PIERIA-GR ΚΟΝΤΑ ΣΑΣ ΑΠΟ ΤΟ 2008 ΤΟ ΠΡΩΤΟ BLOG ΤΗΣ ΠΙΕΡΙΑΣ

Στη γειτονιά των θεών του Ολύμπου.

PIERIA-GR ΓΙΑΤΙ ΕΜΕΙΣ ΓΡΑΦΟΥΜΕ ΚΑΙ ΔΕΝ ...ΑΝΤΙΓΡΑΦΟΥΜΕ

ΓΚΡΕΜΙΣΤΕ ΡΕ ...ΓΑΪΔΟΥΡΙΑ ΤΑ ΔΙΟΔΙΑ

ΤΟ E-MAIL ΜΑΣ ΕΙΝΑΙ KERAILIDISDIM@GMAIL.COM

Γιατί εμείς ΓΡΑΦΟΥΜΕ, υποΓΡΑΦΟΥΜΕ και δεν ΑΝΤΙγράφουμε

"METROPOLIS 106,7" ΤΟ ΠΡΩΤΟ ΚΑΙ ΜΟΝΑΔΙΚΟ ΑΘΛΗΤΙΚΟ ΡΑΔΙΟΦΩΝΟ ΤΗΣ ΠΙΕΡΙΑΣ

Η ομάδα του PIERIA GR σας καλώς ορίζει στη γειτονιά των θεών του Ολύμπου.

ΕΠΟΧΗ "ΝΤΟΥΜΟΥ" - ΔΗΜΑΡΧΟΥ, ΖΟΥΜΕ ΠΛΕΟΝ ΣΤΗΝ ΚΑΤΕΡΙΝΗ ΚΙ ΟΧΙ "ΔΗΜΑΡΧΟΥΛΗΔΩΝ" ΤΟΥ ΠΑΡΕΛΘΟΝΤΟΣ
(Κείμενο του Δημητρίου Π. Κεραηλίδη)

Ο παλιός χρόνος έφυγε. Ήρθε το 2024 και τώρα στις πρώτες μέρες του, για Κατερίνη, ας τονίσουμε την εποχή που ήρθε. Τώρα;;; Τώρα απλά θα πούμε, ΓΙΑΝΝΗ ΝΤΟΥΜΟ καλή αρχή. Καλή επιτυχία στο έργο σου για μια Κατερίνη ριγμένη, πονεμένη, ατιμασμένη, επί χρόνια μέσα στα δεινά.... Που έχει ανάγκη από ΔΗΜΑΡΧΟ ΚΑΤΕΡΙΝΗΣ. Αυτά. ΥΓ: Να πως πως ζούμε την Κατερίνη του Ντούμου κι όχι των άλλων εκκολαπτόμενων δημαρχούληδων, που κυκλοφορούν πλέον στο κέντρο. Σαν όπως οι πρώην του πρώην Δημάρχου Κατερίνης. Γιατί η ιστορία έγραψε: Ο Κουκοδήμος έχασε κι όχι ο Νταντάμης, ο Κυριακίδης, ο Μπουσνάκης, ο Συμεωνίδης ή ο ή Μορφακίδης. Αυτά...

Παρασκευή 21 Μαΐου 2010

ΛΙΤΟΧΩΡΟ ΟΛΥΜΠΟΥ

ΔΗΜΟΣ ΠΥΔΝΑΣ -ΚΟΛΙΝΔΡΟΥ

βρεχει ασταματητα στην πιερια...!!! ΘΑ ΛΙΩΣΟΥΝ ΤΑ ΧΙΟΝΙΑ !

ΩΡΑ για μελέτη...!

ΟΤΙ ΝΑΝΑΙ

ΜΗΤΣΟΟΟΟΟΟΟΟΟΟΟ..!!!!

