PIERIA-GR ΚΟΝΤΑ ΣΑΣ ΑΠΟ ΤΟ 2008 ΤΟ ΠΡΩΤΟ BLOG ΤΗΣ ΠΙΕΡΙΑΣ

Στη γειτονιά των θεών του Ολύμπου.

PIERIA-GR ΓΙΑΤΙ ΕΜΕΙΣ ΓΡΑΦΟΥΜΕ ΚΑΙ ΔΕΝ ...ΑΝΤΙΓΡΑΦΟΥΜΕ

ΓΚΡΕΜΙΣΤΕ ΡΕ ...ΓΑΪΔΟΥΡΙΑ ΤΑ ΔΙΟΔΙΑ

ΤΟ E-MAIL ΜΑΣ ΕΙΝΑΙ KERAILIDISDIM@GMAIL.COM

Γιατί εμείς ΓΡΑΦΟΥΜΕ, υποΓΡΑΦΟΥΜΕ και δεν ΑΝΤΙγράφουμε

"METROPOLIS 106,7" ΤΟ ΠΡΩΤΟ ΚΑΙ ΜΟΝΑΔΙΚΟ ΑΘΛΗΤΙΚΟ ΡΑΔΙΟΦΩΝΟ ΤΗΣ ΠΙΕΡΙΑΣ

Η ομάδα του PIERIA GR σας καλώς ορίζει στη γειτονιά των θεών του Ολύμπου.

ΕΠΟΧΗ "ΝΤΟΥΜΟΥ" - ΔΗΜΑΡΧΟΥ, ΖΟΥΜΕ ΠΛΕΟΝ ΣΤΗΝ ΚΑΤΕΡΙΝΗ ΚΙ ΟΧΙ "ΔΗΜΑΡΧΟΥΛΗΔΩΝ" ΤΟΥ ΠΑΡΕΛΘΟΝΤΟΣ
(Κείμενο του Δημητρίου Π. Κεραηλίδη)

Ο παλιός χρόνος έφυγε. Ήρθε το 2024 και τώρα στις πρώτες μέρες του, για Κατερίνη, ας τονίσουμε την εποχή που ήρθε. Τώρα;;; Τώρα απλά θα πούμε, ΓΙΑΝΝΗ ΝΤΟΥΜΟ καλή αρχή. Καλή επιτυχία στο έργο σου για μια Κατερίνη ριγμένη, πονεμένη, ατιμασμένη, επί χρόνια μέσα στα δεινά.... Που έχει ανάγκη από ΔΗΜΑΡΧΟ ΚΑΤΕΡΙΝΗΣ. Αυτά. ΥΓ: Να πως πως ζούμε την Κατερίνη του Ντούμου κι όχι των άλλων εκκολαπτόμενων δημαρχούληδων, που κυκλοφορούν πλέον στο κέντρο. Σαν όπως οι πρώην του πρώην Δημάρχου Κατερίνης. Γιατί η ιστορία έγραψε: Ο Κουκοδήμος έχασε κι όχι ο Νταντάμης, ο Κυριακίδης, ο Μπουσνάκης, ο Συμεωνίδης ή ο ή Μορφακίδης. Αυτά...

Πέμπτη 25 Ιουνίου 2009

ΕΜΕΙΣ ΠΑΛΙ ΔΕΝ ΕΙΜΑΣΤΕ ΜΕ ΤΟΝ ΤΑΚΙΤΟ ΑΛΛΑ ΜΕ ΤΟΝ ΤΑΛΛΕΥΡΑΝΔΟ

Ο ΤΑΛΛΕΥΡΑΝΔΟΣ ΕΙΧΕ ΠΕΙ : "ΥΠΑΡΧΕΙ ΚΑΤΙ ΤΟ ΧΕΙΡΟΤΕΡΟ ΑΠΟ ΤΗ ΣΥΚΟΦΑΝΤΙΑ: Η ΑΛΗΘΕΙΑ..."

ΟΤΑΝ ΛΕΣ ΜΟΝΟ ΤΗΝ ΑΛΗΘΕΙΑ ΔΕΝ ΕΧΕΙΣ ΝΑ ΦΟΒΗΘΕΙΣ ΤΙΠΟΤΑ....
ΕΜΕΙΣ -ΠΛΗΝ ΤΟΥ ΘΕΟΥ- ΔΕ ΦΟΒΑΜΑΣΤΕ ΚΑΝΕΝΑΝ ΑΠΟΛΥΤΩΣ...ΜΑ ΑΠΟΛΥΤΩΣ...

ΤΟ ΕΙΧΕ ΠΕΙ Ο ΤΑΚΙΤΟΣ και καποιοι το εχουν κανει τακτική τους

ΠΡEΠΕΙ ΝΑ ΕΙΝΑΙ ΤΕΡΑΤΑ ΓΝΩΣΕΩΝ ΟΙ ΑΠΑΝΤΑΧΟΥ ΣΥΚΟΦΑΝΤΕΣ...!

ΑΠΟ ΤΟ ΠΟΛΥ ΔΙΑΒΑΣΜΑ -ΘΑ ΣΚΥΣΩ ΤΑ ΠΤΥΧΙΑ ΜΟΥ- ΚΑΠΟΥ ΘΑ ΒΡΗΚΑΝ ΑΥΤΟ ΤΟ ΠΕΡΙΦΗΜΟ ΠΟΥ ΕΙΧΕ ΠΕΙ Ο ΤΑΚΙΤΟΣ : "Η ΣΥΚΟΦΑΝΤΙΑ ΜΟΙΑΖΕΙ ΜΕ ΤΗ ΦΛΟΓΑ ΠΟΥ ΜΑΥΡΙΖΕΙ ΟΛΑ ΟΣΑ ΔΕ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΚΑΨΕΙ"...

Τα παιδιά της κόρης της γέννησε

το περασμένο Σάββατο στη Β' Μαιευτική και Γυναικολογική Κλινική του Αρεταίειου Νοσοκομείου μία 50χρονη γυναίκα. Η παρένθετη μητέρα κυοφόρησε τα δίδυμα, καθώς η κόρη της πάσχει από το σύνδρομο Ροκιτάνσκι, δηλαδή γεννήθηκε χωρίς μήτρα και χωρίς κόλπο παρά μόνο με ωοθήκες.

Σύμφωνα με το Βήμα, πρόκειται για την πρώτη γέννηση παιδιών στην Ελλάδα με παρένθετη μήτρα, από μητέρα η οποία δεν διέθετε κόλπο και μήτρα- ανάλογοι τοκετοί έχουν γίνει μόνο τρεις στις Ηνωμένες Πολιτείες και άλλοι τρεις στη Βρετανία. Γεννήσεις με δανεική μήτρα έχουν γίνει πολλές τόσο στο εξωτερικό όσο και στη χώρα μας

Στη διάρκεια συνέντευξης Τύπου, χθες Τετάρτη, η παρένθετη μητέρα δήλωσε ότι ήταν δική της, και όχι της κόρης της, η ιδέα να προχωρήσουν στο πρωτοποριακό για τη χώρα μας εγχείρημα. Τόνισαν, πάντως, πως δεν θέλουν να δημοσιευθούν περισσότερα στοιχεία για την οικογένειά τους καθώς προέρχονται από μια μικρή επαρχιακή πόλη. Γι' αυτόν τον λόγο άλλωστε η παρένθετη μητέρα απομονώθηκε για επτά μήνες από τον περίγυρό της ώστε να μην αντιληφθεί κανείς ότι κυοφορεί τα παιδιά της κόρης της.

Τα μωρά -ένα αγοράκι βάρους 1.950 γραμμαρίων και ένα κοριτσάκι 1.760 γραμμαρίων- γεννήθηκαν πρόωρα έπειτα από κύηση 32 εβδομάδων με καισαρική τομή. Τα δίδυμα νοσηλεύονται στην εντατική μονάδα του νοσοκομείου χωρίς να διατρέχουν κίνδυνο.

Επικυρώθηκε η θανατική ποινή Αιγύπτιου μεγιστάνα για τη δολοφονία Λιβανέζας σταρ

Με την επικύρωση της θανατικής καταδίκης πανίσχυρου Αιγύπτιου μεγιστάνα και πολιτικού για τη δολοφονία 30χρονης διάσημης Λιβανέζας τραγουδίστριας που διέκοψε την ερωτική τους σχέση πέφτει η αυλαία της υπόθεσης που έχει καθηλώσει εδώ και μήνες τις χώρες της Μέσης Ανατολής.

Δικαστήριο του Καΐρου επικύρωσε την Πέμπτη την ποινή το θανάτου διά απαγχονισμού σε βάρος του Αιγύπτιου μεγιστάνα ακινήτων, στελέχους του κυβερνώντος κόμματος και μέλους της Σούρα (Ανω Βουλή), Χισάμ Ταλάτ Μουστάφα, για τη δολοφονία της Λιβανέζας τραγουδίστριας Σούζαν Ταμίμ.

Η Ταμίμ βρέθηκε νεκρή στις 28 Ιουλίου στο διαμέρισμά της στο Ντουμπάι των Ηνωμένων Αραβικών Εμιράτων, φέροντας πολλαπλά τραύματα από μαχαίρι. Μετά από έρευνες οι Αρχές οδήγθηκαν στον μεγιστάνα Χισάμ Ταλάτ Μουστάφα, ο οποίος διατηρούσε στο παρελθόν ερωτική σχέση με την τραγουδίστρια.

Σύμφωνα με το κατηγορητήριο, ο Μουστάφα πλήρωσε δύο εκατομμύρια δολάρια στον συνταξιούχο αστυνομικό Μόχσεν αλ Σουκάρι που εργαζόταν σε ιδιωτική υπηρεσίας ασφάλειας προκειμένου να σκοτώσει την τραγουδίστρια αφότου εκείνη διέκοψε τη σχέση τους.

Ο Σουκάρι μετέβη στο Ντουμπάι και παρακολούθησε το σπίτι της Ταμίμ. Κατόπιν πήγε στο διαμέρισμά της, προσποιήθηκε πως εργαζόταν στην πολυκατοικία και τη μαχαίρωσε μόλις αυτή του άνοιξε την πόρτα. Ο πρώην αστυνομικός καταδικάστηκε επίσης σε θάνατο διά απαγχονισμού.

Το δικαστήριο είχε εκδώσει την απόφασή του το Μάιο, αλλά σύμφωνα με τον ισλαμικό νόμο η καταδίκη σε θάνατο πρέπει να επικυρωθεί από την ανώτερη θρησκευτική αρχή της Αιγύπτου.

Η υπόθεση της δολοφονίας της Λιβανέζας τραγουδίστριας κατά παραγγελία ενός πανίσχυρου μεγιστάνα παρακολουθήθηκε στενά στο Λίβανο και την Αίγυπτο, όπου οι ισχυροί επιχειρηματίες σπάνια έρχονται αντιμέτωποι με τη Δικαιοσύνη.

Newsroom ΔΟΛ, με πληροφορίες από ΑΠΕ/Reuters/Γαλλικό/Γερμανικό

Με δάκρυα στα μάτια


























ο Ρεπουμπλικανός κυβερνήτης της Νότιας Καρολίνας Μαρκ Σάνφορντ παραδέχθηκε ότι διατηρεί εξωσυζυγική σχέση με μια γυναίκα από την Αργεντινή. Είχε εξαφανιστεί επί μέρες, χωρίς να γνωρίζει η οικογένεια και το προσωπικό του ότι βρισκόταν στο Μπουένος Αιρες.

