PIERIA-GR ΚΟΝΤΑ ΣΑΣ ΑΠΟ ΤΟ 2008 ΤΟ ΠΡΩΤΟ BLOG ΤΗΣ ΠΙΕΡΙΑΣ

Το PIERIA GR σας καλώς ορίζει στη γειτονιά των θεών του Ολύμπου.

ΤΟ E-MAIL ΜΑΣ ΕΙΝΑΙ PIERIA2011@YAHOO.GR ΚΙ ΕΡΧΕΣΤΕ ΚΟΝΤΑ ΜΑΣ ΓΙΑ ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ

ΒΛΕΠΩ ΔΙΟΝ ΤΗΛΕΟΡΑΣΗ ΑΠΟ ΤΗΝ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ ΓΙΑ ΟΛΗ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ

"ΣΤΑ 11 ΒΗΜΑΤΑ" ΚΑΘΕ ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΤΙΣ 22.00 ΜΕ ΤΟΝ ΔΗΜΗΤΡΗ ΚΕΡΑΗΛΙΔΗ ΣΤΗ ΔΙΟΝ TΗΛΕΟΡΑΣΗ

Η ομάδα του PIERIA GR σας καλώς ορίζει στη γειτονιά των θεών του Ολύμπου.

Ο "ΑΘΛΗΤΙΚΟΣ 106,7" ΤΟ ΠΡΩΤΟ ΑΘΛΗΤΙΚΟ ΡΑΔΙΟΦΩΝΟ ΤΗΣ ΠΙΕΡΙΑΣ ΚΑΙ ΙΝΤΕΡΝΕΤΙΚΑ ΔΙΑΠΛΑΝΗΤΙΚΑ WWW.ATHLITIKOS.GR

Η ομάδα του PIERIA GR σας καλώς ορίζει στη γειτονιά των θεών του Ολύμπου.

ΕΥΓΕ... ΚΑΤΙ ΓΙΝΕΤΑΙ ΣΤΗΝ ΠΙΕΡΙΑ ΜΟΥ ΡΕ ...ΓΑΜΩΤΟ
(Κείμενο του Δημητρίου Π. Κεραηλίδη)

Τελικά μήπως η Πιερία μου είναι για μεγάλα πράγματα; Τι δεν κατάλαβες ρε φίλε; Να αρχίσω; Ή μήπως θέλεις να τελειώσω; Έ, λοιπόν άκου. Κάνει ο Σάββας και κυρ Σάββας κι αφέντης τσουτσουλομύτης για πρώτη φορά πέρσι ΤΟ ΠΑΡΚΟ ΤΩΝ ΧΡΩΜΑΤΩΝ και γίνεται στην Πιερία χαμός στο ίσωμα. Κι ύστερα; Ύστερα δίνει βάση στο πανηγύρι που πριν χρόνια το είχε γραμμένο εκεί που δεν πιάνει μελάνι. Και ξεσκίζει κι εκεί. Χαμός στο άλλο ίσωμα. Και… Και υπενθυμίζω πως την πρώτη χρονιά του που ανέλαβε Δήμαρχος, είχε καταργήσει με τη μια το Καρναβάλι του Αμοιρίδη. Κανένας ποτέ δεν κατάλαβε το γιατί… Κι ούτε βέβαια και θα το καταλάβει. Και ξέρετε γιατί; Επειδή τον λόγο τον ξέρει μόνο ο ίδιος ο Σάββας. Που θα πάει όμως; Κι αυτό θα το καταλάβει κάποτε. Και θα το επαναφέρει. Σαν γιορτή, που την γουστάρουν τα παιδιά κι ύστερα οι μεγάλοι, γιατί την γουστάρουν τα παιδιά… Όχι για τίποτα άλλο. Κι ύστερα ήρθε η ώρα του κανονικού μας Πανηγυριού στην Ανδρομάχη. Κι εκεί έκανε το αυτονόητο και πάλι χαμός. Πρόσεξε τα παιδιά. Και; Και ξέσκισε και πάλι. Ενώ πριν ένα χρόνο αν περνούσες από έξω δεν θα έπαιρνες χαμπάρι ότι κάτι έχει εκεί δίπλα στο ποτάμι, τώρα; Φέτος; Χαμός. Έκλεισαν και πάλι οι δρόμοι και χαμογέλασε το χειλάκι των …παιδιών! Πρώτα των παιδιών κι ύστερα των μεγάλων. Γιατί τα παιδιά γέλασαν. Κι ύστερα; Ήρθε το πανηγύρι του Αιγινίου. Τι δεν κατάλαβες πάλι; Να γράψω; Όχι βέβαια γιατί κι εκεί έγινε χαμός. Μεγάλα πράγματα. Κι ύστερα; Πάλι η Έκθεση του Χατζηχριστοδούλου, όπου κι εκεί συνωστισμός στην προκυμαία. Ναι. Κι εκεί χαμός. Μήπως τελικά η Πιερία μου, είναι για μεγάλα πράγματα, αρκεί να έχει μεγάλους πολιτικούς; Λέω μήπως… ΥΓ: Ά, ξέχασα και το καλοκαίρι μου. Που στις παραλίες μας, έγινε χαμός, γιατί εκεί έκανε μεγάλα πράγματα ο Σύλλογος Ξενοδόχων με την Βαγγελιώ την Ξυπτερά και τα παιδιά της. Με την Αντιπεριφερειάρχη Σοφία Μαυρίδου και τα δικά της παιδιά. Με τους τρείς Δημάρχους… Εύγε. Κάτι γίνεται στην Πιερία μου…

