PIERIA-GR ΚΟΝΤΑ ΣΑΣ ΑΠΟ ΤΟ 2008 ΤΟ ΠΡΩΤΟ BLOG ΤΗΣ ΠΙΕΡΙΑΣ

Στη γειτονιά των θεών του Ολύμπου.

PIERIA-GR ΓΙΑΤΙ ΕΜΕΙΣ ΓΡΑΦΟΥΜΕ ΚΑΙ ΔΕΝ ...ΑΝΤΙΓΡΑΦΟΥΜΕ

ΓΚΡΕΜΙΣΤΕ ΡΕ ...ΓΑΪΔΟΥΡΙΑ ΤΑ ΔΙΟΔΙΑ

ΤΟ E-MAIL ΜΑΣ ΕΙΝΑΙ KERAILIDISDIM@GMAIL.COM

Γιατί εμείς ΓΡΑΦΟΥΜΕ, υποΓΡΑΦΟΥΜΕ και δεν ΑΝΤΙγράφουμε

"METROPOLIS 106,7" ΤΟ ΠΡΩΤΟ ΚΑΙ ΜΟΝΑΔΙΚΟ ΑΘΛΗΤΙΚΟ ΡΑΔΙΟΦΩΝΟ ΤΗΣ ΠΙΕΡΙΑΣ

Η ομάδα του PIERIA GR σας καλώς ορίζει στη γειτονιά των θεών του Ολύμπου.

ΕΠΟΧΗ "ΝΤΟΥΜΟΥ" - ΔΗΜΑΡΧΟΥ, ΖΟΥΜΕ ΠΛΕΟΝ ΣΤΗΝ ΚΑΤΕΡΙΝΗ ΚΙ ΟΧΙ "ΔΗΜΑΡΧΟΥΛΗΔΩΝ" ΤΟΥ ΠΑΡΕΛΘΟΝΤΟΣ
(Κείμενο του Δημητρίου Π. Κεραηλίδη)

Ο παλιός χρόνος έφυγε. Ήρθε το 2024 και τώρα στις πρώτες μέρες του, για Κατερίνη, ας τονίσουμε την εποχή που ήρθε. Τώρα;;; Τώρα απλά θα πούμε, ΓΙΑΝΝΗ ΝΤΟΥΜΟ καλή αρχή. Καλή επιτυχία στο έργο σου για μια Κατερίνη ριγμένη, πονεμένη, ατιμασμένη, επί χρόνια μέσα στα δεινά.... Που έχει ανάγκη από ΔΗΜΑΡΧΟ ΚΑΤΕΡΙΝΗΣ. Αυτά. ΥΓ: Να πως πως ζούμε την Κατερίνη του Ντούμου κι όχι των άλλων εκκολαπτόμενων δημαρχούληδων, που κυκλοφορούν πλέον στο κέντρο. Σαν όπως οι πρώην του πρώην Δημάρχου Κατερίνης. Γιατί η ιστορία έγραψε: Ο Κουκοδήμος έχασε κι όχι ο Νταντάμης, ο Κυριακίδης, ο Μπουσνάκης, ο Συμεωνίδης ή ο ή Μορφακίδης. Αυτά...

Τρίτη 9 Ιουνίου 2009

Ο James Bond προτιμά τις μελαχρινές


Μπορεί οι άντρες να προτιμούν τις ξανθές, αλλά ο διάσημος πράκτορας 007 φαίνεται ότι προτιμά να ρίχνει τα βέλη του στις μελαχρινές. Αυτό τουλάχιστον προκύπτει από σχετική έρευνα που έγινε στην "ερωτική ζωή" του James Bond.

Ακαδημαϊκοί που θέλησαν να ανακαλύψουν πώς πρέπει να είναι το σωστό κορίτσι του Bond, κατέληξαν πως, εκτός από τα μακριά σκούρα μαλλιά, θα πρέπει να έχει ελαφρώς αμερικανική προφορά και να οπλοφορεί...

Τα αναπάντεχα αποτελέσματα προέκυψαν από μία μελέτη, κατά την οποία μπήκαν «στο μικροσκόπιο» και οι 195 θηλυκοί χαρακτήρες από τις 20 ταινίες του James Bond.

Στη συνέχεια, αυτές χωρίστηκαν στις 98 με τις οποίες ο Bond είχε σεξουαλική σχέση, και στις 97 με τις οποίες δεν είχε. Η έρευνα, που δημοσιεύθηκε στην εφημερίδα Sex Roles, εξετάζει πώς τα κορίτσια του James Bond άλλαξαν με το πέρασμα των χρόνων, καθώς και ποιες τελικά κατέληξαν στην αγκαλιά του πράκτορα.

Από τα αποτελέσματα προκύπτει επίσης ότι οι ερωτικές σύντροφοι του γνωστού "ήρωα" τείνουν να είναι νεότερές του, αδύνατες, πολύ γοητευτικές και χωρίς... μυωπία.

67.2 ΕΚ ΕΥΡΩ Ο ΚΑΚΑ

Τις πρώτες του δηλώσεις ως παίκτης της Real έκανε ο Kaka στη Βραζιλία, όπου βρίσκεται με την εθνική ομάδα της πατρίδας του. «Είμαι φυσικά πολύ ικανοποιημένος που θα παίξω σε μία ομάδα με μεγάλα αστέρια και έτοιμος να βοηθήσω για να κερδίσουμε πολλούς τίτλους» δήλωσε ο 27χρονος μεσοεπιθετικός, ο οποίος υποστήριξε ότι ήθελε να μείνει στη Milan, αλλά η οικονομική προσφορά ήταν τόσο μεγάλη, που ούτε ο ίδιος, ούτε ο σύλλογός του μπορούσαν να αρνηθούν.

67,2 εκατομμύρια ευρώ (64.5 θα βάλει στα ταμεία της η Milan και 2.7 η πρώην ομάδα του, Sao Paolo, που διατηρούσε μέχρι σήμερα δικαιώματα του παίκτη) ολοκληρώθηκε η μεγαλύτερη φετινή μεταγραφή.































Ο πρόεδρος του ΛΑΟΣ, Γιώργος Καρατζαφέρης, στις πρώτες του δηλώσεις τόνισε ότι για τα αποτελέσματα "θα χρειαστεί καλή γνώση της άλγεβρας από όλους".

Και πρόσθεσε: "Ο καθένας μπορεί να βγάλει χρήσιμα συμπεράσματα. Στους περισσότερους νομούς είναι τρίτος ο ΛΑΟΣ. Καλώ όλα τα στελέχη του κόμματος να επιδείξουν την πρέπουσα ευθύνη και σοβαρότητα".

"Ιστορική στιγμή" χαρακτήρισαν την εκλογή του πρώτου έλληνα πράσινου ευρωβουλευτή οι οι Οικολόγοι-Πράσινοι, σημειώνοντας ότι "ικανοποιεί τον στόχο που είχαν θέσει από την αρχή της προεκλογικής τους εκστρατείας".

Σε ανακοίνωση τους, τονίζουν: "Οι πολίτες έστειλαν ένα πολιτικό μήνυμα ότι θέλουν να αλλάξουν το κλίμα και να θέσουν στο κέντρο της πολιτικής την αναζήτηση λύσεων για το περιβάλλον τη κοινωνία και την οικονομία".

Ο επικεφαλής του ευρωψηφοδελτίου των Οικολόγων-Πράσινων, Μιχάλης Τρεμόπουλος δήλωσε: "Ένας νέος πόλος, δημιουργήθηκε στην ελληνική πολιτική σκηνή και ξεκίνησε την έκφρασή του στους πολιτικούς θεσμούς με την εκλογή του πρώτου πράσινου ευρωβουλευτή. Το γεγονός ότι παρ’ όλες τις οργανωμένες συκοφαντικές επιθέσεις ένα μεγάλο μέρος της κοινωνίας εμπιστεύτηκε τους Οικολόγους Πράσινους, εγγυάται και την είσοδό τους στην ελληνική βουλή στις επόμενες εθνικές εκλογές όποτε αυτές γίνουν".

"Οι Οικολόγοι Πράσινοι πέτυχαν όλους τους στόχους τους εξασφαλίζοντας μια μεγάλη αύξηση του ποσοστού τους σε σχέση με τις εκλογές του 2007, αλλάζοντας την πολιτική ατζέντα, αναγκάζοντας όλα τα κόμματα να υιοθετήσουν πράσινες πολιτικές έστω και στα λόγια" πρόσθεσε.

ΛΙΓΟΤΕΡΑ ΔΙΑΖΥΓΙΑ ΛΟΓΩ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗΣ ΚΡΙΣΗΣ




























Όλο και λιγότερα ζευγάρια στη Βρετανία υποβάλλουν αιτήσεις διαζυγίου γιατί εξ αιτίας της οικονομικής κρίσης οι τιμές των ακινήτων έχουν μειωθεί και είναι δύσκολο να πουλήσουν σε καλή τιμή το οικογενειακό σπίτι και να μοιραστούν τα χρήματα ώστε να μπορέσουν να αγοράσουν δύο διαφορετικά σπίτια, αποδεικνύουν τα στοιχεία σχετικής έρευνας.

Η έρευνα που διεξήχθη από τη λογιστική εταιρία Grant Thornton, καταδεικνύει ότι σχεδόν οι μισές από τις αιτήσεις έχουν καταλήξει σε δικηγόρους και ο αριθμός θα περιοριστεί κι άλλο, εξ αιτίας της οικονομικής ύφεσης.

"Οι δικηγόροι εκτιμούν ότι θα δουν όλο και λιγότερα ζευγάρια να υποβάλλουν αιτήσεις διαζυγίου όσο κρατά η δημοσιονομική κρίση", δήλωσε ο Ρόμπερτ Κερ συνεργάτης της εταιρίας Grant Thornton.

"Οι λόγοι ποικίλλουν, αλλά σίγουρα το οικονομικό είναι εκείνο που έχει προκαλέσει την κάμψη και αναγκάζει τα ζευγάρια να επανεξετάσουν την απόφαση τους όταν σκέφτονται το διαζύγιο", πρόσθεσε ο ίδιος.

