PIERIA-GR ΚΟΝΤΑ ΣΑΣ ΑΠΟ ΤΟ 2008 ΤΟ ΠΡΩΤΟ BLOG ΤΗΣ ΠΙΕΡΙΑΣ

Στη γειτονιά των θεών του Ολύμπου.

PIERIA-GR ΓΙΑΤΙ ΕΜΕΙΣ ΓΡΑΦΟΥΜΕ ΚΑΙ ΔΕΝ ...ΑΝΤΙΓΡΑΦΟΥΜΕ

ΓΚΡΕΜΙΣΤΕ ΡΕ ...ΓΑΪΔΟΥΡΙΑ ΤΑ ΔΙΟΔΙΑ

ΤΟ E-MAIL ΜΑΣ ΕΙΝΑΙ KERAILIDISDIM@GMAIL.COM

Γιατί εμείς ΓΡΑΦΟΥΜΕ, υποΓΡΑΦΟΥΜΕ και δεν ΑΝΤΙγράφουμε

"METROPOLIS 106,7" ΤΟ ΠΡΩΤΟ ΚΑΙ ΜΟΝΑΔΙΚΟ ΑΘΛΗΤΙΚΟ ΡΑΔΙΟΦΩΝΟ ΤΗΣ ΠΙΕΡΙΑΣ

Η ομάδα του PIERIA GR σας καλώς ορίζει στη γειτονιά των θεών του Ολύμπου.

ΑΧ ΑΥΤΗ Η ΠΙΕΡΙΑ ΜΟΥ ΠΟΥ ΟΣΟ ΜΕ ΠΛΗΓΩΝΕΙ, ΤΟΣΟ ΜΕ ΠΟΡΩΝΕΙ
(Κείμενο του Δημητρίου Π. Κεραηλίδη)

Αχ αυτή η ΠΙΕΡΙΑ μου, που όσο με πληγώνει, τόσο με πορώνει. Και ξέρεις γιατί; Επειδή, όλο λέω θα τα αφήσω κι όλο, ξανά και ξανά, εκεί εγώ. Να θέλω τα καλύτερα κι ας μην κάποιοι εκεί έξω τα αξίζουν. Αχ αυτή η Πιερία μου, που της αξίζουν τα καλύτερα, μα τα καλύτερα δεν έρχονται. Γιατί; Μα οι άνθρωποι. Ξέρεις πως άνθρωποι ή οι άνθρωποι του τόπου που γεννήθηκα, είναι σαν τα μούτρα μου; Χαχαχαχαααα Κι εγώ πληγώνομαι, που θέλω και θέλω και θέλω τα καλύτερα για τον τόπο μου. Έ, δεν είμαι πλεονέκτης; Βέβαια και είμαι. Και άκου να σου πω. Της Πιερίας της αξίζουν τα μεγάλα. Της αξίζουν τα όμορφα. Της αξίζουν τα ωραία και καλύτερα. Όμως… Όμως, κοίτα γύρω και θα δεις. Κι αν δεν δεις, απλά ρώτα. Πήγαινε στον πεζόδρομο και ρώτα να σου πουν, ποιος φταίει και η Κατερίνη, ο βορράς ή ο νότος είναι στα μαύρα χάλια τους και τότε… Τότε θα καταλάβεις πως στον τόπο μας βασιλεύει το μέτριο και η μετριότις. Χάλια. Και θέλεις κι αύριο; Αχ αυτή η Πιερία μου… Που όσο με πληγώνει τόσο με πορώνει…

Κυριακή, 27 Φεβρουαρίου 2011

Παράταση κυκλοφοριακών ρυθμίσεων στην εθνική οδό από τον κόμβο Λιτοχώρου μέχρι τον κόμβο Λεπτοκαρυάς

Ξεκινά σταδιακά η ελεγχόμενη στάθμευση στο κέντρο της Κατερίνης.

Επιτροπή Ποιότητας Ζωής του Δήμου έδωσε το «πράσινο φως», ώστε να ξεκινήσει η σταδιακή εφαρμογή του προγράμματος.

Σε πρώτη φάση θα δοθούν 300 θέσεις στάθμευσης σε κεντρικούς δρόμους της πόλης, ενώ θα υπάρχει ειδική πρόβλεψη για τους μόνιμους κατοίκους.

Συγκεκριμένα, θα εφαρμοστεί εντός του δακτυλίου (από τις Οδούς Εφέσου μέχρι Σβορώνου και από την 19ης Μαΐου έως την Αγ. Παρασκευής).