Σε μία συναισθηματικά φορτισμένη συνέντευξη Τύπου, παραδέχθηκε ότι εδώ και ένα χρόνο διατηρούσε σχέση με μία «καλή φίλη», την οποία γνώρισε «πολύ αθώα» οκτώ χρόνια πριν.

«Δεν ήμουν πιστός στη σύζυγό μου» είπε για να συμπληρώσει ότι πέρασε τις τελευταίες πέντε ημέρες στην Αργεντινή κλαίγοντας.

Αυτό που έπραξαν ήταν λάθος, είπε. «Τελεία. Τέλος της ιστορίας».

Στη συνέντευξη Τύπου ο 49χρονος Μαρκ Σάνφορντ ανέφερε ότι η οικογένειά του γνώριζε για το δεσμό του εδώ και πέντε μήνες.

Ζήτησε δημοσίως συγγνώμη, λέγοντας απογοήτευσε με τη στάση του πολλούς ανθρώπους.

Ανακοίνωσε επίσης ότι θα παραιτηθεί ως επικεφαλής της Ένωσης Ρεπουμπλικανών Κυβερνητών, χωρίς να γνωστοποιήσει εάν θα αποχωρήσει και από τη θέση του κυβέρνήτη της Νότιας Καρολίνας.

Ο Σάνφορντ ήταν ένας εκ των πιθανών διεκδικητών του χρίσματος των Ρεπουμπλικανών για τις προεδρικές εκλογές του 2012.

ΕΡΕΥΝΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΑΧΥΣΑΡΚΙΑ

Οι χειρουργικές επεμβάσεις που γίνονται για την παχυσαρκία ενδεχομένως μειώνουν τον κίνδυνο καρκίνου στις γυναίκες, αλλά όχι και στους άνδρες. Μελέτη Σουηδών επιστημόνων που δημοσιεύεται στο Lancet Oncology, δείχνει ότι οι γυναίκες που υποβάλλονται σε τέτοιου είδους εγχειρήσεις εμφανίζουν 42% μικρότερο κίνδυνο για καρκίνο.

Η παχυσαρκία χαρακτηρίζεται ως νόσος, η οποία είναι γνωστό ότι αυξάνει τον κίνδυνο για διάφορες μορφές καρκίνου. Εκτιμάται ότι ευθύνεται για το 20% των θανάτων από καρκίνο στις γυναίκες και για το 14% των αντίστοιχων θανάτων στους άνδρες.

Ερευνητική ομάδα από το πανεπιστημιακό νοσοκομείο Sahlegrenska στο Γκέτεμποργκ έθεσε υπό ιατρική παρακολούθηση περισσότερους από 4.000 παχύσαρκους ανθρώπους. Από αυτούς, οι 2.010 είχαν υποβληθεί σε χειρουργική επέμβαση ενώ οι υπόλοιποι 2.037 είτε είχαν λάβει άλλου είδους θεραπεία είτε δεν ακολουθούσαν καμία θεραπεία. Η μελέτη διήρκησε περισσότερο από 10.9 χρόνια.

Οι εθελοντές που είχαν υποβληθεί σε χειρουργική επέμβαση έχασαν κατά μέσο όρο 19.9kg. Όλοι οι υπόλοιποι συμμετέχοντες έχασαν 1.3kg. Μεταξύ των γυναικών, οι 79 που είχαν κάνει εγχείρηση και οι 130 που δεν είχαν υποβληθεί σε επέμβαση εμφάνισαν καρκίνο. Ο αριθμός των ανδρών που εκδήλωσαν τη νόσο δεν φάνηκε να διαφοροποείται μεταξύ των δυο ομάδων (38 περιπτώσεις για την ομάδα που είχε κάνει εγχείρηση και 39 για την ομάδα που δεν είχε υποβληθεί σε χειρουργείο).

Σύμφωνα με τους ερευνητές, οι ευεργετικές επιδράσεις που φάνηκε να έχουν οι εγχειρήσεις παχυσαρκίας στις γυναίκες σχετίζονται με πολλούς παράγοντες. Ωστόσο, παραμένει ακόμη μυστήριο το πως αυτές οι επεμβάσεις συνδέονται με μειωμένο κίνδυνο καρκίνου.

Ο δρ. Andrew Renehan από το πανεπιστήμιο του Μάντσεστερ θεωρεί ως περισσότερη πιθανή εξήγηση το γεγονός ότι οι επεμβάσεις για την παχυσαρκία επηρεάζουν τα επίπεδα των ορμονών στις γυναίκες. Είναι γνωστό ότι αρκετές μορφές καρκίνου συνδέονται με τις γυναικείες ορμόνες και ιδιαίτερα με τα οιστρογόνα. Ενδεχομένως να υπάρχουν οφέλη και για τους άνδρες, τα οποία όμως θα χρειαστεί να περάσουν πολλά χρόνια μέχρι να εκδηλωθούν, αναφέρει ο ειδικός.

Με την άποψη του δρ. Renehan συμφωνεί και ο δρ. Ian Campbell από το ίδρυμα Weight Concern. «Στους παχύσαρκους άνδρες, οι πιο κοινές μορφές καρκίνου δεν σχετίζονται με τις ορμόνες και για αυτό τον λόγο η μείωση του βάρους δεν φάνηκε να επηρεάζει άμεσα το ποσοστό κινδύνου. Τα συμπεράσματα της μελέτης, όμως, ενδεχομένως να εξηγούνται από το γεγονός ότι στους άνδρες ο καρκίνος εκδηλώνεται σε μεγαλύτερη ηλικία».

ΠΗΓΗ: BBC

Αυστραλία: Φοροαπαλλαγές σε παχύσαρκους για να αδυνατίσουν

Η αυστραλιανή κυβέρνηση εξετάζει το ενδεχόμενο να προσφέρει φοροαπαλλαγές σε παχύσαρκα άτομα, προκειμένου να τα ενθαρρύνει να αδυνατίσουν!

Η αρμόδια κυβερνητική επιτροπή για θέματα υγείας έχει ετοιμάζει έκθεση προς την κυβέρνηση, με την οποία προτείνει:

* Τα παχύσαρκα άτομα να δικαιούνται ειδικών φοροαπαλλαγών, αν πηγαίνουν σε γυμναστήρια ή αγοράζουν μηχανήματα γυμναστικής.

*Οι ίδιες φοροαπαλλαγές να ισχύουν και για τους γονείς με παχύσαρκα παιδιά.

*Να δικαιούνται εκπτώσεις για την κατανάλωση διαιτητικών τροφών.

Παράλληλα, οι εργοδότες θα κληθούν να ενθαρρύνουν το προσωπικό τους να είναι πιο κινητικό. Για παράδειγμα να συνεδριάζει όρθιο και να απαντά στο τηλέφωνο όρθιο.

Οι προτάσεις περιλαμβάνουν ακόμα μεγάλη αύξηση στην τιμή των τσιγάρων έως και 30%, με στόχο τη μείωση του ποσοστού καπνιστών κατά 9%.

Τα ίδια θα προταθούν και για τα αλκοολούχα ποτά, με στόχο τη μείωση της κατανάλωσης αλκοόλ κατά 30%.

Αυστραλία: Κλείνουν το ένα μετά το άλλο τα σολάριουμ

Περίπου 196 οίκοι τεχνητού μαυρίσματος (σολάριουμ) έχουν κλείσει από το Φεβρουάριο του 2008 μέχρι σήμερα στη Βικτώρια. Τότε η πολιτειακή κυβέρνηση είχε εκδώσει ειδικές οδηγίες για τη λειτουργία των εν λόγω οίκων, ύστερα από τη δημόσια αποκάλυψη και εκστρατεία εκ μέρους της 26χρονης Κλερ Όλιβερ, η οποία πέθανε από καρκίνο, που, σύμφωνα με τους γιατρούς της, προήλθε από την υπερβολική χρήση σολάριουμ.

Σύμφωνα με τους ιδιοκτήτες οίκων τεχνητού μαυρίσματος, μετά την εκστρατεία της Κλερ Όλιβερ κατά των σολάριουμ, όλο και λιγότεροι πελάτες επισκέπτονται πλέον τα καταστήματα αυτά, γεγονός που οδήγησε πολλές επιχειρήσεις τεχνητού μαυρίσματος να βάλουν "λουκέτο".

Συγκεκριμένα, από τους 436 οίκους τεχνητού μαυρίσματος στη Βικτώρια που λειτουργούσαν πριν από τον Φεβρουάριο του 2008, σήμερα έχουν απομείνει μόνο 240 και, όπως αναφέρει χαρακτηριστικά και ο ομογενής επιχειρηματίας κ. Γιώργος Λιχούρας, ιδιοκτήτης των οίκων Sun Lounge, όλοι βλέπουν πλέον τις επιχειρήσεις τους να "γκρεμίζονται". Ο ίδιος από τα 20 καταστήματα που διέθετε πριν από τον Φεβρουάριο του 2008, σήμερα έχει απομείνει με τα μισά. "Η εκστρατεία της Κλερ Όλιβερ έκανε τη δημόσια εικόνα των οίκων τεχνητού μαυρίσματος όμοια με αυτή των εμπόρων ηρωΐνης", αναφέρει ο κ. Λιχούρας και κατηγορεί την κυβέρνηση για υπερβολικά σκληρή αντιμετώπιση των συγκεκριμένων επιχειρήσεων.

Οι ειδικές οδηγίες της κυβέρνησης συμπεριλαμβάνουν, μεταξύ άλλων, την απαγόρευση χρήσης των σολάριουμ από παιδιά, καθώς και την υποχρεωτική εγγραφή των κινδύνων χρήσης σολάριουμ, ώστε όσοι αποφασίζουν να τα χρησιμοποιήσουν να έχουν πλήρη γνώση των πιθανών επιπτώσεων. Οι ιδιοκτήτες των οίκων τεχνητού μαυρίσματος απειλούνται με πρόστιμα που φτάνουν έως και το 1 εκατ. δολάρια, αν δεν εφαρμόσουν τις οδηγίες της κυβέρνησης.

Δικαιώματα των καταναλωτών που ταξιδεύουν με πλοίο

Το ΕΛΚΕΚΑ, συμβουλεύει τους καταναλωτές επιβάτες, οι οποίοι ταξιδεύουν με

πλοία , να γνωρίζουν και να διεκδικούν τα παρακάτω δικαιώματά τους :

1) Δεν επιτρέπεται η αναγραφή επί του εισιτηρίου και επί της απόδειξης μεταφοράς οχημάτων, όρων που δεν έχουν εγκριθεί από το υπουργείο Εμπορικής Ναυτιλίας .

2) Απαγορεύεται η έκδοση εισιτηρίων εντός των επιβατικών πλοίων . Επιτρέπεται η έκδοση συμπληρωματικού εισιτηρίου, με αναφορά στο αρχικό εισιτήριο λόγω αλλαγής θέσης ή ανακριβών στοιχείων στο αρχικό εισιτήριο.

3) Εάν δεν ταξιδεύσετε λόγω δική σας ευθύνη, χάνετε το εισιτήριο.

4) Σε περίπτωση καθυστέρησης του απόπλου του πλοίου και παρατεινόμενης της καθυστέρησης αυτής , ο καταναλωτής, δικαιούται σε δήλωση υπαναχώρησης , να δηλώσει δηλαδή , ότι δεν επιθυμεί να ταξιδεύσει, ζητώντας την επιστροφή του ναύλου.