Τα στοιχεία που κυκλοφόρησαν από το γραφείο Εθνικής Στατιστικής στις αρχές του χρόνου δείχνουν ότι ο αριθμός των ανθρώπων που πήραν διαζύγιο μειώθηκε από 12,2 ανά 1.000 το 2006 σε 11,9 το 2007 και τώρα βρίσκεται στο χαμηλότερο ποσοστό των τελευταίων 26 χρόνων.

Από την έρευνα προέκυψε ότι οι μελλόνυμφοι πριν το γάμο προτιμούν όλο και περισσότεροι να συντάσουν οικονομικές συμφωνίες και αποφεύγουν τη σύνταξη πολυέξοδων προγαμιαίων συμφωνητικών τα οποία προβλέπουν και πρόσβαση σε κοινούς λογαριασμούς.

ΕΙΣΙΤΗΡΙΟ ΣΤΗΝ ΤΣΕΠΗ ΤΟΥΣ ΜΕ 2.30 ΕΥΡΩ..!!!




















Οι διοργανωτές της συναυλίας της Britney Spears που θα γίνει στο Λονδίνο είδαν πανικόβλητοι ότι υπάρχει κίνδυνος να μην γεμίσει το γήπεδο κι έτσι αποφάσισαν με ένα πρωτοφανή τρόπο να ξεπουλούν τα αδιάθετα εισιτήρια.

Η θέα του άδειου γηπέδου, θα έβλαπτε την εικόνα της 28χρονης, η οποία έχει πολλά άλλα προβλήματα να αντιμετωπίσει το τελευταίο διάστημα.

Η απροθυμία των θαυμαστών της να αγοράσουν εισιτήρια, ώθησε τους διοργανωτές να κάνουν σημαντικές διαδυκτιακές εκπτώσεις. Ετσι οι τιμές για τα εισιτήρια των 115 ευρώ, πουλήθηκαν προς 2,30 ευρώ.

Ο ΝΙΚΟΛΑΣ ΚΕΙΤΖ..ΜΑΓΟΣ

Ο Νίκολας Κέιτζ συναντά ξανά στη μεγάλη οθόνη τον παραγωγό των blockbusters, Τζέρι Μπρουκχάιμερ, και τον σκηνοθέτη Τζον Τερτλτάουμπ (Στα Ίχνη του Χαμένου Θησαυρού) στη νέα περιπέτεια φαντασίας της Disney ''The Sorcerer’s Apprentice''. Ο Κέιτζ, σε ρόλο σύγχρονου μάγου, επιχειρεί να σώσει τη Νέα Υόρκη!

Πρόκειται για την 7η συνεργασία του Κέιτζ με τον παραγωγό Τζέρι Μπρουκχάιμερ, μετά τα ''Βράχος'', ''Con Air'', ''Στα Ίχνη του Χαμένου Θησαυρού'' (1 και 2), ''Σε 60 δευτερόλεπτα'' και ''G-Force''.

Στο '' The Sorcerer’s Apprentice'', στο πλευρό του Κέιτζ θα δούμε τον Άλφρεντ Μολίνα, τον νεαρό Τζέι Μπάρουτσελ, τη Μόνικα Μπελούτσι και την Τερέσα Πάλμερ.

Τα γυρίσματα μόλις ξεκίνησαν και θα πραγματοποιηθούν στη Νέα Υόρκη και στα περίχωρά της.

ΚΡΑΥΓΗ...

Στα μέσα της δεκαετίας του ΄90 μας έκανε να... ουρλιάξουμε στις σκοτεινές αίθουσες. Δεκατρία χρόνια μετά – και έχοντας γνωρίσει δύο συνέχειες – το ''Scream'' του Γουές Κρέιβεν επιστρέφει στη μεγάλη οθόνη και αρκετοί από τους παλιούς πρωταγωνιστές της τριλογίας φαίνεται να δίνουν ραντεβού στη νέα ταινία...


Ο σεναριογράφος της τριλογίας, Κέβιν Γουίλλιαμσον, ετοιμάζει μία νέα τριλογία και έχει ήδη χτυπήσει την πόρτα κάποιων εκ των παλιών πρωταγωνιστών της σειράς. Έτσι, το ζεύγος Κόρτνεϊ Κοξ και Ντέιβιντ Άρκετ φαίνεται να το σκέφτεται σοβαρά, ενώ ακόμα και η Νιβ Κάμπελ υπάρχει ενδεχόμενο να επιστρέψει. Μόνο η Ντρου Μπάριμορ μοιάζει μάλλον απίθανο να δεχτεί να δώσει το ''παρών''.

ΚΛΙΝΤ ΙΣΤΓΟΥΝΤ .ΤΑΙΝΙΑ ΓΙΑ ΜΑΝΤΕΛΑ

Η νέα ταινία του Κλιντ Ίστγουντ με κεντρικό ήρωα τον πρώην ηγέτη της Νοτιοαφρικάνικης Ένωσης και ένα ζωντανό σύμβολο του αγώνα κατά του Απαρτχάιντ, Νέλσον Μαντέλα, βρήκε τίτλο... ''Invictus'' (στα λατινικά: Ανίκητος) το ''όνομα'' αυτής και τα Όσκαρ είναι προ των πυλών...

Το ''Invictus'' ο Ίστγουντ το δανείστηκε από τον τίτλο ενός αγαπημένου ποιήματος του Νέλσον Μαντέλα, που έφερε την υπογραφή του William Ernest Henley. Μέσα στο ποίημα υπάρχει ένας στίχος που λέει: ''Ευχαριστώ όσους θεούς υπάρχουν, για την αδούλωτη ψυχή μου.''

Η νέα ταινία του Κλιντ Ίστγουντ βασίζεται στο βιβλίο του Τζον Κάρλιν ''Playing The Enemy: Nelson Mandela And the Game That Made A Nation''.

Η υπόθεση της ταινίας εστιάζει στα γεγονότα που έλαβαν χώρα κατά τη διάρκεια της διοργάνωσης του World Cup το 1995 στο Γιοχάνενσμπουργκ. Ο Μαντέλα είχε επενδύσει πολλά σε αυτή τη διοργάνωση, που έστρεψε την προσοχή της παγκόσμιας κοινότητας στη Νοτιοαφρικάνικη Ένωση, φιλοδοξώντας να επουλώσει τις πληγές της χώρας του και να καταλαγιάσει τις εμφύλιες διαμάχες.

Ο Μόργκαν Φρίμαν υποδύεται τον Μαντέλα και ο Ματ Ντέιμον τον Φρανσουά Πιενά, τον αρχηγό της εθνικής ομάδας ράγκμπι της Νοτιοαφρικάνικης Ένωσης.

Η Warner επέλεξε να βγάλει την ταινία στις αίθουσες στις 11 Δεκεμβρίου, γεγονός που καταδεικνύει την πρόθεσή της να μπει με αξιώσεις στην κούρσα των Όσκαρ.

ΠΑΡΑΤΗΡΗΣΗ ΤΗΣ ΓΗΣ

Ξεκίνησε την Δευτέρα 8 Ιουνίου και θα διαρκέσει μέχρι και την Τετάρτη, στη Μεγάλη Αίθουσα Τελετών του Πανεπιστημίου Αθηνών, διεθνές επιστημονικό συμπόσιο με θέμα τις υπηρεσίες παρατήρησης της Γης με στόχο την παρατήρηση του περιβάλλοντος και την προστασία του κοινού ("Earth Observation Services for Monitoring the Environment and Protecting the General Public").

Το Συμπόσιο συνδιοργανώνεται από το Εθνικό Αστεροσκοπείο Αθηνών, το Ελληνικό Γραφείο του Group on Earth Observations (GEO), τη Γενική Γραμματεία του GEO στη Γενεύη και το Μαριολοπούλειο - Καναγκίνειο Ίδρυμα Επιστημών Περιβάλλοντος.



Το GEO, ένας διακυβερνητικός Οργανισμός που απαρτίζεται από 77 κράτη Μέλη, την Ε.Ε., Οργανισμούς του ΟΗΕ και 46 Διεθνείς Οργανισμούς, έχει ως κύριο στόχο τη συγκέντρωση και οργάνωση όλων των γήινων παρατηρήσεων παγκοσμίως σε μία ενιαία βάση δεδομένων (GEO System of Systems (GEOSS), ώστε να διευκολυνθούν οι κυβερνήσεις και τα επιστημονικά Ιδρύματα στην ακριβή αξιολόγηση και ορθή λήψη αποφάσεων σχετικά με μεγάλα περιβαλλοντικά θέματα, όπως Φυσικές Καταστροφές, Γεωργία και Ερημοποίηση, Υγεία, Ενέργεια, Κλίμα, Υδάτινους Πόρους, Μετεωρολογία και Ατμόσφαιρα, Οικοσυστήματα και Βιοποικιλότητα.

ΕΥΧΑΡΙΣΤΙΕΣ ΤΖΟΝ ΤΡΑΒΟΛΤΑ





































Μετά το θάνατο του 16χρονου, γιου, του John Travolta, οι συνεργάτες του είναι αυτοί που ανέλαβαν την προώθηση της ταινίας "The Taking Of Pelham 1 2 3", προσπαθώντας με αυτό τον τρόπο, να τον βοηθήσουν και να του δώσουν χρόνο για να σταθεί δίπλα στην οικογένειας του, αυτές τις δύσκολες στιγμές!

Ο διάσημος ηθοποιός στην προσωπική του ιστοσελίδα, θέλοντας να ευχαριστήσει τους συνεργάτες του, γράφει συγκεκριμένα: “Θέλω να ευχαριστήσω τους Tony Scott, Denzel Washington, Luis Guzman, John Turturro, James Gandolfini και τη Sony Pictures, οι οποίοι ανιδιοτελώς έχουν αναλάβει την προώθηση της ταινίας επιτρέποντάς μου να περνώ περισσότερο χρόνο με την οικογένειά μου έπειτα από την απώλεια”.

ΤΡΙΤΗ ΗΛΙΚΙΑ ΣΕ ΕΓΡΗΓΟΡΣΗ

Οι ηλικιωμένοι που αθλούνται τακτικά, έχουν κοινωνική ζωή, δεν καπνίζουν και είναι τουλάχιστον απόφοιτοι λυκείου έχουν τις περισσότερες πιθανότητες να διατηρήσουν τις πνευματικές τους ικανότητες, σε σχέση με άλλους συνομηλίκους τους, σύμφωνα με έρευνα που δημοσιεύεται στο τελευταίο τεύχος της επιθεώρησης της Αμερικανικής Ακαδημίας Νευρολογίας.

