PIERIA-GR ΚΟΝΤΑ ΣΑΣ ΑΠΟ ΤΟ 2008 ΤΟ ΠΡΩΤΟ BLOG ΤΗΣ ΠΙΕΡΙΑΣ

Στη γειτονιά των θεών του Ολύμπου.

PIERIA-GR ΓΙΑΤΙ ΕΜΕΙΣ ΓΡΑΦΟΥΜΕ ΚΑΙ ΔΕΝ ...ΑΝΤΙΓΡΑΦΟΥΜΕ

ΓΚΡΕΜΙΣΤΕ ΡΕ ...ΓΑΪΔΟΥΡΙΑ ΤΑ ΔΙΟΔΙΑ

ΤΟ E-MAIL ΜΑΣ ΕΙΝΑΙ KERAILIDISDIM@GMAIL.COM

Γιατί εμείς ΓΡΑΦΟΥΜΕ, υποΓΡΑΦΟΥΜΕ και δεν ΑΝΤΙγράφουμε

"METROPOLIS 106,7" ΤΟ ΠΡΩΤΟ ΚΑΙ ΜΟΝΑΔΙΚΟ ΑΘΛΗΤΙΚΟ ΡΑΔΙΟΦΩΝΟ ΤΗΣ ΠΙΕΡΙΑΣ

Η ομάδα του PIERIA GR σας καλώς ορίζει στη γειτονιά των θεών του Ολύμπου.

ΕΠΟΧΗ "ΝΤΟΥΜΟΥ" - ΔΗΜΑΡΧΟΥ, ΖΟΥΜΕ ΠΛΕΟΝ ΣΤΗΝ ΚΑΤΕΡΙΝΗ ΚΙ ΟΧΙ "ΔΗΜΑΡΧΟΥΛΗΔΩΝ" ΤΟΥ ΠΑΡΕΛΘΟΝΤΟΣ
(Κείμενο του Δημητρίου Π. Κεραηλίδη)

Ο παλιός χρόνος έφυγε. Ήρθε το 2024 και τώρα στις πρώτες μέρες του, για Κατερίνη, ας τονίσουμε την εποχή που ήρθε. Τώρα;;; Τώρα απλά θα πούμε, ΓΙΑΝΝΗ ΝΤΟΥΜΟ καλή αρχή. Καλή επιτυχία στο έργο σου για μια Κατερίνη ριγμένη, πονεμένη, ατιμασμένη, επί χρόνια μέσα στα δεινά.... Που έχει ανάγκη από ΔΗΜΑΡΧΟ ΚΑΤΕΡΙΝΗΣ. Αυτά. ΥΓ: Να πως πως ζούμε την Κατερίνη του Ντούμου κι όχι των άλλων εκκολαπτόμενων δημαρχούληδων, που κυκλοφορούν πλέον στο κέντρο. Σαν όπως οι πρώην του πρώην Δημάρχου Κατερίνης. Γιατί η ιστορία έγραψε: Ο Κουκοδήμος έχασε κι όχι ο Νταντάμης, ο Κυριακίδης, ο Μπουσνάκης, ο Συμεωνίδης ή ο ή Μορφακίδης. Αυτά...

Τετάρτη 7 Απριλίου 2010

ΓΙΑ ΤΑ ΔΗΜΟΣΙΕΥΜΑΤΑ ΠΕΡΙ ΔΗΘΕΝ «ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΩΝ»

Ο Εκπρόσωπος της Νέας Δημοκρατίας, βουλευτής Β΄ Αθηνών, κ. Πάνος Παναγιωτόπουλος, έκανε τις ακόλουθες δηλώσεις:

ΓΙΑ ΤΑ ΔΗΜΟΣΙΕΥΜΑΤΑ ΠΕΡΙ ΔΗΘΕΝ «ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΩΝ»: Σήμερα, βλέπω στις εφημερίδες δημοσιεύματα, τα οποία αναφέρονται σε δήθεν βαθμολόγια Τομεαρχών και, μάλιστα, καταχωρούν βαθμολογίες και ούτω κάθε εξής. Θέλω, λοιπόν, να κάνω την εξής σαφή και κατηγορηματική δήλωση:Τα δημοσιεύματα αυτά δεν ανταποκρίνονται, ούτε κατά μία λέξη, στην πραγματικότητα. Τα περί βαθμολογίων και περί βαθμολογιών των Τομεαρχών της Νέας Δημοκρατίας είναι απλούστατα δημοσιογραφικά κατασκευάσματα. Ο Πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας Α. Σαμαράς συνεργάζεται με όλα ανεξαιρέτως τα στελέχη του κόμματος και εκτιμάει την προσπάθεια, που καταβάλλουν τα στελέχη αυτά σε καθημερινή βάση, για να ανταποκριθούν, με τον καλύτερο τρόπο, στα καθήκοντά τους. Αυτό για να ξεκαθαριστούν ορισμένα πράγματα και να μην έχουμε επανάληψη τέτοιου είδους δημοσιογραφικών κατασκευασμάτων. ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΣ: Γι’ αυτό που είπατε, μόλις τώρα, για τη βαθμολόγηση των Τομεαρχών: Ο κ. Γιακουμάτος, μιλώντας σε ένα ραδιόφωνο -αν δεν κάνω λάθος στο Κανάλι 1- είπε ότι θεωρεί ο ίδιος ότι οι Τομεάρχες δεν αποδίδουν και είπε, επίσης, ότι για να βγούμε από τη κρίση θα χρειαζόταν μία συγκυβέρνηση Νέας Δημοκρατίας και ΠΑΣΟΚ. Και θα ήθελα ένα σχόλιο επ’ αυτού. Π. ΠΑΝΑΓΙΩΤΟΠΟΥΛΟΣ: Δεν έχω ενημερωθεί για τις δηλώσεις. ‘Όταν ενημερωθώ, θα δω αν υπάρχει λόγος να γίνει κάποιο σχόλιο. ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΣ: Κύριε Εκπρόσωπε, επειδή αναφερθήκατε στα περί βαθμολογίων για τους Τομεάρχες της Νέας Δημοκρατίας και είπατε… Π. ΠΑΝΑΓΙΩΤΟΠΟΥΛΟΣ: Δεν αναφέρθηκα στα περί βαθμολογίων! Είπα ότι υπάρχουν δημοσιεύματα και τόνισα κατηγορηματικά ότι τα δημοσιεύματα αυτά δεν ανταποκρίνονται στην πραγματικότητα. Επισημαίνοντας ότι τα περί «βαθμολογίων» και τα περί «βαθμών» είναι δημοσιογραφικά κατασκευάσματα. Νομίζω είμαι σαφής. ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΣ: Κι εγώ θα κάνω μία επισήμανση. Δεν είναι σημερινά τα δημοσιεύματα. Με όλο το θάρρος, μάλλον καθυστερήσατε κατά πέντε ημέρες να τα ανακαλύψετε τα δημοσιεύματα αυτά. Νομίζω ότι τα δημοσιεύματα αυτά είναι από τη Μ. Πέμπτη. Π. ΠΑΝΑΓΙΩΤΟΠΟΥΛΟΣ: Αυτό αφήστε να κριθεί. ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΣ: Και το άλλο, επίσης: Η ερώτηση του συναδέλφου δεν έχει να κάνει μόνο με το σχόλιο του κ. Γιακουμάτου για τους Τομεάρχες. Η θέση της Νέας Δημοκρατίας είναι υπέρ της συγκυβέρνησης της Νέας Δημοκρατίας- ΠΑΣΟΚ, σε περίπτώση που υπάρξει ενδεχόμενη προσφυγή στου Δ.Ν.Τ.; Π. ΠΑΝΑΓΙΩΤΟΠΟΥΛΟΣ: Προσέξτε: Για το συγκεκριμένο θέμα έχει ερωτηθεί, στο πολύ πρόσφατο παρελθόν, ο Πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας και έχει πάρει, ήδη, δημόσια και σαφέστατη θέση. Σας παραπέμπω, λοιπόν, στις συγκεκριμένες δηλώσεις του Προέδρου της Νέας Δημοκρατίας.

