PIERIA-GR ΚΟΝΤΑ ΣΑΣ ΑΠΟ ΤΟ 2008 ΤΟ ΠΡΩΤΟ BLOG ΤΗΣ ΠΙΕΡΙΑΣ

Στη γειτονιά των θεών του Ολύμπου.

PIERIA-GR ΓΙΑΤΙ ΕΜΕΙΣ ΓΡΑΦΟΥΜΕ ΚΑΙ ΔΕΝ ...ΑΝΤΙΓΡΑΦΟΥΜΕ

ΓΚΡΕΜΙΣΤΕ ΡΕ ...ΓΑΪΔΟΥΡΙΑ ΤΑ ΔΙΟΔΙΑ

ΤΟ E-MAIL ΜΑΣ ΕΙΝΑΙ KERAILIDISDIM@GMAIL.COM

Γιατί εμείς ΓΡΑΦΟΥΜΕ, υποΓΡΑΦΟΥΜΕ και δεν ΑΝΤΙγράφουμε

"METROPOLIS 106,7" ΤΟ ΠΡΩΤΟ ΚΑΙ ΜΟΝΑΔΙΚΟ ΑΘΛΗΤΙΚΟ ΡΑΔΙΟΦΩΝΟ ΤΗΣ ΠΙΕΡΙΑΣ

Η ομάδα του PIERIA GR σας καλώς ορίζει στη γειτονιά των θεών του Ολύμπου.

ΕΠΟΧΗ "ΝΤΟΥΜΟΥ" - ΔΗΜΑΡΧΟΥ, ΖΟΥΜΕ ΠΛΕΟΝ ΣΤΗΝ ΚΑΤΕΡΙΝΗ ΚΙ ΟΧΙ "ΔΗΜΑΡΧΟΥΛΗΔΩΝ" ΤΟΥ ΠΑΡΕΛΘΟΝΤΟΣ
(Κείμενο του Δημητρίου Π. Κεραηλίδη)

Ο παλιός χρόνος έφυγε. Ήρθε το 2024 και τώρα στις πρώτες μέρες του, για Κατερίνη, ας τονίσουμε την εποχή που ήρθε. Τώρα;;; Τώρα απλά θα πούμε, ΓΙΑΝΝΗ ΝΤΟΥΜΟ καλή αρχή. Καλή επιτυχία στο έργο σου για μια Κατερίνη ριγμένη, πονεμένη, ατιμασμένη, επί χρόνια μέσα στα δεινά.... Που έχει ανάγκη από ΔΗΜΑΡΧΟ ΚΑΤΕΡΙΝΗΣ. Αυτά. ΥΓ: Να πως πως ζούμε την Κατερίνη του Ντούμου κι όχι των άλλων εκκολαπτόμενων δημαρχούληδων, που κυκλοφορούν πλέον στο κέντρο. Σαν όπως οι πρώην του πρώην Δημάρχου Κατερίνης. Γιατί η ιστορία έγραψε: Ο Κουκοδήμος έχασε κι όχι ο Νταντάμης, ο Κυριακίδης, ο Μπουσνάκης, ο Συμεωνίδης ή ο ή Μορφακίδης. Αυτά...

Τετάρτη 28 Ιανουαρίου 2009

ΑΠΟ ΤΗ ΝΕΤ, Η ΖΩΗ ΤΟΥ ΠΟΙΗΤΗ ΚΩΣΤΑ ΚΑΡΥΩΤΑΚΗ ΚΑΘΕ ΠΕΜΠΤΗ ΒΡΑΔΥ


ΜΕ ΠΟΙΟΥΣ?

ΜΕ ΠΟΙΟΥΣ ΠΙΝΕΙ ΤΟΝ ΚΑΦΕ ΤΟΥ ΑΥΤΗ ΤΗ ΣΤΙΓΜΗ, ΣΤΟ ΓΝΩΣΤΟ ΓΑΛΑΖΙΟ ΣΤΕΚΙ ΤΗΣ ΠΛΑΤΕΙΑΣ ΚΟΛΩΝΑΚΙΟΥ Ο ΒΟΥΛΕΥΤΗΣ ΠΙΕΡΙΑΣ ΑΝΤΩΝΗΣ ΚΑΡΠΟΥΖΑΣ?

ΒΙΒΛΙΟΣΥΜΠΟΣΙΟ ΚΑΙ ΤΙΜΗΤΙΚΗ ΕΚΔΗΛΩΣΗ ΓΙΑ ΤΟΝ Β.ΒΑΣΙΛΙΚΟ

Έναν από τους πιο παραγωγικούς Έλληνες συγγραφείς και δημιουργό της τηλεοπτικής εκπομπής για το βιβλίο «Άξιον Εστί», τον Βασίλη Βασιλικό, ετοιμάζεται να τιμήσει ο δήμος Δίου στη Γιορτή των Ιεραρχών, τη γιορτή των Γραμμάτων και της Παιδείας.
Εξήντα χρόνια μετά την πρώτη του εμφάνιση στα ελληνικά γράμματα (με τη δημοσίευση τριών ποιημάτων του στην εφημερίδα Μακεδονία») ο συγγραφέας θα βρεθεί στην Πιερία, για να τιμηθεί από το δήμο Δίου για το μεγάλο συγγραφικό του έργο και την προσφορά του στις τέχνες και τα γράμματα

Ο πολυγραφότατος Βασίλης Βασιλικός, που είδε τυπωμένο το πρώτο του έργο, όταν ήταν μόλις 20 χρονών, έχει εκδώσει μέχρι σήμερα περίπου 100 βιβλία.

