PIERIA-GR ΚΟΝΤΑ ΣΑΣ ΑΠΟ ΤΟ 2008 ΤΟ ΠΡΩΤΟ BLOG ΤΗΣ ΠΙΕΡΙΑΣ

Το PIERIA GR σας καλώς ορίζει στη γειτονιά των θεών του Ολύμπου.

ΤΟ E-MAIL ΜΑΣ ΕΙΝΑΙ PIERIA2011@YAHOO.GR ΚΙ ΕΡΧΕΣΤΕ ΚΟΝΤΑ ΜΑΣ ΓΙΑ ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ

ΒΛΕΠΩ ΔΙΟΝ ΤΗΛΕΟΡΑΣΗ ΑΠΟ ΤΗΝ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ ΓΙΑ ΟΛΗ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ

"ΣΤΑ 11 ΒΗΜΑΤΑ" ΚΑΘΕ ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΤΙΣ 22.00 ΜΕ ΤΟΝ ΔΗΜΗΤΡΗ ΚΕΡΑΗΛΙΔΗ ΣΤΗ ΔΙΟΝ TΗΛΕΟΡΑΣΗ

Η ομάδα του PIERIA GR σας καλώς ορίζει στη γειτονιά των θεών του Ολύμπου.

Ο "ΑΘΛΗΤΙΚΟΣ 106,7" ΤΟ ΠΡΩΤΟ ΑΘΛΗΤΙΚΟ ΡΑΔΙΟΦΩΝΟ ΤΗΣ ΠΙΕΡΙΑΣ ΚΑΙ ΙΝΤΕΡΝΕΤΙΚΑ ΔΙΑΠΛΑΝΗΤΙΚΑ WWW.ATHLITIKOS.GR

Η ομάδα του PIERIA GR σας καλώς ορίζει στη γειτονιά των θεών του Ολύμπου.

ΕΥΓΕ... ΚΑΤΙ ΓΙΝΕΤΑΙ ΣΤΗΝ ΠΙΕΡΙΑ ΜΟΥ ΡΕ ...ΓΑΜΩΤΟ
(Κείμενο του Δημητρίου Π. Κεραηλίδη)

Τελικά μήπως η Πιερία μου είναι για μεγάλα πράγματα; Τι δεν κατάλαβες ρε φίλε; Να αρχίσω; Ή μήπως θέλεις να τελειώσω; Έ, λοιπόν άκου. Κάνει ο Σάββας και κυρ Σάββας κι αφέντης τσουτσουλομύτης για πρώτη φορά πέρσι ΤΟ ΠΑΡΚΟ ΤΩΝ ΧΡΩΜΑΤΩΝ και γίνεται στην Πιερία χαμός στο ίσωμα. Κι ύστερα; Ύστερα δίνει βάση στο πανηγύρι που πριν χρόνια το είχε γραμμένο εκεί που δεν πιάνει μελάνι. Και ξεσκίζει κι εκεί. Χαμός στο άλλο ίσωμα. Και… Και υπενθυμίζω πως την πρώτη χρονιά του που ανέλαβε Δήμαρχος, είχε καταργήσει με τη μια το Καρναβάλι του Αμοιρίδη. Κανένας ποτέ δεν κατάλαβε το γιατί… Κι ούτε βέβαια και θα το καταλάβει. Και ξέρετε γιατί; Επειδή τον λόγο τον ξέρει μόνο ο ίδιος ο Σάββας. Που θα πάει όμως; Κι αυτό θα το καταλάβει κάποτε. Και θα το επαναφέρει. Σαν γιορτή, που την γουστάρουν τα παιδιά κι ύστερα οι μεγάλοι, γιατί την γουστάρουν τα παιδιά… Όχι για τίποτα άλλο. Κι ύστερα ήρθε η ώρα του κανονικού μας Πανηγυριού στην Ανδρομάχη. Κι εκεί έκανε το αυτονόητο και πάλι χαμός. Πρόσεξε τα παιδιά. Και; Και ξέσκισε και πάλι. Ενώ πριν ένα χρόνο αν περνούσες από έξω δεν θα έπαιρνες χαμπάρι ότι κάτι έχει εκεί δίπλα στο ποτάμι, τώρα; Φέτος; Χαμός. Έκλεισαν και πάλι οι δρόμοι και χαμογέλασε το χειλάκι των …παιδιών! Πρώτα των παιδιών κι ύστερα των μεγάλων. Γιατί τα παιδιά γέλασαν. Κι ύστερα; Ήρθε το πανηγύρι του Αιγινίου. Τι δεν κατάλαβες πάλι; Να γράψω; Όχι βέβαια γιατί κι εκεί έγινε χαμός. Μεγάλα πράγματα. Κι ύστερα; Πάλι η Έκθεση του Χατζηχριστοδούλου, όπου κι εκεί συνωστισμός στην προκυμαία. Ναι. Κι εκεί χαμός. Μήπως τελικά η Πιερία μου, είναι για μεγάλα πράγματα, αρκεί να έχει μεγάλους πολιτικούς; Λέω μήπως… ΥΓ: Ά, ξέχασα και το καλοκαίρι μου. Που στις παραλίες μας, έγινε χαμός, γιατί εκεί έκανε μεγάλα πράγματα ο Σύλλογος Ξενοδόχων με την Βαγγελιώ την Ξυπτερά και τα παιδιά της. Με την Αντιπεριφερειάρχη Σοφία Μαυρίδου και τα δικά της παιδιά. Με τους τρείς Δημάρχους… Εύγε. Κάτι γίνεται στην Πιερία μου…