Σημειώνεται πως η απόφαση για την εφαρμογή της ελεγχόμενης στάθμευσης, ελήφθη ομόφωνα από το προηγούμενο δημοτικό συμβούλιο, ενώ τώρα ξεκινά η υλοποίηση του προγράμματος το οποίο γίνεται σε συνεργασία με το Πολυτεχνείο. Η ελεγχόμενη στάθμευση θα ισχύει κατά τις ώρες λειτουργίας των καταστημάτων, ώστε να διευκολύνονται και οι επαγγελματίες και οι δημότες που έρχονται στο κέντρο για αγορές.

Σύμφωνα με την μελέτη το πρόγραμμα της ελεγχόμενης στάθμευσης μόλις αναπτυχθεί πλήρως ο αριθμός των θέσεων θα ανέλθει στις 2,5 χιλιάδες, ωστόσο η επέκταση του προγράμματος θα γίνει σταδιακά. «Οι θέσεις δεν φτάνουν για όλους, αλλά θα ακολουθηθεί η διεθνής πρακτική. Μια επιπλέον λύση θα είναι η κατασκευή υπόγειου χώρου στάθμευσης στην πλατεία Ευκαρπίδη, όπου ξεκίνησε η μελέτη σκοπιμότητας και βιωσιμότητας», τόνισε ο Δήμαρχος Κατερίνης κατά τη διάρκεια συνεδρίασης της Επιτροπής Ποιότητας Ζωής.

Νεαρός Κατερινιώτης σκοτώθηκε στο πολύνεκρο τροχαίο στην Κωνσταντινούπολη

Από τα ονόματα που δημοσιεύθηκαν στην ιστοσελίδα της Χουριέτ, προκύπτει ότι ο συμπατριώτης μας 35χρονος πατέρας δύο ανήλικων παιδιών Α. Μωυσίδης (που διαμένει στην περιοχή της Αυγουστίνου – Κ.Τ.Ε.Λ.) συμπεριλαμβάνεται μεταξύ των τεσσάρων Ελλήνων που έχασαν τη ζωή τους στο τροχαίο δυστύχημα που έγινε στην περιοχή Μάλγαρα Κωνσταντινούπολης.

Οι γονείς του χθες τη νύχτα μετέβησαν στην περιοχή όπου διέμεναν σε ξενοδοχείο που μίσθωσε ειδικά γι’ αυτούς η τούρκικη εταιρία «Μετρό» στην οποία ανήκει το λεωφορείο.

Ο άτυχος νεαρός πήγαινε στη Ρωσία για δουλειά.

Την πιο πάνω είδηση επιβεβαίωσε ο Πρόξενός μας στην Κωνσταντινούπολη κ. Σαπουντζής στο δικηγορικό γραφείο του Ν. Παπανικολάου το οποίο ανέλαβε την υπόθεση για λογαριασμό των συγγενών του θύματος.

Διόδια: Το απόλυτο «φακέλωμα» των πολιτών;


Όχι, δεν πρόκειται για σενάριο επιστημονικής φαντασίας κάποιων …τσαμπατζίδων του κινήματος «Δεν πληρώνουμε». Πρόκειται για την αυριανή ημέρα του παράλογου καθεστώτος των διοδίων και όλα όσα επιμελώς δε βλέπουν το φως της δημοσιότητας, σχετικά με τα …δίκαια «Ηλεκτρονικά διόδια»: Το απόλυτο «φακέλωμα» των πολιτών;

Οι πολίτες απαιτούν άμεσα εξηγήσεις!

Διαβάστε περισσότερα εδώ: http://www.otoposmou.gr/

Συμμετέχουμε στη Δημοτική Επιτροπή Διαβούλευσης του Δήμου Κατερίνης

Φίλες και φίλοι της Εθελοντικής Ομάδας Δράσης Ν. Πιερίας

Εν όψει της συγκρότησης της Δημοτικής Επιτροπής Διαβούλευσης, τη Δευτέρα 28 Φεβρουαρίου 2011, σύμφωνα με την ημερήσια διάταξη του Δημοτικού Συμβουλίου Κατερίνης, που μας κοινοποιήθηκε σήμερα Σάββατο 26.02.2011, ώρα 10:20 από τον Δημοτικό Σύμβουλο κ. Αντώνιο Μάντζιο (Πρωτοβουλία Πολιτών για το Δήμο Κατερίνης), καλούμε τα μέλη και τους φίλους της ομάδας μας να δηλώσουν το ενδιαφέρον τους για την συμμετοχή τους σε αυτή.

