PIERIA-GR ΚΟΝΤΑ ΣΑΣ ΑΠΟ ΤΟ 2008 ΤΟ ΠΡΩΤΟ BLOG ΤΗΣ ΠΙΕΡΙΑΣ

Στη γειτονιά των θεών του Ολύμπου.

PIERIA-GR ΓΙΑΤΙ ΕΜΕΙΣ ΓΡΑΦΟΥΜΕ ΚΑΙ ΔΕΝ ...ΑΝΤΙΓΡΑΦΟΥΜΕ

ΓΚΡΕΜΙΣΤΕ ΡΕ ...ΓΑΪΔΟΥΡΙΑ ΤΑ ΔΙΟΔΙΑ

ΤΟ E-MAIL ΜΑΣ ΕΙΝΑΙ KERAILIDISDIM@GMAIL.COM

Γιατί εμείς ΓΡΑΦΟΥΜΕ, υποΓΡΑΦΟΥΜΕ και δεν ΑΝΤΙγράφουμε

"METROPOLIS 106,7" ΤΟ ΠΡΩΤΟ ΚΑΙ ΜΟΝΑΔΙΚΟ ΑΘΛΗΤΙΚΟ ΡΑΔΙΟΦΩΝΟ ΤΗΣ ΠΙΕΡΙΑΣ

Η ομάδα του PIERIA GR σας καλώς ορίζει στη γειτονιά των θεών του Ολύμπου.

ΕΠΟΧΗ "ΝΤΟΥΜΟΥ" - ΔΗΜΑΡΧΟΥ, ΖΟΥΜΕ ΠΛΕΟΝ ΣΤΗΝ ΚΑΤΕΡΙΝΗ ΚΙ ΟΧΙ "ΔΗΜΑΡΧΟΥΛΗΔΩΝ" ΤΟΥ ΠΑΡΕΛΘΟΝΤΟΣ
(Κείμενο του Δημητρίου Π. Κεραηλίδη)

Ο παλιός χρόνος έφυγε. Ήρθε το 2024 και τώρα στις πρώτες μέρες του, για Κατερίνη, ας τονίσουμε την εποχή που ήρθε. Τώρα;;; Τώρα απλά θα πούμε, ΓΙΑΝΝΗ ΝΤΟΥΜΟ καλή αρχή. Καλή επιτυχία στο έργο σου για μια Κατερίνη ριγμένη, πονεμένη, ατιμασμένη, επί χρόνια μέσα στα δεινά.... Που έχει ανάγκη από ΔΗΜΑΡΧΟ ΚΑΤΕΡΙΝΗΣ. Αυτά. ΥΓ: Να πως πως ζούμε την Κατερίνη του Ντούμου κι όχι των άλλων εκκολαπτόμενων δημαρχούληδων, που κυκλοφορούν πλέον στο κέντρο. Σαν όπως οι πρώην του πρώην Δημάρχου Κατερίνης. Γιατί η ιστορία έγραψε: Ο Κουκοδήμος έχασε κι όχι ο Νταντάμης, ο Κυριακίδης, ο Μπουσνάκης, ο Συμεωνίδης ή ο ή Μορφακίδης. Αυτά...

Τετάρτη 11 Μαρτίου 2009

ΕΠΑΝΑΣΤΑΤΙΚΟΣ ΑΓΩΝΑΣ


ΦΩΤΟ ΑΠΕ

Την ευθύνη για τις δύο βομβιστικές επιθέσεις στη Citibank στη Ν.Ιωνία την περασμένη Δευτέρα και στα κεντρικά γραφεία της ίδιας τράπεζας στην Κηφισιά τον Φεβρουάριο ανέλαβε με προκήρυξή της στην εφημερίδα «Ποντίκι», η οργάνωση «Επανασταστικός Αγώνας».

Αξίζει να σημειωθεί ότι και η Αντιτρομοκρατική Υπηρεσία «έβλεπε» τον «Επαναστατικό Αγώνα» πίσω από τις δύο αυτές επιθέσεις και οι άνδρες της ΕΛ.ΑΣ. ανέμεναν την προκήρυξη της οργάνωσης.

