PIERIA-GR ΚΟΝΤΑ ΣΑΣ ΑΠΟ ΤΟ 2008 ΤΟ ΠΡΩΤΟ BLOG ΤΗΣ ΠΙΕΡΙΑΣ

Στη γειτονιά των θεών του Ολύμπου.

PIERIA-GR ΓΙΑΤΙ ΕΜΕΙΣ ΓΡΑΦΟΥΜΕ ΚΑΙ ΔΕΝ ...ΑΝΤΙΓΡΑΦΟΥΜΕ

ΓΚΡΕΜΙΣΤΕ ΡΕ ...ΓΑΪΔΟΥΡΙΑ ΤΑ ΔΙΟΔΙΑ

ΤΟ E-MAIL ΜΑΣ ΕΙΝΑΙ KERAILIDISDIM@GMAIL.COM

Γιατί εμείς ΓΡΑΦΟΥΜΕ, υποΓΡΑΦΟΥΜΕ και δεν ΑΝΤΙγράφουμε

"METROPOLIS 106,7" ΤΟ ΠΡΩΤΟ ΚΑΙ ΜΟΝΑΔΙΚΟ ΑΘΛΗΤΙΚΟ ΡΑΔΙΟΦΩΝΟ ΤΗΣ ΠΙΕΡΙΑΣ

Η ομάδα του PIERIA GR σας καλώς ορίζει στη γειτονιά των θεών του Ολύμπου.

ΕΠΟΧΗ "ΝΤΟΥΜΟΥ" - ΔΗΜΑΡΧΟΥ, ΖΟΥΜΕ ΠΛΕΟΝ ΣΤΗΝ ΚΑΤΕΡΙΝΗ ΚΙ ΟΧΙ "ΔΗΜΑΡΧΟΥΛΗΔΩΝ" ΤΟΥ ΠΑΡΕΛΘΟΝΤΟΣ
(Κείμενο του Δημητρίου Π. Κεραηλίδη)

Ο παλιός χρόνος έφυγε. Ήρθε το 2024 και τώρα στις πρώτες μέρες του, για Κατερίνη, ας τονίσουμε την εποχή που ήρθε. Τώρα;;; Τώρα απλά θα πούμε, ΓΙΑΝΝΗ ΝΤΟΥΜΟ καλή αρχή. Καλή επιτυχία στο έργο σου για μια Κατερίνη ριγμένη, πονεμένη, ατιμασμένη, επί χρόνια μέσα στα δεινά.... Που έχει ανάγκη από ΔΗΜΑΡΧΟ ΚΑΤΕΡΙΝΗΣ. Αυτά. ΥΓ: Να πως πως ζούμε την Κατερίνη του Ντούμου κι όχι των άλλων εκκολαπτόμενων δημαρχούληδων, που κυκλοφορούν πλέον στο κέντρο. Σαν όπως οι πρώην του πρώην Δημάρχου Κατερίνης. Γιατί η ιστορία έγραψε: Ο Κουκοδήμος έχασε κι όχι ο Νταντάμης, ο Κυριακίδης, ο Μπουσνάκης, ο Συμεωνίδης ή ο ή Μορφακίδης. Αυτά...

Σάββατο 12 Ιανουαρίου 2013

Ζητούν αποξηραμένα φύλλα ελιάς σε ΗΠΑ και Κορέα...




Ως μια νέα διέξοδος για τους ελαιοπαραγωγούς της χώρας φαντάζει η εμπορία αποξηραμένων φύλλων ελιάς σε αγορές του εξωτερικού. Η ζήτηση είναι υπαρκτή για το προϊόν τόσο στην Κορέα όσο και στις Ηνωμένες Πολιτείες της Αμερικής, σύμφωνα με...
πληροφορίες του paseges.gr.

Το ευλογημένο δέντρο της ελιάς που αντέχει στο χρόνο και δίνει εισόδημα στον παραγωγό για εκατοντάδες χρόνια, εφόσον το περιποιηθεί, παράγοντας τον καρπό και το ελαιόλαδο, έπειτα από επεξεργασία, τα υποπροϊόντα του για ζωοτροφή και καύσιμη ύλη και προφανώς το ίδιο το ξύλο, προσφέρει ακόμη μια εναλλακτική και όχι τόσο διαδεδομένη διέξοδο, που δεν είναι άλλη από τη δυνατότητα εμπορικής εκμετάλλευσης των φύλλων του δέντρου.

Η συγκεκριμένη τάση δεν έχει αναπτυχθεί στη χώρα μας τα τελευταία χρόνια και μόνο πριν κάποιο διάστημα είχε έρθει στην επιφάνεια μέσω της γνωστής σε όλους «φραπελιάς», η οποία υποτίθεται είχε θεραπευτικές ιδιότητες. Έκτοτε η ιστορία με τα φύλλα ελιάς «έκατσε» και μόνον κάποιοι μεμονωμένοι παραγωγοί ασχολούνται συστηματικά. Μερικοί από αυτούς δραστηριοποιούνται, σύμφωνα με πληροφορίες στην περιοχή της Εύβοιας.

Εντελώς διαφορετικά ωστόσο είναι τα πράγματα στο εξωτερικό, καθώς η αγορά και τα ράφια των σούπερ μάρκετς είναι γεμάτα με τέτοιου είδους προϊόντα: Φύλλα ελιάς που αποξηράθηκαν και χρησιμοποιούνται για τσάι, κατά κύριο λόγο.

Το τελευταίο διάστημα ωστόσο σύμφωνα με πληροφορίες του paseges.gr, ζήτηση υπάρχει από χώρες όπως η Κορέα και οι ΗΠΑ, ενώ καθημερινά και με τη βοήθεια του διαδικτύου μεμονωμένοι έμποροι προσπαθούν να έρθουν σε επαφή με έλληνες παραγωγούς, για να προμηθευτούν προϊόν.

Συνήθως οι περισσότεροι έμποροι ζητούν προϊόν με συγκεκριμένες προδιαγραφές ποιότητας και δυνατότητα εξαγωγής στο εξωτερικό αρκετά μεγάλης ποσότητας, γεγονός που για μια ακόμη φορά υπαγορεύει την ανάγκη οργάνωσης των παραγωγών σε συνεταιρισμούς και την αναζήτηση καναλιών διανομής σε χώρες του εξωτερικού.

Αξίζει να σημειωθεί πως οι ποσότητες εξάγονται αφού συσκευαστούν σε σακιά, κι εφόσον δεν έχουν ραντιστεί με κανέα φάρμακο, για ευνόητους λόγους.



Τούρκοι στο... Πασαλιμάνι..




Σε τουρκικά χέρια περνούν και άλλες τρεις μαρίνες της χώρας μας. Ο τουρκικός όμιλος Dogus, με τη θυγατρική εταιρεία D-Marin εξαγόρασε το 51% του μετοχικού κεφαλαίου ελληνικής εταιρείας που διαχειρίζεται τις...
μαρίνες Ζέας, Κέρκυρας και Λευκάδας.

Η τουρκική εταιρεία είναι η ίδια που εξαγόρασε τον προηγούμενο μήνα το 50% της Μαρίνας Φλοίσβου. Η τουρκική εταιρεία ανακοίνωσε τη συμφωνία και γίνεται κυρίαρχος στο θαλάσσιο τουρισμό και στην ανατολική Μεσόγειο, ενώ στην Ελλάδα θα διαθέτει συνολικά τέσσερις μαρίνες.

Η μαρίνα της Κέρκυρας διαθέτει 1.785 θέσεις ελλιμενισμού, της Λευκάδας 900 και της Ζέας 670.