5) Ο καταναλωτής - Επιβάτης έχει το δικαίωμα να μεταφέρει αποσκευές, το βάρος και ο όγκος των οποίων καθορίζονται στο πίσω μέρος του εισιτηρίου. Εφόσον ο επιβάτης παραδώσει τις αποσκευές για φύλαξη, σε περίπτωση απώλειας ή βλάβης , υπεύθυνος είναι ο πλοίαρχος και το πλήρωμα του πλοίου. Ο επιβάτης -καταναλωτής δικαιούται αποζημίωσης , το ανώτατο όριο της οποίας είναι 733,67 ευρώ ανά μονάδα ή δέμα. Για να εισπράξει την αποζημίωση ο καταναλωτής, απαραίτητη προϋπόθεση είναι , η δήλωση του περιεχομένου και της αξίας των αποσκευών που παραδίδει προς φύλαξη.

6) Η άρνηση κράτησης θέσεων και έκδοσης εισιτηρίων , από τους υπεύθυνους κατά λιμένα ναυτικούς πράκτορες και τα τρίτα πρόσωπα που νομιμοποιούνται να εκδίδουν εισιτήρια , με την αιτιολογία ότι έχει καλυφθεί , ο αριθμός θέσεων, εάν διαπιστωθεί ότι αυτό δεν ισχύει, πρέπει να το καταγγείλετε στις κατά τόπους λιμενικές αρχές, για την επιβολή διοικητικών προστίμων

10 ΜΕΤΡΑ ΚΑΤΑΙΦΙ ΣΤΗ ΒΕΡΟΙΑ















Ενα κανταΐφι μήκους δέκα μέτρων θα παρασκευάσουν στις 5 Ιουλίου, οι εργαζόμενοι εργαστηρίου παραγωγής προϊόντων ζύμης, στο πλαίσιο του διαγωνισμού μαγειρικής που διοργανώνεται υπό την αιγίδα του Δήμου Βέροιας στο πάρκο Ελιάς. Για τη συνταγή της «επιτυχίας», που οι παρασκευαστές του, φιλοδοξούν να καταγραφεί ως ρεκόρ στο βιβλίο Γκίνες, θα απαιτηθούν τριάντα κιλά κανταΐφι, δεκαπέντε κιλά καρύδια και εκατό κιλά σιρόπι, ενώ στο όλο εγχείρημα θα συμβάλουν πάνω από δεκαπέντε άτομα.

«Η εταιρεία μας έχει παράδοση στο συγκεκριμένο υλικό γι΄ αυτό και αποφάσισε να παρασκευάσει το μεγαλύτερο κανταΐφι», ανέφερε στο ΑΠΕ - ΜΠΕ ο διευθυντής της Θεόφιλος Κουπίδης, επισημαίνοντας ότι το κανταΐφι είναι γνωστό και στο εξωτερικό καθώς εξάγεται στη Γερμανία, την Ολλανδία, το Βέλγιο, τη Βρετανία, τη Γαλλία, τις ΗΠΑ, τον Καναδά, τη Ρωσία, την Ουκρανία και την Κύπρο.

Το διαγωνισμό μαγειρικής θα παρουσιάσουν γνωστοί σεφ της ελληνικής κουζίνας, ενώ μπορεί να συμμετέχει οποιοσδήποτε. Οι διαγωνιζόμενοι θα φέρουν το φαγητό, γλυκό ή ποτό έτοιμο από το σπίτι τους και τη συνταγή γραμμένη. Το πρώτο βραβείο είναι μια κουζίνα αξίας 3.500 ευρώ, ενώ μέρος των εσόδων από τις συμμετοχές θα διατεθεί στο Σύλλογο Γονέων και Κηδεμόνων του Σχολείου Ειδικής Αγωγής Βέροιας.

Σερ μαζί με Αγκιλέρα σε μιούζικαλ

Η Σερ θα εμφανιστεί μαζί με την τραγουδίστρια Κριστίνα Αγκιλέρα στο μιούζικαλ Burlesque, σύμφωνα με χθεσινό δημοσίευμα του περιοδικού Variety.

Θα είναι η πρώτη εμφάνιση για την Σερ στον κινηματογράφο ύστερα από μία δεκαετία και ο πρώτος της ρόλος που θα περιλαμβάνει και τραγούδι.

Η 28χρονη Αγκιλέρα θα υποδύεται ένα κορίτσι από την Αϊόβα, που μετακομίζει στο Λος Άντζελες και πιάνει δουλειά σε ένα "ροζ" κλαμπ, ιδιοκτησίας της 63χρονης Σερ.

Η Σερ βραβεύτηκε με Όσκαρ Α' γυναικείου ρόλου και Χρυσή Σφαίρα για την ερμηνεία της στην ταινία του 1987 "Κάτω από τη λάμψη του φεγγαριού" και ο παραγωγός του Burlesque, Κλιντ Καλπέπερ, είπε ότι προσπαθούσε επί σειρά ετών να πείσει την Σερ να επιστρέψει στον κινηματογράφο.

Το Μακεδονικό Μουσείο Σύγχρονης Τέχνης

εγκαινιάζει τον Οκτώβριο του 2009 το εκπαιδευτικό πρόγραμμα COMPUTER ART για παιδιά ηλικίας 11-13 ετών.

Στον ειδικά εξοπλισμένο χώρο της βιβλιοθήκης του Μουσείου τα παιδιά θα παίξουν και θα δημιουργήσουν μοναδικά έργα τέχνης μέσα από το πιο οικείο σε αυτά μέσο, τον υπολογιστή.

Αντικαθιστώντας το πινέλο με το ποντίκι και με καμβά την οθόνη, οι μικροί μας φίλοι θα ανακαλύψουν δυνατότητες του υπολογιστή που δεν είχαν φανταστεί και θα έρθουν ένα βήμα πιο κοντά στη σύγχρονη τέχνη και την τεχνολογία.

Με πολύ κέφι και φαντασία το Μακεδονικό Μουσείο Σύγχρονης Τέχνης περιμένει τους μικρούς του φίλους στο πιο πρωτότυπο, δημιουργικό και πάνω από όλα ηλεκτρονικό εκπαιδευτικό εργαστήριο.

14ο ΑΝΤΙΡΑΤΣΙΣΤΙΚΟ ΦΕΣΤΙΒΑΛ

Στις 3, 4 και 5 Ιουλίου το 14ο Αντιρατσιστικό Φεστιβάλ ανοίγει τις πύλες του στο Πάρκο Ειρήνης στου Ρέντη. Σε μία δύσκολη συγκυρία για τους απανταχού μετανάστες – μετά και την θεαματική άνοδο της Ακροδεξίας στις Ευρωεκλογές - Έλληνες και ξένοι γιορτάζουν μαζί για μία καλύτερη κοινωνία.

Στο χώρο φτάνουν τα λεωφορεία Β18, Γ18 και το τρόλεϊ 21. Επίσης, θα υπάρχει δωρεάν μεταφορά από το σταθμό μετρό του Ελαιώνα στο χώρο του φεστιβάλ και αρκετές θέσεις στάθμευσης.

Αναλυτικά το πρόγραμμα έχει ως εξής:

Παρασκευή 3 Ιουλίου, 7:30 μ.μ.: Ενάντια στη δράση της Ακροδεξιάς – Αγώνας για τα κοινωνικά, πολιτικά και θρησκευτικά δικαιώματα των οικονομικών και πολιτικών προσφύγων.

Σάββατο 4 Ιουλίου, 7:30 μ.μ.: Αντίσταση στη θωράκιση των συνόρων, την κατάργηση του ασύλου και τα στρατόπεδα συγκέντρωσης – No Border camp Λέσβος 26-31 Αυγούστου.

Κυριακή 5 Ιουλίου, 7:30 μ.μ.: Αγώνας ενάντια στην υπερεκμετάλλευση και την καταπίεση των μεταναστριών – Στο δρόμο της Κωνσταντίνας Κούνεβα.

Συναυλίες

Παρασκευή 3 Ιουλίου, 9.30 μ.μ.:

* The Last Drive
* Victory Collapse
* Big Fat Lips
* Sancturia
* The Dogvilles

Σάββατο 4 Ιουλίου, 9.30 μ.μ.:

* Βilbomatiks (ska, Χώρα των Βάσκων)
* Dorretta Carter & Band (funk, Τζαμάικα, Αυστρία)
* Melody Vice
* Pink Tank Project

Την Παρασκευή και το Σάββατο στο χώρο της σκηνής o Βασίλης Βασιλάτος και η ομάδα κρουστών του Ε.Μ.Π.

Κυριακή 5 Ιουλίου, 9.30 μ.μ.:

Η Μάρθα Φριντζήλα, ο Φοίβος Δεληβοριάς και η Ματούλα τραγουδούν Μάνο Χατζιδάκι σε ενορχήστρωση Παναγιώτη Τσεβά.

Σκηνή μεταναστών

Παρασκευή 3 Ιουλίου, 10 μ.μ.:

* Χορευτικό Συγκρότημα - Γουινέα
* Συγκρότημα από τη «Γη του Πελαργού» - Ουκρανία
* Dodona - Αλβανία
* Συγκρότημα από τον Ελληνοπακιστανικό Σύλλογο Ελλάδας
* Renas, από τη Δημοκρατική Ένωση Συρίας
* MC Yinca

Σάββατο 4 Ιουλίου, 10 μ.μ.:

* Αφιέρωμα στη δεύτερη γενιά μεταναστών με τους:
* Χορευτικό από την Ένωση Αφρικανών Γυναικών
* Who’s Next - Φιλιππίνες
* Minus One - Φιλιππίνες
* Renovatio - Αλβανία
* Άκης - Αλβανία
* Τe ver8et - Αλβανία
* Black Jack - Κένυα
* Neoyorubapeople

Κυριακή 5 Ιουλίου, 10 μ.μ.:

* Rodina - Πολυφωνικό βουλγαρικό συγκρότημα
* Al Mahaba
* Συγκρότημα από τον Πολιτιστικό Σύλλογο Μπανγκλαντές (DOEL)
* Συγκρότημα από τη Μαροκινή Κοινότητα
* Rajbir group –Ινδία
* Συγκρότημα Πολιτιστικού Κέντρου Κουρδιστάν

Ρεμπέτικα

Παρασκευή 3 Ιουλίου,11 μ.μ.:
Η κομπανία του Μάνι

Σάββατο 4 Ιουλίου, 11 μ.μ.:
Ρεμπέτικη Κομπανία

Κυριακή 5 Ιουλίου, 11 μ.μ.:
Ο Θανάσης Γκέκας και το συγκρότημά του...

... και μετά δημοτικά και ρεμπέτικα χωρίς μικρόφωνο


Και ακόμη... Θεατρικά δρώμενα, εργαστήρια, προβολές, εκθέσεις

Και τις τρείς μέρες:

Εργαστήρι Κρουστών από την Ομάδα Batuca και το δάσκαλο Βασίλη Λιώση.

Έκθεση ζωγραφικής από την ομάδα ζωγραφικής του Στεκιού Μεταναστών.

Έκθεση με θέμα τα ανθρώπινα δικαιώματα από τα Πίσω Θρανία.

ΔΗΜΟΠΡΑΣΙΕΣ ...ΧΡΥΣΟΣ..!!

Ένα συλλεκτικό poster των Beatles από την εποχή του Sgt Pepper πωλήθηκε για 52.500 δολλάρια σε δημοπρασία στη Νέα Υόρκη.

Στις 25.000 δολλάρια έφτασε ένα χειρόγραφο του Bob Dylan με στίχους του, ενώ μία κιθάρα του – πρόωρα χαμένου – ηγέτη των Nirvana, Kurt Cobain, πωλήθηκε στα 43.750 ευρώ.

Επίσης, ένα σενάριο του ''Νονού'' με την υπογραφή του Μάρλον Μπράντο απέσπασε 10.625 δολλάρια.

