PIERIA-GR ΚΟΝΤΑ ΣΑΣ ΑΠΟ ΤΟ 2008 ΤΟ ΠΡΩΤΟ BLOG ΤΗΣ ΠΙΕΡΙΑΣ

Στη γειτονιά των θεών του Ολύμπου.

PIERIA-GR ΓΙΑΤΙ ΕΜΕΙΣ ΓΡΑΦΟΥΜΕ ΚΑΙ ΔΕΝ ...ΑΝΤΙΓΡΑΦΟΥΜΕ

ΓΚΡΕΜΙΣΤΕ ΡΕ ...ΓΑΪΔΟΥΡΙΑ ΤΑ ΔΙΟΔΙΑ

ΤΟ E-MAIL ΜΑΣ ΕΙΝΑΙ KERAILIDISDIM@GMAIL.COM

Γιατί εμείς ΓΡΑΦΟΥΜΕ, υποΓΡΑΦΟΥΜΕ και δεν ΑΝΤΙγράφουμε

"METROPOLIS 106,7" ΤΟ ΠΡΩΤΟ ΚΑΙ ΜΟΝΑΔΙΚΟ ΑΘΛΗΤΙΚΟ ΡΑΔΙΟΦΩΝΟ ΤΗΣ ΠΙΕΡΙΑΣ

Η ομάδα του PIERIA GR σας καλώς ορίζει στη γειτονιά των θεών του Ολύμπου.

ΕΠΟΧΗ "ΝΤΟΥΜΟΥ" - ΔΗΜΑΡΧΟΥ, ΖΟΥΜΕ ΠΛΕΟΝ ΣΤΗΝ ΚΑΤΕΡΙΝΗ ΚΙ ΟΧΙ "ΔΗΜΑΡΧΟΥΛΗΔΩΝ" ΤΟΥ ΠΑΡΕΛΘΟΝΤΟΣ
(Κείμενο του Δημητρίου Π. Κεραηλίδη)

Ο παλιός χρόνος έφυγε. Ήρθε το 2024 και τώρα στις πρώτες μέρες του, για Κατερίνη, ας τονίσουμε την εποχή που ήρθε. Τώρα;;; Τώρα απλά θα πούμε, ΓΙΑΝΝΗ ΝΤΟΥΜΟ καλή αρχή. Καλή επιτυχία στο έργο σου για μια Κατερίνη ριγμένη, πονεμένη, ατιμασμένη, επί χρόνια μέσα στα δεινά.... Που έχει ανάγκη από ΔΗΜΑΡΧΟ ΚΑΤΕΡΙΝΗΣ. Αυτά. ΥΓ: Να πως πως ζούμε την Κατερίνη του Ντούμου κι όχι των άλλων εκκολαπτόμενων δημαρχούληδων, που κυκλοφορούν πλέον στο κέντρο. Σαν όπως οι πρώην του πρώην Δημάρχου Κατερίνης. Γιατί η ιστορία έγραψε: Ο Κουκοδήμος έχασε κι όχι ο Νταντάμης, ο Κυριακίδης, ο Μπουσνάκης, ο Συμεωνίδης ή ο ή Μορφακίδης. Αυτά...

Παρασκευή 21 Ιανουαρίου 2011

Η Γενική Πρόξενος των ΗΠΑ στη Θεσσαλονίκη Κ. Κέι στον Περιφερειάρχη Κεντρικής Μακεδονίας Π. Ψωμιάδη

Τη Γενική Πρόξενο των Η.Π.Α. στη Θεσσαλονίκη Catherine Kay δέχθηκε σήμερα ο Νομάρχης Παναγιώτης Ψωμιάδης, στις 12:30 το μεσημέρι, στο γραφείο του στην Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας, στο πλαίσιο εθιμοτυπικής επίσκεψης.
Κατά τη διάρκεια της ημίωρης συνάντησης, που διεξήχθη σε ιδιαίτερα φιλικό κλίμα, συζητήθηκαν θέματα που αφορούν στη διοικητική μεταρρύθμιση του Καλλικράτη καθώς και στις προοπτικές που ανοίγονται για την Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας, ενώ ιδιαίτερη αναφορά έγινε και στα προβλήματα που αντιμετωπίζει η περιοχή.
Ο κ. Ψωμιάδης αναφέρθηκε διεξοδικά στους στόχους της νέας Διοίκησης και τόνισε την ανάγκη διαρθρωτικών παρεμβάσεων σε καίριους τομείς, όπως ο τουρισμός, το οδικό δίκτυο και η προώθηση των τοπικών προϊόντων της μακεδονικής γης.
Παρών στη συνάντηση ήταν και ο Αντιπεριφερειάρχης Θεσσαλονίκης Απόστολος Τζιτζικώστας, ο οποίος αναφέρθηκε στις νέες δομές του Καλλικράτη, μεταξύ των οποίων και η μητροπολιτική διακυβέρνηση στα όρια της Περιφερειακής Ενότητας Θεσσαλονίκης και σημείωσε ότι στο πλαίσιο του Μητροπολιτικού Συμβουλίου θα αναλάβει συγκεκριμένες πρωτοβουλίες για την ανάπτυξη και τη χάραξη μιας ενιαίας στρατηγικής ανάπτυξης για την περιοχή.
Από την πλευρά της, η Γενική Πρόξενος των ΗΠΑ Catherine Kay συνεχάρη τον Περιφερειάρχη για την εκλογή του, ενώ δεν παρέλειψε να αναφερθεί στην άριστη και αγαστή συνεργασία που έχει αναπτυχθεί μεταξύ των δύο όλα αυτά τα χρόνια.

