PIERIA-GR ΚΟΝΤΑ ΣΑΣ ΑΠΟ ΤΟ 2008 ΤΟ ΠΡΩΤΟ BLOG ΤΗΣ ΠΙΕΡΙΑΣ

Στη γειτονιά των θεών του Ολύμπου.

PIERIA-GR ΓΙΑΤΙ ΕΜΕΙΣ ΓΡΑΦΟΥΜΕ ΚΑΙ ΔΕΝ ...ΑΝΤΙΓΡΑΦΟΥΜΕ

ΓΚΡΕΜΙΣΤΕ ΡΕ ...ΓΑΪΔΟΥΡΙΑ ΤΑ ΔΙΟΔΙΑ

ΤΟ E-MAIL ΜΑΣ ΕΙΝΑΙ KERAILIDISDIM@GMAIL.COM

Γιατί εμείς ΓΡΑΦΟΥΜΕ, υποΓΡΑΦΟΥΜΕ και δεν ΑΝΤΙγράφουμε

"METROPOLIS 106,7" ΤΟ ΠΡΩΤΟ ΚΑΙ ΜΟΝΑΔΙΚΟ ΑΘΛΗΤΙΚΟ ΡΑΔΙΟΦΩΝΟ ΤΗΣ ΠΙΕΡΙΑΣ

Η ομάδα του PIERIA GR σας καλώς ορίζει στη γειτονιά των θεών του Ολύμπου.

ΕΠΟΧΗ "ΝΤΟΥΜΟΥ" - ΔΗΜΑΡΧΟΥ, ΖΟΥΜΕ ΠΛΕΟΝ ΣΤΗΝ ΚΑΤΕΡΙΝΗ ΚΙ ΟΧΙ "ΔΗΜΑΡΧΟΥΛΗΔΩΝ" ΤΟΥ ΠΑΡΕΛΘΟΝΤΟΣ
(Κείμενο του Δημητρίου Π. Κεραηλίδη)

Ο παλιός χρόνος έφυγε. Ήρθε το 2024 και τώρα στις πρώτες μέρες του, για Κατερίνη, ας τονίσουμε την εποχή που ήρθε. Τώρα;;; Τώρα απλά θα πούμε, ΓΙΑΝΝΗ ΝΤΟΥΜΟ καλή αρχή. Καλή επιτυχία στο έργο σου για μια Κατερίνη ριγμένη, πονεμένη, ατιμασμένη, επί χρόνια μέσα στα δεινά.... Που έχει ανάγκη από ΔΗΜΑΡΧΟ ΚΑΤΕΡΙΝΗΣ. Αυτά. ΥΓ: Να πως πως ζούμε την Κατερίνη του Ντούμου κι όχι των άλλων εκκολαπτόμενων δημαρχούληδων, που κυκλοφορούν πλέον στο κέντρο. Σαν όπως οι πρώην του πρώην Δημάρχου Κατερίνης. Γιατί η ιστορία έγραψε: Ο Κουκοδήμος έχασε κι όχι ο Νταντάμης, ο Κυριακίδης, ο Μπουσνάκης, ο Συμεωνίδης ή ο ή Μορφακίδης. Αυτά...

Παρασκευή 15 Φεβρουαρίου 2013

«Εξαφανίζουν» μισθούς και συντάξεις...




Μακραίνει απειλητικά το χέρι τραπεζών σε λογαριασμούς κατάθεσης μισθών, συντάξεων, ακόμη και επιδομάτων ανεργίας!
Στο Βόλο συνταξιούχοι, μισθωτοί και άνεργοι προσφεύγουν σωρηδόν στην Ένωση Καταναλωτών, διαπιστώνοντας ότι από τους τραπεζικούς λογαριασμούς έχει εξαφανισθεί...
σημαντικό μέρος του χρηματικού ποσού που είχαν προγραμματίσει για τα μηνιαία και άκρως αναγκαία έξοδα διαβίωσής τους.

Τα ποσά μετακινούνται από το λογαριασμό τους, με μονομερείς αναλήψεις, για εξόφληση χρεών σε πιστωτικά ιδρύματα, που έχουν καθυστερήσει να αποπληρώσουν.

ΡΕΠΟΡΤΑΖ: Βάσω Σαμακοβλή

Η πρακτική των τραπεζών δείχνει τους τελευταίους μήνες τάσεις οργίου... Οι περιπτώσεις παράνομης παρακράτησης μισθών, συντάξεων και επιδομάτων, είχε ως αποτέλεσμα να εκτιναχθούν μέσα στο 2012 οι καταγγελίες που δέχθηκε η Ένωση Καταναλωτών Βόλου και αφορούν στο κομμάτι των τραπεζικών υπηρεσιών. Μόνο στη διάρκεια του έτους που πέρασε η Ένωση Καταναλωτών δέχθηκε 2.032 καταγγελίες για τις τραπεζικές υπηρεσίες, όταν κατά τη διάρκεια της τελευταίας τετραετίας, δηλαδή συνολικά από το 2009 έως και το 2012, οι καταγγελίες της ίδιας κατηγορίας είναι 3.010.

Από τις 2.032 καταγγελίες, εκτός της συμπεριφοράς προς οφειλέτες τραπεζών και εισπρακτικών τους εταιριών, στη συντριπτική τους πλειοψηφία αφορούν σε παράνομη παρακράτηση μισθών και συντάξεων. «Και μακάρι να ήταν μόνο αυτές. Αποτελεί ένα στατιστικό νούμερο», ανέφερε η πρόεδρος της Ένωσης Καταναλωτών Βόλου Κική Πλαστάρα, εξηγώντας ότι είναι τόσος ο όγκος παρόμοιων καταγγελιών, που πολλές φορές δεν προλαβαίνουν να καταχωρηθούν.

Το φαινόμενο της παράνομης παρακράτησης ξεκίνησε από το 2010. Τα προηγούμενα χρόνια είτε οι τράπεζες χρησιμοποιούσαν με φειδώ τη διαδικασία είτε οι καταναλωτές δεν γνώριζαν το παράνομο τής σε βάρος τους διαδικασίας.

Πλέον προσφεύγουν κατά δεκάδες στην Ένωση Καταναλωτών Βόλου, έχοντας χάσει τη γη κάτω από τα πόδια τους, όταν διαπίστωσαν ότι από το λογαριασμό τους μέρος του περιορισμένου σε σχέση με τις ανάγκες τους ποσού της σύνταξης ή του μισθού τους έκανε «φτερά». Η απώλεια από το μηνιαίο εισόδημά τους, τους οδηγεί σε πραγματική απόγνωση, καθώς περιέρχονται στη δυσμενή θέση να μην έχουν να πληρώσουν όχι τα πάγια έξοδα του σπιτιού τους, αλλά ούτε το καθημερινό τους φαγητό.

Οι παρεμβάσεις της Ένωσης Καταναλωτών Βόλου είναι άμεσες. Η επιστολή, για κάθε περίπτωση χωριστά, κοινοποιείται στη Γενική Γραμματεία Καταναλωτή και στην Τράπεζα της Ελλάδος. Μετά την παρέμβαση, οι τράπεζες με το «μακρύ χέρι» υποχρεούται και επιστρέφουν τα χρηματικά ποσά που παρακράτησαν, καθώς πρόκειται για παράνομη και άκυρη διαδικασία για περιπτώσεις στις οποίες η σύνταξη ή ο μισθός δεν υπερβαίνει τα 1.000 ευρώ.

Ροκανίζουν και ανεργίας!

Περιπτώσεις, οι οποίες προκαλούν την πλέον ακαριαία αντίδραση της Ένωσης Καταναλωτών Βόλου, αποτελούν οι μονομερείς αναλήψεις τραπεζών από επιδόματα ανέργων! Ούτε μπροστά σε αυτά τα επιδόματα φρενάρουν οι τράπεζες, αγνοώντας ότι αποτελεί τη μοναδική πηγή εσόδων για ανέργους και ας κινδυνεύουν να μείνουν χωρίς τα προς το ζην.

Μία άλλη περίπτωση ασυδοσίας, σύμφωνα με την Κική Πλαστάρα, είναι εκείνη που αφορά σε αφαίρεση χρημάτων που κατατίθενται σε τραπεζικούς λογαριασμούς για τη διατροφή παιδιών!