ΑΠΕΡΓΟΥΝ ΤΑ ΠΡΑΚΤΟΡΕΙΑ ΠΡΟΠΟ ΛΟΤΤΟ ΚΙΝΟ κλπ

αύριο, ημέρα του μεγάλου τελικού....ΜΠΑΓΙΕΡΝ -ΙΝΤΕΡ
ΟΣΟΙ ΠΡΟΛΑΒΑΝΕ ΠΡΟΛΕΒΑΝΕ ΣΗΜΕΡΑ....ΝΑ ΠΑΙΞΟΥΝ ΣΤΟΙΧΗΜΑ..!!!

Μελοποιημένα ποιήματα ΠΙΕΡΙΕΩΝ καλλιτεχνών

ΤΗΝ ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΤΗΝ ΚΑΤΕΡΙΝΗ, ΕΚΑΒΗ, 8.30μμ
Στην άνυδρη πολιτιστικά Κατερίνη, μέσα στο ατέλειωτο όπως φαντάζει γκρίζο της καθημερινότητας μιας άσχημης συγκυρίας για τη χώρα και τους Έλληνες, η Πιερία θα πάρει βαθιά ανάσα την προσεχή Κυριακή 23 Μαΐου στις 8.30 το βράδυ στην Εκάβη.Ντόπιοι ποιητές, θα παρουσιάσουν τα έργα τους μελοποιημένα σε μια συναυλία που έρχεται καθυστερημένα μεν, πάντα ευπρόσδεκτη δε.Μια πολύ καλή ευκαιρία να αποδώσει η πόλη τιμή στους ανθρώπους της, μια πρώτης τάξεως ευκαιρία να αποδώσουν οι άνθρωποι του πολιτισμού μια αχτίδα ελπίδας σε έναν τόπο που ταλαιπωρείται δυστυχώς επί σειρά ετών από απίστευτο κιτς σε όλες του τις εκφάνσεις.Μια εκδήλωση «απάντηση» και δείγμα «αντίστασης» στα μηνύματα των καιρών που θέλουν τους ανθρώπους «εγκλωβισμένους» στο εγώ τους και «ντοπαρισμένους» από την δυσωδία της καθημερινότητας.Η συναυλία θα είναι υπό τη διεύθυνση του συνθέτη κυρίου Ναβροζίδη Μπάμπη, ενώ οι ποιητές των οποίων έχουν μελοποιηθείποιήματά είναι οι:
Μπικηρόπουλος Θεοχάρης ( Ποιητής, συγγραφέας, δημοσιογράφος)
Σιδηρόπουλος Ιωάννης, (Ποιητής, δικηγόρος)
Ολύμπιος Ευγένιος,
Παπαδημητρίου Μάγδα, (Ποιήτρια)
Ζαραμητροπούλου Ελένη,
Ζούνζουρας Κώστας, (Μουσικός και κυρίως νέος καλλιτέχνης)
Κόσυβας Θάνος,
Ολοκτσίδης Αργύρης
Σαρρή - Φωτοπούλου Μαίρη  και η κυρία Παπανικολάου Μίνα (Ποιήτρια)


Στο τραγούδι, οι ερμηνευτές: Μαρία Στάθη-σοπράνο, Ιβάν Ναβροζίδη-τενόρος, Φιλιώ Φωτίου-σοπράνο.Συνοδεύουν οι μουσικοί:Κλαρινέτο:Ιβάν Ναβροζίδης, Βιολί:Διονύσης Κουτουζίδης, Πιάνο:Γιώργος Ζαίμης.

ΑΡΗΣ ΤΟΥ..ΠΟΛΕΜΟΥ

ΦΑΚΕΛΟΙ ΓΙΑ ΠΕΤΡΑΛΙΑ-ΑΒΡΑΜΟΠΟΥΛΟ ΣΕ 2 ΚΥΡΙΑΚΑΤΙΚΕΣ...

