PIERIA-GR ΚΟΝΤΑ ΣΑΣ ΑΠΟ ΤΟ 2008 ΤΟ ΠΡΩΤΟ BLOG ΤΗΣ ΠΙΕΡΙΑΣ

Στη γειτονιά των θεών του Ολύμπου.

PIERIA-GR ΓΙΑΤΙ ΕΜΕΙΣ ΓΡΑΦΟΥΜΕ ΚΑΙ ΔΕΝ ...ΑΝΤΙΓΡΑΦΟΥΜΕ

ΓΚΡΕΜΙΣΤΕ ΡΕ ...ΓΑΪΔΟΥΡΙΑ ΤΑ ΔΙΟΔΙΑ

ΤΟ E-MAIL ΜΑΣ ΕΙΝΑΙ KERAILIDISDIM@GMAIL.COM

Γιατί εμείς ΓΡΑΦΟΥΜΕ, υποΓΡΑΦΟΥΜΕ και δεν ΑΝΤΙγράφουμε

"METROPOLIS 106,7" ΤΟ ΠΡΩΤΟ ΚΑΙ ΜΟΝΑΔΙΚΟ ΑΘΛΗΤΙΚΟ ΡΑΔΙΟΦΩΝΟ ΤΗΣ ΠΙΕΡΙΑΣ

Η ομάδα του PIERIA GR σας καλώς ορίζει στη γειτονιά των θεών του Ολύμπου.

ΕΠΟΧΗ "ΝΤΟΥΜΟΥ" - ΔΗΜΑΡΧΟΥ, ΖΟΥΜΕ ΠΛΕΟΝ ΣΤΗΝ ΚΑΤΕΡΙΝΗ ΚΙ ΟΧΙ "ΔΗΜΑΡΧΟΥΛΗΔΩΝ" ΤΟΥ ΠΑΡΕΛΘΟΝΤΟΣ
(Κείμενο του Δημητρίου Π. Κεραηλίδη)

Ο παλιός χρόνος έφυγε. Ήρθε το 2024 και τώρα στις πρώτες μέρες του, για Κατερίνη, ας τονίσουμε την εποχή που ήρθε. Τώρα;;; Τώρα απλά θα πούμε, ΓΙΑΝΝΗ ΝΤΟΥΜΟ καλή αρχή. Καλή επιτυχία στο έργο σου για μια Κατερίνη ριγμένη, πονεμένη, ατιμασμένη, επί χρόνια μέσα στα δεινά.... Που έχει ανάγκη από ΔΗΜΑΡΧΟ ΚΑΤΕΡΙΝΗΣ. Αυτά. ΥΓ: Να πως πως ζούμε την Κατερίνη του Ντούμου κι όχι των άλλων εκκολαπτόμενων δημαρχούληδων, που κυκλοφορούν πλέον στο κέντρο. Σαν όπως οι πρώην του πρώην Δημάρχου Κατερίνης. Γιατί η ιστορία έγραψε: Ο Κουκοδήμος έχασε κι όχι ο Νταντάμης, ο Κυριακίδης, ο Μπουσνάκης, ο Συμεωνίδης ή ο ή Μορφακίδης. Αυτά...

Πέμπτη 5 Απριλίου 2012

ΤΟΥ MANAGER!!! Η ΔΟΥΛΕΙΑ ΕΙΝΑΙ ΠΟΛΥ ΣΚΛΗΡΗ..

Ο Β. Λεβέντης τα έλεγε από πολύ πιο πριν. ΠΗΓΗ: http://www.exypna.gr/search?updated-max=2012-04-03T06:02:00-07:00&max-results=14#ixzz1r3SV3ALZ

Δείτε πιο κάτω ένα μικρό απόσπασμα από την εκπομπή του Π. Παναγιωτόπουλου το 1994, ο οποίος μιλούσε καθαρά για πτώχευση σύντομα των Ελλήνων. Δείτε πιο κάτω...






Σου ανοίγει η όρεξη!!!


ΚΑΛΗΣΠΕΡΑ ΑΠΟ ΤΟ PIERIA -RG..

ΣΔΟΕ: Πάρτυ εκατομμυρίων στη ΓΕΝΟΠ ΔΕΗ

Περισσότερα από 1 εκατομμύριο ευρώ έκλεψαν από τη ΔΕΗ συνδικαλιστές της ΓΕΝΟΠ προσκομίζοντας στην επιχείρηση πλαστά ή εικονικά τιμολόγια από εκδηλώσεις και ταξίδια που είτε κόστιζαν λιγότερο, είτε δεν έγιναν ποτέ.
Τα χρήματα αυτά αφορούσαν σε πολυτελή ταξίδια στην Ευρώπη, σε συνδικαλιστικές αποστολές που δεν έγιναν ποτέ, για να........
γνωρίσουν ξένοι υπάλληλοι την ελληνική φιλοξενία και σε μελέτες που ανατέθηκαν σε συγγενείς συνδικαλιστών και δεν παραδόθηκαν ποτέ.
Οπως αποκαλύπτει σήμερα η εφημερίδα «Εθνος», μόνον την τριετία 2008-2010, η ΓΕΝΟΠ και ο Οργανισμός Κοινωνικών Δραστηριοτήτων Εργαζομένων (ΟΚΔΕ) διοργάνωσαν 29 εκδηλώσεις και χρέωσαν τη ΔΕΗ 1.194.497€ «καπέλο», αφού οι πραγματικές δαπάνες ήταν 885.711€!
Ταξίδι στην Ιταλία
Τον Αύγουστο του 2009, ένα επταήμερο ταξίδι 46 ατόμων στην Ιταλία, κόστισε πραγματικά 50.098 ευρώ. Η τουριστική επιχείρηση, όμως, εξέδωσε δυο τιμολόγια από 54.500€ για δαπάνες 23 ατόμων, αντίστοιχα. Ο λογαριασμός που έφτασε στη ΔΕΗ ήταν συνολικά της τάξης των 109.000 ευρώ, αλλά η εταιρία αρνήθηκε να τα πληρώσει, γιατί σε σύμβαση αναφερόταν η λέξη εκδρομή. Ετσι, οι συνδικαλιστές άλλαξαν την... επίμαχη λέξη και η εκδρομή βαφτίστηκε ταξίδι για εκπαιδευτικούς λόγους. Και τα 109.000€ πληρώθηκαν κανονικά.
Πόσο κάνει μια ημερίδα;
Αλλη μια κραυγαλέα περίπτωση διασπάθισης χρήματος είναι αυτή με την ημερίδα που διοργανώθηκε στις 15 και 16 Ιουλίου του 2010. Θέμα της «η ενσωμάτωση κοινοτικής οδηγίας για την απελευθέρωση της αγοράς ενέργειας». Κόστος: 94.800€.
Μέσα στις δαπάνες ήταν και η παρουσίαση της νομοτεχνικής μελέτης. Εγιναν τρεις αναθέσεις... Οι δυο δόθηκαν σε κόρες πρώην συνδικαλιστή. Η μια από τις εταιρίες έκοψε τιμολόγιο 31.400€ αλλά ουδέποτε παρέδωσε τη μελέτη. Η δεύτερη κόρη του συνδικαλιστή, εξέδωσε τιμολόγιο ύψους 8.000€. Παρέδωσε το κείμενο της οδηγίας και 16 σελίδες φωτοτυπίες διαφανειών. Η τρίτη ανάθεση έγινε σε εταιρία δικηγόρων, που παρέδωσε κείμενο 26 σελίδων.
Ελληνική φιλοξενία και χλιδάτες διακοπές
Οι λεγόμενες τριγωνικές τιμολογήσεις χρησιμοποιήθηκαν για να «φουσκώσουν» τις δαπάνες για τη φιλοξενία ξένων συνδικαλιστών. Από τις 16 έως τις 30 Ιουνίου του 2008, η ΓΕΝΟΠ φιλοξένησε 37 Μαροκινούς συνδικαλιστές στην Κρήτη. Σύμφωνα με τα παραστατικά, τα έξοδα για γεύματα, διαμονή και μεταφορές ήταν 29.755,60 ευρώ.
Ο τουριστικός πράκτορας όμως, έκοψε τιμολόγιο ύψους 73.440. Λήπτρια του τιμολογίου ήταν άλλη τουριστική επιχείρηση που... όλως τυχαίως ανήκε στη σύζυγό του! Από εκείνη εκδόθηκε το τελικό τιμολόγιο, ύψους 101.121€...
Με τον ίδιο τρόπο, οι δαπάνες των 19.206,44€ για τη διαμονή 36 Τυνήσιων στην Ελλάδα κόστισαν στη ΔΕΗ 85.320€.
Οταν 37 Καναδοί γνώρισαν την ελληνική φιλοξενία αυτό κανονικά κόστισε 37.307.84 ευρώ αλλά η ΔΕΗ πλήρωσε 115.440 ευρώ.
Κι αυτές είναι μόνο μερικές από τις συνολικά 17 περιπτώσεις που υπάρχουν στο πόρισμα του ΣΔΟΕ.

από το Σύλλογο Γονέων και Κηδεμόνων του 7ου Δημοτικού Σχολείου Κατερίνης πώληση λαμπάδων.

Ο Πάγκος μας στην πλατεία Ελευθερίας στην Κατερίνη!

Απο Τρίτη 3 Απριλίου και μέχρι την Παρασκευή 6 Απριλίου, τα απογεύματα, πώληση λαμπάδων από το Σύλλογό μας, στην κεντρική πλατεία Ελευθερίας στην Κατερίνη........








ΥΠΑΡΧΕΙ ΚΑΙ ΜΕΛΕΤΗ ΓΙΑ ΤΟ ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ ΤΟΥ ΠΛΑΤΑΜΩΝΑ.... ΚΥΡΙΟΙ ΑΝΤΙΔΗΜΑΡΧΟΙ...! ΣΤΑΜΑΤΗΣΤΕ...!



Ο Γιάντσιος σταμάτησε τούς σκ@τ@τζηδες στα Λείβηθρα...!, και τολμάτε εσείς, μέσα από τον βούρκο της δυσωδίας του ρέματος τσοκανάρα, και της αγία Μαρίνας, να εμφανίζεσται ολοκάθαροι και αμόλυντοι σαν παρθενογέννητο βρέφος…και επιχειρείτε με απροκάλυπτη προκλητικότητα, παριστάνοντας τους τιμωρούς, στο όνομα μου, κύριε Γιάντσιε, και κύριε Γιάντσιε…!!!!!!!!!!!!

ΥΠΑΡΧΕΙ ΚΑΙ ΔΡΟΜΟΣ ...!!! ΣΤΟ ΤΟΠΟΓΡΑΦΙΚΟ ΔΙΑΓΡΑΜΜΑ ΤΟ ΕΤΟΣ 1963 ...!
ΤΩΡΑ ΠΙΑ ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ ΔΡΟΜΟΣ ...!


ΟΠΟΙΟΣ ΘΑ ΒΡΕΙ ΠΡΩΤΟΣ ...ΠΟΥ ΠΗΓΕ Ο ΔΡΟΜΟΣ ΚΕΡΔΙΖΕΙ ΕΙΣΗΤΗΡΙΟ ΕΠΙΣΤΡΟΦΗΣ KABAΛΑ ΣΤΟ ΔΕΛΦΊΝΙ ΑΠΟ ΤΟ ΛΙΜΑΝΙ ΤΟΥ ΠΛΑΤΑΜΩΝΑ, ΚΑΙ ΜIA ΔΙΑΝΥΚΤΕΡΕΥΣΗ


ΣΤΗ ΜΟΝΗ ΒΑΤΟΠΕΔΊΟΥ...!!!!!!!!!!!!!!!!