Συνολικά ο οίκος Κρίστι έβαλε στα ταμεία του από τη δημοπρασία περισσότερα από 650.000 δολλάρια.

ΑΦΕΝΤΙΚΟ ΜΑΛΑΜΑ...!!

























Μια κρουαζιέρα στη Μεσόγειο, αξίας 570.000 ευρώ, έκανε δώρο η Οπρα Γουίνφρεϊ, στους εκατό υπαλλήλους της.

Η δισεκατομμυριούχος τηλεπαρουσιάστρια, γνωστή για την γενναιοδωρία της, αποφάσισε λόγω της οικονομικής κρίσης, να “κεράσει” αυτό το ταξίδι, στον κόσμο που δουλεύει για αυτήν, αλλά και στις οικογένειές τους!

Η κρουαζιέρα ξεκίνησε στις αρχές της εβδομάδας, με την διάσημη παρουσιάστρια, να απολαμβάνει αξέχαστες διακοπές, μαζί με τους υπαλλήλους της. Η πρώτη στάση που έκαναν, με το πολυτελέστατο κρουαζιερόπλοιο, ήταν στην Ισπανία, ενώ οι επόμενες στάσεις, εκτός από την Ιταλία, την Τουρκία και την Μάλτα, περιλαμβάνουν και τη χώρα μας.

Να σημειώσουμε ότι δεν είναι η πρώτη φορά που η Οπρα αναλαμβάνει τα έξοδα για τις διακοπές, των ανθρώπων που δουλεύουν για εκείνη. Πριν από τέσσερα χρόνια οργάνωσε και πλήρωσε όλα τα έξοδα, για ένα ταξίδι στην Χαβάη!


ΜΠΡΑΒΟ ΣΤΗΝ ΟΠΡΑ ...!
ΠΟΙΟΣ ΔΕ ΘΑ ΤΗΝ ΗΘΕΛΕ ΓΙΑ...ΑΦΕΝΤΙΚΟ..!
ΕΔΩ ΠΟΣΟΙ ΚΑΙ ΠΟΣΕΣ ΔΕ ΛΑΜΒΑΝΟΥΝ ΤΑ ΔΕΔΟΥΛΕΥΜΕΝΑ ΤΟΥΣ, ΠΟΥ ΝΑ ΤΟΥΣ ΠΛΗΡΩΣΟΥΝ ΚΑΙ ΤΙΣ ΔΙΑΚΟΠΕΣ!!!

ΤΟ ΕΙΣΟΔΗΜΑ ΚΑΙ Η ...ΚΑΡΔΙΑ.!

Οι γιατροί που αγνοούν τη σημασία του κοινωνικοοικονομικού επιπέδου των ασθενών τους, όταν αξιολογούν τον κίνδυνο εμφάνισης καρδιοπάθειας, παραλείπουν ένα κρίσιμο στοιχείο, γεγονός που μπορεί να οδηγήσει σε λανθασμένη διάγνωση και ανεπαρκή θεραπεία, σύμφωνα με μια νέα αμερικανική επιστημονική έρευνα.

Η έρευνα έγινε από ερευνητές του Ιατρικού Κέντρου του πανεπιστημίου του Ρότσεστερ, υπό τον καθηγητή Κέβιν Φισκέλα, και δημοσιεύτηκε στο έγκυρο καρδιολογικό περιοδικό "American Heart Journal". Η νέα μελέτη επισημαίνει ότι οι καρδιολόγοι συνήθως επικεντρώνουν την προσοχή τους σε παράγοντες κινδύνου, όπως η υψηλή χοληστερίνη, η πίεση του αίματος, το κάπνισμα, η ηλικία και η κληρονομικότητα, αλλά συνήθως δεν δίνουν σημασία στο ύψος εισοδήματος του ασθενούς και στο μορφωτικό επίπεδό του.

Σύμφωνα όμως με την έρευνα, το χαμηλό εισόδημα και η έλλειψη μόρφωσης αυξάνουν σημαντικά τον κίνδυνο, μάλιστα σχεδόν τον διπλασιάζουν, στον χρονικό ορίζοντα των επόμενων δέκα ετών, σε σχέση με τα πιο πλούσια και μορφωμένα άτομα. Οι ερευνητές διαπίστωσαν ότι, αν συμπεριληφθούν αυτοί οι κοινωνικοοικονομικοί παράγοντες κατά τη διάγνωση, τότε αυξάνεται κατά 15% περίπου ο αριθμός των ασθενών που κρίνεται ότι πρέπει να κάνουν θεραπεία με φάρμακα κατά της χοληστερίνης, να πάρουν ασπιρίνη, να κάνουν αλλαγές στη διατροφή, σωματική άσκηση κλπ.

Η επίδραση του χαμηλού εισοδηματικού και μορφωτικού επιπέδου συμβαίνει μέσω ενός συνδυασμού παραγόντων: αυξημένο χρόνιο στρες λόγω της φτώχιας, διαβίωση σε λιγότερο υγιεινό περιβάλλον, χειρότερη πρόσβαση σε ποιοτικού επιπέδου υπηρεσίες υγείας κ.α.

ΘΕΡΑΠΕΙΑ ΓΙΑ ΤΗ ΦΑΛΑΚΡΑ

















Ένας Αμερικανός πλαστικός χειρούργος, ισχυρίζεται πως ανακάλυψε μια νέα θεραπεία με μπότοξ κατά της φαλάκρας!

Ο ειδικός, εντελώς τυχαία έφθασε στο συμπέρασμα ότι η γνωστή ενέσιμη θεραπεία κατά των ρυτίδων μπορεί να βοηθήσει να μεγαλώσουν και πάλι τα μαλλιά!

Όλα ξεκίνησαν όταν ο Δρ. Qurian, παρατήρησε ότι χορηγώντας στη μητέρα του μπότοξ, για τις ημικρανίες από τις οποίες υπέφερε, μετά από χημειοθεραπείες. Ο πλαστικός χειρουργός, έμεινε έκπληκτος όταν ανακάλυψε ότι εκτός από την ανακούφιση που ένοιωθε η μητέρα του, άρχισαν να μεγαλώνουν και τα μαλλιά της τα οποία είχε χάσει λόγω της χημειοθεραπείας.
Μετά από αυτό, άρχισε να δοκιμάζει τη συγκεκριμένη θεραπεία σε εθελοντές, εμπλουτίζοντας όμως το μείγμα των ενέσεων, με βιταμίνες προκειμένου να κάνει την όλη διαδικασία ακόμη πιο αποτελεσματική.

«Οι ενέσεις μπότοξ κατά της φαλάκρας ήταν πολύ ασφαλείς για τους ασθενείς μου και πολύ πιο αποτελεσματικές από οτιδήποτε άλλο έχω δει μέχρι τώρα», τονίζει ο δρ. Qurian

Σύμφωνα με τον γιατρό, το μυστικό επιτυχίας είναι ότι το μπότοξ προκαλεί διαστολή των αιμοφόρων αγγείων, με αποτέλεσμα να επιτυγχάνεται η διείσδυση των θρεπτικών ουσιών στους θύλακες των τριχών.

Ίχνη του παλαιότερου ανθρώπινου οικισμού

που έχει ανακαλυφθεί μέχρι σήμερα στο Αιγαίο έφερε στο φως η αρχαιολογική ανασκαφή ομάδας Ελλήνων, Ιταλών και Αμερικανών στη Λήμνο με επικεφαλής τον καθηγητή Προϊστορικής Αρχαιολογίας του ΑΠΘ Νίκο Ευστράτιου.

Η ανασκαφή ξεκίνησε στις αρχές Ιουνίου, ενώ τα ευρήματα, κυρίως λίθινα εργαλεία και μάλιστα πολύ καλής ποιότητας, είναι της επιπαλαιολιθικής εποχής, πριν δηλαδή περίπου 14.000 χρόνια.

Τα στοιχεία της ανασκαφής κάνουν λόγω για μια εγκατάσταση κυνηγών, τροφοσυλλεκτών και ψαράδων, που χρονολογείται στην 11η χιλιετία π.Χ.

Μέχρι σήμερα οι επιστήμονες πίστευαν πως είχαν εντοπίσει τις παλαιότερες ανθρώπινες παρουσίες στο Αρχιπέλαγος στη λεγόμενη Σπηλιά του Κύκλωπα στα Γιούρα, βόρεια της Αλονήσου, και στο Μαρουλά της Κίθνου.

Η ανασκαφή πραγματοποιείται στη θέση Ούριακος της παραλίας Λουρί του δημοτικού διαμερίσματος Φυσίνη του Δήμου Μούδρου στη Λήμνο με την συνδρομή του Δήμου Μούδρου και με τη χρηματοδότηση του Ινστιτούτου Αιγαιακής Προϊστορίας.

Η Λήμνος θεωρείται ως μια από τις περιοχές με σημαντικά προϊστορικά αρχαιολογικά ευρήματα, όπως ο οικισμός της Πολιόχνης που κατοικήθηκε από τα μέσα της 5ης έως τα τέλη της 2ης χιλιετίας προ Χριστού και του οικισμού στο Κουκονήσι της ίδιας περίπου χρονολογικής περιόδου από την πρώιμη έως την ύστερη χαλκοκρατία.

Περίπου 1,5 χιλιόμετρο κάτω από τους λόφους της Νότια Ντακότα,

οι εργασίες κατασκευής ξεκίνησαν στο βαθύτερο υπόγειο εργαστήριο του κόσμου, το οποίο θα προσπαθήσει να ανιχνεύσει τα μυστηριώδη σωματίδια της σκοτεινής ύλης που κατακλύζει αόρατη το Σύμπαν.

Το εργαστήριο θα καταλάβει ένα μικρό τμήμα του Χρυσωρυχείου Χόμστεϊκ, το οποίο έκλεισε το 2001 έπειτα από 125 χρόνια λειτουργίας. Επιστήμονες, πολιτικοί και πολλοί ακόμα αξιωματούχοι παρέστησαν στην τελετή θεμελίωσης τη Δευτέρα.

Το πρώην ορυχείο, με στοές που φτάνουν σε βάθος 2.440 μέτρων, είναι ιδανικό για πειράματα σωματιδιακής φυσικής, καθώς είναι μονωμένο από την κοσμική ακτινοβολία που θα «έπνιγε» τους ανιχνευτές σωματιδίων.

Το πρώτο πείραμα για τη μελέτη της σκοτεινής ύλης θα είναι ο Μεγάλος Υπόγειος Ανιχνευτής Ξένου (LUX), μια δεξαμενή που χωράει 300 κιλά υγροποιημένου αέριου ξένου, μιας ουσίας τρεις φορές βαρύτερης από το νερό.

Μέσα στη δεξαμενή, οι επιστήμονες θα προσπαθήσουν να εντοπίσουν ίχνη από την πρόσκρουση φευγαλέων σωματιδίων που αλληλεπιδρούν ελάχιστα με την ύλη που γνωρίζουμε και αναμένεται να προσφέρουν πολύτιμα στοιχεία για τη σύσταση της σκοτεινής ύλης.

Η σκοτεινή ύλη πιστεύεται σήμερα ότι αντιστοιχεί στο ένα τέταρτο της συνολικής μάζας του Σύμπαντος. Είναι αόρατη, αφού δεν εκπέμπει ούτε ανακλά την ηλεκτρομαγνητική ακτινοβολία, και πιθανότατα δεν αποτελείται καν από άτομα.

