PIERIA-GR ΚΟΝΤΑ ΣΑΣ ΑΠΟ ΤΟ 2008 ΤΟ ΠΡΩΤΟ BLOG ΤΗΣ ΠΙΕΡΙΑΣ

Στη γειτονιά των θεών του Ολύμπου.

PIERIA-GR ΓΙΑΤΙ ΕΜΕΙΣ ΓΡΑΦΟΥΜΕ ΚΑΙ ΔΕΝ ...ΑΝΤΙΓΡΑΦΟΥΜΕ

ΓΚΡΕΜΙΣΤΕ ΡΕ ...ΓΑΪΔΟΥΡΙΑ ΤΑ ΔΙΟΔΙΑ

ΤΟ E-MAIL ΜΑΣ ΕΙΝΑΙ KERAILIDISDIM@GMAIL.COM

Γιατί εμείς ΓΡΑΦΟΥΜΕ, υποΓΡΑΦΟΥΜΕ και δεν ΑΝΤΙγράφουμε

"METROPOLIS 106,7" ΤΟ ΠΡΩΤΟ ΚΑΙ ΜΟΝΑΔΙΚΟ ΑΘΛΗΤΙΚΟ ΡΑΔΙΟΦΩΝΟ ΤΗΣ ΠΙΕΡΙΑΣ

Η ομάδα του PIERIA GR σας καλώς ορίζει στη γειτονιά των θεών του Ολύμπου.

ΕΠΟΧΗ "ΝΤΟΥΜΟΥ" - ΔΗΜΑΡΧΟΥ, ΖΟΥΜΕ ΠΛΕΟΝ ΣΤΗΝ ΚΑΤΕΡΙΝΗ ΚΙ ΟΧΙ "ΔΗΜΑΡΧΟΥΛΗΔΩΝ" ΤΟΥ ΠΑΡΕΛΘΟΝΤΟΣ
(Κείμενο του Δημητρίου Π. Κεραηλίδη)

Ο παλιός χρόνος έφυγε. Ήρθε το 2024 και τώρα στις πρώτες μέρες του, για Κατερίνη, ας τονίσουμε την εποχή που ήρθε. Τώρα;;; Τώρα απλά θα πούμε, ΓΙΑΝΝΗ ΝΤΟΥΜΟ καλή αρχή. Καλή επιτυχία στο έργο σου για μια Κατερίνη ριγμένη, πονεμένη, ατιμασμένη, επί χρόνια μέσα στα δεινά.... Που έχει ανάγκη από ΔΗΜΑΡΧΟ ΚΑΤΕΡΙΝΗΣ. Αυτά. ΥΓ: Να πως πως ζούμε την Κατερίνη του Ντούμου κι όχι των άλλων εκκολαπτόμενων δημαρχούληδων, που κυκλοφορούν πλέον στο κέντρο. Σαν όπως οι πρώην του πρώην Δημάρχου Κατερίνης. Γιατί η ιστορία έγραψε: Ο Κουκοδήμος έχασε κι όχι ο Νταντάμης, ο Κυριακίδης, ο Μπουσνάκης, ο Συμεωνίδης ή ο ή Μορφακίδης. Αυτά...

Τετάρτη 30 Μαΐου 2012

ΟΛΑ ΤΑ ΠΙΑΝΕΙ ΤΟ PIERIA -GR...

ΚΑΛΗΣΠΕΡΑ PIERIA -RG..

ΕΙΚΟΝΑ ΤΕΛΕΙΑ..

20120527-184857.jpg

ΣΥΓΚΕΤΡΩΣΗ ΣΤΗΝ ΚΑΤΕΡΙΝΗ..


Την Πέμπτη 31 Μαΐου  2012, στις 8:30 μ.μ., στον κεντρικό πεζόδρομο Κατερίνης, θα πραγματοποιηθεί η κεντρική προεκλογική συγκέντρωση του ΚΚΕ.
 Ομιλητής:  Σωτήρης Ζαριανόπουλος
 Υποψήφιος βουλευτής με το ψηφοδέλτιο Επικρατείας του ΚΚΕ
Γραφείου Τύπου
Ν.Ε. Πιερίας του ΚΚΕ

Παρουσίαση Αγιορείτικης Κουζίνας & δοκιμή κρασιών Μυλοποτάμου από τον Γέροντα Επιφάνιο στο εστιατόριο ΠΑΠΡΙΚΑ του Mediterranean Village Hotel & Spa

Βόρεια Πιερία: Η ριβιέρα του Ολύμπου


Βόρεια Πιερία: Η ριβιέρα του Ολύμπου
Είναι πράγματι γοητευτικό, ίσως και μοναδικό, να βρίσκεσαι τη μια ώρα στην αγκαλιά του Ολύμπου, να ζεις την ατμόσφαιρα των Πριονιών και του φαραγγιού του Ενιπέα, την επόμενη ώρα να κοιτάς από τη Ράχη το θεϊκό βουνό και τα Πιέρια, και την επόμενη ώρα να περιδιαβάζεις στην ατελείωτη παραλία της Βόρειας Πιερίας, στο λιμανάκι του Κίτρους, στην Πύδνα, στον Μακρύγιαλο, στη Μεθώνη, στην Αγαθούπολη, μέχρι το μεσόγειο Αιγίνιο

ΠΡΟΒΟΛΗ ΝΤΟΚΙΜΑΝΤΕΡ..

ΤΟ ΤΗΓΑΝΕΛΑΙΟ ΔΕΝ ΤΟ ΠΕΤΑΜΕ ΤΟ ΜΑΖΕΥΟΥΜΕ.