Η ΓΕΝΙΚΕΥΜΕΝΗ ΤΡΟΠΟΠΟΙΗΣΗ ΠΛΑΤΑΜΩΝΑ ...ΤΟ Ο.Τ.8 ΤΩΡΑ ΓΙΝΕΤΑΙ Ο.Τ.8 Α...! ΠΛΑΤΕΙΑ, ΝΗΠΙΑΓΩΓΕΙΟ...Η 'ΠΑΡΚΙΝΓ';;;;;;;;;;;;;;

ΥΠΑΡΧΕΙ ΚΑΙ ΟΙΚΟΔΟΜΟΙΚΗ ΑΔΕΙΑ ΓΙΑ ΤΟ ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ ΤΟΥ ΠΛΑΤΑΜΩΝΑ

Με μεγάλη επιτυχία πραγματοποιήθηκε o ατομικός αγώνας και o αγώνας ομάδων του 21ου Πανελλήνιου Πρωταθλήματος Ορειβατικού Σκι.


Με μεγάλη επιτυχία πραγματοποιήθηκε o ατομικός αγώνας και o αγώνας ομάδων του 21ου Πανελλήνιου Πρωταθλήματος Ορειβατικού Σκι και ο 1ος Open αγώνας ομάδων Ορειβατικού Σκι στον Όλυμπο στις 1 Απριλίου 2012.

H Ελληνική Ομοσπονδία Ορειβασίας Αναρρίχησης και ο Χιονοδρομικός Ορειβατικός Σύλλογος Ελασσόνας με την υποστήριξη της Γενικής Γραμματείας Αθλητισμού, της Περιφέρειας Θεσσαλίας και του Δήμου Ελασσόνας διοργάνωσαν τους αγώνες Ορειβατικού Σκι στην τοποθεσία Βρυσοπούλες Ολύμπου.

Στην τελετή έναρξης παραβρέθηκαν οι, Κωνσταντίνος Αγοραστός Περιφερειάρχης Θεσσαλίας, κ.κ. Βασίλειος – Μητροπολίτης Ελασσόνας, Πασχόπουλος Γεώργιος – Δήμαρχος Ελασσόνας, Παιδής Αθανάσιος – Περιφερειακός Σύμβουλος Θεσσαλίας, Μπρούζας Ζήσης – Διοικητής 8ης Ε.Μ.Α.Κ Λάρισας, Μούλτσιας Ελευθέριος – Διοικητής Π.Υ Ελασσόνας, Φτίκα Ζωή – Δασάρχης Ελασσόνας.
Από πλευράς Ε.Ο.Ο.Α παραβρέθηκαν οι κ.κ : Δ. Γεωργούλης, Μ. Φουριώτη, Θ. Τσαβδαρίδης, Ν. Κοντός, Λ. Ανέστης και το επίτιμο μέλος κ. Νίκος Νέζης.

Οι παραπάνω αγώνες αποτελούν την έναρξη της διεξαγωγής μίας σειράς διεθνών αγώνων που θα γίνουν στον Όλυμπο με αφορμή τον εορτασμό της συμπλήρωσης των εκατό χρόνων από την πρώτη ανάβαση στον Όλυμπο, τον Αύγουστο του 1913 από τους Ελβετούς Frederic Boissonas και Daniel Baud-Bovy με οδηγό τον Χρήστο Κάκκαλο.

Οι αγώνες έγιναν με την παρουσία του τεχνικού συμβούλου της Διεθνούς Ομοσπονδίας Ορειβατικού Σκι (ISMF), Jordi Canals. Σκοπός της παρουσίας του τεχνικού συμβούλου είναι η ένταξη των αγώνων του Ολύμπου στο Διεθνές Πρόγραμμα των Αγώνων της Διεθνούς Ομοσπονδίας Ορειβατικού Σκι το 2013.

Στους αγώνες συμμετείχαν αθλητές από την Ελλάδα, τη Βουλγαρία και τη Γερμανία. Οι αγώνες εξελίχθησαν μεταξύ των κορυφών του Αγίου Αντωνίου, του Σκολιού και του Χριστάκη. Οι αθλητές έτρεξαν διαδρομές υψομετρικής διαφοράς, 1480μ. (ατομικός αγώνας, διαδρομή Α), 710μ. (ατομικός αγώνας, διαδρομή Β), 2141μ. (ομαδικός αγώνας, διαδρομή Α) και 1336μ. (ομαδικός αγώνας, διαδρομή Β).

Την πρώτη θέση στην μεγαλύτερη διαδρομή των αγώνων (κατηγορία Αντρών Α) κατέλαβε η ομάδα του Reitter Philip και του Αρώνη Πλάτων (2.35'20''), τη δεύτερη θέση η ομάδα του Ματρά Σλάβεκ και Κωστόπουλου Νίκου (2.42'.54'') και την τρίτη θέση η ομάδα του Καμπουρόπουλου Αλέξανδρου και του Καλογερόπουλου Γρηγόρη (2.49'.23'').

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ.

Το Διοικητικό Συμβούλιο του Σωματείου Συνταξιούχων Τ.Ε.Β.Ε. -Ο.Α.Ε.Ε. Πιερίας συγχαίρει θερμά τον Πρόεδρο του Επιμελητηρίου Πιερίας κ. Χατζηχριστοδούλου Ηλία για την εκλογή στο Διοικητικό Συμβούλιο της Κεντρικής Ένωσης Επιμελητηρίων Ελλάδος καθώς και την κ. Βελώνη Σταματία για την εκλογή της στο Διοικητικό Συμβούλιο του Εθνικού Επιμελητηριακού Δικτύου Ελληνίδων Γυναικών Επιχειρηματιών Ελλάδος.

Τους ευχόμαστε ολόψυχα καλή δύναμη και να συνεχίσουν τους αγώνες τους για την προάσπιση των συμφερόντων των επιχειρηματιών αλλά και των συνταξιούχων του Νομού μας.
Για το Διοικητικό Συμβούλιο
Ο Πρόεδρος Ο Γενικός Γραμματέας


Κουτσής Δημήτριος Τσαλός Αθανάσιος

κλήρωση των προκριματικών για τα Πανελλήνια Πρωταθλήματα Μπάσκετ Εφήβων και Παίδων



Πραγματοποιήθηκε στα γραφεία της ΕΟΚ η κλήρωση των προκριματικών αγώνων για το Πανελλήνιο πρωτάθλημα εφήβων που είναι η εξής:

Α΄ ΟΜΙΛΟΣ - ΓΗΠΕΔΟ ΝΕΑΠΟΛΗΣ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ

ΤΕΤΑΡΤΗ 18-4-2012

19.00 ΑΕ ΚΟΖΑΝΗΣ – ΕΚ ΚΑΒΑΛΑΣ
20.45 ΑΟ ΠΑΛΑΙΟΧΩΡΙΟΥ – ΣΦΚ ΠΙΕΡΙΚΟΣ ΑΡΧΕΛΑΟΣ

ΠΕΜΠΤΗ 19-4-2012

19.00 ΕΚ ΚΑΒΑΛΑΣ – ΑΟ ΠΑΛΑΙΟΧΩΡΙΟΥ
20.45 ΣΦΚ ΠΙΕΡΙΚΟΣ ΑΡΧΕΛΑΟΣ – ΑΕ ΚΟΖΑΝΗΣ

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 20-4-2012

12.00 ΑΕ ΚΟΖΑΝΗΣ – ΑΟ ΠΑΛΑΙΟΧΩΡΙΟΥ
13.45 ΕΚ ΚΑΒΑΛΑΣ – ΣΦΚ ΠΙΕΡΙΚΟΣ ΑΡΧΕΛΑΟΣ









● Η κλήρωση των προκριματικών του Πανελληνίου Παίδων, έχει ως εξής:





Α΄ ΟΜΙΛΟΣ - ΓΗΠΕΔΟ ΝΕΑΠΟΛΗΣ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ

ΣΑΒΒΑΤΟ 7-4-2012

19.00 ΕΚ ΚΑΒΑΛΑΣ - ΣΦΚ ΠΙΕΡΙΚΟΣ ΑΡΧΕΛΑΟΣ
20.45 ΑΟ ΠΟΛΥΓΥΡΟΥ - ΑΣ ΚΑΣΤΟΡΙΑΣ

ΚΥΡΙΑΚΗ 8-4-2012

19.00 ΣΦΚ ΠΙΕΡΙΚΟΣ ΑΡΧΕΛΑΟΣ - ΑΟ ΠΟΛΥΓΥΡΟΥ
20.45 ΑΣ ΚΑΣΤΟΡΙΑΣ - ΕΚ ΚΑΒΑΛΑΣ

Μ. ΔΕΥΤΕΡΑ 9-4-2012

12.00 ΕΚ ΚΑΒΑΛΑΣ - ΑΟ ΠΟΛΥΓΥΡΟΥ
13.45 ΣΦΚ ΠΙΕΡΙΚΟΣ ΑΡΧΕΛΑΟΣ - ΑΣ ΚΑΣΤΟΡΙΑΣ



Ο προπονητής Γιάννης Δαμαλής για τις διακρίσεις του Πιερικού Αρχελάου


Ο προπονητής των ομάδων των παίδων και των εφήβων του Πιερικού Αρχελάου Γιάννης Δαμαλής, για τις διακρίσεις – επιτυχίες δήλωσε:


«Πήραμε και το πρωτάθλημα παίδων! Συγχαρητήρια στους αθλητές μας. Πραγματικά το αξίζουν. Πάλεψαν από το καλοκαίρι και οι κόποι τους δικαιώθηκαν. Συγχαρητήρια και στους γονείς τους που τους στηρίζουν συνεχώς. Αυτή τη στιγμή η ακαδημία μας αποδεικνύει και εκ του αποτελέσματος ότι είναι η πιο δυνατή σε όλη την Κεντρική Μακεδονία σε ότι αφορά το ΜΠΑΣΚΕΤ! Αν και έχουμε πει ξανά και επιμένουμε σ' αυτό, ότι το αποτέλεσμα δεν είναι ο αυτοσκοπός πάνω στη δουλειά μας, ούτε το κύριο κριτήριο για να πούμε αν πετύχαμε ή όχι, ωστόσο τώρα ήρθε και αυτό. Και μάλιστα η κατάκτηση αυτή των δύο πρωταθλημάτων και στις δύο κατηγορίες που αφορούν την ΑΚΑΔΗΜΙΑ του συλλόγου, είναι η απάντηση σε κάποιους που στην αρχή της χρονιάς είχα ακούσει να λένε σε μία αθλητική εκπομπή σε τοπικό κανάλι ότι ο σύλλογος υπολειτουργεί σε θέματα υποδομής, δε δουλεύει σωστά και έχει να βγει πρωταθλητής στην Κεντρική Μακεδονία πάνω από δύο χρόνια. Φέτος τα πήραμε όλα! Και τα καλύτερα έρχονται! Και όποιος αμφισβητεί τη δουλειά που γίνεται, ας έρθει να δει τις προπονήσεις μας, το πως δουλεύουν τα παιδιά και με τι υλικό! Οι πόρτες είναι ανοιχτές!».

ΧΩΡΙΣ ΛΟΓΙΑ

ΥΠΑΡΧΕΙ ΤΕΤΟΙΑ ΑΛΗΘΕΙΑ Ή ΕΙΝΑΙ ΕΙΚΟΝΙΚΗ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑ ΑΥΤΗ Η ΣΚΕΨΗ;;;

ΠΩ ΠΩ ΠΩ ΑΛΗΘΕΙΕΣ ΖΩΗΣ....

