PIERIA-GR ΚΟΝΤΑ ΣΑΣ ΑΠΟ ΤΟ 2008 ΤΟ ΠΡΩΤΟ BLOG ΤΗΣ ΠΙΕΡΙΑΣ

Στη γειτονιά των θεών του Ολύμπου.

PIERIA-GR ΓΙΑΤΙ ΕΜΕΙΣ ΓΡΑΦΟΥΜΕ ΚΑΙ ΔΕΝ ...ΑΝΤΙΓΡΑΦΟΥΜΕ

ΓΚΡΕΜΙΣΤΕ ΡΕ ...ΓΑΪΔΟΥΡΙΑ ΤΑ ΔΙΟΔΙΑ

ΤΟ E-MAIL ΜΑΣ ΕΙΝΑΙ KERAILIDISDIM@GMAIL.COM

Γιατί εμείς ΓΡΑΦΟΥΜΕ, υποΓΡΑΦΟΥΜΕ και δεν ΑΝΤΙγράφουμε

"METROPOLIS 106,7" ΤΟ ΠΡΩΤΟ ΚΑΙ ΜΟΝΑΔΙΚΟ ΑΘΛΗΤΙΚΟ ΡΑΔΙΟΦΩΝΟ ΤΗΣ ΠΙΕΡΙΑΣ

Η ομάδα του PIERIA GR σας καλώς ορίζει στη γειτονιά των θεών του Ολύμπου.

ΕΠΟΧΗ "ΝΤΟΥΜΟΥ" - ΔΗΜΑΡΧΟΥ, ΖΟΥΜΕ ΠΛΕΟΝ ΣΤΗΝ ΚΑΤΕΡΙΝΗ ΚΙ ΟΧΙ "ΔΗΜΑΡΧΟΥΛΗΔΩΝ" ΤΟΥ ΠΑΡΕΛΘΟΝΤΟΣ
(Κείμενο του Δημητρίου Π. Κεραηλίδη)

Ο παλιός χρόνος έφυγε. Ήρθε το 2024 και τώρα στις πρώτες μέρες του, για Κατερίνη, ας τονίσουμε την εποχή που ήρθε. Τώρα;;; Τώρα απλά θα πούμε, ΓΙΑΝΝΗ ΝΤΟΥΜΟ καλή αρχή. Καλή επιτυχία στο έργο σου για μια Κατερίνη ριγμένη, πονεμένη, ατιμασμένη, επί χρόνια μέσα στα δεινά.... Που έχει ανάγκη από ΔΗΜΑΡΧΟ ΚΑΤΕΡΙΝΗΣ. Αυτά. ΥΓ: Να πως πως ζούμε την Κατερίνη του Ντούμου κι όχι των άλλων εκκολαπτόμενων δημαρχούληδων, που κυκλοφορούν πλέον στο κέντρο. Σαν όπως οι πρώην του πρώην Δημάρχου Κατερίνης. Γιατί η ιστορία έγραψε: Ο Κουκοδήμος έχασε κι όχι ο Νταντάμης, ο Κυριακίδης, ο Μπουσνάκης, ο Συμεωνίδης ή ο ή Μορφακίδης. Αυτά...

Κυριακή 6 Μαρτίου 2011

ΟΛΥΜΠΟΣ Ο ...ΠΙΕΡΙΕΥΣ!!!