Στα παράλογα συγκαταλέγεται η υπόθεση συνταξιούχου στο Βόλο, ο οποίος κινήθηκε δικαστικά με το νόμο των υπερχρεωμένων νοικοκυριών, το Ειρηνοδικείο εξέδωσε απόφαση, ρυθμίζοντας τις δόσεις του δανειολήπτη προς τις τράπεζες σύμφωνα με τις οικονομικές του δυνατότητες, ωστόσο, τράπεζα συνέχιζε να παρακρατά από τη μηνιαία σύνταξή του, την προγενέστερη από την δικαστική απόφαση δόση.

Σύμφωνα με νομικούς, «ο πολίτης θα πρέπει να ενημερωθεί και να γνωρίζει ότι από την ερμηνεία των διατάξεων (άρθρο 982 παρ. 3 Κώδικα Πολιτικής Δικονομίας και άρθρα 451, 464 Αστικού Κώδικα) καθώς και άλλων σχετικών διατάξεων, προκύπτει ότι δεν είναι από το νόμο επιτρεπτή, αντίθετα είναι αυτοδίκαια άκυρη κάθε παρακράτηση χρημάτων από λογαριασμούς μισθοδοσίας ή συνταξιοδοτικούς, για ποσά οφειλόμενα από δάνεια ή κάρτες. Αντίθετα, η παραπάνω παράνομη συμπεριφορά των τραπεζών στην πράξη, συνιστά και αξιόποινη πράξη, καθώς πληροί τις προϋποθέσεις του εγκλήματος της υπεξαίρεσης.

Θα πρέπει επίσης να τονιστεί ότι ακόμα και ο ίδιος ο εργαζόμενος ή ο συνταξιούχος να έχει δώσει την συγκατάθεσή του υπογράφοντας σχετικό όρο σε σύμβαση, είναι και παραμένει άκυρη και παράνομη κάθε παρακράτηση χρηματικού ποσού από τις τράπεζες. Η δε εμμονή των τραπεζών σε τέτοια παράνομη συμπεριφορά επισύρει σημαντικές έννομες συνέπειες σε βάρος τους, καθώς οι πληγέντες μισθωτοί ή συνταξιούχοι έχουν το δικαίωμα να απαιτήσουν κατά των τραπεζών την επανόρθωση κάθε ζημίας που υπέστησαν».

Υπενθυμίζεται ότι σε τράπεζες έχουν επιβληθεί πρόστιμα συνολικού ύψους 260.000 ευρώ από τη Γενική Γραμματεία Καταναλωτή, κατ’ εφαρμογή της νομοθεσίας για την «προστασία των καταναλωτών», διότι προέβαιναν σε μονομερείς αναλήψεις από τους λογαριασμούς μισθοδοσίας του τελευταίου μισθού ή σύνταξης που κατατίθετο σε αυτές. Σύμφωνη γνώμη για την επιβολή κυρώσεων διατύπωσε για τις συγκεκριμένες περιπτώσεις και η Τράπεζα της Ελλάδος.

Από τις ακριβότερες βενζίνες στην Ελλάδα...




Σύμφωνα με μελέτη του πρακτορείου Bloomberg σε 60 χώρες, η τιμή της βενζίνης στην Ελλάδα είναι από τις ακριβότερες στον κόσμο σε μία περίοδο που το διαθέσιμο εισόδημα συρρικνώνεται.

Η Ελλάδα εμφανίζεται στην πρώτη θέση μεταξύ 60 χωρών σε ό,τι...
αφορά τη δαπάνη για την αγορά ενός λίτρου βενζίνης ως ποσοστό του ημερομισθίου, σύμφωνα με την έρευνα του Bloomberg που πραγματοποιήθηκε από 3 έως 18 Ιανουαρίου.
Σε ό,τι αφορά την τιμή πώλησης του λίτρου, η Ελλάδα καταλαμβάνει την έκτη θέση της σχετικής κατάταξης.

Συγκεκριμένα, οι Έλληνες δαπανούν το 15% του ημερομισθίου για την αγορά ενός λίτρου βενζίνης, ενώ συνολικά δαπανούν το 4,8% του εισοδήματός τους για τον ανεφοδιασμό του οχήματός τους.

Σύμφωνα με το skai.gr υψηλό αυτό ποσοστό αποδίδεται και στο γεγονός ότι οι Έλληνες συγκαταλέγονται μεταξύ των λαών που χρησιμοποιούν συχνά το αυτοκίνητό τους για τις μετακινήσεις τους.

Ακριβότερη όλων στη βενζίνη είναι η Τουρκία, όπου η μέση τιμή του λίτρου αγγίζει τα 2 ευρώ εξαιτίας της φορολογίας.... 

ΠΡΩΤΟΣΕΛΙΔΟ ΣΥΛΛΕΚΤΙΚΟ..

μ@λακιες γονέων παιδεύουν τέκνα ...!!!



αυτά τα νέα τα παιδιά ...!!!


για το μάτι και την γκαντεμιά

η φτώχεια θέλει καλοπέραση !!!


τι χάπια παίρνουν ρεεεεεεεε !!!


Δεν τα «ανοίξαμε» λόγω βροχής – συνεχίζομε…


Αιγίνιο 15-2-2013

ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΑΓΩΝΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΑΤΑΡΓΗΣΗ
ΤΩΝ ΔΙΟΔΙΩΝ ΑΙΓΙΝΙΟΥ
ΔΗΜΟΥ ΠΥΔΝΑΣ – ΚΟΛΙΝΔΡΟΥ


Εχθές την ώρα που «ανοίγουμε» για μια ώρα τα Διόδια Αιγινίου έβρεχε. Κάναμε λοιπόν την επιλογή:

  • Να μην τα «ανοίξουμε» για μια μέρα αφού η ολισθηρότητα του οδοστρώματος μπορεί να δημιουργούσε συνθήκες ανασφάλειας.
  •  
  • Να παρακαλέσουμε την Τροχαία να πάει στο Αιγίνιο μέσα και να επιβλέψει την βαριά κυκλοφορία – που μεταφέρθηκε λόγω Διοδίων στην Παλιά Εθνική Οδό – μειώνοντας αν είναι δυνατόν έτσι τους κινδύνους.
Συνεχίζουμε όμως σήμερα. Με την καθημερινή κορύφωση συγκέντρωσης και άνοιγμα Διοδίων περίπου στις 4 – 6 μ.μ. και με συνεχή παρουσία διαμαρτυρία.
Και περιμένουμε και από την σημερινή συνεδρίαση της Παμπιερικής Επιτροπής (8:00μ.μ. στο Δημαρχείο Κατερίνης) αποφάσεις κλιμάκωσης κινηματικών και πολιτικών δράσεων.


Γραφείο Τύπου
συντονιστικής επιτροπής
Για πληροφορίες
τηλ : 2353350100

Κάλεσμα του Δ.Σ. οικοδόμων Λιτοχώρου για συμμετοχή στις εκλογές του σωματείου την Κυριακή 17/2/2013



    Συνάδελφοι οικοδόμοι, στους δύσκολους καιρούς που βρισκόμαστε, σε εποχές κρίσης και ανεργίας του κλάδου, σας καλούμε να μιμηθούμε τους πατεράδες μας κρατώντας το σωματείο όρθιο. Για καινούργιος, δύσκολους αγώνες και αποτελεσματικούς, σας καλούμε να συμμετέχετε στις εκλογές που θα γίνουν:
ΚΥΡΙΑΚΗ 17 ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟΥ 2013
ΩΡΑ 10.30 π.μ. ΕΩΣ 4.00 μ.μ.
ΑΙΘΟΥΣΑ ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ
Με εκτίμηση
ΤΟ Δ.Σ.

ΑΥΡΙΟ Ο ΧΟΡΟΣ ΤΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΓΟΝΕΩΝ ΚΑΙ ΚΗΔΕΜΟΝΩΝ ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ ΣΧΟΛΕΙΟΥ ΚΑΙ ΝΗΠΙΑΓΩΓΕΙΟΥ ΚΑΡΙΤΣΑΣ


γιουροβιζιόν το τραγούδι που θα στείλουμε !!!


και να μην ξεχνιόμαστε το κράνος σώζει ζωές... και τι ζωές !!!