Σημειώνουμε ότι η επιτροπή διαβούλευσης είναι ένα από τα ελάχιστα θετικά του νόμου Καλλικράτη και ανάμεσα στις αρμοδιότητές της είναι η γνωμοδότηση προς το Δημοτικό Συμβούλιο για τοπικά και γενικότερα θέματα, συνεδριάζει δημόσια, υποχρεωτικά μία φορά το χρόνο, πριν τη σύνταξη του προσχεδίου του προϋπολογισμού και τουλάχιστον μία φορά κάθε τρεις μήνες για άλλα θέματα.

Θα μπορούσε υπό προϋποθέσεις να αποτελεί ένα δημοκρατικό αποκεντρωμένο συμβουλευτικό όργανο για το Δήμο Κατερίνης που θα εξασφάλιζε τη συμμετοχή των πολιτών στα κοινά, εφόσον σαν τέτοιο όργανο δημοκρατικής νομιμοποίησης το υποστήριζε και η δημοτική αρχή.

Δυστυχώς η Δημοτική Αρχή παρότι τέθηκε το θέμα στην προηγούμενη συνεδρίαση της, καθυστέρησε τις διαδικασίες συγκρότησης (η συγκρότηση σύμφωνα με το νόμο έπρεπε να γίνει μέχρι 28/2) και έτσι η πρόσκληση προς τους φορείς στάλθηκε προς δημοσίευση την Πέμπτη 24/2 μειώνοντας στο ελάχιστο το χρόνο ενημέρωσης των φορέων και των πολιτών μεσολαβούντος και του Σαββατοκύριακου.

Με αυτό τον τρόπο η Δημοτική Αρχή δείχνει την υποτίμησή της στη λαϊκή συμμετοχή στα πράγματα του Δήμου και πολύ φοβούμαστε ότι επιλέγει την υποβάθμιση του θεσμού.

Κόντρα σε αυτή τη λογική, καλούμε τα μέλη μας να δηλώσουν και να αξιώσουν την συμμετοχή τους στην επιτροπή και παραπέρα να την κάνουν ένα συλλογικό δημοκρατικό όργανο έκφρασης των πολιτών και των φορέων του Δήμου μας, αλλά και όργανο πάλης για να λυθούν τα μεγάλα προβλήματα του Δήμου μας.

Εδώ πρέπει να σημειώσουμε, πως ένα από τα πάγια αιτήματα της ομάδας μας, εδώ και ένα χρόνο, ειδικά για τα θέματα που αφορούν στην κατασκευή ποδηλατοδρόμων στην πόλη μας ήταν:
«Διαβούλευση με τις ποδηλατικές ομάδες και τα κινήματα πολιτών για κάθε έργο υποδομής στο Δήμο Κατερίνης».

Τη Δευτέρα 28.02.2011, στις 9:00 το πρωί η Ομάδα μας θα καταθέσει αίτηση για συμμετοχή στην Επιτροπή Διαβούλευσης του Δήμου Κατερίνης και καλεί τα μέλη της, ως απλοί δημότες, να καταθέσουν τις προσωπικές τους αιτήσεις για συμμετοχή στην παραπάνω επιτροπή.

Εθελοντική Ομάδα Δράσης Ν. Πιερίας

Αρωνιάδης - Μυλωνέρος - Λάγιος - Μάντζιος


Οι τέσσερις άνδρες βρέθηκαν σε κοσμική ταβέρνα στους παλιούς Πόρους και συζήτησαν τα προβλήματα του τόπου.

Μυλωνέρος - Λάγιος και ο παρουσιαστής της tv 100 Mάντζιος στο μασκέ πάρτi στην Λεπτοκαρυά
Το μασκέ πάρτi της επιτροπής καρναβαλιού Λεπτοκαρυάς


Το απόλυτο μασκέ πάρτι που κράτησε μέχρι τις πρώτες πρωινές ώρες. Έγινε διαγωνισμός καλύτερης στολής,μεγαλύτερου κεφιού και περισσότερο ποτού.