Συνάντηση της Αντιπεριφερειάρχη Πιερίας με ομάδα ακτημόνων


Συνάντηση με 13μελή ομάδα ακτημόνων και πολιτικούς φορείς από τη Δημοτική Κοινότητα της Βροντούς είχε η Αντιπεριφερειάρχης Πιερίας Σοφία Μαυρίδου την Παρασκευή 21 Ιανουαρίου 2011 στο γραφείο της στην έδρα της Περιφερειακής Ενότητας Πιερίας.

Στη συνάντηση συμμετείχαν ο περιφερειακός σύμβουλος Δημήτρης Τσιμήτρης, ο δημοτικός σύμβουλος του Δήμου Δίου – Ολύμπου Θανάσης Καλαϊτζής, ο πρόεδρος της Δημοτικής Κοινότητας Βροντούς Γεώργιος Πανωλής και ο κοινοτικός σύμβουλος της Δημοτικής Κοινότητας Βροντούς Δημήτριος Κορινιώτης.

Αντικείμενο της συνάντησης ήταν το θέμα της αναδιανομής οικοπέδων στη δημοτική κοινότητα της Βροντούς. Οι ακτήμονες εξέφρασαν τους προβληματισμούς τους και υπέβαλαν συγκεκριμένα αιτήματα στην Αντιπεριφερειάρχη Πιερίας. Ζήτησαν παραχώρηση μεγαλύτερης έκτασης οικοπέδων προκειμένου να ικανοποιηθεί όσο το δυνατόν μεγαλύτερος αριθμός αιτούντων και μάλιστα να ξεκινήσει άμεσα η διαδικασία της διανομής των οικοπέδων καθώς παρατηρούνται φαινόμενα καταπάτησής τους από ιδιοκτήτες γειτονικών εκτάσεων με στόχο την ιδιοποίηση και αξιοποίησή τους για γεωργικές καλλιέργειες.

Από την πλευρά της η κ. Μαυρίδου τόνισε την ανάγκη δίκαιης ανακατανομής των οικοπέδων και δεσμεύθηκε να εξετάσει προσεκτικά τα αιτήματα των ακτημόνων.

Ανοίγουμε τα διόδια της Λεπτοκαρυάς στις 6 Φεβροαυρίου 2011, στις 15:00.


Το Πανελλαδικό Συντονιστικό Επιτροπών Αγώνα καλεί σε νέο πανελλαδικό άνοιγμα των διοδίων την Κυριακή 6 Φεβρουαρίου 2011.
Συμμετέχουμε ενεργά και στηρίζουμε τη δράση του Πανελλαδικού Συντονιστικού. Ενώνουμε τις δυνάμεις μας! Ανοίγουμε τα διόδια της Λεπτοκαρυάς στις 6 Φεβρουαρίου 2011, στις 15:00.
Οι θέσεις μας:
  • Να καταργηθούν όλες οι συμβάσεις παραχώρησης των εθνικών δρόμων.
  • Να καταργηθούν τα όλα διόδια, ιδιωτικά ή κρατικά.
  • Να συνεχιστούν όλα τα έργα επέκτασης / βελτίωσης όλων των εθνικών δικτύων με ευθύνη ενός δημόσιου φορέα με κοινωνικό έλεγχο.
  • Απορρίπτουμε τις λογικές της κάρτας, του ηλεκτρονικού διοδίου ή της χρήσης παράπλευρων δρόμων.
ΕΘΕΛΟΝΤΙΚΗ ΟΜΑΔΑ ΔΡΑΣΗΣ Ν. ΠΙΕΡΙΑΣ

Προνομιακό επιτόκιο στο Μεγάλο Ταμιευτήριο προσφέρει η Eurobank EFG ειδικά για το Νομό Πιερίας έως τις 31 Μαρτίου.