Σας καλούμε την Κυριακή 17 Φεβρουαρίου στο γενικό νοσοκομείο Κατερίνης!!! Ώρα 9:30 μέχρι 1:30. Πληροφορίες-6944410378. ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ - Τ.Ο ΠΙΕΡΙΑΣ

ΑΣ ΦΤΙΑΞΟΥΜΕ ΜΟΝΟΙ ΜΑΣ ΤΗΝ ΤΥΧΗ ΜΑΣ

Καιρός να ενώσουμε τις δυνάμεις μας για να αλλάξουμε την τύχη αυτού του τόπου και των κατοίκων του. 

Κάθε φορά που η ματιά μου χάνεται στο απέραντο γαλάζιο του Αιγαίου. Κάθε φορά που το βλέμμα μου ταξιδεύει στις πλαγιές του Ολύμπου. Κάθε φορά που σκέφτομαι ότι η φύση έχει προικίσει την περιοχή μας με τα καλύτερα στολίδια της, νιώθω τυχερός, πολύ τυχερός. Ταυτόχρονα όμως νιώθω και άτυχος γιατί η περιοχή μας θα έπρεπε να αποτελεί σημείο αναφοράς, πρότυπο αστικής ανάπτυξης με σεβασμό προς το περιβάλλον, μοντέλο αγροτικής μεταποιητικής οικονομίας και έναν από τους δημοφιλέστερους τουριστικούς προορισμούς της πατρίδας μας. 
Ζούμε στους πρόποδες του βουνού των Θεών. Διαθέτουμε απέραντες αμμουδιές και υπέροχες θάλασσες. Βρισκόμαστε στο κέντρο της Ελλάδας. Συνδεόμαστε με το βασικό οδικό και σιδηροδρομικό δίκτυο και απέχουμε μόλις μία ώρα από το αεροδρόμιο Μακεδονία. Παρόλα αυτά, βιώνουμε τη συνεχή υποβάθμιση του τόπου μας, της ποιότητας της ζωή μας και της καθημερινότητάς μας. 
Η κατάσταση αυτή πρέπει να αναστραφεί το συντομότερο δυνατό ώστε ο Δήμος Δίου- Ολύμπου να βγει άμεσα από τη μιζέρια και την αφάνεια. Το θέμα είναι να αναρωτηθούμε ποιους μπορούμε να εμπιστευτούμε και τι μπορεί να γίνει για να κερδίσουμε το στοίχημα της ανάπτυξης. 
Για να χτίσουμε κάτι καινούριο ή να ανακαινίσουμε κάτι παλιό, χρησιμοποιούμε νέα και άφθαρτα υλικά. Το υπάρχον πολιτικό προσωπικό είναι υπεύθυνο για τη σημερινή  κατάσταση, άρα δεν μπορεί να αποτελεί εναλλακτική πρόταση για το αύριο. Αυτοί που διοίκησαν και διοικούν το τόπο μας έχουν αποτύχει παταγωδώς και έχουν δημεύσει το αύριο στις τράπεζες με τα δάνεια που κατά καιρούς έπαιρναν και δεν αξιοποίησαν για την ανάπτυξη του τόπου. Είναι υπόλογοι στη συνείδηση των πολιτών και σίγουρα δεν είναι εκείνοι που μπορούν να μας σώσουν.
Η λύση βρίσκεται σε νέα πρόσωπα που δεν θα ελέγχονται από κόμματα, αλλά θα ξέρουν να συνεργάζονται με όλους. Δεν θα είναι εξαρτημένα από τα οικονομικά κατεστημένα του τόπου, άρα δεν θα νιώθουν υποχρεωμένα να υποκύπτουν στα αιτήματά τους για κάθε λογής διευκολύνσεις. Υπάρχουν τέτοια πρόσωπα σήμερα;

Η απάντηση είναι ναι υπάρχουν! Το νέο και άφθαρτο υλικό της γενιάς μου, της γενιάς των σαραντάρηδων με πολιτική σκέψη και ιδεολογία, απελευθερωμένο από κομματικές κηδεμονίες, με καθαρό μυαλό, με διάθεση συναίνεσης, χωρίς εξαρτήσεις και  δεσμεύσεις από τοπικούς κομματάρχες και οικονομικούς τοπάρχες.

Όσον αφορά στο τι πρέπει να γίνει, θεωρώ ότι βασικός παράγοντας ανάπτυξης είναι η οργάνωση και η αποτελεσματική διοίκηση του Δήμου. Η καθιέρωση ποιοτικών και ποσοτικών στόχων. Η υιοθέτηση δεικτών μέτρησης και αξιολόγησης αποτελεσμάτων που θα αποτυπώνουν την εικόνα και το επίπεδο λειτουργίας των προσφερόμενων υπηρεσιών. Η αξιολόγηση και η πιστοποίηση  του ανθρώπινου δυναμικού. Η καθιέρωση της ψηφιακής υπογραφής και της ηλεκτρονικής επικοινωνίας Δήμου – Πολιτών. Στη σύγχρονη κοινωνία πρέπει να μετακινούνται τα έγγραφα όχι οι πολίτες. 

Επιπλέον, απαιτείται αναβάθμιση της δικτυακής υποδομής (ένα νέο και ταχύτατο δίκτυο οπτικών ινών) και ανάπτυξη των ΚΕΠ. Δράσεις για το περιβάλλον, τον πολιτισμό, την αγροτική οικονομία και τον τουρισμό. Προσέλκυση ξένων κεφαλαίων για επενδύσεις. Αξιοποίηση της ακίνητης περιουσίας. Συνεργασία με ιδιώτες για την ανάπτυξη επιχειρηματικής δραστηριότητας. Ανάπτυξη αγροτικής μεταποιητικής οικονομίας. Δημιουργία  «πλατφόρμας έξυπνης πόλης» (Economist, Ο κόσμος το 2013, Σκαλίζοντας τα δεδομένα των πόλεων) ενός συνόλου θεσμών και υποδομών που βοηθά τις επιχειρήσεις και τους πολίτες να αναπτύξουν και να δοκιμάσουν «πράσινα σχέδια».

Σήμερα, 
απευθυνόμαστε σε όλους αυτούς που θεωρούν ανυπόφορη τη σημερινή κατάσταση και πιστεύουν ότι τα πράγματα διαρκώς χειροτερεύουν. Η προσπάθεια πρέπει να είναι κοινή και απαιτεί συμμετοχή. 

Σήμερα, 
δεν αναρωτιόμαστε, αν μπορούμε να πετύχουμε. Θα πετύχουμε, με δυσκολίες, θυσίες, συναίνεση, αυτοπειθαρχία και ισορροπία μέσω της κοινής προσπάθειας. 

Σήμερα,
είμαστε έτοιμοι να κλείσουμε τις πληγές του παρελθόντος, να ξεριζώσουμε το κρατικοδίαιτο σύστημα «ανάπτυξης»,  να εξαλείψουμε τη διαπλοκή, τη διαφθορά και τις εξαρτήσεις σε τοπικό επίπεδο.

Σήμερα, 
δηλώνω παρών στην προσπάθεια για την ανάδειξη των υγιών δυνάμεων του κοινού μας τόπου που θα δώσουν στην περιοχή μας την υπεραξία που της αξίζει.

Θανάσης Παπαμιχαήλ
Δημότης Δίου - Ολύμπου

ΜΗΝΥΣΗ ΣΩΡΡΑ ΓΙΑ ΕΣΧΑΤΗ ΠΡΟΔΟΣΙΑ ΟΛΗΣ ΤΗΣ ΒΟΥΛΗΣ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ. ΔΗΛΩΣΗ ΠΑΡΑΣΤΑΣΗΣ ΠΟΛΙΤΙΚΗΣ ΑΓΩΓΗΣ & ΕΝΤΥΠΑ- ΟΔΗΓΙΕΣ ΔΗΛΩΣΗ ΣΥΜΠΑΡΑΣΤΑΣΗΣ ΚΑΙ ΥΠΟΣΤΗΡΙΞΗΣ