Μ.Α.Ο.Κ



ΜΟΤΟΣΥΚΛΕΤΙΣΤΙΚΟΣ ΑΘΛΗΤΙΚΟΣ ΟΜΙΛΟΣ ΚΑΤΕΡΙΝΗΣ


Μια σημαντική πρωτοβουλία αναπτύσσεται στην πόλη μας όσον αφορά την ανάπτυξη του μηχανοκινήτου αθλητισμού.
Την Κυριακη 08 Μαρτιου ο Μοτοσυκλετιστικος Αθλητικός Όμιλος Κατερίνης (Μ.Α.Ο.Κ.) για τέταρτη συνεχόμενη χρονιά διοργάνωσε με πολύ μεγάλη επιτυχία τον 1ο αγώνα χωμάτινης μοτοσικλέτας (SCRAMBLE)του Πανελλήνιου πρωταθλήματος για το 2009 της Αθλητικης Μοτοσυκλετιστικης Ομοσπονδιας Ελλαδος(Α.ΜΟΤ.Ο.Ε.)
με την συμμετοχή 65 αθλητών από όλη την Ελλάδα.
Ο αγώνας έγινε κάτω από την σκέπη και υποστήριξη της Α.ΜΟΤ.Ο.Ε. καθώς και την ΣΥΜΠΑΡΑΣΤΑΣΗ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΚΑΤΕΡΙΝΗΣ. Σκοπός και στόχος των αγώνων είναι η προώθηση του μηχανοκίνητου αθλητισμού και η ανάδειξη της μοτοσικλέτας ως μέσο άθλησης και αναψυχής.Η σωστή και οργανωμένη χρήση της μοτοσικλέτας από τους νέους, με κανόνες ασφαλείας, καθώς και η ανάπτυξη της αθλητικής άμιλλας και συναγωνισμού. Εκτός όμως από αυτά οι αγώνες μοτοσικλέτας προσφέρουν ένα πολύ όμορφο θέαμα, μοναδικό ίσως για την περιοχή μας που χρειάζεται ανάλογες πρωτοβουλίες και δραστηριότητες.
Ο αγώνας έγινε στο Δημοτικό Διαμέρισμα του ΑΝΩ ΑΓΙΟΥ ΙΩΑΝΝΗ του ΔΗΜΟΥ ΚΑΤΕΡΙΝΗΣ στην ειδικά διαμορφωμένη πίστα. Οι βροχές των προηγούμενων ημερών σε συνδυασμό με το πολύ καλό χώμα και την ηλιοφάνεια της Κυριακής, έδωσαν στους αγωνιζόμενους απίστευτη οδηγική απόλαυση και στους θεατές πολύ όμορφο θέαμα. Η διαδρομή ήταν περίπου 4,5 χιλιόμετρα με πολλές ανηφόρες, κατηφόρες , μονοπάτια, ανάποδες κλήσεις και κατά γενική ομολογία μια από τις καλύτερες που έχουν σχεδιαστεί.Το θέαμα λοιπόν που προσέφεραν οι αθλητές ήταν παρά πολύ ωραίο και ευχαρίστησαν τους εκατοντάδες θεατές που παραβρεθήκαν και παρακολούθησαν εντυπωσιασμένοι τον αγώνα.
Η εκκίνηση δόθηκε στις 11:00π.μ. όπως ήταν προγραμματισμένη να γίνει χάρις στην άρτια διοργάνωση από το σύλλογο. Ο αγώνας τελείωσε με πλήρη ευχαρίστηση των αθλητών για την διαδρομή του αγώνα, σχολιάζοντας θετικά την όλη διοργάνωση.
Τον αγώνα άνοιξε η κατηγορία SB με συνολικά 33 αθλητές και ακολούθησαν οι κατηγορίες S1,S2 και S3 με συνολικά 32 συμμετέχοντες αθλητές που κράτησαν αμείωτο το ενδιαφέρον των θεατών. Ο συναγωνισμός ήταν έντονος σε όλη τη διάρκεια του αγώνα και κράτησε αμείωτο το ενδιαφέρον των θεατών έως το τέλος του αγώνα.

Γ. ΠΑΠΑΣΤΕΡΓΙΟΥ



Ο Νομάρχης με το δήμαρχο της Πράγας κατά τη διάρκεια της 3ης Διάσκεψης Κορυφής των Περιφερειών και των Πόλεων της Ευρώπης




Σημαντικές συναντήσεις με κορυφαία στελέχη των θεσμικών οργάνων της Ευρωπαϊκής Ένωσης είχε ο Νομάρχης Πιερίας Γιώργος Παπαστεργίου κατά τη διάρκεια της 3ης Διάσκεψης Κορυφής των Περιφερειών και των Πόλεων της Ευρώπης που διεξήχθη στην Πράγα στις 5 και 6 Μαρτίου 2009.

Στην Διάσκεψη που διοργανώθηκε από την Επιτροπή των Περιφερειών και την πόλη της Πράγας ο κ. Παπαστεργίου συναντήθηκε μεταξύ άλλων με τον πρόεδρο της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Ζοζέ Μανουέλ Μπαρόζο καθώς και με τον πρόεδρο της Επιτροπής των Περιφερειών Λουκ Βαν Ντε Μπράντε.