Η δρ Αλεξάντρα Φιόκο του Πανεπιστημίου της Καλιφόρνιας, στο Σαν Φρανσίσκο, βασικός συντάκτης της έρευνας, παρακολούθησε 2.500 άτομα ηλικίας 70 έως 79 ετών επί οκτώ χρόνια, ελέγχοντας τακτικά στο διάστημα αυτό τις γνωστικές τους ικανότητες.


Σύμφωνα με την έρευνα, όσοι έχουν τουλάχιστον απολυτήριο λυκείου έχουν σχεδόν τριπλάσιες πιθανότητες να παραμείνουν σε πνευματική εγρήγορση, ενώ όσοι είναι επαγγελματικά ενεργοί, ασκούν εθελοντική εργασία και έχουν σύντροφο έχουν 24% περισσότερες πιθανότητες να διατηρήσουν τις νοητικές τους ικανότητες για μεγαλύτερο διάστημα.

Η ΝΙΚΗ ΤΟΥ ΠΑΣΟΚ





























Ικανοποίηση επικρατεί στο ΠΑΣΟΚ, το οποίο αναμένεται να εντείνει την πίεση προς την κυβέρνηση για εθνικές εκλογές. Υπό την προεδρία του προέδρου του συνέρχεται ο επιτελικός κύκλος οικονομίας του Κινήματος, ενώ την Πέμπτη ο Γιώργος Παπανδρέου συγκαλεί το Πολιτικό Συμβούλιο, για να προετοιμάσει τη σύνοδο του Εθνικού Συμβουλίου στα τέλη Ιουνίου.

"Ελπίδα για ένα καλύτερο αύριο" χαρακτήρισε ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ το αποτέλεσμα των ευρωεκλογών, τονίζοντας ότι έγινε το πρώτο μεγάλο βήμα για να αλλάξει σελίδα ο τόπος και πρόσθεσε ότι οι Έλληνες πολίτες, απαιτούν ριζική πολιτική αλλαγή στον τόπο.

"Η αποχή είναι πολύ μεγάλο καμπανάκι για όλους μας", σχολίασε στον Flash 96 ο Πέτρος Ευθυμίου. Τόνισε πάντως ότι "το συμπέρασμα των ευρωεκλογών είναι ότι προέκυψε καθαρή νίκη του ΠΑΣΟΚ και καθαρή ήττα της ΝΔ", σημειώνοντας ότι ο πρωθυπουργός καταβάλλει το αντίτιμο των πέντε χρόνων που ήταν απών από τα ουσιώδη.

ΚΚΕ .ΕΚΤΙΜΑ ΟΤΙ ΥΠΗΡΞΕ ΟΡΓΑΝΩΜΕΝΟ ΣΧΕΔΙΟ























Σε μια πρώτη ανάλυση του εκλογικού αποτελέσματος η ΚΕ του ΚΚΕ αναφέρει ότι το κόμμα "κατάφερε να αντιμετωπίσει τη στρατηγική που εκπονήθηκε στους κόλπους του συστήματος, στο διάστημα 2007-2009 ως και τις παραμονές των εκλογών, με στόχο την εκλογική και πολιτική ήττα του και την εκτόπισή του από την τρίτη θέση. Στο μεγαλύτερο μέρος της η επίθεση αυτή δεν πέτυχε τον επιδιωκόμενο στόχο. Ωστόσο οδήγησε στην ανακοπή της δυναμικής που εμφανίζονταν, καθώς επέδρασε η μαζική αποχή σε συνδυασμό με την ανέντιμη επίθεση κατά του κόμματος με επίκεντρο τα οικονομικά του και κύρια επιδίωξη να πληγεί το ηθικό αγωνιστικό κύρος του και η ενότητα λόγων και έργων".

ΚΚΕ .ΕΚΤΙΜΑ ΟΤΙ ΥΠΗΡΞΕ ΟΡΓΑΝΩΜΕΝΟ ΣΧΕΔΙΟ
Ένα οργανωμένο σχέδιο που εκπονήθηκε στους κόλπους του συστήματος από το 2007 και εφαρμόστηκε μέχρι και την παραμονή των ευρωεκλογών και είχε ως στόχο την εκτόπιση του ΚΚΕ από την τρίτη θέση είναι η αιτία που ανακόπηκε η δυναμική του κόμματος, εκτιμά η Κεντρική Επιτροπή του ΚΚΕ που συνεδρίασε τη Δευτέρα, προκειμένου να κάνει την πρώτη αποτίμηση του εκλογικού αποτελέσματος.
Αντώνης Μπάσδρας, πρόεδρος ΝΟΔΕ Ν.Δ Πιερίας

Ευχαριστώ τους Πιεριείς

Θέλω να ευχαριστήσω τους Πιεριείς οι οποίοι τίμησαν με την ψήφο τους τον Κώστα Καραμανλή και ανέδειξαν για άλλη μια φορά τη Νέα Δημοκρατία, ισχυρή πρώτη δύναμη στο νομό Πιερίας, διαψεύδοντας τις Κασσάνδρες.
Κατέστη ωστόσο σαφές πως σημαντικό μέρος των ψηφοφόρων μας, επέλεξαν να στείλουν το μήνυμά τους, κυρίως μέσω της αποχής και ως εκ τούτου, το αποτέλεσμα μας προβληματίζει.
Είμαστε ταυτισμένοι με την απόφαση του προέδρου μας, να επιμένει στο δρόμο της υπευθυνότητας και της πολιτικής ευθύνης.
Στηρίζουμε ανεπιφύλακτα τις επιλογές του.


--------------------------------------------------------------------------------

Γιώργος Παπαστεργίου, νομάρχης Πιερίας

Ανησυχητική η αποχή και για τους αυτοδιοικητικούς

«Και στην Πιερία διαπιστώθηκε πολύ μεγάλη αποχή, η οποία αγγίζει τα όρια του μέσου όρου της εθνικής αποχής, γεγονός το οποίο πραγματικά πρέπει να ανησυχήσει όλους μας. Πρώτα τα μεγάλα κόμματα και μετά όλους μας, και τους ανθρώπους της τοπικής αυτοδιοίκησης, γιατί αυτό σημαίνει ότι οι πολίτες απαξιώνουν την πολιτική και δεν συμμετέχουν. Η μη συμμετοχή των πολιτών είναι πραγματικά ανησυχητική», δήλωσε ο νομάρχης Πιερίας Γιώργος Παπαστεργίου.


--------------------------------------------------------------------------------

Γιάννης Μαλτζάρης, γραμματέας Ν.Ε Πιερίας του ΠΑΣΟΚ

Μήνυμα αλλαγής και ανατροπής

«Το μήνυμα είναι ξεκάθαρο και είναι μήνυμα αλλαγής και ανατροπής. Οι Έλληνες πολίτες πήγαν στην κάλπη για να διατυπώσουν το μήνυμα αυτό με τον καλύτερο δυνατό τρόπο και έστειλαν το μήνυμα στην κυβέρνηση της Ν.Δ. και του Κώστα Καραμανλή.
Ο τόπος χρειάζεται αλλαγή διακυβέρνησης. Οφείλουν να το αντιληφθούν επιτέλους».


--------------------------------------------------------------------------------

Μιλτιάδης Σπυριδόπουλος, στέλεχος του ΛΑ.Ο.Σ

Αναμενόμενο το ποσοστό

Τα ποσοστά του ΛΑΟΣ στην Πιερία διπλασιάστηκαν. Το αποτέλεσμα για μας ήταν αναμενόμενο, κάναμε μια πολύ καλή δουλειά σαν Ν.Ε. του ΛΑΟΣ.
Ο πρόεδρός μας με τις θέσεις του ενημέρωσε τον κόσμο εφ’ όλης της ύλης και δεν μας έχει εκπλήξει το αποτέλεσμα.
Πιστεύω το ποσοστό αυτό να το περάσουμε στις Εθνικές εκλογές. Είμαι τόσο αισιόδοξος που πιστεύω ότι θα το περάσουμε.


--------------------------------------------------------------------------------

Γιάννης Σκούφας, στέλεχος του ΚΚΕ

Ο αγώνας συνεχίζεται

Για εμάς τα εκλογικά αποτελέσματα είναι πάντα συνυφασμένα με το επίπεδο του λαϊκού κινήματος. Όσο πιο ανεπτυγμένοι είναι οι αγώνες σε ταξική και λαϊκή κατεύθυνση τόσο μεγαλύτερο είναι το ποσοστό του ΚΚΕ.
Το κυριότερο είναι ότι το άθροισμα των ψήφων του δικομματισμού είναι σε μείωση. Εμείς θεωρούμε ότι ο λαός τίποτα δεν έχει να περιμένει από μια εναλλαγή των δυνάμεων του δικομματισμού, αντίθετα πολλά έχει να περιμένει και από αύριο θα έχει συμπαραστάτες τους Κουμουνιστές, τις ταξικές δυνάμεις του ΠΑΜΕ που βρίσκονται στην πρωτοπορία των ταξικών αγώνων.
Το ΚΚΕ ανεδείχθη πανηγυρικά τρίτη δύναμη. Το αποτέλεσμα θεωρείται γιατί όχι ικανοποιητικό. Και το ότι τα γκάλοπ μας έδιναν 5% και πήραμε 10% είναι αν μη τι άλλο ενθαρρυντικό.
Μια προεκλογική περίοδος τελείωσε. Από τη Δευτέρα το πρωί ο αγώνας συνεχίζεται.

ΤΑ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ ΣΤΗΝ ΠΙΕΡΙΑ

Το κυβερνών κόμμα σημείωσε απώλειες της τάξης των 7μονάδων σε σχέση με τις ευρωεκλογές του 2004, όπου είχε κερδίσει το 47% και περίπου 8,5 μονάδων από το τις εθνικές εκλογές του 2007.

Παρ’ όλα αυτά, το 39,97%, που της έδωσε η κάλπη της 7ης Ιουνίου, της επιτρέπει να κρατά ακόμη την πρωτοκαθεδρία της στο νομό.

Από την άλλη, το ΠΑΣΟΚ κέρδισε 1,5 μονάδα (34,65%) σε σχέση με τις προηγούμενες ευρωεκλογές (33,12%), συνεχίζει όμως να βρίσκεται κάτω από το ποσοστό του των προηγούμενων εθνικών εκλογών του 2007 (37,66%) κατά 3 ποσοστιαίες μονάδες, και πίσω από τη Ν.Δ με διαφορά 5,3 μονάδων.

