PIERIA-GR ΚΟΝΤΑ ΣΑΣ ΑΠΟ ΤΟ 2008 ΤΟ ΠΡΩΤΟ BLOG ΤΗΣ ΠΙΕΡΙΑΣ

Στη γειτονιά των θεών του Ολύμπου.

PIERIA-GR ΓΙΑΤΙ ΕΜΕΙΣ ΓΡΑΦΟΥΜΕ ΚΑΙ ΔΕΝ ...ΑΝΤΙΓΡΑΦΟΥΜΕ

ΓΚΡΕΜΙΣΤΕ ΡΕ ...ΓΑΪΔΟΥΡΙΑ ΤΑ ΔΙΟΔΙΑ

ΤΟ E-MAIL ΜΑΣ ΕΙΝΑΙ KERAILIDISDIM@GMAIL.COM

Γιατί εμείς ΓΡΑΦΟΥΜΕ, υποΓΡΑΦΟΥΜΕ και δεν ΑΝΤΙγράφουμε

"METROPOLIS 106,7" ΤΟ ΠΡΩΤΟ ΚΑΙ ΜΟΝΑΔΙΚΟ ΑΘΛΗΤΙΚΟ ΡΑΔΙΟΦΩΝΟ ΤΗΣ ΠΙΕΡΙΑΣ

Η ομάδα του PIERIA GR σας καλώς ορίζει στη γειτονιά των θεών του Ολύμπου.

ΕΠΟΧΗ "ΝΤΟΥΜΟΥ" - ΔΗΜΑΡΧΟΥ, ΖΟΥΜΕ ΠΛΕΟΝ ΣΤΗΝ ΚΑΤΕΡΙΝΗ ΚΙ ΟΧΙ "ΔΗΜΑΡΧΟΥΛΗΔΩΝ" ΤΟΥ ΠΑΡΕΛΘΟΝΤΟΣ
(Κείμενο του Δημητρίου Π. Κεραηλίδη)

Ο παλιός χρόνος έφυγε. Ήρθε το 2024 και τώρα στις πρώτες μέρες του, για Κατερίνη, ας τονίσουμε την εποχή που ήρθε. Τώρα;;; Τώρα απλά θα πούμε, ΓΙΑΝΝΗ ΝΤΟΥΜΟ καλή αρχή. Καλή επιτυχία στο έργο σου για μια Κατερίνη ριγμένη, πονεμένη, ατιμασμένη, επί χρόνια μέσα στα δεινά.... Που έχει ανάγκη από ΔΗΜΑΡΧΟ ΚΑΤΕΡΙΝΗΣ. Αυτά. ΥΓ: Να πως πως ζούμε την Κατερίνη του Ντούμου κι όχι των άλλων εκκολαπτόμενων δημαρχούληδων, που κυκλοφορούν πλέον στο κέντρο. Σαν όπως οι πρώην του πρώην Δημάρχου Κατερίνης. Γιατί η ιστορία έγραψε: Ο Κουκοδήμος έχασε κι όχι ο Νταντάμης, ο Κυριακίδης, ο Μπουσνάκης, ο Συμεωνίδης ή ο ή Μορφακίδης. Αυτά...

Παρασκευή 9 Δεκεμβρίου 2011

Για τις 4 Απριλίου του 2012 πήρε αναβολή από το Τριμελές Εφετείο Κακουργημάτων, η δίκη του Μάκη Ψωμιάδη


Η εκδίκαση της υπόθεσης αναβλήθηκε, καθώς ο βασικός κατηγορούμενος, Μάκης Ψωμιάδης παραμένει στα Σκόπια, όπου συνελήφθη ύστερα από ένταλμα για την υπόθεση των «στημένων» ματς. Οι διαδικασίες για την έκδοσή του έχουν ξεκινήσει αναμένεται να καταστεί εφικτή στα τέλη του μήνα.

Στο Μάκη Ψωμιάδη έχουν απαγγελθεί κατηγορίες για τα αδικήματα της υπεξαίρεσης και της νομιμοποίησης εσόδων από παράνομη δραστηριότητα. Το χρηματικό ποσό της υπεξαίρεσης φέρεται να υπερβαίνει τα 6 εκατ. ευρώ.

Σύμφωνα με το βούλευμα, οι κατηγορούμενοι, το 2002 εμφάνιζαν τις εκταμιεύσεις ποσών της ομάδας ως έξοδα για έργα κατασκευής αθλητικού κέντρου της ΑΕΚ στους Θρακομακεδόνες, τα οποία ουδέποτε έγιναν. Σύμφωνα με πόρισμα του ΣΔΟΕ, ο Μάκης Ψωμιάδης, φέρεται να προκατέβαλε χρήματα σε εργολάβο, ο οποίος του εξέδωσε τρία τιμολόγια για την κατασκευή του κέντρου. Στο πόρισμα αναφέρεται πως η προκαταβολή των χρημάτων έγινε πριν καν ολοκληρωθεί η αγορά του ακινήτου, η οποία τελικά δεν προχώρησε.

“η κρίση δυστυχώς ήρθε στο Star και πρέπει να την αντιμετωπίσουμε”.