Στα φωτογραφικά στιγμιότυπα διακρίνεται ο πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής κ. Μπαρόζο τη στιγμή που ανταλλάσει θερμή χειραψία με τον Νομάρχη Πιερίας Γιώργο Παπαστεργίου κατά την έναρξη των εργασιών της Διάσκεψης.

Ο ΥΦΥΠΟΥΡΓΟΣ ΕΣΩΤΕΡΙΚΩΝ ΚΩΣΤΑΣ ΓΚΙΟΥΛΕΚΑΣ




ΤΟ ΣΑΒΒΑΤΟ 21 ΜΑΡΤΙΟΥ ΣΤΗΝ ΠΙΕΡΙΑ



Ο Υφπουργός Εσωτερικών Κώστας Γκιουλέκας θα επισκεφτεί το Σάββατο 21 Μαρτίου 2009 την Πιερία, στο πλαίσιο της καθιερωμένης ετήσιας εκδήλωσης που πραγματοποιεί η ΝΟΔΕ Πιερίας.
Η συνεστίαση θα πραγματοποιηθεί στην αίθουσα εκδηλώσεων “Άρια” και η έναρξη της εκδήλωσης έχει προγραμματιστεί για τις 8.30 μ.μ.

Πρεμιέρα Rock Story

ΚΡΑΤΙΚΟ ΘΕΑΤΡΟ ΒΟΡΕΙΟΥ ΕΛΛΑΔΟΣ



Θέατρο Μονής Λαζαριστών

Σκηνή Σωκράτης Καραντινός

Παρασκευή 13 Μαρτίου 2009



Το Κρατικό Θέατρο Βορείου Ελλάδος, παρουσιάζει το έργο της Λείας Βιτάλη, Rock Story, σε σκηνοθεσία Πέτρου Ζούλια με πρωταγωνιστές την Άννα Φόνσου και τον Μαρίνο Δεσύλλα. Το έργο που θα παρουσιαστεί στη σκηνή «Σωκράτης Καραντινός» της Μονής Λαζαριστών, θα κάνει πρεμιέρα την Παρασκευή 13 Μαρτίου στις 9.00 μ.μ.

Ένας νέος άντρας ξεπερνάει τα όριά του και πέφτει νεκρός ντυμένος τη γύμνια του πάνω στη σκηνή. Ποιος είναι; Τι ζητούσε από τη ζωή του και πώς έφτασε μέχρις εκεί;

Το «Rock Story», εμπνευσμένο από την προσωπικότητα ενός διάσημου έλληνα ροκ σταρ, ανεβάζει live στη σκηνή το ροκ συνδυασμένο για πρώτη φορά με τον θεατρικό λόγο. Ένα ιδιαίτερο έργο πλημμυρισμένο με τη μουσική της ελληνικής ροκ σκηνής, όπως Σιδηρόπουλος, Άσιμος, Τρύπες, κ.α. αλλά και των Rolling Stones, των Doors και άλλων θρυλικών ονομάτων της ροκ. Γραμμένο με ευαισθησία και χιούμορ μιλάει για τον αληθινό άνθρωπο πίσω από τον ροκ σταρ. Ποιος είναι; Τι τον σπρώχνει σ’ αυτή τη δύσβατη διαδρομή και τι σημαίνει τελικά το τρίπτυχο σεξ, ντραγκς και ροκ εντ ρολ που σφράγισε μια ολόκληρη εποχή και λειτουργεί ακόμη;

Το «Rock Story» μιλάει για τις ουσίες, για τα οράματα, για τη μοναξιά μέσα στις σχέσεις των ανθρώπων, για τον έρωτα, για το απεγνωσμένο ψάξιμο της αληθινής ζωής πέρα από τις εξαρτήσεις και την βαθιά ανθρώπινη ανάγκη για αγάπη. Πάντα μέσα από μια ματιά ροκ.

ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ ΑΛΟΓΟΣΚΟΥΦΗ


ΟΜΙΛΙΑ

ΤΟΥ ΒΟΥΛΕΥΤΗ Α’ ΑΘΗΝΩΝ

κ. Γ. ΑΛΟΓΟΣΚΟΥΦΗ ΣΕ ΕΚΔΗΛΩΣΗ

ΜΕ ΑΦΟΡΜΗ ΤΑ 5 ΧΡΟΝΙΑ ΔΙΑΚΥΒΕΡΝΗΣΗΣ

ΤΗΣ ΝΕΑΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ





Αθήνα, 11 Μαρτίου 2009




(Η ΕΙΣΑΓΩΓΗ ΤΗΣ ΟΜΙΛΙΑΣ ΤΟΥ πρ. ΥΠΟΥΡΓΟΥ...)