Αύριο θα μιλήσει ο Άρης Σπηλιωτόπουλος. Όπως μάθαμε, είναι καλεσμένος στο πρωινό ενημερωτικό του... Mega. Είναι αποφασισμένος να τα... πει όλα έξω από τα δόντια. Θα καρφώσει πολύ κόσμο μέσα στη Ν.Δ. Θα έχει... ενδιαφέρον να δούμε εάν θα αναφερθεί και στους προκατόχους του. Στον Δημήτρη Αβραμόπουλο και τη Φάνη Πετραλιά. Οι φάκελοι πάντως για τους πρώην υπουργούς έχουν φτάσει σε δημοσιογραφικά γραφεία. Τους έχουν δυο Κυριακάτικες εφημερίδες. Και δεν τους έχει δώσει ο Άρης. Τους έχει δώσει ο Μαρκόπουλος. Αυτά προς το παρόν...
ΠΗΓΗ: FIMOTRO

PACMAN -GOOGLE!

Ο κόσμος έχει ΚΟΛΛΗΣΕΙ  με το pacman που έβαλε το google στην κεντρική του σελίδα. Παίζουν όλοι σαν τρελοί, ειναι το πιο πετυχημένο Doodle που έχει βάλει ποτέ. Μπορείτε να παίξετε διπλο, με τον pacman και τη Miss pacman στην οθόνη

Tο Google θα παντρέψει την τηλεόραση με το Ιντερνετ

 με το σύστημα Android


Ο όμιλος Google του διαδικτύου ανακοίνωσε σήμερα μια λύση για τη σύνδεση των τηλεοράσεων με το διαδίκτυο, που θα βασίζεται στο λειτουργικό της σύστημα Android, για να \"συνδυαστεί το καλύτερο της τηλεόρασης και του Διαδικτύου\".

Οι Έλληνες που "πούλησαν" το Αμερικανικό Όνειρο στο Ντάργουϊν

Η γνωστή έκθεση "Πουλώντας το Αμερικάνικο Όνειρο: Ελληνικά Καφενεία στην Αυστραλία" θα διαρκέσει έως την Κυριακή, 20 Ιουνίου 2010, στη Βιβλιοθήκη της Βουλής της Βόρειας Επικράτειας (Νόρδερν Τέριτορι), στο Ντάργουϊν.
 
Αυτή είναι η τρίτη έκθεση που πραγματοποιήθηκε σε παν-αυστραλιανό επίπεδο. Η πρώτη έκθεση φιλοξενήθηκε στο Εθνικό Μουσείο της Αυστραλίας, στην Καμπέρα και η δεύτερη στο Μουσείο Μετανάστευσης στην Αδελαϊδα. Μέχρι τώρα, την έκθεση έχουν επισκεφτεί περίπου 100.000 άτομα. Οι δημιουργοί της έκθεσης, η φωτογράφος κ. Έφη Αλεξάκη και ο κοινωνικός- ιστορικός, Λέοναρντ Γιανισέφσκι, είναι γνωστοί στην Αυστραλία. Οι υπάλληλοι του Τμήματος Τεχνών στη Βόρεια Επικράτεια, οι οποίοι έχουν αναλάβει τη φιλοξενία και την οργάνωση της έκθεσης, έχουν φροντίσει κάθε λεπτομέρεια. Η κ. Μελίσα Φίσερ, υπεύθυνη επικοινωνίας της Βιβλιοθήκης της Βουλής, δήλωσε ότι η παρουσίασή της έκθεσης "είναι το κυριότερο γεγονός… του Ελληνικού Φεστιβάλ 'Γλέντι', που διοργανώνεται στο Ντάργουϊν. Η Λινέτ Άιτσισον, εκπρόσωπος της βιβλιοθήκης, συμπληρώνει ότι "είναι μια εξαιρετικά ενδιαφέρουσα έκθεση για την Επικράτεια, ειδικά επειδή έχουμε τόσο μεγάλη ελληνική παροικία".

"Οι Βασιλιάδες της Μυκόνου"

ταινία για την Ελλάδα του 2010


Συνεχίζονται οι αναφορές των αυστραλιανών μέσων ενημέρωσης στην ταινία \"Οι Βασιλιάδες της Μυκόνου\" (Wog Boys 2: The Kings of Mykonos). Η πρεμιέρα της κινηματογραφικής ταινίας έγινε την Παρασκευή, εν μέσω εντυπωσιακής διαφήμισης, με την οποία προβάλεται και η Μύκονος, καθώς τα γυρίσματα της έγιναν στο κοσμοπολίτικο νησί, με τη συμμετοχή γνωστών Ελληνοαυστραλών κωμικών.