Η ΟΜΑΔΑ ΤΗΣ ΚΩΛΟΤΟΥΜΠΑΣ ΔΕ ΠΡΟΒΑ...

http://2.bp.blogspot.com/-5KLzx6-itdw/T8KFnGUNW3I/AAAAAAAADA0/e6eSL69SU24/s1600/43676bee8f_76440744_o2.jpg

ΓΙΓΑΝΤΑ ΚΥΡΙΑΚΟ ΓΕΙΑ ΣΟΥ...

http://2.bp.blogspot.com/-xHVVmAGH4kQ/T8L67L-NfII/AAAAAAAADBo/0uA6YuZGXvw/s1600/1796237.jpg

Ευχαριστήριο του Γ.Α.Μ.Σ. 'ΕΛΠΙΣ ΑΝΔΡΟΜΑΧΗΣ'


ο δ.σ. του Γ.Α.Μ.Σ. "ΕΛΠΙΣ ΑΝΔΡΟΜΑΧΗΣ" ευχαριστεί προπονητή Μπάμπη Πεΐδη για τη μέχρι τώρα άριστη συνεργασία μας, η οποία λύθηκε αυτές τις μέρες. Νέος προπονητής ανάλαβε ο Γιώργος Μαυρομουστακίδης, πρώην ποδοσφαιριστής του Πιερικού, στον οποίο ευχόμαστε καλή επιτυχία στο έργο του.
Επίσης, ευχαριστεί και όλους τους ποδοσφαιριστές του συλλόγου μας οι οποίοι συνέβαλαν στην αξιοπρεπή συμμετοχή της ομάδας μας και στο φετινό πρωτάθλημα.
Γ.Α.Μ.Σ. "ΕΛΠΙΣ ΑΝΔΡΟΜΑΧΗΣ"

Παράνομες οι πρακτικές εισπρακτικών εταιρειών προς τους οφειλέτες

image
Δεκάδες καταγγελίες δέχεται η Ένωση Καταναλωτών ποιότητα Ζωής (ΕΚΠΟΙΖΩ) από καταναλωτές, για παράνομες και αθέμιτες πρακτικές των εταιριών ενημέρωσης οφειλετών και των δικηγορικών γραφείων που έχουν αναλάβει κατ' επάγγελμα εισπρακτικό ρόλο.

Ενημέρωση πολιτών για τις εισπρακτικές εταιρείες που παρενοχλούν παράνομα τους οφειλέτες


ΤΑ ΔΙΚΑΣΤΗΡΙΑ ΗΔΗ ΕΠΙΔΙΚΑΖΟΥΝ ΑΠΟΖΗΜΙΩΣΕΙΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΗΘΙΚΗ ΒΛΑΒΗ ΠΟΥ ΤΥΧΟΝ ΘΑ ΣΑΣ ΠΡΟΞΕΝΗΣΟΥΝ ΜΕ ΤΗΝ ΕΚΒΙΑΣΤΙΚΗ ΚΑΙ ΕΝΟΧΛΗΤΙΚΗ ΣΥΜΠΕΡΙΦΟΡΑ ΤΟΥΣ!
ΠΑΡΑΝΟΜΗ ΔΡΑΣΗ
Στις εισπρακτικές εταιρείες καταφεύγουν οι προμηθευτές -κυρίως τράπεζες, αλλά και εμπορικά καταστήματα, εταιρείες τηλεπικοινωνιών κτλ.- για την είσπραξη οφειλόμενων χρηματικών ποσών σε περιπτώσεις καθυστέρησης πληρωμής δανείων, πιστωτικών καρτών, συναλλαγματικών επιταγών κτλ.
Οι επιχειρήσεις είσπραξης χρεών δεν είναι δικηγορικές, αλλά κατ’ ουσία κερδοσκοπικές, εμπορικές εταιρείες, και οι μέθοδοι είσπραξης και εκτέλεσης που ακολουθούν ξεφεύγουν από τα όρια της νομιμότητας. Ειδικότερα, η εκ μέρους των εταιρειών αυτών ανάληψη ενεργειών είσπραξης απαιτήσεων και αναγκαστικής εκτέλεσης, καθώς και η αόριστη προσαύξηση των οφειλών με “έξοδα είσπραξης”, τα οποία εισπράττονται από αυτές απευθείας από τους πελάτες, ενώ η συμβατική τους σχέση υπάρχει μόνο με τους προμηθευτές, είναι παράνομη. Παράλληλα, η είσπραξη απαιτήσεων από τέτοιες εταιρείες συνιστά αντιποίηση του δικηγορικού λειτουργήματος και θίγει τις θεσμοθετημένες από την πολιτεία και τους νόμους αποκλειστικές αρμοδιότητες δικηγόρων και δικαστικών επιμελητών.

Ενημέρωση πολιτών για τις εισπρακτικές εταιρείες που παρενοχλούν παράνομα τους οφειλέτες


Παρακάτω είναι τα τηλέφωνα των εισπρακτικών εταιρειών βάση του νόμου 2472/97 οι πολίτες έχουν το δικαίωμα καταγγελίας αυτών των εταιρειών διότι ο όρος περί διάδοσης των προσωπικών δεδομένων προς τρίτες συνεργαζόμενες εταιρείες τραπεζών, τηλεπικοινωνιών και άλλων οργανισμών είναι καταχρηστικός
Ο πελάτης έχει δικαίωμα να ζητήσει την άρση του όρου ελεύθερης επεξεργασίας των προσωπικών του δεδομένων από τρίτες εταιρείες.

Είναι αυτό που λέμε…»Κάτσε κάτω από την μπάρα» ένα πράγμα.

Δε γνωρίζω τον τύπο αν και έφαγα όλες τις πιθανές πηγές στο Net για να τον εντοπίσω….Ο τύπος είναι τόσο πολύ καυ....
..ος με την δουλειά του που δε χρειάζεται να το κρύψει.