Φίλες και φίλοι,



Σας καλωσορίζω στην αποψινή εκδήλωση και σας ευχαριστώ για την παρουσία σας. Η συμμετοχή σας μου δίνει τη δύναμη να συνεχίσω στο δύσκολο δρόμο που έχω επιλέξει. Να συνεχίσω να πολιτεύομαι με βάση αρχές και κανόνες. Με συνέπεια και αίσθημα ευθύνης προς τη χώρα και όλους εσάς που τόσα χρόνια με στηρίζετε.



Αυτές οι αρχές και αυτοί οι κανόνες έχουν καθορίσει την μέχρι τώρα πορεία μου. Να είστε βέβαιοι ότι θα συνεχίσουν να αποτελούν τον οδηγό μου και για το μέλλον.



Συμπληρώθηκαν ήδη πέντε χρόνια από την ημέρα που ο ελληνικός λαός εμπιστεύθηκε στη Νέα Δημοκρατία και στον Κώστα Καραμανλή τη διακυβέρνηση της χώρας.



Πέντε χρόνια στα οποία, παρά τις δυσκολίες που συναντήσαμε, υλοποιήθηκε η πλειονότητα των δεσμεύσεών μας απέναντι στον ελληνικό λαό.



Πέντε χρόνια, στα οποία η ελληνική οικονομία γνώρισε



· υψηλή ανάπτυξη,



· σημαντική δημοσιονομική πρόοδο,



· μείωση της ανεργίας,



· ενίσχυση της κοινωνικής δικαιοσύνης.



Ωστόσο, η συμπλήρωση της πενταετίας συμπίπτει με τη μεγαλύτερη οικονομική κρίση που γνώρισε η ανθρωπότητα τα τελευταία ογδόντα χρόνια. Μια κρίση, ανάλογη της οικονομικής κρίσης του 1929.



Τον τελευταίο ενάμιση χρόνο τα πάντα έχουν αλλάξει προς το χειρότερο στην παγκόσμια οικονομία. Η κρίση που βιώνουμε απέκτησε αυτές τις διαστάσεις, γιατί τα τελευταία δέκα χρόνια χάθηκε το μέτρο. Η πολιτική της υπερβολής, της απληστίας και της έλλειψης μέτρου οδήγησε στη σημερινή κατάσταση.



Πρέπει να ξαναβρεθεί το μέτρο στην οικονομική πολιτική. Πρέπει να διασφαλίσουμε ότι το παγκοσμιοποιημένο οικονομικό σύστημα θα λειτουργεί προς όφελος των πολλών.

ΑΝ ΓΙΝΕΙ ΑΥΤΟ, ΘΑ ΑΝΑΣΑΝΟΥΝ ΟΙ ΜΜΕ


"Ενίσχυση της ρευστότητας"

Η κυβέρνηση είναι αποφασισμένη να εφαρμόσει πλήρως το νόμο για τη ρευστότητα των τραπεζών και κατ'επέκταση της οικονομίας, προς όφελος των μικρομεσαίων επιχειρήσεων, των νοικοκυριών και των πολιτών, δήλωσε ο υπουργός Οικονομίας και Οικονομικών Γιάννης Παπαθανασίου μετά την πρώτη συνεδρίαση του αρμοδίου Συμβουλίου Εποπτείας.

Ο κ. Παπαθανασίου πρόσθεσε, ότι θα γίνονται τακτικές συναντήσεις ανά μήνα του Συμβουλίου Εποπτείας στο οποίο μετέχουν οι επίτροποι που έχει τοποθετήσει η κυβέρνηση στις τράπεζες.

Κατά τη διάρκεια της συνεδρίασης, έγινε ενημέρωση από το διοικητή της Τράπεζας της Ελλάδος Γ. Προβόπουλο, για την πορεία του προγράμματος ρευστότητας της οικονομίας και συζητήθηκαν οι σχετικές διαδικασίες.

Η Τράπεζα της Ελλάδος παρακολουθεί την πορεία του προγράμματος και όπως αναφερόταν από το υπουργείο Οικονομίας, το θέμα δεν είναι να απορροφηθεί το σύνολο της ρευστότητας αμέσως, αλλά να υπάρχει ρευστότητα καθόλη τη διάρκεια της κρίσης.

Υπέρογκες αυξήσεις της ΔΕΥΑΚ





Έντονες οι διαμαρτυρίες επαγγελματιών και δημοτών που παρέλαβαν τους πρώτους λογαριασμούς του 2009

Φωτιά είναι τα τιμολόγια της ΔΕΥΑΚ που καταφθάνουν σε επαγγελματίες και κατοικίες στην Κατερίνη, με αυξήσεις που ξεπερνούν το 100%.