πρόστιμα με συντελεστές από 5-15% προβλέπονται για τους ημιυπαίθριους


Τα βασικά σημεία του σχεδίου νόμου για τους ημιυπαίθριους έδωσε στη δημοσιότητα το αρμόδιο υπουργείο, μετά το τέλος του Υπουργικού Συμβουλίου όπου λήφθηκαν οι τελικές αποφάσεις για το θέμα.
Το νομοσχέδιο προβλέπει κλιμακωτά πρόστιμα με συντελεστή από 5% εώς 15% επί της τιμής ζώνης αναλόγως του εμβαδού, της χρήσης του χώρου, αν βρίσκεται εντός ή εκτός σχεδίου πόλεως.
Το «ειδικό πρόστιμο διατήρησης και πράσινης χρήσης» όπως αναφέρεται στην ανακοίνωση του ΥΠΕΚΑ, κατατίθεται στο Ειδικό Ταμείο Εφαρμογής Ρυθμιστικών και Πολεοδομικών Σχεδίων (ΕΤΕΡΠΣ), τηρείται σε ειδικό λογαριασμό που ονομάζεται «Ταμείο Περιβαλλοντικού Ισοζυγίου» και διατίθεται αποκλειστικά για την εξισορρόπηση του ελλείμματος γης, καθώς και για προγράμματα και δράσεις περιβαλλοντικής και πολεοδομικής αποκατάστασης, εντός του πρωτοβαθμίου ΟΤΑ στη διοικητική περιφέρεια του οποίου βρίσκονται οι χώροι που δηλώνονται.

ΤΑ ΕΔΩΣΕ ΟΛΑ Ο ΜΑΓΚΡΙΩΤΗΣ ΣΤΗΝ ΠΙΕΡΙΑ


Τα διόδια του Αιγινίου δεν θα λειτουργήσουν όπως ανακοίνωσε ο Γιάννης Μαγκριώτης, αφού η Εταιρία θα εισπράττει το ποσό που της αναλογεί για τα οχήματα που διέρχονται από τον συγκεκριμένο σταθμό από τα… Μάλγαρα.
Από Εθνικούσ πόρους η χρηματοδότηση της 13ης Εθνικής Οδού και της Περιφερειακής της Κατερίνης, αλλά μετά το… 2010!
Τη μη λειτουργία του Σταθμού διοδίων Αιγινίου, τουλάχιστον με τον τρόπο που περιμέναμε να λειτουργήσουν, ανακοίνωσε χθες από την Κατερίνη ο υφυπουργός Υποδομών, Γιάννης Μαγκριώτης.
Ο κ. Μαγκριώτης, επισκέφθηκε χθες το νομό μας, εξαγγέλλοντας την υλοποίηση σημαντικών έργων από τη Νομαρχία, όπου είχε συνάντηση με το νομάρχη, τους βουλευτές του Πα.Σο.Κ., αλλά και δημάρχους της Πιερίας.

Βαθμολόγιο για τους τομεάρχες ετοιμάζει η Ρηγίλλης


Την αξιολόγηση του έργου των τομεαρχών του κόμματος αναμένεται να προωθήσει η ηγεσία της Νέας Δημοκρατίας, μέσω του Συνεδρίου του Ιουνίου, ενώ μέχρι τότε θα είναι σε εφαρμογή μια ιδιότυπη διαδικασία «βαθμολόγησης» με βάση τις παρεμβάσεις και ανακοινώσεις τους.
Σύμφωνα με τα Νέα, προς το παρόν δεν υπάρχει σκέψη για ανασχηματισμό τομεαρχών, αλλά τα στελέχη που έχουν αναλάβει ρόλο σκιώδους υπουργού βρίσκονται στο κομματικό μικροσκόπιο και αξιολογείται σε καθημερινή βάση η συμμετοχή τους στην κεντρική ομάδα κρούσης της Νέας Δημοκρατίας. Στο κομματικό επιτελείο είναι κοινός τόπος ότι σημαντικό ποσοστό των τομεαρχών που επελέγησαν τον περασμένο Δεκέμβριο να συγκροτήσουν την πρώτη ισχυρή ομάδα του Αντώνη Σαμαρά «περνά κάτω από τον πήχυ» και αδυνατεί να προωθήσει το αντιπολιτευτικό έργο του κόμματος.

ΥΠΟΥΡΓΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ ΕΦ ΟΛΗΣ ΤΗΣ ΥΛΗΣ ΣΗΜΕΡΑ


Στον απόηχο της φημολογίας που εκτόξευσε τα spread, συνεδριάζει σήμερα, Τετάρτη, το Υπουργικό Συμβούλιο. Ο πρωθυπουργός αναμένεται να κάνει συστάσεις για «λίγα λόγια» και να ζητήσει από τα μέλη της κυβέρνησης να επιταχύνουν την προώθηση των διαρθρωτικών αλλαγών, όπως ο «Καλλικράτης», το φορολογικό και το ασφαλιστικό νομοσχέδιο και οι αποκρατικοποιήσεις. Στην ατζέντα και το σ/ν για τους ημιυπαίθριους.

Συνάντηση του Νομάρχη Πιερίας με τον Πρέσβη της Αλγερίας στην Ελλάδα




Συνάντηση με τον Πρέσβη της Αλγερίας στην Ελλάδα κ. Pedgini Salaouandgi, είχε το μεσημέρι του Μ. Σαββάτου, 3 Απριλίου 2010, ο Νομάρχης Πιερίας Γιώργος Παπαστεργίου, στον οποίον παρέθεσε γεύμα εργασίας, στο πλαίσιο της προώθησης του ρεύματος τουριστών από την Αλγερία στον Νομό μας.

Ο Αλγερινός Πρέσβης φιλοξενήθηκε στην Πιερία κατά τη διάρκεια των εορτών του Πάσχα, με πρωτοβουλία του Τουριστικού Γραφείου της κ. Μάγδας Μουρατίδου, που εδώ και χρόνια έχει κάνει άνοιγμα στην τουριστική αγορά της Αλγερίας. Αξίζει να σημειωθεί ότι η Πιερία έχει καθιερωθεί ως τουριστικός προορισμός για τους Αλγερινούς, καθώς κάθε χρόνο επισκέπτονται την Πιερία περισσότεροι από 5.000 τουρίστες από την Αλγερία.

Στο πλαίσιο της διεύρυνσης του τουρισμού της Πιερίας και η Νομαρχιακή Επιτροπή Τουριστικής Προβολής Πιερίας έχει συμμετάσχει αρκετές χρονιές στη Διεθνή Τουριστική Έκθεση της Αλγερίας, με στόχο την προώθηση των συγκριτικών πλεονεκτημάτων της Πιερίας στην Αλγερινή αγορά.

Κατά τη διάρκεια της συνάντησης, ο Πρέσβης είχε την ευκαιρία να ενημερωθεί από τον Νομάρχη για τα πλεονεκτήματα της τουριστικής Πιερίας, καθώς και για τις υποδομές που υπάρχουν για την προσέλκυση Αλγερινών Τουριστών στο Νομό μας.

Ο Νομάρχης έδωσε στον Πρέσβη τουριστικό υλικό της Νομαρχιακής Επιτροπής Τουριστικής Προβολής Πιερίας, στο οποίο αναδεικνύονται τα αξιοθέατα και οι τουριστικοί προορισμοί του Νομού, καθώς και μια έκδοση για το αρχαίο Δίον, κίνηση όπου ο Πρέσβης σχολίασε θετικά και έδειξε ότι γνωρίζει πολύ καλά τόσο την ελληνική ιστορία όσο και το θέμα του Μακεδονικού.

ΣΗΜΕΡΑ Συνέντευξη τύπου του ΓΙΑΝΝΗ ΑΜΟΙΡΙΔΗ






Πρόσκληση σε συνέντευξη τύπου

Σας ενημερώνουμε ότι την Τετάρτη 7 Απριλίου, ο βουλευτής Πιερίας και δημοτικός σύμβουλος Κατερίνης Γιάννης Αμοιρίδης, θα δώσει συνέντευξη τύπου, για θέματα του Δήμου Κατερίνης.
Η συνέντευξη θα πραγματοποιηθεί στο πολιτικό του γραφείο στις 12 το μεσημέρι.

Από το Γραφείο Τύπου

Ανάμεσα στις 10 δημοφιλέστερες η ιστοσελίδα του Θ. Παπαγεωργίου



Ανάμεσα στις 10 δημοφιλέστερες η ιστοσελίδα του Θ. Παπαγεωργίου

Ανάμεσα στις 10 πιο εύχρηστες, πιο ενημερωμένες και με την μεγαλύτερη επισκεψιμότητα ιστοσελίδες μεταξύ των «300» της Βουλής βρίσκεται η ιστοσελίδα του Βουλευτή ΠΑΣΟΚ Ν. Πιερίας, Θανάση Παπαγεωργίου (www.thpapageorgiou.gr), σύμφωνα με έρευνα του Κέντρου Ψυχο-Κοινωνιολογικής Eρευνας της Διακυβέρνησης των Δυνητικών Κοινοτήτων του Τμήματος Ψυχολογίας του Παντείου Πανεπιστημίου.

Όταν ο τρόπος επικοινωνίας των «300» στο Διαδίκτυο, βάσει της μελέτης, κρίνεται μη ικανοποιητικός, η ιστοσελίδα του Θανάση Παπαγεωργίου συγκαταλέγεται στις διακριθείσες μαζί με αυτές των Γιώργου Παπανδρέου, Ευάγγελου Βενιζέλου, Μάρκου Μπόλαρη, Γρηγόρη Νιώτη και Άννας Διαμαντοπούλου από το ΠΑΣΟΚ, Άδωνη Γεωργιάδη, Αθανάσιου Πλεύρη και Μάκη Βορίδη από τον ΛΑΟΣ, ενώ, εκτός της κ. Ντόρας Μπακογιάννη, δεν υπάρχει άλλη ιστοσελίδα από Βουλευτή της ΝΔ, αλλά ούτε του ΚΚΕ και του ΣΥΡΙΖΑ.
Πιο συγκεκριμένα, σύμφωνα με την έρευνα μεγάλη επισκεψιμότητα έχουν οι ιστοσελίδες των Ντόρας Μπακογιάννη, Άδωνι Γεωργιάδη, Ε. Βενιζέλου, Γ. Παπανδρέου, Αθ. Πλεύρη, Μ. Μπόλαρη, Γρ. Νιώτη, Θαν. Παπαγεωργίου, Α. Διαμαντοπούλου, Μ. Βορίδη, που κατατάσσονται ανάμεσα στα 8.500 πιο δημοφιλή ελληνικά ιστολόγια. Συγκριτικά, η ιστοσελίδα του προέδρου των ΗΠΑ κ. Obama κατατάσσεται στην 1.183η θέση των αμερικανικών ιστοσελίδων. Στην πρώτη δεκάδα των δημοφιλέστερων ιστοσελίδων βρίσκονται έξι ιστοσελίδες βουλευτών του ΠΑΣΟΚ (μεταξύ τους και η ιστοσελίδα του κ. Παπαγεωργίου), τρεις του ΛΑΟΣ - που δείχνουν τη μεγάλη απήχηση του συγκεκριμένου πολιτικού χώρου στον μέσο διαδικτυακό χρήστη - και μία της Ν.Δ.