ΕΛΛΑΔΑ-ΛΙΒΥΗ

Τρόπους εμβάθυνσης της συνεργασίας σε τομείς όπως η ενέργεια, οι ανανεώσιμες πηγές ενέργειες, οι κατασκευές και ο τουρισμός, εξέτασαν σήμερα οι πρωθυπουργοί Ελλάδας και Λιβύης. Ανοίγονται νέες προοπτικές στις σχέσεις Αθηνών - Τρίπολης, δήλωσε ο κ. Γ.Παπανδρέου, ενώ αναφέρθηκε στις παραδοσιακές σχέσεις φιλίας Ελλάδας και Λιβύης. Νωρίτερα ο πρωθυπουργός συναντήθηκε τον πρόεδρο της Cosco. Χθες, παρουσίασε σε οικονομικό φόρουμ στην Βηρυτό τις πρωτοβουλίες της κυβέρνησης για την προσέλκυση ξένων επενδύσεων στην Ελλάδα.

Special Olympics

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΥΠΟΥ -  - ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ.


Αθήνα, 21 Μαΐου 2010
Διαπιστεύσεις για την Τελετή Εναρξης

Aγαπητοί εκπρόσωποι των Μ.Μ.Ε.
Σας ενημερώνουμε ότι μπορείτε να παρακολουθήσετε την Τελετή Εναρξης των Δοκιμαστικών Διοργανώσεων των Παγκόσμιων Αγώνων Special Olympics ΑΘΗΝΑ 2011, που θα γίνει την Κυριακή 30 Μαϊου 2010 στις 20:00, στο Ολυμπιακό Κολυμβητήριο του ΟΑΚΑ.
Την Τελετή Εναρξης θα παρουσιάσουν οι ηθοποιοί Γιώργος Καπουτζίδης και Θάλεια Προκοπίου και την καλλιτεχνική διεύθυνση έχει ο Φωκάς Ευαγγελινός.
Οι ενδιαφερόμενοι μπορούν δηλώσουν συμμετοχή στέλνοντας ονοματεπώνυμο και τηλέφωνο επικοινωνίας στο press@athens2011.org μέχρι την Τετάρτη 26 Μαϊου προκειμένου να βγει η σχετική κάρτα διαπίστευσης, η οποία θα παραλαμβάνεται από το Ολυμπιακό Κολυμβητήριο, πριν από την έναρξη της Τελετής.

ΑΛΛΑΓΕΣ ΣΤΟΝ "ΚΑΛΛΙΚΡΑΤΗ"

Εισάγεται την Τρίτη στην Ολομέλεια και ολοκληρώνεται σε πέντε συνεδριάσεις το βράδυ της Πέμπτης, 27 Μαΐου, το νομοσχέδιο του υπουργείου Εσωτερικών για την νέα αρχιτεκτονική της Αυτοδιοίκησης και της αποκεντρωμένης διοίκησης με την γνωστή επωνυμία «Πρόγραμμα Καλλικράτης».




Κατά την χθεσινη τελευταία συνεδρίαση στην αρμόδια κοινοβουλευτική Επιτροπή το νομοσχέδιο εγκρίθηκε και στα άρθρα, κατά πλειοψηφία, με τον υπουργό Γιάννη Ραγκούση να επιφέρει αλλαγές με βάση παρατηρήσεις όλων των πτερύγων της Βουλής και των ενδιαφερόμενων φορέων - τους οποίους ακροάστηκε η Επιτροπή (Τζανακούλης - αντιπρόεδρος ΚΕΔΚΕ, Σπ. Παπασπύρου - ΑΔΕΔΥ, Θ. Μπαλασόπουλος - ΠΟΕ-ΟΤΑ, Γ. Πετράκος - ΠΟΣΥΠ, Χρ. Ντάης, Ιω. Σωτηρίου - ΟΚΕ).