Η πρωτοβουλία αυτή της Eurobank εντάσσεται στο ευρύτερο πλαίσιο της στρατηγικής της να στέκεται «υπεύθυνα δίπλα στους πελάτες» της και το καταναλωτικό κοινό, προτείνοντάς τους λύσεις που δίνουν αξία στα χρήματά τους και στηρίζουν τις αποταμιευτικές τους προσπάθειες. Η επιλογή του Νομού Πιερίας για την ειδική αυτή προσφορά, βασίζεται στον προσανατολισμό της Τράπεζας για περαιτέρω στήριξη της Περιφέρειας, με προϊόντα και υπηρεσίες που ανταποκρίνονται στις ουσιαστικές ανάγκες των πελατών, ειδικά την τρέχουσα περίοδο των απαιτητικών οικονομικών συγκυριών και εξελίξεων.

Το προνομιακό επιτόκιο προσφέρεται από τα καταστήματα Eurobank Κατερίνης στο Μεγάλο Ταμιευτήριο για λογαριασμούς που θα ανοίξουν έως τις 31 Μαρτίου 2011. Το προνομιακό επιτόκιο θα ισχύει έως τις 30/09/2011, για λογαριασμούς στους οποίους θα διατηρούνται € 3.000 και άνω, χωρίς περιορισμό ως προς τη διενέργεια αναλήψεων. Μετά τις 30/09/2011, θα ισχύει το τρέχον επιτόκιο του Μεγάλου Ταμιευτηρίου, εφόσον πραγματοποιούνται μέχρι 3 αναλήψεις το μήνα.

Οι πελάτες του Νομού Πιερίας μπορούν να συζητήσουν περαιτέρω με τα στελέχη της Τράπεζας για μακροπρόθεσμες λύσεις αποταμίευσης, όπως τα Προγράμματα Δημιουργίας Κεφαλαίου, που εξασφαλίζουν ένα εγγυημένο κεφάλαιο για τη σύνταξη, τις σπουδές των παιδιών τους ή οποιαδήποτε άλλη ανάγκη σε βάθος χρόνου.

Οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να απευθυνθούν στα δύο καταστήματα Eurobank της Κατερίνης, προκειμένου να ενημερωθούν από τα εξειδικευμένα Στελέχη για τα προνόμια του Μεγάλου Ταμιευτηρίου αλλά και για το σύνολο των υπηρεσιών, προϊόντων και λύσεων που διαθέτει η Eurobank στους πελάτες της.

Πηγή. Ολύμπιο Βημα

Η έλλειψη έμψυχου δυναμικού τροχοπέδη στην λειτουργία του "Καλλικράτη"


Τα προβλήματα που αντιμετωπίζει ο Δήμος Δίου - Ολύμπου με την εφαρμογή του Καλλικράτη, συζήτησε η Βουλευτής Πιερίας Μαρία Μίχου με τον Δήμαρχο Γιώργο Παπαθανασίου.

Η Βουλευτής ενημερώθηκε για ζητήματα που αφορούν στη λειτουργία του νεοσύστατου Δήμου, αλλά και για τα προβλήματα που υπάρχουν στην ευρύτερη περιοχή του νέου Καλλικρατικού δήμου.

Ο ΔΗΜΑΡΧΟΣ ΔΙΟΥ - ΟΛΥΜΠΟΥ

Ο Δήμαρχος κ. Παπαθανασίου αναφέρθηκε στις ανάγκες στελέχωσης του νέου Καλλικρατικού Δήμου για την εύρυθμη λειτουργία του, αφού δεν υπάρχει ακόμη ο Οργανισμός Εσωτερικής Υπηρεσίας ο οποίος θα συσταθεί το επόμενο διάστημα.


Στα θέματα που συζητήθηκαν ήταν ακόμη η έγκριση της πολεοδομικής μελέτης της Γ' επέκτασης της πολεοδομικής ενότητας του οικισμού Λιτοχώρου, όπως επίσης και το θέμα της διοικητικής υποστήριξης για την άσκηση πρόσθετων αρμοδιοτήτων των Δήμων, που δόθηκαν με τον Καλλικράτη, με κυριότερο τον τομέα της Πολεοδομίας.

Ο κ. Παπαθανασίου αναφέρθηκε ακόμη στην πρόταση του να παραχωρηθεί για χρήση η παλιά σιδηροδρομική γραμμή του Πλαταμώνα στον Δήμο, με κυριότητα του ΟΣΕ, ώστε αυτή να αξιοποιηθεί για την ανάπτυξη της περιοχής.

Όπως υπογράμμισε ο Δήμαρχος σήμερα ο χώρος που καταλαμβάνει η σιδηροδρομική γραμμή αποτελεί εστία μόλυνσης.