ΕΛΛΗΝΙΔΕΣ - ΕΛΛΗΝΕΣ, 

Τώρα είναι η ώρα της αλήθειας .
Σεβάστηκα τους θεσμούς και τα πρωτόκολλα της Δημοκρατίας Ακολούθησα όλες τις νόμιμες διαδικασίες και το τυπικό για να προσφέρω αδιαμφισβήτητη λύση για την διάσωση της χώρας και το εργαλείο για την ανάπτυξη και την ανεξαρτησία μας Προσέφερα στην κυβέρνηση η οποία διατείνονταν ότι βρίσκεται σε αδιέξοδο όχι πολιτικούς σχεδιασμούς, ούτε θεωρητικά προγράμματα, μεσοπρόθεσμα ή μακροπρόθεσμα. Κατέθεσα στον λογαριασμό της Ελληνικής Δημοκρατίας(δηλαδή στον Ελληνικό Λαό) άμεσα ρευστοποιήσιμα tbills 600δις δολάρια US,Έδωσα λύση ΤΩΡΑ! Ο πολιτικός κόσμος και μεγάλη μερίδα του τύπου με κατηγόρησαν χωρίς να πράξει η κυβέρνηση το αυτονόητο. Να ελέγξει και να αποδεχτεί την προσφορά μου η οποία ήταν 100χρόνια δάνειο με επιτόκιο 0,5% λόγω αγγλικού δικαίου και το οποίο επιτόκιο θα το ανταπέδιδα πάλι στο λαό. Ουσιαστικά ένα άτοκο δάνειο για να καλύψει το εξωτερικό χρέος βάζοντας ένα τέλος στα δανεικά και του κράτους και του λαού . Ένα εργαλείο για να επανεκκινήσουμε το κράτος άμεσα και τις ζωές μας με γραμμές και πινελιές ελευθερίας Έθεσα όρους μόνο για διαφάνεια και έλεγχο του κράτους για να δούμε τα λάθη του παρελθόντος να μάθουμε από αυτά και να μη βρεθούμε άλλη φορά σε καταστάσεις κατοχής και εξαθλίωσης έξω από τον πολιτισμό και τη δημοκρατία. Επειδή δεν εναπόκειται στην διακριτική ευχέρεια των λειτουργών του κράτους η αξιολόγηση μιας πρότασης εθνικής σωτηρίας και των όρων της αλλά είναι καθήκον εκ του θεσμικού τους ρόλου, ορκίστηκα να μην εγκαταλείψω μέχρι να πετύχω το στόχο μου (το εθνικό συμφέρον πάνω από όλα χωρίς χρώμα, δόγματα κόμματα, διαιρέσεις Ελλάδα ενωμένη, ελεύθερη, ανεξάρτητη, ανεπτυγμένη, περήφανη, σε ένα δρόμο χαραγμένο από τον μοναδικό και αρχαιότερο πολιτισμό της γαίας).Οι όροι μου για διαφάνεια θα είχαν σαν αποτέλεσμα πιθανότατα την απόδειξη ενοχής μερικών, της συνεργίας κάποιων, της αμέλειας αρκετών και ευχόμουν ακόμη και της αφέλειας ολίγων. Η συστηματική όμως σιωπή και άρνηση της σωτηρίας της Χώρας από σύσσωμο το κοινοβούλιο επιβάλει δικαστική αποκατάσταση της αλήθειας και δεν θα αφήσει κανέναν στο απυρόβλητο. Όλοι γνωρίζουν και είναι συνένοχοι! .Συνεχίζοντας πάντα με σεβασμό προς τους νόμους και με ελπίδα για το αίσθημα Δικαίου των λειτουργών της Δικαιοσύνης ,στις 29/11 / 2012 κατέθεσα ενώπιον του κ Εισαγγελέα Πρωτοδικών Αθηνών μηνυτήρια αναφορά

KATA
Του Αντωνίου Σαμαρά υπο την ιδιότητα του ως υπουργού της Ελλάδας
Του Ευάγγελου Βενιζέλου υπο την ιδιότητα του ως αρχηγού του συγκυβερνόντος κόμματος του Πανελληνίου Σοσιαλιστικού Κινήματος
Του Φωτίου Κουβέλη υπο την ιδιότητα του ως αρχηγού του συγκυβερνόντος κόμματος της Δημοκρατικής Αριστεράς
Του Ιωάννη Στουρνάρα υπο την ιδιότητα του ως Υπουργού Οικονομικών
Του Κάρολου Παπούλια υπο την ιδιότητα του ως Προέδρου της Ελληνικής Δημοκρατίας
Απάντων των Αρχηγών των Κομμάτων του Ελληνικού Κοινοβουλίου
Απάντων των Ελλήνων Βουλευτών
Παντός άλλου υπευθύνου.

Και ζήτησα την κατά νόμο άσκηση ποινικής δίωξης εις βάρος τους και την κατά νόμο τιμωρία τους, διότι τέλεσαν σε βάρος της χώρας μας και του Ελληνικού Λαού τις άδικες πράξεις
Της εσχάτης προδοσίας κατ’άρθρο 134 παρ.2 εδ. α’σε συνδυασμό με άρθρο 134 Α Π.Κ.
Παράβασης καθήκοντος κατ’άρθρο 259 Π.Κ.
Της κακουργηματικής απιστίας κατ΄αρθρο 256, εδ. γ΄ περ.2

για τους 4 πρώτους εκ των ως άνω μηνυόμενων.

ΑΥΤΗ Η ΜΗΝΥΣΗ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΣΑΝ ΤΙΣ ΑΛΛΕΣ ΜΗΝΥΣΕΙΣ ΣΥΜΠΑΤΡΙΩΤΩΝ ΠΟΥ ΑΠΟΡΡΙΦΘΗΚΑΝ.

http://www.scribd.com/doc/115278537/M%CE%B7%CE%BD%CF%85%CF%84%CE%AE%CF%81%CE%B9%CE%B1-%CE%91%CE%BD%CE%B1%CF%86%CE%BF%CF%81%CE%B1-%CE%91-%CE%A3%CF%8E%CF%81%CF%81%CE%B1-29112012-olixnos-blogspot-com

ΑΥΤΗ Η ΜΗΝΥΣΗ ΔΕΝ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΑΠΟΡΡΙΦΘΕΙ ΔΙΟΤΙ ΕΧΟΥΜΕ ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΕΙ ΟΛΗ ΤΗΝ ΝΟΜΙΚΗ ΔΙΑΔΡΟΜΗ. ΕΧΟΥΝ ΟΛΟΙ ΕΝΗΜΕΡΩΘΕΙ ΜΕ ΕΞΩΔΙΚΑ ΜΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΝΟΜΙΜΕΣ ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΕΣ ΠΟΥ ΑΠΑΙΤΟΥΝΤΑΙ ΓΙΑ ΤΗΝ ΝΟΜΙΜΟΠΟΙΗΣΗ ΤΩΝ ΚΙΝΗΣΕΩΝ ΜΑΣ ΜΕ ΤΗΝ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΤΙΣ ΚΡΑΤΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ ΚΑΙ ΜΕ ΟΛΟ ΤΟΝ ΚΟΙΝΟΒΟΥΛΕΥΤΙΚΟ ΚΟΣΜΟ. ΑΠΟ ΝΟΜΙΚΗΣ ΑΠΟΨΗΣ ΕΙΝΑΙ ΑΔΥΝΑΤΟ ΝΑ ΜΗΝ ΓΙΝΕΙ..

Σε έναν ωραίο αγώνα οι μαθήτριες – παίχτριες των δύο λυκείων απέδειξαν ότι το γυναικείο ποδόσφαιρο έχει μέλλον στην Πιερία.

Σχολικό Πρωτάθλημα Ποδοσφαίρου Λυκείων - Κοριτσιών
             
   Σε έναν ωραίο αγώνα οι μαθήτριες – παίχτριες των δύο λυκείων απέδειξαν ότι το γυναικείο ποδόσφαιρο έχει μέλλον στην Πιερία. Στο τελικό του Πρωταθλήματος Λυκείων στο Ενωσιακό γήπεδο της ΕΠΣ Πιερίας σε έναν συννεφιασμένο ουρανό οι παίχτριες του Δ. Συρόπουλου νίκησαν και κατέκτησαν το κύπελλο προσφέροντας και ωραίο θέαμα. Παρότι η έλλειψη παιχνιδιών σε μεγάλο γήπεδο ήταν εμφανές και στις δύο ομάδες τα κορίτσια προσπάθησαν και είναι σίγουρο ότι θα βελτιωθούν στο μέλλον. 