Τρίτο κόμμα ο ΛΑΟΣ

Σε σχέση με τα αποτελέσματα της επικράτειας, η Πιερία δεν διαφοροποιείται μόνο ως προς το ποιο κόμμα ανέδειξε πρώτο, αλλά και ποιο ανέδειξε τρίτο.

Σ’ αυτήν τη θέση κατέταξαν οι ψηφοφόροι της Πιερίας το κόμμα του Καρατζαφέρη, τον ΛΑ.Ο.Σ, που με ποσοστό 7,14%, πλασαρίστηκε μπροστά από το ΚΚΕ.

Στήθος με στήθος Ν.Δ και ΠΑΣΟΚ στην Κατερίνη

Η Ν.Δ συνεχίζει να διατηρεί την υπεροχή της σε 9 από τους 13 δήμους του νομού (Αιγινίου, Αν. Ολύμπου, Δίου, Ελαφίνας, Κολινδού, Κορινού, Παραλίας, Πέτρας και Πιερίων), ενώ το ΠΑΣΟΚ σε μόλις 4 (Πύδνας, Μεθώνης, Λιτοχώρου, Κατερίνης).

Άκρως ενδιαφέρουσα αναμένεται να κάνει την επόμενη μάχη των δημοτικών εκλογών στη Κατερίνη το αποτέλεσμα της προχθεσινής ευρωκάλπης, η οποία έφερε μπροστά το ΠΑΣΟΚ με μια σκανδαλιστική διαφορά από τη Ν.Δ μόλις 27 ψήφων!

Στον πρώτο δήμο της Πιερίας, το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης πήρε 8.760 ψήφους, ενώ το κυβερνών 8.733.

ΕΘΕΛΟΝΤΕΣ ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΙ


























Μια μέρα από το καλοκαίρι τους στο δάσος, χάρισαν δημοσιογράφοι των μέσων ενημέρωσης της Πιερίας, συμμετέχοντας στο πρόγραμμα της Εθελοντικής Ομάδας του νομού μας, «Χαρίζω μια μέρα από το καλοκαίρι μου στο δάσος».

Χωρισμένοι σε δύο γκρουπ, το Σάββατο, άφησαν τις πένες τους, αναλαμβάνοντας την ευθύνη να επιτηρούν την σχεδόν όλη την Ανατολική πλευρά του Ολύμπου, από την Αιγάνη μέχρι το Κάστρο του Πλαταμώνα και από εκεί μέχρι την Πλάκα.

Η εμπειρία για όλους εμάς που συμμετείχαμε, ήταν εξαιρετική και χρήσιμη. Από τη μια το βαθύ μπλε της θάλασσας και από την άλλη το βαθύ πράσινο του Ολύμπου. Ακόμη και οι ανθρώπινες παρεμβάσεις, (ένα λατομείο και μια κεραία κινητής τηλεφωνίας στην καρδιά του βουνού), δεν ήταν ικανές να «μουτζουρώσουν», τον πολύχρωμο πίνακα της φύσης.

Η πρώτη βάρδια, ανέλαβε λίγο μετά τις 10 το πρωί του Σαββάτου. Κιάλια, ένα κινητό τηλέφωνο και το βιβλίο συμβάντων ήταν τα μόνα, αλλά αρκετά εφόδια στη μάχη για την πρόληψη των πυρκαγιών στον Όλυμπο.

Το δεύτερο γκρουπ, ανέλαβε στις 3 το μεσημέρι και μέχρι τις 8 το βράδυ, φέρνοντας σε πέρας μια σημαντική αποστολή και χωρίς ευτυχώς να εντοπιστεί κάποιο ανησυχητικό συμβάν.

Η επιλογή του Σαββάτου, για τους δημοσιογράφους της Πιερίας, δεν έγινε τυχαία. Μετά από μια κουραστική προεκλογική περίοδος και λίγο πριν αρχίσει η μάχη της μετάδοσης των αποτελεσμάτων, η φυγή από την πόλη και την καθημερινότητα ήταν απαραίτητη.

Εξάλλου, όπως τονίζουν και τα μέλη της Εθελοντικής Ομάδας, πέρα από τη συμμετοχή στη φύλαξη του ορεινού όγκου, σκοπός είναι και η διασκέδαση μεταξύ φίλων ή ακόμα και οικογενειών και η διάδοση του εθελοντισμού.

Οι δημοσιογράφοι της Πιερίας που συμμετείχαν στο πρόγραμμα του Σαββάτου είναι Κατερίνα Τσαλού (Ημερήσια-Τοπική), Εύη Μιχωλού, Βαγγέλης Μπαντές (Ολύμπιο Βήμα), Ιωάννα Δερμίση (Πιερικοί αντίλαλοι) και Βαγγέλης Ζαμαντζάς (ΕΠΤΑ-Πολιτεία).

ΠΗΡΕ ..ΒΙΖΑ?

ΣΤΗΝ ΦΤΕΡΗ ΠΕΡΑΣΕ ΤΗ ΔΕΥΤΕΡΑ ΤΟΥ ΑΓΙΟΥ ΠΝΕΥΜΑΤΟΣ Ο ΝΟΜΑΡΧΗΣ ΠΙΕΡΙΑΣ ΓΙΩΡΓΟΣ ΠΑΠΑΣΤΕΡΓΙΟΥ...
ΛΕΤΕ ΝΑ ΕΒΓΑΛΕ ...ΒΙΖΑ ΝΑ ΠΕΡΑΣΕΙ ΩΣ PERSONA NON GRATA ΑΠΟ ΤΟ ΔΗΜΟ ΠΕΤΡΑΣ?

Επίσκεψη ΣΚΟΠΙΑΝΟΥ ΑΞΙΩΜΑΤΟΥΧΟΥ στην Πιερία























ΕΠΙΣΚΕΨΗ μετά από πρόσκληση του Νομάρχη Πιερίας Γιώργου Παπαστεργίου πραγματοποίησε την περασμένη Τετάρτη και Πέμπτη, ο πρέσβης της αντιπροσωπείας της Ευρωπαϊκής Επιτροπής της Ευρωπαϊκής Ένωσης στην ΠΓΔΜ κ. Erwan Fouere.



Η συνεργασία και η συνάντηση του Νομάρχη με τον κ. Fouere έγινε στο πλαίσιο της συμμετοχής του κ. Παπαστεργίου στα θεσμικά όργανα της Ευρωπαϊκής Ένωσης και ιδιαίτερα της συμμετοχής του στη Μικτή Συμβουλευτική Επιτροπή της Επιτροπής των Περιφερειών, που αφορά στην ένταξη των Σκοπίων στην Ε.Ε.

Ο κ. Fouere που συνοδευόταν από τον σύμβουλο της αντιπροσωπείας κ. Dejan Gjorsoski ξεναγήθηκε στον Όλυμπο, στην Ιερά Μονή Αγίου Διονυσίου και στον αρχαιολογικό μουσείο του Δίου, ενώ έγινε και επίσκεψη στον αρχαιολογικό χώρο της Βεργίνας. Κατά τη διάρκεια της συνάντησής του πρέσβη με το νομάρχη συζητήθηκε μεταξύ άλλων η δυνατότητα ενίσχυσης των σχέσεων συνεργασίας μεταξύ της Ελλάδας και της Π.Γ.Δ.Μ. στην υλοποίηση ευρωπαϊκών προγραμμάτων.

Ο Νομάρχης δώρισε στον κ. Fouere ένα αντίτυπο της έκδοσης του λευκώματος και του ντοκιμαντέρ από το οδοιπορικό του αρχιτέκτονα και σκηνοθέτη Νίκου Σοφιανού με τίτλο «Ζει ο Αλέξανδρος;» καθώς και ένα λεύκωμα για τα αρχαιολογικά ευρήματα του Δίου.

ΣΤΡΟΦΗ ΣΤΑ ΔΕΞΙΑ ΣΤΗΝ Ε.Ε.

ΒΡΥΞΕΛΛΕΣ,

Η διατήρηση της κυριαρχίας της Κεντροδεξιάς, η αδυναμία των σοσιαλιστών να επωφεληθούν πολιτικά από την οικονομική κρίση, η άνοδος των Οικολόγων και η σημαντική ενίσχυση των ευρωσκεπτικιστών, αποτελούν το βασικό πολιτικό συμπέρασμα που προκύπτει από τα αποτελέσματα των ευρωεκλογών στα 27 κράτη-μέλη.

Το Ευρωπαϊκό Λαϊκό Κόμμα χάρη στις εντυπωσιακές σε εύρος εκλογικές νίκες επί των σοσιαλιστών, της καγκελαρίου Ανγκελα Μέρκελ στη Γερμανία, και του προέδρου Νικολά Σαρκοζί στη Γαλλία, πέτυχε να παραμείνει πρώτη δύναμη στη νέα Ευρωβουλή με έναν αριθμό εδρών που εκτιμάται ότι θα κυμανθεί μεταξύ 240 και 260 επί συνόλου 736 εδρών. Σε σχέση με τις εκλογές του 2004 καταγράφεται πτώση, η οποία, όμως, δεν περιορίζει την κυριαρχία της εν λόγω ομάδας στην νέα ολομέλεια.

Η δεύτερη πολιτική δύναμη του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου οι σοσιαλιστές όχι μόνο δεν επωφελήθηκαν της οικονομικής κρίσης, αλλά σε πολλές περιπτώσεις, όπως για παράδειγμα στη Μεγάλη Βρετανία, τη Γερμανία και τη Γαλλία, δηλαδή στις τρεις μεγαλύτερες χώρες της Ε.Ε., ήταν οι μεγάλοι χαμένοι των ευρωεκλογών. Οι εκτιμήσεις χθες το βράδυ έδιναν στους σοσιαλιστές περίπου 190-200 έδρες.

Η επικράτηση των κεντροδεξιών ανοίγει και το δρόμο για την ανανέωση της θητείας του προέδρου της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Ζοζέ Μανουέλ Μπαρόζο, δεδομένου ότι οι σοσιαλιστές στην Ευρωβουλή είχαν διαμηνύσει ότι εάν κέρδιζαν τις ευρωεκλογές δεν θα ψήφιζαν την ανανέωση της θητείας του σημερινού προέδρου.