Κυριακή, 6 Μαρτίου 2011

ΟΛΥΜΠΟΣ Ο ...ΠΙΕΡΙΕΥΣ!!!

Κεντρικό Αρχαιολογικό Συμβούλιο:
Θετική η απόφαση για τον Πιερικό Όλυμπο


Εξαιρούνται οι οικισμοί από τις απαγορεύσεις δόμησης
Ως πολύ θετική χαρακτηρίζεται η πρόσφατη απόφαση του Κεντρικού Αρχαιολογικού Συμβουλίου για την οριοθέτηση του Πιερικού Όλυμπου ως ιστορικού και αρχαιολογικού τόπου. Η απόφαση επαναφέρει τα όρια του Πιερικού Όλυμπου ως ιστορικού και αρχαιολογικού τόπου περίπου στα προηγούμενα που ίσχυαν πριν την οριοθέτηση και εφαρμογή από την ΚΖ' Ε.Π.ΚΑ., εντάσσοντας μόνο ως νέα μια δασώδη έκταση στην περιοχή της Πέτρας Ολύμπου. Το σημαντικό της απόφασης είναι ότι εξαιρεί όλους τους οικισμούς από τις απαγορεύσεις δόμησης. Οι ζώνες και οι όροι δόμησης θα καθοριστούν στο επόμενο χρονικό διάστημα. Η εξέλιξη αυτή θεωρείται πολύ θετική καθότι δικαιώνει τον αγώνα και την προσπάθεια των φορέων και των κατοίκων της Νότιας Πιερίας. Η μέχρι σήμερα ακολουθούμενη διαδικασία από την Αρχαιολογική Υπηρεσία έχει προκαλέσει σοβαρότατο πρόβλημα, ενώ υπήρχε έντονη δυσαρέσκεια των κατοίκων της περιοχής.
Ουσιαστικά στη μισή Νότια Πιερία δεν επιτρέπονταν καμιά οικοδομική δραστηριότητα με ανυπολόγιστες συνέπειες στην οικονομική και κοινωνική ζωή της περιοχής.
Πολλοί θιγόμενοι πολίτες έχουν προσφύγει δικαστικά προκειμένου να δικαιωθούν, να διεκδικήσουν και να εξασφαλίσουν τα περιουσιακά τους στοιχεία, τις απώλειες επενδύσεων και επιχειρηματικού κεφαλαίου.
Ο βουλευτής Πιερίας κ. Θανάσης Παπαγεωργίου από τον Δεκέμβριο του 2009 (επιστολή προς τον Υπουργό Πολιτισμού κ. Γερουλάνο 5-12-2009) γνωστοποίησε το πρόβλημα ζητώντας να δοθεί λύση.
Ο κ. Παπαγεωργίου
Ο κ. Παπαγεωργίου μετά την θετική αυτή εξέλιξη δήλωσε:
"Ευοδώθηκαν οι προσπάθειες μας και πετύχαμε μια πολύ θετική απόφαση για την περιοχή της Νότιας Πιερίας. Οφείλω να ευχαριστήσω την Γενική Γραμματέα του Υπουργείου Πολιτισμού κ. Λίνα Μενδώνη η οποία εξ αρχής κατανόησε το πρόβλημα και εργάστηκε για να φτάσουμε σ αυτήν την θετική λύση για την Πιερία και ιδιαίτερα για την Νότια Πιερία όπου υπήρχε σοβαρό πρόβλημα".

ΒΡΟΝΤΙΝΟ ΚΑΡΝΑΒΑΛΙ 2011Πλήθος κόσμου παρακολούθησε και φέτος το καρναβάλι της Βροντούς. Ο καιρός ήταν σύμμαχος για την διεξαγωγή του. Παρουσιάστηκαν καινούργια και επίκαιρα θέματα που ξετρέλαναν τους παρεβρισκόμενους, Την παρουσίαση έκανε η δημοσιογράφος Βαλσαμίδου Μαρία.