Τη μείωση των διαφημιστικών εσόδων και τη νέα “μόδα”, τις “επισφάλειες των εταιρειών εξαιτίας της πτώχευσης των διαφημιστικών εταιρειών, επικαλείται η διοίκηση του Star σε ... 2σέλιδη επιστολή που διένειμε στους εργαζόμενους, πριν από λίγη ώρα, προαναγγέλλοντας περικοπές. “Ο στόχος είναι να συνεχίζει να λειτουργεί ο σταθμός,” κάτι όμως που πρέπει να γίνει “σε άλλη βάση και με χαμηλότερο κόστος” ,αναφέρεται, συμπληρώνοντας πως “η κρίση δυστυχώς ήρθε στο Star και πρέπει να την αντιμετωπίσουμε”.

Η διοίκηση του καναλιού αναφέρει πως οι μέτοχοι του, “έχουν στηρίζει το σταθμό με πάνω από 30 εκατ. ευρώ και είναι διατεθειμένοι να συνεχίζουν να τον στηρίζουν , αλλά με κάποια όρια”. Η δυνατότητα χρηματοδότησης δεν μπορεί να είναι απεριόριστη” αναφέρεται στην επιστολή μιλώντας για τον όμιλο Βαρδινογιάννη. Σύμφωνα με τα στοιχεία που παρατίθενται τα διαφημιστικά έσοδα το Νοέμβριο του 2011 μειώθηκαν στα 27 εκατ. εκατ. ευρώ, έναντι 37 εκατ. ευρώ το αντίστοιχο διάστημα το 2010 και 74 εκατ. ευρώ τον ίδιο μήνα του 2007. “Το πρόβλημα είναι ακόμη μεγαλύτερο στον τηλεοπτικό κλάδο από την αύξηση των επισφαλειών των εταιρειών, λόγω πτώχευσης διαφημιστικών εταιρειών και τη μεγάλη δυσκολία των τραπεζών (λόγω της κρίσης ρευστότητας) να χρηματοδοτήσουν τις απαιτήσεις τους.”

Ωστόσο, κάποια από τα... επιδόματα μόνο κραυγαλέα θα μπορούσαν να χαρακτηριστούν.


Ισως και…κωμικά, αν δεν είχαν συνεισφέρει τα μάλα στη διόγκωση του ελλείμματος.

- Επίδομα προθέρμανσης αυτοκινήτου (ΟΤΕ): 690/μήνα σε 420 άτομα
- Επίδομα πλυσίματος χεριών (ΟΣΕ): 420/μήνα σε 1987 άτομα
- Επίδομα προπέλας (Λιμενικό): 840/μήνα σε 653 άτομα
- Επίδομα κεραίας (ΗΣΑΠ): 1120/μήνα σε 329 άτομα...
- Μεταφοράς φακέλου (Δημόσιο): 290/μήνα σε 6800 άτομα
- Επίδομα παραλαβής – παράδοσης λεωφορείων: 450/μήνα σε 1100 άτομα
- Επίδομα έγκαιρης προσέλευσης (ΕΘΕΛ): 310/μήνα σε 1790 άτομα
- Επίδομα αποτελεσματικότερης διεκπεραίωσης υποθέσεων (Υπουργείο Δικαιοσύνης): 595/μήνα σε άγνωστο αριθμό ατόμων
- Επίδομα Φαξ (ΔΕΗ): 870/μήνα σε 657 άτομα
- Ετήσιο επίδομα χρήσης του κυλικείου, παρότι η χρήση των εστιατορίων των εγκαταστάσεων είναι δωρεάν (Όμιλος Ελληνικών Πετρελαίων) :120/μήνα... για όλο το προσωπικό

Μπορεί να είναι υπουργός Παιδείας, αλλά τα ορθογραφικά λαθάκια δεν τα αποφεύγει...


Ο λόγος για την Άννα Διαμαντοπούλου, η οποία στον προσωπικό της λογαριασμό στο twitter αναφερόμενο στο... Συνέδριο Καινοτομίας έγραψε το «Δημόκριτος» με «η» («Δημόκρητος»), προκαλώντας τα σχόλια των διαδικτυακών της φίλων. Μάλιστα, ένας απο αυτούς τις συνέστησε... προσοχή! Ωστόσο, η υπουργός Παιδείας δεν πτοήθηκε αφού παραδέχθηκε το λάθος της δικαιολογήθηκε: «Εχετε δίκιο, είναι αποτέλεσμα βιαστικής γραφής μέσω κινητού...».

Τίποτα δεν είναι άχρηστο σε αυτή τη ζωή. Ούτε καν το κυλινδρικό χαρτόνι από το ρολό χαρτί υγείας που χρησιμοποιούμε και πάντα πετάμε.

70 μέρες από σήμερα ο εκλεγμένος Δήμαρχος Ολύμπου κ. Γεώργιος Παπαθανασίου θα δικαστεί στο Κακουργιοδικείο Θεσσαλονίκης

Επομένως εάν αθωωθεί, θα χορέψει στο Λιτοχωρινό έθιμο στα κέδρα, διαφορετικά θα χορέψει ο Γιώργος Φαρμάκης. Υπάρχει βέβαια η περίπτωση να τους την κάνει ο Παπαδήμος και να κάνει εκλογές στις 19 Φλεβάρη, οπότε η δίκη θα γίνει μετά από δεκαπέντε μέρες.

ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ

ΛΟΥΚΕΤΟ ΣΤΟ ΚΑΤΑΣΤΗΜΑ ΤΟΥ ΟΤΕ ΣΤΟ ΛΙΤΟΧΩΡΟ..