Όλα τα κόμματα της Αντιπολίτευσης (ΝΔ, ΚΚΕ, ΛΑΟΣ, ΣΥΡΙΖΑ, καταψήφισαν επί της αρχής και επιφυλάσσονται στην Ολομέλεια να λάβουν θέση επί των άρθρων.


Οι αλλαγές




Επίσης, ο υπουργός Εσωτερικών, Γιάννης Ραγκούσης προχώρησε σε μια σειρά αλλαγών που αφορούν:



Στο νομό ΑΡΚΑΔΙΑΣ ο Δήμος Λεωνιδίου μετονομάζεται σε Δήμο Νότιας Κυνουρίας, ενώ οι δήμοι Νότιας και Βόρειας Κυνουρίας χαρακτηρίζονται ορεινοί.



Στον νομό ΑΡΤΑΣ ο δήμος Γεωργίου Καραϊσκάκη θα έχει ως έδρα την Άνω Καλεντίνη και ιστορική έδρα τις Πηγές Τετραφυλίας



Στον νομό ΒΟΙΩΤΙΑΣ ο δήμος Διστόμου, Αραχώβης, Αντίκυρας θα έχει έδρα το Δίστομο και χαρακτηρίζεται ως ορεινός.



Στο νομό ΕΥΒΟΙΑΣ ο Δήμος Μαντουδίου - Λίμνης μετονομάζεται σε δήμο Μαντουδίου-Λίμνης και Αγίας Άννης



Στο νομό ΗΛΕΙΑΣ ο δήμος Κυλλήνης μετονομάζεται σε δήμο Ανδραβίδας-Κυλλήνης. Ο δήμος Αμαλιάδας μετονομάζεται σε δήμο Ήλιδας και ο δήμος Ανδρίτσαινας με έδρα τα Κρέστενα αποκτά ιστορική έδρα την Ανδρίτσαινα



Στο νομό ΗΜΑΘΙΑΣ ο δήμος Βεροίας θα έχει ιστορική έδρα τη Βεργίνα



Στο νομό ΗΡΑΚΛΕΙΟΥ ο δήμος Ηρακλείου θα έχει ιστορική έδρα τη Νέα Αλικαρνασσό. Ο δήμος Αρχανών Αστερουσίων θα έχει ιστορικές έδρες τα Πεζά, τις Αρχάνες και τον Πύργο. Ο δήμος Μινώα Πεδιάδας θα έχει ιστορικές έδρες το Καστέλλι και το Αρκαλοχώρι



Στο νομό ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ ο δήμος Λαγκαδά, με έδρα τον Λαγκαδά, θα έχει ιστορική έδρα τον Λαχανά



Στο νομό ΚΥΚΛΑΔΩΝ ο δήμος Τήνου θα έχει ιστορική έδρα τον Πάνορμο



Στο νομό ΛΑΚΩΝΙΑΣ ο δήμος Σπάρτης θα έχει ιστορική έδρα το Μυστρά



Στο νομό ΛΑΣΙΘΙΟΥ ο δήμος Μιραμπέλου μετονομάζεται σε δήμο Αγίου Νικολάου



Στο νομό ΠΕΛΛΑΣ ο δήμος Αρχαίας Πέλλας μετονομάζεται σε δήμο Πέλλας



Στο νομό ΠΙΕΡΙΑ ο δήμος Πύδνας μετονομάζεται σε δήμο Πύδνας-Κολινδρού



Στο νομό ΠΡΕΒΕΖΑΣ ο δήμος Πάργας θα έχει ιστορική έδρα την Πάργα



Στο νομό ΣΑΜΟΥ ο δήμος Σάμου με έδρα τη Σάμο αποκτά ιστορική έδρα το Πυθαγόρειο



Στο νομό ΧΑΛΚΙΔΙΚΗΣ ο δήμος Καλλικράτειας -Μουδανιών μετονομάζεται σε δήμο Νέας Προποντίδας



Στο νομό ΧΑΝΙΩΝ οι νέοι δήμοι Σφακίων και Καντάνου-Σέλινου χαρακτηρίζονται ορεινοί

ΝΙΚΗ ΟΜΠΑΜΑ

Η Γερουσία ενέκρινε τις προτάσεις του αμερικανού προέδρου για τη μεγαλύτερη, από τη δεκαετία του '30, μεταρρύθμιση της Γουόλ Στριτ.