Το νέο χαρτονόμισμα των 5 ευρώ...






Το νέο χαρτονόμιστα των 5 ευρώ αναμένεται να παρουσιάσει σήμερα, ο πρόεδρος της ΕΚΤ, Μάριο Ντράγκι.
Το νέο χαρτονόμισμα θα... κυκλοφορήσει από τον ερχόμενο Μάϊο και θα φέρει το «πορτραίτο» της Ευρώπης στο ολόγραμμα (σε λωρίδα ελάσματος) και στο υδατογράφημα, ενώ θα αλλάξει και το χρώμα του αριθμού 5, μετατρεπόμενο σε πράσινο σμαραγδί.




Π Ρ Ο Σ Κ Λ Η Σ Η




Το Δ.Σ. του Ναυτικού Μουσείου Λιτοχώρου σας καλεί στην ετήσια τακτική Γενική Συνέλευση μελών που θα πραγματοποιηθεί στην αίθουσα του Ναυτικού Μουσείου την Κυριακή 20/1/2013 και ώρα 11:00 π.μ. με θέματα:

Ø  Απολογισμός έργου 2012
Ø  Οικονομικός απολογισμός 2012
Ø  Προγραμματισμός δράσης 2013


                                  Με εκτίμηση

                                  Το Δ.Σ

Εγκώμιον βλακείας...





Γράφουμε πολλές λέξεις για να εξηγήσουμε κάτι πολύ απλό. Το είδα μια μέρα στο twitter, γραμμένο από τον χρήστη @George_Karak «Μη δούμε μαλάκα σε αυτήν την χώρα αμέσως να τον κάνουμε πολιτικό». Τα...

είπε όλα ο άνθρωπος, δε χρειάζονται αναλύσεις.
Στην Ελλάδα, ο βλάκας κερδίζει στην πολιτική. Είναι προϋπόθεση να είσαι βλάκας. Πολύ βλάκας όμως, όχι απλά βλάκας....
Αποδεικνύεται καθημερινά, δεν είναι κάτι που πρέπει να κάνεις έρευνα για να το καταλάβεις.
Αυτό, ας πούμε, το «χωρίς απόδειξη δεν πληρώνω, παίρνω ό,τι γουστάρω και φεύγω», έξυπνοοοοοοο! Δηλαδή αυτός που το σκέφτηκε, λογικά δεν έχει ψωνίσει ποτέ στη ζωή του. Ο Εμπορικός Σύλλογος Θεσσαλονίκης και η ΕΣΕΕ είχαν αντιδράσει άμεσα λέγοντας ότι «Εάν ο καταστηματάρχης αρνηθεί να εκδώσει απόδειξη, ο καταναλωτής μπορεί να καταγγείλει το γεγονός και να αρνηθεί την αγορά, να αφήσει τα προϊόντα και να αποχωρήσει, όχι όμως να τα πάρει και να φύγει χωρίς να πληρώσει, καθώς η κίνηση αυτή δηλώνει κλοπή. Αναρωτήθηκαν άραγε οι αρμόδιοι που αποφάσισαν την εφαρμογή αυτού του μέτρου το οποίο προτρέπει σε αυτοδικία, πώς διασφαλίζεται η επιχείρηση ότι δεν θα εκμεταλλευθούν επιτήδειοι τη ρύθμιση αυτή και ότι δεν θα υπάρξουν αντιδικίες και εμπλοκές σε παρεξηγήσεις και πιθανά έκτροπα;».
Ε, φυσικά και δεν το σκέφτηκαν. Κάποιος μπούλης εκ Χάρβαρντ φωτίστηκε από μια μαλακία, την είπε στον Στουρνάρα, εκείνου του άρεσε όπως του αρέσουν όλες οι μαλακίες και δήλωσε χαρούμενος ότι βρήκε πώς θα καταπολεμήσει τη φοροδιαφυγή. Το ότι μπορεί να αυξήσει τις κλοπές, δεν το σκέφτηκε. Το ότι κανείς έμπορος δεν κόβει απόδειξη αν δεν πάρει πρώτα τα χρήματα από τον πελάτη, δεν το σκέφτηκε.
Είναι χαζοχαρούμενοι. Κάνουν τα πάντα για να μειωθούν τα έσοδα. Σύμφωνα με τα έως τώρα στοιχεία, περισσότερες από 150.000 πινακίδες κυκλοφορίας έχουν κατατεθεί στις εφορίες και οι εκτιμήσεις είναι πως έως τις 15 Ιανουαρίου, ο αριθμός αυτός θα έχει ξεπεράσει τις 200.000. Ο άλλος δεν ξύπνησε ένα πρωί και αποφάσισε να πάει να παραδώσει πινακίδες. Υποχρεώθηκε να το κάνει από την οικονομική πολιτική που ασκείται.
Και παρέδωσαν τις πινακίδες, εντάξει. Δεν αποφάσισαν όμως οι ιδιοκτήτες να μη χρησιμοποιούν τα αυτοκίνητα. Τα κυκλοφορούν έστω και σε συγκεκριμένη «ακτίνα». Ειδικά στην επαρχία γίνεται το έλα να δεις με τα αυτοκίνητα χωρίς ασφάλεια και πινακίδες. Κι αν συγκρουστούν δυο τέτοια μεταξύ τους έχει καλώς. Κάνουν μια χειραψία κι ο κάθε οδηγός πληρώνει τις λαμαρίνες του. Εμ έλα που δε διαλέγεις με ποιον θα τρακάρεις. Σε λίγους μήνες θα το θεωρήσουν κι αυτό «μια νέα μάστιγα», αλλά ο μπούλης εκ Χάρβαρντ δε θα έχει κάποια έτοιμη λύση στο πρόβλημα.
Και βγαίνουν τώρα και λένε ότι θα γίνεται κατάσχεση αυτοκινήτου για όσους χρωστούν τα τέλη προηγούμενων ετών. Πλάκα κάνουν, δε μπορεί. Ας έρθουν να πάρουν το δικό μου αυτοκίνητο που όποτε πάω να ανανεώσω την ασφάλεια το αγαπημένο αστείο του ασφαλιστή είναι «θα το ασφαλίσουμε και για κλοπή χαχαχαχα;». Κι έχει δίκιο ο άνθρωπος. Σου λέει τι το ασφαλίζεις το σαπάκι; Ποιος θα στο κλέψει;
Άντε, ας έρθουν να το πάρουν να δω που θα τα βάλουν αυτά τα 45.000 αυτοκίνητα των οποίων τους ιδιοκτήτες απειλούν με κατάσχεση. Είναι προφανές ότι δεν έχουν βγει ποτέ στην αγορά. Δε γνωρίζουν πόσο κοστίζει σήμερα ένα μεταχειρισμένο αυτοκίνητο. Το αυτοκίνητο ήταν περιουσιακό στοιχείο παλιά. Προ Μνημονίου. Τώρα είναι βάρος. Και την αφαίρεση ενός βάρους δε μπορείς να τη χρησιμοποιείς ως απειλή. Εκτός βέβαια κι αν είσαι τελείως βλάκας.
Τι άλλο να θυμηθούμε; Τη γκάφα με την απαλλαγή από την έκδοση αποδείξεων και από την τήρηση των βιβλίων για επαγγελματίες με έσοδα κάτω των 10.000 ευρώ; Την απώλεια εσόδων από το φόρο στο πετρέλαιο θέρμανσης; Την απώλεια δασμών από τη λαθρεμπορία πετρελαίου ναυτιλίας; Την απώλεια της ευκαιρίας να μαζέψουν εκατομμύρια, εξαιτίας των λανθασμένων χειρισμών στο θέμα με όλες τις λίστες φοροφυγάδων;
Ύστερα από αυτά και άλλα τόσα, μόνο ένας βλάκας θα συνέχιζε να λέει ότι «είμαστε εντός των στόχων, διότι μειώθηκαν μεν τα έσοδα, αλλά είχαμε υπολογίσει αυτή τη μείωση». Δηλαδή, τι σκατά υπολόγισες τελικά; Τα αυξημένα ή τα μειωμένα έσοδα; Πώς έκανες προϋπολογισμό ρε καλέ μου βλάκα; Αν το οικονομικό επιτελείο αυτής της κυβέρνησης εργαζόταν σε μία επιχείρηση, σήμερα δε θα τους είχαν απολύσει απλώς, αλλά θα τους είχαν κρεμασμένους στην είσοδο για παραδειγματισμό. Να τους βλέπουν οι νέοι λογιστές και να ξέρουν ότι δεν τους παίρνει να κάνουν μαλακίες.
Επειδή όμως δε δουλεύουν απλώς στο Κράτος, αλλά είναι το Κράτος και δε δίνουν λογαριασμό σε κανέναν, μπορούν άνετα να ξεδιπλώνουν τη βλακεία τους σε όλο της το μέγεθος και να τη μετατρέπουν σε πλεονέκτημα από μειονέκτημα. Είμαι βλάκας, άρα μπορώ να γίνω υπουργός και πρωθυπουργός. Ζήτω η βλακεία, λοιπόν. Ποιος νοιάζεται;
Υγ: Φυσικά και θα ήμουν βλάκας αν τους παραχωρούσα τόσο εύκολα το άλλοθι της βλακείας. Απλώς είναι τόσο βλάκες που πιστεύουν ότι αν παραστεί κάποτε σχετική ανάγκη, θα αθωωθούν λόγω βλακείας. Αυτό ακριβώς που επιδιώκει τώρα ο Γιώργος Παπακωνσταντίνου. Η βλακεία τους, όμως, δε μειώνει ούτε κατ’ ελάχιστο το μέγεθος των εγκλημάτων τους.