Αν δούλευε το Κράτος τόσο καλά όσο το Παρακράτος δε θα είχαμε ποτέ διαδηλώσεις…



Ο Προϋπολογισμός υπερψηφίστηκε με «πατριωτική» συναίνεση…Από το Βήμα της Βουλής ο ένας μετά τον άλλο οι Αρχηγοί της Συναίνεσης «γλύφουν» τον Τραπεζίτη…Ο οποίος σημειωτέον μέχρι τώρα δεν έκανε τίποτε…

Αν εξαιρέσει κανείς τη λευκή σελίδα στο κείμενο του Προϋπολογισμού που αναφέρεται στις εγγυήσεις που θα δοθούν στις Τράπεζες…

Αλήθεια αυτοί που ψηφίζουν ΝΑΙ ΣΕ ΟΛΑ- όταν το ΟΛΑ περιλαμβάνει μια λευκή σελίδα- πώς λέγονται…;Ηλίθιοι ή πρόβατα…;

Το Ιράν και η Κίνα κάνουν πολεμικές προετοιμασίες και στην Ελλάδα ,για να ταΐζουμε τους τοκογλύφους στέλνουμε τα στελέχη των Ε.Δ. στα στρατιωτικά συσσίτια…12.500 μερίδες σε καθημερινή βάση από λίγες εκατοντάδες πριν 2 μόλις εβδομάδες…

Φυσικά δεν μπορεί το ΠΑ.ΣΟ.Κ. να ασχοληθεί με αυτές τις λεπτομέρειες γιατί το ενδιαφέρει ποιός θα είναι Αρχηγός του…Τη Ν.Δ. εξίσου, που κόπτεται για τον χρόνο των Εκλογών, όχι για να μιλήσει η κοινωνία αλλά με την ελπίδα να Κυβερνήσει…

ΤΑ ΤΣΙΓΑΡΑ ΑΚΡΙΒΑΙΝΟΥΝ...


Τσουχτερή τιμή των τσιγάρων: αυτό είναι το πάγιο αίτημα των επιστημόνων, καθώς επιμένουν ότι με το μέτρο αυτό θα μειωθεί δραστικά το ποσοστό των καπνιστών στην χώρα μας. Πάντως, όπως φαίνεται από νέα στοιχεία, ολοένα περισσότεροι Έλληνες πετούν το πακέτο τους στα...




σκουπίδια – αποτέλεσμα που ωστόσο οφείλεται κυρίως στην οικονομική κρίση. Όπως ανακοίνωσε σήμερα το πρωί ο πρόεδρος της Εθνικής Επιτροπής για τον Έλεγχο του Καπνίσματος, καθηγητής κ. Παναγιώτης Μπεχράκης, με αφορμή το 2ο Πανελλήνιο Συνέδριο για τον Έλεγχο του Καπνίσματος το οποίο πραγματοποιείται 8-10 Δεκεμβρίου στην Αθήνα, το ποσοστό των συστηματικών καπνιστών στην χώρα μας έχει μειωθεί κατά 4,1% μέσα σε μία διετία.

Αν όμως αυξανόταν η τιμή των τσιγάρων κατά δύο ευρώ ο καθηγητής εκτίμησε ότι επιπλέον 150.000 δυνητικοί καπνιστές (κυρίως νέα παιδιά) δεν θα άναβαν ποτέ τσιγάρο.

Στο μεταξύ, κατά 50% έχει αυξηθεί η προσέλευση των καπνιστών στα Ιατρεία Διακοπής Καπνίσματος, γεγονός που υποδηλώνει ότι οι Έλληνες είναι αποφασισμένοι να σταματήσουν το κάπνισμα.

Οι ειδικοί ωστόσο διαπιστώνουν ότι η μείωση των καπνιστών στην χώρα μας είναι κυρίως αποτέλεσμα της οικονομικής στενότητας που οδηγεί τους πολίτες να ψαλιδίζουν τις δαπάνες τους, δεδομένου ότι τα αντικαπνιστικά μέτρα έχουν γίνει στην πράξη…καπνός.

Ο ταχυδρόμος θα "κτυπήσει" την πόρτα σε 212.000 νοικοκυριά τις αμέσως επόμενες ημέρες, μοιράζοντας ισάριθμα πολυεκκαθαριστικά


Από την εκκαθάριση αυτή το υπουργείο αναμένει να εισπράξει έσοδα 137.000.000 ευρώ, κάτι που σημαίνει ότι κατά μέσο όρο κάθε αποδέκτης της λυπητερής θα καλείται να πληρώσει έκτακτη 650 ευρώ κατά μέσο όρο.

Ταυτόχρονα θα πρέπει και άλλοι εκατοντάδες χιλιάδες φορολογούμενοι να πληρώσουν την δόση των 300 ευρώ, για το πολυεκκαθαριστικό που έλαβαν τους προηγούμενους μήνες.

Ήδη πάντως διαπιστώνονται προβλήματα, κυρίως με ανέργους που καλούνται να πληρώσουν κεφαλικό φόρο επειδή το εισόδημα τους «φούσκωσε» από την …αποζημίωση απολύσεως που εισέπραξαν μέσα το 2010. Το σύστημα υποωολής δηλώσεων δεν μπορεί να ξεχωρίσει την αποζημίωση από τυχόν άλλα εισοδήματα και έτσι θα πρέπει ο κάθε ενδιαφερόμενος να μεταβεί στην ΔΟΥ με έγγραφα και δικαιολογητικά, για να απαλλαγεί από το χαράτσι ως άνεργος.

