PIERIA-GR ΚΟΝΤΑ ΣΑΣ ΑΠΟ ΤΟ 2008 ΤΟ ΠΡΩΤΟ BLOG ΤΗΣ ΠΙΕΡΙΑΣ

Το PIERIA GR σας καλώς ορίζει στη γειτονιά των θεών του Ολύμπου.

ΤΟ E-MAIL ΜΑΣ ΕΙΝΑΙ PIERIA2011@YAHOO.GR ΚΙ ΕΡΧΕΣΤΕ ΚΟΝΤΑ ΜΑΣ ΓΙΑ ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ

ΒΛΕΠΩ ΔΙΟΝ ΤΗΛΕΟΡΑΣΗ ΑΠΟ ΤΗΝ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ ΓΙΑ ΟΛΗ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ

"ΣΤΑ 11 ΒΗΜΑΤΑ" ΚΑΘΕ ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΤΙΣ 22.00 ΜΕ ΤΟΝ ΔΗΜΗΤΡΗ ΚΕΡΑΗΛΙΔΗ ΣΤΗ ΔΙΟΝ TΗΛΕΟΡΑΣΗ

Η ομάδα του PIERIA GR σας καλώς ορίζει στη γειτονιά των θεών του Ολύμπου.

Ο "ΑΘΛΗΤΙΚΟΣ 106,7" ΤΟ ΠΡΩΤΟ ΑΘΛΗΤΙΚΟ ΡΑΔΙΟΦΩΝΟ ΤΗΣ ΠΙΕΡΙΑΣ ΚΑΙ ΙΝΤΕΡΝΕΤΙΚΑ ΔΙΑΠΛΑΝΗΤΙΚΑ WWW.ATHLITIKOS.GR

Η ομάδα του PIERIA GR σας καλώς ορίζει στη γειτονιά των θεών του Ολύμπου.

ΕΥΓΕ... ΚΑΤΙ ΓΙΝΕΤΑΙ ΣΤΗΝ ΠΙΕΡΙΑ ΜΟΥ ΡΕ ...ΓΑΜΩΤΟ
(Κείμενο του Δημητρίου Π. Κεραηλίδη)

Τελικά μήπως η Πιερία μου είναι για μεγάλα πράγματα; Τι δεν κατάλαβες ρε φίλε; Να αρχίσω; Ή μήπως θέλεις να τελειώσω; Έ, λοιπόν άκου. Κάνει ο Σάββας και κυρ Σάββας κι αφέντης τσουτσουλομύτης για πρώτη φορά πέρσι ΤΟ ΠΑΡΚΟ ΤΩΝ ΧΡΩΜΑΤΩΝ και γίνεται στην Πιερία χαμός στο ίσωμα. Κι ύστερα; Ύστερα δίνει βάση στο πανηγύρι που πριν χρόνια το είχε γραμμένο εκεί που δεν πιάνει μελάνι. Και ξεσκίζει κι εκεί. Χαμός στο άλλο ίσωμα. Και… Και υπενθυμίζω πως την πρώτη χρονιά του που ανέλαβε Δήμαρχος, είχε καταργήσει με τη μια το Καρναβάλι του Αμοιρίδη. Κανένας ποτέ δεν κατάλαβε το γιατί… Κι ούτε βέβαια και θα το καταλάβει. Και ξέρετε γιατί; Επειδή τον λόγο τον ξέρει μόνο ο ίδιος ο Σάββας. Που θα πάει όμως; Κι αυτό θα το καταλάβει κάποτε. Και θα το επαναφέρει. Σαν γιορτή, που την γουστάρουν τα παιδιά κι ύστερα οι μεγάλοι, γιατί την γουστάρουν τα παιδιά… Όχι για τίποτα άλλο. Κι ύστερα ήρθε η ώρα του κανονικού μας Πανηγυριού στην Ανδρομάχη. Κι εκεί έκανε το αυτονόητο και πάλι χαμός. Πρόσεξε τα παιδιά. Και; Και ξέσκισε και πάλι. Ενώ πριν ένα χρόνο αν περνούσες από έξω δεν θα έπαιρνες χαμπάρι ότι κάτι έχει εκεί δίπλα στο ποτάμι, τώρα; Φέτος; Χαμός. Έκλεισαν και πάλι οι δρόμοι και χαμογέλασε το χειλάκι των …παιδιών! Πρώτα των παιδιών κι ύστερα των μεγάλων. Γιατί τα παιδιά γέλασαν. Κι ύστερα; Ήρθε το πανηγύρι του Αιγινίου. Τι δεν κατάλαβες πάλι; Να γράψω; Όχι βέβαια γιατί κι εκεί έγινε χαμός. Μεγάλα πράγματα. Κι ύστερα; Πάλι η Έκθεση του Χατζηχριστοδούλου, όπου κι εκεί συνωστισμός στην προκυμαία. Ναι. Κι εκεί χαμός. Μήπως τελικά η Πιερία μου, είναι για μεγάλα πράγματα, αρκεί να έχει μεγάλους πολιτικούς; Λέω μήπως… ΥΓ: Ά, ξέχασα και το καλοκαίρι μου. Που στις παραλίες μας, έγινε χαμός, γιατί εκεί έκανε μεγάλα πράγματα ο Σύλλογος Ξενοδόχων με την Βαγγελιώ την Ξυπτερά και τα παιδιά της. Με την Αντιπεριφερειάρχη Σοφία Μαυρίδου και τα δικά της παιδιά. Με τους τρείς Δημάρχους… Εύγε. Κάτι γίνεται στην Πιερία μου…