Άλλωστε τι να κρατήσει το κολλητό παντελόνι-κολάν όταν αυτό που κάνει τον γεμίζει και του σηκώνει…την διάθεση. Στα θετικά της φωτογραφίας, πέραν του εμφανούς, η αντίδραση της παρτενέρ η οποία παραμένει νηφάλια και τον κοιτάει στα μάτια…ακόμη!!! By the way, όποιος έχει κάτι παραπάνω για τον τύπο παρακαλώ να μου στείλει πληροφορίες…Αξίζει μεγάλο αφιέρωμα το αλάνι!!!

Κανένα έλεος…Κανένα πια…Τι κορίτσι είναι αυτό…Πώς να μην έχεις τον διάολο μέσα σου…άν τύχει και την συναντήσεις…

Όχι πείτε μου. Και αναφέρομαι στις γυναίκες κυρίως…Παρακαλούμε, δείξτε χαρακτήρα και μην συνεχίσετε μ’ αυτή την ανάρτηση. Θα πάτε σίγουρα στην Κόλαση.

Ο λόγος; Η γυναίκα είναι σκέτη «κόλαση». Αν παρ’ όλα αυτά, είστε έτοιμοι να πουλήσετε την ψυχή σας στον διάβολο… τότε κάντε το μεγάλο βήμα, και συνεχίστε βλέποντας τις κολασμένες φωτογραφίες αυτής της γυναίκας… που είναι σίγουρο πως θα σας μαγέψει…










gossip-tv.gr/nassos 

Γυναικείος αγώνας ποδοσφαίρου... Προσοχή οι παίκτριες φοράνε μόνο τα εσώρουχά τους!!!




 

Εβδομάδα μόδας στο Ρίο και οι σχεδιαστές παρουσίασαν σε ειδικό σόου τα μαγιό τους για το 2013.

Δίμετρες καλλονές με αψεγάδιαστα κορμιά παρουσίασαν τις αποκαλυπτικές δημιουργίες των σχεδιαστών και έδωσαν το στίγμα για το τι θα φορεθεί το επόμενο καλοκαίρι στις παραλίες.

ΔΕΙΤΕ..

Αυτό το μοντέλο ξέρει καλύτερα από τον καθένα πως θα μας ανεβάσει.

Πολλά χρόνια στην κορυφή, γνωρίζει τι χρειάζεται για να εξιτάρει το ανδρικό κοινό. Φυσικά μιλάμε για την πληθωρική Ζιζέλ.

Μπορεί να έγινε μαμά και τα χρόνια να πέρασαν, αλλά κρατάει το σώμα της στην τέλεια σιλουέτα. Και βρήκε την ευκαιρία να φωτογραφηθεί ενόψει του καλοκαιριού που έρχεται.

Θαυμάστε την.






ΣΗΜΑ ΚΑΜΠΑΝΑ..

Λέτε ότι οι γυναίκες σας κάνουν τη ζωή ποδήλατο.

`Τι γίνεται όμως όταν εκείνες δεν τα πάνε καθόλου καλά με το… άθλημα;


Στο βίντεο που θα παρακολουθήσετε, είναι μαζεμένες πολλές άτυχες στιγμές γυναικών πάνω στους δύο τροχούς.

Κάποια για γέλια, κάποια για κλάματα…




Στα 5 εκατ. ευρώ εκτιμάται η αξία της ιστορικής μονοκατοικίας...

Πωλητήριο στην πολυτελή μονοκατοικία όπου ζούσε μέχρι πρότινος η οικογένεια Μητροπάνου μπήκε πριν από λίγες μέρες. Η χήρα του αξέχαστου τραγουδιστή Βένια και οι.. δύο τους κόρες, Αναστασία και Μυρσίνη, μετακομίζουν από το Ψυχικό στο Κολωνάκι εφόσον πλέον το σπίτι διατίθεται προς πώληση.

Εκεί πάντως, ο Δημήτρης Μητροπάνος ζούσε τα τελευταία χρόνια ευτυχισμένες στιγμές με την οικογένειά του και κανείς δεν περίμενε μία τέτοια εξέλιξη. Η αρχική τιμή αγοράς φτάνει τα 5.000.000 ευρώ και ήδη, σύμφωνα με τη real έχουν αρχίσει να δείχνουν ενδιαφέρον πολλοί επίδοξοι αγοραστές.

Το σπίτι του Δημήτρη Μητροπάνου βρίσκεται δίπλα στο τουρκικό προξενείο στο Ψυχικό και χτίστηκε γύρω στο 1950, ωστόσο ανακαινίστηκε πλήρως πριν από τέσσερα χρόνια, με τη διακόσμηση να φέρει τη σφραγίδα της Βένιας Μητροπάνου.

Αποτελείται από τέσσερα επίπεδα, υπόγειο, ισόγειο, πρώτο όροφο και μια μεγάλη σοφίτα, που είναι στην ουσία ένα ανεξάρτητο διαμέρισμα με ξεχωριστή κουζίνα και μπάνιο. Στο υπόγειο υπάρχουν θέσεις πάρκινγκ και δωμάτια για το προσωπικό, ενώ το ισόγειο χαρακτηρίζεται από το άνετο καθιστικό, στο οποίο ο Δημήτρης Μητροπάνος και η σύζυγος του υποδέχονταν τους φίλους τους, τις εποχές που στο σπίτι ακούγονταν μόνο γέλια και τραγούδια.

Σκέψου!

Ο Σαμαράς προσχώρησε στην... Ντόρα!

ΔΕΙΤΕ..

ΤΟ ΚΕΡΑΤΟ ΜΟΥ..

ΜΗΝ ΤΟΥΣ ΦΟΒΑΣΑΙ, ΕΧΕΙΣ ΤΗΝ ΨΗΦΟ ΣΟΥ!

Διαλέξτε που θα βάλετε σταυρό...