Παράλληλα όμως τρέχει και η προθεσμία για την υποβολή δηλώσεων Ε9 μέσω ίντερνετ, για όσους είχαν απέκτησαν ή εκχώρησαν ακίνητο μέσα στο 2010. Η σχετική εφαρμογή άνοιξε χθες για όσους έχουν κωδικούς εισόδου στο taxisnet και ΑΦΜ που λήγει σε 1. Έχουν τη δυνατότητα επίσης, εφόσον διαπιστώνουν λάθη στις δηλώσεις Ε9 της περασμένης διετίας, να τα διορθώσουν επί τόπου και χωρίς πρόστιμο με τροποποιητικές δηλώσεις. Συνολικά την πρώτη ημέρα υπεβλήθησαν 1500 οριστικές δηλώσεις, ενώ οι προσωρινά αποθηκευμένες (χωρίς να υποβληθούν οριστικά) φτάνουν τις 3000 προσωρινές.

Ούτε εδώ έλειψαν πάντως τα μικροπροβλήματα. Για παράδειγμα όσοι χρησιμοποιούν browser Internet Explorer 8 για να πλοηγούνται στο διαδίκτυο, δεν μπορούν να εκτελέσουν κάποιες εντολές για να υποβάλουν τη δήλωση. Το πρόβλημα επιλύθηκε πολύ σύντομα και τελικά η εφαρμογή άνοιξε και για όσους έχουν ΑΦΜ που λήγει 2,3 και 4.

Η απόφαση για την σταδιακή εισαγωγή (αναλόγως ΑΦΜ) ελήφθη την περασμένη Πέμπτη 1 Δεκεμβρίου, ακριβώς για να μην «φρακάρει» η υποβολή δηλώσεων στο σύστημα τους Taxisnet, λόγω φόρτου. Τα φυσικά πρόσωπα των οποίων οι ΑΦΜ λήγουν σε επόμενα διαδοχικά ψηφία καθώς και τα Νομικά Πρόσωπα θα μπορούν να υποβάλλουν από τις επόμενες ημέρες (η εφαρμογή θα ανοίγει σταδιακά).

Η 25χρονη Jenni Farley ή αλλιώς «JWoww» πρωτοεμφανίστηκε τον Δεκέμβριο του 2009 στο ριάλιτι «Jersey Shore» του MTV.

Η εκπομπή συμπλήρωσε 4 σεζόν παρόλο που για τους περισσότερους είναι το χειρότερο ριάλιτι στην ιστορία του MTV.

Η Farley όμως δεν το βάζει κάτω και φροντίζει τους άντρες fans της με συχνές γυμνές ή ημίγυμνες φωτογραφήσεις στα αντρικά περιοδικά.

H «Jwoww» φωτογραφήθηκε πρόσφατα για το πρώτο τεύχος της νέας χρονιάς του αντρικού περιοδικού «Maxim», αναστατώνοντας ένα ολόκληρο Λούνα Παρκ.















ΓΕΙΑ ΣΟΥ PIERIA -GR...

Εκεί που περιμένει όλη η χώρα να μιλήσει αυτός στα "παπάκια" του.

Φωτογραφίες αλιευμένες από το facebook

317626_2286813885122_1092161138_31932299_775409068_n.jpg

Ελάτε στο φουαγιέ του Πύργου της Παιδαγωγικής στο ΑΠΘ, την Τρίτη και 13 Δεκεμβρίου 2011, από τις 10:00 έως τις 16:00, φέρνοντας μαζί σας βιβλία

Ο κ. Βενιζέλος, ο πολιτικός που έβαλε διαφορετικό ΦΠΑ στις μπουγάτσες με κανέλα ή όχι

Τα δημοσκοπικά ποσοστά των κομμάτων που συμμετέχουν στη σημερινή κυβέρ­νηση «συμπιέζονται».

ΔΕΙΤΕ..

Κάποιοι κακοπροαίρετοι σχολίασαν αρνητικά το ορθογραφικό λάθος της Αννούλας της συγχρονίστριας καθώς έγραψε το «Δημόκριτος» με ήτα (Δημόκρητος).

σύνολο δείγματος

ψηφοφόροι ΠΑΣΟΚ

ΚΛΕΦΤΟΠΟΥΛΑ ΠΟΥ ΠΑΤΕ.....

Τα ονόματα των απολυθέντων...


Επτά εργαζόμενους απέλυσε η εργοδοσία του τηλεοπτικού σταθμού Star Channel επειδή είπαν όχι στη μείωση των μισθών τους και ... αρνήθηκαν να υπογράψουν ατομική σύμβαση εργασίας, υπερασπιζόμενοι την ΣΣΕ που έχουν υπογράψει οι ιδιοκτήτες των καναλιών με την ΕΣΗΕΑ. Επτά συντάκτες του πειραϊκού ναυτιλιακού ρεπορτάζ με επιστολή τους προς την ΕΣΗΕΑ καταγγέλλουν τις απολύσεις ως εκδικητικές, παράνομες και καταχρηστικές. Την πόρτα της εξόδου έχουν δει μέχρι στιγμής 6 δημοσιογράφοι, όλοι από το δελτίο ειδήσεων. Πρόκειται για τους:

- Λάμπρο Παναγιώτου, που εργάζεται στο σταθμό από το 1998
- Πέπη Οικονομάκη, που εργάζεται στο σταθμό από το 1994
- Ιορδάνης Παπακυριακού, που εργάζεται στο σταθμό από το 2001 (προσελήφθη το 2003)
- Σοφία Κολοκοτρώνη, που εργάζεται στο σταθμό από το 1995
- Σπύρο Πάνου, που εργάζεται στο σταθμό από το1995
- Γιάννη Γιαγκίνη, που εργάζεται στο σταθμό από το 2003

Αναλυτικά η επιστολή:..