Κυριακή, 2 Αυγούστου 2009

Michael Schumacher

Greatest sporting comebacks

Michael Schumacher is making a shock return to F1, but can he match the success of these legends?

Brit plunges 100m in Alps

A British tourist has died after plunging 100 metres from a path while mountain biking in the French Alps

ΑΝΤ1 TV: Εθελουσία έξοδος

Πρόγραμμα εθελουσίας εξόδου θέτει σε εφαρμογή η διοίκηση του ομίλου Μ. Κυριακού για τον ΑΝΤ1 TV μετά τη «βουτιά» των τηλεοπτικών διαφημιστικών δαπανών στην ελληνική αγορά που έφθασε το 25% στο α' εξάμηνο του 2009.

Σύμφωνα με τις πληροφορίες, το πρόγραμμα θα διαρκέσει έως τις αρχές του Σεπτεμβρίου και περιλαμβάνει κίνητρα για κάθε ενδιαφερόμενο από τους 580 και πλέον εργαζόμενους στον τηλεοπτικό σταθμό ανάλογα με τα χρόνια προϋπηρεσίας και τα υπόλοιπα στοιχεία του προφίλ του.

Η διοίκηση του ομίλου προβλέπει διατήρηση των τηλεοπτικών διαφημιστικών δαπανών στην Ελλάδα στα νέα χαμηλά επίπεδα ή και επιδείνωση των μεγεθών.

Η εταιρεία τους τελευταίους δέκα μήνες εφαρμόζει στρατηγική περικοπών προσαρμοζόμενη στη νέα πραγματικότητα που έχει διαμορφωθεί στην αγορά των μέσων μαζικής ενημέρωσης και αφού εξαντλήθηκε κάθε άλλο περιθώριο, όπως αναφέρει, προέβη στην έναρξη προγράμματος εθελουσίας εξόδου.

ΤΙΜΗΣΑΝ ΤΟΝ Δ.ΠΑΝΤΕΡΜΑΝΛΗ

Τ
Οι βουλευτές της Β΄ σύνθεσης του Τμήματος Διακοπής των Εργασιών του Κοινοβουλίου και οι κοινοβουλευτικοί συντάκτες, συνοδευόμενοι από τον πρόεδρο της Βουλής, Δημήτρη Σιούφα και τον υπουργό Πολιτισμού, Αντώνη Σαμαρά ξεναγήθηκαν χθες στο νέο Μουσείο της Ακρόπολης, από τον πρόεδρό του, καθηγητή Δημήτρη Παντερμαλή.

Ο κ. Σιούφας απένειμε το αργυρό μετάλλιο της Βουλής στον κ. Παντερμαλή, για την ουσιαστική συμβολή του στη λειτουργία του μουσείου, αλλά και για το σημαντικό έργο του ως αρχαιολόγου, τονίζοντας τη συνεισφορά του στην ανάδειξη της ιστορίας και της ταυτότητάς μας, ιδιαίτερα της Μακεδονίας.

Βρέθηκαν δύο συνθέσεις του Μότσαρτ

Δύο άγνωστα έως σήμερα έργα του Μότσαρτ βρέθηκαν και παρουσιάστηκαν από το Ίδρυμα Μοτσαρτέουμ στο Ζάλτσμπουργκ.

«Οι υπηρεσίες ερευνών του Διεθνούς Ιδρύματος Μοτσαρτέουμ του Ζάλτσμπουργκ ταυτοποίησε δύο συνθέσεις, οι οποίες από πολλού χρόνου βρίσκονταν ήδη στην κατοχή του, ως έργα της νεότητος του Βόλφγκανγκ Αμαντέους Μότσαρτ», ανακοίνωσε το Ίδρυμα.