Βέβαια, δεν είναι μόνο οι... γυναίκες κακοί οδηγοί!!!




Η Ολυμπιακή Δάδα έσβησε για πρώτη φορά στο Ηνωμένο Βασίλειο, την ώρα που την .... κρατούσε ο David Follett.

Είναι ίσως και η πρώτη φορά που καταγράφεται στο φακό η άτυχη στιγμή και το άναμμα της, από το φαναράκι.



ΑΠΟ ΤΗΝ ΚΡΗΤΙΚΗ ΝΕΟΛΑΙΑ ΤΩΝ "ΣΤΑΥΡΑΕΤΩΝ" ΤΗΣ ΠΙΕΡΙΑΣ


ΑΠΟ ΤΟ ΚΡΗΤΙΚΟ ΓΛΕΝΤΙ ΣΤΟΥΣ ΔΡΟΜΟΥΣ ΤΗΣ ΚΑΤΕΡΙΝΗΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΔΥΜΑΜΙΚΗ ΝΕΟΛΑΙΑ ΤΩΝ "ΣΤΑΥΡΑΕΤΩΝ" ΠΙΕΡΙΑΣ


ΚΑΤΕΚΤΗΣΕ ΤΟ ΑΣΗΜΕΝΙΟ ΜΕΤΑΛΛΙΟ ΣΤΗΝ ΒΑΛΚΑΝΙΚΗ ΜΑΘΗΜΑΤΙΚΗ ΟΛΥΜΠΙΑΔΑ.


Για το Cambridge ετοιμάζεται ο μαθητής Χάρης Τσαμπασίδης

* ΕΧΕΙ ΓΙΝΕΙ ΔΕΚΤΟΣ ΣΤΑ UNIVERSITY OF CALIFORNIA, BERKELEY ΚΑΙ UCLA ΤΩΝ ΗΠΑ, UNIVERSITY OF BRISTOL ΚΑΙ ΣΤΟ CAMBRIDGE, ΤΗΣ ΑΓΓΛΙΑΣ ΣΤΟ ΟΠΟΙΟ ΣΚΟΠΕΥΕΙ ΝΑ ΠΑΕΙ.

* ΤΙ ΛΕΕΙ Ο ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ ΤΟΥ ΛΥΚΕΙΟΥ «ΠΛΑΤΩΝ», ΑΝΕΣΤΗΣ ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΣ, ΓΙΑ ΤΟΝ ΕΥΦΥΗ ΜΑΘΗΤΗ ΤΟΥ.

Ένα ακόμη μετάλλιο πρόσθεσε στη μεγάλη συλλογή του ο 17χρονος Χάρης Τσαμπασίδης, μαθητής της Γ΄ Λυκείου των ιδιωτικών εκπαιδευτηρίων «Πλάτων» Κατερίνης, συμμετέχοντας στην 29η Βαλκανική Μαθηματική Ολυμπιάδα που πραγματοποιήθηκε στην Αττάλεια της Τουρκίας. Εκεί κατέκτησε το ασημένιο μετάλλιο.

Ο Χάρης Τσαμπασίδης συμμετέχει τώρα στις πανελλήνιες εξετάσεις απλά και μόνο για το απολυτήριο του Λυκείου, καθότι από την Α΄ Λυκείου είχε ήδη γίνει δεκτός στα ελληνικά πανεπιστήμια άνευ εξετάσεων. Θα συμμετάσχει, επίσης, για τελευταία φορά ως μαθητής σε διαγωνισμό στη Παγκόσμια Μαθηματική Ολυμπιάδα, στην πόλη Μαρ Ντελ Πλάτα της Αργεντινής τον ερχόμενο Ιούλιο.

Όπως ο ίδιος λέει, επέλεξε το Cambridge Trinity College, γιατί θεωρείται το καλύτερο σε Παγκόσμιο επίπεδο για την επιστήμη των Μαθηματικών, τα οποία και τον ενδιαφέρουν. Σημειωτέον ότι δεν του ζήτησαν βαθμό απολυτηρίου, όπως γίνεται συνήθως.

Θεωρείται από τον ίδιο σημαντική εμπειρία η συμμετοχή του στο πρόγραμμα RSI πέρσι το καλοκαίρι στο πανεπιστήμιο ΜΙΤ των Ηνωμένων Πολιτειών. Εκεί του δόθηκε η ευκαιρία να έρθει σε επαφή με τη πραγματική έρευνα και να αρχίσει την αναζήτηση για τις σπουδές στο εξωτερικό.

Η άμεση προτεραιότητά του είναι να κλείσει τη φετινή χρονιά με ένα ακόμα μετάλλιο στην Παγκόσμια Μαθηματική Ολυμπιάδα και να προετοιμαστεί για το Cambridge. Ήδη έχει ξεκινήσει τις επαφές με το πανεπιστήμιο με σκοπό να πάει όσο το δυνατόν καλύτερα προετοιμασμένος.

Ο ΧΑΡΗΣ ΔΕ ΜΙΛΑΕΙ ΣΥΝΗΘΩΣ ΓΙΑ ΤΟ ΧΑΡΗ

Είναι γνωστό ότι ο Χάρης Τσαμπασίδης είναι ένα «παιδί» συνεσταλμένο, δεν κάνει εύκολα δηλώσεις ούτε ανταποκρίνεται με ευκολία σε πρόκληση να δώσει μία συνέντευξη.

Ανάλογη στάση κρατάει και το οικογενειακό του περιβάλλον καθώς θεωρεί ότι η κάθε επιτυχία του Χάρη δεν πρέπει να δημοσιοποιείται ανεξέλεγκτα. Πιστεύουν η συνεχής δημοσιότητα λειτουργεί αρνητικά στην εικόνα ενός ανθρώπου και πολύ περισσότερο στη ζωή ενός νέου «παιδιού». «Μπορείς να πεις κάτι προς τα έξω, μόνο εάν έχεις κάτι ουσιαστικό και καινούργιο να πεις», λέει συχνά ο πατέρας τού μαθητή, Κυριάκος Τσαμπασίδης.