Το «Ζ», το βιβλίο του που μιλά για τη δολοφονία του Γρηγόρη Λαμπράκη (πάνω στο οποίο βασίστηκε το σενάριο της ομότιτλης, βραβευμένης με Όσκαρ, ταινίας του διεθνούς Έλληνα σκηνοθέτη Κώστα Γαβρά), είναι ίσως αυτό με τη μεγαλύτερη αναγνωσιμότητα σε Ελλάδα και εξωτερικό, καθώς μεταφράστηκε σε 32 γλώσσες.

Γεννημένος στη Θάσο, το 1934, ο Βασίλης Βασιλικός σπούδασε Νομικά στο Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης και σκηνοθεσία τηλεόρασης στο Yale University, Drama School - SRT στη Νέα Υόρκη. Έζησε και εργάστηκε στην Ελλάδα και στο εξωτερικό (Ιταλία, Γαλλία, Νέα Υόρκη), όχι μόνο ως συγγραφέας, αλλά και ως βοηθός σκηνοθέτη σε ξένες παραγωγές, σκηνοθέτης ντοκιμαντέρ, σεναριογράφος, επιμελητής σεναρίων, εισηγητής σεναρίων στην Arte (1990-1993), ερασιτέχνης ηθοποιός, δημοσιογράφος. Επιπλέον, διετέλεσε δημοτικός σύμβουλος δήμου Αθηναίων (1994-1996) και πρέσβης της Ελλάδας στην ΟΥΝΕΣΚΟ το 1996.

«Ολοένα σαν Θρασάκης νιώθω, (σ.σ: Γλαύκος Θρασάκης τίτλος και ήρωας μυθιστορήματός του), που βίωνε την πραγματικότητα σαν μυθιστόρημα, που μετέτρεπε τον βίο του σε μύθο για να τον αντέξει», λέει ο ίδιος στην Αυτοβιογραφία του.

Η εκδήλωση τιμής προς τον μεγάλο Έλληνα συγγραφέα θα πραγματοποιηθεί, με αφορμή τη Γιορτή των Τριών Ιεραρχών, την Παρασκευή 30 Ιανουαρίου, στην αίθουσα εκδηλώσεων του Δημοτικού Σχολείου της Νέας Εφέσου.

ΙΝΤΕΡΝΕΤΑΚΗΔΕΣ!!!

Ο αριθμός των επισκεπτών στους δέκα δημοφιλέστερους δικτυακούς τόπους εφημερίδων στις ΗΠΑ παρουσιάζει ετήσια αύξηση 16%, ενώ ο συνολικός αριθμός επισκέψεων αυξήθηκε κατά 27%, ανακοίνωσε η εταιρεία διαδικτυακών μετρήσεων Nielsen Online.

Ο ΙΘΑΝ ΧΟΚ ΣΤΗΝ ΕΠΙΔΑΥΡΟ

Υπό τις σκηνοθετικές οδηγίες του Σαμ Μέντες και με πρωταγωνιστές τους Ίθαν Χοκ, Ρεμπέκα Χολ, Σίνεντ Κιούζακ, Σάιμον Ράσελ Μπιλ, Ρίτσαρντ Ίστον και Τζος Χάμιλτον, ανεβαίνει το Χειμωνιάτικο Παραμύθι του Σαίξπηρ.

Η είδηση, όμως, είναι ότι η παράσταση θα ανέβει στα τέλη Αυγούστου, στο αρχαίο θέατρο της Επιδαύρου!

ΑΝΟΙΓΟΥΝ ΤΑ ΜΠΛΟΚΑ

Σπάει το μέτωπο των αγροτών, καθώς οι αποφάσεις των κατά τόπους συνελεύσεων βρίσκονται σε εκ διαμέτρου αντίθετες κατευθύνσεις. Ανοιξε ο δρόμος στα Τέμπη και ο Ισθμός της Κορίνθου, παραμένουν όμως δεκάδες άλλα μπλόκα.
Στα Τέμπη, σημειώθηκε διάσταση απόψεων και τελικώς επήλθε ρήξη στη συνέλευση της συντονιστικής επιτροπής των αγροτών στο μπλόκο των Τεμπών, με αποτέλεσμα οι αγρότες που ζητούσαν να διαλυθεί το μπλόκο, να αποχωρήσουν με τα τρακτέρ τους. Σημαντικός αριθμός τρακτέρ ωστόσο παραμένει στο σημείο.
Με τη σταση τους οι αγρότες "ήρθαν" απέναντι σε άλλεσ κοινωνικέσ ομάδεσ και αυτη η απόφαση αποχώρησησ ειναι είναι συνετή.

