PIERIA-GR ΚΟΝΤΑ ΣΑΣ ΑΠΟ ΤΟ 2008 ΤΟ ΠΡΩΤΟ BLOG ΤΗΣ ΠΙΕΡΙΑΣ

Στη γειτονιά των θεών του Ολύμπου.

PIERIA-GR ΓΙΑΤΙ ΕΜΕΙΣ ΓΡΑΦΟΥΜΕ ΚΑΙ ΔΕΝ ...ΑΝΤΙΓΡΑΦΟΥΜΕ

ΓΚΡΕΜΙΣΤΕ ΡΕ ...ΓΑΪΔΟΥΡΙΑ ΤΑ ΔΙΟΔΙΑ

ΤΟ E-MAIL ΜΑΣ ΕΙΝΑΙ KERAILIDISDIM@GMAIL.COM

Γιατί εμείς ΓΡΑΦΟΥΜΕ, υποΓΡΑΦΟΥΜΕ και δεν ΑΝΤΙγράφουμε

"METROPOLIS 106,7" ΤΟ ΠΡΩΤΟ ΚΑΙ ΜΟΝΑΔΙΚΟ ΑΘΛΗΤΙΚΟ ΡΑΔΙΟΦΩΝΟ ΤΗΣ ΠΙΕΡΙΑΣ

Η ομάδα του PIERIA GR σας καλώς ορίζει στη γειτονιά των θεών του Ολύμπου.

ΕΠΟΧΗ "ΝΤΟΥΜΟΥ" - ΔΗΜΑΡΧΟΥ, ΖΟΥΜΕ ΠΛΕΟΝ ΣΤΗΝ ΚΑΤΕΡΙΝΗ ΚΙ ΟΧΙ "ΔΗΜΑΡΧΟΥΛΗΔΩΝ" ΤΟΥ ΠΑΡΕΛΘΟΝΤΟΣ
(Κείμενο του Δημητρίου Π. Κεραηλίδη)

Ο παλιός χρόνος έφυγε. Ήρθε το 2024 και τώρα στις πρώτες μέρες του, για Κατερίνη, ας τονίσουμε την εποχή που ήρθε. Τώρα;;; Τώρα απλά θα πούμε, ΓΙΑΝΝΗ ΝΤΟΥΜΟ καλή αρχή. Καλή επιτυχία στο έργο σου για μια Κατερίνη ριγμένη, πονεμένη, ατιμασμένη, επί χρόνια μέσα στα δεινά.... Που έχει ανάγκη από ΔΗΜΑΡΧΟ ΚΑΤΕΡΙΝΗΣ. Αυτά. ΥΓ: Να πως πως ζούμε την Κατερίνη του Ντούμου κι όχι των άλλων εκκολαπτόμενων δημαρχούληδων, που κυκλοφορούν πλέον στο κέντρο. Σαν όπως οι πρώην του πρώην Δημάρχου Κατερίνης. Γιατί η ιστορία έγραψε: Ο Κουκοδήμος έχασε κι όχι ο Νταντάμης, ο Κυριακίδης, ο Μπουσνάκης, ο Συμεωνίδης ή ο ή Μορφακίδης. Αυτά...

Τετάρτη 18 Νοεμβρίου 2009

teliko ΟΥΚΡΑΝΙΑ -ΕΛΛΑΔΑ 0-1 Η ΕΛΛΑΔΑ ΣΤΟ ΠΑΓΚΟΣΜΙΟ ΚΥΠΕΛΛΟ..!!!!!