Θα συνεχιστεί η πτώση στα ενοίκια των γραφείων και το 2013...




Μέσα στο δύσκολο οικονομικό κλίμα που επικρατεί οι περισσότερες επιχειρήσεις έχουν πρωταρχικό στόχο τη μείωση του κόστους των γραφείων (ενοικίων), αλλά χωρίς να επηρεάζεται η επαγγελματική τους επιτυχία όσο αυτή εξαρτάται από τον παράγοντα «εργασιακό περιβάλλον».
Σύμφωνα με...
τα αποτελέσματα της Ευρωπαϊκής Ερευνας Ενοικιαστών Γραφείων που μόλις δημοσιεύθηκε από την Colliers International, πρωταρχικός στόχος των ενοικιαστών αποτελεί η μείωση του κόστους των γραφείων τους αναζητώντας εξισορρόπηση μεταξύ οφέλους και εύρεσης τρόπων προς ανάπτυξη των επιχειρήσεων.
Ειδικά για την Ελλάδα σημειώνεται ότι τα καθαρά επίπεδα μισθωτικών αξιών έχουν παρουσιάσει πτώση της τάξεως του 40% σε περιουσίες δευτερευούσης σημασίας, αυξάνοντας έτσι τη διαφορά μεταξύ των τιμών γραφειακού χώρου πρώτης κατηγορίας και των τιμών γραφείων χαμηλότερης ποιότητας. Ως αποτέλεσμα τα ποσοστά διαθέσιμων χώρων παραμένουν σε σταθερά επίπεδα για προνομιακές τοποθεσίες γραφείων καθώς η ζήτηση τείνει να επικεντρώνεται σε αυτές τις ενότητες, η οποίες τελικά θα σταθεροποιήσουν τις μισθωτικές αξίες.

Στην έρευνα συμμετείχαν κυρίως μεγάλες επιχειρήσεις που απασχολούν τουλάχιστον 1.000 εργαζόμενους σε όλη την Ευρώπη με την πλειοψηφία τους να χωρίζεται σε τέσσερις βασικούς τομείς: τον Τραπεζικό, τον Οικονομικό και τον Ασφαλιστικό, τον τομέα ΙΤ και Τηλεπικοινωνιών, τον Βιομηχανικό, τις Μεταφορές και τα Αναλώσιμα, και τέλος τις Επαγγελματικές Υπηρεσίες.

Σε ένα περιβάλλον συνεχιζόμενης οικονομικής αβεβαιότητας τα ευρήματα της έρευνας δείχνουν ότι μετά τις μειώσεις προσωπικού, οι περικοπές στα κόστη ενοικίασης αποτελούν τη δεύτερη συνηθέστερη επιλογή και είναι σαφές ότι οι επιχειρήσεις εξετάζουν διάφορες επιλογές με σκοπό να επιτύχουν μεγαλύτερη αποτελεσματικότητα.

Πάνω από το 40% των ερωτηθέντων εταιρειών δήλωσαν ότι έχουν μειώσει τις απαιτήσεις τους σε γραφειακούς χώρους κατά τα τελευταία πέντε χρόνια ενώ το 80% των ερωτηθέντων έθεσαν ως πρωταρχικό στόχο την εξοικονόμηση κόστους. Παρόμοια τάση παρατηρήθηκε στην ελληνική αγορά όπου η οικονομική ύφεση είχε τεράστιο αντίκτυπο στις ανάγκες των χρηστών για γραφειακούς χώρους ως αποτέλεσμα των προσπαθειών τους να μειώσουν τα ετήσια κόστη στο κλάδο της ακίνητης περιουσίας. Κατά συνέπεια, οι μετεγκαταστάσεις στόχευαν κυρίως σε 'μειώσεις' χώρων προκειμένου να μειωθούν τα λειτουργικά κόστη για τους ενοικιαστές.

Ωστόσο, παρά τους προβληματισμούς για τα κόστη κατά την επιλογή γραφειακών χώρων, η έρευνα δείχνει ότι οι εταιρείες δεν υποτιμούν την ελκυστικότητα των νέων γραφειακών χώρων στο προσωπικό τους. Σχεδόν το 80% των ερωτηθέντων εστίασαν στην επιρροή που άσκησαν οι κτηριακές εγκαταστάσεις τους κατά τη διαδικασία προσλήψεων και διατήρησης προσωπικού.

