ηγετικά στελέχη της ΝΔ και του ΠΑΣΟΚ που Κυβέρνησαν ως αντίπαλες δυνάμεις την Ελλάδα τα τελευταία 40χρόνια ΔΕΝ υπάρχει πια η δυνατότητα να εκμεταλλευθούν και τη μυθική παράδοση σύμφωνα με την οποία «η θεά Ήραλουζόταν κάθε χρόνο στον Κάναθο, πηγή που το νερό της, της ξανάδινε την παρθενίατης…».
Είναι ένα άρθρο που πραγματικά αξίζει να διαβαστεί

ΑΝΤΙΔΟΤΟ ΣΤΗΝ ΚΡΙΣΗ ΣΤΗΝ ΠΙΕΡΙΑ ΜΟΥ ΙΣΩΣ ΝΑ ΕΙΝΑΙ Η ...ΤΡΕΛΑ!!!

Να βγούμε στην Πλατεία της Κατερίνης με ΜΟΥΣΙΚΕΣ και ΧΟΡΟΥΣ και να γουστάρουμε; Ίσως και να είναι ρε παιδιά το αντίδοτο στην ΚΡΙΣΗ! Λέω να πω στον Πρόεδρο του Ωδείου Κατερίνης τον Παναγιώτη Μπερεδήμα, που σημειωτέον είναι πολύ καλός Πρόεδρος εκεί, να μας δώσει την μπάντα του δήμου και να αρχίσει το ....πάρτι! Τι λες Μπερεδήμα; Να βγούμε στους δρόμους με μουσικές και να τους τρελάνουμε; ΑΝΤΙΔΟΤΟ ΣΤΗΝ ΚΡΙΣΗ ΣΤΗΝ ΠΙΕΡΙΑ ΜΟΥ ΙΣΩΣ ΝΑ ΕΙΝΑΙ Η ...ΤΡΕΛΑ!!!

Ε.Λ.Μ.Ε. Πιερίας :


ΑΜΕΣΗ ΚΑΛΥΨΗ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟΥ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΥ




Απαιτούμε την άμεση κάλυψη των κενών σε εκπαιδευτικό προσωπικό στην ΕΠΑ.Σ. Κατερίνης, σύμφωνα με τα κενά που δόθηκαν από τη σχολική μονάδα στο ΠΥΣΔΕ. Σε κάθε περίπτωση, νόμιμο για μας είναι η πλήρης κάλυψη όλων των εκπαιδευτικών αναγκών.

Το Δ.Σ. της Ε.Λ.Μ.Ε. Πιερίας

"ΔΕ Γ@ΜΙ@##$#@%ΤΕ ΑΥΤΗ Η ΠΟΛΗ ΠΟΥ ΤΗ ΛΕΝΕ ΚΑΤΕΡΙΝΗ!"

Αγαπάς την Κατερίνη; Απόδειξη....
Γιατί το τελευταίο διάστημα ή καλύτερα τα τελευταία χρόνια όλοι όσοι κρατούν τις τύχες της ή τις κρατούσαν, λέγανε.... "ΔΕ Γ@ΜΙ@##$#@%ΤΕ ΑΥΤΗ Η ΠΟΛΗ ΠΟΥ ΤΗ ΛΕΝΕ ΚΑΤΕΡΙΝΗ!" Φτάνει πιά... Δεν χρειάζεται άλλο τέτοιο σύστημα....

Πραγματοποιήθηκε και φέτος όπως κάθε χρόνο το Τριακοστό Ετήσιο Επιμορφωτικό Σεμινάριο Διαιτησίας Αξιολογημένων Διαιτητών της Ο.Δ.Κ.Ε.




Πραγματοποιήθηκε και φέτος όπως κάθε χρόνο το Τριακοστό Ετήσιο Επιμορφωτικό Σεμινάριο Διαιτησίας Αξιολογημένων Διαιτητών της Ο.Δ.Κ.Ε. Το φετινό σεμινάριο έλαβε χώρα σε δύο όμορφες περιοχές της Ελλάδος, την Ορεινή Ναυπακτία και την Ερέτρια Ευβοίας.
Στο1 γκρουπ των Διαιτητών Α2, το Σύνδεσμό μας εκπροσώπησε ο Διαιτητής Α2Ευφραιμίδης Σταύρος , στο 2 γκρουπ των Διαιτητών Α1 τα μέλη μας Τανατζής Γεώργιος – Παπαπέτρου Πέτρος και Ταρενίδης Σταύρος. Τα δύο αυτά γκρουπ πραγματοποιήθηκαν στην Ορεινή Ναυπακτία την χρονική περίοδο 21-25/10/12.