ANTE ΡΕ ΠΙΕΡΙΑΚΑΡΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑ

Πρωτάθλημα μπάσκετ Α2 – Β΄ γύρος -  2η αγωνιστική

Πιερικός Αρχέλαος – Κόροιβος Αμαλιάδας 83-68

Η δεύτερη συνεχόμενη νίκη του Πιερικού Αρχελάου έφερε και πάλι στις κερκίδες του κλειστού γυμναστηρίου Κατερίνης τους διαρκείς πανηγυρισμούς και τις επευφημίες των φιλάθλων. Αυτοί ήταν στην ουσία οι νικητές, αφού η «ζωντανή» τους παρουσία αποτέλεσε ξανά την κινητήρια  δύναμη. Με τη σειρά τους οι παίκτες τους χάρισαν εκτός από τη νίκη και ένα ωραίο παιχνίδι.
Διαιτητές ήταν οι κ.κ. Ψαριανός, Μαλανδρής και Ζαγορίδης.
Τα δεκάλεπτα: 24-13, 42-31, 58-53, 83-68.
Οι συνθέσεις:
ΠΙΕΡΙΚΟΣ ΑΡΧΕΛΑΟΣ (Σορώτος): Τσαϊτουρίδης, Μπεχλιβάνης 11 (1), Γκογκίδης 3 (1), Παπαχρήστος 2, Δαμαλής Ι., Τζερομάνοβς 9 (1), Νάνης 15 (2), Ιγκμπάβμποα 11, Ροδοστόγλου 21, Σιβορότκα 6, Τσουκ 5.

ΚΟΡΟΙΒΟΣ (Νιπεργιάλης): Τσαμπής, Ματαλόν 10 (1), Κωσταντόπουλος, Πέττας 26 (1), Πέκοβιτς 9 (3), Μπεκρής, Υφαντής 4, Ξιούρας, Κοσάνοβιτς 9, Δημητριάδης 10 (2).
Τα αποτελέσματα: Πανερυθραϊκός - ΑΕΚ Άργους 84-77, Αρκαδικός - Πανελευσινιακός 76-61, Ρέθυμνο - Ολυμπιάδα 108-65, ΚΑΟΔ - Λαύριο 103-81
Απόλλων Π. - Νήαρ Ηστ 98-60, Αμύντας - Ίκαροι Σ. 75-71, Παγκράτι - Ερμής Λ. 82-66.
  Η βαθμολογία: ΚΑΟΔ 33, Ίκαροι Σερρών 29, Ρέθυμνο 29, Λαύριο 28, Αρκαδικός 27, Πανελευσινιακός 26, Απόλλων Π. 25, Πιερικός Αρχέλαος 25, Αμύντας Δάφνης 25, Ερμής Λαγκαδά 25, ΑΕΚ Άργους 24, Ολυμπιάδα Π. 23, Παγκράτι 23, Πανερυθραϊκός 23, Κόροιβος Αμ. 22, Νήαρ Ηστ 21.

Ο ετήσιος χορός του Λαογραφικού Μουσείου Κίτρος

Ήταν μια υπέροχη βραδιά με μοσικοχορευτικό πρόγραμμα με την ορχήστρα του Ξανθούλη Γιώργου.
Στην εκδήλωση τιμήθηκε ο πρών Νομάρχης Πιερίας κ. Παπαστεργίου Γιώργος απο τον Πρόεδρο του Λαογραφικού Μουσείου κ. Αλμπανίδη Λευτέρη για την προσφορά του για την αναστήλωση του παλιού Δημοτικού Σχολείου στο Κίτρος.

Ο ετήσιος χορός του Αιγινιακού
Ο Αιγινιακός διοργάνωσε τον ετήσιο χορό του σε κοσμική ταβέρνα στην παραλία Μεθώνης. Απο πολύ νωρίς η αίθουσα κατακλύστηκε απο κόσμο και πολλούς επισήμους.Το κέφι και ο χορός ξεκήνισαν πολύ γρήγορα.Η ορχήστρα έπαιξε λαικό και παραδοσιακό ρεπερτόριο.

ΟΙ ΤΕΣΣΕΡΙΣ ΑΣΣΟΙ ΤΗΣ ΞΕΡΗΣ.. ΜΥΛΩΝΕΡΟΣ - ΛΑΓΔΑΡΗΣ - ΛΕΙΝΑΣ - ΟΦΕΙΔΗΣ


Ο φακός του PIERIA -GR συνέλαβε απόψε την παρέα στο Κίτρος να παίζει ξερή. Δόθηκε δυνατή μάχη και νικητές αναδείχτηκαν ο αντιδήμαρχος Δίου - Ολύμπου Δημήτρης Μυλωνέρος με τον δημοτικό σύμβουλο Πύδνας - Κολινδρού Νίκο Σουλτανίδη, ενώ οι χαμένοι της ξερής, ο επικεφαλής της μείζονος αντιπολίτευσης Πύδνας Βαγγέλης Λαγδάρης και ο δημοτικός σύμβουλος Κατερίνης Σάββας Οφείδης καραδοκούν να πάρουν τη ρεβάνς στο επόμενο παιχνίδι που θα διεξαχθεί στη Λεπτοκαρυά.