Τρίτη πολιτική δύναμη θα παραμείνουν οι φιλελεύθεροι με περίπου 85 ευρωβουλευτές, ενώ σημαντική αύξηση της δύναμής τους είχαν και οι οικολόγοι με εντυπωσιακές επιδόσεις σε ορισμένες χώρες, όπως το 14,5% στη Γαλλία.

Στη νέα Ευρωβουλή θα κάνουν δυναμική εμφάνιση οι ευρωσκεπτικιστές, κυρίως από τη Μεγάλη Βρετανία, (συντηρητικοί), την Τσεχία και την Πολωνία, αλλά και άλλες χώρες. Οι εκτιμήσεις χθες το βράδυ ήταν ότι ο αριθμός τους θα φτάσει περίπου τους 60 ευρωβουλευτές.

Τέλος, στις ευρωεκλογές καταγράφηκε περαιτέρω αύξηση της αποχής. Από τα στοιχεία που υπήρχαν χθες το βράδυ για 13 χώρες, προέκυπτε μια αποχή της τάξης του 60%, ενώ το 2004 ήταν 55%.

ΚΟΝΤΡΕΣ ΓΙΑ ΤΑ EXIT POLLS

Εντονο προβληματισμό αλλά και πολιτική αντιπαράθεση πυροδοτούν οι αποκλίσεις των exit polls που προέβλεπαν την ψαλίδα μεταξύ ΠΑΣΟΚ και Ν.Δ. να διαμορφώνεται σε αρκετά μεγαλύτερο εύρος από την τελική διαφορά του 4,35% που καταγράφηκε στις κάλπες.

Κυβερνητικές πηγές έκαναν λόγο χθες για άτυπη συνεννόηση των εταιρειών δημοσκοπήσεων με στόχο την παρουσίαση παρόμοιων αποτελεσμάτων η οποία είχε ως αποτέλεσμα να δημιουργηθεί αρχικά η εντύπωση βαριάς ήττας της Ν.Δ.

Ανέφεραν μάλιστα ότι υπήρξε ένα είδος «εναρμονισμένης πρακτικής» από τις εταιρείες δημοσκοπήσεων προκειμένου να διασφαλιστεί ότι καμία εταιρεία δεν θα παρουσιάσει σημαντικές διαφορές στις προβλέψεις του εκλογικού αποτελέσματος.

Θα πρέπει να σημειωθεί, πάντως, ότι οι πρώτες διαρροές περί συνεννόησης των εταιρειών δημοσκοπήσεων είχαν αρχίσει να γίνονται από κυβερνητικές πηγές αρκετά εικοσιτετράωρα πριν από τις εκλογές.

Στην αντίπερα όχθη το ΠΑΣΟΚ, διά του Κώστα Σκανδαλίδη, εξέφρασε την άποψη ότι η «αστοχία» των εν λόγω ερευνών ευνόησε τη Ν.Δ. καθώς η τελική διαφορά παρουσιάστηκε ως «διαχειρίσιμη ήττα» και όχι ως συντριβή.


Επίθεση στις εταιρείες δημοσκοπήσεων εξαπέλυσε, όμως, σε ανακοίνωση Τύπου και ο ΛΑΟΣ υπογραμμίζοντας σκωπτικά ότι για τρίτη συνεχόμενη φορά «έπιασαν» τα ποσοστά του κόμματος με αποκλίσεις που κυμαίνονται από το 50% έως και το 100% και με μία-δύο εξαιρέσεις που προσέγγισαν το 20%.

Το κόμμα του Γ. Καρατζαφέρη πρότεινε, μάλιστα, την αλλαγή του θεσμικού πλαισίου λειτουργίας των εταιρειών σφυγμομετρήσεων, καταγγέλλοντας ότι οι έρευνες χρησιμοποιούνται όχι ως εργαλεία διερεύνησης αλλά διαμόρφωσης της γνώμης του εκλογικού σώματος.

ΑΝΟΙΓΜΑ ΚΑΡΑΤΖΑΦΕΡΗ ΣΤΗ ΝΔ




























Ανοιγμα συνεργασίας προς τη ΝΔ κάνει ο πρόεδρος του ΛΑ.Ο.Σ. Γιώργος Καρατζαφέρης, μετά την ενίσχυση των ποσοστών του κόμματός του στις ευρωεκλογές της 7ης Ιουνίου, εστιάζοντας στην ασφάλεια, στην οικονομία και τα εθνικά θέματα.

Σε συνέντευξή του στον «Ελεύθερο Τύπο», ο πρόεδρος του ΛΑ.Ο.Σ. θεωρεί ότι το πολιτικό πρόβλημα της ΝΔ εντοπίζεται σε συγκεκριμένα πρόσωπα και εκφράζει την άποψη ότι ο Κ. Καραμανλής πρέπει να προχωρήσει σε ανανέωση των ψηφοδελτίων της ΝΔ.



«Ολη η Ευρώπη γύρισε ένα κλικ πιο δεξιά. Δεν θα μπορούσε παρά αυτό να συμβεί και στην Ελλάδα. Ο έξυπνος αναγνώστης του εκλογικού αποτελέσματος, κάνοντας τις απαραίτητες μαθηματικές πράξεις, βγάζει σαφή συμπεράσματα», σημειώνει χαρακτηριστικά ο κ. Καρατζαφέρης και ερωτηθείς αν θεωρεί πως ανοίγει ο δρόμος για μια συνεργασία της ΝΔ με τον ΛΑ.Ο.Σ., απάντησε:


«Δεν είναι το πρώτο μας ζητούμενο. Το θέμα είναι ποια πολιτική θέλουν οι Ελληνες πολίτες. Εμείς πιστεύουμε σε ένα μίγμα με τρία βασικά συστατικά. Πρώτο, την πολιτική που εφάρμοσε ο Τζουλιάνι για την ασφάλεια στη Νέα Υόρκη. Δεύτερο, μια φιλολαϊκή στρατηγική για την οικονομία, απαλλαγμένη από τις συνταγές του νεοφιλελευθερισμού. Και, τρίτο, μια ξεκάθαρη στάση στη διεκδίκηση των εθνικών μας συμφερόντων. Ο τόπος έχει ανάγκη από τολμηρές αποφάσεις και θεωρούμε ότι έχουμε χρέος να συμβάλουμε σ’ αυτές με τη στάση μας. Νομίζω ότι το εκλογικό αποτέλεσμα βοηθά να δούμε τα πράγματα υπό ένα νέο πρίσμα».

Στην ερώτηση τέλος, κατά πόσο είναι εφικτή μία τέτοια συνεργασία με δεδομένο τον χαρακτηρισμό του ΛΑ.Ο.Σ. από στελέχη της ΝΔ ως κόμμα των άκρων, αλλά και τη σφοδρή κριτική του ΛΑ.Ο.Σ. σε βάρος της Ντόρας Μπακογιάννη, ο κ. Καρατζαφέρης σημειώνει:


«Εχω πει εδώ και καιρό ότι το πρόβλημα του Καραμανλή εντοπίζεται σε τέσσερα πρόσωπα: Μπακογιάννη, Βουλγαράκης, Αλογοσκούφης, Ρουσόπουλος. Με την Ντόρα διαφωνούμε ριζικά στην προσέγγιση των εθνικών θεμάτων. Σύντομα όμως θεωρώ ότι θα είναι σε άλλο κορυφαίο υπουργείο».

«Οχι» Παπαδημούλη στην αλλαγή ηγεσίας του ΣΥΡΙΖΑ
















Δεν τίθεται θέμα αλλαγής ηγεσίας στον ΣΥΡΙΖΑ ξεκαθάρισε μιλώντας στον Real Fm ο Δημήτρης Παπαδημούλης και τόνισε ότι ο Αλέξης Τσίπρας «έχει μπροστά του, τον καταστατικό χρόνο που προβλέπεται στη θητεία του, για να ανταποκριθεί στο ρόλο του».

Παράλληλα εκτίμησε ότι «το στοίχημα για τον Αλέξη Τσίπρα είναι να πάρει το μήνυμα της κάλπης, να επισημάνει και να προτείνει τι κατά την άποψή του έφταιξε και τι πρέπει να αλλάξει και να λειτουργήσει, ως πρόεδρος όλου του κόμματος και όχι μόνο αυτών που τον ψήφισαν».

η επομενη ΜΕΡΑ ΕΧΕΙ ΑΥΤΟΚΡΙΤΙΚΗ ΣΤΟΝ ΣΥΡΙΖΑ ΚΑΙ ΤΗ ΝΔ...
ΤΟΥΣ ΜΕΓΑΛΟΥΣ ΧΑΜΕΝΟΥΣ ΤΩΝ ΕΥΡΩΕΚΛΟΓΩΝ...

Αυτοκριτική
























Αυτοκριτική, αλλά και αυστηρές συστάσεις για επιτάχυνση του κυβερνητικού έργου περιελάμβανε η ομιλία του Πρωθυπουργού κατά τη σημερινή συνεδρίαση του υπουργικού συμβουλίου υπό την προεδρία του.

Εμείς φταίμε, δεν πρέπει να αναζητήσουμε πουθενά αλλού τις ευθύνες για το εκλογικό αποτέλεσμα της Κυριακής, φέρεται να είπε ο Πρωθυπουργός στους υπουργούς του, αναλαμβάνοντας παράλληλα εξ ολοκλήρου την ευθύνη της ήττας.

«Για το εκλογικό αποτέλεσμα φταίμε μόνο εμείς και εμείς πρέπει να διορθωθούμε. Ο,τι πικραίνει τους πολίτες πρέπει να αλλάξει ... Επιλογή και απόφασή μας είναι να αλλάξουμε ό,τι πικραίνει και ό,τι απογοητεύει τον πολίτη», υπογράμμισε ο κ. Καραμανλής.

Ο κ. Καραμανλής κάλεσε τους υπουργούς να επιδείξουν τη μέγιστη αυστηρότητα ώστε να αυξηθούν οι ρυθμοί υλοποίησης του κυβερνητικού έργου, με στόχο την μεταστροφή του κλίματος και τη βελτίωση της εικόνας της κυβέρνησης.