Κεντρικό Αρχαιολογικό Συμβούλιο:
Θετική η απόφαση για τον Πιερικό Όλυμπο


Εξαιρούνται οι οικισμοί από τις απαγορεύσεις δόμησης
Ως πολύ θετική χαρακτηρίζεται η πρόσφατη απόφαση του Κεντρικού Αρχαιολογικού Συμβουλίου για την οριοθέτηση του Πιερικού Όλυμπου ως ιστορικού και αρχαιολογικού τόπου. Η απόφαση επαναφέρει τα όρια του Πιερικού Όλυμπου ως ιστορικού και αρχαιολογικού τόπου περίπου στα προηγούμενα που ίσχυαν πριν την οριοθέτηση και εφαρμογή από την ΚΖ' Ε.Π.ΚΑ., εντάσσοντας μόνο ως νέα μια δασώδη έκταση στην περιοχή της Πέτρας Ολύμπου. Το σημαντικό της απόφασης είναι ότι εξαιρεί όλους τους οικισμούς από τις απαγορεύσεις δόμησης. Οι ζώνες και οι όροι δόμησης θα καθοριστούν στο επόμενο χρονικό διάστημα. Η εξέλιξη αυτή θεωρείται πολύ θετική καθότι δικαιώνει τον αγώνα και την προσπάθεια των φορέων και των κατοίκων της Νότιας Πιερίας. Η μέχρι σήμερα ακολουθούμενη διαδικασία από την Αρχαιολογική Υπηρεσία έχει προκαλέσει σοβαρότατο πρόβλημα, ενώ υπήρχε έντονη δυσαρέσκεια των κατοίκων της περιοχής.
Ουσιαστικά στη μισή Νότια Πιερία δεν επιτρέπονταν καμιά οικοδομική δραστηριότητα με ανυπολόγιστες συνέπειες στην οικονομική και κοινωνική ζωή της περιοχής.
Πολλοί θιγόμενοι πολίτες έχουν προσφύγει δικαστικά προκειμένου να δικαιωθούν, να διεκδικήσουν και να εξασφαλίσουν τα περιουσιακά τους στοιχεία, τις απώλειες επενδύσεων και επιχειρηματικού κεφαλαίου.
Ο βουλευτής Πιερίας κ. Θανάσης Παπαγεωργίου από τον Δεκέμβριο του 2009 (επιστολή προς τον Υπουργό Πολιτισμού κ. Γερουλάνο 5-12-2009) γνωστοποίησε το πρόβλημα ζητώντας να δοθεί λύση.
Ο κ. Παπαγεωργίου
Ο κ. Παπαγεωργίου μετά την θετική αυτή εξέλιξη δήλωσε:
"Ευοδώθηκαν οι προσπάθειες μας και πετύχαμε μια πολύ θετική απόφαση για την περιοχή της Νότιας Πιερίας. Οφείλω να ευχαριστήσω την Γενική Γραμματέα του Υπουργείου Πολιτισμού κ. Λίνα Μενδώνη η οποία εξ αρχής κατανόησε το πρόβλημα και εργάστηκε για να φτάσουμε σ αυτήν την θετική λύση για την Πιερία και ιδιαίτερα για την Νότια Πιερία όπου υπήρχε σοβαρό πρόβλημα".

ΒΡΟΝΤΙΝΟ ΚΑΡΝΑΒΑΛΙ 2011











Πλήθος κόσμου παρακολούθησε και φέτος το καρναβάλι της Βροντούς. Ο καιρός ήταν σύμμαχος για την διεξαγωγή του. Παρουσιάστηκαν καινούργια και επίκαιρα θέματα που ξετρέλαναν τους παρεβρισκόμενους, Την παρουσίαση έκανε η δημοσιογράφος Βαλσαμίδου Μαρία.

ANTE ΡΕ ΠΙΕΡΙΑΚΑΡΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑ

Πρωτάθλημα μπάσκετ Α2 – Β΄ γύρος -  2η αγωνιστική

Πιερικός Αρχέλαος – Κόροιβος Αμαλιάδας 83-68

Η δεύτερη συνεχόμενη νίκη του Πιερικού Αρχελάου έφερε και πάλι στις κερκίδες του κλειστού γυμναστηρίου Κατερίνης τους διαρκείς πανηγυρισμούς και τις επευφημίες των φιλάθλων. Αυτοί ήταν στην ουσία οι νικητές, αφού η «ζωντανή» τους παρουσία αποτέλεσε ξανά την κινητήρια  δύναμη. Με τη σειρά τους οι παίκτες τους χάρισαν εκτός από τη νίκη και ένα ωραίο παιχνίδι.
Διαιτητές ήταν οι κ.κ. Ψαριανός, Μαλανδρής και Ζαγορίδης.
Τα δεκάλεπτα: 24-13, 42-31, 58-53, 83-68.
Οι συνθέσεις:
ΠΙΕΡΙΚΟΣ ΑΡΧΕΛΑΟΣ (Σορώτος): Τσαϊτουρίδης, Μπεχλιβάνης 11 (1), Γκογκίδης 3 (1), Παπαχρήστος 2, Δαμαλής Ι., Τζερομάνοβς 9 (1), Νάνης 15 (2), Ιγκμπάβμποα 11, Ροδοστόγλου 21, Σιβορότκα 6, Τσουκ 5.