Πειραιάς, 8 Δεκέμβρη 2011
Προς: Διοικητικό Συμβούλιο ΕΣΗΕΑ
Κοιν: Μικτό Συμβούλιο ΕΣΗΕΑ / Διοικητικό Συμβούλιο & Γενικό Συμβούλιο ΠΟΕΣΥ

Σήμερα, μετά από χρονικό διάστημα 6 μηνών το ναυτιλιακό ρεπορτάζ και οι δημοσιογράφοι του δέχτηκαν ένα δεύτερο πλήγμα, με την άδικη, παράνομη και καταχρηστική απόλυση του εμπειρότατου και ικανότατου ναυτιλιακού συντάκτη του Star channel Σπύρου Πάνου.

Η διοίκηση του Star Channel απέλυσε τον συνάδελφό μας γιατί όπως και άλλοι 7 συντάκτες αρνήθηκε να υπογράψει ατομική σύμβαση εργασίας, υπερασπιζόμενος τη ΣΣΕ που έχουν υπογράψει οι ιδιοκτήτες των τηλεοπτικών σταθμών με την ΕΣΗΕΑ.
Εμείς οι πειραϊκοί και ναυτιλιακοί συντάκτες απαιτούμε να πάρει πίσω την άδικη απόφασή του η διοίκηση του Star και να μην επιμείνει στην απόλυση τόσο του Σπύρου Πάνου όσο και των άλλων 7 συναδέλφων μας.

Το πειραϊκό-ναυτιλιακό ρεπορτάζ καταγράφει σήμερα μια σημαντική απώλεια συντάκτη που το υπηρετεί ευσυνείδητα περίπου για 3 δεκαετίες.

Συμπαραστεκόμαστε στον Σπύρο Πάνου και θεωρούμε υποχρέωσή μας να δηλώσουμε προς τους εργοδότες όλες των ΜΜΕ πως θα συνεχίσουμε τους αγώνες ενάντια στις άδικες απολύσεις συναδέρφων μας, την επιβολή ατομικών συμβάσεων εργασίας με μείωση αποδοχών, την μη καταβολή δεδουλευμένων μισθών σε εργαζόμενους σε πολλά ΜΜΕ και τέλος στην παραβίαση των Συλλογικών Συμβάσεων Εργασίας, που έχει μοναδικό διακαίωμα να υπογράφει εκπροσωπώντας μας η ΕΣΗΕΑ. Θα υπερασπιστούμε, όπως έχουμε υποχρέωση την απρόσκοπτη ενημέρωση του έλληνα φορολογούμενου πολίτη και το δικαίωμά του να πληροφορείται όλα τα γεγονότα στην αληθινή τους διάσταση.

Οι πειραϊκοί και ναυτιλιακοί συντάκτες

Πόπη Χριστοδουλίδου
Χάρης Μπόλκας
Δώρα Βογιατζάκη
Βασίλης Τζήμτσος
Μαρία Παπαβλάχου
Σωτήρης Μπολάκης
Κατερίνα Πρίφτη

Βουλευτής του ΠΑΣΟΚ, μιλώντας σήμερα σε ραδιοφωνικό σταθμό, ζήτησε την αλλαγή του ονόματος του ΠΑΣΟΚ.


Χαρακτηριστικά δήλωσε τα εξής: «Η μοναδική λέξη που... αυτή τη στιγμή το ΠΑΣΟΚ πρέπει να βάλει στο λεξιλόγιό του και στη νέα του ονομασία πια, αν θέλει να υπάρχει, αν και νομίζω ότι το ΠΑΣΟΚ πια στην κοινωνία έχει ταυτιστεί με μια πολύ σκληρή αντιλαϊκή πολιτική και πρέπει το ΠΑΣΟΚ να αλλάξει και όνομα, είναι η λέξη αντίσταση. Αντίσταση σε ό,τι έρχεται, αντίσταση σε ό,τι πάει να γίνει. Συζητάω με τον κόσμο και βλέπω ότι ο κόσμος πια έχει γυρίσει την πλάτη στο ΠΑΣΟΚ αυτό, το σημερινό ΠΑΣΟΚ το οποίο δεν έχει καμία σχέση με το ιστορικό ΠΑΣΟΚ μέχρι το 2004».
Ποιος είναι;
Ο βουλευτής Λακωνίας ΠΑΣΟΚ Λεωνίδας Γρηγοράκος...

Το σύνθημα για το ξεκίνημα της Γιορτής θα δώσει ο κ. Καμίνης στις 6 μ.μ.



Τα παιδιά της Αθήνας θα στολίσουν το πρωί της Παρασκευής τα φυσικά δέντρα της πλατείας Συντάγματος, μετά το κάλεσμα του Δήμου Αθηναίων.