ΣΕΧΤΑ

ΣΕΧΤΑ κατά το λεξικό Μπαμπινιώτη: 1. η οργανωμένη ομάδα προσώπων στους κόλπους μιας θρησκείας, που χαρακτηρίζεται από συνοχή, 2. ομάδα στους κόλπους πολιτικού κόμματος με δογματικές αντιλήψεις, προέρχεται από το λατινικό secta (οδός, πορεία), του ρήματος sequor (ακολουθώ).

Επίσης χαρακτηριστικό των σεχταριστών είναι είτε να σπρώχνει τη συμπεριφορά των οργανώσεων αυτών σε παθητική στάση, είτε να τους καταδικάζει/σπρώχνει σε ακραίες τυχοδιωκτικές πρακτικές.

Ολοκληρώθηκε η πρώτη φάση του διαγωνισμού

για την επιλογή του νέου λογοτύπου της Olympic Air, όπως ανακοινώθηκε από την Marfin Investment Group (MIG).

Σύμφωνα με την ίδια ανακοίνωση, η συμμετοχή των ενδιαφερομένων ξεπέρασε όλες τις προβλέψεις, καθώς η εταιρεία δέχθηκε 854 προτάσεις.

Έλληνες γραφίστες από την Ελλάδα και το εξωτερικό συμμετείχαν στην προσπάθεια, συμβάλλοντας μαζικά στην προσπάθεια επανασχεδιασμού της νέας Ολυμπιακής.

Οι τρεις προτάσεις που έχουν επιλεγεί έχουν τεθεί στην κρίση του κοινού μέσα από την ιστοσελίδα www.oalogo.gr . Η πρόταση που θα συγκεντρώσει την μεγαλύτερη προτίμηση θα είναι το νέο λογότυπο της Olympic Air.

Οι τρεις προτάσεις που προκρίθηκαν και θα ψηφιστούν από το κοινό στην ηλεκτρονική ψηφοφορία, έχουν σχεδιαστεί από τους:
Σπύρο Γάγγα, Γιάννη Παπαθανασίου - Πάνο Τριανταφυλλόπουλο και Γιάννη Λιβέρη.

Όσοι ψηφίσουν το λογότυπο που τους αρέσει περισσότερο ως και την Κυριακή 5 Ιουλίου συμμετέχουν σε κλήρωση που θα αναδείξει 50 τυχερούς που κερδίζουν διπλά εισιτήρια μετ' επιστροφής για προορισμούς της Olympic Air, από 1η Οκτωβρίου 2009.

ΤΟ ΣΧΕΔΙΟ ΓΙΑ ΤΟΝ 0ΣΕ

Το σχέδιο εξυγίανσης και ανάπτυξης του ΟΣΕ παρουσίασε ο υπουργός Μεταφορών. Ο κ. Στυλιανίδης ανακοίνωσε μεταξύ άλλων το διπλασιασμό της τιμής των εισιτηρίων του ΟΣΕ μέχρι το 2011.

Οι αυξήσεις θα αρχίσουν από την 1η Αυγούστου, θα ολοκληρωθούν σε τρεις φάσεις, και τελικά θα διαμορφωθούν στο 80% της τιμής των εισιτηρίων των ΚΤΕΛ.

Έτσι από την πρώτη Αυγούστου αυξάνονται κατά 33% για τα απλά τρένα, κατά 13% για τα inentercity και κατά 7% για τα EXRESS. Οι αυξήσεις αυτές θα επαναληφθούν ανά τρία οκτάμηνα. Καμία αύξηση δεν πρόκειται να γίνει στα εισιτήρια του Προαστιακού.

«Ο Καραμανλής δεν θα κάνει τίποτα,

δεν θα πάει σε εκλογές το Φθινόπωρο, διότι αν χάσει θα τεθεί θέμα ηγεσία στη ΝΔ», δήλωσε το πρωϊ στον flash 96 ο Θόδωρος Πάγκαλος.

Το κορυφαίο στέλεχος του ΠΑΣΟΚ χαρακτήρισε βλακώδη τα επιχειρήματα που χρησιμοποιεί το ΚΚΕ, για να αρνηθεί το έλεγχο στα οικονομικά του. Σημείωσε ότι είναι απάτη η δημοσιοποίηση από τον Περισσό της έκθεσης των ορκωτών λογιστών, οι οποίοι-όπως είπε- δεν έχουν πρόσβαση στις πηγές χρηματοδότησης.

Ο κύριος Πάγκαλος ήταν αιχμηρός και για την πρόσκληση προς το Ερντογαν για τα εγκαίνια του Μουσείου της Ακρόπολης, λέγοντας ότι οι Οθωμανοί ήταν αυτοί που πούλησαν τα μάρμαρα.

Προθεσμία για να απολογηθεί

την ερχόμενη Τετάρτη ζήτησε και έλαβε από τον 4o ειδικό ανακριτή, ο οποίος χειρίζεται την υπόθεση της Siemens, ο Θεόδωρος Τσουκάτος, που εκλήθη σε απολογία για τα αδικήματα της συνέργιας σε δωροδοκία και της νομιμοποίησης εσόδων από παράνομη δραστηριότητα.

Οι κατηγορίες σε βάρος του κ. Τσουκάτου αφορούν σε ποσό ενός εκατομμυρίου μάρκων που φέρεται να έλαβε το 1999 μέσω εταιριών, από τα λεγόμενα "μαύρα ταμεία" της Siemens. Ο κ. Τσουκάτος υποστηρίζει ότι το ποσό το είχε παραδώσει στα ταμεία του ΠΑΣΟΚ. Σύμφωνα με τον συνήγορό του κ. Διονύση Γκούσκο, ο εντολέας του θα ζητήσει κατ΄ αντιπαράσταση εξέταση ενώπιον του ανακριτή με τους τότε ταμίες του κόμματος.

Ο ίδιος ο κ. Τσουκάτος εξερχόμενος του ανακριτικού γραφείου δήλωσε στους δημοσιογράφους ότι θα δώσει μάχη για να αποδειχθεί η αλήθεια.

ΣΤΑ ΔΙΚΑΣΤΗΡΙΑ ΑΥΡΙΟ ΚΟΥΚΟΔΗΜΟΣ -ΤΡΙΑΝΤΑΦΥΛΛΟΠΟΥΛΟΣ



















Στα δικαστήρια της Ευελπίδων έχει ραντεβού ο Κώστας Κουκοδήμος στον Μάκη Τριανταφυλλόπουλο αύριο Παρασκευή.
Ο βουλευτής ΠΙΕΡΙΑΣ της Ν.Δ. θα ειναι αυτή τη φορα μάρτυρας κατηγορίας εναντίον του γνωστού δημοσιογράφου για όσα συνέβησαν πέρσι το χειμώνα.

Την υπόθεση έχει αναλάβει μεγάλο δικηγορικό γραφείο των Αθηνών, το οποιο συγκέντρωσε όλους τους προηγούμενους μήνες τα απαραίτητα στοιχεία για την ώρα της δίκης.
Ο Κ. Κουκοδήμος θα ειναι κεί απο τις 9 το πρωί, καθώς όπως λένε άνθρωποι του περιβάλλοντός του, "ειναι αποφασισμένος για όλα προκειμένου να υπερασπιστεί την τιμή και το όνομά του"!


ΤΟ ΠΕΡΑΣΜΕΝΟ ΣΑΒΒΑΤΟΚΥΡΙΑΚΟ Ο ΜΑΚΗΣ ΤΡΙΑΝΤΑΦΥΛΛΟΠΟΥΛΟΣ ΒΡΕΘΗΚΕ ΣΤΗΝ ΠΙΕΡΙΑ ΚΑΙ ΤΗΝ ΚΑΤΕΡΙΝΗ.
ΕΙΝΑΙ ΓΕΓΟΝΟΣ ΠΑΝΤΩΣ ΟΤΙ ΔΕΝ ΥΠΗΡΞΕ ΚΑΜΙΑ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ ή ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΜΕΤΑΞΥ ΤΩΝ ΔΥΟ ΠΛΕΥΡΩΝ.

Προκήρυξη ΑΣΕΠ για 276 θέσεις στο δημόσιο

Εκδόθηκε από το ΑΣΕΠ η 5K/2009 Προκήρυξη (ΦΕΚ 252/15.6.2009, τεύχος προκηρύξεων ΑΣΕΠ), που αφορά την πλήρωση με σειρά προτεραιότητας διακοσίων εβδομήντα έξι (276) θέσεων τακτικού προσωπικού Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης (ΔΕ) σε διάφορους φορείς του δημόσιου τομέα.

Το ΦΕΚ της προκήρυξης έχει καταχωριστεί στην ιστοσελίδα του ΑΣΕΠ (www.asep.gr ) και διατίθεται δωρεάν από το Εθνικό Τυπογραφείο (Μάρνη 8, Αθήνα), από το Γραφείο Εξυπηρέτησης Πολιτών του ΑΣΕΠ (Πουλίου 6, Αθήνα), καθώς και από τις Νομαρχιακές Αυτοδιοικήσεις και τις Περιφέρειες της χώρας.

Τα έντυπα των αιτήσεων συμμετοχής διατίθενται από τις Νομαρχιακές Αυτοδιοικήσεις και τα Επαρχεία της χώρας, καθώς και από τα Κέντρα Εξυπηρέτησης Πολιτών (ΚΕΠ). Οι υποψήφιοι μπορούν επίσης να αναζητήσουν το έντυπο της αίτησης στην ιστοσελίδα του ΑΣΕΠ (www.asep.gr ). Η προθεσμία υποβολής των αιτήσεων συμμετοχής λήγει με την πάροδο της Δευτέρας 27 Ιουλίου 2009.
Η αίτηση υποβάλλεται στο ΑΣΕΠ μόνο ταχυδρομικώς με συστημένη επιστολή σε φάκελο μεγέθους Α4 ή στον ειδικό φάκελο ΑΣΕΠ POST, ο οποίος διανέμεται από τα ΕΛΤΑ, στην ακόλουθη διεύθυνση: ΑΣΕΠ, Αίτηση για την Προκήρυξη 5Κ/2009, Κατηγορία: ΔΕ, Τ.Θ. 14308, ΤΚ 11510, ΑΘΗΝΑ.

Στα 70 τα κρούσματα της νέας γρίπης































Άλλα τρία κρούσματα της νέας γρίπης εντοπίστηκαν στη χώρας μας, με τον συνολικό αριθμό να ανέρχεται σε 70, εκ των οποίων τα 23 έχουν ιαθεί πλήρως.

Τα τρία νέα κρούσματα είναι ένα 14χρονο παιδί από την Αυστραλία, μια 43χρονη επίσης από την Αυστραλία και ένας 26χρονος Έλληνας, που ήρθε σε επαφή με επιβεβαιωμένο κρούσμα από τις Η.Π.Α.

Όπως τονίζεται στην ανακοίνωση του υπουργείου Υγείας, ο Τομέας Υγείας, το Ε.Κ.ΕΠ.Υ. και το ΚΕ.ΕΛ.Π.ΝΟ. βρίσκονται σε εγρήγορση για την αντιμετώπιση περιστατικών από τον νέο ιό της γρίπης.

Επισημαίνεται, πάντως, ότι η ροή των περιστατικών ελέγχεται πλήρως και δεν υπάρχει λόγος ανησυχίας αφού η συμπτωματολογία της νόσου συνεχίζει να είναι ήπια.