Βαγγέλης Ζαμανζάς....
Ο ...Αρχηγός Δημοσιογράφων, της ΠΟΛΙΤΕΙΑ ΕΠΤΑ.
ΔΕΝ ΜΑΣΑΕΙ. ΔΕΝ ΚΟΛΛΑΕΙ. ΔΕΝ ΚΩΛΩΝΕΙ. ΔΕΝ ΛΑΜΩΝΕΙ. 
ΌΛΟ ΕΠΙΤΥΧΙΕΣ ΣΕ ΜΙΑ ΔΥΣΚΟΛΗ ΕΠΟΧΗ ΓΙΑ ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΥΣ
.
ΒΑΓΓΕΛΗ ΠΡΟΧΩΡΑ ΣΕ ΘΕΛΕΙ Η ...ΠΑΡΕΑ!
Δεν πάει; ΠΑΕΙ ΔΕΝ ΠΑΕΙ ΕΜΕΙΣ ΕΙΜΑΣΤΕ ΜΕ ΤΟΝ ΒΑΓΓΕΛΗ....
Της πουΜΠΙΠ γίνεται στο ΔΗΜΟ ΚΑΤΕΡΙΝΗΣ...
ΑΥΤΟΣ Ο ΑΠΡΟΒΛΕΠΤΟΣ ΣΑΒΒΑΣ ΧΙΟΝΙΔΗΣ, ΚΑΝΕΙ ΠΡΑΓΜΑΤΑ ΠΟΥ ΚΑΝΕΝΑΣ ΔΕΝ ΤΑ ...ΠΙΑΝΕΙ!
Ο "Χοντροκεφαλος πόντιος" ΔΗΜΑΡΧΟΣ, ΠΡΟΧΩΡΑ ΚΑΤΑ ΠΩΣ ΘΕΛΕΙ ΕΚΕΙΝΟΣ ΚΙ ΟΠΟΙΟΙ ΤΟΛΜΟΥΝ ΝΑ ΤΟΝ ΠΡΟΒΛΕΨΟΥΝ; 
ΤΙΠΟΤΑ ΝΤΙΠ...
Δεν είδατε τι έκανε με τους ΑΝΤΙΔΗΜΑΡΧΟΥΣ;
ΓΕΙΑ ΣΟΥ ΠΡΟΕΔΡΑΡΑ ΣΑΚΗΗΗΗΗΗΗΗΗΗΗΗΗΗΗΗΗΗ

Δημήτρης Μυλωνέρος, ο μικρότερος Αντιδήμαρχος του πρώην νομού Πιερίας.
Ταλέντο ή αναλαμπή;
Σίγουρα ΤΑΛΕΝΤΟ στην πολιτική
Όσο για το "αναλαμπή" θα δείξει η ΔΙΑΡΚΕΙΑ ΤΟΥ.
ΚΑΛΗ ΕΠΙΛΟΓΗ ΤΟΥ "ΑΝΤΑΡΤΗ" ΔΗΜΑΡΧΟΥ ΔΙΟΥ ΟΛΥΜΠΟΥ ΠΑΠΑΘΑΝΑΣΗ...
Ά ξέχασα, Μήτσο, τέτοιους αντάρτες ΑΥΤΟΥ ΤΟΥ ΠΑΣΟΚ, ο ΛΑΟΣ τους ...πάει με ...1000, μη μασάς!
Θα γυρίσει ο τροχός θα γαΜΠΙΠ κι ο φτωχός....

Ο μεγαλύτερος πολιτικός όλων των εποχών που πέρασε από την πρώην Πιερία, είναι ο Γιώργος Κωνσταντόπουλος...
Κι αν επιστρέψει;
ΤΡΕΜΕΤΕ ...ΟΧΤΡΟΙ ΤΟΥ!
Ένας ΓΙΩΡΓΟΣ ΘΑ ΜΑΣ ΣΩΣΕΙ.
ΓΙΩΡΓΟ ΠΡΟΧΩΡΑ ΣΕ ΘΕΛΕΙ ΟΛΗ Η ΧΩΡΑ.

pieria2011@yahoo.gr

Ανησυχώ σημαίνει ΣΥΜΜΕΤΕΧΩ.....
Συμμετέχω σημαίνει ΥΠΑΡΧΩ.....
Υπάρχω σημαίνει ....ΚΑΤΑΓΡΑΦΩ ΑΝΗΣΥΧΙΕΣ....
Καταγράφω σημαίνει ...ΓΡΑΦΩ ΣΤΟ PIERIA-GR
Στέλνω τις ανησυχίες μου με e mail κι εσείς κύριοι του ΠΙΕΡΙΑ, τις δημοσιοποιείτε και σας ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ...

pieria2011@yahoo.gr