Συγκεκριμένα, μαθητές δημοτικών σχολείων έχουν ...
φτιάξει στολίδια από ανακυκλώσιμα υλικά με τα οποία θα στολίσουν τα δέντρα, ενώ το χριστουγεννιάτικο δέντρο θα ανάψει ο δήμαρχος, Γιώργος Καμίνης, στις 6 το απόγευμα οπότε και θα δώσει το σύνθημα για να αρχίσει η γιορτή της πόλης.

Από τις 11 το πρωί έως τη 1 το μεσημέρι τα παιδιά της Αθήνας που θα βρεθούν στο Σύνταγμα θα μπορούν να συμμετέχουν στο στόλισμα, συνοδεία μουσικής και δώρων.

Στην πλατεία θα υπάρχει επίσης εικαστική εγκατάσταση από ανακυκλώσιμα υλικά, δημιουργία των φοιτητών της ΑΚΤΟ, εμπνευσμένη από την ιδέα του χριστουγεννιάτικου δέντρου.

Συνολικά, δέκα θεματικά φεστιβάλ θα λειτουργήσουν στην πόλη σε μια προσπάθεια να αποδώσουν την εικόνα της πραγματικής Αθήνας.

Τα φεστιβάλ θα δώσουν τον παλμό των γιορτών για 30 ημέρες και νύχτες, με επίκεντρο τις πλατείες Συντάγματος, Κλαυθμώνος και Κοτζιά, ενώ η γιορτή θα απλώνεται στο Ζάππειο και σε 17 γειτονιές.

Στις εκδηλώσεις που θα πραγματοποιηθούν την εορταστική περίοδο στην πρωτεύουσα θα συμμετάσχουν περισσότεροι από 700 καλλιτέχνες, μουσικοί, συγκροτήματα, τραγουδιστές, χορευτές, εικαστικοί, ηθοποιοί, ζογκλέρ.

Με σύνθημα «Η Αθήνα ΓιορτάΖΕΙ», στόχος του Δήμου Αθηναίων ήταν να επικρατήσει εορταστικό κλίμα παρά την κρίση.

Μερικές από τις εκδηλώσεις που θα δούμε στην Αθήνα:

* Οι «Μουσικές του Κόσμου» (16-18/12, πλατεία Κλαυθμώνος)

* Η «Μαγική Πλατεία των Παιδιών» (17-31/12, πλατεία Συντάγματος)

* Οι «Μέρες Παντομίμας – Νύχτες Μαγείας» (19-21/12, πλατεία Συντάγματος και πλατεία Κοτζιά)

* Οι «Πιο Μικρές Μέρες» (20-21/12, «Τεχνόπολις», Ζάππειο και Γαλλικό Ινστιτούτο Αθηνών)

* Το «Jazzy Christmas» (22-24/12, πλατεία Κλαυθμώνος)

* Το «Φεστιβάλ Χορωδιών» (23/12, πλατεία Κοτζιά)

* Το φεστιβάλ juggling στη «Γειτονιά των Παιχνιδιών» (27-29/12, πλατεία Συντάγματος και Κλειστό Γυμναστήριο Ρουφ)»

* Η «Νέα Μουσική Σκηνή» (27-29/12, πλατεία Κλαυθμώνος)

* Το «Φεστιβάλ Κλασικής Ορχήστρας» (28-31/12, πλατεία Κοτζιά)

Την Παραμονή της Πρωτοχρονιάς, η υποδοχή του νέου χρόνου θα γίνει στην πλατεία Κοτζιά, με πολλή μουσική.... BHMA

Το σούρουπο του Σαββάτου 10 Δεκεμβρίου 2011 πρόκειται να συμβεί ολική έκλειψη Σελήνης, όπως αναφέρει το Αστεροσκοπείο Λάρισας.


Το φαινόμενο θα είναι ορατό από μέρος της Ευρώπης, την Ασία, την Αυστραλία και μέρος της...
Βορείου Αμερικής. Πάνω από τρία δισεκατομμύρια άνθρωποι του πλανήτη μας θα έχουν τη δυνατότητα να παρακολουθήσουν το φαινόμενο. Οι λάτρεις του έναστρου ουρανού θα μπορέσουν να απολαύσουν το υπέροχο αυτό θέαμα που μας προσφέρει η φύση, αν ο ουρανός είναι απαλλαγμένος από σύννεφα. Δεν χρειάζεται κάποια ιδιαίτερη προετοιμασία ή ειδικά όργανα για τη θέαση του φαινομένου, αρκούν τα μάτια μας.

Το όλο φαινόμενο θα εξελιχθεί ως εξής (οι ώρες είναι σε ώρα Ελλάδας):

Είσοδος στην παρασκιά της Γης 13:31
Είσοδος στη σκιά της Γης 14:45
Είσοδος σε ολική έκλειψη 16:05
Μέσο έκλειψης 16:31
Έξοδος από ολική έκλειψη 16:58
Έξοδος από σκιά της Γης 18:18
Έξοδος από παρασκιά της Γης 19:31
Από την Ελλάδα, το φαινόμενο θα είναι ορατό μόνο κατά τα τελευταία στάδια, επειδή η Σελήνη στην αρχή θα βρίσκεται κάτω από τον ορίζοντα. Θα ανατείλει στις 17:04 ώρα Ελλάδας, όταν θα βρίσκεται στο στάδιο της μερικής έκλειψης. Όσο πιο ψηλά από τον ορίζοντα θα ανεβαίνει η Σελήνη, τόσο και μεγαλύτερο τμήμα του δίσκου της θα βγαίνει από τη σκιά του πλανήτη μας. Το τμήμα της Σελήνης που θα βρίσκεται στην σκιά της Γης θα έχει αποχρώσεις του κόκκινου και του πορτοκαλί...