Τα δύο μουσικά έργα για πιάνο, ένα τετράλεπτο κοντσέρτο και ένα πρελούδιο διάρκειας ενός λεπτού, εκτελέσθηκαν για τους δημοσιογράφους στο ίδιο το πιάνο του Μότσαρτ, στην παλαιά οικογενειακή του κατοικία στην γενέτειρα του συνθέτη από τον Αυστριακό πιανίστα Φλοριάν Μπίρσακ, επίσης καταγόμενο από το Ζάλτσμπουργκ.

Το Διεθνές Ίδρυμα Μοτσαρτέουμ έχει ως αποστολή να διαφυλάσσει την κληρονομιά του εμπνευσμένου συνθέτη, να ερευνά και να διοργανώνει μουσικές εκδηλώσεις.

Τα δύο αυτά έργα δεν είναι τα μόνα που έχουν ανακαλυφθεί τα τελευταία χρόνια. Τον Σεπτέμβριο του 2008 είχε εντοπισθεί στη Βιβλιοθήκη της Νάντ μία ανέκδοτη σύνθεση του Μότσαρτ, που είχε παραμείνει στα αρχεία της επί έναν αιώνα και πλέον. Το 2006, στην επέτειο από τα 250 της γέννησης του συνθέτη, ανακαλύφθηκε στο Ζάλτσμπουργκ ένα Αλέγκρο για πιάνο, που πιθανώς είχε συνθέσει ο Μότσαρτ σε ηλικία έξι έως 13 ετών.

Ο δραπέτης άνθρωπος των σπηλαίων

Δραπέτευσε από τη φυλακή το 1993 και επί 16 χρόνια ζούσε σε σπηλιές στα βουνά της Πορτογαλίας, με μοναδική επαφή του με τον έξω κόσμο τους χωρικούς.

Ο 54χρονος βοσκός, ένας κανονικός άνθρωπος των σπηλαίων, αδύνατος με μακριά γενειάδα, συνελήφθη την Τετάρτη στη βόρεια Πορτογαλία, γράφει η εφημερίδα Diario de Noticias.

Ο περίεργος αυτός άντρας είχε καταδικαστεί σε κάθειρξη 10 χρόνων για ανθρωποκτονία από αμέλεια ενός γείτονα του. Δραπέτευσε δύο χρόνια μετά και από τότε ζούσε στις σπηλιές, έχοντας ως μοναδική συντροφιά ένα σκύλο.

Οι χωρικοί της περιοχής του έδιναν τροφή και τόνισαν πως ποτέ δεν είχε κάνει κακό σε κανέναν. Μάλιστα, ο δήμαρχος κοντινής πόλης δήλωσε πως θα προσλάβει δικηγόρο για την υπεράσπιση του 54χρονου.

Σύμφωνα με την αστυνομία, ο κατάδικος θα πρέπει τουλάχιστον να εκτίσει το υπόλοιπο της ποινής του.

Βραβεύτηκε ο Μπενίσιο ντελ Τόρο

Οι σταρ του Χόλιγουντ ταξίδεψαν στην Αβάνα για να παραβρεθούν στη βράβευση από κουβανούς συγγραφείς και καλλιτέχνες του ηθοποιού Μπενίσιο ντελ Τόρο για την ερμηνεία του στην ταινία "Τσε" του Στίβεν Σόντενμπεργκ.

Ο Μπιλ Μάρεϊ, ο Ρόμπερτ Ντυβάλ και ο Τζέιμς Κάαν παραβρέθηκαν στην εκδήλωση, με τον πρώτο να κλέβει την παράσταση όταν τραγούδησε το "As Time Goes By" και μετά ζήτησε να τον ελεήσουν...

Η παρουσία τους εκεί ίσως να δείχνει μια μικρή προσέγγιση στις σχέσεις ΗΠΑ-Κούβας, τουλάχιστον στον καλλιτεχνικό τομέα.
Ο ντελ Τόρο, πορτορικανικής καταγωγής, δήλωσε ότι το αν θα αρχίσουν να γυρίζονται αμερικανικές ταινίες στην Κούβα εξαρτάται από τις κυβερνήσεις και μόνο.

Ο Μπενίσιο ντελ Τόρο τιμήθηκε με το βραβείο Τόμας Γκουτιέρες Αλέα, στη μνήμη του κουβανού σκηνοθέτη ("Φράουλες και Σοκολάτα").

Τα θαλασσινά φτιάχνουν το κέφι

Η κατανάλωση θαλασσινών πλούσιων σε ωμέγα-3 μπορεί να φτιάξει τη διάθεση των εγκύων που αισθάνονται κατάθλιψη, προκύπτει από έρευνα Βρετανών επιστημόνων.