Δίκαιη υπήρξε η καταδίκη του Σωκράτη




























Δίκαιη υπήρξε η καταδίκη του Σωκράτη, υποστηρίζει στο νέο βιβλίο του ο Αγγλος καθηγητής Πολ Κάρτλετζ, ο οποίος δεν είναι άγνωστος στο ελληνικό αναγνωστικό κοινό, καθώς αρκετά συγγράμματά του έχουν εκδοθεί στα ελληνικά από γνωστούς εκδοτικούς οίκους.

Όπως αναφέρει Το Βήμα, στο τελευταίο βιβλίο του με τίτλο«Αncient Greek Ρolitical Τhought in Ρractice» («Η αρχαιοελληνική πολιτική σκέψη στην πράξη»), που εκδόθηκε από το Πανεπιστήμιο του Κέιμπριτζ, αφού ξεκινά από την ανακάλυψη της πόλης που αποτελεί το περίβλημα, αλλά και την ουσία της δημοκρατίας, ο Κάρτλετζ φθάνει ως τις ημέρες μας και ερευνά την επίδραση της αρχαίας ελληνικής παράδοσης στα δημοκρατικά πολιτικά συστήματα της εποχής μας.

Πέραν όμως του ότι διατρέχει το πολιτικό, κοινωνικό και φιλοσοφικό τοπίο της αρχαιότητας προβαίνοντας σε πλήθος παρατηρήσεις, συγκρίσεις και συμπεράσματα, ο Κάρτλετζ εγείρει ερωτήματα ως προς τον χαρακτήρα και την προσωπικότητα του Σωκράτη, του θεωρούμενου ως γενάρχη της φιλοσοφικής σκέψης, όπως τουλάχιστον αναπτύχθηκε στον δυτικό κόσμο.

Σε ένα από πολλές πλευρές ενδιαφέρον και άλλο τόσο προκλητικό κεφάλαιο του βιβλίου, με τίτλο «Η δίκη του Σωκράτη», ο καθηγητής Κάρτλετζ δίνει μια διαφορετική εικόνα για τον φιλόσοφο. Όχι εκείνη του αθώου θύματος, αλλά ενός ανθρώπου που η αλαζονεία του υπήρξε η αιτία της εκτέλεσής του.

Οι ιδέες του, κυρίως όμως η ανοιχτή και σκληρή κριτική που ασκούσε κατά επιφανών πολιτικών προσώπων της εποχής του, συν το γεγονός φυσικά ότι υπήρξε υποστηρικτής των ολιγαρχικών, οδήγησαν στην προσαγωγή του σε δίκη και στην καταδίκη του.

Το γεγονός ότι, ενώ μπορούσε να προτείνει ελαφρύτερη ποινή, σύμφωνα με τα τότε ισχύοντα, δεν το έκανε, και μολονότι μπορούσε να δραπετεύσει το απέφυγε, συνιστούν βασικά γνωρίσματα της παραδειγματικής στάσης τού πρώτου διανοούμενου που αντιτάχθηκε ανοιχτά σε ένα ολόκληρο σύστημα.

«Δεν μπορεί κανείς να αρνηθεί ότι υπήρξε γενναίος και ότι θα μπορούσαμε να τον δούμε ως έναν ήρωα του πνεύματος. Η ιδέα όμως ότι ο Σωκράτης δεν ήταν ένοχος, αλλά εκτελέστηκε βάσει του νόμου του όχλου, είναι λανθασμένη. Έχοντας απαλλαγεί από την παρουσία του, η κοινωνία, στα μάτια των Αθηναίων, είχε αποκαθαρεί και επιβεβαιώσει τον εαυτό της» γράφει χαρακτηριστικά ο Κάρτλετζ.

Το βιβλίο αυτό, όπως και τα προηγούμενα, θα μεταφραστεί και θα εκδοθεί στα ελληνικά.

Newsroom ΔΟΛ

ΜΠΟΤΟΧ ΚΑΤΑ ΚΑΡΚΙΝΟΥ?

Η αλλαντική τοξίνη, το ισχυρό δηλητήριο που κυκλοφορεί με την εμπορική ονομασία Botox για την εξουδετέρωση των ρυτίδων, θα μπορούσε ίσως να χρησιμοποιηθεί και για την αντιμετώπιση ασθενειών όπως το άσθμα ή ακόμα και ο καρκίνος, ελπίζουν Αμερικανοί ερευνητές.

Η νευτοτοξίνη του Botox δρα διασπώντας πρωτεΐνες της οικογένειας SNARE, οι οποίες επιτρέπουν στα κύτταρα να εκκρίνουν κυστίδια που περιέχουν διάφορες ουσίες. Κανονικά η αλλαντική τοξίνη καταστρέφει μόνο τις πρωτεΐνες SNARE που παράγονται στα νευρικά κύτταρα, εμποδίζοντας έτσι την έκκριση των νευροδιαβιβαστών που μεσολαβούν στην επικοινωνία των νεύρων με τους μύες. Το αποτέλεσμα είναι τοπική παράλυση.

Όπως αναφέρει το περιοδικό New Scientist, η ομάδα του Δρ Τζόσεφ Μπαριέρι στο Ιατρικό Κολέγιο του Ουισκόνσιν εισήγαγαν στο μόριο της αλλαντοτοξίνης ένα επιπλέον αμινοξύ, έτσι ώστε να μπορεί κόβει τις διαφορετικές πρωτεΐνες SNARE που παράγουν τα επιθηλιακά κύτταρα

9 ΜΗΝΕΣ

Υπέρ της μείωσης της θητείας στο Στρατό Ξηράς στους 9 μήνες από τον Αύγουστο τάχθηκε ο υπουργός Αμυνας Ευάγγελος Μεϊμαράκης, την Τρίτη. Όπως διαβεβαίωσε, σύντομα θα προχωρήσει σχετική εισήγηση στο ΚΥΣΕΑ.

Συγκεκριμένα, μιλώντας στη ΝΕΤ, το πρωί της Τρίτης, ο Ευάγγελος Μεϊμαράκης διευκρίνισε ότι η ΕΣΣΟ του Αυγούστου θα υπηρετήσει 9 μήνες.

Ευνοϊκές ρυθμίσεις θα υπάρξουν και για τις παλαιότερες ΕΣΣΟ.

Ειδικότερα, η ΕΣΣΟ του περασμένου Ιανουαρίου θα υπηρετήσει ένα μήνα λιγότερο και η ΕΣΣΟ του περασμένου Μαΐου δύο μήνες λιγότερο.

ΤΡΑΥΜΑΤΙΣΜΟΙ ΑΠΟ ΥΠΟΛΟΓΙΣΤΕΣ...!

Πόνοι στην πλάτη και προβλήματα στην όραση είναι οι ήδη γνωστές επιπτώσεις από τη χρήση υπολογιστών, αλλά ο αριθμός των τραυματισμών που προκαλούνται κυρίως από την πτώση της οθόνης στα μικρά παιδιά έχει αυξηθεί κατακόρυφα από το 1994, σύμφωνα με μελέτη που δόθηκε στη δημοσιότητα σήμερα.

Όπως προκύπτει από τη μελέτη που δημοσιεύεται στην Αμερικανική Επιθεώρηση Προληπτικής Ιατρικής, ο αριθμός των τραυματισμών που συνδέονται με τους ηλεκτρονικούς υπολογιστές επταπλασιάστηκε από το 1994 ως το 2006.

Οι επιστήμονες του Κέντρου Ερευνών Τραυμάτων στο Πανεθνικό Νοσοκομείο Παίδων στο Οχάιο κατέγραψαν περισσότερες από 78.000 περιπτώσεις σοβαρών τραυματισμών που συνδέονται με τους υπολογιστές και τον εξοπλισμό τους. Οι τραυματίες αυτοί μεταφέρθηκαν στα εξωτερικά ιατρεία των νοσοκομείων των ΗΠΑ ανάμεσα στο 1994 και το 2006.

Στη διάρκεια 13 χρόνων οι τραυματισμοί αυξήθηκαν κατά 732%, ποσοστό υπερδιπλάσιο αυτού των σπιτιών που απέκτησαν υπολογιστή την ίδια χρονική περίοδο.

Σύμφωνα με στατιστικά στοιχεία, το 93% των τραυματισμών προκλήθηκαν στα σπίτια. Στα αίτια των τραυματισμών καταγράφονται οι πτώσεις εξαρτημάτων των υπολογιστών πάνω στους χρήστες.

Η οθόνη είναι το εξάρτημα των υπολογιστών που συνδέεται περισσότερο με τους τραυματισμούς. Το 2003 το ποσοστό αυτό ήταν 37,1%, αλλά τρία χρόνια μετά μειώθηκε στο 25,1%, επειδή οι βαριές και μεγάλες οθόνες αντικαταστάθηκαν από τις λεπτές των υγρών κρυστάλλων.

Τα παιδιά, μικρότερα των πέντε ετών, είναι εκείνα που τραυματίζονται περισσότερο και πιο συχνά. Μάλιστα το 75,8% των παιδιών σε αυτές τις ηλικίες φέρουν σοβαρά τραύματα στο κεφάλι, επισημαίνουν οι επιστήμονες.

ΣΥΝΝΕΦΑ ...

Τον τελευταίο καιρό όλοι έχουν δει μαύρα σύννεφα στην σχέση Brad και Angelina, εκτός από του ίδιους, οι οποίοι όπου βρεθούν κι όπου σταθούν λένε συνέχεια ότι όλα πάνε καλά. Αλλά όπου υπάρχει καπνός...

Όμως τίποτα δεν μένει κρυφό από τους παπαράτσι.

Πρόσφατες φωτογραφίες δείχνουν το κτήμα που ενοικίασαν και μένουν τους τελευταίους 4 μήνες για τις ανάγκες της νέας ταινίας της Angelina.

Ομως το κτήμα διαθέτει διάφορα κτίσματα και σύμφωνα με τισ φήμες ο Brad Pitt μένει με τα παιδιά στην κύρια κατοικία, ενώ η Jolie μένει σε κάποια μικροτερη βοηθητική ακριβώς μπροστά στη θάλασσα.. Πολλοί αποδίδουν αυτή την «απόσταση», ώς αποτέλεσμα της έντασης που επικρατεί ανάμεσα στο ζευγάρι...