Τα κύρια ευρήματα της έρευνας δείχνουν ότι:

∙ Εξοικονόμηση κόστους μίσθωσης: Κατά τις αποφάσεις των ενοικιαστών σε θέματα ακίνητης περιουσίας η συγκράτηση κόστους παραμένει στη κορυφή των θεμάτων τους. Ως αποτέλεσμα, πολλές εταιρείες και ειδικά εταιρείες με Corporate Real Estate, εξακολουθούν να αντιμετωπίζουν αποφάσεις εξοικονόμησης κόστους ενώ ταυτόχρονα υιοθετούν μέτρα που υποστηρίζουν ολική επιχειρηματική ανάπτυξη.
∙ Επανεξέταση σχεδιασμού εργασιακού χώρου: Οι εταιρείες στη πλειονότητα τους (84%) που έχουν προχωρήσει σε μετεγκατάσταση / ανανέωση συμβολαίου μίσθωσης κατά την τελευταία διετία, εκμεταλλεύτηκαν την ευκαιρία να επανεξετάσουν το σχεδιασμό του εργασιακού τους χώρου και να προβούν σε αλλαγές εργασιακών πρακτικών, συμπεριλαμβανομένων desk sharing και hot desking. Καθώς οι εταιρείες επιδιώκουν την περαιτέρω βελτιστοποίηση της ακίνητης περιουσίας και του χαρτοφυλακίου τους, η τάση αυτή είναι πιθανό θα επικρατήσει στο μέλλον.
∙ Αντίκτυπο κτιριακών εγκαταστάσεων στην προσέλκυση και διατήρηση προσωπικού: Οι ερωτηθέντες στη πλειοψηφία τους υποστηρίζουν την άποψη ότι η επιλογή των κτιριακών εγκαταστάσεων έχει επηρεάσει σημαντικά το προσωπικό τους και τη διάθεση τους να εργάζονται αποδοτικά. Η προσβασιμότητα και οι ανέσεις θεωρούνται τα δύο πιο σημαντικά χαρακτηριστικά ενός κτιρίου για να διατηρήσει και να προσελκύσει τους καλύτερους εργαζόμενους.
∙ Υπολογίζοντας το κόστος μεταβίβασης σε ενεργειακά κτήρια: Στην ερώτηση αξιοποίησης "πράσινων κτηρίων", οι ερωτηθέντες δήλωσαν την Εταιρική Κοινωνική Ευθύνη (EKE) και τη βελτιωμένη ικανότητα να προσελκύουν και να διατηρούν προσωπικό, ως τους δυο βασικότερους παράγοντες όταν αποφασίζουν να διαλέξουν πράσινο κτήριο. Ωστόσο, προς το παρόν, λιγότερο από το 50% των εταιρειών απάντησαν ότι θα πλήρωναν περισσότερο για πράσινο κτήριο.
∙ Αμετάβλητα τα οικονομικά προβλήματα: Η οικονομική ανάπτυξη κατά το μεγαλύτερο μέρος της Ευρώπης πρόκειται να παραμείνει αποσπασματική και για το 2013, καθώς οι επιπτώσεις των μέτρων λιτότητας και της αβεβαιότητας εξακολουθούν να συγκρατούν τις δαπάνες και να παρεμποδίζουν τις εταιρικές επενδύσεις. Οι τελευταίες προβλέψεις για την Ευρωζώνη δείχνουν σταθερό ΑΕΠ για το 2013.
∙ Αγορά Ενοικιαστών: Οι επιχειρήσεις θα εξακολουθήσουν να έχουν το πάνω χέρι καθώς οι οικονομικές συνθήκες και η περιορισμένη ζήτηση θα δημιουργεί πίεση στους ιδιοκτήτες, που ανταγωνίζονται για ένα μειωμένο αριθμό δυνητικών ενοικιαστών.
∙ Επαναδιαπραγμάτευση ενάντια Μετεγκατάστασης: Ενοικιαστές γραφείων με επερχόμενες λήξεις μισθώσεων ή τερματισμούς συμβολαίων μίσθωσης θα εξακολουθήσουν να προτιμούν επαναδιαπραγμάτευση μισθωτικής αξίας ή ανανέωση συμφωνίας μίσθωσης, ως εναλλακτική λύση στη μετεγκατάσταση, καθώς επιδιώκουν να αποφεύγουν πρόσθετες δαπάνες και να επωφελούνται από τη ισχυρότερη θέση διαπραγμάτευσης για να εξασφαλίσουν ευνοϊκότερους όρους. Η τάση αυτή ήταν εμφανής και στην αγορά της Αθήνας όπου οι τελικοί χρήστες αναζητούσαν κίνητρα στη μορφή δωρεάν περιόδων ενοικίου και σημαντικές μειώσεις στις μισθωτικές αξίες, καθώς επίσης και συνεισφορά στη διαμόρφωση και στις βελτιώσεις του χώρου. Σχεδόν σε όλες τις περιπτώσεις, οι ιδιοκτήτες ήταν πρόθυμοι να αποδεχτούν τους όρους αυτούς και να διατηρήσουν τους ενοίκους προκειμένου να αποφύγουν την εκκένωση των κτηρίων τους.
∙ Περιορισμένος κατάλληλος χώρος: Σε πολλές περιπτώσεις, το αποτέλεσμα της μετεγκατάστασης ενοικιαστή μπορεί να επηρεαστεί εξίσου από ζητήματα εφοδιασμού. Σε πολλές πόλεις, η σοβαρή επιβράδυνση της κατασκευαστικής δραστηριότητας περιορίζει τον αριθμό των διαθέσιμων επιλογών μετεγκατάστασης, ιδιαίτερα στις πιο κεντρικές περιοχές συμπεριλαμβανομένου του Λονδίνου, του Μονάχου και της Μόσχας.

Για το μέλλον, ο δρ Βάλτερ Μπέχερτ, Director of Research and Forecasting στη Colliers International καταλήγει: «Τα αποτελέσματα της έρευνας είναι πλήρως συνεπή με την έλλειψη οικονομικής εμπιστοσύνης, που σημαίνει ότι οι επιχειρήσεις εστιάζουν ακόμη στην περικοπή δαπανών από ότι στις περεταίρω επενδύσεις. Η έλλειψη εμπιστοσύνης αποτελεί το κύριο εμπόδιο για τις επενδύσεις και την ανάκαμψη της οικονομίας. Αυτές οι ανησυχίες θα επηρεάσουν την επιχειρηματική εμπιστοσύνη τουλάχιστον μέχρι τα μέσα του 2013, γεγονός που υποδηλώνει ότι η βελτίωση της εμπιστοσύνης και η βιώσιμη ανάκαμψη δεν είναι στα χαρτιά μέχρι τα τέλη του 2013 ή, το πιθανότερο, μέχρι το 2014»...




Ξεπέρασαν τα 24 δισ. ευρώ οι εξαγωγές το 2012...




Eφικτός ο στόχος της κυβέρνησης για το 2013 να αντιστοιχούν οι εξαγωγές στο 13% του ΑΕΠ...
Ιστορικό ρεκόρ εξαγωγών σημειώθηκε στην Ελλάδα το 2012, καθώς ξεπέρασαν τα 24 δισεκατομμύρια ευρώ, ποσό που αντιστοιχεί στο 12,6% του ΑΕΠ. Σύμφωνα με εκτιμήσεις του...
Πανελλήνιου Συνδέσμου Εξαγωγέων (ΠΣΕ), αυξήθηκαν σε σχέση με το 2011 κατά 2 δισεκατομμύρια ευρώ

Εάν προστεθούν και οι εξαγωγές υπηρεσιών, οι εξωστρεφείς ελληνικές επιχειρήσεις συνεισέφεραν περίπου το 23% του ΑΕΠ.

Εάν επιβεβαιωθούν αυτές οι εκτιμήσεις τότε φαντάζει ρεαλιστικός ο στόχος της κυβέρνησης για το 2013 να αντιστοιχούν οι εξαγωγές στο 13% του ΑΕΠ, καθώς μάλιστα αναμένεται να ληφθούν περαιτέρω μέτρα για την ενίσχυση των εξαγωγών και την απλούστευση των εξαγωγικών διαδικασιών.