Κοιτώντας τα ονόματα που λάμπουν δια της απουσίας τους από την σχετική λίστα τότε η διάκριση αποκτά ακόμη μεγαλύτερη αξία για την ιστοσελίδα του κ. Θανάση Παπαγεωργίου.

Η έρευνα
Η έρευνα διεξήχθη την περίοδο μεταξύ του τέλους Νοεμβρίου και των αρχών Δεκεμβρίου 2009 από το Κέντρο Ψυχο-Κοινωνιολογικής Ερευνας της Διακυβέρνησης των Δυνητικών κοινοτήτων του τμήματος Ψυχολογίας του Παντείου Πανεπιστημίου.
Στην περίοδο που διενεργήθηκε η έρευνα, ιστοσελίδες διατηρούσαν 191 βουλευτές, οι οποίοι ωστόσο αυξήθηκαν σε 212 κατά την επικαιροποίηση της έρευνας που ολοκληρώθηκε στις 25 Μαρτίου 2010. Από τις 21 νέες ιστοσελίδες οι 10 ανήκουν σε νεοεκλεγέντες βουλευτές.
Από τους Βουλευτές του Ελληνικού Κοινοβουλίου 212 διατηρούν προσωπική ιστοσελίδα και από αυτές οι 180 παρέχουν τη δυνατότητα επικοινωνίας στους επισκέπτες τους μέσω email.
Την επίβλεψη είχε ο ερευνητής του κέντρου Δρ Σπύρος Αρσένης και ο διευθυντής του αναπληρωτής καθηγητής Κωνσταντίνος Κοσκινάς.

Σημαντικό είναι επίσης πως την ιστοσελίδα του κ. Παπαγεωργίου δεν τη κατασκεύασε κάποια από τις μεγάλες εταιρίες της Αθήνας, αλλά η Πιερική εταιρία «Pieri@web» στην οποία αξίζουν τα συγχαρητήρια για τον λιτό και εύχρηστο σχεδιασμό.

Σημ.
Όλο το ρεπορτάζ για την έρευνα στου Πάντειου Πανεπιστήμιου, στην ενημερωτική σελίδα http://www.pierialife.gr/ και στα sites των Αθηναϊκών Εφημερίδων (ΕΘΝΟΣ, ΑΥΓΗ κ.α) του Σαββατοκύριακου 3-4 Απριλίου 2010.

εκπαιδευτικό πρόγραμμα «Οδυσσέας»,

ΓΕΝΙΚΗ ΓΡΑΜΜΑΤΕΙΑ ΔΙΑ ΒΙΟΥ ΜΑΘΗΣΗΣ
ΙΝΣΤΙΤΟΥΤΟ ΔΙΑΡΚΟΥΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ ΕΝΗΛΙΚΩΝ

Θέμα: Ενημέρωση για το εκπαιδευτικό πρόγραμμα «Οδυσσέας», «Εκπαίδευση των μεταναστών στην ελληνική γλώσσα, την ελληνική ιστορία και τον ελληνικό πολιτισμό»

Σας ενημερώνουμε ότι από τα μέσα Μαρτίου, άρχισαν να λειτουργούν σε όλη την Ελλάδα τμήματα του προγράμματος «Οδυσσέας» για την εκπαίδευση των μεταναστών στην ελληνική γλώσσα, την ελληνική ιστορία και τον ελληνικό πολιτισμό. Η διαδικασία βρίσκεται ακόμη σε εξέλιξη και υπάρχει ακόμη η δυνατότητα για την παρακολούθηση του προγράμματος..
Το πρόγραμμα οργάνωσε και λειτουργεί η Γενική Γραμματεία Δια Βίου Μάθησης (Γ.Γ.Δ.Β.Μ.) τουΥπουργείου Παιδείας Διά Βίου Μάθησης και Θρησκευμάτων. Η υλοποίηση του Έργου έχει ανατεθεί στο Ινστιτούτο Διαρκούς Εκπαίδευσης Ενηλίκων (Ι.Δ.ΕΚ.Ε.) που υπάγεται στη Γ.Γ.Δ.Β.Μ. Το Έργο εντάσσεται στο επιχειρησιακό Πρόγραμμα «Εκπαίδευση και Δια Βίου Μάθηση» του ΥΠ.Ε.Π.Θ. και συγχρηματοδοτείται από την Ευρωπαϊκή Ένωση και το Ελληνικό Δημόσιο.
O «Οδυσσέας» απευθύνεται σε Πολίτες της Ευρωπαϊκής Ένωσης (Ε.Ε.) και σε υπηκόους Τρίτων χωρών ανεξαρτήτως καταγωγής, από την ηλικία των 16 ετών και άνω, που διαμένουν νόμιμα στη χώρα μας. Η ολοκλήρωση του προβλεπόμενου κύκλου σπουδών δίνει στους εκπαιδευόμενους τη δυνατότητα να συμμετέχουν στις Εξετάσεις Πιστοποίησης Ελληνομάθειας Επιπέδου Α2 της Γ.Γ.Δ.Β.Μ., το οποίο θεωρείται απαραίτητη προϋπόθεση για την απόκτηση από τους Υπηκόους τρίτων χωρών του καθεστώτος του επί μακρόν διαμένοντος, σύμφωνα με την ελληνική Νομοθεσία για το Σύστημα Πιστοποίησης.