STO 80' ΟΥΚΡΑΝΙΑ -ΕΛΛΑΔΑ 0-1


Ο ΚΩΣΤΑΣ ΖΟΥΝΖΟΥΡΑΣ ΣΤΟ ΡΑΔΙΟ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ



ΜΙΑ ΔΙΑΦΟΡΕΤΙΚΗ ΕΚΠΟΜΠΗ ΣΤΗ ΖΩΝΗ 7-9μμ ΚΑΙ  ΤΟ COFFEE PASTE  ΑΚΟΥΣΑΜΕ ΣΗΜΕΡΑ ΜΕ ΤΟΥΣ ΘΟΔΩΡΗ ΛΙΑΚΟΠΟΥΛΟ ΚΑΙ ΘΕΟΧΑΡΗ ΜΠΙΚΗΡΟΠΟΥΛΟ, ΜΕ ΚΑΛΕΣΜΕΝΟ  ΤΟΝ ΜΟΥΣΙΚΟ ΠΑΡΑΓΩΓΟ ΚΑΙ ΚΑΛΛΙΤΕΧΝΗ ΚΩΣΤΑ ΖΟΥΝΖΟΥΡΑ....
Η ΣΥΖΗΤΗΣΗ ΕΠΙΚΕΝΤΡΩΘΗΚΕ ΣΤΗ ΜΟΥΣΙΚΗ, ΤΙΣ ΤΑΣΕΙΣ, ΤΑ ΑΚΟΥΣΜΑΤΑ, ΤΗ ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ, ΤΗΝ ΨΥΧΑΓΩΓΙΑ ΚΑΙ ΤΗ ΔΙΑΣΚΕΔΑΣΗ ΧΘΕΣ ΚΑΙ ΣΗΜΕΡΑ...


ΑΥΡΙΟ ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΕΚΠΟΜΠΗ ΚΑΛΕΣΜΕΝΟΣ Ο ΗΘΟΠΟΙΟΣ ΚΑΙ ΣΚΗΝΟΘΕΤΗΣ ΓΙΩΡΓΟΣ ΧΑΝΔΟΛΙΑΣ, ΜΕ ΜΙΑ ΚΑΛΛΙΤΕΧΝΙΚΗ ΠΟΡΕΙΑ ΣΤΟ ΘΕΑΤΡΟ ΤΕΧΝΗΣ "ΚΑΡΟΛΟΥ ΚΟΥΝ" , ΤΗΝ ΤΗΛΕΟΡΑΣΗ, ΤΟ ΘΕΑΤΡΟ ΤΗ ΣΚΗΝΟΘΕΣΙΑ.....
ΑΥΡΙΟ ΠΕΜΠΤΗ ΣΤΙΣ 8μμ ΣΤΟ ΔΕΥΤΕΡΟ ΜΕΡΟΣ ΤΗΣ ΕΚΠΟΜΠΗΣ COFFEE PASTE

CAPITAL FM



ΤΟ "ΑΔΕΡΦΑΚΙ" ΤΟΥ ΡΑΦΙΟ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ, Ο CAPITAL FM , ΠΡΟΧΩΡΗΣΕ ΣΕ ΑΝΑΝΕΩΣΗ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΟΣ ΜΕ ΠΟΛΛΕΣ ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΕΣ ΖΩΝΕΣ ΕΚΠΟΜΠΩΝ ΜΕ ΠΟΛΛΟΥΣ ΠΑΡΑΓΩΓΟΥΣ... ΤΟ ΕΓΧΕΙΡΗΜΑ ΑΝΕΛΑΒΕ Ο ΛΑΖΑΡΟΣ ΒΡΕΤΤΟΣ, ΓΝΩΣΤΟΣ ΚΑΙ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΔΙΣΚΟΥΣ ΚΑΙ ΤΗΝ ΚΑΛΛΙΤΕΧΝΙΚΗ ΤΟΥ ΠΟΡΕΙΑ ΩΣ ΤΡΑΓΟΥΔΙΣΤΗΣ..
ΕΥΧΟΜΑΣΤΕ ΚΑΛΗ ΕΠΙΤΥΧΙΑ...

ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ ΑΠΟ ΤΗ ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ "ΝΤΟΡΙΚΩΝ" ΣΤΗΝ ΚΑΤΕΡΙΝΗ


ΘΑΝΑΣΗΣ ΠΑΠΑΓΕΩΡΓΙΟΥ :Συνάντηση με τον Συνεταιρισμό Μυδοκαλλιεργητών Μακρυγιάλου







Προώθηση της μελέτης την Π.Ο.Α.Υ. (Περιοχή Οργανωμένης Ανάπτυξης Υδατοκαλλιεργιών) – Αναζήτηση λύσης στο πρόβλημα των παράνομων μυδοκαλλιεργιών της Χαλάστρας



Συνάντηση με τα μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου του Αγροτικού Συνεταιρισμού Μυδοκαλλιεργητών Μακρυγιάλου είχε ο Βουλευτής Πιερίας κ. Θανάσης Παπαγεωργίου, ενημερώθηκε για τα προβλήματα του κλάδου και συζήτησε το πλαίσιο δράσης ώστε να αναζητηθούν εφικτές και άμεσες λύσεις.

Ένα από τα βασικά - και όπως έχει καταλήξει- χρόνιο πρόβλημα, το οποίο συνεχώς διογκώνεται είναι οι παράνομες μυδοκαλλιέργειες της περιοχής της Χαλάστρας.

Όπως τόνισαν οι μυδοκαλλιεργητές του Μακρυγιάλου, στην περιοχή της Χαλάστρας Θεσσαλονίκης λειτουργεί ένας τεράστιος αριθμός μυδοτροφείων, πάνω από 500 που κάθε μέρα αυξάνεται, τελείως παράνομα, αφού δεν διαθέτουν τις απαραίτητες άδειες λειτουργίας και τις εγκρίσεις περιβαλλοντικών όρων, αλλά ούτε έχουν μισθωτήρια συμβόλαια του χώρου που καλλιεργούν.

Η δυναμικότητα της παραγωγής ξεπερνά τους 30.000 τόνους που είναι παράνομη και χωρίς τους απαραίτητους και νόμιμους ελέγχους με αποτέλεσμα η παραγωγή της Πιερίας που είναι καθ’ όλα νόμιμη και ελεγχόμενη να αντιμετωπίζει πρόβλημα διάθεσης σε τιμή που διασφαλίζει το κόστος παραγωγής και το εύλογο κέρδος.



Ένα ακόμη θέμα που έθεσαν οι μυδοκαλλιεργητές στον κ. Παπαγεωργίου είναι η προώθηση της μελέτης Περιοχής Οργανωμένης Ανάπτυξης Υδατοκαλλιεργειών (Π.Ο.Α.Υ) προκειμένου να εγκριθεί και να προχωρήσει η εφαρμογή της στην περιοχή του Μακρυγιάλου.



Ο κ. Παπαγεωργίου που πάντα στάθηκε αρωγός σε θέματα και προβλήματα των μυδοκαλλιεργητών της Πιερίας, συζήτησε με τα μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου του Αγροτικού Συνεταιρισμού Μυδοκαλλιεργητών Μακρυγιάλου το πλαίσιο δράσης και ανέλαβε την πρωτοβουλία των επαφών με αρμόδια υπουργεία και υπηρεσίες ώστε να λυθούν τα προβλήματα και να προωθηθούν θέματα που διασφαλίζουν την παραγωγή και το εισόδημα των μυδοκαλλιεργητών.

Έργα αποκατάστασης των ζημιών από τις πλημμύρες



Δημοπρατήθηκαν από τη Νομαρχία Πιερίας τα πρώτα έργα αποκατάστασης των ζημιών από τις πλημμύρες του περασμένου Οκτωβρίου




Έργα αποκατάστασης των ζημιών από τις πλημμύρες

στους Δήμους Δίου και Πέτρας



Με στόχο την άμεση αποκατάσταση των ζημιών και καταστροφών που προκλήθηκαν από τις θεομηνίες και τα έντονα καιρικά φαινόμενα στην Πιερία, το διήμερο 24-25 Οκτωβρίου 2009, δημοπρατήθηκαν από τη Νομαρχιακή Αυτοδιοίκηση Πιερίας τα πρώτα έργα αποκατάστασης στους Δήμους Δίου και Πέτρας.