Τα προβλήματα είναι τα εξής:

1.Αναμένεται συνέχιση της ύφεσης σε πολλές χώρες της ΕΕ, που αποτελούν βασικούς εμπορικούς εταίρους της Ελλάδας.
2.Ποσοστό άνω του 40% των εξαγωγικών επιχειρήσεων αντιμετωπίζει σοβαρά προβλήματα ρευστότητας, εξαιτίας και των καθυστερήσεων επιστροφών ΦΠΑ.
3.Δεν έχει αποκατασταθεί η ομαλότητα στο τραπεζικό σύστημα της χώρας.
4.Οι δυνατότητες απορρόφησης κονδυλίων από το ΕΣΠΑ προσκρούει στις αδυναμίες του τραπεζικού συστήματος.
5.Εξακολουθούν οι αλληλεπικαλύψεις αρμοδιοτήτων σε επίπεδο Διεθνούς Οικονομικής Πολιτικής της χώρας, σε περισσότερα από 5 Υπουργεία.
6.Διαπιστώνεται έλλειμμα εξαγωγικής τεχνογνωσίας, ειδικά στις Μικρομεσαίες Επιχειρήσεις της χώρας.

Μιλώντας στον ΣΚΑΪ, την περασμένη εβδομάδα, ο Μιχάλης Μασουράκης επικεφαλής της οικονομικής ανάλυσης στην Alpha Bank, σημείωσε ότι οι εξαγωγές αυξάνονται με καλούς ρυθμούς και οι εισαγωγές μειώνονται, κυρίως λόγω της κρίσης και της ύφεσης...

Αύριο όλοι στα διόδια της Λεπτοκαρυάς


Σήμερα στο Επιμελητήριο Πιερίας :

ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΩΝ – ΜΕΛΩΝ ΣΤΗΝ ΕΤΗΣΙΑ ΔΕΞΙΩΣΗ

Ο Πρόεδρος και το Διοικητικό Συμβούλιο του Επιμελητηρίου Πιερίας

ΠΡΟΣΚΑΛΟΥΝ

τους επιχειρηματίες – μέλη του Επιμελητηρίου
να παραβρεθούν στην ετήσια δεξίωση επ’ ευκαιρία του Νέου Έτους,
η οποία θα πραγματοποιηθεί

το Σάββατο 12 Ιανουαρίου 2013, ώρα 19:00



στο Επιμελητήριο Πιερίας (28ης Οκτωβρίου 9, Κατερίνη).






Στην εκδήλωση θα ανακοινωθούν τα συμπεράσματα

του Επιχειρηματικού Αναπτυξιακού Συνεδρίου

«Επιχειρηματικότητα, Ανταγωνιστικότητα, Ανάπτυξη της Πιερίας»



Με τιμή



Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ



ΗΛΙΑΣ ΧΑΤΖΗΧΡΙΣΤΟΔΟΥΛΟΥ

Νέος αντιπεριφερειάρχης Θεσσαλονίκης εξελέγη, με τη δεύτερη ψηφοφορία, ο πρώην Αντινομάρχης, Γιώργος Τσαμασλής, ο οποίος συγκέντρωσε 30 ψήφους, έναντι 13 του Μίμη Φωτόπουλου και 4 του Θεοχάρη Αποστολίδη.


 


  Νέος αντιπεριφερειάρχης Θεσσαλονίκης εξελέγη, με τη δεύτερη ψηφοφορία, ο πρώην Αντινομάρχης, Γιώργος Τσαμασλής, ο οποίος συγκέντρωσε 30 ψήφους, έναντι 13 του Μίμη Φωτόπουλου και 4 του Θεοχάρη Αποστολίδη. 
Αμέσως μετά ο περιφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας, Απόστολος Τζιτζικώστας, συνεχάρη το νέο αντιπεριφερειάρχη, αλλά και τους υπόλοιπους υποψηφίους και ανέφερε: «Ήταν μια δύσκολη επιλογή για όλους, το ξέρω. Ένα είναι το μήνυμα. Δεν υπάρχουν νικητές και ηττημένοι. Προχωράμε όλοι μαζί μπροστά». 
Από την πλευρά του ο κ. Τσαμασλής, ανέφερε ότι τηρήθηκε μια δημοκρατική διαδικασία, ευχαρίστησε τους περιφερειακούς συμβούλους και δεσμεύτηκε ότι θα εργαστεί από τη θέση του Αντιπερειάρχη.
 
Να σημειωθεί, ότι στη δεύτερη ψηφοφορία συμμετείχαν ο Γιώργος Τσαμασλής, ο Μίμης Φωτόπουλος και ο Θεοχάρης Αποστολίδης, καθώς ο Μιχάλης Τζόλλας αποχώρησε από την ψηφοφορία και δήλωσε ότι ψηφίζει λευκό. Σε δηλώσεις του ο κ. Τζόλλας, έκανε λόγο για «μικροψυχίες και σκοπιμότητες», σημείωσε ότι «δεν περίμενε τέτοια συμπεριφορά από ορισμένους ανθρώπους», κάλεσε τους συμβούλους να ψηφίσουν το καλύτερο και ευχήθηκε, όπως είπε, «να μη μετανιώσουμε την επόμενη μέρα».
 
Σημειώνεται ότι ο κ. Τζιτζικώστας, θα ανακοινώσει τη Δευτέρα τα ονόματα των 3 θεματικών αντιπεριφερειαρχών, ενώ θα παρουσιάσει και το νέο μοντέλο διοίκησης της Περιφέρειας.

Σας καλούμε να στηρίξετε και τις δύο δράσεις! Να μη λείψετε από καμία!



 


  




     Αγαπητοί συμπολίτες
Η αυριανή ημέρα, Κυριακή 13 Ιανουαρίου 2013, είναι πολύ σημαντική για την ομάδα μας, αλλά και γενικότερα για την τοπική κοινωνία.
Αύριο, στον τόπο μας, δυστυχώς σχεδόν ταυτόχρονα,  πραγματοποιούνται δύο σημαντικές εκδηλώσεις:


  • Από τις 10:00 έως τις 14:00 στην Πλατεία Δημαρχίας, ο δειγματισμός προϊόντων της δράσης «Χωρίς Μεσάζοντες», ένα αληθινό μάθημα άμεσης δημοκρατίας και διαφάνειας, και
  • Από τις 12:00 έως τις 14:00 η διαμαρτυρία στα διόδια της Λεπτοκαρυάςενάντια στις διώξεις πολιτών που αγωνίζονται κατά του παρανοϊκού καθεστώτος των διοδίων..
Σας καλούμε να στηρίξετε και τις δύο δράσεις! Να μη λείψετε από καμία!
Σας καλούμε να είστε εκεί! Πρέπει επιτέλους να πάρουμε την υπόθεση στα χέρια μας! Κλείστε τα αυτιά και μην ακούτε τους ρουφιάνους που ξεφυτρώνουν καθημερινά γύρω μας!
Μη φοβόσαστε! Μην το βάζετε κάτω!
Τρέμουν την οργή του λαού, του θυμωμένου πολίτη!
Φοβούνται τον οργισμένο πατέρα και την αποφασισμένη μάνα που βλέπουν να λεηλατείται το βιος τους.
Απλώστε το χέρι στο διπλανό σας!  Αντισταθείτε!


Στα σκουπίδια καταλήγει το 50% των τροφίμων...



Ελευθεροτυπία.
Βρετανική έρευνα εξηγεί ότι οι συνήθειες παραγωγής και κατανάλωσης τροφίμων στις κοινωνίες της Δύσης αφήνουν χωρίς φαγητό μεγάλα κομμάτια του παγκόσμιου πληθυσμού.
Στα σκουπίδια καταλήγει περίπου το...
μισό των τροφίμων που παράγονται παγκοσμίως -ίσο με περίπου 2 δισεκατομμύρια τόνους-, σύμφωνα με έρευνα που δημοσιεύτηκε την Πέμπτη. Το Βρετανικό Ινστιτούτο IME (Institution of Mechanical Engineers) αποδίδει τα ανησυχητικά νούμερα που βρήκε στην ανάλυσή του στις μη αναγκαίες αυστηρές ημερομηνίες πώλησης, στις πρακτικές «αγόρασε κάτι για να πάρεις δωρεάν κάτι άλλο» και γενικότερα στη καταναλωτική τάση των δυτικών κοινωνιών να ζητούν το τέλειο αισθητικά φαγητό˙ κι όλα αυτά σε συνδυασμό με την χαμηλού επιπέδου επεξεργασία, τις φτωχές γεωργικές πρακτικές, τις ανεπαρκείς υποδομές και τις μικρές αποθηκευτικές δυνατότητες.