ΕΙΔΙΚΑ ΤΑ ΔΥΟ ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΡΕ ΠΑΙΔΙΑ;;;
ΒΕΒΑΙΑ ΚΑΙ ΤΑ ΔΥΟ ΠΡΩΤΑ ΠΟΝΟΥΝ, ΟΜΩΣ ΤΑ ΔΥΟ ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΣΕ ΒΑΖΟΥΝ ΣΕ ΜΟΝΟΔΡΟΜΟ....
ΠΩ ΠΩ ΠΩ ΑΛΗΘΕΙΕΣ....
ΑΛΗΘΕΙΕΣ ΠΟΥ ΑΝ ΤΙΣ ΒΑΛΟΥΜΕ ΣΤΗ ΖΩΗ ΜΑΣ ΙΣΩΣ ΜΑΣ ΚΑΝΟΥΝ ΣΟΦΟΤΕΡΟΥΣ ΚΑΙ ΔΕΝ ΚΑΝΟΥΜΕ ΤΟ ΛΑΘΟΣ ΝΑ ΠΕΤΑΞΟΥΜΕ ΠΕΤΡΑ ΑΣΚΟΠΑ, ΝΑ ΠΟΥΜΕ ΛΕΞΗ ΠΟΥ ΔΕΝ ΘΑ Α ΕΠΡΕΠΕ, ΝΑ ΧΑΣΟΥΜΕ ΤΗΝ ΕΥΚΑΙΡΙΑ ΤΗΣ ΖΩΗΣ ΜΑΣ ΚΑΙ ΝΑ ΧΑΣΟΥΜΕ ΤΟΝ ΧΡΟΝΟ ΠΡΙΝ ...ΦΥΓΕΙ!
ΠΩ ΠΩ ΠΩ ΑΛΗΘΕΙΕΣ....
ΚΙ ΑΝ ΕΙΣΑΙ ΚΑΙ ΣΤΑ ΝΕΙΑΤΑ ΤΩΝ ...ΓΗΡΑΤΕΙΩΝ;;; ΑΣΤΑ ...ΒΡΑΣΤΑ

Συγχαρητήρια και ευχές του Πιερικού Αρχελάου στο νέο πρόεδρο του Οργανισμού Φεστιβάλ Ολύμπου

Ο Σ.Φ.Κ. «Πιερικός Αρχέλαος» μετά τις αρχαιρεσίες στον ΟΡΦΕΟ για νέο διοικητικό συμβούλιο, έστειλε στο νέο πρόεδρό του κ. Γρηγόρη Παπαχρήστου επιστολή στην οποία, μεταξύ άλλων αναφέρονται, τα εξής:

«Για την εκλογή σας στη θέση του προέδρου στον Οργανισμό Φεστιβάλ Ολύμπου, το Διοικητικό Συμβούλιο του συλλόγου μας σας συγχαίρει θερμά και σας εύχεται καλή δύναμη και καλή επιτυχία στα νέα σας καθήκοντα.

Χάρη στο θεσμό του Φεστιβάλ Ολύμπου που εδώ και δεκαετίες προσφέρει πολιτισμό τόσο στην περιοχή μας, όσο και ευρύτερα, οι κάτοικοι της Πιερίας έχουν την ευκαιρία να συμμετέχουν σε πολιτιστικά δρώμενα ποιότητας».

ΣΙΓΟΥΡΑ ΑΥΤΟΣ ΠΟΥ ΕΓΡΑΨΕ ΑΥΤΕΣ ΤΙΣ ΑΛΗΘΕΙΕΣ ΉΤΑΝ ...ΧΑΡΤΟΠΑΙΧΤΗΣ!!! ΧΑ ΧΑ ΧΑ

ΕΤΣΙ...
ΣΩΣΤΟΣ ΑΥΤΟΣ ΠΟΥ ΤΟ ΣΚΕΦΤΗΚΕ....
ΣΙΓΟΥΡΑ ΑΥΤΟΣ ΠΟΥ ΕΓΡΑΨΕ ΑΥΤΕΣ ΤΙΣ ΑΛΗΘΕΙΕΣ ΉΤΑΝ ...ΧΑΡΤΟΠΑΙΧΤΗΣ!!! ΧΑ ΧΑ ΧΑ

ΓΙΑ ΜΙΑ ΝΕΑ ΑΡΧΗ... ΘΑ ΑΝΑΚΑΛΥΨΟΥΜΕ ΤΟΥΣ ΓΥΡΩ ΜΑΣ, ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ;;;

Άν πιστεύεις πως το ΤΕΛΟΣ είναι ...ΤΕΛΟΣ, κάνεις λάθος! Πάντα το τέλος, είναι μιά νέα ..ΑΡΧΗ! Κι επειδή λένε πως είμαστε στο ΤΕΛΟΣ λόγω κρίσης, λάθος... ΤΩΡΑ ΘΑ ΒΡΟΥΜΕ ΚΆΤΙ Ή ΚΑΠΟΙΟΥΣ ΓΥΡΩ ΜΑΣ ΓΙΑ ΜΙΑ ΝΕΑ ΑΡΧΗ... ΘΑ ΑΝΑΚΑΛΥΨΟΥΜΕ ΤΟΥΣ ΓΥΡΩ ΜΑΣ, ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ!!!

ΦΤΑΝΕΙ ΠΙΑ ΑΝΕΥΘΥΝΟΤΗΤΑ «ΓΝΩΘΙ ΣΑΥΤΟΝ»

Με μνημόνιο ή όχι μέσα ή έξω από την Ευρωπαϊκή ένωση ο Ελληνισμός είναι το πιθανότερο να επιβιώσει. Άρα σε πρώτη ανάγνωση μερικών «επιπόλαιων» ανθρώπων το τι ακριβώς θα ψηφίσουμε δεν έχει και τόση σημασία.

Για τον «σκεπτόμενο» άνθρωπο όμως και το 0,0001% μικρότερη πιθανότητα να επιβιώσει ο Ελληνισμός είναι τραγικό. Σκεπτόμενοι άνθρωποι συνειδητοποιούν ότι η διαφορά μεταξύ των λύσεων (που στα μάτια των επιπόλαιων μοιάζουν ισοδύναμες), είναι αρκετές χιλιάδες συμπολιτών μας που δεν θα επιβιώσουν. Μερικές χιλιάδες μικρών παιδιών που δεν θα έχουν το δικαίωμα να κάνουν καμία επιλογή στην ζωή τους.

Για τον «σοφό» συμπολίτη μας από την άλλη η τραγωδία είναι ακόμα μεγαλύτερη γιατί συνειδητοποιεί ότι ευθύνεται για το γεγονός ότι με την σκέψη και τις πράξεις του δεν κατόρθωσε να αποτρέψει αυτές τις τραγωδίες.

Ο κάθε ένας από εμάς μπορεί να επιλέξει σε πια κατηγορία θέλει να ανήκει. Η μελέτη η αυτοκριτική και η ταπείνωση πάντα ανεβάζουν κατηγορία. Ο Εγωισμός η ανευθυνότητα και η κακία αντιθέτως κατεβάζουν κατηγορία.

Δεν γεννιόμαστε ανήκοντας σε κάποια από τις κατηγορίες. Δεν υπάρχουν γονίδια που μας αναγκάζουν. Ο αγώνας μας προς τα άνω ή προς τα κάτω είναι καθαρά δική μας επιλογή. Επιλογή που κανένας πολιτικός δεν μπορεί να επηρεάσει. Κανένας Ευρωπαίος. Κανένας μασόνος. Κανένας δάσκαλος ή καθηγητής. Κανένας φίλος ή εχθρός. Κανένας γονιός.

ΚΑΝΕΝΑΣ ΠΑΡΑ ΕΜΕΙΣ ΟΙ ΙΔΙΟΙ!!!!!

Με αγάπη

Ευστάθιος Κωνσταντίνου Ματσαρίδης

atlandas@gmail.com

ΕΓΩ ΕΙΔΑ ΧΡΩΜΑ ΚΑΙ ΛΑΜΨΗ Σ ΑΥΤΗ ΤΗΝ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ ΤΟΥ ΔΗΜΗΤΡΗ ΚΑΛΕΣΗ, ΕΣΥ;;;

Ίσως αυτό που χρειάζεται σήμερα ο κάθε ΈΛΛΗΝΑΣ.....
ΧΡΩΜΑ ΚΑΙ ΛΑΜΨΗ....
Χρώμα για να γίνει ΕΓΧΡΩΜΗ η ζωή μας και Λάμψη διότι όλοι μας είμαστε θολοί και ψάχνουμε το ΦΩΣ ΜΑΣ....
Ξέρω, τώρα ρωτάτε ποιός έκανε αυτή την ΣΤΙΓΜΗ ...ΑΙΩΝΙΑ!
Το όνομα του είναι ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΚΑΛΕΣΗΣ και εμείς του "κλέβουμε" την δουλειά για να ζήσουμε μέσα από τα μάτια του την δική μας ΑΛΗΘΕΙΑ....
Ο ΚΑΘΕ ΕΝΑΣ ΕΧΕΙ ΤΗ ΔΙΚΗ ΤΟΥ ΑΛΗΘΕΙΑ...
ΕΓΩ ΕΙΔΑ ΧΡΩΜΑ ΚΑΙ ΛΑΜΨΗ Σ ΑΥΤΗ ΤΗΝ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ ΤΟΥ ΔΗΜΗΤΡΗ ΚΑΛΕΣΗ, ΕΣΥ;;;

ΤΗΝ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ ΞΕΚΙΝΟΥΝ ΟΙ ΔΡΑΣΕΙΣ ΕΝΙΣΧΥΣΗΣ ΤΗΣ ΤΟΠΙΚΗΣ ΑΓΟΡΑΣ ΤΗΝ ΠΕΡΙΟΔΟ ΤΟΥ ΠΑΣΧΑ

«ΠΑΣΧΑ ΣΤΟΝ ΤΟΠΟ ΜΑΣ»

Με το μαθητικό διαγωνισμό στολισμού της πασχαλινής λαμπάδας ξεκινούν, την Παρασκευή 6 Απριλίου, οι εκδηλώσεις υπό τον τίτλο «Πάσχα στον τόπο μας», που συνδιοργανώνονται από το Επιμελητήριο Πιερίας, την Αντιπεριφέρεια Πιερίας, το Δήμο Κατερίνης, το Δήμο Δίου – Ολύμπου και το Δήμο Πύδνας – Κολινδρού. Στόχος των κοινών δράσεων είναι αφενός να ενισχυθεί η κίνηση στην τοπική αγορά και αφετέρου να αναδειχθούν τα πασχαλινά έθιμα δίνοντας άρωμα παράδοσης σε όλους τους δήμους της Πιερίας τις γιορτινές αυτές ημέρες. Μικροί και μεγάλοι συμμετέχουν σ’ ένα πλούσιο πρόγραμμα εκδηλώσεων μοιράζοντας χαμόγελα και ευχές για τη Λαμπρή. Οι φορείς προσκαλούν όλους τους πολίτες να συμμετέχουν στις εκδηλώσεις ώστε όλοι μαζί να γιορτάσουμε το «Πάσχα στον τόπο μας».

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΕΚΔΗΛΩΣΕΩΝ

  • Παρασκευή 6 Απριλίου 2012

Μαθητικός Διαγωνισμός στολισμού πασχαλινής λαμπάδας.

Ώρα έναρξης: 10:30

Μαθητές των Δημοτικών και των Γυμνασίων του Δήμου Κατερίνης θα διαγωνισθούν στον στολισμό πασχαλινής λαμπάδας. Επιτροπή η οποία θα απαρτίζεται από εκπαιδευτικούς της πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης, από έναν αναγνωρισμένο καλλιτέχνη της πόλης μας, από τον Πρόεδρο του Επιμελητηρίου, την Αντιπεριφερειάρχη και τον Δήμαρχο Κατερίνης, θα βραβεύσουν τις 3 καλύτερες λαμπάδες ενώ θα απονεμηθούν χρηματικά έπαθλα και έπαινοι συμμετοχής. Οι λαμπάδες όλων των σχολείων, που θα συμμετάσχουν, θα τοποθετηθούν στην κεντρική πλατεία της πόλης σε ειδικά διαμορφωμένο χώρο, οι οποίες θα ανάψουν το βράδυ της Ανάστασης.