Εκτός από τις πρώτες αποκαταστάσεις που έκαναν τα μηχανήματα της Νομαρχίας Πιερίας από τις πρώτες ημέρες των πλημμυρών, στόχος είναι η αποκατάσταση των καταστροφών που προκλήθηκαν τόσο στις υποδομές όσο και στους χείμαρρους, στο πλαίσιο της πρόληψης καταστροφών από επικείμενες έντονες βροχοπτώσεις.

Στα δημοπρατηθέντα έργα της Νομαρχίας Πιερίας για την αποκατάσταση των ζημιών και καταστροφών στον Δήμο Δίου και στον Δήμο Πέτρας, συνολικού προϋπολογισμού 90.000€ και 90.000€ αντίστοιχα, περιλαμβάνεται μεταξύ άλλων ο καθαρισμός και η ανακατασκευή των αναχωμάτων του ρέματος «Ξηρολάκι» από τη θέση της γέφυρας Λόφου – Βροντούς και κατάντι καθώς και από την κατεστραμμένης διάβαση Κονταριώτισσας – Αγίου Σπυρίδωνα και κατάντι. Σύμφωνα με τη μελέτη των έργων όπου απαιτείται θα γίνει καθαρισμός του ρέματος και τα φερτά υλικά θα αξιοποιηθούν για την αποκατάσταση των αγροτικών οδικών δικτύων των δύο Δήμων.

Επίσης, δημοπρατήθηκε με προϋπολογισμό 60.200€ το έργο της κατασκευής διάβασης του ρέματος στο Ξηρολακίου στην επαρχιακή οδό Κονταριώτισσας – Αγίου Σπυρίδωνα, ώστε να αποκατασταθεί και πάλι η κυκλοφορία μεταξύ των δύο δημοτικών διαμερισμάτων.

Πρόκειται για έργα πρώτης προτεραιότητας στα οποία προχωρά άμεσα η Νομαρχιακή Αυτοδιοίκηση Πιερίας, ενόψει της χειμερινής περιόδου για την άμεση αποκατάσταση των καταστροφών στις δημόσιες υποδομές και για αυτό με εντολή του Νομάρχη Πιερίας Γιώργου Παπαστεργίου, και πριν ακόμη έρθουν οι χρηματοδοτήσεις από τα αρμόδια Υπουργεία δημοπρατούνται τα έργα και ξεκινούν οι σχετικές εργασίες.

Ήχηση Σειρήνων των Ηλεκτροκινήτων Σειρήνων Συναγερμού της Πολιτικής Άμυνας



ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ




Ανακοινώνεται ότι:

Στις 20 Νοεμβρίου 2009, ημέρα Παρασκευή και στο χρονικό διάστημα μεταξύ 10:00 και 12:00 θα λάβει χώρα Ήχηση Σειρήνων των Ηλεκτροκινήτων Σειρήνων Συναγερμού της Πολιτικής Άμυνας ΣΕ ΟΛΗ ΤΗΝ ΕΠΙΚΡΑΤΕΙΑ και στο Νομό Πιερίας, για ένα (1’) πρώτο λεπτό, στα πλαίσια της Άσκησης «ΤΑΑΣ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ 2009».

Επίσης γνωστοποιείται στο κοινό, ότι η ήχηση των Σειρήνων έχει καθαρά εκπαιδευτικό σκοπό και επομένως ο πληθυσμός παρακαλείται να συνεχίσει την εργασία του, χωρίς καμία διακοπή και χωρίς καμία απολύτως σύγχυση ή ανησυχία.