Η έρευνα του ΙΜΕ βρήκε ότι γύρω στο 30% με 50% ή αλλιώς οι 1,2 έως 2 δισ. τόνοι τροφίμων που παράγονται παγκοσμίως δεν φτάνουν ποτέ σε κάποιο πιάτο. Γεγονός που απαιτεί εγρήγορση και αφύπνιση ιδίως όταν οι εκτιμήσεις των Ηνωμένων Εθνών είναι αποθαρρυντικές: τρία επιπλέον δισεκατομμύρια άνθρωποι θα πρέπει να τραφούν μέχρι το τέλος του αιώνα, την ίδια στιγμή που η πίεση για τους πόρους που χρειάζονται (γη, νερό και ενέργεια) αυξάνεται ολοένα και πιο πολύ. Για παράδειγμα στη Βρετανία, το 30% των λαχανικών δεν μαζεύονται διότι δεν πληρούν τα αυστηρά κριτήρια των πωλητών λιανικής για τη «φυσική» τους εμφάνιση. Επιπλέον το ήμισυ των τροφίμων που αγοράζεται σε Ευρώπη και ΗΠΑ πετιέται στα σκουπίδια.

Ο Τιμ Φοξ, επικεφαλής ενέργειας και περιβάλλοντος στο ΙΜΕ σχολιάζει: «Το ποσοστό των τροφίμων που χάνεται και πετιέται στον κόσμο είναι φοβερό. Πρόκειται για τρόφιμα που θα μπορούσαν για να θρέψουν τον αυξανόμενο πληθυσμό της γης – ακόμη κι αυτούς που σήμερα πεινάνε».

Έδιωξαν το παιδί τους λόγω κρίσης!...






Χωρίζει οικογένειες η κρίση... Τραγικό παράδειγμα ένας 18χρονος μαθητής του Εσπερινού Γυμνασίου Ηρακλείου, που από το σπίτι της οικογένειάς του βρέθηκε στο δρόμο!

Οι... πολύτεκνοι γονείς του αδυνατούν να συντηρήσουν όλα τα παιδιά της οικογένειας με αποτέλεσμα να δείξουν την έξοδο στο 18χρονο, αφήνοντάς τον να αναζητήσει την τύχη του, στους δρόμους.

Την κατάσταση του νεαρού συνειδητοποίησαν οι συμμαθητές του στο σχολείο, όταν έπειτα από μία αιμορραγία οδηγήθηκε στο νοσοκομείο. Σε επικοινωνία του σχολείου με τους γονείς του, οι γονείς απάντησαν πως δεν τους ενδιαφέρει και οι εκπαιδευτικοί «να κάνουν ό,τι καταλαβαίνουν με το παιδί».

Το παιδί είχε διωχθεί από το σχολείο και πριν ενηλικιωθεί, ενώ τότε, με εισαγγελική παρέμβαση είχε επιστρέψει στο σπίτι της οικογένειας. Μόλις όμως ενηλικιώθηκε, ο 18χρονος Νίκος είδε ξανά την πόρτα της εξόδου.

Οι συμμαθητές του, στη σελίδα του σχολείου στο Facebook, ανήρτησαν έκκληση για βοήθεια προς τον 18χρονο.



Ενιαίο δίκτυο συναλλαγών στα ΑΤΜ των Πειραιώς-ATE και Geniki...






Δωρεάν όλες τις συναλλαγές τους μέσα από το κοινό πλέον δίκτυο των 1.730 ΑΤΜ μπορούν να διενεργούν από χθες όλοι οι πελάτες της Geniki Bank της πρώην ATEbank και της Τράπεζας Πειραιώς, σύμφωνα με... σημερινή ανακοίνωση της Τραπεζας Πειραιώς.

Ενιαίο δίκτυο συναλλαγών στα ΑΤΜ των Πειραιώς-ATE και GenikiΥπενθυμίζεται ότι η Τράπεζα Πειραιώς έχει αποκτήσει την Geniki bank και το υγιές τμήμα της ATEbank.




ΗΜΕΡΙΔΑ στον Ανατολικό Όλυμπο : «Ιστορίες μεταξιού του χτες και του σήμερα»







    Το Κέντρο Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης θα πραγματοποιήσει ημερίδα στις 10 Φεβρουαρίου 2013 με θέμα το μετάξι και τίτλο
«Ιστορίες μεταξιού του χτες και του σήμερα».
Παρακαλούνται όσοι διαθέτουν φωτογραφικό ή άλλο σχετικό υλικό να επικοινωνήσουν με το κέντρο
στο τηλ. 2352022700
Επικοινωνία : Μπεκιροπούλου Βικτωρία (ΚΠΕ)
Βέργου Ελίνα (ΚΠΕ)
Μιχωλός Δημήτρης (Πολιτιστικός Σύλλογος Ν.Παντελεήμονα)

ΑΓΓΕΛΟΣ ΑΓΓΕΛΙΔΗΣ : ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ



13-1-13
ΑΓΓΕΛΟΣ  ΑΓΓΕΛΙΔΗΣ
Α Ν Α Κ Ο Ι Ν Ω Σ Η *
Σας προσκαλώ
στην Παρουσίαση της Ποιητικής μου Συλλογής με τίτλο ΄΄υποχρέωση τιμής΄΄ που θα γίνει με την ευκαιρία Ημερίδας της Ενωσης Συγγραφέων Πιερίας.
  Κυριακή 13-01-2013  -  11.00 πμ
               Πνευματικό Κέντρο ¨ΕΚΑΒΗ¨ Κατερίνης                                        
την εκδήλωση παρουσιάζουν :
Θάλεια Παπαδοπούλου  (Πανεπιστημιακός ΑΠΘ–Φιλόλογος)
Θωμάς Σολοποτιάς  (Φιλόλογος-Εκπαιδευτικός)
Ράνια Πάτρα  (Παιδαγωγός-Συγγραφέας)
Γιάννης Σιδηρόπουλος  (Δικηγόρος–Λογοτέχνης)
με τιμή
αγγελος  αγγελίδης
* δεν θα σταλούν ιδιαίτερες Προσκλήσεις

Θα είμαστε πάλι όλοι εκεί!



Image 












ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ ΤΗΣ ΣΥΝΤΟΝΙΣΤΙΚΗΣ ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ ΤΗΣ ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ ΑΓΩΝΑ ΚΑΤΑ ΤΩΝ ΔΙΟΔΙΩΝ ΠΙΕΡΙΑΣ

Πραγματοποιήθηκε την Τρίτη το βράδυ της  8-1-2013 στη Σχολή του Επιμελητηρίου Πιερίας, Παμπιερική σύσκεψη για τις τελευταίες εξελίξεις στο μεγάλο πρόβλημα των διοδίων.