Αν και γνωρίζαμε ότι ο Χάρης συνήθως δεν μιλάει συχνά, του ζητήσαμε να μας μιλήσει για τις φιλοδοξίες του και τα όνειρά του. Και ήμασταν τυχεροί. Ο Χάρης Τσαμπασίδης μάς μίλησε και μας είπε πως όταν κάποιος πετυχαίνει κάτι σημαντικό, είναι σπουδαίο να θυμάται και να εκτιμά αυτούς που τον στήριξαν, κι αυτό γιατί κανείς δεν μπορεί να πετύχει τίποτα μόνος του. Μας είπε επίσης ότι κλείνοντας αυτόν το κύκλο της ζωής του και ανοίγοντας έναν πιο σημαντικό, θα ήθελε να ευχαριστήσει τους καθηγητές του και το σχολείο του που του συμπαραστάθηκαν αυτή τη δύσκολη χρονιά.

Αρκεί να σκεφτεί κανείς ότι έπρεπε να αντιμετωπίσει τις εξετάσεις των SAT για τα ξένα πανεπιστήμια μέσα σε 2 μήνες, να προετοιμαστεί για τους μαθηματικούς διαγωνισμούς, τέσσερις σε εσωτερικό επίπεδο και τη Βαλκανιάδα. Κατέκτησε δε, χρυσό μετάλλιο στην Ελληνική μαθηματική ολυμπιάδα, και ασημένιο στην Βαλκανική. Παράλληλα όλο αυτό το διάστημα προετοιμαζόταν για τις πανελλαδικές εξετάσεις και την Παγκόσμια Ολυμπιάδα.

ΕΥΧΑΡΙΣΤΙΕΣ

«Θα ήθελα», μας είπε, στο τέλος της κουβέντας μας, ο 17χρονος μαθητής, «να ευχαριστήσω τον κ. Προκόπη Φούντο, φυσικό στο Λύκειο Λεπτοκαρυάς για την αμέριστη βοήθειά του για τις εξετάσεις των SAT για τα ξένα πανεπιστήμια και για την ψυχολογική και ηθική υποστήριξή του μέχρι σήμερα. Την κ. Γιώτα Καρατζίδου από το Γενικό Λύκειο Λιτοχώρου, φιλόλογό μου, για τη βοήθειά της σε σχέση με τις αιτήσεις για τα ξένα πανεπιστήμια και για τη συνεχή και διαρκή υποστήριξή της. Τους εκπαιδευτικούς των εκπαιδευτηρίων «ΠΛΑΤΩΝ»κ. Φανή Γκούντρα, φιλόλογο, κ. Ηλέκτρα Μπίντα, αγγλικής φιλολογίας, για την υποστήριξή τους και τη βοήθεια που μου πρόσφεραν για τις αιτήσεις για τα ξένα πανεπιστήμια καθώς και την κ. ΜαρίαΙωαννίδου, μαθηματικό, για τη βοήθεια στην προετοιμασία για τις Πανελλήνιες εξετάσεις.

Τέλος, θέλω να σταθώ και να ευχαριστήσω ιδιαίτερα τους ανθρώπους στο σχολείο μου. Συμπεριφέρθηκαν όλοι πολύ ευγενικά και η υποστήριξή τους ήταν πολύ σημαντική γι αυτήν τη δύσκολη χρονιά. Συγκεκριμένα, οι συμμαθητές μου με έκαναν να νιώσω σαν μην υπήρχε καμία αλλαγή περιβάλλοντος. Ένιωθα σα να ήμασταν μαζί από την αρχή.

Οι καθηγητές μου έδειξαν κατανόηση για τις πολλές υποχρεώσεις μου και με στηρίζουν ηθικά κάθε στιγμή. Ιδιαίτερη στήριξη ένιωσα από το λυκειάρχη, κ. Ανέστη Παπαδόπουλο, ο οποίος με βοηθάει σε κάθε προσπάθειά μου. Είχα την αμέριστη συμπαράσταση και βοήθειά του. Δεν ξέρω αν θα μπορούσα να τα είχα καταφέρει αυτήν την δύσκολη χρονιά χωρίς τη βοήθειά τους, και για αυτό τους ευχαριστώ», ανέφερε ο Χάρης Τσαμπασίδης.

ΔΗΛΩΣΕΙΣ ΤΟΥ ΔΙΕΥΘΥΝΤΗ ΤΟΥ ΛΥΚΕΙΟΥ «ΠΛΑΤΩΝ», ΑΝΕΣΤΗ ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΥ.

Επιδιώξαμε να συναντηθούμε και με τον διευθυντή του Λυκείου «Πλάτων» στις εγκαταστάσεις τού σχολείου, στην Κατερίνη, εκεί όπου σήμερα ο Χάρης Τσαμπασίδης δίνει πανελλήνιες εξετάσεις. Ο κ. Ανέστης Παπαδόπουλος μας υποδέχθηκε με χαμόγελο, μας φιλοξένησε στο γραφείο του και λίγα λεπτά αργότερα πιάσαμε την κουβέντα για τον Χάρη. Ο κ. Παπαδόπουλος άρχισε να σκιαγραφεί τον χαρακτήρα του «παιδιού», τις επιδόσεις του αλλά και τη γενικότερη παρουσία του στο σχολείο, λέγοντας:

«Ο Χάρης Τσαμπασίδης είναι ένα «παιδί» που ξεχωρίζει, είναι ένας μαθητής ο οποίος σε τιμά που έρχεται στο σχολείο σου. Ο Χάρης θεωρεί ότι είναι ένα καλό σχολείο, γι αυτό και ήρθε να φοιτήσει και σε λίγο, μάλιστα, θα αποφοιτήσει.