  • Μεγάλη Τετάρτη 11 Απριλίου 2012

Παρασκευή τσουρεκιών.

Ώρα: 11:00 – 13:00

Γυναίκες τοπικών πολιτιστικών συλλόγων θα επιδείξουν παραδοσιακούς τρόπους παρασκευής και στολισμού τσουρεκιών στην κεντρική πλατεία της πόλης. Παράλληλα οι σπουδαστές του ΙΕΚ, του τμήματος ζαχαροπλαστικής θα παρασκευάσουν παραδοσιακά πασχαλινά γλυκά και θα διανέμουν παραδοσιακές πασχαλινές συνταγές.

Εκκλησιαστικές Χορωδίες

Στην κεντρική πλατεία της πόλης εκκλησιαστικές χορωδίες θα ψάλουν θρησκευτικούς ύμνους της Μεγάλης Εβδομάδας, οι οποίοι θα ακούγονται κατά μήκος του πεζόδρομου.

  • Μεγάλη Πέμπτη 12 Απριλίου 2012

Βάψιμο πασχαλινών αυγών με παραδοσιακό τρόπο

Ώρα: 11:00 – 13:00

Γυναίκες τοπικών πολιτιστικών συλλόγων θα επιδείξουν διάφορες τεχνικές βαφής και στολισμού των πασχαλινών αυγών με παραδοσιακό τρόπο (κλωστές κεντήματος, φύλλα κρεμμυδιών, ρίζες φυτών, φύλλα λουλουδιών κ.λ.π.) .

Εκκλησιαστικές Χορωδίες

Στην κεντρική πλατεία της Κατερίνης εκκλησιαστικές χορωδίες θα ψάλουν θρησκευτικούς ύμνους της Μεγάλης Εβδομάδας, οι οποίοι θα ακούγονται κατά μήκος του πεζόδρομου.

  • Μεγάλη Παρασκευή 13 Απριλίου 2012

Πασχαλινά δώρα στους καταναλωτές με την προσκόμιση αποδείξεων

11:00 – 15:00

Σε σημεία του πεζοδρόμου επί της οδού Μ. Αλεξάνδρου καθώς και σε κεντρικά σημεία των δήμων Δίου-Ολύμπου και Πύδνας-Κολινδρού θα μοιράζονται πασχαλινά δώρα στους καταναλωτές, σε ειδικά διαμορφωμένο χώρο, με την προσκόμιση αποδείξεων από τις τοπικές αγορές, επιβραβεύοντας την επιλογή τους να στηρίξουν τους επαγγελματίες του τόπου τους.

  • Μεγάλο Σάββατο 14 Απριλίου 2012

Πασχαλινά δώρα στους καταναλωτές με την προσκόμιση αποδείξεων

10:00 – 14:30

Σε σημεία του πεζοδρόμου επί της οδού Μ. Αλεξάνδρου καθώς και σε κεντρικά σημεία των δήμων Δίου-Ολύμπου και Πύδνας-Κολινδρού θα μοιράζονται πασχαλινά δώρα στους καταναλωτές, σε ειδικά διαμορφωμένο χώρο, με την προσκόμιση αποδείξεων από τις τοπικές αγορές, επιβραβεύοντας την επιλογή τους να στηρίξουν τους επαγγελματίες του τόπου τους.

Εκκλησιαστικές Χορωδίες

Στην κεντρική πλατεία της πόλης εκκλησιαστικές χορωδίες θα ψάλουν θρησκευτικούς ύμνους της Μεγάλης Εβδομάδας, οι οποίοι θα ακούγονται κατά μήκος του πεζόδρομου.

ΤΑ ΛΟΓΙΑ ΕΙΝΑΙ ΠΕΡΙΤΤΑ ΟΤΑΝ ΜΙΛΑΕΙ Η ΕΙΚΟΝΑ, Ή ΚΑΛΥΤΕΡΑ ΤΟ ΣΚΙΤΣΟ....

ΠΕΡΙ ΜΝΗΜΟΝΙΩΝ Ο ΛΟΓΟΣ
ΤΑ ΛΟΓΙΑ ΕΙΝΑΙ ΠΕΡΙΤΤΑ ΟΤΑΝ ΜΙΛΑΕΙ Η ΕΙΚΟΝΑ, Ή ΚΑΛΥΤΕΡΑ ΤΟ ΣΚΙΤΣΟ....

ΚΙ ΟΣΟ ΠΙΟ ΟΜΟΡΦΟ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΑΓΚΑΘΙ ΤΟΣΟ ΠΙΟ ΠΟΛΛΑ ΑΓΚΑΘΙΑ ΕΧΕΙ. ΚΑΙ ΤΟ ΙΔΙΟ ΚΑΙ ΓΥΡΩ ΤΟΥ....

ΤΟ ΚΑΘΕ ΤΡΙΑΝΤΑΦΥΛΛΟ ΕΧΕΙ Τ ΑΓΚΑΘΙΑ ΤΟΥ...
ΒΕΒΑΙΑ ΣΤΗΝ ΤΩΡΙΝΗ ΕΠΟΧΗ ΤΟ ΤΡΙΑΝΤΑΦΥΛΛΟ ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΜΟΝΟ ΤΑ ΔΙΚΑ ΤΟΥ ΑΓΚΑΘΙΑ, ΕΧΕΙ ΚΑΙ ΤΑ ΑΓΚΑΘΙΑ ΤΩΝ ...ΓΥΡΩ ΤΟΥ! ΚΙ ΑΥΤΑ ΟΤΑΝ ΤΡΥΠΟΥΝ, ΤΡΥΠΟΥΝ ΑΠΙΣΤΕΥΤΑ.... ΣΕ ΤΡΥΠΗΣΕ ΑΓΚΑΘΙ ΠΟΤΕ;;;
ΒΕΒΑΙΑ ΤΟ ΤΡΙΑΝΤΑΦΥΛΛΟ ΕΙΝΑΙ ΠΑΝΤΑ ΤΡΙΑΝΤΑΦΥΛΛΟ.... 
ΟΜΩΣ ΤΡΙΑΝΤΑΦΥΛΛΟ Μ ΑΓΚΑΘΙΑ....
ΚΙ ΟΣΟ ΠΙΟ ΟΜΟΡΦΟ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΑΓΚΑΘΙ ΤΟΣΟ ΠΙΟ ΠΟΛΛΑ ΑΓΚΑΘΙΑ ΕΧΕΙ. ΚΑΙ ΤΟ ΙΔΙΟ ΚΑΙ ΓΥΡΩ ΤΟΥ....

ΠΡΟΤΑΣΕΙΣ ΤΟΥ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΟΥ ΓΡΗΓΟΡΗ ΠΑΠΑΧΡΗΣΤΟΥ, ΓΙΑ ΕΝΤΑΞΗ ΤΟΥΣ ΣΤΗ ΜΕΛΕΤΗ,


«ΤΟΥΡΙΣΜΟΣ ΚΑΙ ΑΘΛΗΣΗ ΣΤΗΝ Κ. ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ»

Η συγκεκριμένη μελέτη, θα συνταχθεί κατόπιν προγραμματικής σύμβασης της Περιφέρειας Κ. Μακεδονίας, του Τμήματος ΤΕΦΑΑ του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης και του Περιφερειακού Ταμείου Ανάπτυξης, το οποίο και χρηματοδοτεί τη σχετική μελέτη.

«Στόχος πρέπει να είναι, η τεκμηρίωση ενός συνολικού αναπτυξιακού στρατηγικού σχεδίου για την ευρύτερη περιοχή της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας, που θα έχει ως αποτέλεσμα την ανάπτυξη όλων των εναλλακτικών μορφών τουρισμού, στις οποίες βέβαια συγκαταλέγεται και ο τουρισμός άθλησης και ευεξίας», επεσήμανε ο περιφερειακός σύμβουλος, Γρηγόρης Παπαχρήστος, στη συνεδρίαση του Περιφερειακού Ταμείου Ανάπτυξης, στο οποίο συμμετέχει ως τακτικό μέλος.

ΠΡΟΤΑΣΕΙΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΗ ΕΝΟΤΗΤΑ ΠΙΕΡΙΑΣ

1. ΝΑΥΤΟ-ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ

Διάνοιξη, εκβάθυνση του καναλιού στην περιοχή της Γρίτσας Πιερίας, για τη δημιουργία προπονητηρίου και πίστας διεθνών αγώνων κωπηλασίας. Το συγκεκριμένο κανάλι ξεκινά από τον αρχαιολογικό χώρο του Δίου και καταλήγει στη θαλάσσια περιοχή του λιμανιού της Γρίτσας. Σήμερα χρησιμοποιείται από το Ναυτικό Όμιλο Κατερίνης ως προπονητήριο.

Μπορεί συγχρόνως με τις προτεινόμενες εργασίες, να γίνει πλωτή σύνδεση του αρχαιολογικού χώρου Δίου με την ακτή, ώστε να υπάρχει δυνατότητα με τη χρήση μικρών σκαφών, να επισκέπτεται κανείς τον αρχαιολογικό χώρο του Δίου και αντιθέτως. Υπάρχει σχετική πρόταση του καθηγητή κ. Δ. Παντερμαλή.

2. ΑΕΡΟ-ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ

Αξιοποίηση των αεραθλητικών κέντρων που διαθέτουν οι Αερολέσχες στις Περιφερειακές Ενότητες. Κ. Μακεδονίας, για την διεξαγωγή επιδείξεων πτήσης αεροσκαφών και αερομοντέλων, καθώς και μεταφοράς με μικρά αεροσκάφη, επισκεπτών σε περιοχές ιδιαίτερης επισκεψιμότητας. Αξιοποίηση του αεραθλητικού κέντρου της Αερολέσχης Πιερίας, στην Κονταριώτισσα του δήμου Δίου-Ολύμπου.

3. ΟΡΕΙΒΑΤΟ-ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ

Αξιοποίηση και προβολή του διεθνούς ορειβατικού Μαραθωνίου Ολύμπου (OLYMPUS MARATHON).

Ορειβατικός αγώνας που πραγματοποιείται κάθε τέλος Ιουνίου, με διεθνή συμμετοχή αθλητών.. Αφετηρία, ο αρχαιολογικός χώρος του Δίου, ανάβαση στον Όλυμπο, υψόμετρο 2750 m περίπου, έως πεδίο των Μουσών και τερματισμό στο Λιτόχωρο .Συνολική απόσταση 42km.

Καθιέρωση αγώνων ανάβασης στον Μύτικα, της ψηλότερης κορυφής του Ολύμπου.

Μπορούν να συνδυαστούν και με άλλα αθλητικά και πολιτιστικά γεγονότα, ώστε να προσελκύουν πολλούς επισκέπτες.

4. ΑΡΧΑΙΟ-ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ

Αναβίωση των αρχαίων ολυμπιακών αγώνων της Μακεδονίας. ΤΑ ΕΝ ΔΙΩ ΟΛΥΜΠΙΑ

Αγώνες γυμνικοί (αθλητικοί) και σκηνικοί (θεατρικοί) που τελούνταν κάθε χρόνο στο αρχαίο Δίον, προς τιμή του Δία και των Μουσών. Διαρκούσαν εννέα μέρες, όσες και οι Μούσες.

5. ΜΟΤΟ-ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ

Αγώνες motocross, που πραγματοποιούνται σε ειδικά διαμορφωμένη πίστα στο Λιτόχωρο, με φόντο τον Όλυμπο. Υπάρχουν δυνατότητες αναβάθμισης της πίστας και οι αγώνες αυτοί να εξελιχθούν με την κατάλληλη προβολή σε διεθνείς αγώνες.