Έντονες και καθημερινές οι διαμαρτυρίες των δημοτών που βλέπουν λογαριασμούς απλών κατοικιών από 30 ευρώ να εκτοξεύονται στα 70 και πλέον ευρώ, ενώ για τα καταστήματα η κατάσταση είναι ακόμη πιο εξωφρενική.

Κατάστημα επί της οδού Γ.Ολυμπίου που πλήρωνε λογαριασμό της τάξης των 180 ευρώ, καλείται σήμερα με λογαριασμό που αφορά το Α’ τρίμηνο του 2009 (έναντι) να πληρώσει 345 ευρώ!!!!

Αναλυτικά ο λογαριασμός έχει ως εξής:

-Για την ύδρευση πληρώνει: 118 ευρώ

-Για την άρδευση πληρώνει: 118 ευρώ

-Ειδικό τέλος: 59 ευρώ

-Πάγια: 5 ευρώ

-Συντήρηση υδρόμετρου: 0,50 λεπτά

Οι διαμαρτυρίες όμως έρχονται και από επαγγελματικές στέγες, γραφεία και κατοικίες.

Γραφείο που πλήρωνε 24 ευρώ λογαριασμό μέχρι πρότινος, καλείται σήμερα να πληρώσει 70 ευρώ.

Κατοικία που πλήρωνε 30 ευρώ λογαριασμό καλείται σήμερα να πληρώσει 90 ευρώ.

Κατάστημα-ψησταριά σε περιφερειακή οδό της Κατερίνης που πλήρωνε έως τώρα 130 ευρώ καλείται σήμερα να καταβάλλει το ποσό 230 ευρώ.

Οι αυξήσεις στα τιμολόγια της ΔΕΥΑΚ ισχύουν από 1-1-2009 και όταν αποφασίστηκαν παρουσιάστηκαν ως «εξορθολογισμός». Για το ίδιο θέμα έντονες ήταν οι αντιδράσεις από την αντιπολίτευση του δήμου Κατερίνης.

Κ.Κουκοδήμος: «Είμαστε εκτεθειμένοι στους πολίτες της Πιερίας»


Συνάντηση του βουλευτή Πιερίας Κώστα Κουκοδήμου με τον πρόεδρο και τον διευθύνοντα σύμβουλο της ΔΕΠΑΝΟΜ για το νέο νοσοκομείο Κατερίνης

Το 75% του έργου έχει ολοκληρωθεί σύμφωνα με τα στοιχεία της ΔΕΠΑΝΟΜ., ενώ η ολοκλήρωσή του αναμένεται στο τέλος του Ιουνίου του 2009
Πλήρη ενημέρωση για το έργο του νέου νοσοκομείου Κατερίνης είχε ο βουλευτής Πιερίας Κώστας Κουκοδήμος σε συνάντησή του με τον πρόεδρο της ΔΕΠΑΝΟΜ κ. Χ.Λαμπρόπουλο και τον διευθύνοντα σύμβουλο της εταιρίας κ.Χρ.Στάντζο που τον ενημέρωσαν για την πορεία των εργασιών.
Η ενημέρωση ήταν λεπτομερής και αφορούσε κυρίως τις εκκρεμότητες του σημαντικού αυτού έργου, τις καθυστερήσεις και τα προβλήματα που εντοπίζονται μέχρι την τελική περαίωσή του που κατά δήλωση του προέδρου της ΔΕΠΑΝΟΜ θα γίνει τον Ιούνιο του 2009.

Ειδικότερα τώρα σε ο,τι αφορά τις εργασίες:

-Αναμένεται η ολοκλήρωση των εργασιών στον περιβάλλοντα χώρο τον Ιούνιο του 2009

-Ψυχιατρική κλινική. Έχει καθυστερήσει η διαδικασία, αν και το θέμα συζητήθηκε προ 7 μηνών με τον τ. υφυπουργό Γιώργο Κωνσταντόπουλο, όμως έκτοτε δεν προχώρησε η διαδικασία.

Αναμένεται η διενέργεια ανοικτού διαγωνισμού για την ανάδειξη του αναδόχου του έργου.

-Σε ο,τι αφορά την 1η συμπληρωματική σύμβαση μεταξύ της κατασκευάστριας εταιρίας και της ΔΕΠΑΝΟΜ αυτή ήδη βρίσκεται στα χέρια της ΔΕΠΑΝΟΜ και αναμένεται η έγκρισή της.

