PIERIA-GR ΚΟΝΤΑ ΣΑΣ ΑΠΟ ΤΟ 2008 ΤΟ ΠΡΩΤΟ BLOG ΤΗΣ ΠΙΕΡΙΑΣ

Στη γειτονιά των θεών του Ολύμπου.

PIERIA-GR ΓΙΑΤΙ ΕΜΕΙΣ ΓΡΑΦΟΥΜΕ ΚΑΙ ΔΕΝ ...ΑΝΤΙΓΡΑΦΟΥΜΕ

ΓΚΡΕΜΙΣΤΕ ΡΕ ...ΓΑΪΔΟΥΡΙΑ ΤΑ ΔΙΟΔΙΑ

ΤΟ E-MAIL ΜΑΣ ΕΙΝΑΙ KERAILIDISDIM@GMAIL.COM

Γιατί εμείς ΓΡΑΦΟΥΜΕ, υποΓΡΑΦΟΥΜΕ και δεν ΑΝΤΙγράφουμε

"METROPOLIS 106,7" ΤΟ ΠΡΩΤΟ ΚΑΙ ΜΟΝΑΔΙΚΟ ΑΘΛΗΤΙΚΟ ΡΑΔΙΟΦΩΝΟ ΤΗΣ ΠΙΕΡΙΑΣ

Η ομάδα του PIERIA GR σας καλώς ορίζει στη γειτονιά των θεών του Ολύμπου.

ΕΠΟΧΗ "ΝΤΟΥΜΟΥ" - ΔΗΜΑΡΧΟΥ, ΖΟΥΜΕ ΠΛΕΟΝ ΣΤΗΝ ΚΑΤΕΡΙΝΗ ΚΙ ΟΧΙ "ΔΗΜΑΡΧΟΥΛΗΔΩΝ" ΤΟΥ ΠΑΡΕΛΘΟΝΤΟΣ
(Κείμενο του Δημητρίου Π. Κεραηλίδη)

Ο παλιός χρόνος έφυγε. Ήρθε το 2024 και τώρα στις πρώτες μέρες του, για Κατερίνη, ας τονίσουμε την εποχή που ήρθε. Τώρα;;; Τώρα απλά θα πούμε, ΓΙΑΝΝΗ ΝΤΟΥΜΟ καλή αρχή. Καλή επιτυχία στο έργο σου για μια Κατερίνη ριγμένη, πονεμένη, ατιμασμένη, επί χρόνια μέσα στα δεινά.... Που έχει ανάγκη από ΔΗΜΑΡΧΟ ΚΑΤΕΡΙΝΗΣ. Αυτά. ΥΓ: Να πως πως ζούμε την Κατερίνη του Ντούμου κι όχι των άλλων εκκολαπτόμενων δημαρχούληδων, που κυκλοφορούν πλέον στο κέντρο. Σαν όπως οι πρώην του πρώην Δημάρχου Κατερίνης. Γιατί η ιστορία έγραψε: Ο Κουκοδήμος έχασε κι όχι ο Νταντάμης, ο Κυριακίδης, ο Μπουσνάκης, ο Συμεωνίδης ή ο ή Μορφακίδης. Αυτά...

Δευτέρα 31 Μαΐου 2010

ισραηλινή επίθεση


Τουλάχιστον 16 είναι σύμφωνα με τις τελευταίες πληροφορίες, οι νεκροί από την ισραηλινή επίθεση στη διεθνή νηοπομπή που μετέφερε ανθρωπιστική βοήθεια στη Λωρίδα της Γάζας. Υπό κατάληψη και τα πλοία «Ελεύθερη Μεσόγειος» και «Σφενδόνη» με 34 Έλληνες. Ενεργοποιήθηκε η Μονάδα Χειρισμού Κρίσεων.

ΠΑΝΕΛΛΑΔΙΚΕΣ

Mε την εξέταση του μαθήματος επιλογής "Αρχές Οικονομικής Θεωρίας", ολοκληρώνονται οι πανελλαδικές εξετάσεις γενικών λυκείων.

Από το υπουργείο Παιδείας υπενθυμίζεται ότι η υγειονομική εξέταση και πρακτική δοκιμασία (Αγωνίσματα) των υποψηφίων για τα Τμήματα Επιστήμης Φυσικής Αγωγής και Αθλητισμού (Τ.Ε.Φ.Α.Α.), θα διεξαχθούν από την Δευτέρα 21 Ιουνίου 2010 μέχρι και την Τετάρτη 30 Ιουνίου 2010.