6. ΠΟΔΗΛΑΤΟ-ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ

Mountain bike (Σφένδαμος)

Αγώνας Ορεινής Ποδηλασίας, στην ορεινή περιοχή των Πιερίων. Διοργάνωση Ποδηλατικός Όμιλος Σφενδάμης Δήμου Πύδνας-Κολινδρού. Συγκεντρώνει ποδηλάτες από όλη την Ελλάδα και το εξωτερικό, με τη συμμετοχή πολλών επισκεπτών.

7. ΙΠΠΟ-ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ

Πορεία με άλογα, από το αρχαίο Δίον έως την Αλεξανδρούπολη. «ΣΤΑ ΙΧΝΗ ΤΟΥ Μ. ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΥ».

Η διαδρομή θα εξελίσσεται μέσα από τις αρχαίες πόλεις που ακλούθησε ο

Μ. Αλέξανδρος για τη μεγάλη του εκστρατεία. Ως γνωστό, αφού θυσίασε με το στρατό του στους θεούς στο αρχαίο Δίο, έφιππος μαζί με τους στρατιώτες του, ξεκίνησε για τη Μ. Ασία.

Η διαδρομή θα ακολουθεί την πορεία, Δίον, Βεργίνα, Πέλλα και άλλες αρχαίες πόλεις, έως την Αλεξανδρούπολη, την τελευταία σήμερα συνοριακή πόλη που φέρει και το όνομα του. Κατά τη διάρκεια της διαδρομής θα γίνονται διάφορες αθλητικές και πολιτιστικές εκδηλώσεις.

8. ΘΕΡΑΠΕΥΤΙΚΟ-ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ

Το παλιό Ψυχιατρικό Νοσοκομείο Πέτρας Ολύμπου, που βρίσκεται στις παρυφές του Ολύμπου, σε μια κατάφυτη περιοχή, με πλούσια βλάστηση και μεγάλο υψόμετρο, μπορεί να μετατραπεί σε Κέντρο Ευεξίας και Άθλησης. Να σημειωθεί ότι παλαιοτέρα λειτουργούσε ως Θεραπευτήριο Αναπνευστικών Παθήσεων. Σήμερα είναι εγκαταλειμμένο, διότι οι δομές του Ψ.Ν.Π.Ο μεταφέρθηκαν στην πόλη της Κατερίνης.

Αξιοποίηση των ιαματικών ιδιοτήτων των θαλάσσιων νερών των Αλυκών Κίτρους, υπάρχει σχετική πρόταση από τον δήμο Πύδνας-Κολινδρού

9. ΧΙΟΝΟΔΡΟΜΙΚΟ-ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ.

Ανάδειξη και προβολή των πολλών και σημαντικών Χιονοδρομικών Κέντρων της Κ. Μακεδονίας, με τη διοργάνωση προγραμμάτων αναψυχής και άθλησης, Αξιοποίηση του Χιονοδρομικού Κέντρου Ελατοχωρίου Πιερίων.

10. ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΟ-ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ. [ ΤΟΥΡΝΟΥΑ]

Θεσμοθέτηση αθλητικών αγώνων, [τουρνουά] ποδοσφαίρου, μπάσκετ, βόλεϊ, τένις, γκόλφ, ιστιοπλοΐας, κλπ, σε περιοχές με ανάλογες κλιματολογικές συνθήκες και υποδομές. Συνδυασμός άθλησης, ψυχαγωγίας και ευεξίας. Δημιουργία κέντρων προετοιμασίας αθλητών, σε τοποθεσίες μεγάλου υψομέτρου. Όλυμπος, Πιέρια όρη, Ακτές Ολύμπου.

Να σημειωθεί ότι το 2015 στην Πιερία θα διεξαχθεί το Ευρωπαϊκό Ποδοσφαιρικό Πρωτάθλημα Νέων (EURO Nέων).

Την Κυριακή 8 Απριλίου 2012 στις 18:00 μ.μ. στην Κεντρική Πλατεία Μπαζάρ Λαμπάδας στο Αιγίνιο Από τους μαθητές των Δημοτικών Σχολείων

Με σκοπό τη στήριξη της τοπικής αγοράς και με σύνθημα «συμμετέχουμε όλοι – κανείς δεν χάνει – κερδίζει αυτός που έχει ανάγκη», ο εμπορικός κόσμος και η τοπική κοινωνία του Αιγινίου αναλαμβάνουν μια σειρά από πρωτοβουλίες, ενόψει των εορτών του Πάσχα.

Συγκεκριμένα, το Σωματείο των Επαγγελματιών Αιγινίου σε συνεργασία με τους εκπαιδευτικούς και τους μαθητές της Ε’ & Στ’ τάξης των τριών Δημοτικών Σχολείων, διοργανώνουν την Κυριακή 8 Απριλίου 2012 στις 18:00 μ.μ. στην Κεντρική Πλατεία Αιγινίου, έκθεση - μπαζάρ λαμπάδας.

Οι λαμπάδες θα είναι δημιουργήματα των μαθητών, αποτέλεσμα της φαντασίας, της διάθεσης αλληλεγγύης και προσφοράς τους. Οι δώδεκα καλύτερες λαμπάδες θα βραβευθούν από την Επιτροπή με ΔΩΡΟΕΠΙΤΑΓΕΣ από τα εμπορικά καταστήματα του Αιγινίου μας αξίας 40 ΕΥΡΩ η κάθε μια. Επίσης όλοι οι συμμετέχοντες – μαθητές του διαγωνισμού θα επιβραβευθούν για τη συμμετοχή τους με εκπτωτικές κάρτες από διάφορα καταστήματα του Δήμου μας σε μια προσπάθεια τόνωσης της τοπικής Αγοράς.

Στόχος του εγχειρήματος είναι οι δημιουργίες των μαθητών να πωληθούν και το χρηματικό ποσό που θα προκύψει αφού μεταφραστεί σε είδη πρώτης ανάγκης και διατροφής που θα αγοραστούν από καταστήματα της τοπικής αγοράς να διατεθούν, με σεβασμό και αξιοπρέπεια, υπό την εποπτεία των ιερέων των δύο ενοριών του Αιγινίου σε οικογένειες που τα έχουν πραγματικά μεγάλη ανάγκη.

7 ΜΕΤΑΛΛΙΑ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΚΩΠΗΛΑΤΕΣ ΤΟΥ ΝΑΥΤΙΚΟΥ ΟΜΙΛΟΥ ΚΑΤΕΡΙΝΗΣ ΣΤΗΝ ΚΑΣΤΟΡΙΑ


Με το δεξί ξεκίνησαν οι κωπηλάτες του Ναυτικού Ομίλου Κατερίνης την φετινή αγωνιστική περίοδο, κατακτώντας 7 μετάλλια στους Διασυλλογικούς Αγώνες που διοργάνωσε με επιτυχία και σύμμαχο τις άριστες καιρικές συνθήκες, ο Ν.Ο.Καστοριάς.

Στους Αγώνες που συγκέντρωσαν 98 πληρώματα από 11 Ομίλους της χώρας, ο Ν.Ο.ΚΑΤ. συμμετείχε με 11 αθλητές, σε 8 αγωνίσματα και κατάφερε να κατακτήσει 4 χρυσά, 2 αργυρά και 1 χάλκινο μετάλλιο.

Πιο συγκεκριμένα: Χρυσό μετάλλιο κατέκτησαν στη τετράκωπο χωρίς πηδαλιούχο εφήβων οι αθλητές Καραμήτρος Θωμάς, Κακούρης Νίκος, Ζέρβας Ειρηναίος και Μπικογιάννης Γιάννης, ενώ στο ίδιο αγώνισμα οι αθλητές Ρετζούλης Σωτήρης, Τσολόπουλος Αλέξανδρος, Κουνατίδης Δημήτρης και Ράπτης Νίκος, συνάντησαν δυσκολίες με την πορεία του σκάφους τους και τερμάτισαν τέταρτοι.

Το χρυσό μετάλλιο και το κύπελλο στο αγώνισμα της δικώπου παίδων, κατέκτησαν οι αθλητές Καραμήτρος Θωμάς και Κακούρης Νίκος, ενώ οι νεαροί αθλητές Παπαθανασίου Παναγιώτης και Μπικογιάννης Αστέριος, κατέκτησαν το χρυσό μετάλλιο και το κύπελλο στο σκιφ παίδων 12-14 ετών.

Πολύ καλή εμφάνιση πραγματοποίησαν οι αθλητές Ρετζούλης Σωτήρης και Ράπτης Νίκος στο διπλό σκιφ παίδων όπου τερμάτισαν δεύτεροι, κατακτώντας το αργυρό μετάλλιο. Επίσης το αργυρό μετάλλιο, κατέκτησε στο σκιφ ανδρών ο Νίκος Τζουμέρκας, ενώ στο ίδιο αγώνισμα, το χάλκινο μετάλλιο κατέκτησε ο Δημήτρης Κουνατίδης.

Την αποστολή συνόδεψαν η έφορος Δημ.Σχέσεων Χ.Παρλίτση και ο προπονητής του τμήματος Γ.Μπικογιάννης, ενώ στους αγώνες παραβρέθηκαν το μέλος του Δ.Σ. και παλιός πρωταθλητής του Ν.Ο.ΚΑΤ. Κ.Καρυώτης, και πολλοί γονείς των αθλητών που επωφελήθηκαν της ανοιξιάτικης λιακάδας για να παρακολουθήσουν την πρώτη Διασυλλογική Διοργάνωση της αγωνιστικής περιόδου, στον πανέμορφο φυσικό κωπηλατικό στίβο της λίμνης της Καστοριάς.

Ένα τεράστιο σκάνδαλο έχει ξεσπάσει στη Θεσσαλονίκη!

alt


Εδώ και ένα μήνα περίπου, έχει ανοίξει ένα περίπτερο διαφορετικό από τα άλλα, στη συμβολή των οδών Εγνατία με Ίωνος Δραγούμη.

Δεν έχει ούτε τσιγάρα, ούτε τηλεκάρτες, ούτε τα κλασικά είδη που πωλούνται στα ελληνικά περίπτερα, αλλά εικόνες, κομποσκοίνια και διάφορα άλλα εκκλησιαστικά είδη… Στην γύρω περιοχή του περιπτέρου, μυρίζει θυμίαμα, ενώ οι εκκλησιαστικές ψαλμωδίες που ακούγονται, συνεπαίρνουν τους περαστικούς.

Το περίπτερο αυτό, το έχει ένας άνδρας, ο οποίος συστήνεται ως μοναχός Αντώνιος. Όπως λέει ο ίδιος, ήταν μοναχός σε Μονή του Αγίου Όρους για 27 χρόνια και άνοιξε το περίπτερο για καθαρά φιλανθρωπικούς σκοπούς!

Σύμφωνα με πληροφορίες του thousandnews, αυτό δεν ισχύει. Περιπτερούχοι της Θεσσαλονίκης, αλλά και περίοικοι δήλωσαν πως ο συγκεκριμένος δεν είναι μοναχός, αλλά βάζει τη στολή του μοναχού για καθαρά εμπορικούς σκοπούς. «Αντί να είναι μικροπωλητής, προτίμησε να πάρει ένα περίπτερο, να βάλει τις εικόνες του, να δημιουργήσει ατμόσφαιρα και να πωλεί εικόνες φορώντας στολή μοναχού. Η κρίση σε κάνει και… παπά –περιπτερά», σχολίασαν!