ΑΓΩΝΑΣ ΚΑΤΑ ΤΩΝ ΝΑΡΚΩΤΙΚΩΝ


















Στο πλαίσιο των εκδηλώσεων για την Παγκόσμια Ημέρα κατά των Ναρκωτικών (26η Ιουλίου), ο Οργανισμός Κατά των Ναρκωτικών (ΟΚΑΝΑ) διοργάνωσε εκδήλωση αφιερωμένη στην Κοινωνική Επανένταξη, με τίτλο: «ΕΠΑΝΕΝΤΑΞΗ: Η ΠΡΟΣΩΠΙΚΗ ΔΙΑΔΡΟΜΗ, Η ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΕΥΘΥΝΗ», στην οποία παρευρέθηκε και απηύθυνε χαιρετισμό ο Πρόεδρος της Βουλής κ. Δημήτρης Σιούφας.

ΜΕΤΑΞΥ ΤΩΝ ΑΛΛΩΝ Ο κ. ΣΙΟΥΦΑΣ ΤΟΝΙΣΕ:
Σήμερα είναι μια ξεχωριστή μέρα: Ημέρα κατά των Ναρκωτικών. Ο αγώνας όμως είναι συνεχής. Οι άνθρωποι που τιμάμε σήμερα έδωσαν αγώνα κάθε μέρα, κάθε ώρα για πολλούς μήνες ή χρόνια. Κέρδισαν τη μάχη της ζωής. Ξαναγύρισαν σε οικογένεια, εργασία, φίλους. Έδωσαν σ’ όλους μας ένα μεγάλο μάθημα. Πήραν πάλι τη ζωή στα χέρια τους. Είναι σειρά τους να στηρίξουν τον αγώνα άλλων ανθρώπων και να κερδίσουν και άλλες μάχες. Ας πάρουμε όλοι σήμερα δύναμη από τους νικητές της ζωής. Και ας φροντίσουμε με την καθημερινή δουλειά και έγνοια μας να γίνονται όλο και περισσότεροι οι νικητές και όλο και λιγότεροι οι νικημένοι.

"Ασφάλεια των συνόρων"






















Μείζον χαρακτήρισε το θέμα της διακοπής λειτουργίας του συγκροτήματος του ΕΤ, ο πρόεδρος του ΛΑΟΣ Γιώργος Καρατζαφέρης, σε παρέμβασή του στη Βουλή κατά τη διάρκεια της συζήτησης του σχεδίου νόμου του Υπουργείου Δικαιοσύνης, και έκανε λόγο για «αλλοίωση της ενημέρωσης στο χώρο της οποίας παίζονται άγρια παιχνίδια»

«Δεν μάθαμε τίποτε από τον Κοσκωτά», είπε ο κ. Καρατζαφέρης σημειώνοντας ότι εφοπλιστές και επιχειρηματίες μπάινουν στο χώρο των ΜΜΕ χωρίς κανείς να ενδιαφέρεται να αντιμετωπίσει το φαινόμενο. «Γίνονται μεγάλα παιχνίδια και κανείς δεν μιλά. Κανείς δεν αναλογίζεται πού πάει το πράγμα» τόνισε ο πρόεδρος του ΛΑΟΣ.


Σχετικά με την απόφαση της κυβέρνησης Σαρκοζί, για την απαγόρευση της κουκούλας στις διαδηλώσεις στη Γαλλία, ο Εκπρόσωπος του ΛΑ.Ο.Σ δήλωσε:

«Η "ατζέντα Καρατζαφέρη" έχει πέραση στην Ευρώπη: μετά την πρόταση για μείωση του Φ.Π.Α η οποία υιοθετήθηκε από την Κυβέρνηση Μπράουν, μετά την πολιτική έναντι της Τουρκίας η οποία εφαρμόζεται ήδη από τη Γαλλία και τη Γερμανία, τώρα υλοποιούνται στη Γαλλία και οι προτάσεις Καρατζαφέρη για την κουκούλα. Στην Ελλάδα η κυβέρνηση Καραμανλή αρκείται σε μεσοβέζικες λύσεις».

"Να πάμε όλοι μαζί μπροστά"





















Επίσκεψη στην Κρήτη πραγματοποιεί σήμερα ο κ. πρόεδρος του ΣΥΝ, Αλέξης Τσίπρας.Το μεσημέρι θα συναντηθεί με τον Πρόεδρο και τα μέλη της Διοικούσας Επιτροπής του ΤΕΕ- Τμήμα Δ. Κρήτης, στα Χανιά.Το βράδυ, θα συμμετάσχει στη Νομαρχιακή Συνέλευση των μελών του ΣΥΝ Ηρακλείου, στην οποία θα συμμετέχουν οι Νομαρχιακές Επιτροπές της υπόλοιπης Κρήτης.

«Δεν τίθεται θέμα απορόφησης, το θέμα είναι να πάμε όλοι μαζί μπροστά και έτσι θα συνεχίσουμε», δήλωσε ο πρόεδρος της ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ, Αλ. Αλαβάνος, κληθείς να σχολιάσει την τοποθέτηση του Φ. Κουβέλη, περί κατηγορηματικής αντίθεσης της Ανανεωτικής Πτέρυγας του ΣΥΝ στην ενσωμάτωση του Συνασπισμού στον ΣΥΡΙΖΑ.

"Δεν έλαβαν το μήνυμα"






















Η κυβέρνηση έχει ένα χρέος προς τη χώρα, "να αποχωρήσει άμεσα πριν βουλιάξουμε", αναφέρει η αναπληρώτρια εκπρόσωπος Τύπου του ΠΑΣΟΚ Μαρία Καρακλιούμη σε συνέντευξή της στο ΑΠΕ-ΜΠΕ και τονίζει ότι η κυβέρνηση δεν δείχνει να έχει πάρει το μήνυμα των ευρωεκλογών.

Η κ. Καρακλιούμη, η οποία ειδικεύεται στην ανάλυση των δημοσκοπήσεων, θεωρεί φυσιολογικό να συνεχίζει να προηγείται ο κ. Καραμανλής στην καταλληλότητα για την πρωθυπουργία, διότι, όπως εξηγεί, στις ευρωεκλογές δεν άλλαξε ούτε η κυβέρνηση ούτε ο Πρωθυπουργός. Και ότι ο κ. Παπανδρέου θα υποδεικνύεται ως καταλληλότερος από την επομένη της εκλογής του, λόγω της φύσης της ερώτησης.

Δεν συμμερίζεται τα περί ανάδειξης μιας ηγετικής ομάδας στο ΠΑΣΟΚ και τονίζει ότι "η νικηφόρα ομάδα είναι οι ψηφοφόροι, τα στελέχη και ο Πρόεδρος". Επίσης αναφέρει ότι το ΠΑΣΟΚ θα συνεχίσει την ίδια τακτική, θα κάνει πολιτική και όχι επικοινωνία, όπως η κυβέρνηση.

Κατηγορεί την κυβέρνηση ότι εκείνη άρχισε τον πόλεμο γύρω από το Μουσείο της Ακρόπολης, αγνοώντας την Μελίνα Μερκούρη και το έργο των κυβερνήσεων του ΠΑΣΟΚ και εγκαλεί τη ΝΔ για "παρακώλυση" του έργου, μέσω των προσφυγών του κ. Τατούλη στη Δικαιοσύνη.

Αναφορικά με τις εξελίξεις στον ΣΥΡΙΖΑ, τονίζει ότι το ΠΑΣΟΚ τις παρακολουθεί με προσοχή και ενδιαφέρον, αλλά αυτό για το οποίο ενδιαφέρεται "είναι οι συνεργασίες με πολιτικούς όρους και όχι οι μετεγγραφές στελεχών".

Σχετικά με την κρίση που ξέσπασε στον χώρο του Τύπου και των ΜΜΕ, η κ. Καρακλιούμη αποδίδει ευθύνες στην κυβέρνηση, την οποία κατηγορεί για "παρεμβατικότητα" και "προνομιακές σχέσεις" που καλλιέργησε, επιτείνοντας, έτσι το πρόβλημα και "οδηγώντας σε αδιέξοδο". Εκφράζει, μάλιστα, φόβο, ότι η κυβερνητική παρέμβαση "θα οδηγήσει και σε άλλες ακραίες ενέργειες", οι οποίες, πρωτίστως, θα πλήξουν τους εργαζόμενους.

"Επικίνδυνη κατάσταση"






























Τη «ριζική αντίθεσή της με τα νέα κυβερνητικά μέτρα εναντίον των μεταναστών και την επικίνδυνη κατάσταση που διαμορφώνεται για τα συλλογικά και ατομικά δικαιώματα του ελληνικού λαού», διατύπωσε η ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ, Αλ. Παπαρήγα, σε συνέντευξη Τύπου για τις θέσεις του κόμματος σχετικά με τους οικονομικούς μετανάστες και τους πολιτικούς πρόσφυγες και ζήτησε δημιουργία αξιοπρεπών χώρων φιλοξενίας και όχι «στρατοπέδων συγκέντρωσης», νομιμοποίηση όσων εργάζονται στην Ελλάδα, παροχή ασύλου στους πολιτικές πρόσφυγες και ταξιδιωτικών εγγράφων για εκείνους που θέλουν να μεταβούν σε κράτος εκτός της Ένωσης.

Υποστήριξε δε, ότι, μεταξύ άλλων, πρέπει να γίνει το τζαμί στην Αθήνα και το νεκροταφείο για τους μουσουλμάνους στο Σχιστό, να υπάρξει κρατική μέριμνα για τους ανήλικους πρόσφυγες και να δίδεται η ιθαγένεια με την ενηλικίωση.

Η κ. Παπαρήγα κατηγόρησε από τη μια την κυβέρνηση πως «βρήκε σύμμαχο στο ΠΑΣΟΚ και τη "δηλητηριώδη εκστρατεία" του ΛΑΟΣ» και από την άλλη, πως ο ΣΥΡΙΖΑ «εξακολουθεί να έχει αυταπάτες ότι το πλαίσιο της Ε.Ε. είναι ο χώρος αναζήτησης της λύσης».

Η ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ υποστήριξε ότι τα σύνορα της χώρας έγιναν «ξέφραγο αμπέλι με το μπες-βγες των Νατοϊκών στρατευμάτων», ενώ κληθείσα να σχολιάσει τη μείωση του ποσοστού του ΚΚΕ σε περιοχές με αυξημένο αριθμό μεταναστών, έκανε λόγο για «υποκινούμενη εκστρατεία εναντίον των μεταναστών», υποστηρίζοντας ότι «τις απόψεις του ΛΑΟΣ "προπαγανδίζουν", τόσο η Ν.Δ., όσο και το ΠΑΣΟΚ».

...και εκτός ΟΚΑΝΑ

Σε χρονικό ορίζοντα ενός μήνα θα έχει υπογραφεί η απόφαση για το Πρόγραμμα Ελεγχόμενης Δευτεροβάθμιας Χορήγησης και Θεραπείας Ουσιοεξαρτημένων ατόμων, βάσει του οποίου γιατροί εκτός ΟΚΑΝΑ θα μπορούν -υπό προϋποθέσεις- να χορηγούν θεραπεία υποκατάστασης.

Το θέμα συζητήθηκε στη Βουλή μετά από ερώτηση του α' αντιπροέδρου του Σώματος Γιώργου Σούρλα. Απαντώντας ο υφυπουργός Υγείας Μ.Σαλμάς αναγνώρισε ότι η λίστα του ΟΚΑΝΑ για ένταξη έχει πλέον φτάσει τα 5.000 άτομα, παρά το γεγονός ότι οι μονάδες έχουν αυξηθεί.

Ο Γιώργος Σούρλας εξέφρασε την αγωνία του για την αντιμετώπιση της μάστιγας των ναρκωτικών σε διεθνές επίπεδο, ενώ είπε ότι καθυστερεί η έκδοση ΠΔ για τη δημιουργία μονάδων απεξάρτησης και από άλλους φορείς.