Τέλος, ο κ. Παπαθανασίου αναφέρθηκε και στη ανάγκη της συνδρομής της Πολιτείας, για την ολοκλήρωση του έργου του Μουσείου Φυσικής Ιστορίας στο Λιτόχωρο.

Η ΒΟΥΛΕΥΤΗΣ ΠΙΕΡΙΑΣ

Από την πλευρά της η Βουλευτής Πιερίας κ. Μίχου υπογράμμισε πως ο Καλλικράτης αποτελεί τη μεγαλύτερη διοικητική μεταρρύθμιση για τη χώρα, που έχει ως στόχο την αποκέντρωση της εξουσίας, και δίνει τη δυνατότητα να λαμβάνουν τις αποφάσεις για την ανάπτυξη της περιοχής τους οι ίδιες οι τοπικές κοινωνίες.

Σημείωσε ότι για την εφαρμογή του νέου θεσμού, η Πολιτεία οφείλει να δώσει τα κατάλληλα εφόδια στους δήμους για να πορευτούν σωστά και να μπορέσουν να αξιοποιήσουν το μεγάλο εύρος των αρμοδιοτήτων που έχουν.

Η Δήμαρχος κ. Παπαθανασίου ευχαρίστησε τη Βουλευτή κα. Μίχου για την επίσκεψη στο Δημαρχείο και το άμεσο ενδιαφέρον της.

Πηγή. Πιερικοί Αντίλαλοι

Στο ΕΣΠΑ ο Όλυμπος


Με χθεσινή απόφαση του Γενικού Γραμματέα της Αποκεντρωμένης Διοίκησης Μακεδονίας - Θράκης κ. Θύμιου Σώκου εντάσσεται για χρηματοδότηση από το Επιχειρησιακό Πρόγραμμα "Μακεδονίας - Θράκης 2007 - 2013" το έργο: "Σύνταξη Ειδικού Σχεδίου Διαχείρισης Περιοχής Εθνικού Δρυμού Ολύμπου" της Περιφερειακής Ενότητας Πιερίας, με προϋπολογισμό 109.040 ευρώ.

Αντικείμενο του έργου είναι η εκπόνηση Ειδικού Σχεδίου Διαχείρισης της περιοχής του Εθνικού Δρυμού Ολύμπου, καθώς και η επικαιροποίηση των μελετών "Σχεδιασμός και Ανάπτυξη Γεωγραφικού Συστήματος Πρόληψης και Παρακολούθησης Φυσικών Καταστροφών από Πυρκαγιές στις Δασικές Εκτάσεις του όρους Όλυμπος" και "Διαχείριση - Διακίνηση επισκεπτών και ανάπτυξη Οικοτουρισμού στο Εθνικό Πάρκο Ολύμπου", που συντάχθηκαν με ευθύνη της Διεύθυνσης Δασών Πιερίας.

Οι μελέτες αποτελούν απαραίτητη προϋπόθεση για την εξασφάλιση της προστασίας της περιοχής και το βασικό εργαλείο του Φορέα Διαχείρισης τόσο σε επίπεδο σχεδιασμού, υλοποίησης και εφαρμογής μέτρων και παρεμβάσεων, όσο και σε επίπεδο αξιολόγησης της αποτελεσματικότητας της εφαρμοζόμενης διαχείρισης.

Η χρονική διάρκεια υλοποίησης του έργου έχει οριστεί συμβατικά στους είκοσι δύο (22) μήνες.

Ο κ. Σώκος

Σε δήλωσή του ο Γενικός Γραμματέας της Αποκεντρωμένης Διοίκησης Μακεδονίας - Θράκης κ. Θύμιος Σώκος, επισήμανε μεταξύ άλλων τα εξής:

<="" σήμερα="" ο="" του="" που="" p="" και="">

Ταυτόχρονα εξασφαλίζονται πολύ καλές συνθήκες ομαλής προσβασιμότητας στους επισκέπτες της περιοχής.

Με μικρές και μεγάλες παρεμβάσεις και τη συνεργασία των τοπικών φορέων δημιουργούνται προϋποθέσεις για την ανάπτυξη της Πιερίας με βάση τα πλούσια συγκριτικά της πλεονεκτήματα, που θα αναβαθμίσουν την οικονομία της περιοχής, καθώς και την ποιότητα ζωής των κατοίκων της".

Πηγή. Πιερικοί Αντίλαλοι

Aυτός είναι ΗΓΕΤΗΣ με θέληση και κότσια να ΓΚΡΕΜΙΣΕΙ ΤΑ ΔΙΟΔΙΑ.


Κανένας στην πιερία μας που να κάνει το ίδιο.......ΥΠΑΡΧΕΙ........
ΥΠΟΓΡΑΦΗ. ΛΑΓΙΟΣ ΑΠΟΣΤΟΛΟΣ.