Το πρόγραμμα εκπαίδευσης
Το Πρόγραμμα Εκπαίδευσης διαρθρώνεται σε δύο επίπεδα, Α1 και Α2, διάρκειας 125 και 175 ωρών αντίστοιχα. Πιο συγκεκριμένα:
Επίπεδο Α1: Εισαγωγικά μαθήματα στην ελληνική γλώσσα, την ιστορία και τον πολιτισμό, καθώς και στον τρόπο ζωής της ελληνικής κοινωνίας. Οι εκπαιδευόμενοι αποκτούν τη γλωσσική δεξιότητα αλλά και πρακτικές κοινωνικές ικανότητες, ώστε να ανταποκρίνονται καλύτερα στις επικοινωνιακές καταστάσεις της καθημερινής.
ζωής και να εξοικειωθούν με το κοινωνικό περιβάλλον, την ιστορία και τον πολιτισμό της χώρας
Επίπεδο Α2: Μαθήματα ελληνικής γλώσσας, στοιχείων της ελληνικής ιστορίας και του ελληνικού πολιτισμού. Στο συγκεκριμένο επίπεδο προβλέπονται δύο (2) θεματικές ενότητες: Μαθήματα ελληνικής γλώσσας, διάρκειας 150 ωρών, και Στοιχεία της ελληνικής ιστορίας και του ελληνικούπολιτισμού, διάρκειας 25 ωρών. Μετά την ολοκλήρωση του ανωτέρω επιπέδου, οι εκπαιδευόμενοι δύνανται να συμμετάσχουν στις εξετάσεις της Γ.Γ.Δ.Β.Μ. για την απόκτηση του Πιστοποιητικού Ελληνομάθειας επιπέδου Α2, σύμφωνα με την ελληνική νομοθεσία.
Οι υποψήφιοι κατατάσσονται στο επίπεδο Α1 και Α2 κατόπιν αξιολόγησης του επιπέδου ελληνομάθειας, με χρήση κατάλληλου «εργαλείου ανίχνευσης γλωσσικών δεξιοτήτων». Και στα δυο επίπεδα μάθησης και εφόσον διαπιστωθεί η επιτυχής ολοκλήρωση ενός επιπέδου, χορηγείται στον εκπαιδευόμενο Πιστοποιητικό Δια Βίου Εκπαίδευσης.
Τα μαθήματα, παρέχονται δωρεάν. Σε κάθε εκπαιδευόμενο διανέμεται εκπαιδευτικό και επικουρικό υλικό – έντυπο και ηλεκτρονικό – με στόχο την ενίσχυση των δεξιοτήτων και ικανοτήτων του.
Οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να απευθυνθούν για περισσότερες πληροφορίες στα Κ.Κ.Ε Πιερίας επί της οδού Ανριανουπόλεως 14, στο τηλ. 23510-25605. ΚΙΝ. 6997970884, (Δευτέρα έως Παρασκευή 17:00- 20:00). Εγγραφές μέχρι τις 16-04-2010, μέρα Παρασκευή. Υπεύθυνη Προγράμματος, Ζάγκου Ελένη, Αρχαιολόγος- Ιστορικός Τέχνης.

Επίσκεψη Ανδρέα Παπαμιμίκου στην Πιερία











Ο υπ. Πρόεδρος της ΟΝΝΕΔ Ανδρέας Παπαμιμίκος από την Κατερίνη:
Στη Νέα ΟΝΝΕΔ, δεν υπάρχουν φίλοι και αντίπαλοι.
Παρουσία 120 ΟΝΝΕΔιτων στα γραφεία της ΝΟΔΕ Πιερίας