                Η ομάδα του 1ου ΕΠΑΛ θα εκπροσωπήσει στην περιφέρεια σε προσεχής αγώνες το νομό μας και της ευχόμαστε καλή επιτυχία.
Συγχαρητήρια στις  παίχτριες και των δύο ομάδων αλλά και στους γυμναστές – προπονητές τους για την μεγάλη προσπάθεια.           
1ο ΕΠΑΛ Κατερίνης (Συρόπουλος Δ.) :  Πατσιοδήμου Μ., Τσαταλμπά Μ., Κοζίνα Ι., Λαζαρίδου Ε.,Τάχου Β., Χατζησαββίδου Ν., Ιωσηφίδου Μ., Γενηγιώργη Α., Λάτα Ε., Νταούλια Α., Τριγωντζή Ι.,  Χαρισοπούλου Α., Κόλτση Π.  
 Καρακούσης Αθανάσιος
Υποδιευθυντής 1ου ΕΠΑΛ Κατερίνης      

Άρωμα Κρήτης το Σάββατο 9-2-2013 στην Πιερίδα Παλλάς. Το γνωστό πια σε όλους εργαστήρι Κρητικής Παράδοσης και Πολιτισμού «το ξαθέρι» πραγματοποίησε με μεγάλη επιτυχία τον ετήσιο χορό του.



   Άρωμα Κρήτης το Σάββατο  9-2-2013 στην Πιερίδα Παλλάς. Το γνωστό πια σε όλους  εργαστήρι Κρητικής Παράδοσης και Πολιτισμού «το ξαθέρι» πραγματοποίησε με μεγάλη επιτυχία τον ετήσιο χορό του. Το συγκρότημα του Δημήτρη Βακάκη με τις όμορφες κοντυλιές, το παραδοσιακό γαμοπίλαφο, η βραστή αίγα μετέφεραν την κατάμεστη αίθουσα στο μοναδικό νησί.
Ιδιαίτερη εντύπωση έκαναν τα χορευτικά του συλλόγου ξεκινώντας από τους πολλούς και ιδιαίτερα χαριτωμένους μικρούς χορευτές,που χειροκροτήθηκαν προσφέροντας ελπίδα και χαμόγελα στις δύσκολες μέρες που ζούμε. Στη συνέχεια το εφηβικό τμήμα έδωσε ρεσιτάλ ικανοτήτων και ξεσήκωσε με το κέφι του. Το νεανικό τμήμα έδωσε το δικό του μήνυμα στη διατήρηση της παράδοσης . Τα τμήματα των ενηλίκων απέδειξαν πως η ελπίδα δε χάνεται ποτέ και τέλος η χορευτική ομάδα κορύφωσε το κρητικό γλέντι. Η προσπάθεια των χοροδιδασκάλων Βαγγέλη Φλουρή και Φωτεινής Παγωνίδου στέφθηκαν με επιτυχία. «Το ξαθέρι» ευχαριστεί τους Συλλόγους Κρητών άλλων
νομών που πλαισίωσαν με την παρουσία τους το χορό. Επίσης ιδιαίτερα
ευχάριστη και αξιόλογη ήταν η παρουσία τοπικών,πολιτιστικών συλλόγων που τίμησαν την εκδήλωση,αποδεικνύοντας πως η συνεργασία , η συμμετοχή και η ανιδιοτέλεια είναι παράγοντες που προωθούν την παράδοση και τον πολιτισμό. Ευχαριστούμε επίσης τα μέλη και τους φίλους του ξαθεριού,
που σταθερά στηρίζουν με την παρουσία τους κάθε μας εκδήλωση και μας ωθούν να συνεχίζουμε
 απρόσκοπτα τις προσπάθειες για την προαγωγή της παράδοσης και του πολιτισμού στον τόπο μας.


ΣΥΛΛΥΠΗΤΗΡΙΟ ΨΗΦΙΣΜΑ ΕΛΜΕ ΠΙΕΡΙΑΣ




Ο πρόεδρος και το Δ.Σ. της ΕΛΜΕ Ν.Πιερίας εκφράζουν τα ειλικρινή τους συλλυπητήρια στην οικογένεια του συναδέλφου και αιρετού ΠΥΣΔΕ Θεόδωρου Σιαμάγκα για την απώλεια της αγαπημένης του μητέρας.
 
Το Δ.Σ. σε έκτακτη συνεδρίαση αποφάσισε ομόφωνα:
1.Να εκφράσει τα συλλυπητήριά του στην οικογένεια της εκλιπούσης
2.Να παραστεί σύσσωμο το Δ.Σ. στην εξόδιο ακολουθία
3.Να καταθέσει στεφάνι στη μνήμη της εκλιπούσης
4.Να δημοσιευθεί το παρόν στον τοπικό τύπο.
Για το Δ.Σ.
Ο Πρόεδρος Ο Γραμματέας
Αντωνίου Χρήστος Κωνσταντινίδης Γιώργος


ΠΡΩΤΑΘΛΗΤΡΙΑ Η ΟΜΑΔΑ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟΥ ΤΟΥ ΓΕΛ ΚΟΝΤΑΡΙΩΤΙΣΣΑΣ



ΣΤΟΥΣ ΣΧΟΛΙΚΟΥΣ ΑΓΩΝΕΣ ΤΩΝ ΛΥΚΕΙΩΝ ΤΗΣ Δ/ΝΣΗΣ Δ.Ε. ΠΙΕΡΙΑΣ
ΣΧΟΛ. ΕΤΟΥΣ 2012 - 2013

Πρωταθλήτρια αναδείχθηκε η Ομάδα Ποδοσφαίρου του σχολείου μας στο φετινό πρωτάθλημα των Λυκείων του Ν. Πιερίας. Στον τελικό αντιμετώπισε την ομάδα του 1ου ΕΠΑΛ Κατερίνης. Το παιχνίδι στην κανονική διάρκεια του αγώνα ήρθε ισόπαλο 0-0 και η ομάδα μας επικράτησε στα πέναλτι με τελικό σκορ 6-5.
Στην Ομάδα ποδοσφαίρου συμμετείχαν οι μαθητές:


  1. ΤΖΗΜΑΣ ΝΙΚΟΛΑΟΣ
  2. ΠΑΠΑΘΕΟΧΑΡΗΣ ΕΥΑΓΓΕΛΟΣ
  3. ΚΑΡΑΤΑΣΙΟΣ ΑΓΓΕΛΟΣ
  4. ΚΟΥΡΙΝΙΩΤΗΣ ΑΘΑΝΑΣΙΟΣ
  5. ΔΕΡΜΙΤΖΟΓΛΟΥ ΑΘΑΝΑΣΙΟΣ
  6. ΖΑΒΑΝΤΙΑΣ ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ
  7. ΚΑΤΣΙΟΥΛΑΣ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ
  8. ΚΑΡΑΜΗΤΡΟΣ ΓΕΩΡΓΙΟΣ
  9. ΤΡΙΚΑΛΟΠΟΥΛΟΣ ΑΘΑΝΑΣΙΟΣ
  10. ΝΟΥΛΑΣ ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ
  11. ΠΑΠΑΘΕΟΧΑΡΗΣ ΕΥΑΓΓΕΛΟΣ
  12. ΤΣΙΑΝΑΚΑΣ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ
  13. ΚΑΡΑΝΙΚΟΛΑΣ ΘΩΜΑΣ
  14. ΣΚΑΜΠΑΡΔΩΝΗΣ ΓΡΗΓΟΡΙΟΣ
  15. ΝΤΑΛΑΜΠΕΚΟΣ ΑΘΑΝΑΣΙΟΣ
  16. ΤΣΕΡΙ ΙΩΑΝΝΗΣ



Επισημαίνουμε στους μαθητές ότι αυτό που μετρά στους σχολικούς αγώνες είναι η συμμετοχή, η προετοιμασία για τον αγώνα και η προσπάθεια που καταβάλλεται κατά τη διάρκεια του αγώνα.
Ο Σύλλογος Διδασκόντων του ΓΕ.Λ. Κονταριώτισσας εκφράζει τα θερμά συγχαρητήρια στους μαθητές που έλαβαν μέρος στις φετινές αθλητικές δραστηριότητες καθώς και στον υπεύθυνο καθηγητή φυσικής αγωγής κ. Καλαϊτζή Αθανάσιο.

ΣΤΗΝ ΚΑΤΕΡΙΝΗ : Εκδήλωση - αφιέρωμα


5 περιζήτητα ελληνικά νησιά -Πόσο πωλούνται [εικόνες]


Με ελκυστικές περιγραφές εταιρείες πώλησης ιδιωτικών νησιών προσπαθούν να προσελκύσουν αγοραστές για τα ελληνικά νησιά. Οι τιμές αρχίζουν από 1 εκατ. ευρώ και φτάνουν και τα 150 εκατ. ευρώ.