ΤΑ ΠΑΝΤΑ ΟΛΑ ΑΠΟ ΤΗ ΝΟΜΑΡΧΙΑ ΓΙΑ ΤΑ ΜΜΕ

ΓΙΑ ΜΙΑ ΑΚΟΜΗ ΦΟΡΑ Η ΝΟΜΑΡΧΙΑ ΠΙΕΡΙΑΣ
ΠΑΡΕΙΧΕ ΚΑΘΕ ΔΙΕΥΚΟΛΗΝΣΗ ΣΤΟΥΣ ΤΟΠΙΚΟΥΣ ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΥΣ
ΜΕ ΤΗΛΕΦΩΝΙΚΕΣ ΓΡΑΜΜΕΣ, ΥΠΟΛΟΓΙΣΤΕΣ,
ΣΤΟΥΝΤΙΟ ΓΙΑ ΤΟΝ ΤΗΛΕΟΠΤΙΚΟ ΣΥΤΑΘΜΟ
ΜΠΟΥΦΕ , ΚΑΦΕΔΕΣ ΚΑΙ ΑΛΛΑ ΡΟΦΗΜΑΤΑ
ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΑΤΑΓΡΑΦΗ ΤΩΝ ΑΠΟΤΕΛΣΜΑΤΩΝ, ΤΙΣ ΑΝΤΑΠΟΚΡΙΣΕΙΣ ΚΑΙ ΤΑ ΡΕΠΟΡΤΑΖ ΤΟΥΣ...
ΑΞΙΖΕΙ ΕΝΑ ΜΠΡΑΒΟ ΣΤΗ ΝΟΜΑΡΧΙΑ, ΓΙΑ ΑΚΟΜΗ ΜΙΑ ΦΟΡΑ, ΟΠΩΣ ΣΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΚΛΟΓΕΣ.
ΠΑΡΟΝ ΣΤΗ ΝΟΜΑΡΧΙΑ Ο ΝΟΜΑΡΧΗΣ ΓΙΩΡΓΟΣ ΠΑΠΑΣΤΕΡΓΙΟΥ, ΥΠΟΔΕΧΟΤΑΝ ΤΟΥΣ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΥΣ ΤΩΝ ΚΟΜΜΑΤΩΝ, ΤΟΥΣ ΒΟΥΛΕΥΤΕΣ ΠΑΡΕΧΟΝΤΑΣ ΚΑΘΕ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΚΑΙ ΚΥΡΙΩΣ ΤΗΝ ΕΞΕΛΙΞΗ ΤΩΝ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΩΝ...

ΤΟ ΧΑΣΤΟΥΚΙ

Το βραβευμένο μπεστ σέλερ "Το Χαστούκι", του Ελληνοαυστραλού συγγραφέα της Μελβούρνης Χρήστου Τσιόλκα, θα γίνει τηλεοπτικό σίριαλ.

Η εταιρία τηλεοπτικών παραγωγών Matchbox Pictures πρόσφερε τα περισσότερα χρήματα για να εξασφαλίσει τα δικαιώματα του βιβλίου που σημειώνει, πλέον, παγκόσμια επιτυχία. Όπως ανακοίνωσε ο επικεφαλής της, θα γυριστούν οκτώ επεισόδια στα πρότυπα της αμερικανικής σειράς The Sopranos, με στόχο όχι μόνο την αυστραλιανή αλλά και τη διεθνή τηλεοπτική αγορά.

Τα γυρίσματα, που θα γίνουν στη Μελβούρνη και θα έχουν έντονο ελληνικό χρώμα, θα αρχίσουν σύντομα αλλά η σειρά θα μεταδοθεί το 2010.

Αξίζει να σημειωθεί πως πρόσφατα ο Χρήστος Τσιόλκας κέρδισε το βραβείο του κορυφαίου συγγραφέα των χωρών-μελών της Βρετανικής Κοινοπολιτείας. Το βραβείο συνοδεύεται και με μια συνάντηση "πρόσωπο με πρόσωπο" με τη βασίλισσα Ελισάβετ.

Σε ερώτηση, τι θα ζητήσει από την βασίλισσα (που είναι και βασίλισσα των περισσοτέρων χωρών της Κοινοπολιτείας), ο πολυβραβευμένος ομογενής συγγραφέας απάντησε αφοπλιστικά: "Θα της ζητήσω να επιστρέψει τα Γλυπτά του Παρθενώνα στην Ελλάδα"!

Αποτελεί καθιερωμένη τακτική τα άτομα που κερδίζουν το βραβείο του Κορυφαίου Συγγραφέα της Κοινοπολιτείας να γίνονται δεκτά και από τη βασίλισσα.

Μένει τώρα να διαπιστωθεί αν ο Χρήστος Τσιόλκας, μετά απ' αυτή τη δημόσια δήλωσή του, θα συναντήσει τη βασίλισσα και αν πράγματι της ζητήσει την επιστροφή των Γλυπτών και ποια θα είναι η αντίδραση της τελευταίας.

Η βράβευση του Τσιόλκα, που ήταν η σημαντικότερη στην έως τώρα καριέρα του, έγινε κατά τη διάρκεια του Φεστιβάλ Συγγραφέων στο Όκλαντ της Νέας Ζηλανδίας και ήδη άρχισαν να γίνονται συζητήσεις πώς μπορεί κάποτε να του απονεμηθεί ακόμα και το Νόμπελ Λογοτεχνίας.

Ο Τσιόλκας κέρδισε το βραβείο (Best Book, 2009 Commonwealth Witers Prize) για το βιβλίο του The Slap ("Το Χαστούκι") που κάνει ρεκόρ πωλήσεων, έχοντας να ανταγωνισθεί κορυφαίους συγγραφείς από τη Βρετανία (Τζούμπα Λαχίρι), τον Καναδά (Μαρίνα Έντικοτ), τη Ν. Αφρική (Μάντλα Λάνγκα) και δεκάδες άλλες χώρες της Βρετανικής Κοινοπολιτείας.

Το βιβλίο "Το Χαστούκι" που έχει χαρακτηριστεί "διαμάντι" από τους κριτικούς, αποτελεί μια μικρογραφία της σύγχρονης πολυπολιτισμικής Αυστραλίας και μια καυστική περιγραφή της οικογενειακής ζωής. Ο συγγραφέας ανατέμνει την ψυχή κάθε χαρακτήρα, θέτοντας υπό αμφισβήτηση τα στοιχεία της ύπαρξής τους, την οικογένεια, τα πιστεύω, τις σχέσεις και τις επιθυμίες τους.



Ο ομογενής συγγραφέας είναι υποψήφιος και για το βραβείο 2009 Miles Franklin Literary Award. Ο νικητής του βραβείου αυτού, που είναι το κορυφαίο λογοτεχνικό βραβείο της Αυστραλίας, θα ανακοινωθεί τον Ιούνιο.

Ο Χρήστος Τσιόλκας προέρχεται από οικογένεια Ελλήνων μεταναστών και το βιβλίο του αντανακλά ως ένα βαθμό τα προσωπικά του βιώματα. Σημειώνεται ότι ο Χρήστος Τσιόλκας έγινε γνωστός για τα βιβλία του "Dead Europe" και "Loaded".

Το δεύτερο έγινε και ταινία με τίτλο "Κατά Μέτωπο" (κυκλοφόρησε και στην ελληνική γλώσσα), που προβλήθηκε και στις Κάννες και είχε ως θέμα του τη ζωή ενός νεαρού ομογενή ομοφυλόφιλου σε σκηνοθεσία της Άννας Κόκκινος με πρωταγωνιστή τον Άλεξ Δημητριάδη. Πρώτο βραβείο είχε δοθεί στον Τσιόλκα και για το βιβλίο του "Νεκρή Ευρώπη" από την εφημερίδα "The Age".

ΜΑΚΕΔΟΝΑΣ ΓΙΑ ΑΜΕΑ

Πριν από ένα περίπου χρόνο, ο Κώστας Μακεδόνας υπέστη ένα μεγάλο ατύχημα, πέφτοντας με το ελικόπτερο σε μια εκπαιδευτική πτήση που έκανε. Με αφορμή τη συμπλήρωση ενός χρόνου από την διάσωσή του, θα δώσει μια μεγάλη συναυλία στο θέατρο Λυκαβηττού στις 19 Ιουνίου για τα άτομα με αναπηρία.

Στη μοναδική αυτή βραδιά θα πλαισιωθεί από σημαντικούς συναδέλφους του τραγουδιστές και συνθέτες (Γιώργος Νταλάρας, Μανώλης Μητσιάς, Χρήστος Νικολόπουλος, Λαυρέντης Μαχαιρίτσας, Παντελής Θαλασσινός, Μελίνα Κανά, Μελίνα Ασλανίδου, Γιάννης Μηλιώκας, Γιάννης Κούτρας, Γιώργος Ζήκας, Δημήτρης Σταρόβας, κ.ά.).

Τα έσοδα θα διατεθούν στο Ευθύμειο Κέντρο Αποθεραπείας και Αποκατάστασης Παιδιών και Ατόμων με ειδικές ανάγκες.

ΖΙΜΕΝΣ ...ΚΑΙ ΤΣΟΥΚΑΤΟΣ?

Νέες κλήσεις σε απολογία από τον 4ο ειδικό ανακριτή, Νικόλαο Ζαγοριανό, για την υπόθεση των «μαύρων ταμείων» της Siemens

Σύμφωνα με πληροφορίες, οι σχετικές κλήσεις αφορούν σε 18 άτομα, τα οποία εμπλέκονται στις ύποπτες διαδικασίες της σύμβασης για την ψηφιακοποίηση του ΟΤΕ.

Στη «λίστα» των κατηγορουμένων θα περιλαμβάνονται πρώην διευθυντικά στελέχη του ΟΤΕ, καθώς και άλλα άτομα τα οποία -σύμφωνα με το κατηγορητήριο- εμπλέκονται σε περιπτώσεις δωροδοκίας και νομιμοποίησης εσόδων από παράνομες δραστηριότητες.

ΣΚΟΠΙΑ ...ΕΝΑΝ ΛΟΓΙΚΟ ΣΥΜΒΙΒΑΣΜΟ

«Επιθυμουμε την επίτευξη ενός λογικού συμβιβασμού στις συνομιλίες για το θέμα της ονομασίας, ο οποίος δεν θα θίξει τη μακεδονική εθνική ταυτότητα και δεν θα πληγώσει την υπερηφάνεια του πληθυσμού μας», δήλωσε χθες ο πρόεδρος της ΠΓΔΜ, Γκιόργκι Ιβάνοφ.