Απ’ την άλλη πλευρά, η παρουσία του Χάρη είναι θετική για τα παιδιά μας, διότι λειτουργεί ως κίνητρο γι αυτά, τα ωθεί να προσπαθήσουν περισσότερο, να εργαστούν πιο πολύ, να έχουν μεγαλύτερες επιτυχίες, κάποια δε απ’ αυτά τα παιδιά να τον μιμηθούν, όσο μπορούν βέβαια. Κι αυτό είναι καλό.

Η αλήθεια είναι ότι ο Χάρης αποτελεί και μια ζωντανή διαφήμιση για το σχολείο μας. Προτού ακόμη έρθει εμείς προετοιμάσαμε το έδαφος ώστε να δημιουργηθεί και ένα θετικό περιβάλλον και πράγματι έτσι κι έγινε.

Εκπαιδευτικοί και μαθητές αποδέχθηκαν αυτό που είναι ο Χάρης Τσαμπασίδης, όλοι μας τον υποστηρίξαμε, τον διευκολύναμε στην προσπάθεια που έκανε. Προτού έρθει ο Χάρης, είχαμε προετοιμάσει μαθήτριες και μαθητές λέγοντάς τους ότι έρχεται στο σχολείο μας ένα παιδί με ξεχωριστές ικανότητες. Τους είπαμε ότι «αν θέλετε να κερδίσετε από τον ερχομό του, να δείτε το θέμα από τη θετική του πλευρά». Έτσι κι έγινε.

Ξέρετε, ο Χάρης έχει στα χαρακτηριστικά του έναν εξαιρετικό συνδυασμό, δηλαδή μια φυσική συστολή, μια εμφανή σεμνότητα, ταυτόχρονα όμως και τη φιλοδοξία να διακριθεί. Θα πρέπει επίσης να πω ότι δεν τον διακρίνει αμετροέπεια, δεν είναι «δήθεν», είναι ένας ανεπιτήδευτος χαρακτήρας. Δεν είναι ο άνθρωπος που θα προσποιηθεί, δεν έχει έπαρση για όσα έχει πετύχει. Τελικά, αυτό το «παιδί» είναι μια μαθηματική ευφυΐα με ήθος. Κι αυτό είναι πολύ σημαντικό.

«ΟΡΑΜΑ ΜΟΥ, ΕΝΑ ΕΡΕΥΝΗΤΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ, ΝΑ ΑΞΙΟΠΟΙΟΥΜΕ ΑΥΤΑ ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ, ΝΑ ΤΑ ΚΡΑΤΗΣΟΥΜΕ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ»

Χαιρόμαστε που ο αγαπητός μας Χάρης έχει θετική εξέλιξη. Ανοίγονται γι αυτόν πολύ καλές προοπτικές. Ωστόσο, όπως έχω πει και άλλοτε, καλό θα ήταν τέτοια μυαλά να μένουν στην Ελλάδα. Αλλά το ερώτημα είναι πώς, αφού η Ελλάδα δεν έχει την ανάλογη υποδομή να κρατήσει τέτοιους ανθρώπους. Είναι σαν να ζητάμε να αγωνιστεί ένα αγωνιστικό της «φόρμουλα 1» σε χωματόδρομο.

Γι αυτό, σας αποκαλύπτω και μια σκέψη μου. Είναι στις προθέσεις μου να αγωνιστώ ώστε να δημιουργηθεί στην Πιερία ένα Κέντρο Ερευνών. Αυτό το κέντρο θα αξιοποιεί τα μυαλά που υπάρχουν πάνω στην έρευνα και ταυτόχρονα θα παράγει προϊόντα και υπηρεσίες. Όραμά μου είναι να γίνει αυτό το κέντρο και να συγκεντρώσουμε εδώ νέους ανθρώπους που διαθέτουν ικανότητες, που έχουν μεταπτυχιακά και διδακτορικά και να τους αξιοποιήσουμε κατάλληλα.

Το θλιβερό της όλης υπόθεσης είναι ότι δεν υπάρχουν μέχρι σήμερα οι απαραίτητες προϋποθέσεις. Θυμάμαι ότι το 2009, στο μεταίχμιο μεταξύ τής τότε κυβέρνησης που αποχωρούσε και της κυβέρνησης που ερχόταν, είχε δημιουργηθεί από τον τότε απερχόμενο υπουργό παιδείας ένα νομικό πλαίσιο. Ήταν ένα νομοσχέδιο που δεν προχώρησε τελικά, γι αυτό και είναι ανάγκη σήμερα να δημιουργηθεί.

Τέτοια άτομα θα ήταν καλό να αξιοποιούνται και στον ιδιωτικό τομέα και όχι μόνο σε πανεπιστήμια. Είναι αρνητικό να υπάρχει μόνο κρατικοδίαιτη έρευνα στην Ελλάδα, διότι, για παράδειγμα, εάν υπάρχει ένας ξεχωριστός άνθρωπος στη χώρα μας αλλά δεν βρίσκει μια θέση σ’ ένα πανεπιστήμιο, τότε αυτός ο άνθρωπος είτε είναι καταδικασμένος να πάει στο εξωτερικό, είτε, εάν μείνει στην Ελλάδα, θα γίνει εκπαιδευτικός. Έτσι όμως χάνουμε αυτούς τους νέους. Κι είναι κάτι που πρέπει να κατανοήσουμε ως χώρα και ως πολιτεία και να αναλάβουμε ευθύνες, να δράσουμε, να προλάβουμε, είναι αναμφισβήτητα χρέος μας να το κάνουμε.