Αντιπαράθεση Παπανδρέου-Τσίπρα

«Eπιλέξαμε τη σωτηρία», τόνισε ο πρωθυπουργός απαντώντας σε επίκαιρη ερώτηση του ΣΥΡΙΖΑ. Ο κ, Τσίπρας κατηγόρησε την κυβέρνηση ότι δεν έχει σχέδιο για έξοδο από την κρίση

Στον εισαγγελέα 22 γιατροί λόγω κακοδιοίκησης

Φαινόμενα κακοδιοίκησης και αδιαφανών διαδικασιών με συνέπεια την παθογένεια του συστήματος υγειονομικής περίθαλψης, διαπιστώθηκαν ύστερα από αυτεπάγγελτο δειγματοληπτικό έλεγχο του Σώματος Επιθεωρητών Ελεγκτών Δημόσιας Διοίκησης του Υπουργείου Εσωτερικών στην Υπηρεσία Ασφάλισης Δημοσίου (ΥΠΑΔ) Ανατολικής Αθήνας.




Σύμφωνα με τη διεξαχθείσα έρευνα, προτείνεται η αναζήτηση ευθυνών σε 6 θεράποντες γιατρούς συμβεβλημένους με τον ΟΠΑΔ, σε 9 ελεγκτές γιατρούς, σε 7 συμβεβλημένους γιατρούς διαφόρων ειδικοτήτων και σε 5 διοικητικούς υπαλλήλους της ΥΠΑΔ Ανατολικής Αθήνα, ενώ όπως σημειώνεται η έκθεση θα αποσταλεί στον εισαγγελέα Εφετών για την αναζήτηση ποινικών ευθυνών.



Συνοπτικά, μερικά από τα σημαντικότερα ευρήματα που διαπιστώθηκαν από τους Ελεγκτές είναι:



- Στις ιατρικές εντολές των συμβεβλημένων γιατρών και Διαγνωστικών Κέντρων, εντοπίσθηκαν περιπτώσεις με ανύπαρκτο ή λανθασμένο ΕΜΑΔ (Ενιαίο Μητρώο Ασφαλισμένων Δημοσίου) ασφαλισμένων, με υπογραφή ελεγκτή ιατρού μεταγενέστερη της πραγματοποίησης της εξέτασης και άλλες πολλές παραβάσεις των κανονισμών.



- Ασφαλισμένοι, κάτοικοι επαρχίας, πραγματοποίησαν μικροβιολογικές εξετάσεις σε Διαγνωστικό Κέντρο της Αθήνας την ίδια ημέρα της συνταγογράφησης από γιατρό της επαρχίας και θεώρησης επίσης από ελεγκτή ιατρό της επαρχίας.



- Παρουσιάζεται μεγάλη απόκλιση στις καταβληθείσες δαπάνες σε συμβεβλημένους ιατρούς ίδιων ειδικοτήτων, καθώς και σε Διαγνωστικά Κέντρα. Ιδιαίτερα υψηλές δαπάνες ετησίως, καταβλήθηκαν σε ορισμένους ιατρούς και διαγνωστικά κέντρα.



- Κατεβλήθησαν δαπάνες για νοσηλεία ασφαλισμένων σε Γενική Κλινική η οποία δεν έχει συνάψει σύμβαση «εσωτερικών ασθενών» με την ΥΠΑΔ Ανατολικής Αθήνας, και χωρίς να έχουν ελεγχθεί οι τυπικές και ουσιαστικές προϋποθέσεις που είναι απαραίτητες για την ανάθεση της νοσηλείας εσωτερικών ασθενών ασφαλισμένων του ΟΠΑΔ. Στην εν λόγω κλινική εκκαθαρίσθηκαν 4.407.605,04 €, 3.732.604,66 €, 8.518.922,56 € και 1.589.428,12 € για τα έτη 2006, 2007, 2008 και 2009 αντίστοιχα. Για το έτος 2008 παρατηρείται αύξηση των δαπανών κατά 50% σε σχέση με τα προηγούμενα έτη.