Ο ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΧΡΙΣΤΟΓΙΑΝΝΗΣ

ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΠΡΩΤΟΥΣ ΠΟΥ ΔΗΛΩΣΑΝ ΠΑΡΟΝ ΓΙΑ ΤΗΝ ΥΠΟΨΗΦΙΟΤΗΤΑ ΤΟΥ ΝΟΜΑΡΧΗ ΣΤΙΣ ΕΠΟΜΕΝΕΣ ΕΚΛΟΓΕΣ ΕΙΝΑΙ Ο ΝΟΜΑΡΧΙΑΚΟΣ ΣΥΜΒΟΥΛΟΣ ΚΑΙ ΔΙΟΙΚΗΤΗΣ ΤΟΥ ΘΕΑΓΕΝΕΙΟΥ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟΥ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ κ. ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΧΡΙΣΤΟΓΙΑΝΝΗΣ.
Συνεδριάζει Τετάρτη 28 Ιανουαρίου 2009, στις 12.00 το πρωί το Διοικητικό Συμβούλιο της ΚΕΔΚΕ στα γραφεία της Ένωσης (Γενναδίου 8 & Ακαδημίας 65, 3ος όροφος).

«Επιστροφή στον Παράδεισο»

Πρεμιέρα της παράστασης



στο Μικρό Θέατρο της Μονής Λαζαριστών

την Παρασκευή 30 Ιανουαρίου στις 9.00 μ.μ.



Μια Rock ιστορία βίας και νοσταλγίας είναι το έργο του πολυγραφότατου βρετανού συγγραφέα Φίλιπ Ρίντλεϊ «Επιστροφή στον Παράδεισο» που παρουσιάζει το Κρατικό Θέατρο Βορείου Ελλάδος σε μετάφραση - σκηνοθεσία Αναστασίας Ρεβή στο Μικρό Θέατρο της Μονής Λαζαριστών. Η παράσταση κάνει πρεμιέρα την Παρασκευή 30 Ιανουαρίου 2009 και εντάσσεται στην ενότητα «1Χ4», που έχει καθιερώσει το Κ.Θ.Β.Ε., για να αναδείξει το σύγχρονο θέατρο.

Ο Κύριλλος, 16ος Πατριάρχης Μόσχας

Ο έως σήμερα τοποτηρητής του χηρεύοντος πατριαρχικού θρόνου και μητροπολίτης Σμολένσκ και Καλίνινγκραντ Κύριλλος εξελέγη, όπως και αναμενόταν, από την ευρεία κληρικολαϊκή Σύνοδο της Ρωσικής Ορθόδοξης Εκκλησίας ως προκαθήμενός της και 16ος Πατριάρχης Μόσχας και Πασών των Ρωσιών με 508 ψήφους εκ των 700 ψηφισάντων.

Διάλογος για την Παιδεία

Eπιστολές στα πολιτικά κόμματα έστειλε ο νέος υπουργός Παιδείας Αρης Σπηλιωτόπουλος.

Συγκεκριμένα, στο πλαίσιο του διαλόγου για την Παιδεία, ο υπουργός έστειλε επιστολή σε όλους τους πολιτικούς αρχηγούς των κοινοβουλευτικών κομμάτων και τους ενημερώνει, αφ΄ενός για την ενεργοποίηση του θεσμικού πλαισίου του Προεδρικού Διατάγματος 127 του 2003 για το Συμβούλιο Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης και αφ΄ετέρου ζητά να συγκροτηθεί η Πολιτική Επιτροπή, υψηλού επιπέδου, στην οποία να μετέχει ένας βουλευτής από κάθε Κοινοβουλευτικό Κόμμα. Τη σύσταση της Επιτροπής αυτής πρότεινε ο πρωθυπουργός Κώστας Καραμανλής, κατά τη διάρκεια της προ ημερησίας διατάξεως συζήτησης στη Βουλή για την Παιδεία.

Οπως επισημαίνεται από το υπουργείο, με τον ορισμό ενός βουλευτή εκπροσώπου, κάθε κοινοβουλευτικό κόμμα έχει τη δυνατότητα να μεταφέρει τις ιδέες και τις προτάσεις του στο διάλογο, αλλά και να πληροφορεί το κόμμα του για την εξέλιξή του.

Έρχεται η Ντόρα!

Και δεν έρχεται για να μαλώσει κάποιον, αλλά για να μιλήσει στη συνεστίαση της ΝΟΔΕ, η οποία θα πραγματοποιηθεί αρχές Φλεβάρη.
Αν δεν υπάρχει κόκκινο χαλί, για να περπατήσει η ΥΠΕΞ μας, μπορώ να σας προτείνω κάτι ανάλογο εγώ, που θα κάνει απολαυστικότερο το διάβα της προς το βήμα… εξάλλου ο καθένας, ότι έχει στρώνει και ξέρω πολλούς στην Πιερία, που θα γίνονταν «χαλί να τους πατήσει» η Ντόρα!
APO THN AYRIANH "ΠΟΛΙΤΕΙΑ"...φρέσκο φρέσκο...