Στο3 γκρουπ που έλαβε χώρα στην Ερέτρια, το Σύνδεσμο εκπροσώπησαν οι Ταρενίδης Κωνσταντίνος Διαιτητής Β’ Εθνικής, Χρυσάφης Σταύρος και Σαρακενίδης Βασίλειος, Διαιτητές Γ’ Εθνικής.
Μετά από πολλά χρόνια, ο Σύνδεσμός μας είχε πολυπληθή παρουσία στο Ετήσιο Σεμινάριο και το κυριότερο όλα τα μέλη του περάτωσαν με απόλυτη επιτυχία τόσο τις γραπτές όσο και τις αγωνιστικές δοκιμασίες κερδίζοντας έτσι επάξια τη συμμετοχή τους στις λίστες Διαιτητών που θα έχει στη διάθεση της η ΚΕΔ/ΕΟΚ για την προσεχή αγωνιστική περίοδο.
Σημαντικό γεγονός αποτέλεσε και η παρθενική παρουσία σε Επιμορφωτικό Σεμινάριο των προσφάτως επιτυχόντων του Προστάζ 2012 μελών μας, Χρυσάφη Σταύρου και Σαρακενίδη Βασίλη οι οποίοι πήραν το χρίσμα του Διαιτητού Γ’ Εθνικής.
Ιδιαίτερη χαρά και τιμή τόσο για τον ίδιο όσο και για το Σύνδεσμο αποτελεί και η αξιολόγηση από την ΚΕΔ/ΕΟΚ του μέλους μας ΤΑΡΕΝΙΔΗ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥ ως Διαιτητού Α2 Εθνικής Κατηγορίας . Το Δ.Σ. και τα μέλη τον συγχαίρουν και του εύχονται καλή επιτυχία στην νέα κατηγορία .
Προπομπός όλων αυτών των επιτυχιών υπήρξαν οι παρουσίες των 2 Διεθνών μας Διαιτητών,Τανατζή Γεώργιου και Παπαπέτρου Πέτρο, σε τελικούς Ευρωπαϊκών Πρωταθλημάτων κατά τη διάρκεια του καλοκαιριού, με επιστέγασμα την επιλογή και συμμετοχή στην λίστα Διαιτητών της Ευρωλίγκα του προέδρου του Συνδέσμου, Πέτρου Παπαπέτρου.
Ξεχωριστή μνεία πρέπει να γίνει για τον Επίτιμο Πρόεδρο του Συνδέσμου μας, Δημήτρη Πόδα, για τον οποίο προσφάτως ολοκληρώθηκε μία επιτυχημένη περίοδος οχτώ χρόνων στο Δ.Σ. της Ο.Δ.Κ.Ε., στο νευραλγικό πόστο του ταμία του Συνδικαλιστικού Οργάνου των Ελλήνων Διαιτητών.

Ο Δημήτρης Πόδας προσέφερε τα μέγιστα τόσο στα δρώμενα της Ο.Δ.Κ.Ε. όσο και σε τοπικό επίπεδο για την Πιερική Καλαθοσφαίριση και Διαιτησία κοινωνώντας στο πανελλήνιο το υψηλό επίπεδο της Κατερινιώτικης Διαιτησίας.
Το Δ.Σ. νιώθει την ανάγκη να τον ευχαριστήσει ειλικρινώς και του εύχεται δύναμη και κουράγιο να συνεχίζει να προσφέρει τις πολύτιμες υπηρεσίες του στην Πιερική Καλαθοσφαίριση και Διαιτησία.
Συνοπτικά οι αξιολογήσεις για την προσεχή αγωνιστική χρονιά έχουν ως εξής :
Α1 ΕΘΝΙΚΗ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ
1.ΤΑΝΑΤΖΗΣ ΓΕΩΡΓΙΟΣ ( ΔΙΕΘΝΗΣ)
2.ΠΑΠΑΠΕΤΡΟΥ ΠΕΤΡΟΣ ( ΔΙΕΘΝΗΣ)
3.ΤΑΡΕΝΙΔΗΣ ΣΤΑΥΡΟΣ

Α2 ΕΘΝΙΚΗ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ
1.ΕΥΦΡΑΙΜΙΔΗΣ ΣΤΑΥΡΟΣ
2.ΤΑΡΕΝΙΔΗΣ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ

Γ’ΕΘΝΙΚΗ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ
1.ΣΑΡΑΚΕΝΙΔΗΣ ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ
2.ΧΡΥΣΑΦΗΣ ΣΤΑΥΡΟΣ

ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ ΣΕΜΙΝΑΡΙΟΥ