-Για τον ιατρικό και ξενοδοχειακό εξοπλισμό του νοσοκομείου ήδη έχουν υπογραφεί οι συμβάσεις με τις εταιρίες ΙΝΖΟ σε ο,τι αφορά τον ιατρικό και Δρομέας για τον ξενοδοχειακό.

-Για το ιατρικό και νοσηλευτικό προσωπικό που θα κριθεί απαραίτητο στη στελέχωση του νέου νοσοκομείου, όπως είπε ο πρόεδρος της ΔΕΠΑΝΟΜ είναι ένα θέμα που χειρίζονται ο διοικητής του Νοσοκομείου Κατερίνης σε συνεργασία με τον διοικητή της ΔΥΠΕ Κεντρικής Μακεδονίας, και την διευθύντρια Υγείας κ. Τσαγδή.

-Για τα παράλληλα έργα, εντοπίζεται σημαντικό πρόβλημα σε ο,τι αφορά τη μη ολοκλήρωση της οδικής σύνδεσης του νέου νοσοκομείου, θέμα για το οποίο το επόμενο διάστημα ο κ. Κουκοδήμος θα επιδιώξει συνάντηση με το νομάρχη Πιερίας και τις αρμόδιες υπηρεσίες της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας.

Επίσης έχει ολοκληρωθεί η σύνδεση με το παλαιό αποχετευτικό δίκτυο πλην όμως εκκρεμεί η πληρωμή εκ μέρους της ΔΕΠΑΝΟΜ στην ΔΕΥΑΚ του αντίστοιχου ποσού τελών σύνδεσης, διαδικασία που αναμένεται να ολοκληρωθεί τον Ιούνιο με την παράδοση του έργου.

Σύμφωνα με την ενημέρωση που είχε ο κ. Κουκοδήμος και με τα στοιχεία που του δόθηκαν μέχρι σήμερα έχει ολοκληρωθεί το 75,5% του έργου.

ΟΙ ΠΑΡΑΤΑΣΕΙΣ

Να σημειώσουμε πως η σύμβαση υπογράφηκε στις 26 Ιουνίου 2007 με αρχική διάρκεια 12 μήνες.
Δόθηκαν μέχρι τώρα οι εξής παρατάσεις 26-9-2008, 26-12-2008, 15-3-2009 και αναμένεται η τελευταία μέχρι 30-6-2009.

ΟΙ ΚΑΘΥΣΤΕΡΗΣΕΙΣ

Καθυστερήσεις και προβλήματα που δημιουργήθηκαν και αιτιολογούσαν τις παραπάνω παρατάσεις ήταν:

-Υλικά- Γερανοί-εξοπλισμός ΕΡΓΑΣ διάσπαρτα σε όλο το κτίριο. Δόθηκε εντολή να συλλεχθούν και να μεταφερθούν στο βόρειο τμήμα του οικοπέδου (Οκτώβριος 2007) –Καθυστέρηση 2 μηνών.

-Πρόσθετες συμπληρωματικές μελέτες, ηλεκτρομηχανολογικές και όμβρια περιβάλλοντος χώρου που κρίθηκε απαραίτητο να εκπονηθούν είτε διότι έλλειπαν είτε διότι υπήρχαν αντιφάσεις. Καθυστέρηση λόγω εκπόνησης μελετών 2 μήνες και καθυστέρηση συνεπεία αυτών των μελετών 2 μήνες επιπλέον.

-Καθυστερήσεις στην έγκριση του 1ου Ανακεφαλαιωτικού πίνακα που ισοδυναμεί με εντολή εκτέλεσης των εργασιών κυρίως λόγω της διαχειριστικής αρχής 3 μήνες.

Διάρκεια εκτέλεσης των προσθέτων αυτών εργασιών που παρεμβάλλονται στις συμβατικές, 3 μήνες.

-Καθυστερήσεις στην υπογραφή της 1ης συμπληρωματικής σύμβασης 2 μήνες. Και στις εργασίες που αυτή περιλαμβάνει όπως περιβάλλων χώρος, ειδικές εγκαταστάσεις 3 μήνες.

-Καθυστερήσεις στις πληρωμές και εγκρίσεις μελετών αποτίμηση 3 μήνες καθυστέρηση.

Σύνολο καθυστερήσεων 20 μήνες.

Ο κ. Κουκοδήμος τόνισε πως ο ίδιος θα παρακολουθεί στενά το θέμα της εξέλιξης των εργασιών του νέου νοσοκομείου, ένα έργο για το οποίο «είμαστε εκτεθειμένοι στους πολίτες της Πιερίας», όπως είπε χαρακτηριστικά, ενώ σε ο,τι αφορά το νέο χρονοδιάγραμμα περαίωσης του έργου στο τέλος του 2009, στάθηκε επιφυλακτικός τονίζοντας πως το πιο σημαντικό όλων είναι αυτό το έργο να παραδοθεί στους πολίτες της Πιερίας.