Την ευκαιρία να συνομιλήσει και ν’ ανταλλάξει απόψεις με τους ΟΝΝΕΔιτες της Πιερίας είχε την προηγούμενη εβδομάδα κατά τη σύντομή επίσκεψή του στην Κατερίνη ο υποψήφιος Πρόεδρος της ΟΝΝΕΔ Ανδρέας Παπαμιμίκος. Στη συνάντηση που πραγματοποιήθηκε στα γραφεία της ΝΟΔΕ Πιερίας συμμετείχαν 120 νεολαίοι ΟΝΝΕΔιτες και μέλη της ΔΑΠ του Τ.Ε.Ι. Κατερίνης, όπως επίσης ο Πρέοδρος της ΝΟΔΕ Πιερίας Αντώνης Μπάσδρας και ο Αντιδήμαρχος Κατερίνης Θανάσης Λιακόπουλος. Ο Ανδρέας Παπαμιμίκος κατέθεσε τις προτάσεις και τις δεσμεύσεις του για τη Νέα ΟΝΝΕΔ που οραματίζεται, ενώ ζήτησε από τους ΟΝΝΕΔίτες της Πιερίας να δώσουν τα χέρια και όλοι μαζί να πάρουν την οργάνωση στα χέρια τους.
Ο υποψήφιος Πρόεδρος της ΟΝΝΕΔ αναφέρθηκε μεταξύ άλλων στο ρόλο που καλείται να παίξει η οργάνωση σε συνάρτηση με τη νεολαία του Ευρωπαϊκού Λαϊκού Κόμματος, τη συμμετοχή της ΟΝΝΕΔ στην τοπική αυτοδιοίκηση και στους παραγωγικούς φορείς, το δικαίωμα ψήφου της νεολαίας στην ομογένεια και στους νέους 16-18, όπως επίσης στη διαφάνεια που οφείλουν να έχουν οι διαδικασίες στη λειτουργία της οργάνωσης. Χαρακτηριστικά είπε: “Περισσότερη Δημοκρατία, Περισσότερη Διαφάνεια, Μεγαλύτερη συμμετοχικότητα. Και δεν το λέω μόνο στα λόγια. Από την πρώτη μέρα συναισθάνομαι την ευθύνη απέναντί σας, απέναντι στην ιστορία της οργάνωσης, απέναντι στις γενιές που πέρασαν και στις γενιές που θα έρθουν.”
Καταλήγοντας ακολούθησε γόνιμος και εποικοδομητικός διάλογος με τους ΟΝΝΕΔίτες και τους ΔΑΠίτες της Πιερίας και τα κομματικά στελέχη που πλαισίωσαν τη συνάντηση.
Σημεία τοποθέτησης Ανδρέα Παπαμιμίκου:
Σε αυτή την ιστορική διαδικασία ήμουν ξεκάθαρος από την αρχή: Θέλουμε ουσιαστικά δημοκρατικές διαδικασίες στην εκλογή Προέδρου της ΟΝΝΕΔ, χωρίς παρεμβάσεις, χωρίς εκλεκτούς. Οι εποχές των χρισμάτων τελείωσαν. Οι εποχές των παραγόντων ανήκουν στο παρελθόν. Οι προσκολλημένοι στα συστήματα εξουσίας, όσοι απεγνωσμένα αναζητούν κηδεμονία ή κληρονομιά από συστήματα του παρελθόντος, δεν μπορούν να οδηγήσουν την ΟΝΝΕΔ στο αύριο.
Δεν είπα, όμως, ανοιχτές διαδικασίες έτσι αόριστα, πρώτος με δημόσια παρέμβαση και με επιστολή μου προς το κόμμα, ζήτησα και καθαρές διαδικασίες, με ίσους όρους για όλους. Οι διαδικασίες άνοιξαν για να πάψουν να λειτουργούν συστήματα και μηχανισμοί. Δεν θα επιτρέψουμε σε κανέναν, για κανέναν λόγο, και με κανένα μέσο, να μας ακυρώσει επί της ουσίας τις ανοιχτές διαδικασίες. Έχουμε χρέος και υποχρέωση να διαφυλάξουμε το αδιάβλητο των διαδικασιών. Κανένας επόμενος Πρόεδρος, δεν μπορεί να νομιμοποιηθεί, μέσα από θολές διαδικασίες.
Ζήτησα, επίσης, ουσιαστική συμμετοχή, όχι προσχηματικά ανοιχτές διαδικασίες. Ανοιχτές σε όλους, όσους έχουν το δικαίωμα να συμμετέχουν, άνοιγμα στους νέους, σημαίνει άνοιγμα σε όλους τους νέους, χωρίς περιορισμούς, χωρίς αποκλεισμούς. Για να έρθουν όλες οι νέες και οι νέοι κοντά στη διαδικασία.Σ’ αυτή τη διαδικασία, κανένας νέος και καμία νέα, κανένα στέλεχος δεν είναι απλώς ένας αριθμός, κανένα στέλεχος δεν είναι απλώς μια υπογραφή, για να άγεται και να φέρεται, να εξυπηρετεί την μία ή την άλλη υποψηφιότητα. Τα στελέχη μας έχουν προσωπικότητα, κρίση, προσδοκίες και παίρνουν αναλόγως με τις επιθυμίες τους στάση. Η υπογραφή τους και η στήριξή τους ανήκουν μόνο σ’ αυτούς, και σε κανέναν άλλο που σκοπεύει να τη χρησιμοποιήσει, όπως τον βολεύει.
Δεν είναι δυνατόν να γίνονται εσωκομματικές εκλογές, όπου και όποτε βολεύει την κεντρική διοίκηση. Κάποιοι μιλούν για κάθαρση. Κάποιοι μιλούν για άνοιγμα της οργάνωσης. Κάποιοι μιλούν για διαφάνεια, αλλά δεν αναλαμβάνουν τις ευθύνες τους για όσα έπραξαν ή δεν έπραξαν, όντας μέλη της κεντρικής διοίκησης. Κάποιοι μιλούν για δημοκρατία, αλλά δεν μας λένε πώς την προστάτεψαν, όταν παρεμπόδιζαν χιλιάδες Δαπίτες να ψηφίσουν στις εσωκομματικές εκλογές.
Ξεκαθαρίζω:Είναι απολύτως απαράδεκτο, να μην γίνονται εσωκομματικές εκλογές, γιατί κάποιους δεν θα τους βόλευε το αποτέλεσμα. Δεν μπορεί να μη λειτουργεί η οργάνωση, γιατί υπάρχουν εξαρτήσεις και συμφωνίες. Δεν μπορεί να ακινητοποιείται η βάση μας, να ακυρώνεται η δύναμή της. Δεν μπορεί να κρίνονται με άλλα μέτρα οι φίλοι,και με άλλα σταθμά οι αντίπαλοι. Η οργάνωση δεν είναι τσιφλίκι κανενός. Αυτές οι πρακτικές του παρελθόντος, είναι απολύτως απαράδεκτες.Τις καταδικάζουμε. Αλλάζουμε. Φτιάχνουμε όλοι μαζί μια Νέα ΟΝΝΕΔ. Ξεκινάμε νέα πορεία, μια πορεία νίκης, για κάθε Οννεδίτισσα, κάθε Οννεδίτη, για κάθε Δαπίτισσα, καθε Δαπίτη. Μια πορεία, που θα μας οδηγήσει στην ΟΝΝΕΔ των πολλών.