- Διαπιστώθηκαν πλημμέλειες και ελλείψεις κατά την αρχική σύναψη ή ανανέωση συμβάσεων γιατρών και διαγνωστικών κέντρων.



- Κατά την εκκαθάριση δαπανών παραβιάζονται οι όροι των συμβάσεων, ενώ αποκαλύφθηκε ότι κατά τη διενέργεια Πρόχειρου Μειοδοτικού Διαγωνισμού για την ανάθεση της ηλεκτρονικής καταγραφής και του ελέγχου των ιατρικών επισκέψεων των συμβεβλημένων με την ΥΠΑΔ γιατρών πανελλαδικά, για τον 9ο, 10ο, 11ο και 12ο του 2005, διαπιστώθηκαν φαινόμενα παραβιάσεων της κείμενης νομοθεσίας και αδιαφανών διαδικασιών (κατάτμηση αντικειμένου).



- Επίσης, δεν έχει αναπτυχθεί βάση δεδομένων για τον έλεγχο της συχνότητας της συνταγογράφησης ανά ασφαλισμένο, της χρήσης φαρμάκων, της συχνότητας πραγματοποίησης των ιατρικών πράξεων κλπ, με αποτέλεσμα να καταβάλλονται ιδιαίτερα μεγάλα ποσά στους συμβεβλημένους φαρμακοποιούς.



- Έχουν καταβληθεί πάρα πολύ μεγάλες δαπάνες ετησίως με αύξηση περίπου 57,11% το έτος 2009, σε συμβεβλημένους φαρμακοποιούς.

ΒΑΤΟ ΠΕΔΙ....

Η ανταλλαγή των εκτάσεων με τη Μονή Βατοπεδίου ήταν κεντρική πολιτική απόφαση, για την εφαρμογή της οποίας γίνονταν συνεχείς παρεμβάσεις υπουργών, υποστήριξε κατά την απολογία της στην ειδική ανακρίτρια, η πρώην διευθύντρια Πολιτικής Γης του υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης Σταματίνα Μαντέλη, «φωτογραφίζοντας» συγκεκριμένα πολιτικά πρόσωπα ως εμπλεκόμενα στις εν λόγω παρεμβάσεις.




Στο πολυσέλιδο απολογητικό υπόμνημα που παρέδωσε στην ανακρίτρια, η κ. Μαντέλη αναφέρεται συγκεκριμένα στους τότε υπουργούς Επικρατείας Θ. Ρουσόπουλο, Αγροτικής Ανάπτυξης Ευ.Μπασιάκο, και τον υφυπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης Αλ.Κοντό, καθώς και στο διευθυντή του πολιτικού γραφείου του τέως πρωθυπουργού Κ.Καραμανλή, Γ. Αγγέλου, υποστηρίζοντας ότι «αν δεν υπήρχαν αυτές οι παρεμβάσεις, δεν θα ολοκληρωνόταν η ανταλλαγή τόσο σύντομα, ή δεν θα γινόταν καθόλου».

ΣΤΟ ΠΟΛΙΤΙΚΟ ΤΟΥ ΓΡΑΦΕΙΟ Ο ΚΩΣΤΑΣ ΚΟΥΚΟΔΗΜΟΣ

...ΔΕΧΕΤΑΙ ΤΟΥΣ ΦΙΛΟΥΣ ΚΑΙ ΨΗΦΟΦΟΡΟΥΣ ΤΟΥ, ΓΙΑ ΤΗΝ ΟΝΟΜΑΣΤΙΚΗ ΤΟΥ ΕΟΡΤΗ...