ΤΟ ΜΕΛΛΟΝ ΤΟΥ ΧΑΡΗ ΤΣΑΜΠΑΣΙΔΗ

Ένα τέτοιο ερευνητικό κέντρο, λοιπόν, θα μπορούσε να γίνει πόλος έλξης για ξεχωριστούς ανθρώπους και βέβαια, ο Χάρης Τσαμπασίδης θα ήταν από τους καταλληλότερους να το στελεχώσουν. Εκεί θα παράγαμε τεχνογνωσία και θα την κάναμε εξαγωγή, δηλαδή το αντίθετο απ’ ό,τι γίνεται σήμερα, όταν εισάγουμε, και μάλιστα πολύ ακριβά, τεχνογνωσία για πολλά – πολλά πράγματα.

Αποφοιτώντας,λοιπόν, από το σχολείο μας ο Χάρης Τσαμπασίδης θα συνεχίσει στο πανεπιστήμιο του Cambridge Αγγλίας. Ήδη έγινε δεκτός από τέσσερα κορυφαία πανεπιστήμια παγκοσμίως, και επέλεξε το καλύτερο για το αντικείμενο που τον ενδιαφέρει, τα καθαρά μαθηματικά.

Όταν, με το καλό, τελειώσει το πανεπιστήμιο στο Cambridge, θα εργαστεί είτε στο πανεπιστήμιο, είτε σε ερευνητικό κέντρο, είτε σε μια μεγάλη ιδιωτική επιχείρηση, πάντοτε στον τομέα των εφαρμοσμένων μαθηματικών. Θα συμβάλλει έτσι σε παραγωγή προϊόντων και υπηρεσιών που θα εξάγονται σ’ ολόκληρο τον κόσμο και εμείς θα αγοράζουμε ακριβά αυτά τα προϊόντα ή αυτές τις υπηρεσίες, ενώ θα μπορούσε να γίνει η αντίστροφη διαδικασία.

Εμείς πάντως εδώ στα εκπαιδευτήρια«Πλάτων» χαιρόμαστε γι αυτή την ιδιοφυία, χαιρόμαστε για την εξέλιξη που έχει, χαιρόμαστε για τις προοπτικές του, τον συγχαίρουμε για όλα όσα έχει κάνει, για όλα όσα έχει πετύχει. Και του ευχόμαστε να έχει μια καλή σταδιοδρομία, ένα λαμπρό μέλλον. Ο Χάρης Τσαμπασίδης το αξίζει», ανέφερε, κλείνοντας τη συζήτηση, ο διευθυντής του Λυκείου των εκπαιδευτηρίων «Πλάτων», Ανέστης Παπαδόπουλος.

Οφειλόμενη απάντηση στη μήνυση του εν αργία δήμαρχου Δίου - Ολύμπου

Περίμενα μία εβδομάδα για να δω

μέχρι που μπορούν να το φτάσουν

Την Παρασκευή 18 Μαΐου δημοσίευσα ως διαχειριστής του dionolympos blogspot δελτίο τύπου της Ελληνικής Αστυνομίας με τίτλο: «Χασίς και καλάζνικοφ σε σπίτι στην Πιερία». Στη συγκεκριμένη δημοσίευση δε χρησιμοποιήθηκε καμμία φωτογραφία.

Παρόλα αυτά το facebook μέσω της εφαρμογής dlvr.it αυτόματα και τυχαία επέλεξε την φωτογραφία του εν αργία δημάρχου, από τις δημοφιλείς αναρτήσεις του dionolympos blogspot και την προσάρτησε στην συγκεκριμένη δημοσίευση. (πράμα που αποδέχεται και ο μηνυτής στη δικογραφία).

Για την ακριβή λειτουργία της συγκεκριμένης εφαρμογής καθώς και για την τυχαία επιλογή εικόνων που αποδεδειγμένα κάνει, είχα άγνοια έως τότε.

Ενημερώθηκα για την επίμαχη ανάρτηση 7 με 8 ώρες μετά από συγκεκριμένο αναγνώστη του dionolympos blogspot και αμέσως ΔΙΕΓΡΑΨΑ τη δημοσίευση από το προφίλ του dionolympos blogspot στο facebook. (Όλα αυτά αποδεικνύονται από την συνομιλία μου με τον αναγνώστη, στον προσωπικό λογαριασμό μου στο facebook, καθώς και από εισερχόμενη κλήση στο κινητό μου που δέχτηκα μετά από λίγο).

Μέχρι την χρονική στιγμή που ενημερώθηκα δεν είχα κάνει χρήση του λογαριασμού στο facebook , που αντιστοιχεί στο προφίλ του dionolympos blogspot άρα δεν είχα και εικόνα. (Πράμα που επίσης αποδεικνύεται από την κίνηση του λογαριασμού)

Δηλώνω ρητά πως καμμία επικοινωνία δεν υπήρξε για το θέμα από υπάλληλο του δήμου ή ειδικό συνεργάτη του εν αργία δημάρχου, όπως αναφέρεται στην μηνυτήρια αναφορά.
Για το λόγο αυτό θα ζητήσω από τον εισαγγελέα τη λίστα των εισερχομένων κλήσεων στο κινητό μου τηλέφωνο.
Επίσης δηλώνω πως ο ειδικός συνεργάτης του εν αργία (μηνυτή) γνωρίζει τον αριθμό του κινητού μου τηλεφώνου αφού έχει επικοινωνήσει μαζί μου (από σταθερό τηλέφωνο του δήμου) στα τέλη Απριλίου.

Μόλις έμαθα από συγγενικό μου πρόσωπο πως η αστυνομία με αναζητεί, μόνος μου επικοινώνησα με το Α.Τ. Λιτοχώρου και μου ζητήθηκε από τον υποδιοικητή να δώσω εξηγήσεις.