Στη Νέα ΟΝΝΕΔ, φίλες και φίλοι, δεν υπάρχουν φίλοι και αντίπαλοι. Το παιχνίδι πρέπει να παίζεται με ίσους όρους για όλους. Υπάρχουν διαδικασίες, και κανόνες. Για αυτό λέω και επιμένω: Περισσότερη Δημοκρατία, Περισσότερη Διαφάνεια, Μεγαλύτερη συμμετοχικότητα. Και δεν το λέω μόνο στα λόγια. Από την πρώτη μέρα συναισθάνομαι την ευθύνη απέναντί σας, απέναντι στην ιστορία της οργάνωσης, απέναντι στις γενιές που πέρασαν και στις γενιές που θα έρθουν. Για αυτό προσήλθα στον προσυνεδριακό διάλογο με θέσεις, με συγκεκριμένους στόχους, με συνολικό πλαίσιο προτάσεων για τη Νέα ΟΝΝΕΔ. Για αυτό, αγνοώ την παραπολιτική και τη λάσπη. Δεν αναζητώ δύναμη σε προστάτες, και κηδεμόνες. Δεν κρύβομαι πίσω από επικοινωνιακά τεχνάσματα. Δεν με νοιάζει να κληρονομήσω τη δύναμη κανενός. Βάζω παν’ απ’ όλα την ΟΝΝΕΔ. Η δύναμη μου είναι οι προτάσεις μου. Η δύναμή μου είναι η δύναμη της αλλαγής που απλώνεται παντού. Η δύναμή μου είστε όλοι εσείς, Δαπίτισσες και Δαπίτες, Οννεδίτισσες και Οννεδίτες που ζητούν την αλλαγή.
Φίλες και Φίλοι, Ο προσυνεδριακός διάλογος έχει αποδώσει. Ανταλλάσουμε απόψεις. Συνδιαμορφώνουμε τις προτάσεις μας. Ξεκινάμε της αλλαγή της οργάνωσης μας μαζί. Μόνο μαζί μπορούμε να αλλάξουμε την ΟΝΝΕΔ. Όχι με βάση συμφωνίες, αλλά με βάση προτάσεις. Η οργανωτική ανασύνταξη θα πρέπει να είναι προτεραιότητα μας. Έχω πει, ότι αν δεν αλλάξουμε εμείς, δεν μπορούμε να αλλάξουμε τον κόσμο γύρω μας. Η συζήτηση, όμως, των προσυνεδρίων δεν περιορίζεται στα οργανωτικά ζητήματα. Έχω μιλήσει για μια ανοιχτή ΟΝΝΕΔ, προς τα μέσα, και προς τα έξω. Ήρθε η ώρα να δούμε και την ΟΝΝΕΔ, εκτός συνόρων, την ευρωπαϊκή ΟΝΝΕΔ. Ζητάμε, μια Ελλάδα με αξιοπρέπεια και εξωστρέφεια, δυναμική και συνεπή στην ευρωπαϊκή της πορεία. Αυτό εξαρτάται και από εμάς.
Για μένα, είναι ζήτημα ύψιστης σημασίας, η παρουσία και η δραστηριότητά μας, στο πλαίσιο της νεολαίας του Ευρωπαϊκού Λαϊκού κόμματος, του YEPP. Τα τριτοκοσμικά ευρωφοβικά σύνδρομα, τα είχαν ή τα έχουν άλλες νεολαίες, όχι η ΟΝΝΕΔ. Από τον Κωνσταντίνο Καραμανλή, από τη Νέα Δημοκρατία και την ΟΝΝΕΔ, ξεκίνησε η ευρωπαϊκή πορεία της χώρας. Ο ευρωπαϊκός μας προσανατολισμός είναι αδιαπραγμάτευτος. Είμαστε από τα ιδρυτικά μέλη του YEPP. Ήμασταν για πολλά χρόνια πρωταγωνιστές σ᾽ αυτό. Ένας απο εμάς, ο Γιάννης ο Σμυρλής, διετέλεσε πρόεδρός του. Αυτή την πολιτική κληρονομιά πρέπει να την αξιοποιήσουμε, προς όφελος της ΟΝΝΕΔ, της Νέας Δημοκρατίας, της Ελλάδας. Μέσα από το YEPP μπορούμε: Πρώτον, να ισχυροποιήσουμε τη θέση της Ελλάδας, και της Νέας Δημοκρατίας, στο Ευρωπαϊκό Λαϊκό Κόμμα. Δεύτερον, να προωθήσουμε θέσεις μας, και στα εθνικά ζητήματα και στα ζητήματα νεολαίας στο ευρωπαϊκό κοινοβούλιο,και την ευρωπαϊκή επιτροπή. Τρίτον, να συντονίσουμε τις προσπάθειές μας μαζί με την Κυπριακή αντιπροσωπεία για το κυπριακό και τη στάση μας απέναντι στην Τουρκία, Τέταρτον, να αναπτύξουμε διμερείς σχέσεις, με τις βαλκανικές νεολαίες και να προωθήσουμε μια κοινή στρατηγική για τα ζητήματα των Βαλκανίων.
Για όλους αυτούς τους λόγους δεσμεύομαι: πρώτον: για δυναμική εκπροσώπηση μας στο YEPP, αλλά και σε κάθε άλλο διεθνή οργανισμό. Η θέση του υπευθύνου Οργανώσεων Εξωτερικού και Διεθνών Σχέσεων, όπως και κάθε άλλη θέση στο εκτελεστικό γραφείο, θα στελεχώνεται βάσει προσόντων. Πρέπει να βάλουμε τέρμα στις επιλογές των κολλητών και των φίλων. Η νέα ΟΝΝΕΔ είναι η ΟΝΝΕΔ των άξιων. Ο υπεύθυνος διεθνών σχέσεων θα βρίσκεται σε στενή συνεργασία με τον τομέα πολιτικής ευθύνης για τις εξωτερικές υποθέσεις και την άμυνα, ώστε να υπάρχει συντονισμένη και διαρκής δράση. Δεύτερον: Θα πρέπει να ζητήσουμε στενότερη συνεργασία των ευρωβουλευτών μας με την ΟΝΝΕΔ, ειδικά στα ζητήματα νεολαίας, και ειδικά τώρα, που ένας απο εμάς, ο Γιώργος ο Παπανικολάου, είναι και Ευρωβουλευτής. Προτείνω να εφαρμόσουμε την ώρα του Ευρωβουλευτή, κατά την οποία το Πολιτικό Συμβούλιο της ΟΝΝΕΔ θα συνεργάζεται ανά τακτά διαστήματα με κάθε ευρωβουλευτή μας, προκειμένου να υπάρχει ενημέρωση, επικοινωνία και συντονισμένη δράση.