Στο επόμενο διάστημα ο κ. Κουκοδήμος θα επισκεφθεί και το εργοτάξιο του έργου και θα έχει συνάντηση με τους υπευθύνους της κατασκευάστριας εταιρίας.

ΑΝΑΡΤΗΘΗΚΕ ΑΠΟ "ΗΜΕΡΗΣΙΑ ΤΗΣ ΠΙΕΡΙΑΣ"

4.000 ΠΡΟΣΛΗΨΕΙΣ ΣΤΗΝ ΟΛΥΜΠΙΑΚΗ..!!!



ΠΡΑΣΙΝΟ φως άναψε χθες στη νέα, ιδιωτική Ολυμπιακή η Ευρωπαϊκή Επιτροπή, εγκρίνοντας τη διαδικασία αποκρατικοποίησης της εταιρείας. Η Κομισιόν ενέκρινε τυπικά το νέο αναθεωρημένο σχέδιο για την απευθείας πώληση της εταιρείας, το οποίο υπέβαλε η κυβέρνηση μετά το φιάσκο του πρόσφατου διεθνούς διαγωνισμού. Ειδικότερα, η Ε.Ε. ανακοίνωσε ότι «το αναθεωρημένο σχέδιο ιδιωτικοποίησης δεν εγείρει ανησυχίες για θέματα κρατικής ενίσχυσης», ενώ εκτίμησε πως με την πώληση των Ολυμπιακών Αερογραμμών και των περιουσιακών στοιχείων της Οlympic Αirways Services διευκολύνεται η επιστροφή των παράνομων κρατικών ενισχύσεων στο Δημόσιο. Σήμερα ή αύριο, τη συμφωνία του Δημοσίου με τη ΜΙG αναμένεται να επικυρώσει η Διυπουργική Επιτροπή Αποκρατικοποιήσεων (ΔΕΑ), ενώ στη συνέχεια η συμφωνία θα έρθει προς κύρωση στη Βουλή. Σε σχέση με τους εργαζόμενους, που ήδη αντιδρούν έντονα στον τρόπο με τον οποίο η ΜΙG επιχειρεί να στελεχώσει τη νέα Ολυμπιακή, ο κ. Χατζηδάκης δήλωσε: «Για τους εργαζομένους υπάρχει απόλυτη κάλυψη, είτε με πρόωρη συνταξιοδότηση είτε με μεταφορά σε άλλους τομείς του Δημοσίου». Πάντως, ο υπουργός Ανάπτυξης επιχείρησε να στείλει μήνυμα στη ΜΙG για αποφυγή της πόλωσης με τα σωματεία της Ολυμπιακής. «Αντιλαμβάνομαι ότι και η νέα ιδιοκτησία θα χρησιμοποιήσει αρκετούς από τους σημερινούς εργαζόμενους της Ολυμπιακής και αυτό άλλωστε είναι φυσικό, διότι έχουν γνώση, εμπειρία, προϋπηρεσία. Πιστεύω, λοιπόν, ότι δεν συντρέχει κανένας λόγος ανησυχίας», είπε ο κ. Χατζηδάκης.

Νωρίτερα χτες το πρωί, όταν δημοσιεύθηκαν οι πρώτες αγγελίες της ΜΙG για την πρόσληψη περίπου 4.000 εργαζομένων στη νέα Ολυμπιακή, εκδηλώθηκαν έντονες αντιδράσεις κυρίως από την πλευρά των πιλότων και των τεχνικών της εταιρείας που ζητούν να διαπραγματευτούν συλλογικά τη μεταπήδησή τους στη νέα εταιρεία. Ο πρόεδρος της Ένωσης Χειριστών Πολιτικής Αεροπορίας (ΕΧΠΑ), Γρ. Κωνσταντέλλος, χαρακτήρισε «άκρως προσβλητική τη διαδικασία των προσλήψεων που ξεκίνησε, χωρίς ακόμη να έχει επικυρωθεί η συμφωνία». Την ίδια στιγμή, από την πλευρά της ΜΙG γινόταν σαφές ότι οι εργαζόμενοι που θα προσληφθούν κατόπιν προσωπικών συνεντεύξεων, είτε προέρχονται από τη σημερινή Ολυμπιακή είτε από άλλη εταιρεία αερομεταφορών, θα υπογράψουν ατομικές συμβάσεις με τους όρους που ισχύουν στην ελεύθερη αγορά. Χτες κατατέθηκαν ηλεκτρονικά τα πρώτα 500 βιογραφικά από περίπου 12.000 ενδιαφερόμενους που επισκέφθηκαν τις ιστοσελίδες της ΜΙG με τις αγγελίες για προσλήψεις προσωπικού.