Στην σύσκεψη συμμετείχαν και τοποθετήθηκαν, εκπρόσωπος της κ. Αντιπεριφερειάρχη Πιερίας, ο Περιφερειακός Σύμβουλος κ. Νίκος Μακρίδης,  αρκετοί εκπρόσωποι παραγωγικών τάξεων, Ομοσπονδιών, φορέων, Οργανώσεων  και Σωματείων του Νομού, αντιπρόσωποι της Επιτροπής Αγώνα κατά των διοδίων του Δήμου Δίου – Ολύμπου, εκπρόσωποι της Λαϊκής Συσπείρωσης, συλλογικότητες του Νομού και μεμονωμένοι πολίτες.
Στη αρχή της σύσκεψης έγινε από μέλη της Συντονιστικής Επιτροπής, σύντομη εισήγηση για το  θέμα των συμβάσεων παραχώρησης και των διοδίων  που πλήττει  ιδιαίτερα την Πιερία. Καταγγέλθηκε για μια ακόμα φορά ότι  το καθεστώς των διοδίων, έτσι όπως διαμορφώθηκε  με τις συμβάσεις παραχώρησης, όχι μόνο δεν ευνοεί αλλά αποτελεί τροχοπέδη για την οικονομική ανάπτυξη του τόπου και ιδιαίτερα του Νομού μας.
Αναφέρθηκε ότι οι τιμές των διοδίων παραβιάζουν τις βασικές αρχές της αναλογικότητας και της ανταποδοτικότητας,  οι οποίες αποτελούν θεμελιώδεις αρχές τόσο της Ευρωπαϊκής όσο και της Ελληνικής Νομοθεσίας και ενώ μάλιστα τα έργα, σε όλους τους υπό κατασκευή αυτοκινητόδρομους, έχουν σταματήσει εδώ και 2 χρόνια και είναι άγνωστο αν και πότε θα ξαναξεκινήσουν.
Παράλληλα η επιβολή προστίμων και αφαίρεση αδειών κυκλοφορίας από την Τροχαία σε όσους αρνούνται την πληρωμή, καθώς και η ποινικοποίηση κάθε διαμαρτυρίας που γίνεται σε σταθμό διοδίων, που θεσπίσθηκαν με αντίστοιχους νόμους,  παραβιάζουν τον πυρήνα των αναφαίρετων συνταγματικών δικαιωμάτων της ελεύθερης ανάπτυξης της προσωπικότητας και της συνδικαλιστικής ελευθερίας, δικαιώματα τα οποία με βάση το άρθρο 25 του Συντάγματός, είναι υποχρεωμένο το Κράτος να διασφαλίζει.  
Αναφέρθηκε συγκεκριμένα το παράδειγμα ιδιοκτητών ΤΑΞΙ και Μεταφορέων του Νομού μας, που βρέθηκαν αντιμέτωποι με την Ελληνική Δικαιοσύνη, μετά την ειρηνική διαμαρτυρία  τους στο σταθμό διοδίων της Λεπτοκαρυάς τον Σεπτέμβριο του 2011.
Αναφέρθηκε ότι 20 πολίτες της Λάρισας και του Βόλου, πρόκειται να δικασθούν στις 16 και 18 Ιανουαρίου από ποινικό δικαστήριο της Λάρισας, για αντίστοιχες ειρηνικές κινητοποιήσεις τους στους σταθμούς διοδίων του Μοσχοχωρίου και του Πυργετού, μετά από αντίστοιχες  καταγγελίες της εταιρίας: «Αυτοκινητόδρομος Αιγαίου Α.Ε.».
Ακολούθησαν τοποθετήσεις από όλους όσους συμμετείχαν και μετά από διαλογική συζήτηση και κατάθεση προτάσεων, αποφασίσθηκε:
Η πραγματοποίηση εκδήλωσης διαμαρτυρίας την Κυριακή 13 Ιανουαρίου 2013 και από ώρα 12:00 μέχρι 14:00 στο σταθμό διοδίων της Λεπτοκαρυάς, για το καθεστώς των διοδίων και ως έκφραση αλληλεγγύης στους υπόδικους πολίτες της Λάρισας και του Βόλου.
Εγκρίθηκε η υπογραφή κειμένου - ψηφίσματος αλληλεγγύης με τίτλο: «Ήμουν και εγώ εκεί».
Η Συντονιστική Επιτροπή καλεί όλους ανεξαιρέτως τους Πιεριείς, να πάρουν μέρος στην πιο πάνω διαμαρτυρία.
Παρακαλεί τις αρμόδιες  Αστυνομικές Αρχές να σεβασθούν το δικαίωμα του κάθε πολίτη να  εκφράσει δημόσια την αντίθεσή του σε ένα   καθεστώς διοδίων, που βλάπτει  με τον πιο άδικο τρόπο τα οικονομικά του συμφέροντα  αλλά και στην ποινικοποίηση των  δημοκρατικών και συνταγματικά κατοχυρωμένων θεσμών.
Δηλώνει ότι θα πάρει κάθε αναγκαίο μέτρο για την ομαλή διεξαγωγή της δημόσιας κυκλοφορίας στο χρονικό διάστημα της διαμαρτυρίας, όπως άλλωστε έχει συμβεί σε όλες τις μέχρι τώρα κινητοποιήσεις που οργάνωσε.
Οι δρόμοι αποτελούν  δημόσιο αγαθό και η χρήση τους από όλους πρέπει να είναι ανεμπόδιστη.  Οι συμβάσεις παραχώρησης είναι ληστρικές, άδικες και εισάγουν ένα βάρβαρο και αποικιοκρατικό καθεστώς σε βάρος όλων μας.
Είναι κατά συνέπεια χρέος όλων μας να ΑΝΤΙΣΤΑΘΟΥΜΕ και να τις ΚΑΤΑΡΓΗΣΟΥΜΕ.
Η ΣΥΝΤΟΝΙΣΤΙΚΗ  ΕΠΙΤΡΟΠΗ




Από Αστικά με ...καρτερία - Επιστολή προς το Δήμαρχο Κατερίνης κ. Σάββα Χιονίδη



 
Αγαπητέ κ. Δήμαρχε,
   
     Σας εύχομαι καλή χρονιά, το αυτό επιθυμώ και δι’ ημάς (για να αντιστρέψω την παλιά ευχή των επιστολών, που ευχόμασταν για τους άλλους [δι’ υμάς], τώρα εύχομαι για μας), γιατί όπως θα διαπιστώνατε και μόνος σας, αν κάνατε τον κόπο να περάσετε κι απ’ τη γειτονιά μας, τα Αστικά, θα αντικρύζατε αυτές τις εικόνες, που δε σας τιμούν ως δημοτική αρχή! Εμείς βέβαια τις έχουμε συνηθίσει, γιατί τις βλέπουμε εδώ και τέσσερις τουλάχιστο μήνες και δεν ξέρω μήπως μας κακοφανεί, αν κάποτε αποφασίσετε να ολοκληρώσετε τα έργα που αφήσατε στη μέση! Και μη μας βρείτε τίποτα δικαιολογίες ότι σταμάτησε η χρηματοδότηση λόγω κρίσης κι άλλα τέτοια σχετικά, γιατί θα σας πω ότι εμείς θα ήμασταν ευχαριστημένοι με δρόμους χωρίς λακκούβες και πεζοδρόμια αρκετά ώστε να περπατούν οι πεζοί με ασφάλεια, χωρίς να χρειάζεται να κατεβαίνουν στο οδόστρωμα με κίνδυνο να χτυπηθούν από διερχόμενα αυτοκίνητα. 
 