Παρόλο που ήμουν εκτός Λιτοχώρου, μόνος μου προσήλθα και έδωσα εξηγήσεις στον κύριο υποδιοικητή.
Λόγω αυτοφώρου ακολουθήθηκε η προβλεπόμενη διαδικασία.
Όταν το Σάββατο 19 Μαΐου οδηγήθηκα στον εισαγγελέα ζήτησα να ακολουθηθεί η διαδικασία που προβλέπεται (δλδ να δικαστώ), ο κύριος εισαγγελέας όμως, όρισε τακτική δικάσιμο στις 22 Ιουνίου και αφέθηκα ελεύθερος.

Από όλα τα παραπάνω γίνεται αντιληπτό πως δεν είχα πρόθεση να θίξω ή να μειώσω τον μηνυτή. Άλλωστε όποιος διαβάσει το δημοσίευμα θα αντιληφθεί πως πρόκειται περί λάθους και καμμία σχέση δεν έχει ο αναφερόμενος άνδρας του δημοσιεύματος με τον εν αργία δήμαρχο Δίου - Ολύμπου.

Δεν γνωρίζω ποιοι είναι οι λόγοι που ο εν αργία (μηνυτής) θέλησε να συνεχίσει τη δίωξη εναντίον μου, παρόλο που εγώ ο ίδιος επικοινώνησα το βράδυ της Παρασκευής 18 Μαΐου τόσο με τον ασκούντα χρέη δημάρχου Γιώργο Φαρμάκη (που μόλις είχε επιστρέψει από έκθεση στο Αλγέρι) όσο και με τον αντιδήμαρχο Πέτρο Κιάφα για να τους ζητήσω να επικoινωνήσουν με τον μηνυτή και να του εξηγήσουν, τι πραγματικά έγινε, ώστε να διαψεύσω το δημοσίευμα. Και οι δύο μου απάντησαν πως ο μηνυτής “δεν δέχεται κουβέντα.”.
Αξίζει να αναφέρω πως ο μηνυτής δε θέλησε να επικοινωνήσει μαζί μου παρόλο που τον κάλεσα τηλεφωνικά, στο σταθερό του σπιτιού του, από το Α.Τ. Λιτοχώρου.

Θα μπορούσα να "ασκήσω" - όπως μπορώ ακόμα και σήμερα καθώς και για το επόμενο τρίμηνο - όλα τα "μέσα" που μου δίνει η Ελληνική Δικαιοσύνη, παρόλα αυτά δεν το κάνω, επειδή δεν θέλω να επιβαρύνω τη θέση του εν αργία δημάρχου που δικάζεται στις 21 Ιουνίου σε βαθμό κακουργήματος στο Τριμελές Εφετείο Θεσσαλονικής.

Αυτά για να λάβετε γνώση!

Παπαζαχαρίας Ζ. Ιωάννης

ΠΡΟΕΚΛΟΓΙΚΗ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΤΟΥ ΚΚΕ ΣΤΗΝ ΚΑΤΕΡΙΝΗΠΡΟΕΚΛΟΓΙΚΗ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΤΟΥ ΚΚΕ ΣΤΗΝ ΚΑΤΕΡΙΝΗ

Την Πέμπτη 31 Μαΐου 2012, στις 8:30 μ.μ., στον κεντρικό πεζόδρομο Κατερίνης, θα πραγματοποιηθεί η κεντρική προεκλογική συγκέντρωση του ΚΚΕ.

Ομιλητής: Σωτήρης Ζαριανόπουλος

Υποψήφιος βουλευτής με το ψηφοδέλτιο Επικρατείας του ΚΚΕ

Γραφείου Τύπου

Ν.Ε. Πιερίας του ΚΚΕ

ΤΑ ΜΠΟΥΜΠΟΥΚΙΑ ΤΑ ΓΑΛΑΞΙΑ...

σχεδιάζουν (με χιούμορ) το νέο ελληνικό νόμισμα...



Βρετανοί σχεδιαστές εμπνέονται και με χιούμορ παρουσιάζουν διάφορες εκδοχές του... νέου ελληνικού νομίσματος.

Του cartoonist Stephen Collins: «Αυτό ονομάζεται Έλληνες αναθαρρήστε. Ήθελα με ήπιο τρόπο να δώσω μια προοπτική στην οικονομική κατήφεια, τονίζοντας ότι τα πράγματα θα μπορούσαν να είναι χειρότερα».

Το δεύτερο χαρτονόμισμα του Collins, σε μια προσπάθεια να αντιστρέψει την... εύθυμη version του.

Του κριτικού τέχνης Jonathan Jones: «Η μετάφραση είναι «αυτό δεν είναι 20 ευρώ». Σκέφτηκα τον πίνακα του Ρενέ Μαγκρίτ, που απεικονίζει μια πίπα και από κάτω γράφει «αυτή δεν είναι μια πίπα». Μπορεί να προσφέρει έναν φιλοσοφικό τρόπο στην Ελλάδα (τη γη του Πλάτωνα, μην το ξεχνάμε) ώστε να μετατρέψει κάτι, σε κάτι άλλο.
Του illustrator Rob Ryan: «Ο Αχιλλέας και η καταραμένη φτέρνα του. Περασμένο στο δόρυ του, το ωμέγα, το τελευταίο γράμμα της αλφαβήτου. Το τέλος».

Των Bob and Roberta Smith: «Το ευρώ ήταν το γερμανικό μάρκο. Τώρα είναι ένα ερωτηματικό».

Η ΔΙΑΜΑΝΤΟΠΟΥΛΟΥ ΤΡΙΑΝΤΑΦΥΛΛΙΑ ΣΤΟ ΕΠΙΜΕΛΗΤΗΡΙΟ ΠΙΕΡΙΑΣ.