Ο Συνασπισμός σε ανακοίνωσή του σημειώνει ότι η κατάσταση στην Ελλάδα είναι δραματική, ενώ ζητά διακομματική συνεννόηση και τολμηρές επιλογές που υπερβαίνουν τα συντηρητικά στερεότυπα.

Συνελήφθη

στη Γερμανία ο φυγόδικος για την υπόθεση της Siemens ο Μιχάλης Χριστοφοράκος, όπως ανακοίνωσε την Πέμπτη το ελληνικό υπουργείο Δικαιοσύνης.

Όπως ανακοίνωσε η Ελληνική Αστυνομία, η σύλληψη του πρώην διευθύνοντος συμβούλου της Siemens έγινε τα ξημερώματα της Πέμπτης έπειτα από έφοδο της γερμανικής αστυνομίας σε σπίτι φίλων του, στο οποίο διέμενε τον τελευταίο καιρό, στο Μόναχο.

Ο Μ.Χριστοφοράκος βρίσκεται πλέον στα χέρια των γερμανικών Αρχών και αναμέμεται να παρουσιαστεί ενώπιον της εισαγγελίας του Μονάχου.

Αγνωστο παραμένει εάν ο κ. Χριστοφοράκος εκδοθεί την Ελλάδα.

Εις βάρος του κ. Χριστοφοράκου έχει εκδοθεί διεθνές ένταλμα σύλληψης από τον τέταρτο ειδικό ανακριτή Ν.Ζαγοριανό, που ερευνά την υπόθεση της Siemens.

O KAIROS ΤΡΕΛΑΘΗΚΕ

ΕΝΩ ΠΡΙΝ ΛΙΓΕΣ ΩΡΕΣ ΟΛΑ ΕΔΕΙΧΝΑΝ ΟΤΙ ΘΑ ΕΙΧΑΜΕ ΜΙΑ ΗΛΙΟΛΟΥΣΤΗ ΖΕΣΤΗ ΗΜΕΡΑ ΓΙΑ ...ΜΠΑΝΙΟ ΚΑΙ ΗΛΙΟΘΕΡΑΠΕΙΑ, ΑΥΤΗ ΤΗ ΣΤΙΓΜΗ ΒΡΕΧΕΙ "ΚΑΡΕΚΛΕΣ"..!

Ιστορική ευκαιρία

για να λυθεί οριστικά το Κυπριακό διαβλέπει ο πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Ζοζέ Μανουέλ Μπαρόζο.

Μιλώντας, ύστερα από συνάντηση με τον Κύπριο πρόεδρο Δημήτρη Χριστόφια, ο κ.Μπαρόζο τόνισε ότι η επίλυση του Κυπριακού εναπόκειται στους ίδιους τους Κυπρίους.

«Εμείς δεν πρόκειται να βρούμε τη λύση, αλλά μπορούμε να βοηθήσουμε και να στηρίξουμε την προσπάθεια για τη λύση», είπε ο Ζοζέ Μπαρόζο, ο οποίος έστειλε μήνυμα ότι η επίλυση του Κυπριακού θα βοηθήσει όλους τους Κυπρίους να αξιοποιήσουν τα ωφελήματα από την ένταξη της Κύπρου στην Ευρωπαϊκή Ένωση.

Ο πρόεδρος Χριστόφιας, με τη σειρά του, διαβεβαίωσε για άλλη μια φορά ότι θα κάνει ό,τι μπορεί μαζί με τον Μεχμέτ Αλί Ταλάτ για να επιτευχθεί λύση του Κυπριακού και η Κύπρος να επανενωθεί, πράγμα το οποίο, όπως είπε, θα απαλλάξει και την Ευρωπαϊκή Ένωση από το πρόβλημα αυτό.

Ο Δ.Χριστόφιας χαρακτήρισε τη συνάντηση με τον κ.Μπαρόζο πολύ φιλική, τονίζοντας ότι από την πρώτη στιγμή ο πρόεδρος της Κομισιόν εξέφρασε το ενδιαφέρον του για την Κύπρο και την υπόθεσή της.

Είπε επίσης ότι έχει υποστηρίξει συνειδητά την υποψηφιότητα Μπαρόζο για μια νέα θητεία στην προεδρία της Ευρωπαϊκής Επιτροπής.

Το πλήρες πρόγραμμα του 38ου ΦΕΣΤΙΒΑΛ ΟΛΥΜΠΟΥ

ΙΟΥΝΙΟΣ – ΑΥΓΟΥΣΤΟΣ





ΚΕΝΤΡΟ ΜΕΣΟΓΕΙΑΚΩΝ ΨΗΦΙΔΩΤΩΝ ΔΙΟΥ

ΕΚΘΕΣΗ ΚΟΣΜΗΜΑΤΩΝ ΜΑΡΙΟΥ ΒΟΥΤΣΙΝΑ 21 Ιουνίου – 16 Αυγούστου

ΙΟΥΛΙΟΣ - ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΣ
ΚΕΝΤΡΟ ΜΕΣΟΓΕΙΑΚΩΝ ΨΗΦΙΔΩΤΩΝ ΔΙΟΥ
ΕΚΘΕΣΗ ΖΩΓΡΑΦΙΚΗΣ ΣΠΥΡΟΥ ΒΑΣΙΛΕΙΟΥ 10 Ιουλίου




ΣΑΒΒΑΤΟ 11 ΙΟΥΛΙΟΥ ΑΡΧΑΙΟ ΘΕΑΤΡΟ ΔΙΟΥ
Μουσική Συναυλία - ΜΑΡΙΟΥ ΦΡΑΓΚΟΥΛΗ ΤΕΤΑΡΤΗ 15 ΙΟΥΛΙΟΥ ΑΡΧΑΙΟ ΘΕΑΤΡΟ ΔΙΟΥ
ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ. ΒΕΡΟΙΑΣ - ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ. ΚΕΡΚΥΡΑΣ ''Η ΟΠΕΡΑ ΤΗΣ ΠΕΝΤΑΡΑΣ''



ΣΑΒΒΑΤΟ 18 ΙΟΥΛΙΟΥ ΑΡΧΑΙΟ ΘΕΑΤΡΟ ΔΙΟΥ
ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ. ΚΡΗΤΗΣ - ''Ο ΚΟΥΡΕΑΣ ΤΗΣ ΣΕΒΙΛΗΣ''



ΚΥΡΙΑΚΗ 19 ΙΟΥΛΙΟΥ AΡΧΑΙΟ ΘΕΑΤΡΟ ΔΙΟΥ
ΛΥΚΕΙΟ ΕΛΛΗΝΙΔΩΝ ΚΑΤΕΡΙΝΗΣ - ΚΕΝΤΡΙΚΟ ΛΥΚΕΙΟ ΑΘΗΝΩΝ
''ΠΑΡΑΣΤΑΣΗ ΔΡΑΜΑΤΟΠΟΙΗΣΗ ΛΑΪΚΩΝ ΠΑΡΑΜΥΘΙΩΝ - ΠΑΡΑΔΟΣΙΑΚΟΙ ΧΟΡΟΙ''



ΤΕΤΑΡΤΗ 22 ΙΟΥΛΙΟΥ AΡΧΑΙΟ ΘΕΑΤΡΟ ΔΙΟΥ
Μουσική Συναυλία ΕΛΛΗΝΟΤΟΥΡΚΙΚΗΣ ΟΡΧΗΣΤΡΑΣ ΝΕΩΝ




ΣΑΒΒΑΤΟ 25 ΙΟΥΛΙΟΥ ΑΡΧΑΙΟ ΘΕΑΤΡΟ ΔΙΟΥ
''ΜΗΔΕΙΑ του Μπόστ''



ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 31 ΙΟΥΛΙΟΥ ΑΡΧΑΙΟ ΘΕΑΤΡΟ ΔΙΟΥ
Κ.Θ.Β.Ε. - ''ΤΡΩΑΔΕΣ'' Ευριπίδη


ΚΥΡΙΑΚΗ 2 ΑΥΓΟΥΣΤΟΥ ΚΑΣΤΡΟ ΠΛΑΤΑΜΩΝΑ
Μουσική Συναυλία - DREAM NIGHT



ΔΕΥΤΕΡΑ 3 ΑΥΓΟΥΣΤΟΥ ΑΡΧΑΙΟ ΘΕΑΤΡΟ ΔΙΟΥ
ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ. Κοζάνης - ''ΔΟΝ ΚΙΧΩΤΗΣ''



ΣΑΒΒΑΤΟ 8 ΑΥΓΟΥΣΤΟΥ ΠΑΝΑΓΙΑ ΚΟΝΤΑΡΙΩΤΙΣΣΑΣ
Συναυλία Βυζαντινής Μουσικής ΓΙΩΡΓΟΥ ΛΑΖΑΡΙΖΗ & ΓΙΑΝΝΗ ΠΑΠΑΧΡΟΝΗ

ΚΥΡΙΑΚΗ 9 ΑΥΓΟΥΣΤΟΥ ΑΡΧΑΙΟ ΘΕΑΤΡΟ ΔΙΟΥ
Μουσική Συναυλία - ΑΝΤΩΝΗΣ ΡΕΜΟΣ - ΟΡΧΗΣΤΡΑ ΝΕΩΝ ΧΟΡΩΔΙΑ ΔΗΜΟΥ ΔΙΟΥ



ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 14 ΑΥΓΟΥΣΤΟΥ ΠΑΝΑΓΙΑ ΚΟΝΤΑΡΙΩΤΙΣΣΑΣ
Μουσική Συναυλία - ΗΛΙΑ ΑΝΔΡΙΟΠΟΥΛΟΥ



ΣΑΒΒΑΤΟ 15 ΑΥΓΟΥΣΤΟΥ ΚΑΣΤΡΟ ΠΛΑΤΑΜΩΝΑ
Μουσική Συναυλία - ΣΩΚΡΑΤΗ ΜΑΛΑΜΑ



ΚΥΡΙΑΚΗ 16 ΑΥΓΟΥΣΤΟΥ ΚΑΣΤΡΟ ΠΛΑΤΑΜΩΝΑ
Μουσική Συναυλία - ΚΩΣΤΑ ΧΑΤΖΗ


ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 21 ΑΥΓΟΥΣΤΟΥ ΑΡΧΑΙΟ ΘΕΑΤΡΟ ΔΙΟΥ
ΘΕΣΣΑΛΙΚΟ ΘΕΑΤΡΟ - ''ΧΟΗΦΟΡΕΣ'' Ευριπίδη


ΣΑΒΒΑΤΟ 22 ΑΥΓΟΥΣΤΟΥ ΚΑΣΤΡΟ ΠΛΑΤΑΜΩΝΑ
Μουσική Συναυλία - ΘΑΝΑΣΗ ΠΑΠΑΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥ


ΚΥΡΙΑΚΗ 23 ΑΥΓΟΥΣΤΟΥ ΑΡΧΑΙΟ ΘΕΑΤΡΟ ΔΙΟΥ
Μουσική Συναυλία - ΓΙΑΝΝΗ ΣΠΑΝΟΥ & ΠΙΕΡΙΚΗΣ ΜΟΥΣΙΚΗΣ ΣΚΗΝΗΣ


ΤΡΙΤΗ 25 ΑΥΓΟΥΣΤΟΥ ΑΡΧΑΙΟ ΘΕΑΤΡΟ ΔΙΟΥ''ΤΟ ΘΑΥΜΑ ΤΗΣ ΑΝΝΥ ΣΑΛΙΒΑΝ''



Αναλυτικά το πρόγραμμα και πληροφορίες για το ΦΕΣΤΙΒΑΛ ΟΛΥΜΠΟΥ στην σελίδα www.festivalolympou.gr