Περίπου 200.000 κλήσεις, ύψους 3,5 εκατ. ευρώ, βαίνουν προς οριστική διαγραφή από το Δήμο Αθηναίων.


Είτε βεβαιώθηκαν προ 20ετίας είτε δεν εισπράχτηκαν ποτέ, παρά την τήρηση της διαδικασίας

Όπως αναφέρει η... "Ελευθεροτυπία", από τις υπηρεσιακές εισηγήσεις των αρμοδίων του Δήμου Αθηναίων, που έρχονται προς ψήφιση στο σημερινό Δημοτικό Συμβούλιο, με στόχο την οριστική διαγραφή 200.000 κλήσεων συνολικής αξίας 3,5 εκατ. ευρώ, προκύπτει ότι:

Σύμφωνα με όσα αναφέρονται στις εισηγήσεις αυτές:

- Στην τελευταία 20ετία, στα όρια του Δήμου Αθηναίων έχουν βεβαιωθεί περισσότερες από 3.500.000 κλήσεις.

- Στο διάστημα από το 1984 έως το 2007 οι εγγεγραμμένες ανείσπρακτες κλήσεις φτάνουν σε πλήθος τις 2.414.429. Τα χρονικά διαστήματα δεν συμπίπτουν για να γίνει άμεση σύγκριση, αλλά, με δεδομένο ότι τα παλαιότερα χρόνια κόβονταν πολύ λιγότερες κλήσεις, θεωρείται ασφαλές το συμπέρασμα ότι σχεδόν επτά στις δέκα κλήσεις (69%) παραμένουν ανείσπρακτες.

- Ισχύει ο νόμος 344/68, βάσει του οποίου διαγράφονται πρόστιμα που βεβαιώθηκαν προ 20ετίας ή και παλαιότερα και δεν κατέστη δυνατή η είσπραξή τους, αν και έγιναν οι απαραίτητες ενέργειες (ταμειακές προσκλήσεις, αυστηρές ειδοποιήσεις, αναγκαστικά μέτρα είσπραξης).

Με βάση τα παραπάνω, η δημοτική αρχή εισηγείται τη διαγραφή:

1) 172.198 κλήσεων που βεβαιώθηκαν μέχρι το 1990 και είναι συνολικής αξίας 2.146.871 ευρώ.

2) Περίπου 30.000 κλήσεων συνολικής αξίας 1,35 εκατ. ευρώ που έχουν βεβαιωθεί σε διάφορα χρονικά διαστήματα από το 1984 έως το 2009, αλλά δεν μπορεί να γίνει είσπραξη των οφειλών.

Ως λόγοι αδυναμίας είσπραξης αναφέρονται η αλλαγή ιδιοκτήτη, τα λάθη στην καταγραφή των στοιχείων του οχήματος, το γεγονός ότι το όχημα ανήκε σε εταιρεία ενοικιάσεως αυτοκινήτων καθώς και η αόριστη κατηγορία "διάφορες περιπτώσεις για διαγραφή".

3) Επισημαίνεται πάντως, ότι στο υποσύνολο των 30.000 αυτών κλήσεων υπάρχει ένα τμήμα τους (πάνω από 19.000) που θα επαναβεβαιωθούν, διότι, για παράδειγμα, βρέθηκε ο ιδιοκτήτης του οχήματος που ήταν υπαίτιος της παράβασης.
news247.gr

ΤΑ ΠΙΑΤΑ ΠΟΙΟΣ ΘΑ ΤΑ ΠΛΥΝΕΙ?

Σε λίγη ώρα θα δώσει συνέντευξη τύπου στο βουλευτικό του γραφείο στον Πύργο για να ανακοινώσει την απόφασή του.


Την πρόθεσή του να "σταματήσει να... παριστάνει τον βουλευτή" ανακοινώνει ο βουλετής Ηλείας του ΠΑΣΟΚ Παναγιώτης Αντωνακόπουλος ο οποίος θα προτείνει να υπάρξει ένα κύμα παραιτήσεων και άλλων βουλευτών του νομού καθώς και εκπροσώπων της Τοπικής Αυτοδικοίκησης επειδή όλα τα έργα για την Ηλεία έχουν βαλτώσει.

Αποσαφηνίζει ότι η παραίτησή του δεν έχει να κάνει με τα εσωκομματικά του ΠΑΣΟΚ.

Οπως δήλωσε o κύριος Παναγιώτης Αντωνακόπουλος "δεν έχει νόημα να παριστάνω τον βουλευτή εάν δεν μπορώ να προσφέρω στον τόπο μου. Εάν δε με ακολουθήσουν και άλλοι στο δρόμο της παραίτησης εγώ δε θα κάνω πίσω και θα παραιτηθώ μόνος μου".

Η Jordan Carver κάνει πρωινό jogging..

Δείτε την













Κάθε μέρα, δύο γιατροί φεύγουν στο εξωτερικό για να βρουν δουλειά...