Τρίτον: στο πλαίσιο της πολιτικής ακαδημίας και της σχολής στελεχών θα πρέπει να διερευνήσουμε από κοινού δράσεις με τις γειτονικές νεολαίες, με τους ηγέτες του σήμερα και του αύριο στα Βαλκάνια.Επίσης, φίλες και φίλοι, αναφερόμενος στις οργανώσεις του εξωτερικού και τις Διεθνείς Σχέσεις της ΟΝΝΕΔ, θα ήθελα να τονίσω ότι οι οργανώσεις μας στο εξωτερικό δεν είναι ξεχασμένοι συγγενείς, να τους θυμόμαστε μόνο όποτε μας βολεύει, για να τους κινητοποιούμε μόνο στις εθνικές εκλογές και τις ευρωεκλογές. Είμαστε η παράταξη που είχε σταθερή και ξεκάθαρη θέση υπέρ της ψήφου των αποδήμων. Ο πρόεδρός μας, τόνισε τη σημασία της Ψήφου των αποδήμων, και της εκπροσώπησης τους στο ελληνικό κοινοβούλιο. Πρότεινε ακόμη και την απόδοση αριθμού βουλευτικών εδρών σε απόδημους. Πρέπει να στηρίξουμε τους νέους Έλληνες του εξωτερικού, είτε διαμένουν μόνιμα στο εξωτερικό, είτε σπουδάζουν εκεί. Οφείλουμε να ενισχύσουμε τις οργανώσεις μας, να δημιουργήσουμε νέες, όπου υπάρχει δυναμική, προσαρμοσμένες στην περιφερειακή δομή των χωρών αντίστοιχα. Μπορούμε να αξιοποιήσουμε την εμπειρία των νέων, που ζουν, εργάζονται, σπουδάζουν σ’ ένα διαφορετικό περιβάλλον, να τους δώσουμε βήμα να ακουστούν, να συμμετέχουν, να βρουν βοήθεια στα προβλήματά τους. Ενδιαφέρονται για το μέλλον της χώρας μας, όσο και εμείς, δεν μπορούμε να τους αφήνουμε στο περιθώριο. Πέρα, όμως, από τη στήριξη, που είναι δεδομένο ότι πρέπει να παρέχουμε. Δεν πρέπει να ξεχνούμε ότι μέσα από τις οργανώσεις του εξωτερικού, μπορούμε να προωθούμε τις ιδέες και τις θέσεις μας, σε όλους τους Έλληνες του εξωτερικού. Θα πρέπει να κάνουμε το παν, ώστε να είναι ζωντανοί πυρήνες δράσης και παραγωγής πολιτικής. Αποτελούν το δίαυλο μας, με ένα σημαντικό καιδυναμικό κομμάτι του Ελληνισμού. Δεν τις αφήνουμε στο περιθώριο. Τις φέρνουμε στο προσκήνιο.
Οννεδίτισσες και Οννεδίτες, Σ’ αυτή τη διαδικασία, θα πρέπει να αναλάβουμε τις ευθύνες μας, και απέναντι στους νέους 16-18 που καλούμε να προσέλθουν στις κάλπες. Δεν επιδιώκουμε την κομματική στρατολόγηση. Αυτές είναι τακτικές άλλων παρατάξεων, άλλων εποχών. Πρέπει να σταθούμε με συνέπεια και ευθύνη απέναντι στους μαθητές. Το άνοιγμα μας, είναι άνοιγμα, για να αντιμετωπίσουμε μαζί τα προβλήματά τους, και τα προβλήματα της εκπαίδευσης. Για να διεκδικήσουμε, μια εκπαιδευτική μεταρρύθμιση, που δεν περιορίζεται αποκλειστικά σε αλλαγές στο εξεταστικό σύστημα, Αλλά, προωθεί την αποσύνδεση του Λυκείου από την εισαγωγή στην τριτοβάθμια εκπαίδευση. Βάζει την ελληνικότητα στο επίκεντρο του εκπαιδευτικού μας συστήματος. Δίνει έμφαση, όχι στην παπαγαλία, αλλά στην ανάπτυξη των κριτικών και αναλυτικών ικανοτήτων των μαθητών, στα ταλέντα και τις δεξιότητες τους. Το άνοιγμά μας, όμως, είναι άνοιγμα που επιδιώκει την υγιή πολιτικοποίηση. Θα πρέπει να αποδεικνύουμε με πράξεις σε κάθε νέο, και ειδικά στους μαθητές, ότι είμαστε εδώ, για να προωθούμε και να στηρίζουμε την υγιή πολιτικοποίηση και συμμετοχή στα κοινά, για να καλλιεργούμε πνεύμα Δημοκρατίας, συνεργασίας, συλλογικότητας και ευθύνης, απέναντι στον συμπολίτη, τους θεσμούς, το Κράτος και τις αξίες του. Εμείς, και η οργάνωση μας, θα πρέπει να αποτελούμε το παράδειγμα.
Φίλες και Φίλοι, σήμερα, ανάμεσα σε μέλη μιας οργάνωσης που πονάει, πρέπει να μιλήσουμε για τις ευθύνες όλων μας. Ξέρω ότι οι προτάσεις μου είναι τολμηρές. Ξέρω ότι ενοχλούν κάποιους. Χτυπούν κατεστημένα και συμφέροντα. Ενοχλούν όσους επιθυμούν μια κλειστή ΟΝΝΕΔ, μια ελεγχόμενη ΟΝΝΕΔ. Αυτούς, που δεν θέλουν να πάρετε τη δύναμη όλοι εσείς στα χέρια σας. Αναλαμβάνω, όμως, τις ευθύνες μου. Η αλλαγή έχει δημιουργήσει Ελπίδα. Εγώ δεν θα απογοητεύσω την ελπίδα κανενός για μια Νέα ΟΝΝΕΔ.
Όσοι παρασύρονται από τον ανεύθυνο λαϊκισμό, τη ζάλη της εξουσίας, την παραπολιτική, όσοι υιοθετούν βία, δολοπλοκίες και αυθαιρεσίες της εξουσίας, θα με βρίσκουν απέναντί τους.Η Νέα ΟΝΝΕΔ είναι η ΟΝΝΕΔ της ευθύνης. Διαφυλάσσουμε τις διαδικασίες, την ενότητα, την ιστορία και το μέλλον της οργάνωσής μας. Συνθημά μας είναι η αλλαγή. Εσείς, στηρίζετε την οργάνωση. Εσείς προσφέρετε κάθε μέρα στις σχολές σας και σε κάθε μάχη της Νέας Δημοκρατίας στην κοινωνία. Εσείς έχετε τη δύναμη. Εσείς έχετε την αξία. Εσείς αξίζετε περισσότερα. Εσείς κάνετε τη διαφορά. Εσείς, θέλετε την Αλλαγή. Μαζί,αλλάζουμε την ΟΝΝΕΔ. Το σύνθημα της αλλαγής απλώνεται παντού Το μήνυμα της νίκης ξεκίνησε απο τα Γιάννενα, ταξίδεψε από τον Έβρο μέχρι τη Ρόδο, και απο την Άρτα μέχρι την Κρήτη. Σήμερα έφτασε και στην Κατερίνη. Καλώ τον καθένα από εσάς, σήμερα εδώ, να δώσουμε τα χέρια, να ξεκινήσουμε μαζί, τη νέα πορεία, την πορεία της νίκης, να ενώσουμε τις δυνάμεις μας για μια Νέα ΟΝΝΕΔ. Την ΟΝΝΕΔ της Νέας Νέας Δημοκρατίας. Την ΟΝΝΕΔ της Νέας Μεταπολίτευσης, του Αντώνη Σαμαρά. Την ΟΝΝΕΔ της Ελπίδας, Πα’ν απ όλα, τη δική σας ΟΝΝΕΔ. Την ΟΝΝΕΔ όλων σας. Γιατί η νίκη είναι εδώ και είναι δική σας.
Φίλες και φίλοι, Πάρτε την οργάνωση στα χέρια σας. Πάρτε τη δύναμη στα χέρια σας. Τολμήστε για μια ισχυρή ΟΝΝΕΔ. Πάμε μαζί. Στις 18 Απριλίου όλοι μαζί, γυρνάμε σελίδα. Ψηφίζουμε για μια Νέα ΟΝΝΕΔ.