38ο ΦΕΣΤΙΒΑΛ ΟΛΥΜΠΟΥ 2009, ΚΑΤΕΡΙΝΗ, ΔΙΟΝ -ΠΛΑΤΑΜΩΝΑΣ

Κατά το δίμηνο Ιούλιος - Αύγουστος γνωστοί καλλιτέχνες από την Ελλάδα και το εξωτερικό θα φιλοξενηθούν στο αρχαίο θέατρο Δίου, στο κάστρο του Πλαταμώνα, στο βυζαντινό ναό της Παναγίας Κονταριώτισσας, στο Κέντρο Μεσογειακών Ψηφιδωτών του Δίου και σε διάφορα άλλα σημεία της Πιερίας.
Η έναρξη της διοργάνωσης θα πραγματοποιηθεί το Σάββατο 11 Ιουλίου πανηγυρικά, παρουσία του προέδρου της Δημοκρατίας Κάρολου Παπούλια, οπότε θα εορταστεί η συμπλήρωση 200 ετών από την ανακάλυψη του Δίου και 40 ετών ανασκαφικού έργου του αρχαιολόγου Δημήτρη Παντερμαλή. Την ίδια ημέρα θα εγκαινιαστεί το ανακαινισμένο θέατρο Δίου και η βραδιά θα κλείσει με συναυλία του Μάριου Φραγκούλη, αφιέρωμα στο Μάνο Χατζιδάκι. Ο ερμηνευτής θα συνοδεύεται από το μουσικό σύνολο “Μάνος Χατζιδάκις” και θα μας ταξιδέψει σε αγαπημένα κομμάτια, όπως τα “Αθανασία”, “Ο Οδοιπόρος, “Το μεθυσμένο κορίτσι και ο Αλκιβιάδης”, “Για την Ελένη”, “Οδός Ονείρων”, “Μυθολογία”, “Reflections”, “Ρωμαϊκή Αγορά”.

ΑΠΟ ΤΟ ΘΕΑΤΡΟ ΣΤΟ ΚΑΣΤΡΟ
Στο αρχαίο θέατρο θα ανέβει στις 15 Ιουλίου η “Όπερα της πεντάρας” του Μπρεχτ σε σκηνοθεσία Θέμη Μουμουλίδη με πρωταγωνιστές τους Καρυοφυλλιά Καραμπέτη, Στέλιο Μάινα, Ρένια Λουιζίδου, Αλέξανδρο Μπουρδούμη, Μάνο Βακούση κ.ά. Το έργο γράφτηκε το 1928, αλλά παραμένει επίκαιρο, βαθύτατα σαρκαστικό και ίσως το διασημότερο σχόλιο για την κατασκευή του σύγχρονου οικονομικοκοινωνικού συστήματος.
Ακολουθεί στις 18 Ιουλίου ο "Κουρέας της Σεβίλλης" του Μπομαρσέ από το Δημοτικό Περιφερειακό Θέατρο Κρήτης με πρωταγωνιστή τον Γιώργο Παρτσαλάκη και στις 24 του μήνα η ξυπόλυτη ντίβα Σεζάρια Εβόρα. Η ερμηνεύτρια του “Sodade” από το Πράσινο Ακρωτήρι επιστρέφει στην Ελλάδα.
“Η Μήδεια” του Μποστ θα πάρει τη σκυτάλη στις 25 Ιουλίου σε σκηνοθεσία Πέτρου Φιλιππίδη με πρωταγωνιστές τους Κάτια Δανδουλάκη, Γιώργο Γαλίτη, Θανάση Τσαλταμπάση, Μάνο Παπαγιάννη κ.ά. Ο Μένης Μποσταντζόγλου (Μποστ) ξεκίνησε να γράψει ένα έργο βασισμένο στην ομώνυμη τραγωδία του Ευριπίδη και κατέληξε να μιλάει σε δεκαπεντασύλλαβο για μια γυναίκα στυγνή, κακούργα δολοφόνισσα, που έσφαξε τα παιδιά της, επειδή ήτανε κάτι παλιόπαιδα που δεν παίρνανε τα γράμματα...
Το Φεστιβάλ Ολύμπου κουβαλά επίσης φέτος στις αποσκευές του συναυλίες του Αντώνη Ρέμου στις 9 Αυγούστου στο αρχαίο θέατρο, του Κώστα Χατζή στο κάστρο του Πλαταμώνα στις 16 Αυγούστου και του Θανάση Παπακωνσταντίνου επίσης στο κάστρο στις 22 Αυγούστου. Όσον αφορά το εικαστικό κομμάτι, φέτος το Κέντρο Ψηφιδωτών θα φιλοξενήσει έργα ζωγραφικής του Σπύρου Βασιλείου.

ΑΠΟ ΤΙΣ ΒΡΥΞΕΛΛΕΣ ΣΤΗΝ ΑΘΗΝΑ

Ο ΝΟΜΑΡΧΗΣ ΠΙΕΡΙΑΣ ΓΙΩΡΓΟΣ ΠΑΠΑΣΤΕΡΓΙΟΥ ΕΠΕΣΤΡΕΨΕ ΑΠΟ ΤΙΣ ΒΡΥΞΕΛΛΕΣ ΚΑΙ ΒΡΙΣΚΕΤΑΙ ΣΤΗΝ ΑΘΗΝΑ ΟΠΟΥ ΘΑ ΣΥΝΑΝΤΗΘΕΙ ΜΕ ΤΟΝ ΥΠΟΥΡΓΟ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ ΑΝΤΩΝΗ ΣΑΜΑΡΑ ΓΙΑ ΘΕΜΑΤΑ ΠΟΥ ΑΦΟΡΟΥΝ "ΤΟΝ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟ ΤΗΣ ΠΙΕΡΙΑΣ"

ΚΑΛΟΣ Ο ΚΑΙΡΟΣ ΣΤΗΝ ΚΑΤΕΡΙΝΗ

Ο ΗΛΙΟΣ "ΚΑΙΕΙ" ΚΑΙ ΟΠΩΣ ΦΑΙΝΕΤΑΙ ΣΗΜΕΡΑ ΘΑ ΓΕΜΙΣΟΥΝ ΛΟΥΟΜΕΝΟΥΣ ΟΙ ΑΚΤΕΣ...
ΤΑ "ΠΑΙΧΝΙΔΙΑ" ΤΟΥ ΚΑΙΡΟΥ ΠΑΝΤΩΣ ΘΑ ΣΥΝΕΧΙΣΘΟΥΝ ΣΥΜΦΩΝΑ ΜΕ ΤΙΣ ΠΡΟΒΛΕΨΕΙΣ...
ΠΟΥ ΘΑ ΠΑΕΙ ΟΜΩΣ...ΘΑ ΠΙΑΣΕΙ ΚΑΛΟΚΑΙΡΑΚΙ...!

Ρωσικό τουριστικό ενδιαφέρον για το Δίον

Ρωσικό τουριστικό ενδιαφέρον για το Δίον

Εκπρόσωποι μεγάλων τουριστικών γραφείων της Ρωσίας στο δήμο Δίου

Ρωσικό τουριστικό ενδιαφέρον για το Δίον

Το δήμαρχο κ. Γρηγόρη Παπαχρήστο επισκέφτηκαν την Τρίτη Ρώσοι τουριστικοί πράκτορες για να συζητήσουν τη δυνατότητα συνεργασίας μεταξύ των δύο πλευρών.

Συγκεκριμένα το ενδιαφέρον των τουριστικών πρακτόρων επικεντρώνεται στη δυνατότητα μεταφοράς Ρώσων τουριστών στο Δίον και γενικότερα στη παρολύμπια περιοχή.

Ο δήμαρχος Δίου τους ενημέρωσε για τα πλεονεκτήματα της περιοχής, για τους προορισμούς που έχουν ιδιαίτερο ενδιαφέρον για τους επισκέπτες, για τις πολιτιστικές εκδηλώσεις που διοργανώνονται, της δυνατότητες ψυχαγωγίας και διασκέδασης, καθώς και την ιστορία και την παράδοση της περιοχής.

Στη συνέχεια τους ξενάγησε στο αρχαιολογικό πάρκο, στο Μουσείο, στα ψηφιδωτά, στα Βυζαντινά μνημεία της περιοχής και στον Όλυμπο.

Τέλος τους χάρισε από ένα τουριστικό φάκελο με έντυπα και DVD με τα αξιοθέατα του δήμου Δίου.

Οι Ρώσοι τουριστικοί πράκτορες έμειναν κατενθουσιασμένοι από τις ομορφιές της περιοχής και δήλωσαν πως η περιοχή του Δίου αποτελεί πια γι’ αυτούς σημαντικό τόπο προορισμού των Ρώσων τουριστών τους.

Οι FAMILY THE LABEL σε ένα δυνατό LIVE

Αύριο στις 21:00 στην κεντρική πλατεία
Συναυλία - Αφιέρωμα στον αγώνα κατά των ναρκωτικών


Οι FAMILY THE LABEL ........ LIVE

Απολαυστικές στιγμές σε ρυθμούς hip hop αναμένεται να ζήσουν οι fans της μουσικής στη συναυλία που θα πραγματοποιήσει αύριο το σχήμα των Family the Label (το αποτελούν δημοφιλείς ερμηνευτές) στις 21:00 στην κεντρική πλατεία της Κατερίνης.

Η συναυλία - αφιέρωμα στον αγώνα κατά των ναρκωτικών που διοργανώνουν ο Πολιτιστικός Οργανισμός και ο Οργανισμός Αθλητικών Κέντρων και Άθλησης του Δήμου Κατερίνης φέρει τον τίτλο "Αγαπώ τη ζωή. Δεν παραμυθιάζομαι".

Οι hip hoppers θα έχουν την ευκαιρία, να απολαύσουν live αγαπημένους ερμηνευτές όπως οι: NEBMA, KOMHS X, ΘΗΡΙΟ, PROFESSIONAL SINNERS, σε μία βραδιά, αφιερωμένη στον αγώνα ενάντια στα ναρκωτικά.

"Όλοι οφείλουμε να συμβάλουμε στην ευαισθητοποίηση των πολιτών ενάντια στη μάστιγα των ναρκωτικών ουσιών. Για την προβολή ενός αγώνα που αποτελεί προϋπόθεση και το μόνο δρόμο συνέχισης και υπεράσπισης της ζωής, ιδιαίτερα των νέων ανθρώπων, διοργανώνουμε την αυριανή εκδήλωση" επισημαίνει σε δήλωσή του ο Πρόεδρος του Πολιτιστικού Οργανισμού του Δήμου Κατερίνης Χαράλαμπος Καρατζόγλου.

Πρόκειται για ορισμένα από τα πιο γνωστά και πετυχημένα hip hop ονόματα της εγχώριας μουσικής σκηνής, ιδιαίτερα δημοφιλή στο ευρύ κοινό. Στην παράστασή τους, στο πλαίσιο της συναυλίας θα συναντήσουμε το γνωστό ύφος τους, τους στίχους που τα "χώνουν" στην αργκό τους -έχουν γίνει σύνθημα της νεολαίας- και τους γνώριμους ρυθμούς.

Την εκδήλωση συνδιοργανώνουν το Κέντρο Πρόληψης κατά των Ψυχοδραστικών Ουσιών Ν. Πιερίας "ΑΤΡΑΚΤΟΣ", ο ΣΥ.Ν.Α. της Ιεράς Μητρόπολεως Κίτρους, Κατερίνης και Πλαταμώνα και το Ηλιοτρόπιο.