Όπως επισημαίνεται σε σχετική ανακοίνωση του υπουργείου Παιδείας κατά τη διάρκεια του τρέχοντος σχολικού έτους (2009-2010) οι μαθητές της τελευταίας τάξης, των Γενικών Λυκείων και Επαγγελματικών (ομάδα Β) καθώς και οι απόφοιτοι των Λυκείων που επιθυμούν να είναι υποψήφιοι για τα ΤΕΦΑΑ, κατέθεσαν αίτηση-δήλωση στο Λύκειό τους από τις 1 ως τις 22 Φεβρουαρίου για συμμετοχή στις πρακτικές δοκιμασίες, προκειμένου να δημιουργηθεί ένα αρχείο υποψηφίων για τα ΤΕΦΑΑ.

Υποψήφιοι που δεν δήλωσαν συμμετοχή στις πρακτικές δοκιμασίες για τα ΤΕΦΑΑ στις προαναφερόμενες ημερομηνίες, μπορούν να συμμετάσχουν στις δοκιμασίες αυτές (αγωνίσματα) κατά τις ημέρες διεξαγωγής των εξετάσεων στα αγωνίσματα, διότι η αίτηση δήλωση δεν ήταν δεσμευτική.

ΠΟΛΙΤΕΙΑ Εφημεριδα της ΠΙΕΡΙΑΣ

trans 1044 politeia

Αντώνης φεύγει, Μόσχος έρχεται

Σε μια κρίσιμη στιγμή για την ενότητα του κόμματος της Νέας Δημοκρατίας, ο Μόσχος Γιαλένιος διαδέχεται τον Αντώνη Μπάσδρα στην προεδρία της ΝΟΔΕ Πιερίας, μετά τις χθεσινές εκλογές που διεξήχθησαν για την κομματική οργάνωση της Νέας Δημοκρατίας. Δεύτερος, αναδείχθηκε ο Ηλίας Τάπρας και ακολούθησε η Έφη Σαπίδου και ο Σίμος Συμεών.

Η προσέλευση των μελών της Νέας Δημοκρατίας στη διαδικασία κυμάνθηκε σε χαμηλά επίπεδα, αφού μόλις ένας στους τρεις που ψήφισαν για την ανάδειξη προέδρου του κόμματος, προσήλθε στις κάλπες χθες.
Ο Μόσχος Γιαλένιος, παρότι οι υποψήφιοι ήταν τέσσερις, κατάφερε και συγκέντρωσε ποσοστό πολύ πάνω από το 40% που απαιτούνταν για την εκλογή προέδρου και είναι ο αδιαφιλονίκητος νικητής της χθεσινής αναμέτρησης.
Συνολικά προσήλθαν περισσότερα από 4.000 μέλη του κόμματος στην Πιερία στις κάλπες, αναδεικνύοντας πρώτο σε σταυρούς τον Μόσχο Γιαλένια με 2136. Ο Ηλίας Τάπρας έλαβε 1085 ψήφους, η Έφη Σαπίδου 600 και ο Σίμος Συμεών 310. Σύμφωνα με το καταστατικό, ο Ηλίας Τάπρας εφόσον συγκέντρωσε ποσοστό άνω του 20% εκλέγεται μέλος στη νέα ΝΟΔΕ. Η ανάδειξη των μελών της ΝΟΔΕ θα πραγματοποιηθεί την επόμενη Κυριακή.
Η διαδικασία ολοκληρώθηκε χωρίς προβλήματα. Εν τούτοις, η έκδοση των επίσημων αποτελεσμάτων δεν κατέστη δυνατή μέχρι αργά τα μεσάνυχτα.
Αναλυτικά τα ανεπίσημα αποτελέσματα έχουν ως εξής:

ΔΗΜΟΣ ΚΑΤΕΡΙΝΗΣ
Γιαλένιος 701
Τάπρας 312
Σαπίδου 269
Συμεών 105

ΔΗΜΟΣ ΑΙΓΙΝΙΟΥ
Γιαλένιος 90
Τάπρας 34
Σαπίδου 26
Συμεών 5

ΔΗΜΟΣ ΔΙΟΥ
Γιαλένιος 313
Τάπρας 144
Σαπίδου 69
Συμεών 25

ΔΗΜΟΣ ΚΟΛΙΝΔΡΟΥ
Γιαλένιος 203
Τάπρας 30
Σαπίδου 24
Συμεών 12

ΔΗΜΟΣ ΜΕΘΩΝΗΣ
Γιαλένιος 31
Τάπρας 22
Σαπίδου 12
Συμεών 2

ΔΗΜΟΣ ΠΥΔΝΑΣ
Γιαλένιος 32
Τάπρας 37
Σαπίδου 8
Συμεών 4

ΔΗΜΟΣ ΚΟΡΙΝΟΥ
Γιαλένιος 74
Τάπρας 113
Σαπίδου 20
Συμεών 16

ΔΗΜΟΣ ΠΑΡΑΛΙΑΣ
Γιαλένιος 133
Τάπρας 10
Σαπίδου 12
Συμεών 61

ΔΗΜΟΣ ΕΛΑΦΙΝΑΣ
Γιαλένιος 89
Τάπρας 49
Σαπίδου 47
Συμεών 14

ΔΗΜΟΣ ΠΙΕΡΙΩΝ
Γιαλένιος 61
Τάπρας 20
Σαπίδου 21
Συμεών 2

ΔΗΜΟΣ ΠΕΤΡΑΣ
Γιαλένιος 249
Τάπρας 201
Σαπίδου 30
Συμεών 59


ΔΗΜΟΣ ΛΙΤΟΧΩΡΟΥ
Γιαλένιος 93
Τάπρας 46
Σαπίδου 40
Συμεών 14

ΔΗΜΟΣ ΑΝ.ΟΛΥΜΠΟΥ
Γιαλένιος 67
Τάπρας 67
Σαπίδου 30
Συμεών 5

ΟΡΥΚΤΟΣ ΠΛΟΥΤΟΣ ΤΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ ΚΑΙ ΤΗΣ ΘΡΑΚΗΣ

ΔΙΣΕΚΑΤΟΜΜΥΡΙΑ ΕΥΡΩ ΣΤΑ "ΣΩΘΙΚΑ" ΤΗΣ Β. ΕΛΛΑΔΑΣ...

Ρεπορτάζ : Μπάμπης Γιαννακίδης
(από την Ελευθεροτυπία)

Αποθέματα χρυσού, αργύρου, χαλκού, μολύβδου, ψευδαργύρου και νικελίου, συνολικής αξίας 20 δισ. ευρώ, με...
βάση της τρέχουσες τιμές των μετάλλων, εκτιμάται ότι φιλοξενεί στα «σωθικά» της η Β. Ελλάδα. Ωστόσο, μόνο ένα πολύ μικρό μέρος αυτού του ορυκτού πλούτου αξιοποιείται σήμερα παραγωγικά, όπως... σημείωσε ο γενικός διευθυντής του Ινστιτούτου Γεωλογικών και Μεταλλευτικών Ερευνών (ΙΓΜΕ) Κ. Μακεδονίας, Νίκος Αρβανιτίδης, μιλώντας σε σχετική ημερίδα που διοργάνωσαν ο Σύνδεσμος Μεταλλευτικών Επιχειρήσεων Ελλάδος και η οικονομική εφημερίδα «Εξπρές».