Η έλλειψη μεταναστευτικής πολιτικής οδηγεί σε λύσεις σύγχρονων στρατοπέδων συγκέντρωσης στην υποταγμένη, καθημαγμένη Ελλάδα

Τι θα πράξει η κ ΑΝΤΙΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΡΧΗΣ ΠΙΕΡΙΑΣ, θα συμμορφωθει με τη πρόχειρη τροπολογία του κ Χρυσοχοίδη για την μετατροπή εγκαταλελειμμένων στρατοπέδων σε χώρους φύλαξης η κράτησης αλλοδαπών λάθρα εισελθόντων χωρίς ταξιδιωτικά έγγραφα στην πλειοψηφία τους πολιτικοί πρόσφυγες (που προσβλητικά αποκαλούμε λαθρομετανάστες) που αναμένεται να στοιβαχτούν υπό μάλλον απάνθρωπες συνθήκες,χωρίς την τήρηση κανόνων υγιεινής σε σύγχρονα Στρατόπεδα Συγκέντρωσης που ονειρεύεται ο κ υπουργός προστασίας του πολίτη. όσοι βρίσκονται παράνομα στην χώρα να απελαθούν συμφωνούμε, όμως δεν μπορεί να εξαγγέλλεται πογκρόμ διώξεων κατά των αλλοδαπών συνολικά και να ενισχύεται έτσι να ενθαρρύνεται η ξενοφοβία και ο ρατσισμός στην χώρα μας . Γιατί να υποδεχτούμε όλους αυτούς τους αλλοδαπούς στην περιφέρεια, με ποια λογική; Νομίζω η αντιπεριφέρεια έχει να αντιτάξει σοβαρά αντεπιχειρήματα στην ανερμάτιστη και αποσπασματική δήθεν κατασταλτική μεταναστευτική πολιτική της κυβέρνησης Παπαδήμου αμιγώς για εκλογικούς λόγους , διότι δεν είμαστε αφελείς αντιλαμβανόμεθα ποιες σκοπιμότητες εξυπηρετούνται λίγες εβδομάδες πριν την κρίσιμη εκλογική αναμέτρηση, είναι αδιανόητο να επιφυλάσσουμε τέτοια μεταχείριση σε αυτούς τους συνανθρώπους μας που έχουν υποστεί κακουχίες και διώξεις Β. Νουλέζας

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΠΟΛΙΤΙΚΩΝ ΕΚΔΗΛΩΣΕΩΝ ΤΗΣ Ο.Κ.Δ.Ε.

(31 Μαρτίου - 11 Απριλίου)

Στα πλαίσια της πολιτικής της καμπάνιας,το επόμενο διάστημα η Ο.Κ.Δ.Ε θα πραγματοποιήσει σειρά εκδηλώσεων - συζητήσεων σε μια σειρά από πόλεις, με σκοπό να παρουσιάσει τις θέσεις, την πολιτική, την πρακτική και το πρόγραμμά της. Καλούμε όλους τους συναγωνιστές, συντρόφους και φίλους που βρεθήκαμε στους δρόμους, στις πλατείες και στις σκληρές ταξικές συγκρούσεις της προηγούμενης περιόδου, να συμμετέχουν θέτοντας τους δικούς τους προβληματισμούς και εκτιμήσεις για την χρεοκοπία του ελληνικού καπιταλισμού, τη Χούντα των Μνημονίων, τις σκληρές ταξικές ταξικές συγκρούσεις του παρόντος και του μέλλοντος - και για μια άλλη εργατική, σοσιαλιστική διέξοδο από την λαίλαπα της καπιταλιστικής κρίσης.

ΘΕΜΑ
«Η Χρεoκοπία του Ελληνικού Καπιταλισμού και τα Mνημόνια της Καταστροφής.
Η πρόταση της ΟΚΔΕ για μια σοσιαλιστική διέξοδο από την κρίση.»

ATTIKΗ
ΠΕΡΙΣΤΕΡΙ: Παρασκευή 6 Απριλίου, 6:30 μμ, ΚΥΒΕ Περιστερίου(Εθνάρχου Μακαρίου 1 & Κηφισού)
ΚΑΛΛΙΘΕΑ: Τρίτη 10 Απριλίου, 6:30 μμ, δημαρχείο Καλλιθέας(Μαντζαγριωτάκη 74-76)

ΝΙΚΑΙΑ: Πέμπτη 19Απριλίου, 7:00 μμ, δημαρχείο Νίκαιας (Π. Τσαλδάρη 10)


ΑΛΛΕΣ ΠΟΛΕΙΣ
ΙΩΑΝΝΙΝΑ: Σάββατο 31 Μαρτίου 5μμ Εργατικό Κέντρο Ιωαννίνων
ΒΟΛΟΣ: Σάββατο 31 Μαρτίου 7μμ Πανεπιστήμιο (ΘΟΛΟΣ) - ισόγειο
ΣΕΡΡΕΣ: Σάββατο 31 Μαρτίου 6μμ πρώην ΔΕΠΚΑ (Εθν. Αντιστάσεως 34)
ΚΟΖΑΝΗ: Τετάρτη 4 Απριλίου 7μμ Εργατικό Κέντρο Κοζάνης
ΚΙΛΚΙΣ: Τετάρτη 4 Απριλίου, 6μμ Συνεδριακό Κέντρο Κιλκίς
ΠΑΤΡΑ: Πέμπτη 5 Απριλίου 6:30μμ, Εργατικό Κέντρο Πάτρας(Κολοκοτρώνη 20, πλατεία Όλγας)
ΛΑΡΙΣΑ: Πέμπτη 5 Απριλίου 7μμ Στέκι «paratod@s» (Θουκιδίδου 7- έξι δρόμοι)
ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΥΠΟΛΗ: Παρασκευή 6 Απρίλη 6:30μμ Εργατικό Κέντρο Αλεξανδρούπολης
ΚΑΒΑΛΑ: Τρίτη 10 Απριλίου 7μμ Καφέ «Παλαιά βιβλιοθήκη»
ΒΕΡΟΙΑ: Τετάρτη 11 Απριλίου 6μμ Εργατικό Κέντρο Βέροιας
ΤΡΙΚΑΛΑ: Τετάρτη 11 Απριλίου 7μμ Στέκι "ROSSONERO" - Αμαλίας18
Οργάνωση Κομμουνιστών Διεθνιστών Ελλάδας ΟΚΔΕ

ΟΥΤΕ ΤΑ ΠΡΟΣ ΤΟ ΖΕΙΝ; ΕΑΝ ...ΑΚΟΥΕΙΝ ΚΑΝΕΝΑΣ Η ΕΠΑΡΧΙΑ ΕΡΗΜΩΝΕΙ ΡΕΕΕΕΕΕΕΕ

Έρημα σπίτια, φτώχεια καταραμένη, εκεί στα χωριά της Πιερίας μου...
ΚΙ ΕΠΕΙΔΗ ΚΑΠΟΙΟΙ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΠΙΣΤΕΥΟΥΝ ΠΩΣ ΕΓΡΑΦΑ ΑΕΡΟΛΟΓΙΕΣ ΣΤΑ ΠΕΡΙ ΕΡΗΜΩΣΗΣ ΤΩΝ ΧΩΡΙΩΝ ΤΗΣ ΠΙΕΡΙΑΣ, ΝΑ ΠΩ....
ΑΠΟ ΤΙΣ 53 ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΕΣ ΠΟΥ ΑΡΙΘΜΟΥΣΕ ΧΩΡΙΟ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΚΑΤΕΡΙΝΗΣ ΠΡΟ ΚΡΙΣΕΩΣ, ΤΩΡΑ ΟΙ 26 ΕΧΟΥΝ ΦΥΓΕΙ ΓΙΑ ΓΕΡΜΑΝΙΑ....
ΝΕΟΙ ΑΝΘΡΩΠΟΙ ΑΠΟ 25 ΧΡΟΝΩΝ ΜΕΧΡΙ 40 ΤΗΝ... ΕΚΑΝΑΝ ΜΕΤΑΝΑΣΤΕΣ ΚΑΘΩΣ ΔΕΝ ΕΒΓΑΖΑΝ ΣΤΗΝ ...ΕΛΛΑΔΙΤΣΑ ΟΥΤΕ ΤΑ ΠΡΟΣ ΤΟ ΖΕΙΝ....
ΟΥΤΕ ΤΑ ΠΡΟΣ ΤΟ ΖΕΙΝ; ΕΑΝ ...ΑΚΟΥΕΙΝ ΚΑΝΕΝΑΣ Η ΕΠΑΡΧΙΑ ΕΡΗΜΩΝΕΙ ΡΕΕΕΕΕΕΕΕ

ΕΛΑΤΟΧΩΡΙ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΜΟΝΟ ΤΟ ...ΧΙΟΝΟΔΡΟΜΙΚΟ!!!


ΠΑΛΑΙΟ ΕΛΑΤΟΧΩΡΙ

Ταξίδι στα μυθικά Πιέρια



Πριν από λίγα χρόνια ήταν ένας εγκαταλελειμμένος οικισμός στα Πιέρια. Σήμερα, το Παλαιό Ελατοχώρι είναι ένα  ανερχόμενο ορεινό θέρετρο, με εξαιρετική θέα στις επιβλητικές βουνοκορφές του Ολύμπου και την αυθεντικότητα  της υπαίθρου να διατηρείται ζωντανή στα αναπαλαιωμένα πέτρινα σπίτια και τα δρομάκια του. Παράλληλα,  αποτελεί ιδανική αφετηρία για να ανακαλύψετε την κρυμμένη γοητεία των Πιερίων

Πολιτικές αναταράξεις και ανατροπές προκαλεί η εμφάνιση Π. Καμμένου

Αντί πολιτικού λόγου και προτάσεων ακατάσχετο υβρεολόγιο από την Νέα Δημοκρατία. παρέμβαση του Β. ΝΟΥΛΕΖΑ
Αντιλαμβάνομαι ότι η απρόσμενη δημοσκοπική εκτίναξη των ανεξαρτήτων Ελλήνων του Π.Καμμένου, προκαλεί αναταραχή και καταστρέφει τους αυτοσχεδιασμούς των Νεοδημοκρατών για αυτοδυναμία της φιλελεύθερης παράταξης που γνωρίζει δημοσκοπική στασιμότητα με αποτέλεσμα να απομακρύνεται το ενδεχόμενο σχηματισμού αυτοδύναμης κυβέρνησης. Οι πολίτες δεν δείχνουν να πείθονται ότι μια κυβέρνηση της ΝΔ θα αντέξει το βάρος των σκληρών μέτρων που επέβαλαν οι τροϊκανοί, που έχουν γονατίσει τους πολίτες. Έτσι εξηγούνται οι απροκάλυπτες χυδαίες επιθέσεις ύβρεων που εξαπολύονται από ακροδεξιούς τύπου Βορίδη που αγκάλιασε η ΝΔ με συμπεριφορά που υποδηλώνει απώλεια ψυχραιμίας και πολιτικής ευπρέπειας, που έχει κυριεύσει την ηγετική ομάδα της γαλάζιας παράταξης που έχει συμβιβαστεί με την προοπτική μετεκλογικής συνεργασίας .εγκαταλείποντας το όνειρο κατάκτησης της αυτοδυναμίας, καθώς δεν κατορθώνει να επανασυσπειρώσει την δυσαρεστημένη κομματική βάση και τους αναποφάσιστους που λοξοκοιτάζουν προς νεοσυσταθέντα μικρά κόμματα που απορροφούν ψηφοφόρους από την νεοδημοκρατική παράταξη που εμφανίζει συμπτώματα εσωστρέφειας
Β. ΝΟΥΛΕΖΑΣ
ΡΟΥΦΙΑΝΑΚΟΟΟΟΟΟ
ΔΕΝ ΣΕ ΞΕΧΑΣΑ.
ΞΕΡΩ ΠΩΣ ΟΠΟΥ ΒΡΕΘΕΙΣ ΚΙ ΟΠΟΥ ΣΤΑΘΕΙΣ ΣΤΑΖΕΙΣ ΔΗΛΗΤΗΡΙΟ ΓΙΑ ΠΑΡΤΙ ΜΟΥ, Έ ΛΟΙΠΟΝ ΝΑ ΣΟΥ ΠΩ ΠΩΣ ΣΕ ...ΒΛΕΠΩ!
ΕΚΕΙ ΜΠΡΟΣΤΑ ΣΤΟ ΠΙΣΤΟΛΙ ΕΙΣΑΙ Ο ΣΤΟΧΟΣ ΜΟΥ ΡΟΥΦΙΑΝΑΚΟ ΤΗΣ ΠΙΕΡΙΑΣ....
ΝΑ ΞΕΡΕΙΣ ΠΩΣ ΣΕ ΒΛΕΠΩΩΩΩΩΩΩ
ΛΙΓΑ ΕΙΝΑΙ ΤΑ ΨΩΜΙΑ ΣΟΥ.
ΗΔΗ ΔΕΝ ΕΧΕΙΣ ΝΑ ΦΑΣ,ΛΑΜΟΓΙΟ ΚΙ ΕΤΣΙ ΚΑΝΕΙΣ ΟΛΟ ΛΑΘΗ
ΠΡΟΣΕΞΕ ΚΑΛΑ ΡΟΥΦΙΑΝΑΚΟ....
ΚΙ ΟΛΟ ΑΥΤΟ....
ΑΛΗΘΕΙΑ Ή ΨΕΜΑ;;;
ΤΟ ΜΑΘΑΤΕ;
Ο ΜΑΚΗΣ ΠΑΠΑΔΗΜΗΤΡΙΟΥ ΚΕΡΝΑΕΙ...
ΑΛΗΘΕΙΑ Ή ΨΕΜΑ;;;
ΤΟ ΓΙΑΤΙ ΜΗ ΜΕ ΡΩΤΗΣΕΙΣ... ΌΠΩΣ ΛΕΕΙ ΚΙ Ο ΠΟΙΗΤΗΣ....