Απάντηση ΕΛΓΑ σε Κ. Κουκοδήμο: Η κάλυψη ακαρπίας δεν είναι αρμοδιότητα μας

«Η κατ’ εξαίρεση του Κανονισμού του ΕΛΓΑ ασφαλιστική κάλυψη της μειωμένης παραγωγής της φράουλας του 2009 δεν είναι αρμοδιότητα του ΕΛΓΑ», απαντά ο πρόεδρος του Οργανισμού Ν. Κατσαρός στη δεύτερη κατά σειρά επιστολή που του έστειλε ο βουλευτής Πιερίας Κώστα Κουκοδήμος.


Ο βουλευτής επανήλθε στο θέμα των αποζημιώσεων των φραουλοπαραγωγών, ως συνέχεια επιστολής που είχε απευθύνει στον κ. Κατσαρό τον Μάιο τρέχοντος έτους, επισημαίνοντας πως, μετά από τις δηλώσεις που έγιναν από τους φραουλοπαραγωγούς της Πιερίας και τον έλεγχο που πραγματοποιήθηκε στις καλλιέργειες τόσο από τους γεωπόνους της Διεύθυνσης Αγροτικής Ανάπτυξης Ν.Α. Πιερίας όσο και από τους γεωπόνους του ΕΛΓΑ Θεσσαλονίκης, διαπιστώθηκε πως η ζημία, λόγω δυσμενών καιρικών συνθηκών, ανέρχεται στο 80% της παραγωγής.
«Οι φραουλοπαραγωγοί», σημειώνει στην επιστολή του ο βουλευτής, «ζητούν η εν λόγω ζημία να ενταχθεί κατ’ εξαίρεση στις αποζημιώσεις ακαρπίας φράουλας του 2009, που δυστυχώς δεν έχει γίνει μέχρι σήμερα, ώστε να καταβληθούν άμεσα οι αποζημιώσεις στους παραγωγούς, που αντιμετωπίζουν σοβαρά οικονομικά προβλήματα και δεν μπορούν να ανταπεξέλθουν στις υποχρεώσεις τους».

«Για να προχωρήσει ο ΕΛΓΑ στις εξατομικεύσεις-εκτιμήσεις των ζημιών και να τηρήσει όλη τη διαδικασία μέχρι της αποζημίωσης», απαντά ο πρόεδρος του ΕΛΓΑ στον βουλευτή, «προϋπόθεση αναγκαία είναι η έκδοση Κοινής Υπουργικής Απόφασης των αρμοδίων Υπουργών, η οποία θα επεκτείνει την εφαρμογή του Κανονισμού του ΕΛΓΑ και στην ‘ακαρπία’ της φράουλας και θα δίδεται εντολή στον ΕΛΓΑ για την εφαρμογή της».

«Τέτοια ΚΥΑ», προσθέτει ο κ. Κατσαρός, «μέχρι τώρα δεν εκδόθηκε και επομένως ο ΕΛΓΑ δεν δικαιούται να προβεί σε καμία ενέργεια».

ΤΕΛΟΣ ΤΑ ΕΛΕΥΘΕΡΑΣ ΣΤΗ ΛΕΠΤΟΚΑΡΥΑ



Μια δυσάρεστη έκπληξη περιμένει από σήμερα τους κατοίκους του Δήμου Ανατολικού Ολύμπου, αφού η Αιγαίο επανήλθε, ενημερώνοντας το Δήμο ότι παύει να ισχύει η ελεύθερη διέλευση των οχημάτων για τους κατοίκους του Δήμου. Άμεση ήταν η αντίδραση του βουλευτή του Πα.Σο.Κ. Γιάννη Αμοιρίδη, ο οποίος επικοινώνησε με τον αρμόδιο υφυπουργό, ζητώντας να τεθεί το ζήτημα της ελεύθερης διέλευσης των κατοίκων του Δήμου Αν. Ολύμπου στο φάκελο της επαναδιαπραγμάτευσης με την ιδιωτική Εταιρία που εκμεταλλεύεται το δρόμο.