«Τα δυναμικά αποθέματα που φιλοξενούνται στις υπάρχουσες μεταλλευτικές αλλά και σε νέες περιοχές κοιτασματολογικού ενδιαφέροντος, είναι σε θέση να πολλαπλασιάσουν το προαναφερόμενο οικονομικό μέγεθος», πρόσθεσε ο κ. Αρβανιτίδης, ενώ επισήμανε πως «με βάση τα αποθέματα και το μεταλλευτικό περιεχόμενο σε χρυσό, άργυρο, χαλκό, μόλυβδο και ψευδάργυρο», η Β. Ελλάδα αποτελεί μία από τις πλουσιότερες κοιτασματολογικές περιοχές της Ευρώπης.
Κατανομή ανά διοικητική περιφέρεια των «επίσημων» γεωθερμικών πεδίων
«Η μη αξιοποίηση των σημαντικών κοιτασμάτων χρυσού στη Β. Ελλάδα, ιδιαίτερα σε μια τόσο δύσκολη συγκυρία, είναι ένα θλιβερό γεγονός. Ιδιαίτερα όταν υπάρχει και το θεσμικό πλαίσιο και οι τεχνολογίες που εξασφαλίζουν μια βιώσιμη αξιοποίηση των κοιτασμάτων αυτών, με όρους προστασίας του περιβάλλοντος», τόνισε ο αναπληρωτής καθηγητής του Πανεπιστημίου Αθηνών και γενικός διευθυντής του ΙΓΜΕ, Κ. Παπαβασιλείου.
Την άποψη ότι, αν και φαίνεται ως σχήμα οξύμωρον, η μεταλλεία συμβαδίζει με την πράσινη ανάπτυξη και τη βελτίωση του περιβάλλοντος, διατύπωσε ο καθηγητής Κοιτασματολογίας του Πανεπιστημίου Αθηνών Νίκος Σκαρπέλης. Είπε ακόμη «να μη λησμονούμε ότι ιστορικά οι ορυκτές ύλες και η μεταλλευτική βιομηχανία έβγαλαν τη χώρα από μεγάλες οικονομικές κρίσεις. Π.χ. στην Ελλάδα από τη δεκαετία του '50 η βαριά βιομηχανία ξεκίνησε από μεταλλεία και μεταλλουργικές μονάδες (π.χ. ΛΑΡΚΟ, ΑΛΟΥΜΙΝΙΟ, ΑΕΧΠΛ, Γαλλική Λαυρίου)».
Την ανάληψη πρωτοβουλιών από την επιστημονική κοινότητα, ώστε να πειστεί η κοινή γνώμη ότι οι σύγχρονοι τρόποι εκμετάλλευσης ορυκτών δεν καταστρέφουν το περιβάλλον, ζήτησε ο καθηγητής ΕΜΠ, Κωνσταντίνος Τσακαλάκης, ενώ ο γεωλόγος του ΙΓΜΕ, Απόστολος Αρβανίτης, πρότεινε αλλαγή του νομικού πλαισίου, ώστε τα γεωθερμικά πεδία να θεωρούνται ανανεώσιμη πηγή ενέργειας και να μην αντιμετωπίζονται με βάση τον Μεταλλευτικό Κώδικα.
Τους σχεδιασμούς της Ελληνικός Χρυσός Α.Ε. στα μεταλλεία Χαλκιδικής παρουσίασε ο πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος της εταιρείας, Δημήτρης Κούτρας, υποστηρίζοντας μεταξύ άλλων πως σε ορίζοντα 40ετίας οι σχεδιασμοί αυτοί μπορεί να αποφέρουν στην οικονομία της περιοχής 8 δισ. ευρώ.
Γεωθερμικά πεδία
Τα σημαντικότερα γεωθερμικά πεδία της Β. Ελλάδας εντοπίζονται, σύμφωνα με τον γεωλόγο του ΙΓΜΕ, Απόστολο Αρβανίτη, ανατολικά της Θεσσαλονίκης. Πιο συγκεκριμένα, στις λεκάνες Μυγδονίας, Στρυμόνα, Στρυμονικού Κόλπου, Δέλτα του Νέστου, Ξάνθης - Κομοτηνής, και Αλεξανδρούπολης - Δέλτα Εβρου. Σημαντικό ενδιαφέρον παρουσιάζει και η Σαμοθράκη, όπου τρεις γεωτρήσεις βάθους 40-120 μ., που ανορύχθηκαν στο χώρο των θερμών πηγών, παράγουν μεγάλες ποσότητες ρευστών με τη θερμοκρασία των νερών να φτάνει μέχρι και τους 99oC.

ΘΑ ΑΠΑΣΧΟΛΗΣΕΙ

ΤΗΝ ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ
ΤΙΣ ΕΠΟΜΕΝΕΣ ΜΕΡΕΣ
ΟΝΟΜΑ ΚΑΤΕΡΙΝΩΤΙΚΟ.....ΣΕ ΣΧΕΣΗ ΜΕ ΑΓΟΡΑ ΟΙΚΙΑΣ ΚΑΙ ΤΑ ΔΗΜΟΣΙΕΥΜΑΤΑ ΤΩΝ ΗΜΕΡΩΝ ΣΤΙΣ ΚΥΡΙΑΚΑΤΙΚΕΣ ΚΥΡΙΩΣ.....
ΛΕΝΕ...
ΑΡΑΓΕ ΑΛΗΘΕΥΕΙ?