Η Δρ. Τζιν Γκόλντινγκ από το πανεπιστήμιου του Μπρίστολ και οι συνεργάτες της ανακάλυψαν ότι υπάρχει σχέση ανάμεσα στη χαμηλή κατανάλωση θαλασσινών που περιέχουν ωμέγα-3 και στην εμφάνιση συμπτωμάτων κατάθλιψης στη διάρκεια της εγκυμοσύνης.

Οι ερευνητές μελέτησαν ερωτηματολόγια που συμπλήρωσαν 9.960 γυναίκες στην 32η εβδομάδα της εγκυμοσύνης τους.

Συγκρίνοντας τις γυναίκες που κατανάλωναν τρεις φορές την εβδομάδα θαλασσινά με εκείνες που τα απέφευγαν, κατέληξαν στο συμπέρασμα πως οι δεύτερες είχαν 50% περισσότερες πιθανότητες να εμφανίσουν συμπτώματα κατάθλιψης.

Η κατάθλιψη στη διάρκεια της εγκυμοσύνης βλάπτει τόσο τη μητέρα όσο και το παιδί, υποστηρίζει η Δρ. Γκόλντινγκ. Αν και στις δυτικές χώρες το φαινόμενο αυτό είναι πολύ συχνό, δεν παρατηρείται σχεδόν ποτέ σε χώρες που το ψάρι είναι η βασική διατροφή.

Δ. Παπαδημούλης: Να παραδώσει τη σκυτάλη ο Αλαβάνος

Δ. Παπαδημούλης: Να παραδώσει τη σκυτάλη ο Αλαβάνος

Να παραδώσει την ηγετική σκυτάλη ο Αλέκος Αλαβάνος, ζητεί ο πρώην ευρωβουλευτής του ΣΥΝ Δημήτρης Παπαδημούλης.

Στη συνέντευξή του στο Εθνος, λέει ότι ο Αλέξης Τσίπρας πρέπει να λειτουργήσει ως πρόεδρος όλου του κόμματος χωρίς ομηρίες και κηδεμονίες ενώ σε ό,τι αφορά τον ΣΥΡΙΖΑ θεωρεί ότι πρέπει να δώσει το στίγμα μία σύγχρονης δημοκρατικής Αριστεράς.

ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ....!! ΜΠΡΑΒΟ...!!

Κ. Χατζηδάκης: Ερευνες για πετρέλαιο στο Αιγαίο
ΑΘΗΝΑ 02/08/2009


Ανοίγει ο δρόμος για έρευνες πετρελαίου στο Αιγαίο,
με νομοσχέδιο που προωθείται, όπως προαναγγέλλει ο υπουργός Ανάπτυξης Κωστής Χατζηδάκης, σε συνέντευξή του στην Κυριακάτικη Ελευθεροτυπία.

Σύμφωνα με τον κ. Χατζηδάκη, μέχρι το τέλος της χρονιάς θα έχει κατατεθεί νομοσχέδιο που θα εκσυγχρονίζει το ισχύον νομικό πλαίσιο για την έρευνα και εξόρυξη υδρογονανθράκων.

«Θέλουμε να υιοθετήσουμε το μοντέλο της, όπως λέγεται, ``της ανοιχτής πόρτας``», αναφέρει ο υπουργός Ανάπτυξης, διευκρινίζοντας ότι οι περιοχές όπου θα γίνονται οι έρευνες, θα προσδιορίζονται από διυπουργική επιτροπή, αποτελούμενη από τους υπουργούς Οικονομίας, Εξωτερικών, Ανάπτυξης και ΠΕΧΩΔΕ.

Ακόμη, ο κ. Χατζιδάκης λέει ότι δεν θα υπάρξει ανατίμηση στα τιμολόγια της ΔΕΗ, ενώ εκτιμά ότι θα αρθούν τα προβλήματα αναφορικά με τον αγωγό Μπουργκάς-Αλεξανδρούπολης. Επίσης, σημειώνει ότι το υπουργείο προχωρά στο σχέδιο για εξεύρεση στρατηγικού επενδυτή στη ΔΕΠΑ.

«Πρωτύτερα, πιστεύω ότι θα προχωρήσουμε με μια διαδικασία μόχλευσης του ομίλου ΔΕΠΑ-ΔΕΣΦΑ, πράγμα το οποίο θα αποδώσει πρόσθετα έσοδα στο Δημόσιο, αλλά και σε διαχωρισμό ΔΕΠΑ και ΔΕΣΦΑ», αναφέρει ο υπουργός, εκφράζοντας την άποψη ότι όσον αφορά τη ΔΕΣΦΑ, το κράτος πρέπει να διατηρήσει το 51%.