Αν δεν έφταναν τα χρήματα, δεν έπρεπε να είχε ξεκινήσει το έργο. Αυτό ξέρω εγώ ότι κάνει κάθε νοικοκύρης στο σπίτι του, αυτό νομίζω ότι πρέπει να κάνουν και οι κάθε μορφής κυβερνώντες.
Όσο δε για το αν είναι λειτουργικοί οι δρόμοι, όπως έχουν διαμορφωθεί σε κάποιους παραπάνω δρόμους; Καλύτερα να ρωτήσετε τις μανάδες, που θέλουν να βγάλουν βόλτα τα παιδιά τους με τα καροτσάκια ή άτομα με αναπηρία ή κάποιον τυφλό, αν μπορεί εύκολα να φτάσει στην πλατεία! Αν δε σας βρίσουν, σημαίνει ότι είναι πολύ ευγενικοί, διότι ορισμένοι ‘’λεβέντες’’ παρκάρουν όπως τους βολεύει οριζόντια, κάθετα ή διαγώνια, που δεν μπορεί να περάσει ούτε… ακροβάτης, όχι άνθρωπος και δη με ειδικές ανάγκες! Αλλά απ’ τη στιγμή που η δημοτική αστυνομία (το είπαμε κι άλλη φορά) είναι να γράφει κάποια αυτοκίνητα παράνομα παρκαρισμένα γύρω στην πλατεία και δεν έχει φαίνεται άλλες εντολές, λογικό είναι να παρατηρούνται αυτές οι τριτοκοσμικές εικόνες και οι παρανομούντες όχι μόνο να μη συνετίζονται, αλλά να σε προκαλούν κι από πάνω, όταν τους υπενθυμίζεις το αυτονόητο!
Τι άλλο να πω κ. Δήμαρχε! Έχω απογοητευθεί! Δε θα επανέλθω, γιατί φοβάμαι ότι φωνάζω σε ώτα μη ακουόντων!
Σας χαιρετώ κι εύχομαι ο νέος χρόνος να είναι καλύτερος για όλους μας!
                                                                 Δημοσθένης Μπαρέκας
Υ.Γ. Θα παρακαλούσα να αναγκάζατε τους ιδιοκτήτες των σκύλων, όταν τους κάνουν βόλτα να κάνουν το ψιλό τους και το χοντρό τους, να έχουν μαζί τους σκουπάκι, φαρασάκι και κουβαδάκι. Όποιος δεν έχει μαζί του, να του επιβάλλεται πρόστιμο. Δεν είμαστε υποχρεωμένοι να δεχόμαστε τα κόπρανά τους στην αυλή και στην πόρτα μας! 
                                  


Οι άστεγοι προτίμησαν το κρύο...





Μόλις 15 άνθρωποι πήγαν στους χώρους φιλοξενίας του Δήμου Αθηναίων χθες, την πιο κρύα μέρα του χρόνου...

Την ίδια στιγμή που ο αριθμός των αστέγων σημειώνει ραγδαία αύξηση ειδικά στο κέντρο της Αθήνας, λόγω της οικονομικής κρίσης.

«Η χαμηλή προσέλευση είναι...

συνηθισμένο φαινόμενο, ειδικά για τις πρώτες μέρες, καθώς οι περισσότεροι δεν γνωρίζουν ότι έχουν ανοίξει. Πολλοί επίσης δεν θέλουν να μετακινηθούν γιατί θεωρούν το κράτος εχθρό τους και υπαίτιο για την κατάστασή τους και κατά συνέπεια δεν συνεργάζονται», δηλώνει στην «Εφ.Συν.» ο Γιώργος Αποστολόπουλος, πρόεδρος του Κέντρου Υποδοχής και Αλληλεγγύης του Δήμου Αθηναίων, του αρμόδιου φορέα που ασχολείται με τους άστεγους.

Από χτες λειτουργούν σε 24ωρη βάση οι τρεις χώροι του Δήμου στη Λέσχη Φιλίας Αγίου Παύλου (Μαμούρη και Δύμης), στη Λέσχη Φιλίας Κυψέλης (Αγίου Μελετίου και Ξεναγόρα) και στο Πολιτιστικό Κέντρο του 4ου Διαμερίσματος (Λένορμαν και Αλεξανδρείας) και θα παραμείνουν ανοιχτοί μέχρι να περάσει το κύμα ψύχους.

Το βράδυ, προσωπικό του Δήμου πραγματοποιεί εξορμήσεις και ενημερώνει τους αστέγους για τη δυνατότητα διανυκτέρευσης, τους παρέχουν κουβέρτες, τρόφιμα και όπου χρειαστεί ιατρική βοήθεια ειδοποιούν το ΕΚΑΒ. Το ίδιο συμβαίνει και κατά τη διάρκεια των συσσιτίων που μοιράζονται σε πολλά σημεία στην Αθήνα στα οποία προσέρχονται μαζικά άστεγοι, άποροι και τοξικοεξαρτημένοι.

Αρκετοί άστεγοι δεν θέλουν να εγκαταλείψουν τις «καβάτζες» τους -υπόστεγα, γωνίες, εξαερισμούς του μετρό ή παράγκες που έχουν στήσει οι ίδιοι σε διάφορα σημεία της Αθήνας και έχουν κατακτήσει έπειτα από κόπο- για λίγες μόνο μέρες «δημοτικής φιλοξενίας». Υπάρχουν άλλοι που παραμένουν στο ίδιο μέρος πεισματικά γιατί έτσι καταφέρνουν να βγάζουν τα προς το ζην ή επειδή τους συντηρούν άτυπα δίκτυα γειτονιάς.

«Οι άστεγοι αποτελούν μια πολυσύνθετη ομάδα που χρειάζεται ιδιαίτερη προσέγγιση, η οποία δεν μπορεί να εξαντλείται μόνο τις μέρες που υπάρχει πολύ κρύο» τονίζει στην «Εφ.Συν.» η Αντα Αλαμάνου από την οργάνωση ΚΛΙΜΑΚΑ που διατηρεί το δικό της κέντρο φιλοξενίας αστέγων στον Κεραμεικό (Κωνσταντινουπόλεως 30), το οποίο λειτουργεί όλο τον χρόνο.

«Μπορεί κάποιος να είναι νεοάστεγος, αλλοδαπός, ασθενής ή να έχει ψυχολογικά προβλήματα. Δεν θα μετακινηθεί εύκολα σε έναν άγνωστο χώρο, κάποιοι μπορεί να φοβούνται, ενώ άλλοι που έχουν χρόνια στον δρόμο δεν θα προσεγγίσουν τέτοιους χώρους», δηλώνει η Α. Αλαμάνου. Η ΚΛΙΜΑΚΑ, χτες, στην πρώτη μέρα της παγωνιάς μοίρασε 100 υπνόσακους, κάτι που αποδεικνύει πως η καθημερινή παρουσία και η επαφή με αυτούς τους ανθρώπους δημιουργεί διαφορετικές σχέσεις εμπιστοσύνης.

1960 είναι το τηλέφωνο 24ωρης επικοινωνίας του Δήμου για τους αστέγους.



Aναρτήθηκε από: ΤΟΝ ΑΠΟΣΤΟΛΟΝ ΛΑΓΙΟΝ



Άστεγοι στο κρύο...

Τώρα γελάς....





…όταν θα είσαι στο ειδώλιο του Λαϊκού Δικαστηρίου κι όχι των δικαστών του τροϊκανού καθεστώτος, τότε θα είναι η ώρα που το χαμόγελο θα ‘ρθει και στα δικά μας χείλια!



Aναρτήθηκε από: ΤΟΝ ΑΠΟΣΤΟΛΟΝ ΛΑΓΙΟΝ

Κρυώνω… και νοιώθω μαλάκας!