Live στις 8 μ.μ. από το in.gr/sports


To μεγαλο ραντεβού της εθνικής στην Ουκρανία
Action Images
 
Ντόνετσκ
Πολλοί υποστηρίζουν πως η κόλαση απέχει ελάχιστα από τον παράδεισο, όπως και η επιτυχία από την αποτυχία. Η απόσταση αυτή για την Εθνική μας είναι 90 λεπτά, όσο διαρκεί δηλαδή ο επαναληπτικός των μπαράζ με την Ουκρανία στο υπερσύγχρονο γήπεδο της Σαχτάρ Ντόνετσκ το βράδυ της Τετάρτης (20:00).Τέσσερις μέρες μετά τον αγώνα του Ολυμπιακού Σταδίου, που ολοκληρώθηκε χωρίς νικητή και γκολ (0-0), το αντιπροσωπευτικό μας συγκρότημα καλείται στο Donbass Arena να κάνει πραγματικότητα το όνειρο μίας δεύτερης συμμετοχής σε τελικά Παγκοσμίου Κυπέλλου.

Κλείνει σταθερά η ψαλίδα υπέρ της Ντόρα

Κλείνει σταθερά η ψαλίδα υπέρ της Ντόρας


Κλείνει η ψαλίδα της διαφοράς μεταξύ Ντόρας Μπακογιάννη και του διδύμου Σαμαρά - Αβραμόπουλου. Η δημοσκόπηση της Alco δείχνει ότι ο Σαμαράς, στον πρώτο γύρο, από 45,7% την περασμένη εβδομάδα, λαμβάνει τώρα 43,9% ενώ η Ντόρα από 39,2% πήγε στο 38,3%. Στον δεύτερο γύρο , το ποσοστό του από 51,1% υποχώρησε στο 48,6% ενώ η Ντόρα ανέβηκε από το 42% στο 42,5%. Αυτό σημαίνει ότι η υποψήφια αρχηγός της Ν.Δ. κερδίζει σταθερά έδαφος έναντι του βασικού της αντιπάλου, ενώ η επικοινωνιακή συμμαχία Σαμαρά - Αβραμόπουλου αρχίζει να «ξεφουσκώνει». Είναι σημαντικό να τονιστεί ότι η προσχώρηση του Άρη στο στρατόπεδο της Ντόρας, είχε απήχηση στους Νεοδημοκράτες αλλά για διαφορετικούς και ξεχωριστούς λόγους από εκείνους των Σαμαρά - Αβραμόπουλου. Πρώτον, ο Άρης υιοθέτησε την πολιτική πλατφόρμα που είχε καταθέσει η Ντόρα την περασμένη εβδομάδα, σε αντίθεση με το δίδυμο των αντιπάλων οι οποίοι έφτιαξαν κοινή διακήρυξη. 
Δεύτερον, στενοί συνεργάτες του Άρη όπως ο βουλευτής Χαρακόπουλος αλλά και ορισμένα πολιτικά στελέχη, τον «άδειασαν» επιδεικτικά μόλις ανακοίνωσε την υποστήριξή του στη Ντόρα κι αυτό γεννά πλήθος ερωτημάτων για τους πραγματικούς σκοπούς τους. 
Η πρώην υπουργός Εξωτερικών δίνει τον αγώνα έχοντας ένα πολύ σημαντικό πλεονέκτημα το οποίο φυσικά τρομάζει τον Σαμαρά και όσους από τη Ρηγίλλης προσπαθούν , για πάρτη του , να ελέγξουν τον κομματικό μηχανισμό. Διαθέτει μηχανισμό στη βάση , στον απλό ψηφοφόρο, εκεί που δεν μπόρεσε να φτάσει ούτε το κόμμα τα τελευταία χρόνια.
parapolitika.gr