Η ΟΜΟΡΦΙΑ ΕΙΝΑΙ ΓΕΝΝΗΘΗΣΑ ΕΝ ΟΛΥΜΠΩ;;; ΑΛΗΘΕΙΑ Ή ΨΕΜΑ;;;

ΜΕ ΤΟ ΠΟΥ ΒΓΗΚΕ Ο ΗΛΙΟΣ ΚΑΙ ΠΑΤΗΣΑΜΕ ΤΗΝ ΑΝΟΙΞΗ, ΕΚΕΙ ΚΟΝΤΑ ΣΤΟ ΚΑΣΤΡΟ ΤΟΥ ΠΛΑΤΑΜΩΝΑ ΑΥΤΟ ΤΟ ΚΟΡΙΤΣΙ, ΕΚΑΝΕ ΤΟ ΜΠΑΝΙΟ ΤΗΣ....
ΚΙ ΕΜΕΙΣ ΕΚΕΙ....
ΚΙ ΕΜΕΙΣ ΕΚΕΙ ΓΙΑΤΙ ΟΤΙ ΩΡΑΙΟ, ΘΑ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΜΕΝΕΙ ΣΤΗΝ ΑΙΩΝΙΟΤΗΤΑ....
ΥΠΑΡΧΕΙ ΑΝΤΙΡΡΗΣΗ;;;
ΟΣΟ ΓΙΑ ΤΟ ΠΙΑ ΕΙΝΑΙ ΚΙ ΑΝ ΕΙΝΑΙ ΑΠΟ ΤΗΝ ΚΑΤΕΡΙΝΗ Ή ΤΟ ΛΙΤΟΧΩΡΟ Ή ΤΟΝ ΠΛΑΤΑΜΩΝΑ Ή ΤΟ ΑΙΓΙΝΙΟ Ή ΤΟΝ ΛΟΦΟ Ή ΤΗΝ ΣΦΕΝΔΑΜΗ Ή ΤΟΝ ΚΑΤΑΧΑ, ΑΦΗΣΤΕ ΤΟ....
Η ΟΜΟΡΦΙΑ ΕΙΝΑΙ ΓΕΝΝΗΘΗΣΑ ΕΝ ΟΛΥΜΠΩ;;; ΑΛΗΘΕΙΑ Ή ΨΕΜΑ;;;

Γιατί οι κες Διαμαντοπούλου και Χριστοφιλοπούλου, ο κ. Αρβανιτόπουλος και τα κόμματά τους υποκύπτουν στις απαιτήσεις του Υπουργού του ενός μηνός;

Του Ραφαήλ Μεν. Μαϊόπουλου


1. Ο νέος υπουργός Παιδείας κ. Μπαμπινιώτης,ο αναπληρωτής υπουργός Παιδείας κ.Αρβανιτόπουλος(ΝΔ) και η υφυπουργός Παιδείας κα Χριστοφιλοπούλου(ΠΑΣΟΚ) δήλωσαν,σχετικά με τον νόμο για τα ΑΕΙ:

- Ο κ.Μπαμπινιώτης: «Έχω ανοίξει έναν νέο διάλογομε τις πανεπιστημιακές αρχές, με αδιαπραγμάτευτη βάση την εφαρμογή του νόμου, πράγμα που δεν αμφισβητούν και οι πανεπιστημιακές αρχές, με ό,τι βελτιώσεις απαιτηθούν για την εφαρμογή του στην πράξη…”.

- Ο κ.Αρβανιτόπουλος:«Το μήνυμα που εκπέμπουμε είναι ότι προσπαθούμε να διευκολύνουμε τα Ιδρύματα, ο νόμος θα εφαρμοσθεί και από τη Νέα Δημοκρατία,που θα προκύψει,μετά τις εκλογές. Θα δεχθούμε προτάσεις, δεν κάνουμε επιτροπή για να αλλάξουμε το νόμο».

- Η κα Χριστοφιλοπούλου:“Τον νόμο θα εφαρμόσει και το ΠΑΣΟΚ,που θα είναι πρώτο κόμμα”.

2. Ο σκεπτόμενος πολίτης αντιλαμβάνεται ότι ο νόμος για τα ΑΕΙ που ψήφισε η Βουλή τον περασμένο Σεπτέμβριο παίρνει πλέον τον δρόμο για τις ελληνικές καλένδες.

(α) Οι πολιτικοί της ΝΔ και του ΠΑΣΟΚ που μας λένε πως ο νόμος αυτός δεν θα αλλάξει και πως θα εφαρμοστεί μετά τις εκλογές, μάλλον μας εμπαίζουν!

Ο νόμος(που ψηφίστηκε από 260 βουλευτές)δεν εφαρμόστηκε,επειδή τα κόμματα της παρούσας κυβέρνησης δεν θέλησαν ή δεν μπόρεσαν να αντιμετωπίσουν την αντίδραση μιας συντεχνίας του καθηγητικού κατεστημένου και μιας μειοψηφίας φοιτητοπατέρων.

Η, μέχρι και σήμερα,συμπεριφορά της αντιδρώσας στην εφαρμογή του δυναμικής μειοψηφίας δείχνει ότι, και στον“νέο διάλογο”, η μειοψηφία αυτή θα απαιτήσει την ανατροπή του ψηφισμένου νόμου και την ψήφιση άλλου, που θα εξασφαλίζει τις βλέψεις και τα συμφέροντά της.

(β) Οι κες Διαμαντοπούλου και Χριστοφιλοπούλου και ο κ.Αρβανιτόπουλος θα έχουν ασφαλώς διαβάσει την πρόσφατη πρυτανική ανακοίνωση και θα έχουν διαπιστώσει πως:

- η γενική και αόριστη δήλωση των πρυτάνεων (ότι “προσέρχονται στον διάλογο, μεγνώμονα την προστασία και διασφάλιση του δημόσιου συμφέροντος”) δεν επιβεβαιώνει τη “διαβεβαίωση”του κ.Μπαμπινιώτη, ότι δηλαδή η εφαρμογή του νόμου αποτελεί την “αδιαπραγμάτευτη βάση” του διαλόγου, την οποία “δεν αμφισβητούν οι πανεπιστημιακές αρχές” (!).

- οι πρυτάνεις με την ανακοίνωσή τους αναφέρονται μόνο στη χρηματοδότησητων ΑΕΙ και στις “δυσλειτουργίες”του νόμου.

Θα έχουν επίσης διαβάσει τις πρυτανικές προσφυγές στο Σ.τ.Ε και θα έχουν δει σε ποιές“δυσλειτουργίες”του νόμου –που ασφαλώς θα απαιτηθεί η ανατροπή τους– αναφέρεται η πρόσφατη πρυτανική ανακοίνωση.

(γ) Τι κάνει λοιπόν τρεις υπουργούς και τα κόμματά τους να πιστεύουν πως ό,τισυνέβη μετά την ψήφιση του νόμου, τον Σεπτέμβριο, δεν θα επαναληφθεί και μετά τις εκλογές (σε σίγουρα δυσμενέστερες πολιτικά συνθήκες), αν ο“νέος διάλογος”δεν “δικαιώσει”τη δυναμική μειοψηφία;

3. Μεταξύ αυτών που, μετά τις δηλώσεις Μπαμπινιώτη, έχουν καταλάβει πως ο νόμος για τα ΑΕΙ οδεύει προς τις καλένδες, είναι και ο κ.Γιώργος Τσεμπελής, καθηγητής Πολιτικών Επιστημών του πανεπιστημίου του Μίσιγκαν, που πριν από ένα χρόνο δέχτηκε να συμμετάσχει στο Ερευνητικό Συμβούλιο Κοινωνικών Επιστημών (του Εθνικού Συμβουλίου Έρευνας και Τεχνολογίας) και πριν από λίγες μέρες, εξ’αιτίας των τελευταίων εξελίξεων,παραιτήθηκε από το Συμβούλιο αυτό.

Στην επιστολή παραίτησής του, ο κ. Τσεμπελής,αφού σχολιάσει την κατάσταση στα ελληνικά ΑΕΙ και την αντίδραση που ο νόμος συνάντησε μετά την ψήφισή του,παρατηρεί τα ακόλουθα που αξίζει να διαβαστούν:
«Αυτή η διάταξη (χρήματα για ένα ΑΕΙ μπορούσε να λάβει μόνο η νεοεκλεγείσα ηγεσία του ιδρύματος) ήταν η μόνη ασπίδα που είχε ο νόμος πλαίσιο μέσα σε μια θάλασσα αναρχίας που κυριαρχεί σήμερα στα ΑΕΙ (…).

Αυτή τη διάταξη η νέα ηγεσία του Υπουργείου Παιδείας την ανέτρεψε. Ο υπουργός δήλωσε ότι έχει την υποστήριξη του Πρωθυπουργού,και με δυο υφυπουργούς στο πλευρό του(έναν από το κάθε κόμμα που στηρίζει την κυβέρνηση)δήλωσε πως στόχος του είναι το πως θα εφαρμοστεί ο νόμος ο οποίος‘συναντά προβλήματα’.Οι δυο υφυπουργοί υποστήριξαν τα λεγόμενα του υπουργού και διαφώνησαν μόνο στο αν μετά τις εκλογές ο νόμος θα εφαρμοστεί από το ΠΑΣΟΚ ή τη ΝΔ.

Τι να πρωτοθαυμάσει κανείς; Την δήλωση ότι τα πάντα γίνονται για να σωθεί ο νόμος;Νομίζει ο κύριος Μπαμπινιώτης ότι τον πίστεψε κανείς; Την ελαφρότητα του χιούμορ των υφισταμένων;Το πρόβλημα τους είναι ποιος θα βγει στις εκλογές να αναλάβει την εφαρμογή;
Οι θριαμβολογίες των πρυτάνεων που αποτελούν μέλη της νεοσυσταθείσας επιτροπής προς ‘διάσωση’του νόμου είναι οι αλαλαγμοί των λύκων που τους εμπιστεύτηκαν ΞΑΝΑ να φυλάνε τα πρόβατα.
(Ο νόμος) ήταν μια επένδυση για το μέλλον μας και δεν φαίνεται να νοιάζεται κανείς για την‘διάσωση’ του. Ούτε καν τα κόμματα που τον ψήφισαν”.