Ο ένας στους τέσσερις γιατρούς είναι άνεργος ή υποαπασχολείται, ενώ καθημερινά δύο γιατροί φεύγουν στο εξωτερικό, για να βρουν δουλειά. Η ανεργία, στο ιατρικό σώμα το 2011, ξεπέρασε το 12,69%, ενώ το...
αντίστοιχο ποσοστό το 2010 ήταν 11,55%.

Περισσότεροι από 3.241 γιατροί είναι άνεργοι σε σύνολο 25.521. Κατά την φετινή χρονιά, το 2,49%, δηλαδή 627 γιατροί, εξαναγκάστηκαν ν' αναζητήσουν δουλειά στο εξωτερικό. Το 2010 το αντίστοιχο ποσοστό ήταν 2,11%, δηλαδή 539 γιατροί.

Από την ανεργία και την υποαπασχόληση, μαστίζονται περισσότερο οι εξειδικευμένοι γιατροί και κυρίως οι χειρουργικές, παθολογικές και εργαστηριακές ειδικότητες. Το πολύ σοβαρό αυτό ζήτημα συζήτησαν οι εκπρόσωποι του Ιατρικού Συλλόγου Αθηνών (ΙΣΑ) με τους νεο-ειδικευόμενους γιατρούς μέλη του.

«Οι νέοι ειδικευμένοι γιατροί βρίσκονται σε αδιέξοδο καθώς το Ε.Σ.Υ. δεν προκηρύσσει πλέον θέσεις εργασίας, το Ι.Κ.Α. δεν προσλαμβάνει γιατρούς ενόψει του Ε.Ο.Π.Υ.Υ. και το Πανεπιστήμιο αποτελεί ουτοπία μετά το καινούργιο νομοθετικό του πλαίσιο», δήλωσε ο πρόεδρος του ΙΣΑ κ. Γ. Πατούλης.

Η συνάντηση έγινε στο πλαίσιο των πρωτοβουλιών του ΙΣΑ, για την προάσπιση των δικαιωμάτων των γιατρών. ...

Οι εν λόγω καυτές παρουσίες προτιμούν να έχουν σημάδια στο πρόσωπο τους.




Ο ρόλος της ως σέξι καλόγρια στη ταινία «Τρίο Στούτζες» που θα βγει την Άνοιξη στην μεγάλη οθόνη

που θα βγει την Άνοιξη στην μεγάλη οθόνη, φέρνει ξανά την Kate Upton στο προσκήνιο για… ευνόητους λόγους!


Ο «άγγελος» της Victoria Secret ανάβει φωτιές στη νέα κωμωδία και τις τελευταίες ώρες και οι φωτογραφίες της καυτής καλόγριας, κάνουν το γύρο του Διαδικτύου.

Η Kate γεννήθηκε πριν από 19 χρόνια στο Μίσιγκαν των Ηνωμένων Πολιτειών και η χυμώδεις καμπύλες της την ανέδειξαν γυναίκα της χρονιάς και.. αγαπημένη εκατομμυρίων αντρών ανά τον κόσμο!

Και μπορεί η πληθωρική σιλουέτα της να διαφέρει κατά πολύ από εκείνη άλλων καυτών συναδέλφων της, φαίνεται όμως πως για την Kate, μόνο πρόβλημα δεν ήταν αφού σε δύο μόλις χρόνια κατάφερε να γίνει γνωστή σε όλο τον κόσμο και να κλείσει δεκάδες δουλειές.

Όσον αφορά στα προσωπικά της… αυτά παραμένουν ακόμα μυστήριο. Η ίδια δηλώνει ελέυθερη και η αλήθεια είναι πως δεν την έχουμε δει με κάποιον στο πλευρό της. Η Kate διέυψευσε μάλιστα πριν από λίγο καιρό τις φήμες που την ήθελαν στο πλευρό του τραγουδιστή Kanye West.










ΤΟ PIERIA -GR ΣΚΕΦΤΕΤΑΙ..

Η μητέρα της η Ντέμι Μουρ δεν ήταν ποτέ ντροπαλή

Και τώρα φαίνεται ότι η κόρη του Bruce και της Demi βαδίζει στα χνάρια της μαμάς της. Η 20χρονη φοιτήτρια σε μια άγρια φωτογράφηση για την StyleLikeU μας έδειξε τα γυμνά της οπίσθια.

Η Scout Willis, με ξανθά μαλλιά σε αντίθεση με τα μαύρα της μητέρας της, φόρεσε ένα παντελόνι με κρόσσια στο χρώμα της σκουριάς, καουμπόικες μπότες και καβάλησε μια μηχανή με έναν άγνωστο άνδρα. Η τολμηρή και ιδιαίτερα προκλητική Scout ολοκλήρωσε την εμφάνισή της με γούνινο γιλέκο, άσπορο πουκάμισο και έντονο κραγιόν.

Η κόρη της Demi και του Bruce είναι σήμερα φοιτήτρια στο Πανεπιστήμιο Μπράουν και τον τελευταίο καιρό έχει απασχολήσει τα σκανδαλοθηρικά μέσα ενημέρωσης με τις εμφανίσεις και τις φωτογραφήσεις της.

ΔΕΙΤΕ..

Η πίσω πλευρά από τους... πολιτικούς του κώλου

τιμή και δόξα στους σωτήρες του έθνους...