Το νησάκι του...
Αγίου Αθανασίου στον Κορινθιακό Κόλπο, 1,5 χλμ από την πόλη της Ιτέας, πωλείται προς 1.600.000 ευρώ.

Το νησάκι Αγία Τριάδα κοντά στην Ερέτρια, που λέγεται ότι στο παρελθόν είχαν επισκεφθεί οι Beatles και ο Τσόρτσιλ, πωλείται 18 εκατ. ευρώ, ενώ η τιμή του νησιού Πάτροκλος στον Σαρωνικό, κοντά στο Σούνιο, φτάνει τα 150 εκατ. ευρώ.

Η μεγαλύτερη εταιρεία πώλησης ιδιωτικών νησιών στον κόσμο ηwww.vladi-private-islands.de αναφέρει, μιλώντας στα Νέα, ότι «ποτέ ένα ελληνικό νησί δεν έχει πουληθεί σε ξένο» κι αυτό γιατί ένας ξένος αγοραστής χρειάζεται 32 άδειες για να το αγοράσει. Αρχίζει από το υπουργείο Αμυνας και τελειώνει στον δήμαρχο της περιοχής όπου βρίσκεται το νησί. Και αυτό αποθαρρύνει τους επίδοξους αγοραστές.







ΔΕΙΤΕ ΤΟ ΟΔΟΙΠΟΡΙΚΟ ΠΟΥ ΕΚΑΝΕ Ο ΛΑΓΙΟΣ ΑΠΟΣΤΟΛΟΣ ΣΤΟ ΛΙΤΟΧΩΡΟ ΜΕ ΤΗΝ ΣΥΝΑΔΕΛΦΟ ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟ ΣΥΜΕΩΝΙΔΟΥ ΔΗΜΗΤΡΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΧΡΟΝΟΣ ΤΗΣ ΚΟΜΟΤΗΝΗΣ..

ΜΙΑ ΟΛΟΚΛΗΡΩΜΕΝΗ ΤΟΥΡΙΣΤΙΚΗ ΠΡΟΤΑΣΗ ΑΠΟ ΤΟ «Χ» ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗ ΚΑΙ ΑΠΟΛΑΥΣΤΙΚΗ

Λιτόχωρο: η πύλη για το βουνό των Θεών

Οι Θεοί δεν έφυγαν ποτέ, θα ακούσεις να λένε στους πρόποδες του Ολύμπου εκεί όπου βρίσκεται το Λιτόχωρο, πρωτεύουσα του δήμου Δίου – Ολύμπου

Γράφει η Δήμητρα Συμεωνίδου
Οι θεοί δεν έφυγαν ποτέ, θα ακούσεις να λένε στους πρόποδες του Ολύμπου εκεί όπου βρίσκεται το Λιτόχωρο, η κύρια πύλη εισόδου για το βουνό των θεών. Με ξεναγό το «Χ» σας παρουσιάζουμε την κωμόπολη των 7.000 κατοίκων και την ευρύτερη περιοχή του μυθικού βουνού, που αποτελεί σήμερα την ιδανική αφετηρία για όσους ενδιαφέρονται για εξορμήσεις και εξερευνήσεις στον τόπο όπου σύμφωνα με τη μυθολογία κατοικούσαν οι δώδεκα θεοί των αρχαίων Ελλήνων. Ένας μύθος που σε συνεπαίρνει ακόμα από το δρόμο προς το Λιτόχωρο και μόλις το βλέμμα σου συναντηθεί με το υψηλότερο βουνό της χώρας και με την κορυφή του Μύτικα ή Πάνθεον σε υψόμετρο 2.918 μέτρα. Το συντριπτικά μεγάλο πλεονέκτημα του δήμου Δίου – Ολύμπου, όπου ανήκει σήμερα το Λιτόχωρο, είναι ο Όλυμπος, το βουνό των θεών. Το παγκοσμίως φημισμένο βουνό που κάθε χρόνο προσελκύσει πολλές δεκάδες χιλιάδες επισκεπτών, είναι το βουνό που αποτελεί πηγή ζωής όχι μόνο για τον δήμο και την Πιερία, αλλά και για την Κεντρική Μακεδονία, για ολόκληρη τη χώρα. Τα όρια του Ολύμπου εκτείνονται και σε περιοχές εκτός δήμου και εκτός Πιερίας, όμως η βασική πύλη του μυθικού βουνού είναι το Λιτόχωρο, η έδρα του δήμου Δίου-Ολύμπου.
ΔΕΙΓΜΑ ΜΑΚΕΔΟΝΙΤΙΚΗΣ ΑΡΧΙΤΕΚΤΟΝΙΚΗΣ

Στο πέρασμά του ο επισκέπτης για τον Όλυμπο θα περάσει μέσα από το Λιτόχωρο, τον παραδοσιακό αυτό οικισμό, με τα ενδιαφέροντα δείγματα μακεδονίτικης αρχιτεκτονικής, το πάρκο "Κατούνια", με χώρους άθλησης και αναψυχής, καθώς και μνημείο πεσόντων, το Πολιτιστικό Κέντρο (με χώρους εκδηλώσεων και συνεδρίων, αίθουσα εκθέσεων, ναυτική και λαογραφική συλλογή), τα ξωκλήσια της Αγίας Παρασκευής, των Αγίων Αποστόλων και του Προφήτη Ηλία, το οποίο προσφέρει πανοραμική θέα. Κινηθείτε με τα πόδια στα πετρόκτιστα στενά, όπου η πρόσβαση με το αυτοκίνητο θα δυσκολέψει τον ξένο, ιδιαίτερα όταν αυτά είναι χιονισμένα. Το πλεονέκτημα της κίνησης με τα πόδια είναι ότι θα ανακαλύψετε άγνωστες πτυχές του παλαιού Λιτοχώρου και ανθρώπους ξεχωριστούς, βγαλμένους σαν από άλλη εποχή.  
ΠΕΡΠΑΤΩΝΤΑΣ ΣΤΟ ΦΑΡΑΓΓΙ ΤΟΥ ΕΝΙΠΕΑ

Σε απόσταση αναπνοής από το Λιτόχωρο υπάρχει το ιδιαίτερης φυσικής ομορφιάς φαράγγι του ποταμού Ενιπέα, όπου σύμφωνα με τη μυθολογία οι Μαινάδες σπάραξαν τον Ορφέα. Τα νερά του ποταμού αναβλύζουν από τον Όλυμπο, σχηματίζουν μικρές λίμνες και χάνονται σε καταβόθρες. Το φαράγγι του έχει αναδειχθεί και αξιοποιηθεί σε βαθμό που προσελκύει πολλούς τουρίστες κάθε χρόνο. Υπάρχει άλλωστε προσβάσιμο μονοπάτι, όπου μπορείτε να περπατήσετε άνετα και χωρίς απαραίτητα να φοράτε τα ορειβατικά σας παπούτσια απολαμβάνοντας το τοπίο. Η ονομασία του ποταμού προέρχεται από κάποια θαλασσινή θεότητα, πατέρα του Πελία και του Νηλέα και συζύγου της Τυρώς. Πρόκειται για προσωποποίηση του Ποσειδώνα. Η ίδια θεότητα απαντάται και στη Θεσσαλία και στην Ήλιδα. Ο Ενιπέας έχει τις πηγές του στην θέση Πριόνια, σε υψόμετρο 1.000 μέτρων. Οι κολυμπήθρες (βάθρες) κατά μήκος του είναι φυσικές πισίνες. Η θερμοκρασία του νερού είναι λίγο πάνω από τους μηδέν βαθμούς Κελσίου και το κολύμπι πρέπει να γίνεται με προσοχή και ποτέ από καρδιακούς! Στον Όλυμπο φυσικά υπάρχει εκτεταμένο δίκτυο των μονοπατιών που διασχίζουν τον ορεινό όγκο και τα οργανωμένα ορειβατικά καταφύγια δίνουν τη δυνατότητα στους λάτρεις των περιπατητικών διαδρομών και τους επισκέπτες που δεν έχουν ειδικές γνώσεις ή ορειβατικό εξοπλισμό να γνωρίσουν από κοντά τον Όλυμπο, την πλούσια χλωρίδα και πανίδα του, το έντονο ανάγλυφό του (εντυπωσιακές ορθοπλαγιές, χαράδρες και ρεματιές).
  