ΚΟΡΟΙΒΟΣ (Νιπεργιάλης): Τσαμπής, Ματαλόν 10 (1), Κωσταντόπουλος, Πέττας 26 (1), Πέκοβιτς 9 (3), Μπεκρής, Υφαντής 4, Ξιούρας, Κοσάνοβιτς 9, Δημητριάδης 10 (2).
Τα αποτελέσματα: Πανερυθραϊκός - ΑΕΚ Άργους 84-77, Αρκαδικός - Πανελευσινιακός 76-61, Ρέθυμνο - Ολυμπιάδα 108-65, ΚΑΟΔ - Λαύριο 103-81
Απόλλων Π. - Νήαρ Ηστ 98-60, Αμύντας - Ίκαροι Σ. 75-71, Παγκράτι - Ερμής Λ. 82-66.
  Η βαθμολογία: ΚΑΟΔ 33, Ίκαροι Σερρών 29, Ρέθυμνο 29, Λαύριο 28, Αρκαδικός 27, Πανελευσινιακός 26, Απόλλων Π. 25, Πιερικός Αρχέλαος 25, Αμύντας Δάφνης 25, Ερμής Λαγκαδά 25, ΑΕΚ Άργους 24, Ολυμπιάδα Π. 23, Παγκράτι 23, Πανερυθραϊκός 23, Κόροιβος Αμ. 22, Νήαρ Ηστ 21.

Ο ετήσιος χορός του Λαογραφικού Μουσείου Κίτρος





Ήταν μια υπέροχη βραδιά με μοσικοχορευτικό πρόγραμμα με την ορχήστρα του Ξανθούλη Γιώργου.
Στην εκδήλωση τιμήθηκε ο πρών Νομάρχης Πιερίας κ. Παπαστεργίου Γιώργος απο τον Πρόεδρο του Λαογραφικού Μουσείου κ. Αλμπανίδη Λευτέρη για την προσφορά του για την αναστήλωση του παλιού Δημοτικού Σχολείου στο Κίτρος.

Ο ετήσιος χορός του Αιγινιακού








Ο Αιγινιακός διοργάνωσε τον ετήσιο χορό του σε κοσμική ταβέρνα στην παραλία Μεθώνης. Απο πολύ νωρίς η αίθουσα κατακλύστηκε απο κόσμο και πολλούς επισήμους.Το κέφι και ο χορός ξεκήνισαν πολύ γρήγορα.Η ορχήστρα έπαιξε λαικό και παραδοσιακό ρεπερτόριο.

ΟΙ ΤΕΣΣΕΡΙΣ ΑΣΣΟΙ ΤΗΣ ΞΕΡΗΣ.. ΜΥΛΩΝΕΡΟΣ - ΛΑΓΔΑΡΗΣ - ΛΕΙΝΑΣ - ΟΦΕΙΔΗΣ


Ο φακός του PIERIA -GR συνέλαβε απόψε την παρέα στο Κίτρος να παίζει ξερή. Δόθηκε δυνατή μάχη και νικητές αναδείχτηκαν ο αντιδήμαρχος Δίου - Ολύμπου Δημήτρης Μυλωνέρος με τον δημοτικό σύμβουλο Πύδνας - Κολινδρού Νίκο Σουλτανίδη, ενώ οι χαμένοι της ξερής, ο επικεφαλής της μείζονος αντιπολίτευσης Πύδνας Βαγγέλης Λαγδάρης και ο δημοτικός σύμβουλος Κατερίνης Σάββας Οφείδης καραδοκούν να πάρουν τη ρεβάνς στο επόμενο παιχνίδι που θα διεξαχθεί στη Λεπτοκαρυά.