Σάββατο, 18 Μαΐου 2013

ΤΙ ΝΔ ΚΑΙ ....ΑΣΤΑΛΑΒΙΣΤΑ; ΕΒΓΑ ΡΕ........

Δεν έπρεπε η ΕΒΓΑ ρε συ Κεσανλή να δώσει κατι παραπάνω για την ...διαφήμιση;
Δεν έπρεπε να δώσει κανένα γιαουρτάκι κάθ ότι κρίση;;;;
ΑΝΤΕ ρε ΠΑΙΧΤΑΡΆ Κεσανλή;

Ο ΝΙΚΟΣ ΚΕΣΑΝΛΗΣ Ο ΓΟΥΡΛΗΣ ...ΝΕΟΔΗΜΟΚΡΑΤΗΣ

Το γούρι της ΝΕΑΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ στην ΠΙΕΡΙΑ είναι ο ΝΙΚΟΣ ΚΕΣΑΝΛΗΣ. Είναι ο πρόεδρος της ΟΝΝΕΔ Κατερίνης που το αύριο ειναι ΔΙΚΟ του. 
ΓΟΥΡΙ ΔΙΟΤΙ Σ ΌΠΟΙΟΝ ΚΟΝΤΑ ΕΙΝΑΙ ...ΕΚΛΕΓΕΤΑΙ. 
Κουίζ. Με ποιον ειναι στις προσεχείς εκλογες της ΜΑΜΑΣ ΟΝΝΕΔ;;;;
ΓΙΑ ΝΑ ΔΟΥΜΕ ΤΙ ΘΑ ΔΟΥΜΕ;;;;


ΥΠΕΡ ΤΟΥ ΜΑΘΗΤΗ - ΑΠΑΝΤΗΣΕΙΣ ΣΤΟ ΜΑΘΗΜΑ ΤΗΣ ΕΚΘΕΣΗΣ ΚΙ ΑΝΤΕ ΚΑΙ ΚΑΛΗ ΕΠΙΤΥΧΙΑ ΠΑΙΔΙΑ......


ΦΡΟΝΤΙΣΤΗΡΙΟ
ΑΝΟΔΟΣ - ΜΠΑΣΔΑΡΑ

ΑΠΑΝΤΗΣΕΙΣ ΣΤΑ ΘΕΜΑΤΑ ΤΩΝ ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΩΝ ΕΞΕΤΑΣΕΩΝ 2013
ΣΤΟ ΜΑΘΗΜΑ ΤΗΣ ΕΚΘΕΣΗΣ
ΑΠΑΝΤΗΣΗ:
Ο συγγραφέας πραγματεύεται την αλλοίωση του φυσικού περιβάλλοντος εξαιτίας της επέμβασης του ανθρώπου. Αρχικά επισημαίνει τους λόγους για τους οποίους ο άνθρωπος αναπτύσσει ενδιαφέρον για ανακάλυψη μορφών ζωής στο σύμπαν, τονίζοντας ιδιαίτερα το αίσθημα μοναξιάς που τον περιβάλλει. Στη συνέχεια, υπογραμμίζει την ομορφιά της ζωής στη γη και την εξέλιξη όλων των ειδών που αναπτύσσονται παράλληλα με τον άνθρωπο, ωστόσο επισημαίνει ότι η έλλειψη σεβασμού απέναντι στη φύση οδηγεί στην υποβάθμιση του φυσικού περιβάλλοντος. Είναι ανάγκη ο άνθρωπος προκειμένου να αποκαταστήσει την επικοινωνία με τη φύση και να ξεπεράσει την μοναξιά του, να απομακρυνθεί από την προσκόλληση του στις νέες τεχνολογίες και να γίνει κοινωνός ουσιαστικής παιδείας και μέτοχος του πολιτισμού. Έτσι, θα αναδείξει τα επιτεύγματα των ανθρώπινων πολιτισμών και θα αποκαταστήσει τη σχέση του με το περιβάλλον, αντιμετωπίζοντας παράλληλα τη «γήινη» μοναξιά του.
ΑΠΑΝΤΗΣΗ:
Όσο η επικοινωνία πυκνώνει με το