ΑΝΑΚΑΛΥΠΤΩΝΤΑΣ ΤΑ ΜΥΣΤΙΚΑ ΤΟΥ ΟΛΥΜΠΟΥ

Στην περιοχή του Ολύμπου υπάρχουν και αρκετά χριστιανικά μνημεία, ανάμεσά τους και το υψηλότερο ξωκλήσι της Ορθοδοξίας, αυτό του Προφήτη Ηλία, στην ομώνυμη κορυφή (2.803 m). Κτίστηκε τον 16ο αιώνα από τον όσιο Διονύσιο τον εν Ολύμπω, που ίδρυσε και την σημαντικότερη μονή της περιοχής. Η παλαιά μονή Διονυσίου βρίσκεται σε υψόμετρο 820 m μέσα στη χαράδρα του ποταμού Ενιπέα, που είναι και οδικά προσβάσιμη από το Λιτόχωρο. Σε υψόμετρο 2.400 μέτρων στην καρδιά του Ολύμπου σε μια πεδιάδα, ξαφνικά σχηματίζονται κάποιοι πυραμοειδής λόφοι όπου επιστήμονες ισχυρίζονται ότι υπάρχουν διάφορες αρχαίες κατασκευές που κρύβουν τρομερά μυστικά. Με πρόφαση ότι η UNESCO ανακήρυξε τον Όλυμπο «Διατηρητέο Οικοσύστημα της Παγκόσμιας Βιόσφαιρας» σταμάτησαν οι έρευνες. Δεν είναι τυχαίο το γεγονός ότι η αρχαία ελληνική μυθολογία και μέρος της ιστορίας βασίστηκε πάνω στον Όλυμπο, καθώς και η παγκόσμια διάσταση που έχουν πάρει οι 12 Θεοί του Ολύμπου, είναι βέβαιο ότι υπάρχουν μυστικά που δεν έχουν βγει ακόμα στην επιφάνια. Αν επισκεφτείτε το μαγνητικό πεδίο του Ολύμπου σίγουρα θα μας θυμηθείτε…

ΦΗΜΙΣΜΕΝΑ ΦΕΣΤΙΒΑΛ

Η ΠΟΜΠΗ ΤΩΝ ΑΡΧΑΙΩΝ ΣΤΑ ΠΡΟΜΗΘΕΙΑ
Προμήθεια καλείται η καθιερωμένη πομπή στους δρόμους του Λιτοχώρου, μοναδική στο είδος της σε όλη την Ελλάδα. Το τριήμερο φεστιβάλ, κατά τη διάρκεια του οποίου αναβιώνει το αθάνατο αρχαιοελληνικό πνεύμα πραγματοποιείται και το 2013 από τις 28 έως τις 30 Ιουνίου. Τα Προμήθεια έχουν σκοπό να φέρουν τους επισκέπτες σ’ επαφή με τον πολιτισμό, το πνεύμα και τις αξίες των προγόνων. Η πομπή αυτή θυμίζει τις αρχαίες λαϊκές πομπές στις θρησκευτικές και κοινωνικές εκδηλώσεις των αρχαίων Ελλήνων και πραγματοποιείται με πυρσούς, αυτοσχέδιους θύρσους, άσκαυλους και τύμπανα και φυσικά εκατοντάδες ανθρώπους ενδεδυμένους ως αρχαίο θεοί. Λαμβάνουν χώρα στο Λιτόχωρο καθώς και στο υπέροχο φυσικό περιβάλλον του Άλσους Προμηθέως, στους πρόποδες του Ολύμπου, όπου χιλιάδες επισκέπτες απ’ όλη την Ελλάδα κι από το εξωτερικό συγκεντρώνονται κάθε χρόνο για να ανταμώσουν κάτω από τον καταγάλανο ουρανό του Όρους των Θεών.

ΣΦΕΝΔΑΜΙ MOYNTAIN FESTIVAL

Από την Πιερία κατ΄ εξοχήν προορισμό για τους λάτρεις της φύσης, δε θα μπορούσε παρά να υπάρχει και ένα φεστιβάλ για όσους αρέσκονται να αθλούνται μέσα σε φυσικό περιβάλλον. Για όλους αυτούς υπάρχει το sfendami mountain festival (S.M.F) που φέτος διανύει την έβδομη συνεχή διοργάνωση και θα πραγματοποιηθεί στις 20 και 21 Απριλίου 2013. Ο «Χ» συνάντησε οκταμελή αποστολή δημοσιογραφικού οργανισμού από την Ρουμανία, η οποία βρέθηκε στην Σφενδάμη για τα γυρίσματα εκπομπής που θα προβληθεί στην χώρα τους με θέμα το  7o sfendami mountain festival και το ποδήλατο. Η αποστολή θα επιστρέψει τον Απρίλιο για να καλύψει το φεστιβάλ με αποστολή και αθλητών από την Ρουμανία. To Σώμα Εθελοντών Σαμαρειτών Διασωστών –Ναυαγοσωστών του Περιφερειακού Τμήματος Κατερίνης του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού αναλαμβάνει την υγειονομική κάλυψη, ασφάλεια και επικοινωνία  της διοργάνωσης του 7o SMF sfendami mountain festival. Γι’ αυτά και άλλα πολλά όπως και για τις εγγραφές που είναι σε εξέλιξη ενημερωθείτε από την επίσημη ιστοσελίδα της διοργάνωσης www.sfendami.gr

ΦΕΣΤΙΒΑΛ ΟΛΥΜΠΟΥ ΣΤΟ ΑΡΧΑΙΟ ΘΕΑΤΡΟ

Στο σημερινό Δίον το παρελθόν συναντά το παρόν και το μέλλον, ο αρχαιολογικός χώρος και τα αρχαιολογικά ευρήματα που βρέθηκαν σ’ αυτόν και που φυλάσσονται στο μουσείο της περιοχής, αποτελούν πόλο έλξης χιλιάδων επισκεπτών κάθε χρόνο. Στον Δίον βρίσκεται επίσης η αρχαιοθήκη και το κέντρο μεσογειακών ψηφιδωτών, δύο χώροι που αποτελούν εργαστήρια παιδείας και πολιτισμού. Ειδικά το κέντρο μεσογειακών ψηφιδωτών αποτελεί χώρο μάθησης για τη δημιουργία ψηφιδωτών, όχι μόνο για νέα παιδιά αλλά και για μεγαλύτερους. Στον αρχαιολογικό χώρο υπάρχει και το φημισμένο αρχαίο θέατρο του Δίου, που κάθε χρόνο φιλοξενεί παραστάσεις και συναυλίες. Εδώ και πολλά χρόνια το αρχαίο θέατρο του Δίου ψυχαγωγεί ντόπιους και επισκέπτες, στο πλαίσιο εκδηλώσεων του φεστιβάλ Ολύμπου.
ΠΟΥ ΘΑ ΜΕΙΝΕΤΕ

Την πλέον εύκολη πρόσβαση στον Όλυμπο και στο Λιτόχωρο, αλλά και στην υπέροχη και ατελείωτη παραλία της Πιερίας, θα σας προσφέρει η διαμονή στο Litohoro Olympus Resort Villas & Spa. Βρίσκεται στο πιο εκλεκτό σημείο της «Ριβιέρας» Ολύμπου σ’ ένα τοπίο απύθμενης ομορφιάς με μοναδική, μαγευτική θέα πάνω σε μια πανέμορφη ήρεμη και πεντακάθαρη παραλία της Πιερικής Ριβιέρας στη πλάκα Λιτόχωρου, 2 χιλιόμετρα από το Λιτόχωρο. Η κορυφαία τοποθεσία του σε συνδυασμό με τον αέρα ποιότητας και πολυτέλειας γοητεύει τον εκλεκτό επισκέπτη και η εγκάρδια φιλοξενία αγκαλιάζει την κάθε του στιγμή καθιστώντας το ασυναγώνιστο στις επιλογές σας. Χτισμένο με ένα μοναδικό αρχιτεκτονικό στυλ με δουλεμένη με το χέρι πέτρα και το φυσικό περιβάλλον, το ξενοδοχείο Litohoro Olympus Resort Villas & Spa, σας παρέχει ένα ασφαλές, άνετο και συναρπαστικό περιβάλλον για ζευγάρια, οικογένειες και φίλους κάθε ηλικίας. 

