Κυριακή 31 Ιουλίου 2011
ΛΕΥΚΗ Πώς αντιμετωπίζεται αυτή η ενοχλητική δερματική νόσος
Πρώτα παρατήρησε ότι, αν και ήταν μόλις 18 χρονών, είχε μια τούφα άσπρες τρίχες στα μαλλιά του, στη συνέχεια στα γένια του και έπειτα και στις τρίχες στο στέρνο του. Σύντομα άρχισε να παρατηρεί και άλλους ανθρώπους που είχαν άσπρους «λεκέδες» στα χέρια, το πρόσωπο, τα πόδια τους. Ο δερματολόγος τού μίλησε για τη λεύκη, μια δερματοπάθεια που δεν είναι τόσο σπάνια, αφού απασχολεί τον ένα στους εκατό ανθρώπους. Του εξήγησε ότι πρόκειται για μια αυτοάνοση ασθένεια κατά την οποία ο ίδιος ο οργανισμός καταστρέφει -για άγνωστους λόγους- ορισμένα μελανοκύτταρα σε κάποια σημεία του σώματος και έτσι δεν παράγεται εκεί μελανίνη, με αποτέλεσμα το δέρμα ή οι τρίχες να ασπρίζουν. Επίσης ότι, όπως κάθε αυτοάνοσο νόσημα, εκφράζεται πολύ διαφορετικά στον κάθε άνθρωπο, αλλά όμως, όπως και σε κάθε άλλη περίπτωση, ο ασθενής είναι καλό να γνωρίζει όσο το δυνατόν περισσότερα, αφού η γνώση είναι δύναμη.
Fish spa: η νέα μόδα
Μια εναλλακτική μέθοδος περιποίησης των ποδιών που αποτελεί τη νέα μόδα στην Ευρώπη, μπορούμε πλέον να απολαύσουμε κι εμείς στο κέντρο της Αθήνας. Ο λόγος για την ιχθυοθεραπεία ή αλλιώς fish spa την οποία είχαμε την ευκαιρία να δοκιμάσουμε.
Τι ακριβώς είναι το fish spa;
Πρόκειται για μια φυσική μέθοδο περιποίησης των κάτω άκρων όπου δεν χρησιμοποιούνται ούτε ψαλίδια, ούτε λίμες ή άλλα αξεσουάρ. Η μέθοδος της ιχθυοθεραπείας προέρχεται από την Τουρκία και εφαρμόζεται κυρίως σε χώρες της Άπω Ανατολής. Το έργο της περιποίησης των ποδιών αναλαμβάνουν τα μικρά ψαράκια του γένους Garra Rufa.
Τα ψαράκια αυτά τα οποία ζουν μέσα στα πεντακάθαρα νερά ενός ενυδρείου στο οποίο κληθήκαμε να βυθίσουμε τα πόδια μας επιτελούν ένα πολλαπλό έργο. Καταρχήν ξεκινούν να πιπιλούν τα πόδια σε όλο τους το μήκος ξεκινώντας από τα δάκτυλα μέχρι τη γάμπα ή ακόμη και το γόνατο εάν κάποιος έχει βυθίσει τα πόδια του βαθιά στο νερό.
Γιατρέ, εσείς τι κάνετε για το δέρμα σας;
1. Ποια είναι η καθημερινή ρουτίνα φροντίδας της επιδερμίδας σας;Η καθημερινή φροντίδα μου περιλαμβάνει φυσικά το ξύρισμα, για το οποίο πρέπει να αφιερώνουμε λίγο περισσότερο χρόνο, ώστε να αποφεύγουμε ερεθισμούς και μικροκοψίματα. Καλή ενυδάτωση με χλιαρό νερό στην αρχή και κατόπιν ελαφρύ μασάζ με έναν καλό αφρό ξυρίσματος είναι απαραίτητα, όπως και η χρήση μιας σχετικά άθικτης λεπίδας ξυραφιού. Στη συνέχεια, καλό ξέβγαλμα με χλιαρό νερό και, τέλος, εφαρμογή μιας ενυδατικής κρέμας ή λοσιόν, π.χ. με Aloe Vera.
Μικροί χώροι: Μεγάλοι… στο μάτι
Οι τεράστιοι χώροι δείχνουν κατά κανόνα ψυχροί και αφιλόξενοι, μαζεύονται δύσκολα και αντενδείκνυνται για τεμπέληδες, που κουράζονται στην προοπτική να περπατήσουν όλη αυτή την απόσταση από το σαλόνι στην κουζίνα, για να ξαναγεμίσουν την κούπα του καφέ που άδειασε. Γι’ αυτό ψηφίζουμε πάντα υπέρ των μικρών, cozy και ζεστών χώρων στο σπίτι.
Εγγραφή σε:
Αναρτήσεις (Atom)