ΣΥΝΘΗΜΑ ΜΕ ΝΟΗΜΑ

ΤΙ ΕΙΧΕ ΠΕΙ Ο ΠΑΠΑΝΔΡΕΟΥ ΠΡΟΕΚΛΟΓΙΚΑ?
-Η ΑΛΛΑΖΟΥΜΕ ή ΒΟΥΛΙΑΖΟΥΜΕ..?

ΑΣ ΤΟ ΛΑΒΕΙ ΥΠΟΨΗ Ο ΚΑΡΑΜΑΝΛΗΣ...

ή ΑΛΛΑΖΕΙ ΤΑ ΠΑΝΤΑ ή ΒΟΥΛΙΑΖΕΙ ΓΙΑ ΠΑΝΤΑ...!

ΟΛΑ ΤΑ ΒΡΑΒΕΙΑ..!

Δέκα βραβεία Τόνι συγκέντρωσε το μιούζικαλ, παραγωγής Μπρόντγουεϊ, Billy Elliot, ανάμεσά τους τα βραβεία καλύτερου μιούζικαλ, σκηνοθεσίας, καθώς και ερμηνείας για τα τρία αγόρια που υποδύονται τον πρωταγωνιστικό ρόλο.

Ο Σερ Έλτον Τζον δεν απέσπασε πάντως το βραβείο καλύτερης μουσικής, χάνοντας από το Next to Normal.

ΛΟΓΙΚΟ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ..?

ΟΙ ΤΡΕΙΣ ΒΟΥΛΕΥΤΕΣ ΔΕΝ ΜΠΟΡΟΥΝ ΝΑ ΣΥΝΕΝΟΗΘΟΥΝ ΜΕΤΑΞΥ ΤΟΥΣ...
Ο ΕΝΑΣ ΥΠΟΣΚΑΠΤΕΙ ΤΟΝ ΑΛΛΟ...

ΔΗΜΑΡΧΟΙ ΕΝΑΝΤΙΟΝ ΝΟΜΑΡΧΗ...

ΔΗΜΑΡΧΟΙ ΕΝΑΝΤΙΟΝ ΒΟΥΛΕΥΤΩΝ...

ΝΟΔΕ ΟΥΔΕΤΕΡΗ ΚΑΙ ΟΧΙ ΠΑΡΕΜΒΑΤΙΚΗ (ΠΟΣΑ ΑΥΤΙΑ ΤΡΑΒΗΞΕ..?)

ΠΡΩΗΝ ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΝΟΔΕ ΕΝΑΝΤΙΟΝ ΝΟΜΑΡΧΗ...

ΕΠΙΜΕΛΗΤΗΡΙΟ ΣΕ ΕΚΛΕΚΤΙΚΕΣ ΣΥΓΓΕΝΕΙΕΣ

ΝΟΜΑΡΧΗΣ ΕΝΑΝΤΙΟΝ ΟΛΩΝ ΠΙΑ...

ΜΙΛΗΣΕ ΚΑΝΕΙΣ ΓΙΑ ΤΑ ΚΟΝΔΥΛΙΑ ΠΟΥ ΕΡΧΟΝΤΑΙ ΣΤΗΝ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΜΕΣΩ ΝΟΜΑΡΧΙΑΣ ΣΟ ΝΟΜΟ ΠΙΕΡΙΑΣ ?
-ΟΧΙ ..ΓΙΑ ΝΑ ΜΗΝ ΚΑΡΠΩΘΕΙ Ο ΝΟΜΑΡΧΗΣ ΤΑ ΘΕΤΙΚΑ...

ΚΑΙ ΜΕ ΟΛΟ ΑΥΤΟ ΤΟ ΚΛΙΜΑ ΓΝΩΣΤΟ ΠΩΣ ΝΑ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑ ΑΥΤΟ ...?

ΕΥΤΥΧΩΣ ΔΕ ΒΓΗΚΑΝ ΝΑ ΠΑΝΗΓΥΡΙΣΟΥΝ ΓΙΑ ΤΙΣ 7 ΜΟΝΑΔΕΣ ΚΑΤΩ...ΕΠΕΙΔΗ ΕΙΝΑΙ ...ΠΑΝΩ ΑΠΟ ΤΟ ΠΑΣΟΚ ΣΕ ΕΠΙΠΕΔΟ ΠΙΕΡΙΑΣ...


ΑΛΛΑ ΜΗ ΝΟΜΙΖΕΤΕ ΟΤΙ ΑΥΤΟ ΤΟ ΚΛΙΜΑ ΥΠΑΡΧΕΙ ΜΟΝΟ ΕΔΩ ΣΤΗΝ ΠΙΕΡΙΑ...ΠΑΝΤΟΥ ΥΠΑΡΧΕΙ...
ΚΙ ΑΝ ΔΕΝ ΚΑΝΕΙ ΚΑΤΙ Ο ΚΑΡΑΜΑΝΛΗΣ ΚΑΙ ΤΟ ΚΟΜΜΑ...ΤΟΤΕ ΚΛΑΦΤΑ ΧΑΡΑΛΑΜΠΕ...
ΙΔΩΜΕΝ...

FIFTY -FIFTY

50 % ΨΗΦΙΣΑΝ
50 % ΠΗΓΑΝ ΠΑΡΑΛΙΕΣ

ΥΠΟΥΡΓΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ ΚΑΙ ...ΣΦΑΛΙΑΡΕΣ

Αναβρασμός επικρατεί στη Ρηγίλλης μετά την ήττα στις ευρωεκλογές. Το πρωί της Τρίτης συνεδριάζει το Υπουργικό Συμβούλιο -σε πλήρη σύνθεση- με τη συμμετοχή των υφυπουργών, με βασικό αντικείμενο την πορεία μετά τις κάλπες και την ανασύνταξη της κυβερνώσας παράταξης.

Στη Νέα Δημοκρατία κορυφαία στελέχη ζητούσαν, με βάση το μήνυμα της ευρω-κάλπης, αλλαγές τόσο σε επίπεδο προσώπων όσο και στο κόμμα. Εντούτοις, φαίνεται να απομακρύνονται τα ενδεχόμενα σαρωτικού ανασχηματισμού, διεξαγωγής έκτακτου συνεδρίου το καλοκαίρι ή απομάκρυνσης του γραμματέα του κόμματος Λ.Ζαγορίτη. Δεν αποκλείονται όμως αλλαγές στο επικοινωνιακό επιτελείο.

Την Τρίτη το πρωί, στο Υπουργικό Συμβούλιο, ο πρωθυπουργός Κώστας Καραμανλής αναμένεται να απευθύνει αυστηρές συστάσεις στα στελέχη της κυβέρνησης, να κάνει μία πρώτη αποτίμηση για τις αιτίες της ήττας και είναι πιθανό να επαναλάβει όσα ανέφερε στη δήλωσή του την Κυριακή για «συμπεριφορές που πλήγωσαν».

ΣΥΡΙΖΑ ΤΟ ΞΥΡΙΣΜΑ

Επί τάπητος τίθεται άμεσα στα όργανα του ΣΥΡΙΖΑ το αποτέλεσμα των ευρωεκλογών. Συνέρχεται σήμερα, Τρίτη, η γραμματεία του ΣΥΡΙΖΑ και αύριο, Τετάρτη, η Πολιτική Γραμματεία του ΣΥΝ, με εισήγηση του Αλέξη Τσίπρα. Ζητούμενο ο διάλογος τόσο για το αποτέλεσμα, όσο και για την ανασύνταξη του χώρου της ριζοσπαστικής αριστεράς.

Η ανάλυση του εκλογικού αποτελέσματος θα συνεχιστεί στην συνεδρίαση της Κεντρικής Πολιτικής Επιτροπής, πιθανότατα το Σαββατοκύριακο, όπου ο πρόεδρος του ΣΥΝ Αλ.Τσίπρας θα ανακοινώσει τις διορθωτικές κινήσεις που πρέπει να γίνουν.

exit Poll....ΤΙ ΕΓΙΝΕ ΒΡΕ ΠΑΙΔΙΑ?

Για τις δημοσκοπήσεις εξόδου, έντονη υπήρξε η αντίδραση κυβερνητικών στελεχών, καθώς με βάση τις πρώτες ενδείξεις των exit poll, που έδιναν διαφορά 6%-7%, δημιουργήθηκε η αίσθηση ότι η ΝΔ βρίσκεται μπροστά σε μια εκλογική συντριβή και αρκετά στελέχη έκαναν δηλώσεις με βάση αυτό το κλίμα. Στους κυβερνητικούς κύκλους, μάλιστα, κάποιοι έκαναν λόγο ακόμα και για «εναρμονισμένες πρακτικές».



Το ΠΑΣΟΚ, επίσης, εξέφρασε «προβληματισμό» για την απόκλιση ανάμεσα στα exit poll και το αποτέλεσμα.

Περισσότερο καταγγελτικός εμφανίστηκε ο ΛΑΟΣ, ο οποίος σημείωνε ότι για τρίτη φορά οι δημοσκοπήσεις του δίνουν χαμηλό αποτέλεσμα. «Είναι προφανές ότι το θεσμικό πλαίσιο που τις αφορά [τις εταιρείες δημοσκοπήσεων] είναι ατελές, όπως και οι προσφερόμενες υπηρεσίες τους», σημείωνε.

«Έχουν επιτρέψει, με την υπερεκμετάλλευση της δράσης τους, να χρησιμοποιούνται ως εργαλεία, όχι διερευνήσεως, αλλά διαμορφώσεως της γνώμης του εκλογικού σώματος» προσθέτει σε σχετική ανακοίνωσή του ο ΛΑΟΣ.


Οι ίδιοι ερμηνεύουν το γεγονός με ψυχολογικούς όρους: Οι ψηφοφόροι του ΠΑΣΟΚ που προσέρχονταν με αισιοδοξία για το αποτέλεσμα απαντούσαν με μεγαλύτερη ευκολία στο exit poll. Αντίθετα, οι ψηφοφόροι της ΝΔ, οι οποίοι προσέρχονταν με μία πιο απαισιόδοξη στάση, δεν αποκάλυπταν με την ίδια ευκολία την προτίμησή τους.