ΠΟΥ ΘΑ ΦΑΤΕ

Παραδοσιακές μακεδονίτικες συνταγές φτιαγμένες από τα χέρια γυναικών – μελών του μοναδικού παραγωγικού συνεταιρισμού γυναικών Λιτοχώρου, μπορεί να δοκιμάσει ο επισκέπτης στον Νερόμυλο. Πρόκειται για την ταβέρνα που λειτουργεί τα τελευταία χρόνια ο γυναικείος συνεταιρισμός, ένας χώρος που πραγματικά αποκαλύπτει τη γυναικεία φινέτσα και φυσικά το μεράκι. Ακόμα και η διακόσμηση είναι επιμελημένη από τα μέλη του συνεταιρισμού, που φρόντισαν να αναδείξουν το πετρόχτιστο οίκημα, το οποίο στο παρελθόν ήταν νερόμυλος. Γύρω από αυτόν άλλωστε έχει διαμορφωθεί το κτίριο στη σημερινή του μορφή. Σπανακόπιτες και τυρόπιτες με χειροποίητο φύλλο, μελιτζάνες με κρέας, κοντοσούβλι, λαχανοντολμάδες και πολλές ακόμα σπεσιαλιτέ περιλαμβάνει το προσεγμένο και οικονομικό μενού. Δοκιμάστε τις και δώστε τα συγχαρητήρια σας στην κ. Σοφία πρόεδρο του συνεταιρισμού, που θα σας υποδεχτεί με το πιο γλυκό χαμόγελο 
έτοιμη να σας εξυπηρετήσει. 

Στο 1 δισ. ευρώ έφτασαν τα χρέη των νοσοκομείων στις φαρμακευτικές



Με αφορμή την καθημερινή αύξηση των χρεών των νοσοκομείων προς τις φαρμακευτικές εταιρείες, χρέη που όπως λέει η φαρμακοβιομηχανία αγγίζουν πλέον το 1 δισ. ευρώ, αλλά και το γεγονός ότι οι διοικήσεις των νοσοκομείων προβαίνουν σε...


κάποιες επιλεκτικές εξοφλήσεις τιμολογίων, η ηγεσία του ΣΦΕΕ απέστειλε επιστολή διαμαρτυρίας προς τους Διοικητές των νοσοκομείων της χώρας καθώς και στην ηγεσία του υπουργείου Υγείας.

Όπως επισημαίνει στην επιστολή του ο πρόεδρος του Συνδέσμου Φαρμακευτικών Επιχειρήσεων Ελλάδος (ΣΦΕΕ) Κωνσταντίνος Φρουζής, τα νοσοκομεία έχουν αυτή τη στιγμή τα απαραίτητα κονδύλια ώστε να αποπληρώσουν τα χρέη τους.

Παρόλα αυτά όχι μόνο καθυστερούν αδικαιολόγητα, αλλά όπως μαθαίνουν γίνονται επιλεκτικές εξοφλήσεις τιμολογίων προμηθευτών, με όχι και τόσο διαφανή κριτήρια. Συγκεκριμένα όπως τονίζει ο κ. Φρουζής στην επιστολή του, τα νοσοκομεία πληρώνουν εκκρεμότητες του 2012 σε κάποιους προμηθευτές, τη στιγμή που για τις φαρμακευτικές εταιρείες υπάρχουν ανεξόφλητα τιμολόγια από το 2010.

Στο σημείο αυτό ο κ. Φρουζής υπενθυμίζει τόσο στους διοικητές όσο και στην ηγεσία του υπουργείου Υγείας, ότι σύμφωνα με το άρθρο 7 του Π.Δ. 113/2010 (ΦΕΚ 194/Α/22.11.2010) τα Δημόσια Νοσοκομεία οφείλουν να εξοφλούν τους προμηθευτές τους το αργότερο εντός 90 ημερών από την ημερομηνία έκδοσης του τιμολογίου ή άλλου εγγράφου, διαφορετικά οφείλονται τόκοι υπερημερίας.

ΠΟΥ ΘΑ ΒΡΟΥΜΕ ΤΑ ΛΕΦΤΑ;


Για την αντιμετώπιση της οικονομικής κρίσεως πρέπει να γίνουν σημαντικές περικοπές στις δημόσιες δαπάνες χωρίς ωστόσο να περικοπούν περαιτέρω οι μισθοί και οι συντάξεις. Τούτο είναι δυνατό με αλλαγή του Συντάγματος και του πολιτικού συστήματος. Με ορισμένες αλλαγές σαν κι αυτές που ενδεικτικά παραθέτω κατωτέρω μπορούν να εξοικονομηθούν πολλά χρήματα κι επιπλέον να επωφεληθεί η πατρίδα γενικότερα...

1) Μείωση του αριθμού των βουλευτών σε 100. Δημιουργία νέου εκλογικού νόμου όπου θα προβλέπεται ότι όποιο κόμμα ή μεμονωμένος υποψήφιος λάβει 1% των ψήφων κερδίζει μια έδρα στην βουλή. Κάθε κόμμα θα εκπροσωπείται αναλογικά ανάλογα με το ποσοστό του ενώ στο πρώτο κόμμα θα πηγαίνουν τα υπόλοιπα των κομμάτων που δεν συγκεντρώνουν το απαιτούμενο 1%. Κατά τα λοιπά ως προς τον σχηματισμό κυβερνήσεως θα ισχύει το ίδιο καθεστώς με το υπάρχον με την διαφοροποίηση ότι θα απαιτούνται 51 έδρες. Έτσι με τα υπάρχοντα ποσοστά της τελευταίας δημοσκόπησης της GPO (05/02/13) θα είχαμε:

ΠΟΣΟΣΤΑ
ΕΔΡΕΣ
ΝΔ 21,1%
46
ΣΥΡΙΖΑ 20,8%,
21
Χρυσή Αυγή 10,0%,
10
ΠΑΣΟΚ 7,4%,
7
Ανεξάρτητοι Έλληνες 5,2%,
5
ΚΚΕ 5,0%,
5
ΔΗΜΑΡ 4,8%.
6
ΜΙΚΡΑ ΚΟΜΜΑΤΑ 3,9
-
ΑΠΟΧΗ 7,3 %
-

Αν αποφάσιζαν να συνεργαστούν ΝΔ, ΠΑΣΟΚ και ΔΗΜΑΡ θα είχαμε κυβέρνηση με  7+5+46= 58 έδρες.

2) Κατάργηση του θεσμού του προέδρου της δημοκρατίας αφού ουδεμία χρησιμότητα  έχει και κοστίζει υπέρογκα ποσά που ο λαός δεν μπορεί να πληρώνει.

3) Κατάργηση των 2 από τα 3 κρατικά καναλιών. Κανάλια ούτως ή άλλως έχουμε άφθονα ιδιωτικά και αντικειμενική ενημέρωση βρίσκει κάποιος μόνο στο ιντερνέτ λόγω πολυφωνίας.

4)  Κατάργηση των Δημάρχων και των συμβούλων με μεταφορά όλων των αρμοδιοτήτων των Δήμων στις περιφέρειες.

5)   Μείωση των περιφερειακών συμβούλων στο μισό.

6)  Κόψιμο των σχέσεων διαπλοκής και διαφθοράς μεταξύ ψηφοφόρων και πολιτικάντηδων με την κατάργηση των ατομικών υποψηφιοτήτων ανά εκλογική περιφέρεια. Οι βουλευτές θα ορίζονται μετά τις εκλογές από το κάθε κόμμα. Αν κάποιος θέλει να εκλεγεί αυτόνομα να κάνει κόμμα και συγκεντρώσει αν μπορεί το 1% που απαιτείται για να βγει.

7) Κατάργηση των συνδικάτων από ΝΠΔΔ. Όποιοι θέλουν σωματεία να πληρώνουν αυτοί και όχι το κράτος. Κατάργηση όλων των προνομίων των εργατοπατέρων.

8) Κατάργηση των φοιτητικών παρατάξεων και των εκλογών. Στα πανεπιστήμια δεν χρειάζονται κομματικές νεολαίες. Ας γραφούν στις νεολαίες των κομμάτων.

9) Κάθε φθορά στους χώρους των πανεπιστημίων να καταλογίζεται στους καθηγητές και τους υπαλλήλους των ιδρυμάτων. Σε περίπτωση που καταστραφεί δημόσια περιουσία αρμόδια επιτροπή θα καταγράφει τις ζημιές και το κόστος επισκευής και θα κρατούνται απ’ ευθείας από την μισθοδοσία των παραπάνω.