Σκληρή γλώσσα για το ραντεβού Σημίτη - Παπανδρέου


Σκληρή γλώσσα χρησιμοποίησε ο πρώην υπουργός του ΠΑΣΟΚ, Τάσος Γιαννίτσης, σχολιάζοντας στο ραδιοφωνικό σταθμό City 99,5 την πρόταση του Θόδωρου Πάγκαλου να συμπεριληφθεί ο Κώστας Σημίτης στο ευρωψηφοδέλτιο του ΠΑΣΟΚ.
Ο κ. Γιαννίτσης δήλωσε ότι προτάσεις σαν αυτές, περί τιμητικής αποστρατείας του κ. Σημίτη, στην κορυφή ενός ψηφοδελτίου, για το οποίο πολλά μπορεί να πει κανείς, είναι πολύ απαξιωτικές και όχι ο καλύτερος τρόπος για την προσέγγιση με τον πρώην πρωθυπουργό.

Την Πέμπτη ο Γιώργος Παπανδρέου και ο Κώστας Σημίτης θα συναντηθούν για πρώτη φορά μετά από τουλάχιστον εννέα μήνες, έπειτα από πρωτοβουλία του προέδρου του ΠΑΣΟΚ.

Η συνάντηση θα γίνει στο γραφείο του προέδρου του ΠΑΣΟΚ στη Βουλή, μετά το τέλος της προ ημερησίας διατάξεως συζήτησης για την εξωτερική πολιτική.

Ο ΔΙΑΛΟΓΟΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΑΙΔΕΙΑ


Δύσκολο αλλά και καίριο χαρακτήρισε ο καθηγητής Γιώργος Μπαμπινιώτης το έργο που ανατέθηκε στο Συμβούλιο Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης (ΣΠΔΕ) στο πλαίσιο του διαλόγου για την παιδεία, κατά τη διάρκεια της πρώτης συνεδρίασής του.

Μεταξύ άλλων ανέφερε πως ο διάλογος θα απαιτήσει έξι μήνες δουλειάς, ενώ η εφαρμογή των προτάσεων στο σύνολό τους θα απαιτήσει ορίζοντα πενταετίας για την αναμόρφωση τού Λυκείου και τριετίας για την έναρξη λειτουργίας τού νέου εξεταστικού συστήματος.

ΓΙΑ ΜΙΑ ΑΚΟΜΗ ΦΟΡΑ Ο ΑΡΗΣ ΣΠΗΛΙΩΤΟΠΟΥΛΟΣ, αποδεικνυει το πολιτικό αισθητήριο του, βάζοντασ επικεφαλή τον καθηγητη Γ. Μπαμπινιώτη.
Δε θεωρείτε αδικα από τουσ πιο ικανούσ Υπουργούσ και στελέχη τησ παράταξης.

Πάνω από 9 δισ. ο παγκόσμιος πληθυσμός το 2050


Τα 9 δισεκατομμύρια θα υπερβεί το 2050 ο παγκόσμιος πληθυσμός έναντι 6,8 δισεκατομμυρίων ανθρώπων το 2009 και 7 δισεκατομμυρίων στις αρχές του 2012, σύμφωνα με τις εκτιμήσεις του ΟΗΕ που δημοσιεύονται σήμερα.

Το μεγαλύτερο μέρος των νέων κατοίκων της Γης θα ζουν στον αναπτυσσόμενο κόσμο, όπου ο πληθυσμός θα ξεπεράσει τα 5,6 δισεκατομμύρια άτομα το 2009 και τα 7,9 δισεκατομμύρια το 2050.

ΔΗΛΩΣΗ ΠΑΠΟΥΛΙΑ


Σε δήλωσή του μετά από συνάντηση με το Σωματείο ‘Οι Φίλοι της Ακρόπολης’ ο πρόεδρος της Δημοκρατίας Κάρολος Παπούλιαςανέφερε:

«Θα ήθελα να πω ότι κατανοώ απολύτως τις διαμαρτυρίες των συμβασιούχων και τα αιτήματά τους και τους αγώνες που κάνουν. Αλλά για μένα είναι ακατανόητο ότι αποκλείεται ο Ιερός Βράχος της Ακροπόλεως. Θα έλεγα ότι υπάρχουν και άλλες μορφές πάλης για την ικανοποίηση των αιτημάτων τους και όχι ο αποκλεισμός αυτού του παγκόσμιου πολιτιστικού αγαθού».