ΤΟ pieria-gr.blogspot.com ΤΟΥ ΕΥΧΕΤΑΙ ΧΡΟΝΙΑ ΠΟΛΛΑ, ΜΕ ΥΓΕΙΑ, ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑΚΗ  ΓΑΛΗΝΗ ΚΑΙ ΔΥΝΑΜΗ ΨΥΧΗΣ
 ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΑΓΩΝΕΣ ΤΟΥ
ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΙΕΡΙΑ ΠΟΥ ΟΛΟΙ ΟΝΕΙΡΕΥΟΜΑΣΤΕ.....

ΠΕΣΕ ΠΙΤΤΑ ΝΑ ΣΕ ΦΑΩ.....

Νέες ισορροπίες στην κατανομή της διαφημιστικής πίτας στην τηλεόραση ανέδειξε η τηλεοπτική σεζόν 2009-2010, ανατρέποντας τα δεδομένα μετά από πολλά χρόνια.
Όπως αναφέρει σε σχετικό δημοσίευμα η Ναυτεμπορική, με βάση τα στοιχεία της Media Services για το διάστημα από το Σεπτέμβριο 2009 έως και τον Απρίλιο του 2010, στην κορυφαία θέση με την υψηλότερη διαφημιστική δαπάνη και το υψηλότερο μερίδιο, παρέμεινε το Mega, ο κερδισμένος ωστόσο της τηλεοπτικής σεζόν -κατά την οποία σημειώθηκε συρρίκνωση της πίτας- είναι ο Ant1.
Η διαφημιστική δαπάνη στην τηλεόραση συρρικνώθηκε κατά 15%, σε σχέση με το αντίστοιχο περσινό χρονικό διάστημα (δηλαδή Σεπτέμβριος 2008 - Απρίλιος 2009). Το συνολικό ποσό της δαπάνης στη μικρή οθόνη για τη φετινή σεζόν διαμορφώθηκε στα 512,41 εκατ. ευρώ, έναντι 600,57 εκατ. ευρώ πέρυσι, με το Mega να αποσπά το 31,76%.
Στη δεύτερη θέση με μεγάλη διαφορά βρίσκεται ο Antenna με 23,15%, ενώ ακολουθεί το Star με 15,54%, ο Alpha με 15,09%, η ΝΕΤ με 2,51%, η ΕΤ1 με 1,01%, το TV Μακεδονία με 0,24% και τέλος η ΕΤ3 με 0,06%. Ε

EΞΕΤΑΣΕΙΣ...




Συνέχεια των Πανελλαδικών Εξετάσεων σήμερα, Παρασκευή, για τους μαθητές των Γενικών Λυκείων και των Ημερησίων ΕΠΑΛ με τα μαθήματα της Ιστορίας Κατεύθυνσης, της Βιολογίας Κατεύθυνσης, της Χημείας-Βιοχημείας Κατεύθυνσης και των Αρχών Οργάνωσης Κατεύθυνσης.

Ως ώρα έναρξης εξέτασης ορίζεται η 08:00 π.μ. Οι υποψήφιοι πρέπει να προσέρχονται στις αίθουσες εξέτασης μέχρι τις 07.30 π.μ. Η διάρκεια εξέτασης κάθε μαθήματος είναι τρεις ώρες.

Το Σάββατο σειρά παίρνουν οι μαθητές των Εσπερινών Γενικών Λυκείων και των Εσπερινών ΕΠΑΛ, οι οποίοι εξετάζονται σε: Ιστορία (Θεωρητικής Κατεύθυνσης), Βιολογία (Θετικής Κατεύθυνσης), Χημεία και Βιοχημεία (Τεχνολογική Κατεύθυνση, κύκλος Τεχνολογίας και Παραγωγής), Ανάπτυξη Εφαρμογών σε Προγραμματιστικό Περιβάλλον (Τεχνολογική Κατεύθυνση, κύκλος Πληροφορικής και Υπηρεσιών).

Ως ώρα έναρξης εξέτασης ορίζεται η 18:30, οι υποψήφιοι πρέπει να προσέρχονται στις αίθουσες εξέτασης μέχρι τις 18:00 το απόγευμα. Η διάρκεια εξέτασης κάθε μαθήματος είναι τρεις ώρες.