4. Ερωτήματα προς απάντηση από τις κες Διαμαντοπούλου και Χριστοφιλοπούλου,τον κ.Αρβανιτόπουλο και τα κόμματά τους.

-Ο νόμος 4009/2011 γιατα ΑΕΙ μπορεί να εφαρμοστεί ως έχει ψηφιστεί,ναι ή όχι;

- Αν δεν μπορεί,επειδή χρειάζεται τροποποίηση σε κάποια σημεία του, γιατί δεν λέτε ευθαρσώς ποιες ρυθμίσεις του πρέπει να αλλάξουν;

- Αν μπορεί, γιατί ανέχεστε τον μοιραίο αιφνιδιασμό του κ.Μπαμπινιώτη;

-Θεωρείτε δυσμενέστερη την (για ένα μήνα) απώλεια των υπηρεσιών του κ. Υπουργού(αν πραγματοποιούσε την απειλή παραίτησής του)από την περιπέτεια του “νέου διαλόγου” (που αμαχητί αποδεχτήκατε) ή συμβαίνει κάτι άλλο που εμείς αγνοούμε;

5. Το μήνυμα που στέλνουν στους πολίτες τα δύο κόμματα της συγκυβέρνησης,με την άτακτη υποχώρησή τους από το πεδίο της “μάχης για την εφαρμογή του νόμου για τα ΑΕΙ”, είναι απλό και ηχηρό:

“Ο επιμένων και βιαιοπραγών νικά και επιβάλλει τον δικό του“διάλογο” και τον δικό του ‘Νόμο’ ”!

"ΑΘΛΗΤΙΚΟΣ" ΑΠΟ ΤΗΝ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ ΓΙΑ ΟΛΟ ΤΟΝ ΠΛΑΝΗΤΗ.... ΜΕ ΣΗΜΑ ΤΟ ΜΕΛΙΣΣΑΚΙ... ΚΑΙ ΚΕΝΤΡΙΖΕΙ ΚΑΙ ΓΛΥΚΑΙΝΕΙ!!!

"ΑΘΛΗΤΙΚΟΣ" Ή "ATHLITIKOS" ή "athlitikos" EKΕΙ ΣΤΟΥΣ 106,7 ΣΤΑ FM
EIMAI ΣΥΝΤΟΝΙΣΜΕΝΟΣ ΚΙ ΑΚΟΥΩ "ΑΘΛΗΤΙΚΟ" ΣΤΟΥΣ 106,7 ΣΤΑ FM....
TO ΠΡΩΤΟ ΑΘΛΗΤΙΚΟ ΡΑΔΙΟΦΩΝΟ ΤΟΥ ΝΟΜΟΥ ΠΙΕΡΙΑΣ ΚΑΙ ΔΙΑΔΙΚΤΥΑΚΑ ΣΤΟ  www.athlitikos.gr 
Όποιος αγαπάει τον αθλητισμό στην Πιερία πλέον έχει και γειτονιά...
Επί της ΤΕΡΖΟΠΟΥΛΟΥ στον αριθμό 41 λίγα μέτρα πίσω από την πλατεία Ευκαρπίδη, θα βρείς τον αγαπημένο σου ραδιοφωνικό σταθμό ρε συ φίλε του αθλητισμού....
"ΑΘΛΗΤΙΚΟΣ" ΑΠΟ ΤΗΝ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ ΓΙΑ ΟΛΟ ΤΟΝ ΠΛΑΝΗΤΗ....
ΟΠΟΥ ΕΛΛΗΝΑΣ ΚΙ Ο ΑΘΛΗΤΙΚΟΣ....
ΜΕ ΣΗΜΑ ΤΟ ΜΕΛΙΣΣΑΚΙ... ΚΑΙ ΚΕΝΤΡΙΖΕΙ ΚΑΙ ΓΛΥΚΑΙΝΕΙ!!!

ΤΟ ΠΑΣΧΑΛΙΝΙ ΠΑΖΑΡΙ ΤΟΥ 2ου ΕΠΑΛ ΚΑΤΕΡΙΝΗΣ..

ΝΑ ΤΙ ΕΙΚΟΝΕΣ ΔΙΝΕΙ ΠΡΟΣ ΤΟΝ ...ΠΑΓΚΟΣΜΟ ΜΑΣ Η ΠΙΕΡΙΑ ΜΟΥ

Τέτοιες ομορφιές έχει η Πιερία μου...
Έχουμε τέτοιες εικόνες όπου όλοι της ζηλεύουν ή όλοι θέλουν να τις χαρούν αν μη τι άλλο....
ΑΥΤΗ ΕΙΝΑΙ Η ΠΡΩΗΝ ΠΙΕΡΙΑ ΜΟΥ
ΑΥΤΕΣ ΕΙΝΑΙ ΟΙ "ΑΚΤΕΣ ΟΛΥΜΠΟΥ" ΜΟΥ
ΑΥΤΗ ΕΙΝΑΙ Η "OLYMPUS RIVIERA" MOY

ΕΡΗΜΩΝΟΥΝ ΡΕ ΤΑ ΧΩΡΙΑ ΤΗΣ ΠΙΕΡΙΑΣ ΜΟΥ.... ΑΚΟΥΕΙ ΚΑΝΕΙΣ;;; ΚΑΙ ΤΑ ΛΕΟΦΩΡΕΙΑ ΠΛΕΟΝ ΠΑΝΕ ΚΙ ΕΡΧΟΝΤΑΙ ...ΑΔΕΙΑ!!!

Τότε πηγαίναμε στα χωριά μας με αυτό το λεοφωρείο. Το πρόλαβα κι εγώ.... Μ αυτό πήγαινα στη Σεβαστή στο χωριό μου και εκεί πάνω βάζαμε τις αποσκευές μας.... Κι όμως.... Τότε όλα ήταν όμορφα για την περιφέρεια της Πιερίας μου. Τώρα;;; ΆΣΤΑ ΒΡΑΣΤΑ....
ΕΡΗΜΩΣΕ ΠΛΕΟΝ ΚΑΘΩΣ ΤΙΠΟΤΑ ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΑΛΛΑΞΕΙ ΚΑΙ ΤΙΠΟΤΑ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΟΠΩΣ ΠΑΛΙΑ....
ΕΡΗΜΩΝΟΥΝ ΡΕ ΤΑ ΧΩΡΙΑ ΤΗΣ ΠΙΕΡΙΑΣ ΜΟΥ.... ΑΚΟΥΕΙ ΚΑΝΕΙΣ;;; ΚΑΙ ΤΑ ΛΕΟΦΩΡΕΙΑ ΠΛΕΟΝ ΠΑΝΕ ΚΙ ΕΡΧΟΝΤΑΙ ...ΑΔΕΙΑ!!!

Η κοινωνία περιμένει μιαν απάντηση ! Τοποθετηθείτε κ Δήμαρχε !

Πληροφορήθηκα πρόσφατα,όπως και πολλοί συμπολίτες μας, για την απόφαση του Δημάρχου για μετεγκατάσταση του 4ου Δημοτικού Σχολείου Κατερίνης στην περιοχή Βατάν ενώ ήδη έχει δημοσιευθεί στο ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΔΙΑΥΓΕΙΑ
Περιληπτική Διακήρυξη εκτέλεσης του έργου: "Ανέγερση Δημοτικού Σχολείου στην Πολεοδομική ενότητα Βατάν Δ. Κατερίνης (μετεγκατάσταση 4ου Δημοτικού Σχολείου)" αρ. μελ. 6/11, προϋπολογισμού 3.550.000,00


Δημοσιεύεται επίσης στη σελίδα του Δήμου Κατερίνης δελτίο τύπου-ανακοίνωση με τίτλο « Mε χρηματοδότηση 100% από το ΕΣΠΑ, ξεκινά η κατασκευή του 4ου Δημοτικού Σχολείου στην περιοχή Βατάν-Μυλαυλάκου»

συνοδευόμενο από φωτογραφίες εργασιών στην περιοχή.

Είναι ανάγκη κ Δήμαρχε να ξεσηκώσετε ολόκληρο Σχολείο, να φέρετε τα πάνω-κάτω στη ζωή των συμπολιτών μας του κέντρου και των οικογενειών τους τη στιγμή που υπάρχουν έντονες αντιδράσεις, ανακοινώσεις του Συλλόγου Γονέων και ανοιχτές επιστολές διαμαρτυρίας ;

Γιατί δεν αφήνετε ήσυχο το Σχολείο με τους μαθητές, τους γονείς και τους εκπαιδευτικούς του στη συνέχιση της σχολικής διαδικασίας όταν στο χώρο λειτουργεί αδιάλειπτα πλήρη δανειστική βιβλιοθήκη που όχι μόνο ικανοποιεί τις ανάγκες μαθητών και εκπαιδευτικών του ίδιου του Σχολείου αλλά και άλλων ;
με συνεχείς μάλιστα επισκέψεις ! ΄Οταν αναγκάζονται να κλείσουν οι βιβλιοθήκες σε άλλα Σχολεία λόγω ελλείψεων και συνεχών περικοπών, το 4ο έχει έσοδα,
δεν καταβάλλει ενοίκια όπως πολλά άλλα και καλύπτει τις ανάγκες του έχοντας ανακαινιστεί πρόσφατα και εξοπλιστεί όσο πιο σύγχρονα γίνεται.
Με ποιον ή ποιους συμφωνήσατε και πότε και προγραμματίζετε και ανακοινώνετε δράσεις μετεγκατάστασης του 4ου Δημοτικού Σχολείου Κατερίνης,
«του ιστορικού 4ου», ενώ μπορείτε κάλλιστα να ιδρύσετε ένα καινούριο ; π.χ το 17ο !

Τι σκοπό εξυπηρετεί η μετεγκατάσταση ; Πού θα πάνε όλοι αυτοί οι μαθητές
(με τους γονείς που τους συνοδεύουν) και οι εργαζόμενοι εκπαιδευτικοί ;
Δε θα έπρεπε να διαβουλευθείτε πρώτα με το Σύλλογο Γονέων και τους Τοπικούς Φορείς ; Ποιο σκοπό εξυπηρετεί το εγχείρημα ; Και πόσο χρόνο αλήθεια θα πάρει
η υπόθεση ;

΄Εχετε υπ΄όψην ότι θα αντιμετωπίσετε τη δυσαρέσκεια πολύ περισσότερων συμπολιτών μας αποφοίτων του εν λόγω Δημοτικού που δεν έχουν πληροφορηθεί ακόμη τι μέλει γενέσθαι και θα αγωνιστούν με κάθε τρόπο για την ακύρωση της απόφασής σας και τη μη πραγματοποίησή της ;



Θεωρώ ότι τα Δημοτικά Σχολεία πρέπει να βρίσκονται μέσα στις πόλεις και να λειτουργούν στις γειτονιές τους, ενώ τα Γυμνάσια και Λύκεια (που είναι Σχολεία για μεγαλύτερους μαθητές) θα μπορούν να εξυπηρετηθούν με μεγαλύτερα κτίρια και να λειτουργούν σε άλλες εκτάσεις, έξω, που θα καλύπτουν τις συνεχώς αυξανόμενες ανάγκες τους

Η κοινωνία περιμένει μιαν απάντηση ! Τοποθετηθείτε κ Δήμαρχε !


ΕΥΓΕΝΙΑ Θ.ΚΟΡΤΣΑΡΗ - ΚΥΡΙΑΖΟΠΟΥΛΟΥ